Digidexo.com

diett etter blodtype

Diet Etter en Biliopankreatisk Diversion

Den biliopancreatic avledning / duodenal omkobling (BPD / DS) er et vekttap kirurgi prosedyren vanligvis utføres på sterkt overvektige mennesker eller de som er betydelig overvektig og erfaring potensielt livstruende helseproblemer som søvnapné, diabetes og høyt blodtrykk. I BPD / DS, blir pasientens mage redusert i størrelse og innvollene blir omdirigert. Dette gjør at personen til å gå ned i vekt ved å være i stand til å spise mindre mat og heller ikke absorbere alle næringsstoffene fra maten spist. Prosedyren har en rekke kosttilskudd retningslinjer, spesielt i ukene umiddelbart etter operasjonen.

Post-Op Hospital Diet

De første 2-4 måltider etter BPD / DS kirurgi administreres i et sykehus, og skal være klare væsker som vann, buljong, og Gatorade, ifølge The Cornell Vekttap Kirurgi Program. Når pasienten har vært i stand til å holde væsker ned, kan han eller hun bli byttet til most post-op kosthold før de er utskrevet fra sykehuset. The most BPD / DS kosthold inneholder mat lavt i både fett og sukker, for eksempel cottage cheese og usøtet eplemos.

Post-Op Hjem Diet

Når BPD / DS pasienten går hjem, er han pålagt å følge en bestemt bariatrisk diett i tre til fire uker. Mat valg inkluderer bananer, usøtet eplemos, kjøttpudding, egg, fuktig fisk, lite fett cottage cheese, sukkerfrie puddinger, havregryn, knekkebrød, og myke, kokte grønnsaker med unntak av mais.

Regelmessig Post-Op Diet

Så lenge pasienten tåler de fleste matvarer godt, vil han eller hun bli klarert av en sykepleier eller lege for å bytte til en mer tradisjonell BPD / DS diett etter ca fire uker. Nye matvarer bør tilsettes langsomt for å sikre at den nylig revidert fordøyelsessystemet kan tåle elementene.

En BPD / DS diett må fokusere på mye kvalitet protein for å holde kroppen i gang effektivt, og også innlemme noen grønnsaker, frukt og hele korn. Pasienter bør spise minst 60 til 80 mg protein hver dag. Meieriprodukter oppfordres, men noen post-op BPD / DS pasienter kan ikke tolerere dem. I slike tilfeller bruker Lactaid anbefalt av The Cornell Vekttap Kirurgi Program.

BPD / DS pasienter oppfordres til å unngå konsentrerte søtsaker som desserter og brus, som disse treg vekttap og kan ikke være godt tolerert av kroppens endrede fordøyelsen. De har også rådes til å unngå fettrike matvarer, som de kan føre til gastrointestinale plager som gass og oppblåsthet.

Den gjennomsnittlige BPD / DS skaleres mage kan bare holde seks til åtte gram av mat, så å spise et par spiseskjeer med mat om gangen anbefales. Hyppig snacking anbefales ikke, og pasienter bør spise tre måltider og en snack per dag for å oppnå maksimal vekttap og helsemessige fordeler.

Hvordan Diet Etter Heart Surgery

Å vite hva slags kosthold for å være på etter en hjerteoperasjon kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt og behovet for hjerte operasjoner i fremtiden. En stor ting du trenger å gjøre er å redusere fett, fordi medisiner kan øke mengden av fett i blodet ditt. Mer fett kan blokkere arteriene øker sjansene dine for å få hjerteproblemer i fremtiden.

Hvordan Diet Etter Heart Surgery

•  Start en fettfattig diett, hvis du ikke har vært på en før. Mindre enn 30 prosent av kaloriene bør komme fra fett. Eventuelle fett som du spiser bør være umettet. Hvis du spiser mettet fett, holde dem ned til 8 til 10 prosent av dine daglige kalorier. Skjær ut fastfood, stekt mat, kjøttpålegg, eggeplommer, smør og helmelk.

Redusere mat med høyt kolesterol. Du bør være ned til mindre enn 300 milligram per dag. Kutte ned på egg, skalldyr, rask mat, biff og noen oster.

Kutte ned på salt (natrium) inntak. Unngå mer enn 2,4 gram salt om dagen. Matvarer for å unngå å inkludere skinke, bacon, kjøttpålegg, røkt laks, peanøttsmør, pickles, spaghetti saus, Bagasje chips og mange hermetisert supper.

Vei deg hver dag inntil legen bestemmer noe annet. Sørg for at du veie deg om morgenen og etter å gå på do. La legen vite om du får mer enn 2 pounds i en dag.

Snakk med en ernæringsfysiolog eller en ernæringsfysiolog hvis du har problemer med din diett etter hjerteoperasjon.

Hint

  • Spise en diett lav-sukker hvis du er diabetiker.

Hvordan overgangen til en rå diett Etter Master Cleanse

Hvordan overgangen til en rå diett Etter Master Cleanse


The Master Cleanse er en flytende diett hvor kroppen får ingen mat og bare vann lett søtet med frisk sitronsaft eller rå lønnesirup. Denne dietten varer alt fra syv dager til to uker. Overgang til en rå diett etter denne rens må gjøres forsiktig på grunn av den ekstreme natur rens og den drastiske forandring i spisevaner. Det vil også ta tid og tålmodighet fordi, ifølge en studie ved Vanderbilt University, "levende og rå mat er mat som er økologisk og ikke har blitt oppvarmet, kokt eller behandlet på noen måte." (Se referanser 1)

Hvordan overgangen til en rå diett Etter Master Cleanse

Overgang Steps

•  Drikk bare vann og fersk fruktjuice (ikke hermetisert eller pakket) den første dagen etter at Master Cleanse. Nipp til disse juice hver tredje til fjerde time starter med frokost. Legge en til to rå matvarer i dietten din. Eksempler på rå mat er en halv eple eller sesongens friske frukt som mellommåltid i morgen. Ha en halv kopp servering av ferske grønnsaker som brokkoli til middag.

Drikk en grønnsaksbuljong eller suppe (gjerne hjemmelaget) på den andre dagen for lunsj og middag. Simmer grønnsakene i kjøttkraft eller suppe til svært øm så grønnsakene er lett å tygge. Fortsett å drikke din juice til frokost og spis frukt for en morgen snack. Spis noen flere friske grønnsaker til middag eller har en kopp friske grønnsaker, avhengig av hvordan kroppen føles.

