Digidexo.com

post lyme sykdom

Sene symptomer på Lyme sykdom

Lyme sykdom er forårsaket av en spirochete formet bakterie som heter Borrelia burgdorferi. Flått overføre Lyme sykdom hos mennesker. Sykdommen kan deles inn i tre stadier. De sene stadier av Lyme sykdom påvirke flere av kroppens systemer. Lyme sykdom er kureres med lege-foreskrevet antibiotika.

Stage One

Stage One Lyme sykdom symptomer ligner på influensa. Et utslett formet som en blink ofte forekommer på stedet av flåttbitt. Hvis et flåttbitt ikke er identifisert, er det mulig at Lyme sykdom kan gå ubemerket på dette stadiet. Sykdommen kan deretter videre.

Stage Two

I videregående Lyme sykdom, symptomene påvirker nervesystemet, muskel-og hjerte systemer. Symptomer på videregående, eller tidlig spres, Lyme sykdom inkluderer tåkesyn, hallusinasjoner, forvirring, talevansker, hjertebank, nummenhet, prikking, leddbetennelse og ansikts lammelse.

En generell følelse av tretthet, slapphet eller ubehag kan også følge tidlig disseminert Lyme sykdom.

Stage Tre

Den tredje fasen, også kjent som kronisk Lyme sykdom kan oppstå på personer som allerede har blitt behandlet på tidligere stadier. Motsatt kan noen pasienter ikke vet at de har sykdommen i det hele tatt fordi de tidligere symptomene var milde.

Kronisk Lyme sykdom kan forekomme hos pasienter i flere måneder til år etter den første infeksjonen. Disse sene symptomer inkluderer kronisk leddgikt og betennelse i de store leddene, humørsvingninger, hodepine, søvnvansker og nedsatt bevissthet.

Betraktninger

Symptomer som leddgikt og apati kan fortsette selv etter behandling av kronisk Lyme sykdom. Dette er noen ganger referert til som post-Lyme sykdom syndrom. Fortsatt bruk av antibiotika er vanligvis nyttig i behandlingen. Noen leger og forskere hevder at dette syndromet ikke skal assosieres med Lyme sykdom i det hele tatt, spesielt hvis det ikke er bevis for nåværende eller tidligere infeksjon med B. burgdorferi.

Statistikk

The Centers for Disease Control and Prevention anslår at forekomsten av Lyme sykdom økt 101 prosent i løpet av perioden 1992 til 2006 De fleste rapporterte tilfellene var fra New England til den øvre Midtvesten.

Post Lyme Symptomer

Post-Lyme sykdom, ofte referert til som kronisk Lyme sykdom, er en tilstand som ofte blir diagnostisert når en person som ble antatt å ha blitt kurert for Lyme sykdom fortsetter å klage over symptomer. I mange tilfeller er disse symptomene kan vare i måneder, noen ganger til og med år, etter at Lyme sykdom er "kurert".

Bells parese

Bells parese er en tilstand som fører til at musklene på en eller begge sider av ansiktet å miste tone. Musklene vil begynne å synke, og pasienter med Bells parese er ofte feildiagnostisert som å ha hatt et slag på grunn av lignende muskel effekter. Dette symptomet vanligvis klarner opp over tid, men pasienter med post-Lyme syndrom kan ha vedvarende muskelproblemer.

Leddgikt

Leddgikt smerte er et svært vanlig symptom på Lyme sykdom. Artritt involverer smerte og hevelse på leddene i kroppen. De større ledd, for eksempel de som finnes i knær eller hofter, er vanligvis mest smertefulle, men leddgikt smerte kan angripe alle ledd i kroppen. Pasienter som lider av post-Lyme syndrom ofte finne denne leddgikt smerte ikke går bort, og i noen tilfeller fortsetter det å bli verre.

Nevrologiske Klager

Lyme sykdom kan føre til en rekke nevrologiske symptomer inkludert vilkårlig smerte eller nummenhet i hele kroppen og, i noen tilfeller, kortsiktige problemer med hukommelsen. Den gjennomsnittlige Lyme sykdom pasienten vil oppleve lindring av disse symptomene etter endt standard antibiotikakur vanligvis foreskrevet for Lyme sykdom. De med post-Lyme syndrom ofte opplever vedvarende nevrologiske symptomer.

Fatigue

De fleste Lyme sykdom pasienter er utrolig trøtt og har problemer med å sove. Dette symptomet, som mange andre, forsvinner vanligvis etter behandling, men pasienter med post-Lyme syndrom vanligvis fortsette å føle seg trøtt og lider av hyppige søvnforstyrrelser.

Hvorfor symptomene vedvarer?

Mange mennesker finner sine Lyme sykdom symptomer vedvare i flere måneder eller år etter at infeksjonen er borte fra kroppen. Det antas at dette skjer på grunn av den autoimmune system. Kroppens immunforsvar har jobbet på overdrive så lenge, ofte imøtekommende lange kurs av antibiotika, og fortsetter å svare på trusselen selv om infeksjonen er faktisk borte.

Hva er behandlingen for kronisk Lyme sykdom?

Kronisk Lyme sykdom er betegnelsen som brukes for Lyme sykdom symptomer som er tilstede etter den tiden der sykdommen normalt løser. Forvirring om kriteriene for å diagnostisere denne lidelsen har ført eksperter på området for å endre navn på den post-Lyme sykdom syndrom (PLDS). Det er alvorlig tvil i det medisinske miljøet om hvorvidt PLDS er en distinkt eller behandles lidelse.

Forstå Lyme sykdom og standard behandling

Lyme-sykdom er en bakterieinfeksjon forårsaket av organismen Borrelia burgdorferi. Det er oftest overføres til mennesker ved bitt fra den svarte-legged hjort tick. Hvis du er smittet av borreliose, kan du oppleve symptomer som frysninger, utslett, feber, hevelse i leddene, kroppen verke og svakhet, og midlertidig lammelse. Når du er diagnostisert med sykdommen, vil du sannsynligvis bli behandlet med en av to former for antibiotika. Hvis Lyme sykdom er fanget i en tidlig fase, vil du motta en 10 til 21-dagers kur med en muntlig antibiotika som amoxicillin, doksycyklin eller cefuroksim. Hvis sykdommen er mer avansert, kan en 14 til 28-dagers kur med intravenøs antibiotika brukes i stedet.

