Digidexo.com

redusert bevegelse i costovertebral ledd

Typene ledd Funnet i knær og albuer

Typene ledd Funnet i knær og albuer


En felles er den delen av kroppen der to eller flere knokler møtes og er koblet til hverandre. Avhengig av typen av skjøten, kan benene bli tillatt å bevege seg fritt, litt eller ikke i det hele tatt. Albuer og knær er to av de mest komplekse leddene i kroppen.

Typer av ledd

Det er tre hovedtyper av ledd. Dette er fiber, brusk og synovial. Fibrøst leddene tillater ikke for enhver bevegelse og finnes på ryggraden på det punktet der den kobles til hodeskallen og bekkenet. Brusk leddene oppstå hvor benene er forbundet med hverandre via brusk. Dette brusk tillater litt mer bevegelse enn fiber ledd. Dine ribbeina er et eksempel på brusk ledd. Den siste typen felles er ledd. Disse leddene tillater for det meste bevegelse. Leddvæsken som finnes i sekker i skjøten smører bein og gir dem mulighet til å vri og bøye mot hverandre. Alle dine bevegelige deler, inkludert dine knær og albuer, er synovialledd.

Albue og kne Basics

Albuer og knær er ikke så enkelt som de kan virke. Knees, for eksempel, er møtet og samarbeidende bevegelse av fire forskjellige bein. Knærne er også en av de delene av kroppen som er mest sannsynlig å bli skadet under ulykker eller anstrengende aktivitet. Albueledd består av tre ben, og mens de er ikke så utsatt for skader som kneet, er det fortsatt klokt å forsøke å beskytte dem mot skade.

Kneledd

Kneet er en type av synovial felles. Det gir mulighet for en god del bevegelse. Mer spesifikt er det et hengselledd. Denne typen felles fungerer som et hengsel på en dør og åpner for beinet å bøye. Kneet er det punktet der femur møter tibia og fibula. Patella er et lite bein som sitter på toppen av dette krysset og glir langs bunnen av femur som beinet svinger. Dette kalles også en kneskål.

Albueledd

Som kneet, er albueleddet en synovial felles klassifisert som en hengsel-type skjøt. Det gir mulighet for deg til å forlenge armen rett ut eller bøyer det innover. Albueleddet er møte av tre bein: humerus, ulna og radius. Humerus er overarmen mens ulna og radius utgjør underarmen. Albuen inneholder mer enn bare hengselleddet der humerus og ulna møtes. En humeroulnar skjøt mellom radien og humerus tillater rotasjon av hånden. Til slutt oppstår et dreieledd der radius møter ulna og lar disse to bein å vri litt rundt hverandre.

Bekhterevs sykdom Behandling Retningslinjer

Ankyloserende spondylitt (AS) er en kronisk, smertefull og potensielt ødeleggende inflammatorisk sykdom som begynner i sacroiliac, apophyseal og costovertebral ledd og gradvis utvikler seg til korsryggen, thorax og livmorhals regioner av ryggraden. Oftere diagnostisert hos unge menn, som måtte være feildiagnostisert hos kvinner, noe som gjør sykdommen like utbredt hos begge kjønn.

Årsaker

Årsaker AS inkluderer familiær historie og immunologisk aktivitet. Ifølge Research Institute of Scripps Clinic, Avdeling for immunologi, California, og Division of Rheumatology, Institutt for indremedisin, Universitetet i California-Los Angeles Center for Health Sciences, synes tilstedeværelsen av histocompatibility antigen HLA-B27 i over 90 prosent av kaukasisk AS pasienter, sammenlignet med bare 7 prosent av den generelle befolkningen. Studien indikerer at gener knyttet til HLA- B27 kode for en immunrespons som kan føre til sykdommen. I tillegg kan antigenet også bidra til vevsskade.

Tegn og symptomer

Den innledende tegn på tilstanden er forbigående smerter i korsryggen, som regel ved å våkne opp om morgenen. Andre symptomer avhenger av stadium av sykdommen, og mange inkluderer stivhet og begrenset bevegelse av lumbalcolumna, brystsmerter, skulder, hofte og kne leddgikt, hip misdannelse, ømhet på betennelse nettstedet, tretthet, feber, tap av vekt og aortaregurgitasjon .

Symptomene kan utvikle seg dramatisk; omvendt, kan sykdommen plutselig går i remisjon.

Medikamentell behandling

Lite i veien for behandling pålitelig kurer eller stopper utviklingen av AS. Nye medikamenter, kan imidlertid kontrollere symptomene. Leger i utgangspunktet foreskrive ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) for å lindre smerter og stivhet.

Hvis disse gir liten trøst kan perscription inkludere en second-string av anti-revmatiske medisiner som sulfasalazin, Methotrexate og kortikosteroider.

Biologiske legemidler, eller TNF-hemmere, er den nyeste medikamentell behandling for AS. Enbrel, Remicade og Humira kan være nyttig i behandling av både leddgikt i ledd og rygg leddgikt.

Andre behandlinger

Andre symptomkontroll verktøy inkluderer: god holdning, stretching og pusteøvelser, aspirin, massasje, vektkontroll, og bruk av varme til stive ledd og kalde til betente områder.

Advarsel

Alvorlige hofte og kne misdannelser kan kreve kirurgiske erstatninger. Mer risikabelt med en lang rekonvalesens og sjansen for ryggmargsskade, kan alvorlig spinal misdannelse nødvendig spinal kirurgi for å skille og reposisjonere ryggvirvler.

Definisjon av passivt bevegelsesutslag

Passiv bevegelsesområde refererer til flytting av kroppsdeler uten å aktivere musklene til å utføre bevegelsen. Denne teknikken er mye brukt av fysioterapeuter og blir typisk utført på ekstremiteter.

Passiv bevegelsesområdet, eller PROM, innebærer å plassere en kroppsdel ​​gjennom dets forskjellige retnings bevegelser, alt uten aktivering av pasientens muskler, slik at bevegelsen blir utført i sin helhet av en ekstern kilde.

Joint Health

Holde leddene bevegelige etter skade eller kirurgi oppnår mange ting. Fra et felles helseperspektiv, pågående bevegelse i leddet bidrar til å stimulere og videreføre produksjonen av leddvæske, som bader felles flater og gir næring til dem.

Passiv spekter av bevegelse hjelper til å opprettholde en optimal bevegelighet av et felles ved å sette den gjennom sine bevegelser til et bredest mulig omfang til enhver tid.

Tidlig Healing Faser

Passivt bevegelsesutslag er en teknikk som brukes til å forbedre og vedlikeholde generelle mobilitet under tidlige helbredende faser etter en skade eller operasjon. Et godt eksempel er rotator cuff kirurgi.

Etter rotator cuff kirurgi, er det avgjørende at pasienten ikke aktivt flytte den berørte arm, for risikoen for å forstyrre reparasjonsstedet senen og løsne det fra benet. Det er imidlertid like viktig at skulderleddet ikke bli tillatt å stå stille over lengre tid på grunn av den høye risiko for stivning, eller frossen skulder syndrom.