3 Mer rå-matinntaket ved å legge en salat i kosten på dag tre. Ha en salat til lunsj og legge til mer grønnsaker til middag. Gjør en spiseplan. Stock kjøkkenet ditt minst en gang i uken med nok frukt, grønnsaker, frø og nøtter til å vare gjennom hele uken. Planlegg en dag i forveien for matvarer som må spiret eller gjennomvåt overnatting. Bli kvitt kjøtt, pakket mat, oster og andre matvarer som ikke er rå.

Fortsett å spise rå frukt og grønnsaker om dagen fire, men begynne å legge til nøtter, frø og korn. Spis litt frukt til frokost for variasjon. Ha litt frisk frukt og en salat til lunsj og en liten salat med gulrøtter og brokkoli til middag. Snack på en håndfull av nøtter eller frøene i løpet av dagen. Følg samme spising plan på dag fem og seks, men variere frukt og grønnsaker for å opprettholde interessen og variasjon.

På dag syv, spise tre rå måltider per dag og en til to snacks hele dagen. Se etter lokale kilder rå matvarer som bønder markeder og helsekost.

Hvordan lage en diett etter tykktarmskreft

Kolorektal kreft har livet altering endringer som følger med det. Sjansen er at du måtte ha en del av tarmen fjernet som vil endre måten du vil spise fra nå av. Endringer varierer fra person til person, men å finne riktig kosthold kan oppnås med hjelp fra lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din for å diskutere hva han mener du bør spise. Avhengig av hvor mye av tarmen ble fjernet, kan det hende du må fullstendig endre dine spisevaner.

Spis ulike matvarer for å se hva som sitter bra med deg systemet og hva som ikke virker. Noen med kolorektal kreft har problemer med høyt fiber frukt og grønnsaker, rik eller fet mat, løk og kål og brus. Fokus på mat lav i fett og bruke hele korn i kostholdet ditt.

Hold en logg over hva du spiser, når du spiser og eventuelle fordøyelsesproblemer du har for å finne ut hvilke matvarer fungere for deg og som ikke gjør det. Du kan se gjennom loggen og se om det er en viss mat som utløser problemene, eller du kan ta med loggen og søke råd fra en kostholdsekspert.

Spis mindre porsjoner mer utover dagen for å hjelpe til med fordøyelsen problemer som kan oppstå med din diett etter tykktarmskreft.

Tips og advarsler

  • Selv om du kanskje ikke være i stand til å spise litt mat med en gang, kan det endre seg etter tiden. Etter noen måneder, kan du gå tilbake og eksperimentere med maten du opprinnelig ikke var i stand til å spise.
  • Snakk med legen din før du starter noen ny diett, siden det er OK for noen andre er ikke nødvendigvis kommer til å fungere for deg.

Diet Etter tarmkreft

Diet Etter tarmkreft


Det er svært avgjørende for tarmkreftpasienter for å opprettholde en sunn diett før og etter behandling tarmkreft. Kreft Hjelp råder pasienter til å holde en matdagbok for å holde en oversikt over hva de spiser, når de spiser, og effekten av slike matvarer på sine tarmer. For dietter etter tarmkreft, er det ikke handler om å spise hva som er næringsrik, men enda viktigere er det å være i stand til å identifisere og fjerne matvarer som forårsaker fordøyelsesproblemer.

Diet Etter Cancer

Etter tarmkreft behandling, vil det ta litt tid før fordøyelsen går tilbake til normal tilstand. Etter kreftbehandling, kan matvarer som inneholder mye fiber som grønnsaker og frukt gi pasientene løs mage eller diaré. For de som har gjennomgått colostomies, vil det ta flere måneder før avføring normaliseres.

Matvarer som er mer sannsynlig å uroe fordøyelse og avføring inkluderer høy-fiber frukt og grønnsaker, kullsyreholdige drikker, fet, rik og fet mat, kål og løk.

Diett etter operasjonen

Etter operasjonen for tarmkreft, kan pasienter ikke spise noe. Når de kommer hjem for å komme seg, bør de gå tilbake til normale matvaner. For de som har hatt deler av sin kolon kirurgisk fjernet, vil avføring sannsynligvis være mer løs siden kolon absorberer vann. Noen kan også oppleve diaré. Det er derfor viktig å forbruke mye væske for å unngå uttørring.

Tarmer vil gå tilbake til normalt etter flere uker. Dette er tiden for å holde en matdagbok for å identifisere hvilke matvarer opprørt tarmer. Matdagbøker vil hjelpe dietitians identifisere hvilke matvarer for å eliminere fra kostholdet.

Kosthold etter stråling og kjemoterapi

Strålebehandling fører ofte pasienter å oppleve diaré. Det vil vanligvis ta noen uker etter behandling før tarmer slå seg ned. Pasienter kan bli gitt medisiner for å behandle diaré.

Mens gjennomgår strålebehandling, må pasientene være religiøs i å ta sine medisiner mot diaré. Pasientene vil bli bedt av legene når man skal redusere mengden av medisiner de tar.

På samme måte med kjemoterapi, er diaré fortsatt en vanlig tilstand for pasienter. Disse bivirkninger er imidlertid bare midlertidig og kan forsvinne etter behandling.

Spesiell diett etter en prostatektomi

Gjenopprette fra en prostatektomi, kirurgisk fjerning av prostatakjertelen, kan være en vanskelig opplevelse for enhver pasient, men et fornuftig kosthold og regelmessige kontroller kan hjelpe deg raskt komme tilbake til å leve et normalt, sunt liv. Selv om ingen spesiell diett kan være nødvendig etter prostata kirurgi, her er noen grunnleggende retningslinjer du kan følge for best resultat.

Diet Etter prostatektomi

The University of Virginia Health System sin da Vinci prostatektomi Program rapporterer at etter en prostatektomi, pasienten bør først spise bare klare matvarer som Jello og drikke væsker som vann, buljong, juice og urtete inntil pasienten har hatt en god avføring. Inntil da bør du også unngå kullsyreholdige drikker som brus eller kaffe. Den avføring skal være myk og lett å passere uten vanskelighet og ligner den type avføring man hadde før kirurgi. Når dette skjer, kan du gå tilbake til ditt vanlige kosthold.

