Digidexo.com

Blodpropp i bena

Prenatal Tegn for blodpropp i bena

Gravide har økt risiko for å utvikle blodpropp i bena, fordi blodstrømmen reduseres hastigheten under svangerskapet. Det antas at legemet endres også den normale koaguleringsevne under graviditet for å redusere mengden av blodtapet under levering.

Statistikk

Inntil 2 av 1000 kvinner vil utvikle en blodpropp under graviditet eller kort tid etter fødselen.

Symptomer og tegn

Hevelse i beina er et vanlig symptom under svangerskapet. Men hvis hevelsen er ledsaget av smerter eller ømhet, misfarging eller uvanlig varme på ett sted, indikerer at en mulig blodpropp.

Diagnose

Hvis du tror du kan ha en blodpropp, se fødselslege umiddelbart. Legen vil bestille en ultralyd av beinet for å bekrefte diagnosen.

Heparin

Heparin er et medikament trygt å bruke under graviditet og er ofte foreskrevet for å forhindre propper eller stoppe dem fra å bli større. Hvis medikamentet kan hindre klump fra å få større, vil legemet ha mer tid til å re-absorbere det.

Risikofaktorer

Du er på en økt risiko hvis du er over 35 år, overvektige, har en familiehistorie med blodpropp, og hvis du gjennomgå et keisersnitt. Cesareans øke risikoen fordi bevegelsen er redusert, slik at propper.

Tegn for blodpropp i bena

Evnen til å koagulere blodet er et viktig aspekt av kroppens evne til å helbrede seg selv. Men noen ganger blodpropper oppstår inne i kroppen. Interne blodpropp i bena kan føre til hjerteinfarkt, slag og dødsfall. Å vite faresignalene er den beste måten å forhindre en blodpropp i beinet fra snu dødelig.

Hevelse

Når en blodpropp former i beinet begynner benet å svelle. Det første du sannsynligvis vil legge merke til er at det ene benet er større enn den andre, på grunn av væskeansamlinger i området. Hevelse kan være forårsaket av andre problemer, imidlertid, og er ikke et klart tegn på en blodpropp.

Økt Pain

En blodpropp kan starte med en liten, knapt merkbar smerter i beinet. Over tid kan smerten øke, til slutt til et punkt som det ikke lenger kan ignoreres. Smerten trolig vil bli lokalisert. Hvis du føler lokalisert smerte i beinet som øker på denne måten, se en lege umiddelbart.

Varme og Rødhet

En blodpropp i beinet vil føre til at området blir svært varm å ta på. Hele området også kan bli rød. Hvis dette skjer, blir blodpropp blir verre og du bør gå til nærmeste legevakten umiddelbart.

Kramper

Et annet tegn på en blodpropp er leggkramper. Kramper kan slå inn intens, bankende smerte og bli følt i leggmuskelen. Kramper kan forsterke når du bøyer foten. Leggkramper kombinert med andre advarsel skiltene er en alvorlig symptom som bør sjekkes så snart som mulig.

Misfarging

I en alvorlig blodpropp, kan misfarging forekomme. Området som er rødt, varmt og smertefullt kan begynne å miste noe av sin farge. Huden kan begynne å se hvite eller blå. Blodpropp kan være dødelig. Aldri ignorere symptomer.

Hvordan forebygge blodpropp i bena

Hvordan forebygge blodpropp i bena


Når noe skjærer huden, danner blodet en blodpropp å stoppe blødningen etter noen sekunder eller minutter. Denne type blodpropp er sunt. Men når blodpropper dannes inne i venene, kan de forårsake farlige blokkeringer. Dette venøs blodpropp dannelse kalles trombose. Hevelse, rødhet, varme og skarpe smerter - særlig når du står opp - er symptomer på blodpropp og krever umiddelbar behandling. Heldigvis kan du forebygge blodpropp med sunn bevegelse og mer.

Sunn Movement

Movement oppfordrer blodsirkulasjonen. Når du har en lang tur i en bil, buss, tog eller fly, rulle anklene og bøy føttene for å oppmuntre blodgjennomstrømningen i bena - et felles sted for blodpropp å danne. Hvis du har en jobb som krever at du sitter eller står i en gang sted for lange timer, flytte bena ofte eller ta en rask spasertur rundt arbeidsplassen hver time. Krysse bena eller sitter på dem er farlig; i stedet, holde dem utvidet så mye som mulig og endre stilling ofte når du sitter. Du kan alltid bruke vannkjøler sladder eller bad pauser som unnskyldninger for å unnslippe pulten din for en spell.

Hva du skal ha

Stramme klær constricts blodstrøm, noe som gjør blodpropp mer sannsynlig. Hvis du er bekymret for blodpropp, slitasje løse klær og sokker. Noen mennesker er mer utsatt for blodpropp enn andre, som for eksempel personer over 65 år, folk som nylig har gjennomgått kirurgi, noen tar prevensjon hormoner og de med stillesittende livsstil. Hvis du er i faresonen, kan du snakke med legen din om kompresjonsstrømper, som er tette strømper som rette dine vener å oppmuntre sunn blodstrøm. Kompresjonsstrømper har den ekstra fordelen av å redusere leg tretthet.

Reise Forholdsregler

Sittende i en lengre periode øker risikoen for blodpropp - og dette gjelder spesielt på flyet ritt. I fly, lavt kabintrykk, tørr luft og mindre oksygen langsom blodstrøm. Fordi dehydrering forverrer dette, drikke mye vann er viktig å oppmuntre sunn sirkulasjon. Står opp og gjør en runde rundt hytta minst en gang hver time hjelper. Det samme gjelder for tog, bil og buss rides; foreta hyppige pit stopper å bevege seg rundt. Hvis du har kompresjonsstrømper, er dette en smart tid å bære dem.

Aspirin Treatment

Hvis du har hatt blodpropp eller står i fare, kan du be legen din om spesielle forebygging. Foruten kompresjonsstrømper, kan du vurdere aspirin behandling. Aspirin fungerer som en blod tynnere, noe som reduserer sannsynligheten for klumper. Legen din kan anbefale daglig aspirin behandling - vanligvis på et mye lavere dose enn apotek aspirin eller selv baby aspirin - eller gi råd å ta en aspirin natten før en lang, stillesittende reiseopplevelse, for eksempel en flytur. Gjør du det er trygt bare hvis legen godkjenner behandlingen, som aspirin bærer risikoen for sin egen.

Tips og advarsler

 • Aldri gå med trange klær, sko, sokker eller strømper
 • Gå ned i vekt for å ta presset av bena
 • Rådfør deg med lege hvis du merker noen smerter, rødhet eller hevelse i enten armer eller ben.

Hva er behandlingen for blodpropper i lungene & Legs?

