Digidexo.com

sekret ved overgangsalder

Dietter for kvinner 50 + går gjennom overgangsalder

Ifølge medisinsk nettsted Medline Plus, bringer overgangsalder med seg en rekke uønskede symptomer og bivirkninger som hetetokter, vektøkning, hjertebank og søvnproblemer. Selv om disse symptomene ikke er helt uunngåelig, kan de bli minimeres gjennom tilslutning til et sunt kosthold, og hjelper kroppen til å takle endringer i overgangsalderen så smidig som mulig.

Menopause Diet Theory

Forstå det grunnleggende bak menopause diett teori for å bedre forstå hvordan å gjennomføre en diett for å bekjempe symptomer på overgangsalder. Ifølge Epigee.org, en helse nettsted for kvinner, er målet for en overgangsalder kosthold for å spise så balansert og sunn kost som mulig, setter kroppen i optimal form til å "overleve" påkjenningene ved overgangsalder. Dette skal oppnås ved å forbruke i det minste tre hoved måltider i løpet av dagen, sammen med flere mindre snacks. Hvert måltid eller mellommåltid bør være ernæringsmessig lyd, med mål om å konsumere så mange sunne elementer som mulig mens i stor grad eschewing bearbeidet mat, raffinert mel elementer, ekstra sukker og alkohol.

Menopause Diet Advice

Konsumere en diett som er så naturlig som mulig, stikker til mat kilder som forblir i sin opprinnelige tilstand slik som ferske grønnsaker, frukt og magre proteinkilder som lav-fett biff, kylling, fisk og kalkun. I tillegg tar sikte på å konsumere mat som er kjent for å redusere symptomer på overgangsalder. For å unngå hetetokter, styre klar av krydret mat, alkohol, cola, og bearbeidet mat mens du drikker minst åtte glass vann per dag og spise matvarer som er rike på fytoøstrogener som bønner, epler, gulrøtter, poteter og soyaprodukter. Øke forbruket av hele korn kan bidra til å balansere humørsvingninger ved å øke kroppens naturlige produksjon av serotonin. Endelig kan vektøkning styres delvis ved å øke forbruket av sunne umettede fettsyrer (for eksempel fiskeolje, olivenolje og rapsolje) samtidig redusere forbruket av mettet fett fra rødt kjøtt. Supplere din diett med omega-3 fiskeolje kapsler - 5 til 10 g tas daglig kan bidra til å redusere risikoen for hjerteproblemer. Til slutt, sørg for å konsumere mellom 1200-1500 mg kalsium daglig for å unngå muligheten for osteoporose.

Urter for å hjelpe med overgangsalder

Urter for å hjelpe med overgangsalder


Kvinner begynner de store hormonelle endringer i overgangsalderen mellom 45 og 55. På denne tiden de tåle mange sosiale endringer sammen med symptomer fra hetetokter til depresjon. Her er noen urter som kan bidra til å motvirke disse frustrerende symptomer.

Huske på

Hver kropp er forskjellig og som sådan forskjellige mennesker vil reagere på urter annerledes. Hvis du oppdager at en bestemt urt forårsaker mer skade enn godt du kan være å ha en allergisk reaksjon eller urten kan være i samspill negativt med medisinering. Rådfør deg med en herbalist eller en integrert lege før du starter urtemedisiner.

Stimulere Hormoner

Som menopause er begynnelsen på uttømming av kvinnelige hormoner, kan noen av disse urter bidra til å holde deg følelsen mer balansert i hormon avdelingen. Dette kan bidra til å lindre dine andre symptomer i tillegg. Klaseormedrue er en urt som kan stimulere naturlige østrogenproduksjonen sammen med å forbedre tonen i nervene. Denne urten har østrogen-lignende egenskaper. Ta to doser på 40 mg hver av klaseormedrue i en kapsel form for seks måneder av gangen. Falske unicorn root samme måte fungerer som et hormon og kan holde kvinnelige hormoner stimuleres i begynnelsen av overgangsalderen. Lag en te med roten av urt med en teskje av bakken opp rot i en kopp med vann, deretter koke og la det småkoke i 10 til 15 minutter før du drikker. Kysk treet fungerer godt med falske unicorn root, da det kan stimulere hypofysen til å bidra til å balansere østrogen og progesteron. Ta 40 dråper av konsentrert flytende urteekstrakt hver morgen

Hetetokter

Her er tre urter som hjelper med hetetokter. Rødkløver kan tas for å undertrykke hetetokter ved å manipulere blodårene for å gjøre dem mer ettergivende. Du kan ta det i tablettform eller i en te der du legger til tre teskjeer av blomstene til en kopp kokende vann og la det bratt i 15 minutter. Gamma-oryzanol er et utdrag fra riskliolje som har vært brukt i Japan for angst og menopause. Det behandler hetetokter ved å redusere mengden av leutinizing hormon som frigjøres av hypofysen, og i stedet det stimulerer endorfiner. Du kan ta en tablett av ekstraktet i en dose på 300 mg per dag. Den felles husholdning urten salvie har blitt brukt til å lette den hormonelle overgangen som skjer i overgangsalderen. Dette er på grunn av sin estrogenic og beroligende egenskaper. Prøv det som et skjær med 40 dråper to ganger om dagen blandet i litt vann

Depresjon

Her er to urter for å hjelpe med depresjon aspektet ved overgangsalder. Ginseng er en velkjent urte tonic som forbedrer både humør og østrogenproduksjonen. Prøv 300 mg daglig av sibirsk ginseng. Johannesurt har ganske nylig blitt en viktig middel for depresjon generelt. Det er spesielt effektivt med kvinnelige hormon-relaterte problemer som PMS og overgangsalder. Ta 500 mg av gras per dag og husk at det kan ta opptil en måned for å vise noen effekt.

Herbal Utfyller

For disse urte rettsmidler for å fungere må du føre en sunn livsstil. Tren regelmessig, spise et sunt kosthold, unngå alkohol og koffein og slutte å røyke for å forbedre din overgangsalder symptomer. Du kan også være lurt å prøve yoga eller pusteøvelser for å forbedre den medfølgende angst.

Hvorfor P-piller hjelper olje Sekret?

P-piller er noen ganger foreskrevet for å behandle akne. De virker ved å redusere talgproduksjonen, som overflødig sebum (en fet sekresjon) er en viktig årsak til akne.

Årsaker

Olje sekreter fra huden påvirkes av hormoner. Når porene er blokkert av overflødig olje, død hud og / eller bakterier, acne dannet.

Funksjon

P-piller bidra til å redusere olje sekreter ved å påvirke mengden av androgen, et hormon som påvirker oljeproduksjonen, er utgitt av eggstokkene.

Time Frame

Hvis tatt for å redusere olje sekreter og hjelp akne, kan p-piller ta flere måneder for å arbeide. Andre behandlinger, for eksempel salisylsyre, er anbefalt i løpet av denne tiden.

Side Effects

Bivirkninger kan være ømme bryster, humørsvingninger, kvalme, hodepine, økt risiko for blodpropp, og selv økt akne.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, har tre forskjellige østrogen / gestagen p-piller er FDA godkjent for å behandle akne: etinyløstradiol og norgestimat (Ortho Tri-Cyclen), etinyløstradiol og noretindron (Estrostep) og etinyløstradiol og drospirenon (Yaz).