Nyttige Foods

Under lengre sikt utvinning, er det viktig å fokusere på god ernæring. Spise en diett rik på naturlig, ubehandlet mat som frukt, grønnsaker og helkorn kan hjelpe hastighet utvinning. Også ifølge Christy Marquette, en registrert kostholdsekspert, matvarer med lykopen --- for eksempel tomater og vannmelon og de fleste andre røde grønnsaker og frukt --- er nyttig å konsumere etter prostata kirurgi. Unngå fet og bearbeidet mat som pommes frites, TV-middager og andre praktiske eller prepackaged matvarer. Ifølge Dr. Sara Strom, kan spise mat med mettet fett føre til en biokjemisk svikt hos menn som har gjennomgått en radikal prostatektomi (kirurgi der hele prostata fjernes pluss noen omliggende vev).

Kosttilskudd for forstoppelse

Hvis forstoppelse vedvarer mer enn 24 timer etter operasjonen, foreslår da Vinci prostatektomi Program ta melk av Magnesia som anvist på flasken. Hvis forstoppelse fortsetter selv etter tre doser med melk av Magnesia, bruk en Dulcolax stikkpille.

Velge en diett Plan Meny etter blodtype

I boken "Eat Right 4 Your Type," Dr. Peter D'Adamo forklarer de biokjemiske interaksjoner mellom røde blodceller og maten vi spiser. Ifølge D'Adamo, bærer hver av de fire humane blodgrupper genetiske markører som indikerer en bestemt type diett. Planen er enkel: Hvis en mat er anbefalt for din type, kan du ha så mye som du vil. Ifølge D'Adamo, ikke bare vil du gå ned i vekt, vil du oppleve en forbedring i din generelle helse.

Blodtype

Først må du vite din blodtype. Hvis du er en blodgiver, vil det bli lagt merke til på donorkortet. Hvis du ikke, spør din primære helsetjeneste for informasjonen. Hvis informasjonen ikke er i din journal, kan du be om en blod skrive test.

Blodtype og genetikk

Når du har bestemt din blodtype, vil du være i stand til å skissere din diett plan. Teoretisk sett er type O blod den eldste av alle typer blod. Personer med type O blod var de opprinnelige jegere og samlere. Deres diett plan er senere høy i protein.
Type A blod antas å ha utviklet neste og historisk representerer de første bøndene. Den er basert på frukt, grønnsaker og korn.
Type A ble etterfulgt av utviklingen av type B, blod gruppe assosiert med nomadiske reisende og den eneste typen som tåler melkeprodukter.
Den nyeste av de blodtyper er AB, med anbefalte kosten retningslinjer som faller i mellom type A og type B.

The Plan

Dietter basert på blodtype divide matvarer inn i tre grupper: gunstige, tillatt og ikke tillatt.
Type O s er gitt en grunnleggende høy-proteindiett. Kjøtt er tillatt, karbohydrater er ikke tillatt, og mørkegrønne grønnsaker som grønnkål, brokkoli og spinat er oppført som gunstig.
Type A er er satt på en hovedsakelig vegetarisk kosthold, med grønnsaker, tofu, sjømat og belgfrukter. Hvete, kjøtt og meieriprodukter er ikke tillatt.
Type B får den største variasjon, med grønnsaker, frukt, kjøtt, meieriprodukter og korn på den tillatte listen. Forbudt mat for Type B inkluderer korn, sesamfrø og peanøtter.
AB blodtyper oppfordres til å spise sjømat og hvitt kjøtt, meieriprodukter, hele korn, frukt og grønnsaker, og for å unngå rødt kjøtt, mais, lima bønner og kidneybønner.

Advarsel

Denne teorien bak denne type diett er svært kontroversiell. Til dags dato har det ikke vært noen fagfellevurderte vitenskapelige studier som viser en direkte sammenheng mellom en persons blodtype og hennes evne til å fordøye bestemte matvarer.

Barnas Diet Etter Adenoid Surgery

Adenoid kirurgi er en vanlig prosedyre utført på barn. Adenoids må fjernes hvis de er så store at de forstyrrer nasal pusting eller forårsake tilbakevendende ørebetennelser. Det er normalt få komplikasjoner og utvinning tid er ganske rask. Noen barn kan føle fine og i stand til å spise en normal diett i løpet av 24 timer. For andre kan det ta flere dager.

Væsker

Gi barnet væske så snart han vil ha dem, og så ofte som han ønsker dem for å hindre dehydrering. Han vil trolig oppleve smerter eller feber etter operasjonen og har et økt behov for væske. Prøv å få ham til å drikke fire glass væske hver dag for et par dager etter operasjonen. Vann og is chips er fine. Frosne Popsicles er også bra fordi kald væske kan bidra til å lette ubehag i halsen. Unngå varme væsker eller kullsyreholdige drikker fordi dette kan irritere halsen. Så serverer ikke sitrus drikker som appelsinjuice eller saft til en uke etter operasjonen fordi syrer kan gi irritasjon og forverre smertene.

Hvis tynne væsker gå opp barnets nese, tjene tykke drikker som milkshake eller smoothies. Hvis barnet opplever oppkast etter operasjonen er det best å bare tjene klare væsker, slik at du kan se etter blødninger. Hvis barnet ditt har oppkast som varer i 24 timer, eller hvis han ser ut til å bli dehydrert, ringe legen din med en gang. Kvalme og oppkast noen ganger oppstå som en bivirkning av medisiner som brukes i kirurgi og bør rydde opp innen 24 timer.

Soft Food

Serve barnet myk mat så tidlig som kvelden for kirurgi hvis han ønsker å spise dem, og han er i stand til å holde nede væsker uten oppkast. Begynn med pudding, nudler, egg, yoghurt, Jello eller iskrem. Det er best å holde seg til kjøle mat først. Innføre varm eller romtemperert bløt mat når barnet kan svelge det uten irritasjon. Unngå krydret mat eller noe varmt.

Solid Food

Mate barnet fast føde så snart han er i stand til å spise myk mat uten ubehag. Så lenge halsen er ikke sår, og han er i stand til å svelge, er det greit å gjeninnføre fast føde så tidlig som dagen etter operasjonen. For et par dager er det best å unngå skarpe mat som chips, pizzabunner, tørre korn eller toast. Velg matvarer for ditt barns kosthold etter adenoid kirurgi etter de samme retningslinjene du ville bruke hvis barnet hadde en sår hals. Tilbyr rikelig med væske, tjene kul myk mat og gjenoppta fast føde når halsen smerte har sunket.

