Digidexo.com

heel pain syndrom symptomer

Symptomer på Fibromyalgi & myofacial Pain Syndrome

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker kroniske muskelsmerter i hele kroppen. Muskelsmerte, i kontrast, påvirker fascia, eller bindevev som dekker musklene, i bestemte områder. De fleste mennesker opplever myofascial smerte en gang i sitt liv, som det kan være forårsaket av overforbruk eller anstreng av muskler, men myofascial smerte syndrom er en kronisk type smerte. Det er forskjellig fra fibromyalgi, men de to forholdene ofte forekommer sammen.

Tender Points

Fibromyalgi kjennetegnes av ømme punkter i muskler, sener og ledd sammen med generalisert smerter i hele kroppen. Ømme punkter er bestemte steder på kroppen som er unormalt følsom for berøring hos personer med fibromyalgi. Atten punkter er identifisert, i et symmetrisk mønster med ni på hver side.

Triggerpunkter

Muskelsmerte har triggerpunkter der smerten oppstår i spesifikke muskler, men ikke forårsaker andre områder for å gjøre vondt. Myofascielle triggerpunkter kan forårsake smerter overalt i kroppen, fra hodet til føttene. De ofte kan føles under huden, og folk ofte kaller dem muskel knop. Muskelsmerte syndrom fører vanligvis kronisk matte smerter i det berørte området, men smertene har også blitt beskrevet som brennende, stikkende eller bankende.

Andre Myofascial Pain Syndrome Symptomer

Personer med myofascial smertesyndrom rapporterer ofte andre symptomer som kan virke relatert til triggerpunkt smerte. Disse omfatter svimmelhet, søvnløshet, muskelsvakhet, kvalme, nummenhet i armer eller ben, øresus og synsproblemer.

Andre Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi har også mange andre symptomer i tillegg til smerter, selv om utbredt smerte er den definitive faktor. Fibromyalgi pasienter vanligvis rapporterer irritabel tarm syndrom, nummenhet eller prikking i hender og føtter, rastløse ben syndrom, alvorlig utmattelse og stivhet, spesielt når den først våkner.

Betraktninger

Symptomer på fibromyalgi og muskelsmerte syndrom kan bli forverret av angst og stress. Vær- og temperaturendringer også kan føre til smerteepisoder, med plutselige kulden å være et typisk problem, samt ekstreme i lav eller høy luftfuktighet.

Innrykk & Heel Pain

Innrykk & Heel Pain


Bunnen av foten har et ligament kalles plantarfascien som forbinder ballen av foten til hælen. Dette ligament reagerer som en gummistrikk for å hjelpe foten flytte, og støtter buen.

Foot Innrykk

Buen er innrykk på den indre delen av foten din. Skade på denne innrykk og ligament kan resultere i hæl smerter.

Flatet eller Høy Innrykk

Hvis foten innrykk (arch) flater for mye, til slutt svekker det ligament ved hælen bein, forårsaker smerte, ifølge Centers for Foot & Ankle Care. Altfor høye buer bidra til hæl smerter også.

Symptomer

Avhengig av årsaken til hæl smerter, kan foten bli stiv, spesielt om morgenen. Du kan også føle en brennende, stikkende eller verkende smerter i hælen som strekker seg mot buen, eller innrykk. Det kan være svært smertefullt å gå.

Commons Årsak til Heel Pain

De vanligste årsakene til hæl smerter er plantar fasciitis-- en betennelse i plantarfascien - eller en stress brudd i hælen eller komprimerte nerver i kroppen.

Andre årsaker til Heel Pain

Heel smerte er også et tegn på andre typer medisinske tilstander som tarsal tunnel syndrom, entrapment av lateral plantar nerve, plantar fascial brudd, calcaneal stress brudd, calcaneal apophysitis, Bekhterevs sykdom og ulike systemiske lidelser.

Diagnose og behandling

En podiatrist eller en ortopedisk lege kan undersøke foten din, og ta røntgenbilder for å utelukke tretthetsbrudd, bein svulster og bløtvev skader. Stretching kalv og foten flere ganger daglig reduserer smerte ved å strekke plantarfascien ligament.

Hva er årsaken til Heel Pain?

Heel smerte er et vanlig symptom for mange voksne, særlig de som jogge, løpe eller på annen måte er fysisk aktiv ofte. Selv hæl smerter kan være forårsaket av en rekke faktorer, er det ofte et symptom på en større tilstand, inkludert et beinbrudd eller anstrengt muskel, så det er viktig å snakke med legen din hvis du opplever smerter i hælen.

Symptomer

Symptomer på hæl smerter er smerter av noe slag når du går eller på annen måte å legge press på foten. Smerten kan stråle på bunnen eller baksiden av foten, og kan forverres når du kjører, gå i trapper eller gå. Pasienter kan finne gå på tærne lindrer smerte, og hælen kan skade ved berøring.

Vanlige årsaker til Heel Pain

Heel smerte er generelt en veldig vanlig skade, spesielt i de som er atletisk. Dessverre, kan hæl smerter være forårsaket av en rekke faktorer, slik diagnostisering årsaken til hæl smerter krever vanligvis et besøk til en lege kontor. Imidlertid er hæl smerter oftest forårsaket av muskelspenninger, overanstrengelse, frakturer eller en skade på akillessenen. I tillegg kan hæl smerter være forårsaket av en tilstand som kalles bryte sykdom, som er forårsaket ved stress er gjentatte ganger påført på hælen. Det stress forårsaker betennelse i hælen vekstplaten og den resulterende smerte oppstår når utvendig trykk påføres til det betente området. Sever sykdom er relativt lett å behandle, men, og kan forekomme i en eller begge føtter.

Tendo-Achilles bursitt

En ytterligere årsak til hæl smerter hos voksne er en tilstand som kalles Tendo-Achilles bursitt. Denne tilstanden er en betennelse i en væskefylt sekk i foten langs akillessenen og hælbenet. Selv om tilstander slik som reumatoid artritt kan øke en pasients risiko for Yamagata-Achilles, kan også oppstå skader på grunn av dårlig demping i skoene eller gjentatt belastning til området ved løping, hopping eller på annen måte hamrende foten langs en hard overflate. Idrettsutøvere som spiller spor, basketball eller fotball er mer utsatt for denne skaden.

