Digidexo.com

nevropati tunge

Alkohol og nevropati

Nevropati er skade av nervesystemet. Den nervesystemet er sammensatt av hjernen, ryggmarg og den afferente nerver som er spredt i hele kroppen. Alkohol er nevrotoksisk, noe som betyr at det skader nervesystemet og forårsaker sykdom. Nerver ikke regenerere som andre celler i kroppen som leveren, slik nevropati er vanligvis permanent. Leveren kan helbrede etter seponering av medikamentet, men nevropati er en langvarig sykdom.

Faktorer

Noen faktorer påvirker omfanget av nerveskader fra alkoholisme. Selv om alkohol er nevrotoksisk, hvor lang tid og hvor mye forbruket er risikofaktorer for mer alvorlige skader. Binge drinkers har størst følsomhet. Binge drinkers som bruker alkohol til det punktet av toleranse og avhengighet forårsake skade på hjernen deres, så vel som lever, nyrer og blodtrykket.

Blackouts og Minne

Tung drikking fører til strømbrudd. For folk flest, bevisstløshet forårsake midlertidig hukommelsestap. Kontinuerlig tung drikking fører til strømbrudd og permanent hukommelsestap. Langsiktig alkoholisme selv fører til delirium. Delirium fra alkoholisme er tap av hukommelse med hallusinasjoner.

Symptomer

Symptomer fra nevropati forårsaket av alkohol varierer fra mindre til alvorlig. Mindre symptomer stammer fra kortsiktig alkohol avhengighet. Muskelsvakhet, rykninger, nummenhet og unormal kribling er mindre symptomer. Mer alvorlige symptomer er sett hos personer som drikker store mengder alkohol. Alvorlige symptomer er svelgevansker, talevansker og atrofi i musklene.

Diagnose

Testing for nevropati gjøres på flere måter. Ikke-invasive tester inkluderer elev inspeksjon. Alkoholikere har dårlig elev reaktivitet når en lyset skinte i øynene. Blodtrykksendringer blir også vurdert. Reflekser er fattige fra kronisk drikking, så nervene er testet med enkle refleks øvelser. Nerve biopsier eller lednings tester er foreskrevet for pasienter med dårlige resultater fra ikke-invasive tester.

Behandling

Nerveskader er vanligvis permanent. Fysisk terapi benyttes for muskel atrofi. Hvis pasienten er vondt, er medisiner som følger for å behandle neuropati. Fordi alkoholavhengighet fører til vitaminmangel, leger fore tiamin og folsyre kosttilskudd for å hjelpe motvirke de ernæringsmessige problemer. Mest av alt, er pasienter rådes til å slutte å drikke alkohol eller nerveskader kan forverres.

Medisinering for nevropati & Seizure

Perifer nevropati er en tilstand som forårsaker smerter og nummenhet på grunn av skade på nervene som reiser over hele kroppen og bære meldinger til dine ekstremiteter. Å behandle nevropati, leger noen ganger foreskrive medisiner som opprinnelig ble utviklet for å behandle anfall.

Typer

Anfall medisiner som brukes til å behandle nevropati inkluderer gabapentin, topiramat, pregabalin, karbamazepin og fenytoin.

Funksjon

Mens det er ingen kur for nevropati og ingen måte å reversere skader som fører til tilstanden, beslag medisiner redusere symptomer på tilstanden.

Time Frame

Avhengig av årsaken til nevropati, trenger du kanskje bare å ta beslag medisiner i en begrenset periode før symptomene avta; det er imidlertid også mulig å kreve langvarig bruk av medikamenter for å kontrollere smerte.

Risiko

De vanligste bivirkningene av beslag narkotika brukes til å behandle nevropati er svimmelhet og tretthet, ifølge Mayo Clinic. Narkotika også utgjøre en rekke risikoer, inkludert dannelsen av kreftsvulster; selvmordstanker eller handlinger; glaukom; hypertermi; alvorlig hevelse i lepper tunge, svelg eller ekstremiteter; redusert blodplatenivåer; livstruende hudreaksjoner som Stevens-Johnson syndrom; og leverskader, advarer RxList.

Betraktninger

Karbamazepin og fenytoin har potensial til å forårsake skade på fosteret, og effektene av de andre beslag narkotika ved gravide kvinner er ukjent, melder RxList.

Komplikasjoner av nevropati

Nevropati er en generell tilstand der visse nerver av kroppen blir skadet. Det er vanligvis forbundet med diabetes (på grunn av høyt blodsukker), men forekommer også med kjemoterapi (toksiske bivirkninger), nerveskader (carpel tunnel) eller feilernæring (mangel på B-vitaminer). Symptomene avhenger av nerver berørt. Nevropati innebærer vanligvis smerte, ubehag og tap av normal kroppslig funksjon.

Legs og Feet

Når nerveskader oppstår i nedre ekstremiteter, kan gang være vanskelig. Ben og føtter kan føle tung, sliten og nummen eller tingly. Nummenhet kan maskere andre smertefulle opplevelser i føttene, for eksempel ødelagt hud. En person med nevropati kan være uvitende om en sår på foten hans. Hvis såret blir infisert og går ubehandlet, kan det føre til koldbrann (dødt vev) og muligens kreve amputasjon. Personer med nevropati i nedre ekstremiteter bør undersøke føttene daglig for kutt og sår. De bør også bruke sko (i stedet for å gå barbeint) og holde innsiden av dem fri for skadelige gjenstander som grus.

Digestive Tract

Mat blir fordøyd i magesekken, og passerer til tynntarmen, hvor næringsstoffene blir absorbert. Når nerver av fordøyelseskanalen er skadet, kan det være forstoppelse eller diaré, eller begge deler, i tillegg til kvalme, oppkast og generalisert ubehag. Blodsukkeret er uforutsigbar, fordi maten ikke er flyttet til tynntarmen på en riktig måte (og derfor næringsstoffer ikke blir absorbert). Når maten beveger seg svært sakte gjennom fordøyelseskanalen (gastroparese), mat kan bli harde klumper med potensial til å hindre tynntarmen.

