Digidexo.com

fjerning av polypp i livmorhalsen

Slik fjerner kolon polypper

Kolon polypper er vekster som dannes på overflaten av tykktarmen eller kolon. Et individ kan ha bare én polypp eller flere. Disse polypper kan være flate eller hevet opp som humper og kan muligens være kreft. Din lege kan utføre en prosedyre for å finne disse polypper og å fjerne dem.

Slik fjerner kolon polypper

•  Få en sigmoidoskopi. Denne prosedyren viser bare om den siste tredjedelen av tykktarmen og endetarmen. Ved å gjøre dette, kan polypper bli oppdaget her. Men det viser ikke hele tykktarmen der andre polypper kan være. Dette er trygt og pasienten kan være våken eller sover.

Få en koloskopi. Denne prosedyren er ganske trygt og viser legen hele tykktarmen. Legen bruker et omfang for å undersøke tykktarmen. Ved slutten av dette omfang er et lys. Dette lyset viser tydeligere på innsiden av tykktarmen din. Legen bruker også dette omfanget å presse en ledning gjennom hvis det er nødvendig å bruke. Dette er den eneste fremgangsmåten som viser noen tegn til polypper eller polypper selv.

Finn polypper. Under en koloskopi, kan legen se disse polypper. Det er to forskjellige typer polypper. Den første er som en sopp. Den har en stamme festet til veggen i tykktarmen. Den andre ser ut som om noen fant maling og sprutet den på veggen av tykktarmen. Leger vet ikke hvorfor polypper utvikle, men de vet at de kan føre til kreft. Polypper kan inneholde kreftceller.

Fjern polypper under en koloskopi. Hvis legen finner en polypp, vil han fjerne det. Han vil ta omfanget han bruker og sette inn et bøyd ledning gjennom det. Så han vil sløyfe den rundt polypp. Under denne prosedyren, vil han cauterize det å holde det fra blødning. Polyppen blir deretter kuttet og fjernet. Det vil bli sendt til et laboratorium for tester for å se etter kreft. Denne fremgangsmåten for å fjerne en polypp kalles en polypectomy. Det er ganske trygt, og pasienten kan være våken eller sover.

Fjern polypper ved hjelp av laparoskopisk kirurgi. For de polypper som ikke kan fjernes gjennom en kolonoskopi, er denne prosedyren gjøres med minimal invasjon i kroppen. Legen gjør snitt på magen og innstikk scopes med lys og fjerne polypper. Den delen av tykktarmen som har polypp er fjernet. Pasienten sover under denne operasjonen.

Hint

  • Spis et høyt fiber diett og massevis av frisk frukt og grønnsaker. Dette vil bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft.
  • Hold opp med regelmessige kontroller, spesielt hvis kreften går i familien din. Polypper utvikle seg når du ikke engang vet at du har dem, og de kan være kreft.

Hva er behandlingen for Stigende Colon forstadier polypper?

Kolon polypper er unormale utvekster på slimhinnen i en persons kolon eller tykktarmen. Godartede polypper kan være forstadier eller ondartet og leger vanligvis trenger for å teste en vevsprøve fra en polypp å finne kreft. Polypper kan vokse i den stigende colon eller andre deler av tykktarmen. Leger fjerne polypper som er oppdaget under en undersøkelse av stigende tykktarmen for å hindre fremtidig kreftutvikling.

Kolon polypper

En forstadier kolon polypp kan ha en flat eller hevet utseende. Mange mennesker med kolon polypper har ingen symptomer. Mest stigende kolon forstadier polypper er funnet under en vanlig fysisk undersøkelse eller med en test for en annen medisinsk problem. Noen mennesker kan oppleve anal blødning som kan inkludere symptomer som blod flekker på undertøy eller blod på toalettpapir etter avføring. Diaré, forstoppelse og blodig avføring som har røde striper eller en svart farge kan oppstå med kolon polypper.

Koloskopi

En lege utfører en koloskopi for å finne og fjerne polypper som er plassert hvor som helst i tykktarm inkludert stigende tykktarmen. Legen setter et langt rør eller endoskop inn i rektum, og beveger seg gjennom hele lengden av tykktarmen. Røret har en liten kamera som legen bruker å lokalisere polypper under prosedyren. Pasienten fjerner hver polypp med små verktøy ved enden av røret. En snare fjerner polypp og varme eller elektrisitet cauterizes såret for å hindre blødning.

Kirurgi

Polypper i tykktarmen som ikke lett kan fjernes under en koloskopi kan kreve laparoskopisk kirurgi. En kirurg gjør flere små snitt i bukveggen og bruker et instrument med et kamera for å lokalisere polypp, fjerne polypp sammen med den delen av tykktarmen som inneholder polyppen og lukk åpningen i tykktarmen. Polypper som er kirurgisk fjernet med laparoskopisk kirurgi kan ikke vokse tilbake, men andre polypper kan vokse i andre deler av tykktarmen.

Colon Fjerning

Pasienter med familiær adenomatøs polypose eller andre sjeldne genetiske sykdommer kan utvikle alvorlige komplikasjoner fra polypper som krever kirurgisk fjerning av pasientens tykktarm og endetarm. En kirurg bruker en del av pasientens tynntarm for å lage en pose som han settes til anus. Individer har avføring gjennom den konstruerte posen og anus etter inngrepet. Pasienter kan ha flere avføringer hver dag som utvise overflødig vann med fecal avfall.

Risikofaktorer

Personer over 50 år og personer med en personlig eller familiehistorie med kolon polypper har en økt risiko for å utvikle nye kolon polypper. Personer med en familie historie av tykktarmskreft kan være mer sannsynlig å utvikle polypper i tykktarmen. Livsstilsfaktorer som kan øke risikoen for kolon polypper er røyking, drikking alkoholholdige drikker og spiser store mengder fet mat. Fedme og mangel på mosjon kan øke en persons kolon polypp risiko.

Hvor stor andel av Mage Polypper er kreft?

Hvor stor andel av Mage Polypper er kreft?


Mage polypper er et generelt begrep som brukes for å beskrive en rekke noncancerous vekster som kan utvikle seg på den indre slimhinnen i magen. Ulike typer av mage polypper slå kreft på ulike priser.