Overgangsalder og Maca

Overgangsalder og Maca


Maca er en urt dyrket i Andesfjellene. Innfødte i Peru har brukt denne roten lignende plante som mat og medisin i over 2000 år. Forskning viser det kan være et nyttig for å ta opp flere sider ved overgangsalder.

Slik fungerer det

Maca er ansett som et adaptogen, betyr det hjelper kroppen å tilpasse seg endringer. Menopause produserer mange endringer i kroppen, og det kan bidra til å balansere hormoner.

Mulige fordeler

Maca er spioneringen for å lindre psykiske symptomer på overgangsalder som angst, depresjon og hetetokter, samt øke seksuell lyst.

Forskning

Alternativ medisin ekspert Dr. Ray Sahel konstaterer studier på mennesker er begrenset, men har vist nytte. En studie publisert i september 2008 volum av overgangsalder funnet kvinner som tok 3,5 gram maca daglig i seks uker rapporterte bedre psykisk velvære og seksuell funksjon.

Side Effects

Ifølge Dr. Sahel, er en mulig bivirkning søvnløshet, hvis tatt i for stor dose. Han sier det ser ut til å være en trygg urt uten kjent toksisitet.

Betraktninger

Kosttilskudd alltid bære en anbefalt dosering på produktet deres etikett; sjekk med en kunnskapsrik helsepersonell før du bruker noen kosttilskudd for å være sikker på at de passer for deg, og for å få veiledning på passende doser.

Soyaisoflavoner Vekttap

Soyaisoflavoner Vekttap


Soyabønner og deres derivater har blitt konsumert i Japan og andre deler av Asia i århundrer. Siden den japanske historisk lider færre moderne sykdommer, som hjertesykdommer, fedme og diabetes, har forskere begynt å studere den mulige sammenhengen mellom soya og generelt god helse. Produkter har proliferated på markedet som inneholder soya isoflavoner. Deres produsenter hevder disse produktene lindre mange symptomer på overgangsalder, samt hjelp i vekttap.

Positive forskningsresultater

Professorer fra Institutt for ernæring og mosjon Health ved University of Arizona gjennomført en studie for å fastslå om en lav karbohydrat, høy protein, ville fettfattig diett bli sunnere og mer effektiv enn en høy karbohydrat, lav fett diett. Deres funn viste at å spise rikelig med protein fra magre kilder, som soya og magre animalske kilder, kan produsere gode vekttap resultater og samtidig opprettholde god helse. Proteinet er en integrert del av suksess.

Negative forskningsresultater

En gruppe av endokrinologer og bioscientists fra Tyskland, Italia, Storbritannia og USA publiserte sine funn fra en studie der soyaisoflavoner kosttilskudd ble lagt til en lav-fett diett. Mens ingen skade kom til fagene, ikke vekttap eller appetitt undertrykkelse var tydelig. Studien ble utført på postmenopausale kvinner fordi lavere østrogennivå øker en kvinnes tendens til vektøkning. Isolerte soya isoflavoner synes ikke å bidra til å regulere denne tendensen.

Legge Soy til kosthold

Legge til soyaprotein til et fornuftig kosthold med grønnsaker, frukt, lav glykemisk hele korn og lavere fett meieri er en god måte å hjelpe deg å nå dine vekttap mål. Soyamelk, tofu, soya nøtter og kjøtt erstatter er lett tas med i din spising plan slik at du kan redusere mengden fett du ta i uten å senke protein. Mange lave sukker måltid erstatning drinker og barer inkluderer soyaprotein, og gi en fornuftig og velsmakende snack som kan nytes for sine helsemessige fordeler, selv etter at du har nådd ønsket vekt.

Soyaisoflavoner Supplements

Soyaisoflavoner kosttilskudd markedsføres for menopausale symptomer synes å være et godt valg for dette programmet. Den fytoøstrogener som finnes i disse kosttilskudd arbeide med andre ingredienser for å lindre mange av de mer ubehagelig aspektene ved overgangsalder. Stephen Barnes, PhD ved Universitetet i Alabama sier at genistein (en av isoflavoner) er instrumental i å holde asiatiske populasjoner fra å oppleve bryst og prostata kreft. Øke soyaisoflavoner inntak gjennom kosten eller naturlige kosttilskudd reduserer risikoen for disse kreftformene og hjertesykdommer.

Betraktninger

Innhenting av soya isoflavoner gjennom mat kilder er et rimeligere og mer effektivt middel for å få nytte av denne bemerkelsesverdige supplement, spesielt i form av vekttap.

Hvordan redusere dannelsen av slim

Slim eller slim er klebrig stoff som akkumuleres i lungene. Det kan skyldes sykdom eller røyking. Du kan gjøre flere ting for å redusere dannelsen og hjelpe fordrive den fra kroppen. Alternativ medisin ekspert Dr. Andrew Weil tilbyr flere forslag.

Bruksanvisning

•  Kutt ned på eller eliminere meieriprodukter. De inneholder et protein som stimulerer dannelsen av slim og også tykner det.

Tynne slim sekreter ved å drikke mye vann og spise varme produkter som pepperrot, wasabi og sterk sennep. Dr. Weil råder forbruker så mye som du kan tåle.

Løsne slim med damp inhalasjoner. Bruk et håndkle til å dekke hodet og en dampende bolle med vann. Tilsett noen dråper av eukalyptusolje til vannet for å øke effekten. Inhalerer dampen gjennom nesen. Dette hjelper deg å hoste opp slim.

Ikke bruk hostedempende midler for hoste som bringer opp slim. Disse produktive hoste hjelper fordrive slim og andre irritanter fra kroppen.

Slutte å røyke. Å gi opp sigaretter kan være vanskelig. Hvis du ikke tror du kan gjøre det selv, spør legen din for veiledning. Han kan tilby informasjon om medisiner, røykesluttprogrammer og andre midler for å slutte.

Kontra av Milk Thistle

Kontra av Milk Thistle


Melk tistel (Silybum) er en vanlig alternativ medisin for pasienter som har lever- eller fordøyelsesproblemer. Selv generelt ansett som trygt, det har noen kontraindikasjoner. En kontraindikasjon er en omstendighet som tar medisiner kan forårsake skade. Dette forholdet kan være en eksisterende helsetilstand som gjør bruken av melk tistel farlig, eller et medikament eller supplement som samhandler negativt med melk tistel.

Legemiddelinteraksjoner

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan melk tistel forstyrre med medisiner som er brutt ned av den samme leverenzymer, som inkluderer vanlige medisiner for allergi, angst, kreft og høyt kolesterol, samt visse blodfortynnende.

Melk tistel kan også forstyrre visse antipsykotiske og anti-anfall medisiner.

Alltid konsultere legen din før du tar melk tistel eller andre kosttilskudd.

Forhåndseksisterende betingelser

Folk som er gravide, ammende eller lider av alvorlig leversykdom bør ikke begynne en diett av melk tistel. Pasienter med eksisterende gastrointestinale sykdommer --- inkludert kvalme, diaré, oppblåsthet, magesmerter og gass --- bør ikke bruke melk tistel mindre rådet av en lege.

