Digidexo.com

bindende mat

Liste over matvarer som er bindende

Liste over matvarer som er bindende


Alle trenger litt hjelp av og til når det gjelder å regulere sine tarmer. Stress, alkoholinntak, krydret mat og en rekke sykdommer kan alle skape kaos på din mage-tarmkanalen. Hvis du arbeider med diaré, uregelmessigheter eller på annen måte trenger bare å herde din krakk, holde seg borte fra fett, krydder og høy-fiber matvarer for en stund og legge disse matvarene i kostholdet ditt.

Brat Diet

Dette akronym diett kan behandle diaré, hardner avføring og hjelpe med ubehagelig aktiv fordøyelsessystemer generelt. De viktigste elementene er bananer, ris, applesauce og toast. Bananer og applesauce både fungerer som lav-fiber frukt fulle av pektin, som fungerer som en naturlig gelatin-lignende stoff å tykne og binde andre matvarer. Ris, eller ris korn, og toast er både stivt og binding i mage-tarmkanalen.

Meieriprodukter

Forutsatt laktose ingredienser er ikke roten årsaken til eventuelle fordøyelsesproblemer, melkeprodukter som melk, ost, yoghurt og iskrem er alle krakk-herdende matvarer. Lav-fett produkter fungerer bedre enn fet seg fordi fett selv motstå bindende. Yoghurt og iskrem med frukt vil heller ikke hjelpe så mye som vanlig varianter. Krem supper, uten fiber grønnsaker eller bønner, er også spesielt bindende.

Frukt og grønnsaker

De aller fleste av frukt og grønnsaker er ikke bindende, men det finnes noen få unntak. Fruktjuicer kan bli harde avføring hvis de er fullt anstrengt, siden fibrene i massen vil løsne tarmer. Skrelte, kokte poteter vil også fungere som en bindende mat. Som i Brat Diet, er eplesaus også en passende frukt kilde som også binder.

Brød og Korn

Hele korn brød produkter tjene ros for sin fiberinnhold og bør bli tatt ut av en bindende mat diett helt. Stick med hvitt brød, raffinert korn og bearbeidet hvitt mel produkter som stk saltet kjeks, pannekaker, bagels og beriket pasta. Disse stivt, lav-fiber matvarer hjelpe med sine bindende egenskaper og er ofte spiselig når du arbeider med distressed mager.

Kjøttprodukter

Kanskje en vegetarianer du kjenner har allerede fylt deg inn på denne: kjøtt gjøre deg mindre tilbøyelig til å flytte tarmer. Rødt kjøtt, svinekjøtt, fjærfe og fisk alt vil forsinke fordøyelsessystemet og herde avføringen. Fordi fett og oljer løsne tarmer, kan slankere proteiner være best for å bremse fordøyelsessystemet, men generelt noe kjøtt vil bremse ting ned mer enn sine oljer vil få fart på sakene. Buljong hjelper også med binding, så lenge det ikke har grønnsaker eller bønner i det.

Mat som øker østrogennivået

Mat som øker østrogennivået


Dietary østrogen (phytoestrogen) kan bli funnet i en rekke matvarer og urter, selv om nivåene varierer i henhold til kilden. Studier har vist fytoøstrogener ha helsemessige fordeler som inkluderer redusert risiko for brystkreft, prostatakreft og kardiovaskulær sykdom, så vel som beskyttelse mot osteoporose og avlastning av menopausale symptomer. Kvinner kan spise mat med høyt østrogen for å forsyne kroppen med østrogen det er behov for å lindre menopause symptomer. Det er fem grupper av fytoøstrogener som kan finnes naturlig i mat.

Bioflavonoider

Bioflavonoider finnes naturlig i en rekke forskjellige planter, og er kjent for å hjelpe kroppen til å regulere østrogennivåer. Resveratrol er en bioflavonoid som forekommer naturlig i druer og rødvin, og har blitt klassifisert som en phytoestrogen basert på dens evne til å binde seg til og aktivere østrogenreseptorer. Bioflavanoids finnes i grønnsaker, noen urte te og krydder. De gir druer deres fiolett farge, og de som finnes i soyabønner har noen østrogen-lignende aktivitet, så vel. Studier har også vist at bioflavanoids kan erstatte østrogen og lindre hetetokter i overgangsalderen kvinner. Flavonoider kan bli funnet i nesten alle planter, men konsentrasjonen varierer. Sitrusfrukter, for eksempel, bokhvete og alle hvite og gule blomster har svært høye konsentrasjoner.

Flavones

Flavones er en del av den gruppen av fytoøstrogener som kalles flavonoider også. Flavones er til stede som flavonoid glykosider (sukker) i blomster, blader og frukt vev av levende planter. Flavones i enkelte matvarer har vist seg å regulere østrogennivå. Disse matvarer inneholder selleri frø, persille, selleri, grønn pepper, timian, kamille, gulrøtter, olivenolje, peppermynte, rosmarin og oregano.

Isoflavoner

Soya er den vanligste matkilde av isoflavoner, men de kan også finnes naturlig i belgfrukter, alfalfa, kløver og lakris. Studier har vist at kvinner gitte isoflavon kosttilskudd og melk i en periode på en måned lenger opplevd menstruasjonssykluser, som er fordelaktig fordi de resulterer i redusert levetid eksponering overfor østrogen og lavere risiko for brystkreft. Isoflavoner finnes i høy konsentrasjon i soya bønner og soyabønneprodukter, slik som tofu, soyamel og nudler. Kalsium-befestet soyamelk er en phytoestrogen rik matkilde.

Coumestrol

Coumestrol, en annen type av flavonoid, har vist seg å etterligne den biologiske aktivitet av østrogen. Coumestrols er funnet i en rekke planter, og på grunn av deres østrogeniske aktivitet, har de blitt studert for å finne ut hvor de kan brukes til å behandle naturlig østrogennivåer hos kvinner. Coumestrol kan finnes i flere typer belgfrukter, rosenkål og spinat, men kan finnes i høyere konsentrasjoner i kløver og soyabønner.

