Digidexo.com

Forskjell på egne og porselens tenner

Forskjellen mellom porselen tenner & Akryl tenner

Forskjellen mellom porselen tenner & Akryl tenner


Facing tap av tenner kan være en emosjonell og vanskelig prosess. Men, kan et par gode proteser se ut og fungere akkurat som naturlige tenner. Proteser kan hjelpe deg med å tygge bedre, snakker bedre og kan forbedre selvtilliten. De kan være laget av mange materialer, de vanligste er porselen eller plast (akryl). En rekke faktorer vil påvirke hvilket materiale vil fungere best for deg, inkludert utseende, slitestyrke og komfort.

Kostnad

Kostnadene ved rekonstruktiv tannarbeid kan stige raskt, så prisen er alltid en viktig faktor å vurdere. For alle praktiske formål, er det ingen store forskjeller i kostnader mellom akryl og porselen tenner. Så, er avhengige av andre faktorer som komfort, utseende, og holdbarhet til veie mer på avgjørelsen din.

Estetikk

Noen mennesker tror at porselen gjør penere tenner enn gjør akryl, men i virkeligheten akryl tenner er nesten umulig å skille fra porselen. Skjønt, estetisk er det svært liten forskjell mellom de to, porselen fortsatt setter standarden for utseende i henhold til DentureHelp.com. Vær trygg på at enten kan gi deg tilbake den naturlige, sunt utseende.

Holdbarhet

Porselen er et hardere materiale enn akryl. Av denne grunn har en tendens til porselen for å være mer motstandsdyktig mot slitasje enn akryl. Dette betyr at de kanskje må byttes ut sjeldnere. Men porselen tenner kan også chip og crack lettere enn plast. Så, hvis du velger porselen tenner sørg for å rense dem over noe mykt eller støtdempende å hindre bryte dem ved et uhell. Hardhet av porselen tenner kan også være et problem hvis du har mange naturlige tenner som porselen kan gni mot dem og bære dem bort.

Comfort

Proteser må være komfortabel, så vel som funksjonelle. Fordi porselen tenner er mer slitesterkt, kan protesen bite endre sjeldnere enn det ville gjort med akryl tenner. Men, porselen tenner også overføre mer av kraften av bittet til de omkringliggende kjevebein enn akryl tenner gjøre. Så, hvis du velger porselen tenner er det nødvendig å ha passe kontrolleres regelmessig. Akryl tenner kan være mer behagelig for de med bentap fordi de overfører mindre kraft. De er også mindre tilbøyelige til å klikke når du snakker eller tygge.

Hvordan bleke porselen tenner

Hvordan bleke porselen tenner


Når det kommer til bleking porselen tenner, det er gode og dårlige nyheter. Den gode nyheten er at de ikke flekker veldig enkelt. Den dårlige nyheten er at du ikke kan bleke farget porselen tennene hjemme. Faktisk er det ingen over-the-counter produkter som vil fungere på porselen. Hvis du virkelig ønsker å bleke porselen tenner, har du ett alternativ tilgjengelig: bonding. Bonding kan gjøres av tannlegen din; det innebærer dekker tennene med en sammensatt harpiks, som deretter herdes. Med bonding, du mister noen gjennomskinnelighet, men få ønsket hvithet.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med en profesjonell. Tannlegen kan fortelle deg om bonding, inkludert kostnader involvert og om det vil fungere for deg.

Bestem graden av hvithet du ønsker. Hvis de andre tennene er mørkere, må du bleke dem først. Ta kontakt med din tannlege om hvilken metode som skal brukes. Matche fargen på dine naturlige tenner med den ønskede fargen på porselen tenner. Bleking prosedyrer som kan utføres av tannlegen kan ta flere timer og kostet hundrevis av dollar, med pris varierende avhengig av beliggenhet og utøveren.

Vent til tannlegen for å bruke kompositt harpiks over din porselen tenner. Etter bruk av harpiks, plasserer tannlegen en høy intensitet lys over tennene for å fremskynde herdeprosessen. For å fullføre prosessen, tannlegen polerer tennene. Bonding normalt er ferdig i ett kontor besøk, og kan koste flere hundre dollar per tann, avhengig av beliggenhet og utøveren.

Diskuter etter prosedyren omsorg med tannlegen din, og følge hans retninger for å unngå flekker på tennene igjen.

Produkter som kan bleke porselen tenner

Produkter som kan bleke porselen tenner


Vanligvis porselen tenner er gebiss, helt eller delvis, broer, kroner eller fasetter, og hver har sin egen metode for bleking. En porselen tann kan ikke hvitnet til en lysere farge enn når tannen ble gjort, men misfarging og flekker som kan bygge seg opp over tid kan fjernes for å få tilbake den opprinnelige fargen.

Tannkrem

All tannkrem arbeider for å hjelpe bleke tennene. Whitening tannkrem, selv om det vil fjerne flekker og misfarging, vil ikke fungere på porselen tenner på samme måte som det fungerer på vanlige tenner. For porselen tenner som er permanent fast i munnen slik som broer, kroner og skallfasetter, er vanlig tannkrem den beste metoden for å fjerne flekker. Tannkrem er utviklet for å fjerne kaffe, tobakk, te eller andre matvarer som kan misfarge tennene. Ved hjelp av tannkrem og en tannbørste er ofte den beste metoden for å holde porselen tenner en konsekvent farge.

ProTech protese Cleaner

ProTech renere er designet for porselen tenner som er flyttbar. ProTech protese Cleaner brukes ved å senke proteser i løsningen i minst 30 minutter om dagen, men det anbefales å la proteser i løsningen over natten. Dette vil fjerne flekker fra kaffe, te og nikotin, samt å fjerne mulige patogener som kan forårsake sykdom i bæreren. Støvsugeren skal skylles av proteser helt før du setter tilbake i munnen.

