Digidexo.com

hva betyr fetal distress

Hva er Fetal Distress?

Fetal nød er en heller dårlig definert medisinsk begrep som refererer til hva som skjer når et ufødt barn begynner å ha problemer mens mor er i arbeid. I de fleste tilfeller involverer fetal nød mangel på luftstrømmen til foster som kalles føtal hypoksi. Mens de fleste babyer blir levert uten noen komplikasjoner fra fetal nød, det er tilfeller når det resulterer i slike forhold som cerebral parese, beslag og mental retardasjon.

Funksjon

Det finnes en rekke situasjoner som kan føre til foster nød. En som er vanlig er når mor begynner å oppleve sammentrekninger under fødselen og blodgjennomstrømningen til morkaken er plutselig kuttet av. Morkaken konvolutter fosteret og babyen kommer næringsstoffer fra det. Under sammentrekninger noen ganger innstramming av musklene presser mot navlestrengen gjennom hvilke næringsstoffer og blod pass, forårsaker fetal distress.

Typer

Fetal nød kan være forårsaket på andre måter. Infeksjoner kan resultere i denne tilstand så kan det som er kjent som en placentaløsning, hvor fosteret skiller fra morkake for tidlig fødsel. Hvis navlestrengen er fortrengt under arbeid, kjent som en prolapsed navlestreng, vil fosteret mangler næringsstoffer til problemet er rettet opp, eller det er født. Lav blodtrykket i løpet av fødselsprosessen på den delen av mor vil påvirke fosteret i tillegg, med fetal distress en mulighet.

Størrelse

Noen av tegnene på føtal distress er en langsom hjertefrekvens på mindre enn 100 slag per minutt som betegnes brachycardia. Den motsatte, takykardi, er en hjerteslag på mer enn 180 slag i minuttet, vanligvis et resultat av moren med en feber. Leger vil ta hensyn til dette nummeret, vel vitende om at den gjennomsnittlige fosterets hjertefrekvens er mellom 120 og 160 slag per minutt. Fetal acidose er sett for å oppdage fetal nød, noe som betyr at det er en opphoping av for mye syre i babyens blodet.

Forebygging / løsning

Når tegn på føtal distress blir sett, trenger barnet å bli levert så raskt som mulig. En løsning på dette er en kirurgisk prosedyre som kalles en Keisersnitt-delen, som fjerner barnet gjennom et snitt i mors mage. I andre tilfeller, indusere arbeidskraft med medisiner levendegjør leveransen. En episiotomy utføres ved å foreta et innsnitt i regionen fra anus til vagina for å tillate levering til skje raskere; Dette er et annet alternativ. Noen ganger vil legen ansette en sugekopp som han kan plassere på babyens hode når den vises. Det kan bidra til å trekke barnet nedover i fødselskanalen i et vakuum utvinning levering.

Betraktninger

Fosteret hjertefrekvens kan nøye overvåket ved bruk av elektronisk fosterovervåking. Hjertet monitor bruker ultralyd for å oppdage bevegelse av fosterets hjerte. Babyens hjertefrekvens kan deretter bestemmes og det vil bli overvåket av en sykepleier under fødselen. Sykepleieren vil være i stand til å ta hensyn til eventuelle avvik i hjerterytmen fra reaksjonene til sammentrekninger og la legene vite om det er grunn til alarm.

Hva er Fetal kirurgi?

Hva er Fetal kirurgi?


Fetal kirurgi er ofte den eneste muligheten foreldrene har når en livstruende tilstand har blitt oppdaget gjennom en rutinemessig ultralyd. Selv om det kan være en vanskelig avgjørelse for foreldrene å gjøre, er det ganske muligens den viktigste decison de noen gang vil gjøre i sine barns liv.

Historie

Den første blodoverføring til et foster fant sted i 1960, men det var ikke før 1980 at fosterkirurgi ble oppdaget. Det ble utviklet ved bruk av eksperimentelle dyr ved University of Californnia i San Francisco. Det var i 1981 at den første menneskelige foster operasjonen fant sted. Dr. Michael Harrison er kreditert med å ha utført den første fosterkirurgi. Fosteret ble diagnostisert med medfødt hydronefrose, en tilstand der oppblåsthet i nyrebekken forårsaker en blokkering, noe som resulterer i manglende evne av urin å strømme fritt fra nyrene. Som et resultat, nyrer atrofi eller helt avfall bort. Gjennom foster kirurgi Dr. Harrison utført, ble betingelsen korrigert og babyen levde.

Betydning

Foster operasjoner har reddet livet til tusenvis av babyer ved å korrigere livstruende medfødte misdannelser. De blir utført når det er ingen annen måte for fosteret å overleve til sin leveranse, eller når det er fastslått at den unormalt skulle bli for alvorlig til å behandle etter levering. Føtale operasjoner gjør det mulig for legen å lindre problemet lenge nok til at fosteret å videreutvikle i livmoren, slik at den er sterk nok til å overleve en mer omfattende kirurgi når det har blitt levert.

Funksjon

Medfødte misdannelser er vanligvis oppdaget gjennom en ultralyd rundt det tjuende svangerskapsuke. Når en abnormitet har blitt plassert, vil legen avgjøre om fosteret kan overleve med det før leveringstidspunktet, eller hvis det er alvorlig nok til å rettferdigfosterkirurgi. Hvis foster kirurgi er nødvendig, vil legen deretter finne ut hva slags foster kirurgi er nødvendig. Det er operasjoner som anses invasive andre minimal invasiv. Typen av føtalt kirurgi utført er avhengig av alvorlighetsgraden av unormalt.

