Digidexo.com

lavt blodtrykk årsaker

Lavt blodtrykk Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er ikke så vanlig et helseproblem i befolkningen generelt som høyt blodtrykk, men kan være en alvorlig tilstand. Mens mange friske mennesker, spesielt idrettsutøvere, kan ha en lavere blodtrykk lesing enn en mindre sunn person, er noen ganger lavere blodtrykk indikasjon på et helseproblem som må tas opp. Lavt blodtrykk som presenterer med symptomer er mer sannsynlig å være problematisk og alvorlig.

Fakta

Lav blodtrykket, eller hypotensjon, er definert som en blodtrykksmåling på mindre enn 90/60. Normalt blodtrykk er rundt 120/80. Det første tallet i lesing, det systoliske, måler trykket når hjertet slår og fyller arteriene med blod. Det andre tallet, det diastoliske, måler trykket mellom beats. For en diagnose av lavt blodtrykk, kan enten nummer være lavere enn normalt. Du kan ha en normal systolisk lesing og et lavere diastolisk og likevel bli diagnostisert som har lavt blodtrykk.

Typer

En type av hypotensjon er postural hypotensjon. Denne typen lavt blodtrykk er spesielt egnet til å påvirke de eldre. Ca 10-20% av personer over 65 antas å ha denne typen. Dette fører til hypotensjon svimmelhet ved henstand, og er på grunn av et plutselig fall i blodtrykket med endringen av stilling. En annen type hypotensjon er postprandial, og er et plutselig fall i blodtrykket etter å ha spist. Det er vanligvis funnet i forbindelse med andre forhold.

Årsaker til kronisk Hypotensjon

Noen av årsakene til en kronisk lavt blodtrykk lesing inkluderer graviditet, skjoldbrusk problemer, diabetes, hjerteproblemer, problemer med blodårene, heteslag eller utmattelse, leveren forhold, og overdoser på høyt blodtrykk medisiner.

Årsaker til Sudden Hypotensjon

Noen årsaker til et plutselig fall i blodtrykket inkluderer en høy feber, eller omvendt lav kroppstemperatur, hjertesykdom, blodtap, alvorlig dehydrering, og alvorlige allergiske reaksjoner som en alvorlig reaksjon på en bie stikk.

Symptomer

Symptomer på hypotensjon omfatter svimmelhet, besvimelse, synsproblemer (spesielt tåkesyn), kvalme, hud som er blek og kjølig eller fuktig, lav energi, uvanlig tørste, nedstemthet, manglende evne til å konsentrere seg, og puste som er grunt eller rask.

Advarsel

Lavt blodtrykk som forårsaker symptomer er mye mer sannsynlig å være alvorlige, og kan skyldes en annen alvorlig medisinsk problem. Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Lavt blodtrykk symptomer kan bety at blodet ikke flyter som det skal på hjertet eller andre vitale organer.

Rettsmidler for lavt blodtrykk

Lav blodtrykket, også kjent som hypotensjon, oppstår når strømmen av blod gjennom arteriene trykktap. En normal blodtrykksmåling blir 120/80, mens et lavt blodtrykksmåling vil være 90/60 eller lavere. Lavt blodtrykk er vanligvis ikke et medisinsk problem med mindre visse symptomer.

Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk kan forårsake ørhet, svimmelhet, besvimelse, uskarpt syn, kvalme og overfladisk pust. Sporadiske symptomer på lavt blodtrykk kan ikke være et alvorlig problem, men hvis symptomene vedvarer informere legen din. Utilstrekkelig blodtilførsel til viktige organer kan forårsake skade eller svikt.
Graviditet, hjerteproblemer, dehydrering, endokrine problemer, blodtap og infeksjon som når blodet kan alle føre til lavt blodtrykk. Allergiske reaksjoner på mat, visse medisiner og gift fra insekter kan føre til en farlig lavt blodtrykk sammen med en hoven hals, kløe og elveblest.

Medisinske problemer

Behandlingen avhenger av årsaken til lavt blodtrykk. Hvis dehydrering, hjerteproblemer, diabetes eller endokrine problemer er årsaken, deretter behandling av den medisinske tilstanden bør korrigere lavt blodtrykk.

Øke blodtrykket

Hvis ingen underliggende medisinsk problem som forårsaker lavt blodtrykk, deretter finne måter å heve blodtrykket er nøkkelen. Du kan gjøre dette på mange måter, avhengig av din alder og din helse. Upping saltinntaket kan øke blodtrykket, men sjekk med en lege før du prøver denne behandlingen. Personer med hjerteproblemer bør ikke øke natrium i kostholdet. Øke væskeinntaket vil holde deg fra å bli dehydrert, en årsak til lavt blodtrykk.

Medisiner

Noen ganger er et medikament i seg selv forårsaker lavt blodtrykk. I dette tilfellet, kan en lege redusere dosen eller stoppe bruken av medisinen.
Medisiner som brukes til å behandle lavt blodtrykk inkluderer Fludrocortisone, noe som kan øke blodvolumet og øker blodtrykket. Midodrine begrenser dine blodkar evne til å utvide, øke blodtrykket.
Følg alltid legens råd om hvordan du kan lindre lavt blodtrykk.