Lignans

Lignaner stimulere produksjonen av kjønnshormon-bindende globulin (SHBG), et glykoprotein produsert i leveren. Lignaner er blitt vist å redusere brystkreftceller. Kvinner som inntar mat med høye konsentrasjoner av lignans erfaring økt progesteron-til-østrogen-forhold, og færre anovulatorisk sykluser, som er eggløsningssyklus hvori eggløsning ikke finner sted. Dette indikerer at inntak av lignans resulterer i forbedret eggstokkfunksjonen. Lignans kan bli funnet fiberrike matvarer som linfrø, samt andre oljeholdige frø som sesam. Det er også funnet i hele korn som knapt og hvete, belgfrukter som bønner, lima bønner eller kikerter og grønnsaker som gulrøtter, aubergine, yams eller gresskar.

Andre østrogen-rik mat

Det er flere andre matvarer som inneholder fytoøstrogener som hjelper regulere østrogennivået naturlig. Frukt som epler, dadler, plommer og kirsebær, og grønnsaker som rødbeter, tomater, oliven, poteter, agurk, aubergine og brokkoli er alle kilder til naturlig østrogen. Du kan også prøve korn som havre, humle og ris, eller frø som fennikel, solsikkefrø og alfalfa. Bønner som gule erter, black-eyed peas, lima bønner og marinen bønner er østrogen-rik mat og urter og krydder med østrogen-lignende egenskaper inkluderer hvitløk, ingefær, salvie te, gurkemeie og oregano.

Mat eller væske som utløser migrene

Migrene kan være forårsaket av mange faktorer. En av de mest vanlige årsaker til disse hodepine er spesielle typer matvarer. Det er vanligvis en additiv eller noen form for urenhet funnet i maten eller lagt til maten for å øke lengden på tiden maten vil vare på dagligvare sokkel som forårsaker hodepinen.

Cheese

Den vanligste årsaken i hodepine er en kjemisk kalt Tyramine, som er til stede i alderen matvarer, særlig ost. De lengre visse typer oster er alderen, blir mer tyramin opprettet.

Alderen Drinks

Rødvin og alkoholholdige drikker inneholder også Tyramine, som kan utløse hodepine. Druer brukes i vinen blir igjen etter en viss tid til å gjære. Bygg og humle har lov til å gjære i løpet av prosessen med å lage øl.

Andre Aged Solid Foods

Nitrater er en annen vanlig trigger. Nitritt er funnet i det høyeste innholdet i bearbeidet kjøtt, som for eksempel de som finnes i deli eller prepackaged i nedkjølt delen av en matbutikk. De kan også bli funnet i hermetisk kjøtt, for eksempel spam eller potte kjøtt.

Kinesiske Foods

Mononatriumglutamat (MSG) er et tilsetningsstoff som brukes til å forbedre smaker. En av de vanligste stedene å finne MSG er i kinesisk mat, både i butikken og på restauranter, men MSG kan brukes i noe mat.

Nøtter

Nøtter er vanligvis plukket tidlig i deres vekst syklus og lov til å sitte i dårlig ventilerte poser, enten i prosessanlegg eller på vei til prosesseringsanlegg. Mold funnet i peanøtter er en vanlig trigger for migrene.

Te, kaffe, brus og energidrikker

Te, kaffe, cola og energidrikker er fulle av koffein. Koffein øker hastigheten på hjertet. Dette fører til en utvidelse av blodårene, noe som kan utløse hodepine.

Mat som forårsaker migrene hodepine

Migrene har en rekke årsaker. Selv visse matvarer ofte føre til migrene. Disse matvarer er kjent som utløser migrene. Migrenepasienter bør holde en mat logg for å spore hva de har spist før opplever en migrene. Matvarer som ikke er vanlig migrene triggere kan også føre til migrene.

Dairy

Meieriprodukter som kan forårsake migrene inkluderer kumelk, geitemelk, ost og yoghurt.

Kjøtt

Alle typer kjøtt kan utløse migrene. Dette inkluderer fjærfe. Egg kan også føre til migrene.

Grønnsaker

Migrene kan også være forårsaket av grønnsaker. Tomater, mais og løk er mulige utløser migrene.

Frukt

Noen frukter er vanlige årsaker til migrene. Dette inkluderer alle sitrusfrukter, epler og bananer.

Andre Triggers

Andre årsaker til migrene inkluderer hvete, nøtter og sjokolade.

Mat som utløser migreneanfall

Mat som utløser migreneanfall


Migreneanfall er preget av alvorlige hodesmerter og er ofte ledsaget av kvalme, oppkast og følsomhet for lys, lukter og lyd. Et migreneanfall kan vare alt fra 4 timer til 3 dager, ofte forårsaker den lidende til å sette livet sitt på vent. Mens de utløser migrene kan variere fra person til person, er det flere felles mat utløser rapportert å bringe på migreneanfall. De vanligste matvarer som utløser migreneanfall er listet opp her.

Tyramin

Tyramin er et stoff naturlig dannet fra nedbryting av protein i en food som det aldre. Mat som inneholder store mengder tyramin inkluderer alderen oster, rødvin, yoghurt, alkoholholdige drikkevarer, rømme, bearbeidet kjøtt, pickles, avokado og noen bønner, for eksempel garbanzo, pinto og lima.

Alkoholholdige drikker

Alkoholholdige drikkevarer øker blodtilførselen til hjernen. Rødvin, champagne og øl er de mest identifiserte utløsere av migreneanfall.