Typer

Det er tre hovedtyper av fosterkirurgi. Den første og mest invasive er åpen fosterkirurgi. Denne typen er svært lik en Ceasarean seksjon, som innsnitt er gjort i morens mage og fosteret blir delvis fjernet. Under operasjonen, er fosteret mottar sitt liv støtte gjennom morkaken mens kirurgen reparerer oppdaget unormalt. Ved fullførelse blir barnet plasseres i livmoren for å videreutvikle. Risikoen for for tidlig fødsel er høy i dette tilfelle, og slik at moren er ofte gitt medikament for å forhindre angrep av arbeidskraft. Den andre typen av føtalt operasjon er kjent som fetendo kirurgi. Mens ikke fullt så invasiv, fortsatt utgjør det en risiko for prematur fødsel. I denne operasjonen, vil legen bruke videobilder som han setter kirurgiske instrumenter inn i livmoren, korrigere unormalt. Endelig er det fetoscopic operasjon, som er den minst invasive form av føtalt kirurgi. Den er utført ved å lage en liten åpning i mors mage, men krever ingen innsnitt inn i livmoren, og heller ikke det krever en endoskopisk utsikt i livmoren. Legen er styrt av en ultralyd, hjelpe ham å finne den unormalt. Fetoscopic fosterkirurgi utgjør liten eller ingen risiko for prematur fødsel.

Betraktninger

Når foreldrene er blitt informert om sine valg, de må ta mange ting i betraktning før en beslutning. Først vil moren oppleve ubehag fra operasjonen og vil mest sannsynlig bli plassert på sengeleie for resten av hennes graviditet for å redusere risikoen for prematur fødsel. Hvis det er andre barn hjemme, vil foreldrene må stole på en støtte gruppe av venner og familie for å hjelpe moren med omsorgen for disse barna. Og mens de fleste foster operasjoner er vellykket, må foreldrene skjønner det er bare en midlertidig behandling før barnet er født. Det må da gjennomgå ytterligere kirurgi for å fjerne abnormitet, enten det være en svulst eller kirurgi for å videre riktig ryggmargsbrokk. De må også tenke på at en vellykket fosterkirurgi ikke kan resultere i overlevelse av barnet når det er født. Det er rett og slett en midlertidig behandling før barnet er levert.

Advarsel

Det er risiko involvert med fosterkirurgi, selv om disse risikoene er mer for fosteret enn moren. Risikoene involvert i fosterkirurgi inkluderer store blødninger, infeksjoner og for tidlig fødsel. Hvis en åpen foster operasjonen er utført, vil det være nødvendig for mor å ha en Ceasarean seksjon for fødselen av barnet på grunn av snittene gjort i magen og livmor. Dette betyr også fremtidige Ceasarean seksjoner for påfølgende fødsler. Legen vil forklare eventuelle og all risiko forbundet med fosterkirurgi, men hvis du har noen spørsmål, spør dem. Det er avgjørende å gjøre vedtak med alle de potensielle farene som presenteres til deg.

Hva betyr det å være seropositive?

En seropositive testresultat betyr blod testet positive for humant immunsviktvirus (HIV) i et blodserum-test. Serokonversjon er inkubasjonstiden før du tester positivt for HIV-antistoffer i blodet. Det kan ta mellom 4 til 12 uker etter at du er smittet med HIV. I denne perioden kan du oppleve influensalignende symptomer som inkluderer feber, utslett, nattesvette og frysninger. Når serokonversjon er ferdig, er det HIV-antistoffer i blodet, og du anses seropositive.

Hva det betyr

Når du tester positivt for HIV, må du ha tester kjøres for å bestemme din CD4-nivå, som teller hvor mange friske hvite blodceller du har, og din virusmengde-nivå, som avgjør hvor mye HIV er i blodet ditt. Ifølge helseeksperter på The Body, et CD4-tall under 200 er farlig som du er tilbøyelig til å bli svært syk. Gå til legen din hver tre til seks måneder for å holde nøye øye på virusmengde og antall CD4 celler for å sikre at du er frisk.

Diet

Fordi immunforsvaret er svekket, og derfor ikke kan bekjempe infeksjoner og bakterier, er det ekstremt viktig at du unngår mat som kan muligens kompromittere din helse. Rå egg er farlig som du er utsatt for å fange salmonella. Hvis du ønsker å spise egg, sørg for at de er kryptert og grundig kokt å unngå matbårne sykdommer. Du bør også unngå rå fisk som sushi, og når du spiser ute alltid be om kjøtt som skal kokes godt gjort heller enn sjelden eller medium. Når du tilbereder mat, sørg for å desinfisere alle countertop flater for å unngå forurensing maten. Hold rått kjøtt fra andre matvarer du lager mat, og vaske hendene med varmt vann og såpe for å unngå spredning av bakterier.

Livsstilsendring

Å unngå alkohol er meget viktig på grunn av dens svekkelse effekter på immunsystemet. Alkohol senker CD4-tallet, og dette fører til at du skal være utsatt for å bli syk. I stedet, drikke rikelig med væske som vann for å holde kroppen i god helse, og redusere brus, kaffe og andre koffeinholdige drikker. Røyking kan hindre kroppen din fra bekjempelse av infeksjoner som bakteriell lungebetennelse og øker langsiktige bivirkningene av HIV.

Hva betyr utvidet utgave Mean i medisiner?

Hva betyr utvidet utgave Mean i medisiner?


Over-the-counter piller kommer i mange formler, som tid utgivelsen, kontrollert frigjøring, utvidet utgave, forsinket utløsning eller vedvarende release. Hvordan fungerer tid utgivelsen arbeid, og hva er fordeler og ulemper til det? Hva bør du vite før du velger en standard eller tid utgivelsen formel? Hvis det er en reseptbelagte medisiner, hvorfor legen velge denne formelen?

Forskjellig terminologi, samme prosessen

Tid utgivelsen teknologi har en rekke aliaser som refererer til den samme prosessen: vedvarende utslipp, kontrollert frigjøring, utvidet utgave, timet utgivelsen, tid utgivelsen eller kontinuerlig utslipp. Disse vilkårene kan alle brukes om hverandre og er ofte tilkjenne på emballasje med bare de to første bokstavene etter navnet medisiner, for eksempel Mucinex ER. De nevnte begrepene er utskiftbare, men se for liknende varer: forsinket utgivelsen er ikke det samme som utvidet utgivelse, for eksempel.