Ultrasonic Cleaner

Ultralyd rengjøringsmidler, som de laget av Sharpertek, kan brukes til å rengjøre smykker og kontaktlinser, men de ultrasoniske rengjøringsmidler er også brukt for proteser. Fordi proteser må være plassert i maskinen, er det kun for flyttbare porselenstenner. En ultrasonisk renere renser alle deler av protesen, noe som kan være nyttig med tanke på at neddykking og børsting kan ikke rengjøre vanskelig å nå områder. Ultralyd rengjøringsmidler fjerne bakterier samt rusk og flekker.

Prosedyre for porselen tenner

For noen er deres smil den viktigste funksjonen på sitt ansikt, og når tennene er misfarget, hakket eller kuttet de kan bli selvbevisst. Porselen veneers er plassert over tennene for å forbedre smil og utseende. Porselenet er holdbart, og det er ikke tilbøyelige til å sette flekker over tid. Skallfasetter kan også bidra til å lukke gapene mellom tennene og reparere de som er skadet.

Konsultasjon

Under trøst, er det viktig at du deler med din tannlege resultatet du ønsker å endre utseendet ditt. Han vil gå over alternativer for å forbedre ditt smil, inkludert å snakke om hva du kan forvente under inngrepet, samt risiko, kostnader og eventuell nødvendig anestesi.

Tannlegen vil ta bilder av tennene og tannkjøttet samt undersøke munnen din for å se hva som kan gjøres for tennene under prosedyren. Sørg for å stille spørsmål om sin erfaring med porselen tenner, samt hvordan du kan ta vare på dem etter inngrepet. Be om å se før og etter bilder av andre pasienter for å se hvor godt tannlegen har gjort i fortiden før du signerer noen papirer.

Prosedyre

Etter konsultasjon, vil den neste avtalen innebære forme tennene og fjerne emalje for å muliggjøre bedre binding mellom tennene og skallfasetter. Når tennene er forberedt, vil tannlegen ta avtrykk av tennene for å forme permanente porselen tenner. Tannlegen kan deretter bruke en midlertidig sett av porselen tenner av estetiske grunner og for å beskytte den nylig eksponerte tenner.

Følgende avtale vil være en testkjøring for permanente porselen tenner. Tannlegen vil sette dem på tennene og foreta eventuelle nødvendige justeringer for å få dem perfekt før permanent liming dem til tennene.

Til slutt, i siste avtale, tennene skal rengjøres grundig og deretter porselen veneers vil bli limt til tennene ved hjelp av kompositt harpiks sement.

Det er lite eller ingen smerte involvert i prosedyren, men en lokal bedøvelse er vanligvis gitt.

Etter inngrepet

Når dine porselen tenner er blitt permanent limt, bør du være fri til å bære på daglige aktiviteter. Kalde drikker kan føre til en liten følsomhet i starten, så bruk et strå for de første dagene etter inngrepet. Pensle som normalt, og sørg for å bruke tanntråd for å opprettholde riktig tannhelse. Mens porselen er holdbart, ikke gjør noe du ikke ville med originale tenner som tygge eller bite ned på harde gjenstander som penner, metall eller harde drops.

Kan Porselen tenner være whitened?

Mange er interessert i en lysende smil, men ikke alle behandlinger som fungerer like. Når du vet mer om blekeprosessen og hvordan det fungerer, kan du avgjøre om det er riktig for deg.

Identifikasjon

Porselen er et materiale som brukes til å konstruere falske tenner som skallfasetter, broer, implantater og kroner. Det er ofte brukt i kosmetisk tannbehandling på grunn av utseendet at det skaper.

Behandling

Du kan bleke tennene dine med over-the-counter produkter, for eksempel Whitening strips eller skuffer som bruker blekemidler for å fjerne eller redusere flekker på tennene. Eller du kan ha en behandling administrert av en tannlege eller andre profesjonelle, som vil bruke sterkere kjemikalier for en mer grundig bleking prosessen.

Effekter

Uavhengig av type behandling, er Whitening produkter utviklet for å fungere bare på dine naturlige tenner. De vil ikke endre fargen på eller fjerne flekker på porselen tenner.

Forebygging / løsning

Tennene kan bli farget på grunn av sigarettrøyk og drikke (rødvin, drue juice, kaffe, te) og matvarer (bær, røde sauser, karri) som er dypt farget. Minimer inntaket av disse matvarene.

Betraktninger

Følg riktig oral hygiene på to ganger om dagen børsting sammen med daglig bruk av tanntråd og skylle med munnvann for å minimalisere flekker. Hvis det ikke fungerer godt for deg, spør legen din om det er på tide å bytte porselen tenner for de av en annen nyanse.

Forskjeller mellom baby og voksen tenner

Selv om det ikke er synlig når babyen er født, alle hans baby tenner er på plass under tannkjøttet. Disse tennene, kalt melketenner, kan begynne å komme inn så tidlig som 3 måneders alder, men vanligvis ikke før 6-8 måneder. De har små forskjeller sammenlignet med voksne tennene.

Permanens

Baby tenner er også kalt melketenner fordi de faller ut.

Å miste tenner

Baby tenner vil vanligvis begynne å falle ut når sine røtter oppløses, i en alder av 5. Dette gir plass til de større, faste voksne tenner som vokser i deres sted.

Anatomy

Voksne tennene og baby tenner har samme interne anatomi, men voksne tennene er større.

Funksjon

Voksen og baby tenner har de samme funksjonene. Det er fortenner, hjørnetenner og jeksler, som har de samme funksjonene enten de er voksne eller baby tenner.

Roots

Voksne tennene har lengre røtter enn babyen tennene og er forankret i kjevebenet.

Porselen Vs. Akryl tenner

Porselen Vs.  Akryl tenner


Hvis du har mistet en tann fra traumer, kan en tannlege skape en falsk tann fra en rekke forskjellige materialer. Det er flere faktorer å vurdere når du gjør det valget.