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler kan utvide blodårene, utløser migrene hos noen individer. De mest vanlige tilsetningsstoffer som forårsaker migreneanfall er nitrater, nitritter, kjøtt tenderizers og mononatriumglutamat (MSG), som er en smaksforsterker funnet i orientalske matvarer, soyasaus, bearbeidet kjøtt og mange emballerte matvarer.

Koffein

Koffein er en mild stimulerende finnes i kaffe, te, sjokolade, kakao, brus og noen smertestillende medikamenter. Koffein constricts hjernens blodkar, noe som utløser migreneanfall i mange mennesker.

Sjokolade

Sjokolade inneholder fenyletylamin og teobromin, så vel som koffein. Disse naturlige kjemikalier kan forårsake et migreneanfall ved å endre den cerebrale blodstrøm og avgi noradrenalin, som er en kjemisk belastning i hjernen som øker blodtrykket, hjertefrekvensen og blodstrømmen.

Mat for å unngå for migrenepasienter

Mat for å unngå for migrenepasienter


Migrene smerte er funnet hos pasienter rundt om i verden, som påvirker millioner av lider. Migrene kan utløses av mat, stress og til og med hormoner. Ved å holde en matdagbok, kan pasienter finne matvarer som utløser smerte og eliminere dem fra kosten. Migrene er utløst av de samme matvarer eller tilsetningsstoffer i de fleste pasienter. Kjenne dine triggere vil føre til et liv med mindre migrene smerte.

Meieriprodukter

Meieriprodukter bære proteiner som øker slimproduksjon. Denne økte produksjonssteder økt press på hjernen, som ofte resulterer i migrene smerte. Ost, spesielt i alderen varianter, yoghurt, melk og iskrem er de vanligste meieri triggere. Eliminering eller reduksjon av mengdene av disse matvarer i kosten vil føre til færre migrene.

Koffein

Koffein er blitt funnet å være en trigger, men det kan også bidra til å lindre migrene smerte hvis forbrukes ved angrep av hodepine. Koffein stimulerer blodårene. Dette kan føre til økt trykk blodkar, resulterer i smerte. Bruke koffein til å redusere smerten er bare effektiv hvis migrene ikke ble utløst av inntak av koffein. Brus, bør te og kaffe unngås for å redusere hyppigheten av migrene. Ved å begrense inntak av koffein til to drikker per dag, bør migrene smerte forbli kontrollert.

Alkohol

Alkoholholdige drikker inneholder tilsetnings tyramin, noe som øker risikoen for migrene smerte når forbrukes. Dette, kombinert med de dehydrerende effekten av alkohol, øke denne drikkens utløsende effekter. Unngå alkoholholdige drikkevarer og høye nivåer av tyramin, som rødvin, øl og sherry. Rødvin blir ofte referert til som et sunt drikke, å redusere helserisikoer. Selv om dette er sant for en rekke sykdommer, er det et viktig trigger av migrene smerte, og lider bør unngå den.

Aspartam

Kunstig søtstoff inneholder aspartam er en høy migrene trigger. Diett brus, te og mat med kunstige søtstoffer bør unngås. Mange ganger, vil en migrene begynne innen 30 minutter etter inntak av kunstig søtningsmiddel. Aspartam er solgt under en rekke merkenavn. Les pakker av kunstige søtstoffer nøye for å unngå tidkrevende dette kjent trigger.

Mat-additiver

Mat som inneholder tilsetningsstoffer som mononatriumglutamat (MSG) og nitrater vil øke sannsynligheten for et migreneanfall. Disse additiver anvendes for å bevare matvarer, for konditorfarge og for å forhindre at mat-forgiftning. De er vanligvis forkledd bak en etikett proklamerte "naturlige smakstilsetninger." Unngå bearbeidet mat, som inneholder den høyeste mengde av additiver.

Mat for migrene relief

Mat for migrene relief


Millioner av amerikanere lider av migrene smerte hvert år. De bankende smerte og bivirkninger av migrene kan vare i noen timer til flere dager. Finne mat som utløser smerten er nyttig for å hindre migrene, men det finnes også matvarer som vil bidra til å redusere smerte. Forebygging er nøkkelen, men når den pulserende smerter av et angrep streik, det er naturlige måter å redusere og eliminere den.

Koffein

Koffein er ofte en trigger for migrene smerte hos noen pasienter, men mange finner lettelse fra den stimulerende effekten. Ved utbruddet av smerte, drikker en kopp sterk svart kaffe eller en boks med koffeinholdige brus kan lindre migrene smerte. Alltid være sikker på å unngå diett brus, som kunstig søtningsmiddel er en ledende trigger migrene smerte.

Koffein er effektiv på grunn av innsnevring virkning det har på blodkar. Som en migrene setter inn, blodårene utvide seg. Koffein motvirker denne utvidelsen, slik at trykket og smerte. Den er også effektiv til å øke effektiviteten av smertestillende medikamenter.

Kalsium rik mat

Matvarer som er rike på kalsium kan redusere smerter forbundet med en migrene og selv bidra til å forhindre migrene smerte. Pasienter kan stole på en tygge kilde til kalsium tablett daglig eller konsumere kalsium-rik mat. Å unngå meieriprodukter er nøkkelen til denne metoden være effektive, som meieri er en høy utløser migrene smerte. Gode ​​kilder til kalsium er grønne grønnsaker, nepe greener og spinat.

Magnesium Rich Foods

Magnesium-rik mat vil lindre og med forhindre migrene smerte. Magnesium er nødvendig for normal funksjon blodåre. Lave nivåer vil utløse blodårene i hodet, forårsaker migrene smerte å utvikle. Denne forekomsten kan økes i løpet av kvinnens menstruasjonssyklus. Legge til et supplement til diett eller øke mengden av magnesium-rik mat som forbrukes vil redusere og avverge fremtidige smerte. Se etter mørkegrønne grønnsaker, som spinat og Chard.