Ved å bevege ekstremitet ved hjelp av en annen person, er målet for bevegelse oppnås, uten risiko for aktiv muskelbruk.

Kontrollert Aktivitet

Passivt bevegelsesutslag i en situasjon som etter skade eller post-kirurgi er en trygg måte å gjenopprette og opprettholde mobilitet. Fordi den som utfører bevegelsene ikke er i smerte, kan type og omfang av de ulike bevegelsesøvelser være nøye regulert.

Smerte har en mobilitet begrensende innflytelse, og hvis en ekstremitet kan beveges med liten eller ingen smerte, kan bevegelses forbedres og opprettholdes

Pain Relief

Passiv bevegelsesområdet kan anvendes for å maksimere smertelindring. Bevegelse av en ekstremitet kan gå en lang vei for å bryte den "smerte syklus" som kan sterkt begrense ens evne til å bevege seg. Interessant nok, kan passivt bevegelsesutslag utføres av mennesker eller maskiner. CPM (kontinuerlig passiv bevegelse) maskin finnes for bruk med omtrent en ekstremitet. Maskinen gir foreskrevet, sakte, forsiktig passivt bevegelsesutslag. Ofte denne type mobilisering, på grunn av sin langsomme, forsett, kan redusere smerte og frykt om å flytte en kroppsdel.

Vedlikeholde og optimalisere ligament Balance, Muscle Tone og sene Elastisitet

Hvis en joint sitter for lenge i en stilling, eller beveger seg innenfor et svært smalt spekter, til slutt musklene begynner å atrofi (krympe), leddbånd bli arrete og sener blir mindre og mindre elastisk. Alt dette skjer i respons til redusert samlet bevegelse av et ledd.

Passivt bevegelsesutslag gir bevegelse der det ellers kan være liten eller ingen, og bidrar til å gjenopprette og opprettholde riktig muskel, sene og ligamenter balanse.

Hvordan Vurdere Range of Motion

Vurdering av bevegelsesområdet er å måle bevegelsen av leddene i kroppen under strekking eller forlengelse. Vurderingen er gjort for å måle hvor funksjonell bevegelse i en felles er. Skader som pauser eller ryggmargsskader, sykdommer som leddgikt, infeksjoner og alvorlige brannskader er eksempler på forhold som kan begrense omfanget av bevegelse. En lege, fysioterapeut eller ergoterapeut kan ta denne målingen i begynnelsen av behandlingen og som behandlingen skrider frem for å se om det er noen forbedring eller redusert bevegelighet i leddet. Dette vil bidra til å måle hva slags behandling er nødvendig, eller om justeringer må gjøres til eksisterende behandling.

Bruksanvisning

Hvordan Vurdere Range of Motion

•  Bruk et goniometer for å måle omfanget av bevegelse av den aktuelle skjøten. Dette verktøyet fungerer som en passer og linjal kombinert. En arm av goniometer forblir stasjonær ved siden av eller på toppen av skjøten som blir målt. Den bevegelige armen måler omfanget av bevegelse i hvert ledd som felles trekk.

Mål aktiv utvalg av bevegelse ved å plassere goniometer på eller ved siden av felles og ha pasienten eller personen du måler bevege leddet av seg selv, bøye albuen eller kneet for eksempel.

Mål passivt bevegelsesutslag ved å ha en annen enn den med leddene blir målt person bevege kroppsdelen for henne. Dette kan gjøres fordi hun er ute av stand til å bevege det i det hele tatt, som i tilfellet av noe sånt som ryggmargsskade. Hun kan ha begrenset kapasitet på grunn av smerte, sykdom, hevelse og så videre. Dette begrenser muligheten for å bevege leddet til sin fulle rekkevidde. Måle det gir en terapeut eller lege et mer realistisk syn på hva den faktiske omfanget av bevegelse leddet har og hva løpet av behandling for å ta.

Bruk goniometer for å måle fritt aktivt bevegelse. Gratis aktiv bevegelse er omfanget av bevegelse til felles har uten utenfor motstand.

Mål motsto utvalg av bevegelse ved å gi mer stress på leddet. Et eksempel kan være å skyve mot fingeren som den personen prøver å bøye eller rette den, eller ved å legge til en ekstern kilde til press: vekter, for eksempel.

Tips og advarsler

  • Måle mer enn én gang for å sørge for at målingene er riktige. Sørg for at du kartlegge hver måling, slik at du kan se økt eller redusert funksjon i løpet av treatment.The innledende målingen gir grunnlinjen for videre felles målinger.
  • Hvis du er i bevegelse leddene passivt, ikke overforce bevegelsen, eller du kan føre til ytterligere skade til felles.

Post Kirurgi Hallux valgus smerte

En liktorn refererer til en fotdeformitet karakterisert ved en kul på den innvendige kanten av foten. Bump, eller Hallux valgus, består av bein og bløtvev. Den danner da ben av foten som tiltrer den første metatarsal og stortåen blir mer fremtredende enn den burde, og benet begynner å stikke fram ut. En liktorn kan være ganske smertefullt, og kirurgi kan korrigere denne smerten, men det er viktig å ha rimelige forventninger om Hallux valgus kirurgi.

Hva kan man forvente

Ifølge Din Ortopedisk Connection, mellom 85 og 90 prosent av pasienter som gjennomgår Hallux valgus kirurgi er fornøyd med det reduserte nivået av smerte oppnås ved kirurgi. Imidlertid har bunion kirurgi visse begrensninger. Det er ikke kosmetisk, og vil ikke rette utseendet av foten, den vil heller ikke tillate deg å bære en mindre skostørrelse eller visse sko (som høye hæler). Faktisk, iført utilbørlige sko etter kirurgi er en viktig kilde til post-kirurgisk Hallux valgus smerte, og kan føre til Hallux valgus å gå tilbake.

The Surgery

Bunion operasjonen selv blir generelt utført under anestesi, og er ikke spesielt smertefull. Det finnes flere forskjellige typer av bunion kirurgi. Den første type omfatter reparere vev i tå som har blitt for stram på den ene siden og også tape på den andre som et resultat av bunion. Den andre typen er kalt, og fremgangsmåten innebærer fjerning av den skadede ledd av tåen, etterfulgt av innsetting av skruer, plater eller tråder. Exostectomy, den tredje typen, fjerner bare bump på tå joint. Denne fremgangsmåten er uvanlig fordi det ikke løser noen drifting av stortåen som er oppstått og så smerter kan vedvare etter operasjonen som et resultat av stortåen drivende og strekke bein. Den fjerde typen, som kalles en reseksjon protesekirurgi, fjerner de skadede delene av tå og realigns tå.

