Digidexo.com

normalt blodtrykk

Normalt blodtrykk for Kids

Blodtrykket er måling av trykket inne i kroppens blodårer. For de fleste voksne er ideelt blodtrykk 120/80. Den øverste rekke, systolisk trykk, måler trykket i blodårene når hjertet slår. Den nederste rekke, diastoliske trykk, måler trykket i blodårene mellom hjerteslag. For barn, er det imidlertid ingen ideell blodtrykksmåling.

Identifikasjon

Normalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og høyde. Foreldre bør spørre sine barns barnelege for å finne ut hva som er sunt for deres sønn eller datter.

Betydning

Hvis blodtrykket blir for høyt (høyt blodtrykk), kan det føre til hjertesykdom, hjerneslag og andre helseproblemer. Mer enn 70 millioner mennesker i USA har høyt blodtrykk.

Misforståelse

Høyt blodtrykk er ikke bare et problem for voksne. Barn kan ha høyt blodtrykk også.

Advarsel

Risikofaktorer for å vurdere omfatter rase og vekt. Studier viser at afroamerikanske og spanske barn er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk enn hvite barn. Overvektige barn er også en større risiko.

Forebygging / løsning

The American Heart Association anbefaler barn som er eldre enn 3 år har årlige blodtrykk sjekker. Foreldre kan også sørge for at deres barn spiser sunn mat og får regelmessig mosjon.

Om normalt blodtrykk for en Infant

Om normalt blodtrykk for en Infant


Blodtrykket er en viktig faktor i helse i voksen alder, spesielt når de vurderer hjertesykdommer og hjertehelse, men blodtrykket er viktig for helsen til barn og spedbarn også. Blodtrykkssvingninger påvirker et barns sirkulasjonssystemet, og en nedgang i trykket har vært forbundet med krybbedød, eller krybbedød.

Identifikasjon

Kraften av blodet strømmer gjennom hjertet inn i arteriene i kroppen blir møtt av motstand som arteriene kjempe for å holde blodet tilbake, og denne maktkampen skaper blodtrykk, som er identifisert av to tall. Jo høyere tallet kalles det systoliske, som representerer hjertets sammentrekninger som den pumper blodet i løpet av en puls, og den nedre rekke er diastolisk, som representerer hjerte i ro.

Normalt blodtrykk

Gråter og sove kan endre blodtrykket, men det er en gjennomsnittlig rekkevidde for alle spedbarn; systolisk og diastolisk tall stige med alderen. En nyfødt har et normalt trykk på ca 70 over 42 blod, men når barnet har nådd en måneds alder, stiger normalt blodtrykk til ca 85 enn 45. På 6 måneders alder normalt blodtrykk er 93 over 55, stiger igjen på 1 år til en normal gjennomsnitt på 94 i løpet av 56.

Måling

Spedbarnsblodtrykket kan måles på to måter. Den in-bolig metoden plasserer et kateter inne i barnets kropp og er den mest pålitelige måten å måle blodtrykket; den oscillometriske metoden er svært non-invasiv og måler blodtrykket ved hjelp av en mansjett som kan plasseres rundt barnets arm eller ben. Den beste tiden å ta blodtrykksmålinger non-invasiv er under søvn.

Teorier / Spekulasjoner

De sovestillinger av et spedbarn kan påvirke blodtrykket. For eksempel vil et spedbarn som er satt til å sove på magen hans opprettholde en nedgang i blodtrykket, mens et spedbarn som er lagt på ryggen opprett ingen blodtrykksendringer. Korrelasjonen mellom babyer som sover på magen og krybbedød kan bety at fall i blodtrykket spiller en rolle i denne ødeleggende syndrom. Denne blodtrykksfallet er mest avgjørende mellom to og tre måneder, når SIDS er mest utbredt.

Expert Insight

Blodtrykks områder av en full-term spedbarn er betydelig høyere enn de av en tidlig fødte spedbarn. Mens den normale hvileblodtrykket for en full-term nyfødte er 70 over 42, kan den normale hvileblodtrykket for en prematur baby være så lav som 63 over 35. Forskjellen har ført forskerne til å anta at den normale hvile blodtrykk av spedbarn varierer avhengig av alder, svangerskap og fødselsvekt.

Hva er normalt blodtrykk?

Blodtrykket er en måte å måle de krefter som utøves av hjertet når den pumper blod og motstanden av arterieveggene til blodstrømmen. Blodtrykket måles ved hjelp av to tall som kalles det systoliske og diastoliske.

Diastolisk Versus Systolisk

Den diastoliske avlesningen er et mål på trykket skapt av hjertet som den pumper blod gjennom arteriene. Motstanden i arterieveggene til flyten av blod er det systoliske trykket.

Faktorer som påvirker blodtrykket

Blodtrykket kan bli midlertidig påvirket av om en person sover eller våken. Deltagelse i fysisk aktivitet kan også føre til blodtrykket tall å midlertidig øke. Det diastoliske trykket kan stige brått når en person opplever sterke følelser.

Et sunt blodtrykk

Ifølge American Heart Association, er et normalt blodtrykk lesing for en voksen 120/80 (diastolisk løpet systolisk). Vedvarende målinger større enn 120/80 kan bety hypertensjon (høyt blodtrykk).

