Digidexo.com

emfysem bulla

Hva er Bulløst Emfysem?

Hva er Bulløst Emfysem?


Emfysem er en form for kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS. Emfysem innebærer luftblærer i lungene. Uten evnen til å overføre oksygen, lungeblærene blir slitt ut og ser ut som en overstretched ballong. I Bulløst emfysem, sacs bli forstørret og kan til og med sprekke.

Historie

Bulla er latin for "boble". I medisinske termer, kan en bulla være en væskefylt blemme eller når det refereres til lungene, kan en bulla også kalles en bleb og er et luftrom definert som å være minst 1 cm i diameter. Først definert i 1925, ble disse brudd i lungene forbundet med emfysem, i henhold til Annals of Surgery.

Symptomer på Bulløst Emfysem

Personer med Bulløst Emfysem kan ha pustevansker, brystsmerter, tungpustethet, overflødig slim eller andre symptomer relatert til mangel på oksygen i blodet som tap av matlyst, tretthet, tap av appetitt og svakhet.

Tester for Bulløst Emfysem

Diagnostisering Bulløst emfysem er lik diagnostisering vanlig emfysem. Leger bruker røntgen, oksygennivå og lungefunksjonstester (PFT). For å bestemme størrelsen eller omfanget av skader på luftblærer, kan CT brukes. Når diagnosen, vil en pasient med Bulløst Emfysem gis en individuell behandlingsplan.

Behandling

En av de viktigste målene for behandlingen i Bulløst Emfysem øker luftmengden i lungene. Hvis en pasient røyker, de er rettet til å slutte umiddelbart. Muntlige eller steroid inhalatorer kan være foreskrevet. Ekstra oksygen brukes noen ganger. Antibiotika kan gis profylaktisk for å unngå eller behandle infeksjon.

I nødssituasjoner eller ekstreme tilfeller som involverer en kollapset lunge, kan kirurgisk fjerning av en skadet lunge være nødvendig. Lungetransplantasjoner er vanligvis betraktet som en av de siste alternativene for behandling.

Advarsel

Hvis du tror du eller noen du kjenner opplever noen tegn til Bulløs Emfysem, se en lege umiddelbart for riktig diagnose og behandling.

Apical bulløs lungesykdom

Bulløs lungesykdom er den vanligste formen for emfysem. Det er en sykdom som kjennetegnes av unormale og forstørrede luftrom i lungene, sammen med forverring av alveolar vev, som er utgangspunktet lungevev som gjør opp veggene mellom luftblærer. Uttrykket "apikale" betyr ganske enkelt at sykdommen er plassert i den øvre del av lungene.

Definere Traits av bulløs lungesykdom

Måten bulløs lungesykdom skiller seg fra andre sykdommer Lungeemfysem er at de forstørrede luftfylte mellomrom i mellom alveolar vev er bygget opp av små blærer som kalles "bullae." Hver bulla er mer enn 5 mm i diameter og er fylt med fluid inne i bulla tynne membranvegger. Hva gjør disse bulla så farlige er at de tar opp masse plass og hindre lungene fra utvinning og kontrahering riktig, noe som gjør det ekstremt vanskelig å puste.

Blod trenger oksygen

Uten lungene å være i stand til å skikkelig utvide og kontrakt, lungene ikke klarer å ta inn så mye oksygen som er nødvendig. Ikke bare gjør som utgjør et problem for vår lufttilførsel, men det skaper et annet problem i at det ikke gir blodet nok oksygen. Vårt blod trenger oksygen for å forbrenne næringsstoffer og gi våre celler energi for å overleve.

Årsaker til bulløs lungesykdom

De fleste mennesker med bulløs lungesykdom er sigarett røykere. Det er et anerkjent faktum at røyking fører til utvikling av bullae og kan også forårsake andre pulmonale sykdommer, slik som kronisk bronkitt og respiratorisk bronkitt-assosiert interstitiell lungesykdom. Folk som også bruker marihuana er knyttet til bulløs lungesykdom. Det faktum at marihuana brukere inhalerer og hold i røyk i lungene mye lenger enn tobakk brukere gjør dem mer mottakelig for sykdom.

Røyke sigaretter er ikke den eneste årsaken til bulløs lungesykdom. Det har vært tilfeller hvor gruvearbeidere og andre kull-relaterte arbeidere har kontrakt sykdommen.

Symptomer

Emphysematous bulla kan føre til mange luftveisproblemer, inkludert kortpustethet. I tillegg kan personer med denne sykdommen blir lett utmattet under fysiske aktiviteter siden kroppen ikke kan ta i den normale mengden oksygen som den trenger.

Bulløs lungesykdom kan også føre til alle typer infeksjoner, som er grunnen til at de fleste mennesker som blir behandlet med sykdommen må ta antibiotika.

Behandlinger

Behandlingene for denne sykdommen kan variere. Kirurgi er foreskrevet for personer med emphysematous bulla, men de som har symptomer på kronisk hoste kan være lurt å se nærmere inhalerer terapi som ipratropiumbromid. Steroidbehandling er også en populær behandling for lungesykdom, men er kun et utgangspunkt for andre behandlinger. Alt i alt, uansett behandling som er foreskrevet, er første skritt for å overvinne sykdommen, er å slutte å røyke.

Lunge Bulløst Disease

Lunge Bulløst Disease


Lunge bulløs sykdom innebærer tilstedeværelse av hva Mayo Clinic kaller "hull" i den normale lungevevet. Disse luftblærer, også kalt bulla, vanligvis forekommer i forbindelse med emfysem - en ødeleggende lunge tilstand preget av tungpustethet, hoste, kortpustethet, en stram følelse i brystet og andre tegn på respiratorisk distress. Bulla ta plassen til friskt vev ødelagt av emfysem, redusere lungenes effektivitet.

Definisjon

Begrepet "bulløs" refererer til forstørrede luftblærer i lungene kjent som bulla, ifølge Net Doctor Storbritannia. Disse tynne vegger sekker vises i endene av lungene "luftinntaket passasjer og forstyrre lungene 'normal utvidelse og sammentrekning, svekke kroppens evne til å overføre oksygen fra lungene til blodet for sirkulasjonen i hele kroppen.