Etter Surgery

For å unngå problemer etter operasjonen, for eksempel infeksjon eller andre skader på foten som kan forårsake smerte, er det viktig å følge legens instruksjoner for postoperativ omsorg. Det vil være bandasjer på foten for å holde tå på plass, og du må bruke spesielle sko for å beskytte tå mens den krenget. Hvis du ikke klarer å holde bandasjer tørr, kan smitte skje, og føre til en rekke smertefulle symptomer. Hvis du ikke klarer å bære de riktige sko for å holde tå på plass mens helbredelse, kunne Hallux valgus oppstår på nytt. Du kan bli bedt om å bruke en rullator, stokk eller annen støtte enhet i flere uker etter operasjonen, for å unngå smerter fra vandre på bandasjert fot og for å hindre konflikt med helbredelsesprosessen. Du bør også holde foten hevet og bruke is til foten for å avlaste noen hevelse, betennelse eller smerte forårsaket av kirurgi. Postoperativ hevelse kan vare opptil seks måneder etter operasjonen, og det er viktig å ha myke, løse sko å imøtekomme hevelse og unngå smerte. Fysioterapi kan også være anbefalt å styrke foten.

Smerter etter operasjonen

Etter operasjonen, kan fleksibiliteten i stortåen joint bli permanent påvirket. Videre foreslår Din Ortopedisk Connection nettsted som i sjeldne tilfeller nerve skade på tå kan oppstå under en operasjon, noe som fører til langvarig prikking eller brennende smerter i tåa. Kirurgiske komplikasjoner, for eksempel infeksjon eller bivirkninger av smertestillende medikamenter, kan også forårsake smerte.

Pain Fra Regelmessighet

Freds Health tyder på at 33 prosent av folk er ikke fornøyd med resultatene av Hallux valgus kirurgi. Mens pasienter rapporterer redusert smerte, grunnene disse pasientene er misfornøyde er ikke klart. Freds Helse spekulerer at det er mulig at den reduserte bevegelse på leddet og / eller levetid restriksjoner på sko stiler kan være en faktor som er ansvarlig for ulykkelighet.

Etter operasjonen, er en pasient begrenset fra å noensinne iført trange sko og frarådes iført høyhælte sko. Hvis utilbørlige sko er slitt, er Hallux valgus sannsynlig oppstår på nytt, og dette tilbakefall har alle symptomene forbundet med den første Hallux valgus, inkludert smerte i foten.

Kiropraktor Graston Technology

Kiropraktor Graston Technology


Graston teknikk blir brukt av kiropraktorer, sammen med andre manuelle medisin utøvere, for å redusere muskel- og skjelettsmerter. Ifølge Graston Technique nettside, utøvere bruker seks rustfritt stål Graston verktøy for å oppdage og behandle arrvev og restriksjoner som svekker normal muskelfunksjon.

Verktøy

En kiropraktor som utfører Graston teknikk på hennes pasienter bruker rustfritt stål verktøy for å bidra til å redusere arrvev og bryte voksninger mellom lag av vev. Hver av rustfritt stål verktøyet ha en avfaset kant, som gjør det mulig å pløye gjennom vevet uten å forårsake ekstremt ubehag.

Behandling

En typisk Graston teknikk behandlingen tar ca 3-5 minutter. Kiropraktoren vil utføre en rekke stryke handlinger med verktøyet for å redusere eller eliminere arrvev. Etter flere minutter, vil kiropraktoren avslutte behandlingen og la pasienten strekke området som ble jobbet på. En is massasje vanligvis følger.

Fordeler

Det er mange fordeler forbundet med Graston teknikk. Ifølge nettstedet Dynamisk Kiropraktikk, Graston teknikk reduserer smerte og arrvev, forbedrer blodsirkulasjonen i det behandlede området, øker omfanget av bevegelse og hastigheter helbredelse av skadet vev. Fordi en utøver bruker verktøy for å behandle en persons kropp i stedet for hendene, utøveren erfaringer redusert stress på hennes ledd og vev.

Om Proximal interfalangealledd Joint Pain

Proksimale interphalangeal (PIP) leddsmerter er vanlig fordi folk bruker sine hender og føtter hele tiden. Fastkjørte fingre og stumpet tær kan forårsake moderat til alvorlige skader. Når disse leddene er smertefullt uten skader, kan de avsløre skjulte helseproblemer.

Plassering av PIP-ledd

Knoke joint som tiltrer fingeren til håndflaten (eller tå til foten) kalles MCP leddet. Skjøten nærmest MCP felles, nær midten av den finger (eller tå) kalles den proksimale interfalangealledd (PIP) felles.

Årsaker til PIP leddsmerter

Det er lett å skade (eller forstuing) proksimale interfalangealledd (PIP) joint i enten hånden eller foten. Sykdom heller enn å skade kan også forårsake disse leddene for å bli opphisset.

Når en felles er forstuet, kan bindevevet (leddbånd og brusk) bli strukket eller revet. Som forårsaker hevelse og smerte. Hvis et bein beveger seg ut av felles, vil det se deformert, snarere enn bare hoven.

Reumatoid artritt og osteoartritt kan begge føre til hevelse, smerte og redusert bevegelse i en hvilken som helst skjøt, inkludert PIP-leddene. Lupus, en auto-immun sykdom, kan gi de samme symptomene.

Diagnose

Hvis smertefulle ledd er fra en skade, kan en lege diagnostisere problemet for eksamen. Han kan ta en X-ray for å sikre at skjøten er riktig justert eller for å sjekke om en brukket bein.

Hvis smertefulle ledd er av en form for leddgikt eller auto-immun sykdom, er ytterligere testing nødvendig.

Behandlinger

En lege generelt behandler en forstuing ved immobilisering av fingeren (e) eller tå (e). For å hindre stivhet fra å utvikle, taping skadet finger eller tå til neste (buddy taping) er vanlig. Eller legen kan bruke en skinne eller bånd.

Alvorlige skader kan trenge kirurgi for å rette inn felles. En lege kan også foreskrive øvelser under healing prosessen.

Hvis smertefulle ledd er ikke fra en skade, er ytterligere testing nødvendig for å finne årsaken. Da legen vil foreskrive riktig behandling for den underliggende årsaken, for eksempel leddgikt.

Leger kan også foreskrive smerte og / eller anti-betennelse medisiner. For leddgikt eller lupus, kan et steroid redusere betennelse.

Recovery Time

Hvis årsaken til leddsmerter er en forstuing, kan utvinning ta 4-6 uker. Hvis årsaken til leddsmerter er fra leddgikt eller lupus, varierer utvinning tid.

Følsomhet Aktiviteter for å lære om omsorg for eldre

Følsomhet Aktiviteter for å lære om omsorg for eldre


Delta i aldring følsomhet opplæringsaktiviteter kan hjelpe en omsorgsperson gjenkjenne og takle problemer med en eldre slektning eller venn. Følsomhets aktiviteter bidra til å fjerne vanlige misoppfatninger om eldre og deres behov. Aktivitetene kan bedre forberede pleieren å utvikle strategier og håndtere avhengighet på grunn av tap av fysiske evner og utilstrekkelige økonomiske ressurser. Aldring simulerings aktiviteter ofte hjelpe yngre mennesker forstår de fysiske begrensningene som frustrerer eldre mennesker.