Hyperplastiske polypper

Mer enn 50 prosent av alle mage polypper tilhører en gruppe kalt hyperplastiske polypper, ifølge Mayo Clinic. Om lag 2 prosent av hyperplastiske polypper slutt slå kreft.

Adenomer

Om lag 10 prosent av mage polypper tilhører en gruppe kalt adenomer, som oppstår i magen beskyttende kjertelvev, rapporterer Mayo Clinic. Adenomer er mest sannsynlig å slå kreft og føre over 90 prosent av magekrefttilfeller.

Adenom Faktorer

Adenomer oftest slå kreft hos personer med polypper som er større enn to centimeter i diameter og hos personer med multiple polypper, melder Merck Manuals Online Medical Library.

Fundisk Gland Polypper

En annen type mage polypp, kalt fundisk kjertel polypper, vanligvis bare snur kreft hos personer med en arvelig lidelse som kalles familiær adenomatøs polypose, eller FAP, ifølge Mayo Clinic. Omtrent ett i 7000 til 22 000 mennesker har den genetiske mutasjonen ansvarlig for FAP.

Betraktninger

Leger kan ikke lett å oppdage kreft endringer i mage polypper og fjerne alle polypper de oppdager som en sikkerhetsforanstaltning, ifølge Merck Manuals online bibliotek.

Tegn og symptomer på kolon polypper eller kreft

Til tross for forbedringer i screening og behandling, er tykktarmskreft den tredje største årsaken til kreft-relaterte dødsfall i USA, ifølge American Cancer Society. Tykktarmskreft er kreft i tykktarmen som er forårsaket av polypper som utvikler langs tarmkanalen. Men ikke alle polypper er kreft. Tidlig fjerning av polypper kan hindre dem fra å bli kreft. I de tidlige stadiene, trenger kolon polypper og tykktarmskreft vanligvis ikke forårsake symptomer, ifølge Mayo Clinic. På grunn av dette, mange leger anbefaler regelmessig kolon screenings å detektere dannelsen av polypper tidlig.

Tarm Symptomer

Endringer i dine vanlige avføringsmønster kan være et tegn på kreft i tykktarmen. Eksempler på endringer du kan legge merke inkluderer forstoppelse eller diaré, passerer avføring, men følelsen som om tarmen ikke er tømt og smal avføring, ifølge National Cancer Institute. Enhver endring i avføringsmønster som varer mer enn et par uker bør rapporteres til legen din.

Blødning

Rektal blødning kan være et tegn på både kolon polypper og tykktarmskreft, ifølge Mayo Clinic. I tillegg til rektal blødning, kan du også legge merke til blod i avføringen. Blodet kan enten være lyse rødt eller mer mørk farget, avhengig av når den passerte i avføringen.

Gastrointestinale symptomer

Andre tegn på tykktarmskreft inkluderer kvalme og oppkast, magesmerter, abdominal gass og oppblåsthet i bukhulen, ifølge National Cancer Institute. Men disse er symptomer på mange andre mindre alvorlige forhold i tillegg. Hvis du regelmessig opplever disse symptomene, bør du rapportere det til legen din.

Fatigue

Tykktarmskreft kan også forårsake uforklarlig tretthet og svakhet. Noen mennesker kan også oppleve uforklarlig vekttap når kreft polypper er til stede.

Smerte

Smerter i endetarmen kan også være et tegn på tykktarmskreft, ifølge National Cancer Institute. Imidlertid, smerte vanligvis ikke utvikle seg i de tidlige stadier av sykdommen. Hvis du opplever noen av de vanligste tegnene på kreft i tykktarmen eller kolon polypper, ikke vente til smertene utvikler å søke medisinsk hjelp. Tidlig påvisning er viktig i behandling av kreft i tykktarmen, slik at symptomene bør rapporteres til legen din umiddelbart.

Slik fjerner nesepolypper

Slik fjerner nesepolypper


Nesepolypper er godartet vekst av celler som kan vises på slimhinnen i nesegangene og bihulene. De pleier å være dråpeformede, og mens mindre polypper kan gå ubemerket, kan større de forårsake nese blokkeringer. Disse kan redusere luktesans, føre til stadige bihulebetennelse, og pustevansker. Nesepolypper er mest vanlig hos voksne med astma eller allergi eller barn med cystisk fibrose. De kan fjernes ved flere typer medisin eller kirurgi.

Bruksanvisning

Behandling Nasal Polypper med medisiner

•  Ta kortikosteroider gjennom en nesespray. Rusmidler som flutikason, budesonid, flunisolide, triamcinolon og beklometason kan alle krympe eller helt eliminere mange nesepolypper. Disse stoffene komme under en rekke felles merkenavn; Legen din vil foreskrive en.

Injiser kortikosteroider eller ta dem muntlig. De samme medisiner som er i nesespray kan også gis i piller eller sprøyte dersom nesespray har vist seg ineffektiv. Disse pleier å være kortsiktige behandlinger, både som injeksjoner og orale kortikosteroider kan føre til alvorlige bivirkninger.

Ta ikke-steroide medisiner. Nesepolypper kan behandles ved å behandle andre forhold som forårsaker betennelse i nesegangene og bihulene. Leger kan foreskrive antihistaminer for å redusere allergi-indusert betennelser, anti-sopp medisiner for å bli kvitt soppinfeksjoner, eller antibiotika for å bli kvitt vedvarende neseinfeksjoner.

Fjerne Nasal Polypper Surgically

gjennomgå en polypektomi. I denne prosedyren, er polypp fjernet ved hjelp av en liten enhet som kalles en microdebrider som kutter og trekker bløtvevet, eller med en sugeinnretning. I begge tilfeller er dette en poliklinisk prosedyre, som betyr at du ikke trenger å tilbringe en natt på sykehuset. Mange polypper helt kan fjernes på denne måten.

Har endoskopisk bihulekirurgi. I denne prosedyren, kirurgen tråder et lite rør kalt et endoskop gjennom nesen inn i sinus hulrom. Den enden av røret inneholder et videokamera og små kirurgiske instrumenter som skjærer og fjerne polyppene fra innsiden av bihulene. Dette er også en poliklinisk prosedyre.