Diagnose

Leger regelmessig anbefaler sine pasienter til fot og ankel spesialister, og ytterligere testing kan være nødvendig. Ofte, leger bruker en X-Ray, MR eller CAT scan for å finne ut hva som forårsaker lidelse. En lege kan også spørre om siste fysisk aktivitet.

Behandling / løsning

Hæl smerter kan behandles ved å avstå fra anstrengende aktiviteter og begrense fysisk bevegelse. I tillegg, sko med solid bue støtte og demping er viktig. Medisiner kan være foreskrevet i moderate tilfeller av hæl smerter, og i alvorlige tilfeller kan kirurgi brukes til å korrigere den underliggende medisinsk tilstand. Dette innebærer ofte forlenge senen eller på annen måte strekke hælen plate.

Om Complex Regional Pain Syndrome

Om Complex Regional Pain Syndrome


Complex Regional Pain Syndrome (CRPS) er en kronisk, progressiv smerte lidelse som påvirker nervesystemet. CRPS er fortsatt et relativt ukjent lidelse, men det er anslått å påvirke 1,5 til 3.000.000 amerikanere, og kvinner står for 75 prosent av personer med CRPS i henhold til Reflex Sympatisk dystrofi syndrom Association.

Historie

Complex Regional Pain Syndrome ble først beskrevet av Dr. Silas Weir Mitchell under borgerkrigen. Soldater som hadde blitt skutt klaget over en brennende smerte uker etter fjerning av kulene. Dr. Mitchell kalte det kausalgi, som er gresk for "brennende smerte." Gjennom årene har CRPS vært kjent under mange navn inkludert Sudeck sin atrofi, neurovascular dystrofi og refleks sympatisk dystrofi (RSD). I 1995, International Association for Study of Pain (IASP) endret det til Complex Regional Pain Syndrome for å mer nøyaktig gjenspeiler kompleksiteten i sykdommen fordi RSD ikke tilstrekkelig beskrive alle de tegn og symptomer.

Funksjoner

De viktigste symptomene på CRPS er alvorlig smerte og svie. Misfarging av huden og temperaturendringer oppstå på grunn av mangel på blod flyte. Dette fører til at huden til å føle seg kald eller varm, og å vises en farge fra lilla-blå, til nyanser av rødt. Hår og negler kan vokse raskere eller langsommere enn normalt. Allodynia er følsomhet for stimuli som normalt ikke er smertefullt, forårsaker den letteste berøring eller minste bris å resultere i økt smerte. Langsom tilheling tid og hyppige infeksjoner er et tegn på immunsystemet påvirkes.

Diagnose

Diagnostisering av CRPS er basert på sykehistorie, nevrologisk undersøkelse og fysiske funn. Komplekst regionalt smertesyndrom kan starte etter en forstuing, brukket bein eller kirurgi blant andre. Smerter som fortsetter og forverres etter en skade eller operasjon utover normal healing tid kan være en indikasjon på CRPS. En lege ser for nevrologiske endringer som for eksempel muskelsvakhet, unormale reflekser og en reaksjon på ikke-smertefulle stimuli som gir smerter. Fysiske endringer legen ser etter inkluderer atrofi av de berørte lem, forandringer i hudens farge og temperatur, hevelse og stivhet i leddene.

Behandling

Behandlingen består av en mangesidig tilnærming ved hjelp av en kombinasjon av terapi for å finne ut hva som fungerer for hver person. Fysioterapi er beordret til å holde lem fleksibel og opprettholde omfanget av bevegelse. Desensitivisering terapi kan også være inkludert for folk som har ekstrem følsomhet. Medisiner gitt inkluderer smertestillende medikamenter, anti-inflammatorisk medisin for hevelse, anti-depressiva, anti-convulsants og muskelavslappende. Sympatiske nerve blokker er gjort for å forsøke å avbryte smerte syklus, og for å bedre blodsirkulasjonen. Andre behandlinger inkluderer ryggsøylen stimulator (SCS) og lidokain infusjoner en TENS enhet, morfin pumpe,.

Expert Insight

Når en person har CRPS, de har det for livet. Det finnes ingen kur for CRPS, men det er en sjanse for remisjon. Hvis remisjon oppnås, kan CRPS komme tilbake som et resultat av en annen skade, og noen ganger uten grunn i det hele tatt. CRPS kan spre seg til hele kroppen så vel som indre organer. Ice bør aldri brukes på en person med CRPS fordi det fører til ekstrem smerte for folk med kald hud. De med varm hud vanligvis finne lindring ved hjelp av isen uten en økning i smerte. Utløser slik som høy lyd, endringer i været, stress og vibrasjoner følte når man kjører i en bil kan føre til en økning i smerte.

Pelvic Pain Syndrome hos kvinner

Pelvic Pain Syndrome er et navn gitt til kronisk smerte som oppstår under navlen. Smerten er kronisk i som vedvarer den for mer enn seks måneder. Pelvic Pain Syndrome påvirker både menn og kvinner, men er mest vanlig hos hvite kvinner. Den type og alvorlighetsgrad av smerten er forskjellig for hver kvinne, og kan være forårsaket av en rekke problemer. I noen tilfeller er den eksakte årsaken til smertene ikke merkbar, men når det kan fastslås, kan bekken smerte syndrom hos kvinner skal behandles.

Symptomer

Smerten forbundet med bekkensmerter syndrom kan variere fra mild til alvorlig og fra en kjedelig verke til en plutselig stikkende smerte. Mange kvinner som har bekkensmerter syndrom opplever sterke kramper under menstruasjonen, og merker at bekkensmerter er verre i løpet av uken før menstruasjonen. Kvinner som lider av syndromet også beskrive smerter under samleie eller når de tisser eller har avføring. Pelvic Pain Syndrome kan også føre til depresjon, noe som kan gjøre kvinner føler seg trist og håpløst. Depresjon forårsaket av bekkensmerter syndrom kan også føre til søvnproblemer.