Lavt blodtrykk problemer og symptomer

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er en tilstand der blodtrykket synker til under 90 mm Hg systolisk eller 60 mm Hg diastolisk. Hjerteproblemer, dehydrering og underernæring er de viktigste årsakene til denne tilstanden, spørre problemer og symptomer.

Organskade

Det største problem som kan oppstå ved lavt blodtrykk er skade på hjertet eller hjernen.

Kognitive endringer

Av alle symptomer på lavt blodtrykk, er en kognitiv endring den vanligste, med svimmelhet, besvimelse eller et tap bevissthet. For noen, kan det hindre muligheten til å konsentrere eller føre til depresjon.

Vision Avbrudd

For andre, lavt blodtrykk fører til forstyrrelser i synet, manifestert som uklart, eller noen ganger doblet visjon.

Digestive Endringer

Det er også ganske vanlig for en person som lider av lavt blodtrykk å oppleve en fordøyelses endring, spørre enten kvalme eller tørst.

Luftveis Endringer

Med nedgangen i blodtrykk, er mindre oksygen faktisk beveger seg gjennom hjertet, forårsaker mange mennesker til å oppleve rask eller grunne pust, som fører til tretthet eller utmattelse.

Misfarging

Lav blodtrykket fører også til et nesten blek misfarging av huden, ofte ledsaget av kulde eller clamminess.

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Lavt blodtrykk Forklart

Lavt blodtrykk Forklart


En normal blodtrykk lesing er når systolisk blodtrykk er nær 120 mm Hg og diastolisk blodtrykk leser 80 mm Hg. Systoliske trykket, det øverste nummeret i blodtrykksmåling, er hvor mye press hjertet ditt genererer når pumpe blod gjennom blodårene dine til resten av ditt hjerte. Det diastoliske trykket, det nederste tallet, refererer til mengden av trykket i blodårene dine når hjertet er i ro mellom beats. Lav blodtrykket, eller hypotensjon, oppstår når blodtrykket i løpet av og etter hvert hjerteslag er mye lavere enn vanlig.

Farene ved lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic.com, når systolisk blodtrykk fall ned til 90 mm Hg og diastolisk blodtrykk til 60 mm Hg, regnes det som farlig lavt. Blodtrykk opplesninger og symptomene vil variere med hver person. Når blodtrykket er meget lavt det fratar hjernen av oksygen og i sin tur kan føre til skade på hjertet og hjernen.

Årsaker

Det er flere årsaker til lavt blodtrykk. Noen foreskrevet medikamenter som betablokkere, medisiner for Parkinsons sykdom og trisykliske antidepressiva, kan føre til lavt blodtrykk. Legen din kan justere dosen din hvis dette er tilfelle. Over-the-counter medisiner kan også være den skyldige i å senke blodtrykket. Alvorlige hjertelidelser kan være ansvarlig for et fall i blodtrykket. I løpet av de første 24 ukene av svangerskapet, er det vanlig at blodtrykket å slippe, ifølge American Heart Association nettside. I sjeldne tilfeller svært premature babyer kan bli født med lavt blodtrykk.

Symptomer

Hvis du føler deg veldig svimmel eller faktisk svak, kan det være du har lavt blodtrykk. Du har kanskje tåkesyn og føler deg syk til magen. Hvis du føler deg deprimert uten noen spesiell grunn, kan dette også være et symptom. Mange andre enn lavt blodtrykk plager kan forårsake disse symptomene. Det er best å ta kontakt med legen din.

Mat og drikke

Mat og drikke spiller en viktig rolle i å regulere blodtrykket. Prøv å øke din drikking av vann for å unngå dehydrering som det kunne øke blodvolumet. Følge et sunt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, korn og protein. Spis små low-carb måltider, som kan bidra til å forhindre blodtrykket faller raskt.

Natrium og lavt blodtrykk

Natrium (salt) er ganske godt kjent for å øke blodtrykket, og det kan anvendes på en vellykket måte til behandling av lavt blodtrykk, sier MayoClinic.com. Salt bør ikke brukes tilfeldig til du snakke med din lege, fordi for mye natrium kan føre til hjerteproblemer. Soyasaus er et flott alternativ, og har et høyt natrium innhold.

Andre Solutions

MayoClinic.com tilbyr noen forslag som er nyttige i å lindre symptomer på lavt blodtrykk. Når du endrer din posisjon, enten stående eller sittende, bevege seg veldig sakte. Før du får ut av sengen om morgenen, ta flere dype åndedrag. Sov med hodet litt hevet, da dette kan bidra til å bekjempe virkningene av tyngdekraften.

Kan Ringing & Trykk i Ører Vær lavt blodtrykk?

Kan Ringing & Trykk i Ører Vær lavt blodtrykk?


Lav blodtrykket, eller hypotensjon, oppstår når en av de to blodtrykket tall er under det normale; at lesing anses hypotensiv. Idrettsutøvere og folk som trener regelmessig har ofte blodtrykksmålinger som er lavere enn gjennomsnittet. Ringing i øret og trykk er ikke typiske symptomer på lavt blodtrykk.

Blodtrykket opplesninger

Den første rekke en blodtrykksmåling er det systoliske trykket, som måler trykket i en blodåre når hjertet pumper blod. Diastolisk lesing er det andre tallet og måler hvor mye trykk etter et hjerteslag.