En blodpropp er en farlig tilstand som utvikler seg når klumper av herdet blod formen inne i en av blodårene i hele kroppen din. En blodpropp i bena er referert til som dyp venetrombose eller DVT, mens en blodpropp som har reist til lungene er kjent som en lungeemboli.

Funksjon

For både lunge og ben blodpropp, er målet med behandlingen å oppløse blodpropp eller fjerne den før den kan forårsake alvorlig skade.

Funksjoner

Ofte behandling for både lunge og ben blodpropp krever innleggelse omsorg i et sykehus. Lovenox er en nyere behandlinger tilgjengelig for leg blodpropp noen ganger føre til kortere sykehusopphold, ifølge US National Library of Medicine.

Typer medisiner

Heparin, lovenox og warfarin er intravenøse, injiserbare og muntlig antikoagulerende medisiner som vanligvis brukes for å fortynne blodet og langsomt bryter ned et ben eller lunge blodpropp. For alvorlige klumper, spesielt de i lungene, er blodpropp busting medisiner som vevsplasminogenaktivator brukes til å oppløse klump med blod raskere.

Time Frame

Heparin behandling er vanligvis nødvendig for opptil én uke, melder RxList. Du kan ta warfarin for omtrent tre måneder etter en blodpropp, forklarer det amerikanske National Library of Medicine.

Kirurgi

For en lungeemboli, kan legene utføre kirurgi for å fjerne store klumper ved hjelp av et kateter eller rør for å trekke ut massen, rapporterer Mayo Clinic.

Hvordan unngå blodpropp av å sitte for lenge

Sitte i lange perioder av gangen setter deg i fare for farlige blodpropper i bena. Dette skjer delvis på grunn av dårlig sirkulasjon, noe som kan skje med hvem som helst ved langvarig sitting, om du har andre helsemessige forhold.
En av de mest effektive måtene å forebygge blodpropp i bena, også kjent som dyp venetrombose, er å få opp og flytte rundt ofte for å holde blodet sirkulerer godt. Når det ikke er mulig å bevege seg bort fra setet, kan du fortsatt hindre blodpropp ved bruk av enkelte produkter og øvelser.

Bruksanvisning

•  Bruk kompresjoner strømper. Disse bidrar til å forhindre blod pooling i leggen - blod pooling er en stor faktor i blodpropper. Støttestrømper og sokker selges for både menn og kvinner i mange størrelser og stiler. Se etter disse på nettet, på medisinsk forsyne butikkene, i apotek og på noen kjøpesentre.

Bøy og peker tærne. Ifølge NPR artikkelen "flytte rundt på lange flyreiser for å forebygge blodpropp," av Allison Aubrey, denne øvelsen er foreslått av Northwest Airlines for passasjerer på lange flyreiser. Det er en veldig enkel øvelse som kan gjøres hvor som helst. Bare bøye tærne så langt tilbake som de vil gå, og deretter peke dem fremover. Gjenta dette til din tær dekk, og gjøre det minst en gang i løpet hver time for å sitte.

Bounce bena. Dette er en annen øvelse enkelt gjøres fra stolen hjemme eller på et fly (selv om det kan irritere passasjeren ved siden av deg).

Be legen din om å ta blodfortynnende hvis du vet at du må sitte i lange perioder, og han tror du er i fare for blodpropp.

Tips og advarsler

 • Hvis du ikke er sikker på om du er på en høy risiko for blodpropp, snakk med legen din før lange turer med fly eller bil. Høyrisiko reisende kan trenge blodfortynnende.
 • Blodpropp kan bryte fri fra bena og flytte til lungene, noe som skaper en lungeemboli. Dette kan være fatalt.
 • Selv om personer med hjerte-og karsykdommer er på et høyere risiko, kan blodpropper skje til noen som er immobile for en lang tid.

Graviditet og Blodpropper

Graviditet og Blodpropper


Under graviditet, kroppens blodpropper lettere på grunn av endringer i blodsirkulasjonen. Ifølge PregnancySurvey.com, dette resulterer i gravide kvinner å være en større risiko for å utvikle blodpropp. Hvis du er gravid, bør du være klar over hvilke typer og symptomer på blodpropp, samt måter å hindre dem fra å inntreffe.

Typer

Gravide kvinner vanligvis opplever blodpropp i ben eller bekken-området. Av og til, disse blodpropper bryte av og reise til lungene og forårsake en livstruende medisinsk tilstand.

Symptomer

Symptomer på blodpropp i bena inkluderer huden blir blek og kjølig å ta på. En del av benet kan også være øm og hoven. Du kan legge merke til røde striper over årer, og gåing vil trolig være smertefullt.

Risikofaktorer

Selv om alle gravide har en økt risiko for å utvikle blodpropp, det er visse faktorer som øker risikoen. Disse faktorene inkluderer fedme, lange perioder med sengeleie eller inaktivitet og en genetisk predisposisjon for blodpropp.

Behandling

Hvis blodpropper dannes under svangerskapet, er kvinnen vanligvis gitt en antikoagulerende medisiner. Denne medisinen virker å tynne blodet og forhindre at blodet levrer seg.

Forebygging

Selv om blodpropp kan ikke alltid være forebygges, er det visse ting du kan gjøre for å redusere risikoen under graviditet. Viktigst, være så aktiv som legen din tillater. Vær bevisst på tegn og symptomer på blodpropp og snakke med din lege umiddelbart hvis du tror du har en. Sørg også for at legen er klar hvis du har en familiehistorie med blodpropp.

Graviditet og økt risiko for utvikling Blodpropper

Under graviditet, blodpropp lettere enn vanlig, å sette gravide kvinner i en større risiko for å utvikle blodpropp, ifølge American Society of Hematology. Økt blodpropp under graviditet oppstår fordi kroppen prøver å minimere tap blod i forberedelse til fødselen.

Typer

Gravide kvinner er spesielt utsatt for dyp venetrombose, som er blodpropp i ben eller bekken-området, og lungeemboli, som oppstår når en blodpropp reiser til lungene.

Symptomer

Symptomer på blodpropp omfatter hevelse, rødhet og ubehag i leggen, kortpustethet, skarpe brystsmerter, levende puls og svette.

Risikofaktorer

Gravide kvinner er mer sannsynlig å utvikle blodpropp hvis de er på sengeleie, er overvektige, har lange perioder uten aktivitet eller har en familiehistorie med blodpropp, ifølge American Society of Hematology.

Komplikasjoner

Blodpropp under svangerskapet kan føre til sene aborter, dødfødsler, svangerskapsforgiftning, for tidlig fødsel, morkakeløsning og dårlig fostervekst, March of Dimes rapporter.

Testing

The March of Dimes anbefaler gravide kvinner testes for blodpropp hvis de har en familiehistorie med blodpropp eller en historie med svangerskapskomplikasjoner.

