Digidexo.com

prikking håndflater

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), prikking, kan kramper føtter signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom endringer i vaner og vekttap ikke lette disse følelsene, kan du vurdere å utforske andre årsaker og løsninger med legen din.

Sirkulasjon

Diabetisk nevropati stammer fra redusert blodtilførsel fører til nerve død, som kan forårsake prikking og kramper i føttene. Sykdommer og infeksjoner som forårsaker betennelse i blodårer (kalt vaskulitt) trigger arrvev formasjon i skip, forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til prikking og kramper i underekstremitetene.

Entrapment

Ifølge Merck Medical Library, kan revmatoid artritt av ankelen føre tarsal tunnel syndrom. Press fra nærliggende hevelse triggere prikking i føttene. Holde føttene forhøyet kan lette symptomer, men en lege kan foreslå kirurgi i kroniske tilfeller.

Skade

Parestesi og kramper fra traumatisk nerve komprimering kan utvikle umiddelbart etter en ulykke med ryggmargsskader eller brukket ben og føtter. Arrvev rundt nerver og leddgikt i ryggsøylen eller føtter kan utløse unormale fornemmelser og muskelspasmer år senere, forklarer NIH.

Ernæring

Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger og nerveoverføring. Kalsium mangler kan forårsake muskelkramper og kribling, men kan signal nyresvikt, vitamin D-mangel, og hypoparathyroidisme (nedsatt funksjon av biskjoldbruskkjertelen), i henhold til NIH.

Hormoner

Forstyrrelser i hormonnivået kan føre til hovne føtter og ankler, legger press på nervene. Hevelse også griper inn i blodstrømmen til musklene, noe som resulterer i kramper fra melkesyre buildup og dårlig oksygenering.

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?


Når det oppstår prikking i armen din, enten det er venstre eller høyre arm, kan det være grunn til parestesi, noe som betyr at du opplever unormale følelser i huden, for eksempel prikking eller svie og kløe. Parestesi er generelt resultatet av perifer nerveskade.

Nevrologisk System

The Mayo Clinic forklarer at nerveskader kan forårsake perifer neuropati, signalisert av prikking og nummenhet. Nerveskade kan være et resultat av infeksjon, skade, eksponering for giftstoffer og metabolske problemer. Diabetikere ofte lider av nerveskader.

Betraktninger

Kribling i armen kan være forårsaket av en subluxated første ribbe, som er referert til som torakal utløps et syndrom. Når dette skjer, kan det nerve og arterie i halsen bli klemt, forårsaker diffuse kribling i stedet prikking i en bestemt del av armen, ifølge Chriopractic-help.com. Dette er beskrevet som en dermatomal mønster.

Eksempel

Et eksempel på dermatomal mønsteret er når du føler prikking i overarmen på siden og kanskje også i nedre arm. Dette kalles C5 dermatome og kan føre til svake biceps og deltoid muskler samt tennisalbue hvis den ikke behandles.

Neck Nerver

En irritert hals nerve fører til at huden din til å bli veldig følsom. Til slutt armen kan bli nummen.

Leddene

Leddene i halsen må flytte for å holde seg friske. Hvis noe skjer som fikser disse leddene, og de er ikke lenger bevegelig, sulter dette brusk av næringsstoffer og oksygen og giftige avfallsstoffer bygge opp. Avfallsprodukter irritere nerve i nakken, noe som fører arm kribling.

Leddgikt eller skiveutglidning

Hvis du har leddgikt og endringer forekommer i underarmen som følge av denne tilstanden, kan dette resultere i smerter i armen samt kribling. Prikking i venstre eller høyre arm kan også være et resultat av en skiveutglidning i ryggen.

Prikking Leg Pain

Unormale nerve opplevelser beskrevet som stikking, prikking og andre lignende følelser er kjent som parestesi. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av nerveskade eller press. Leg prikking og smerte er en form for parestesier. Denne tilstanden kan være en indikasjon på nedsatt blodstrøm samt nerveirritasjon. En rekke problemer kan bidra til denne tilstanden. De omfatter sitter for lenge, helvetesild og plakk bygge opp forårsaket av kolesterol i blodet. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut om det er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker smertefulle, kriblende ben.

Migrene Hodepine

Migrene er hodepine som ofte ledsaget av lysfølsomhet, oppkast og kvalme. Mange mennesker bare føle smerte av denne type hodepine på den ene siden av hodet. Migrene kan bidra til kriblende ben i et individ.

Herniated disk

En herniated disk, også kjent som en skiveutglidning legger press på nervene som finnes i ryggsøylen. Presset på nervene som fører til bena kan bidra til kriblende ben smerter. En X-ray kan brukes til å finne ut om du har en herniated disk.

Diabetiker perifer nevropati

Diabetiker perifer neuropati er en nevrologisk lidelse der nerver er skadet på grunn av sykdommen diabetes. Denne lidelsen kan føre kriblende ben smerter.

Svulster

Svulster kan utvikle seg på og rundt nervene. De kan også påvirke blodstrømmen til visse deler av kroppen. Svulster kan forårsake kriblende ben smerter i en person.

Multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en sykdom som angriper det sentrale nervesystemet til en person. Den sentralnervesystemet omfatter nervene i ryggraden som er koblet til legg nerver. Siden nervene i ryggsystemet påvirkes av MS denne sykdommen, kriblende ben har vært assosiert med multippel sklerose.

Medisinering

Visse medisiner kan bidra til kriblende ben smerter. Hvis du har observert at din foreskrevet medisiner som forårsaker prikking i bena gå til legen din. Be om at han justere medisin dosering, så den kriblende forsvinner.