Komplikasjoner unormal blodtrykk

Personer som lider av høyt blodtrykk, har en økt risiko for hjerneslag. Høyt blodtrykk presenterer også en større risiko for nyresvikt.

Opprettholde et sunt blodtrykk

For å opprettholde et sunt blodtrykk, drikke mye vann og spise en lav natrium diett med mye frisk frukt og grønnsaker. Deltagelse i moderat intensitet utholdenhet øvelser som jogging vil også ha en positiv effekt på blodtrykket.

Regelmessig blodtrykkssjekk

Har blodtrykket kontrolleres minst to ganger hvert år av en lege eller sykepleier. Hyppig blodtrykk sjekker er den største forsvar mot virkningene av ubehandlet høyt blodtrykk.

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?

Hva er normalt blodtrykk hos ungdom?


Blodtrykket tilsvarer mengden blod hjertet pumper i forhold til den motstand mot blodstrømmen i arteriene. Normale verdier forskjellig for ungdom og voksne.

Betydning

Alder, høyde og kjønn avgjør normalt blodtrykk hos ungdom. Disse normale verdier er basert på persentil av andre ungdommer på samme alder, høyde, vekt og kjønn.

Betraktninger

Ifølge MassGeneral Hospital for Children, bør verdiene være under den nittiende persentil å bli betraktet som normalt. Tenk verdier mellom den nitti og nittifemte normale høyder, og noe over nittifemte persentil indikerer høyt blodtrykk.

Eksempel

Vurdere en lesning av 116/75 til 122/78 i den nitti persentilen normalt for en 12-år gammel jente. For en 12-år gammel gutt, erkjenner en lesning av 115/75 til 123/79 i den nittiende persentil som normalt.

Funn

Ifølge Rush University Medical Center, normale blodtrykket opplesninger øke fra barndom, til ungdomsårene, til voksenlivet. Vurdere et spedbarn lesning av 80/45 og en halvvoksen lesning av 110/70 akseptabelt.

Advarsel

Ifølge kidshealth.org, nesten 60 millioner mennesker i USA over en alder av 6 år har høyt blodtrykk. Ungdom med blodtrykket opplesninger høyere enn den nittiende persentil er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk som voksne.

Normalt blodtrykk Range for voksne

Normalt blodtrykk Range for voksne


En silent killer, kan høyt blodtrykk bidrar til slag og andre hjertesykdommer uten noen åpenbare symptomer. Det er derfor det er viktig å sjekke blodtrykket regelmessig og holde blodtrykket innenfor normalområdet.

Identifikasjon

En sphygmomanometer, en enhet som brukes for å måle blodtrykk, måler to nivåer når du sjekker blodtrykk: systolisk og diastolisk trykk. Systolisk representerer den øvre rekke og diastolisk representerer lavere.

Normalt blodtrykk

Den normale systoliske blodtrykket for en voksen person er under 120 mm Hg. Den normale diastoliske blodtrykket er under 80 mmHg.

Lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk, også kjent som hypotensjon, oppstår når blodtrykket faller under 90 mmHg (systolisk) over 60 mmHg (diastolisk). Uten noen symptomer, presenterer hypotensjon ingen problemer. Hvis svimmelhet eller besvimelse utvikler, kan legehjelp være nødvendig.

Prehypertensjon

I 2003, National Institutes of Health senket terskelen for normal blodtrykk fra 130 mmHg (systolisk) over 85 mmHg (diastolisk). De opprettet en ny kategori som heter prehypertension. Voksne med blodtrykk 120-139 systolisk og 80-89 diastolisk faller i denne kategorien.

Måling over tid

En høyere enn normalt blodtrykk lesing betyr ikke at du har høyt blodtrykk.

Forebygging / løsning

Hvis du faller inn i en kategori som er høyere enn normalt, kan endringer i livsstil senke blodtrykket. Redusere alkoholforbruk og økt mosjon er to av alternativene.

Hva er et normalt blodtrykk på en automatisk Monitor?

En automatisk blodtrykksmåler blåses opp ved å trykke på en knapp, og gir en digital avlesing av blodtrykket. Normalt blodtrykk er definert på samme måte enten tatt av en manuell eller automatisk monitor.

Blodtrykket opplesninger

Blodtrykket måles som to tall - systolisk (beat av hjertet og den øverste nummeret på avlesning) og diastolisk (avslapning av hjertet mellom beats og bunnen nummer). Normalt blodtrykk er definert som mindre enn 120 mm Hg systolisk og mindre enn 80 mm Hg diastolisk.

Pros av en automatisk Monitor

Det er viktig å kjenne blodtrykket, og automatiske skjermer gjør det praktisk og enkelt å måle det på ulike tider av døgnet i den komforten av ditt eget hjem. Noen mennesker har "hvit frakk syndrom" og viser en høyere blodtrykk lesing i et legekontor.

Ulemper med en automatisk Monitor

Kroppsbevegelser eller uregelmessig hjerterytme kan kompromittere nøyaktigheten av den automatiske skjermen. Automatiske blodtrykksmålere generelt koste mer enn $ 40,00, så prisen kan være uoverkommelige.