Hva de oppnår

Tidsfrigjørings formler er spesielt utformet versjoner av medikamentet som forsinker frigivelsen av den aktive ingrediens i medikamentet, slik at det blir absorbert av kroppen over en tidsperiode. Et stoff av denne formelen kan ha effekter som varer helt til neste dose tas. Dette kan være viktig i situasjoner der medisinen er utviklet for å forebygge problemer, for eksempel smertestillende, søvninduse eller medisiner som stanse ubehagelige bivirkninger av sykdommer eller lidelser. Ofte medisiner opprettholde ønskede nivåer i blodet i stedet for å administrere en innledende "støt", deretter avtar i intensitet.

Forsinket utløsning Formula

Forsinket frigjøring formler er ikke det samme som en hvilken som helst av de ovennevnte betingelsene og ikke gjør krav med hensyn til lik absorpsjon over en tidsperiode. Forsinket frisetting er enteric coated; dette går stoffet trygt gjennom magen, hvor mage juice kan vanligvis ødelegge sitt belegg, der frigjøring av stoffet kan forårsake alvorlig skade. Selv emballasje kan se det samme og navn kan være svært like, følge nøye med på hva du kjøper.

Slik fungerer det

Det finnes en rekke måter å levere aktive ingredienser i tids utgitt doser. Det ene er å legge det i et nett av stoff som kroppen er treg til å oppløse, slik at den aktive ingrediensen sakte og regelmessig igler fra belegget. En annen er at medikamentet til å svelle opp for å danne en gel med en nesten ugjennomtrengelig overflate, karakterisert ved at legemidlet langsomt kommer ut av halvgjennomtrengelige lag. Medisinen kan ha et belegg over den aktive bestanddel, eller de kan inneholde små tidsfrigivelsesperler, individuelt belagte. Noen forbindelser krever ingen spesiell levering til å ha tid frigivelsesegenskaper, som den aktive ingrediens langsomt absorbert av blodet på grunn av sine egne egenskaper.

Sprengning Emballasjen Codes

Her er en nøkkel for de to-bokstavers forkortelser som finnes på mange medisiner pakker. Hvis det ikke har disse bokstaver eller hele perioden på pakken, er det en tradisjonell eller "instant release" medisinering. De fleste av disse begrepene har relevans til hvordan kroppen din omhandler narkotika, så ytterste oppmerksomhet bør rettes mot terminologi når de skal velge et rusmiddel. Hvis du ikke vet hva et begrep betyr, spør en farmasøyt.

DA: forsinket absorpsjon
DR: forsinket utgivelsen
EC: enteric belagt
ER: ente utgivelse
GC: granulater i kapsler
SR: slow release
SSR: vedvarende frigjøring

Skadelige Pill Properties

Som noen gang release piller stole på micro (bittesmå belagte perler) for å levere sine tid utgivelsen egenskaper, er det svært viktig at disse pillene ikke knuses eller splittet som det vil påvirke deres umiddelbare potens. Forsinket release piller heller ikke bør være skadet eller deres enteric belegg vil bli avbrutt, noe som kan føre til alvorlige skader på magen. Før splitte noen piller, må du kontakte legen din.

Hva betyr det at Kortisol er høy i urin?

Hva betyr det at Kortisol er høy i urin?


Kroppen naturlig utgivelser hormoner gjennom urinen, men høye nivåer av hormoner kan indikere potensiell sykdom. Høye kortisolnivåer i urinen kan bety at du har en sykdom som frigjør høye nivåer av adrenokortikotropt hormon (Atch), hormonet ansvarlig for utsetting av kortisol.

Grunnleggende

En kortisol urin test måler nivået av kortisol i urinen. Normalområdet for kortisolnivå er mellom 10 og 100mcg / 24 med mcg / 24 betyr antall mikrogram over 24 timer.

Høye nivåer

Hvis du har mer enn 100mcg av kortisol i urinen i løpet av en 24-timers periode, kan det hende at kortisolnivået betraktes som høy.

Sykdommer

Ifølge Medline Plus, kan høy urinkortisolnivå indikerer Cushing syndrom, Cushing sykdom, eller Pseudo-Cushing. Det kan også bety at du har en ACTH slippe svulst.

Betraktninger

Flere medisiner eller alvorlige følelsesmessige / fysisk stress kan hindre resultatene av en kortisol test. På grunn av dette, blir testen ofte administrert tre ganger for å ta hensyn til mulige forstyrrelser.

Behandling

Behandling for høye nivåer av kortisol i urinen er en kur for det fører kortisolnivå å stige. For en ACTH slippe tumor, kan det ganske enkelt være rette fjerning av tumoren.

Hva betyr det når et barns piper i ørene?

Hva betyr det når et barns piper i ørene?


The Mayo Clinic definerer tinnitus som en "støy eller ringing i ørene." Det er et vanlig problem, og rammer så mange barn som voksne. Selv irriterende, det er sjelden alvorlig og vanligvis blir bedre med behandling.

Symptomer

Symptomer på tinnitus er lyder hørt i ett eller begge ørene, og kan høres ut som ringing, brøling, plystring, summende, nynner eller andre lignende lyder.

Typer

De tre typer av tinnitus er spontan, subjektiv og objektiv. Spontan tinnitus går bort av seg selv og varer i en kort periode. Subjektiv tinnitus er bare hørt av barnet. Objektiv tinnitus kan bli hørt av andre så vel som barnet.

Årsaker

Årsaker til tinnitus inkluderer øret skader, hørselstap, voks oppbygging i øret, noen medisiner, øre / bihulebetennelse, forskjøvet kjeve, hode / hals traumer, indre-øret lidelser og svulster.

Diagnostisering

En lege vil ta en fullstendig medisinsk historie for å finne ut hva som kan være årsaken til tinnitus. I tillegg barnet er utsatt for et audiogram (hørselstest), og kan også motta ytterligere tester som CT-scan eller en MR.

Behandling

Heldigvis, vil barn ofte vokser tinnitus før voksenlivet. Dersom behandling er nødvendig, består tinnitus behandling av høreapparater, elektroniske enheter som maskere tinnitus støy, kognitiv terapi for å berolige og forklare sykdommen til barnet, cochlea-implantater brukes til å behandle nesten døvhet og medisinering.