Nødhjelp og Prikking

Ring 911 umiddelbart hvis du opplever prikking tid etter at du har hatt et hode, rygg eller nakkeskade. Du kan ha skadet nervene i ryggmargen. Hvis du opplever prikking ledsaget av svakhet, sløret tale, problemer med å gå eller lammelse gå til legevakten så raskt som mulig. Du har kanskje opplevd et slag. Hvis du er usikker på hva som forårsaker din prikking, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Fakta om Prikking Fingers

Fakta om Prikking Fingers


Prikking fingre er et symptom som kan være forårsaket av flere ulike medisinske tilstander. Også kjent som Paresthesias, kan kriblende fingre ofte beskrives som en prikkende følelse eller lammende eller brennende følelse. Noen av de forhold som kan forårsake prikking fingrene er Carpal Tunnel Syndrome, multippel sklerose eller frostskader. Hvis du finner deg selv opplever en lammende følelse eller prikking i fingrene, sjekk med legen din.

Effekter

Hvis symptomene gå ukontrollert av en lege, kan hånden bli fullstendig lammet eller mister all følelse. Vanlige bivirkninger omfatter nummenhet, prikkende og brennende.

Typer

Medisinske tilstander som kan forårsake prikking fingrene inkluderer Carpal Tunnel, diabetisk nevropati, multippel sklerose, panikklidelse, og Perifer neuropati.

Identifikasjon

Advarsel tegn er en sensasjon lik den i hånden din å sovne eller gå nummen. Du kan også føle en prikkende eller brennende følelse, som om hendene ble presset mot pinner og nåler. Prikking fingre eller tap av følelsen kan ofte være svært smertefullt.

Potensiell

Uten riktig behandling av en medisinsk faglig, kan hendene og nerver har langsiktige skader. Det er veldig viktig å søke medisinsk behandling så snart som mulig dersom du opplever noen av slags prikking i huden.

Forebygging / løsning

For å hindre prikking fingre og andre symptomer relatert til denne medisinske tilstanden, unngå ensformig arbeid. Hvis det ikke kan gjøres, må du huske å bruke riktig holdning når du sitter ved et skrivebord, og pass på å ikke bruke for mye press når du bruker hender og fingre. Du kan også gjøre hånd øvelser i løpet av dagen for å holde dem smidige og fleksible. Leger anbefaler folk som har opplevd prikking fingre eller symptomer på Carpal Tunnel å bære splinter å holde håndleddene immobilisert.

Hvordan avlaste forbrenningen og Prikking Feet

Det er en rekke ting du kan gjøre for å lindre disse to følelsene til du kan få det sjekket ut. De fleste er ganske enkelt og tar ikke mye mer enn et enkelt produkt for å få noen lettelse.

Hvordan avlaste forbrenningen og Prikking Feet

•  Gjør en avtale med en lege. En brennende eller prikkende følelse i føttene kan være et symptom på en mye mer alvorlig tilstand. En lege kan gjøre en fast diagnose og angitt riktig løpet av behandlingen.

I mellomtiden, heve føttene. Noen ganger gjør dette - spesielt etter en lang dag med å være på føttene - kan bidra til å lindre den brennende og prikkende følelse.

Påfør en lotion, krem eller spray. Den brennende og prikkende følelse kan være et tegn på at du har fotsopp. En enkel løpet av behandlingen ville innebære en lotion, krem ​​eller spray som kan kurere denne typen tilstand.

Ta en reseptbelagte medisiner. For mer alvorlige tilfeller av fotsopp, må du kanskje begynne å ta reseptbelagte medisiner for å rydde opp tilstanden.

Støv føttene daglig med en anti-sopp pulver. Dette er nyttig for folk som har hatt problemer med foten i det siste, men kan bidra til å lindre den brennende og / eller prikkende følelse.

Suge føttene i en medisinert fotbad. Noen ganger, kan føttene bli irritert og betent. Et fotbad kan ofte redusere irritasjon og betennelse.

Hint

  • Bruke sandaler i din klubb eller treningsstudio, i dusj og garderobe. Dette betyr ikke nødvendigvis lindre svie eller prikking, men vil holde den fra å komme tilbake eller å dukke opp i første omgang. Slites løs, naturlige sokker. Noen mennesker opplever noen brennende og prikkende følelse fra seg dårlig utstyrt sokker eller de som er laget av syntetiske fibre.

Remedy for svette håndflater

Hyperhidrose, eller tilstand som fører til overdrevent svett håndflatene, føtter og armhuler, kan forårsake daglig forlegenhet og vanskeligheter for lider. I forekomst av overdrevent svett håndflatene (som er kjent som palmoplantar hyperhidrose), kan hyperhidrose føre til problemer med å holde gjenstander og skjelvende hender.

Hva er årsaken til svette håndflater?

Svette flatene kan være på grunn av en rekke faktorer, inkludert symptomer assosiert med en neurologisk eller metabolsk tilstand (for eksempel diabetes), følelsesmessige triggere, eller genetisk sammensetning (for eksempel en mer konsentrert antall svettekjertler). Spise og drikke visse stoffer, som for eksempel de som inneholder koffein og nikotin, kan også forårsake svetting.

Pasienter som opplever hyperhidrose av hendene vil typisk ikke bare svette og drypper av hendene, men de kan også ha forstørret, sensitive eller sprukne hender i løpet av vinteren. Fordi tilstanden ofte påvirker en persons psykologisk velvære, er det viktig å søke behandling.

Konservativ behandling alternativer

Ved å bli diagnostisert med hyperhidrose og avhengig av i hvilken grad pasienten lider, kan en lege først anbefale konservative behandlingstilbud, inkludert:

• En resept-styrke aluminiumkloridoppløsning at når den brukes fungerer ligner på en antiperspirant. Den topiske oppløsning påføres hendene og hindrer overdreven svetting.

• Iontoforese, som er en behandlingsmetode hvor en person som plasserer sine hender i vann som er belastet med en elektrisk strøm. Den nåværende fjerner natrium og klorid molekyler (som produseres når en person svette) fra hendene.

• Aticholinergic medisiner, som er utformet for å blokkere nervesystemets signaler for svetteproduksjonen. Disse medikamentene har vist seg å redusere eller enda stoppe svette.