Betraktninger

Sørg for at mansjetten passer armen. Feil størrelse kan påvirke lesing. Før du tar blodtrykket, unngå tobakk, alkohol og koffein i 30 minutter og hvile i tre til fem minutter før du tar blodtrykket.

Advarsler

Bare en lege er i stand til å diagnostisere og behandle høyt blodtrykk. Spør legen din dersom blodtrykket konsekvent leser over 120/80 mm Hg på en automatisk monitor.

Hva er et normalt blodtrykk pris?

Verktøyene for å måle blodtrykket er en blodtrykksmåler (blodtrykksmansjett), stetoskop eller en digital blodtrykksmåler. Den sphymomanometer og stetoskopet er brukt sammen for å få en blodtrykksmåling. Den digitale blodtrykksmåleren brukes av seg selv.

Begynn å ta blodtrykk

Mansjetten av sphygmomanometer har en flekk som er plassert over området av brakialarterien på hver arm. Stetoskopet er plassert under kanten på mansjetten over arterien. Den medisinske arbeideren pumper mansjetten, klemme armen.

The Blood Pressure Endelig Reading

Den første lyden hørte etter stadig defla mansjetten er det systoliske nummer, eller den øverste nummeret på blodtrykket fraksjonen. Den siste lyden høres fra den stadig defla mansjetten er diastolisk nummer, eller den nederste tallet på blodtrykket fraksjonen.

Normal Adult Range

Et normalt blodtrykk, og for å lese voksen er mellom 90 til 130 for systole og 60 til 80 for diastolen.

For høy eller for lav

Alt over 140/90 er grunn til bekymring, og må bringes til lege oppmerksomhet. Alt under 90/60 kan ha en person føler seg svak og bør også bli sett på av en lege.

Øvelse blodtrykk

Under øvelse, kan den systole øke til mellom 195 til 220, men den diastole kan reduseres til 75.

Hva er normalt blodtrykk tall?

Alle synes å være opptatt av sitt blodtrykk i disse dager. Det finnes mengder av medisiner for å senke blodtrykket, og saltfrie krydder er normen nå. Men hva er normalt?

Definisjon

Blodtrykket er måling av trykket av blodet i blodkarene som hjertet pumper. En frisk blodtrykket som er nødvendig for å sikre tilstrekkelig blodtilførsel til kroppen, og høyt blodtrykk kan være et tegn på andre helseproblemer.

Måle blodtrykk

Blodtrykket er gitt i to tall: det systoliske trykk, og det diastoliske trykket. Jo høyere tall, det systoliske, er trykket når hjertet kontrakter. Jo lavere antallet måler trykket ved den største punktet for avslapning av hjertet. Det er vanligvis målt med en blodtrykksmansjett, som passer over overarmen.

Normalt blodtrykk Numbers

Menn har generelt høyere blodtrykk tall enn kvinner, hvor blodtrykket faller enda lavere i løpet av svangerskapet. Den ofte siterte norm for blodtrykket er 120/80, og blodtrykk regnes som høy hvis det systoliske trykket når 140 eller diastolisk treffer 90.
Prehypertensjon er staten der en persons blodtrykk er høyere enn normalt, men ikke høyt nok til å bli diagnostisert som høy. Prehypertensjon er definert av blodtrykket opplesninger hvor som helst mellom 120/80 til 140/90. Denne tilstanden er kun godkjent i Nord-Amerika. I Storbritannia er blodtrykk definert som vanlig opp til 140/90.

Viktig

Det er viktig å overvåke blodtrykket. Hvis blodtrykket er for høyt, kan du skade hjertet muskler og sette deg høyere risiko for hjerteinfarkt eller hjertesykdom. Den kan også varsle deg om farlige tilstander som åreforkalkning. Hvis blodtrykket ditt er for lavt, vil blodsirkulasjonen være ineffektiv, og noen deler av kroppen din vil ikke ha tilstrekkelig oksygen og næringsstoffer.

Administrere blodtrykk

Det er flere måter å opprettholde et sunt blodtrykk. Hvis du er utsatt for høyt blodtrykk, holde seg borte fra høye nivåer av natrium i kosten. Hvis lavt blodtrykk er et problem for deg, vær forsiktig når du spiser cayenne pepper. Også rikelig med intens fysisk trening med styrke hjertet og blodårene, noe som forbedrer blodtrykket også. Over-spising legger stor belastning på mange av kroppens systemer og ofte øker blodtrykket, så se på servering størrelse.

Hva Er normalt blodtrykk for mennesker?

Den normalt blodtrykk for mennesker kan være en vanskelig ting å bestemme. Blodtrykket blir lest på to måter. En reading er tatt når hjertet tenses mens en annen lesning er tatt når hjertet hviler. De to tallene sammen fastslå en persons blodtrykk. For å komplisere saken, blodtrykket opplesninger varierer i samme person fra dag til dag og minutt til minutt. Også en rimelig blodtrykk for én person kan være farlig for en annen person. Leger vanligvis følger samfunns gjennomsnitt for å avgjøre normalt blodtrykk.