Omega 3 fettsyrer

Legge mat rik på Omega-3 fettsyrer i kosten vil hjelpe i forebygging av migrene smerte, og også bidra til å eliminere smerten ved utbruddet. Omega-3 fettsyrer hjelpemiddel i den korrekte funksjon av blodkar, en vanlig årsak til migrene smerte, og fungere som en anti-inflammatorisk. Fisk som tunfisk og laks er gode kilder til omega-3 fettsyrer.

Ginger

Ginger vil lindre migrene smerte under et angrep. Det er ingen forebyggende fordeler til ingefær, men forbruker ingefær te eller drevet ingefær under et migreneanfall vil redusere smerter forbundet med det. Pulverisert ingefær skal konsumeres ved inntak av en halv til en teskje ved begynnende smerte. De avslappende effekten av ingefær vil avlaste trykket og smerte.

Mat å spise for Migrene

Mat å spise for Migrene


Migrene hodepine føre til store smerter som kan vare i flere dager om gangen. Disse typer hodepine kan forårsake lider å oppleve lysglimt, prikking i armer og ben, kvalme og oppkast, og en økt følsomhet for både lys og lyd. Migrene er forårsaket når blodårene forstørre og nervene frigi kjemikalier som brytes rundt blodkar. Noen vanlige årsaker til migrene inkluderer allergiske reaksjoner, lukt, stress, endringer i søvnmønster, eksponering for røyk, hoppe over måltider, alkohol, hormonelle endringer og spenning. Noen matvarer som sjokolade og løk har også vært kjent for å utløse migrene.

Ginger

Drikker ingefær te eller spise ingefær informasjonskapsler er en gammel behandling for å hjelpe med kvalme symptomer, men ingefær kan også bidra til å lindre migrene smerte også. The Department of Environmental Medicine ved Odense Universitet i Danmark har gjennomført studier som viser ingefær har egenskaper som bidrar til å redusere blodplateaggregasjon. Blodplateaggregasjon er liming sammen blodplater i blodet, som ofte danner blodpropper. Redusere denne forekomsten kan hjelpe med smerten forbundet med migrene.

Spinat

Spise mat rik på magnesium som spinat kan også bidra til å forhindre eller redusere migrene. Ifølge Michael Murray, forfatter av Encyclopedia of Nutritional Supplements, har magnesiummangel vært knyttet til hodepine. Mange av de tingene som får folk til å ha en magnesium-mangel er også triggere for migrene, som stress og menstruasjon. Spinat, andre grønne grønnsaker og uraffinert korn er også gode kilder for magnesium.

Cayenne Pepper

Cayennepepper inneholder capsaicin, som er en naturlig smertestillende, brukes for å bekjempe migrene, så vel som andre typer av smerte slik som artritt smerte, kronisk smerte og hals diabetisk nevropati, i henhold til kilder som USDA Nutrient National Database.

Hvordan unngå mat som gjør Metabolsk syndrom Worse

Metabolsk syndrom er en gruppe av symptomer som, når de opptrer sammen, viser en økt risiko for koronarsykdom, hjerneslag og type 2 diabetes. Den mest åpenbare symptomet er fedme, spesielt rundt midsection. Dette symptomet, kombinert med høyt blodtrykk, høyt blodfett (triglyserider), lave nivåer av HDL kolesterol (high-density lipoprotein) og insulinresistens, utgjør det metabolske syndrom risikofaktor gruppe. Den beste måten å administrere metabolske syndrom er å gå ned i vekt. Sammen med trening, endring av kosthold og spisevaner er en viktig del av denne prosessen.

Hvordan unngå mat som gjør Metabolsk syndrom Worse

Hva du skal spise, hva du skal unngå

•  Redusere eller eliminere raffinert korn, bearbeidet kjøtt, stekt mat, rødt kjøtt, egg og brus fra kosten, ifølge The University of Minnesota School of Public Health.

Begynn å legge høy-fiber grønnsaker, magert kjøtt, fisk, helkorn og magre meieriprodukter i kostholdet ditt. The Mayo Clinic anbefaler Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diett og Middelhavet Diet som to gode måter å begynne å planlegge sunnere måltider.

•  Spis frokost. Dette er en fin måte å hindre unødvendig snacking på junk food senere på dagen.

Pack sunne lunsjer og snacks. Dette vil hjelpe deg å unngå fristelsen og spise fet mat.

Sett brus med te eller smakstilsatt vann. Forskere mener selv diett brus kan forverre metabolsk syndrom, så dessverre brus vil måtte gå.

Hint

 • Drikk rikelig med vann. Bor riktig hydrert er avgjørende for å redusere cravings og ønske om å snack.
 • Før du starter noen ny diett, fitness eller ernæring program konsultere legen din.

Effekten av binyrene på mat Metabolisme og sult

Effekten av binyrene på mat Metabolisme og sult


Binyrene er ansvarlig for viktige hormonproduksjonen i kroppen din. Når binyrene ikke fungerer som de skal, kan kroppen oppleve mange bivirkninger, inkludert metabolisme endringer og endrede følelser av sult.

Binyrene Funksjon

Ligger på toppen av nyrene binyrene er en del av din endokrine systemet. Kjertlene arbeide i forbindelse med hypofysen og hypothalamus. Dette teamet hjelper til med å kontrollere kroppens produksjon av kortisol, adrenalin, noradrenalin, og aldosteron.

Binyrene Ubalanse

Svulster, sykdom eller medisinske bivirkninger kan svekke binyrene funksjon. De resulterende kortikosteroid ubalanse påvirker regulering av stoffskiftet. Noen unormal adrenal hormon produksjonen vil påvirke kroppen og kan føre til alvorlig sykdom.

Addisons sykdom

Addisons sykdom er preget av under-produksjon av adrenal hormoner. Kroppen din blir svært følsomme for insulin, og du kan bli hypoglycemic. Ifølge Merck Medical Manual, kan Addisons føre til mangel på matlyst. Motsatt kan ekstrem sult for salt mat oppstå under perioder med lavt blodsukker indusert av sykdommen.

