Digidexo.com

giftige palmer

Er Sago Palm Thorns giftig for mennesker?

Er Sago Palm Thorns giftig for mennesker?


Mens sago palmer (Sagopalme) kan se ufarlige og innbydende, de hardføre planter er svært giftig for både mennesker og dyr. Cycads har flere bruksområder, fra i containere i stuer å busk grenser utendørs. Sago palmer vokse i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 10.

Giftig for menneskehandel

Sago palmer er piggete planter som er giftige når det spises. Alle deler av planten er giftig, inkludert tornene. Frøene, snarere enn torner, er de farligste delene. Frøene har de største beslagene av cycasin, en type glukosid. Selv om alle deler av sago palmer er utenfor grensene, frøene er den største risikofaktoren, så hold deg langt borte fra dem. Cycasin kan irritere fordøyelsessystemet. Betydelige nivåer av det kan føre til leversvikt. Dersom torn av en sago palme punkterer huden din, få medisinsk hjelp, bare for å være på den sikre siden.

Giftig for kjæledyr, Too

Sago palmer er ikke bare giftige for mennesker, men også for katter og hunder. Hunder spesielt ser ut til å nyte smaken av plantene. Hvis du har sago palmer i eller rundt hjemmet ditt, sørg for at ditt kjæledyr kan ikke komme nær dem. Dyr som får munnen på sago palmer, torner eller på annen måte, opplever ofte symptomer som depresjon, svakhet, oppkast, rennende avføring, appetitt tap, blåmerker, utmattelse, alvorlige magesmerter, uvanlig tørste og blodig avføring. Hvis du merker noen av disse symptomene i kjæledyret ditt, få ham til veterinær umiddelbart. Leversvikt er alltid en mulighet i tilfeller av sago palm forgiftning.

Øyeblikkelig legehjelp

Hvis du spiste en del av en sago palm og har noen uvanlige symptomer, kontakt lege umiddelbart. Gå til en lege, selv om du ikke har symptomer. Toksisitet er ikke alltid umiddelbart åpenbare.

Kjenn Andre navn

Aldri gjøre antagelser om sikkerheten av planter. Også aldri anta en plante bare går ett navn. Sago palmer kalles ofte papp palmer, bregner palmer og coontie palmer. Hvis du hører noen av disse navnene, holde seg langt borte fra plantene. Hold barn og kjæledyr borte fra dem, også.

Vær oppmerksom på dine omgivelser

Sago palmer er inventar i rock hager, sand hager og plener. De er også ofte sett i nærheten av innganger. Hvis du noen gang gå med barn eller kjæledyr i disse typer innstillinger, holde øynene fast på sine hender og munn. Sago palmer vokser nær bakken, og på grunn av at er lett for de små - barn og kjæledyr alike - til tilgang. Husk også at plantene er bustete å ta på - en annen grunn til å holde avstand.

Giftig & Inflammatory nevropati

Giftig & Inflammatory nevropati


Som alle andre levende vev, nerver er gjenstand for ulike kategorier av sykdom, inkludert provoserende, giftig, traumatisk, metabolske, genetisk, eller neoplastisk (tumor-aktig) lidelser. Til tross for viktige likheter, giftig og provoserende nevropati varierer i sine årsaker og mønstre.

Nerve Cell Anatomy & Funksjon

Sensoriske nevroner videresende informasjonen de mottar til sentralnervesystemet (CNS), mens motor nevroner bære kommandoer fra CNS til muskler og kjertler. Strukturen av alle neuroner inkluderer en cellekroppen, en axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen og andre underenheter kalt organeller. Dendrittene er korte forlengelser av cellene som mottar signaler fra flere neuroner, mens den mye lengre axon fiber overfører informasjon. Isolerende lag av myelin skjede kan vikle aksonet.

Nevropati Klassifisering

Medscape dubs nevropati "sensorisk" eller "motor", avhengig av typen av neuroner påvirkes. Nevropati som påvirker nerver i hjernen er sagt å være kraniale, mens "perifer nevropati" refererer til lidelser i nerver som ligger utenfor hjernen og ryggmargen. Klinikere kan også baserer sin beskrivelse av en nevropati på sine diagnostiske egenskaper, eller sin plassering i en nerve. For eksempel, i demyeliniserende nevropati (myelinopathy), er myelinlaget skadet, mens i aksonal nevropati (axonopathy), utarter aksonet.

Årsaker til Toxic nevropati

Medscape beskriver tre kategorier av giftige nevropati: nevropati av cellen kroppen, myelinopathy og distal axonopathy. De kan alle resultere fra inntak eller misbruk av forskjellige stoffer og kjemikalier, så vel som eksponering mot arbeidsplassen eller miljøgifter. De mange potensielle gjerningsmannen er bly, arsen, uorganisk kvikksølv, maling komponent xylen og hjerte medisiner perheksilin eller amiodaron,

Årsaker til inflammatorisk nevropati

Ifølge "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease", smittestoffer og visse immunmekanismer kan utløse akutt eller kronisk inflammatorisk nevropati. Med inflammasjon, hvite blodceller og kjemikalier infiltrere ulike områder av nerver, forårsaker demyelinisering og dysfunksjon. Selv om de fleste tilfeller har ukjente årsaker, knytter Medscape noen tilfeller med slike forhold som hepatitt B eller C, HIV-infeksjon og systemisk lupus.

Tegn og symptomer

Ifølge Medscape, nevropati pasienter opplever smerte, prikking eller nummenhet, som vanligvis starter i sine hender eller føtter, og sprer seg mot sentrum av legemet. Andre symptomer kan være muskelsvakhet, en ustø gange, hjerte-rate forstyrrelser og tap av reflekser. I toksisk neuropati, symptomene avhenge av mengden og varigheten av eksponering for et toksin. I "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease," Dr. Vinay Kumar og kolleger knytte akutt inflammatorisk nevropati med rask stigende lammelser, mens pasienter med kroniske inflammatoriske nevropati opplever tilbakefall av mildere symptomer og remisjoner over flere år.

Diagnostiske prosedyrer

Elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCV) er sentrale tester for diagnostisering av giftige eller inflammatorisk nevropati. Laboratorietester, imaging studier, vevsbiopsier og grundige pasienthistorier er også viktige aspekter ved den diagnostiske prosessen.

Behandlingstilbud

For tilfeller av toksisk nevropati, råder Medscape fjerning fra arbeidsplassen eller miljøeksponering, og seponering av medikamenter. Andre muligheter er: kosthold endringer, kule soaks, varme, massasje, mosjon, liponsyre, nattlysolje, vitamintilskudd, opiater og aktuell capsaicin krem. Antidepressiva og antiepileptika er farmakologiske alternativer for både giftig og provoserende nevropati. I tillegg kan behandlinger som modulerer immunresponsen avlaste inflammatorisk nevropati, sier Medscape.