Årsaker

En rekke forhold kan bidra til bekken smerte syndrom. Endometriose er en lidelse der vevet cellene som vanligvis linje livmoren vokser utenfor livmoren i bukhulen og i eggstokkene og egglederne, som fører til bekkensmerter. En lignende tilstand som kan føre til bekkensmerter syndrom er adenomyosis, som innebærer de samme livmor vev celler som vokser inn i musklene i livmor vegger. Noncancerous svulster i livmoren som fibroids kan også utløse kroniske bekkensmerter samt kreftsvulster av det kvinnelige reproduksjonssystemet. Andre årsaker inkluderer livmor arrvev, irritabel tarm syndrom, og urinveisproblemer.

Risikofaktorer

Det er flere kjente risikofaktorer for utvikling av bekkensmerter syndrom hos kvinner. Den vanligste risikofaktoren er en tidligere graviditet som har understreket pasientens rygg og livmor. Når graviditet bidrar til bekkensmerter syndrom, er det vanligvis på grunn av en vanskelig fødsel, spesielt en utført med tang eller et vakuum. Bekken inflammatorisk sykdom, stråling av livmor, og kirurgiske prosedyrer utført på den kvinnelige reproduktive system all utgjøre en risiko for utvikling av bekkensmerter syndrom, som de kan resultere i arrvev. Selv om det ikke er enighet om hvordan, seksuelt misbruk hos en pasient fortid bidrar til forekomsten av bekkensmerter syndrom; ifølge WebMD, blir nesten 50% av alle kvinner med syndromet rapporten seksuelt misbrukt en eller annen gang i sitt liv. I tillegg er alkohol eller stoffmisbruk annen risikofaktor for bekkensmerter syndrom.

Diagnose

Det første skrittet mot å diagnostisere bekkensmerter syndrom hos kvinner er et bekken eksamen og en pasient intervju. En celleprøve vil vanligvis utføres for å se etter tegn på unormale celler, som kan tyde på endometriose, adenomyosis eller kreft. I tillegg vil legene normalt samle urin og blod for en screening for å utelukke infeksjon og seksuelt overførbare sykdommer. Hvis ingen årsak bestemmes gjennom foreløpige tester, kan legene bruke ultralyd, MR og CT-skanning på bekken og vaginal området. Laparoskopi, et snitt i nedre del av magen for å undersøke de kvinnelige kjønnsorganer, kan også benyttes.

Behandlinger

Hvis bekkensmerter syndrom er fast bestemt på å bli assosiert med menstruasjonssykluser, kan p-piller være foreskrevet for å bidra til å regulere pasientens perioder. Kirurgi kan også anvendes for å fjerne en svulst, vekst eller cyste som er årsaken til syndromet. Over-the-counter naproxen eller ibuprofen kan bli foreslått, eller leger kan foreskrive sterke versjoner av disse smertestillende midler. Trisykliske antidepressiva som Elavil og Adapin kan gis til pasienten, og rådgivning eller biofeedback kan brukes til å behandle de følelsesmessige og psykologiske aspekter ved bekken Pain Syndrome.

Hvordan diagnostisere Heel Pain

Smertefulle områder rundt hælen er svært vanlig og kan forårsake betydelig ubehag. Bortsett fra leddgikt, infeksjoner eller traume forårsaket bein skader, andre smertefulle punkter forårsaket av betennelse eller irritasjon i sene overtrekk og bursa (sacs av ​​betent hæl vev eller plantarfascien) involverer os calcis (hæl bein), særlig calcaneal spurs. Disse hælspore som vanligvis er spiss og i direkte kontakt med plantarfascien leddbånd er ikke den viktigste kilden til smerte i de fleste tilfeller. De smertefulle symptomer er faktisk på grunn av bursitt forårsaket over en periode av den benete utveksten. Med riktig diagnose og riktig behandling, vil tilstanden avta i tid, med kirurgi bare betraktes som en siste utvei.

Bruksanvisning

Diagnostisering av Heel Pain

•  Sjekk nyere medisinsk historie med plager og sykdommer. Systemiske infeksjoner, for eksempel influensa, ofte utfelles i forholdene som påvirker føttene.

Se etter kilder til lokal hælen og foten irritasjon for eksempel feil montert sko eller gjentatte traumer til foten.

Sjekk for vektøkning. Plutselige økninger i kroppsvekt forårsake overdreven belastning på vekten bærende konstruksjoner av foten.

Palpate foten. Hjerteklapp kan avsløre den harde, spisse eller kroklignende hæl anspore som ville forårsake smerte med trykket.

Hint

  • Egenbehandling, når riktig diagnose, består av sengeleie, fuktige varme applikasjoner, stropping, polstrede innleggssåler og vev-tøyningsøvelser er veldig enkelt å gjøre og vellykket i de fleste tilfeller.
  • Konsultere en ortopedisk lege eller podiatrist for diagnostisering og behandling hvis noen av disse symptomene oppstår: hevelse, limp, rødhet eller blå-svart, brenning, nummenhet eller kribling.

Pseudo-Cushings syndrom Symptomer

Pseudo-Cushings syndrom Symptomer


Pseudo-Cushings syndrom symptomer etterligne de av Cushings syndrom, men utviser færre kliniske tegn. Mens Cushings symptomene er brakt av forhøyede kortisolnivå (hyperkortisolisme), enten gjennom medisinering eller fra kortisolproduserende svulster, er Pseudo-Cushings symptomer forårsaket av andre faktorer, som stress, depresjon, spiseforstyrrelser, og alkoholisme. Som symptomer 'årsakene er forskjellige, så gjør behandling. Behandling for å løse Cushings syndrom symptomer involverer kirurgi eller trappes ned. Pseudo-Cushings syndrom symptomer er vanligvis løses ved å eliminere stressor.

Vekt Endringer

Ifølge nettstedet goodhormonehealth.com, den vanligste symptom assosiert med Pseudo-Cushings syndrom er fedme, inkludert vektøkning forbundet med visse metabolske syndrom. Men "konkrete bevis hyperkortisolisme er vanligvis fraværende og kortisolnivå er bare mildt forhøyet," nettstedet sa. En fettpute eller hump mellom skulderen, også kjent som "buffalo hump", og avrunding av ansiktet, også kjent som "moon side," er andre symptomer, ifølge Mayo Clinic.

Hudproblemer

Tynning av hud, lett blåmerker, tørrhet, akne, magestrekkmerker, langsom helbredelse av kutt og andre hudproblemer er hud-relaterte symptomer på både Cushings syndrom og Pseudo-Cushings syndrom, ifølge Mayo Clinic.