• Botulinum toxin injeksjoner for å redusere svette, selv om dette ikke har blitt godkjent av FDA for behandling av svette håndflater.

Kirurgiske alternativer

Når konservative metoder mislykkes, kan noen leger anbefaler en operasjon som kalles endoskopisk thorax sympatektomi. Under denne operasjonen bruker en kirurg instrumenter som føres gjennom brystet for å finne og ødelegge en del av nerver som forsyner hudens svettekjertler.

Selv om behandlingen har vist seg meget effektivt, er det mange farer forbundet med denne operasjonen. Lungen må tømmes for å få den beste utsikten over nervene, og prosedyren kan føre til overdreven svetting blir omdirigert til andre deler av kroppen samt nerve-skade-relaterte problemer. Operasjonen er permanent og er ofte bare utføres som en siste utvei.

Venstre Arm Prikking Symptomer

Prikkende følelse i venstre arm kan ikke være grunn til alarm; men det er en abnormitet som må sjekkes av lege. Hvis du opplever prikking symptomer i venstre arm eller andre steder på kroppen, kan det tas som et rødt flagg advarsel om at noe ikke kan være helt rett. Jo før du sjekke ut årsaken til symptomet, jo raskere kan du hindre eventuelle ytterligere problemer oppstår.

Årsaker

Årsakene til venstre arm kriblende symptomene kan variere fra små problemer til store misdannelser. Noen av de mulige årsaker til kriblende følelse kan inneholde:

En klemt nerve i nakken eller skulderen som kan forårsake nummenhet eller prikking i huden. Press på ryggsøylen forårsaket av en herniated disk. Carpal tunnel syndrom. Den "stikking" følelsen skyldes lem sovner fra å være i en bestemt stilling i lang tid. Bivirkninger fra bestemte medisiner. Multippel sklerose. Hjerneslag. Active skjoldbruskkjertelen. Dårlig sirkulasjon, noe som kan være forårsaket av plakk og kan være et mulig tegn på hjertesykdom.

Umiddelbar Care

Hvis du har et forhåndsdefinert sykdom som carpal tunnel syndrom eller smerter i korsryggen, kan det være visse øvelser du kan gjøre for å lindre symptomene dine. Det er svært viktig at du finne årsaken til symptomene så snart som mulig og få dem behandlet av legen din. Hvis årsaken til den kriblende kommer fra diabetes, vil du bli fortalt av legen måter å justere kostholdet ditt for å holde blodsukkernivået balansert. I tillegg må du diskutere med legen din mulige bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å lindre den kriblende symptomer.

Emergency Care

Ingen vet kroppen din bedre enn deg. Du vil vite forskjellen mellom en arm som har sovnet forårsaker prikking i huden eller en mulig medisinsk nødstilfelle. Ring 911 hvis noen av følgende skjer:
Hvis du oppleve kriblende følelse etter treffer hodet eller falle på ryggen.
Hvis du opplever fullstendig lammelse av armen.
Hvis du, til enhver tid, mister bevisstheten.
Hvis du opplever sløret tale eller synstap.
Hvis du opplever kontinuerlige svimmelhet eller muskelspasmer.
Hvis den kriblende forverres når du beveger armen.
Hvis du opplever brystsmerter og pustevansker.

Diagnose

Det vil være viktig at legen din stille konkrete spørsmål for å finne årsaken til din venstre arm prikking symptomer. Ettersom det er mange årsaker, å få riktig diagnose er viktig ved behandling av problemet effektivt. Kjenn din egen medisinske historie for å hjelpe legen forstå hvorfor du opplever disse symptomene. I tillegg kan det være en rekke tester du kan måtte gjennomgå for at din lege for å sikre en riktig diagnose. Beskriv symptomene så konkret som mulig. Vit når symptomene begynte, og hvor lenge du har vært inne i dem.

Betraktninger

Gå til legen din selv om du tror årsaken til dine symptomer er en liten en. På grunn av de mange årsaker til venstre arm prikking symptomer, vil du ønsker å være sikker på at det du opplever er ikke starten på en alvorlig sykdom. Husk at den kriblende symptomene er en advarsel tegn på at noe er galt med kroppen din. Være proaktive i å identifisere årsaken for å hindre at problemet blir verre.

Om Prikking Hender Symptomer

Noen ganger årsakene kriblende hender er mindre. For eksempel kan du oppleve prikking hender i et minutt eller to hvis du sovnet liggende på toppen av en eller begge hendene. Men prikking hender kan også være et tegn på noe mer alvorlig - selv en snarlig medisinsk krise.

Typer

Det finnes flere ulike typer av hånd kriblende: kribling som oppstår i begge hender, kribling som oppstår i den ene hånden og kribling som oppstår i fingrene. Kribling som oppstår i den ene hånden eller bestemte fingre er vanligvis forårsaket av et problem med den hånden eller fingeren, mens prikking i begge hender eller alle fingre er vanligvis forårsaket av en underliggende tilstand i kroppen.

Prikking i begge hender

Fordi diabetes kan skade nerver, fører det ofte prikking i både hender og føtter. Alkoholmisbruk, multippel sklerose og vitamin B13-mangel også føre til nerveskader og kan føre til prikking i begge hender. I tillegg kan prikking i begge hender være et tegn på hjertesykdom og kan oppstå i løpet av et hjerteinfarkt. Carpal tunnel syndrom er en nerve problem som ofte rammer begge hender.

Prikking i One Hand

En kriblende følelse i den ene hånden kan være et symptom på et slag, som er en alvorlig medisinsk tilstand som krever umiddelbar handling. Andre mindre bekymringsfulle årsaker til prikking i den ene hånden inkluderer nerveskader som er et resultat av en håndskade eller prikking som er resultatet av en infisert kutt.