Årsaker

Lunge bulløs sykdom oppstår i forbindelse med emfysem, en gradvis tap av elastisitet i lungene preget av utvidelsen av den interne luftrommene. Denne tilstanden fører til lungene for å miste sin effektivitet i å utvide og kontrahering. Fibrose, en annen sykdom forbundet med emfysem, kan redusere lungenes elastisitet ytterligere og bidra til ødeleggelse av normal lungevevet, oppmuntre utviklingen av bulla. Fritt, medikament inhalering, miljømessige toksiner eller arvelige sykdommer kan alle føre til bullae formasjonen, i henhold til CTS Net.

Diagnose

Pasienter som tidligere er diagnostisert med emfysem eller fibrose i lungene kan medføre risiko for lunge bulløs sykdom. Leger bruker CT-bilde skanninger av brystet for å påvise tilstedeværelse av bulla i lungene, på jakt etter kjennetegn - for eksempel komprimering av omkringliggende lunge vev. CTS Net legger til at komplikasjoner - som for eksempel infeksjoner eller pneumothorax - kan også indikere bulløs sykdom.

Behandling

Ifølge Net Doctor Storbritannia er pasienter med lunge bulløs sykdom vanligvis får medikamentell behandling, ofte gjennom inhalant medisiner. Salamol, en astma medisin, slapper luftrom for å tillate mer oksygen å komme inn, det samme gjør ipratropiumbromid - et stoff også brukes til å behandle kronisk obstruktiv lungesykdom. Pasienter kan også ha nytte av steroid behandlinger. I noen tilfeller kirurgiske prosedyrer kan forbedre symptomene. CTS Merknader lister stifting og suturering av bulla som to effektive kirurgiske metoder.

Betraktninger

Net Doctor UK råder pasienter som lider av lunge bulløs sykdom til å gi opp røyking eller andre risikofylt atferd mens forfølge en aggressiv behandlingsregime hvis de forventer å forbedre deres tilstand. Individuelle symptomer vil diktere behandlingsstrategier. En pasient med en kronisk hoste, for eksempel, vil reagere bedre på medikamentell behandling enn kirurgi. Pasienter som lider av farlige komplikasjoner, som infeksjoner, på den annen side, kan kreve kirurgisk inngrep, i henhold til CTS Notes.

Tegn og symptomer på Emfysem i alveolene Airways

Tegn og symptomer på Emfysem i alveolene Airways


Lungeemfysem er en uhelbredelig sykdom som påvirker alveolar veggene i lungene sammen med kapillær blodårene. Den resulterende inflammasjon begrenser muligheten for blod for å få den nødvendige oksygen for å transportere hele kroppen. Emfysem er normalt en langsom og progressiv sykdom som er i siste instans dødelig. Det er mange symptomer som tyder på at emfysem kan være til stede.

Kortpustethet

Ifølge Mayo Clinic, en av de tidligste tegn på emfysem påvirker alveoili airways er en kronisk kortpustethet. Dette kan starte langsomt og begynner å påvirke pasienten etter fysisk aktivitet. Som sykdommen begynner å utvikle seg, effekten blir mer alvorlige, og pasienten vil lide pusteproblemer etter mild aktivitet, som for eksempel klatring en trapp. Til slutt, i de mer avanserte stadier av sykdommen, vil pasienten ha en kronisk hard tid å få oksygen og kan kreve oksygen terapi å minske belastningen på lungene.

Fatigue

Et annet symptom på lungeemfysem er tretthet. Legemet får ikke den riktige mengden oksygen som celler og vev krever, og legemet har da å arbeide vanskeligere å forsøke å få oksygen inn i kroppen, og den skal spre den. Alt dette kombinert dekk ut av pasienten. I de tidlige stadiene, kan aktiviteten være vanskeligere enn normalt, og pasienten kan være nødvendig å ta hyppigere pauser. Som sykdommen forverres, kan pasienten lider av kronisk utmattelse fra mengden av belastningen kroppen er under.

Hoste

Emfysem ofte forårsaker en kronisk hoste som et resultat av luftveiene innsnevring. De kan fylle med slim kalles sputum, og dette fortykket slim må fjernes, som kroppen gjør ved å tvinge den ut med hoste. De hoster kan være tørr til tider også, og kan starte umiddelbart som pasienten forsøker å puste i luft. Hoste bidrar til tretthet nevnt tidligere så vel fordi de muskelspasmer som oppstår med hoste er slitsomt over tid.

Om Red BullRed Bull Energy Drink er en populær drikk som er solgt over hele verden. Den er designet for å brukes når en boost av energi eller konsentrasjon er nødvendig. Red Bull Energy Drink er vanligvis markedsført til unge voksne under 30 år Skaperne av Red Bull har også markedsført en soft drink som heter Red Bull Cola.

Historie

I 1982 ble en østerriksk forretningsmann ved navn Dietrich Mateschitz reiser i Asia og kom over en tonic drikke selges av TC Pharmaceuticals. Han var fascinert av det, og bestemte seg for å kontakte eieren av TC Pharmaceuticals, Chaleo Yoovidhya, for å diskutere samarbeid sammen. De to forent i 1984, sammen med Yoovidhya sønn å begynne å utvikle og markedsføre et lignende produkt på en bredere skala. Etter tre års samarbeid og utvikling for drinken, den debuterte i Østerrike i 1987 Den første markedsføringsplan var å sponse ekstremsport som terrengsykling, snowboard, paragliding og hanggliding hendelser, mens annonsering drink som en prestasjonsfremmende energi booster . Med drikke stadig mer populært i Østerrike, ble det lansert i Tyskland i 1994 Den internasjonale utrullingen kom i 1997, med utvidelse til Nord-Amerika, Sør-Amerika og Australia.

Typer

Det finnes to typer energi drinker under Red Bull. En er Red Bull Energy Drink og den andre er Red Bull Sugar Free. Begge produktene inneholder følgende hovedingredienser: Taurine, Glucuronolactone, koffein og B-vitaminer. Red Bull Energy Drink inneholder ekstra ingredienser av sukrose og glukose. Red Bull Sugar Free inneholder de viktigste ingrediensene, sammen med acesulfam K og aspartam / sukralose. I tillegg til energidrikker, tilbyr selskapet Red Bull Cola, som markedsføres som en sterk og naturlig brus uten fosforsyre, konserveringsmidler eller kunstige smaker. Ifølge Red Bull hjemmeside, er alle ingrediensene syntetisk laget av farmasøytiske selskaper for å garantere høyeste kvalitet.