Normalt blodtrykk

Blodtrykksmålinger regnes som normalt når tallene er mellom 115/75 og 120/80.

Lavt blodtrykk

Når en person har et systolisk avlesning på 110 eller lavere, og et diastolisk avlesning på 70 eller lavere, har han lavt blodtrykk.

Symptomer

Symptomene på lavt blodtrykk inkluderer besvimelse, svimmelhet, tåkesyn, kvalme, grunne pust og tørst.

Årsaker

Alder, kan dårlig kosthold og graviditet føre til lavt blodtrykk. Infeksjon, skader, alkoholmisbruk, narkotika, diuretika, beta / alfablokkere og antidepressiva kan også forårsake hypotensjon.

Behandling

Avhengig av årsaken, kan behandling av hypotensjon består av salt, reseptbelagte medisiner, kompresjonsstrømper eller drikkevann. Bare en lege kan bestemme riktig behandling.

Hva er årsakene til lavt blodtrykk?

Blodtrykket blir målt som en systolisk og diastolisk nummer. Et normalt blodtrykk er 120/80. Det systoliske eller øvre tallet, er et mål på trykket i arteriene som hjertet kontrakter. Diastoliske måler trykket når hjertet hviler. Lav blodtrykket er klassifisert som en lesning nedenfor 90/60. Lavt blodtrykk anses som et problem når det er symptomer med den. Noen mennesker har lavt blodtrykk normalt og har ingen symptomer.

Endokrine systemet

Det endokrine systemet bruker hormoner fra skjoldbruskkjertelen, hypofysen og binyrene å regulere funksjoner i kroppen. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av hypotyroidisme. For lite thyroid hormon bremser ned funksjoner i kroppen, inkludert blodtrykk og metabolisme. Hormonene produseres av binyrene har en rolle i å kontrollere noen av kroppens funksjoner som blodtrykk, puls og metabolisme. Addisons sykdom er en binyre dysfunksjon som kan føre til lavt blodtrykk. Andre endokrine systemproblemer som kan føre til lavt blodtrykk er en hypofysen som ikke produserer nok hormon og folk med diabetes kan lide hyperglykemi og lavt blodtrykk hvis blodsukkeret synker.

Dehydrering

Dehydrering kan føre til lavt blodtrykk kalles ortostatisk hypotensjon, også kjent som postural hypotensjon. Dehydrering oppstår når du mister mer vann i kroppen enn kan settes tilbake i. Dette kan være på grunn av sykdom, anstrengende fysisk aktivitet eller ikke erstatte væsker i ekstremt varmt vær.

Medisiner

Diuretika, også kalt vanndrivende, gitt ved høyere doser kan forårsake lavt blodtrykk fordi de fjerne vann fra kroppen. Diuretika er vanligvis foreskrevet for høyt blodtrykk. Medisiner som kalsiumkanalblokkere, antidepressiva, ACE-hemmere og alfablokkere dilate arterier og vener, forårsaker lavt blodtrykk.

Septikemi

Septikemi er en infeksjon som går inn i blodet. Denne typen infeksjon kan føre til septisk sjokk, noe som fører til at blodtrykket til å falle dramatisk. Dette kan være livstruende, og ubehandlet kan være dødelig.

Mangel på næringsstoffer

Lave nivåer av vitamin B12 kan føre til anemi. Anemi er forårsaket av lave nivåer av jern i blodet. Anemi og B12 kan holde legemet fra å produsere nok røde blodlegemer til å bære tilstrekkelig oksygen gjennom kroppen. Kombinert, kan disse forholdene føre til lavt blodtrykk.

Hvordan vet jeg om du har lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk, også referert til som hypotensjon, er karakterisert ved en lav strøm av blod til hjertet. Dette er vanligvis ikke en farlig tilstand, bortsett fra at det kan bli en problematisk tilstand når blodet ikke riktig nå de vitale organer på en jevnlig basis. Som et resultat av store organer løpe risikoen for å bli ødelagt. Av denne grunn er det viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på lavt blodtrykk. Tegn inkludert svimmelhet, tretthet og svakhet, og bør alle bli diskutert med en lege.

Bruksanvisning

•  Vær forsiktig stå opp raskt. Fordi blodtrykket er lavt, kan en plutselig endring i bevegelse resultere i en følelse av besvimelse, svimmelhet eller å ha en lett hode. Hvis noen av disse symptomene er lagt merke til, er det meget mulig at du har lavt blodtrykk.

Ta hensyn til brystsmerter og tetthet. Lavt blodtrykk kan noen ganger føre til at arteriene til å bli berørt. Dette fører til smerte og tetthet i brystet, og i alvorlige tilfeller kan det også føre til et hjerteinfarkt. Fordi disse symptomene kan være knyttet til andre forhold, er det viktig å søke legehjelp.

Legg merke til endringer i atferd og energi. Lavt blodtrykk betyr at kroppen ikke er i stand til å pumpe nok blod gjennom arteriene. Dette kan føre til tretthet, angst, hodepine og enda svakhet. Hvis disse typer symptomene kommer på en gang, kan lavt blodtrykk være årsaken.