Hva betyr det når stortåen Goes Numb?

Føttene kan ta juling på en daglig basis. Bare gå rundt hver dag legger vekt på føtter og tær og øker potensialet for skade. Det er svært viktig å ta hensyn til foten helse. Friske føtter kompliment en sunn kropp. Hvis du har smerter i stortåen, bør du lære hva det kan være og hva du bør gjøre.

Komprimert Nerve

Smerter i den store tåen kan være et resultat av en komprimert nerve. Dette kan være forårsaket av en sko trykket i området over en lang tidsperiode. En lege kan forskrive korrigerende tiltak, som noen ganger innebærer kirurgi.

Ekstra Bone

Noen ganger er en betent ekstra ben på undersiden av en stortåen kan forårsake smerte. Leddgikt kan sette inn eller bein fragment kan bli trykket en nerve i tåen.

Gikt

Urinsyregikt kan også forårsake alvorlige stortåen smerte. En urinsyre test vil avdekke om gikt er til stede, og hvis det er den skyldige.

Diabetes

Diabetikere må være årvåken om fotpleie. Stortå smerter er et hyppig problem for diabetikere og må tas opp umiddelbart for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Bunions

Bunions ofte vises ved foten av stortåen og kan forårsake ekstrem smerte. En svært tydelig topp vil være til stede.

Turf Toe

Turf tå kan plage idrettsutøvere. Løping, hopping og sparking kan føre til stortåen å bøye oppover og sette press på leddet. En stress forstuing kan føre og føre til stortåen smerte.

Hva betyr lav Protein Mean?

Lav protein betyr en mindre enn regelmessig inntak av protein i dietten. Lavt inntak av protein anbefales ikke med mindre under visse medisinske tilstander som nyre-eller leverproblemer. Anbefalt daglig inntak av protein er 50 gram.

Viktigheten av Proteiner

Proteiner er de viktigste byggesteinene i kroppen. Det meste av kroppen består av protein, og til og med tenner og ben er nesten halvparten protein.

Sammensetning av proteiner

Proteiner består av essensielle og ikke-essensielle aminosyrer. Legemet må få essensielle aminosyrer fra måltider hver dag - akkurat som vitaminer og essensielle fettsyrer - for å opprettholde en god helse. Den ikke-essensielle aminosyrer kan enten komme fra mat eller syntetiseres av kroppen.

Funksjon av proteiner

De aminosyrer i proteiner bygge de nye celler, vedlikeholde og reparere kroppen. Kroppen ville være ute av stand til å gjøre millioner av nye røde blodlegemer uten proteiner. Proteiner er også den kritiske byggesteinen i tusener av andre hormoner, enzymer og kjemikalier. Det er derfor avgjørende for kroppen å få anbefalt daglig inntak av protein.

Tilstander som krever lav Protein Diet

Lav protein dietter er oftest anbefales for folk som har problemer med nyrene. Når høye nivåer av protein er stadig til stede i kosten, det fører til en opphoping av urea i blodet. En lav-protein diett reduserer belastningen på nyrene. Lave protein dietter er også brukt til å behandle leversykdommer, nyresvikt og forstyrrelser av ureasyklusen, aminosyrer og metabolisme.

Oppnå lav Protein Diet

Den beste måten å oppnå høy protein er å redusere den vanlige mengden av protein i dietten, ved å bruke mindre, og gjør mindre deler virke like tilfredsstillende.

Hva betyr det når ørene begynner å ringe?

Hva betyr det når ørene begynner å ringe?


Øresus, kalt tinnitus, er tilstanden av å høre støy i hodet ditt. Det kan være lavt eller noe høyt. Selv om ingen andre hører det, er det ekte. Den presenterer oftest i eldre hvite menn, men hvem som helst, inkludert barn, kan utvikle tinnitus. Det høres kanskje for den lidende som en ringetone, eller noen av en rekke andre lyder, for eksempel en brusende, susing, summing, brøling eller til og med en pipelyd.

Hva som forårsaker det

Ifølge Mayo Clinic, er det mange årsaker - som oftest, aldersrelatert hørselstap og indre øret skade. "Hvis hårene inni indre øret er bøyd eller brukket, kan de lekkasjen tilfeldige elektriske impulser til hjernen, forårsaker tinnitus." Andre mindre vanlige årsaker er skader som påvirker hørselsnerver, kroniske sykdommer som høyt blodtrykk, og ved hjelp av ulike medisiner.

Medisinske behandlinger

Pasienter få fritak fra legemiddel forårsaket tinnitus når stoppe medisinering, men ofte ingen kur eksisterer. The British Association of Otorhinolaryngologists sier hypnose og akupunktur hjelpe noen mennesker. Omskolering rådgivning, designet for å utdanne og støtte den lidende, har også vært ganske effektiv, melder foreningen.

Forsøkene er i gang i Europa for effektive medisiner for å behandle tinnitus, men resultatene er ennå ikke avgjørende.

Andre behandlinger

Å sove, lider ofte bruker hvit støy generatorer, radioer innstilt mellom kanaler, eller avslapping musikk satt på et lavt volum.

Noen påstår at Ginko biloba hjelper, men ingen studier har blitt gjort for å bevise dette.

Forebygging

The Mayo Clinic antyder tre forebyggende tiltak:

Slitasje over-the-øret beskyttelse hvis du blir utsatt for høy lyd på en jevnlig basis, eller når du utfører støyende oppgaver som skytebanen praksis.

Vær forsiktig med MP3-spillere og andre hodetelefonsystemer. Spille musikk høyt i lengre perioder kan føre til tinnitus, som kan lytte til musikk uten hodetelefoner hvis volumet er alltid skrudd opp.

Ta vare på din kardiovaskulær helse for å forebygge tinnitus som er forårsaket av vaskulære problemer.

Hvor å finne hjelp

Øre, nese og hals (ØNH) spesialist kan skjerme deg for eventuelle alvorlige forhold, og kan være i stand til å finne årsaken, og også gi deg råd om behandling eller strategi.