Funksjon

Red Bull Energy Drink fungerer best når du opplever en mangel på energi eller konsentrasjon. Det skal benyttes i 30 minutter før en økning av energi eller konsentrasjon som er nødvendig. Dette er laget for å gi drinken tid å bli effektive.

Betraktninger

Red Bull inneholder 80 milligram koffein per 8 unse kan. Det har vært bekymring for nivåer av koffein som finnes i Red Bull, men beløpet er om tilsvarende en kopp filtrert kaffe. Hver persons reaksjon på koffein er forskjellig, så vær forsiktig med hvor mye koffein du forbruker i løpet av dagen. Også ta ekstra forsiktig med å bruke energidrikker og alkohol, så det kan skjule din bevissthet om hvor beruset du egentlig er.

Advarsel

Red Bull er ikke egnet for hydrering. Det er viktig at dersom denne drinken er brukt under trening, er mye vann som forbrukes for å unngå dehydrering.

Ernæring av en Raw Meat Diet for Pit Bull Terriere

Ernæring av en Raw Meat Diet for Pit Bull Terriere


Mange pit bull eiere involvere sine hunder i sportslige og arbeids arrangementer og konkurranser som Schutzhund, smidighet, vekt pull og sporing. God ernæring bidrar hundene bo i utmerket stand og bygge muskler tone. Rått kjøtt eller Barf (bein og rå mat) dietter har blitt stadig mer populært siden 1993 utgivelsen av Dr. Ian Billinghurst bok "gi hunden en Bone." En rå kjøttdiett kan være spesielt gunstig for en allergi-utsatt rase som pit bull terrier.

Funksjoner

Rått kjøtt dietter er basert på premisset om at hunder er rovdyr, så de trenger ikke korn eller karbohydrater. Det er ingen kjente kosttilskudd krav for karbohydrater i canine kosthold, ifølge Julio E. Correa, Extension Animal Scientist, førsteamanuensis, Mat og Animal Sciences, Alabama A & M University. En rå diett emulerer en naturlig carnivore diett: rå kjøtt, bein og organer. Noen mennesker mate grønnsaker med rått kjøtt diett, men de er ikke obligatorisk. Knoklene inneholder kalsium og andre viktige mineraler. Fett gir energi, mens kjøtt og organer gi en pit bull protein og aminosyrer. Tom Lonsdale, DVM, forfatter av "Raw Meaty Bones", sier noen middagsrester er greit, så lenge du unngå skadelige matvarer som druer, kokte bein og løk.

Typer

Det er mange måter å mate et rått kjøtt diett, og en rekke forskjellige kjøtt bør inkluderes. Hver kjøtt har en annen næringsprofil; for velbalansert ernæring, trenger din pit bull både rødt kjøtt og fjærfe. Mange bedrifter formulere frysetørket og kommersielt forberedt bakken rå mat; flere merker er tilgjengelig på dyrebutikker. Pitbuller, med sine solide kjever, har ikke noe problem med å spise ganske store bein, og det er billigere å mate hele kjøtt og bein. Kjøtt og bein kan kjøpes fra dagligvarebutikker og slaktere. Uvanlige kjøtt, for variasjon, for eksempel grønn innmat, geit, sau, andebryst eller bøffel, er solgt av rå Dyremat distributører.

Fordeler

Fordeler inkluderer mindre, nesten luktfri avføring; rene, sunne tenner og tannkjøtt; bedre hud; skinnende pels; og manglende "hunde lukt." Pit bull allergier kan forbedres eller kureres med en diett fri for svært bearbeidet mat og kunstige ingredienser. De med arbeidsforhold eller ytelse pitbuller ofte velger å mate en rå diett for å holde sine hunder slank og muskuløs. Susan Wynn, DVM, som skriver for World Small Animal Veterinary Association, sier at raser utviklet som brukshunder kan godt ha ulike diettbehov enn de avlet som fanget hundene.

Betraktninger

Mange veterinærer godta en rå diett, selv om de ikke bifaller det; og to har skrevet bøker å anbefale den. Dr. Wynn erkjenner at "friskhet og variasjon" er viktig i hundens ernæring og anbefaler at veterinær utøvere respekterer sine kunders fôring praksis. Men fôring hele bein kan føre til hindringer og ødelagte tenner, og mens de fleste hunder håndtere bakteriene laste vel, de kan være utsatt for matbårne sykdommer. Med mindre du har en veldig billig kilde for rått kjøtt, som oppdrett eller jakt, rå mat kostnader er høyere enn kommersielle mat kostnader. Det tar også lengre tid å få tak i og mate rått kjøtt, sammenlignet med å helle tørrfor i en bolle. Hvis du har mer enn en hund, ta vare under fôring tid. Rått kjøtt er en "høyere verdi" mat enn tørr tørrfor, og noen hunder vil eskalere ressurs vokter eller mat aggresjon rundt mat. Dette er en trening problem og ikke en ernæring problemet, og letthåndterlig med litt sunn fornuft.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at rått kjøtt gir pitbuller en "smak for blod" og gjør dem ond. Det er ingen bevis som støtter denne påstanden. Pitbuller kan være aggressiv på grunn av avl, genetikk eller dårlig trening, men ikke på grunn av maten de spiser.

Hvordan virker røyking forårsake emfysem?

Fra den aller første gangen røykere lyse opp, begynner de å forårsake skade på lungene. Jo lenger de røyker, skjer mer skade. Denne skaden blir til slutt uopprettelig, og kan føre til emfysem, som er et kronisk lungesykdom.

Som sigarettrøyk inhaleres dypt inn i lungene, det etterlater avsetninger av kjemikalier fra tobakken. Slike kjemikalier forblir i tette hulrom og start ødeleggende prosessen nesten umiddelbart.

Disse kjemikaliene ødelegge den lille hairflimmerhårene som bidrar til å holde luftveiene klar av eventuelle slim bygge opp. Dette fører til overflødig slim, forårsaker lunger. Oppbygging av slim begrenser også luft-passasjene, og skaper en mindre luftstrøm.