Problemet løpende Symptomer

Denne første kurset av antibiotika er effektivt i omtrent 95 prosent av alle Lyme sykdom tilfeller. Imidlertid, et lite antall individer opplever en langsiktig fortsettelse av symptomene som vises i forbindelse med den opprinnelige infeksjon. Hvis dette er sant for deg, kan disse vanskelighetene er hodepine, tretthet og muskelsmerter, samt noen forstyrrelser til normale mentale prosesser. Til sammen ble disse symptomene opprinnelig klassifisert som kronisk Lyme sykdom. Forskere har oppdaget imidlertid at mange mennesker som er diagnostisert eller selv diagnostisert med denne lidelsen har aldri blitt infisert med Borrelia burgdorferi. Selv hos personer med bekreftet tidligere er eksponert til B. burgdorferi, er det vanligvis ikke aktiv infeksjon igjen i kroppen.

Søker Nøyaktig Treatment

Hvis du lider av symptomer som vises relatert til borreliose, men fikk antibiotikabehandling mer enn seks måneder tilbake i tid eller aldri har blitt riktig diagnostisert, avklare situasjonen ved å besøke legen din for videre undersøkelse. Hvis du ikke er infisert med B. burgdorferi, er det mulig du har en annen infeksjon eller sykdom som er ansvarlig for din tilstand. En rekke andre ukjente faktorer kan også spille en rolle i dine symptomer. Arbeid med legen din for å avdekke en sak, og være så tålmodig som mulig hvis riktig diagnose tar litt tid.

Behandlingsalternativer for å unngå

I tillegg være klar over et par behandlingsalternativer som kan faktisk forverre tilstanden din eller føre til alvorlig fysisk skade. Hvis du allerede har fått antibiotikabehandling, må du ikke forsøke å finne en kilde for en andre gangs behandling. I tillegg til å bevise ineffektiv i å ta opp dine vedvarende symptomer, kan det også øke din motstand mot fremtidig antibiotika behandling og sette deg i fare for alvorlig infeksjon. I tillegg unngår alternative medisinske utøvere som ønsker å behandle deg med en injeksjon stoff kalt bismacine eller chromacine. Mens dette medikament er egnet for oral behandling av magesår, kan bruken av slike injeksjoner forårsake metallforgiftning med potensielle komplikasjoner av nyre-eller hjertesvikt.

Alternative løsninger for Lyme sykdom

Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom som oppstår når et flåttbitt overfører bakterier fra slekten Borrelia til en menneskelig vert. Hvis oppdaget raskt, kan Lyme sykdom effektivt behandles med antibiotika. Men når Lyme sykdom går udiagnostisert, kan det føre til alvorlige helseproblemer. Alternative behandlinger kan lette bivirkninger forårsaket av antibiotika medisinsk behandling så vel som symptomer i forbindelse med utvinning av sykdommen.

Tidlig behandling

Fordi Lyme-sykdommen er forårsaket av bakterien, antibiotika er meget effektive ved tidlig behandling. Spør deteksjon og antibiotikabehandling er nøkkelen til å motvirke Lyme sykdom før mer alvorlige eller kroniske symptomer. Alternative behandlinger kan lindre ubehaget av influensalignende Lyme sykdom symptomer eller utslett som utvikler seg i et flåttbitt området, men bør ikke erstatte rask legehjelp. Alternative løsninger kan redusere ubehagelige gastriske bivirkninger av behandling med antibiotika. Spis pro-biotiske yoghurt, drikke grønn te eller urtete som kamille eller peppermynte og drikke naturlig ginger ale å bosette magen.

Komplementære Solutions

Hvis Lyme sykdom ikke elimineres umiddelbart med antibiotikabehandling, kan det påvirke mange systemer i kroppen. The University of Maryland Medical Center anbefaler bruk av alternative løsninger for å utfylle tradisjonell medisinsk behandling av pågående Lyme sykdomsrelaterte helseproblemer som leddgikt, nevrologiske problemer og hjerteproblemer. Komplementære alternative behandlinger kan omfatte forbruker hvitløk - friske eller i kosttilskudd - for å øke immunforsvaret, drikke grønn te og spise en diett rik på antioksidanter for å styrke hjertet helse og bekjempe betennelser, og ved hjelp av akupunktur eller massasje terapi for å lindre smerter, smerter og tretthet.

Videre kan sterke doser av intravenøse antibiotika være nødvendig å motvirke den fortsatte Lyme sykdom bakteriell infeksjon hvis det ikke ble detektert umiddelbart. Disse antibiotika er mer sannsynlig å forårsake bivirkninger som kvalme, oppkast og diaré, enn antibiotika behandling brukes når Lyme sykdom er første kontrakt. Disse mer alvorlige bivirkninger kan bli redusert med komplementær alternativ ernæringsmessige og urte behandling. Spise krystallisert ingefær kan hjelpe med kvalme. Havregryn, fullkornsbrød og ernæringsmessige gjær i appelsinjuice eller stenket på popcorn kan bidra til å bekjempe kvalme og gi en ekstra dose av vitaminer.

Alternative løsninger

For folk som ikke kan ta antibiotika på grunn av andre helsemessige bekymringer, samt folk for hvem flere kurs av antibiotika har vært mislykket i å utrydde borreliose bakterien, kan alternativ behandling være det eneste tilgjengelige alternativet. Urte kosttilskudd eller te som echinacea og kattens klo kan bidra til å øke immunsystemets evne til å bekjempe infeksjoner.

Mens effekten av homøopatiske midler mot Lyme sykdom ikke er vitenskapelig bevist, kan naturopathic leger anbefaler homeopatisk behandling for å redusere mange pågående Lyme sykdom eller post-Lyme sykdom symptomer. Omega 3 oljer, B-vitaminer, og Co-enzym Q-10 har blitt rapportert å styrke den generelle helse og for å minske virkningene av vedvarende Lyme sykdom hos noen mennesker. Rådes imidlertid at Food and Drug Administration advarer mot å ta injeksjoner av bismacine, som er noen ganger anbefalt av alternative helse utøvere som en Lyme sykdom behandling. Bismacine injeksjoner kan føre til nyre-eller hjertesvikt.

Holistisk Remedy for Lyme sykdom

Hvis hunden din har blitt diagnostisert med borreliose, holistisk veterinær Richard Pitcairn, grunnlegger av Animal Natural Health Center i California, anbefaler homeopati. Lyme sykdom hos hunder produserer en rekke symptomer, inkludert tegn på leddgikt, smertefulle ledd og halthet. Feber er noen ganger til stede, men ikke alltid. Behandlingen varierer avhengig av symptomene.

Akutt behandling

Aconitum napellus (monkshood) 30C er best brukt ved første tegn på sykdom hvis en høy feber og rastløshet er til stede. Gi ett 30C pellet eller tablett hver fjerde time inntil symptomene er borte. Begrense mat i 10 minutter før og etter behandling. Hvis hunden din viser tegn til bedring (redusert feber og halthet, for eksempel), slutte å bruke medisinen. Hvis symptomene vedvarer 24 timer etter denne behandlingen, bruke Bryonia alba 30C som neste trinn.