MS Relatert til giftige metaller og behandlinger

MS Relatert til giftige metaller og behandlinger


Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom der myelin hylser som dekker nervene i ryggmargen og hjernen blir forverret. Kommunikasjon i det nevrale vei til og fra hjernen blir forvrengt, og nerver har vanskeligheter med å virke. Eksponering for giftige metaller kan være en MS trigger.

Mercury

Kvikksølvdamp snylting fra kvikksølv amalgamfyllinger utløser multippel sklerose. Fire av ti case-studier kjennetegnet på et giftig metall informasjon nettstedet er MS-syke. Når fyllinger ble fjernet i disse pasientene, deres MS-symptomer redusert.

Lead

Bly er et annet metall som MS er ofte tilskrevet. En studie publisert av The British Journal of General Practice kobler en høyere MS utbredelsen til geografiske områder med høyere blyinnhold i vann, jord, grønnsaker og steiner. Blyforgiftning kan også skyldes maling.

Aluminum

En studie ved Storbritannias Keele University viste hvordan MS er relatert til giftig metall aluminium. Pasienturinprøver registrert høyere enn normalt nivå. Redusere eksponering reduserer symptomer.

Iron

Den Keele University studie viste også et høyere nivå av jern i MS pasient urinprøver. WebMD tillegg rapporterer høyere nivåer av jern i hjernen hos MS-pasienter.

Jord Eksponering

Høyere enn normale nivåer av svovel, bly og arsen var tilstede i jord i et område i nærheten av El Paso, Texas, hvor forekomsten av MS var også høy.

Behandlinger

Chelation terapi, avrusning og begrense eksponering for giftige metaller er vanlige behandlinger for å bidra til å begrense MS symptomer forårsaket av dem.

Er røyk fra søppel boksene giftig for mennesker?

Er røyk fra søppel boksene giftig for mennesker?


Røyk fra en kattetoalettet, men ubehagelig-luktende, er ikke farlig giftig. Men noen katter bære en sykdom som heter toksoplasmose som infiserer mennesker. Sykdommen er spesielt farlig for gravide.

Funksjoner

Katter blir smittet med Toxoplasma gondii parasitten ved å spise rått kjøtt eller infiserte dyr. Parasitten går inn i kattens avføring. Katter bruker ofte hagejord for eliminering formål, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, og menneske-smitte oppstår når en person tilfeldigvis berører munnen etter rengjøring ut en søppel boksen eller hagearbeid uten hansker.

Effekter

Toksoplasmose infeksjon innebærer vanligvis ubestemmelig symptomer som feber og mangel på energi. Imidlertid indikerer Pet Education at rundt 60 prosent av smittede gravide kvinner passere sykdommen til sin fetus. Infiserte babyer kan lide blindhet eller hjerneskade senere i livet. Toksoplasmose fører også til alvorlige helseproblemer hos personer som har svakt immunforsvar.

Forebygging / løsning

Spør noen andre til å rense ut søppel boksen. Hvis ingen andre er tilgjengelig, bruke engangshansker og vaske hendene grundig etterpå. Rens esken ut daglig, siden parasitten ikke bli virulent i 1 til 5 dager. Bruk hansker når hagearbeid eller arbeid utendørs og unngå villkatter.

Tegn og symptomer på en Giftig Nyre

Giftig nyre, også referert til som nefrotoksisitet, er en tilstand som oppstår når eksponering for aristolochic syre forårsaker personskade eller skade på nyrene. Aristolochic Syre er en kjemisk sies å ha anti-inflammatorisk egenskaper som har blitt brukt i ulike urter og urteblandinger, i henhold til American Association of Oriental Medicine. Hvis nyreskader er mild, kan pasienten ikke opplever noen symptomer eller bare noen få, og tegn på tilstanden kan bare dukke opp i blod-og urinprøver. Dersom nyreskader er alvorlig, kan flere symptomer være til stede, og nyresvikt ofte forekommer.

Urin Signs

Nyrene bidra til å skylle ut giftstoffer gjennom urinen, så når de ikke fungerer som de skal, for eksempel på grunn av giftig nyre, kan visse urin symptomer være til stede. Ifølge feil diagnose, disse inkluderer proteinuri og enzymuria. Enzymuria er en tilstand der det er enzymer som er tilstede i urin. Proteinuri er en tilstand i hvilken store mengder av protein utskilles i urinen.

Blod Signs

Det finnes flere forskjellige blod tegn på giftig nyre. Disse inkluderer økt blod-urea nivåer, økte nivåer av elektrolytter i blodet, økt blod-hydrogen ion nivå, økt blodtrykk og anemi, sier feil diagnose. Anemi oppstår når antallet av røde blodlegemer som er tilstede i blodet nedsettes.

Nyre Signs

Giftig nyre påvirker nyrene, så det er visse tegn og symptomer eksklusive til nyrene. Ifølge feil diagnose, disse inkluderer nyreskader, tubulær nekrose og nyre dysfunksjon. Nyreskader er rett og slett skade påvirker nyrene. Nyre dysfunksjon oppstår når nyrene ikke fungerer på sitt optimale nivå. Tubulær nekrose er en tilstand der nyrenes tubulære celler blir skadet på grunn av nyre vev får mindre oksygen enn de trenger for å fungere normalt. Tubulær nekrose slutt fører til akutt nyresvikt, ifølge Medline Plus, som kan føre til redusert urinmengde, væskeretensjon, kvalme, tretthet og forvirring.

Ubalanser og Fatigue

Vann ubalanse, elektrolyttforstyrrelser og tretthet er også tegn til giftige nyre. Disse tre tegnene oppstår som et resultat av nyrene ikke fungerer som den skal. En vann ubalanse oppstår når kroppens natriumkonsentrasjonen er enten for lavt eller for høyt, ifølge Discovery Health. Når mengden av vann i kroppen enten øker eller avtar, kan en elektrolytt ubalanse oppstå. Disse ubalansene kan føre til muskelkramper, tørst, irritabilitet, endringer i hjertefrekvensen og blodtrykket og beslag.

Giftig nyre kan også føre til tretthet. Når en person er trøtt de pleier å ha en mangel på både motivasjon og energi, sier MedlinePlus. De kan også oppleve apati og tretthet.

Er Begonier giftig for en baby?

Er Begonier giftig for en baby?