Identifikasjon

Når en persons blodtrykket måles, blir det registrert av to tall. Det første tallet er det systoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet kontrahering. Det andre tallet er det diastoliske trykket. Dette er blodtrykket når hjertet slapper av. Blodtrykket blir ofte leses som det systoliske blodtrykk nummer "over" det diastoliske blodtrykk nummer. Begge numre er viktig å kjenne til å bestemme hvorvidt en blodtrykket faller inn i det normale området.

Størrelse

Blodtrykket opplesninger måles i millimeter kvikksølv. Dette er fordi de gammeldagse blodtrykk maskiner benyttet en kolonne av kvikksølv som likner en gigantisk termometer. Moderne blodtrykk maskiner bruker microchips og digital avlesning. Tallene er oppført som millimeter kvikksølv, selv om ikke noe kvikksølv som brukes i beregningene.

Funksjon

Legene avgjøre om et blodtrykk er sunt ved å sammenligne blodtrykket tall til et blodtrykk diagram. På den ene siden er det systoliske trykket tall. På den annen side er det diastoliske nummer. En vinklet linje er trukket mellom de to tall. Hvis linjen vinkler litt oppover, anses normalt blodtrykk. Forslag til optimal blodtrykk for mennesker regnes som 120 over 80. Men en persons blodtrykk avvike noe fra dette og fortsatt bli betraktet som sunt og normalt.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel nedover, signaliserer det utbruddet av høyt blodtrykk og leger blir bekymret. 140 over 90 anses den høye enden av normalt, og kan indikere hypertensjon. Når den stiger til 160 over 100, leger starte høyt blodtrykk behandling. Dette inkluderer en endring av kostholdet, økt mosjon og eventuelt medisiner for å senke blodtrykket. Hvis det blir så høyt som 180 enn 110, leger blir skremt. På dette nivået er det en betydelig risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Behandlingen blir presserende.

Advarsel

Når linjen mellom det systoliske trykket og det diastoliske trykket begynner å vinkel oppover, signaliserer det lavt blodtrykk. Personer med lavt blodtrykk ofte føler deg svimmel, svak og sliten. 90 over 60 er vurdere cutoff point for hypotensjon. Hvis en persons blodtrykk faller for lavt de kan skli inn i en koma eller til og med dø. Barn og godt luftkondisjonert idrettsutøvere har en tendens til å ha lavere blodtrykk. Dette regnes som normalt for dem.

Betraktninger

En rekke faktorer påvirker en persons blodtrykk. Stress, fysisk aktivitet og spise innen flere timer med blodtrykket lesing vil alle innvirkning på resultatene. Dette er grunnen til at leger ikke basere en diagnose på bare en test. Flere målinger er nødvendig for en nøyaktig vurdering.

Normalt blodtrykk Retningslinjer

Normalt blodtrykk Retningslinjer


Normalt blodtrykk er viktig for helse og levealder. Høyt blodtrykk eller hypertensjon, kan føre til mange helseproblemer, inkludert hjerneslag, hjerteinfarkt eller hjertesvikt. Lav blodtrykket kan forårsake problemer med blodstrøm gjennom venene, og kan resultere i en mangel på energi eller sirkulasjonsproblemer.

Systolisk blodtrykk

Systolisk blodtrykk er den øverste tallet i en blodtrykksmåling. Denne lesing indikerer høyeste trykket som hjertet kontrakter for å pumpe blod. Systolisk blodtrykk bør være mellom 90 og 140. Readings ovenfor som anses hypertensive eller høyt blodtrykk. Readings nedenfor som anses lavt blodtrykk. Mulige årsaker til høyt systolisk blodtrykk inkluderer høy kroppsfett, høyt saltinntak eller mangel på mosjon.

Diastolisk blodtrykk

Diastolisk blodtrykk er den nederste rekke en blodtrykksmåling. Denne målingen er av blodtrykket som utøves når hjertet er i ro. Normal diastolisk blodtrykk varierer mellom 60 og 90. Høy diastolisk blodtrykk er en indikator på fremtidige helseproblemer, blant annet hjertesykdom og slag.

Den kombinerte tall

Generelt, hvis det systoliske blodtrykk tall er høyt, det diastoliske vil også være høy. Det motsatte er også sant. Hvis diastolisk Tallet er høyt, vil systolisk generelt også være høy. Det er viktig å søke medisinsk behandling for høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk kan være tegn på andre forhold, inkludert arteriell blokkering. Høyt blodtrykk alene ofte resulterer i hjerteinfarkt og aneurismer. Når det kombineres med arteriell blokkering, risikoen inkluderer hjerneslag og blodpropp.

Hva er et normalt blodtrykk for en kvinne?

Hva er et normalt blodtrykk for en kvinne?


Normalt blodtrykk for en kvinne anses noe mindre enn 120/80. Det systoliske trykket (øverste rekke), er trykket av hjertet ditt når det kontrakter. Det diastoliske trykket (nederst nummer), er trykket av hjertet ditt når den er i ro.

Unormal Reading

Når toppnummeret er konsekvent 120 eller høyere, eller den nederste tallet er konsekvent 80 eller høyere, har du enten mild eller høyt blodtrykk.