Typer

En full tannimplantat inkluderer en titan stang som erstatter roten delen av en manglende tann og fungerer som base for din kunstig tann. En mini tannimplantat er en mindre versjon, omtrent størrelsen på en tannpirker. En kunstig tann kan fremstilles av en akrylplast eller en type porselen.

Funksjoner

DentureHelp.com sier at god kvalitet porselen er det beste materialet for naturlige tannerstatninger. Fordi porselen er vanskeligere enn akryl, det chips lettere. Akryl tenner er også roligere hvis du vanligvis trykker tennene.

Funksjon

Porselen tenner er mer holdbare enn akryl seg, så bite vil bli enda lenger hvis du velger en porselensmateriale.

Betraktninger

Noen mennesker har mistet bein eller tannkjøtt vev rundt sine implantater. Akryl tenner, som er mer tilgivende når du skjærer tenner, vil holde sin posisjon lenger enn porselen tenner.

Tips

Ikke prøv å ta avgjørelsen på egen hånd. Oppsøk en tannlege som kan diskutere fordeler og ulemper med deg, og ta opp dine bekymringer.

Hvordan er falske tenner laget?

Plast Proteser

Før plast protesene ble gjort for bedre slitasje og holdbarhet, ble falske tenner i utgangspunktet laget med porselen. Selv om det er folk som fortsetter å vurdere proteser laget av porselen til å være av bedre kvalitet, er prisen omtrent den samme for enten plast eller porselen. Siden iført proteser kan ta litt justering i starten, er en nøkkelfaktor for proteser å være godt utstyrt for at tennene til å se naturlig, i tillegg til at den personen skal være i stand til å snakke og spise bedre (se Ressurser). Mens falske tenner laget av plast er vanligvis et praktisk valg for personer som kan ha svak tannkjøtt vev, er en annen fordel at plast proteser tendens til å gjøre mindre støy når du tygger. Men ikke falske tenner laget av plast ikke bære så lenge porselen proteser. Plasten slites ned, og ledningene løsner over tid. Men i tilfeller hvor en person bærer proteser, men fortsatt har noen naturlige tenner, bør falske tenner være laget av plast i stedet for porselen. Porselensbrikke proteser og sprekk lettere, og fordi materialet er vanskelig, falske tenner er mer sannsynlig å bære mer på de naturlige tennene. Snakk med tannlegen din om hva slags falske tenner ville best passer dine behov, selv om du bare trenger delvis snarere enn full proteser.

Forberedelse

Det tar vanligvis minst fire besøk til tannlegen for å få riktig montert for proteser. I løpet av første avtale, er inntrykkene laget i tannkjøttet for å bestemme størrelsen og formen på de falske tennene til å bli plassert på basen. I noen tilfeller kan slapp vev på tannkjøttet må fjernes kirurgisk for å tillate tannproteser for å passe bedre. Formålet for den andre avtalen er å sikre at de øvre og nedre tenner vil stille opp jevnt når du bite ned. I begynnelsen er en voks base som anvendes for å estimere den korrekte posisjon av tennene. Ved tidspunktet for den tredje avtalen, har de falske tennene blitt satt inn i en løstsittende voks protese base, slik at tannlegen kan se hvordan tennene kommer til å se. Dette hjelper ham å avgjøre om tennene ser ekte eller om de ser ut til å være for lang. Når tennene ser ut og fungerer slik de skal, blir proteser deretter sendt tilbake til laboratoriet for etterbehandling. På dette tidspunkt blir den voks basen erstattet med en plastikk denture base som passer tett tannkjøttet. Generelt er det ved fjerde utnevnelsen at eventuelle justeringer er gjort, som noen ganger plast krymper under behandlingen.

Wear

Proteser ofte løsne over tid fordi kjevebenet har en tendens til å endre seg i form, som en person blir eldre. Tannkjøttet kan krympe tilbake og ikke lenger være i stand til å støtte protese. Dette fører til falske tenner å flytte rundt mer i munnen når du tygger. Fordi kinnmusklene, tunge og lepper er hva holde lavere proteser på plass, er det ikke uvanlig for endringer knyttet til aldring å forårsake problemer med eksisterende proteser. Selv porselen tenner er satt inn i en plast base som slites over tid. Porselen proteser også bære mer på eventuelle gjenværende naturlige tenner som de to male sammen. Tannleger anbefaler å få et nytt sett av proteser hver fem til syv år.

Trygge måter for tenåringer å gå ned i vekt i to måneder

Trygge måter for tenåringer å gå ned i vekt i to måneder


På grunn av bommen i fastfood-bransjen, samt datamaskiner og videospill blir populære underholdningsaktiviteter, mange tenåringer og barn spiser usunn, lav ernæringsmessige matvarer og øve stillesittende livsstil. Som et resultat, mange av dem er overvektig, eller til og med overvektige, og har dårlig selvtillit. De har sunne, trygge måter å gå ned i vekt i to måneder som involverer å gjøre endringer i livsstil.

Spise sunt

Mange tenåringer rett og slett ikke spiser riktig mat, heller ikke de spiser de riktige delene. Vi lever i en kultur hvor det er praktisk å plukke hurtigmat. Problemet er at fast food har begrenset næringsverdi og måltider tendens til å komme i over-sized proporsjoner.

For å gå ned i vekt, bør tenåringer vurdere å spise mindre porsjoner. Dette kan bety å spise halvparten av et måltid del på en restaurant som vil tilfredsstille sine lyster. Også i løpet av en to måneders periode, skal hun prøve å kutte ned på fast food. Begrens hurtigmat til en gang i uken og kutte ned proporsjoner. Dette vil redusere umettet fett fra dietten under de to måneders periode.

Å spise frokost er viktig også. Spise en god ernæringsmessig frokost med protein, hele korn og en porsjon eller to av frukt hver dag i to måneder vil hoppe starte stoffskiftet og gir energi. Det vil også bidra til å holde dem fra bingeing senere på dagen.