Redusert Samordning

Å simulere stive ledd, redusert koordinasjon og følsomhet i hendene, vil deltakerne ha maskeringstape og store gummihansker. Tape knokene på hver deltaker for å redusere muligheten for å lukke hånden til en knyttneve uten å føle ubehag. Knokene skal føle seg stiv med fleksibilitet begrenset. Plasser et par store gummihansker på hver deltaker, og be hver enkelt å utføre en enkel oppgave: å kneppe og brette en skjorte. Begrense deltakerne til 30 sekunder for å fullføre oppgaven. Gi hver deltaker en kortstokk og fortelle dem for å blande og dele ut kortene å spille kabal. Gi deltakerne 30 sekunder for å fullføre denne oppgaven. Hanskene og stive ledd gjør det vanskelig for deltakerne å utføre oppgavene i tiden tillatt. Denne aktiviteten simulerer vanskelig eldre mennesker møter når du utfører vanlige oppgaver.

Visjon og hørselstap

Gi hver deltaker et par briller dekket med ugjennomsiktig tape og en lommebok som inneholder lek valuta og plast mynter. Plassere bomullsdotter i ørene på hver og en få kjerner av popcorn i deres sko. Bomullen vil simulere hørselstap og popcorn vil gjøre det ubehagelig å stå i en lang kø når lider av liktorn på føttene. Har deltakerne stille opp i en imaginær utsjekking linje. Mens de fortsatt iført hansker og med knokene fortsatt teipet, be deltakerne om å betale en viss sum for sine innkjøp. Deltakeren må åpne lommeboken og finne riktig mengde penger til å betale for kjøpene. De andre deltakerne rollespille irriterte kunder som skynde deltakerne og klage når de er treg. Deltakeren må plukke opp noen droppet valuta eller mynter. Brillene simulere redusert syn av en person med grå stær og frustrasjonen til de eldre som har svekket syn. Ikke tillate deltakerne å hjelpe hverandre. Begrense hver person til 30 sekunder for å produsere riktig mengde penger til å betale.

Å gjøre en telefonsamtale

Har deltakerne prøve å gjøre en telefonsamtale. Gi hvert en stor by telefonkatalog og en mobiltelefon. Mens han fortsatt iført sine hansker, tape og glass, må de finne en bestemt virksomhet telefonnummer bok og spør om åpningstider for virksomheten. Når deltakerne mener de har funnet telefonnummeret, må de ringe det riktig. Telefonkataloger har svært tynne sider og ekstremt liten skrift. Snu sidene er vanskelig med redusert bevegelse og tap av følsomhet i fingrene. De fleste deltakerne vil ha en god del problemer med å lese boken mens iført sine katarakt briller. Gi hver deltaker 30 sekunder å finne nummeret og 15 sekunder for å slå den på riktig måte.

Typer av Physical Therapy

Typer av Physical Therapy


Folk får fysioterapi behandlinger av ulike grunner. Vanligvis fysioterapi er nødvendig på grunn av sykdommer eller skader som tar bort de evner å riktig bevege kroppsdeler. Når dette skjer kan det være ødeleggende, og legger til følelsesmessige problemer til fysiske funksjonshemninger. Det er derfor fysisk terapi er så viktig for en persons totale utvinningen. Det finnes mange forskjellige typer av fysikalske målrettede terapier for bestemte områder av kroppen. Men før noen kan begynne fysioterapi, trenger en fysioterapeut for å evaluere sin medisinske historie og finne ut hvilke fysiske behandlinger som fungerer best for å bringe det beste rehabilitering.

Identifikasjon

Fysioterapi er tilbudet av tjenester eller behandlinger for mennesker som lider av kroppslige lidelser eller skader vanligvis involverer muskel- og skjelettsystemet. Behandlinger inkluderer en rekke teknikker og moduler for å gjenopprette bevegelse og funksjonalitet tapt fra skade eller sykdom.

Fordeler

Fordelene med fysioterapi er mange. Foruten å undervise pasienter selvledelse ferdigheter, fysisk terapi bidra til å øke muskelstyrke og utholdenhet, og gjenopprette ledd og bedre koordinering. Muskelkramper er redusert og ledd blir forbedret ved å redusere hevelse og betennelse, noe som gjør for en generell forbedring i mental helse, samt fysisk velvære. Viktigst, fysisk terapi arbeide for å returnere mer selvstendighet til pasienter.

Typer

Trening forbedrer fleksibilitet, koordinasjon, styrke og utholdenhet. Mens tøyningsøvelser minske belastningen på leddene, løfte vekter styrker musklene. Det er de små tingene som gjør en forskjell. Fysioterapeuter oppfordrer sine pasienter til å legge til ekstra trinn til hver dag, for eksempel å finne en parkeringsplass som ikke er i nærheten av en butikk eller ta trappene i stedet for heis.
Utdanning fysioterapi omfatter opplæring av pasienter i hjemmesykepleien, og lærer dem hvordan du utfører grunnleggende daglige oppgaver knyttet til sine skader. For eksempel, fysioterapeuter trene pasienter hvordan de skal beskytte sine ledd for å hindre re-skader. De viser hvordan du bruker medisinsk utstyr som rullestoler, rullatorer og krykker. Trening pasienter å gjøre hjemme øvelser for sine skader eller tilstander er et annet aspekt av utdanning. Viser pasienter hvordan å ivareta sine hjem dersom de sliter med balanse, styrke eller synshemmede er en del av en god utdanningsprogram.
Manuell terapi er behandling gjort med hender i motsetning til enheter eller maskiner. Massasje bidra til å forbedre sirkulasjonen, lette smerter og slappe muskler. Mobilisering, som brukes til å hjelpe fleksibilitet og justering, bruker langsomme, presise bevegelser designet for å posisjonere ledd og bein i riktig justering. Manipulasjon, en mer kraftfull behandling, bruker raske, kraftige bevegelser for å posisjonere ledd og bein. Fysioterapeuter bruker manipulasjon terapi for å behandle ulike skader og tilstander som nakke og ryggsmerter, hodepine, leddgikt, skuldersmerter og fibromyalgi. Massasje, kiropraktikk medisin, osteopatisk medisin og akupunktur er noen av de typer manipulasjon terapi.
Varme og kalde terapi, som vanligvis brukes til å innføre treningsterapi, er vanlige passive behandlingsformer. Hot terapi øker blodgjennomstrømningen, tegning blod til målrettede vev mens du slapper av muskler og lindre smerte. Overfladisk varmen kan komme fra kilder som varmeputer og kommersielle gel pakker. Cold terapi bremser ned sirkulasjonen, samtidig som de reduserer muskelspasmer, smerte og inflammasjon.
Hydroterapi, som brukes i trening og fysisk rehabilitering, bruker varme komprimerer. For eksempel boblebad eller badestamper bruke varmt vann for muskelavslapning, redusere smerte og forbedre sirkulasjonen. I tillegg til disse fordelene, gir vann også motstand mot bevegelse for å bygge muskelstyrke.
Ultralyd terapi bruker utstyr for å produsere høyfrekvente lydbølger til en målrettet område på kroppen, noe som genererer en svak varme. Pasienten føler en kriblende følelse som varme arbeider for å redusere betennelser, smerter og muskelspasmer som det raskere helbredelse.