Svake muskler / Low Energy

Cushings og Pseudo-Cushings syndrom kjennetegnes også av andre endokrine, eller hormonelle, symptomer: tretthet som kan være alvorlige, muskelsvakhet, og tynning av armer og ben, sier Mayo Clinic.

Osteoporose

Pseudo-Cushings syndrom, som ligner på Cushings, kan være preget av en forverring av bentetthet som kan føre til rib, ryggsøylen, eller andre brudd, sier nettsiden wrongdiagnosis.com. Osteoporose er en av de mest vanlige metabolske bensykdommer, spesielt for kvinner.

Kjønnsspesifikke Symptomer

Hos kvinner, er ett mulig Cushings symptom hårvekst i en mannlig mønster, for eksempel ansiktshår eller en viker hår linje, og overflødig hårvekst på magen, brystet og lårene, ifølge nettstedet medlineplus.nlm.nih.gov. Også kvinner kan lider av menstruasjonsforstyrrelser. Menn kan oppleve en redusert sexlyst eller erektil dysfunksjon.

Emosjonelle symptomer

Humørsvingninger, depresjon, irritabilitet, forvirring, og selv psykose kan skje med både Cushings og Pseudo-Cushings syndrom, ifølge hypofyse Network Association.

Andre symptomer

Cushings og Pseudo-Cushings kan også være preget av tilbakevendende infeksjoner, høyt blodtrykk, glukoseintoleranse som kan føre til diabetes, nye eller forverrede høyt blodtrykk, nyrestein, og hodepine, sier Mayo Clinic.

Symptomer hos barn

Mens Cushings og Pseudo-Cushings syndrom er sjelden hos barn og unge, kan de oppleve symptomer som ligner på voksne, som vektøkning, og hudproblemer; Men barn kan også vise redusert vekst, ifølge Cushings Support and Research Foundation.

Kosttilskudd for å helbrede Plantar fasciitis & Heel Pain

Kosttilskudd for å helbrede Plantar fasciitis & Heel Pain


Vanlig hos idrettsutøvere og løpere, påvirker plantar fasciitt alle som er på beina hele tiden eller ikke har riktig støtte for sine føtter. Behandling kan gjøres hjemme, eller med hjelp av en podiatrist.

Hva er årsaken til Heel Pain?

Intens slitasje på føttene og vevet i hælene forårsaker hæl smerter. Plantar fasciitis oppstår når det er små rifter i vevet i hælen din, forårsaker skyting smerter og betennelser. Hælspore også forårsake smerte, og de oppstår når bein fragmenter strekker seg fra hælen til nerver og vev.

Over-the-counter kosttilskudd

De fleste leger vil anbefale å ta anti-inflammatoriske medisiner for å hjelpe med smerte. Ibuprofen er den mest vanlige av disse.

Foreskrevet Supplements

Hvis sterke smerter eksisterer, kan en lege forskrive en høyere dose anti-inflammatorisk. I noen tilfeller, leger også gi pasienter som lider av smerte hælen kortikosteroider. Ifølge Mayo Clinic, disse kommer i form av en aktuell salve eller injeksjon, og de hjelper til raskere utvinning og bli kvitt den smertefulle betennelser.

Fysiske Therapies

I de fleste tilfeller krever hæl smerter en liten endring i livsstil. De fleste pasienter som opplever plantar fasciitus må hvile og gjøre flere strekninger for å holde sin vev løs og hindre mer rive. Mange rapporterer periodisk hæl smerter, og strekker området bidrar til å styrke vevet.

Alternatives

Leger kan også anbefaler orthotics, eller sko inserts, for å gi støtte og myke slaget til hælen. De kan også lære deg hvordan å tape ankelen og hælen slik at det minimerer smerte, og kan sette deg i natt splinter slik at hælen er immobilisert i løpet av natten og helbreder bedre.

Behandling for Bakre Heel Pain

Posterior hæl smerter, eller smerter i baksiden av hælen, har en rekke mulige årsaker, inkludert Achilles senebetennelse, retroachilles bursitt, retrocalcaneal bursitt, bein støt og brudd av Talos eller calcaneus bein. Mens noen kan lide denne typen smerte, er det spesielt fremtredende blant idrettsutøvere og andre fysisk aktive voksne. Avhengig av typen av skade til stede, for behandling bakre hæl smerter i området fra konservative anvendelse av hvile og smertestillende til kirurgi.

Forstå årsakene til Posterior Heel Pain

Mens noen posterior hæl skader skyldes enkelttraumatiske hendelser, er smerte oftere et resultat av repeterende handlinger som løping, hopping, raskt skiftende fot posisjoner og gjøre raske sidebevegelser ("skjærende"). Din skade kan være resultatet av disse handlingene selv, eller en kombinasjon av repeterende bevegelser med dårlig montering eller feil fottøy. I noen tilfeller kan feil fottøy forårsake hæl smerter i hverdagen nonathletic aktivitet. Fedme kan også være en faktor.

Behandling av Achilles senebetennelse

Achilles senebetennelse er en betennelse i akillessenen på det punktet der den festes til calcaneus eller hæl bein. Legen din vil begynne behandling for denne skaden ved å anbefale hvile, isposer og suspensjonen for enhver virksomhet som forårsaker smerte. Han kan også foreslår bruken av et ikke-steroid anti-inflammatorisk (NSAID) medikamenter. Høyere nivåer av smerte kan kreve bruk av en resept kortikosteroidtabletter som prednison. Injisert kortikosteroider kan direkte skade akillessenen, og bør aldri brukes. Riktig justering av fottøy er en viktig del av de fleste hæl smerte behandlinger, og legen din kan henvise deg å bruke sko med en hæl hakk for å minske friksjonen på senen. En fysioterapeut kan anbefale øvelser for å strekke og styrke din sene etter at smertene er under kontroll.

Behandling Bursitt

Retroachilles bursitt er en betennelse i den beskyttende sac (bursa) som ligger på baksiden av akillessene. Retrocalcaneal bursitt er en betennelse i bursa som ligger mellom calcaneus og akillessene. I sine mindre former, er begge av disse skadene behandles på samme måte som Achilles senebetennelse. Hvis du lider av vedvarende hæl bursitt, kan legen anbefale kirurgisk fjerning av hvilken bursa som forårsaker smerte.