Husk, ikke kombinere homøopatiske midler. Vent minst 24 timer mellom legemidler.

Behandling for Pain

Bryonia alba (vill humle) 30C er best administreres når hunden ligger stille, men skriker i smerte når han beveger seg. Gi denne medisinen når hunden er motvillige til å flytte på grunn av smerter. Gi ett 30C pellet eller tablett hver fjerde time inntil symptomene er borte. Begrense mat i 10 minutter før og etter behandling. Hvis hunden din viser tegn til bedring, må du slutte å bruke medisinen. Hvis symptomene vedvarer 24 timer etter denne behandlingen, bruke Rhus Gift 30C som neste trinn.

Behandling for mild smerte

Rhus Gift 30C er indisert for hund som er sår og stiv, spesielt ved å komme opp fra liggende, men som ledd synes å komme i form og stivhet til å avta etter at han beveger seg rundt. Gi ett 30C pellet eller tablett hver fjerde time inntil symptomene er borte. Begrense mat i 10 minutter før og etter behandling. Hvis hunden din viser tegn til bedring, må du slutte å bruke medisinen. Hvis symptomene vedvarer 24 timer etter denne behandlingen, bruke Pulsatilla 30C som neste trinn.

Behandling for Nektet å drikke vann

Pulsatilla (Pai) 30C fungerer bra for hunder som oppfører seg underdanig eller nekter å drikke vann. Gi ett 30C pellet eller tablett hver fjerde time inntil symptomene er borte. Begrense mat i 10 minutter før og etter behandling. Hvis hunden din viser tegn til bedring, må du slutte å bruke medisinen. Hvis symptomene vedvarer 24 timer etter denne behandlingen, bruke Mercurius Vivus 30C som neste trinn.

Behandling for Rød og betent tannkjøtt

Mercurius Vivus (eller solubilis, elementet kvikksølv) er 30C gunstig for hunden med rød og betent tannkjøtt, dårlig ånde og en tendens til å sikle eller sikle, i tillegg til feber og halthet. Gi ett 30C pellet eller tablett hver fjerde time inntil symptomene er borte. Begrense mat i 10 minutter før og etter behandling. Hvis hunden din viser tegn til bedring, må du slutte å bruke medisinen. Hvis symptomene vedvarer 24 timer etter denne behandlingen, er det svært sannsynlig at du arbeider med en sykdom som krever kompetanse av en lisensiert homøopatisk veterinær.

Tips for å administrere medisin

Homeopatisk medisin kan kjøpes i de fleste naturlige matbutikker. Det er gitt muntlig. Å administrere lettere, brett en firkantet Post-it lapp i to og slippe medisin inn i folden, rett fra flasken. Ikke ta på pellet med fingrene. Verve hjelp av en venn eller et familiemedlem til å holde åpne hundens munn. Slipp pellet i munnen og cup snuten forsiktig i 30 sekunder for å la pelleten å oppløse helt.

Advarsler

Ikke kombiner homeopatiske medisiner. Tillat 24 timer mellom behandlingene.

Hvordan få muskel massen Hvis du har Lyme sykdom

Hvordan få muskel massen Hvis du har Lyme sykdom


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er over 25.000 mennesker diagnostisert med borreliose årlig. Lyme sykdom spres gjennom flåttbitt for mennesker. Symptomer etterligne de av influensa inkludert utmattelse, hovne kjertler og ømme ledd og muskler. Uten behandling kan sykdommen sprer seg til nervesystemet, forårsaker smerte i armer og ben blant andre symptomer. Langsiktige effekter inkluderer leddgikt. Pasienter i alle stadier av Lyme sykdom kan ha problemer med å holde og få muskelmasse.

Hvordan få muskel massen Hvis du har Lyme sykdom

•  Begynn sakte. Hvis du hadde jobbet ut før å bli syk, back off hvor mye vekt du løfter før det er et passende beløp. En treningen kan være smertefull, spesielt på grunn av muskelsmerte forårsaket av Lyme-sykdommen, men det bør ikke være utålelig. Velg en vekt du kan løfte omtrent 10 ganger uten å få utmattet eller opplever smerte.

•  Bygg opp antall repetisjoner og deretter vekten du bruker til å løfte. Begynn med bare ett sett med 8 til 12 reps, to eller tre ganger i uken. Etter at du har økt til tre sett hver gang, deretter begynne å legge vekt. Når du øke mengden du løfter, redusere antall reps for hvert sett. Hvis du ikke kan løfte 10 ganger uten å bli lei, redusere vekt igjen. Selv om du utvikle leddgikt som følge av Lyme sykdom, kan etter hvert utvikler seg til tyngre vekt være gunstig for å bygge muskelmasse.

Legg ved aerob trening, som hjelper tone musklene. Lett gange i 20 minutter tre ganger i uken er en god måte å starte. Hvis du var mer aktive før du får Lyme sykdom, starter på dette tempo og gradvis legge til tid og hastighet. Du må kanskje bryte opp rutine i mindre biter for best effekt. For eksempel, i stedet for å jogge fire miles hver morgen, jogge to miles i morgen og to mer om natten.

Spis protein. Protein bidrar til å bygge muskler, og så er en viktig del av din post-sykdom kosthold. Konsumere magert rødt kjøtt, nøtter, egg, fisk og kylling, og ta inn flere kalorier enn du forbrenner. Det amerikanske Department of Agriculture næringspyramiden anbefaler minst 5 til 6 oz. protein daglig for en gjennomsnittsperson.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom


Hvert år nær 20.000 mennesker i USA kontrakt Lyme sykdom, med de fleste av tilfellene forekommer i den nordøstlige stater. Sykdommen er forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi, og overføres til mennesker via bitt fra en infisert black-legged tick. Behandlingen innebærer en syklus av antibiotika som herder de fleste pasienter, så lenge de blir administrert i de tidlige symptom stadier av sykdommen. Les videre for å lære å gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom

•  Se etter røde sirkulære utslett som kalles erythema migrans vises tre til 30 dager etter flåttbitt. Dette er vanligvis den første symptom på en borreliose infeksjon. Utslettet har ofte et klart sentrum og gir inntrykk av en "blink", men ikke i alle tilfeller. I løpet av de første ukene, vil utslett utvide til åtte inches eller mer i diameter og kan være varm å ta på.

Se etter influensaliknende symptomer som feber, frysninger, tretthet, hodepine, muskelsmerter og hovne lymfeknuter.

Merk enhver utvikling av smertefull leddgikt og leddsmerter noen ganger resulterer i alvorlig hevelse i ett eller begge knær.

Vær oppmerksom på mer alvorlige symptomer som mindre lammelse i ansiktet, hodepine, uregelmessig hjerterytme, brystsmerter, svimmelhet og psykiske forandringer.