Kjemikaliene i røyken angripe luftblærer i lungene også, og de mister sin elastisitet og form. For å visualisere dette, vurdere forskjellen i en fullt oppblåst ballong versus en som har mistet sin luft og bli myk og ut av formen.

Når luftblærer er skadet, de har en vanskeligere tid å skille oksygen fra karbondioksid i røyke system. Dette vil etterlate hele kroppen fratatt mengden av oksygen den trenger å være sunn. Mangel på skikkelig oksygen fører til andre organskade.

Ettersom tilstanden forverres, lungene mister sin elastisitet, så vel. Dette kan gjøre det svært vanskelig for de røyker å ta et dypt pust eller puster dårlig luft skikkelig. Lungene rett og slett nekte å blåse eller deflatere riktig. Dette fører til kortpustethet fordi de røyker kan bare ta svært grunne åndedrag.

Emfysem er en kronisk lungesykdom som ikke har noen kur. Medisiner og endringer i livsstil er de eneste ressursene de røyker har å få noen lettelse. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, lungene blir mer skadet og pusting reduseres enda mer. Bare gå kan eksos en person som lider av lungeemfysem.

I avanserte tilfeller av emfysem, må røyker bruker en bærbar oksygentank. Sliter med å puste påvirker andre organer i kroppen og personen kan lide kroniske luftveisinfeksjoner. Lungebetennelse er en konstant bekymring fordi de syke og utslitte lungene er i stand til å bekjempe eventuelle bakterier eller virus.

Andre faktorer som kan forårsake lungeemfysem, for eksempel luftforurensning og puste farlige kjemikalier på en vanlig baser. Selv tar alle disse andre årsaker i betraktning, forblir sigarettrøyking fortsatt den vanligste årsaken til denne sykdommen, og det er den som er mest forebygges. Hvis du ikke røyker, ikke start. Hvis du røyker, stopper i dag kan forhindre denne dødelige sykdommen fra å angripe deg.

Symptomer på Early Stage Emfysem

Kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS, er den fjerde største dødsårsaken i USA, og emfysem faller inn under denne kategorien av sykdommer. Emfysem forårsaker skade på lungene ved å redusere sin elastisitet, noe som gjør det vanskelig å puste luft. Det kan være vanskelig å diagnostisere fordi andre åndedrettsproblemer har emfysem-lignende symptomer.

Kortpustethet

En av de første symptomene på tidlig emfysem er kortpustethet. Det vil generelt være mild i starten, og kan oppleves med lys anstrengelse.

Hoste

Dette hvis ofte referert til som en "røykhoste." Det kan være en tørrhoste med ingen slimproduksjon.

Tungpustethet

Emfysem kan føre til at det mulig å produsere en tungpustethet lyd på grunn av mangel på riktig lungefunksjon, vanligvis opptrer ved begynnelsen av en ånde.

Skin Color

Huden skjer ofte på en blåaktig farge, spesielt rundt naglene, på grunn av mangel på oksygen.

Andre tegn

Søvnløshet, irritabilitet, tretthet og depresjon er noen av de andre symptomene som kan følge med emfysem.

Astma Vs. Emfysem

Astma og emfysem er to sykdommer som forårsaker pustevansker. Ifølge Mayo Clinic, oppstår astma når luftveiene blir betente, og emfysem oppstår når luftveiene gradvis bli ødelagt.

Symptomer

Symptomer på astma og emfysem omfatter hoste, kortpustethet, og tungpustethet. Tap av appetitt og vekttap er også symptomer på lungeemfysem.

Identifikasjon

Leger kan teste for astma og emfysem ved å ta symptomer hensyn til så vel som å ta tester for å måle lungefunksjonen. Andre tester for emfysem inkluderer brystet x-stråler og CT-skanning.

Årsaker

Astma kan være forårsaket av flere faktorer som for eksempel luftveisinfeksjoner, allergener, eller arve den fra foreldrene. Emfysem er forårsaket av røyking eller proteinmangel.

Prognose

Det finnes ingen kur for astma, men så lenge folk med astma ta sine medisiner og unngå triggere, kan de fleste leve et normalt liv. Personer med emfysem kan holde den fra å komme videre hvis de tar sine medisiner og avstå fra røyking.

Betraktninger

Personer med astma og emfysem bør trene regelmessig og spise nutritiously fordi det å være overvektig kan gjøre puste vanskeligere.

Tegn og symptomer på Kompensatorisk Emfysem

Emfysem er den fjerde største dødsårsaken i USA. Det er en lungesykdom som ofte forårsaket av røyking eller puste i store forurensende stoffer over tid og fører til at luftblærer i lungene blir betent og deretter å muligens kollapse. Kompenserende emfysem kan resultere som en bivirkning av en annen lungesykdom eller kronisk obstruktiv lungesykdom. Symptomene forblir den samme.

Blå hud eller negler

En blåaktig tone på hud eller negler er et vanlig symptom på emfysem som et resultat av mangel på oksygen i kroppen. Som lungene er i stand til å skikkelig pumpe oksygen gjennom kroppen, er blodet som hjertet pumper mindre oksygenrikt enn den burde være. Den rike oksygeninnhold i blodet er det som gir den dens rødlig farge, og når oksygeninnholdet er senket, blir fargen fra rødt til blått. Blålig hud og negler betyr at kroppen er svært kort på oksygen og den sannsynlige årsaken er emfysem.

Pustevansker

Som lungene blir betent fra emfysem, blir det stadig vanskeligere å puste. Emfysem er en gradvis sykdom, slik at puste blir vanskeligere over en lengre tidsperiode. I første omgang kan det bli vanskelig å puste etter anstrengende aktivitet eller øvelse. Som tilstanden forverres, kan pasienten ikke kunne puste skikkelig, selv når i ro. I avanserte stadier av sykdommen, er oksygenmasker og luftveis enheter ofte nødvendig, og en lungetransplantasjon kan anbefales.

Forvirring

Som lungene slite mer og mer for å få oksygen til legemet, mottar hjernen mindre oksygen enn det er behov for i tillegg. Som et resultat, kan hjerneceller begynner å dø, og dette kan resultere i mental forvirring, og en endring i personlighet av offeret. Andre psykiske problemer, som for eksempel søvnvansker, er også en vanlig foreteelse.