Du kan være i stand til å finne et fellesskap støttegruppe, men det finnes også online støttegrupper. Den ene er Tinnitus Support Message Board på tinnitussupport92262.yuku.com/forum/view/id/1.

Hva betyr det for hvis noen ører Ferdig?

Når du støter på forskjeller i trykkforandringer, føler du deg plutselig siv luft inn og ut ørene. Plugger luften rushing i ørene dem opp. Den "dukker" som du føler skjer når luften klarner. Trykkforandringer oppstår oftest under øyeblikk når du er raskt stigende eller synkende.

Høydeendringer

Du er mest sannsynlig å oppleve våre ører spratt mens ombord et fly, som trykk endringer er uunngåelige under både takeoff og landing. Andre miljøer hvor ørene kan dukke inkluderer stigende heiser, klatring fyr trapper eller fotturer fjellkjeder.

Øretrompet Blokkeringer

Lunger fra allergi og forkjølelse og ørebetennelser alle føre Eustachian rør å bli blokkert. Dette utløser trommehinnene til å strekke, som midlertidig påvirker hørselen. Når dine sykdommer la opp, vil ørene arbeide for å finne balanse, slik at de vil komme.

Overflødig voks buildup

Hvis du legger merke til ørene plugging uten nesten umiddelbar trekker ut strømledningen, kan det bli herdet ørevoks skiftende rundt trommehinnen. Hvis den ikke er fjernet, er du sannsynligvis vil oppleve anfall av svimmelhet i tillegg til ikke å være i stand til å høre.

Hastverksløsninger

Selvpåført gjesping, svelge og tyggegummi er måter å hjelpe ørene eliminere midlertidig ubehag under raske trykkforandringer. Gi barna dine en smokk og la ungdommer suge på et stykke hardt godteri.

Andre behandlinger

Ørene dine skal sprette til raskt å beholde sin normale balansert tilstand etter eventuelle trykkendringer har funnet sted. Gjør en avtale med legen din dersom dette ikke er tilfelle for deg. Legen din vil kunne fortelle deg hva som kan være årsaken til forsinket popping.

Hva betyr det hvis du har blodig avføring?

Blodig avføring kan være en indikasjon på en lidelse av fordøyelseskanalen eller en skade. Blod kan vises i avføringen som følge av et problem hvor som helst i fordøyelseskanalen. Hyppige blodig avføring kan være tegn på en alvorlig tilstand.

Farge

Fargen av blodet kan bidra til å bestemme plasseringen av problemet. For eksempel indikerer en mørk avføring blod fra øvre fordøyelseskanalen, som din mage, spiserør eller tynntarmen. Bright rød eller rødbrun blod betyr at blodet kan være fra nedre gastrointestinal (GI) tarmkanalen, som din endetarm, anus eller tykktarmen.

Øvre GI

Årsaker til blod fra øvre mage-tarmkanalen kan inkludere et sår i magen eller tolvfingertarm, magekatarr, traumer, skader på spiserøret, et fremmedlegeme eller overgrodd og utvidet blodkar, ifølge Medline Plus.

Lavere GI

Årsakene til lyse rød eller rødbrun blod kan inneholde kolon polypper, hemorroider, anal sprekker (tårer), inflammatorisk tarmsykdom (Crohns eller ulcerøs kolitt), diverticulosis, traumer, et fremmedlegeme, en liten tarm svulst, tarminfeksjon eller tykktarmskreft.

Diagnose

Tilstanden kan diagnostiseres gjennom tester, for eksempel barium studier, endoskopi, koloskopi, avføring kultur, angiograph og røntgen av magen og tynntarmen.

Betraktninger

The Mayo Clinic tyder på at blødning fra endetarmen er oftest forårsaket av hemoroider eller forstoppelse. Du bør oppsøke lege for å finne årsaken. Hvis du opplever tung eller kontinuerlig blødning, alvorlige kramper eller magesmerter eller anal smerte bør du søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Forebygging

En diett som er høy i fiber og lite fett vil redusere risikoen for mange GI forhold. Det anbefales at etter fylte 50, bør du ha en fekal okkult blod test årlig og en koloskopi hvert 10. år.

Hva betyr det når et sår Sluk?

Hva betyr det når et sår Sluk?


Selv om noen sår behandles med kirurgiske avløp, andre sår renne av på egen hånd for å hjelpe kroppen å kvitte seg med pus, blod og andre væsker. Når fluidene renne, noen av muligheten for infeksjon er fjernet.

Kirurgisk Drain

Leger noen ganger setter en renne i et sår etter operasjonen for å slippe pus eller press. Selv avløp ikke hindre smitte, har de noen ganger drenere væske som kan føre til infeksjon. Kirurgiske avløp ikke forårsake sår til å gro raskere.

Natural Drain

Sårvæske eller væske fra sår, oser ut av blodårene på grunn av betennelse. Det kan inneholde rusk og bakterier, og kan være klar, farget med blod eller blodig. Mengden av drenering, kan dens farge og konsistens indikere hva fluidinnretning.

Mengde Drenering

En stor mengde væske, eller eksudater, kan forsinke helbredelses som det kan være et symptom på infeksjon eller øket ødem, en øket mengde av fluid under huden.

Associated Problemer

Beslutningen om å drenere sår er påvirket av livskvalitet, hvor tidkrevende behandling kan være, infeksjoner og smerter.

Infeksjon Symptomer

Symptomer på infeksjon inkluderer rødhet eller hevelse i såret området, bankende smerte eller ømhet, røde striper i huden rundt såret, pus eller vannaktig utflod samlet under huden eller drenering fra såret, en stygg lukt eller frysninger eller feber.

Hva betyr det at en PSA blodprøve er lav?

Hva betyr det at en PSA blodprøve er lav?


Den PSA blodprøve skanner for nivået av prostata-spesifikt antistoff. Høye PSA nivåer er assosiert med utvikling av prostatakreft, men lave PSA nivåer kan også være en indikator på helse bekymringer.