Følg eventuelle postoperative vaskeanvisningen. Du vil sannsynligvis bli foreskrevet en dose med kortikosteroider i nesesprayform for å hindre retur av polypper. Du kan også være nødvendig å skylle nesen regelmessig med saltet vann for å fremskynde helbredelsesprosessen.

Fare for kolon polypper

Polypper i tykktarmen er vanligvis ufarlige. Noen av dem har imidlertid bli kreft over tid. Hvis legen finner polypper i tykktarmen din, få dem fjernet og testet for kreft.

Betydning

Tykktarmskreft begynner som en polypp i tykktarmen. Polypper vanligvis ikke gi noen symptomer før etter at de har blitt kreft.

Størrelse

Noen polypper vokse til å bli like stor som en golfball.

Anbefaling

Fordi polypper kan bli kreft uten noen symptomer, leger anbefaler regelmessig tykktarmskreft screening for høyrisikogrupper, slik som menn over 50 år.

Behandling

Legene fjerne alle polypper som finnes i tykktarmen under en koloskopi eller sigmoidoskopi. De fjernet polypper få testet for kreft.

Forebygging

Spis mer frukt og grønnsaker i stedet for fet mat for å redusere risikoen for tykktarmskreft. Andre aktiviteter som bidrar til å redusere risikoen inkluderer å miste vekt, unngå alkohol, og trener. Hvis du har hatt polypper fjernet, må du være skjermet for tykktarmskreft regelmessig.

Fordelene ved å få en D & C

Fordelene ved å få en D & C


D & C (dilatasjon og utskrapning) prosedyrer gir mange fordeler for kvinner. Disse prosedyrene fremme womenâ € ™ s helse ved å ikke bare hjelpe diagnostisere livmor lidelser, men også gi en metode for å lindre disse lidelsene. Fordeler spenner fra å fjerne livmor polypper til småblødninger tidlige tegn på kreft.

D & C Prosedyre

Under en D & C prosedyre, bruker en lege en spekulum til å åpne skjeden og vise livmorhalsen. Livmorhalsen blir deretter utvidet ved hjelp av tynne stenger som åpner livmorhalsen nok til å sette inn en curette, en skje-formet gjenstand brukt til å skrape vev. Etter at vevet blir oppsamlet, fjerner legen de kyrette, stenger og spekulum. En patolog deretter undersøker vev. Fremgangsmåten tar vanligvis mellom 15 og 30 minutter, i henhold til MayoClinic.com. Med unntak av seksuell aktivitet, kan pasienter gjenoppta normale aktiviteter i løpet av to dager.

Behandle og diagnostisere Livmor betingelser

Utvidelse og utskrapning prosedyren kan bidra til å finne årsaken til plager som store blødninger, intense menstruasjonssmerter og unormal livmor celler. Leger teste vevsprøver for polypper, kreft og endometriehyperplasi. Endometriehyperplasi oppstår når slimhinnen i livmoren blir unormalt tykk. Ifølge MayoClinic.com kan denne reaksjonen være en forløper til kreft. En lege kan fjerne eventuelle polypper i løpet av D & C.

Behandle komplikasjoner på grunn av fødsel

A D & C kan hjelpe kroppen leges etter fødsel. Noen ganger biter av morkaken holde seg til livmorslimhinnen etter levering. Hvis venstre bak, kan disse brikkene forårsake en infeksjon eller som kan hindre helbredelse. D & C prosedyre reduserer denne risikoen ved å fjerne morkaken fragmenter. I tilfelle av en abort, kan denne fremgangsmåten hjelpe til kvinner i å bli gravid på nytt, i henhold til MayoClinic.com.

Side Effects

Enten gjøres på poliklinisk eller innleggelse basis, kommer hver kirurgisk prosedyre med noen ettervirkninger. Fordi legen administrerer vanligvis anestesi, kan pasienten oppleve kvalme, oppkast og tretthet, ifølge MayoClinic.com. Mild kramper og liten blødning kan oppstå på grunn av selve inngrepet. Noen kvinner kan gå glipp av deres neste menstruasjon på grunn av fjerning av livmorslimhinnen.

Advarsler

Kvinner som opplever feber, frysninger, alvorlige magesmerter eller en illeluktende utflod, bør kontakte helsepersonell umiddelbart, ifølge Cooper universitetssykehus. Selv om sjeldne, kan en infeksjon utvikle seg etter en D & C. Livmorhalsen eller livmoren kan også bli skadet under inngrepet.

Hvordan behandle anosmi

Anosmi er en sjelden lidelse der pasientene mister sin luktesans og kan da miste sin følelse av smak. Tap av lukt og smak er alvorlig, fordi disse sansene advare folk i fare fra røyk, bortskjemt mat eller skadelige kjemikalier. Flere behandlinger er tilgjengelige, avhengig av roten av problemet.

Hvordan behandle anosmi

Selv anosmia kan være forårsaket av mer alvorlige forhold, bihulebetennelse som blokkerer luktesansen. Legen din kan forskrive antibiotika for å fjerne infeksjonen og bihulene, hvis bakterier er årsaken til infeksjonen. Virusinfeksjoner har ingen kur, er så støttende omsorg som pastiller og nese spray brukes til å fjerne neseborene og lindre blokkering.

Spør legen din om fjerning av polypper. Polypper som ligger i bihulene permanent blokkere luktesanser hvis de forblir. Polypper er vekster i bihulene som blokkerer lukt, som kan fjernes gjennom kirurgi.

Bruk en histamin blocker nesespray for allergi. Allergi forårsake histamin å indusere betennelse og blokkere bihulene. Blokkering av disse kjemikalier i nesen å redusere nivået av væsker. Antihistamin medisiner er tilgjengelige over-the-counter.

gjennomgå ben og brusk reparasjonskirurgi. Kirurgi er en siste utvei for lettelse for noen anosmi pasienter. To typer av kirurgi rette innretnings av nesen, forbedre sanser ved å fjerne blokkeringen fra brusk og ben. Spør legen din om septoplasty og neseplastikk.