Hint

 • Bruker insektmiddel når fotturer i skogen og alltid utføre "flått kontroller" regelmessig gjennom hele turen. Hold deg skjorta gjemt i og slitasje buksa gjemt i sokkene for å holde flått på utsiden av klærne.
 • Unngå flått tunge områder som overgrodd gress, børste og blad søppel.
 • Hvis du lider av noen av de ovennevnte symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart. Jo lenger Lyme sykdom går ubehandlet det mindre sannsynlig at du vil være i stand til å foreta en full gjenoppretting.
 • Ikke alle pasienter med Lyme sykdom oppleve de samme symptomene. Av og til de røde sirkulære utslett ikke oppstår, så det er viktig å være oppmerksom på alle mulige symptomer, spesielt hvis du har vært i kontakt med flått.

Avansert Lyme sykdom

Avansert Lyme sykdom


Utforsking utendørs regnes som en sunn aktivitet, med mindre du støter på en hjort tick, noe som kan resultere i Lyme sykdom. Men, hvis flåtten er fjernet fra huden innen 48 timer, er det mindre risiko for å pådra Lyme sykdom. For den mest effektive kuren, bør medisinsk behandling begynne tidlig.

Identifikasjon

Lyme sykdom er en tick-born sykdom forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi. Bakterien er i hovedsak gjennomført av hjort flått. En person vil vanligvis kommer i kontakt med hjort flått i gresskledd og skogområder. Kryssene mate på blod av mennesker og dyr, og når de fester seg til en kropp de kan være vanskelige å få øye på når de er svært små.

Symptomer

Ikke alle med Lyme sykdom vil oppleve alle de tidlige tegn på sykdom. Et utslett, nær bitt kan dukke opp noen dager eller uker etter smitte. Influensaliknende symptomer kan ledsage utslett, inkludert frysninger, tretthet, feber og smerter i kroppen. Hvis ikke behandles, kan avansert Lyme sykdom kunne resultere i trekkfugl leddsmerter. Hevelse og sterke smerter kan forekomme, og knær er spesielt sårbare.

Behandling

Tidlige stadier av Lyme sykdom er vanligvis behandles med antibiotika, for eksempel doksycyklin, amoxicillin eller cefuroksimaksetil. I avanserte tilfeller av Lyme sykdom, intravenøs antibiotika ofte anbefalt. Bivirkninger av intravenøs antibiotika inkluderer gallestein, diaré og en senket antall hvite blodlegemer. Ifølge Mayo Clinic, bismacine, en injeksjon noen ganger foreskrevet av alternativ medisin utøvere bør unngås, da det kan føre til nyre-og hjertesvikt.

Avansert

Ubehandlet kan avansert Lyme sykdom føre til endringer i humør eller søvnmønster. Det kan være hukommelsestap, kognitive defekter og konsentrasjonsvansker. En lidende kan oppleve hjerterytmeuregelmessigheter. Advance Lyme sykdom kan omfatte kronisk leddsmerter, som er kjent som Lyme artritt. Det kan være nevrologiske symptomer, som nevropati og facialisparese. Selv om det er behandlet tidlig og infeksjonen er ryddet, kan noen mennesker oppleve langvarig eller tilbakevendende symptomer.

Ubehandlet

Hvis symptomene på Lyme sykdom har forsvunnet, men det har vært ingen behandling, betyr ikke dette at sykdommen har gått bort av seg selv. Hvis infeksjonen er ubehandlet, kan sykdommen sprer seg til andre deler av kroppen, noe som resulterer i problemer med artritt og nervesystemet.

Tegn og symptomer på Lyme sykdom

En infeksiøs tilstand, Lyme sykdom forårsaket av i det minste tre separate bakteriearter. I USA, er Borrelia burgdorferi bakterier hovedansvarlig for denne sykdommen. Det blir overført til mennesker via flått som er infisert med bakterien.

Tidlige tegn

Tidlige tegn på Lyme sykdom inkluderer: hodepine, feber, tretthet og depresjon. En person med denne tilstanden kan vise noen eller alle av disse tegnene.

Hudutslett

Erythema migrans er et karakteristisk utslett av de som lider av Lyme sykdom. Dette utslett kan vises så snart en dag etter flåttbitt eller så lenge som en måned senere. Det er den første synlige tegn på nærvær av bakterier.

Antibiotika

Tidlig behandling av antibiotika for Lyme sykdom mange ganger lindre symptomene. Men dette er ikke sant i alle tilfeller. Noen ganger tretthet, kognitive problemer og søvnvansker utvikler og er ikke lettet med antibiotika.

Forsinket behandling

Når Lyme sykdommen ikke behandles i de tidlige stadier, kan det påvirke hjerte, ledd, øyne, hjerne og nervesystemet.

Kommet Symptomer

I de sene stadier av kommet Lyme sykdom, kan ytterligere invalidiserende symptomer oppstår inkludert: blæreproblemer, facialisparese, vertigo, og i noen sjeldne tilfeller, psykose.

Hvordan å leve med kronisk Lyme sykdom

Hvordan å leve med kronisk Lyme sykdom


Lære å leve med kronisk Lyme sykdom er en pågående prosess. Sykdommen endringer gjennom årene, derfor, måten å takle innebærer å tilpasse seg sin tilstedeværelse. Noen dager eller uker kan være fri for symptomer, mens andre kan være nådeløs. En diett av antibiotikabehandling kan bli en livsstil når sykdommen er aktiv. Les videre for å lære å leve med kronisk Lyme sykdom.

Hvordan å leve med kronisk Lyme sykdom

•  Forstå viktigheten av å få en nøyaktig diagnose. Lyme sykdom har manifestasjoner som er felles med mange andre sykdommer og sykdommer. Når en beslutning er tatt som du definitivt ha Lyme sykdom, kan legen din mer nøyaktig behandle symptomene dine og hjelpe deg med å håndtere sykdommen.

Finn en lege som forstår hva det er å leve med kronisk Lyme sykdom og aggressivt behandler symptomene. Dette er trolig den viktigste delen av klimaendringer med oppturer og nedturer i denne sykdomsprosessen. Hvis legen lytter til dine symptomer, kan han hjelpe deg å ligge i forkant av de store hindringer av Lyme sykdom.

forstår at du kan trenge å være avhengig av familie og venner når Lyme sykdom er svært aktive. I avansert kronisk Lyme sykdom, kan det være tider med hukommelsestap og manglende evne til å konsentrere seg. Stol på de rundt deg til å være din støtte i disse vanskelige tider.

Innse at det vil være nødvendig å ha en langsiktig antibiotikabehandling hver gang du har et tilbakefall av Lyme sykdom. Uten de riktige antibiotika, kan sykdommen utvikle seg til omfattende nevrologiske eller fysisk svekkelse.