Cancer Risk

Menn som har en PSA nivå under 4 ng / ml (som vanligvis anses som normalt, ifølge National Cancer Institute), har blitt funnet å være i faresonen for å utvikle prostatakreft innen 20 til 25 år, ifølge American Cancer Society.

Øk

Svært små økninger i menn med et lavt PSA-nivå anses også for å indikere en økt risiko for prostatakreft, ifølge Urological Institute of Johns Hopkins Medical Institutions.

Betydning

Mer enn 15 prosent av menn med lav PSA-nivå kan bli diagnostisert med prostatakreft, ifølge National Cancer Institute.

Funksjoner

Det normale nivået av PSA varierer ut fra alder og rase, og opplesninger varierer på tvers av laboratorier, ifølge National Cancer Institute; derfor kan en lege best kan hjelpe en person å forstå hva hans PSA-nivå indikerer.

Betraktninger

En mann som gjennomgår hormonbehandling som en del av sin behandling for prostatakreft kan ha et unormalt lavt nivå av PSA. Ifølge National Cancer Institute, kan det være nødvendig å vente på en tid etter avsluttet behandling for å få en ekte lesing av hans PSA-nivå.

Hva betyr lav-fett mener?

Hva betyr lav-fett mener?


Bytte til fettfattig mat er et populært valg blant slankere. Men mat selskaper bruker uttrykk som "lite fett" i forvirrende og selv villedende måter. I USA, regulerer FDA bruk av begrepet "lite fett" på mat etiketter for å hjelpe forbrukerne ta de rette valgene.

Definisjon

1994 Federal ernæring og merking opplæringsloven satt standarden for merking av matvarer. Noe mat som hevder å være "lite fett" må inneholde 3 gram fett eller mindre per porsjon eller per 100 gram. Også, bare matvarer som oppfyller disse kravene for "lite fett" etiketten kan inneholde en setning som "98 prosent fett fri."

Variasjoner

Forskjellene mellom etikettene "lite fett", "redusert fett" og "redusert kalori" kan være forvirrende fra en forbrukers ståsted.

En mat anses som "redusert fett" hvis den inneholder 50 prosent eller mindre av fett i produktet er vanlige versjonen. Hvis cheddarost vanligvis inneholder 9 gram fett per servering, må en redusert fett cheddar inneholder 4,5 gram eller mindre fett per servering.

"Redusert kalori" betyr at et næringsmiddel inneholder en tredjedel eller mindre av de kalorier som finnes i det faste produktet. Hvis en typisk sjokoladekjeks inneholder 120 kalorier per porsjon, må den reduserte kalori versjonen inneholder 80 kalorier eller færre per porsjon.

Advarsler

Ifølge merkeforskriften, kan produsentene kalle et produkt som "fettfri" hvis den ikke inneholder mer enn et halvt gram fett per servering. Matvarer som utgir seg for å være fettfri kan likevel inneholde små mengder fett, viske ut grensen mellom fett gratis og fettfattig mat.

Det er også viktig å huske at "lite fett" betyr ikke alltid "sunn". Noen candy pakker stemple seg selv som "fett gratis mat", men lav-fett eller fettfri godteri er vanligvis høy i sukker.

Hva betyr det at urinen har for mye kalium?

En urinprøve er generelt en rutine trinn i evalueringsprosessen; bør imidlertid denne tilsynelatende enkle testen ikke bli oversett, så det kan teste viktige nivåer av næringsstoffer i kroppen din. For eksempel, hvis du har for mye kalium i urinen, kan det resultere i flere medisinske tilstander, alt fra muskelkramper til oppkast.

Test

Mens en enkelt prøve urinprøve (det tas en prøve fra en strøm av urin) kan gjennomføres for å teste for kalium, er en 24-timers urin samling mer sannsynlig å bli forespurt. Ved å våkne opp tømme blæren, men ikke lagre denne urin. Legg merke til den tiden, og begynne din 24-timers test samlingen. For de neste 24 timene, urinere i beholderen din lege gir og holde det nedkjølt.

Hva Kalium Does

Kalium fungerer som en regulator for vann og elektrolyttnivået i kroppen din, noe som gjør at riktig mengde vann er beholdt inne og holdt utenfor cellene. Denne prosessen holder musklene og nervene fungerer.

How High

I de fleste tilfeller er det normale området 25 til 120 milliekvivalenter (måleenhet) per liter per dag. Men, dette vil variere avhengig av hvor mye kalium du spiser eller svelges sammen med det naturlige nivået av kalium kroppen produserer. Siden natrium nivåer vil påvirke kaliumnivå, kan en diett høy i natrium føre til kalium ubalanse og medføre væskeansamlinger og hevelser.

Høye nivåer

Hvis en urinprøve viser kalium nivået er høyt kan dette være en indikasjon på en mer alvorlig helseproblem og ytterligere tester vil bli gjennomført.

Hva skjer

Symptomer på for mye kalium er diaré, svakhet i armer og ben, muskelkramper eller spasmer, irritabilitet og oppkast.

Hva betyr det å ha en høy RBC Distribution?

Røde blodceller (RBC) er en nøkkelkomponent i blodet ditt. Deres funksjon er å frakte oksygen via et protein som kalles hemoglobin. De leverer denne oksygen til cellene i hele kroppen, opprettholde normalt vev og organfunksjon. Å ha den rette mengden av røde blodceller er viktig å bevare sunn blod funksjonen.

RBC Count

Når en lege trekker blod for en komplett blodprosent (CBC) eller bare en RBC teller, fastslår hun antall røde blodlegemer i en gjennomsnittlig prøvetaking av blod. For menn er normal forventet ratio ca 4,7 til 6.100.000 celler per mikroliter blod. For kvinner er det 4,2 til 5.400.000 celler per mikroliter. Denne testen vanligvis gjøres for å teste for en lav RBC distribusjon, noe som kan føre til en diagnose av anemi, underernæring, benmargssvikt eller andre forhold.