Personer som er allergiske mot ragweed, artisjokker, kiwi, Aster familien, eller felles tistel bør unngå bruk av melk tistel.

Bruken av melk tistel er kontraindisert for personer som har blitt diagnostisert med livmor fibroids, endometriose, eller livmor, bryst eller eggstokkreft.

Skadevirkninger

En av de viktigste komponentene i melk tistel er silymarin, som er kjent for å øke galle sekreter ved å stimulere leveren og galleblæren. Denne økningen i galle kan ha en mild avførende effekt for to eller tre dager. Andre mulige bivirkninger av melk tistel er hodepine og utslett.

Tar for mye melk tistel kan føre til endringer i den kvinnelige brukeren menstruasjonssyklus.

Melk tistel kan redusere blodsukkernivået hos diabetikere, som kan forstyrre allerede eksisterende terapi for hypoglykemi eller hyperglykemi. I slike tilfeller bør omsorgspersoner nøye overvåke pasientens blodsukkernivået.

Et lite antall av melk tistel brukere har rapportert symptomer som tap av matlyst, gass, halsbrann, leddsmerter og impotens. Selv om melk tistel ikke kan ha forårsaket disse symptomene, bør du alltid rapportere eventuelle uvanlige symptomer med legen din mens du tar melk tistel eller andre kosttilskudd.

Behandlinger for Nighttime Post-nasal drypp

Post-nasal drypp er en relativt vanlig form for nasal eller sinus utslipp som overflødig slim renner ned på baksiden av halsen. Selv om tilstanden er sjelden alvorlige, kan det være særlig belastende om natten når irritasjon forårsaket av dette fenomenet utløser hoste refleks, i henhold til MayoClinic.com. Det er imidlertid tiltak som kan redusere forekomsten av post-nasal drypp og de irriterende nattlige symptomer som følger den.

Årsaker

Post-nasal drypp er ikke en sykdom i seg selv, men snarere et symptom på øvre luftveisinfeksjoner eller irritasjon. Noen av årsakene til nasal eller sinus utflod, som kan manifestere seg i en rekke måter, inkludert post-nasal drypp, er forkjølelse, influensa, bihulebetennelse, høysnue, bakterielle infeksjoner og nesespray, ifølge MedlinePlus. Tilstanden kan også bli utløst når fremmedlegemer seg fast i neseborene av små barn.

Hvorfor slimet?

Selv i fravær av en infeksjon eller irriterende allergen, kjertlene i nese og hals produserer slim for å rense og fukte neseslimhinnen; felle og hjelp for å fjerne fremmedlegemer; bekjempe infeksjoner; og fuktigere luft du puster, ifølge American Academy of Øre (AAO). Hver dag, et sted mellom en og to liter dette slimet er produsert. Disse slimhinne sekreter vanligvis svelges uten noen syke virkninger eller ubehag. Imidlertid skjer post-nasal drypp når du har en følelse av slimhinne buildup som kiler eller irriterer halsen, som vanligvis er en indikasjon på at sekret er unormalt tykk.

Hva du kan gjøre

Hvis du er usikker på årsaken til din post-nasal drypp, men ønsker å ta skritt for å lette symptomene, kan du være i stand til å tynne ut slimhinne sekret ved å øke inntaket av væske. Den AAO foreslår også at du bruker slim-tynning midler, for eksempel guaifenesin, som kan finnes i Robitussin og Humibid, samt hyppige nasal vanning med en løsning av natron eller salt i varmt vann (en til en halv teskje per pint). Det ville også være en god idé å unngå koffein og diuretika før symptomene har lettet.

Medisiner

Dersom legen har diagnostisert sykdom som er ansvarlig for dine post-nasal drypp symptomer, vil han foreskrive nødvendige medikamenter for å behandle den underliggende tilstand, dermed lette den natta ubehag. Hvis du mistenker at økt nasal eller sinus utslippet er forårsaket av allergi, har du sannsynligvis kan finne noen lindring ved hjelp av over-the-counter medisiner for å motvirke effekten av allergiske reaksjoner. Den aktive ingrediensen i de fleste slike legemidler er en type antihistamin, så vær nøye med å lese advarsler på stoffets emballasje for å sikre at medikamentet er hensiktsmessig for deg.

Antibiotika ikke en kur-alle

Med mindre legen din definitivt diagnostiserer en bakteriell infeksjon som årsak til din post-nasal drypp, vil antibiotika ikke gir hjelp i lettelser din tilstand. Forkjølelse og influensa, to av de vanligste årsakene til post-nasal drypp, er både årsak med virale midler, noe som betyr at antibiotika ikke vil være effektive.

Naturlige måter å redusere hetetokter

Naturlige måter å redusere hetetokter


En varm flash er en plutselig og intens varm følelse på overkroppen og ansiktet, vanligvis ledsaget av rask hjerterytme, svette og noen ganger slutter med en chill. Hetetokter er et kjennetegn ved overgangsalder og kan påvirke en persons daglige aktiviteter. Det er flere naturlige måter å redusere og kontrollere hetetokter.

Deep Breathing

Bruk dyp pusting å redusere intensiteten og frekvensen av hetetokter. Dyp pusting oppmuntrer ofte stress og vanligvis har en beroligende effekt på fysiologiske funksjoner. Å utnytte dyp pusting, ta langsomme, kontrollerte, dype åndedrag i begynnelsen av en hot flash. Bremse den pustesyklus inntil nå åtte sett av innånding-utånding hvert minutt.

Yoga

Yoga er en annen naturlig metode for å redusere og kontrollere hetetokter. Yoga byr på mange positurer som er naturlig styrkende og avkjøling til kroppen. Under yoga, utnytte rekvisitter som blokker og tepper tilbyr også støtte til kroppen, og kan hindre spenning eller gripende som er karakteristisk for hetetokter. Som et forebyggende metode, bør du vurdere å innlemme restorative og kjøling yoga inn i treningen.

Urter

Noen urter har vist seg gunstig for å redusere og kontrollere hetetokter. Østrogen urter, som er urter som inneholder østrogen forløpere, som klaseormedrue, ofte redusere hetetokter, samt lunger og kramper i livmoren. Ikke-estrogenic urter som maca hjelp til å regulere menopause symptomer, støtte kroppens produksjon av hormoner og redusere hetetokter.

Trening

Trening er ikke bare gunstig for generelle velvære, men også bistår i å redusere angst, noe som resulterer i å redusere hetetokter. Lett trening oppfordrer generelt bedre hormon helse. Når utnytte mosjon som en metode for å redusere og kontrollere hetetokter, finne en form for trening som er hyggelig og ikke er for anstrengende. Sørg for å skikkelig varme opp før du trener, og kjøle seg ned etter treningen. Stress kan føre til en hot flash, unngå stressende aktiviteter direkte etter trening.

Healthy Eating

En sunn næringsinntak er viktig for naturlig å redusere og kontrollere hetetokter. Sunn mat ikke bare næring til kroppens nevroendokrine trasé, men gir også mikronæringsstoffer som er nødvendige for hormonelle og nevrotransmitter balanse. Spis balanserte måltider bestående av ferske, hele matvarer, inkludert sunt fett, frukt, grønnsaker og protein.