Prikking i fingrene

Prikking i en bestemt finger vil vanligvis være forårsaket av en skade på den finger som har resultert i nerveskader eller infeksjon. Frostbite er en annen vanlig årsak til prikking i fingrene.

Løsning

Fordi hånden prikking kan være han tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som hjerteinfarkt eller hjerneslag, bør du oppsøke legen din om alle kribling som ikke kan tilskrives handlinger som å sove på armen eller å ha armen hevet over hodet. Hånd kriblende som er et resultat av carpal tunnel syndrom kan fikses med en mindre operasjon. Livsstilsendringer kan lette kriblende forårsaket av diabetes.

Hva er behandlingen for Hvite prikker på tungen?

Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Leukoplakia vises vanligvis i folk som bruker skråtobakk og kan være kreft. Oral lichen planus er vanligvis mindre alvorlig og kan være forårsaket av dårlig munnhygiene, bruk av tobakk eller drikker for mye alkohol.

Identifikasjon

Før behandling gis, bør folk med hvite flekker på tungen har sine leger eller tannleger undersøke dem for en riktig diagnose. Ifølge Mayoclinic.com, vises trøske vanligvis som "kremhvite lesjoner på tungen." Disse lesjonene ofte ha en cottage cheese-aktig utseende, og kan blø når man gnir. Imidlertid kan disse hvite flekker skrapes av, i motsetning til de som vises på grunn av leukoplakimateriale eller oral lichen planus, kan sistnevnte som produserer Lacey hvite flekker på tungen.

Betraktninger

Noen ganger hvite flekker på tungen fra leukoplakia eller muntlige lichen planus vil forsvinne hvis du slutter å drikke alkohol (for oral lichen planus) eller ved bruk av tobakk. Men siden trøske er forårsaket av overskytende candida albicans, kan det ofte dukke opp igjen til tross for arbeidet med å bare skrape dem av tungen. Noen alternative medisinske utøvere tror at dårlig kosthold, stress, kan en overforbruk av antibiotika, kortikosteroider eller p-piller anspore candida overvekst. Derfor kan endringer i kostholdet være nødvendig å fullstendig utrydde hvite flekker forårsaket av trøske.

Typer av medisinsk behandling

Leukoplakia kan forsvinne av seg selv, eller du kan trenge en tannlege for å fjerne den. Oral lichen planus behandles vanligvis med munnen skyllinger, medisiner som demper immunsystemet eller kortikosteroider. I tilfeller av trøske, er anti-sopp pastiller eller flytende medisin som vanligvis brukes til å eliminere candida sopp problem. Ifølge allmennlege Dr. John Pillinger i sin Netdoctor.com.uk artikkel, kan eksempler på medisiner for trøske inkluderer nystatin, amfotericin (f.eks Fungilin romber) eller mikonazol (f.eks Daktarin oral gel).

Effekter av endringer i kostholdet

Personer med hvite flekker på tungen sin på grunn av muntlige lichen planus kan noen ganger komme over sin tilstand ved å eliminere krydret mat. Personer med trøske er noen ganger satt på en candida reduserende diett som eliminerer visse candida-produserende matvarer. Når trøske setter det, er candida antas å formere seg raskere hvis du spiser for mye sukker eller gluten (et protein som finnes i hvete). Matvarer som inneholder disse ingrediensene kan innskrenkes eller elimineres en stund til du overvinne trøske.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å eliminere de tre viktigste sykdommer som forårsaker hvite flekker på tungen. De som korrekt identifisere deres problem og gjennomgår behandling er mer tilbøyelige til å komme raskere.

Hva er årsakene til nummenhet og prikking i armen?

Nummenhet og prikking er uvanlige opplevelser som kan føles overalt i kroppen, og kan ha mange mulige årsaker. Disse følelsene er ofte følt i fingre, hender armer og føtter. Et annet begrep for nummenhet er parestesier.

Trykk

Presset på en nerve kan føre til nummenhet og kribling i armen. Dette kan være så enkelt som å sitte i samme stilling for lang. Tumorer, forstørrede blodkar og infeksjon kan også føre til at trykket på en nerve.

Skade

Skader på nerver, særlig skadede nerver i nakken, kan forårsake nummenhet og kribling hvor som helst langs armen eller hånden.

Tilstander og sykdommer

Visse tilstander og sykdommer kan forårsake prikking og nummenhet i armen. Forhold som kan føre til nummenhet i armen omfatter multippel sklerose, diabetes, beslag og underaktiv skjoldbruskkjertelen, ifølge Medline Plus.

Andre årsaker

Andre årsaker til prikking i armen inkluderer bruk av visse medisiner, mangel på B12 og unormale nivåer av natrium, kalsium og kalium i kroppen din.

Advarsel

Enhver plutselig, uforklarlig nummenhet kan være et tegn på en alvorlig sykdom, som for eksempel slag eller revmatoid artritt. Selv om symptomene varer bare noen få minutter, hvis det ikke er noen logisk forklaring på nummenhet, kontakt lege umiddelbart.

Hva er årsakene til ansikts Prikking?

Hva er årsakene til ansikts Prikking?


Når foten eller hånden får "pins og nåler", kan du anta at en vanskelig posisjon eller dårlig sirkulasjon er årsaken. Men årsakene til prikking og nummenhet i ansiktet ditt er vanskeligere å fastslå. Ansikts kribling og nummenhet er muligens nevrologiske, vaskulær, metabolsk eller medisiner relatert. De kan være fra en mer alvorlig underliggende sykdom. Hvis du opplever ansikts kribling, sjekk med en medisinsk faglig for en diagnose, spesielt hvis symptomene vedvarer.

Parasthesia

Parasthesia er et generelt begrep for å beskrive prikking og nummenhet hvor som helst i kroppen. Det betyr at nervecellene er involvert, i henhold til Ansikts problemer. Denne tilstanden påvirker ansiktet hvis forbundet nervene er feil, skadet eller skadet på noen måte. Andre underliggende årsaker som lupus eller diabetes årsak parasthesia.