Hvordan forebygge og behandle Blodpropper

Hvordan forebygge og behandle Blodpropper


Leger og publikum er raskt å nå den konklusjon at forebygging er en viktig del av enhver helsetjenester strategi. Blodpropp er en viktig årsak til hjerneslag og hjerteinfarkt i USA, men det finnes noen enkle forholdsregler som kan tas for å redusere risikoen for å utvikle blodpropp.

Bruksanvisning

Forebygge blodpropp

•  Finn ut om du har en familiehistorie med plebitis (blodpropper), hjerneslag, hjerteinfarkt, dyp venetrombose eller fedme som kan vise om du har en tilbøyelighet for å utvikle blodpropp på et tidspunkt i livet ditt.

Når du reiser, bruke løstsittende klær og sokker, slik at sirkulasjonen av blod til lavere extreme ikke forstyrres. Vurder å kjøpe og iført kompresjonsstrømper når du reiser eller når du må stå eller sitte i lange perioder av gangen.

Endre stilling ofte under en lang tur, og av og til stå eller gå opp og ned isle av fly, tog eller buss. Dette holder blodet sirkulerer fritt og reduserer oddsen for dine føtter eller ankler hevelse opp fra væskeretensjon.

Minimer saltinntaket, siden salt fører til væskeansamlinger i kroppen som kan føre til hevelse.

Prøv ikke å sitte eller stå i mer enn én time om gangen, men med noen jobber kan dette ikke være mulig.

Unn Blodpropper

Informer legen din hvis du begynner å oppleve hevelse i armer eller ben som ser ut til å ha noen årsak. Vær også oppmerksom dersom huden på leggene eller armene begynner å slå en rød og rødhet sprer seg over en kort periode. Hvis dine armer og ben blir smertefull, straks oppsøke lege.

Løft bunnen av sengen etter 4 til 6 inches å hjelpe sirkulasjon, ifølge Agency for Healthcare Research and Quality, en avdeling for helse og menneskelige ressurser.

Ta alle medisiner legen foreskriver i henhold til planlagt tid, noe som gjør at du ikke går glipp av en dose eller ta medisinen sent.

Hev bena eller armene seks inches over hjertet ditt så ofte som mulig. Hvis du har blitt beordret til sengs for blodpropp i bena, holde bena hevet hele tiden, bortsett fra når du spiser og se på dine toileting behov.

Tips og advarsler

 • Ikke bruk puter under knærne.
 • Blodfortynnende brukes til å behandle blodpropp. Den vanligste bivirkningen er blødning.
 • Blodpropp kan reise til lungene og føre til dødsfall, som kan en blodpropp som reiser til hjertet eller hjernen.
 • Dyp venetrombose er en blodpropp som dannes dypt i venene i bena, armer, eller lysken og kan være spesielt vanskelig å finne og diagnose. Dette er grunnen til at det er svært viktig å varsle legen din hvis du har noen symptomer som kan indikere tilstedeværelse av en blodpropp.

Blodpropper forårsaket av kreft

Når du får et kutt, blodpropper, for å lukke opp såret og begynne helbredelse. Det er normalt; uten det, ville du blør i hjel. Blodpropp som skjer inne i venene er ikke naturlig og kan drepe deg hvis de ikke behandles. Kreft forstyrrer blodets naturlig sirkulasjon prosessen, og som kan forårsake en blodpropp. Minst 50 prosent av personer med kreft, og 95 prosent av de som har kreft sammen med en metastaserende sykdom, har en abnormitet på den måten at blodet koagulerer.

Prostatakreft og Blodpropper

Halvparten av menn diagnostisert med prostatakreft ikke faktisk dø av kreft. De dør av hjerte-relaterte problemer, for eksempel hjerneslag og blodpropp. Dessverre er det ikke mulig å identifisere en blodpropp risiko, og hvis du tar forebyggende medisiner for blodpropp, kan du lett blødning. Alt du kan gjøre er å være oppmerksom på symptomer og diskutere det med din onkolog.

Hvis du har kreft, så tromboemboliske komplikasjoner er den nest største dødsårsaken. Femten prosent av kreftpasienter utvikle dyp venetrombose (DVT) eller disseminert intravaskulær koagulasjon (DIC). De som gjennomgår kjemoterapi, hormonbehandling, kirurgi, eller sentrale venekatetre har en økt rente for å få blodpropp.

Link mellom blodpropp og kreft

Fire prosent av folk som er innlagt på sykehus fra en blodpropp har økt risiko for å få en diagnose av kreft i løpet av i løpet av det første året. Et gjennomsnitt på 10 prosent av befolkningen med en uforklarlig blodpropp hadde en diagnose av kreft i løpet av de neste to årene.

Kreft, før det kan også bli oppdaget, kan indusere clotting. Kreft har vært koblet med hyperkoagulasjonsreaksjonen tilstand, eller økt blodlevring. Legene tror at blodpropp kan være en av de første tegn på kreft. Dette er fordi pasientene gjennomgå mange tester for å se hvorfor de hadde en blodpropp. I mange av pasientene, er kreft funnet.

Bevacizumab Øker risikoen for blodpropp

Kreftmedisinen bevacizumab kan øke risikoen for å utvikle blodpropp i bena eller lungene. Shobha Rani Nalluri, MD, av Stony Brook University, Stony Brook, NY, og hennes kolleger, utført tester som bekrefter dette. 7956 pasienter diagnostisert med avanserte solide tumorer gikk gjennom 15 randomiserte kontrollerte studier. 11.9 prosent hadde en insidens på all-grade venøs tromboembolisme. Risikoen for høyverdig tromboembolisme var 6,3 prosent. Det var en 33 prosent større risiko for venøs tromboembolisme for pasienter på bevacizumab.

Blodoverføring

Blodoverføringer brukes til å behandle kreftpasienter med anemi øke risikoen for blodpropp. Khorana gjorde studie som involverte 70 500 pasienter som fikk blodoverføring. Khorana fant at 7,2 utviklet venøs tromboembolisme og 5,2 prosent utviklet arteriell tromboemboli. Sammenlignet med de pasientene som ikke har en blodoverføring, var dette en økning på 3,8 og 3,1.

Visse kreftformer og Blodpropper

Mucin er en slimete substans som produseres av kreft i lunge, mage og tarm. Dette stoffet vil øke risikoen for blodpropp. Visse kreftformer som bukspyttkjertelen, tarm, lunge, mage, eggstokk, livmor, eller akutt myelogen leukemi kan øke risikoen for å utvikle blodpropp.