Cushings syndrom

Cushings syndrom er karakterisert ved overproduksjon av hormonet, kortisol. Dette over-produksjon kan stamme fra en tumor, eller fra bruken av kortikosteroider. Personer som lider av Cushings lider mange symptomer, deriblant glukoseintoleranse og vektøkning, spesielt gjennom torso.

Betydning

Unormal produksjon av kortisol, på grunn av binyrene dysfunksjon kan påvirke den delikate hormonelle balansen i kroppen din. Kortisol er ansvarlig for riktig metabolismen av fett, karbohydrater og proteiner i kroppen din.

Hvordan å mate en Paralyzed Person

Hvordan å mate en Paralyzed Person


En av de vanskeligste tingene for en lammet person å gjøre er å få nok næring. Avhengig av graden av lammelser, kan personen ha fulle mentale evner, men bli fanget i en kropp som har sluttet å svare. Hvis du er en lammet person omsorgsperson, lurer du kanskje på hvordan du skal mate pasienten.

Hvordan å mate en Paralyzed Person

•  Bestem hvor lammet personen er. Finn ut om de kan svelge på egen hånd eller har bruken av tungen. Hvis ikke, kan den som har et rør settes inn i magen (eller noen ganger i tynntarmen), kalt en gastrostomirøret. Flytende mat helles direkte inn i personens mage der det er fordøyd. Spør pasientens helsepersonell for å vise deg hvordan du bruker en gastrostomirøret og hva slags mat du skal bruke, hvis det er nødvendig.

Finn ut om personen trenger en spesiell diett. Hvis pasienten kan svelge, tygge og bevege tungen, sjansene er gode for at hun kan ha en vanlig, svært sunt kosthold. Fordi hun trolig ikke kan trene, kalorier og ernæring er viktig.

Mykne mat. Mesteparten av tiden, fôring en lammet person krever myknet mat, slik som barnemat eller mat som er blitt kokt og most. Du kan også kjøpe forhåndslagde mat som Påse.

Vær tålmodig. Fôring en lammet person tar tid for både deg og kan være rotete. Sjansene er gode for at lammet person ville gi noe ikke til å trenge å bli lei av deg. Oppretthold øyekontakt, converse hvis dere begge føler for det og prøve å unngå eventuelle negative eller sårende kommentarer.

Snakk til den lamme personens lege hvis du har spørsmål eller bekymringer. Ikke vær sjenert om å spørre spørsmål har du allerede spurt eller ber om avklaring, spesielt hvis du er den eneste omsorgsperson for denne personen.

Hvordan bruke en materøret

Bruk en sonde for å gi medisiner eller næringsstoffer til en pasient som ikke er i stand ingest dem muntlig. Midlertidige materør løpe gjennom nesegangene og inn i halsen. Disse brukes vanligvis for fôring pasienter under kortsiktig sykehusbehandling. For utvidet bruk av medisiner i store doser eller fôring under behandling av oral eller hals komplikasjoner, er et rør implantert gjennom magen og ned i magen. En abdominal materør er kjent som perkutan endoskopisk gastrostomirøret, PEG rør eller G røret. Vedlikehold og overvåking er nødvendig for alle som bruker en G tube for fôring eller medisin.

Hvordan bruke en materøret

Hvordan bruke en materøret

Monitor snittet for infeksjon og lekkasje. Rød eller betent hud ved snittet er et tegn på infeksjon. En liten mengde av et gyldenbrunt farget fluid i nærheten av røret er akseptabelt. Enhver annen væskelekkasje indikerer feil funksjon av en materøret. Rådfør deg med lege hvis infeksjon eller lekkasje er mistenkt.

Kontroller rør for riktig plassering før hver bruk. G tube vil bli markert med en linje som viser like over av snittet. Røret er i bevegelse og kan løsne dersom linjen forsvinner eller stiger videre ut fra huden nivå. Se legen din umiddelbart for korrigering av fôring tube plassering. En andre operasjon for å sette inn i røret, kan være nødvendig dersom det kommer ut av snittet.

Skyll fôring rør jevnlig for å holde dem rene og unngå tilstopping. Bruk av en sprøyte fylt med vann for å spyle et materør før og etter dispensering av medisiner eller matvarer gjennom røret. Skyll med vann hver 8. time mellom bruker.

Tilsett flytende medisin eller mat gjennom ag tube. Bland matvarer og medisiner Ifølge leger instruksjoner. Åpne lokket som er festet til materøret. Slip forlengelsesrøret inn i åpningen og setter trakten på den andre enden. Hold trakten opp langt nok til å strekke forlengelsesrøret, uten å trekke mot det implanterte rør. Hell flytende medisin eller mat inn i trakten. Ikke overfyll forlengelsesrør og søl væske ut av trakten. La alle væsker til å renne inn i pasientens mage før du fjerner forlengelsesrør. Sett på lokket etter rødme G tube. Grundig vask forlengelsesrør og trakt med varmt såpevann.

Rengjør snitt og materøret med såpe og vann etter hver bruk. Fukt en ren vaskeklut med varmt vann og såpe for å forsiktig vaske rundt røret, snitt og nærliggende huden. Skyll vaskeklut med varmt vann og bruke den til å skylle området, klapp tørt med et rent håndkle.

Forventet levealder etter uttak av materøret

Forventet levealder etter uttak av materøret

Ifølge rense.com, kan døden fra fjerning av foringsrøret være en "mild død" eller en "fredelig død." Pasienter som har hatt sine fôring rør fjernet forventes å leve litt over 10 dager.

Dag 1

Prosessen begynner på dagen røret er fjernet. Pasienter som ikke er bevisst vil ikke føle noe ubehag når røret trekkes tilbake.