En del av problemet er at tenåringer har en tendens til å spise mye umettet fett og drikke cola som inneholder mye sukker. Gjøre små ting som å slippe brus for vann og snacking på frukt og grønnsaker i stedet for fet eller sukkerholdig mat gjør en stor forskjell. Faktisk bør tenåringer spise 7-9 porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen.

En ting tenåringer bør aldri gjøre er forby deres favoritt mat. Banning matvarer vil skape fristelse som til slutt kan føre til overspising. Hemmeligheten er å spise favorittmaten - men i moderate mengder.

Hvis en tenåring gjør disse livsstilsendringer og holder å gjøre disse for to måneder, vil han eller hun se en nedgang i vekt på slutten av perioden.

Bli Aktiv

Hvis tenåringer kutte umettet fett fra kostholdet sitt, vil de finne at de har mer energi. Dette er en god ting fordi mange tenåringer og barn er ikke aktive nok til å opprettholde en sunn livsstil. Mange populære moderne-dag aktiviteter for tenåringer inkluderer å se på TV, spille videospill eller sitter ved datamaskinen besøker sosiale nettverk. Dette er stillesittende aktiviteter som ikke tillater mye bevegelse.

Tenåringer bør bli mer aktive. Dette betyr ikke at de må løpe ut og bli en lagsport, eller ta opp aerobic. Å bli aktiv kan bety at det å finne ting de liker å gjøre, som for eksempel svømme, danse, gå tur. Noe som får deres hjerter pumping og sine muskler i bevegelse er en sunn aktivitet. I løpet av to måneder, bør han eller hun finne måter å være aktiv litt hver dag, men hvis travle akademiske tidsplaner unngå dette, bør hun eller han får med en venn minst 2-3 ganger i uken og finne morsomme aktiviteter, som for som skøyter.

Vær realistisk om Forventninger

Mange tenåringer, spesielt jenter, få ideer i hodet om hva de skal se ut, eller hva vekten må være. Det er bedre å fokusere på å være sunn og god følelse i stedet for om hvilken størrelse bikini hun kan bære denne sommeren. Holde sunne, realistiske forventninger er viktig fordi, ellers kan tenåringer blir besatt av deres ser ut, og ta på usunn og ekstreme metoder for å gå ned i vekt. De kan hengi seg over-trener, tar slankepiller, eller til og med å utvikle en spiseforstyrrelse.

Akryl Vs. Porselen Occlusion

Akryl Vs.  Porselen Occlusion


Når du mister en tann fra skade eller sykdom, kan en tannlege gi en kunstig tann laget av porselen eller akryl plast. Han kan også hjelpe deg med å bestemme hvilket materiale vil gjøre den beste jobben med å gi deg et balansert okklusjon, eller til og med bite.

Historie

Tradisjonelt, porselen tenner så mer naturlig og varte lenger. Med oppdagelsen av nye biomaterialer, har akryl tenner blitt mye mer slitesterkt.

Funksjoner

Ifølge protese Hjelp, god kvalitet porselen tenner er de mest naturlige produktene, og setter standarden for estetikk. Til tross for fremskritt innen biomaterialer, porselen tenner fortsatt gjøre en bedre jobb med å holde opp over tid, men de gjør sprekk og chip lettere. Akryl tenner, på den annen side, gjør en bedre jobb med dempning lyder fra "clacking" eller tenner tapping.

Benefit

De mer motstandsdyktige porselen tenner er mindre sannsynlig å slites ned med bruk, så vil opprettholde en balansert okklusjon lenger enn akryl tenner vil.

Betraktninger

Noen mennesker har mistet bein i kjevene og har mindre støttende tannkjøtt vev enn andre. Hvis du er en av disse menneskene, kan akryl tenner, som holder seg på plass bedre når du slipe eller banker tennene, være det beste valget.

Tips

En tannlege kan diskutere fordeler og ulemper med porselen versus akryl tenner og hjelpe deg å avgjøre hvilket alternativ som er best for din livsstil.

Hva er falske tenner implantater laget av?

Hva er falske tenner implantater laget av?


Hvis du har mistet en tann fra traumer, kan en tannlege skape et implantat, og tilbyr deg et utvalg av materialer for at implantatet. Det er en rekke faktorer å vurdere når du gjør det valget.

Typer

En full tannimplantat består av en liten stang titan som erstatter roten seksjon av en manglende tann og forankrer en kunstig tann. En mini-tannimplantat er en mindre versjon av hele implantatet, omtrent på størrelse med en tannpirker, og også laget av titan. De kunstige tenner kan være fremstilt av akrylplast eller porselen.

Funksjoner

Hvis du vil ha mest mulig naturlig utseende erstatning tann, protese Hjelp anbefaler god kvalitet porselen. Det er vanskeligere enn akryl, så det kan chip lettere. Hvis du har en vane for å tappe tennene dine, vil akryl tenner gjøre en bedre jobb med å muffling lyden.

Funksjon

Siden porselen tenner er mindre sannsynlig å slites ned ved bruk, vil de opprettholde en jevn bite lenger enn akryl tenner vil.

Betraktninger

Hvis du har mistet bein eller tannkjøtt rundt implantatet, vil akryl tenner holde seg på plass bedre enn porselen når du slipe eller banker tennene.

Tips

Gjør en avtale med en tannlege for en eksamen, og for å diskutere det beste materialet for dine nye tenner.

Hvordan lage falske tenner

De mest brukte materialer for å lage falske tenner er akryl og porselen. Den viktigste bestanddel av akryltenner er PMMA (poly-metakrylat) harpiks, som er laget ved å forbinde mange metylmetakrylat-molekyler. PMMA er noe annet enn elastisk plast. To polymerkjeder er bundet med et kryssbindingsmiddel, og dette virker som en bro. Den er sterk og er motstandsdyktig mot deformasjon. Tenner laget av akryl materiale er mye tøffere og brudd motstandsdyktig enn porselen tenner.