Begonia (Begonia semperflorens-cultorum), ofte referert til som voks begonier og tuberous begonier, er en av de mange varianter av ikke-giftige stueplanter som presenterer minimal risiko for barn ved svelging. Begonia er ofte oppført som akseptable innendørs og utendørs planter for boliger som inneholder dyr og barn.

Misforståelse

Allergiske reaksjoner kan noen ganger synes å være forårsaket av inntak av noe giftig, når reaksjonen er ganske enkelt en allergi. Begonia er en ikke-giftig plante; imidlertid, hvis allergisk, kan man reagere negativt.

Giftstoffer

Begonier inneholde to giftstoffer: oxalates og cucurbitacin B. Fordi giftstoffer er plassert i de underjordiske deler av planten og toksinet beløpet er relativt lav, det er svært usannsynlig at anlegget kan være giftig.

Bivirkninger

Hvis enkelte deler av anlegget er inntatt, det er mulighet for hevelse i hals, lepper og tunge; talevansker og svelge; og mulig kvalme og oppkast. Ingen behandling er nødvendig hvis det oppstår slike ting; symptomene er midlertidige og vil passere.

Typer

Det finnes mer enn 500 typer begonier, som alle anses ikke-giftig.

Fordeler

Begonia er lett å vokse og ta vare på, finnes i nesten alle form, farge og størrelse, presentere utsøkte blomster, og er ganske populære.

Giftig Mold forgiftning symptomer

Det finnes mange typer av mold; de fleste er ufarlige. Men det er noen former som kan vokse i ditt hjem og utgjør farlig helserisiko for deg og din familie. Disse har blitt kalt "giftig muggsopp", selv om formene selv er ikke giftig. De produserer metabolitter som produserer giftstoffer som kalles mykotoksiner. Mykotoksiner er en alvorlig helserisiko. Flere giftige mold forgiftning symptomer kan føre til kreft, hjerteproblemer, kronisk bronkitt, lærevansker og mer.

Farligste Molds

Stachybotrys chartarum og Chaetomium er de farligste formene. De fører til alvorlige sykdommer som for eksempel multippel sklerose, blødende lungene eller autoimmune sykdommer.

Muggvekst

Mold vokser i fuktige områder som inneholder oksygen og noe å mate på. I boliger, disse stedene er bad, fuktige kjellere, kjøleskap drypptrau eller hvor det har vært en lekkasje rørleggerarbeid; det farligste stedet er i gulv og vegger.

Psykiske symptomer

Symptomer på giftig mugg forgiftning er mange, og kan også være symptomer på annen lidelse. Du kan ha mer enn ett symptom. Psykiske symptomer er angst, hukommelsestap, personlighetsforstyrrelser og humørsvingninger.

Fysiske symptomer

I likhet med de mentale symptomer, kan de fysiske symptomene forårsakes av toksiske mugg forgiftning eller ved andre forstyrrelser. Disse symptomene er skjelving, sår hals, hoste, rektal blødning, neseblødning, magesmerter, hodepine og smerter i ekstremiteter.

Beskyttelse

Beskytte et hjem mold krever reparere eventuelle vann problemer raskt, se etter vann flekker, holde fuktighetsnivået lavt og holde sprinkleranlegg fra treffer ytterkledning av ditt hjem. For små områder av mold, er det anbefalt å rengjøre med blekemiddel og vann; for store områder, bør en giftig mold ekspert kontaktes.

Hvilke vitaminer kan være giftig for leveren

Selv om vitaminer er bra i sine anbefalte doser, kan vitaminer i altfor store mengder være giftige og forårsake skade på kroppen. Det finnes flere typer vitaminer som kan forårsake vitamin toksisitet. Symptomer inkluderer gastrointestinale forstyrrelser, hodepine, tretthet, muskel og leddsmerter, tørr hud, vekttap og mer.

Vitamin A

Vitamin A toksisitet vil vise seg i ulike tegn og symptomer. Noen av disse inkluderer utslett, tretthet, kvalme, oppkast, irritabilitet, hodepine og magesmerter. I noen tilfeller, peeling hud er også et problem.

Vitamin B3

Doser av Vitamin B3 i mengder på over 500 mg per dag kan skade leveren. Langvarig inntak må skje før symptomer manifest.

Vitamin C

Selv om det er sjeldent, vitamin C i mengder som overskrider 2000 mg per dag kan være giftige og påvirker leveren. Toksisitet symptomer er diaré, blødende tannkjøtt, tørt hår, forsinket sårheling og tørr hud.

Vitamin D

Vitamin D-toksisitet, også kjent som hypervitaminose D, fører hyperkalsemi. Hyperkalsemi oppstår når høye nivåer av kalsium er lagret i kroppen. Noen symptomer på vitamin D-toksisitet inkluderer redusert appetitt, forstoppelse, nyrestein, svakhet forvirring og hjerterytmeforstyrrelser.

Vitamin E

Kvalme, svakhet, tretthet, magesmerter, diaré, hodepine og gass er alle symptomer på for mye vitamin E i systemet som er en mulig årsak til leverskade.

Fordelene av Palm Oil

Fordelene av Palm Oil


Et kosttilskudd stift for mer enn 5000 år, er palmeolje laget den vestafrikanske
Elaeis guineensis treet, også kalt "palmeolje." Palmeolje er en stift som inngår i mange produkter: forkorte, margarin, såpe og kjemikalier, blant annet. Palmeolje har en rekke ernæringsmessige fordeler og når konsumert i moderate mengder kan forbedre en håndfull vanlige helsemessige forhold. Det er viktig å merke seg forskjellen mellom palmeolje og palmekjerneolje: Palmeolje er generelt mye sunnere enn palmekjerneolje, som er høy i mettet fett og nærmere sammensetning som kokosolje.

Helse Fordeler

Fordelene med ren palmeolje, som kommer fra den kjøttfulle delen av frukten fra Elaeis guineensis treet, er mange, ifølge den amerikanske Palm Oil Council. Det gir en kilde for kost energi, er lett fordøyelige og er en essensiell fettsyre. Det er kolesterol-fri og rik på karotenoider, som er en forløper til vitamin A. Det er også rik på vitamin E, en naturlig antioksidant som kan beskytte mot frie radikaler.

Fatty Acids

En av de største fordelene med palmeolje, er at det ikke trenger å være "hydrogenert" som skal brukes som et bindende fett. Hydrogenert olje medfører at oljen er blitt herdet av kjemikalier for å bli fast. Dette er prosessen som skaper "trans fettsyrer," i henhold til APOC. Disse trans-fett kan være dårlig for hjertet og andre organer. Kroppen vil naturlig absorbere fettsyrene i palmeolje. Finnes palmeolje naturlig i en semi-solid state, så det er et sunnere alternativ. Mange produkter nå bruke palmeolje i stedet for hydrogenerte oljer; forbrukerne kan finne denne informasjonen på produktetiketter.