Diett etter gastrisk banding

Gastrisk banding er en type restriktiv vekt-tap kirurgi hvor kirurgen reduserer magen størrelse ved å plassere et bånd rundt den øvre del av magesekken. Etter operasjonen er magen bare stort nok til å inneholde omtrent ett gram av mat. Pasienten føler seg mett raskere, spise mindre og å miste vekt. For best resultat, følg denne fire-trinns spising plan etter gastrisk banding kirurgi.

Trinn 1: Clear Liquid Diet

I de første uker etter kirurgi, er det viktig at ikke strekke den lille magen posen over bandet. Begynn med små slurker med vann. Ikke ta i for mye på en gang for å unngå kvalme. Etter de første dagene, gradvis begynne å øke væskeinntaket å holde deg hydrert. Husk at bare svært tynne væsker kan bli tolerert av magen posen. Velg klare væsker som har nok kalorier. Noen gode eksempler er:

Klar kjøttkraft eller suppe (uten grønnsaker eller kjøtt, ikke krem ​​basert) Skummet melk fruktjuice popsicles (uten tilsatt sukker)

Trinn 2: Semi-flytende diett

Etter de første to ukene, vil legen fjerne deg til å begynne å spise litt teksturerte (most) mat, ligner babymat. Begynn med proteinrik mat først. Gradvis legge frukt og grønnsaker. Eksempler på matvarer til puré for dette stadiet i utvinningen er:

Most skinn kylling eller fisk potetmos Peas lav-fett yoghurt lav-fett pudding

Stage 3: Semi-Solid Diet

På fem-ukers mark, vil legen legge ømme kokt mat til kosthold, som bakken kalkun eller fisk. Pass på å tygge hver bit svært grundig for å unngå mageirritasjon, hevelse og oppkast. Du kan også forårsake en hindring i fordøyelseskanalen hvis du ikke tar vare å tygge hver bit godt. Hvis innføring av mer solid mat fører til kvalme, gå tilbake til flytende diett og sakte legge myk mat som du er i stand til å tolerere dem.

Stage 4: Low-Fat Solid Diet

Når du er i stand til å konsumere disse myke matvarer uten noen problemer, vil legen starte overgangen til post-op vedlikehold spising plan. Husk at væske konsumert under eller rett etter måltider vil skylle maten gjennom magen posen, hindrer metthetsfølelsen som trengs etter måltidet for å holde deg å spise mindre. Hvis du er en pasient som har en tendens til å føle seg kvalm med fast føde først i morgen, starter dagen med et par glass væske før frokost. Husk å tygge maten grundig slik at magen posen utløp, nå på størrelse med en krone, ikke er blokkert av en stor del av maten. Spis tre næringsrike måltider om dagen og slutte å spise så snart du føler deg full. Overspising kan forårsake kvalme og oppkast etter gastrisk band kirurgi.

Foods å inkludere

Protein er spesielt viktig etter operasjonen for å hjelpe i helbredelsesprosessen, og for å sikre at du forblir sunn. Inkluder en daglig multivitamin i kostholdet ditt. Noen høy-protein matvarer er:

Fisk Kylling og kalkun Magert kjøtt, for eksempel ekstra mager kjøttdeig Skim eller 1 prosent melk lav-fett cottage cheese lav-fett yoghurt fettfattig ost Eggehviter Havregryn Beans

Matvarer for å unngå

Lær deg å lese etikettene på alt. Det er spesielt viktig å begrense fettinntaket til ikke mer enn 35 g fett per dag. Etter gastric banding, vil enkelte matvarer ikke bli tolerert godt. Eksempler på slike matvarer for å unngå er:

Nøtter og frø popcorn tørket frukt steiner og skinn av noe frukt eller grønnsak inkludert druer, oliven, mais høy fiber grønnsaker inkludert selleri, søtpoteter, rabarbra, asparges Frukt med membraner inkludert ananas, appelsiner og grapefrukt Kjøtt ansett som "tøff", slik som svinekoteletter og steker Kjøtt inneholder brusk som hamburger Granola Kullsyreholdige drikker høyt kalori mat og drikke Helmelk og vanlig ost, smør, margarin, majones, salatdressinger, rømme og kremost stekt mat Krydret mat og krydder som kanel, pepper, løk eller hvitløk salt Protein kilder som inneholder mye fett som bacon, pølse, Bologna, peanøttsmør Junk food, som for eksempel potetgull, smultringer, iskrem

Diet Etter lapband Surgery

Lapband kirurgi kan være et utmerket alternativ til gastrisk bypass for sykelig overvektige. Gastric bypass, uavhengig av moderne teknologi, er fortsatt et risikofylt forslag. Seksjonering av en del av magen med en mindre kompleks lap-band prosedyren kan være akkurat den tingen for å redusere matinntaket og hjelpe deg å miste vekt. Men lapband er fortsatt ingen tur i parken og den første post-kirurgisk kosthold er restriktiv. for å si det mildt.

Umiddelbart etter

De to første dagene etter lapband kirurgi det er anbefalt at du ikke gjør noe mer enn å drikke små slurker med vann eller suge på isbiter. Oppkast kan strekke kirurgisk-krympet magen og få den til å ekspandere over lapband.

Uke 1 og 2

Når du har beveget seg forbi de to første dagene av postoperativ lapband utvinning kan du begynne å spise ... Hvis du ringer drikker din middag gjennom et sugerør spise. Det er fordi den eneste diett som magen vil tolerere er en flytende ett. Mye vann anbefales å holde kroppen hydrert, og du kan supplere at vanninntaket med fruktjuice, klar kjøttkraft (ingen biter av noe) og melk. Hvis du er døende for noe solid, er en popsicle omtrent så nær som du kommer til å få.

Uke 3 og 4

Etter et par uker du fortsatt ikke vil være klar for fast føde, men du kan i det minste begynne på noen puré. Hvis du ikke er sikker på hva som kvalifiserer som puré, tenk på babymat. Fordi du ikke har hatt noe vesentlig i et par uker, fokusere appetitten på mat som er høy i protein. Hvis du fortsatt har plass, følge opp med vitaminer og mineraler. Begynn med litt most skinn fisk eller kylling og deretter gå videre til noen potetmos, erter og yoghurt.