Tegn på blodpropp i Feet

Hvor som helst det er vener og arterier, interne blodpropp kan og gjøre skjemaet. Dette omfatter føttene. Blodpropp er ikke uvanlig i foten, akkurat som de er ikke uvanlig i leggen og kalv. Noen ganger kan en foten smerte er mer enn bare smerte - det er et tegn på en blodpropp, og siden blodpropp kan noen ganger være dødelig eller føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag, er det svært viktig å ha dem diagnostisert.

Definisjon av en intern Blood Clot

Blodlevring er en prosess hvor blodplater og røde blodceller sammen fibrin, en type protein, danner en klump for å stoppe blødning etter et blodkar er blitt skadet. Skorpedannelse forekommer når denne prosess skjer på overflaten av huden. Intern blodpropp eller blodpropp som foregår inne i en blodåre, kan være farlig. Selv om de fleste propper som dannes vil bli oppløst av kroppen naturlig, en som fortsetter å danne inne i en blodåre eller arterien kan komme til å peke på at den blokkerer blodstrømmen.

Blodpropp i Feet

Blodpropp i føttene oppstår for mye de samme grunnene som de gjør i noen annen del av kroppen. Fedme, aktivitetsnivå, genetiske faktorer, virale infeksjoner, nylig kirurgi, røyking, alder - alle disse faktorene kan bidra til dannelsen av en blodpropp. Blodpropp i føttene har en lignende risikofaktor for å utvikle blodpropp i bena. Den største bekymringen er at det vil bryte fri i venen i foten hvor det dannet og vil reise til arteriene i andre deler av kroppen som hjertet, hjernen eller lungene og forårsake store helseproblemer, som for eksempel hjerneslag, lungeemboli og hjerteinfarkt.

Farene ved blodpropp

Når blodpropper internt, inne i en vene eller arterie, det kan blokkere blodstrømmen. Avhengig av hvor dette skjer i kroppen, kan det føre til et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Blodpropper kan bryte av fra hvor de opprinnelig form og reise til andre deler av kroppen, slik som hjertet, hjernen eller lungene. En blodpropp blokkerer en arterie i lungen fører til pulmonal emboli, som noen ganger kan være dødelig.

Symptomer på blodpropp i Feet

Blodpropp i føttene kan føre til rødhet eller hevelse i føttene, i tillegg til nummenhet i den berørte foten. Et bankende smerter i foten som ikke går bort med hvile kan også være et tegn på en blodpropp som har dannet i foten. Hvis du opplever en skarp, skyting smerte når du flex foten din, kan dette også være et tegn på en blodpropp. Det kan også være en utvidelse av blodårene ved overflaten av foten.

Behandling og forebygging av blodpropp

Blod tynnere kan tas for å hindre blodpropp fra forming. Aspirin er en over-the-counter blodet tynnere. Når en blodpropp er bekreftet av en lege, er et skudd av stoffet Heparin ofte administrert. En annen reseptbelagt legemiddel for å eliminere blodpropp er Warfarin, som er tatt muntlig. Alltid konsultere legen din før du begynner på narkotika diett.

Hva er årsakene og symptomer på blodpropp?

Flyten av blod og muskel bevegelse

Blodpropper kan være forårsaket av mangel på bevegelse i noen tilfeller. Omtrent 1% av passasjerer på fly får blodpropp i bena rett og slett fordi de har brukt så mye tid på å sitte. Dette skyldes det faktum at strømmen av blod i bena er direkte relatert til bevegelse av musklene i disse områdene. Hvis musklene er slakk for en lang tidsperiode bevegelsen av blod i ekstremiteter kan avta til et punkt for utvikling av klumper. Også noen propper kan dannes på grunn av innsnevring av arterier forårsaket av aterosklerose. Venene har smalere og herdet til det punktet hvor blodgjennomstrømningen er bremset, og en blodpropp oppstår på stedet. Blodpropp er også et resultat av en skade i en blodåre. Hvis en vene er delt åpent, er blodpropp kroppens måte å hindre rømming av for mye blod.

Normal Blood Reaction

Når det begynner å blø, blodplater i blodet blir klissete og klumpe seg sammen på skadestedet. De begynner å danne en masse for å stoppe strømmen av blod. Dette hindrer legemet fra blødning ut, som er hva som ville skje i tilfelle av en hemophiliac hvis blod ikke koagulere. En person med denne tilstanden må straks injisere blodpropp agenten i hans blodbanen for å stoppe selv de minste kuttet fra blødning for mye. Hos friske blodet, er blodpropp en normal reaksjon på et kutt i en blodåre, men noen ganger blodpropper kan oppstå når skipene ikke har blitt kuttet på noen måte.

Trombe og embolus Propper

Ulike blodpropper har forskjellige navn. En trombe er en blodpropp enten inne i selve hjertet eller på innerveggen av et blodkar. Denne typen blodpropp kan bremse eller stoppe blodet fra å passere gjennom dette området. En embolus blodpropp former i en blodåre, men ikke feste til veggen av at fartøyet og beveger seg gjennom blodet til slutt møte opp med en blodåre som er liten nok til å hindre passasje, hvor det losjer, forårsaker plutselige slag, hjerteinfarkt, kortpustethet eller død, blindhet, lem vev forfall gjennom koldbrann, alt avhengig av hvor i kroppen det embolus skjer for å ende opp med.

Symptomer på Clotting

Åreforkalkning er en viktig årsak til blodpropp hendelser innen venene som er dietter som er lav på essensielle fettsyrer og antioksidanter. Symptomene på blodpropper er avhengig av hvor de er plassert. For eksempel representerer plutselig ekstrem svimmelhet vanligvis en cerebral arterie, kan plutselig blindhet på ett øye skyldes en blodpropp i en retinal arterie, kan Harde blå buler i en ekstremitet kombinert med nummenhet, svakhet eller uforklarlig smerte representerer en blodpropp. Plutselige brystsmerter i midten av brystet, kjeven, venstre arm, og eventuelt magen, så vel kan representere en blodpropp som påvirker hjertet som resulterer i et hjerteinfarkt. Propper i eller i nærheten av viktige organer kan stenge at orgelet ned eller forsinke dens funksjon forårsaker dårlig helse eller død.

Hvordan redusere Muskelkramper Pain

Alle har opplevd muskelkramper, en ufrivillig sammentrekning som gir smerter i muskel. Noen ganger smerten er kortfattet. Andre ganger arealet vondt i flere dager etter at krampe oppstår. Ofte referert til som kramper, er spasmer forårsaket av overanstrengelse, skader, nærings-mangel, dehydrering, eller utvidet sitter i en posisjon. Muskelkramper vanligvis skje etter en muskel har vært brukt tungt og trukket i en eller flere retninger. Krampe oppstår som muskel prøver å gjenvinne sin naturlige størrelse og form.