Matlaging Fordeler

Palmeolje er vanligvis brukes i matlaging rundt om i verden. Det er lett tilgjengelig, billig og nøytral i smaken, noe som gjør det bra å bruke i de fleste typer matlaging. Fordi palmeolje er fri for skadelige trans-fett, er det spesielt godt i retter som krever "hard eller solid" fettet, i henhold til APOC, slik som kaker, småkaker eller kjeks. Det er også smakløst, så det er godt å bruke som en base olje for sauteing eller steke mat. Folk som spiser mat tilberedt med palmeolje kan ha nytte av det: Dyrestudier publisert av American Journal of Clinical Nutrition har vist oljen kan redusere halspulsåren blokkeringer og redusere risikoen for hjertesykdom, blant andre helsefordeler. Palmeolje bidrar også med kolesterol: Det øker HDL, eller "gode" kolesterolet.

Date Palm & Nutrition

Date Palm & Nutrition


Datoer er felles for Midtøsten, hvor de har blitt spist som en stift i denne delen av verden i århundrer. Trærne som produserer datoen frukt er enorme, og er i stand til å bære tusenvis av datoer per vekstsesong. Datoer er brukt tradisjonelt i noen islamske medisiner, og er rike på vitaminer og mineraler.

Tre

Datoen palmen vokser opp til 99 meter høye med blader som er mellom 14 og 16 meter i lengde. Bladene vokser rundt stammen i et spiralmønster. Daddelpalmer generelt produserer mellom 5 og 10 bunter av datoer per tre. En stor haug med datoer kan inneholde mer enn 1000 datoer. Datoen palm bærer frukt når den når 3 til 5 år i alder, men når ikke produksjons modenhet før det 10 til 12 år. Daddelpalmer leve opp til 150 år.

Frukt

Dato palm frukt er lett identifiseres når modnet. De er en mørk brun farge med tykk rynkete hud som har en skinnende glans. Datoen er generelt oval form og er vanligvis 1 til 3 inches lange. Det finnes flere typer av datoer som varierer i tekstur, farge, størrelse, form, smak, og smaken. Dato varianter inkluderer Deglet Noor, Bahri Golden Princess, Barakwi, Halawy, Khalas, Hilali, Medjool og Khadrawy. Datoer er oftest brukt som ingredienser i Midtøsten matvarer, og de vokser i popularitet i USA også.

Ernæring

Den Medjool dato er den mest tilgjengelige dato i USA. Denne dato er både den dyreste variasjon å kjøpe, så vel som den største størrelse. Det er ekstremt søt og saftig. Den Medjool dato er rik på både vitaminer og mineraler. Den inneholder vitamin A, A1, C, B1, B2, B3, B5, og B6. Det er også rik på magnesium, fosfor, jern, kalsium, kalium, protein og fiber.

Disse datoene er lave i kalorier, fett fri, kolesterol gratis, og inneholder ikke natrium. Men de er høy i karbohydrater teller, så de bør spises i moderate mengder av folk med blod sukker lidelser.

Bruksområder

Datoer er lett spist fersk for snacks og dessert. Senteret frø kan også bli fjernet fra den datoen, og datoen kan da bli fylt. Populære kjøttdeig for datoer inneholde nøtter, appelsinskall, sitronskall og kremost.

Datoer er også en favoritt i mange bakt og kokt mat. Kaker, brød og puddinger er alle populære bakevarer som inneholder datoer.

I retter fra Midtøsten, er datoer som brukes i salater, iskrem, bakevarer, rister melk samt andre drikker.

Fordeler

Ifølge Plant Sciences Division hjemmeside ved University of California i Davis, har Bedouin arabere som spiser datoer på regelmessig basis vist en ekstremt lav forekomst av kreft og hjertesykdom sammenlignet med folk som ikke spiser datoer regelmessig.

Tradisjonelt har datoer vært brukt til behandling av flere plager i den islamske verden. Datoer brukes til å behandle luftveislidelser, og for å stimulere hjertefrekvensen. Datoen kan også gjøres om til en salve for behandling av aktuell irritasjon og sår. Datoer antas å styrke musklene i livmoren under siste trimester av svangerskapet. Dette antas å hjelpe til med utvidelse av uterus ved leveringstidspunktet. Datoer er også anbefalt for bruk hos kvinner som ammer å legge ekstra næring i kostholdet sitt.

Hva er palme-olje?

Palme-olje er også kalt palmeolje og har blitt brukt i tusenvis av år. Palme-olje ikke har en lukt eller smak, og dens sammensetning består av 50 prosent mettet fett og 50 prosent umettet fett.

Betydning

Palme-olje har blitt populært som en erstatning for hydrogenerte oljer som finnes i bearbeidet mat.

Geografi

Verdens ledende produsenter og eksportører av palme-olje er Malaysia, Indonesia og Colombia. Vest-Afrika bidrar også til det globale tilbudet av palme-olje.

Bruksområder

Palme-olje kan anvendes for matlaging og baking, og er tilstede i emballerte matvarer, inkludert potetgull, kakemikser og margarin. Det er også brukt i produksjon av stearinlys, kremer og renseprodukter.

Fordeler

Palme-olje ikke inneholder noen trans-fettsyrer eller kolesterol, og inneholder antioksidanter, herunder vitamin E.

Controversy

Ifølge Center for Science i Public Interest, er dyrking av palme-olje i Indonesia og Malaysia som fører til ødeleggelse av store deler av den tropiske regnskogen.

Ernæring Helseeffekter av Palm Oil

Palmeolje er en væske avledet fra palmer, trær som finnes i varme, tropiske områder. Er noen ganger brukt palmeolje i matlaging og er også brukt som kosttilskudd i urtemedisin.

Funksjoner

Palmeolje inneholder vitamin E og beta-karoten, et stoff relatert til vitamin A, melder RxList. Noen urte leger mener også at palmeolje inneholder antioksidanter.

Effekter

Vitamin E brukes av kroppen din for funksjonen av nerver og muskler, mens vitamin A er viktig for nattsyn, sunn hud og både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer, ifølge Mayo Clinic. Antioksidanter er antatt å ha evnen til å hindre vekst av tumorer.

Expert Insight

En 2009 studie ved det kinesiske vitenskapsakademiet i Guangzhou, Kina, fant at palmeolje gjør cellene mer mottakelige for insulin, som har effekten av å senke blodsukkernivået hos personer med type 2 diabetes.