Oppretthold håp om at det vil være en kur for kronisk Lyme sykdom. Forskning pågår som flere leger erkjenner ødeleggelsene denne sykdommen har på pasienter og deres familier.

Vurdere å starte en lokal støttegruppe. Kronisk Lyme sykdom er ikke like omtalt som mange andre sykdommer, og du kan ha problemer med å finne andre pasienter. Diskuter ideen med helsepersonell for å se om hun kan bistå i å få andre Lyme sykdom lider å danne en lokal gruppe.

Hint

 • Hold deg informert om den nyeste informasjonen om Lyme sykdom som rapportert av Centers for Disease Control and Prevention nettside. Se Resources for en kobling. Leve klokt ved å unngå områder der hjort flått er utbredt for å redusere sjansene for ytterligere smitte.
 • Se legen din så snart som symptomer på kronisk Lyme sykdom dukker opp. Utsettelse starter antibiotikabehandling kan føre til livstruende tilstander.

Langsiktige virkningene av Lyme sykdom

Langsiktige virkningene av Lyme sykdom


Lyme flått trives i skogområder, sandstrender, gresskledde områder og til og med din egen bakgård. Flåtten i seg selv er så liten at det kan ofte være vanskelig å få øye på. Faktisk, på grunn av sin lille størrelse, kan det ofte fest på en vert, og går helt usett. Og fordi Lyme flått er naturligvis utstyrt med et kjemisk stoff som bedøver området rundt sin smittende bite, kan et offer være helt uvitende om angrepet før Lyme sykdom symptomer begynner å skape kaos på kroppen hans.

Identifikasjon

Borrelia burgdorferi er bakterier ansvarlig for sykdommen når personen smittet med Lyme sykdom. Spre seg til mennesker og dyr ved bitt av en hjort tick, er bitt seg selv preget av en "blinken" type utslett rundt stedet der flåtten har penetrert huden. Når smittet, kan borreliose etter hvert spres til sentralnervesystemet og skjøter, så vel som organene og mykt vev i kroppen.

Time Frame

Jo lengre tid som Lyme sykdom er gitt for å manifestere seg i den menneskelige kropp, kan de mer alvorlige symptomer på infeksjonen blir. Infeksjonen må behandles så tidlig som mulig med antibiotika for å overvinne effektene av sykdommen. Dessverre, hvis utslettet går ubemerket, eller en lege unnlater å mistenke at en pasientens symptomer er relatert til borreliose, kan infeksjonen gå ubemerket.

Effekter

Lyme sykdom er diagnostisert gjennom en enkel blodprøve som vil oppdage sin bakteriell tilstedeværelse. Lyme-sykdom som fortsetter å utvikle seg inne i kroppen kan begynne å danne giftstoffer som kan være dødelig. Influensalignende symptomer og ekstreme smerter i muskler og ledd kan gjøre det vanskelig å utføre daglige funksjoner, inkludert trener og går. Selv med antibiotikabehandling, kan skade på infiserte deler av kroppen være irreversible. Talevansker kan begynne å utvikle og forverre, forårsaker kommunikasjon for å være et problem for den smittede. Og forringelse av musklene kan føre en person til å bli sengeliggende.

Fakta

Bortsett fra de langsiktige virkningene som Lyme sykdom kan ha på kroppen, er de langsiktige virkningene det kan ha på en persons bankkonto. Dessverre, sykdom lider betale en heftig pris for å gjøre dem godt igjen. Sent stadium ofre må gjennomgå en langvarig fase av oral og intravenøs antibiotika. Og hvis disse medikamentene blir stoppet for tidlig, vil infeksjonen somle inne i kroppen, gjenvinne styrke og begynne den smertefulle prosessen med å ødelegge kroppen for andre gang rundt. Likevel er det noen forsikringsselskaper ikke helt dekke kostnadene ved disse medikamentene for sine abonnenter. Kostnadene ved de nødvendige antibiotika kan nå hundrevis av dollar for en enkelt dose. Den langsiktige økonomiske byrden kan bli katastrofale for noen pasienter.

Forebygging / løsning

Forebygging er nøkkelen i Lyme sykdom slaget. Iført lange ermer skjorter, lange bukser, knestrømper, riktig fottøy og en lue når venturing i skogkledde områder i varmt vær måneder, er foreslått. Lyse klær er også en nødvendighet, som vil gjøre deg bedre egnet til å få øye på en Lyme huke på klærne. En full kropp og hode sjekk anbefales også når du går tilbake innendørs. Også sjekke for utslett og gjenkjenne de tidlige symptomer på Lyme sykdom er avgjørende. Den tidlige fasen av sykdommen viser seg ofte innen dager etter bittet. De tidlige symptomer inkluderer, men er ikke begrenset til, hodepine, tretthet, muskelsmerter, feber, frysninger og hovne lymfeknuter.

Avansert Lyme sykdom Symptomer

Lyme sykdom er en bakteriell tilstand som stammer fra flåttbitt. Personer som har Lyme sykdom kan se et utslett rundt bittet området og føler febrilsk, verkende og generelt uvel i de tidlige stadier av sykdommen. Lyme sykdom kan bli mer avansert med alvorlige konsekvenser hvis den ikke behandles i det hele tatt, eller hvis antibiotikakur ikke fullt utrydde bakterier (se Ressurser). Av denne grunn er det viktig å bli behandlet for Lyme-sykdom så snart som mulig.

Navn

Advanced borreliose er noen ganger også referert til som fase 3, eller sen kronisk Lyme-sykdom.

Timing

Avanserte eller sen kronisk Lyme sykdom symptomer varierer i form av en tidslinje. Noen mennesker føler symptomer et par uker etter at de utvikler sykdommen, mens andre kan føle virkningene etter flere år.

Leddgikt

Lider av avansert stadium Lyme sykdom kan føle smerte og hevelse som er forenlig med leddgikt, selv om de tidligere aldri hatt leddbetennelse. Knærne er ofte påvirket.

Muskelsmerter

Muskelsmerter som kommer og går i varierende grad kan være et symptom på sen kronisk Lyme sykdom.

Søvnproblemer

Tossing, kan snu og ha andre søvnvansker på grunn av smerter være et tegn på stadium 3 Lyme sykdom.

Nervous System

Nervesystemet kan påvirkes hvis du ikke ble behandlet i de tidlige stadier av Lyme sykdom. Symptomer på avansert Lyme kan inkludere å ha problemer med å holde på oppgaven og opplever hukommelsestap.

Hvordan diagnostisere Lyme sykdom

Hvordan diagnostisere Lyme sykdom


Lyme-sykdom er en bakteriell infeksjon som er forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi. Det er kjent å bli spredt av hjort flått som de injisere bakterien når de trenger inn i huden. Medisinske tilstander, slik som leddsmerter, utslett og abnormiteter i hjertet og nervesystemet som oppstår etter et flåttbitt, kan varsle din lege for å diagnostisere borreliose. Les videre for å lære å diagnostisere borreliose.