Høy RBC Distribution

Når en høyere enn normalt RBC teller er funnet, kan det bety en rekke ting. Sigarettrøyking øker RBC distribusjon, som betyr å flytte til en høyere høyde og overflødig dehydrering. Noen alvorlige medisinske tilstander kan også føre til en høy RBC teller. Disse forholdene omfatter medfødt hjertesykdom, cor pulmonale, lungefibrose og polycytemi vera. Medfødt hjertesykdom refererer til en abnormitet av hjertet som var til stede ved fødselen. Cor pulmonale er feil på høyre side av hjertet på grunn av hypertensjon. Lungefibrose er arrdannelse og fortykkelse av veggene i lungene. Polycytemi vera er en sjelden tilstand der beinmargen skaper for mange røde blodceller.

Oppfølging

Fordi en høy RBC distribusjon kan bety noe så lite som bosatt i en stor høyde og så alvorlig som hjertesykdom, snakk med legen din om andre tester som kan begrense utvalget av mulige diagnoser.

Hva betyr navnet Horsetail Mean?

Horesetail er et vanlig navn på Åkersnelle bregne, som har fått navnet sitt fra sin karakteristiske høye, buskete form som gir planten utseendet på hestens hale. Kjerringrokk bregne har en rekke bruksområder i urtemedisin.

Historie

Bruken av kjerringrokk dateres tilbake til antikkens Roma og Hellas, der anlegget ble brukt til å stoppe blødninger. Det latinske ordet Equisetum i det vitenskapelige navnet for kjerringrokk betyr "hest bust."

Geografi

Horsetail vokser i Nord-Amerika, Europa, Asia og Midtøsten, ifølge University of Maryland Medical Center.

Typer Andre navn

Andre navn for kjerringrokk anlegget inkluderer flaskebørste, cavalinha, nederlandske siv, heste urt, hest selje, paddock-rør, pewterwort, Prele, shavegrass og toadpipe.

Bruksområder

I urtemedisin, kjerringrokk tatt internt som et vanndrivende eller for å behandle urinveisinfeksjoner, nyrestein, gikt, inkontinens og osteoporose. Eksternt, som en krem ​​eller lime, blant annet kjerringrokk er bruksområder hjelpe den helbredende prosessen med brannskader, brudd og forstuinger.

Risiko

Bivirkninger av inntak av for mye kjerringrokk inkluderer feber, kalde hender og føtter, unormal hjerterytme, gangvansker, muskelsvakhet og plutselig vekttap, ifølge US National Library of Medicine. Horsetail inneholder et kjemikalie som kalles thiaminase, noe som kan føre til vitamin B1 mangler ved langvarig bruk.

Hva betyr lav funksjon i skjoldbrusk Blood Work Mean?

Mange mennesker går til rutineblodprøver og høre tilbake at resultatene viser lav funksjon i skjoldbruskkjertelen, men mange andre har merkelige symptomer og gå få testet spesielt for lavt skjoldbruskkjertelen. Lav funksjon i skjoldbrusk kalles hypotyreose. Mange leger som ikke er spesialister i endokrine organer ikke ta hensyn til alle resultatene av skjoldbrusk blod arbeid, se bare på en enkel test. Alle som mener at han kan ha hypotyreose må finne en lege som går minst fem blodprøver for å sjekke om helse og funksjon av skjoldbruskkjertelen.

Nivåer av TSH i blodet

Den vanligste blodprøve for skjoldbrusk lidelser er en sjekk på Thyroid hormon (TSH). Dette hormonet er laget av hypofysen og blir sendt til skjoldbruskkjertelen til å fortelle det til å gjøre jobben sin. Hvis skjoldbruskkjertelen er lav funksjon, vil hypofysen gjøre for mye TSH i et forsøk på å få skjoldbruskkjertelen fungerer som det skal. Foreløpig er det standard at et utvalg av 0,3 til 3 er normalt for en skjoldbrusk. Noe høyere enn en 3 på TSH test betyr at du har hypotyreose. Noen leger fortsatt holder til ideen om at alt under 5 er normalt for TSH og vil prøve å fortelle deg at du er fin, selv om dine TSH nivåene er 4.9. Sørg for at legen din gir deg den faktiske antallet heller enn å si "det var normalt."

Gratis Tyroksin (fT4)

Mange leger vil også teste kroppen for Free Thyroxine (Free T4). T4 er et hormon produsert av skjoldbruskkjertelen når skjoldbrusk er stimulert av TSH. Gratis T4 er en form av dette hormonet som ikke er bundet til proteiner i blodet, og er i stand til å gå inn i vevet til å kontrollere metabolske priser i vev. Fri T4 bør være i et område på 0,7 til 2,0. Hvis testene resultater er mindre enn normalområdet, er du sannsynligvis lider av hypotyreose.

Gratis trijodtyronin (T3)

Trijodtyronin (T3) arbeider med T4 for å kontrollere stoffskifte i kroppen. Forskjellen mellom T3 og T4 er en jod-molekyl. Gratis T3 er T3 som ikke har limt med proteiner i blodet og er fri til å arbeide i muskelvev. En av testene en lege vil gjøre å sjekke for lav skjoldbruskkjertelen er mengden av T3 i blodet. Den aksepterte spekter av normale resultater er 02.03 til 04.02. Hvis testene resultater komme tilbake med mindre enn 2.3 T3, har du sannsynligvis har hypotyreose. Skjoldbruskkjertelen er ikke å skape nok T3; Derfor, er det et lavt funksjon skjoldbruskkjertelen.

Totalt trijodtyronin (T3)

Trijodtyronin eksisterer i kroppen i så fritt T3, vanlig T3 og revers T3. En blodprøve som sjekker summen av alle tre typer T3 kalles Total T3 test. Normalområdet på denne testen er 80 til 220. Hvis din totale T3 er mindre enn 80, er det sannsynlig at du har hypotyreose. Men i mange mennesker, nivåene av total T3 i kroppen er normal selv når de mengder av TSH og T4 indikerer en skjoldbrusk problem. Noen ganger kroppen fortsatt gjør nok T3 selv om skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Resultatene av TSH og T4 blod arbeid er mye viktigere for å diagnostisere en lav-fungerende skjoldbruskkjertelen.