Hint

  • Sørg for at behandling som brukes for anosmia er sertifisert av FDA. Noen utøvere lover lindring medisiner ubekreftet av det medisinske fellesskapet. Spør alltid legen din for medisinering historie, kliniske studier statistikk og sertifisering verifisering av FDA.

Hva er endoskoper brukes til?

Endoskop brukes til å undersøke innsiden av kroppen din. Det endoskopet består av et fleksibelt rør som er utstyrt med et kamera og lys. Til tider kan et endoskop være utstyrt med spesielle instrumenter for å utføre bestemte prosedyrer som inkluderer jakt etter tegn på kreft eller å utføre en biopsi.

Biopsier

Ifølge Medical News Today, er den mest vanlige bruken for endoscopies i diagnostisering av kreft. Et endoskop kan utføre delikate prosedyrer uten behov for kirurgi. For eksempel kan et endoskop settes inn i lungene for å trekke lungevevet uten å måtte åpne opp brystet.

Øvre fordøyelsessystemet

Et endoskop kan undersøke medisinske forhold knyttet til spiserøret, magesekken og tynntarmen (eller tolvfingertarmen). Hvis du lider av kronisk kvalme og oppkast, kan din lege bruker et endoskop for å finne årsaken til sykdommen din. Et endoskop kan også brukes til å behandle problemer av fordøyelseskanalen som blødning i magen eller fjerning av polypper.

Palliativ behandling

Ifølge American Cancer Society, kan endoskop bli brukt i behandling av kreft. Smerte forbundet med kreft som har kommet lenger behandlingsmetoder kan lindres ved bruk av et endoskop. Blokkering kan fjernes og trange luftveier kan åpnes ved bruk av et endoskop.

Kirurgi

Endoskop kan hjelpe i ved hjelp av kirurgi. Et endoskop kan brukes under en tubal ligation, når egglederne er bundet. Små svulster kan fjernes. En galleblæren kan også fjernes ved hjelp av et endoskop.

Imaging

Endoskop kan anvendes i avbildnings testing. I en ultralyd, er en transduser (a wand) som er plassert over huden for å plukke opp et bilde. Med et endoskop, er svingeren plassert på enden av endoskop og settes enten i munnen og inn i fordøyelseskanalen eller inn i rektum. Endoskopet kan deretter ta detaljerte bilder av organer og svulster.

Colon Cancer hos barn

Tykktarmskreft er en tilstand som oppstår når unormale celler form og vokse i slimhinnen i endetarmen eller tykktarmen. Disse unormale cellene noen ganger begynner som polypper. Større polypper har potensial til å bli kreft. Kolon kreftceller er mest farlige når de invadere andre deler av kroppen. Tykktarmskreft er sjelden hos barn; kan imidlertid barn med visse arvelige forhold være i faresonen for å utvikle tykktarmskreft.

Forekomst

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er tykktarmskreft svært sjelden hos barn. Bare om lag én av en million barn vil utvikle tykktarmskreft. De barna som utvikler tykktarmskreft vanligvis har noen form for arvelig tilstand som fører til dannelsen av unormale celler.

Årsaker

Tykktarmskreft hos barn har vanligvis genetiske eller arvelige årsaker. En familie mønster av tykktarmskreft kan forekomme. Dessuten kan det være en økt forekomst av tykktarmskreft syndrom i familien. Barn født inn i familier som har en historie av intestinal polypper er en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft i tillegg. I tillegg har barn med ulcerøs kolitt har en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft. Noen typer arvelige tilstander som kan føre til tykktarmskreft er familiær adenomatøs polypose, Lynch syndrom og juvenil polypose syndrom. Barn med noen av disse tilstandene bør overvåkes nøye slik at eventuelle kreftceller kan identifiseres og behandles tidlig.

Utvikling

Barn med tykktarmskreft vanligvis først utvikle svulster på høyre side av tykktarmen, mens voksne vanligvis utvikle venstresidig svulster. Svulstene vanligvis starter som polypper og kan ta flere år å bli ondartet. Barn på en økt risiko for tykktarmskreft kan være nødvendig å ha kirurgi for å fjerne polypper som de oppstår.

Symptomer

Symptomer på tykktarmskreft varierer avhengig av hvor svulster form. Når svulster utvikler seg i den nedre tykktarm eller endetarm, kan avføringsmønster påvirkes. Noen barn vil oppleve langvarig diaré. Når tumorer utvikles på høyre side av colon, kan barnet oppleve vekttap, blodig avføring og redusert appetitt. Hvis svulsten forårsaker en hindring i tykktarmen, kan tarmen blir perforert og kreftceller, kan da være i stand til å spre seg i hele bukhulen. Når dette skjer, kan kreften angriper andre deler av kroppen.

Behandlinger

Barn på en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft bør overvåkes nøye for å finne ut om polypper eller svulster eller tilstede. Fjerning av polypper før de bli kreft er den mest effektive behandling. Men hvis polypper utvikle seg til kreftsvulster andre behandlinger alternativ kan være nødvendig. Barnet kan trenge strålebehandling sammen med kjemoterapi for å drepe kreftcellene før de har en sjanse til å erobre resten av kroppen. I noen tilfeller kan de påvirkes av tumor vekster områder må fjernes kirurgisk.

Er bioidentical hormoner for kvinner som har hatt en hysterektomi?

Er bioidentical hormoner for kvinner som har hatt en hysterektomi?


En kvinne kan gjennomgå en hysterektomi om hun lider av visse medisinske tilstander, som for eksempel fibroidtumorer, visse typer kreft eller endometriose. For kvinner som har hatt hysterectomies, bioidentical hormoner tilby et behandlingsalternativ som kan forbedre deres generelle livskvalitet etter operasjonen.

Betydning

Under hysterektomi, leger ofte fjerne enten hele eller deler av en kvinnes livmor. I enkelte situasjoner kan han også fjerne eggstokkene, egglederne og livmorhalsen. Kvinner som har en hysterektomi ofte begynne en kirurgisk indusert menopause som et resultat av kirurgi, i henhold til MedicineNet.com.

Bioidentical hormoner

Biomedisinske eller lab opprettet hormoner har samme molekylstruktur som østrogen og progesteron produseres naturlig i kroppen, ifølge kvinner til kvinner. Bioidentical hormonbehandling (BHRT) behandler hormonelle ubalanser som oppstår i overgangsalderen når en kvinnes fruktbarhet begynner å opphøre.

Effekter

Ifølge Virgina Hopkins Health Watch, en kvinne som har hatt en hysterektomi og ikke ved hjelp av tradisjonell hormonbehandling eller bioidentical hormonbehandling presenterer etterpå en høy risiko for å dø av hjertesykdom, hjernesykdom eller skjelettsykdommer.

Fordeler

Etter å ha en hysterektomi, kan bioidentical hormoner bidra til å redusere hetetokter, nattesvette, tørr skjede, urinveisproblemer og bein tap, ifølge HysterectomyRX.

Advarsel

Bioidentical hormoner skal ikke brukes langvarig eller på ubestemt tid, med mindre helt avgjørende for symptomlindring, ifølge kvinner til kvinner. Diskutere alle behandlingstilbud for hormonrelaterte problemer du opplever etter en hysterektomi med legen din før du begynner hormonbehandling.

Leep kirurgi bivirkninger

"Leep" står for "Loop elektro Excision Procedure". En Leep prosedyren brukes til å behandle eller diagnostisere en unormal celleprøve test. Hvis ikke behandles eller diagnostisert tidlig, kan unormale celleprøver føre til livmorhalskreft. Leger bruke en trådsløyfe som er koblet til en høy-frekvensgenerator for prosedyren. Den brukes som en kirurgens kniv til nettopp fjerne unormal vev i livmorhalsen. Fordi sløyfen er så tynn og operasjonen så nøyaktig, fører det svært lite skade på vevet rundt det berørte området. Ikke desto mindre, som med en hvilken som helst medisinsk prosedyre, er det mulige bivirkninger.

Under prosedyren

Lokal anestesi blir brukt for prosedyren. Under injeksjonen, kan det være noen små kramper, nesten som en mild menstruasjonskramper. Det bør avta når bedøvelsen trer i kraft. Økt hjertefrekvens er også vanlig når en lokal bedøvelse er gitt. Når leep prosedyren starter, kan det være en kjedelig krampe. Det bør ikke være noen skarpe smerter; hvis det er, umiddelbart fortelle legen. En grønn pasta kalt Monsel Solution brukes etterpå for å hjelpe til med blødning.

Etter inngrepet

For noen dager etter inngrepet, vil det være en mørk brun utladning og liten lukt forårsaket av Monsel Solution. Prosedyren kan også føre til at noen kramper. En lege bør kalles hvis det er overdreven blødning eller blodpropp (mer enn en vanlig menstruasjon), alvorlige kramper, feber over 101 grader Fahrenheit eller noen pus med utslippet.

Det er en sjanse pasienter kan ha en reaksjon på lokalbedøvelse i tillegg.

Risiko og komplikasjoner

Leep risikoer og komplikasjoner er uvanlig. Det kan være kraftig blødning, blodpropp, feber og / eller infeksjon. Det er også en mulighet at unormale vev ble ikke helt fjernet. Utilsiktet kutting eller brenning av normalt vev kan skje, vanligvis fordi pasienten har flyttet under prosedyren. En bekkeninfeksjon kan oppstå hvis pasienten har samleie før livmorhalsen har grodd.

Post-Retningslinjer for prosedyren

For å unngå bivirkninger, ikke gjør tunge løft og unngå seksuell aktivitet i fire uker. En smertestillende som for eksempel Motrin kan tas for å lette kramper. Ikke douche, bruke tamponger eller bruke reseptbelagte vaginale kremer i minst fire uker.

Fordeler

Leep er en minimal invasiv og en relativt smertefri prosedyre. Det er gjort i legens kontor, og pasienter kan gjenoppta sine normale aktiviteter i løpet av 24 timer. Det er en rask og enkel måte å fjerne unormale vev som kan gjennomgås av en patolog for å avgjøre om ytterligere behandling er nødvendig.

Hvordan behandle celleforandringer

Hvordan behandle celleforandringer


Celleforandringer er betegnelsen for unormal cellevekst på livmorhalsen, vanligvis forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer som HPV. Cellene er forstadier, men de er ikke kreft. Noen unormale celler indikerer en mild grad av tilstand som kan utvikle seg til en alvorlig stadium med kreftceller på livmorhalsen overflaten. Denne artikkelen beskriver cervical dysplasi behandlingstilbud tilgjengelig for de varierende grader av tilstanden.

Hvordan behandle celleforandringer

•  Få en diagnose fra din gynekolog for celleforandringer alvorlighetsgrad fordi ulike behandlingstilbud er mer hensiktsmessig for ulike grader av tilstanden. En vanlig metode for diagnose er en colposocpy eksamen.

Monitor mild cervical dysplasi med gjenta celleprøver hvert tre til seks måneder. I en mild form kan det klare seg selv, men det kan fortsatt bli verre. Konsekvent oppfølging vil oppdage noen progresjon av tilstanden, slik at riktig behandling kan gis.

Spør legen din om cryosurgery for mildt moderat celleforandringer. Denne behandlingen enkelt og billig ødelegger celler ved å fryse dem. Flytende nitrogen reiser gjennom en sonde frysninger cervix vev til -20 grader Celsius. Denne metoden kan ikke ødelegge alle unormale celler fordi dybden bare kan tilnærmes, så det er bedre egnet for milde og moderate tilfeller.

Utforsk alternativene av elektro-kauterisering og loop excision for moderat dysplasi. Begge bruker elektrisitet som går gjennom en liten sonde. Elektro-kauterisering dreper-celler, mens sløyfen eksisjon fjerner cellene slik at de kan sendes til laboratoriet for analyse.

Lær om laser fordamping, en celleforandringer behandling som gir en raskere utvinning tid enn cryosurgery. Dette in-kontor prosedyre nettopp dirigerer en liten stråle av lys til riktig sted og dybde. Selv om de fleste leger anbefalte dette state-of-the-art prosedyren, ikke alle av dem eier utstyret, og derfor kan det kreve en dyrere sykehus besøk.

Surgically fjerne en kjegle av livmorhalsen hvis legen ikke kan garantere at unormale celler ikke har vokst i de dypere vev lag av livmorhalsen. Et laboratorium vil analysere kjegle til å identifisere eller utelukke kreft. Denne behandlingsmetoden er sjelden og kan hindre fertil.

Planlegg en hysterektomi hvis celleforandringer behandling Målet er fullstendig utrydding av tilstanden, og du ikke ønsker å få barn i fremtiden.

Hint

  • Ingen behandling kurerer celleforandringer fordi tilstanden kan alltid gå tilbake.

Hvordan forberede for en leep Prosedyre

Leep betyr sløyfe elektrokirurgisk excision prosedyre. Fremgangsmåten krever bruk av et tynt, løkketråd ladet med lavspent elektrisk strøm for å fjerne unormale vev fra livmorhalsen. Prosedyren er vanligvis utføres i din gynekolog kontor i motsetning til et sykehus. Det er en poliklinisk prosedyre som vanligvis varer i ca 20 minutter. De fleste pasienter er i utgangspunktet tilbake til sine normale liv i løpet av 3 dager. Her er noen tips for å hjelpe deg med å forberede både fysisk og følelsesmessig for en LEEP.

Hvordan forberede for en leep Prosedyre

•  Bli informert. Snakk med legen din, gjennomføre din egen forskning og finne ut hver bit av informasjon du kan om leep før du går inn for å ha prosedyren. Kunnskap er makt, og jo mer du vet, jo mer komfortabel blir du med prosedyren.

•  Planlegg leep for en tid når du ikke vil være på menstruasjonen. Hvis du begynner mensen på dagen leep er planlagt, vil du trenger for å planlegge prosedyren. Menstruasjon gjør livmorhalsen veldig vanskelig for legen å se klart.

Unngå samleie og skylling i 48 timer før prosedyren.

Påkall fadderordning. Rekruttere en venn eller familiemedlem til å ta deg til leep slik at du har noen til å kjøre deg hjem. Du kan også være lurt å ha noen stikke rundt med deg for en dag eller så for å sikre at du ikke har noen komplikasjoner fra prosedyren.

Avstå fra å ta noen aspirin eller aspirin-baserte medisiner før prosedyren.

Vær forberedt på å unngå samleie, tamponger, tunge løft, skylling og badestamper eller bad i 1 måned etter inngrepet. Disse kan øke risikoen for infeksjon.

Hint

  • Under leep, vil du bli bedt om å fjerne klærne fra livet og ned og dekke opp med et papir teppe. Da vil du sette føttene i stigbøyler og et spekulum skal settes inn i skjeden som i en rutinemessig bekken eksamen. Neste en gel-dekket elektroden og vil bli plassert på låret for å jorde elektrisk strøm og forhindre fare for støt. Din lege vil forberede livmorhalsen med en eddiksyre og jod løsning for å gjøre de unormale cellene mer synlig, og deretter administrere en lokalbedøvelse i livmorhalsen til nummen det og hindre smerter. Når livmorhalsen er utarbeidet, vil legen fjerne unormale celler og vev og sende dem for videre testing.
  • Den leep kommer med noen milde bivirkninger, og utgjør mulige risikoer. Det er viktig at du snakker med legen din om dine risikofaktorer og anbefalte behandlingsforløpet før har prosedyren. Kontakt legen din hvis du presentere noen av disse symptomene etter en leep: Du har feber over 100 grader F (37,8 grader C). Du har sterke magesmerter. Du har noen utflod fra skjeden som har en dårlig lukt. Du har blødninger som varer mer enn 1 uke.

Blødning etter en endometrial ablasjon

Når en kvinne opplever overdreven blødning under eller i mellom hennes menstruasjonsperioder, kan hun begynne å oppleve andre helseproblemer, som for eksempel anemi. Kraftig blødning kan forstyrre livet hennes, og tvang henne til å skjære ned arbeid og / eller glede aktiviteter. Kraftig blødning kan også få henne til å slutte å være intime med sin partner. Hvis hun ikke ønsker å ha henne reproduktive organer fjernet, kan hun gjennomgå endometrial ablasjon.

Unormal blødning

Endometrial ablasjon utføres på en kvinne som opplever kraftig blødning; hun kan ha svært lange episoder av blødning eller kan oppleve blødning i mellom hennes perioder. En lege bør foreskrive medisiner for å stoppe blødningen før vi foreslår en endometrial ablasjon, som gjør at de fleste kvinner å gå tilbake til sin normale aktivitetsnivå innen ett eller to dager.

Endometrial ablasjon Definert

Hvis en kvinne har ingen andre enn unormal blødning andre problemer, kan endometrial ablasjon vurderes som et alternativ til under en hysterektomi. Denne fremgangsmåten, som ødelegger endometrium (livmorslimhinnen), blir oppnådd ved hjelp av en resectoscope eller lite teleskop, som gjør at gynekologen å se inn i livmoren og kan også brukes for å fjerne små polypper og fibroidene under selve ablasjon. Den resectoscope virker via en liten trådsløyfe som benytter elektrisk energi til å fjerne eller koagulerer endometrievev.

Hvem kan dra?

Kvinner som opplever kraftige blødninger med ingen andre gynekologiske problemer kan dra nytte av denne prosedyren. Den "ideelle" pasienten for denne prosedyren bør ikke ha livmor eller endometrial lidelser, inkludert en endometrium som er for tynn; ikke har kontrakt livmorkreft eller endometriehyperplasi (økt cellevekst av livmorslimhinnen); ikke har lidd en fersk livmor infeksjon eller graviditet; og ikke være post-menopausal. Alle de reproduktive organer skal holdes; bare Slimhinnen blir fjernet og / eller cauterized.