Hvordan diagnostisere Lyme sykdom

•  Forstå tilstedeværelsen av en ekspanderende utslett i forbindelse med influensalignende symptomer er en indikasjon på Lyme sykdom. Disse symptomene etterligne en lang liste med andre sykdommer og tilstander, så en blodprøve for å identifisere Lyme sykdom antistoff vil trolig bli utført.

Rapport noen tegn til unormal hjerterytme med legen din. Hvis du har en historie med noen hjertedysfunksjon, og du har blitt utsatt for muligheten for et flåttbitt, bør du bli vurdert av en lege. Han vil bruke din medisinske historie og aktuelle symptomer for å diagnostisere borreliose.

Gjenkjenne hjernehinnebetennelse som en potensiell resultat av Lyme sykdom. En prøve av cerebrospinalvæske vil bli tatt for å bekrefte eller utelukke diagnosen.

Forvent en komplett batteri av tester for å diagnostisere årsaken til felles unormalt. Symptomene kan være hevelse, stivhet og smerte som et resultat av betennelse i leddene. Dette symptomet vanligvis ikke vises før de senere stadier av Lyme sykdom. Andre mulige årsaker må utelukkes, spesielt hvis det er ingen erindring av et flåttbitt.

Plan for å bli vurdert for en diagnose av Lyme sykdom hvis du har nervesystemet slik Bells parese (ansikts muskel lammelser) eller perifer neuropati (sykdom i perifere nerver). Mens det er andre årsaker til disse forholdene, kan legen din diagnostisere borreliose, hvis du har hatt et flåttbitt som ikke ble behandlet med antibiotika.

Forstå tilstander som kronisk utmattelsessyndrom, fibromyalgi og mange multi-system sykdommer kan være et resultat av Lyme sykdom. Hvis ingen andre årsaker er definerbare, kan legen vurdere muligheten for Lyme sykdom og følge behandling protokollen.

Hint

 • Det er lettere å diagnostisere borreliose når pasienten har en definitiv gang at et flåttbitt skjedde.
 • Mange mennesker får ikke den røde utslett assosiert med Lyme sykdom. Hvis du har influensalignende symptomer, og du vet at du har hatt et flåttbitt, ringe legen din umiddelbart.

Deer Tick Lyme sykdom

Hvis du tilbringer tid utendørs, har du sannsynligvis hørt om Lyme sykdom forårsaket av hjort tick. Denne sykdommen ble identifisert i 1975 i Lyme, Connecticut, der de første tilfellene av mennesker rammet av Lyme sykdom ble diagnostisert. Siden da er tusenvis av mennesker hvert år smittet med sykdommen.

Hva er Lyme sykdom?

Lyme sykdom er forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi, og som overføres til mennesker ved hjort tick, eller Ixodes scapularis. En infisert flåttbitt den menneskelige, injisere bakterier og forårsaker sykdommen.

Hvordan er det overført?

Et menneske blir Lyme sykdom ved å bli bitt av en infisert hjort tick. Hjort tick plukker opp sykdommen ved fôring på infiserte dyr som mus felt eller andre gnagere som er vill. Når flåtten flytter til en annen vert, er infeksjonen som overføres av et flåttbitt. For mennesker å få sykdommen, flåtten mye opphold festet i minst 24 timer. Den infisert flått har en 2-års livssyklus der det kan spre sykdommen.

Hvor er det funnet?

Nesten hver stat i USA har rapportert noen tilfeller av Lyme sykdom. Sykdommen ser ut til å være konsentrert i visse områder som for eksempel Øst kyststater, den nordlige delen av California, og statene i nord sentrale regionen. Stater som Wisconsin, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania og Rhode Island ser ut til å stå for den store andelen av tilfellene.

I Great Lakes-regionen i landet, sprer black-legged tick sykdommen; i Pacific Northwest, er det spredt av den vestlige black-legged tick. Mennesker får sykdommen er mer sannsynlig å plukke den opp i sommer.

Symptomer

Lyme sykdom generelt har flere symptomer vedlagt. Noen ganger vil det starte som et ringformet utslett som er rødt, i området der flåtten bite skjedde. Størrelsen av utslett vil forstørre som tiden går, men generelt er ikke kløende eller smertefull. Andre symptomer som feber, tretthet, frysninger, stiv nakke og leddsmerter er også sannsynlig med utslett. Ikke alle som har kontrakt sykdommen vil vise et utslett.

Risiko

Hvis Lyme sykdom er venstre ubehandlet, andre forhold som hjernehinnebetennelse, hjerteproblemer, hjernebetennelse, leddgikt og facialisparese kan forekomme. Disse forholdene vil vanligvis overflaten etter at sykdommen har stått ubehandlet i flere uker eller måneder. Det er også mulig å ha smerter og hevelse i leddene som er større, år etter å ha blitt smittet av ubehandlet sykdom. De grunnleggende symptomer på sykdommen vises vanligvis i løpet av den første måneden, men mer alvorlige tilstander kan ta år å dukke opp.

Behandling

Som med hvilken som helst tilstand, er det best å fange og behandle den så snart som mulig. Lyme sykdom er mulig å behandle med antibiotika. Behandling vil vanligvis vare i 3 til 4 uker, men i mer alvorlige tilfeller kan være nødvendig lengre dose. Det er mulig å bli re-infisert med Lyme sykdom hvis bitt av en annen infisert flått.

Forebygging / løsning

Som flere mennesker flytter inn i områder som tidligere var vill, er sykdommen sprer seg. Unngå flått er den eneste måten å hindre at sykdom oppstår. Når ute, sørg for å ha langermede skjorter og brette buksa i sokkene. Sørg for å sjekke deg selv for eventuelle flått når du er tilbake på innsiden. Spray deg selv med en insektmiddel før venturing i naturen. Hvis en hake er funnet på kroppen din, fjerne den så snart som mulig. Den beste måten å fjerne en hake er med pinsett. Kryssene som er funnet på hunder ikke bære Lyme sykdom.

Hvordan Test for Lyme sykdom

Hvordan Test for Lyme sykdom


Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom som krever umiddelbar intervensjon for å forebygge komplikasjoner som leddsmerter, nevropati og hjerterytme uregelmessigheter. Hvis du har et flåttbitt, bør du se etter symptomer eller kontakte legen din for å gjøre en test for Lyme sykdom. Avhengig av din medisinske tilstand, kan legen velge å starte antibiotikaprofylakse for sykdommen mens de venter på resultatene av bittet. Les videre for å lære hvordan du kan teste for Lyme sykdom.