Dag 3 og 4

Pasienter vil begynne å se tynnere fordi kroppens vev vil ha tapt væske. Øyne og lepper vil også begynne å se tørr. Hjertefrekvensen av pasienten vil også gå opp som blodtrykket går ned.

Dager 5-10

Hvis en pasient er bevisst, vil de bli mindre våken i løpet av denne periode. Deres pust vil bli uregelmessig med perioder med rask pust og perioder med langsom pust.

Etter 10 dager

Etter 10 dager uten en materøret, kan pasienter synes å være i koma. Pasienter vil begynne å ikke svare på sine omgivelser, og de vil vises veldig dehydrert.

Død

Hvor mye tid som en person lever etter å ha en materøret fjernet avhenger av mengden av kroppsfett og væske pasienten hadde. Toksiner deretter føre til at pustemuskulaturen ikke svarer, og andre organsystemer mislykkes.

Mat fargestoffer og hyperaktivitet

Mat fargestoffer og hyperaktivitet


Offisielt er reaksjon på mat fargestoff ikke en allergi. I stedet er det klassifisert som en "intoleranse", men for de som arbeider med hyperaktivitet, kan disse fargestoffer forårsake ekstreme reaksjoner. Fargestoffer påvirker alle forskjellig, så det er viktig å snakke med legen din dersom du er bekymret for hvordan disse ingrediensene påvirker deg.

FDA Stance

FDA holdning er at mat fargestoffer har ingen kobling til hyperaktivitet, siden studier har vært mangelfulle. Imidlertid har foreldrene rapporterte positive resultater ved å kutte ut fargestoffer fra sine barns kosthold.

Typer mat fargestoffer

De mat fargestoffer er snakk om er de som er petroleumsbaserte kjemiske produkter, ikke naturlige fargestoffer laget av kilder som rødbeter.

Studier

Den første studien gjort på fargestoff hevdet at 20 til 50 prosent av hyperaktive barn så betydelige forbedringer etter å fjerne fargestoffer fra sine dietter. Senere studier har vist fargestoffer årsaken hyperaktivitet hos rotteunger, og at fargestoffer påvirke noen barn som arbeider med AD / HD. Flere studier av større grupper er nødvendig for resultatene til å være avgjørende.

UK Frivillig Dye Tilbakekalling

I Storbritannia har den mulige sammenhengen mellom hyperaktivitet og mat fargestoffer forårsaket Food Standards Agency å spørre bedrifter til frivillig tilbakekalle eller slutte å bruke seks forskjellige mat fargestoffer, ifølge en rapport fra Los Angeles Times.

Folk Berørte

Koblingen mellom fargestoffer og hyperaktivitet har blitt studert hos barn, for det meste i forbindelse med de som lider av AD / HD. Men ifølge en rapport fra Los Angeles Times, studier viser at disse fargestoffer kan føre til hyperaktivitet selv i barn uten AD / HD.

Hvordan å mate barnet nok vitamin C

Heldig for foreldre, kommer vitamin C forkledd som frukt barna liker. Appelsiner, bringebær, blåbær, kiwi, cantaloupe og jordbær er alle gode kilder. Her er forslag for å sikre barna dine får nok vitamin C.

Hvordan å mate barnet nok vitamin C

En Broil rosa grapefrukt toppet med brunt sukker til frokost. Hver halvdel har 47mg av vitamin C, så mye som et barn trenger for dagen.

Pack skiver blodappelsiner i matbokser. Barn elsker å brutto ut sine venner med disse dype scarlet appelsiner, og hver har 65mg.

svelge ned en jordbær smoothie etter skolen. En halv kopp med jordbær har 42 mg.

Snack på skiver kiwi. Hver og en inneholder 75mg.

Crunch på strimler av rød eller grønn paprika. En halv kopp har 45mg.

Top fiskefileter med tomatsalsa og bake. En tomat har 22 mg.

7-feed rosenkål til barna dine - om de vil spise dem! En halv kopp har 48mg av vitamin C.

Nyt terninger cantaloupe til dessert. En kopp cubed cantaloupe tilbyr 68 mg vitamin C.

Hint

 • Den anbefalte kosten utgiftsgodtgjørelse (RDA) for vitamin C, i milligram (mg), er: spedbarn 0 til 5 måneder, 30mg; spedbarn i alderen 6 til 12 måneder, 35mg; barn i alderen 1 til 3 år, 40 mg; barn 4 til 10 år, 45mg.
 • Vegetabilske kilder til vitamin C inneholder paprika, poteter, tomater og asparges.
 • Vitamin C er en antioksidant med mange viktige funksjoner. Det hjelper med sårtilheling og dannelse av bindevev.
 • Spise en mat høy i vitamin C med et måltid øker mengden av jern absorberes fra mat.
 • Barna slå opp nesen på grapefrukt eller tomater? Ikke noe problem. Bare tjene vitamin-C-rik mat hver dag, og se barna i gjennomsnitt nok over tre til fem dager.
 • Høye doser av vitamin C fra kosttilskudd kan føre til diaré.

Hvordan å mate barnet nok vitamin E

Hvordan å mate barnet nok vitamin E

Hvis ditt barns matvaner er uberegnelig, som mange barn er, kan det være en utfordring å mate henne nok vitamin E. Bruk disse ideene å sørge for at barnet ditt får rikelig.

Hvordan å mate barnet nok vitamin E

•  Dryss hvetespirer inn ditt barns havregryn eller på cold kornblanding. Hvert spiseskje har 2mg av vitamin E.

Drop blåbær i din pannekakerøre. En halv kopp blåbær har 1,5 mg vitamin E.

Fix enda en PB & J! Peanøttsmør tilbyr 1mg vitamin E per spiseskje.

Legg solsikkefrø til dine muffin og rask-brød oppskrifter. En fjerdedel kopp har 7,5 mg.