Bells parese

Bells parese er en tilstand som er et resultat av ansikts nerve svakhet. Ansiktet ditt kan henge ned. Din tale kan snakke utydelig. Prikking og nummenhet i ansikt er vanlig. Utbruddet av denne tilstanden er ofte ganske dramatisk og rask. Våkne opp en dag med det som skjer i mange tilfeller. University of Maryland Medical Center anslår at én av 5000 mennesker opplever denne tilstanden. Det er helbredelig og symptomer ofte rydde opp så raskt som de kom.

Helvetesild

Helvetesild er en viral infeksjon fra varicella-zoster virus, ifølge Mayo Clinic. Viruset forårsaker et utslett som du kan få på ansiktet ditt; vanligvis på den ene side nær øynene. Utslettet er ledsaget av smertefulle opplevelser av prikking, brenning eller varme. Noen ganger er det smerte, men ingen utslett. Selv om medisiner er ikke alltid nødvendig, kan antivirale medikamenter lette symptomer raskere enn uten dem.

Allergier og medisiner

Ditt ansikts kribling kan være allergi. I særdeleshet frembringer en matallergi fornemmelser rundt munnen og tungen. Du kunne ha prikking, hevelse og kløe. Dessuten er ansikts kribling et resultat av medisiner bivirkninger eller interaksjoner. Hvis du nylig har begynt å ta en ny medisin, lese etiketten på emballasjen for å se om kriblende er et børsnotert bivirkning. Sjekk med apoteket om kombinasjon av legemidler du tar for mulige interaksjoner.

Andre årsaker

Noen andre mulige årsaker til ansikts kribling er lupus, migrene, svulster, slag, trigeminusnevralgi eller multippel sklerose, ifølge Ansikts problemer. Med disse forholdene, er det vanligvis andre tilknyttede symptomer utover ansikts kribling. Å innskrenke årsaken, holde oversikt over når og hvor ofte ansikts symptomene oppstår og sjekke med en medisinsk faglig for en diagnose.

Hvordan fikse svette håndflater

Hvordan fikse svette håndflater


Svette håndflater kan være en irriterende og pinlig tilstand. Dette problemet er kronisk for mange lider, og kan være et symptom på hyperhidrosis. Denne betingelse er ofte relatert til hormoner, men er ikke helt forstått. Selv om det er ingen kur for svette håndflater, det finnes effektive behandlinger.

Hvordan fikse svette håndflater

•  Prøv å slappe av. Lær meditasjon og yoga teknikker for å oppmuntre avslapning. Jo mer stresset du er, jo mer sannsynlig er det å svette.

Vask hendene ofte med antibakteriell såpe. Det er dokumentert at antibakterielle såper reduserer svette håndflater. Dessuten bærer rensemiddel som alkohol i har den en tørkeeffekt.

Vurdere en resept. Oral medisiner som ditropan og glycopyrrolate arbeid for å stoppe fuktige palmer forårsaket av overdreven svetting. Kremer som inneholder disse medikamentene er også tilgjengelig.

Prøv Odaban. Dette er en antiperspirant tilgjengelig på nettet som kan brukes om natten for å demme svetteproduksjonen. Odaban kan anvendes på områder av kroppen som er utsatt for svette, inkludert hendene.

Hold deg unna krydret mat og koffeinholdige drikker, inkludert kaffe. Sjokolade, chilipepper, Tabasco saus, hvitløk, og løk bør også unngås.

Tenk å få Botox-injeksjoner hvis alt annet svikter. Disse injeksjoner kan være smertefulle, men de fungerer ved å blokkere nerve reseptorer som forårsaker svette respons.

Waking Up med prikking og nummenhet i hender

Waking hele natten med prikking og nummenhet i hendene kan være utmattende og frustrerende, spesielt hvis det skjer på en jevnlig basis. Siden disse følelsene kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander, bestemme den underliggende problemet er første steg til å motta riktig behandling og eventuell lettelse.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel er en smal passasje i håndleddet gjennom hvilke sener og median nerve løp. Median nerve er ansvarlig for motoriske og sensoriske funksjoner i tommelen, pekefinger, langfinger og ringfinger. Noe som øker presset på denne nerve forårsaker carpal tunnel syndrom. Smerter, prikking og nummenhet kan utstråle fra håndleddet ned til hånden eller oppover til armen, til slutt fører til svakhet i hånden, tap av grep styrke og tendensen til å slippe gjenstander. Carpal tunnel syndrom kan skyldes skade som fører til hevelse i håndleddet, væskeansamling på grunn av graviditet eller andre medisinske tilstander, som diabetes, revmatoid artritt, hypotyreose eller hormonelle lidelser. Den mest utbredte årsaken derimot er repeterende fleksjon og ekstensjon av hånden, særlig når det gjøres med stor kraft, i lange perioder av gangen.

Cervical spondylose

Cervical spondylose er en tilstand som følge av aldersrelatert slitasje av ryggvirvlene i nakken, vanligvis oppstår etter fylte 40. forverring av bein og brusk kan føre bein spurs (utvekster) for å danne på ryggvirvlene som kan komprimere nerver, forårsaker smerte, stivhet og muskelspasmer i nakke, skulder, arm, eller brystet. Nummenhet, svakhet og prikking kan oppleves i armer, hender, ben eller føtter. Andre symptomer inkluderer en mangel på koordinering, vanskeligheter med å gå og unormale reflekser.

Thoracic Outlet Syndrome

Thorax utløp er det lille området mellom kravebeinet (kragebenet) og brystkassen gjennom hvilke blodårer og nerver passerer på vei til armene. Kompresjon på nerver eller blodårer kan føre til nummenhet, smerter, svakhet og prikking i midten, ring og små fingre og i indre underarm. Nålestikk opplevelser kan også bli følt i nakke og skuldre, og blir ofte utløst av bære tunge gjenstander. Thoracic outlet syndrom kan skyldes tilstedeværelsen av en ekstra cervical ribbe eller tett bryst eller nakke muskler. Vanligvis personer som lider av denne tilstanden har en historie med en skulderskade eller overforbruk av skulderen.