Mild Blood Pressure

Når toppnummeret leser 120-139 eller bunnen antall leser 80-89, du har mild blodtrykk (prehypertension). Mild blodtrykk bør overvåkes nøye fordi det kan forverre og bli høyt blodtrykk.

High Blood Pressure

Når toppnummeret leser 140 eller høyere eller bunn antall leser 90 eller høyere, har du høyt blodtrykk (hypertensjon). Du kan være foreskrevet medisiner for å senke blodtrykket.

Diabetes eller svekket nyrer

Hvis du er en diabetiker eller har nedsatt nyrefunksjon, oppstår høyt blodtrykk når topp antallet er 130 eller høyere eller den nederste tallet er 80 eller høyere.

Age

Kvinner i alderen 65 år eller eldre er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk enn yngre kvinner.

Forebygging / løsning

Høyt blodtrykk kan forebygges eller forbedret ved å miste vekt, trene regelmessig og å begrense dine inntak av natrium og alkohol.

Om normalt blodtrykk under trening

Trening har blitt godt dokumentert for å bidra til å redusere høyt blodtrykk på lang sikt, men kan midlertidig øke trykket i både systolisk (øverste rekke) og diastolisk (nederst nummer) .Hva er normalt blodtrykk under trening blod?

Dynamisk Exercise

Rask og kontinuerlig bevegelse av lemmer kalles dynamisk øvelse. I den gjennomsnittlige person, er det ikke uvanlig at blodtrykket til å øke fra 120/80 i en hvileperiode til 195/75 under trening.

Fysisk tilstand

En person i god form vil ha mindre av en økning enn en som er overvektig. En typisk normale utvalget av økningen vil være mellom 160 til 220/75.

Anstrengelse Exercise

Tunge løft innsnevrer musklene, redusere oksygen og forårsaker en økning i både det systoliske og diastoliske nummer. Det er ingen normalområdet hos anstrengelse øvelser.

Farene

Blodtrykksøkning i forbindelse med anstrengelse kan forårsake hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Andre faktorer

Høyt blodtrykk under trening kan bli forverret av koffein, ulovlige midler (som kokain eller metamfetamin) og noen over skranke medisiner som er ikke-døsig, som dayquil. Hvis du føler deg svak eller svimmel, deretter øvelsen bør stoppes umiddelbart.

Hva Er normalt blodtrykk for kvinner?

Hva Er normalt blodtrykk for kvinner?


Det er viktig å overvåke blodtrykket regelmessig, og å endre kosthold, livsstil og fysisk aktivitet for å opprettholde blodtrykket innenfor normalområdet. Enten du tar p-piller, gravide, overgangsalderen eller afrikanske amerikansk, opprettholde normalt blodtrykk reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag hos kvinner i alle aldre.

Definisjon av blodtrykk

Blodtrykket refererer til måling av makt mot veggene i blodårene dine som hjertet pumper blod gjennom kroppen din. Hver gang ditt hjerte kontrakter, blod er "presset" mot veggene i blodårene og målt som systolisk blodtrykk (den første eller øverste nummer). Når hjertet slapper av og påfyll med blod, trykket på blodårene faller markert. Denne avslappet tilstand er målt som diastolisk blodtrykk (det andre eller nedre rekke).

Måle blodtrykk

Blodtrykket er tatt ved hjelp av et stetoskop for å lytte til blodstrømmen og en mansjett stil sphygmomanometer, som er pakket rundt overarmen og pumpet opp. Trykke på utløserventil, lufttrykket i mansjetten sakte redusert inntil legen hører en dundrende lyd, noe som indikerer at blod er nok en gang blir tvunget gjennom brakialarterien. Dette er registrert som systolisk eller topp antall blodtrykket. Lufttrykk på mansjetten vil fortsette å bli løslatt inntil ingen lyd høres, og dette tallet vil bli registrert som diastolisk blodtrykk.

Normal blodtrykk

Optimal blodtrykk er ansett å være 120/80 mmHg eller lavere; derimot, er blodtrykket så høyt som 130/85 mmHg fortsatt anses innenfor normalområdet. En diagnose av høyt blodtrykk eller hypertensjon er vanligvis laget etter tre eller flere påfølgende målinger er tatt på 140/90 mmHg eller høyere. Medikamentell behandling er vanligvis initiert.

Legg merke til at blodtrykket serier nevnt ovenfor gjelder for både menn og kvinner. Men kvinner har spesiell risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Drug produsenten avsløring uttalelser advarer om at p-piller har vært knyttet til høyt blodtrykk hos noen kvinner. Kvinner foreskrevet pillen blir advart om ikke å røyke mens du tar det, spesielt hvis de lider av mild nyresykdom, har en familiehistorie med høyt blodtrykk eller er over 35 år.

Svarte kvinner med risiko

Statistisk, afroamerikanske kvinner i alle aldre er mer sannsynlig å ha høyere blodtrykk enn hvite kvinner, og for å være mer utsatt for høyt blodtrykk og de tilhørende helserisiko. Det finnes ingen vitenskapelige bevis som beviser hvorfor, men.