Crunch på nøtter som mandler, cashewnøtter, filberts eller gresskarkjerner for snacks. Nøtter har om 7 mg vitamin E per 1/4 cup.

Mash en søt potet i vanlig potetmos. Hver søtpotet har 5mg.

Spis på laks med dampet brokkoli på siden. Tre gram laks (omtrent på størrelse med en kortstokk) inneholder 1.3mg, og 1/2 kopp brokkoli har nesten 1 mg vitamin E.

Nyte noen kremet guacamole med bakte tortilla chips. Avokado har 2 til 4 mg hver.

9. Bruk vitamin-E-rike matoljer. Raps, safflower, mais, soya og solsikke oljer har 6 til 8 mg vitamin E per spiseskje.

Hint

 • Den anbefalte kosten utgiftsgodtgjørelse (RDA) for vitamin E, i milligram (mg), er: spedbarn 0 til 6 måneder, 3 mg; spedbarn i alderen 6 til 12 måneder, 4mg; barn 1 til 3, 6 mg; barn 4 til 10, 7 mg.
 • Vitamin E er en antioksidant; det beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Den er knyttet til forebygging av kreft, makuladegenerasjon og hjertesykdom.
 • Vitamin E er en av de mange havarier av raffinering korn. Når hvete er frest inn hvetemel, nesten alle av vitamin E er igjen. Hel hvete, brun ris og andre hele korn er mye bedre kilder til E enn sine raffinerte kolleger.
 • Hvis barnet nekter hvetekim, ikke bekymre deg. Ett måltid vil ikke gjøre eller ødelegge et godt kosthold. Bare tjene massevis av vitamin-E-rik mat og se på ditt barns inntak over tre til fem dager.
 • Vent til barnet er minst ett år før innføring knuste nøtter. Dette bidrar til å forebygge allergi.
 • Nøtter og mutter Butters kan choking farer for små barn. Vurdere å vente til barna er 3 eller 4 før tilbyr dem.

Hvordan å mate barnet nok vitamin D

Barna får vitamin D, også kjent som "solskinn vitamin," fra solen samt fra mat. Her er hvordan å sørge for at de får nok.

Hvordan å mate barnet nok vitamin D

•  Drikk fettfri melk for vitamin D, så vel som kalsium. Hver kopp har 100 IE vitamin D.

Scramble, hard koke eller pochere egg. Hver og en har 25 IE.

Grill fet fisk som laks, makrell og bluefish. Tre gram av laks har ca 300 IE.

Ikke skimp på reker. Tre gram reker har 150 IE.

Send barna ut for å leke. Femten minutter av soleksponering på hender og ansikt hver dag vil nesten møte deres vitamin D-behov.

Hint

 • Den anbefalte kosten utgiftsgodtgjørelse (RDA) for vitamin D, i internasjonale enheter (IE), er: spedbarn 0 til 6 måneder, 300 IE; spedbarn og barn fra 6 måneder til 10 år, 400 IE.
 • Vitamin D er viktig for absorpsjon av kalsium og fosfor, og derfor for benhelse.
 • I det siste, ble barna gitt tran for å forhindre rakitt, bein sykdom forårsaket av vitamin D-mangel. I disse dager er melk beriket med vitamin D og rakitt er mye mindre vanlig.
 • Soling er uforutsigbar for å møte vitamin D behov. Jo lenger nord du bor, jo mer smog i ditt område, og jo mørkere hud, desto lengre tid tar kroppen til å syntetisere vitamin D fra sollys.

Hvordan man kan få barna til å spise sunn mat

Hvordan man kan få barna til å spise sunn mat


Som en naturlig mat kokk, er det vanskelig nok å prøve å få voksne til å spise sunt. Å få barn til å spise frukt og grønnsaker virker nesten umulig. Hvis alle dine barn ønsker å spise er kylling nuggets, grillet ost, pizza, mac og ost og potetmos-ikke gnage og ikke banke deg opp! Det er ikke for sent å angre noen av skadene. Du må bare være litt kreativ, litt sleipe og veldig tålmodig. Hvis du tar deg tid nå til å innlemme sunn mat inn i ditt barns kosthold-vil redde dem fra et liv med problemer prøver å skape en sunn livsstil. Plus, barn som er på et sunt kosthold har mer energi, mer fokus og mer selv-varme-som er å gi deg selv en gave også. Her er mine forslag til noen morsomme og spise sunt.

Hvordan man kan få barna til å spise sunn mat

Hvordan å snike i sunn mat

Mos små mengder spinat og legge til kjøttdeig i hamburgere, gradvis øke mengden hver gang. Når toppet med ost og lite sukker ketchup, det er svært lite smak forskjellen.

Serveres med ovnsbakte frites ved tynt slicing poteter, kaste i olivenolje og salt og pepper og baking ved 400 grader C i 30 minutter til skarpe.

Når du foretar mac og ost, bruk ris eller hvete pasta med masse ost, men kjøpe et merke som ikke er veldig mørk brun, slik at de ikke vil ta på.

Hvordan å gjøre det morsomt og få barn involvert

Skjær opp kuber av frukt og gi spydene, marshmallows og smeltet sjokolade å gjøre narr fondue.

Utarbeide en taco bar, men la barna bestemme hva du skal sette på sine elendige. Gi oster, salsa, guacamole, salat. Du kan oppmuntre dem til å gjøre gode valg, men la dem gjøre det faktiske arbeidet gjør dem føler seg inkludert og uavhengig.

Hvordan å kamuflere Mat

innlemme godt stekt blomkål i potetmos ved å kombinere med smør, melk og salt. Mos veldig bra for en sunn stivelse som vil lure noen.

Finhakk rød paprika og tomater og bland inn i kjøttpudding og Sloppy Joes. Barna vil ikke engang merke til den ekstra grønnsaker, men vil merke den ekstra smaken!