Fysioterapi Special

Mens noen fysioterapeuter arbeider med alle aldersgrupper av mennesker og varianter av problemer, andre spesialiserer seg. Pediatric fysioterapeuter arbeider med barn sliter med forhold som cerebral parese, ryggmargsbrokk og andre forhold forårsaker forsinkelser i utvikling. Geriatriske fysiske terapi hjelpe eldre mennesker å forbedre tilstanden opprettet fra sykdommer som kreft, leddgikt, Alzheimers sykdom, i tillegg til hofte og felles forskyvning.
Ortopedisk fysioterapi innebærer muskel-skjelettsystemet av muskler, bein og leddbånd, og ofte omhandler rehabilitere mennesker etter ortopedisk kirurgi. Sport fysioterapi hjelper folk arbeider med idrettsspørsmål, både rekreasjon og profesjonelle. Nevrologi terapi gjelder problemer med nerver og relaterte muskler, mens hjerte- og lunge fysioterapeuter avtale med hjerte- og lungeproblemer.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at fysioterapi omfatter forskrivning medisinering. En fysioterapeut er ikke lege, og derfor ikke kan foreskrive medisin.

Advarsel

Du kan bli fristet til å prøve en ny fysioterapi eller trening oppdaget på nettet eller gjennom en TV treningsprogram. Men ikke prøve nye øvelser til å diskutere dem med din fysioterapeut.

Hvordan velge sko for hallux Rigidus

Hallux rigidus er en tilstand av stortåen joint. Det resulterer i artrose i leddet gjennom slitasje eller som et resultat av en skade i leddet. Skjøten hadde redusert bevegelse og kan til slutt bli helt stiv. Det kan være svært smertefullt og stiv, lik noen leddgikt felles, noe som gjør walking vanskelig. Skjøten kan bli forstørret forårsaker skoen passer et problem. Skjøten kan også vises rødt og hovent som et resultat av sko press over dette fremtredende felles. Denne artikkelen vil hjelpe deg i å velge en sko hvis du har hallux rigidus.

Bruksanvisning

•  Ta en titt på din nåværende fottøy og se hvilke sko er mest komfortabel. Dette vil gi deg en idé om stilen sko du finner mest fordelaktig.

Ha begge føttene målt. Du har kanskje hallux ridigus på bare en fot eller det kan være verre i en fot, noe som gjør føttene forskjellige størrelser fra hverandre. Alltid kjøpe sko som passer til større eller bredere fot.

Velg sko med en god tå våren (tåen på skoen er av bakken når den plasseres på et flatt underlag). Dette vil kreve mindre bevegelse av leddet og ganghjelpemiddel. En løpesko er et godt eksempel på denne type av skoen.

•  Finn en sko med snøring eller en stropp. Lissene kan justeres for å tillate mer plass i fronten av skoen for å romme den forstørrede felles. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir fremover i skoen. Du vil ha det bredeste punktet på foten for å tilsvare den bredeste delen av skoen. Hvis foten din sklir fremover, vil stortåen joint bli irritert og tilstanden kan forverres.

Unngå sko med søm, stropper eller sømmer som går på tvers av fremtredende felles. Dette vil bare legge trykk til et utsatt område, og kan føre til liktorn, hard hud eller blemmer

Velg en sko med en fast såle som vil bidra til å understøtte den smertefulle ledd og redusere bevegelsen til en viss grad.

Se etter elastiske overdel for fremre del av skoen. Elastisk kan strekke og vil imøtekomme noen tå misdannelser og det utvidede stortåen joint som oppstår med hallux rigidus.

Ta orthotic med deg for å sørge for at du oppnå perfekt passform mens iført orthotic. Ellers når du senere plassere orthotic i skoen, vil skoen være for stram. En orthotic kan redusere smerter forbundet med hallux rigidus.

Ta dine nye sko til din podiatrist hvis du er usikker på om den passer. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen eller la skoene til justert av en spesialist. De kan legge til en rocker såle på skoen for å redusere belastningen på smertefulle ledd og for å hjelpe walking.

Hint

  • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke seg og til slutt bli comfotable.
  • Handle for sko på slutten av dagen når føttene er på sitt største, mest hovne tilstand.
  • Alltid kjøpe sko for å passe den større foten og puten ut skoen for den mindre eller smalere foten.
  • Hvis en sko er ikke behagelig i butikken, ikke kjøpe det.

Hvordan å reparere Komplett Tear of Rotary Cuff

Hvordan å reparere Komplett Tear of Rotary Cuff


Rotator cuff er muskler og sener som forbinder skulderen til overarmen. Ifølge Mayo Clinic, gjør at rotator cuff skulderleddet å ha størst utvalg av bevegelse av alle ledd i kroppen. Rotator cuff skader er vanlig i idretter som baseball, men det kan også skje med gjentatte arm aktiviteter som å løfte tunge gjenstander og plassere objekter over hodet. Mens en delvis rotator cuff tåre vil sannsynligvis helbrede på egen hånd, er kirurgi ofte nødvendig for en komplett tåre.

Hvordan å reparere Komplett Tear of Rotary Cuff

•  Kontakt legen din hvis du tror du har revet rotator cuff. Se etter symptomer som smerter i skulderen, et tap av rekkevidde i bevegelse og svakhet i skulderen. Smerte involvert med en helt revet rotator cuff vil sannsynligvis være alvorlig.

diskutere alternativer med legen din. Kirurgi for en komplett tåre er mest vellykket i de første månedene etter skaden. Hvis du venter for lenge, kan den tilbaketrukket muskel arr på plass og bli vanskelig å sette tilbake på plass.

gjennomgå kirurgi der musklene er trukket tilbake på plass med masker og biologisk absorbert ankere. Hvis den tykkeste del av senen er fullstendig revet, vil legen sutur de to sidene av senen sammen igjen. Dersom sene er fullstendig revet bort fra der det setter inn i beinet av armen, vil legen sutur det direkte til benet.

Bruk en slynge for de første tre til seks uker etter inngrepet, avhengig av hvor fort du helbrede. Prøv å ikke bruke armen med mindre helt nødvendig.

Begynn å gjøre styrkeøvelser foreskrevet til deg av legen din om seks uker etter operasjonen. Se en fysioterapeut, om mulig, for å hjelpe deg å gjenopprette. Du bør være i stand til å gå tilbake til normale aktiviteter tre til seks måneder etter inngrepet.