Blodtrykk i svangerskapet

Noen kvinner utvikler høyt blodtrykk plutselig under en graviditet, som er en tilstand som kalles gestational hypertensjon. En plutselig økning i blodtrykket kan være alvorlig og føre til komplikasjoner, inkludert tidlig fødsel av barnet eller lav fødselsvekt. En gravid kvinne kan også utvikle svangerskapsforgiftning, som er en plutselig økning i blodtrykket som finner sted etter 20. uke av svangerskapet. Svangerskapsforgiftning kan være livstruende for både det ufødte barnet og moren, og fødselsleger vil ofte velge å levere en baby tidlig ved keisersnitt.

Blodtrykk og menopause

Pre-menopausale kvinner (vanligvis under 45 år) utvikle høyt blodtrykk sjeldnere enn menn, som antas å være på grunn av den beskyttende effekten av hormonet østrogen. Men på ca 55 år (når de fleste kvinner er gjennom overgangsalder og menstruasjonssykluser har opphørt helt), kvinner har en mye høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk enn menn.

Normalt blodtrykk verdier hos barn

Normale blodtrykket hos barn avhenge av størrelsen og alderen på barnet, så vel som deres nivåer av helsen. Som blodtrykk statistikk hos voksne, det er gjennomsnitt for spedbarn gjennom ungdom, men tallene kan variere mye, og fortsatt være i et godt utvalg. Men i alle tilfeller, kan gode blodtrykk føre til et sunnere liv, mens for lavt eller for høyt blodtrykk hos barn kan ha livsendrende konsekvenser.

Fakta

Blod seg gjennom legemet i arterier og vener. Blodtrykket er kraften av blodet mot veggene i arteriene, ifølge Lifeclinic.com. Med hver beat av hjertet, trykket i arteriene går opp, og deretter går ned mellom beats.

Identifikasjon

Når blodtrykket målt, resultatene er levert i to figurer. Den første, jo høyere tall, er det systoliske hastighet. Det systoliske satsen er trykket i arteriene når den venstre ventrikkel i hjertet kontrakter og sender blodet renner gjennom systemet. Diastolisk er det laveste tallet, og den måler minst mulig press når venstre ventrikkel er avslappende. Tallene er vist som en over den andre som 120/80. Blodtrykket blir målt ved hjelp av en blodtrykksmåler med en mansjett plassert på biceps og et stetoskop.

Betraktninger

Blodtrykket hos barn varierer vidt, avhengig av alder. Et normalt område for et spedbarn opp til 2 år ville være en avlesning på 80 systolisk og omtrent to tredjedeler av det for det diastoliske. For barn mellom 3 og 5 år, ville den gjennomsnittlige systoliske blodtrykket være 99 med en lesning av 65 på det diastoliske. For barn mellom 6 og 10, ville den gjennomsnittlige blodtrykket 105/69 og for de mellom 11 og 14 år er det i gjennomsnitt 114/76.

Betydning

Mens det er gjennomsnitt for blodtrykket hos barn, kan en rekke ting påvirke målingene. Høyde og vekt kan påvirke blodtrykket. Barnets fitness nivåer kan ha en innvirkning. En tung-sett barn som ikke er aktiv vil ha en høyere lesing enn barn av gjennomsnittsvekt som er fysisk aktive. Et barns kosthold kan påvirke en lesning. Og den emosjonelle faktoren av å være rundt en medisinsk faglig kan kjøre opp en lesning, forårsaker det som er referert til som "white-coat hypertensjon", ifølge Mayo Clinic.

Effekter

Høyt blodtrykk kan forårsake skade på veggene i blodårene, ifølge American Heart Association. Kraften kan forårsake mikroskopiske rifter, noe som over tid kan slå inn arrvev som vil samle plakett senere i livet, og potensielt føre til andre hjerteproblemer. Lavere blodtrykk enn gjennomsnittene er alltid litt bedre, selv om for lavt kan forårsake svimmelhet eller besvimelse.

Normalt blodtrykk Range for kvinnerBlodtrykket er kraften av blodet mot blodårene. Når den måler over normalt nivå, det kalles høyt blodtrykk og øker risikoen for å få slag. Det er også en forløper til hjerte og nyresykdommer. Når du har denne medisinsk tilstand, hvis årsaken er ukjent, er det svært vanskelig å gjøre det gå unna. Medisinering, spesiell diett og mosjon bidra til å redusere den. Kvinner har unike blodtrykksrelaterte problemer forårsaket av andre fysiske forhold.

Grunnleggende

Blodtrykket alltid blir registrert med ett nummer, deretter en skråstrek, deretter et annet nummer ved siden av eller under den. Det systoliske, eller øvre tallet, kommer alltid først. Det er trykket når hjertet faktisk slår. Det diastoliske nummeret er på bunnen, og bør være et mindre antall. Dette er trykket mellom hjerteslag. Tallene er en måling av millimeter kvikksølv (mmHg) registrert på blodtrykksmansjett enhet.

Identifikasjon

Et blodtrykk på 120/80 eller lavere regnes som normalt for voksne, kvinner inkludert. Utvalget over dette, med systolisk under 140 og diastolisk under 90, regnes som borderline og bør overvåkes nøye. Noe konsekvent over 140 over 90 kalles hypertensjon eller høyt blodtrykk, og må tas opp. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, 25 prosent av alle voksne amerikanere har høyt blodtrykk.