Urinveis

Nyrene filtrerer vann og avfall fra blodet og lagre det i blæren før det blir skilt ut fra kroppen (vannlating). Når nerver i blæren er skadet, betyr blæren ikke tømmes helt, og resturin gjenstår. Bakterier kan vokse i urinen og lage en infeksjon som sprer seg til nyrene. En person kan ikke gjenkjenne når blæren hans er full (og derfor ikke går på do), eller han kan være ute av stand til å kontrollere vannlating (resulterer i inkontinens, eller lekker urin).

Hjerte

Hjertefrekvensen øker vanligvis med aktivitet og avtar med hvile. Når nevropati påvirker sirkulasjonssystemet, er kroppen i stand til å effektivt regulere hjerterytmen og blodtrykket. En person med nevropati kan oppleve at pulsen hans forblir forhøyet lenge etter hans treningsøkten avsluttet. Falls er alltid en mulighet. Blodtrykket kan falle drastisk med endringer i posisjon (bytter fra sittende til stående), eller en person kan plutselig bli svimmel og besvime, skade seg selv. Store fall i blodtrykket er forhindret ved gradvis skiftende posisjoner.

Behandling og forvaltning av nevropati

Det finnes ingen kur for nevropati, men det finnes medisiner og behandlinger som tar sikte på å lindre smerte og gjenopprette kroppslig funksjon. Personer med nevropati kan gi opp sigaretter, spise sunne måltider og mosjon. Diabetikere trenger å opprettholde deres blod sukker innenfor normale nivåer.

Hva slags lege er nødvendig for nevropati?

Hva slags lege er nødvendig for nevropati?


Perifer neuropati er en sykdom kategori som inkluderer noen av en rekke symptomer som stammer fra nerveskade eller uvanlig nerve atferd. Nevropati kan variere fra forvirrende til smertefullt å ødeleggende, avhengig av pasientens, opprinnelsen til problemet og progresjon av tilstanden. Nevropatiske symptomer kan ikke automatisk tilskrives en bestemt opprinnelse. Legen må undersøke årsaken hos hver enkelt pasient, og Smertebehandling spesialister kan ofte avhjelpe smerte symptomer.

Hva er perifer nevropati?

Perifer nevropati er begrepet som beskriver og skade eller sykdom som påvirker områder av nervesystemet utsiden av hjernen og ryggmargen (derav uttrykket "perifer"). Egentlig noen nerver utenfor disse regionene kan teoretisk bli påvirket av en nevropati.

Hva er de typer nevropati?

Mononevropatier er tilstander som påvirker bare en enkelt nerve, er slik i en pasients arm eller fot.

Polyneuropati oppstår når flere nerver samtidig oppføre seg dårlig, ofte i ulike områder av kroppen, og på en måte som vises koblet.

Flertallet av nevropatier er "kjøpt" indusert av en ekstern eller miljøfaktoren som en infeksjon, skade, dårlig ernæring eller et giftstoff. Sjeldnere familie av arvelige nevropatier er genetisk arvet av barn fra foreldre. Det kan også være 'idiopatisk' nevropatier - der tilstandens etiologi ikke kan bestemmes.

Oversikt over årsaker

Nevropatier kan manifestere seg på ulike måter, alt avhengig av nerve / s berørt og årsaken til nerveskade.

Carpal tunnel syndrom er forårsaket av hyppig repeterende bevegelser, for eksempel tung å skrive, og kan forårsake alvorlige smerter, nummenhet eller vanskeligheter med hånd- og fingerbevegelser.

Andre mononevropatier kan være forårsaket av eller gjentatt konstant trykk på et område av legemet - slik som ulnar nerve eller radial nerveskade, som kan være forårsaket av hyppige trykk på albuene.

Polynevropatier kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert visse virusinfeksjoner, ernæringsmessige mangler, autoimmune reaksjoner (hvor immunsystemet misidentifies nerveceller som utenlandske patogener), eller diabetes eller alkoholisme, for å nevne noen.

Hensyn i å søke behandling

Da søker behandling, er det ofte lurt å starte med din fastlege, eller en relevant spesialist som er kjent med deg og din medisinske historie.

Valget av hvilken lege for å se, vil sannsynligvis være sterkt avhengig av den historien, og arten og alvorlighetsgraden av symptomene. Noen tilfeller av nevropati kan kreve noe mer enn en periode med hvile, eller endre på vaner (for eksempel unngå eller skiftende press på visse områder av kroppen).

Et bredt spekter av leger

En pasient med diabetes, for eksempel, som begynner å oppleve de tidlige symptomer på nevropati (som prikking og nummenhet i armer eller ben) bør umiddelbart ta kontakt med lege som er mest kjent med sin medisinske historie, eller en lege godt bevandret i diabetes behandling .

Imidlertid er hele spekteret av leger som kan bli bedt om å behandle eller bidra til diagnostisering og behandling av en hypotetisk nevropati ganske bred. Fordøyelsessymptomer kan berettige involvering av en gastroenterolog. Urin symptomer kan tyde på konsultasjon med en urolog eller OB / GYN. Orthopedists, nevrologer, immunologer, ernæringsfysiologer, toksikologer eller smittsomme sykdommer spesialister er bare noen av de medisinske eksperter som kan bli bedt om å delta i nevropati behandling i løpet av karrieren.

De spesifikke leger som blir involvert i et gitt tilfelle vil avhenge av identifisering av symptomene og prosessen med å begrense ned de sannsynlige årsaker og finne veier for behandling.

Hva gjør Nevropati Mean?

Hva gjør Nevropati Mean?


Nevropati er en tilstand der nervene som forteller deler av kroppen skal fungere starte feil. Nevropati er oftest assosiert med diabetes, men du kan utvikle alkoholiker eller legemiddelindusert nevropati og kreft-relatert nevropati, for å nevne noen.