Hvordan figur syklus teller Resultater

Hvordan figur syklus teller Resultater


Det er forskjellige måter og grader som kan kartlegge din menstruasjonssyklus for å spore regularitet, bestemme fruktbare perioder og oppdage graviditet. Kartlegge din syklus hjelper deg til bedre å forstå kroppen din og ta kontroll over din prevensjon eller din fruktbarhet, og det vil også hjelpe deg å være forberedt når legen din trenger informasjon om menstruasjonssyklusen. Det viktigste elementet for å spore er den første dagen i menstruasjonen, men du kan også spore dine daglige basal kroppstemperatur etter våkner, konsistensen av Cervical utslipp og hvilke dager du har samleie.

Bruksanvisning

Innsamling av data

•  Skriv ned den første dagen i menstruasjonssyklusen med en gang. Du kan gjøre dette diskret ved å tegne et lite hjerte på datoen i dag planlegger eller på kalenderen din.

Ta temperaturen hver dag når du våkner opp, men før du får ut av sengen. Basal kroppstemperaturen stiger litt rett før eller under eggløsning, så kartlegge det kan hjelpe deg med å forutse når du har eggløsning.

Legg merke til din utflod på toalettpapiret en gang om dagen når du tørker etter vannlating. Din utflod endrer gjennom syklusen. Det har en tendens til å være mer tørr etter menstruasjon, blir tynnere og klarere etter hvert som syklusen fortsetter til det blir vassen og rikelig rett før og under eggløsningen.

Kartlegging din syklus

Få et stykke millimeterpapir eller åpne et nytt dokument i et elektronisk regneark. Diagrammet vil ha en vertikal akse (for å kartlegge basal kroppstemperatur), en horisontal akse (for å kartlegge datoen), og tre linjer under den horisontale aksen for indikerer syklusdager, kartlegging daglig utflod og holde styr på dager som du har samleie .

Etikett kolonnene på den horisontale aksen med datoen. Det bør være en kolonne for hver dag i måneden, slik diagrammet vil enten ha 28, 30 eller 31 kolonner, avhengig av hvilken måned det er.

Label radene på venstre vertikale aksen med kroppstemperatur på 0,1 graders intervaller. Start med 95,9 grader F og gå opp til 96,7 grader. Det bør være ni rader alle sammen.

Spill inn daglig temperatur på diagrammet ved å markere en prikk der dato og temperatur linjene krysser hverandre.

Label linje under den horisontale aksen "sykkel dager." Den første dagen i syklusen er den første dagen i menstruasjonen. Hvis du allerede har hatt mensen denne måneden, markere dagene av menstruasjonen på den horisontale aksen. Skriv "1" under startdato i "sykkel dager" linjen og holde nummerering dager til starten av neste periode, slik at du vet hvilken dag i syklusen du har eggløsning og hvor lenge syklusen varer.

Etikett linjen under "syklus dager" linje "D", som står for utslippet. På denne linjen vil du spille hver dag konsistensen av dine vaginale sekreter ved å skrive "D" for tørr, "M" for menstruasjon eller menstruasjonen, "C" for kremet eller klissete eller "T" for tynn, vannaktig, stretchy utflod.

Etikett linjen under "D" linjen "I" for samleie. Bare skrive x skjer de dagene du har samleie, eller du kan skrive AM eller PM for å indikere når du hadde samleie.

Tips og advarsler

  • Etter noen måneder, hvis syklusen din synes vanlig, kan du bruke en annen farge highlighter for å fremheve de dagene du forutse vil være den mest fruktbare.
  • Ta diagrammet med deg til legebesøk.

Innlegg Menopause Helse

Selv om mye fokus er gitt til ubehagelige overgangs forhold som hetetokter og nattesvette, må du også forberede seg på en sunn postmenopausal liv. Etter overgangsalderen, en kvinne gjennomgår mange hormonelle endringer som for eksempel et fall i østrogennivå. Som et resultat av postmenopausale kvinner har en høyere risiko for hjertesykdom, osteoporose og andre medisinske tilstander. For å administrere postmenopausal helse effektivt, følge nøye med på hva du spiser, dine vitamintilskudd og ditt nivå av trening.

Definisjon

Menopause er definert som slutten av en kvinnes fertil år. Etter overgangsalderen, vil du ikke lenger har mensen, og vil ikke være fruktbar. For noen kvinner, er overgangsalder sett på som det første tegn på "å bli gammel." Selv om overgangsalderen er absolutt en stor endring og bærer med seg mange emosjonelle og fysiologiske bivirkninger, betyr menopause ikke markere starten på senior innbyggerne mindre du gi etter for menopausal endringer. Men vil du ha for å se din helse tettere enn før og være fysisk aktiv fordi du har høyere risiko for visse sykdommer når du går gjennom overgangsalder.

Hjertesykdom

Østrogen gir en viss grad av beskyttelse mot hjertesykdom. Dermed, etter østrogenproduksjonen avtar, fortsetter dine sjanser for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag øker. Ifølge Mayo Clinic, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken blant kvinner, særlig blant postmenopausale kvinner. For å redusere risikoen for hjertesykdom, trene i 30 minutter om dagen minst fire eller fem ganger i uken. Senk mettet fettinnhold i kosten din og prøve å eliminere transfett. Sats på hjertet sunne oljer som olivenolje og mat med høyt antioksidanter som blåbær, granatepler og nøtter.

Osteoporose

Mens osteoporose kan slå til enhver alder, vil dine bein miste sin tetthet raskere etter overgangsalderen. Den amerikanske Osteopathic Association tyder på at øvelsen vil holde bein sunt. Styrketrening spesielt vil hjelpe dine bein. I tillegg spiser nok av vitamin D og kalsium. Hvis du ikke kan få nok vitamin D og / eller kalsium fra naturlige kilder, vurdere et supplement. Målet for 1200 til 1500 mg kalsium om dagen og 800 internasjonale enheter av vitamin D. Fiskeolje og sollys er begge gode kilder til vitamin D. Husk å bruke solkrem for å forebygge hudkreft.

Andre Fysisk helse komplikasjoner

Slutten av menstruasjonssyklusen vil også føre til en reduksjon i vaginal elastisitet. For noen kvinner, dette gir opphav til urininkontinens. Kvinner etter menopause også gå gjennom store metabolske forandringer. Som metabolisme bremser ned, vil kalorier føre til kroppsfett raskere. Se etter lav kalori mat alternativer og øke din daglige fysiske aktivitet for å opprettholde en kalori likevekt ligner på det du hadde før overgangsalderen.

Emosjonelle endringer

En av de vanskeligste aspektene ved overgangsalder er den følelsesmessige virkningen som kommer fra en post-fruktbar liv. Mens mangel på en månedlig periode vil komme som en lettelse for mange, kan din identitet som kvinne går gjennom noen endringer. De hormonelle endringer på overgangsalder tendens til å forverre eventuelle følelsesmessige forstyrrelser. Snarere enn å slå seg inn i den endelige år, se på overgangsalder som en sjanse til å starte på nytt. Jo mer du vise overgangsalder som en avslutning, jo mer sannsynlig er det å gjøre det en selvoppfyllende profeti. I stedet, reise, lære nye ferdigheter eller lære å spille et instrument. Et aktivt liv vil ikke bare dra ditt sinn, men også vil holde kroppen sunn som du går inn i neste fase.