Betydning

Kvinner kan utvikle økt blodtrykk med utbruddet av graviditet, bruk av p-piller og i overgangsalderen. De kan ikke ha høyt blodtrykk, men bør følges nøye. Høyt blodtrykk under svangerskapet kan føre til mindre fødselsvekt eller tidlig ankomne i babyer og nyre eller andre helseproblemer for mødre. Fedme og arvelighet også plassere kvinner har høyere risiko for hypertensjon. Ifølge American Heart Association, afro-amerikanske kvinner har statistisk høyere gjennomsnittlig blodtrykk enn deres kaukasiske kolleger.

Betraktninger

For å redusere blodtrykket lesing nivåer, måle det i morgen før du starter din daglige rutine. Hvis du besøker et legekontor, unngå ettermiddag avtaler og hektisk aktivitet før du ankommer. Ta noen rolige minutter å slappe av før du måler blodtrykket. Ikke ta dype åndedrag; bare puste normalt. Hold føttene flatt, ikke krysset, og ikke flytte rundt eller snakke mens din blodtrykksmåling er tatt.

Tips

Sjekk blodtrykket minst annethvert år, oftere når det er mistanke om et problem. Å holde et tett øye med blodtrykket, overvåke deg hjemme og rapportere resultatene til legen din som du ba om. De fleste drugstores bære manuelle mansjetter. Finn et med en automatisk digital avlesning for letthet og nøyaktighet i lesning. Bruk den på samme tid hver dag for å sikre konsistens i målingene. Hvis det er en feil på lesing, vente 10 minutter eller mer før du prøver igjen.

Hva er normalt blodtrykk mens du sover?

Hva er normalt blodtrykk mens du sover?


I normale og hypertensive voksne, faller blodtrykket under søvn. Denne effekten er kjent som dypping, og kan være assosiert med bedre søvnkvaliteten og kardiovaskulær funksjon. Men ikke alle voksne opplever dipping.

Funksjoner

Normalt dyppe resulterer i en 10 til 20 prosent fall i blodtrykket. En voksen person med normalt trykk på 130/80 mmHg blod kan dyppe til 104/64 mmHg under søvn.

Betraktninger

Normal dipping forekommer også hos ellers friske hypertensive voksne. Hypertensjon er kronisk hvile blodtrykk større enn 140/90 mmHg. En voksen med et blodtrykk på 160/100 mmHg kan dyppe til 128/80 mmHg under søvn.

Betydning

Dipping er uavhengig forbundet med dyp søvn og færre våkne sykluser, noe som resulterer i mer avslappet og høyere kvalitet søvn. Dipping og dyp søvn er gunstig for normal menneskelig funksjon.

Prevalens

Det er anslått at 17% av den voksne befolkningen ikke opplever dipping. Det er en høyere forekomst av hypertensjon og avbrutt søvn hos personer som opplever liten eller ingen dipping.

Advarsel

Ifølge en 2004 studie publisert i "Sleep," Non-dipping kanskje forbinder med en økt risiko for hypertensive organskade. Verdien av en god natts søvn er uvurderlig. Hvis du er hypertensive og ikke får søvnkvalitet, bør du kontakte lege og livsstil coach.

Om normalt blodtrykk Readings

Hver gang du går til legen, bør helsepersonell ta blodtrykket, enten ved hjelp av en manuell cuff eller en mekanisk blodtrykk maskin. Blodtrykket måles for å estimere fremtidig risiko for kardiovaskulær sykdom. Forhøyet blodtrykk er en risikofaktor for hjertesykdom og andre helseplager. Ifølge American Heart Association, er det som regel ingen symptomer assosiert med unormale blodtrykket opplesninger.

Normale Totalt blodtrykksmålinger

For optimal helse, bør blodtrykket opplesninger være lik 120/80 eller mindre.

Normale Systolisk Readings

Systolisk blodtrykk er representert ved den øverste rekke av den totale blodtrykksmåling. Dette tallet indikerer hvor mye av arterielle trykket som oppstår når hjertets venstre ventrikkel kontrakter. Det bør ikke være mer enn 120.

Normale diastolisk Readings

Diastolisk blodtrykk er representert med den nederste rekke av den totale blodtrykksmåling. Diastolisk tall indikerer grad blodtrykk som oppstår mellom hjerteslag. Det bør ikke være mer enn 80.

Lavere enn Normal Readings

Når blodtrykket er for lavt alvorlige helsemessige forhold kan være indisert. Ifølge Mayo Clinic, kan lavt blodtrykk (hypotensjon) være et symptom på noen typer nevrologiske, endokrine eller hjertelidelser.

Høyere enn normalt Readings

Når blodtrykket er for høyt for en forlenget tidsperiode, kan det oppstå permanent skade. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, kan etter hvert føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Livsstilsendringer og medisiner kan være nødvendig for å kontrollere høyt blodtrykk.