Kjemoterapi bivirkninger på Eating

Cellegift er kraftige medisiner som brukes til å drepe livstruende kreftceller og hindre dem fra å multiplisere. Kjemoterapi medikamenter kan ikke være rettet utelukkende mot kreft produserende celler og så ødelegge friske celler på samme tid. Mens de friske cellene vil vokse tilbake i tid, bivirkningene er mange og varierer mellom individer.

Magesmerter

Kjemoterapi kan skape magesmerter forårsaket av økt eller redusert bevegelser i tarmene.

Gass

Kjemoterapi kan ødelegge sunne bakterier i magen og forårsake oppblåsthet og ubehag etter å ha spist.

Appetitt

Folk som får kjemoterapi behandling vanligvis mister sine lyster og bør prøve å spise små porsjoner av kalori-og næringsrik mat hver 2 til 3 timer.

Smak

Smaksløkene er endret under cellegiftbehandling og kan skape en metallisk smak i munnen, ta bort gleden ved å spise.

Munnsår

Mens slim i munnen gjennomgår endringer på grunn av kjemoterapi, kan møll sår danne forårsaker ubehag under spising.

Halsbrann

Kjemoterapi pasienter er videre plaget av halsbrann og sure oppstøt når du spiser.

Hvordan Design en Mobility Rullestol

Hvordan Design en Mobility Rullestol


Rullestoler kommer i et bredt spekter av design for ulike funksjoner. Disse spenner fra universelle rullestoler som kan brukes av mange mennesker i forskjellige størrelser til egendefinerte rullestoler designet for den enkelte bruker. For noen som er lenket til en rullestol, kan en tilpasset stol stor hjelp enkel mobilitet. Utforme en tilpasset stol innebærer skreddersy stolen til nøyaktige spesifikasjoner til brukeren og hva de vil bruke stolen for.

Hvordan Design en Mobility Rullestol

•  Mål størrelsen av brukerens slått midje, hofter og lengden på sine øvre ben. Dette vil bli brukt til å bestemme setet bredde og setedybden.

Design rammestil at rullestolen skal være. De to hovedtyper av stil er folding eller fast ramme. Den faste ramme Stolen kan ha mange flere rammevariasjoner på grunn av det faktum at det ikke er for mange bevegelige deler eller behovet for å kaste den. I tillegg bestemmer om det materiale som rammen blir konstruert fra. Lette alternativene inkluderer aluminium og titan, med titan blir alternativet dyrere generelt.

design ryggen. På en sammenleggbar rullestol den eneste variasjon i utforming er høyden av ryggen. Høyden på rygg avhenger av hvor mye støtte brukernes behov og om du ønsker å installere kjørehåndtak på stolen. Diskuter dette med rullestolbrukeren. Et fast ramme stolen kan ha enten et stivt eller foldbar ryggstøtte som kan foldes mot setet for transport. Dette er et godt alternativ for de designe en stol for noen som ønsker maksimal uavhengighet.

Design ordning hjulet. Stilen bakhjulene avhenger av hva stolen skal brukes til. For en aktiv rullestolbruker, lette bakhjulene er et foretrukket valg med push-felger være en nøkkel installasjon. For noen med redusert bevegelse av armene, kan motoriserte rullestol hjulene være installert for å hjelpe rullestolbrukeren i å skyve stolen. Høyden på de fremre hjul utvalgte avhenger av hvor aktiv brukeren er. Mindre hjul tillate rullestolen for å bli kastet raskere imidlertid gi mer motstand på røffere terreng. I tillegg bestemme om faste eller luftfylte dekk vil bli brukt. Pneumatisk gir en mer behagelig tur, mens tyngre solide dekk er mer holdbare og ikke utsatt for punkteringer.

Set hvor bremsene vil bli plassert. Et bredt utvalg av bremser er tilgjengelige fra fremtredende seg med store spaker for enkel betjening til under-seat "sakse" bremser som holder bremsene vekk fra hendene under drift. Hvis brukeren kommer til å bli presset i stedet for å styre rullestolen selv da bremsene kan være festet til en ramme på baksiden av stolen, slik at pleieren kan betjene dem raskt og enkelt.

Legg noen ekstra designelementer som armlenene og side-vakter i henhold til brukerens preferanser. Velg møbeltrekk og pute for stolen design.

Nasal influensa vaksine bivirkninger

Influensa, eller influensa, er en svært smittsom luftveissykdom som kan føre til alvorlige komplikasjoner og død, spesielt hos små barn, eldre og folk med andre luftveislidelser som astma. Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, mellom 5 prosent og 20 prosent av amerikanerne får influensa hvert år. I tillegg til å praktisere god hygiene, mener CDC den beste måten å unngå å få influensa er å få influensa vaksine. Vaksinen kan administreres enten som en injeksjon eller nasalt gjennom en vaksine kalt FluMist. Til tross for CDCs promotering av influensavaksiner, noen medisinske fagfolk, for eksempel Dr. Sherry Tenpenny (se Ressurser nedenfor) mener at vaksiner er unødvendig og farlig, muligens også bidra til barneautisme.

Nese bivirkninger

Noen personer som mottar nasal influensa vaksine vil oppleve en tett eller rennende nese som en bivirkning. Disse bivirkningene, som er ingen grunn til bekymring, vanligvis rydde opp innen en dag eller to for å motta vaksinen.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen mennesker som får FluMist vaksine vil oppleve en redusert appetitt, muskelsmerter, hodepine, frysninger, sår hals, tretthet og magesmerter. I tillegg kan enkelte barn utvikler en svak feber som en bivirkning.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan personer som mottar den FluMist vaksine utvikle alvorlige bivirkninger som indikerer en potensiell komplikasjon som krever medisinsk behandling. Hvis du opplever noe av det følgende, må du kontakte lege umiddelbart: feber og frysninger; tungpustethet; muskelsvakhet; prikking eller nummenhet i hender eller føtter; eller redusert bevegelse av ansiktsmusklene.

Allergiske Reaksjoner

Som med alle vaksiner og medisiner, i sjeldne tilfeller mennesker kan oppleve en alvorlig allergisk reaksjon etter å ha mottatt FluMist vaksine. Vanlige symptomer på en alvorlig allergisk reaksjon inkluderer elveblest, tungpustethet, pustevansker og hevelse i ansikt, tunge, hals og lepper. Personer som har en alvorlig allergisk reaksjon kan gå inn i sjokk, så rask medisinsk behandling er avgjørende.

Advarsler

Den FluMist vaksine er ikke trygt for alle mennesker, inkludert barn yngre enn 2; voksne eldre enn 50; barn yngre enn fem som opplever kronisk tungpustethet; barn og ungdom som har tatt aspirin; kvinner som er gravide; mennesker med en historie med Guillain-Barre syndrom; personer som er allergiske mot kylling egg eller en hvilken som helst annen komponent av vaksinen; og personer med helsemessige forhold som setter dem med høy risiko for å utvikle komplikasjoner av influensa, inkludert astma, diabetes, kronisk hjerte-eller lungesykdom, nyresvikt og immun-organer.