Se for influensalignende symptomer. Lavt blodtrykk kan føre til symptomer som inkluderer kvalme, kald og klam hud, og tretthet. Disse symptomene ligner på influensa. Av denne grunn er det viktig å snakke med en lege for å finne ut om den faktiske årsak er lavt blodtrykk.

Lag en forbindelse mellom din nåværende helsetilstand og lavt blodtrykk. Det er mange helsemessige forhold som kan forårsake eller bidra til lavt blodtrykk. Å vite når du er i faresonen vil hjelpe deg å finne symptomene lettere. Mulige forhold som er knyttet til lavt blodtrykk inkluderer hjertesykdommer, endokrine lidelser og blodtap. Lavt blodtrykk kan også oppstå under svangerskapet, og hvis det samlede kostholdet mangler næringsstoffer og vitaminer. Blir foreskrevet visse medisiner, for eksempel betablokkere eller diuretika, kan også føre til blodtrykket til å bli lavere.

Ha en rutine sett av tester som er utført. Hvis du ønsker å være sikker på at du har lavt blodtrykk, har tester gjennomført med legen din. Spør legen din for å administrere blodkulturer, røntgen og urinalysis.

Hvordan øke lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk (hypotensjon) er definert som blodtrykket som forårsaker symptomer på grunn av utilstrekkelig blodstrøm gjennom sirkulasjonssystemet. I motsetning til hypertensjon, som er definert i form av et spesifikt blodtrykks, hypotensjon er ikke forbundet med noen spesiell blodtrykksnivå. Enkelte personer kan ikke opplever symptomer på 90/50, mens pasienter som er normalt hypertensive kan utvikle symptomer på et blodtrykk på 100/60. Hypotensjon er vanligvis behandles ved å ta opp den underliggende årsaken.

Bruksanvisning

Treat hypotensjon på grunn av dehydrering. Mild dehydrering kan vanligvis behandles med oralt elektrolyttfylling. Mer alvorlig dehydrering kan kreve intravenøs væske i et sykehus.

Treat hypotensjon pga blodtap med blodoverføringer, samt intravenøs væske. Kontinuerlig eller alvorlig blødning krever umiddelbar behandling.

Treat hypotensjon på grunn av blodpropp i bena (dyp venetrombose) eller lungene (lungeemboli) med blodfortynnende. Den tradisjonelle behandlingen er en begynnende behandling med intravenøs heparin fulgt av oral dosering av warfarin (Coumadin).

Treat hypotensjon som oppstår etter måltider (postprandial hypotensjon). Pasienter med denne formen for hypotensjon kan ha nytte av oral medisiner som indometacin (Indocin) eller ibuprofen (Motrin).

Unn postural hypotensjon. Denne type hypotensjon skyldes gjenværende i en posisjon for en forlenget tidsperiode. Det kan ofte bli behandlet ganske enkelt ved å øke vanninntaket eller ved hjelp av støttestrømper for å redusere mengden av blod som bassenger i venene. En lege kan også foreskrive andre tiltak som øker saltinntaket eller medisiner som midodrine (ProAmatine).

Tips og advarsler

  • Blødning er den viktigste negative effekten av blodfortynnende medisiner som heparin og warfarin. Kontakt lege umiddelbart dersom du opplever noen alvorlige bivirkninger ved bruk av heparin. Ring 911 umiddelbart hvis et offer kollapser på grunn av en heparin overdose.

Effektene av lavt blodtrykk

Normal systoliske blodtrykket er mellom 90 og 120 mm Hg, samtidig som normalt diastoliske blodtrykket er mellom 60 og 80 mm Hg. Lavt blodtrykk, eller hypotensjon, er definert som lave nok til å forårsake symptomer.

Primære symptomer

I lavt blodtrykk, strømmer utilstrekkelig blod til hjernen, og personen kan føle deg svimmel og ør og kanskje til og med besvime.

Ortostatisk hypotensjon

Lavt blodtrykk symptomer er mest vanlig når den enkelte står opp etter sittende eller liggende. Dette kalles ortostatisk hypotensjon. Som en kronisk tilstand, kan lavt blodtrykk være invalidiserende.

Hjerte Betraktninger

Kroniske lavt blodtrykk resulterer i mangel på oksygen og næringsstoffer til organer. Utilstrekkelig blodstrømmen til hjertet kan forårsake brystsmerter eller hjerteanfall.

Nyreproblemer

Under langsiktig lavt blodtrykk, kan nyrene ikke eliminere avfall effektivt, fører til en opphoping av urea og kreatin i blodet.

Organsvikt

Kronisk lavt blodtrykk kan til slutt føre til raske flere organ systemfeil som omfatter hjerte, nyrer, lever, lunger og hjerne. Dette resulterer i sjokk og død.

Symptomer på lavt blodtrykk

Symptomer på lavt blodtrykk


Lavt blodtrykk (hypotensjon) oppstår når hjertet ikke behøver å utøve mye arbeid i å skyve blod gjennom blodårene. Årsaker til hypotensjon kan omfatte en alvorlig allergisk reaksjon, høy eller lav kroppstemperatur, graviditet, en reaksjon på narkotika eller alkohol, en alvorlig infeksjon i blodet eller en hjertemuskelsykdommer som resulterer i hjertesvikt. I tillegg til alvorlige årsaker, kan lavt blodtrykk være forårsaket av noen, slik som en eldre person, som står opp for raskt. På den annen side, noen mennesker bare har kronisk lavt blodtrykk uten symptomer, og det er ikke ansett som et alvorlig problem.