Bruksanvisning

•  Få en nøyaktig inntrykk av pasientens tenner. Tannlegen tar inntrykkene av overkjeven og underkjeven ved å plassere alginat i pasientens munn.

La pasienten å drenere overflødig spytt ut av munnen. Med noe i pasientens munn, vil spytt sannsynligvis være overdreven.

Ta alginatet ut av munnen etter fem minutter.

Hell gips inn inntrykkene å lage avstøpninger.

Fix eventuelle feil som nødvendigvis vil oppstå i gips med en skjerpet instrument som en skalpell og gips rasp.

Lag faksimiler i kunstig stein utnytte cast.

Selv om, kan falske tenner gjøres direkte fra cast, er dette vanligvis ikke gjort fordi de nedre tennene må passe de øvre tennene ordentlig.

Før kastet inn i en enhet som kalles en articulator som viser tyggebevegelser og produserer midlertidige grunnplater på kastene. Deretter blir den støpte anordnet på riktig måte og voks brukes til å sikre den.

Gi den midlertidige stykke falske tenner til brukeren for å prøve det. Hvis det sitter riktig, kan fargen på falske tenner justeres for å matche den virkelige tenner.

Gjør de falske tenner ut av en støpt innebygd i en metallbeholder, som holder tennene riktig i munnen.

Hell materiale hvori tennene er laget inn i metallbeholderen for å tillate den å størkne. Voksen er fjernet, og de falske tenner er klare.

Hint

  • Hvis alginat setter seg fast, jiggle alginat forsiktig til det kommer ut. Alginatet bør være hardt nok til at den vibrerende ikke vil skade den.
  • Spør brukeren hvordan de falske tennene føles en uke etter å ha brukt dem. Hvis de falske tenner er svært ubehagelig eller forårsake smerte, skal brukeren komme inn og ha tennene justert slik at de passer mer komfortabelt.

Typer proteser

Ingen ser frem til å nå det punktet av seg proteser. Enkeltpersoner er redd for at andre vil vite det øyeblikket de åpner munnen for å snakke om at de ikke lenger har sine naturlige tenner. Falske tenner er ikke et nytt konsept. Folk har erstattet dårlige tenner med vikarer siden antikken. Kvalitet proteser er nå rimelig for nesten alle heller enn å bli slitt bare av de rike.

Historie

Kunstige tenner daterer seg tilbake til 700 f.Kr., og i enkelte sivilisasjoner enda tidligere. I antikken bare de rike hadde råd til kvalitet proteser med et naturlig utseende. Historien har sett proteser laget av elfenben, bein, gull, sølv, perlemor og med trevirke. De første århundrene så også individer plassere ekte tenner i munnen. Det var ikke uvanlig for noen som var i behov av penger for å selge noen av sine tenner eller for folk å fjerne tennene fra folk som hadde dødd.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer av proteser. Konvensjonelle plast proteser er blant de mest brukte for folk på jakt etter rimelige alternativer. Disse proteser vil ikke være montert før tannkjøttet har leget etter at naturlige tenner er blitt fjernet. For dem som søker etter proteser som vil se så nær ekte tenner som mulig, det er kosmetiske proteser. Keramiske porselen tenner blir brukt for å skape den naturlige utseende karakteristisk for kosmetiske proteser. Kosmetiske proteser er et dyrere alternativ. Dental implantater er tilgjengelig for de som har råd til den høye prisen. Implantater bruker en teknologi som kan være knyttet til en persons kjeve og hvor de falske tennene kan bli implantert. Tannimplantater har nesten alle funksjonene til en persons naturlige tenner og kan være utformet for å skape et vakkert smil.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at alle vil vite om en person har på seg proteser. Mange proteser bruker i dag de nyeste tannbehandling nyvinninger for å skape et mer naturlig utseende og passform enn noensinne. Hvis en person bryr seg om sine proteser godt ved å rense dem som anvist av tannlegen sin, de er ikke sannsynlig å farge og misfarge å skape en unaturlig ytelse. Mange tror fortsatt at de ikke vil være i stand til å snakke så klart, eller spise så godt hvis de har proteser i stedet for sine egne tenner. I de fleste tilfeller er dette ikke en bekymring fordi de fleste proteser i dag er fullt fungerende, så lenge de blir brukt og tatt vare på som instruert.

Betraktninger

Når du forbereder å bære proteser, er det å huske at disse falske tenner vil i utgangspunktet virke fremmed for munnen. Hjernen din noen ganger registrerer proteser som å være mat. Kroppen er uvitende om at proteser nå tjene som tennene. Du vil begynne å sikle, som hjernen din sende et signal for å starte fordøyelsen. Å ha for mye spytt kan være et problem før hjernen justerer seg til det faktum at dette ikke er et fremmedlegeme, og det er ikke nødvendig å starte fordøye.

Advarsel

Du må ta kontakt med tannlegen din hvis du har noen problemer med montering av protesene. Hvis du føler noen smerte, bør du også ringe tannlegen din. Proteser som ikke passer godt kan føre til at tannkjøttet og munnen til å bli sår eller bli infisert. I de mest alvorlige tilfeller kan du utvikle svulster som følge av proteser som ikke er justert i munnen ordentlig. Selv om du ikke har problemer med protesene, må du gå til tannlegen regelmessig for å sikre god oral helse.

Step-By-Step protese Making

Proteser brukes til å erstatte tenner tapt på grunn av sykdom eller skade. Tannlegen og tann lab arbeide sammen for å lage proteser som vil se bra og hjelpe pasienten til å spise normalt.

Identifikasjon

Prosessen begynner med at tannlegen å undersøke de resterende tennene og tannkjøttet hos pasienten. Et inntrykk er tatt av munnen med en deig-lignende leire satt på en plast eller metall lager brett som passer inne i munnen. Et avtrykk er laget av både den øvre og nedre kjeve. Når leiren er gummiaktig og stiv den er fjernet og sjekket for å være sikker på en nøyaktig inntrykk ble gjort.