Hvordan kjøpe en skulder Brace for a Broken Clavicle

Oppsprekking krageben (vanligvis referert til som kragebeinet) er en svært vanlig sports-relaterte skader som vanligvis skjer når du strekker ut hånden mens fallende; virkningen av høsten stråler opp armen og legger for mye press på kragebenet. Symptomer på denne tilstanden inkluderer redusert bevegelse i det berørte området og skuldersmerter. I tillegg kan det være blåmerker rundt området. Når det er sagt, vil du sannsynligvis trenger en X-ray for å bekrefte at du har brutt din kragebeinet. Det er svært sjelden at en brukket krageben krever kirurgi --- generelt, er behandling for denne skaden å bære en skulder seler i opptil 12 uker.

Bruksanvisning

Mål brystet. Siden det å ha en brukket krageben kan begrense bevegelsene dine, få noen til å ta målene for deg. Mål omkretsen av brystet, noe som er typisk 75 centimeter til 125 centimeter, avhengig av din kroppsbygning.

Se etter bukseseler med terapeutiske varme. Varmen som genereres av disse tannregulering kan bidra til å lindre skuldersmerter.

Vurdere en universell spenne. Denne typen av spenne danner et åttetall for å gi støtte til krageområdet. Dessuten er dette spenne vanligvis one-size-fits-all, og kan justeres av brukeren.

Sjekk ut skulder stabilisatorer. Profesjonelle idrettsutøvere bruker denne typen seler til å helbrede skulder skader og hindre ødelagte clavicles. Seler kan også brukes etter at kragebenet har grodd, forebygge fremtidige skader.

Kjøp krageben spenne. Når du har bestemt deg for hvilken brace å bruke, kjøpe det på nettet (se Ressurser), eller på en lokal fysioterapeut kontor.

Tips og advarsler

  • Spør legen din medisinske assistent til å hjelpe deg med å sette på seler, som det kan være vanskelig å bruke den første tiden. Etter å ha legens assistent hjelp med montering vil sikre seler er plassert riktig å helbrede ødelagte krageben.
  • Snakk med legen din hvis smertene vedvarer etter 12 uker. Med en krageben skade, de fleste mennesker opplever smertelindring i løpet av noen uker, og er tilbake til det normale i løpet av få måneder. Hvis smertene vedvarer, ring din lege.

History of Leddproteser

Leddproteser er en prosedyre for å lindre smerte og gjenopprette bevegelse til skadde ledd. Tre typer av protesekirurgi er felles: reseksjon protesekirurgi, interpositional protesekirurgi, og total ledderstatning. Studiet og praktisering av protesekirurgi startet tidlig på 1800-tallet og fortsetter i dag, med store fremskritt.

Definisjon og fakta

Ifølge Surgery Encyclopedia, "Leddproteser er kirurgi utført for å lindre smerte og gjenopprette bevegelsesområdet ved omstilling eller rekonstruere en dysfunksjonell felles." Omtrent 713 000 protesekirurgi prosedyrer er utført på årsbasis, som inkluderer 297 000 hofte og 362000 kne operasjoner. Under en alder av 45, mennene i flertall i trenger denne operasjonen, mens kvinner lede menn eldre enn 45.

Tidlig historie

Den første protesekirurgi ble utført i 1821, av Anthony White i London på Westminister Hospital. Tsjekkisk kirurg Vitezlav Chlumsky eksperimentert med mange typer materialer for protesekirurgi, som hovedsakelig var mislykket. I 1891, en professor fra Berlin, Themistokles Glück kom opp med ideen om en elfenben ball og socket festet med forniklede skruer. Den første vellykkede protesekirurgi, i USA, ble utført av Jules E. Pean, i 1893.

Reseksjon Leddproteser

Reseksjon protesekirurgi er en prosedyre der en innsnitt er gjort og overflødig bein er fjernet for å forbedre bevegelse og stabilitet. I 1904 la Keller reseksjon arthroplasty grunnlaget for fremtidige prosedyrer og studeres regelmessig. Keller studie primært fokusert på bunions, men utvide til å omfatte leddgikt og MTP ledd. Den neste avansement, Hoffman prosedyren i 1912, brukte metatarsal hodet reseksjon gjennom en enkelt plantar buet snitt. I 1967 silikonimplantater ble en del av reseksjon protesekirurgi, for å opprettholde stabilitet og lindre smerte.

Interpositional Leddproteser

Interpostional protesekirurgi innebærer omforming bein av felles og plassere et stykke materiale mellom de to for å holde dem fra å gni sammen. På begynnelsen av 1900-tallet, JB Murphy og Erich Lexer foreslo ideen om felles erstatning. William Steven Baer, ​​i 1919, tok det et skritt videre og studert bruken av gris blærer i felles erstatning. Royal Whitman, i 1924, beskrev i detalj sin kirurgiske prosedyren i Annals of Surgery, fremme studiet av interpositional protesekirurgi.

Joint Replacement

Joint erstatning er også en viktig prosedyre innen protesekirurgi. Den første typen, i stor bruk i 1940, var det mold protesekirurgi. Prosedyren brukes mange typer materiale før settling med rustfritt stål. På 1950-tallet, hemiartroplastikk utviklet der ballen av felles var den eneste delen skiftes. Begynnelsen av æra av totale kneproteser var i 1968.

Aktuelle Trender og bruksområder

I dag er protesekirurgi brukes i total kne og hofteproteser, skulder og ankel felles problemstillinger, og revmatoid artritt behandling. Utviklingen i kne- og hofteoperasjoner er økt holdbarhet og lang levetid. Yngre pasienter som krever økt mobilitet. Fremtidige forbedringer inkluderer trabecular metall, mindre invasive operative teknikker og datamaskin-assistert navigasjon.

Anatomy of a Hengsel Joint

Anatomy of a Hengsel Joint


Det er seks typer av fritt bevegelige ledd i menneskekroppen. Leddene koble bein, og med hjelp av muskler, gi rom for bevegelser som klemmer eller kjører. Både løping og hugging krever bevegelse av hengslene ledd: albuene og knærne.

Struktur

I et hengselledd, den avrundede ende-parti av en bein passer inn i det skålformede parti av en tilstøtende ben. En hengselforbindelse ligner på en dørhengsel: akkurat som en dør kan bare åpne eller lukke, kan en hengselforbindelse bare forlenge eller flex.

Funksjon

Musklene trekker på bein å skape bevegelse. Når det gjelder hengselleddet, er denne bevegelse er tillatt i bare to retninger: fleksjon, noe som skjer når skjøten blir så lukket som mulig; og utvidelse, når leddene er så åpen som mulig.