Hvordan redusere Muskelkramper Pain

Umiddelbar behandling

Stopp, strekke og massere området. Spasmer føre til at muskelen å trekke seg sammen, noe som betyr at det forkorter. Lett og treg strekker seg så snart krampe oppstår ofte gir umiddelbar lindring. Hvis du er utsatt for kramper i visse muskler, legge til spesifikk strekking av disse områdene til din fitness rutine, og du skal se en forbedring.

•  Varm opp området. Muskelkramper kan behandles med et varmt bad eller en varmepute. Som stretching, oppvarming området bedrer blodgjennomstrømningen der kroppen trenger det mest.

Mens varme er anbefalt å slappe av muskel, kan isen brukes kort tid etter krampe oppstår når smertene har avtatt.

Vurdere å ta NSAIDs. Hvis muskelen fortsetter å skade, kan ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter (NSAID) benyttes. Dette er ikke nødvendig, men kan brukes til smertebehandling og for å hjelpe deg å gjenopprette for din neste aktivitet. Hvis spasmer fortsette, se helsepersonell. Hun kan foreskrive antispasm medisiner.

Hindre ytterligere Kramper

Varm opp godt. En vanlig årsak til spasmer er manglende evne til å varme opp på riktig måte. Avhengig av aktivitet, vil minst 10 minutter med lett cardio hjelpe kroppen din være klar til å gå. For spasmer til kalven, for eksempel strekke området før trening kan også være lurt. Bare husk å aldri tvinge kalde muskler til å strekke for langt. Dette fører til slutt dem til å trekke seg sammen i stedet for å utvide og kan føre til skader.

Drikk opp. Dehydrering forårsaket av for lite inntak eller overdreven svetting er en stor bidragsyter til muskelspasmer. Sørg for å få rikelig med vann for å unngå kramper. Under overdreven svette, kan du også drikke sportsdrikker som vil hjelpe fylle på mineral og elektrolytter.

Få de essensielle mineraler. Lave nivåer av kalium, kalsium og magnesium er assosiert med muskelspasmer. Kalium er den mest betydningsfulle i forårsaker spasmer, særlig blant utholdenhetsutøvere.

Tenk en massasje. I tillegg til å massere til området når krampe forekommer, kan sport massasje også være en effektiv behandling for kontinuerlig spasmer og knop. Og det føles bra.

Hint

 • De fleste muskelspasmer er ikke alvorlig og kan behandles med trinnene ovenfor. Men, hvis du ofte opplever leggkramper, kan dette være et tegn på blodpropp i bena eller en annen alvorlig helseproblem. Pågående spasmer kan også være symptomer på nerveskader, så få dem sjekket ut.

Rødhet Hevelse & Smerter i nedre del av leggen

Rødhet Hevelse & Smerter i nedre del av leggen


Rødhet, hevelse og smerter i leggen kan være et resultat av skade, et insektbitt, eller en blodpropp. Blodpropper kan dannes i beina på grunn av dårlig sirkulasjon og lange perioder med sittende. Hvis leggen symptomer er forårsaket av en blodpropp, kan det resultere i hjerteinfarkt, slag eller lungeemboli (blodpropp i lungene) om du ikke klarer å få øyeblikkelig legehjelp.

Ice

Bruk is for å redusere hevelse og betennelse i leggen om symptomene er forårsaket av enten et insektbitt eller en skade.

Elevation

Heve berørte beinet for å hjelpe med blod avkastning og å redusere hevelse.

Medisinering

Unngå å ta aspirin, bare i tilfelle en blodpropp er til stede. Ibuprofen er vanligvis anbefalt som et anti-inflammatorisk for skader.

Blodpropp

Blodpropp i bena kan presentere med rødhet, hevelse og smerte; dette er et medisinsk nødstilfelle. Hold deg ut av det berørte beinet så mye som mulig og unngå aktiviteter som kan øke blodtrykket mens du venter på legehjelp.

Søker hjelp

Hvis du ikke vet årsaken av leggen symptomer, gå rett til legevakten. Hvis symptomene dine forverres eller vedvarer etter 24 timer, bør du kontakte lege.

Depot bivirkninger

Depotplaster er utformet for å løse en rekke problemer fra røykeslutt til å kontrollere smerte. Flekkene dispensere små doser av medikamenter på en kontinuerlig basis gjennom huden. Av og til enkeltpersoner vil oppleve problemer som følge iført plastrene; noen ganger problemet er så enkel som en følsomhet for limet på plasteret.

Fentanyl depotplaster

Den fentanyl depotplaster er foreskrevet for å kontrollere moderat til alvorlig vedvarende smerte. Fentanyl er et opioid-basert narkotisk stoff som slippes gjennom huden og inn i blodet døgnet rundt.

I juli 2005 FDA utstedt et rådgivende om sikker bruk av fentanyl patch som indikerer at det ble foreskrevet feilaktig til pasienter som opplever akutte smerter etter kirurgi eller for pasienter som bare har sporadisk eller mild smerte. Pasientene ble feilaktig bruker plasteret ved å bruke flere lapper enn foreskrevet. Pasientene ble også funnet å være å anvende varme til lappen, noe som resulterte i farlig høye nivåer av fentanyl blir sluppet ut i blodet.

Bivirkninger av å bruke denne typen patch inkluderer problemer med å puste, svelge eller langsom pust, svimmelhet, følelse av å besvime, problemer med å gå, problemer med å snakke, bremset hjerterytme, forvirring, alvorlig søvnighet og død som følge av opioid intoleranse eller misbruk.

Østradiol depotplaster

Hormonbehandling og steroider er vanlige behandlinger for overgangsalder. Den estradiol transdermalt plaster kan forårsake noen svært alvorlige bivirkninger på grunn av østrogen de inneholder. Et område av bekymring er at bruk av denne oppdateringen kan øke sjansen for livmorkreft (kreft i livmoren), men denne risikoen kan begrenses ved å ta progestin ved bruk av østrogen produkter. Imidlertid har østrogen blitt funnet å øke risikoen for kreft i eggstokkene, og har vært forbundet med demens, hjerneslag og blodpropper i bena. Østrogen i kombinasjon med gestagen kan noen ganger føre til hjerteinfarkt, slag og alvorlige blodpropper. FDA anbefaler å bruke denne oppdateringen til lavest dose mulig for en minimal mengde tid.

Nikotinplaster

Nikotinplaster er designet for å hjelpe til opphør av røyking og distribueres under en rekke merkenavn (Nicoderm CK, Nicotrol og Habitrol). Flekkene kommer i en rekke styrker med en bestemt mengde nikotin som er innebygd i puten eller i en gel. Bivirkningene som folk opplever er ikke fra seg lappen, men fra å forsøke å slutte å røyke, og inkluderer sinne, angst, irritabilitet, manglende evne til å konsentrere seg eller frustrasjon. Bivirkninger som kan være et resultat av seg plasteret inkluderer en heving i blodtrykk, kvalme, hud rødhet eller kløe eller brennende følelse på applikasjonsstedet. Nikotinplaster brukere advares mot å bruke tobakk mens iført lappen for å hindre nikotin overdose.