Størrelse

Gips helles i formen. Dette tørker og blir den første modellen blir brukt til å lage egne brett. Aksje skuffer fra det første inntrykket kommer kun i et par størrelser og sjelden produsere en presis nok modell. Skikken skuffen åpner for en nøyaktig passende mold og modell.

Funksjoner

Den tilpassede skuffen, fylt med den samme leire som før, blir så brukt til å opprette en annen støpeform av pasientens munn. Når den er tørket den er fjernet og kontrollert for nøyaktighet. Pasienten deretter biter ned til flate pinner av dental voks. Inntrykkene opprettet viser hvordan tennene kommer sammen. Andre målinger blir tatt, så som størrelsen og fargen av de resterende tenner.

Geografi

I laboratoriet, er gips brukes til å lage de nye modellene. Disse modellene er festet på en enhet som kalles en articulator. Dette gjør formene som skal justeres slik at bittet passer med inntrykkene av bittet posisjon gjort i dental voks.

Betraktninger

En spesiell rosa voks protese er dannet på modellen for å etterligne formen på tannkjøttet. Porselen tenner brukes til fortennene og plast tenner brukes til bakerste tennene. Tennene er valgt fra en rekke størrelser, former og farger er tilgjengelig fra produsenter. De er valgt ved hjelp av størrelse og farge målinger tannlegen tok. En varm kniv brukes til å varme voks "gummier", og tennene er satt inn i voks. Den øverste og nederste tennene er justert for å tygge.

Funksjon

Tannlegen har pasienten prøve på protesene og eventuelle justeringer er gjort. De proteser blir returnert til laboratoriet, hvor en støpeform for gebiss er tatt. Denne form benyttes for å lage den endelige gebiss gjøre med tann plast. Når leire av støpeformen er vanskelig det kokes for å fjerne voks. Tennene forblir i formen i riktig posisjon. Smeltet plast blir deretter helt inn i formen for å skape det endelige gebiss. Når det er tørt den overskytende plast er trimmet av og poleres. Tannlegen har pasienten prøve på protesene en siste gang, og noen steder som skaper sure plassene er trimmet.

De medisinske effektene av stråling

Vi er utsatt for stråling hver dag i naturen fra solen og stjernene, jorden, maten vi spiser, og mange andre steder. Vi er også utsatt av menneskeskapte årsaker fra TV, sigaretter og kraftverk. Selv porselen tenner og kroner gir oss en stråledose. For mye stråling kan være skadelig for helsen vår.

Thyroid Cancer

Det er vel-kjent at skjoldbruskkjertelkreft er forbundet med stråling. Ifølge rapporten "Influence of Forrige stråling på Patologiske Funksjoner og klinisk utfall hos pasienter med skjoldbrusk kreft", utgitt i april 2009 utgaven av Archives of Øre --- hode og nakke kirurgi, hos personer med skjoldbruskkjertelkreft som har hatt tidligere eksponering for stråling på arbeidsplassen, gjennom miljøet, eller fra en behandling av akne eller annen tilstand, er kreft mer aggressive og de langsiktige utfall er verre. For disse pasientene, behandlingen må også være mer aggressive.

Strålebehandling bivirkninger

Ifølge Daglig Health nettsted, bivirkningene til eksponering for strålebehandling avhenge av den delen av kroppen som skal behandles. Huden kan bli irritert og kan endre farge midlertidig i området behandles, og det kan være permanent eller midlertidig hårtap. I fordøyelsesprosessen, kan bivirkningene være tap av matlyst, kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré og kramper. I den reproduktive området, bivirkningene inkluderer infertilitet eller sterilitet, vaginal tørrhet eller innsnevring og impotens. Mange av disse negative effektene kan være midlertidig, men den verste risikoen er for utvikling av annen kreft.

Andre Stoffskiftesykdommer

Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry advarte om at folk som har vært utsatt for kjernekraftverk eller produksjon av atomvåpen eller nedfall fra detonasjoner av atombomber ikke bare har en høyere risiko for skjoldbruskkjertelkreft, men også andre skjoldbrusk sykdommer. Når vevet ikke er helt drept, men er fortsatt litt funksjonelle, kan det føre til hypotyreose eller thyreoiditt, eller godartede svulster eller knuter på kjertelen.

Psykologisk stress

Etter høy eksponering for stråling fra en kjernefysisk eller kjemisk utgivelse, kan det være psykologisk stress fører til depresjon, angst, posttraumatiske stresslidelser og demoralisering, ifølge Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry nettside. Personer utsatt, spesielt mødre, er alvorlig bekymret for helsemessige effekter til seg selv og sine barn. De er stadig bekymret for om de vil bli syk, eller hvis deres gener er ødelagt og deres fremtidige barn vil lide misdannelser.

Prenatal Exposure

The Centers for Disease Control and Prevention uttalt at dersom moren svelger eller puster radioaktivt materiale, kan det gå inn i blodet hennes og inn i navlestrengen til babyen. Dette vil utsette fosteret for stråling og kan ha alvorlige helseeffekter avhengig av stadium av utviklingen. Stråling fra utsiden av kroppen vil påvirke fosteret mindre enn det påvirker moren, fordi morens organer beskytte den.

Dental-Bridge Problemer

Dental broer har kroner eller porselen tenner og passe over en eksisterende tann eller tenner. Med god munnhygiene og besøk til tannlegen minst to ganger i året, kan en riktig konstruert tannbro vare 10 til 20 år. Men hvis en person har en dårlig konstruert tannbro, kan problemene begynner umiddelbart og fortsetter lang sikt.

Common

Broene og kroner er ment å passe perfekt over trimmet ned tann for å sikre at den ikke beveger seg eller falle ut av sted når som helst. Men når dental broer ofte falle ut eller løsner, er det underliggende problemer. Dette er et vanlig problem, og kan skje for tre grunner. Den mekaniske fremstilling av tannen er utilstrekkelig. Dette betyr at tannen ikke ble trimmet ned nok. Tannen under blir forfalt. Det andre problemet er, dersom broen ikke ble konstruert fullstendig i tannlaboratoriet.