Uke 5

Solid mat, riktignok myk seg, endelig kommer i uke fem. Uansett hva du spiser, sørg for at du koker det, så det er mykt og at du tygge den godt. Ikke bare kunne mat føre til en urolig mage eller oppkast, kan det føre til en stomal obstruksjon, som er en tresko i tarmer. Hvis du kaster opp, leger ved University of California San Diego anbefaler at du går tilbake til en flytende diett og sakte jobbe deg tilbake til fast føde.

Diet Etter Back Surgery

The North American Spine Society anbefaler at du holder deg innenfor 10 pounds av din idealvekt for å redusere belastningen på ryggen. Dette målet er spesielt viktig hvis du er utvinne fra ryggoperasjon. Ved å miste vekt, vil du få fart på utvinningen og redusere sjansene for ytterligere ryggsmerter. Pasienter utvinne fra tilbake kirurgi bør også vite at det er ingen offisiell diett som de er pålagt å følge etter operasjonen. En sunn fornuft mat plan er det beste løpet.

Spise riktig mat

Nøkkelen til å miste vekt er å spise en diett høy i frukt, grønnsaker og magert kjøtt. Det krever unngå fast-food drive-through under lunsjen og hopper at sen-night skål med sjokoladeis. The American Dietetic Association anbefaler at folk unngå kjepphest dietter og i stedet spise rikelig med grønnsaker. Foreningen anbefaler også næringsrike frukter som blåbær, epler, appelsiner og jordbær. Kjøtt kan være sunt, også, så lenge du spiser mager kylling, biff og fisk. Ved å spise disse matvarene, vil du gradvis og trygt slippe uønskede pounds, lindre stress på ryggen. Og ikke bekymre deg hvis du har en pizza slice eller en iskrem til. Det er OK å splurge, så lenge du gjør det med måte.

Legg trening til enhver diett plan

Trening er en viktig del av enhver diett plan. Ved å trene, vil du kaste ekstra pounds på kortere tid. Visse øvelser kan også bidra til å styrke kjernemuskulaturen som holder ryggraden på plass. Også dette kan hjelpe din utvinning fra tilbake kirurgi. Bare vær forsiktig med å overdrive treningsøktene; som kan føre til mer problemer enn det løser. Og møte med legen din før du tar fatt på et treningsprogram.

Hold på det

Ingen man holder seg til en diett 100 prosent av tiden. Vi alle nyte innimellom. Nøkkelen til å lykkes miste vekt er å sørge for at disse feil er isolerte hendelser. Bare fordi du spiste to jordbær smultringer i morgen, betyr ikke at du trenger å bestille en dobbel cheeseburger og pommes frites til lunsj. Hvis du er vedvarende, hvis du ikke la din diett feil banke deg av din sunn spising plan, vil du øke dine sjanser for å miste vekt du trenger å slippe, og eliminere noen unødig stress på ryggen.

Slik starter over på South Beach Diet Etter å spise sukker

The South Beach Diet er en diett utviklet av en kardiolog ved navn Dr. Arthur Agatson. Mens du er på denne dietten, kutte deg ut mat høyt på karbohydrater og i stedet øke mengden av magre proteiner du spiser, så vel som lav glykemisk indeks grønnsaker. Hvis du har vært på South Beach Diet og har jukset ved å spise sukker, bør du starte på nytt for å holde deg på sporet.

Slik starter over på South Beach Diet Etter å spise sukker

Gå til fase 1 hvis du spiser sukker mens du er på South Beach Diet. Hvis du har kommet til fase 2 eller fase 3, starte på nytt med fase 1. Hvis du fortsatt er i fase 1, forlenge tiden du bo i denne fasen.

Hold deg på fase 1 av South Beach Diet for to uker. Etter at du har jukset ved å spise sukker på diett, bør du planlegge å komme tilbake på sporet ved å følge fase 1 spising plan for to uker.

Spis tre måltider om dagen, samt to snacks mens du starte South Beach Diet. Akseptable matvarer til forbruker i løpet av denne perioden kan nevnes fjærfe, kjøtt, fisk, krabbe, hummer, egg, ost, nøtter, olivenolje og grønnsaker.

Skjær ut noen matvarer som inneholder mye karbohydrater. Dette inkluderer pasta, brød, kaker, kjeks, poteter, ris og bakverk.

Drikk mye vann når du starte South Beach Diet. Andre akseptable drikker som te og kaffe uten sukker.

Hint

  • Du kan fortsette på din nåværende fase hvis du spiser sukker mens du er på South Beach Diet. Hvis du bare har jukset en gang eller to, kan det ikke være fornuftig for deg å begynne helt over. For en mer omfattende liste over mat som du kan spise og matvarer for å unngå, gå til South Beach Diet nettside eller kjøpe diett bok.

Lap Band Diet etter operasjonen

Lap band kirurgi reduserer mengden av mat som kan bli holdt av magen til 05:56 gram. Ernæring og gjør det meste av den lille mengden mat som kan inntas blir veldig viktig etter denne vekttap kirurgi. Enkelte matvarer må unngås etter operasjonen, og andre fremme god helse for utvinning og vekttap.

Umiddelbart etter operasjonen

For de første tre til fire dager etter operasjonen, er runde band pasientene beskjed om å holde seg på en væske-bare kosthold. Dette er en viktig del av suksess for kirurgi. Den flytende diett hindrer komplikasjoner som kan oppstå ved å spise fast føde for fort, slik som glidning av bandet og erosjon av bandet.

Unngå koffein i tre måneder etter en runde band kirurgi i tillegg.

Matvarer for å unngå

Unngå mat som er høy i kalorier og lite næringsverdi etter lap band kirurgi. Det er mulig å fortsette å ta i nok kalorier etter lap band kirurgi for å opprettholde din nåværende vekt. Godteri og søtsaker vil gi kalorier for å hindre vekttap uten at du skal føle deg full.

Fjern kullsyreholdige drikker fra kosten fordi de vil øke størrelsen på posen skapt av lap band kirurgi og forårsake smerte og ubehag. Fibrøs mat som selleri, tørket frukt, ananas, appelsiner, mais og asparges kan sette seg fast i magen åpning og bør ikke spises.