Slik Cure Post Night Innlegg nasal Drips

Post-nasal drypp er forårsaket når slim drypper fra bihulene nedover baksiden av halsen. Det kan være forårsaket av overskytende, tykke sekreter eller fra en hindring eller uregelmessighet i clearance av slim fra nese og hals. Det kan føre til en kronisk hoste eller sår hals. Når du sover, svelge deg mye sjeldnere og disse sekreter kan akkumulere mer enn om dagen. Det er viktig å redusere og tynt sekret å få fritak fra post-nasal drypp.

Bruksanvisning

Slik Cure Innlegg nasal drypp

•  Gå til en lege eller spesialist som en allergolog eller otolaryngologist (øre, nese og hals lege) for å få en riktig diagnose og føre for din post-nasal drypp. Før du kan behandle post-nasal drypp, må du vite hva som forårsaker den. Du må kanskje allergi testing, lab arbeid eller sinus x-stråler.

Bruk aktuell (spray) og oral allergi og anti-inflammatoriske medisiner som antihistaminer, nasal steroider og slimhinneavsvellende midler som er anbefalt av legen din. Disse vil avlaste den post-nasal drypp og lunger forårsaket av allergi. Spør legen din om allergivaksinering kan hjelpe deg. Unngå allergener som forårsaker din post-nasal drypp. Sørg for at sengetøy er fritt for støv midd allergen eller gåsefjær som du kan være allergisk mot. Du må ikke sove med kjæledyret ditt på soverommet.

Ta en antibiotika foreskrevet av legen din hvis din post-nasal drypp skyldes en bakteriell infeksjon i bihulene (bihulebetennelse). Bihulebetennelse kan noen ganger ta svært lang tid å løse, så sørg for å følge opp med legen din om din post-nasal drypp ikke forsvinner.

Få bihulekirurgi av en kirurgisk otolaryngologist hvis post nasal drypp er forårsaket av en strukturell abnormalitet som en merkelig septum eller nesepolypper. Legen kan også foreskrive en nasal steroid spray og antibiotika som en del av behandlingen.

Tynne nasal sekreter ved å drikke rikelig med væske. Dette vil hjelpe slimet renne mer effektivt. De fleste bør drikke 6 til 8 august-unse glass ikke-koffein alkoholfri væske hver dag. Unngå tidkrevende fet meieriprodukter som kan tykne slimet. Ta en slim-thinning medisiner som inneholder guafenesin (som Mucinex, Humibid, Robitussin).

Utfør nasal saltvann vasker for å skylle slim ut av nesen opp til fire ganger om dagen. Med hodet over vasken kan du sprute saltvann fra en klemme flaske, en nasal douche tenke eksempel en WaterPik eller Neti Pot i hvert nesebor inntil saltvann drypper ut motsatt nesebor. Bruk nese saltvann spray for å fukte nesegangene.

Overgangsalder ved 40: hetetokter

Hetetokter er en av de vanligste symptomer på overgangsalder. De er forårsaket av endringer i en womanâ € ™ s hormonelle nivåer forårsaker hennes østrogennivået å avta. De forekommer i om lag to tredjedeler av kvinner som opplever menopause. Varigheten av hetetokter varierer fra kvinne til kvinne. Medisinsk behandling er ikke nødvendig med mindre hetetokter bli belastende.

Hetetokter

En varm flash oppstår når et kort følelse av varme er filt. Det kan føre til en kvinne til å svette og ansiktet hennes til å vises rød og blussende. Hetetokter oppstår når blodårer nær Skina € ™ s overflaten begynner å utvide seg for å avkjøle seg. Dette fører til at womanâ € ™ s ansikt å ha en rød, blussende utseende. For å kjøle ned kroppen, kan kvinnen begynne å svette. Noen kvinner kan også oppleve frysninger eller en rask puls.

Hvem er i faresonen for å ha hetetokter?

Ikke alle kvinner i overgangsalderen vil oppleve hetetokter. Det er ukjent hvorfor noen kvinner har dem, mens andre ikke gjør det. Det er imidlertid noen faktorer som kan øke en womanâ € ™ s risiko for å ha dem. Kvinner som er røykere vil mest sannsynlig oppleve hetetokter. Kvinne som har en høyere kroppsmasseindeks, noe som indikerer at de er overvektige, er mer utsatt for hetetokter også. Også flere afrikansk-amerikanske kvinner har hetetokter enn kaukasiske kvinner. Det er mindre vanlig hos kvinner i kinesisk eller japansk anstendig.

Hormonbehandling

Hvis hetetokter blir for uutholdelig, kan en lege anbefale hormonbehandling. Den mest effektive hormonell behandling er østrogenbehandling. Den kommer i form av en pille, en patch eller en gel. Siden østrogen alene kan forårsake livmorkreft, er det kombinert med en progestin for kvinner som ikke har hatt en hysterektomi (fjerning av livmor). Progesteron-bare terapi er for kvinner som ikke kan ta østrogen, særlig kvinner med en historie med blodpropp eller brystkreft.

Alternative medisiner

Det er noen kosttilskudd som brukes til å kontrollere hetetokter. En av disse er klaseormedrue, som er svært populær blant amerikanske og europeiske kvinner. Remifemin er en av de mest populære merkene av klaseormedrue. Andre kosttilskudd er soya og rødkløver. Isoflavon er et stoff som finnes i kosttilskudd som ligner på østrogen. Konsultere med en lege først før du tar noen urte kosttilskudd. Som med alle alternativ medisin, ta dem med forsiktighet. Noen kan ha skadelige bivirkninger, og kan samhandle med andre medisiner som man kan ta.

Hvordan unngå hetetokter

Å ha hetetokter kan være uunngåelig i overgangsalder. Det er noen causable faktorer som kan unngås. Noen ting som kan utløse forekomsten av hetetokter er inntaket av alkohol, koffein og krydret mat. Stress, iført trange klær og røyke sigaretter kan også føre til hetetokter. Å ta kontroll over de hetetokter, prøve å være kul ved å bære lette lag med klær og ved hjelp av vifter eller aircondition. Om natten, til å ha en kjøligere pute legge hodet på, kan være nyttig. Stress kan reduseres ved å gjøre noen moderat trening og også ved hjelp av avspenningsteknikker som pusteøvelser eller yoga.

Overgangsalder ved Alder 44

Overgangsalder ved Alder 44


Gå gjennom overgangsalder - spesielt de tidlige stadiene - i en alder av 44 er en vanlig foreteelse. Som et spørsmål om faktum, kvinner så tidlig som slutten av 30-årene begynner å føle effekten av forestående overgangsalder. Dette stadiet kalles perimenopause, eller overgangsalder overgang. Menopause er en naturlig overgang fra fertil år, og er på ingen måte betraktes som en sykdom eller lidelse.