Hvordan å minimere risikofaktorer for emfysem

Hvordan å minimere risikofaktorer for emfysem


Emfysem er en progressiv sykdom som ødelegger de små luftblærer i lungene som gjør det vanskelig å puste. Ofte betydelige skader allerede har skjedd etter den tid de første symptomene begynner å vises. Minimere risikofaktorer forbundet med emfysem kan i stor grad redusere sjansene for å utvikle denne dødelige sykdommen.

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke; det er den fremste årsaken til emfysem. Enhver type tobakksrøyking setter du høy risiko enten det er sigaretter, rør eller sigarer.

Begrense eksponering for andre hånden røyk, som er den røyken du inhalerer fra andres sigarett eller sigar. Studier har vist andre hånden røyk kan være så skadelig for lungesystemet som til de røyker.

Ta forholdsregler for yrkesmessig eksponering for kjemiske gasser og luftbårne forurensninger. Hvis du er utsatt for å puste kjemiske gasser eller støv fra korn, bomull eller gruvedrift produkter, bør du alltid bruke en hensiktsmessig maske for å beskytte lungene dine.

Forhindre hiv-smitte. Studier viser røykere med HIV har større risiko enn røykere som ikke er smittet med HIV.

Finn ut om du har en bindevevssykdom. Forhold som
cutis laxa og Marfans syndrom er identifisert som risikofaktorer for utvikling av emfysem.

Vær oppmerksom på at alder er en annen risikofaktor for emfysem. Selv om du ikke kan endre din alder, kan du være mer flittig om overvåking av din helse i alderen 50 og 60, som er når de fleste symptomene på emfysem begynner å skje.

Sjekk din familiehistorie. En sjelden arvelig mangel på et protein som kalles alfa-1-antitrypsin kan føre til emfysem. Siden det er genetisk drevet, symptomer oppstår vanligvis før fylte 50, og enda tidligere hvis du røyker.

Tips og advarsler

  • Snakk med legen din dersom du mistenker at du kan være å utvikle emfysem. Tidlig oppdagelse og behandling av sykdommen kan dramatisk bremse det er progresjon.

Hvorfor folk med emfysem miste vekt?

Hvorfor folk med emfysem miste vekt?


Emfysem er en kronisk lungesykdom som minimerer luftstrømmen når du puster ut. Vekttap oppstår når pasienter mister interessen for å spise eller luft begrensning gjør spise vanskelig. Pasientene kan også gå ned i vekt på grunn av økt arbeid utført av pustemuskulaturen.

Årsaker

Røyking er den viktigste årsaken til emfysem, i henhold til Cedars-Sinai Medical Center. Ettersom tilstanden utvikler seg, blir pusting vanskelig selv under perioder med hvile.

Andre symptomer

Emfysem pasienter opplever kortpustethet, kronisk hoste og tretthet sammen med vekttap, ifølge Mayo Clinic. Som lungefunksjon forverres, symptomene forverres som lungene er ikke lenger i stand til å forsyne kroppen med oksygen.

Behandling

Det finnes ingen kur for emfysem og skadet vev på lungene kan ikke repareres. Pasienter som slutter å røyke kan stoppe eller bremse utviklingen av sykdommen og bedre prognosen. End-scenen emfysem kan kreve lungetransplantasjon eller lungevolumreduksjon kirurgi, som innebærer å fjerne den skadede delen av lungen for å bedre funksjon.

Prognose

Pasienter kan forbedre sin livskvalitet med røykeslutt, lungerehabilitering og medisiner for å bedre lungefunksjonen. Bremse utviklingen av sykdommen bedrer utsiktene for emfysem pasienter.

Advarsel

Emfysem pasienter som slanker seg med tilstanden har en økt risiko for dødelighet på grunn av sin svekket tilstand. Disse pasientene har også en tendens til å være sykere på grunn av ernæringsmessige mangler, ifølge Sykehus.

Emfysem Symptomer & Stages

Emfysem er en lunge sykdom som påvirker luftsekken vegger (alveolene). Årsaken til emfysem i de fleste tilfeller er gjennom sigarettrøyking. De små luftblærer bli skadet av kjemikalier utgitt av lungene som en reaksjon på sigarettrøyk og forurensing. Som et resultat sacs ikke klarer å fylle med luft. De fysikalske effekter av de skadede luftblærer påvirker utånding, som tar dobbelt så lang som inhalasjon på grunn av vanskeligheter med å utvise luft fra lungene. Oksygentilførselen til kroppen er direkte påvirket på grunn av nedgang i lungefunksjonen. Emfysem lider har kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

Symptomer

Kortpustethet (SOB) er notert i emfysem pasienter på grunn av det faktum at de ikke kan ta nok luft inn i lungene for å forsyne kroppen sin. SOB er spesielt lagt merke til på trening, der det er vanskelig for emfysem lider å delta.

Effekter

Emfysem lider hvese når de puster på grunn av begrenset lungekapasitet. En kronisk hoste er vanligvis til stede med eller uten å produsere slim. Emfysem kan føre til at offeret til å utvikle et fat brystet.

Betydning

Betydelig vekttap uten intensjon kan observeres i emfysem lider kombinert med angst og tretthet.

Hevelse

Ødem (hevelse) kan oppstå i føtter, ankler og ben på grunn av manglende evne til å rense kroppen for overflødig væske. Derfor fluider bygge seg opp i løpet av dagen. Den lidende kan stå opp for å gå på do flere ganger om natten for å late vannet som kroppen forsøker å eliminere disse væsker lettere når den lidende blir liggende nede.

Oxygen Therapy

Oksygenbehandling kan dra de med emfysem. Hvis ikke på dagtid, kan det lav-oksygenstrømmen kontinuerlig om natten bidra til å hjelpe til med å puste. Bærbare oksygenflasker er tilgjengelig for moderat til alvorlig emfysem lider å gi nok oksygen til å forsyne og støtte deres kroppsfunksjoner.

Stages

Emfysem har mange stadier, avhengig av hvor tung en røyker den lidende var. Røykeslutt er anbefalt å få fullt utbytte av terapi. Hvis den lidende slutter å røyke, vil utviklingen av sykdommen opphøre og være lettere å administrere med inhalatorer eller bronkodilatorer. Hvis røyking er videreført, vil emfysem gradvis fremgang og øke i styrke helt selv mild trening er umulige og normale daglige funksjoner opphøre på grunn av tretthet og svakhet. Oksygen vil være nødvendig på alle tider av dagen og natten.