Post Prosedyre Bleeding

Etter en endometrial ablasjon, kan blødninger reduseres til et normalt nivå, eller stoppe helt. Dr. Paul D. Indman, melder MD at 58 prosent av pasienter som har gjennomgått endometrial ablasjon har ingen blødning overhodet innen ett år; balansen ikke vil ha noen blødning eller meget lette perioder etter inngrepet. Hvis en kvinne har en tilstand kalt adenomyosis, som er en vekst av endometrium inn i livmorveggen, kan hun oppleve gjenvekst av endometrium sammen med en gjenopptagelse av kraftig blødning. Hvis dette er tilfelle, blir endometrial ablasjon ikke anbefalt

Grunner til å skjære ned Bleeding

Endometrial ablasjon er primært gjort for å stoppe unormalt kraftig blødning. Kvinnen må diskutere hennes ønsker om etter prosedyren blødning med hennes gynekolog; vil hun lettere menstruasjonsstrømmer, eller vil hun blødningen helt stoppet? For noen kvinner er endometrial ablasjon en trygg, muligens permanent måte å avslutte blødning, som har samme effekt som andre elektiv kirurgi.

Nasal Polyp Cure

Nasal Polyp Cure


Nesepolypper er ikke-kreftsvulster som dannes i nesegangene og sinus hulrom. Selv små nesepolypper sjelden føre til noe ubehag og kan aldri kreve behandling, kan store nesepolypper forårsake kronisk bihulebetennelse, pusteproblemer og kan også føre til tap av luktesansen. Når nesepolypper krever behandling, de mest vanlige kurer er oral medisin, nesespray og kirurgi.

Oral medisin

Den hyppigst foreskrevet medisiner for nesepolypper er prednison, et oralt kortikosteroid. Prednison effektivt krymper nesepolypper innen en til to uker. Det er viktig ikke å bli værende på prednison lenger enn det som er absolutt nødvendig, fordi det kan føre til alvorlige bivirkninger, som for eksempel ladrenal undertrykkelse, høyt blodsukker, Cushing syndrom, vektøkning, beinskjørhet og glaukom, hvis de brukes for en lengre periode.

Nesespray

Nesespray kan være foreskrevet av seg selv eller i tillegg til Prednisolon som en kur for nesepolypper. En kortikosteroid nesespray, slik som Flonase, Rhinocort og Nasarel, vil redusere nasal betennelse og krympe nesepolypper. Selv om kortisonnesespray en tendens til å kurere nesepolypper mindre raskt enn prednison, noen leger foreskrive dem før oral medisin fordi en sprayboks er mindre sannsynlig å indusere negative bivirkninger.

Kirurgi

Hvis en nasal polypp ikke svare på oral medisin eller nesespray, og kirurgi kan være nødvendig. Avhengig av størrelsen og plasseringen av polypp, legen din vil planlegge en polypectomy eller en endoskopisk bihulekirurgi. En polypectomy er en rask poliklinisk prosedyre som innebærer å bruke en suge enhet som kalles en microdebrider å kutte og fjerne myke polypp vev. En endoskopisk bihulekirurgi er også en poliklinisk prosedyre, men det er mer involvert og tidkrevende enn en polypectomy. Under endoskopisk bihulekirurgi, setter kirurgen et endoskop med et kamera gjennom neseborene og inn i din lomme hulrom. Når endoskopet gir et klart bilde av nasal obstruksjon, er små kirurgiske instrumenter brukes til å fjerne polypp.

Hvordan ta vare på fordøyelsessystemet

Magen blir tatt opp nesten utelukkende av organene i fordøyelsessystemet, så det burde ikke være overraskende å finne at når det ikke fungerer godt, du føler deg elendig. Du tenker kanskje at hvis du føler deg bra du er godt, men du trenger regelmessige medisinske tester for å være sikker. Følgende er fremgangsmåten for å ta vare på fordøyelsessystemet.

Hvordan ta vare på fordøyelsessystemet

•  Spis riktig. Konsumere protein, karbohydrater og fett i riktige mengder, og sikre at du får rikelig med fiber. Spis regelmessig.

Drikk rikelig med vann og unngå sukkerholdige drikker eller de som inneholder koffein. Begrense alkoholholdige drikker til 2 per dag.

Oppgave. Flytte rundt hjelper ting flytter sammen.

Vær på vakt for problemer som ikke går bort. Symptomer som halsbrann, forstoppelse og magesyke kan være forårsaket av ting som mindre som en dårlig chili hund eller så alvorlig som kreft. Hvis du har vært plaget i mer enn et par uker, bør du oppsøke lege.

Få planlagte tester. Legen din vil fortelle deg når du trenger å ha regelmessige koloskopier å finne og fjerne forstadier polypper. Hvis legen anbefaler andre tester, får dem også.

6. Slutte å røyke. Blant de mange grunner til å slutte å røyke, det bidrar til fordøyelsesproblemer som halsbrann, magesår og gallestein.

Hint

  • Det finnes en rekke over-the-counter medisiner som kan hjelpe med ubehag forårsaket av fordøyelsesproblemer. Kjøp dem nå for å holde på hånden i hjemmet, fordi du ikke vil føle deg som du kjører til apotek for å få dem når du trenger dem.
  • Hvis du har sterke magesmerter som er ledsaget av feber, holder deg fra å spise eller blir verre, bør du oppsøke lege. Hvis smertene er ledsaget av blod i urin, avføring eller oppkast, ledsaget av abdominal hevelse, ledsaget av kortpustethet eller svimmelhet eller flytter til brystet eller skuldrene, gå til legevakten.

Hvilke forberedelser er nødvendig for koloskopi?

En kolonoskopi er en test som skjermer en pasient for tykktarmskreft ved å sette inn et lite videokamera inn i endetarmen slik at legen kan se tilstand i tykktarmen.

Forberedelse

Koloskopi forberedelse, ifølge Dr. Timothy Moynihan fra Mayo Clinic, er å tømme ut væske og avføring fra tykktarmen.

Avføringsmidler

Dagen før prosedyren, vil legen få pasienten ta avføringsmidler, er forsiktig med å foreslå den riktige, som noen avføringsmidler ikke kan brukes av de med hjerte-eller nyresykdom.

Flytende Diet

Pasienten er tillatt bare alkoholisk, klare drikker til å drikke slik som buljong, juice, vann, svart kaffe eller te. Ingen fast føde og ingen røde væsker er tillatt i 24 timer før prosedyren, ifølge Dr. Moynihan.