Scopolamine Patch

Skopolamin brukes til å behandle muskel, tarm eller mageproblemer. Denne oppdateringen er brukt for å hindre oppkast og kvalme som følge av reisesyke. Skopolamin plaster er foreskrevet fordi plasteret er forbundet med færre bivirkninger enn de som oppleves når legemidlet administreres på andre måter. Skopolamin forgiftning kan føre til migrene hodepine, tørr munn, lysskyhet, kvalme, svimmelhet, forvirring, hallusinasjoner, og paranoia. Skopolamin-indusert psykose har blitt funnet hos eldre pasienter som bruker denne oppdateringen.

Orto-Evra Prevensjon Patch

Orto-Evra (prevensjon) plaster frigjør hormoner i blodet og er eksponerer brukeren til rundt 60 prosent mer østrogen enn bare ved hjelp av p-piller. Økningen av østrogen kan føre til en økning i utviklingen av bivirkninger fra bruk av dette produktet. Trombose (blodpropp) kan utvikle seg i bena og / eller lunger sammen med muligheten for hjerneslag og hjerteinfarkt (spesielt hos kvinner over en alder av 35) hvis den enkelte røyker mens du bruker prevensjon patch.

Hvordan redusere perfusjon Komplikasjoner

Perfusjon definerer den prosessen som næringsstoffer og oksygen blir levert til forskjellige organer i kroppen gjennom blod. Alt som reduserer eller hindrer strømningen av blod gjennom kroppen kan føre til underperfusion eller hypoperfusjon av vev i kroppen og føre til sirkulasjonssjokk og andre komplikasjoner som døde vev, hjerteinfarkt eller død. Reduksjon av perfusjon komplikasjoner innebærer å ta opp tilstander som har evne til å påvirke flyten av blod gjennom kroppen.

Hvordan redusere perfusjon Komplikasjoner

•  Unngå bor immobile i lange perioder av gangen. Immobilitet involverer sittende, stående eller liggende på ett sted i lange perioder kan føre til dannelse av blodpropper i bena. Disse blodpropp kan reise til ulike områder av kroppen og tette arterier som leverer blod til organer som hjertet. Dette blokkering hindrer perfusjon av organer. Gjøre hyppige posisjonsendringer, gå og trene dine lemmer når du er immobile å hindre perfusjon komplikasjoner relatert til obstruksjon av blodårer.

Ta alle medisiner foreskrevet for å forbedre vevsperfusjon. Medisiner som digoksin og antikoagulanter, er angitt i forebygging av komplikasjoner ved perfusjon. Digoksin bidrar til hjertet for å være en effektiv pumpe og øke blodtilførselen til kroppen. Antikoagulantia forhindre dannelsen av blodpropper som kan føre til perfusjon komplikasjoner. Ta disse og alle andre medisiner som foreskrevet.

Unngå aktiviteter som kan føre til dehydrering, diaré, oppkast eller overdreven blødning. Tap av væske eller blod fra kroppen gjennom noen av disse prosessene kan redusere mengden blod du har i kroppen din. En reduksjon i blodvolum fører til underperfusion eller hypoperfusjon av vev og organer. Hold deg hydrert ved å drikke 2000 til 3000 ml vann om dagen. Rapporter tilfeller av urovekkende diaré og oppkast til en helsepersonell og søker akuttmedisinske tjenester i tilfeller av overdreven blødning.

Unngå iført konstriktiv klær. Drakter som er for stramt kan avskåret sirkulasjon av blod fra en del av kroppen til en annen. Ikke kryss bena for ofte, hindrer denne sirkulasjonen av blod til og fra underekstremitetene.

Hva er fordeler og ulemper ved å være en nyre Donor?

Hva er fordeler og ulemper ved å være en nyre Donor?


Hvis du noensinne har donert blod, ble du sannsynligvis fylt med tilfredshet at du bidro til å spare noen andres liv. Men tar bloddonasjon bare noen få minutter, og når du er ferdig, kan du hoppe av bordet og gå hjem. Donere en nyre er en utrolig mulighet til å utføre en god gjerning, men den intensive prosessen krever mye mer tanke og omtanke. Mens det er mange fordeler, er det noen ulemper som er viktig å vurdere før du bestemmer deg for å sette deg gjennom prosessen.

Du vil redde noens liv

Kanskje den mest åpenbare fordelen av å velge å donere nyren din er at du vil redde noens liv. Det finnes ingen større gave du kan gi til noen andre enn forlengelsen av sitt liv, og denne tanken bør gi deg insentiv til å holde det gående hvis prosessen blir tøft. Du vil føle deg fornøyd med vissheten om at du bokstavelig talt har gitt en fysisk del av deg selv til noen andre slik at han kan fortsette å leve.

Du vil bli en Hero

Ikke bare vil du føle deg fornøyd med din egen altruisme, men mottakeren av nyrene vil forhåpentligvis være svært takknemlig også. Du vil for alltid være den personen som reddet han livet, og hun vil alltid skylder en takknemlighetsgjeld til deg. Venner og bekjente som hører om hva du har gjort vil også vise sin beundring for deg og du vil sannsynligvis få mange komplimenter om hvor modig og omsorg du er.

Sykehuspersonalet vil støtte deg

Selvfølgelig kan dette pro variere fra sted til sted, men generelt, vil sykehuspersonalet og legen utfører prosedyren være ganske støttende for dine behov på dette tidspunktet. De forstår at du sannsynligvis har kommet til denne beslutningen etter mye pinefull og at du kan være nervøs for operasjonen. De vil trolig i stor grad respektere din beslutning om å gå videre med prosedyren og vil behandle deg medfølende og uten press.

Operasjoner medfører risiko

Mens sjansene for komplikasjoner er sjeldent, kan de forekomme. Vit at du setter deg selv i fare når du lagt kroppen din til elektiv kirurgi, så du må føle deg komfortabel med risikofaktorer før du godtar å gå gjennom med prosessen.

Noen komplikasjoner som kan oppstå er nummenhet rundt innsnitt området, lungebetennelse, blodpropp i bena eller bekkenet, store blødninger og brokk rundt innsnitt området. De fleste av disse komplikasjonene er mulig å behandle og ikke-livstruende, men hvis de gjør deg nervøs, diskutere dem med en lege før du tar den endelige avgjørelsen.