For en sunnere pizza, puré kokte grønnsakene i marinara saus og topp med revet mozzarella på en butikk-kjøpte pizza dough.

Bland mais kjerner med finhakket kokt gul squash, tilsett smør og salt og revolusjonere en barneklubb favoritt.

Hvordan jobbe med det de allerede liker

Legg sunne elementer til mat barnet ditt allerede spiser. Det er mange barnevennlige matvarer som har potensial til å bli mye sunnere.

Blend bananer og antioksidant-rike blåbær i smoothies.

Mix ekte frukt og grønnsaker som bananer, bær og potets søtpoteter i muffins, og server med en ekte frukt spredning.

Bruk hele korn brødet for grillet ostesmørbrød og toast vel slik at barna ikke vil merke den mørkere farge.

Gjør sunne arme riddere ved hjelp av hele korn brødet dyppet i egg og dekket med frukt, melis og lønnesirup.

Hint

 • Ikke prøv å fake barna ut. De vil mest sannsynlig ta på hvis du setter en tallerken med mat foran dem at de aldri har sett. Trikset er å innlemme mat som de kjenner og elsker og snike i sunn mat de trenger.
 • Hvis barna er fortsatt babyer, PLEASE mate dem ekte, god mat. Jeg spiste escargot da jeg var 3 år gammel, og jeg hadde ingen anelse om hva en kylling nugget var. De er mer utviklet enn vi gir dem kreditt for. Ikke se på barnemenyen. Ikke gi dem noe som du ikke ønsker å sette i kroppen din. Det vil spare deg fra de slu taktikk som jeg har bedt deg om å ty til.

Hvordan få et barn med diaré til å spise mat

Hvordan få et barn med diaré til å spise mat


Å få et barn med diaré til å spise kan være en vanskelig oppgave, spesielt hvis du arbeider med andre symptomer. Heldigvis er det et par ting du kan gjøre for å bidra til å lette overgangen tilbake til god mat og hjelpe barnet ditt komme på bedringens vei.

Hvordan få et barn med diaré til å spise mat

•  Begynn med små porsjoner i løpet av dagen. Hvis barnets mage er opprørt, er det siste han trenger store, tunge måltid veier ham ned. I stedet tilbyr ham mindre porsjoner noen få timer. Det vil bidra til å holde sin styrke opp og oppmuntre ham til å spise, hvis bare litt.

2 tilbudet opp noen av hennes favoritt mat. Hvis hun kjemper for å spise, er det OK å gi henne en velsmakende godbit eller to for å skjerpe hennes appetitt. Du kan alltid følge opp at cookie med noe litt heartier.

•  Prøv Brat kosthold. Brukes til å behandle en rekke forhold, Brat metoden fungerer godt for barn med diaré. Mat er vanligvis blid og lite fiber, som ikke bør rokke hans allerede delikat system. Brat står for bananer, ris, applesauce og toast; holde seg til disse matvarene til han viser tegn til bedring.

Husk væsker. Dehydrering er den vanligste bekymring når barn har diaré, så sørg for å gi barnet rikelig med vann, juice og melk. Over-the-counter elektrolyttløsninger er også nyttig og kommer i en rekke forskjellige smaker som passer til ditt barns smak. Gelatin og pudding har et høyt væskeinnhold og også fungere godt for barn som ikke ønsker å drikke.

Hint

 • Ta alltid kontakt med lege dersom barnet ditt opplever feber sammen med diaré, eller hvis tilstanden vedvarer i mer enn 24 timer.

Hvordan å behandle infeksjoner Rundt en materøret

Hvordan å behandle infeksjoner Rundt en materøret


Et materør (gastrostomirøret) plasseres gjennom magen inn i det gastrointestinale system, som tillater foring av flytende matvarer til mating. Røret innstikkstedet, eller stomi, kan bli smittet og må riktig omsorg for å redusere denne risikoen. Erkjenner tegn på infeksjon, for eksempel rødhet på tube innstikkstedet, pus eller uvanlig drenering, ømhet og feber, er viktig for tidlig behandling. Mens mindre hudinfeksjoner kanskje kunne bli styrt hjemme, alltid konsultere legen din dersom infeksjonen oppstår på materøret området.

Hvordan å behandle infeksjoner Rundt en materøret

•  Vask hendene grundig med såpe og varmt vann før du berører materøret området eller håndtering av eventuelle forsyninger som trengs for å styre fôring tube, for eksempel gasbind. Håndkle-tørke hendene, eller sette på medisinske hansker hvis du har dem, før du berører snittet området eller forsyninger.

Fjern eventuelle dressinger fra stomien. Avgjøre om infeksjon ser ut til å være mild eller mer alvorlig. Undersøke huden rundt røret for rødhet, fuktighet eller hevelse, puss eller illeluktende utflod. Ta kontakt med din lege umiddelbart med dine funn for ytterligere anbefalinger om nødvendig.

Vask huden rundt stomien forsiktig med varmt såpevann. Fjern forsiktig eventuelt skorper eller buildup rundt innsnitt hvis du er i stand. Tørk området helt med et rent håndkle.

Påfør antibiotika krem til tuppen av en ren bomullspinne. Påfør kremen liberalt rundt stomien, eller til en hud som ser infisert. Dekk med en nonstick pad, hvis tilgjengelig. Legg rent gasbind eller padding til stomien nettstedet, eller erstatte med dressing av ditt valg.

Hint

 • Følg materør omsorg instruksjonene fra legen din for informasjon om omsorg for materøret, og huden på innstikkstedet, hjemme.
 • Infeksjonsrisiko kan være større i de første dagene etter materøret innsetting. Se en lege umiddelbart dersom symptomer på infeksjon oppstår i den første uken etter tube innsetting, eller noen gang området vises smittet.