Behandling Bone Contusions og frakturer

Bone støt er slagskader i beinet overflate og underliggende lag. Hvis du har en hæl kontusjon, legen din vil behandle deg med en passende smertestillende og passer deg med noen form for walking kastet å kvele hælen under hverdagsaktivitet. Det kan ta flere uker for disse skadene å helbrede fullt.

Benbrudd av bakre hæl er typisk tretthetsbrudd. Hvis du er diagnostisert med en stress brudd, vil behandlingen være den samme som for et bein kontusjon.

Kirurgiske alternativer

Kirurgi er reservert til hæl smerte som ikke responderer på andre former for behandling. I tillegg til bursa fjerning, prosedyrer inkluderer fjerning av calcaneus bein spurs og fjerning av kalkavleiringer i akillessenen. For å tilveiebringe lettere bevegelse av akillessenen, kan leger også forlenge den del av senen er koblet til gastrocnemius leggmuskelen. Hvis du har vedvarende uløste bakre hæl smerter, konsultere legen din om aktuelle kirurgiske alternativer.

Hvordan behandle en Archilles Heel Pain

Akilleshælen er den sene som går fra soleus muskelen (lavere kalv) til bunnen av calcaneus (heel). Smerter i dette området er vanligvis forårsaket av overforbruk av leggene (dvs løping, sport). Achilles smerter kan være forårsaket av flere forhold, inkludert senebetennelse, retrocalcaneal bursitt og paratenonitis (se refs. 1 og 2 nedenfor for mer informasjon). Behandling er nesten den samme for alle forhold og vanligvis inkluderer hvile, immobilisering, hæl inserts, is, varme, medisiner og mosjon.

Bruksanvisning

Behandling Din Achilles Heel Pain

•  Stopp all fysisk aktivitet som påvirker din akilleshæl umiddelbart. For mer alvorlige smerter, bære en fot og ankel støpt når du trenger å bevege deg rundt. Kjøpe og bruke hæl inserts for skoene dine.

Ta to ibuprofen eller naproxen piller hver fire til seks timer i løpet av dagen. Gjenta prosedyren hver dag frem til din akilleshæl smertene er borte.

Sett isen i en ispose eller inne i et håndkle. Stropp eller knytte ispose eller hånd håndkle (bruk ett bad-størrelse håndkle for å binde) rundt din akilleshæl slik at isen presses direkte mot din kilde til smerte. La isen på plass i 15-20 minutter og gjenta prosedyren hver tredje til fjerde time. Fortsett daglig is behandlingen til din betennelse og hevelse er blitt vesentlig redusert.

Når betennelse og hevelse er under kontroll, kan du bruke en varmepute flere ganger per dag i 15-20 minutter. Bruk varmeputen daglig frem til din akilleshæl smertene er borte.

Utfør følgende øvelser daglig: Sitt på en stol og vikle et bad-størrelse håndkle rundt tærne og ballen av foten. Trekk tilbake på håndkleet og sakte strekke foten tilbake. Hold denne posisjonen i 15-30 sekunder, deretter slappe av. Gjenta denne bevegelsen tre ganger. Deretter plasserer hendene mot en vegg, med en fot frem og din skadet fot tilbake. Sakte bøye armene og lene seg inn i veggen til du føler en strekk i nedre kalv. Hold denne posisjonen i 15-30 sekunder, deretter slappe av. Gjenta øvelsen tre ganger.

Tips og advarsler

  • Sørg for at du får is på din akilleshæl i løpet av de første 48-72 timene etter utbruddet av smerte. Ice forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer) som minimerer betennelse og smerter ved å begrense flyten av blod til akilleshæl. Når betennelsen er under kontroll, vil varmen fremme blod (med helbredende egenskaper som oksygen og vitamin C) strømme til skadde området. Stretching og motstand øvelser også øke blodgjennomstrømningen. Tøyningsøvelser vil øke fleksibiliteten i din akilleshæl. Motstand øvelser (med vekter) vil bidra til å styrke og øke stabiliteten i din akilleshæl sene (se refs. 3 for mer informasjon om øvelser).
  • Bruk aldri isen direkte mot huden, da dette kan forårsake frostskader. Også, ikke start noen rehabilitering øvelser inntil betennelse og hevelse er blitt vesentlig redusert. Trene for tidlig kan forverre din akilleshæl problem.

Concussive syndrom Symptomer

Concussive syndrom, teknisk kalles post-concussive syndrom, resultater fra en mild traumatisk hjerneskade. Dette syndromet har en rekke fysiske og psykiske symptomer som kan vare for en kort tid eller fortsette i årevis.

Årsak

Symptomer skyldes et fall eller slag mot hodet, og kan ikke vises i timer, dager eller uker etter skaden. Fysiske undersøkelser, inkludert bildeteknologi, ofte ikke viser noen konkrete problemer, forårsaker frustrasjon for en pasient når legene ikke finner noe galt.

Fysiske symptomer

Fysiske symptomer inkluderer kronisk hodepine, svimmelhet, tretthet, tap av luktesans eller smak, øresus og overfølsomhet for støy og lys.

Psykologiske symptomer

Psykologiske og atferdsmessige symptomer inkluderer konsentrasjonsvansker, får tapt lett, irritabilitet, søvnløshet, hukommelsesproblemer, personlighetsforandringer og treghet i tenkning.

Identifikasjon

Vitenskapelig litteratur om post-concussive syndrom krever vanligvis minst tre symptomer som varer i minst tre måneder for å være til stede for en diagnose.

Alvorlighetsgrad

Pasienter beskriver ofte post-concussive syndrom symptomer som mild, men nedbrytende til et normalt liv aktivitet. Noen har imidlertid oppleve verre effekter. Som bemerket av Alex J. Mitchell i sin bok fra 2004, "Neuropsychiatry og Behavioural Neurology forklart," symptomer kan være invalidiserende, med mange enkeltpersoner føler seg ute av stand til å arbeide eller sosialisere normalt.