Frakturer

En porselens brudd kan også forårsake dental-bro problemer. Bruddet er en hårfin pause i tannbro. Dette problemet kan oppstå av to ulike grunner. For eksempel kan det tanntekniske laboratorier har en behandlingsfeil, og en feil kan gjøres på hvordan tannbroen ble opprettet. Imidlertid, feil kan også skje før informasjonen sendes til laboratoriet. Tannlegen kan feilvurderer mekanikken i din bite. Likevel kan en porselens brudd være en kombinasjon av feilene fra tannlege og av laboratoriet.

Space

Et annet problem med dental broer er når det er en plass mellom trimmet tann og broene. Når dette gapet eller plass problemet oppstår, er tannen ikke helt dekket som det er påkrevet å være. Den plass, i tillegg, kan føre til flere problemer. For eksempel, siden tannen ikke er dekket, er den trimmet tann et ettertraktet mål for tannråte og hulrom.

Størrelse

Størrelsen av de dentale broer eller kroner kan være problemet. Dental broer er tilpasset utstyrt til munnen. Problemer kan imidlertid oppstå når dental broer eller kroner er enten for tynne eller for omfangsrik. Dette kan føre til to problemer. Mat kan bli fanget mellom tann og broen hvis det er for slank; som et resultat, kan tannråte forekomme. Det andre problemet er når broen er for voluminøse; Dette kan føre til kinnet irritasjon.

Mangler

Dental broer ble ikke skapt bare for å dekke trimmet-montert tenner. De også erstatte manglende tenner. Imidlertid kan oppstå et problem når dental broer ikke er konstruert for å erstatte nok tenner. La oss si at du har fire manglende tenner. Siden tannlegen vurderer styrken av de andre tennene som vil ha tannbro knyttet til det, kan tannlegen din kan bestemme tennene ikke håndtere en stor bro. Således kan tannlegen krever laboratoriet for å lage en bro med tre kroner i stedet for fire. Så problemet med tannbro er at den prøver å erstatte flere manglende tenner, men har for få tennene til å gjøre jobben.

Hvordan bleke tennene hvis noen er Fake

Hvordan bleke tennene hvis noen er Fake


Når du vurderer tannbleking, er det viktig å vite hva kroner, broer eller andre falske tenner i munnen din er laget av. Selv ekte tenner svarer godt til over-the-counter tannbleking behandlinger, er utskifting tenner laget av porselen sjelden berørt. Når de er laget, er porselen tenner farget for å matche dine eksisterende tenner, og deres farge forandrer sjelden. Akryl tenner kan bli farget over tid, og noen ganger kan de bli lysere, men de er også vanskeligere å lysne enn ekte tenner. Hvis dine falske tenner er for mørkt, kan det hende du må ha dem erstattet, med en farge som matcher din naturlige tenner.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med tannlegen din for å finne ut hva som er de beste bleking alternativer for din situasjon. Tannlegen kan foreslå whitening skuffer eller whitening strips.

Hvis fargen forskjellen mellom ekte tenner og din kunstige tenner er for stor, kan tannlegen anbefale å ha kunstige tenner erstattes med nye, lysere seg.

Når kunstige tenner igjen matche dine ekte tenner, ta skritt for å unngå flekker dem i fremtiden. Unngå kaffe, te og andre væsker som har en tendens til å flekke tenner.

Puss tennene med en pasta laget av en kombinasjon av natron og hydrogen peroxide. Eller bruk en "whitening" tannkrem som inneholder natron. Dette vil bidra til å holde tennene lyse.

Hint

  • Prøv å pusse tennene med moste jordbær. Jordbær inneholder et kjemikalie som hjelper bleke tennene.
  • Unngå å bruke sterkt sure stoffer som sitronsaft for å bleke tennene. Syren kan skade tannemaljen.

Hvilke materialer jeg bruker dere for å reparere ødelagte proteser?

Hvilke materialer jeg bruker dere for å reparere ødelagte proteser?


Uansett hvor forsiktig du er med tennene, kan det hende du trenger å reparere proteser. Hverdagslige elementer som du finner på et hjem butikken kan hjelpe deg å reparere proteser når en tidlig pause oppstår.

Epoxy

Hvis du droppet eller funnet protesene uventet splittet i to, kan du gjøre dem helt igjen - i hvert fall midlertidig - med epoxy. Når forberedt på riktig måte, kan epoxy holde to porøse overflater av plast sammen for nødhjelp og tillate deg å bære proteser til du kan få en profesjonell til å reparere dem. Epoxy krever en ren overflate å følge og en forberedelse området som en papptallerken å kombinere de to reaksjonære lim. Bruk en trepinne å påføre epoxy.

Fint sandpapir

Når epoxy påføres proteser - eller noen rask selvklebende lim som superlim - enten ha en Emery bord eller annet fint sandpapir produktet på hånden for å jevne ut de skarpe kantene som kan stå av lim. Epoxy sveller og forårsake irritasjon hvis proteser er satt inn i munnen uten å bli glattet først. Du kan unngå dette delvis ved å bruke bare nok epoxy til å gjøre det bli arbeidet, men forsiktighet tilsier sandpapir eller en Emery bord brukes til å sørge for at alle skarpe kanter er borte slik at de ikke kommer i kontakt med ømme tannkjøtt.

Akryl tenner

Selv profesjonelt nivå porselen tenner som brukes til å lage proteser er ikke allment tilgjengelig for allmennheten, kan du bestille en ny tann for proteser i form av en akryl tann. Selv om de ikke føler eller synes like virkelige som vanlige tenner, vil de gjøre i et bind når du er ute etter å erstatte en tann som har blitt løsnet eller tapt. Du kan bestille akryl tenner på nettet og bruke enten superlim eller epoxy til å erstatte løsnet tann. Fordi de er lave kostnader, effektiv og rask, kan det tjene deg godt å ha et par på hånden i tilfelle av en tann tap når du minst venter det.