Normalt blodtrykk for en Teen mellom alderen 13-15 år

Tenåringer bør holde styr på sine blodtrykk verdier, da dette er en viktig del av forebyggende medisin. Tenåringer i alderen 13 til 15 år har gått gjennom mange kroppslige forandringer, og oppdage tidlige varseltegn vil hjelpe dem med å administrere deres helse senere i livet.

Den gjennomsnittlige verdien

Gjennomsnittlig blodtrykk verdi for folk er vanligvis 120/80. Imidlertid kan unge tenåringer ofte viser lavere verdier, for eksempel 110/70. Ved beregning av blodtrykket, må flere faktorer vurderes, slik som din alder, høyde og vekt.

Høyt og lavt blodtrykk Verdier

Tenåringer trenger å se opp for høyt blodtrykk, som er noe over 140/90, samt lavt blodtrykk, som er noen leser under 90/60.

Hvordan beregne blodtrykk

Ved beregning av en tenåring blodtrykk, leger ofte bruker kroppsmasseindeks, eller BMI. BMI er et mål på kroppsfettet som er basert på høyde og vekt.

Svingninger i verdi

Tenåringer i alderen 13 til 15 år gammel vil ofte oppleve svingninger i sine blodtrykket opplesninger. Dette er helt normalt som tenåringer ofte gjennomgå stress så vel som fysiske endringer i kroppen sin.

Når å være bekymret

Tenåringer trenger å være klar over farene ved høyt blodtrykk, kalt hypertensjon. Forårsaket enten av fedme og mangel på mosjon, eller ved hjerteuregelmessigheter, bør høyt blodtrykk alltid overvåkes.

Normalt blodtrykk Range for barn

Blodtrykket måler blodstrømmen mot blod skipenes vegger. Den måles med to tall - systolisk og diastolisk. Systolisk, det høyeste av de to tall, måler trykket i arterien når hjertet pumper. Diastoliske måler trykket når hjertet hviler. Begge tallene er registrert som mm HG (millimeter kvikksølv).

Misforståelse

Selv om mange voksne ikke anser det som en risiko, om lag fem prosent av barn har høyt blodtrykk.

Endringer i blodtrykket

Endringer i blodtrykket kan være forårsaket av tid på dagen, aktivitet, følelser, stress eller sykdom.

Kjønn

Gutter tendens til å ha høyere blodtrykket enn piker.

Størrelse

Alder, høyde og vekt forårsake variasjoner i blodtrykket. Eldre, høyere og tyngre barn har høyere blodtrykk.

Gutter

Normal blodtrykket varierer sterkt, men for gutter i alderen 1 til 3, bør det være 80 til 120 i løpet av 34 til 75. For alderen 4-6, bør det være 88 til 128 i løpet av 47 til 84. For alder 7 til 10, det bør være 92 til 130 i løpet av 53-90.

Jenter

For jenter i alderen 1 til 3, blodtrykket bør 83-117 over 38 til 76. For alderen 4 til 6, bør det være 88-122 over 50 til 83. For alderen 7 til 10, bør det være 93-129 i løpet av 55-88.

Normalt blodtrykk for en nyfødt baby

Normalt blodtrykk for en nyfødt baby


Høyt blodtrykk er sjelden blant spedbarn. Det er vanligvis forårsaket av for tidlig fødsel eller problemer med babyens hjerte eller nyrer. Det er viktig at høyt blodtrykk overvåkes og kontrolleres på grunn av dens negative effekter på det kardiovaskulære systemet. Ofte med spedbarn, når den underliggende sykdom eller problemet er løst, høyt blodtrykk vil rette seg selv.

Normal Range

For et spedbarn, bør det systoliske trykket være mellom 70 til 90. Normalområdet er også avhengig av barnets vekt, alder og kjønn. Ved hjelp av disse verdiene, vil en lege sammenligne babyens blodtrykk med de nasjonale normalområdet.
Hvis barnet blir blodtrykket er større enn 95-persentilen for hennes alder, kjønn og vekt, vil hun bli diagnostisert med høyt blodtrykk.

Prevalens

Om lag 3 prosent av spedbarn har høyt blodtrykk. Det er vanligvis forårsaket av problemer med nyrene eller hjertet eller for tidlig fødsel.

Hva er blodtrykk?

Blodtrykket er en måling av trykket mot karveggene som hjertet pumper blod gjennom dem. Dette presset øker når hjertet kontrakter. Blodtrykket blir stadig endring og kan påvirkes av stress, aktivitet, frykt, diett og legemidler.

Effekter av høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk fører til at blodårene og hjertet til å jobbe for hardt. Hvis høyt blodtrykk går på for lenge, kan hjertet bli svak og ikke fungere så godt som den burde.

Måling av blodtrykk

Blodtrykket måles ved hjelp av en sphygmonanometer. Dette er en mansjett som er pakket rundt bicepsen og oppblåst. Det presser mot den store arterie i armen og trykket måles som luften i mansjetten slippes.

Årsak til høyt blodtrykk hos spedbarn

I babyer, er høyt blodtrykk vanligvis forårsaket av sykdom. Det er mer vanlig hos spedbarn som er født for tidlig. Hvis en baby har problemer med hennes lunger, hjerte eller nyrer, hun er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk.