Digidexo.com

Manganmangel hos bringebær

Mangan bivirkninger

Mangan er et mineral som er brukt av legemet for beindannelse, proteinmetabolisme, energiproduksjon og andre funksjoner. De fleste menneskers kropper inneholder omtrent 15 til 20 mg mangan, omtrent halvparten av disse er i skjelettet. De resterende 50 prosent er konsentrert i nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, binyrene og hypofysen. Mangan fra mat eller kosttilskudd er aldri giftig, men det er rapportert lungeproblemer fra inhalert mangan støv fra gruvedrift, batteriproduksjon og sveising.

Diettbehov

Det er ingen anbefalt daglig inntak for mangan, men har National Academy of Sciences fastsatt tilstrekkelig inntak (AI) nivåer og tålelig øvre grense (TUL) nivåer for mineral. Disse verdier er som følger:

AI TUL

Spedbarn 0-6mo 3 mcg forby kosttilskudd,

no food guidelines

Spedbarn 7-12 mnd 600 mcg forby kosttilskudd,

no food guidelines

Barn 1-3 yrs 1,2 mg 2 mg
Barn 4-8 yrs 1,5 mg 3 mg

Menn 9-13 år 1,9 mg 6 mg
Menn 14-18 år 2,2 mg 6 mg
Menn 19 & opp 2,3 mg 11 mg

Kvinner 9-18 yrs 1,6 mg 6 mg
Kvinner 19 & opp 1,8 mg 11 mg
ikke er gravid eller ammende

Kvinner 2,0 mg 9 mg
Gravide eller ammende

Funksjoner av mangan i menneskekroppen

Mangan hjelper kroppen bruke flere av B-vitaminer, cholin og vitamin C ved aktivering av enzymer som er nødvendig for behandling av disse molekyler. Mangan er også ansvarlig for å aktivisere enzymer som er involvert i utviklingen av friske bein. Mangan hjelper forbrenne glukose, skjema urea og ifølge Staying Healthy med Nutrition av Elson Haas, MD, også kan bidra til å beskytte cellemembraner og nerve gulvbelegg ved å fungere som en beskyttende antioksidant. Det er antatt at mangan spiller også en rolle i produksjonen av tyroksin, et kjemikalie som er avgjørende for helsen til skjoldbruskkjertelen

Tegn på mangel

Mangel på mangan kan manifestere seg på flere måter. Barn med en alvorlig mangel av dette mineralet kan oppleve anfall, blindhet eller kan bli lammet.

Voksne mangelfull i mangan kan ha hørselsforstyrrelser, slik som å høre rare lyder som ikke er der. De kan også lider av svimmelhet eller svakhet. Andre mulige tegn på lav mangan inkluderer vekttap, uregelmessig hjerterytme eller en redusert glukosetoleranse.

Ifølge Haas, har manganmangel hos rotter blitt knyttet til sterilitet, en nedgang i benvekst og helse, dårlig hjerne-funksjon og redusert terskel for anfall. Det er usikker på hva disse resultatene i rotter betyr for mennesker.

Symptomer på toksisitet

Selv mangan toksisitet er sjelden når mineralet er utvunnet utelukkende fra mat kilder, de som er utsatt for støv fra mangan mine er utsatt. I land hvor mangan er minelagt, for eksempel Chile, er det godt dokumentert at en overdose av inhalerte mangan kan forårsake symptomer som svakhet, anoreksi, mani, søvnløshet, vrangforestillinger og selv hallusinasjoner. Noen mennesker også oppleve symptomer på muskelstivhet eller skjelvinger, i likhet med Parkinsons sykdom. Denne tilstand er behandlet ved å stoppe eksponering mot inhalert mangan og ved å gi offeret L-dopa, som omdannes til dopamin i hjernen.

En andre kilde for mangan toksisitet er via drikkevannet. Det har blitt fastslått at mangan i drikkevann ved mengder mer enn 2 mg per liter vann kan føre til problemer som ligner de fra inhalert mineral.

Den beste maten Kilder

Mangan i nivåer som fremmer optimal helse kan bli funnet i hele korn og nøtter. Belgfrukter, frø, alfalfa og grønne greener som spinat er også gode kilder.

"Nærings Herbologi" av Mark Pedersen sier at røde bringebær blader inneholder nesten to ganger mer mangan enn noen annen urt, med 14.60 mg per 100 g av bladet. Dette gjør røde bringebær blad en utmerket kilde til mineralet for de som bruker denne urten.

Mat for kronisk forstoppelse hos barn

Hvis barnet ditt har hatt bare noen få avføringer i uken, og klaget over smerter når han passerer avføring, sjansene er han er forstoppet. Dette kan være forårsaket av kostholdet sitt hvis de ikke drikker nok koffein-fri drikkevarer eller ikke spiser nok sunn mat med en god fiberinnhold. Hvis dette er tilfelle, så må du endre og overvåke hva barnet spiser.

Væske

En måte å kurere forstoppelse hos et barn er å øke sitt væskeinntak. Dette vil bidra til å myke opp avføringen og gjøre dem enklere å passere gjennom barnets tarm. Du kan snike sviske juice i en baby frokostblanding for ekstra hjelp. Hvis du har en eldre barn, sørg for at han drikker mye vann.

Fiber

Fiber i matvarer hjelper folk til å ha avføring, og så øker fiber i ditt barns kosthold kan kurere hans forstoppelse problem. Men husk, ikke gi ham for mye fiber på en gang; hvis kroppen ikke er vant til å fordøye så mye fiber, kan det føre til irritasjon.

Korn

Fiber kan bli funnet i brød slik som hvetebrød og granola brød, som kan ha 4 eller 5 g av fiberen for hver to stykker; korn som kli flak og strimlet hvete har fem eller flere g fiber per servering. Husk, det er ikke mye fiber i prosessert korn, som hvitt brød, som har mindre enn 2 g fiber per to skiver.

Frukt og vebetables

Frukt, som epler, bringebær og rosiner, og grønnsaker, som brokkoli og spinat er også høy i fiber, som inneholder rundt 4 eller 5 g fiber.

Beans

Dette kan være vanskeligere å få barn til å spise, men bønner, som svart, nyre og Pinto bønner, kan ha opp til en heidundrende 19 g fiber i et serveringsfat, og dermed er ideelle i kosthold en forstoppet barn.

Keep Away

Mens barnet er forstoppet, holde henne borte fra bearbeidet mat, hvor det meste av fiber er fjernet. Hun bør heller ikke spise noe fett, som rask mat, og ikke drikke noe koffeinholdige slik som brus, kaffe eller te, da disse stå å fremme forstoppelse gjennom dehydrering.

Lead Paint forgiftning hos barn

Lead Paint forgiftning hos barn

Eksponering til å lede i små barn kan føre til fysiske og psykiske forstyrrelser, selv om barnet utsettes for bare en liten mengde bly. Barn under 6 år har en økt risiko for skade fra blyforgiftning siden deres hjerner og kropper er i rivende utvikling. The Mayo Clinic rapporterer at gjentatt eksponering for bly øker risikoen for giftige blyforgiftning.

Symptomer

Barnet kan ikke oppviser symptomer på blyforgiftning inntil mengden av bly i kroppen når et farlig nivå. Når nivået av bly i blodet hans øker, kan han bli irritabel og synes det er vanskelig å konsentrere seg. Fysiske symptomer kan omfatte redusert appetitt, vekttap, magesmerter, oppkast og forstoppelse. I tillegg kan barnets hud vises blek.

Paint

Så mange som 4 millioner hjem i USA kan utgjøre en betydelig risiko for blyforgiftning til barn, ifølge Centers for Disease Control (CDC). De fleste av disse husene ble bygget før 1978 da bly-basert maling ble utestengt. Som den gamle malingen flak og forverres, kan føre partikler bli luftbårne, å sette små barn i hjemmet i fare for innånding.

Nyfødte

Nyfødte er ikke unntatt fra blyforgiftning hvis deres mødre ble utsatt for bly i løpet av svangerskapet. I tillegg til moren inhaling bly maling støv, hennes risiko for å føde et barn med blyforgiftning øker hvis hun røyker, melder CDC i heftet "Forebygging av blyforgiftning hos små barn." (Se Resources.)

Tilleggseksponeringsrisiko

Foruten eksponering for sigarettrøyk og gammel maling, barn står overfor en økt risiko for blyforgiftning fra andre kilder. Jord i meter av renoverte boliger kan bære økt bly nivåer og barn bør ikke leke der jord kan være forurenset. Gamle bly vannrør er en kilde til bekymring, og vann som brukes til drikke eller i tilberedning av mat bør bare komme fra det kalde vannet kranen siden varmt vann kan overføre mer bly partikler.

Diagnose

Bly akkumuleres i et barns blod ved gjentatt eksponering. CDC rapporterer at det ikke er trygt blod føre nivå (BLL) og anbefaler å teste et barn på 1 år og igjen når han snur 2. Testen for bly består av et stikk til barnets finger. En BLL høyere enn 10 mikrogram per desiliter er farlig.

Tonisk-kloniske anfall hos barn

Tonisk-kloniske anfall hos barn


Tonic-kloniske, eller grand mal, kramper forekommer hyppigst hos små barn. Beslagene vanligvis føre barna til å miste bevisstheten, jord seg selv og bevege seg ukontrollert i flere minutter. Foreldre og andre omsorgspersoner må forstå hvordan å holde barn trygt under en tonic-kloniske anfall og vite når du skal søke medisinsk hjelp utover førstehjelp for et barn som har hatt et anfall.

Årsaker

Alle tonisk-kloniske anfall oppstår når en stor del av nettverket av synapser som sender elektriske signaler over, og fra hjernen feil. Årsaken til dette utbredt feil varierer fra person til person, og den spesifikke årsaken til en enkelt tonic-kloniske kanskje aldri fant frem. Leger klassifisere anfall uten kjent årsak som "idiopatisk". Anerkjent årsaker til tonisk-kloniske anfall inkluderer høy og raskt stigende feber (dvs. feberkramper), epilepsi, hjerneskade, infeksjoner, hjerneslag, nyresvikt, hjernesvulster, elektrolyttforstyrrelser, underernæring og alkohol eller narkotika overdose, eller akutt tilbaketrekning.

Prevalens

Statistikk utarbeidet av Epilepsy Foundation viser at barn er mest utsatt for idiopatisk, epileptiske og feberkramper. Av de 300.000 amerikanere som lider av en første anfall hvert år, 120.000 er barn yngre enn 18 år, mens så mange som 100.000 er barn yngre enn 5 år som opplever en febril anfall. Noen 45.000 barn under 15 år får diagnosen epilepsi hvert år, men ikke en eneste av disse barna lider tonisk-kloniske anfall. The Epilepsy Foundation påpeker at tonisk-kloniske anfall forekommer hyppigst hos barn yngre enn 10 år gammel.

Aura

Før utbruddet av et anfall, kan et barn klager over matvarer smaker eller lukter morsomt, blir svimmel eller ha tåkesyn. Leger kategorisere disse sensoriske endringer, samt milde hallusinasjoner, som "aura". Når et barn utvikler en aura, foreldre og omsorgspersoner må begynne å gjøre forberedelser for forekomsten av et anfall. Beslaget kan ikke forebygges, men barnet skal, om mulig, bli flyttet til et privat sted fritt for gjenstander som kan forårsake skade.

Anfall Symptomer

En tonic-kloniske anfall har to distinkte faser. I løpet av kort --- vanligvis mindre enn et minutt - tonic fase, et barn vil pusten langsomt og kan til og med slutte å puste. Dersom barnet gjenopptar puste etter beslaget, ingen resuscitative tiltak er nødvendig. Barnet vil også bli stiv til poenget med stivhet og vil nesten alltid gå ut. Tapet av muskelkontroll kan føre til et barn tisser eller avføring på seg selv.

Den kloniske fasen av et anfall er preget av raske, skarpe sammentrekninger av forskjellige muskler. Et barn kan bite tungen eller innsiden av munnen hans. Dette kan fortsette i to eller tre minutter, med krampetrekninger bevegelser blir mindre hyppige og mindre alvorlig som tonic fase passerer. Barnet kan forbli bevisstløs i flere minutter etter at han har sluttet å gripe.

Post-Anfall Symptomer

Et barn vil vanligvis ikke husker hva som skjedde med ham under en tonic-kloniske anfall og vil nesten alltid være trøtt, svak og forvirret når han kommer til bevissthet. Generell svakhet kan vare i opptil to dager, og barnet kan klage over hodepine etter et anfall.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation advarer sterkt foreldre og omsorgspersoner unna å sette inn objekter i et barns munn under en tonic-kloniske anfall. Alt plassert i et gripe barnets munn med den hensikt å holde luftveiene åpne eller hindre biteskader er en kvelningsfare. Den beste metoden for å beskytte et barn under en tonic-kloniske anfall er å posisjonere ham på hans side, løsne noen tettsittende klær, kjempe mot trangen til å holde ham og sørge for munnen er uten hindringer --- ved å sette fingrene, hvis det er nødvendig. Utføre eneste redning puste hvis han ikke har gjenopptatt puste på egen hånd når den kloniske fasen har gått. Til slutt, som Epilepsy Foundation råder, "Vær betryggende og støttende når bevisstheten tilbake."

Søker Medical Care

Foreldre eller omsorgspersoner bør søke medisinsk behandling for alle barn som nettopp har opplevd sin første tonic-kloniske anfall. Et barn med en historie med anfall bør se en lege hvis hans anfall varer lenger, eller bli mer alvorlig enn vanlig, hvis han opplever nye symptomer som oppkast eller hårtap, eller om han har mer enn ett anfall i rask rekkefølge.

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only


Epilepsi er en nevrologisk lidelse som fører elektriske impulser i hjernen som kan føre til anfall. Når epilepsi treffer et menneske, kan en distinkt sett av symptomer bli lagt merke sammen med avslørende anfall. Det finnes ingen kjent årsak for epilepsi hos mennesker, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste formen for behandling av epilepsi hos mennesker er anti-krampe medisinering. Hvis tilstanden kan spores tilbake til en bestemt del av hjernen som trygt kan fjernes, kan så kirurgi benyttes.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner er et tegn på epilepsi som bare er sporbar hos mennesker. Ifølge Nevrologi Channel, kan disse hallusinasjoner inkluderer lysglimt, ser solide bilder av ting som ikke er der, snakke med folk som ikke er i rommet og høre lyder som ingen andre kan høre.

Tale

En person med epilepsi kan finne det vanskelig å snakke enten på tilfeldige øyeblikk, eller rett før et anfall. Stemmebåndene blir midlertidig lammet og personen ikke er i stand til å lage noe lyd i det hele tatt.

Kvalme

Et symptom som er eksklusiv for mennesker med epilepsi er kvalme som kan føre til oppkast. Kvalmen er ofte følte rett før et anfall, og kan bli svært voldelig som det fører til beslaget.

Psykologiske symptomer

I noen tilfeller et menneske som lider av epilepsi vil se ut som om han dagdrømmer og kan ikke fokusere. Personen vil være ute av stand til å forstå tidens gang, og han vil begynne å miste oversikten over de timer og dager. Det kan også være en sterk følelse av hva som er kjent som "deja vu". Dette er følelsen av at en person har opplevd en hendelse eller besøkt et sted i det siste, men i virkeligheten har han ikke.

Uttrekkbar Beslag hos barn

Uttrekkbar Beslag hos barn


Et anfall er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Barn kan få anfall av mange grunner. Noen anfall er kortvarige eller utføres kun én gang. Dette kan være et resultat av en akutt sykdom eller traumer til hjernen. Noen forhold, som for eksempel epilepsi, manifest i repeterende eller langvarig seizures.The behandling for anfall avhenger av den underliggende årsaken, eller etiologi. Anfall som ikke er lett kontrollert med krampestillende medisiner er kalt "uttrekkbare" anfall.

Definisjon

Beslag, også kjent som kramper, oppstår når elektrisk aktivitet i hjernen går galt. Normalt styrer nervesystemet kroppens funksjoner som muskelbevegelser og tankeprosesser med elektriske impulser som reiser opp og ned nervefibre. Noen ganger er disse signaler feilfunksjon, forårsaker ufrivillige bevegelser eller en endring i nivået av bevissthet. Et anfall kan vare bare noen få sekunder, eller den kan bli forlenget. Hvis et anfall ikke stopper i løpet av få minutter, kan det utvikle seg til status epilepticus, en livstruende tilstand.

Symptomer

Det finnes mange typer anfall, avhengig av hvilke deler av hjernen er involvert i unormal elektrisk aktivitet. Partielle anfall omfatter bare én del av hjernen. Disse kramper kan være svært kort --- noen sekunder --- og barnet kan ikke miste bevisstheten. Generaliserte anfall involverer begge sider av hjernen og således manifest symptomer hos mange forskjellige kroppsdeler. Kramper kan være stirrer staver, krampetrekninger i armer og ben, smatting med leppene, øynene darting gjentatte ganger til den ene siden, og mer, avhengig av hvilke deler av hjernen som er involvert.

Årsaker

Det er mange årsaker til anfall, men hos barn, anfall oppstår ofte med feber ("feberkramper"). Andre årsaker kan være infeksjoner, hodeskade, hjerne misdannelse, hjernesvulster, medisiner og metabolske ubalanser i kroppen. Fordi det første året av livet er en tid med rask vekst hjernen, babyer har en høyere risiko for kramper enn eldre barn. Til tider kan årsaken til et anfall ikke være tydelig, selv med en grundig medisinsk arbeid-up ("idiopatisk anfall"). Barn som har to eller flere anfall uten feber i et år kan bli diagnostisert med "epilepsi."

Diagnose

Pediatriske nevrologer er leger spesialtrent til å diagnostisere anfall hos barn. En viktig del av denne diagnosen er observasjon av symptomer. Tester kan også bidra til å finne årsaken. En EEG (elektroencefalogram) registrerer hjernebølgemønstre for å finne ut om det er noen unormal elektrisk aktivitet i hjernen. En spinalpunksjon, eller Spinal Tap, bidrar til å bestemme om det er en infeksjon i sentralnervesystemet. MR eller CT skanner både produsere bilder av hjernen for å finne ut om det er noen misdannelser, svulster eller blødning i hjernen.

Behandling

Ikke alle beslag krever behandling. Feberkramper som oppstår under en sykdom er vanligvis ikke behandles. Behandlinger avhenge av årsaken og hyppighet av anfall. Antiepileptika er medisiner som styrer anfall. Det er mange medikamenter i denne klasse som har forskjellige handlinger i hjernen. Medisinen er vanligvis valgt basert på den typen anfall (fokal eller generalisert). Andre behandlinger kan omfatte kirurgi eller en ketogen diett.

Uttrekkbar beslag

Uttrekkbar anfall er en lekmann sikt lengre, gruppert eller hyppige anfall som er vanskelig å stoppe. Det er ikke en medisinsk diagnose. Det er muligens et teleskopord, eller blandet ord, som kombinerer de medisinske vilkårene "ildfast" (som betyr dårlig kontrollert anfall) og "vanskelige" (som betyr ukontrollerbare anfall). Den medisinske betegnelsen "vanskelige anfall" er definert av Mayo klinikken som "manglende besvarelse minst to aktuelle antiseizure medisiner." Enten vanskelige, ildfast eller trekkes tilbake, slike anfall, ifølge Mayo Clinic, "har en invalidiserende effekt på livskvalitet."

Prognose

Mens det er ingen direkte kur for anfall, mange barn med anfall har et godt utfall og vokse sine anfall som deres hjerner utvikle og modne. Ofte er resultatet avhengig av årsaken til anfallene. Noen barn er i stand til å bli opprettholdt anfallsfrie med antiepileptika og til slutt avvent medisiner. Noen krever mer frodig behandling og tettere oppfølging, flere forsøk og høyere doser av flere medisiner, men selv disse barna kan være i stand til å leve et normalt liv som deres hjerner vokse og utvikle seg.

Hukommelsestap hos eldre

Hukommelsestap hos eldre


Som du alder, ikke bare vil du begynne å miste hjerneceller, vil kroppen produsere mindre av kjemikaliene som trengs for å gjøre gjenværende hjernecellene fungerer. Som et resultat kan du begynne å miste hukommelsen. Flere ulike faktorer fremskynde denne prosessen i senior. Noen forhold har en medisinsk behandling, mens andre vil uunngåelig gjøre minnet stadig verre. Gjenkjenne symptomene på hukommelsestap og dens årsak.

Alzheimers sykdom

Alzheimers ødelegger hjerneceller, forårsaker hukommelsestap. Den forstyrrelse i hjernen utvikler seg over en periode på flere år. Selv om symptomene kan synes å oppstå fra normal aldring, kan lider også begynne å vise endringer i atferd og personlighet. Sykdommen har ingen behandling, som i 2010, men en lege kan anbefale behandlinger for å hjelpe et lidende avtale med symptomer. Stoffet kan hemme nedbrytningen av kjemisk budbringer i de nervene som fremmer læring og hukommelse.

Mild Cognitive Impairment

En senior med mild kognitiv svikt kan merke at hans minne eller mental funksjon er sviktende. En person med nedskrivnings kan glemme avtaler og sosiale arrangementer, begynne å ha problemer med å navigere kjente miljøer, kan bli mer impulsive eller utviser dårlig dømmekraft. I tillegg til hukommelsestap, kan en person med MCI også oppleve depresjon, irritabilitet og aggresjon, angst og apati. Selv om verdifall kan øke en senior risiko for å utvikle andre typer demens, kan noen mennesker ikke fortsette å oppleve en nedgang i deres minne og i noen tilfeller minne kan forbedre. En lege kan av og til foreskrive Alzheimers medisiner for å hjelpe til med hukommelsestap.

Mini Strokes

Mini slag kan føre til reduksjon av blodstrømmen til hjernen. Hvis blodstrømmen stopper i mer enn et par sekunder, kan hjernecellene dør, forårsaker skade på cortex av hjernen, noe som resulterer i hukommelsestap. Den tilstand, kalt vaskulær demens, kan skje gradvis eller brått, avhengig av alvorlighetsgraden av slag eller mengden av slag senior har. Nettstedet, Help Guide, sier at nesten 50 prosent av tilfellene av vaskulær demens skyldes hypertensjon (høyt blodtrykk). Se en lege hvis du tror du eller noen du elsker har hatt slag. For å redusere risikoen for denne type demens, bør seniorer arbeide for å kontrollere blodtrykket, kolesterolnivået, og unngå å røyke sigaretter og overindulging i alkohol.

Vitaminmangel

Mangel absorpsjon av vitamin B12 kan føre til symptomer på demens, som inkluderer hukommelsestap hos eldre. Dr. Majid Fotuhi ved Johns Hopkins University School of Medicine konkluderer med at vitamin B12-mangel utgjør opptil 10 prosent av ikke-Alzheimers hukommelsestap. En senior som forbruker en diett med sunne mengder B12 kan ikke produsere nok av proteinet som trengs for å absorbere det. Dr. Fotuhi anbefaler en person som har lave nivåer av vitamin take kosttilskudd. Noen eldre kan trenge injeksjoner av vitamin.

Hip problemer hos barn

Hip problemer hos barn


Den vanligste hip problem hos barn er utviklings hofteleddsdysplasi eller DDH. Det påvirker babyer og små barn. Ifølge Lucille Packard Children Hospital, DDH skjer en gang i hver 1000 fødsler. Tilstanden utvikler seg i livmoren eller i løpet av barnets første leveår. Det er en mye mer vanlig forhold i jenter enn gutter. Forholdet mellom femur og hofteskålen påvirkes på den ene eller begge hofter. DDH kan være mild eller alvorlig avhengig av barnet og situasjonen. Hvis det er mildt, er barnets hofte i leddet, men kan bli forstuet ganske enkelt. Det kalles ustabil hofteleddsdysplasi. Hvis DDH er alvorlig, kan hip være helt eller delvis ut av ledd, som kalles subluksasjon.

Årsak

Legene kan ikke forklare hvorfor hofteproblemer forekommer hos barn. Noen ganger, senene rundt leddene er løs, noe som kan være arvelig. Andre ganger kan barnets stilling i livmoren eller etter fødselen påvirker dannelsen av hofteleddet. Stress er satt på hoftene om babyen er seteleie under fødselen, noe som motvirker normal utvikling.

Symptomer

Du kan ikke merke noen symptomer fordi noen barn ikke kan oppleve noen smerte. Imidlertid kan barnets ben og rumpe ser annerledes ut. Dette kan ikke være merkbar før han begynner å gå. Barnet ditt kan ha en svak halting hvis en hip påvirkes av DDH. Han kan svaie eller vralte når han går hvis tilstanden påvirker begge hofter. Imidlertid kan det være vanskelig å oppdage noe unormalt under bevegelse dersom begge hofter er helt forstuet.

Diagnose

Tidlig diagnose av hofteproblemer hos barn er viktig for å unngå store problemer. Barnelege tidlige helsen er det viktigste verktøyet for å diagnostisere DDH. Har babyen din vist så tidlig som mulig, spesielt hvis hun var seteleie, eller hvis du har en familiehistorie med hofteproblemer. Legen vil bruke tester som Barlows test eller Ortolani manøver for å oppdage om babyens hip beveger seg upassende.

Behandling

Behandling av hofteproblemer hos barn varierer avhengig av alvorlighetsgrad og alder på barnet. Du må kanskje sette to eller tre bleier på barnet ditt til enhver tid. Hvis dette ikke fungerer, det er en spesiell sele som kalles en Pavlik sele som kan brukes i flere måneder. Dette holder hoftene på plass. Hvis barnet ditt er eldre, vil legen bruke røntgen for å se om hip er stabil. Legen kan anbefale en stående program for å hjelpe hofte utvikle riktig.

Kirurgi

Eldre barn kan gjennomgå en operasjon for å behandle hofteproblemer. Det er gjort under narkose. Kirurgen flytter hip forsiktig og bestemmer om det kan settes tilbake i stikkontakten. De bruker Gjennomlysning, som er en X-ray system, for å se bekken og hofte bein mens de stiller opp. Barnet har å bære en cast fra livet til tå for å holde hofteleddet på plass til vevet stramme.

Tegn og symptomer på multippel sklerose hos kvinner

Multippel sklerose (MS) er strengt tatt ikke en kvinnesykdom, men det påvirker ofte kvinner. Vedtak om prevensjon, fruktbar og hormonbehandling kan påvirke symptomer hos kvinner. Mens kvinner ikke har et annet sett av symptomer, kan de se en økning eller reduksjon i symptomer som sine hormoner svinge. Kvinner er også mer sannsynlig å ha en tidligere debut av symptomer enn menn og dermed kan få tidligere diagnoser.

Historie

MS ble først beskrevet klinisk i 1868 av Dr. Jean-Martin Charcot ved Universitetet i Paris. Så sent som på 1920-tallet, ble det antatt at menn kontrakt MS oftere enn kvinner. Det skyldes i hovedsak kvinner som led av MS blir feildiagnostisert som å ha "hysteri" --- noen ganger subjektive natur av symptomene blir forsterket av det faktum at fakkel-ups i kvinner kan følge deres menstruasjonssyklus.

Time Frame

Kvinner er oftest diagnostisert med MS i løpet av sine fertil år, og ofte blir diagnostisert under eller etter svangerskapet. Hormoner knyttet til graviditet kan sette sykdommen i remisjon, spesielt i løpet av tredje trimester, men postpartum perioden kan utløse symptomer. Studier av progestin og østradiol håper å vise de beskyttende kvaliteter av kvinnelige hormoner mot MS-symptomer. Hormon svingninger funnet i fertil år bringe symptomer i forkant og skynde diagnose.

Betraktninger

Mens kvinner kan oppleve en bedring av symptomer sent i svangerskapet, svangerskapet i seg selv kan forverre visse symptomer. Problemer med gange og balanse kan bli forverret av den ekstra vekten av svangerskapet og skiftet i en kvinnes tyngdepunkt. Eksisterende blære og tarmproblemer kan også forverres under graviditet. Tretthet kan være et problem også. Graviditet er ikke vist, men å påvirke den generelle sykdomsforløpet.

Risikofaktorer

Som med mange autoimmune sykdommer, er kvinner diagnostisert med MS omtrent dobbelt så ofte som menn er. I tillegg hvite er dobbelt så sannsynlig at kontrakten MS enn folk av farge. Hvite kvinner med skandinavisk avstamning bor over den 37. parallell (grovt sett fra sørlige Virginia til San Francisco og nord), i alderen 20 til 40 med en familie historie av MS er mest sannsynlig at kontrakten sykdommen. Mens tidlig-utbruddet MS er enda mer sannsynlig å påvirke kvinner enn menn (ca 12:57), er sen-utbruddet MS mer sannsynlig å påvirke menn.

Kjønnsrelatert forskning

En 2006 Mayo Clinic studie viste at selv om MS ikke regnes som en arvelig sykdom, menn er mer sannsynlig enn kvinner til å overføre sykdommen til sine barn. En 2007 studie ved universitetet i Oxford, derimot, viste at menn og kvinner passere på sykdommen på omtrent samme hastighet. En studie ved Wayne State University i 2006 viste at kvinner har høyere nivåer av et protein forbundet med skaden MS årsaker og at testosteron har nervecellene kvaliteter. Kvinner har også en høyere rate av omsetningen for de cellene som reparerer skader forårsaket av MS. Studier fortsette å se på rollen av hormoner i å påvirke og behandling av MS.

MS-symptomer hos eldre

MS-symptomer hos eldre


Multippel sklerose (MS) er en sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Sykdommen rammer folk i alle aldre, men vanligvis begynner mellom 15 og 50. MS kan påvirke de eldre, og i slike tilfeller er symptomene ikke er konsistent blant folk som har blitt diagnostisert. Det ser ut til at symptomene på MS kan være tilfeldig og vare i forskjellige lengder av tid. Følgende er de vanligste MS-symptomer hos eldre.

Visuelle symptomer

Multippel sklerose påvirker synsnerven, noe som kan føre til nedsatt syn. Noen av MS-symptomer hos eldre er tåkesyn, tap av fargesyn, blindhet, dobbeltsyn og blinkende lys når øynene beveger seg. De eldre kan også føle smerter i øyet, har jerky øyebevegelser, konstant og skyter øyebevegelser, mangel på koordinering mellom de to øyne og unormal elev svar.

Motoriske symptomer

Symptomer på MS er mest merkbar for andre når lidelse påvirker motoriske ferdigheter. Disse symptomene igjen varierer fra person til person og ikke har en bestemt alder da de begynner. Men noen av symptomene på MS som kan påvirke den eldre er muskel svakhet, som kan omfatte milde eller delvis lammelse; total eller tap av muskelstyrke; og tap av muskeltonus som forårsaker stivhet, smerte og begrensning av å bruke de berørte lemmer. Andre symptomer er utydelig tale; muskel tap; ufrivillig sammentrekning av muskler; stilling problemer; tics; krampetrekninger og kronglete av muskler; ufrivillig bevegelse av bena; og foten å dra.

Sensoriske symptomer

MS-symptomer kan føre til forskjellige typer følelser i kroppen, noe som vil gi forskjellige sensoriske symptomer. MS kan føre til delvis nummenhet, prikking, summende og vibrasjons sensasjoner. De eldre kan også føle seg komplett nummenhet eller tap av følelse; smerte uten åpenbar årsak; svie, kløe og elektriske sjokkfølelser; summende opplevelser når du flytter hodet; tap av bevissthet om plassering av kroppsdeler; og ansikts smerter.

Koordinasjon og balanse Symptomer

Ofte personer med MS føler et tap av koordinering og har en vanskelig tid å holde sin balanse. Noen av symptomene på MS som påvirker koordinasjon og balanse skjelver når du utfører gode bevegelser; konstant under eller skyter beinbevegelser; unormal balanse funksjon i det indre øret; kvalme, oppkast eller følsomhet for reisesyke fra vestibular ataksi; problemer med å koordinere tale; stamming; langsom lem posisjon tilbakemeldinger. Det kan være et tap av evne til å produsere vekslende raskt bevegelser, for eksempel for å flytte til en rytme.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Dessverre, MS-symptomer er ikke diskriminerende om hvor de påvirker kroppen. Det er noen symptomer som kan påvirke tarmer, blære og seksuelle ytelse. Disse symptomene inkluderer urin haster og inkontinens; urinretensjon og oppbevaring; mannlig og kvinnelig impotens; manglende evne til å oppnå orgasme; ejaculating inn i blæren; manglende evne til å bli seksuelt opphisset; sjeldne eller uregelmessig avføring; tarm haster; og tarm inkontinens.

Kognitive symptomer

MS angriper alle områder av kroppen og ikke har noen kognitive symptomer. Pasienten kan begynne å ha kortsiktige og langsiktige minneproblemer; glemsomhet; langsom ord tilbakekalling; demens; humørsvingninger og / eller eufori; bipolar syndrom; angst; og nedskrivning til tale forståelse og produksjon.

Andre symptomer

Symptomene på MS er en lang liste over områder i kroppen hvor det kan bli et problem. Disse symptomene er vanlig for mange andre sykdommer eller sykdommer, så vel, og bare fordi du har noen av disse symptomene betyr ikke at du har MS. Hvis du har noen bekymringer, kontakt lege fra legen din. Noen andre symptomer som ikke nødvendigvis passer inn i en kategori er tretthet; øke i alvorlighetsgrad av symptomer med varme; acid reflux; nedsatt følelse av smak og lukt; epileptiske anfall; svelgeproblemer; luftveisproblemer; sove uorden; feilaktig kalde kroppsdeler; og autonome nervesystemet problemer.

Migrene hos barn

Migrene hos barn


Det pleide å være trodde at barn ikke får migrene, men nå vet vi at det ikke er tilfellet. Migrene kan plage en person gjennom hele livet, inkludert barndommen. Den vanligste typen av migrene hos barn kalles abdominal migrene eller kronisk oppkast syndrom. Barn kan få klassisk migrene, også.

Omfang av Problem

Ifølge Mayo Clinic, før et barn er 17, er 23 prosent av alle piker og 8 prosent av alle gutter hadde en klassisk migrene (svekkende smerte på den ene siden av hodet som kommer fra tilsynelatende ut av det blå). De er bare barn som har fått diagnosen. Når et barn ikke kan snakke eller har problemer med å snakke på grunn av smertene, kan det være vanskelig for en voksen å diagnostisere problemet.

Strekke Elever

Eye tester hos barn innebærer strekke elevene med øyedråper kalt fenylefrin og cyclopentolate. Dette gjør det mye lettere å se etter alvorlige øyesykdommer som grønn stær. Men kan disse dråpene ofte fremkalle en klassisk migrene, inkludert kvalme, oppkast, ekstrem følsomhet for lys og svimmelhet. Effektene gå bort i alt fra 2 til 24 timer.

Abdominal Migrene

Dette er da, med jevne mellomrom, barna får kramper, kvalme og magesmerter, og oppkast. Deres ansikt er ofte svært blek eller spylt som om de har feber (men de vanligvis ikke har feber). Dette forekommer oftest hos barn fra 5 til 9 år gammel, da ofte går unna. Men de fleste barn med mage migrene blir voksne med klassiske migrene.

Tegn i svært små barn

Siden svært små barn ikke kan snakke, er det vanskelig å finne ut hvorfor de gråter. Hvis de har en migrene, barn har en tendens til å skjule sine øyne fra noen lys, koble opp deres ører, kaster opp eller har en urolig mage, og ønsker å forbli liggende. De trenger et mørkt, stille rom til å komme seg. Isposer på pannen kan også hjelpe lindre smerten. Å sette på en hvit støy maskin kan hjelpe de barna som blir overfølsom for lyd. Hvis disse angrepene skje mer enn en gang i måneden, kan du ringe en lege.

Skade

Hodeskader kan også føre til migrene hos barn. Ethvert barn som har hatt en hjernerystelse bør tas til legevakten for å sjekke om kraniebrudd eller andre skader. Ofte med hjernerystelser eller hodeskader, ikke smerten ikke satt inn før timer eller dager etter slaget. Barnet kan også bli veldig forvirret eller langsom bevegelse.

Advarsel

Voksen hodepine eller migrene medisiner er generelt altfor sterk for barn under 16 år. Ingen medisiner, urtemedisin eller alternativ behandling bør gis med mindre det er foreskrevet av legen din.

Hva er årsaken til migrene hos menn?

Å ha en migrene kan gjøre det vanskelig eller umulig å oppnå dine oppgaver på jobb, kjøre bil eller ta vare på familien din. Selv om migrene er mindre vanlig hos menn enn hos kvinner, kan menn ha dem som et resultat av visse livsstilsfaktorer, miljøbetingelser og personlige vaner. The Mayo Clinic og det amerikanske National Library of Medicine gi mye informasjon om årsakene til migrene hos menn.

Angst

Migrene kan skyldes bekymringer og angst for å miste jobben din, økonomiske vanskeligheter og problemer hjemme.

Dehydrering

Dehydrering fra en intens eller anstrengende trening eller bare glemme å drikke nok vann kan føre til at du har migrene.

Anstrengelse

Fysisk anstrengelse fra aktiviteter som sport eller sprek sex kan utløse migrene, spesielt hvis du ikke er vant til intens aktivitet.

Mangel på søvn

Lange timer på jobb eller prøver å passe alt, fra tur med hunden til å vaske bilen din, kan det føre til migrene forårsaket av mangel på søvn.

Hoppe over måltider

Hvis jobben din krever at du er på farten, eller du ikke har nok tid til å ta en pause for lunsj, kan du få migrene fra å hoppe over måltider.

Stress

Press fra sjefen din, kan sorg fra et familiemedlem sykdom eller intens konkurranse med andre forårsaker følelsesmessig stress som resulterer i migrene.

Miljø

Plutselige endringer i været, høyder og tidssoner, samt gjenskinn fra solen, kan føre til at du har migrene.

Metabolske sykdommer hos barn

Metabolske sykdommer hos barn


Noen metabolske sykdommer kan være både ødeleggende og dødelig hos barn. Noen kan behandles, men flere har ingen behandling eller helbredelse. Forstå disse sykdommene vil bidra til å gi en idé om hva du skal se etter når det kommer til ditt barns helse. Rådfør deg med barnelege hvis barnet presenterer noen av disse tegn eller symptomer.

Sykdommer

Wilson sykdom er en sykdom som fører til at kroppen for å beholde kobber, som kan være giftige. En liten mengde kobber er nødvendig for å holde seg friske, men organskade kan være forårsaket av kobber oppbygning i organer som hjernen, øyne, lever og andre organer. Tay-Sachs er en sykdom som vanligvis vises i de første månedene av livet som forårsaker oppblåsthet av nerveceller forårsaket av et fettstoff som heter gangliosid. Leukodystrophy er en gradvis degradering av hjernens hvit substans.

Årsaker

I et friskt organ, er kobber filtreres ut av blodet i leveren, og frigjøres i mage-tarmkanalen. En mutasjon i ATP7B genet fører til leveren for å være ute av stand til å behandle kobber ved en normal hastighet, forårsaker en oppbygging av kobber som til slutt går gjennom blodstrømmen til andre organer. Tay-Sachs er forårsaket av et lite aktiv beta-hexosaminidase A, noe som letter fordelingen av fettmaterialer. Dette fører til fet materialer for å bygge opp og skade nerveceller. Leukodystrophy er forårsaket av en abnormitet i hvordan myelin nerve isolator prosesser eller forbrenner kjemikalier som utgjør den.

Symptomer

Kobber oppbygging kan forårsake en hoven lever, gulsott og lett blåmerker. Bygg-up i nervesystemet kan forårsake problemer med å snakke, muskelstivhet og endringer i atferd. Tay-Sachs sykdom kan føre til et barn å gå blind, muskelatrofi, demens og beslag. Tay-Sachs sykdom kan også føre til lammelser. Leukodystrophy fører til en gradvis forekomst av symptomer som tap av kropps tone, tale, syn og hørsel.

Behandlinger

Wilson sykdom krever livslang vedlikehold av kobbernivået i kroppen. Sink blir brukt til å forhindre absorpsjon av kobber, og stoffer som Cuprimine brukes til å fjerne kobber allerede i kroppen gjennom nyrene. Det er i dag ingen behandling tilgjengelig for Tay-Sachs sykdom. Krampeløsende medisiner brukes for å forebygge anfall, og noen barn krever en materøret. Behandling av leukodystrophy innebærer tale og fysioterapi, og forskning viser lovende for benmargstransplantasjon som behandling.

Risikofaktorer

De med en familie historie av Wilson sykdom har større risiko for å få det. De som har leversykdom eller unormale leverprøver er også en økt risiko fordi en unormal leveren ikke kan være i stand til å filtrere kobber også. Forskere har funnet de som er av østeuropeisk eller jødisk anstendig er en større risiko for Tay-Sachs sykdom. Et barn som har foreldre både bærer det muterte genet har en 25 prosent sjanse for å ha Tay-Sachs ifølge ninds. Leukodystrophy er en arvelig lidelse som setter de med en familie historie av leukodystrophy i fare.

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

Rektal blødning hos barn er en vanlig foreteelse som kan skje for en rekke grunner. Det kan utvikle seg til et alvorlig problem for barnet ditt. Hvis du oppdager blod i avføringen eller klær til barnet ditt, her er noen metoder for å stoppe rektal blødning.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

•  Kjøp en over-the-counter salve eller stikkpille som behandler rektal blødning. Noen selskaper kan tilby barneversjon, men en voksen versjon kan også brukes. Kontroller retning for å se om dosen varierer eller anvendelse for barn.

Har barnet ditt drikke 8 til 10 glass vann hver dag. Dehydrering kan være en årsak til rektal blødning. Hvis dette er tilfelle, kan en jevn tilførsel av vann i flere dager kurere barnets problemer. Normalt tar kroppen mange dager til fullt rehydrere. Være vedvarende og pasient med denne behandlingen.

Bade barnet ditt regelmessig. Mange abscesser og åpne sår på endetarms området kan tilskrives dårlig hygiene. Ved å vaske med såpe og vann minst en gang annenhver dag, vil du øke ditt barns sjansene for helbredelse disse områdene uten ytterligere blødning.

Påfør vanlige mengder is til endetarms området. Ice vil ta ned eventuelle betennelser som kan siver, og dermed redusere barnets sjanse for blødninger. Endre isen så snart det smelter.

innlemme en stor mengde fiber inn i barnets kosthold. Mange ganger blødningen er intern snarere enn fra rektum selv. Legge fiber gjennom et kosttilskudd kan bidra til å regulere noen sterke passasjer i kroppen.

Hjernehinnebetennelse symptomer hos barn

Hjernehinnebetennelse er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker membraner rundt hjernen og ryggmargen til å hovne opp. Bakteriell meningitt er den mest alvorlige formen for hjernehinnebetennelse, og det kan være livstruende. Viral meningitt er mer vanlig og er ikke så alvorlig som det bakterielle versjonen. Begge former for hjernehinnebetennelse kan presentere influensalignende symptomer hos barn.

Fever

Meningitt kan forårsake høy feber hos barn. En feber er vanligvis en av de første merkbare symptomer på hjernehinnebetennelse før de mer alvorlige symptomer.

Hodepine og lysfølsomhet

Barn med hjernehinnebetennelse kan klage over en svært alvorlig hodepine som ikke går bort. Deres øyne kan også være mer følsomme for lys enn normalt.

Stiv nakke

En stiv nakke er en av de klassiske symptomene på hjernehinnebetennelse og bør tas svært alvorlig. Dette symptomet er mest vanlig hos eldre barn. Et barn med hjernehinnebetennelse kan føle en god del smerter i nakken når han slipper hodet mot brystet hans.

Utslett

Meningitt kan også føre til utslett på kroppen og føre til hyppige kløe hos barn.

Hos spedbarn

Spedbarn med hjernehinnebetennelse har ulike symptomer enn eldre barn. Deres symptomer er mer sannsynlig å inkludere apati, manglende respons, en stiv nakke eller gulsott.

Parasitt Symptomer hos mennesker

Symptomene på parasitter hos mennesker vil variere avhengig av hvilken type parasitt som påvirker deg. Du kan ha kontrahert rundorm (parasitten som produserer både trikinose og ascariasis), ringorm (parasitten ansvarlig for tinea capitis) eller plasmodium (parasitten som forårsaker malaria). Men det er noen fellestrekk i symptomene på menneskelige parasitter som kan tyde på at du har kontrahert en av disse infeksjonene.

Diaré

En av de vanligste symptomer hos nesten alle de menneskelige parasitter vil involvere utbrudd av diaré eller løs avføring. Grunnen til dette er at en rekke av de parasitter, som rundorm eller plasmodiums, faktisk trenge inn i vevet i fordøyelsessystemet mens i larver scenen og deretter vokse inn i selve ormer eller parasitter som kan be hyppige løse eller rennende avføring. Noen ganger kan det også føre til blodig eller vente (en indikasjon på blod) avføring.

Kvalme og brekninger

En annen ganske vanlig symptom på en parasitt vil være jevnlige episoder av kvalme og oppkast. Mye som symptom på diaré, kvalme og oppkast kan være forårsaket av infeksjon av parasitten i noen vev av fordøyelsessystemet, oftest tarmen. Det er innenfor dette området av kroppen som mange parasitter modnes og selv avle, noe som kan føre kvalme og oppkast hos mange mennesker.

Magekramper

I utgangspunktet går hånd i hånd med diaré, kvalme og oppkast, mange parasitter som påvirker mennesker kan også bringe på noen mengden av kramper i mageregionen. Dette skyldes i stor grad kroppens reaksjon på parasitter som de rase og multiplisere. Kramper kan kjøre fra kjedelig til ganske skarp, basert på mengden av parasitter som er i systemet ditt.

Kortpustethet

Noen ganger parasitter, som vanligvis bor i fordøyelsessystemet, lage en trek ned i lungene. Med dette kommer kortpustethet, hoste og tungpustethet.

Fever

Noen parasitter kan også fremkalle en reaksjon i kroppen i form av feber. Det kan være moderat feber på 100 til 101 grader Fahrenheit eller en relativt høy feber av 103 grader Fahrenheit og oppover. Årsaken til avviket er todelt, da det avhenger både av type parasitt du har kontrahert og hvordan kroppen din reagerer på parasitten. Med dette feber, kan du begynne å oppleve frysninger eller svette, men det avhenger igjen på din reaksjon mot parasitten og type parasitt i systemet.

Hodepine

Hvis du har kontrahert en parasitt av noe slag, kan du også begynne å lide av periodiske hodepine, men disse vanligvis følge de vanligste symptomene som er nevnt ovenfor. Disse hodepine er vanligvis moderat til alvorlig, og reagere på over-the-counter smertestillende midler som aspirin og ibuprofen.

Trøtthet & Pain

Hvis venstre ubehandlet, kan parasitter føre til en god del av tretthet og utmattelse, som de andre symptomene og parasitter selv vil vanligvis ta en toll på en persons kropp. Dette vil forlate dem sløv og bare ikke føler deg opp til snus. Det kan også begynne å gi noen smerter og ubehag i nabo musklene i kroppen, spesielt når de begynner å invadere blodet og uunngåelig musklene dine.

Pankreatitt Symptomer hos mennesker

Bukspyttkjertelen er en liten kjertel som ligger bak magesekken hos mennesker og spiller en rolle i fordøyelsen. Pancreatic enzymer kombinere med galle å tillate mennesker å fordøye maten ordentlig. Denne kjertelen sender også insulin gjennom blodet og bidrar til å regulere blodsukkernivået. Når bukspyttkjertelen blir betent, enzymer produsert av bukspyttkjertelen angripe organ i seg selv. Delstaten betennelse kalles pankreatitt. Pankreatitt kan deles inn i to kategorier: akutte og kroniske. Utviklingen av abscesser inne i bukspyttkjertelen er noen ganger betraktet som en form for pankreatitt også. Bruker smertestillende og antibiotika er to metoder for å behandle pankreatitt symptomer, selv om kirurgi kan være nødvendig i noen tilfeller.

Populasjoner Berørte

Både menn og kvinner kan utvikle pankreatitt av noe slag, men som University of Maryland Medical Center rapportert, kan risikoen for å få en bestemt type pankreatitt være relatert til kjønn. Kvinner er mer utsatt enn menn til akutt pankreatitt som stammer fra gallestein, en vanlig årsak til akutt pankreatitt. Seks ganger flere menn enn kvinner er diagnostisert med alkoholisme-indusert akutt pankreatitt. De fleste mennesker med pankreatitt er voksne i 30-årene og 40-årene, men barn som har familiemedlemmer er rammet av sykdommen kan også utvikle betennelse, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC).

Akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt er en slags betennelse som kommer plutselig og kan bli alvorlige svært raskt. Pankreatitt av denne typen er ofte forårsaket av gallestein og, i henhold til NDDIC, er mer enn 200.000 mennesker diagnostisert med tilstanden for hvert år. Symptomer på akutt pankreatitt inkluderer hevelse i mageregionen og smerte som går fra magen til ryggen og ikke går bort selv med hjelp av smertestillende medikamenter. Magen er smertefullt å berøre. En person med akutt pankreatitt er vanligvis kvalm, kan kaste opp og kan bli dehydrert hvis han ikke kan holde nede væsker. Feber kan også følge mage symptomer på akutt pankreatitt. En forhøyet puls er også konsistent med akutt pankreatitt hos noen mennesker.

Kronisk pankreatitt

Utbruddet av kronisk pankreatitt er mye mer sakte tempo enn for akutt pankreatitt, men konsekvensene er like alvorlige. Den vanligste årsaken til kronisk pankreatitt er alkoholisme. Mange av symptomene på kronisk pankreatitt ligne det av den akutte formen av sykdommen, inkludert abdominal og ryggsmerter og kvalme. Andre symptomer på kronisk pankreatitt er diaré og vekttap som kan være dramatisk til tider på grunn av mangel på riktig fordøyelse. Enzymer som normalt produseres i bukspyttkjertelen opphører å bli produsert i en tilstand av kronisk pankreatitt, og vitaminer fra fordøyd maten ikke er absorbert i kroppen som de burde være. Næringsstoffer som ikke absorberes blir utskilt, noe som gjør avføringen greasier enn normalt.

Bukspyttkjertel Abscess

Bukspyttkjertel abscess oppstår i enkelte mennesker som har hatt en betennelse i bukspyttkjertelen. En abscess er en infeksjon i kjertelen som produserer pus. Symptomer på denne type av pankreas-infeksjon inkluderer feber, kvalme og oppkast, og smerte i mageregionen. Personer med disse symptomene må søke legehjelp så snart som mulig slik at abscess kan dreneres og infeksjonen kan styres. Forlater abscess ubehandlet kan føre til varige skader i bukspyttkjertelen eller livstruende komplikasjoner, som for eksempel sepsis.

Komplikasjoner

Pankreatitt symptomer kan utvikle seg til mer alvorlige helsemessige forhold hvis de ikke behandles umiddelbart. Fordøyelsesenzymer og biprodukter fra infeksjon kan komme inn i blodet hvis de ikke er drenert effektivt. Unnlatelse av å behandle pankreatitt symptomene kan føre til en rekke problemer, inkludert anstrengt pust, lavt oksygennivå og nyresvikt. Det er ingen hard og rask måte å hindre pankreatitt symptomer, men hvis betennelsen er forårsaket av overdreven drikking, kan symptomene bli gjort bedre av avholdenhet fra alkohol. Rutinemessig medisinsk behandling for galleblæren angrep og gallestein kan også bidra til å forhindre pankreatitt fra å bli en livstruende situasjon.

Rottegift Symptomer hos mennesker

Rotte forgiftning vanligvis ikke produserer symptomer hos mennesker i flere dager. Det kan føre til indre blødninger. Et offer vil oppleve svakhet. Tegn på blødning i kroppen vil manifestere med blåmerker.

Fordøyelses Effects

Diare, kvalme og oppkast er alle bivirkninger av rotte forgiftning. Spy eller diaré kan ha blod i den.

Blødning

Rottegift reduserer vitamin K-nivåer, som påvirker koagulasjonsfaktor. Dette fører til unormal blødning, for eksempel fra nesen eller tannkjøtt.

Svimmelhet

Svimmelhet er et direkte resultat av fortynning av blodet. Den svimmelhet kan bli så alvorlig at stående er umulig.

Apati

Etter inntak av rotte forgiftning, kan du begynne å føle seg veldig trøtt. Dette er fra tynnet blod gjør seg gjennom kroppen.

Død

Rotte forgiftning kan føre til døden hvis nok er inge. De vanligste dødsårsakene fra rotte forgiftning er hemorrhaging og hjerte komplikasjoner.

Advarsel

Alltid kontakte Gift hot line når viser tegn på at et plantevernmiddel har blitt inntatt. Ring (800) 222-1222 eller 911, og de vil koble deg til de rette myndigheter.

Kaliummangel symptomer hos personer

Kaliummangel symptomer hos personer


Kaliummangel kalles hypokalemi. Symptomer på kaliummangel kan være mild, forårsaker ingen symptomer. Alvorlig hypokalemi kan føre til hjertestans fra hjerterytme forstyrrelse. Kalium utskilles via nyrene. Personer med nyresykdom er utsatt for høye nivåer av kalium. Kalium er en av elektrolyttene som finnes inne i cellene i kroppen. Kalium-mangel hos mennesker kan assosieres med en underliggende medisinske årsak.

Funksjon

Kalium er en viktig elektrolytt som regulerer nerve-og muskelfunksjon, og hjelpemidler fordøyelsesprosessen. Kaliummangel hos mennesker kan føre til svakhet og forstyrre elektrisk ledning av signaler i hjertet. Kalium balanse er avhengig av andre elektrolytter i cellene som også må være i balanse - magnesium og natrium. Enhver opprørt av kroppens elektrolytter kan føre til kaliummangel, eller hypokalemi inne i cellene. Kalium er viktig for normal nyrefunksjon.

Effekter

Effektene av hypokalemi, eller kaliummangel, forårsake muskelsvakhet, hjerterytmeforstyrrelser, mangel på energi og muskelkramper. Fordøyelsesproblemer er også assosiert med kaliummangel. Hypokalemi kan føre til mindre økning av blodtrykket.

Årsaker til Kaliummangel

Dårlig inntak av matvarer som inneholder kalium kan føre til hypokalemi. Andre årsaker til kalium mangel omfatter viral eller bakteriell sykdom som forårsaker væsketap fra oppkast og diaré. Medisiner, for eksempel diuretika (væske piller), kan føre til kaliummangel hos mennesker. Intestinal lidelser som hindrer opptak av næringsstoffer kan føre til hypokalemi, som Crohns sykdom.

Identifikasjon

Identifikasjon av kaliummangel kan fås gjennom en enkel blodprøve. Normal kalium nivået bør ligge mellom 3,5 og 5,0. Hvis du har en kaliummangel, skal den underliggende årsaken korrigeres.

Behandling av Kaliummangel

Kaliumtilskudd, fremstilt ved resepter eller gitt intravenøst ​​på sykehuset, kan korrigere kaliummangel. Tap av kalium fra å ta væske piller kan kreve daglige kaliumtilskudd. Vanligvis vil korreksjon av den underliggende årsak til kaliummangel eliminere problemet. Vedvarende tegn på hypokalemi bør undersøkes for å finne årsaken.

Advarsel

Aldri ta kaliumtilskudd uten legens veiledning.