Protese reparasjonssett

Hvis du eier gebiss, kjøpe en protese reparasjonssett for å hjelpe deg i tilfelle protesene brekke eller hvis du mister en tann. Protese reparasjonssett kommer med lim, akryl tenner, sliping av redskaper og utstyr du trenger for å erstatte eller reparere proteser. Disse er tilgjengelige på nettet og i noen tilfeller, i apotek. Holde en på hånden sikrer at hvis din tannlege kontor er stengt eller hvis utbedringen for kostbart, vil du ha de verktøyene på hånden for å fikse den verste skaden til du kan få dem inn i din tannlege kontoret for reparasjon.

Informasjon om proteser

Proteser er løsningen av siste utvei for folk som mister sine tenner på grunn av tannkjøttsykdommer, ulykker, tannråte eller genetiske lidelser. Proteser varierer avhengig av individers dental behov. For eksempel, partielle proteser erstatte en tann eller flere tenner. Komplett proteser erstatte alle tennene. Uten proteser, livet kan være vanskelig for personer som har manglende tenner. De har ofte problemer med å bite og tygge mat. Mangel på tennene kan gjøre at du ser eldre ut enn du er, forårsake ansikts sagging og skape problemer for andre tennene, for eksempel giring. Proteser kan være enten fast (dvs. permanent) eller flyttbar.

Typer proteser

Proteser kommer i tre typer, delvis, over og fullstendige. Men disse tre alternativene inkluderer mer spesialiserte proteser. For eksempel, partielle proteser inkluderer flipper og Nesbit proteser. Flipper proteser er midlertidige inventar som erstatter en manglende tann før andre protese alternativer, som broer, er utvalgt. Nesbit Proteser erstatte ett eller flere bakerste tennene. Protesen er for personer som har en eller flere originale tenner igjen i underkjeven. Tannen, eller tennene, blir arkivert ned og dekket av protese plater. Umiddelbare proteser er en type av komplette proteser. De er vant etter at alle tennene blir trukket frem de komplette proteser er klar.

Materialer som er brukt

Partielle proteser er laget på forskjellige måter. Faste proteser eller broer, er bundet på tyggegummi. Faste proteser er enten utelukkende laget av porselen eller har porselen og en gull ramme. Avtagbart partielle proteser er laget med plast tenner på toppen av rosa plast tannkjøtt. Begge er festet til et metallrammeverk. Komplett proteser, som hviler på tannkjøttet og dekker hele kjeven, er laget med plast eller porselen tenner innebygd i en rosa akryl materiale som ligner tannkjøttet, i stedet for et metall ramme.

Gebiss Livet

Proteser er ikke one-size-fits-all inventar. Prosessen med å få proteser kan ta mer enn fem besøk til tannlegen eller nesten 2 måneder å fullføre. Når du har fullført prosessen, vil protesene føles løse eller oddetall for ca 3 uker. Med umiddelbar og komplett gebiss, kan tannkjøttet bli sår eller irritert. I løpet av denne tid, kan det være vanskelig å spise. Start med myk mat og tygge samtidig på begge sider av munnen.

Gebiss Care

Rene proteser daglig. Men, ikke bruk vaskemidler, tannkrem ikke er utformet for proteser eller blekemiddel til å rengjøre proteser. Bleach kan bleke rosa områder av proteser. Tannkrem og rengjøringsmidler er for slitende. I stedet bruker protese rengjøringsmidler, eller begge hender eller mild såpe. Skyll proteser etter hvert måltid. Når du ikke bruker proteser, legg dem i vann. Proteser som tørker ut mister sin passform.

Betraktninger

Ta ut flyttbare partials, dekkproteser og komplette proteser før sengetid. Tannkjøttet trenger spytt for å opprettholde god oral helse. Tannkjøttet vil kreve 6 til 12 måneder for å gro skikkelig. Derfor, hvis du har umiddelbare og komplette proteser, vil du fortsette å gå til tannlegen for justeringer. Ikke prøv å reparere ødelagte proteser. Du vil risikere å skade dem ytterligere.

Hvordan til Store proteser

Hvis du har periodontal sykdom, tannråte eller skade på tennene, må du kanskje gebiss, som er proteser med plast eller porselen tenner festet som passer inni munnen for å erstatte manglende tenner. Proteser krever spesiell omsorg når de tas ut av munnen din og lagres hver natt.

Bruksanvisning

Protese Care Basics

•  Når du skal fjerne protesene, vær forsiktig så du ikke mister dem. The American Dental Association bemerker at protesene kan bryte hvis droppet fra en høyde på bare noen få inches og råder stående over en fylt bassenget med vann eller plassere et tørt håndkle på toppen av den harde overflaten under deg når du tar ut og lagrer proteser.

Rengjør protesene før lagring dem for natten. ADA bemerker at en myk tannbørste og protese protese renere kan brukes til å fjerne plaque og annet avfall som samler seg på proteser i løpet av dagen. Håndsåpe og mild oppvask væsker er også akseptabelt for rengjøring gebiss, men ADA advarer aldri å bruke sterke pulverisert rensemidler eller blekemidler.

Plasser proteser i et glass, bolle eller annen beholder fylt med varmt vann eller en soaking løsning laget for proteser. ADA advarer om at partielle proteser med metallkomponenter kan anløpe når den plasseres i noen avslapnings løsninger; alltid spørre tannlegen din om disse produktene er hensiktsmessig.

Hint

  • Når vi leter etter en god protese renere, anbefaler ADA kjøper et produkt med ADA Seal of Acceptance; disse er bevist å være både effektive og trygge.
  • Plasser aldri proteser i varmt vann eller kjøre dem gjennom oppvaskmaskin. Dette kan føre dem til å deformere, og de vil ikke lenger passer i munnen komfortabelt.