Hva er overgangsalder?

Menopause er scenen kvinner går inn etter at de ikke lenger kan eggløsning eller har en menstruasjonssyklus. Det er forårsaket av fallende nivåer av det kvinnelige hormonet østrogen. Østrogen er ansvarlig for eggløsning og grunnleggende eggstokkene fungerer. Når dette nivået er lavt nok, eggløsning og menstruasjon stoppe helt. Dette skjer vanligvis mellom 45 og 55, men for noen kvinner, kan overgangsalder begynne tidligere enn dette. Dette kalles prematur menopause. De fleste kvinner går gjennom to til åtte års overgang til overgangsalder, kalt perimenopause, som også kan forekomme i 40-årene.

Tegn og symptomer

Noen kvinner har liten eller ingen ubehag i overgangsalderen, og andre har store ubehag. De vanligst opplevde symptomer på overgangsalder er hetetokter, nattesvette, hjerte pounding eller racing, hud spyling og søvnløshet. Mindre vanlige symptomer inkluderer redusert interesse for sex, nedsatt seksuell stimulering, vaginal tørrhet, urinlekkasje, glemsomhet, humørsvingninger, irritabilitet, depresjon og angst. Under perimenopause, kan kvinner oppleve noen av de samme symptomene sammen med uregelmessige menstruasjonssykluser brakt videre ved å senke østrogennivå.

Diagnostisering og testing

Diagnostisering overgangsalder er gjort ved bruk av blodprøver og urinprøver som brukes for å måle hormonnivået. Noen av de testede hormoner blir østradiol, follikkel-stimulerende hormon (FHS) og luteiniserende hormon (LH). Alle disse hormonene arbeider sammen for å kjøre alle aspekter av menstruasjonssyklusen. I tillegg til disse testene, vil legen gi deg en bekken eksamen, som vil indikere endringer i skjeden. Vaginal endringer som tørrhet og tynning av slimhinnen er forårsaket av lavt østrogennivå.

Behandling Alternativer

Hvis du er perimenopausal, og fortsatt har en menstruasjonssyklus, kan du bli tilbudt bruk av p-piller (p-piller) for å regulere syklusen, minske symptomer assosiert med østrogen nedgang og for å forhindre graviditet. For kvinner som ikke lenger har en menstruasjonssyklus, kan du bli tilbudt hormonbehandling (HRT). Hormonbehandling brukes til å regulere østrogennivå for å avverge noen av symptomene som er forbundet med hormonell ubalanse. Kvinner som ikke har hatt en hysterektomi kan bli tilbudt bruk av utskifting progesteron i forbindelse med HRT - dette kalles kombinert HRT. Bruk av HRT kan øke risikoen for brystkreft, hjerteinfarkt, slag og blodpropp. For å redusere denne risikoen, kan du be om bruk av en østrogen krem ​​i stedet for en pille og planlegge hyppige bekken eksamener og celleprøver, samt bryst eksamener.

Spesielle hensyn

Under overgangsalderen, noen kvinner har humørsvingninger og depresjon. Disse kan behandles med antidepressiva som paroksetin (Paxil), venlafaksin (Effexor), bupropion (Wellburtin) og fluoksetin (Prozac). Dessuten kan du oppleve postmenopausal blødning; i små mengder (småblødninger), er det vanligvis ikke noe å bekymre seg for, men i noen tilfeller kan det signalisere helseproblemer. Snakke det over med din lege er den eneste måten å være sikker på om denne forekomsten er normalt.

Overgangsalder ved Alder 47

Overgangsalder ved Alder 47


Menopause er en naturlig del av en kvinnes liv. Det er definert som begynnelsen når en kvinne har opphørt å ha en menstruasjon i 12 sammenhengende måneder. I USA, er den gjennomsnittlige alderen for utbruddet av overgangsalder 51, selv om normalområdet er fra 47 til 53. Kvinner som går inn overgangsalder før fylte 40 år anses å være i tidlig overgangsalder.

Symptomer

Før inn i overgangsalderen, de fleste kvinner opplever en tid med overgang kalles perimenopause, som i gjennomsnitt varer i ca fire år. I løpet av denne tiden, vil hormonbalansen være å justere. Eggløsning vil bli ujevn og menstruasjonssyklusen vil bli kastet av. En 47 år gammel kvinne inn perimenopause kan legge merke til hennes perioder bli lettere og mer tid kan det gå mellom dem. Hun kan oppleve nattesvette, hetetokter, tørr hud og humørsvingninger.

Osteoporose

Osteoporose, en tilstand som forårsaker bein å svekke og bli sprø, er en av de viktigste årsakene til benbrudd hos eldre kvinner. Denne tilstanden er forverret av overgangsalder. Kvinner i førtiårene, spesielt postmenopausale kvinner, bør rådføre seg med lege om kalsium og vitamin D-tilskudd, og utøve teknikker for å holde skjelettet sterkt.

Lupus

En studie rapportert til Arthritis Foundation konkluderte med at kvinner som opplevde naturlig overgangsalder før fylte 47 år var mer enn dobbelt så stor risiko for å utvikle lupus som var kvinner som var 53 år eller eldre når de kom inn overgangsalder.

Depresjon

En studie fra Obstetrics and Gynecology Epidemiology senter konkluderte med at det var en større sammenheng mellom depresjon og tidlig menopause hos kvinner som deltok naturlig overgangsalder før fylte 40. Studien brukte et tilfeldig utvalg av kvinner som var naturlig perimenopausal eller menopausal etter å ha nådd 47 år som sin kontrollgruppe.

Cardiovascular Disease

En norsk studie konkluderte med at sen overgangsalder begynner i en alder av 47 eller senere kan ha helsebringende kvaliteter med hensyn til kvinners kardiovaskulær helse. Studien tyder på en reduksjon på 60 prosent i kardiovaskulære dødsfall sammenlignet med kvinner som inngikk overgangsalder tidligere enn alder 47.

Hvordan vet du er nær ved å bli gjennom med overgangsalder

Hvordan vet du er nær ved å bli gjennom med overgangsalder


Menopause vil påvirke de fleste kvinne begynner på om alder 51, ifølge Mayo Clinic. Hvis du har opplevd vaginal tørrhet, humørsvingninger, uregelmessig menstruasjon, hetetokter, tynt hår, oppblåsthet, søvnforstyrrelser, humørsvingninger, og et tap av fylde i brystene sammen med en minkende menstruasjon, er du i overgangsalderen. Du vil merke disse symptomene avtar sakte over en periode på to til 13 år. Når disse symptomene opphøre helt, og du ikke har hatt en menstruasjon i over et år, er overgangsalder over.

Bruksanvisning

Marker menstruasjonen med en kalender, og holde oversikt over hvor lang tid mellom hver periode. Hvis du har stoppet helt mensen for et år eller lenger, er det trygt å si at overgangsalder er over.

Overvåk menopausale symptomer. Symptomer som humørsvingninger, hetetokter, menstruasjons spotting og vaginal tørrhet er ledetråder for å fortelle deg at du fortsatt har overgangsalderen. Hvis du kan bestemme en minkende av disse symptomene, kan du bli nesten ferdig med overgangsalderen. Når disse symptomene er helt borte, er din overgangsalder over.