Kjøtt som biff og koteletter er for vanskelig å spise etter operasjonen også. Unngå disse kjøtt og popcorn, nøtter og frø.

Protein

Protein er en viktig del av et sunt kosthold. Etter lap band kirurgi, spise magre proteinkilder som skinn fjørfe og egg. En runde band kirurgi pasienten må forbruke 50 til 60 gram protein hver dag.

Hvordan spise

Hvordan du spiser etter lap band kirurgi er like viktig som hva du spiser. Tre små måltider om dagen er alt du skulle trenge å spise. Snacking mellom måltidene anbefales ikke og vil føre til å ta inn flere kalorier enn du trenger i løpet av dagen og komplisere vekttap.

Mat skal tygges grundig for å unngå eventuelle komplikasjoner med posen som ble opprettet med lap band. Dette vil også hjelpe deg til å føle deg mett når du spiser.
Spise for mye på måltider vil gi kvalme og oppkast. Slutt å spise når du føler deg full og ikke drikke mens du spiser. Magen posen ikke har nok plass for væsker og matvarer. Ikke drikk noen form for væske i 30 minutter før måltider og etter.

Konsumere rikelig med lav kalori ikke-kullsyreholdige væsker i løpet av dagen for å holde hydrert. Minst seks til åtte glass vann eller andre lav kalori drink om dagen er anbefalt mengde etter lap band kirurgi.

Fremtidige Choices

Lap band kirurgi er utformet for å hjelpe pasientene spise mindre. Etter operasjonen er det fortsatt opp til pasienten å ta gode valg i maten som de spiser. Velge næringsrik mat for måltider vil oppmuntre til en sunn vekttap.

Diet Etter Master Cleanse

Diet Etter Master Cleanse


Siden Master Cleanse er i utgangspunktet en rask, der alt du spiser i minst ti dager er sitronsaft, økologisk lønnesirup og cayennepepper, kan du ikke brått stoppe rens og gå tilbake til fast føde. Dette ville være en hard justering for fordøyelsessystemet, så tilbake til en fast føde diett må gjøres gradvis. Hvis krydret, fast føde forbrukes før legemet er klar for den, kan det oppstå kvalme.

De første to dager etter The Master Cleanse

Den første dagen du går av Master Cleanse, drikke appelsinjuice. Stanley Burroughs, opphavsmannen til Master Cleanse, anbefaler å drikke den sakte. Hvis du ønsker, kan du spe appelsinjuice med vann.

Den andre dagen etter endt diett, spiser appelsin juice i løpet av dagen, men i kveld har en grønnsaksbuljong eller suppe til middag. Ingen kjemikalier eller tilsetningsstoffer bør tas tilbake i kroppen, så det er best å lage din egen grønnsakssuppe ved å koke gulrøtter, selleri, poteter, løk og / eller andre friske grønnsaker som du ønsker. Du kan bruke dehydrerte grønnsaker, men ikke hermetisert.

Days tre og fire

På dag tre, starte dagen med appelsinjuice, og har suppe til lunsj. Til middag kan du ha salat, friske grønnsaker og fersk frukt. Å holde seg borte fra kjemikalier, som du detoxed ut av kroppen i løpet av Master Cleanse, bør du bruke olje og eddik på din salat dressing. Grønnsaker skal konsumeres rå, men kok dem om nødvendig. Ikke spis noe kjøtt, korn eller meieriprodukter.

På dag fire, kan du nå spise et normalt kosthold. Husk imidlertid at du foretok Master Cleanse for å rense kroppen for avfall. Hvis du igjen begynne å spise svært bearbeidet mat, har du beseiret hensikten med alt det harde arbeidet du legger kroppen din gjennom å bli kvitt det. Opphavsmannen til Master Cleanse anbefaler går mot en diett som består av rå mat, nøtter og bær. Hvis det ikke er praktisk for deg å gjøre, så husk å ta med minst noen rå mat og holde seg borte fra bearbeidet mat og meieriprodukter så mye som mulig.

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon


Etter at en person har galleblæreoperasjon, er det ekstremt viktig at de følger en sunn lav-fett diett. Ellers vil det være vanskelig for dem å fordøye fett som kommer fra andre matvarer. En lav-fett diett reduserer mye av stimulering til området, slik at det å hvile og å sperre pinefulle spasmer i gallegangen.

Gode ​​Foods

Foods anbefales etter galleblæreoperasjon inkluderer fisk, kylling og magert kjøtt (minus noen fett eller hud), egg, melk (skummet), magre meieriprodukter som ost og yoghurt, suppe, salat og belgfrukter.

Matvarer for å unngå

Stekt og krydret mat kan føre til store problemer og post-kirurgiske galleblæren pasienter bør også unngå grønnsaker som kål, brokkoli, rosenkål og blomkål. Andre matvarer som ofte gir folk som har hatt denne type kirurgi vanskelighetsgrad er hele korn elementer, nøtter, frø og korn, og rik mat som kaker.

High Protein og Low Carb

Etter galleblæren kirurgi er det viktig å holde opp en diett som er høy i protein og lite karbohydrater. Mange synes det er veldig gunstig hvis de spiser fem eller seks små måltider gjennom dagen i motsetning til tre større funn. Fordøyelsen blir komplisert etter at galleblæren er fjernet, og mindre måltider er lettere å håndtere.

Grønnsaker og frukt

Mens bearbeidede ferske, løk og hvitløk kan også være gunstig etter operasjonen, dette er ikke tilfelle for alle så fortsette med dem med forsiktighet. Andre matvarer som lindrer stress i fordøyelsen er ferske tomater, sjalottløk, druer, epler, pærer og papaya. Agurker og rødbeter er stor, spesielt etter kirurgi, som er grønne grønnsaker.

Drikkevarer

Når området er mer sårbare etter galleblæreoperasjon, de fleste synes det er best å holde seg borte fra all kaffe, te, all alkohol og brennevin, fruktsaft eller noe kullsyre.

Diett etter nyretransplantasjon

Kosthold er en kritisk vurdering umiddelbart etter en vellykket nyretransplantasjon. Ditt kosthold bør hjelpe kroppen din godta ny nyre, og det er også mulighet for et farlig nivå av vektøkning etter en transplantasjon. Vektøkning er normalt på grunn av økt appetitt en frisk nyre bringer, og det er vanlig for folk med en ny nyre for å få vekt etter transplantasjonen. Legen din vil overvåke din diett med deg for å sørge for at du forblir sunn.