Anti-thyroglobulin Antistoffer (anti-TG)

Legen kan også sjekke blodet for Anti-tyreoglobulin antistoff. Denne testen er på jakt etter thryoglobulin som noen ganger funnet i blodet. Dette er et protein som angriper skjoldbruskkjertelen og kan ødelegge dets funksjon. Testen for anti-tyroglobulin-antistoffet er en positiv eller negativ test. De fleste vil teste negativt. Et positivt resultat betyr at dette antistoff er i blodet, og det er å angripe skjoldbruskkjertelen.

Hva betyr det å Feel understimulated?

Under-stimulering er en tilstand av følelsen uinspirert av ytre påvirkninger. Dersom langvarig, kan det resultere i kjedsomhet, mangel på motivasjon og til og med depresjon i de utsatt for psykiske lidelser. Under-stimulering kan bekjempes ved å innføre interessante mentale og fysiske aktiviteter i din daglige rutine og endre ditt syn på livet.

Hva er Under-stimulering?

Under-stimulering refererer til følelser av stagnasjon, kjedsomhet og mangel på inspirasjon som følge av ikke følelsen utfordret i en gitt situasjon. Under-stimulering kan være primært fysisk eller psykisk art, men generelt viser til intellektuell kjedsomhet.

Årsaker til under-stimulering kan inkludere enten en feilaktig syn holdt av en enkeltperson, ytre omstendigheter eller en kombinasjon av de to. Det kan være flyktig eller vedvarende. Vanlige synonymer relatert til understimulering er kjedsomhet, monotoni, tedium og sløvhet.

Bekjempelse Under-Stimulering

Avhengig av årsakene til under-stimulering, kan mange ting gjøres for å lindre følelser knyttet til den. Hvis du føler deg mentalt eller intellektuelt understimulert, prøv å endre din daglige rutine. Små endringer som du sykler til jobb i stedet for å kjøre eller å prøve en ny restaurant kan hjelpe, så kan mer vesentlige endringer som å endre karrierer eller flytte til en ny by. Tilbring tid med mennesker som utfordrer din tro, og oppfordrer deg til å være din beste, og engasjere seg i aktiviteter som du finner stimulerende eller interessant. Lære å spille et instrument, snakke et nytt språk eller på annen måte øke din base av kunnskap også er rettsmidler for intellektuell under-stimulering.

Fysisk under-stimulering kan bli løst ved å legge til nye fysiske utfordringer til rutine. Endre din trening diett, spiller en ny sport eller gå på en utendørs eventyr med venner kan hjelpe legge variasjon til hverdagen samtidig forbedre din fysiske tilstand og øke selvtilliten.

Det er viktig å innse at ikke alle mennesker og situasjoner er naturlig underholdende. Følelsen lei eller under-stimulert fra tid til annen er normalt og minner oss om å holde en pådriver for vekst og endring. Lære å trekke spenning og inspirasjon innenfra i stedet for avhengig av ytre faktorer er første skritt til å gjenopprette inspirasjon.

Hva skal unngås

Folk som kronisk føler under-stimulert har økt risiko for amotivational syndrom, depresjon og tvangsmessig atferd. Ifølge PubMed.gov, opptil to tredjedeler av spilleavhengige bruker gambling som et middel til å unnslippe kjedsomhet. Spenningssøkere - personer som deltar i ekstreme aktiviteter som fallskjermhopping og rallykjøring - ofte bruker disse aktivitetene som et middel til å bekjempe understimulering også.

Ting du bør unngå når du søker stimulering inkluderer compulsive spising, bruk av alkohol og narkotika og høyrisiko seksuell atferd. Shopping, gambling og andre økonomisk drenering aktiviteter kan midlertidig lindre kjedsomhet, men kan føre til problemer på lang sikt. Unngå enhver aktivitet som setter livet ditt eller andres liv i fare, og arbeidet med å dyrke tålmodighet og selvforsyning som middel for å bekjempe understimulering.

Hva betyr det å være ulykkelig?

Føler ulykkelig kan være et direkte resultat av hjemmet ditt liv eller din familie. Presset av jobben din kan gjøre at du føler deg ulykkelig. En ekstrem og mer langvarig tilstand av ulykkelighet, men kan bety at du lider av depresjon. Føler ulykkelig kan bety at du utvikler følelser av lav selvfølelse, sinne, bitterhet, bitterhet mot "happy" mennesker og kan bety at du har vanskeligheter i sosiale situasjoner. Du kan også finne deg selv sosialt samvær mindre og bruke mer tid foran TV-en.

Hjem

Hjemmet ditt liv kan være noe som gjør deg ulykkelig. Det kan være din ekteskap eller din utvidede familie. Kanskje du bor alene, og du er bare ensom. Prøv å justere ditt hjem liv. Gå ut til steder du liker; filmene, stranden, en baseballkamp. Prøv ikke å gå alene, spør en venn eller en kollega til å følge deg. Ha noen "meg" tid hvis du føler at ekteskapet gjør deg ulykkelig. Eller lage en "date" med din mann og sørg for å få en pålitelig barnevakt.

Arbeid

Din jobb kan være å gjøre du føler deg ulykkelig. Kanskje du hater hva du gjør eller misliker en viss kollega. Å få til arbeid på gang er en utfordring. Du forlater arbeidet tidlig eller ta lange lunsjer. Vurdere å skifte jobb. Din mangel på motivasjon vil etter hvert dukke opp i jobben din ytelse uansett, så begynne å lete etter en ny jobb så snart du innser at du ikke lenger kan tolerere din nåværende. Gi rettferdig varsel til arbeidsgiveren din. Kanskje planlegge en uke eller to fri mellom jobber.

Depresjon

Lange perioder med ulykkelighet kan bety at du har en depresjon. Depresjon er en kjemisk ubalanse i hjernen forårsaket av konsekvent lave nivåer av serotonin, som fører til en person til å føle seg trist og håpløst mesteparten av tiden. Hvis du tror du kan være lider av depresjon, snakk med legen din. Du kan ha nytte av antidepressiva og samtaleterapi.