Identifikasjon

Ifølge nettstedet Medical News Today, er en blodtrykksmåling av 90/60 mmHg (milligram kvikksølv) eller lavere anses å være hypotensjon. Imidlertid, mens høyt blodtrykk er definert mer ved numrene på en blodtrykksmåling og vanskeligere å oppdage, lavt trykk er stort sett gjenkjent av tegn og symptomer.

Svimmelhet og Besvimelse

Svimmelhet er en av de mest vanlige symptomer på hypotensjon. Symptomer på svimmelhet inkluderer følelser av ustøhet og fysisk ubalanse. Når svimmelhet, er det viktig å være rolig og be om hjelp.
Besvimelse, en annen vanlig symptom på lavt blodtrykk, innebærer faller til bakken. Når dette skjer, bør pasientens hode være nivået til hjertet, slik at blodet kan strømme til hjernen.

Svimmelhet

Svimmelhet, en annen vanlig symptom på hypotensjon, er en flytende følelse som om du kommer til å besvime. Personer med svimmelhet føler at rommet de sitter eller står i er i bevegelse. Det er vanligvis på grunn av en kort mangel på oksygen går til hjernen på grunn av et fall i blodtrykket.

Tunnel Vision og kortpustethet

Tunnel visjon er et begrep som beskriver et tap av sidesynet, og vil fortsatt ha sentrale visjon. Når noen har tunnelsyn, de eneste stedene som kan ses er fra innen en sirkulær felt, som om å se alt gjennom en tunnel. Med andre ord, ser en person bare de objektene som er foran henne og ikke rundt henne.
Et annet typisk symptom på hypotensjon er tung pust eller kortpustethet (dyspné). Igjen, dette problemet er forårsaket av ikke nok blod strømmer til hjernen. Brystsmerter kan også følge kortpustethet.

Advarsel

Mange tror lavt blodtrykk er ikke så farlig som høyt blodtrykk. Imidlertid kan hypotensjon faktisk være like livstruende fordi en blodtrykksmåling som er ekstremt lavt kan bety hjernen ikke klarer å få nok blod. Lavt blodtrykk kan også være årsaken til en mer alvorlig underliggende problem.

Hva er et farlig lavt blodtrykk?

Blodtrykket er et mål på den kraft som utøves mot veggene i arteriene som hjertet pumper blod gjennom dem. En blodtrykksmåling er sammensatt av to forskjellige trykk --- diastolisk og systolisk. Systolisk trykk, som beskrevet av den nasjonale hjerte Blood and Lung Institute, er trykket som utøves når hjertet slår og pumper blod. Diastolisk trykk er trykket mens hjertet hviler mellom beats. Lav blodtrykket oppstår når enten det diastoliske eller det systoliske trykket er under det normale.

Funksjoner

En blodtrykks leser statene det systoliske trykket først, etterfulgt av det diastoliske trykket. Normalt blodtrykk, ifølge American Heart Association, er trykket lavere enn 120/80. Lav blodtrykket oppstår når det systoliske trykket er under 90, eller når det diastoliske trykket er under 60.

Betraktninger

Eksperter bruker ikke et bestemt antall for å definere farlig lavt blodtrykk. Blodtrykk som er for lavt for en person kan være normal for en annen. Lavt blodtrykk kan være farlig, ifølge Mayo Clinic, hvis det oppstår plutselig eller om det fører til merkbare symptomer.

Typer

Tre hovedtyper av lavt blodtrykk føre til merkbare symptomer som kan være farlig. Nøytralt mediert hypotensjon (NMH) er lavt blodtrykk som synker etter å ha stått for en lang periode, eller på grunn av ekstrem følelsesmessig stress. Ortostatisk hypotensjon er lavt blodtrykk som oppstår når stiger fra sittende eller liggende stilling. Alvorlig hypotensjon er lavt blodtrykk som kan føre til sjokk, en potensielt dødelig tilstand der blodtrykket er så lav at vitale organer, som for eksempel hjernen og nyrene, ikke får nok blod for å fungere skikkelig.

Symptomer

Vanlige symptomer på potensielt farlig lavt blodtrykk er svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, kvalme, dehydrering og tåkesyn. Andre inkluderer mangel på konsentrasjon, hud som er kald, klam eller blek, tretthet, depresjon og grunne, rask pust.

Årsaker

Medisinske tilstander som kan føre til farlig lavt blodtrykk inkluderer hjerteproblemer, en lite aktiv eller overaktiv skjoldbruskkjertel, lavt blodsukker, dehydrering og overdreven blodtap. Andre er alvorlig infeksjon, mangel på næringsstoffer i dietten og alvorlig allergisk reaksjon. Visse medisiner kan også bidra til lavt blodtrykk. Blant de vanligste er diuretika, alfablokkere, betablokkere, legemidler som behandler Parkinsons sykdom og noen typer antidepressiva.