Hvordan Test for Lyme sykdom

En forventer å ha en blodprøve for å fastslå tilstedeværelse av antistoffer mot Lyme sykdom. Det tar fra to til seks uker etter eksponering mot Lyme-sykdom for antistoffene å utvikle og fremkommer i blodet.

•  Innse det første blodprøve vil være enten en ELISA (Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay) eller IFA (Immunfluorescens). Begge disse tester er ekstremt følsomme for antistoffene som er tilstede i Lyme-sykdom.

Forvent å ha en oppfølging blodprøve kjent som en Western immunoblot test dersom ELISA eller IFA viser positive resultater. Det er mulig å få et falskt positivt resultat fra ELISA og IFA. Bekreftelse er gjort når resultatene av den vestlige immunoblot testen er også positive.

Planlegg å ha en gjentakelse blodprøve om tre måneder etter den første negative ELISA, hvis den første blodprøvetaking var innen de første 2-6 uker etter bittet. Noen ganger vil den første blodprøve vises negativt fordi antistoffene ennå ikke har utviklet.

Klargjør for tilbaketrekking av væske fra en infisert felles for PCR (Polymerase Chain Reaction) testing. Dette brukes til å bekrefte diagnosen kronisk Lyme artritt. Den registrerer bakteriell DNA identifisere tilstedeværelsen av Lyme-sykdom.

Se etter tegn på Lyme sykdom hvis barnet ditt har et flåttbitt. I utgangspunktet er et utslett anerkjent som en sirkulær blinken utslett en tydelig tegn på Lyme sykdom. Behovet for blodprøver vil bli bestemt av barnets barnelege etter en fullstendig fysisk undersøkelse.

realisere hvis symptomer som alvorlig hodepine vises etter et flåttbitt, kan det være nødvendig å teste spinalvæske for tilstedeværelse av Lyme antistoffer.

Hint

 • Hvis du tar antibiotika eller annen grunn, la legen få vite. Tilstedeværelsen av antibiotika i systemet kan forstyrre blodtestresultater for Lyme sykdom.
 • Antistoffer kan forbli i kroppen i mange år etter at sykdommen er herdet og gi en falsk-positiv respons til blodprøver. Sørg for å informere legen din dersom du tidligere har vært smittet og behandlet for Lyme sykdom.

Om Lyme sykdom

Om Lyme sykdom


Lyme sykdom rammer over 20.000 mennesker hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Sykdommen er særlig utbredt i det nordøstlige USA og i noen få stater i Midtvesten, men tilfeller er rapportert i hele landet. Hvis du er bekymret for at du kan ha Lyme sykdom, er rask behandling anbefales for å unngå kroniske problemer på grunn av infeksjonen.

Identifikasjon

Bakterien Borrelia burgdorferi, som vanligvis finnes i mus og hjort, forårsaker Lyme sykdom infeksjoner. Et flåttbitt en infisert dyr og deretter biter en person, overføre bakterien gjennom bitt. Fordi flått er ofte vanskelig å se, er det mulig å bli smittet og ikke engang klar over det før du utvikle symptomer på sykdommen.

Symptomer

Erythema migrans, ofte kalt en "blink" utslett, er vanligvis det første symptomet på Lyme sykdom. Den utslett består av en ytre rød ring, en klar midtre ring og en rød midtområdet. Utslettet kommer vanligvis innen en uke eller to av et flåttbitt, men det kan ta opp til 30 dager skal vises. Som dagene går videre, kan utslett begynner å forstørre, og du kan legge merke til sekundære utslett på andre områder av kroppen. Omtrent 80 prosent av folk som er rammet av Lyme sykdom utvikle utslett. Selv om utslett kan føles varm hvis du berører den, er det ikke vanligvis kløende eller smertefull. Hvis du har mørkere hud, kan det være vanskelig å få øye på utslettet og du kan forveksle det for et blåmerke.

Utslettet forsvinner vanligvis i ca en måned og kan være ledsaget av hodepine, muskelsmerter, feber, frysninger, tretthet og hovne lymfeknuter. Ubehandlet Lyme sykdom kan spre seg til andre deler av kroppen, slik som hjertet, nervesystemet eller ledd, og kan forårsake artritt eller kognitiv svekkelse. Bells parese, en midlertidig form for ansikts lammelse, kan skyldes ubehandlet Lyme sykdom, som kan hjernehinnebetennelse. Omtrent fem prosent av ubehandlede pasienter vil utvikle kroniske problemer, slik som nummenhet og prikking i hender eller føtter, problemer med konsentrasjon og skyting smerter.

Risikofaktorer

Folk som tilbringer tid i skogen eller i overgrodd, gresskledde områder er mer sannsynlig å komme i kontakt med carrier flått. Selv om du ikke ta turer i skogen, kan din hund eller katt bære de infiserte flått på pelsen. Du kan bli smittet når kjæledyret børster mot deg og eksponerer huden din til flåtten. Ved hjelp av en tick-kontroll produktet på ditt kjæledyr kan bidra til å redusere denne muligheten. Insektmiddel anbefales hvis du tilbringer en betydelig mengde tid på å vandre i gresskledde områder eller i skogen.

Diagnose

Vise utslett vil tillate legen din for å gjøre en Lyme sykdom diagnose. Hvis du ikke kan se din lege umiddelbart, ta et bilde av utslett og ta den med deg når du ser legen din. Hvis utslettet allerede har løst, eller du aldri hadde utslett og legen mistenker at du kan ha Lyme sykdom, vil han bestille en blodprøve for å påvise Borrelia burgdorferi antistoffer. Det kan ta en stund for disse antistoffene å utvikle og mer enn en test kan være nødvendig før en diagnose kan stilles.

Behandling

Oral antibiotika brukes til å behandle tidlig stadium av Lyme sykdom og hindre komplikasjoner oppstår. Antibiotika blir vanligvis gitt i 3-4 uker, avhengig av pasientens alder og type av antibiotika som brukes. Hvis Lyme-sykdom er detektert etter tidlig stadium, kan en intravenøs antibiotikum benyttes for to til fire uker.

Hvordan å lindre symptomer på Lyme sykdom

Hvordan å lindre symptomer på Lyme sykdom


Lyme sykdom er en vanskelig sykdom fordi symptomene kan endre nesten daglig. Noen symptomer inkluderer en høy feber, sårhet i muskler og ledd, hodepine, utslett som sprer seg over hele kroppen, lysfølsomhet og sår hals. Det kan være vanskelig for et barn, eller til og med en voksen, å komme gjennom symptomer på Lyme sykdom uten å bli utålmodig og frustrert. Selv med antibiotikabehandling, kan symptomene vare alt fra to uker til et par måneder.