Få en blodprøve for å bestemme nivået av follikkelstimulerende hormoner (FSH). FSHs stimulere kroppen til å produsere egg. Hvis FSH nivået er over eller nær 40 internasjonale enheter per liter, er din overgangsalder nesten over.

Konsulter legen din. Hvis du føler at din overgangsalder har blitt varig en spesielt lang tid (husk at prosessen kan ta opp til 13 år) eller om du fortsatt har noen symptomer, men har vært menstruasjon-gratis i ett år, kan legen gi deg en eksamen og bestemme hvordan langt du er i overgangsalderen.

Tips og advarsler

  • Hold en ispose hendig for varm svette - en kul zap under halsen eller på pannen vil holde den varm flash fra å komme ut av kontroll.
  • Hvis menopausale symptomer er ledsaget av høy feber eller oppkast, kontakt legen din.

Hvordan Stopp overgangsalder hetetokter ved å drikke te

Hvordan Stopp overgangsalder hetetokter ved å drikke te


Menopausale hetetokter er noe en kvinne kan klare seg uten, vil kvinner narr av ideen før de endelig få en. Til tider menopausale hetetokter kan bli inneholdt det øyeblikk av dagen. Her er et naturlig middel for å hjelpe deg å komme gjennom disse personlige varme somre!

Bruksanvisning

•  Du vil først kombinere alle urter sammen for å lage en urte te blanding.

Deretter vil du ta 1 ss. urtete blanding og hell en kopp kokende vann over den.

La te siver i minst fem minutter og sil.

Drikk tre kopper daglig.

Lengde på overgangsalder

Lengde på overgangsalder


The Mayo Clinic sier at overgangsalderen er nådd etter at en kvinne ikke har menstruert for et helt år. Dette stadiet i livet varer i 20 til 50 år, avhengig av kvinnens alder ved debut og livslengde. Overgangsalder overgang tid er ofte referert til som premenopausale og kan vare noen måneder til flere år. Ifølge The National Institute on Aging, begynner overgangen med svingninger i østrogen og progesteron sekreter. Denne kvinnelige hormonproduksjonen, laget av eggstokkene, synker gradvis i nivåer som begynner rundt 40 år Imidlertid kan noen kvinner oppleve denne endringen i yngre alder på grunn av sykdom, kirurgi eller genetisk makeup.

Symptomer

Hver menopausal eller premenopausale kvinne vil ha en annerledes opplevelse. Man har liten ubehag og knapt legger merke til endringen, mens en annen har alvorlige symptomer i mange år. Ifølge Mayo Clinic og Illinois Department of Public Health, en av de første signaler om at overgangsalder er på horisonten er uregelmessig, tungt eller veldig lys perioder. Hetetokter kommer på uten advarsel som kroppens indre termometer svinger på grunn av hormonforandringene. Disse ofte gi umiddelbar svette og forekommer ofte om natten, forstyrre søvnsyklus. Det kan være vaginal irritasjoner som tørrhet, kløe, svie eller hyppige infeksjoner. Noen kvinner også merke en økning i magen fett sammen med hårtap.

Helsemessige bekymringer

Ifølge Mayo Clinic, en nedgang i østrogennivået øker risikoen for hjertesykdom, og hjerte-og karsykdommer er den ledende dødsårsaken hos kvinner. Osteoporose, tap av bentetthet, er en annen bekymring. Osteoporose fører til at bein å bli skjør, noe som øker risikoen for hofte, håndledd og spinal frakturer. Inkontinens kan også forekomme som et resultat av urethra og vaginalvegg miste fleksibilitet. Videre mange kvinner opp i vekt i løpet av denne tiden, spesielt rundt midsection.

Menopausal Ufrivillig barnløshet

Ifølge National kvinner Health Information Center, menopausal hormonterapi (noen ganger kalt hormonbehandling) kan lette symptomer. Brukes under tilsyn av en lisensiert lege, kan overgangsalderen hormonbehandling forhindre eller forsinke bentap og bidra til å lindre eller redusere irriterende menopausale symptomer. Menopausal hormonterapi kan bidra til å redusere hetetokter og nattesvette som ofte fører til søvnmangel, samt reduksjon vaginale irritasjoner som tørrhet som påvirker seksuell aktivitet.

Naturlige urter og kosttilskudd

Mange kvinner foretrekker naturlige alternativer til reseptbelagte stoffet terapi, og fytoøstrogener (østrogen avledet fra planter) har blitt en populær erstatning. Ifølge Mayo Clinic, kan klaseormedrue lindre hetetokter, nattesvette, angst, vaginale irritasjoner som tørrhet og hjertebank. The National Kvinners helse Information Center sier at soyaprodukter kan også bidra til å lindre symptomer. Andre fytoøstrogener tilgjengelige er vendelrot, dong quai og wild yam.

Anbefaling

Menopause, i alle sine scener, er en tid med dramatisk endring for enhver kvinne. Hvis alvorlige symptomer er erfarne, ta kontakt med en lege om hvordan å håndtere dem med reseptbelagte medisiner eller vitamin og urte kosttilskudd. Risikoen ved overgangsalderen hormon terapi bør diskuteres med lege. Alltid avsløre for helsepersonell alle medisiner (inkludert over-the-counter narkotika) og kosttilskudd tiden blir tatt.

Multippel sklerose og overgangsalder

Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), har om lag 2,5 millioner mennesker over hele verden blitt diagnostisert med multippel sklerose (MS). Flere kvinner enn menn har MS, som gjør flere kaukasiere enn andre raser. Uttrykket multippel sklerose refererer til virkningene av sykdommen; nemlig flere plaketter eller Screlose. Disse plakk er et resultat av inflammatorisk sykdom fra en autoimmun sykdom som oppstår i sentralnervesystemet. Kroppens eget immunsystem angriper beskyttende myelin skjede som omgir nervene. Skade på myelin skaper avbrudd i strømmen av nerveimpulser fra hjernen og ryggmargen som strekker seg gjennom legemet. Som et resultat, opplever MS pasient en mengde svekkende symptomer som påvirker funksjonen og den totale livskvaliteten. Kvinner, spesielt, står overfor flere utfordringer som de kommer inn menopause. Når menopausale symptomer kombinere med multippel sklerose, en postmenopausal kvinne krever ofte en grundig medisinsk undersøkelse for å vurdere hennes muligheter for omsorg.

Typer og symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er presentert i en av de fire former. Pasienter kan bli diagnostisert med relapsing-remitting, primær progressiv, sekundær progressiv, eller progressiv relapsing. Relapsing-remitting MS kan overgangen etter ca ti år inn i sekundær progressiv MS; Imidlertid kan bruken av sykdomsmodifiserende midler kan hjelpe til å dempe de sykdommer 'progresjon. Individer som lider av multippel sklerose kan oppleve et stort utvalg av symptomer, som strekker seg fra meget milde til alvorlige. Ofte pasienter som ennå ikke diagnostisert med MS søke hjelp av sin lege når de merker en plutselig innsettende synsforstyrrelser. Optikusnevritt er et vanlig symptom på MS, noe som vanligvis ettergir etter noen uker eller måneder. Andre symptomer er hodepine, svimmelhet, nummenhet og kribling, depresjon, ekstrem trøtthet, blære og tarm endringer; spastisitet og smerte.