Nevropati Definert

Nevropati betyr skade eller sykdom i nervene. Neuropati blir ofte referert til som perifer neuropati, fordi de perifere nerver er de som er berørt. De perifere nerver er din motor, sensoriske og autonome nerver (nervene som kontrollerer funksjon av indre organer). Disse nervene koble hjernen til ryggmargen og sende meldinger til huden, muskler og indre organer. Nevropati er ikke mer utbredt i dag enn i år tidligere, men det gjorde ikke får mye publisitet. Omtrent 20 millioner amerikanere har en form for nevropati.

Symptomer

Å ha nevropati betyr de perifere nerver som påvirker føttene og hendene kan få funksjonsfeil, forårsaker nummenhet, svakhet eller smerte og kribling. Som nevropati forverres over tid, disse symptomene spre seg til bena og armene. Opplevelser av varme, kalde, kutt, skrubbsår og andre skader er svekket. Infeksjoner på føttene blir mer vanlig siden du kanskje ikke føler den opprinnelige skaden. Beina kan føles tung, og du kan ha problemer med å gå. Saldoen kan bli svekket. Du kan miste styrken i hendene og begynne å slippe ting oftere. Et annet vanlig problem med nevropati er synshemning. Blærekontroll og avføring kan bli påvirket.

Diabetisk nevropati

Ifølge nevropati Association, "Omtrent 30 prosent av perifer nevropati tilfeller er knyttet til diabetes." Når du har diabetes, kan de høyt blod-glukosenivåer skade nerver over tid. I de fleste tilfeller nevropati utvikler ca 10 til 20 år etter at du er diagnostisert med diabetes. Symptomene du kan ha er den tradisjonelle nummenhet, smerter, og tingly følelsen i bena og armene. I tillegg, fordi de autonome nervene som kontrollerer indre organer er rammet, kan problemer inkluderer mannlig impotens, problemer med vannlating, forstoppelse og kvalme. Noen av de nervene som regulerer vitale funksjoner kan bli påvirket, forårsaker hjerte, nyre og muskelproblemer.

Drug and Alcohol nevropati

Alkohol og narkotika-indusert nevropati er et resultat av skade på perifere nerver på grunn av alkohol og narkotika-bruk. Risikofaktorene er alkoholisme, og bruk av narkotika eller alkohol for ca 10 år eller mer. Du kan miste følelsen i føttene, armer og ben som vil påvirke din balanse. Sammen med nummenhet, kan du oppleve smerte og en pins-og-nåler følelse i ekstremiteter. De autonome nerver som kontrollerer indre organer kan bli påvirket forårsaker problemer som inkluderer mannlig impotens, blæren kontroll problemer, forstoppelse, kvalme, talevansker og varmeintoleranse.

Kreft-relatert nevropati

Perifer nevropati er en svært vanlig komplikasjon av kreft, spesielt der hvor de tumor eller kreft presser på nervesystemet. Den kreftpasient kan oppleve mange av nevropati symptomer som er vanlig.

Behandlinger

Ifølge nevropati Association, "Noen typer perifer neuropati kan kureres, men de fleste kan ikke. Mange kan hjelpes. Therapy er rettet mot behandling av den underliggende sykdommen, og å forbedre symptomene med de rette medisiner." Dersom du har diabetisk nevropati, kan kontrollere din diabetes forbedre dine symptomer. Fysioterapi kan være anbefalt av legen din for å øke muskelkontroll og styrke. Legen din kan anbefale bruk av en stokk, rullator eller bukseseler på bena for å øke stabiliteten. Smertestillende medikamenter for å kontrollere nerve smerte kan være foreskrevet.

Hvordan å behandle Peripheal nevropati med naturlig rettsmidler

Symptomer på perifer neuropati kan omfatte brennende smerte, endrede sanseinntrykk, svakhet, nummenhet og kribling, oftest i hender og føtter. Diabetes, helvetesild, revmatoid artritt, lupus, vitaminmangel, og enkelte kreftbehandling narkotika er blant noen av de vanligste årsakene til denne nerve lidelse. Selv om kroniske smerter vanligvis forbundet med perifere nevropatier kan være vanskelig å kontrollere, er det treningsprogrammer og andre selvhjelpsrettsmidler, som kan bidra til å lindre smerten.

Bruksanvisning

Øvelse hver dag. Gå, svømme eller sykle din vei til bedre helse. Studier viser at pilates, tai chi og yoga er lav effekt øvelser som kan bidra til å forbedre tilstanden, særlig hos eldre individer. Regelmessig trening som gåing tvinger en ny blodtilførselen til nedre ekstremiteter.

Spis et velbalansert kosthold. Inneholde rikelig med frisk frukt og grønnsaker, hele korn, og lean protein i ditt daglige kosthold. Epler, bær, og mørkegrønne grønnsaker er høy i antioksidanter som trengs for å lindre betennelser. Brokkoli, erter, blomkål, linser, bønner og rødbeter bør inkluderes i kostholdet ditt. Spis fisk og magert rødt kjøtt, som er høy i protein, men lite fett. Drikk rikelig med lettmelk, også. Snakk med legen din om å ta vitamintilskudd, spesielt vitamin B12.

Limit hvor mye alkohol du inntar. Tung drikking (4 eller flere drinker hver dag) over tid kan føre til nerveskader. Ofte alkoholikere også lider ernæringsmessige mangler, som kan forårsake nevropati også.

Slutte å røyke. Røyking constricts blodårene som forsyner næringsstoffer til de perifere nerver, og derfor kan forverre nevropatiske symptomer. Siden røyking påvirker sirkulasjonen, øker det risikoen for fotproblemer, spesielt for diabetikere.

Masser hender og føtter. Dette vil bidra til å stimulere nerver og øke blodsirkulasjonen til disse områdene, og gir deg noen midlertidig lindring av smerte. Yoga faktisk er en annen type selv-massasje, noe som bidrar til å redusere smerte ved å stimulere trykkreseptorer i hjernen.

Tips og advarsler

  • Opprettholde en sunn vekt. Hvis du er diabetiker, planlegge måltider nøye og overvåke blodsukkernivået.
  • Forskning viser at røykere har høyere risiko for smerte.
  • Fordi nervefibrene er berørt, kan andre symptomer på nevropati inkluderer tap av muskelmasse og mangel på dyktighet.

Kranie nevropati Symptomer

De hjernenerver består av tolv par nerver som ligger i hjernen. De er involvert i behandlingen av syn, lukt, smak, øyebevegelser, ansiktsmusklene, hørsel og tunge bevegelser. Kranie nevropati er en tilstand der disse nervene har blitt skadet.

Årsak

Kranie nevropati er en sekundær tilstand som oppstår på grunn av nerveskader forårsaket av en annen medisinsk tilstand. Dette inkluderer diabetisk nevropati, HIV / AIDS og kreft.

Initial Symptomer

I de fleste tilfeller påvirker hjerne nevropati nervene som styrer musklene i øynene. Det første symptomet er ansiktssmerter som ligger nær en av de øynene. Det vanligvis bare påvirker den ene siden av ansiktet.

Progressive Symptomer

Som denne tilstanden utvikler seg, øyemusklene blir lammet. Du kan også oppleve dobbeltsyn.

Komplikasjoner

Kranie nevropati kan inkludere en tilstand som heter trigeminusnevralgi. Dette er en tilstand som kan føre til ekstrem ansikts smerter. Det kan gjøre daglige aktiviteter som å tygge, snakke og pusse tennene smertefulle på den ene siden.

Time Frame

I de fleste tilfeller av kranie nevropati, symptomene spontant bli bedre og kan forsvinne helt i løpet av 2 til 3 måneder.

Hva er prinsippet om nevropati?

Nevropati er en tilstand som påvirker det autonome nerver som forbinder ryggmargen til muskler, hud og indre organer. Begynnelsen på hender og føtter, fører det milde og forbigående svakhet, nummenhet, prikking og smerter og kan til slutt bli sterkt ødeleggende.

Årsaker til Neruopathy

Ifølge nevropati Association, er 30 prosent av nevropati tilfeller forårsaket av diabetes. Ytterligere 30 prosent er idiopatisk eller forårsaket av ukjente faktorer, og 40 prosent er knyttet til autoimmune lidelser, svulster, arvelige forhold, ernæringsmessige ubalanser, infeksjoner eller giftstoffer.

Typer Nerver Berørte

Nevropati kan påvirke alle tre av nervesystemer - sensoriske, autonome og motoriske - eller bare en eller to.

Mononevropati og Poylneuropathy

Skade på et enkelt perifer nerve traumer eller ved repeterende bevegelser er referert til som mononevropati. En feil i perifere nerver i hele kroppen forårsaket av giftstoffer, dårlig ernæring eller sykdommen kalles polynevropati.

Tegn og symptomer på nevropati

Tidlige tegn er prikking, unormale fornemmelser, og smerter i føttene som sprer seg til ben og hender. Gradvis blir det vanskeligere å gå, beina føles tunge, er det en tendens til å snuble og falle, og det blir vanskelig å gripe gjenstander.

Tegn på Autonom Damage

Nevropati kan utvikle seg til å skade de indre organene i kroppen, forårsaker et fall i blodtrykket, gastrointestinale problemer, seksuell dysfunksjon, blåmerker og dårlig healing.

Ergoterapi for nevropati i hendene

Ergoterapi for nevropati i hendene

Perifer neuropati er en nevrologisk tilstand som resulterer fra nerveskader. Det fører til nummenhet, smerter, og fingerferdighet og koordinasjonsproblemer. Nevropati kan skyldes nerve traumer, vitaminmangel, infeksjoner, arvet lidelser, autoimmune sykdommer som lupus og leddgikt, og kroniske tilstander som diabetes og leversykdom. Nevropati symptomer kan administreres med et sunt kosthold, regelmessig mosjon og medisiner, samt med ergoterapi.

Ergoterapi for Nevropati

Mens fysioterapi løser styrking av muskler og å holde et bredt spekter av bevegelse, er ergoterapi brukes til å hjelpe deg å takle virkningen nevropati kan ha på ulike aspekter av livet ditt. Ergoterapi forbedrer sensoriske og motoriske ferdigheter, lærer deg selv-og omsorgstjenester i institusjon og sikkerhet bevissthet, og gir deg teknikker for å opprettholde mobilitet, stabilitet og omfanget av bevegelse med hendene og fingrene.

Bruk ergoterapi å komme opp med alternative måter å utføre dagligdagse oppgaver som ellers kan være vanskelig. Hvis du har problemer med å kneppe skjorter, for eksempel, kan ergoterapi være nyttig i å gi deg en ny teknikk, eller et spesielt verktøy som kan hjelpe i å gripe knapper og passerer dem gjennom looper.

Ergoterapi for nevropati legger vekt på å beskytte deg selv mens du utfører dagligdagse oppgaver. Fordi mange nevropati pasienter mister følelsen i hendene og føttene, kan det være nødvendig å ta flere skritt for å sikre at hverdagslige oppgaver er trygge. Før bading eller dusjing, bruk et termometer for å teste temperaturen i vannet. Bruk alltid grytekluter når matlaging eller håndtering elementer på en ovn eller i en ovn, og bruke tykke hansker når du vasker retter eller arbeider med skarpe redskaper. Slitasje med lav eller flat-heeled sko som er av en passende størrelse, og bruke tykke sokker for å beskytte mot gnagsår. Inspiser hender, føtter og huden av andre nevropati rammede områdene daglig for noen skrubbsår, blemmer, brannskader eller sår, og behandle eventuelle skader omgående.

Snakk med din lege om ergoterapi. Den er tilgjengelig på resept bare, og din lege kan være i stand til å anbefale en bestemt ergoterapeut eller terapeutisk senter som er bedre erfaren og / eller utstyrt for å hjelpe deg å arbeide forbi nevropati-indusert begrensninger.

Hva er behandlingen for dysautonomia nevropati?

Hva er behandlingen for dysautonomia nevropati?


Dysautonomia er en tilstand som påvirker funksjonen av det autonome nervesystemet. Dysautonomia kan presentere seg i en rekke symptomer inkludert autonom nevropati. Dysautonomia har flere behandlingstilbud spesielt for autonom nevropati som prednison, plasma bytte eller intravenøs gammaglobulin, ifølge Dinet.org.

Prednison

Prednison er et stoff av kortikosteroid familien. Prednison reduserer betennelse og har en immunsuppressiv effekt, ifølge RxList.com.

Plasma Veksling

Plasma utveksling kan vise fremgang i nerve funksjon i nevropati og nerve degenerasjon, ifølge Cochrane.org.

Intravenøs gammaglobulin

Intravenøs gammaglobulin behandlinger kan hjelpe i akutte nevropati tilfeller. Intravenøs gammaglobulin kan være nyttig i behandling av immunsystemrelaterte nerveproblemer, ifølge Medscape.com.

Florinef

Florinef er en vanlig behandling for dysautonomia. Det øker væskeretensjon og blodtrykk. Dette er spesielt nyttig for dysatunomia tilfeller med hypotensjon.

Væsker og Salt Intake

Dysautonomia pasienter ser nytte av å øke vann og saltinntaket. Dette skaper mer blodvolum og kan hjelpe med blodtrykk regulering, ifølge Dinet.org.

Diabetisk nevropati Homeopatisk behandling

Diabetisk nevropati Homeopatisk behandling


Nevropati er en progressiv lidelse som kan føre til intens, invalidiserende smerter. Leger kan foreskrive medisiner som tilbyr liten eller ingen lindring, og når disse medisinske behandlinger mislykkes, kan du se etter alternative behandlinger. Homøopatisk medisinen kan prøves alene eller i kombinasjon med andre former for behandling.

Hva er homeopatisk medisin?

Homeopatisk medisin har eksistert i over 200 år. Bruksområder omfatter behandling av sykdommer og tilstander ved å bruke stoffer som fremkaller lignende symptomer hos friske mennesker. Pasienter tar disse stoffene i utvannet mengder inntil kroppen utvikler en toleranse for dem. Når dette skjer pasienter kan deretter ta disse stoffene i mindre utvannet former.

Homeopatisk behandling og nevropati

Flere homeopatiske stoffer kan lindre nerve smerte av nevropati inkludert Aconitum som tilbyr avlastning for skyting smerter, belladonna som lindrer smerter som kommer plutselig, og hypericum som lindrer smerter i fingre og tær.

Andre symptomer

Andre symptomer på nevropati kan også svare på homeopatisk behandling. Cantharsis kan gi lindring til prikking og brenning, mens Mag Phos kan stoppe muskel kramper og spasmer.

Betraktninger

Homeopatiske midler er regulert på samme måte som over-the-counter (OTC) narkotika, bortsett siden homøopatiske produkter inneholder lite eller ingen aktive ingredienser, har de ikke gjennomgår det samme sikkerhetstesting som resept og nye reseptfrie legemidler.

Advarsel

Ikke bruk homøopatiske midler i stedet for foreskrevet medisinsk behandling. Alltid informere legen din om homøopatisk behandling du bruker.

Er det allikevel å Reverse nevropati?

Er det allikevel å Reverse nevropati?


Nevropati (nerveskade) har mange mulige årsaker. Potensial til å reversere nevropati avhenger av hvilken type av nerve berørt og om du har arvet eller ervervet nevropati.

Årsaker

Årsaker til nevropati inkluderer eksponering for giftige stoffer eller sykdommer som diabetes eller alkoholisme. I mange tilfeller er årsaken ikke kan identifiseres. Å bremse utviklingen av nevropati eller reversere skader avhenger identifisere årsaken.

Arvelig nevropati

Arvelige sykdommer, som Charcot-Marie-Tooth sykdom eller Friedreichs ataksi noen ganger føre til nevropati. Arvelig nevropati er mindre sannsynlighet for å være reversible enn ervervet nevropati. Ifølge Medline Plus, de fleste arvelige nevropatier har ingen kur. Noen av disse forhold fører til permanent, irreversibel nerveskader.

Underliggende tilstander

Nevropati forårsaket av underliggende forhold kan behandles. For eksempel, hvis du har nevropati som en komplikasjon av diabetes, kan du arrestere progresjon av nevropati ved å holde stram kontroll over blodsukkeret.

Eksterne årsaker

Hvis du har nevropati fra eksponering for giftige stoffer, kan eliminere årsaken reversere skader. Avvikling rusmisbruk kan arrestere nevropati forårsaket av alkoholisme eller narkotikamisbruk.

Betraktninger

Å gjøre sunne livsstilsvalg som for eksempel å opprettholde en sunn vekt, spise en balansert diett, være aktiv og unngå alkohol misbruk kan bidra til å forsinke den fysiske utviklingen av enkelte former for nevropati.

Hva er behandlingen for aksonal Demylinizing nevropati?

Hva er behandlingen for aksonal Demylinizing nevropati?


Perifer neuropati er en nevrologisk lidelse som påvirker kroppens motor, sensoriske og hos noen pasienter, autonome nerver. Årsaker inkluderer diabetes, HIV, vitaminmangel, alkoholisme eller reaksjoner på enkelte medikamenter. Fremskritt innen diagnostisk testing tillater leger å bestemme den mest passende behandling for de ulike typer nevropatier.

Vanligste behandlingene

Nevropati er klassifisert av en elektrofysiologisk eksamen, som gir svar på om myelin skjede eller axon av det perifere systemet påvirkes. Hos noen pasienter er perifer neuropati fast bestemt på å være aksonal og demyeliniserende. For mange av disse pasientene, behandlinger inkluderer steroider, andre reseptbelagte medisiner og / eller et plasmautskifting.

Plasma-utveksling, eller plasmaferese, innfører plasma som er fritt for antistoffer og immunceller tilbake inn i legemet, og dermed begrense betennelsen og undertrykke immunforsvaret. En intravenøs dose av immunoglobins kan fungere som antistoffer, som også kan bremse aktiviteter av immunsystemet.

Arvet Perifer nevropati

Ingen kurer har blitt funnet for arvet perifer neuropati. Imidlertid kan symptomene bli styrt og minsket. Kramper kan lindres gjennom trening fordi det styrker musklene og menigheter utenfor sløse av muskler i lemmer som er lammet. Pasienter med arvelige former av tilstanden bør også verve kosttilskudd strategier for å hjelpe takle gastrointestinale symptomer.

Behandlinger Gjennom Healthy Living

Ved diagnose, bør pasienter med denne formen for perifer neuropati slutte å røyke, så det constricts blodkar, redusere tilførselen av viktige næringsstoffer til de perifere nerver i hele kroppen. Dette kan forverre symptomene og føre til ytterligere skade.

Diabetikere som lider denne formen for nevropati bør være spesielt flittig i omsorg for sine føtter og noen sår. Dette vil lette symptomene og anspore regenerering av nerver.

Nevropati syndrom

Nevropati syndrom


Perifer nevropati er en tilstand som involverer problemer med det perifere nervesystemet, som forbinder hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Problemer med disse nerver kan føre til nummenhet, smerte eller redusert muskelkontroll.

Årsaker

Perifere nerveskader kan resultere fra en myriade av årsaker, blant annet diabetes, kreft, uremi, AIDS, hepatitt, spedalskhet, kjemisk eksponering og langvarig eksponering for kulde.

Symptomer

Symptomer på perifer neuropati varierer avhengig av hvilke nerver er skadet. Mulige symptomer er smerter, nummenhet, brennende følelse, svakhet, rykninger, muskelkramper, tåkesyn, oppblåsthet og svimmelhet.

Diagnose

Perifer nevropati kan bli diagnostisert gjennom en EMG (elektromyografi), nerve biopsier eller nerve og ledninger tester. Leger kan også be om blodprøver eller røntgen.

Behandling

Perifer nevropati kan ofte bli behandlet ved å behandle en underliggende årsak som diabetes. Fysioterapi og sikkerhetstiltak som vernesko kan også hjelpe folk med perifer neuropati.

Komplikasjoner

Perifer neuropati kan noen ganger føre til arrdannelse, misdannelse, arytmi, puste og svelge problemer, redusert selvfølelse og behovet for amputasjon.

Hva er sensorisk nevropati?

Hva er sensorisk nevropati?


Sensorisk nevropati er en type perifer neuropati som involverer skade på sensoriske nerver. Dette er de nervene som videresende informasjon om sanseopplevelser som en lett berøring eller smerte av en mindre skade.

Fakta

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, har mer enn 100 typer av perifer neuropati blitt identifisert. Sensorisk nevropati kan føre til en lang rekke symptomer fordi sensoriske nerver har høyt spesialiserte funksjoner.

Symptomer

Symptomer på sensorisk nevropati omfatter nummenhet, prikking og smerter, spesielt i hender og føtter. Skade på sensoriske nervene resulterer ofte i en manglende evne til å føle smerte eller endringer i temperaturen.

Komplikasjoner

Nerveskade kan føre til en manglende evne til å koordinere kompliserte bevegelser, for eksempel å feste en knapp. Amputasjoner er ofte et resultat av infiserte sår som ikke ble behandlet på grunn av tap av smerte sensasjon.

Behandling

Behandling av sensorisk neuropati er rettet mot en reduksjon av symptomer. Medisiner foreskrevet bistå i å blokkere spontane nerve utslipp. Eksempler på denne typen medisiner inkluderer Lyrica og Neurontin.

Betraktninger

Vedta sunne vaner, som å spise sunn mat og bli mer fysisk aktiv. Velg komfortable sko for å bidra til å redusere smerte fra å gå. Inspisere føttene daglig for kutt eller sår.

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati


Perifer nevropati er en nevrologisk lidelse som involverer skadet sensoriske nerver i ekstremiteter. Symptomer inkluderer prikking, svie, muskelatrofi eller nummenhet. Mens det er ingen kur, er det noen lovende nye utbygginger i behandling av perifer neuropati.

Behandlingsmålene

De primære målene for behandlingen er å behandle symptomer og redusere risiko for ytterligere skade for å fremme regenerering av perifere nerver. Siden perifer neuropati ofte påvirker diabetikere, bør riktig glukose styring også tas opp.

Gabapentin

Ifølge Kathy Brooks-Rock, RN, BSN, kan dette antikonvulsive medikament øke nivåer av y-aminosmørsyre (GABA) i hjernen og hemmer frigjøring av norepinefrin, dopamin og serotonin, nevrotransmittere mistenkt for å utløse smertereseptorer.

Pregabalin

Denne forbindelsen er kjemisk lik gabapentin, men er bedre absorbert. Siden mindre av stoffet er nødvendig for å oppnå sammenlignbare smertestillende effekter, er det mindre fare for uønskede bivirkninger på sentralnerve-systemet.

Alpha Lipoic Acid

Ifølge en studie publisert i 26 mars 2003 utgaven av Diabetes Care, intravenøs kosttilskudd med antioksidanter alpha liponsyre betydelig reduserer smerte forbundet med diabetisk nevropati grunn til å forbedre glukosemetabolismen.

Bilde Energy Therapy (PET)

PET bruker infrarødt lys til å stimulere nerve regenerering ved å stimulere nitrogenoksid utgivelse, som slapper av kapillærene og øker blodsirkulasjonen.

Radikulopati Vs. Nevropati

Radikulopati Vs.  Nevropati


Komponenter i nervesystemet har ekstremt komplekse ennå vitale funksjoner i kroppen. For eksempel, i sentralnervesystemet (CNS), som omfatter ryggmargen og hjernen, fungerer som både informasjonsbehandling og kommando midten av kroppen. Nervene i det perifere nervesystemet, på den annen side bærer meldinger fra CNS til resten av kroppen. Uavhengig av deres funksjon, nerver er utsatt for forskjellige forstyrrelser, inkludert neuropati og radikulopati. Sistnevnte har likheter og forskjeller verdt å merke seg.

Nevropati

Uttrykket nevropati refererer ikke til en spesifikk sykdom. Snarere er det en fellesbetegnelse som beskriver ulike sykdommer i nervesystemet. Tallrike kategorier av neuropati foreligger, på grunnlag av deres kliniske manifestasjoner, så vel som plasseringen, funksjon og spesifikke typer av de berørte nerver. For eksempel, selv om uttrykkene "nevropati" og "perifer nevropati" brukes ofte om hverandre, perifer neuropati refererer faktisk til feil på nervene utenfor hjernen og ryggmargen. I motsetning til dette er radikulopati en lidelse ved eller nær roten av enhver nerve langs ryggraden. Således er radikulopati en type nevropati.

Radikulopati

Medicine.net indikerer at selv om radikulopati kan forekomme i ethvert område av ryggraden, lumbar og cervical radikulopati er de mest hyppige manifestasjoner av sykdommen. Korsrygg radikulopati påvirker nerver i korsryggen, mens cervical radikulopati refererer til forstyrrelser av nerver i nakken. Thoracic radikulopati, som omfatter den midtre delen av ryggraden, er mindre vanlig, sier Medicine.net. Radikulopati kan være forbundet med følgende vilkår: quadriplegia, eller lammelse av alle lemmer og overkropp; paraplegi, eller tap av funksjon i underekstremitetene; og isjias, eller isjiasnerven betennelse.

Årsaker

Ifølge Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease, kan nevropati har et bredt spekter av årsaker, inkludert: traumatiske skader, svulster, giftstoffer, visse legemidler, betennelser, visse vitaminmangel, stoffskiftesykdommer, genetiske defekter, infeksjoner, auto-immune lidelser, og systemiske sykdommer, så som diabetes. Radikulopati, på den annen side, resulterer generelt fra nerver, irritasjon eller utilstrekkelig blodtilførsel. Mulige årsaker inkluderer skiveprolaps, et bein anspore fra osteoartritt, fortykningsmidler leddbånd, diabetes, tumor, infeksjon og skoliose, samt degenerasjon eller traumatisk skade i ryggraden.

Symptomer

De vanligste symptomene for både nevropati og radikulopati er smerter, nummenhet og prikking i armer og / eller ben. Imidlertid kan forskjellige symptomer resulterer fra enten lidelse, avhengig av nerver er involvert. Medicine.net notater, for eksempel at radikulopati pasienter vil sannsynligvis oppleve følgende: svakhet, smerter i korsryggen som strekker seg ned til et lavere lem; midt ryggsmerter som sprer seg til brystet; eller smerte i faste deler av halsen eller rygg. I motsetning til dette kan andre typer av neuropati bli livstruende, spesielt når lunge og hjerte-funksjonen er berørt.

Diagnose

Diagnostiske fremgangsmåter for nevropati og radikulopati er like, i henhold til Medicine.net. Faktisk, de første trinnene i påvisning av begge lidelser er en grundig sykehistorie og fysisk undersøkelse. Mer spesifikt, kan nevrologiske og muskelstyrke testene avslører grov nerve feil. Imaging studier kan da hjelpe finne nerve involvert, mens tester av elektrisk aktivitet er utformet for å bidra til å avdekke spesifikke nerveskader.

Behandling

Medicine.net indikerer at i de fleste tilfeller, konservative valg gir tilstrekkelig lindring av symptomer radikulopati innen tre måneder. Slike alternativer inkluderer å unngå anstrengende bevegelser av nakke og rygg; anti-inflammatoriske legemidler; kiropraktikk eller fysioterapi. Mer alvorlige tilfeller kan det være nødvendig epidural steroid injeksjoner, eller til og med kirurgiske inngrep for å frigjøre den komprimerte nerve.

Risikofaktorer / Forebygging

Eliminere eller kontrollere visse risikofaktorer kan bidra til å forhindre nevropati generelt, og radikulopati spesielt. Kontrollerbare risikofaktorer for nevropati inkluderer eksponering for miljøgifter som bly og arsen; tiamin mangel; mangler på vitaminer B12, B6 og E; overdrevent alkoholforbruk; og diabetes. Angå radikulopati, bemerker Medicine.net en økt risiko med overdreven belastning på ryggraden, overdreven vekt og dårlig muskel condition.

Hva er Ganglionopathy sensorisk nevropati?

Hva er Ganglionopathy sensorisk nevropati?


Sensorisk nevropati er en nevrologisk lidelse som involverer det perifere nervesystemet. Det er flere dusin typer sensoriske nevropatier. "Ganglionopathy" - bokstavelig talt, en forstyrrelse i gangliene - er en funksjon i noen av dem.

Definisjoner

De sensoriske ganglier er funnet på røttene av hjerne og spinalnerveceller. De gir forbindelser mellom sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg) og det perifere nervesystemet (nerver som leder følelse fra kroppen til hjernen, og ordre for bevegelse fra hjernen til resten av kroppen).

Årsaker

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kan infeksjoner føre til nerveskader med "provoserende vilkårene nevnt som autoimmune lidelser, hvor spesialiserte celler og antistoffer i immunsystemet angriper kroppens eget vev." I sin 2006 konferanserapport, instituttet sa at ganglionopathies er mer sannsynlig å være forårsaket av autoimmune sykdommer.

Symptomer

Ganglionopathy kan føre til problemer med balansen, ustø gange, nummenhet, prikking eller en brennende følelse. Symptomer starter ofte i hender eller føtter og bevege seg mot stammen og ansikt.