Hvordan å lindre symptomer på Lyme sykdom

•  Ta medisin. Hvis pasienten har en hodepine eller muskel / leddsmerter, veksler med Tylenol og ibuprofen. Tylenol vil være bedre for hodepine, men ibuprofen vil være best for muskelsmerter. Bruk en kald kompress på hodet om nødvendig for å kjøle ned en feber.

Bruk nyanser. Følsomhet for lys kan være et stort problem blant Lyme sykdom lider. Sørg for at pasienten bærer solbriller når du går utendørs og selv inne i sterkt lys. Dette vil eliminere stress på øynene. Hvis smerte og følsomhet vedvarer, kan du bruke en kald komprimere over øynene.

Treat utslett. Utslett kan vises og spredt på en Lyme sykdom pasienten, særlig om natten. Ofte vil pasienten ha en blink utslett, men av og til en annen type av utslett vil være til stede, vanligvis etter et mønster av leddene eller i blodet. Disse utslett kan vises hele dagen eller bare om natten og kan være utrolig kløende og ubehagelig. For å dempe disse utslett, bruker hydro-kortison krem ​​for å redusere kløe og hevelse og Calamine lotion å kjøle utslett.

Drikk te og vann. Det er mulig for pasienten å oppleve andre kalde lignende symptomer, for eksempel en sår hals. Det beste er å drikke beroligende te eller isvann og å sørge for å ha en mengde av hals-belegg hoste dråper på hånden, spesielt med sitronsmak, eller hva pasienten foretrekker.

Rest. Uansett omsorg pasienten craves er et godt mål på hva som er best for ham. Pasienten bør sørge for å få mye hvile og se en lege umiddelbart dersom symptomene begynner. Lyme sykdom kan ikke behandles uten antibiotika og langsiktig infeksjon kan forårsake nerveproblemer, lammelser og død. Vennligst ta Lyme sykdom behandles umiddelbart hvis du tror du kan ha det.

Hint

 • Disse tipsene er ikke rettsmidler for Lyme sykdom. De er bare ideer om hvordan å lindre symptomene som kan oppstå.
 • Se en lege dersom noen av disse symptomene vedvarer.

Lyme sykdom Komplikasjoner

Lyme sykdom er forårsaket av bakterier som kalles Borrelia burgdorferi, som kan overføres gjennom flåttbitt. Symptomer inkluderer et utslett rundt bittet området, samt tretthet og leddsmerter, ifølge eksperter ved Mayo Clinic (se Ressurser). Lyme sykdom er lett å behandle med antibiotika, men hvis den ikke behandles, kan alvorlige komplikasjoner utvikle.

Forebygging

Komplikasjoner av Lyme sykdom kan unngås ved ikke bare å behandle sykdommen tidlig, men også ved å ta medisinen nøyaktig som angitt. Amoxicillin og Doksycyklin er vanligvis gitt i to til tre uker for å fjerne bakteriene.

Leddsmerter

Langsiktig leddsmerter er en vanlig komplikasjon av Lyme sykdom når infeksjonen henger lengre tid enn det burde. Den tilstand, kalt Lyme artritt, viser vanligvis opp i knærne.

Konsentrasjonsproblemer

Din konsentrasjon kan påvirkes av Lyme sykdom. Hukommelsestap og søvnvansker er ofte i samsvar med konsentrasjonsproblemer når Lyme komplikasjoner begynne.

Hjertearytmi

Hjerte arytmi, unormal juling mønster av ditt hjerte, kan være en komplikasjon av ubehandlet Lyme sykdom.

Nevrologiske symptomer

Komplikasjoner av Lyme sykdom kan også omfatte skade på nervene, særlig i ansiktet. To påfølgende forholdene omfatter nevropati av ansiktet og ansiktslammelse.

History of Lyme sykdom

Lyme sykdom er en bakteriell infeksjon forårsaket av hjort flått. Det er mest vanlig i den nordlige halvkule, og det kan bli kroniske hvis den forblir ubehandlet. De tidlige stadier av sykdommene som regel innebære en tydelig hudutslett og influensalignende symptomer. Hvis Lyme sykdom blir progressiv, kan det føre til nevrologiske tilstander.

Navngiving av en sykdom

Lyme sykdom har fått navnet sitt fra et utbrudd på midten av 70-tallet i en kyst Connecticut by som heter Lyme.

First Instance

Selv oppkalt etter 70-tallet utbruddet, den første registrerte forekomst av Lyme sykdom var i 1883 i Tyskland.

Tilkobling gjort mellom årsak og symptomer

I 1909, en svensk lege koblet utslett typisk for Lyme sykdom med bitt av en hjort tick.

Behandling

I 1983 begynte legene ved hjelp av antibiotika for å behandle personer med Lyme-sykdom, Rundt denne tiden ble de tre forskjellige stadier av sykdommen dokumentert.

Vaksine

I 1999, FDA godkjenne LYMErix, en vaksine for sykdommen. Det er fjernet fra markedet tre år senere etter en rekke søksmål etter mennesker utviklet leddgikt og Lyme sykdom fra den.

Hvordan behandle Lyme sykdom med antibiotika

Lyme sykdom er en multisystem inflammatorisk sykdom forårsaket av organismen Borrelia, som spres ved bitt av infisert flått heter Ixodes scapularis. Lyme sykdom er mest sett i det nordøstlige og Vesten USA og langs Stillehavskysten. Tekst diagnose bør etterfølges av behandling med forskjellige antibiotika som kan brukes for å ta seg av denne sykdommen. Behandlingen av Lyme-sykdom er avhengig av de kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Hvordan behandle Lyme sykdom med antibiotika

Treat tidlig lokalisert Lyme sykdom med en av de følgende antibiotika for 10-21 dager: doksycyklin, amoxicillin eller cefuroxim axetil.

Treat tidlig disseminert og sen Lyme sykdom (særlig sent Lyme nevrologisk sykdom) med intravenøs antibiotikabehandling med tredje generasjons cefalosporiner som ceftriaxone eller cefotaksim eller penicillin G i for to til fire uker.

Gi doksycyklin til voksne og barn som er intolerante overfor ovenfor antibiotika

foreskrive oral behandling med doksycyklin, amoxicillin, eller cefuroksimaksetil for 28 dag i slutten av Lyme sykdom med leddgikt.

Hint

 • Det er ikke påvist rolle for en rekke andre intravenøse antibiotika, slik som imipenem-cilastatin, ceftazidim, cefuroxim, vancomycin og ampicillin. Bruken av noen av disse antibiotika bør unngås for risikoen for samfunnet basert resistens mot disse midler.
 • Doxycycline er ikke anbefalt for barn under 8 år eller for gravide eller ammende kvinner.
 • Ikke behandle i mer enn fire uker som det ikke er gunstig.