Bone Health

Når nyrene er skadet eller ikke, trenger bein ikke får den mengden fosfor de trenger for å holde seg frisk. Når en ny nyre er på plass og produsere sunne nivåer av fosfor, kan du begynne å oppleve det som er kjent som "sultne bein syndrom." Legen din kan forskrive fosfor piller, og det kan også være en økning i fosfor lagt til kosthold. Du kan få tilstrekkelig mengde fosfor ved å spise magre meieriprodukter og hele korn matvarer. Legen kan også legge til kalsium til kosthold for å supplere behovet for å gjenoppbygge svake bein.

Protein

En av de viktigste næringsstoffene kroppen din trenger umiddelbart etter operasjonen er protein. Protein hjelper kroppen gjenoppbygge muskler og vev som ble skadet når nyrene var feil, så vel som vev som ble ødelagt under operasjonen. På grunn av den helbredende og påfyll av næringsstoffer som kroppen din vil være å gå gjennom etter operasjonen, vil det være nødvendig å øke inntaket av protein i kosten. Magert kjøtt, egg, meieriprodukter som melk og ost og hele korn matvarer er bra for dette formålet. Legen din vil hjelpe deg med å overvåke protein inntak og prøve å hindre å ta i for mye protein for lenge, og forårsaker vektøkning.

Mat Håndtering Tips

Fersk mat er nøkkelen til en nyretransplantasjon pasient fordi det er viktig å holde de friske næringsstoffer inn i kroppen som det helbreder og prøver å godta den nye nyren. Når du tar frosne matvarer hjem, få dem inn i fryseren umiddelbart for å hindre enhver form for forurensning. Rengjør alle matvarer separat før du tilbereder dem. For eksempel vaske salat og deretter vaske hendene før du går på å rense poteter og kjøtt. Vask alltid hendene gjentatte ganger ved håndtering av mat, og spesielt når du flytter fra en matvare til en annen. Sørg for at frossen mat er grundig og skikkelig tint før forbereder dem.

Ideer for dietter Etter Colon Surgery

Kolon kirurgi kan være smertefull og vanskelig på kroppen til helbredelsesprosessen er fullført. Etter alle kirurgi, spesielt kolon kirurgi, er det svært viktig å spise et høyt kaloriinntak for de første tre til fire uker, som kroppen din trenger essensielle næringsstoffer som det helbreder.

Umiddelbart Etter Colon Surgery

I de første tre eller fire dager umiddelbart etter kirurgisk inngrep, forblir på en flytende diett. Hold deg til buljong, vann, te, jello og saft, alle ting som vil fordøye lett. På den femte dagen, dersom du ikke har noen problemer fordøye væsker, flytte opp til matvarer som er litt tykkere, men fortsatt flytende form. Store muligheter er iskrem og milkshake, pudding, ris, pasta, popsicles og cottage cheese.

En uke etter operasjonen

Hvis kroppen din er fordøye flytende matvarer lett, gradvis øke til fast føde igjen. Start med små måltider, muligens fem på seks små måltider i stedet for tre store måltider per dag. Spis mat rik på fiber, som frukt og grønnsaker, og holde seg til mat som er lav-fett, som de fordøye raskere enn fet, fet mat. Drikk mye vann, helst 8 til 10 åtte unse glass hver dag, for å holde kroppen hydrert og hjelp mat fordøye raskere.

Foods å holde seg unna

Hold deg unna mat som er vanskelig å fordøye. Dette inkluderer bønner, blomkål, brokkoli og biff. Selv brokkoli er svært høy i fiber, det tar kroppen lang tid å fordøye, derfor legger mer stress på tykktarmen. Også unngå stekt mat, som de er fettete og mye fett, og begrense meieriprodukter og krydret mat, som de også ta lang tid å fordøye.

Diet Etter galleblæren kirurgi

Diet Etter galleblæren kirurgi


Galleblæren er et lite, pæreformet organ som ligger under leveren inne i magen. Galleblæren lagrer galle som produseres av leveren og utgivelser det som trengs for fordøyelsen. Noen ganger er galleblæren må fjernes fordi den produserer steiner eller ikke fungerer på riktig måte. Galleblæren fjernes er vanligvis utføres laparoskopisk gjennom små snitt i magen, og er rask rekonvalesens. Men, vil du trenger å gjøre noen midlertidige kosthold endringer etterpå.

Diet umiddelbart etter operasjonen

Etter galleblæreoperasjon, vil du bli satt på en flytende diett for en kort tid. Enhver abdominal kirurgi er sannsynligvis vil føre til kvalme, gass, oppblåsthet og ubehag, og holde fordøyelsen på et minimumsnivå er tilrådelig for de første timene etter operasjonen.

Gradvis tilbake til et normalt kosthold

Et par dager etter operasjonen, kan du returnere gradvis til et normalt kosthold samtidig unngå gassproduserende grønnsaker som brokkoli og blomkål, fiberrikt korn eller nøtter og frø som kan føre til fordøyelsesproblemer. Legen din kan råde deg til å øke fiber i kosten for å motvirke forstoppelse som oppstår etter operasjonen. Legen din vil også råde deg hvor raskt å gå tilbake til normale matvaner.

Tilbake til normal spising

De fleste pasientene tilbake til normale spisevaner etter galleblæreoperasjon. Men noen mennesker finner ut at de matvarer som ga dem problemer før operasjonen fortsatt gi dem dårlig etter operasjonen. Det kan være lurt å begrense mengder meieriprodukter, fiberrikt brød og korn, stekt mat og krydret mat du spiser. Fordøyelsen kan forbedre seks til åtte uker etter operasjonen.

Diaré etter galleblæreoperasjon

Om lag 10 prosent av pasientene rapporterer post-kirurgiske symptomer på kronisk diaré etter å ha spist. Dette klarner ofte opp etter seks til åtte uker, enten på egen hånd eller sammen med diettbehandling og unngå matvarer som forårsaker loose av avføring. Noen ganger kan det bli en pågående problem som du må diskutere med legen din. Diaré snart etter å ha spist kan være et tegn på "dumping", der store mengder galle frigjøres for å hjelpe fordøyelsen. Fordi galleblæren er ikke lenger der som et holdingselskap penn, er galle løslatt umiddelbart og direkte inn i tarmen, forårsaker løs avføring og presserende diaré. Når denne tilstanden ikke klare seg på egen hånd, kan leger fore questran eller Welchol, som motvirke gallesalter. Kosttilskudd som Caltrate 600D også kan hjelpe denne tilstanden.