Transplant

Alvorlige tilfeller av emfysem kan kreve en lungetransplantasjon. Mindre alvorlige emfysem lider kan ha muligheten til å ha lunge reduksjon kirurgi for å fjerne sykt vev fra lungene.

Hvordan identifisere symptomer på Emfysem

Emfysem er en kronisk og progressiv lunge lidelse som fører til en drastisk reduksjon i evnen til å fungere i lungen. Gruppert under diagnosen KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), emfysem fører også til en alvorlig reduksjon i livskvalitet, og ofte krever at enkeltpersoner får en konstant flyt av oksygen. Selv emfysem påvirker hovedsakelig lungene i en tidlig fase av utviklingen, det omfatter etter hvert flere kroppens systemer. Da forblir ubehandlet, kan emfysem forårsake komplikasjoner som lungekollaps eller svikt og hjertesvikt. Lær hvordan å identifisere symptomer på lungeemfysem for å hindre ytterligere eller pågående skade på lungene.

Bruksanvisning

Emfysem er vanskelig å oppdage i en tidlig fase. Sporadisk kortpustethet eller redusert lungekapasitet er ofte skylden på forkjølelse, allergi og trøtthet eller stress.

Breathing blir stadig vanskeligere etter hvert som månedene og årene går. Noen individer merke at pusten blir vanskeligere når de er engasjert i fysisk aktivitet, eller når de antar visse posisjoner mens du ligger nede eller sitter.

tungpustethet er et vanlig symptom på lungeemfysem som ofte forveksles med en allergisk reaksjon eller astma.

Personer som lider av lungeemfysem opplever kroniske lungeinfeksjoner eller irritasjon i bronkiene, noe som hemmer pusting og oksygenopptak. Slike symptomer kan føre til en utilstrekkelig oksygentilførsel som resulterer i et blålig skjær til leppene og fingernegl senger, samt svimmelhet og svimmelhet.

A hacking hoste er ofte til stede i de senere stadier av emfysem, og sputum er nesten alltid til stede. Den gradvise utseende av en tønne brystet og til og med jevning av fingertuppene er også forbundet med emfysem.

Tips og advarsler

  • Unngå røyking og eksponering for irritanter, forurensning og kjemikalier. Unngå plutselige temperaturendringer og unngå plutselige utbrudd av aktivitet som kan initiere hosteanfall.
  • Femten til tjue prosent av røykerne utvikler emfysem senere i livet. Slutte å røyke! Du kan ikke reparere skaden allerede gjort, men du vil hindre ytterligere skade fra forekommende!

End Stage Emfysem Symptomer

Emfysem er en kronisk og progressiv lungesykdom som forårsaker pustevansker. Tilstanden er også referert til som KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), og er oftest funnet i voksne opplever skadede lungevev. Emfysem rammer flere menn enn kvinner, og innebærer hovedsakelig lungene for å starte, selv om effektene av sykdommen kan dukke opp i andre deler og organer i kroppen så vel på grunn av mangel på tilstrekkelig oksygen, til slutt fører til diabetes eller hjertesvikt.

Definisjon

End-scenen emfysem er definert som det punktet hvor en person diagnostisert med emfysem har økt pustevansker, krever konstant oksygentilskudd og har problemer med å utføre daglige levende oppgaver. Denne etappen fører til at pasienten alvorlig pustevansker, selv ved hvile, og drastiske begrensninger til alle typer trening. I mange tilfeller er hjertet og andre vitale organer påvirkes av utilstrekkelig oksygenopptak og begynne å arbeide for å utføre dagliglivets funksjoner i tillegg.

Årsak

Emfysem er forårsaket av en manglende evne av lungen for å fungere på riktig måte. Luftblærer som fyller lungene er skadet eller ødelagt av en rekke faktorer som spenner fra røyking til miljø- eller arbeidsrelatert eksponering for kjemikalier eller støv. Imidlertid kan emfysem også være forårsaket av utilstrekkelig mengde protein, så vel som bindevevssykdommer eller HIV.

Symptomer

Vanlige symptomer på end-stage emfysem er alvorlig tungpustethet og kortpustethet, selv med de minste bevegelser og selv ved hvile. Folk diagnostisert med emfysem klager over følelser av tetthet i brystet, som kan bli forverret i sluttstadiet emfysem. Hoste blir en kronisk og smertefull innsats og mest erfaring appetitt og vekttap. Fatigue er en annen svært vanlig symptom. Lavt oksygen kan også føre til at negler å slå en blålig farge, samt leppene, noe som er et tegn på at vev er alvorlig oksygenfattig og enkeltpersoner bør oppsøke lege umiddelbart. Personer med slutten scenen emfysem kan legge merke til at sputum produsert av kronisk hoste endringer fra en klar eller hvitaktig farge til gul eller grønn.

Diagnostikk

Leger kan diagnostisere emfysem og sluttstadiet emfysem ved å ta en fullstendig og grundig fysisk historie og utnytte brystet x-stråler og lungefunksjonstester. En over-inflasjon av lungene er lett synlig i moderate til alvorlige tilfeller av emfysem som kan tynning av blodkar. Lungefunksjonstester som forsert ekspiratorisk spirometri er gitt for å vurdere lungevolum og strømningshastigheter. Blodprøver kan også bli utført for å bestemme tilstedeværelse av uvanlig høye røde blodlegemer på grunn av feil oksygen utveksling. Til slutt, kan en lege bruke pulsoksymetri (en enhet som er koblet til finger) for å bestemme oksygenmetning nivåer.

Behandling

Behandling av symptomer innebærer vanligvis innånding bronchodilators eller forstøvningsløsninger behandlinger. Noen mennesker får kortikosteroider for alvorlig eller sluttstadiet emfysem. Andre er satt på langtidsoksygenbehandling i minst 12 timer i døgnet. Over-the-counter hoste suppressants er til liten hjelp i behandlingen av sluttstadiet emfysem og anbefales ikke

Hvor mange stadier av emfysem er det?

En av de viktigste årsakene til dødsfall hos mennesker er en type lungesykdommen emfysem. En del av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) grupper av sykdommer, er emfysem en lunge sykdom som påvirker lungefunksjon. Behandling av denne sykdommen er bestemt av graden av skade forårsaket til lungene. Graden vil variere fra en mild nivå til en som er alvorlig nok til å føre til døden.