Heel Pain Cures

Heel smerte er en lidelse av hælen som resultat når plantarfascien vev på bunnen av føttene bli betent eller irritert. Bortsett fra smerte, kan du oppleve hevelse og nummenhet rundt hælen. Heel smerte kan være forårsaket av dårlig montering og ubehagelig sko eller står for lenge timer. Et par enkle fot øvelser eller hæl omsorg teknikker kan bidra til å kurere din hæl smerter.

Heel Pain Cures

Strekke fascia vev ved å rulle føttene på en tennisball eller kjevle et par ganger om dagen. Da slapper fascia og lindrer irritasjon.

Legg inn en bue eller hæl støtte i skoen. De vanligvis kommer i polstret eller gel puter og vil gi ekstra demping når du står på føttene.

Suge føttene i en balje med varmt vann med sennep frø.

Dekk en ispose med et håndkle. Gni føttene sekken over 20 minutter om dagen.

Påfør en ispose og varmepute til hælen din, alternerende mellom varmt og kaldt terapi hvert tiende minutt.

Strekk leggene, så stramme kalver kan være årsaken til smerter i hælen.

Utøve dine føtter ved å ta en kort spasertur barbent eller vrir på tærne for å få blodet flyter.

Plasser fingrene i mellom tærne. Presse håndflaten mot buen på foten og massere området.

Plasser føttene under rennende varmt til varmt vann. Massere føttene så vannet spruter over dem.

Plasser føttene og hælene i løpet masserer bobler i en badestamp eller over en fot massasjeapparat.

Masser hælen din, legge press på de områdene som gjør vondt mest i ca fem minutter. Deretter holder føttene ved ankelen og riste foten.

Hold føttene hevet i 40 minutter. Deretter massere føttene i ti minutter.

Suge føttene i badesalt i fem til ti minutter. Tørk føttene og massasje med fuktighetskrem eller olje.

Ta en anti-inflammatorisk slik som aspirin eller ibuprofen.

Årsaker og symptomer på Heel Pain

Årsaker og symptomer på Heel Pain

Plantar fasciitis

En av de vanligste årsakene til hæl smerter kalles plantar fasciitt. Plantar fasciitis oppstår når vevet som forbinder tærne for å helbrede bein, kalles plantarfascien, blir betent. Det vanligste symptomet på dette problemet er en stikkende smerte i det øyeblikket du går ut av sengen om morgenen. Som vevet løsner opp, avtar vanligvis smerten.

Tendinitt

Senebetennelse er en annen vanlig årsak til hæl smerter, mer spesifikt, Achilles senebetennelse. Achilles tendinitis er forårsaket av en konstant irritasjon i senen som går opp bak på ankelen. Dette fører til at sene blir betent og øm. Mest vanlig er dette sett i de som spiller sport eller delta i aktiviteter som setter en konstant belastning på akillessenen. Symptomer på Achilles senebetennelse er smerter på baksiden av hælen (spesielt der senen innstikk i hælen bein), og mangel på fleksibilitet i ankelen.

Calcaneal Stress frakturer

Calcaneus er det vitenskapelige navnet for din helbrede bein. De som setter inn store mengder stress på dette benet, slik som løpere og marsjerende, kjøre en høy risiko for calcaneal tretthetsbrudd, eller stressbrudd i hælbeinet. Symptomer på disse bruddene omfatter hæl smerter når du legger vekt på foten og smerter når du klemmer på sidene av hælen.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal tunnel syndrom ligner på carpal tunnel syndrom av hånden, men den angriper nervene i ankelen. I tarsal tunnel syndrom, blir kanalen som huser posterior tibial nerve komprimert, forårsaker smerter i ankel og fot, inkludert hælen. Tarsal tunnel symptomer inkluderer nummenhet, skyting smerter fra hælen opp på baksiden av ankelen, og nummenhet og prikking i ankel og hæl.

Heel Pad Atrofi

Heel pad atrofi oppstår når den naturlige pute av vev under hælen begynner å slites bort. Dette er vanligvis et resultat av forstyrrelser slik som plantar fasciitis. Symptomer på hælen pad atrofi er smerter når du plasserer vekten på hælen og en merkbar tap av pute på hælen.

Heel Pain Symptomer

Heel Pain Symptomer


Ifølge Mayo Clinic, symptomer på hælen smerter er en av de vanligste årsakene til legebesøk. Heldigvis hæl smerte symptomer er sjelden et tegn på en alvorlig medisinsk problem og kan ofte behandles hjemme.

Typer

Hæl smerter kan utvikle seg sakte eller plutselig og kan føles som en kjedelig verke; brenning; eller stikkende smerter som kan forverre etter å stå eller gå.

Identifikasjon

En generell lege, fotterapeut eller orthopedist diagnostiserer årsaken til hæl smerte symptomer etter å ha undersøkt føttene og tar tester som X-ray eller magnetisk resonans imaging.

Effekter

Personer med symptomer på hælen smerter kan ha vanskeligheter med å gå eller går om normale daglige aktiviteter og kan være ute av stand til å delta i hobbyer som løping eller trener.

Betraktninger

Kvinner som er gravide, folk som er overvektige, løpere og folk som bruker unsupportive sko slik som høye hæler eller sandaler er mer sannsynlig at lider av hæl smerte symptomer.

Behandlinger

Avhengig av årsaken til hæl smerter, behandlinger for symptomer inkluderer hvile, is, heving av føttene, smertestillende midler som anbefalt av en lege, bruk av orthotics og kirurgi.

Forebygging / løsning

Ved hjelp av riktig teknikk når du trener, iført støttende sko som passer ordentlig og trene regelmessig for å bygge sterke beinmuskulaturen kan forebygge symptomer på hælen smerter.

Stevens-Johnson syndrom symptomer

Stevens-Johnson syndrom er en sjelden, men alvorlig reaksjon på medisiner som kan påvirke noen, men det har en tendens til å skje oftest hos barn. Nesten alle medisiner, inkludert reseptbelagte og vanlige over-the-counter narkotika, kan føre til Stevens-Johnson syndrom, som er egentlig en alvorlig allergisk reaksjon eller overfølsomhet overfor et medikament. I tilfelle av Stevens-Johnson syndrom, er akutt medisinsk behandling er nødvendig, og de fleste vil kreve sykehusinnleggelse. Behandlingssentre vanligvis rundt eliminere medisin som forårsaket reaksjonen, kontrollere og behandle symptomene og deretter prøver å unngå komplikasjoner.