Diet Etter bariatric kirurgi

Å være overvektig kan være farlig for helsen din. Å være overvektig, på den annen side, er nesten sikker på å forårsake komplikasjoner relatert til vekten din. The Centers for Disease Control definerer fedme som alle med en kroppsmasseindeks på over 30. En body mass index er noe mer enn en måling av kroppsfett innhold. Fedmekirurgi kan bidra til å redusere vekten gjennom en rekke kirurgiske metoder og en streng diett når operasjonen er over.

Trinn av Diet

Uansett metode for fedmekirurgi, enten det er en forkorting av tarmen, en redusering av magestørrelse eller en kombinasjon av de to, er du ikke kommer til å spise fast føde i to til tre måneder etter operasjonen. Det er flere stadier av dietten som er laget for å sakte tilbake deg til fast føde.

Liquid Diet

Dietten begynner som en strengt flytende diett for de første to ukene. Du kan ha krem ​​supper og buljong, men ingen biter. Yoghurt og pudding er to andre vanlige matvarer som du kan spise. Sammen med disse kan du drikke ikke-koffeinholdige, ikke-kullsyresukkerfrie drikkevarer. I denne fasen av dietten, vil protein være vanskelig å komme med, så kosttilskudd tatt i flytende form er en nødvendighet.

Puree Diet

Puré kosthold er neste skritt i å komme tilbake til god mat og foregår mellom to og seks uker etter operasjonen. Under puré diett kan du spise ting som kylling og kalkun, men de må være most. Sukker er fortsatt et nei-nei, så er koffein og karbonatisering. Protein shakes vil fortsatt være en stor del av kostholdet ditt, men fordi du nå kan ha noen former for kjøtt og egg, vil du ikke trenger å supplere så mye.

Myke Foods

På seks uker kan du begynne å bringe er halvfaste retter. Skinn kylling og kalkun, 90 prosent mager kjøttdeig og bønner er bare noen av de matvarer som du kan introdusere til den nye mage-systemet. Koffein, sukker og karbonatisering er fortsatt ikke på menyen, men du kan ha Kool-aid eller koffeinfri kaffe hvis vannet ikke er din greie. Fettrik mat er ikke på listen heller, og du bør unngå å spise bready stoffer. Selv om deigen og pretzels kan kvalifisere som myk mat, kan de også blokkere magen exit, som krever et besøk til legen.

Vedlikehold Diet

Etter 9 til 11 uker, kan du begynne å spise faste stoffer igjen. Legen din vil jobbe med deg over de første par månedene for å definere hva slags mat du bør fokusere på for å gå ned i vekt og holde seg friske. Frukt, proteiner, stivelse og fett vil spille en stor rolle i hva, og hvor mye, spiser du av visse matvarer i fremtiden.

Diet Etter Levering

Etter fødselen, vil du sannsynligvis ser frem til å komme seg fra gledelig hendelse og få din pre-baby kroppen tilbake. Kosthold vil spille en stor rolle i å hjelpe deg å miste babyen vekt og gjenvinne energi. Dette vil ta tid, og kan variere i sin tilnærming basert på om du levert barnet naturlig eller ved keisersnitt. Men med litt tålmodighet, en godt planlagt kosthold kan og vil hjelpe deg tilbake til pre-graviditet vekt, selv mens omsorg for en ny baby.

Pre-planlegging

Planlegging av post-partum kosthold kan begynne før du føder. Omsorg for en ny baby vil ta opp all din tid og energi, og finne tid til å lage mat - eller til og med å huske å spise - vil være litt av en utfordring.
I måneden før forfallsdato, lager din pantry og kjøleskap med stift ingredienser. Forhånds gjøre måltider du kan fryse og lagre dem i bulk, slik at de lett kan tilberedes i en klemme. Koordinere med familie eller venner for deres hjelp med å forberede måltider (eller gå ut for å plukke dem opp fra take-out), slik at du aldri igjen med ingenting i huset for å spise. Kommunisere dine kosttilskudd behov og ønsker til disse menneskene, så de vet hva du foretrekker.

Diet Betraktninger

Enten du føder naturlig eller ved keisersnitt, vil du sannsynligvis oppleve overflødig gass og forstoppelse problemer umiddelbart etter fødselen. En diett rik på fiber kan bidra til å avlaste forstoppelse og redusere gass. Ta med en balanse av fiberrik mat slik som hele korn (slik som hel-hvete brød), frukt (epler, bær, appelsiner), og grønnsaker (gulrøtter, paprika, spinat) i kostholdet ditt. Stick med magert kjøtt (kylling, kalkun, biff), og innlemme magre melkeprodukter som yoghurt og lettmelk og oster. Gå lett på høy-fett, høyt sukker matvarer som kan forverre gass og forstoppelse. Drikke mye væske er svært viktig, spesielt hvis du ammer, så vær sikker på at du og personene som hjelper deg i dagene etter fødselen holde behovet for sunne væsker (ikke brus eller andre sukkerholdige drikker) i tankene.

Diet Retningslinjer

Mens du kan være engstelig for å slippe barnet vekt du fikk i løpet av svangerskapet, ikke begynne arbeidet med å slanke seg før om seks uker etter at du leverer. Kroppen din trenger tid til å komme og rekalibrere - og krever en overflod av ernæring hentet fra sunn mat å gi den energien du trenger for å ta vare på den nye babyen. I tillegg vil et sunt kosthold full av ernæringsrike matvarer hjelpe deg å dempe de hormonelle endringene kroppen din tåler umiddelbart etter fødselen. Begrense matinntaket i navnet for å miste vekt kan tømme kroppen av nødvendige næringsstoffer i en tid da de er så desperat behov. Når du føler du er klar til å begynne "å kutte tilbake," gjør det sakte. Start med å gradvis redusere kalorier og sakte innlemme lett til moderat trening tilbake i din daglige rutine. Som alltid kjøre kosthold og treningspreferanser av legen din for å sørge for at de vil gagne deg og din baby.