Diagnose

En generell fysisk eksamen som inkluderer nevrologiske og blodprøver for å se etter underliggende lidelser kan bli etterfulgt av mer spesialiserte tester, inkludert computertomografi eller nerveledningshastighet tester.

Behandling

Enhver underliggende tilstand er behandlet først. Andre behandlingsalternativer involverer smertestillende medikamenter, mekaniske hjelpemidler som sperre, eller kirurgi for å avlaste presset på nerver.

Giftig & Inflammatory nevropati

Giftig & Inflammatory nevropati


Som alle andre levende vev, nerver er gjenstand for ulike kategorier av sykdom, inkludert provoserende, giftig, traumatisk, metabolske, genetisk, eller neoplastisk (tumor-aktig) lidelser. Til tross for viktige likheter, giftig og provoserende nevropati varierer i sine årsaker og mønstre.

Nerve Cell Anatomy & Funksjon

Sensoriske nevroner videresende informasjonen de mottar til sentralnervesystemet (CNS), mens motor nevroner bære kommandoer fra CNS til muskler og kjertler. Strukturen av alle neuroner inkluderer en cellekroppen, en axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen og andre underenheter kalt organeller. Dendrittene er korte forlengelser av cellene som mottar signaler fra flere neuroner, mens den mye lengre axon fiber overfører informasjon. Isolerende lag av myelin skjede kan vikle aksonet.

Nevropati Klassifisering

Medscape dubs nevropati "sensorisk" eller "motor", avhengig av typen av neuroner påvirkes. Nevropati som påvirker nerver i hjernen er sagt å være kraniale, mens "perifer nevropati" refererer til lidelser i nerver som ligger utenfor hjernen og ryggmargen. Klinikere kan også baserer sin beskrivelse av en nevropati på sine diagnostiske egenskaper, eller sin plassering i en nerve. For eksempel, i demyeliniserende nevropati (myelinopathy), er myelinlaget skadet, mens i aksonal nevropati (axonopathy), utarter aksonet.

Årsaker til Toxic nevropati

Medscape beskriver tre kategorier av giftige nevropati: nevropati av cellen kroppen, myelinopathy og distal axonopathy. De kan alle resultere fra inntak eller misbruk av forskjellige stoffer og kjemikalier, så vel som eksponering mot arbeidsplassen eller miljøgifter. De mange potensielle gjerningsmannen er bly, arsen, uorganisk kvikksølv, maling komponent xylen og hjerte medisiner perheksilin eller amiodaron,

Årsaker til inflammatorisk nevropati

Ifølge "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease", smittestoffer og visse immunmekanismer kan utløse akutt eller kronisk inflammatorisk nevropati. Med inflammasjon, hvite blodceller og kjemikalier infiltrere ulike områder av nerver, forårsaker demyelinisering og dysfunksjon. Selv om de fleste tilfeller har ukjente årsaker, knytter Medscape noen tilfeller med slike forhold som hepatitt B eller C, HIV-infeksjon og systemisk lupus.

Tegn og symptomer

Ifølge Medscape, nevropati pasienter opplever smerte, prikking eller nummenhet, som vanligvis starter i sine hender eller føtter, og sprer seg mot sentrum av legemet. Andre symptomer kan være muskelsvakhet, en ustø gange, hjerte-rate forstyrrelser og tap av reflekser. I toksisk neuropati, symptomene avhenge av mengden og varigheten av eksponering for et toksin. I "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease," Dr. Vinay Kumar og kolleger knytte akutt inflammatorisk nevropati med rask stigende lammelser, mens pasienter med kroniske inflammatoriske nevropati opplever tilbakefall av mildere symptomer og remisjoner over flere år.

Diagnostiske prosedyrer

Elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCV) er sentrale tester for diagnostisering av giftige eller inflammatorisk nevropati. Laboratorietester, imaging studier, vevsbiopsier og grundige pasienthistorier er også viktige aspekter ved den diagnostiske prosessen.

Behandlingstilbud

For tilfeller av toksisk nevropati, råder Medscape fjerning fra arbeidsplassen eller miljøeksponering, og seponering av medikamenter. Andre muligheter er: kosthold endringer, kule soaks, varme, massasje, mosjon, liponsyre, nattlysolje, vitamintilskudd, opiater og aktuell capsaicin krem. Antidepressiva og antiepileptika er farmakologiske alternativer for både giftig og provoserende nevropati. I tillegg kan behandlinger som modulerer immunresponsen avlaste inflammatorisk nevropati, sier Medscape.

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment


Perifer neuropati av plexus brachialis er en medisinsk tilstand som forårsaker redusert følelse, begrenset bevegelighet og smerter i skulder og arm. Nervene i plexus brachialis, eller plexus brachialis, link ryggmargen til arm nerver.

Nevropati Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, perifer neuropati av plexus brachialis eller brachialis nerverotsykdom, pleksopati resultater fra nerveskader. Plexus brachialis kan bli skadet under fødsel og fra skader i skulderområdet.

Medisiner

Leger kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner som steroider for å lindre betennelser. Pasienter kan bruke smertestillende, anti-anfall narkotika eller trisykliske antidepressiva for å lindre smerte.

Andre behandlinger

Leger kan anbefale splinter eller bukseseler for å beskytte en skadet plexus brachialis som det helbreder og fysioterapi for å forbedre bevegelsen. Alvorlige og langvarige tilfeller av perifer neuropati av plexus brachialis kan kreve kirurgi for å redusere nerve press.

Tester

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse av armer, hender og arm reflekser for å identifisere nerveskader fra perifer neuropati (Se referanse 1). Magnetic resonance imaging tester, nerve biopsier og nervelednings tester kan også brukes til å diagnostisere brachialis nerverotsykdom, pleksopati.

Komplikasjoner

Pasienter med plexus brachialis skade kan utvikle hånd og arm misdannelser, arm lammelse eller gjentakende skader i hånden eller armen på grunn av redusert følelse.