Første symptomene

Noen av de tidligste tegn på Stevens-Johnson syndrom er lik influensa eller kaldt symptomer og inkluderer hoste, sår hals, feber og brennende øyne. Disse symptomene kan dukke opp noen dager før andre symptomer manifest.

Hevelse

Hevelse i ansikt og tunge er ett av symptomene som en bivirkning forårsaker Stevens-Johnson syndrom.

Utslett

En rødlig eller lilla utslett som sprer seg over det meste av kroppen er et symptom på Stevens-Johnson syndrom. Utslettet kan ta alt fra noen timer til noen dager å spre seg.

Pain

På grunn av hvordan kroppen reagerer på medisin og endringene det fører til en persons hud, kanskje noen med Stevens-Johnson syndrom oppleve alvorlig smerte i huden over hele kroppen.

Andre hudsykdommer

Noen mennesker med Stevens-Johnson syndrom vil utvikle elveblest eller blemmer som et resultat av legemiddelreaksjon. Som det utvikler seg, vil huden begynne å felle som ny, erstatter sunn hud skadet hud.

Muntlige Symptomer

Et annet symptom på Stevens-Johnson syndrom er blemmer eller sår på slimhinnene i munn, øyne og nese.

Carpal Tunnel Syndrome Symptomer

Carpal tunnel syndrom påvirker 2 til 3 prosent av verdens befolkning, og er mer vanlig hos kvinner enn menn. For å avgjøre hvorvidt du har carpal tunnel, vurdere de vanlige symptomer assosiert med denne smertefulle funksjonshemming. Smerte involvert med carpal tunnel varierer fra person til person, men det er skjerpende for alle som møter den.

Nummenhet og kribling

Du vil føle en lammende følelse eller en kriblende "pins og nåler" effekt i din tommel, pekefinger, langfinger eller ringfinger. Pinky er sjelden involvert. Følelsen skaper et ønske om å riste hendene for å bli kvitt symptomene.

Utstrålende smerter

Carpal tunnel syndrom avanserer til smerte som stråler opp armen så høyt som skulderen din og fra håndleddet ned til fingrene.

Tap av Blood Flow

En reduksjon i blodstrømmen fører hendene til å slappe av og føle seg kald å ta på.

Klossethet

Evnen til grep gjenstander er svekket med carpal tunnel syndrom, og du vil ofte plukke opp en gjenstand og ha den gli ut av hendene dine.

Verking

Smerten av carpal tunnel syndrom kan føre til at du gjeng skuldrene i et forsøk på å lindre symptomene i armer og hender. Resultatet er en verkende i skuldre og nakke.

Natt Pain

Når musklene er avslappet, gjør det den lille tunnelen som omgir de berørte nerve å utvide. Om natten når kroppen din er mest avslappet, er smerten av carpal tunnel alvorlig, ofte nok til å vekke deg fra en dyp søvn.

Den beste medisinen for Central Pain Syndrome Relief

Sentral smerte syndrom er en nevrologisk tilstand, hvor kronisk smerte er erfarne på grunn av skader på-av-dysfunksjon eller sentralnervesystemet (CNS), i henhold til American Pain Association. CNS består av hjernen, hjernestammen og ryggmargen. Det finnes ingen kur for sentrale smertesyndrom, men enkelte medisiner er vellykket i lettelser i smerte som er den primære symptom på denne tilstanden.

Årsaker og symptomer

Mulige årsaker til sentrale smertesyndrom, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), inkluderer traumatisk skade på hjernen eller ryggmargen; Parkinsons sykdom; både godartede og ondartede svulster; multippel sklerose; og epilepsi. Hvis man har sentral smertesyndrom, er innholdet av smerte det oppstår sannsynligvis vil være diktert av den spesifikke årsaken til syndromet. Mens noen mennesker klager over utbredt, systemisk smerter, ifølge ninds, andre rapporterer ubehag begrenset til bestemte kroppsdeler, for eksempel føtter eller hender. Imidlertid, uavhengig av området hvor smerten er erfarne, er det generelt konstant, selv om den kan variere i intensitet fra moderat til alvorlig.

Diagnose

Www.PainOnline.org hevder at diagnosen sentrale smertesyndrom "er en av de enkleste i medisin." PainOnline foreslår å bruke Bowsher kriterier, først skissert av David Bowsher, MD, i en artikkel i en 1990 utgave av American Journal of Hospice & Palliativ medisin. Bowsher tre kriteriene er en brennende smerte utløst av en lett berøring, men ikke dypt press; en følelse av kulde som en komponent av smerte; og en forverring av smerter forårsaket av berøring eller friksjon av klær.

Behandling

Fordi det er ennå ikke en kur for sentral smerte syndrom, består behandlingen hovedsakelig av medisiner for å lindre konstant smerte som er det primære symptom. Den beste medisinen for deg er ikke nødvendigvis det beste for en annen pasient med syndromet, fordi årsakene til sykdommen og arten av sin smerte varierer fra pasient til pasient. For å finne medisiner som er best for deg, samarbeider tett med legen din eller smertebehandling spesialist for å begrense søket gjennom prøving og feiling.

Den ninds rapporterer at smertestillende medikamenter gi noen-men ikke komplett-lindring fra syndromet konstant smerte. Selv narkotiske smertestillende er den mest effektive, de er sterkt vanedannende, og du bør veie fordelene ved å bruke dem mot de potensielle ulemper. Den ninds rapporterer at noen pasienter har funnet lindring ved bruk av slike antiepileptika som Neurontin (gabapentin) og trisykliske antidepressiva, slik som nortriptylin.

I et kapittel av 2009 's Stroke Recovery og Rehabilitering, rapporterte Fatemeh Milani skuffende resultater i letingen etter en smertestillende medisiner for å lindre symptomene på sentrale smertesyndrom forårsaket av hjerneslag. Modest lettelse ble innhentet gjennom bruk av trisykliske antidepressiva og antiepileptika sitert tidligere.