Fakta

Røyking er en av de beste årsakene til emfysem; en annen er vanlig pusting i av giftig røyk fra kjemikalier. Emfysem er en obstruktiv sykdom som begrenser luftstrømmen til og fra lungene, noe som gjør det vanskelig for en pasient å puste riktig.

Betydning

Lungene er viktige respiratoriske organer i menneskekroppen. Det er to lunger, en plassert på hver side av brysthulen. Luft trekkes fra atmosfæren gjennom nesen eller munnen i lungene; oksygen er trukket og sendt til blodbanen og deretter karbondioksid frigjøres fra blodstrømmen, spennende gjennom nese eller munn. Ørsmå celler utgjør lunge vev som utvider og deflate i pusteprosessen. Når farlige giftstoffer blir introdusert til lungene, det ødelegger de små celler og luftstrøm er blokkert, noe som resulterer i vanskeligheter med å puste og utvikling av emfysem.

Stages

Legen bestemmer alvorlighetsgraden av pasientens emfysem gjennom tester og deretter bestemmer etter å analysere resultatene på hvilket stadium av sykdommen faller inn under.
Det er fire stadier av emfysem. Den første heter "i fare", der pasienten har en kronisk hoste, mild pustevansker og en produksjon av slim. Testene pasienten gjennomgår vil ikke vise nok bevis for emfysem, men disse resultatene er nok til å vurdere deg som kandidat for sykdommen.
Det andre trinn er mild emfysem, hvor pasienten viser alle de samme symptomer på i risikosonen stadium, men en pustetest viser at luftstrømmen er begrenset.
Moderat emfysem, den tredje fasen, er ofte den scenen når pasientene gå til legen. Pasienten finner at å puste med normale aktiviteter plutselig blir vanskelig og er skremt. På dette stadiet, er pasientens tilstand på et avansert nivå, og behandling er nødvendig.
Den fjerde og siste etappen er Alvorlig emfysem, der selv små fysiske bevegelser føre til vanskeligheter med å puste. På dette stadiet, skade på lungene funksjoner er alvorlig og respirasjonssvikt eller hjertesvikt er svært sannsynlig.

Betraktninger

Når langvarig inhalering av røken fra sigaretter eller giftige gasser oppstår i lungene, er den luftveiene skadet og vil resultere i emfysem. Emfysem er en progressiv sykdom som starter med milde symptomer eskalere til en alvorlig og livstruende sykdom.

Forebygging

Den mest effektive måten å hindre emfysem fra utviklingsland i lungene er å unngå røyking. Skaden til lungene i alvorlige tilfeller er irreversibel og bare behandling av symptomer som følge av emfysem kan gis, men disse terapi vil ikke være i stand til å behandle sykdommen direkte.

Breathing Exercise for Emfysem

Emfysem er en tilstand som oppstår når luftblærer i lungene blir ødelagt. Tilstanden er progressiv og forårsaker symptomer som tungpustethet, hoste og pustevansker. Behandlingen består ofte av medisiner og endringer i livsstil, som å slutte å røyke. Pusteøvelser er også vanligvis lært å behandle symptomer.

Betydning

Pustebesvær er en av de viktigste symptomene på personer som lever med emfysem. Avhengig av graden av sykdommen, vil det ofte øke med selv liten anstrengelse. Pusteøvelser kan bli undervist av sykepleiere, luftveis terapeuter og leger til å opplyse pasienter om hvordan å lette kortpustethet og bedre funksjonen. Selv om pusteøvelser ikke vil reversere lungeskade eller kurere emfysem, kan de forbedre livskvaliteten.

Typer

To av de mest brukte øvelsene er snurpet-leppe puste og puste med magen. Begge pusteteknikker bør praktiseres flere ganger om dagen, så når et individ trenger å bruke dem, vil hun allerede være kjent med hvordan du utfører teknikken.

Process

Snurpet-lip pusting skjer ved inhalering gjennom nesen i omtrent to eller tre sekunder. Pung leppene ved pucke dem. Pust ut gjennom kniper leppene for dobbelt så mye tid som innånding. Puste med magen er gjort ved å ligge på ryggen og sette den ene hånden like over navlen og en hånd på øvre del av brystet. Pust sakte inn gjennom nesen og konsentrere seg om å bruke mellomgulvet. Du skal føle magen flytte ut som du inhalerer, men brystet skal ikke bevege seg. Pust ut gjennom munnen og la magen å synke innover. Etter å ha praktisert teknikken mens du ligger nede og bli vant til å fokusere på mellomgulvet, kan du begynne å bruke den mens du sitter oppreist eller stående.

Funksjon

Fordi lungeblærene er skadet, mister de sin elastisitet. Utpust blir vanskelig og luft kan bli fanget i lungene. Dette fører til en opphoping av karbondioksyd og hindrer nok oksygen fra å trenge inn i lungene ved inhalering. Snurpet-leppe puste bidrar til å øke utpust tid og slippe ut innestengt luft fra lungene. Puste med magen hjelper trene en person konsentrere seg om å bruke mellomgulvet under pusting, som kan redusere anstrengelse under pusting. Begge teknikker kan hjelpe langsom pusting og fremme avspenning.

Betraktninger

Snurpet-leppe puste bør utføres ved begynnelsen av aktiviteter som kan føre til en individuell kortpustethet. Dette kan bidra til å redusere problemer med å puste. For eksempel, gjør snurpet-leppe pust som du gå i trapper eller gå opp en bakke. Den kan også brukes når kortpustethet oppstår. Men jo før den brukes, jo bedre er sjansene for at det er effektivt.

Hvordan behandle Emfysem med steroider

Hvordan behandle Emfysem med steroider


Kortikosteroid legemidler er blant de vanligste behandlinger som brukes for emfysem. De er sterkere enn noe annet legemiddel tilgjengelig, men de bærer en serie av sekundære effekter som gjør dem uegnet for visse pasienter. Hvis du vurderer steroider for å hjelpe deg med å behandle emfysem, er det et par ting du bør vite om dem først.