Time Frame

Palmeolje regnes som trygt for bruk daglig som medisin eller kosttilskudd for inntil seks måneder, ifølge RxList. Det anses trygt å bruke palmeolje i matlaging, men fordi væsken er en kilde til fett, bør det brukes sparsomt.

Betraktninger

Palmeolje kan øke risikoen for langvarig blødning etter en ulykke, skade eller medisinsk prosedyre. På grunn av dette, unngå å bruke palmeolje som medisin hvis du er planlagt for kirurgi eller dental arbeid i løpet av de neste to ukene, råder RxList.

Giftige Lipids og Karbohydrater

Giftige Lipids og Karbohydrater


Lipider og karbohydrater er byggesteinene i kroppen; som sådan, skadelige former av disse to makromolekyler ikke er svært vanlig. Men visse stoffer inneholder skadelige fettstoffer og karbohydrater som kan skade humane celler og forårsake sykdom.

Forholdet

Det er ingen sammenheng mellom toksiske lipider og karbohydrater toksiske; hvert stoff kommer i kroppen via forskjellige midler, og har forskjellige virkninger på mennesker.

Dannelse

Noen giftige lipider er dannet ved oksidasjonsreaksjoner som forekommer under fettstoffskiftet. Andre giftige lipider er inntatt, og er giftige på grunn biomagnifications, akkumulering av giftstoffer i kjøttet av organismer.

Aterosklerose

Low-density lipoproteiner (LDL) i blodet kan bli skadet av giftige lipider og øke risikoen for plakk og åreforkalkning.

Nøytralisering

Nyere studier av Oregon State University har funnet at noen antioksidanter, som vitamin C, nøytralisere de skadelige effektene av giftige lipider. Men den samme studien viste at vitamin C kan også være til stede i DNA-skadelige forbindelser.

Lektiner

Lektiner er karbohydrater som finnes i planter enn det som kan være giftige hvis de spises under visse forhold, for eksempel i rå røde kidneybønner. Svelging av lektiner kan føre til kvalme, oppkast og diaré.

Etanol

Etanol, kjemikaliet som befinner seg i alkoholholdige drikkevarer, er giftig for celler i kroppen. Forbruket av for mye etanol kan føre til leversykdom, pankreatitt eller kreft.

Produkter laget med Palm Oil

Produkter laget med Palm Oil


Bruken av palmeolje i industrien blir mer og mer utbredt. Palmeolje er avledet fra frukten av oljepalmetreet, som er dyrket i tropiske regioner som en plantasje avling. Siden oljen er rikelig i både massen og kjernen av frukten, er oljen palme høyest-ettergivende kilde til spiselige olje i verden.

Mat

Palmeolje brukes i matvarer som et alternativ til oljer som inneholder mye transfett. Palmeolje finnes i utallige hyllestabile matvarer, inkludert informasjonskapsler, frokostblandinger, kjeks og mikrobølgeovn popcorn. Mens trans-fettinnholdet av palmeolje er lavere enn for delvis hydrogenert vegetabilsk olje, palmeolje er høy i mettet fett, som er forbundet med hjertesykdom. Når du er i tvil om hvorvidt en mat eller drikke produktet inneholder palmeolje, sjekke ingrediensene på etiketten.

Fuel

Palmeolje brukes i enkelte typer biodiesel. Biodiesel er et alternativ til fossilt brensel; det er få fra planteoljer. I tillegg til å bli brukt som drivstoff for kjøretøy, kan palmeolje brennes for å lage elektrisitet i kraftverk.

Hudpleie produkter

Palmeolje er brukt ved fremstilling av et bredt spekter av hygieneprodukter. Det kan finnes i såpe, ansikt og kropp lotion, sjampo, balsam og hårspray. Det er også funnet i barbering geleer, akne behandlinger, leppepomade, kosmetikk og solkrem.

Diverse Produkter

Palmeolje er brukt ved fremstilling av mange andre produkter. Disse inkluderer papirmasse, fargestoffer, lampeskjermer, sponplater, polerer, tekstil ferdig, hengekøyer, sigarettpapir og møbeltrekk stuffing.

Hvordan å rense et giftig kolon

Tykktarmen, eller tykktarmen, kan bli giftig når pasienter ikke har hatt regelmessig avføring. Når avfallet ikke blir riktig og regelmessig fjernet fra kroppen, det stivner, bygger seg opp i tykktarmen, og kan resultere i kompaktering og infeksjon. Det kan også lage små hull i tarmen som kan lekke avfall inn i blodet. Et kolon rens er en måte å avlaste en giftig kolon.

Hvordan å rense et giftig kolon

•  Forbered deg på et kolon rensing for 2 eller 3 dager før opplevelsen. Spis små sunne måltider og avslutte din daglige vitamin diett. Redusere eller unngå inntak av sjokolade, kaffe og te. Tenk faste for dagen før prosedyren starter ved å drikke bare vann. Dette vil bidra til å lette ubehag av et kolon rens.

kjøpe ingrediensene til prosedyren. Du kan bruke en av en rekke kommersielle kolon rensing produktene på markedet eller lage din egen med aktivt kull, bentonitt leire og psylliumskall. De fleste helsekost og vitamin butikker bære ingrediensene.

Bland 1 ts. leire eller kull og 1 ts. psyllium i en 8-oz. glass vann, slik at ingrediensene løses opp. Drikk blandingen to timer før eller etter et måltid, en gang daglig i 3 dager. Følg kolon rensing drink med en annen glass rent vann.

Øke antall glass cleanser til 2 per dag på dag 4 og 5. Drikk blandingen første om morgenen og før du trekker deg om natten. Fortsette å øke kolon drinker til 3 på den 6. dag og fire på den 7. dag.

Plan å drikke 5 glass kolon rensing drikker en dag til du ikke lenger er forstoppet eller du føler en stor lettelse av symptomene som fikk deg til å starte prosessen på 1. plass. Mange mennesker med tarm lidelser kan ha behov for å drikke blandingen i 1 til 2 måneder, men de fleste fortsetter i omtrent to uker.

Fullfør kolon rensing rutine hver dag med klyster eller colonic flush fra en profesjonell til å sørge for at alle giftstoffer er renset fra tarmen og ikke blir sirkulert tilbake gjennom kroppen.