Perifer nevropati

Perifer nevropati er en lidelse der nervene i det perifere nervesystemet (PNS) er skadet. Symptomene er avhengig av typen av nerver påvirkes. Sensoriske nerveskader forårsaker smerter, prikking, nummenhet og svie, mens motor nerveskader forstyrrer muskelkontroll og forårsaker kramper og svakhet. Perifer nevropati kan være forårsaket av sykdom av nerver i seg selv eller ved andre sykdommer slik som diabetes, alkoholisme og reumatoid artritt. Andre mulige årsaker er ernæringsmessige mangel, bly eller kvikksølvforgiftning eller tilstedeværelse av svulster.

Cubital Tunnel Syndrome

Ulnar nerve passerer gjennom en benete passasje bak albuen kalt cubital tunnel. Treffe din "funny bone" er faktisk treffe din ulnar nerve. Trykk eller irritasjon i ulnar nerve fører prikking og nummenhet i de to siste fingrene og håndflaten. Nummenhet er vanligvis utløses ved å holde albuen bøyd i lange perioder av gangen. Oftest opptrer cubital tunnel syndrom som følge av skade på albuen fra frakturer, forvridning eller vridning, men kan også skyldes arbeid som krever repeterende albue fleksjon.

Hvordan behandle Prikking Feet grunn av diabetes

Medisinske eksperter har ennå å finne ut hvorfor diabetes påvirker nervesystemet, men de vet at vanlige tilfeller av forhøyet blodsukker i noen med diabetes kan forårsake skade på nervene. Denne skaden er kjent som diabetiker perifer neuropati. Nevropati begynner vanligvis i ekstremiteter, og er demonstrert ved en rekke symptomer, den vanligste av disse er prikking, svie eller tap av følsomhet.

Hvordan behandle Prikking Feet grunn av diabetes

Gå sko shopping. De kan ikke være stilig, men hvis føttene er prikking, kan det være på tide å se en spesialist og bestille et par skreddersydde ortopediske sko. Mange mennesker slitasje dårlig montering sko, som kan føre til feiljustering av tå ledd og kan føre til nerve vekster kjent som neuromas. Skreddersydde sko er laget for å passe dine føtter og ingen annens, noe som åpner for skikkelig støtte og oppmuntre god sirkulasjon. Selv da må de byttes minst en gang i året. Ikke bare skoene få kjørt ned etter en viss slitasje, men føttene har en tendens til å forlenge og spredning som folk alder.

Vask føttene hver dag med mild, antibakteriell såpe, varmt vann og en stiv børste. Det er mer enn 200.000 svettekjertler på foten, genererer et fuktig miljø som skaper et perfekt miljø for å lette veksten av bakterier. Hvis du lider av diabetisk nevropati, er du mindre sannsynlig å legge merke til en fotskade, og dermed er mer utsatt for infeksjoner. I tillegg kan børsten er ekstra stimulering øke sirkulasjonen og forbedre blodtilførselen til området.

Få mer mosjon. Sett et mål på 30 minutter per dag. Korte men hyppige turer eller serieopptak med trening kan bidra til å avlaste den kriblende følelse og utlignet den videre utviklingen av nervesmerter. Også hjelper regelmessig mosjon for å holde blodsukkeret stabilt.

kontrollere blodsukkeret ditt. Sjekk din glukose flere ganger om dagen for å sikre at du oppfyller følgende retningslinjer: 90-130 milligram før måltider og ca 180 milligram én til to timer etter å ha spist-mindre legen din anbefaler ellers.

Følg anbefalt diabetiker diett. Fokuser på å kontrollere blodsukkernivået, og være sikker på at du måle din mat for å sikre nøyaktige porsjoner. Sørg også for å spise på omtrent samme tid hver dag.

Vurdere å bytte medisiner eller endre insulin regime. Ifølge en fersk undersøkelse utført av American Association diabetiker, diabetikere som tok insulin injeksjoner tre eller flere ganger daglig reduserte oddsen for å utvikle prikking i ekstremiteter eller andre symptomer på nevropati med mer enn 60 prosent.

Tenk alternative behandlingsformer som akupunktur eller kirurgisk dekompresjon for å redusere følelsene forårsaket av nerver, og for å motvirke ytterligere forverring.

Hint

  • Hvis den kriblende forårsaker ubehag det kan behandles med aktuelle analgetika som inneholder lidokain eller capsaicin eller med en standard over-the-counter steroide anti-inflammatorisk som ibuprofen eller acetylsalisylsyre.

Hvordan Stopp Prikking i foten

Prikking i føttene kan være en irriterende problem. For eksempel kan idrettsutøvere har prikking i føttene på grunn av over løping eller tretthet av føttene. Men for noen mennesker prikking i føttene kan gi ulike omstendigheter. Noen leger attributt føtter prikking til pre-diabetiker symptomer og mangel på viktige vitaminer, som B12. Kribling i føttene kan være assosiert med endring av visse nerver eller type sko en person som bærer på en daglig basis, som for eksempel høye hæler. Trinn, som er vist nedenfor, kan tas for å redusere mengden av foten kribling.

Bruksanvisning

•  Reduser mengden av tiden du er på føttene. Slapp av føttene en kort periode etter trening eller andre aktiviteter.

Unngå å konsumere store mengder sukker og karbohydrater. Forbruker en stor mengde sukker vil øke foten kribling.

Hvis du er en diabetiker, bruke spesielle sko og redusere glukoseinntaket.

Spis sunt og unngå å drikke alkohol og inntak av tobakksprodukter.

Hvis føttene fortsetter å prikke, fordype føttene i kaldt is eller vann for å stoppe hevelse.