Grunner for lavt blodtrykk

Lav blodtrykket oppstår når det systoliske blodtrykket avlesningen er mindre enn 90 millimeter og det diastoliske avlesningen er mindre enn 60 millimeter. Lavt blodtrykk, ofte referert til som hypotensjon, ikke er publisert så mye som høyt blodtrykk, men den har mange årsaker og mulige farer.

Deyhdration og lavt blodtrykk

Blodtrykket kan falle raskt når kroppen blir dehydrert. Kraftig oppkast, diaré og utstrakt svetting kan føre til at dehydrering, spesielt når rehydrering ikke følger.

Moderat eller alvorlig blødning

Tap av blod som følge av skader, operasjoner, sår og svulster kan også forårsake blodtrykket å slippe.

Hjertesykdom og lavt blodtrykk

Svekkelsen av hjertemuskulaturen eller betennelse i hjerteposen kan føre til lavt blodtrykk, og en langsom hjerterytme kan også være ansvarlig for hypotensjon.

Medisiner og blodtrykk

Mange hjerte medisiner som er foreskrevet, inkludert de som er gitt for hypertensjon, kan være ansvarlig for ekstrem senking av blodtrykket. Medisiner for høyt blodtrykk må reguleres på en jevnlig basis.

Allergiske Reaksjoner

Blodtrykket kan falle plutselig fra spesifikke allergiske reaksjoner på medisiner, for eksempel penicillin. Allergi mot peanøtter, skalldyr og bistikk kan skape svært lavt blodtrykk.

Hva regnes som en farlig lavt blodtrykk Reading?

Hypotensjon betyr lavt blodtrykk, mens hypertensjon betyr høyt blodtrykk. Hvis du tror du opplever problemer på grunn av lavt blodtrykk, som svimmelhet, er det viktig å oppsøke lege, som du kanskje har en underliggende medisinsk tilstand. Hvis du er på noen medisiner, sjekk med legen din for å se om det kan føre til endringer i blodtrykket.

Hypotensjon

Ifølge American Heart Association, har lavt blodtrykk er i forhold til din egen normalt blodtrykk. Det er, i stedet for et bestemt antall på hvilket blodtrykket er for lavt, har et plutselig fall i det normale blodtrykket anses farlig. En dråpe av 20 mmHg eller mer kan forårsake alvorlige reaksjoner (se Ressurser).

Symptomer

Symptomer på et plutselig fall i blodtrykket omfatter svimmelhet, besvimelse, tretthet, kvalme, tåkesyn og hyperventilering.

Årsaker

Årsaker til et plutselig fall i blodtrykket kan være ganske alvorlig, og inkluderer et hjerte eller nevrologisk problem, alvorlig allergisk reaksjon eller en alvorlig infeksjon. Det kan også være forårsaket av overdreven blodtap og dehydrering.

Normale verdier

En gjennomsnittlig blodtrykk lesing er ca 112/64 mmHg. En blodtrykksmåling under 120/80 mmHg er trygt.

Angst

I noen tilfeller, blodtrykksmålinger er unøyaktige på grunn av angst og stress en pasient kan føle fra å bli undersøkt av en lege. Stress kan føre til blodtrykket til å stige.

Hvordan gjenkjenne symptomer på lavt blodtrykk

Hvordan gjenkjenne symptomer på lavt blodtrykk


Fortsatt lavt blodtrykk, også kjent som hypotensjon, kan forårsake permanent organskade hvis det går ubehandlet fordi organene ikke kan fungere skikkelig når blodtrykket er for lavt til å gi dem en tilstrekkelig blodtilførsel. Du kan avverge denne faren ved å gjenkjenne symptomer på mulig lavt blodtrykk og søker behandling raskt når de har blitt identifisert.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på uvanlige symptomer, spesielt når du flytter fra sittende eller liggende til stående. Dette er når symptomene på lavt blodtrykk er mest sannsynlig å dukke opp.

Se etter ørhet, svimmelhet eller besvimelse ved henstand. Dette kan være tegn på lavt blodtrykk og bør rapporteres til medisinske leverandøren.

Innse at selv tilsynelatende urelaterte symptomer som depresjon, tretthet, tåkesyn og tørst kan faktisk være tegn på lavt blodtrykk.

Vær oppmerksom på at støt fra lavt blodtrykk. Hvis du oppdager unormale symptomer som er beskrevet i trinn to eller tre eller tegn på sjokk, søke medisinsk hjelp. Tegn på sjokk inkluderer kvalme, klam hud og rask, overfladisk pust.

Hint

  • Tenker du kan ha et helseproblem kan være skummelt, men bare en lege kan fortelle deg sikkert. Det er alltid best å ha mulige problemer sjekket ut før heller enn senere. Det er bedre å være redd enn død eller varig nedsatt.
  • Høyt blodtrykk kan være mer vanlig bekymring, men lavt blodtrykk kan føre til permanent skade organ eller til og med død. Hvis du tror det er en sjanse du kan ha lavt blodtrykk, bør du søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Natural Cures for lavt blodtrykk

Personer som lider av kronisk lavt blodtrykk ofte opplever symptomer på slapphet, svakhet, tretthet og svimmelhet. De kan klage over følelse av å besvime, spesielt når du står oppreist eller oppreist stilling. Mange mennesker er å snu til alternative behandlinger og hjem rettsmidler for å behandle tilstanden.