Hint

  • Hold deg hydrert ved å drikke ekstra glass vann før, under og etter under et kolon rensing. Ta en probiotiske supplement for å legge de gode bakteriene tilbake i fordøyelseskanalen som kan ha blitt spylt under rensing.
  • The Mayo Clinic advarer at kolon rensing kan være en unødvendig og noen ganger skadelig prosedyre. Kolon rensing prosedyrer kan føre til dehydrering, en topp i elektrolytter og farlig for personer med nyre-eller leversykdom.

Giftig rensing av kroppen

Giftig rensing av kroppen


Folk gjennomgå giftige rensing av mange grunner: for å opprettholde et ungdommelig utseende, gå ned i vekt, opprettholde helse og selv bekjempe sykdom eller sykdom. Giftig rensing er en prosess. Det starter ofte med kosthold og kan inkludere kosttilskudd, kolon renser, juicing og andre rensemetoder. De fleste bruker minst to av disse metodene når rensing.

Hvorfor folk Detox

Den viktigste grunnen til at folk detox er å kvitte kroppen for giftstoffer. Candida albicans, eller systemisk gjær, lever naturlig i tykktarmen. Noen ganger overproduces denne gjærsoppen i ett system og forårsaker symptomer som hodepine, gastritt, smerte, gjær infeksjoner og til og med autoimmune sykdommer (dvs. kronisk utmattelsessyndrom, fibromyalgi). Denne tilstanden ofte stammer fra overdreven bruk av antibiotika, p-piller, kortikosteroider, matallergier og klorvann.

Når dette gjær dør den avgir giftstoffer. Med mindre man rids det kroppen av disse giftstoffer, vil de inn i blodbanen og ende opp i sine celler og organer.

Kosttilskudd endringer

En måte å rense kroppen for giftstoffer er gjennom kosten. Siden de fleste giftstoffer ender opp i tykktarmen, er én måte for å eliminere sukker, gjær og gluten fra kostholdet. Candida strømmer på disse stoffene og vil forverres uten disse kosttilskudd restriksjoner. En glutenfri diett vil vanligvis sikre en sukker og gjær-fri diett i tillegg. Siden de fleste kommersielle brød, pasta, kaker og melk inneholder gluten, må man enten spise mer glutenfri mat eller finne erstatter for deres favoritt mat. Brun ris, de fleste kjøtt, poteter, yams, mandler, grønnsaker og frukt inneholder ikke gluten. Hvis du liker brød eller pasta, kan du spise spelt, ris eller mandel substitutter.

Probiotika, enzymer, Foods & Herbs

Begge probiotika og enzymer kan drepe systemisk gjær. Probiotika legge "vennlige" bakterier i fordøyelsessystemet. Enzymer hjelpe assimilere gjær og fjerne det fra kroppen. Disse elementene kan kjøpes på en helsekostbutikk. Imidlertid inneholder yoghurt kulturer og kan spises i stedet for probiotika. Rå grønnsaker inneholder også mange sunne enzymer.

Flere matvarer kan hjelpe detox systemet. Et par fedd hvitløk en dag kan gjøre underverker for å bekjempe gjær. Virgin kokosolje er også et godt valg Andre inkluderer cayenne pepper, grapefruktkjerneekstrakt og Paul d'Arco te, en urt.

Tykktarm, lever og galleblæren Renser

Et kolon rens vil fremskynde prosessen med å fjerne giftstoffer fra tykktarmen. Det er to grunnleggende måter å gjøre kolon renser: pulver rensemidler eller colonic vanning. Powder renser kan kjøpes på helsekostbutikker. De inneholder vanligvis en blanding av matvarer og urter som rids kroppen av gjær, parasitter og toksiner. Et kolon vanning spyler hele tarmen med renset vann. Denne prosedyren er vanligvis administreres av en lisensiert kolon hydrotherapist.

Leveren renser fjerne giftstoffer fra leveren. Det er pakket rensemidler enn rense leveren samt hjemmelagde løsninger. En leveren rens tar vanligvis bare noen få dager. En blanding av Epsom salt, vann, olivenolje, frisk rosa grapefrukt og svart valnøtt tinktur brukes ofte i hjem rettsmidler. Galleblæren flush bruker lignende ingredienser.

Juicing

Juicing kan bidra til å fjerne giftstoffer fra de fleste store organer og vev, inkludert kolon. Juicing innebærer å blande grønnsaker og frukt i en blender for å gjøre det lettere å konsumere disse matvarene. Noen vanlige grønnsaker og frukt som brukes i juicing inkluderer selleri, gulrøtter, rødbeter, reddiker, persille, hvitløk, hvete gress, epler og ananas. Hver av disse matvarene inneholder enzymer som er ekstremt kraftig i detoxing kroppen. Enzymer hjelpe friske celler trives og bekjempe ubalanserte celler, for eksempel celler som ble invadert av giftstoffer og parasitter.

Ion fotbad

Ion fotbad bruke positive og negative ioner for å fjerne giftstoffer. Igjen, cellene med giftstoffer er vanligvis svakere enn de friske celler. Giftstoffer forlater kroppen fra ulike organer, og du kan føle deg mye mer energisk etterpå. Ulike farger siver ut i vannet kan fortelle deg hvilke organer som detoxing. For eksempel appelsingiftstoffer som vanligvis kommer fra leddene.

Badstuer og Massasjestoler

Det er mange infrarøde badstuer i dag som ikke er så ubehagelig som den gamle kull enheter. Badstuer fjerne giftstoffer gjennom porene i huden. Berusede celler og parasitter ikke håndtere varmen av badstuen og faktisk dø av og til slutt strømme inn i tykktarmen. De blir senere fjernet.

Massasjestoler kan løsne visse muskler og vev for å frigjøre giftstoffer. Noen av disse stolene bruke refleksologi og akupunktur teknikker. Giftstoffer kan elimineres naturlig eller gjennom colonics. Disse stolene ofte benytter dyp massasje metoder, som kan tappe en overflod av giftstoffer fra alle områder av kroppen. Colonics er ofte anbefalt etter disse massasje for å rense disse giftstoffene ut av kroppen.

Giftige Deler av spiselige planter

Konvensjonell visdom forteller oss at det er spiselige planter og ikke-spiselige planter, den første alt rett til å spise, den andre ikke. Men noen ganger ting er ikke så klart. Spiselige planter, selv sunt som frukt, kan inneholde giftige deler. Noen er ekstremt farlig for mennesker, spesielt barn, og dyr.

Rabarbra Leaves

Rabarbra består av lange røde og hvite stammer toppet med store grønne blader. Stilkene er ganske spiselige og kan brukes i en rekke oppskrifter, de mest populære er rabarbra pai. Men bladene er giftige og ganske farlig for mennesker. Rabarbra bladene inneholder oksalsyre, som kan være dødelig. Å spise enten rå eller kokt rabarbra blader kan forårsake kramper og koma, og hvis spist i tilstrekkelige mengder, død.