Du kan ikke få Thanks You Want

Når du velger å donere, sørg for at din viktigste, underliggende årsaken er helt altruistiske og mest fordi du ønsker å utføre en uselvisk god gjerning. Hvis du donerer nyre din fordi du vil at ros og takk til mottakeren, så du kan bli dypt skuffet hvis han ikke ikke oppfører seg som forventet.

Mens noen mottakere vil være overstrømmende i sin takk, mens andre kan være mer sjenert eller flau over at du måtte opereres på deres vegne. Hvis du donerte nyren din fordi du forventet en stor takk, kan du bli sint eller ergerlig hvis mottakeren faller inn under sistnevnte kategori. Selvfølgelig er det hyggelig å bli verdsatt for det du har gjort, men det er mulig at det ikke vil skje.

Det vil kreve tid Off

Som med alle kirurgi, vil donere en nyre krever tid ut av arbeid for selve prosedyren og for gjenvinning, noe som kan ta alt fra en uke til noen uker. Selv når du er oppe og om du kanskje ikke føler at selv for et par måneder eller lenger. Kontroller at du har nok sykedager og feriedager for å dekke hele tiden vil du gå glipp av fordi de fleste selskapene ikke vil vurdere dette en grunn til å gi deg betalt permisjon. Du bør også være økonomisk komfortabel nok til at du har råd til å gå glipp av så mye tid fra arbeidet.

Bivirkninger av magen stifting

Mage stifting, som nå heter gastric bypass kirurgi, er en prosedyre der en del av magen er oppstallet av. En mindre mage eller posen er laget og tynntarmen blir forbikoblet til denne mindre magen. Denne operasjonen er kun brukt for sykelig overvektige. Det er mange bivirkninger til denne operasjonen, noen mild, mens andre er mer alvorlig.

Dumping syndrom

Dumping syndrom er en vanlig bivirkning som mange opplever etter operasjonen. Mat som er ufordøyd beveger seg gjennom magen til tynntarmen altfor fort. Når dette skjer kan det føre til at noen til å kaste opp, bli kvalm, bli svimmel med svette, og har diaré. Dette skjer vanligvis etter at noen spiser mat med mye fett eller søtsaker.

Blodpropp

Blodpropp i bena kan oppstå etter operasjonen. Dette skjer vanligvis i svært overvektige mennesker, og skjer fordi blodsirkulasjonen til beina under operasjonen er bremset. For å redusere denne risikoen, kan en kirurg forsyne pasienten med bandasjeunderlag som fungerer som en slags massasje å stimulere blodsirkulasjonen. Også noen få timer etter operasjonen, er gang oppmuntret.

Lekkasje

Når den nye magen og tynntarmen er oppstallet sammen noen ganger er det et brudd ned av stifter. Når dette skjer, kan det oppstå lekkasjer fra tarmen og kan forårsake en infeksjon. Noen ganger kan dette fikses med antibiotika, men hvis lekkasjen er alvorlig, er akutt kirurgi nødvendig.

Underernæring

Etter operasjonen er det mange ikke får tilstrekkelig ernæring fordi magen bare har en unse av mat på en gang. Også mange mennesker opplever at de ikke lenger kan spise visse matvarer. Mangler vitamin B-12 og D-vitamin er et problem. De kan også bli blodfattig. Tar barne vitamin anbefales å hjelpe med disse manglene.

Død

Denne ekstreme kirurgi kommer med ekstrem risiko. Ifølge Dr. G. Wesley Clark, MD, en bariatric kirurg i San Diego, California, en i 200 tilfeller resulterer i døden. Dette er ikke bare fra den faktiske bypass verket. Andre risikoer som kan bidra til en død er anestesi, dårlig helse, komplikasjoner under operasjonen og alder.
Man bør alltid diskutere med legen sin på forhånd mulige risikoer og komplikasjoner.

Retningslinjer for Gastric Bypass Surgery

Gastric bypass er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle sykelig fedme. Den kliniske definisjonen av sykelig fedme er en body mass index (BMI) på mer enn 40 eller en person mer enn 100 pounds overvektig. Fremgangsmåten kan også brukes til å behandle dem med en BMI på mer enn 35 dersom den enkelte har en alvorlig medisinsk tilstand som diabetes eller høyt blodtrykk som kan bli forbedret som et resultat av operasjonen.

Hvem bør vurdere Gastric Bypass?

Gastric bypass er aldri det første alternativet for vekttap. Vektige leger krever kandidater til å demonstrere de har prøvd andre alternativer uten hell før man vurderer en kirurgisk alternativ for å løse sine vektproblemer.

For å tilfredsstille stadig strengere forsikringskrav, vil mange leger krever ytterligere testing før kirurgi for å dokumentere samtidige tilstander som vil dra nytte av kirurgi. Jo mer solid saken, jo mer sannsynlig forsikring godkjenne operasjonen, et viktig kriterium for de fleste pasienter som ble prosedyren.

Betydelige fordeler har blitt dokumentert for de med høyt blodtrykk, høyt kolesterol, høye triglyserider, type 2 diabetes, astma, obstruktiv søvnapné, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og bevegelsesvansker. Begrensede studier har vist et visst potensiale for Type 1 diabetes der pasienten er samtidig overvektig, en situasjon som skjer mindre enn med type 2 diabetes.

Gastric bypass kandidater bør være godt informert, godt motivert og engasjert til å følge legens instruksjoner for å sikre et positivt resultat fra kirurgi.

Risiko og komplikasjoner

Dødelighet risiko fra gastric bypass kirurgi er langt mindre enn de fra vektrelaterte helseproblemer, hvis venstre ubehandlet. En juli 2009 studie i New England Journal of Medicine fant dødsrisiko å være noe mer enn 0,3%, eller lignende til risikoen fra en hofteprotesekirurgi.

De vanligste komplikasjonene er lungebetennelse, blodpropp i bena som beveger seg til lungene, hjertet eller hjernen, eller lekkasjer langs stift / suturlinje krever ytterligere kirurgi for å reparere og fører til infeksjon eller abscess hvis uoppdaget.

En økning i gallestein krever galleblæren kirurgi har blitt bemerket i mange år. En juni 2009 studie ved Johns Hopkins i Journal of Urology har også dokumentert en økt risiko for nyrestein. Selv om risikoen er fortsatt små på 8%, er det dobbel hastighet for de som ikke har operasjonen.

Omtrent én av fem pasienter opplever noen form for mindre komplikasjon umiddelbart etter kirurgi, inkludert drenering fra snittet, kvalme eller oppkast.

Lengre sikt bivirkninger er mer vanlig med malabsorptive prosedyrer som Roux-en-Y gastrisk bypass. Disse bivirkningene omfatter mineralmangel og dumping syndrom, forårsaket av kroppens manglende evne til å behandle sukker og fett lett, noe som fører dem til å bli "dumpes" i blodstrømmen, noe som resulterer i hurtig puls, svetting, kvalme, ørhet og, i noen tilfeller , diaré. Denne effekten kan minimeres ved veloverveide valg av mat.