Symptomer på overgangsalder

Menopause oppstår når en kvinne ikke har hatt en menstruasjon i ett år eller når kirurgisk indusert av en hysterektomi. Fordi menopause er ledsaget av en nedgang i østradiol og østrogen hormoner, kan ubehagelige symptomer oppstå. Hetetokter, nattesvette, hjertebank, glemsomhet, og følelsesmessig labilitet er vanlig. Kvinner opplever menopause på ulik alvorlighetsgrad. Som et resultat, er ikke alle kvinner krever hormon-erstatningsterapi (HRT).

Behandling av multippel sklerose

Nevrologer og primær-omsorg leger behandle multippel sklerose på to nivåer; nemlig sykdom modifikasjon og symptomer ledelse. Sykdom-modifikasjons medikamenter omfatter interferoner, slik som Betaseron og avonex, samt Copaxone, som er en kombinasjon av fire aminosyrer. Andre sykdomsmodifiserende stoffer er anbefales avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Selv om disse stoffene ikke kurere MS, bidrar de til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av eksaserbasjoner. Fordi MS-symptomer er unike for hvert individ, leger foreskrive disse stoffene som gir best sikkerhet, effekt og toleranse for pasienten. Ofte foreskrevet medisiner for MS symptomer inkluderer Amantadine, Meclizine, Elavil, Neurontin, og Dilantin. Alvorlige eksaserbasjoner er ofte behandlet med IV kortikosteroider for å redusere betennelse. Det er flere andre medisiner som kan hjelpe lindre MS-symptomer. Legen din er den beste til å bedømme hva som passer for deg.

Overgangsalder og HRT

Fordi menopause resultater fra en nedgang i østrogen, progesteron og østradiol, kan man være tilbøyelig til å erstatte det som mangler. Imidlertid har hormon-erstatningsterapi (HRT) kommet i søkelyset som et resultat av utfallet av betydelig forskning. Ifølge en 2001 artikkel av Elizabeth Barrett-Connor og Cynthia Stuenkel har leger forskrevet HRT i over 50 år. Målet var å holde kvinner på HRT lang sikt for å beskytte hjertet, bein, og kognitiv funksjon. Den nye anbefalingen er å bruke HRT for kortvarig behandling av menopausale symptomer, fordi fordelene ved langvarig bruk ikke oppveier risikoen.

Advarsel

I 2001 Barrett-Connor og Stuenkel anmeldt resultatene av hormonerstatningsterapi-studier som avslørte nye bekymringer og begrensninger. HRT er effektiv og hensiktsmessig anbefalt for bruk på kort sikt for å redusere hetetokter og nattesvette. Imidlertid er langsiktig bruk knyttet til brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Din lege vil nøye overvåke dine multippel sklerose og menopausale symptomer. Endringer i reseptbelagte medisiner vil bli gjort etter behov.

Anbefalinger

Postmenopausale kvinner som også har multippel sklerose stri med utfordrende og noen ganger ødeleggende symptomer. Med riktige medisiner og livsstilsendringer, kan kvinner videre gjennom overgangen av overgangsalder og multippel sklerose, levde fulle, hyggelig liv.

Overgangsalder og Migrene Hodepine

Blant kvinner som har migrene, kan varierende hormonnivåer i overgangsalderen bety en reduksjon i migrene intensitet og frekvens, men de kan også bety forverring av hodepine. Den mest effektive terapi for menopausal migrene er de som brukes for migrene på grunn av andre årsaker. Behandlinger for menopausale symptomer, for eksempel hormonbehandling eller klaseormedrue, kan faktisk forverre migrene hos noen kvinner.

Migrene

En migrene produserer alvorlig bankende smerte vanligvis på den ene side av hodet. Den hodepine oppnås typisk ledsages av kvalme, oppkast og følsomhet for lys eller lyd, og varer fra fire til 72 timer Migrene er forårsaket av en rekke vaskulære endringer i hjernen. En trigger, for eksempel visse matvarer, stress eller mangel på søvn, føre til blodkar i hjernen til constrict. Andre blodkar overkompensere og utvider seg for å øke blodtilførsel til hjernen. De utvidede blodårer trykk mot nærliggende nerver, forårsaker ødeleggende smerte.

Menopause

Menopause er definert som perioden av en kvinnes liv etter mensen har opphørt for en komplett år; perimenopause er perioden før permanent slutten av menstruasjon når hormonnivået er synkende. Under perimenopause, kvinner ofte opplever symptomer som hetetokter, humørsvingninger og, for noen kvinner, migrene.

Hormoner og migrene

Månedshormonelle svingninger utløse migrene hos noen kvinner. De kvinnelige hormonene østrogen og progestin påvirke hjernens nevrotransmitter nivåer, noe som utløser migrene. I tillegg fallende østrogennivå endre nivåer av proteiner som moderate smerter, økt følsomhet for hodepine. De uforutsigbare hormonelle svingninger i løpet perimenopause endre migrene mønster hos noen kvinner, enten øke eller redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden. Om 66 prosent av kvinnene opplever en bedring av migrene etter overgangsalder, mens migrene vil forverres i 10 prosent og resten har ingen endring, ifølge Dr. Michael P. Goodman, forfatter av The Midlife Bibelen - En kvinnes Survival Guide. Kvinner som alltid har hatt migrene i tiden rundt deres månedlige perioden tendens til å være mer følsomme for hormonelle forandringer, og er mest berørt av varierende østrogennivået i perimenopause. Interessant, forverring migrene under perimenopause er relatert til økt forekomst av andre menopause symptomer, ifølge Dr. Lynne O. Geweke. Geweke er klinisk assisterende professor og direktør ved Headache Clinic ved University of Iowa, Iowa City. Hormonelle relatert migrene tendens til å være mindre alvorlig etter naturlig menopause sammenlignet med overgangsalder indusert av hysterektomi.

Hormonbehandling

Hormonbehandling (HRT) lindrer menopause symptomer, men det er bør ikke være førstevalget for migrene behandling, ifølge Geweke. HRT er forbundet med en økning i hjerte bivirkninger og kan føre til en økt risiko for brystkreft. Videre er migrene rapportert oftere hos kvinner som bruker HRT enn i de som ikke bruker HRT. Hvis HRT er foreskrevet, depotpreparater (enten hud patch eller krem) levere en kontinuerlig dose, sammenlignet med svingende østrogennivået administrert i orale preparater.

Nonhormonal migrene behandlinger

Triptaner (sumatriptan, zolmitriptam, Rizatriptan, eletriptandoser og naratriptan) effektivt behandle menopause-relaterte migrene samt migrene ikke er relatert til hormoner. Livsstilsendringer, som for eksempel å spise regelmessige måltider og unngå mat kjent for å utløse migrene, har liten effekt på menopausal migrene. Naturlig overgangsalder lettelse produkter, for eksempel klaseormedrue og soya, har svake østrogen aktivitet og kan utløse migrene hos noen kvinner.