Apple Seeds

Epler er en allsidig frukt og kan spises av nesten hvem som helst uten syk effekter, med mindre de er uheldig nok til å ha noen form for matallergi. Men eple frø inneholder noe som er giftig for alle: cyanid. Apple frø inneholder amygdalin, et sukker og cyanid forbindelse som som blir til dødelig hydrogencyanid i metabolismen. Cyanide fratar blodet av oksygen, noe som fører til døden ved kvelning. Heldigvis, kan kroppen håndtere en liten mengde cyanid, og eple frø inneholder ikke nok til å gjøre skade hvis bare noen få er spist.

Peach Pits

Peaches, deilig som de er, også inneholde giftige deler. Teknisk sett, ifølge Texas A & M AgriLife Extension hagebruk service, "Alle deler av fersken unntatt fruktkjøtt og huden er giftige." Dette hovedsakelig konsentrert i gropen, som i likhet med eple frø, inneholder amygdalin. Den store størrelsen på en fersken pit gjør utilsiktet inntak usannsynlig, men likevel bør fersken groper aldri bli spist, som selv en ikke-dødelig dose kan føre til pustevansker og koma.

Mandler

Mandler er unike ved at de er muttere som kan være både spiselige og giftige samtidig. De kommer i to grunnleggende varianter, søte og bitre. Søte mandler, inkludert Jordan mandler og "shell mandler," er ikke giftig. Disse mandler og mandel melk laget av dem, kan spises med ingen grunn til bekymring, bortsett fra av personer med mutter allergi. Men bitre mandler inneholder blåsyre og vår venn amygdalin. Bitre mandler brukes til å lage mandel smakstilsetning, eller "ånd av mandler", en væske som brukes ofte i baking eller godterier. De er også brukt til å lage amaretto. Brukes i små mengder, er det liten fare, men når det spises i større mengder, kan bitre mandler være dødelig.

Om Palm Oil

Palmeolje er en kontroversiell produkt. Tilhengere av produktet tout sin helsemessige fordeler, og hevdet at det er fullpakket med næringsstoffer og rik på antioksidanter. På den andre siden av argumentet, helsemessige fordeler og dens samlede miljøpåvirkning er aktuelle.

Fakta

Palmeolje er avledet fra kjøtt av frukten av oljepalmearter E. guineensis. I sin jomfruelige form, er oljen lys oransje-rødt på grunn av det høye innhold av karoten. Siden det er omtrent 50 prosent mettet, forblir palmeolje semi-fast ved romtemperatur. Det motstår også oksidasjon og høy varme nivåer, noe som gjør det populært for bruk i steking matvarer. Mange tilberedt mat og blandinger er laget med palmeolje - baby formel, donuts, potetgull, kjeks, bakevarer og frokost barer.

Pros

Ifølge den amerikanske Palm Oil Council (APOC), har denne trans-fett gratis olje blitt konsumert i tusenvis av år, og er ansett å være "naturens gave" til verden siden det er fullpakket med antioksidanter og kan bidra til å øke HDL ( "godt") kolesterol nivåer. Forskjellig fra palmekjerneolje eller kokosolje, inneholder palmeolje mindre mettet fett og ingen trans-fettsyrer, som har vært knyttet til økt risiko for kreft, hjertesykdommer, fedme og arteriell blokkering. Gruppen støtter palmeolje helse fordeler som lavere risiko for blodpropp, kreft forebygging og bedre kolesterolnivåer. Den APOC støtter Malaysias bærekraftig praksis og pointa ut at landet opprettet en Palm Oil Wildlife Conservation Fund i et forsøk på å minimere den negative effekten av palmeolje dyrking.

Positive forskningsresultater

En studie fra 2006 på rotter ved Alabama A & M University lenker rød palmeolje til potensielt å ha positive effekter for å redusere tykktarmskreft. En separat studie fra 2006 ved Case Western Reserve University viste at palmeolje er derivat, kan TCF (tocotrienol rike fraksjon) være lovende i forebygging og som del av en behandlingsplan for prostatakreft. Til slutt, en 2004 studie av den malaysiske Palm Board gitt lovende resultater som indikerer at TCF kunne hemme vekst og spredning av brystkreft celler.

Cons

I "Cruel Oil" skrevet av Ellie Brown, Ph.D., og Michael F. Jacobson, Ph.D., er spørsmål om palmeolje helse fordeler og høsting standarder hevet. Rapporten siterer biomedisinsk forskning som har antydet at den høye mettet fett innhold av palmeolje er knyttet til økt risiko for hjertesykdom i forhold til andre oljer som oliven eller raps. I tillegg er 83 prosent av det globale tilbudet av palmeolje dyrkes i Malaysia og Indonesia, hvor store områder med regnskog blir ødelagt. Den økologiske effekten (tap av regnskog og den påfølgende innvirkning på dyrelivet) har brakt produktets bærekraft i tvil.

Negative forskningsresultater

En studie fra 2006 ved Cardiovascular Nutrition Laboratory i Boston, Massachusetts undersøkt bruken av palmeolje som en erstatning for delvis hydrogenert olje. Resultatene indikerte at palmeolje, som delvis hydrogenert olje, resulterte i høyere LDL ("dårlig") kolesterol nivåer enn soyabønner eller raps olje uten vesentlig påvirker HDL ("godt") kolesterol nivåer.

Annen bruk av palmeolje

Palmeolje er overveiende brukt i mat, enten som en ingrediens eller som en del av preparatet. Omtrent 20 prosent av palmeolje bruk er viet til ikke-matvarer som kroppen olje, såper, plast, hudpleieprodukter, stearinlys, rengjøringsprodukter og biodiesel.

Hvilke metaller er giftige for fisk dammer og hager?

Hvilke metaller er giftige for fisk dammer og hager?


Tilstedeværelsen av små spor av metaller i fiskedammer og hager er akseptabelt for vekst, men de blir giftige når de er for konsentrert. Dam, som selger fiskedam produkter, refererer til denne konsentrasjon som "tungmetaller", som finnes i loddemetallet som brukes til å bli rørlegging sammen. De fleste tunge eller giftige metaller distribueres gjennom en felles vannkilde, sprøytemidler eller kasserte skrapmetall.