Bruksanvisning

•  Spør legen din om kortikosteroider, den vanligste formen for steroider brukes for å behandle emfysem. Kortikosteroider er vanligvis gitt til pasienter som er i relativt god helse (bortsett fra emfysem) og kan håndtere de sekundære effektene av stoffet.

Snakk med legen din om bivirkninger. Steroider påvirker legemet i en rekke forskjellige måter, alt fra fremstilling vektøkning og høyt blodtrykk til osteoporose og diabetes. Avhengig av risikofaktorer for disse sykdommene, kan en lege bestemme seg for ikke å foreskrive steroider, eller hun kan gi deg en spray versjon av medisin som inhaleres raskt og bærer en lavere risiko for sekundære effekter.

Husk at steroider kan være vanedannende, og når du begynner behandlingen, må du fortsette på ubestemt tid. Hvis du må stoppe medisinering eller annen grunn, vil legen din må redusere dosen for å tillate kroppen å justere, mens erstatte medisin med en annen kjemisk.

Vurder bruk av steroider for å behandle alvorlige problemer som bronkitt eller akutt emfysem angrep som minske pustekapasitet. Når tatt for mindre enn 10 dager, kan kortikosteroider gir rask lindring selv for dem som ikke bør ta dem på permanent basis.

Bruk steroid inhalatorer når du føler deg kortpustet og trenger litt hjelp til å puste lettere. I stedet for å ta orale steroider på en daglig basis, bruker inhalatorer når du trenger dem og deretter gjøre bruk av andre typer behandlinger for å holde symptomene i sjakk.

Tips og advarsler

  • For folk i de avanserte stadier av emfysem, kan steroider og ekstra oksygen være de eneste tilgjengelige behandlingstilbud. Hvis ingenting annet ser ut til å fungere i ditt tilfelle, snakk med legen din om å prøve ut kortikosteroider på en prøveordning, og se hvilken effekt de har på deg.

Hvordan puste bedre på tross av emfysem / KOLS

Hvordan puste bedre på tross av emfysem / KOLS


For mange mennesker, er satsingen på fysisk form, et godt kosthold og en sunn livsstil sporadisk. For dem diagnostisert med emfysem eller kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS, kan engasjementet utgjøre forskjellen mellom å nyte livet eller bare opprettholde status quo. Et godt treningsprogram med å puste omskolering vil hjelpe deg å oppnå din optimale nivå på helse ved å forbedre din styrke, utholdenhet, vekt, avslapping og oksygenbehov, som alle går hånd-i-hånd med bedre pust.

Å puste med magen

Pusteøvelser er laget for å hjelpe deg å bruke musklene i utløpet. Full bruk av disse musklene vil gi deg mer energi til dagliglivets aktiviteter. Puste med magen styrker membranen og øker sin effektivitet i å absorbere oksygen og slipper karbondioksid. Når du har lungesykdom, tilbehøret eller øvre del av brystmusklene prøve å bære byrden, men disse musklene krever mer energi. Puste med magen er gjort ved å puste inn gjennom nesen mens magen utvider seg, og deretter exhaling gjennom kniper leppene som magen blir mindre.

Snurpet Lip Breathing

Formålet med snurpet-leppe pusting er å fjerne innestengt luft fra alveolene eller luftblærer i lungene. Denne teknikken også bremser pusten din og holder bronkiene i lungene kollapser. Det krever øvelse, men det virkelig kan gjøre en forskjell. Snurpet-leppe puste gjøres ved å puste inn gjennom nesen, med munnen lukket. Å puste ut, du puster ut gjennom munnen med leppene snurpet, som en trutmunn. Hensikten med denne teknikken er å puste ut dobbelt så lenge som du puster inn når du puster ut, ikke tvinge luften ut -. Bare la det sakte ut.

Pulse Beregning

Når du befinner deg kortpustet, telle pulsen gjør to ting. Det gjør at du stopper opp et øyeblikk, noe som bremser pulsen, og det gir veiledning i å vite når du blir andpusten før du faktisk er kortpustet. Tar pulsen er gjort ved å finne din radial puls ved håndleddet, og deretter lett å plassere andre fingeren over beat. Tell antall slag i 60 sekunder. Spør helsepersonell hva pulsen bør være i hvile og under trening. Hvis pulsen er for høy, bør snurpet-leppe puste bringe det ned til en akseptabel pris.

Progressive Walking

Basert på helsepersonell anbefaling, kan progressive gang være diett for å begynne ditt treningsprogram. Progressive gang gradvis øker din utholdenhet og forbedrer din dype pusteteknikker. Legen din bør sette et mål basert på ditt nivå av helse. Progressive gang begynner med en kort spasertur med kontrollert pusting i sakte tempo og innenfor toleransenivå. Mens du går, bør du øve diafragma- og snurpet-leppe puste. Gradvis øke avstanden som pusten din blir bedre.

Hint

  • I løpet av denne "snurpet leppe puste," blodtrykket vil også stabil og jevn ut.
  • Hvis svimmelhet er lagt merke etter noen få åndedrag, slutte å gjøre øvelsen, og vente til svimmelhet har passert før du fortsetter.

Bulløs Skin Disorder

Bulløs hud uorden, ellers kjent som bulløse pemphigoids, er en autoimmun hudsykdom som fører til at huden blemme rundt mage, ben og armer. Det er en sjelden lidelse forårsaket av immunsystemet, slik at kroppens forsvar for å angripe gode cellene. Selv om det er sjelden, er bulløse hudsykdom vanligvis diagnostisert hos personer over en alder av 60. Leger kan bare behandle symptomene på denne tilstanden.

Identifikasjon

Bulløst hud lidelse er preget av mange væskefylte blærer som danner rundt gropene i armer, ben og mage. Sacs er mange, belegg de berørte områder som vannkopper.

Funksjoner

De væskefylte blærer er glatte, runde og fylt med klar væske. Kantene på sacs rødme når irritert.

Time Frame

Det er ingen tidsramme etablert for bulløse hud uorden. Det kan utvikle seg over et par måneder, eller vises i løpet av uker.

Effekter

Bulløst hud lidelse er ufarlig hvis sekker ikke er smittet. Imidlertid er det en risiko for infeksjon hvis sekkene briste.

Forebygging / løsning

Bulløst hud lidelse er ikke forebygges. Leger foreskrive orale steroider til pasienter for å lette utviklingen av sekker, men bare hvis det er alvorlig.