Epsom salt bad

Tar et varmt bad med 1 til 2 kopper Epsom salt tilsatt til badevannet er en av de enkleste metoder for behandling. Det er også en av de mest kostnadseffektive behandlinger, fordi Epsom salt er lett tilgjengelig i de fleste apotek og er ganske billig. Epsom salt fungerer for å heve lavt blodtrykk fordi salt øker individers magnesium og sulfat nivåer. Magnesium har mange viktige funksjoner, inkludert regulering av viktige enzymer. Epsom salt bør legges til vannet som badekaret fylles opp slik at saltet har en sjanse for å løse opp. Det anbefales å sitte i badet i 10 til 20 minutter for at badet skal være effektiv.

Behandling med næringsstoffer

Justering av inntak av visse næringsstoffer kan også være fordelaktig for å heve blodtrykket. Alle vitaminer i vitamin B-gruppen, sammen med protein og vitamin C kan bidra til å øke blodtrykket. I tillegg til å heve blodtrykket, kan de også brukes for å hindre lavt blodtrykk. Personer interessert i å øke blodtrykket bør sørge for å få alle sine daglige kvoter av disse spesielle næringsstoffer og vitaminer.

Kosttilskudd endringer

Ifølge ayurvedisk medisin, kan endringer i kostholdet være gunstig for å heve lavt blodtrykk. Det finnes flere forskjellige ting du kan gjøre til din diett for å heve lavt blodtrykk. Ett kosttilskudd endring er frukten kosthold, som varer i fem dager og består av å spise noe annet enn frisk frukt i tre måltider i løpet av dagen hver dag og går ikke mer enn fem timer mellom måltidene.

National Institutes of Health sponset forskning viste at det å spise en diett høy i frukt og grønnsaker blandet med lav-fett eller fettfri melk var gunstig i å øke lavt blodtrykk. På grunn av denne skolen av tanke, er frukt og melk kosthold den andre kosttilskudd valg for å heve lavt blodtrykk. Denne dietten varer mellom to og tre uker og etterpå, den enkelte kan gradvis legge frø, nøtter og korn tilbake i kostholdet. I noen tilfeller er det nødvendig for et individ til å følge frukt og melk diett i to til tre måneder for at diett for å være effektive. Alltid kontakt med helsepersonell før du tar fatt på en ny diett, særlig en som varer mer enn noen få dager. Det er viktig at du får medisinsk klarering fra legen din for å sikre at endringer i kostholdet du har tenkt å ta fatt på er trygt og sunt for din individuelle situasjon. Et godt kosthold for å vurdere er DASH kosthold, som er en kontrollert diett bestående hovedsakelig av frukt og grønnsaker med begrensede mengder av proteiner og kjøtt.

Lavt blodtrykk etter trening

Lavt blodtrykk etter trening


Blodtrykk normalt stiger under trening og synker til sitt hvilenivå eller litt lavere 10 minutter etter at du slutter. Regelmessig aerob trening vil bidra til å gradvis senke blodtrykket og redusere risikoen for hypertensjon.

Fakta

Ifølge Drs. Joel Braunstein og Joseph Toscano av Johns Hopkins University, kan du være i faresonen for hjertesykdom hvis blodtrykket faller raskt eller betydelig etter trening.

Symptomer

En rask fall i blodtrykket kan være ledsaget av kvalme, svimmelhet, tåkesyn, tretthet, besvimelse eller tørst. Du kan også oppleve rask pust eller blek, klam hud.

Forebygging / behandling

Planlegg en tredemølletest med din lege hvis du har risikofaktorer for hjertesykdom, som for eksempel røyking eller familiehistorie, hvis du rutinemessig oppleve en rask nedgang i blodtrykk etter trening.

Betraktninger

Du kan oppleve ortostatisk hypotensjon, et fall i blodtrykket etter skiftende posisjoner, hvis du flytter for raskt etter trening. Du er mer utsatt for dette fenomenet som du alder.

Forslag

Hvis du er utsatt for lavt blodtrykk, varme opp før trening og kjøle seg ned når du er gjennom. Unngå jerky eller hurtige bevegelser for å holde blodtrykket stabilt.

Hvordan å regulere lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk kan bety at du er i god form, men det kan også bety at du ikke får nok blod til vitale organer. Trikset er å opprettholde en lavere sunt blodtrykk uten at det blir for lav, noe som kan føre til organskade. En blodtrykksmåling på mindre enn 90/60 er ansett for lav, ifølge Mayo Clinic. Mange idrettsutøvere har lavt blodtrykk på grunn av sin gode helse og aktiv livsstil. Andre opplever symptomer på lavt blodtrykk som svimmelhet, besvimelse, oppkast, kvalme og depresjon. Men hvordan har du ikke blodtrykket hvis du begynner å merke symptomer?

Hvordan å regulere lavt blodtrykk

Hvordan å regulere lavt blodtrykk

drikke rødbete juice. Ifølge blodtrykk oppdateringer, blir lavt blodtrykk pasienter oppfordres til å drikke to kopper rødbete juice per dag og forbedring er garantert.

Ta Epsom salt bad. En av de enkleste midler for å heve blodtrykket, omfatter en Epsom salt bad oppløsnings 1/2 kg av saltet i et vanlig bad. Suge i badekaret i ca 15 minutter. For best resultat, ta denne bad rett før sengetid.