Heel stress brudd Symptomer

Et brudd i hælbeinet, eller calcaneus, oppstår vanligvis i fall fra seks meter eller over. Det er en tilstand som er vanligvis sett hos menn 30 til 50 år gamle, og det meste sett i fjell og fjellklatrere; Imidlertid, med tre klassifiseringer og 14 forskjellige typer av frakturer, kan calcaneal brudd oppstår til enhver tid, til hvilken som helst grad av alvorlighet.

Hælbeinet

Hælbeinet, eller calcaneus, er en spisse bein som hjelper stabiliserer foten. Mye som et egg, har hælbeinet en stiv ytre skall med en myk interiør, noe som betyr at når hælen benbrudd og pauser, tenderer det til å knuse.

Utseende av Heel Sprekker

Når det er et brudd i hælbeinet, vil frakturen vises på fibula, eller nedre, ytre ben ben, eller på grobunn, den øverste foten benet. Mens frakturer ikke er begrenset til disse områdene, disse er de vanligste områdene.

Heel Bone Pain

Et symptom på hæl stress frakturer er smerter i hælen. Det er en smerte som gradvis blir verre som foten er brukt og er lettet mens resten.

Ankel hevelse

Et annet symptom på hæl stress frakturer er hevelse av den ytre ankelen. Hevelsen kan lindres med heving og is.

Ømhet og Blåmerker

Ømhet og blåmerker forbundet med smerte og hevelse på den ytre ankelen kan indikere en hæl stress brudd. Mens ømhet og blåmerker er ikke en hyppig symptom, blåmerker og ømhet kan være symptomer.

Årsaker til Heel Stress frakturer

Heel stress frakturer er vanligvis forårsaket av overforbruk eller traume til hælen bein, for eksempel et fall fra 6 meter eller over. Sko som er dårlig montering eller utslitt kan også føre til hælen stress frakturer.

Kronisk Abdominal Funksjonell Pain Syndrome

Kronisk Abdominal Funksjonell Pain Syndrome


Kronisk mage funksjonell smertesyndrom-også kalt funksjonelle magesmerter syndrom eller FAPS-er en tilstand karakterisert ved langvarig magesmerter som vises relatert til matinntak eller generell tarmfunksjonen.

Fakta

Begrepet kroniske magesmerter beskriver smerte som vedvarer enten konstant eller periodisk for en periode på mer enn tre måneder, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. I personer med FAPS, vedvarer smerter i mer enn seks måneder, har ingen klar fysisk årsak og grad forringer hverdagen.

Pain Perception

FAPS ser ut til å føre til endringer i den normale oppfatning av smerte (nociception), de Merck Håndbøker online bibliotek rapporter. Potensielle faktorer i disse perseptuelle endringer inkluderer stress, depresjon og kulturell bakgrunn.

Abdominal Injury

I noen tilfeller kan FAPS vises etter gjentatt fysisk skade på mage nerver forårsaker unormal abdominal følsomhet, i henhold til American College of Gastroenterology. Gjennomgår flere mage operasjoner kan utløse dette svaret.

Medisiner

Behandlinger for FAPS generelt søke å kontrollere smerte, siden en kur er lite sannsynlig. Medisiner som brukes for behandling kan inkludere trisykliske antidepressiva, acetylsalisylsyre, ikke-steroide anti-inflammatoriske, protonpumpehemmere eller H2-reseptorblokkere, ifølge Merck Manuals online bibliotek.

Psykologiske behandlinger

Psykologiske behandlinger som brukes til å styre FAPS inkluderer stressmestring, hypnose, kognitiv atferdsterapi og holde et symptom dagbok, American College of Gastroenterology rapporter.

Hva bør en turner gjøre med Heel Pain?

Hva bør en turner gjøre med Heel Pain?


Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, for hver kilometer du går du setter ca 60 tonn med stress på hver fot. For turnere, som forvrenge kroppen sin og hoppe gjentatte ganger, pounding gulvet, gjelder dette enda mer. Gymnasts er mer utsatt for skade - særlig hæl smerte. Når dette skjer, er det viktig å treffe tiltak som fremskynder helbredelse og hindre ytterligere skade.

Diagnose

Hvis du føler hæl smerter, stanse all fysisk aktivitet og fjerne dine apparater eller hvelv sko. Hvis du oppdager en hoven rød jordhaug rundt hælen, heve foten og is det før hevelsen avtar. Prøv å hvile foten og ikke legge noe ekstra press på den. Planlegge en avtale med en orthopedist eller podiatrist så snart som mulig. Heel skader vanligvis faller inn i to kategorier: smerter under hælen eller smerter bak hælen. Legen kan diagnostisere hvilken som gjelder for deg og foreskrive en behandling plan.

Pain Beneath The Heel

Det er flere mulige årsaker til smerter og ubehag på fotsålen. En stein blåmerke er vanligvis et resultat av konstant pounding på en hard overflate. Puten av hælen din kan også være litt misfarget. Du kan bøte på dette ved å hvile foten. En annen mulighet er en tilstand som kalles plantar fasciitt, ​​eller subcalcaneal smerte, et resultat av overdreven løping og hopping, som setter press på bandet av fascia forbinder hælen til tærne. Vanligvis er smertene lokalisert under hælen. Men etter hvile over natten, vanligvis blusser det opp i morgen når du tar et skritt. En lege kan anbefale terapeutiske øvelser og foreskrive medisiner for å redusere hevelse, sammen med å ha du bære en pad for å beskytte hælen. Hvis smertene fortsetter i lang tid, kan du utvikle en hæl anspore, en kalsium formasjon på hælen bein som kan variere i størrelse. Behandlingen for en hæl anspore er vanligvis det samme som for plantar fasciitt.

Smerter bak på hælen

Denne typen smerte er i området der akillessenen er festet til hælbenet. Denne tilstanden er et resultat av overdreven løping og feil fottøy. Over tid, smertene øker, sammen med rødhet og betennelse. Vanligvis er hevelsen så stor at iført sko er smertefullt. Gymnaster bør sørge for at deres svevende eller apparater sko støtte føttene riktig og ikke er for stramt. Behandling for denne tilstanden innebærer hvile, medisiner og øvelser som strekker akillessenen. En lege kan også anbefale iført en 3/8 tommer eller ½-tommers hæl innsats og glasur hælen når smerten oppstår.