Tips og advarsler

  • Hvis problemet er alvorlig, må du kontakte lege eller podiatrist.
  • Ha en diabetiker screening for å se om du er pre-diabetiker. Prikking i føttene er et symptom på pre-diabetes.

Slik Cure Prikking Smerter i foten

Foot smerte kan oppstå fra en rekke årsaker som spenner fra traumer som følge av skader på nevrologiske problemer og noe så tilsynelatende uskyldig som bruker sko som ikke passer riktig. Foot helsetjenester er viktig for komforten legemlig. Nerve smerte og prikking smerter oppleves av mange mennesker påvirker i stor grad sine daglige aktiviteter, forårsaker nedetid på jobb og begrense mange aktiviteter. Foot smerte krever umiddelbar oppmerksomhet av en lege eller helsepersonell. Hvis du lider av nevropati, nervesmerter og andre invalidiserende foten smerte, det finnes måter å håndtere det.

Bruksanvisning

Slik Cure Prikking Smerter i foten

•  Sjekk skoene dine og sørge for at de passer ordentlig. Sko som er for stramt, eller har hæler som er for høyt, kan krampe tærne, kutte sirkulasjon og skape foten smerte, blemmer, bunions og misdannelser.

uncross bena når du sitter. Kryssende ben redusert blodstrømmen til føttene, og kan føre til foten og nervesmerter. Sitte med begge føttene på gulvet, og hvis du må krysse bena, gjør du det ved å plassere en ankel på den andre kneet heller enn å krysse kne til kne.

Endre ditt treningsprogram. Høy effekt trening der foten pounds fortauet i aktiviteter som jogging kan bidra til tap av følelse i føttene, nedsatt sirkulasjon, grønn-stick benbrudd og andre skader, og legger til foten smerte.

Snakk med legen din om dine medisiner og se inn bivirkninger. Visse medisiner har bivirkninger, forårsaker prikking og svie i føttene og skape foten smerte som etterligner perifere nevropatier.

Sjekk din skjoldbrusk nivåer gjennom blodprøver. Hypotyreose skaper mange kroppslige symptomer og fornemmelser, og kan også være den skyldige i smertefulle føtter og kalde føtter med pinner og nåler. Hvis blodet indikerer lav skjoldbrusk, vil reseptbelagte medisiner bidra til å kurere foten smerte.

Flere tips

Sjekk for diabetes. Prikking og brenning i føttene er ett av symptomene ved diabetes. Legen din vil avgjøre om du trenger å være på medisiner hvis du er positiv for diabetes. Diabetessår smerter kan behandles med insulin og endringer i kostholdet ditt.

Regel ut sykdommer som gikt, Raynauds fenomen, og frostskader når vi leter etter årsaker til prikking i føttene. Disse sykdommene har alle dårlig sirkulasjon i vanlig og kan bli hjulpet ved å forbedre blodstrøm gjennom skånsom trening, medisinering og holde føttene varme hele tiden.

Bruk komprimering slange eller sokker for å stimulere blodsirkulasjonen til fôr og øke blodgjennomstrømningen.

Hold føttene varme og godt beskyttet gjennom hele året og unngå iført åpen tå tøfler eller gå barbent i kaldt vær.

Tips og advarsler

  • Enkle tiltak som å justere skostørrelse og endring av kjøremønster kan lindre mange tilfeller av prikking i føttene. Supplere med Inositol for prikking smerter i føttene. Dette er en av vitamin B og er kjent for å være nyttig i diabetisk perifer nevropati.
  • Aldri ignorere prikking smerter i føttene. Det kan være et tegn på en mer alvorlig sykdom og jo før det er ivaretatt tryggere blir du. Hvis du har mørke blå eller svarte flekker på føttene eller tær, se en lege umiddelbart. Dette kan være en svært farlig helsesituasjon.

Hvordan bli kvitt sorte prikker på falske tenner

Hvordan bli kvitt sorte prikker på falske tenner


Hvis du har en delvis bro eller full proteser, har du falske tenner. Akkurat som andre tenner, falske tenner må rengjøres, skrubbet og desinfisert. Falske tenner kan bli farget, akkurat som alt annet. Koffein og nikotin kan føre til svarte prikker vises på falske tenner. Tannleger anbefaler bløtlegging og desinfisering av falske tenner. Børsting dem med en protese børste og en renseløsning vil hjelpe bli kvitt flekker. Animatedteeth.com sier at du bør ikke bruke en vanlig tannbørste på falske tenner, da dette kan skrape dem, forårsaker fremtidig misfarging.

Bruksanvisning

Slipp en protese løsning tablett i en liten bolle og fyll med kaldt vann.

Bløt falske tenner i gebiss løsning for minst en halv time, desinfisere og sterilisere dem.

Fjern de falske tennene fra gebiss løsning, skyll dem med kaldt vann.

Scrub de falske tenner med en protese børste og protese lim eller mild håndsåpe. Pass på at du skrubbe området der de svarte prikker. Skyll tennene.

Hell en teskje natron på falske tenner og skrubb området som er farget, og skyll dem under kaldt vann.

Bland en teskje av klorin med 10 teskjeer vann i en liten bolle.

Bløt falske tenner i blekemiddel i 20-30 minutter, og skyll med kaldt vann. Dette vil bidra til å fjerne flekker eller misfarging.

Hint

  • Ikke bruk tannkrem eller eddik på falske tenner, så det er kjemikalier i både produkter som kan ripe falske tenner.
  • Hvis du bruker blekemiddel på dine falske tenner, animatedteeth.com anbefaler å skylle dem svært grundig med vann, som noen av blekemiddel kan irritere eller skade tannkjøttet. Soaking din falske tenner i blekemiddel kan føre til at rosa plast som brukes på proteser for å lysne i fargen over tid. I tillegg animatedteeth.com advarer om at soaking dine falske tenner i et blekemiddel løsning kan korrodere metallkomponenter.

Hva er årsakene til prikking?