Slik installerer Medisinske Stockings

Slik installerer Medisinske Stockings


Medisinsk strømper - eller kompresjonsstrømper - er kne eller lår-høy slange som er slitt på bena for å redusere hevelse. De har også bedre blodsirkulasjonen ved å klemme beina for å hjelpe returnere blodet tilbake til hjertet. Støttestrømper er slitt kortsiktig etter operasjonen for å redusere risikoen for blodpropp i bena. Disse kan dannes når en person bruker mye tid legging i senga, og hvis de komme ut av stilling, kan de reise til lungene og forårsake død. Støttestrømper er noen ganger brukt langsiktig med kroniske sykdommer som perifer vaskulær sykdom. Gradert trykk strømper er også tilgjengelig i en reseptfrie styrke til å behandle åreknuter, men de ikke har tilstrekkelig styrke til å forebygge blodpropp. De kan kjøpes uten resept på apotek og medisinsk forsyne butikkene for rundt $ 30 til $ 50 per par.

Slik installerer Medisinske Stockings

Velg strømper som dekker dine spesielle behov. Knehøye strømper er tilstrekkelig for hevelse i anklene mens lår-høye strømper gi kompresjon ved kneet og oppover. De er tilgjengelige i små, mellomstore og store størrelser og en rekke farger og kan brukes hver dag.

Ta på strømpene første tingen i morgen før du får ut av sengen. Hevelse synker mens bena er hevet i løpet av natten. Ta tak i øverste åpningen av en av strømper. Scrunch strømpe opp og samle hver side i hendene. Strekk åpningen bred og plassere tærne i strømpe.

Trekk opp på strømpe som du trykker på beinet inn i den. Disse strømpene er strammeste rundt ankelen og kompresjon minsker går opp på leggen. Det kan ikke være mulig å sette på disse strømpene uten assistanse. Flere adaptive strømpe applikatorer er også tilgjengelige for å hjelpe personer med redusert styrke i hendene. I tillegg kan du bruke gummihansker for å forbedre din grep og jevne ut eventuelle ujevnheter.

Trekk strømpen til kneet eller over den til sin fulle lengde. Jevne ut eventuelle rynker. Hvis strømpen får lov til å samle seg ved toppen kan det virke som en tilstrammende og redusere blodstrømmen. Ha på strømper før du går til sengs om kvelden. Håndvask og lufttørker dem å opprettholde elastisitet. Bytt strømpene hver 6 til 12 måneder.

Hint

 • Påfør en liten mengde baby pulver på huden din for å hjelpe strømper gli over lettere.
 • Påfør strømper til tørr hud. Unngå dusjing eller bruke fuktighetskrem om morgenen før du tar på strømpene.

Når ble Gastric Bypass Surgery oppfunnet?

Gastrisk bypass er en form for vekttap kirurgi som hjelper en person i å miste en betydelig del av vekten ved å fjerne en del av de øvre tarm og mage. Det anbefales for alvorlig overvektige pasienter som er i dødelig fare på grunn av sin størrelse. Mens gastric bypass regnes som en høy-risiko kirurgi på grunn av antallet potensielle komplikasjoner, for snart 50 år har det hjulpet utallige pasienter redusere sin vekt og deres risiko for å utvikle fedme-relaterte tilstander som diabetes og hjerneslag.

Historie

Gastric bypass kirurgi ble oppfunnet i 1967 av Dr. Edward Mason, en klinisk lege ved University of Iowa Hospital. Den opprinnelige prosedyren ble inspirert av den samtidige prosess som brukes til å fjerne magesår, som fjernes den del av magen som der hvor ulcus var å herde den. Mason bemerkes at pasienter som hadde gjennomgått denne prosedyren mistet en betydelig mengde vekt over de første seks til 18 måneder etter operasjon, og omregnes til prosedyren for å maksimere kostnadene.

Evolution

Metoden for gastric bypass har utviklet seg over de siste 40 årene for å løse flere av problemene Dr. Mason opplevde i de tidlige dagene av prosedyren. For eksempel, den opprinnelige form av mage-bypass igjen en stor mage utsatt for galle-syre og tilbakeløpskjøling. Men i dag, er størrelsen på magen betydelig redusert til ikke større enn den for et hardkokt egg, og er ført inn i tarmen, slik som å redusere denne ubehagelig bivirkning. Tilsvarende, den opprinnelige form av mage-bypass resulterte i dårlig protein i næringsopptak på grunn av den delen av tarmen det utkoblede, har imidlertid moderne gastrisk bypass identifisert dette problemet og omfatter nå hovedkanalen absorpsjon av tarmen inn i den omstrukturerte fordøyelseskanalen.

Risiko

På tross av de mange forbedringene som er gjort på metoden i løpet av de siste tiårene, forblir gastric bypass fortsatt en risikabel prosedyre som kan resultere i en rekke komplikasjoner, alt fra mangel på næringsstoffer i hjel. Ifølge Mayo Clinic, en av hver 300 prosedyrer resulterer i dødsfall på grunn av komplikasjoner. Også, gastrisk bypass-pasienter har en høy risiko for å utvikle Dumping syndrom, fordøyelsesforstyrrelser som oppstår når for mye fett inntas i systemet, så vel som blodpropper i bena er også vanlige komplikasjoner.

Fordeler

For mange pasienter, fordelene forbundet med gastrisk bypass kirurgi er fortsatt verdt risikoen. Akkurat som Dr. Mason bemerket nesten 50 år siden, kan pasientene miste store mengder vekt takket være prosedyren, vanligvis mellom 100 og flere hundre pounds. Pasienter som lider av type II diabetes ofte finne at deres tilstand går inn i remisjon etter inngrepet på grunn av kombinasjonen av å tape så mye vekt og fjerning av en del av tarmen som er den mest insulinresistente. Operasjonen kan også avlaste presset på leddene, redusere belastningen på ryggen, og forlenge levetiden for pasienter med anslagsvis 30 til 40 år.

Moderne bruk

Mens gastric bypass vært populær gjennom 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, i løpet av de siste fem årene gastric banding, en alternativ form for vekttap kirurgi har blitt mer populært. Banding er nå oftere benyttes av leger på grunn av det faktum at det er en sikrere fremgangsmåte. I stedet for å gjøre et stort innsnitt, og å fjerne en vesentlig del av fordøyelseskanalen, bidrar til mage banding et individ hvis vekt ved cinching den øvre mage for å hjelpe følelsen full raskere, noe som resulterer i en jevn tap på rundt to pounds per uke uten de alvorlige komplikasjoner av gastric bypass.