Prøv det

I en stående posisjon, er hengselleddet i kneet utvidet. Hvis hælen av foten er løftet opp mot ryggen, er imidlertid kneet i fleksjon. Tilsvarende krever en knyttneve heng leddene i fingrene til å bøyes, mens en åpen håndflate viser finger felles forlengelse.

Typer av Joint Pain

Leddsmerter kan debilitate en person. Det kan gjøre det vanskeligere å gjøre grunnleggende ting som å gå og skrive. Årsakene til leddsmerter inkluderer skade, belastning, forstuing og infeksjoner. Noen infeksjoner som forårsaker leddsmerter og ubehag inkluderer virusinfeksjoner, forkjølelse, influensa og bakteriell infeksjon.

Gikt

Artritt er en av de mest vanlige typer av leddsmerter er det. Det finnes mange forskjellige typer leddgikt inkludert Artrose, revmatoid artritt, ankyloserende spondylitt og psoriasisartritt bare for å nevne noen. De vanligste symptomene på leddgikt inkluderer leddsmerter, stivhet i ledd, ledd ømhet og hevelse i ledd.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en av de mest smertefulle leddplager er det. Den angriper vanligvis stortåa og oppstår fra forekomster av urinsyre i bindevev. Symptomer inkluderer leddsmerter, hovne ledd, ledd rødhet og felles varme.

Senebetennelse

Senebetennelse er betennelse i sener forårsaket av overforbruk eller skade. Symptomene inkluderer leddsmerter ved bevegelse, hevelse og ledd varme.

Bursitt

Bursitt skjer når det er betennelse i bursa, eller små, væskefylte blærer som bidra til å redusere friksjonen mellom bein og andre strukturer i leddene. Symptomer inkluderer leddsmerter når du flytter leddet, leddstivhet, ledd varme og hevelse i ledd.

Charcot Joint

Charcot felles er en degenerasjon av en stress peiling felles. Symptomer inkluderer leddgikt lignende symptomer som leddsmerter, hovne ledd og leddstivhet samt nerveproblemer.

Hva er Deler av Skeletal System?

Den menneskelige skjelettsystemet er ikke bare ansvarlig for kroppens form; den også understøtter vekten av kroppen, beskytter mykt vev og organer i kroppen, og gjør det mulig å bevege seg. Den rød benmarg produserer blodceller, og benene faktisk lagre mineraler som kalsium og fosfor for kroppen å bruke som det er nødvendig.

Axial Skeleton

De bein i ansiktet, kraniet, mellomøret, thorax bur, og virvelsøyle utgjør den aksiale skjelettet. Denne del av skjelettet inneholder 80 bein.

Appendicular Skeleton

Appendicular skjelettet er sammensatt av vedheng eller armer og ben, samt over hofter og skuldre bein. Det er 126 bein i denne del av skjelettsystemet.

Leddene

Kontaktpunkter mellom to bein kalles ledd, eller artikulasjon. De er klassifisert avhengig av deres grad av bevegelse.

Ledd Capsule

Tøff bindevev dekker overflaten av en joint i en leddkapsel som er foret med en membran som utskiller en smørende væske. Denne synovialvæsken reduserer mengden av friksjon produsert av bevegelse.

Bone Marrow

Hemopoiese, eller blodcelledannelse finner sted i den røde benmarg. De lange bein i kroppen har denne marg, som gjør sternum og Ilia.

Typer av Tendinitt

Typer av Tendinitt


Sener i kroppen feste muskler til bein. De fleste av dem er plassert i felles områder, som knær og skuldre. De kan noen ganger bli irritert fra overforbruk mens du arbeider på en jobb, delta i friidrett eller løfte vekter. Sener også miste sin elastisitet som folk alder. I stedet for en normal glatt, glidende bevegelse av en særlig sene, personer med tendinitis vanligvis lider av smerte og inflammasjon.

Identifisering og symptomer på Tendinitt

Senebetennelse er ofte preget av smerte, varme, brennende eller hevelse i kroppen leddene. Det er ofte litt ømhet i det berørte området, så vel som motstand i bevegelse. Hevelse i muskelfibrene er det som påvirker mobilitet av en joint. Smerte kan forekomme gjennom en hel bevegelse av et ledd eller ved en spesiell posisjon. For eksempel, hvis du har skulder senebetennelse, kan du være i stand til å løfte armen opp til skulderhøyde uten smerter. Imidlertid kan smerte og ubehag plage deg hvis du løfter den noe høyere.

Typer av Tendinitt

Det er ni hovedtyper av senebetennelse: finger, tå, håndledd, albue, kne, rotator cuff, Achilles, Iliotibial og adductor, eller lyske tendinitt. De fleste typer av tendinitis kan foregå i flere sener. For eksempel er tennisalbue forårsaket av friksjon mellom armen sener og den laterale epicondyle, en fremstående ben på utsiden av albuen. Golfalbue påvirker sener i nærheten mediale epicondyle på innsiden albuen. Også en av fire sener som utgjør rotator cuff i skulderen kan bli betent fra senebetennelse i tillegg. Iliotibial påvirker et band av sener som strekker seg fra hoften til utsiden av leggen bein eller tibia.

Betydning

Tendinitt kan gjøre en person miss arbeid eller hindre ham fra å delta i enkelte idrettsbegivenheter. Det er mer vanlig hos personer over 40 år Workman kompensasjon lover gjenkjenne den som en funksjonshemming, og selv gi kompensasjon for arbeidere som savner arbeid på grunn av det. Håndleddet senebetennelse kan påvirke fabrikkarbeidere som er engasjert i repeterende bevegelser hele dagen. Sener som normalt glir lett gjennom seneskjede eller tenosynovium blir hindret av betennelse. Dette kan midlertidig deaktivere noen som jobber med hendene. Rotator cuff tendinitt kan svekke arbeidere som nå oppover eller løfte gjenstander over hodet. Sener mellom humerus og acromion bein i scapula få tykkere og bursa sac blir betent. Avhengig av alvorligheten, kan det praktisk talt immobilisere en persons arm.

Behandling

Den beste måten å behandle tendinitis er gjennom resten og is kompresjon. Isposer kan brukes flere ganger per dag på 20-minutters intervaller. Ice forårsaker vasokonstriksjon som begrenser blodtilførselen til området før hevelsen avtar. Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan lindre smerter og betennelser. Kortison kan være nødvendig for alvorlige tilfeller av senebetennelse. I sjeldne tilfeller kan operasjon være nødvendig.

Forebygging / løsning

Du kan forebygge senebetennelse ved å strekke leddene før du trener eller spiller sport. Bare å bøye leddene og holde enkelte stillinger kan bedre forberede sener for strenge aktivitet. For eksempel kan trekke mot høyre eller venstre albue mot brystet strekke rotator cuff sener i skulderen. Du kan også forhindre senebetennelse ved å styrke visse tilstøtende muskler. Sterke quadriceps eller hamstrings kan bidra til å forhindre senebetennelse i kneet. Du bør aldri overdrive enhver aktivitet eller trening.