Lead

De giftige effektene av bly følte både av vannlevende organismer og hageplanter. Metallet ble vanligvis brukt i lodding vannrørene, men har siden blitt avviklet fordi de syke effektene er også følt av mennesker. Ifølge University of Minnesota, er bly oftest leeched ned i grunnen og tjern miljøer gjennom bilen utslipp og når bly-basert maling chips av, blander i jorda og avløp til en vannkilde. Siden planter har en tendens til å absorbere mindre bly enn bløtvev organismer som fisk, hager tendens til å ha en høyere terskel for bly nivåer.

Kobber

Kobber ved mindre konsentrasjoner er ikke skadelig og er faktisk nødvendig som et vesentlig element for fisk og planteliv. De negative eller giftige virkninger merkes når konsentrasjonen av kobber blir for høy. Siden det er et metall som ikke dekomponerer, akkumuleres den i sedimentet. Over tid kan det nå farlige nivåer for planter og dyr. I akvarier, er en kjemisk reaksjon som produseres når vann med lav pH-verdi og lav vannhardhet mix med kobber sediment forårsaker høye konsentrasjoner av kobber til brått slippes ut i vannet, sier OASE Living Water. Denne plutselig utslipp av kobber er dødelig for dammen liv. OASE anbefaler ikke å bruke kobber produkter for å opprettholde dammer eller fisk stridsvogner å unngå kobberforgiftning.

Tin

Tinn er skadelig for planten og dam levetid på høye nivåer. Det igler i sanden fra gamle kasserte bokser, metaller, maling og plantevernmidler. Ifølge Lenntech vannbehandling løsninger, er tinn mest skadelig for sopp, planteplankton og alger, som er avgjørende for helsen til aqua økosystemer. Deres vekst, reproduksjon og matings mønstre er mest forandret ved nærværet av tinn. Hagene er mindre påvirket av tinn fordi de ikke absorberer metaller som vannlevende organismer. Mesteparten av tinn forblir i jorden, hvor den ikke lett brytes ned av mikroorganismer.

Er Fluoride Toothpaste Giftige?

Er Fluoride Toothpaste Giftige?


Et raskt blikk på baksiden av en tube med fluortannkrem kan gi deg en pause. Advarselen etiketten står det: "Hvis du ved et uhell svelge mer enn brukes til børsting, søke profesjonell hjelp eller kontakt Giftinformasjonen umiddelbart." Plutselig ideen om å pusse to ganger om dagen for sunnere tenner og tannkjøtt virker tvilsom. Selv om alt synes å ha en advarsel etikett disse dager, forstå noen grunnleggende fakta om fluortannkrem kan bidra til å bringe fred i sinnet til din neste munnhygiene økt.

Hva er Fluor?

Fluor er et mineral som finnes naturlig i vann og matvarer som havsalt, fisk, sjømat, egg og teblader. Fluor kan også bli funnet i jorda, og mineraler som fluoritt. Mens fluor ikke er ansett som et viktig kosttilskudd element som kalsium, jern eller salt, betyr fluor gi noen fordeler til generell tannhelse.

Fluor og Dental Health

Stort sett ofte hører vi av fluor i form av tannkrem, munnvann og aktuelle programmer som brukes på tannlegekontor. Fluor har lenge vært brukt til å bidra til å styrke tannemaljen og forebygge tannråte. Når vi spiser, plakk-bakterier og sukker fra matvarer kombineres for å danne et surt miljø i munnen. Denne syren angriper toppen emalje lag på våre tenner, fjerning av mineraler i en prosess som kalles demineralisering. Demineralisering fører til svakere tannemaljen og potensielle tannråte. Når vi pusser med fluortannkrem, legger fluor i demineralisert flekker og bidrar til å styrke tannemaljen. Denne prosessen kalles remineralisering. På grunn av de dental fordeler forbundet med å bruke fluor, er fluor ofte lagt til tannkrem og andre orale hygieneprodukter.

Riktig dosering

The Institute of Medicine er Food and Nutrition Board er en divisjon av National Academies of Science; det vurderinger ernæringsmessige saker for USA og andre land. I 1997 etablerte det daglige tilstrekkelig inntak for fluor. På disse nivåene, kan fluor effektivt bidra til å redusere tannråte og samtidig unngå uønskede eller giftige bivirkninger. Tilstrekkelig inntak er etablert på 0,05 mg / kg kroppsvekt. Generelt sett betyr dette voksne kvinner kan trygt spise 3 mg per dag, mens voksne menn kan forbruke opp til 4 mg per dag. Når det gjelder barn, tilstrekkelig inntak for 4- til 8-åringer er 1,0 mg / dag; 9- til 13-åringer er 2,0 mg / dag; og 14- til 18-åringer er 3,0 mg / dag. Eksakte nivåer av fluor mottatt når børsting avhenger av tannkrem merkevare, hvor mye som er brukt og hvor mye som er svelget. Imidlertid er en enkel dose av tannkrem anvendes for børsting faller godt under de etablerte tilstrekkelig inntak nivåer. Risiko for overdose utvikle bare når fluor nivåer stige tilstrekkelig inntak anbefalinger.

Fluorose

Tann fluorose oppstår når en person forbruker høye nivåer av fluorid over en forlenget tidsperiode. Fluorose forårsaker misfarging av permanente tenner mens de fortsatt forming. Dette vanligvis rammer barn under seks år, siden permanente tennene dannes under tannkjøttet i løpet av denne tiden. Misfarging som følge av fluorose spenner fra lyse flekker og striper, til mørkere brune flekker som kan være bekymringsfullt for kosmetiske grunner. Vanligvis fluorose resultater fra inntak av for mye fluor gjennom vannkilder så som brønnvann, og ikke gjennom bruk av fluor tannkrem.

Fluor Toxicity

Når konsumert i store nok doser, kan fluor være giftig. For eksempel, hvis et lite barn skulle spise en hel tube med barnetannkrem, mengden av fluor inge kunne nå nivåer av 143 mg. Gitt den gjennomsnittlige vekten av en seks år gammel, en dose på 100 mg, eller 70 prosent av en tube med tannkrem, på en sittende kan være dødelig. Dette er grunnen til American Dental Academy legger advarsler på tannkremtuber som advarer foreldre å holde røret ut av rekkevidde for barn under seks. Tilsvarende tannleger anbefaler ofte at barn under to børste med en tannkrem som ikke inneholder fluor. Denne anbefalingen er basert på det faktum at de fleste spedbarn svelge tannkrem, heller enn å spytte det ut, når du pusser.

Fluor Poisoning

Tegn på fluor overdose inkluderer kvalme, oppkast og diaré, magesmerter, sikling, hodepine, besvimelse, uregelmessig hjerterytme, grunne pust og kramper. Alle disse skiltene bør vurderes seriøst, og garanterer å søke medisinsk hjelp umiddelbart.