Prikking er en uvanlig følelse der kroppen opplever fornemmelser. Unormale sensasjoner kan bli følt i ekstremiteter, inkludert føtter og fingre. Prikking kan være et symptom på en medisinsk tilstand; ville trenge en lege til å utføre en medisinsk vurdering for å stille en diagnose.

Kjemiske Årsaker

Prikking kan være forårsaket av kjemikalier som blyforgiftning. Pasienter med blyforgiftning kan rapportere pins-og-nåler opplevelser til en lege, som kan bestille laboratorietester for bekreftelse.

Nevrologiske årsaker

Pasienter som opplever unormale sensasjoner kan ha nevrologiske årsaker. Noen nerverelaterte årsaker kan inkludere en herniated disk, perifer neuropati og carpal tunnel syndrom.

Hormonelle årsaker

Pasienter med prikking i huden kan ha hormonelle årsaker. Noen hormonelle årsaker med kriblende kan inkludere en underactive skjoldbruskkjertelen, hypoparathyroidism og diabetes.

Betraktninger

Leger kan vurdere en pasients nervesystemet for å bekrefte årsaken til prikking og vil trolig stille spørsmål om varighet og plassering av opplevelser.

Advarsel

Medisinsk intervensjon kan være nødvendig for pasienter som har søkt innledende medisinsk behandling uten resultat. Nontingling symptomer, som kan representere en alvorlig sykdom, inkluderer utslett, svimmelhet og smerter.

Hvordan å stoppe svette håndflater

Svette håndflater kan være svært pinlig for folk i alle aldre. Noen mennesker lider av klamme hender, mens andre går rundt med svette bokstavelig drypper ut av sine fingre. Her er noen måter å stoppe svette håndflater og føler normal igjen.

Bruksanvisning

•  Prøv å behandle hendene med antiperspirant. Den mest effektive form vil bli aluminiumbasert. Bare sørg for at du ikke får en pinne med oljer eller kremer i det fordi det vil bare gjøre klamme hender enda mer glatt.

Påfør fuktighetsabsorberende pulver slik som talkum eller maisstivelse i løpet av dagen. I de med ekstremt svett håndflatene, kan dette gjøre vondt verre ved å skape en lime, men dette kan være akkurat det de med klamme hender trenger.

I de fleste tilfeller, svette hender er et resultat av stress. En person kan føle seg stresset på et jobbintervju, skole eller i sosiale situasjoner. Tenåringer kan vokse ut av svette hender som de modnes og få selvtillit. Voksne kan stoppe svette hender ved å ta dype åndedrag, eliminere unødvendige påkjenninger eller sentralstimulerende midler og bruker avspenningsteknikker.

Hvis du har et alvorlig problem med svette hender, snakk med legen din. Det finnes kirurgiske prosedyrer for å stoppe svette hender, men de trenger å bli diskutert med en medisinsk faglig før de blir gjennomgått.

Årsaker til Prikking i hånden

Prikking i hendene er et tegn på nerve engasjement et sted. Denne involvering ikke nødvendigvis trenger å være plassert i fingre eller hånd for å produsere disse symptomene, selv om dette er tilfellet mesteparten av tiden. Nummenhet og kribling i hånden (e) kan være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer.

Livmorhals radiculopathy

Livmorhals radiculopathy beskriver en tilstand der trykket er plassert på spinal nervene som kommer ut av cervical (nakke) ryggraden på ulike nivåer. Siden mange av disse nervene betjene de øvre ekstremiteter, hender og fingre, kan utilbørlig press på dem føre til endringer i sensasjon, nemlig nummenhet og kribling.

Cubital Tunnel Syndrome

Et område som ligger på den indre delen av albuen er kjærlig kjent som den morsomme bein. Hvis du noen gang har dunket dette området, vet du det er ikke veldig morsomt. Det er ikke et ben, enten. Området er der en nerve, kalt ulnar nerve, passerer gjennom albuen et spesielt spor, mens det sendes ned armen for å tilveiebringe følelse og motorisk funksjon til den ytre kant av hånden, ringen og små fingre.

Trykk på denne nerven, fra repeterende overforbruk, skade eller anatomiske variasjoner, kan forårsake smerte og prikking til den laterale side, lillefingeren og halvparten av ringfingeren. Den vanligste medisinske termen for denne tilstanden er cubital tunnel syndrom, eller ulnar nerve entrapment syndrom.

Carpal Tunnel Syndrome

En annen instans av nerve komprimering er carpal tunnel syndrom. Denne tilstanden oppstår press på en nerve, kalt median nerve, som krysser leddet på håndflaten og gir følelse og funksjon til tommelen, indeksen og lange fingre.

Trykket kan være forårsaket av traumer som håndleddet frakturer, graviditet eller hevelse av vev generelt, eller repeterende overforbruk (produksjonslinje arbeidere). For milde former for carpal tunnel syndrom, kan behandlingen være konservativ. Men når nerve komprimeres sterkt nok, kan det oppstå permanent skade, er kirurgisk så frigjøring av trykket ofte være nødvendig for å minske sannsynligheten for permanent skade.

Raynauds sykdom

Raynauds sykdom er en tilstand mer enn en sykdom. Det innebærer innsnevring av de små arterielle fartøy i hender og fingre som en unormal reaksjon på kalde temperaturer, stress og angst. Denne innsnevring fører til en hvitaktig misfarging av hender og fingertupper.

Ganglion

Gangliene er vanligvis små cyste formasjoner som kan oppstå omtrent hvor som helst, men ofte involverer sene skjeder av fingre og håndledd. Prikking i hånden og fingrene resultater fra press på små greiner av nerver av cyste i seg selv. Som cyste vokser, blir mer press

Andre årsaker

Listen over forhold og medisinske problemer som kan forårsake prikking i hånden er omfattende, alt fra diabetes og alkoholisme til Lyme sykdom og hjerneslag (mayoclinic.com).