Spør om medisiner

Medisiner som inneholder jern eller jern piller kan trenge å bli stoppet fordi jern kan farge slimhinnen i tykktarmen.

Alder for Screenings

Mayo Clinic råder koloskopi screenings start når pasienten er 50 år gammel. Konsekvent negative screenings bety at pasienten kan vanligvis stoppe prosedyren 75 år gammel.

Mål

Å ha regelmessige koloskopi screenings som tester og fjerne kolon polypper vil bidra til å forhindre tykktarmskreft.

Koloskopi Prosedyre Beskrivelse

En koloskopi lar legen din tydelig se innsiden av tykktarmen og endetarmen for å sjekke for medisinske tilstander og misdannelser. Koloskopier er anbefalt i noen tilfeller når blod er funnet i avføringen, for personer med en familie historie av kolorektal kreft, og for eldre mennesker.

Typer

Det er to hovedtyper av koloskopier. Under en tradisjonell koloskopi, er et rør inn i endetarmen for legen å se på og undersøke inne. Under en virtuell kolonoskopi, en CAT eller CT-scanner som brukes til å vise tykktarmen fra utsiden, mens en mindre rør er satt inn for å pumpe inn gass.

Time Frame

Pasienter begynne å forberede seg for sine koloskopi 24 timer før eksamen. Legen din vil trolig gi en kraftig resept avføringsmiddel for å tømme tarmen, tykktarm og endetarm av all avføring. Du trenger å bo nær et bad. Eksamen selv tar 20 minutter til en time.

Funksjoner

I en tradisjonell koloskopi, vil pasienten bli gitt et beroligende middel, og legen vil sette inn et rør inn i endetarmen. Røret inneholder en lys, et kamera og en plass for verktøy, i tilfelle at legen må fjerne en polypp. Luft pumpes inn gjennom røret.

I en virtuell koloskopi, vil pasienten ikke bli bedøvet med mindre polypper oppdages. Et lite rør er plassert inn i rektum for legen å pumpe gassen inn, mens CT-skanner skaper et bilde av kolon fra utsiden. Dersom polypper oppdages, kan pasienten gis en standard kolonoskopi for å fjerne dem.

Betraktninger

På grunn av beroligende midler, vil du trenger noen til å kjøre deg hjem etter inngrepet.

Misforståelse

Koloskopier er vanligvis ikke smertefullt, men kan være ubehagelig. Mange pasienter opplever forventning er langt verre enn eksamen.

Advarsel

Hvis avføringen blir værende i tykktarmen, kan legen ikke får en komplett titt på innsiden, og resultatene kan ikke være avgjørende. Virtual kolonoskopi kan ikke være så grundig som tradisjonelle koloskopier, og mindre polypper kan unngå å bli oppdaget.

Hva er Biopsi Testet for Under en koloskopi?

Ifølge American Cancer Society, er tykktarmskreft den tredje vanligste kreftformen hos både menn og kvinner i USA. Symptomer på tykktarmskreft, er de samme som symptomer på andre sykdommer. For å finne årsaken til disse symptomene, kan en koloskopi og biopsi gjøres. Disse diagnostiske tester vil hjelpe legen avgjøre hvilke behandlinger kan være nødvendig. Biopsier er testet for å finne ut hvilken sykdom kan være årsaken til symptomene.

Koloskopi

En koloskopi lar legen se innsiden tykktarm og endetarm. Med denne testen kan legen din for å oppdage betent vev, sår eller uvanlige vekster som kan være begynnelsen på kreft. En koloskopi brukes til diagnose årsaken til endringer i avføring, magesmerter, rektal blødning eller uforklarlig vekttap. En koloskopi er en poliklinisk prosedyre, og utvinning er vanligvis rask.

Biopsi

Under koloskopi, kan legen beslutte å fjerne en liten prøve av vev for testing. Denne fjerning av vev kalles en biopsi. Tissue fjernet kan sees under et mikroskop og undersøkt for tegn på sykdom. Testing vev fjernet under en biopsi vil fortelle legen din hva sykdom kan være årsaken til symptomene.

Kreft

Vev fjernet under en biopsi kan avsløre kreftceller. Dette vevet kan komme fra unormal vekst som polypper og svulster eller fra betent slimhinnen vev. Tidlig påvisning av tykktarmskreft bidrar til å forbedre sjansene for utvinning. Kreftceller dannes når normale celler muterer og vokse ukontrollert. En biopsi kan bidra til å oppdage kreftceller før de har vokst til svulster og skapt blokkeringer i tykktarmen.

Polypper

Polypper er utvekster som stikker ut fra slimhinnen i tykktarmen eller endetarmen. Polypper kan være begynnelsen på kreft. Polypper er forstadier vekster som kan øke risikoen for å utvikle kreft. Under en koloskopi vil legen fjerne eventuelle polypper funnet. Fjerne polypper kan bidra til å forhindre din fra å utvikle kreft.

Abscesser

Når vevet blir infisert kroppens immunforsvar bekjemper tilbake ved å sende hvite blodlegemer til det infiserte området. Som hvite blodlegemer samle seg i området pus begynne å danne. En oppbygging av væske, levende og døde hvite blodceller, kan dødt vev og bakterier dannes. Dette abscess kan forårsake smerte, endringer i avføring og blødning. Infisert vev fjernet under en biopsi kan testes for å fastslå hva som forårsaker abscess. De fleste abscesser er behandlet med antibiotika for å stoppe infeksjonen.

Kroniske sykdommer

Din biopsi kan også bli testet for kroniske inflammatoriske tarmsykdommer. Crohns sykdom er en kronisk inflammasjon av mage-tarmkanalen. Hirschsprungs sykdommen er kronisk blokkering av tykktarmen på grunn av feilaktig muskelbevegelser. Ulcerøs kolitt gjentas hevelse i tarmen som fører til fortykkelse av vegger med arrvev. Tissue testet kan hjelpe legen avgjøre hvilke av disse kroniske sykdommer du har og hvilke behandlinger ville være best.