•  Få den næring du trenger. Lavt blodtrykk er ofte forårsaket av feilernæring, så det er viktig å få nok vitaminer (særlig vitamin C og B-vitaminer) og protein. Ta vitaminer som pantotensyre (vitamin B5), som er sagt å være fordelaktig for å behandle og forebygge lavt blodtrykk. Konsekvent næringsstoff og vitamin inntak vil utvilsomt hjelpe på å øke blodtrykket og holde den fra å bli for lavt.

Spis salt mat. Salt er verdifullt i å forebygge og heve lavt blodtrykk, så spiser salt mat som peanøtter og saltet popcorn eller drikke et glass vann med en teskje salt i det er uvurderlig for blodtrykket. Pass på å velge sunne salt mat, ikke salt junk food.

Spis frukt til hvert måltid og som snacks. Frukt gjør underverker for lavt blodtrykk. Frukt vil hjelpe fylle og re-ernære hele systemet og bør gjøres en stor del av det samlede kostholdet.

Gjør mild øvelser hver dag. Svømming, sykling, turgåing og lett jogging er stor for lavt blodtrykk fordi de bidrar til å fremme generell helse. Trene vil samarbeide med de andre endringer i livsstil for å forebygge eller kurere lavt blodtrykk.

Bivirkninger av lavt blodtrykkLavt blodtrykk, også kjent som hypotensjon, er diagnostisert når blodtrykket er så lav at den ikke leverer nok blod til kroppens organer og kan føre til symptomer og bivirkninger som er potensielt farlig.

Hode

Å være svimmel, ør og med besvimelse, kan alle være bivirkninger som dukker opp med lavt blodtrykk. Disse bivirkningene kan være mest merkbar når du står opp etter sittende eller liggende.

Hjerte

Lavt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt hos noen mennesker.

Hode

Å ha lavt blodtrykk kan øke risikoen for slag, noe som kan føre til hjerne og nerveskader.

Nyreproblemer

Lavt blodtrykk kan føre til nyrene til å unnlate å fjerne kroppslige avfall, noe som resulterer i en opphoping av giftstoffer.

Shock

Noen ganger mangel på blodstrømmen som oppstår med lavt blodtrykk kan føre en person til å gå inn i sjokk, en tilstand der organer raskt begynne å mislykkes.

Naturlig rettsmidler for lavt blodtrykk

Naturlig rettsmidler for lavt blodtrykk


Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en tidlig varsling tegn for farer som hjerteinfarkt og hjerneslag. Det synes amerikanerne kan ikke se på TV eller lese et magasin uten å bli minnet om det høye blodtrykket epidemien. Imidlertid er lavt blodtrykk (hypotensjon) også en relativt vanlig sykdom. The American Heart Association (AHA) heter det at "alvorlig lavt blodtrykk kan ... frata hjernen og andre vitale organer av oksygen og næringsstoffer, som fører til sjokk, som kan være en livstruende tilstand." Å vite hvordan du naturlig bekjempe lavt blodtrykk kan hjelpe en hypotensjon lidende unngå denne faren.

Hypotensjon Bidragsytere

AHA gir en liste på sin hjemmeside av faktorer som bidrar til lavt blodtrykk. Å vite om eller unngå disse faktorene kan bidra til å føre til et mer sunt blodtrykk.

Graviditet: Det er normalt i de første 24 ukene av svangerskapet for blodtrykket å slippe. Dette er ikke en stor bekymring i seg selv, men hvis du er gravid, må du huske å overvåke blodtrykket veldig tett med helsepersonell, spesielt hvis du allerede hatt hypotensjon før du ble gravid.

Medisiner: Noen medisiner som trisykliske antidepressiva, narkotika og alkohol, kan senke blodtrykket. Hvis du mistenker at et medikament kan være medvirkende til hypotensjon, må du kontakte helsepersonell.

Dehydrering / underernæring: blodtrykk nivåer avhengig av mat og vann til å regulere. Pass på at du drikker minst åtte glass vann hver dag og spise et sunt kosthold. Besøk http://www.mypyramid.gov for sunt kosthold retningslinjer.

Rødbeter Juice

Denne naturlige stoffet er kjent for å forbedre problemene med lavt blodtrykk. Drikk en kopp rødbete juice to ganger daglig og forbedring kan bli lagt merke til innen en uke.

Vitaminer og næringsstoffer

Protein, vitamin C og alle B-vitaminer er også nyttig i å normal lavt blodtrykk. Konsumere anbefalte kvoter av magert kjøtt, sitrusfrukter, og en rekke grønnsaker for å være sikker på at din diett består av næringsstoffer som kan være mest gunstig for å regulere blodtrykket.

Salt

Følgende metode bør brukes med forsiktighet. Salt har vist seg å øke blodtrykket nivåer betydelig, og salt mat kan hjelpe hypotensjon. Ikke ta dette som en gratis billett til å spise så mye salt som du ønsker, men. Hvis utnytte dette midlet, sakte og gradvis øke saltinntaket og overvåke blodtrykket ofte, daglig hvis mulig. Salt er en nødvendig næringsstoff, men det kan være farlig i høye mengder. Kontakt lege før du tar fatt på en økt saltfattig kost.