Digidexo.com

sphenoid sinus

Hvordan identifisere sphenoid Sinus Symptomer

Sphenoid Sinus begynne å utvikle i kroppen din i en alder av tre og er vanligvis fullt utviklet i en alder av tolv. De er plassert bak øynene og nesten aldri blir infisert av seg selv. Det er viktig å identifisere sphenoid Sinus symptomer slik at du kan få riktig behandling før infeksjon eller betennelse blir verre.

Hvordan identifisere sphenoid Sinus Symptomer

•  Se om du lider av en hodepine. Dette hodepine er ikke vanlig hodepine. Det er dypere og forårsaker smerte i ryggen og toppen av hodet, over pannen og bak øyet. Dette er det første tegn på at din lider sphenoid Sinus problemer.

Har du lagt merke til en feber? Feber følger ofte en infeksjon i dette sinus hulrom.

Har du noen nese? Dette betyr ikke alltid forekomme, men det er en hyppig symptom sammen med dryppende nese.

du føler deg verre Do når du ligger på ryggen eller når du bøyer deg over? Dette er et symptom på sphenoid Sinus problemer.

Er hodepinen blir verre, blir du problemer med synet ditt, eller har du opplevd noen humørsvingninger? Disse symptomene er en indikasjon på at sphenoid Sinus infeksjonen har spredd seg til hjernen. Du bør se en lege med en gang.

Hint

  • Kun legen kan avgjøre om dine symptomer er relatert til sphenoid bihulene.
  • CAT skanner kan oppdage infeksjoner i din sphenoid Sinus hulrom.
  • Alle bakterielle infeksjoner krever antibiotika. Jo før du får på et regiment av antibiotika jo bedre.

Sphenoid Sinus Infeksjoner

Sphenoid sinus er en liten lomme hulrom som ligger bak øynene. Akutt infeksjon av sphenoid hulrom er sjeldne, som i hulrommet er dyp og isolert fra andre sinus hulrom. Imidlertid er kronisk sinusitt sphenoid mer vanlig, vanligvis fordi det er vanskelig å behandle, for eksempel en isolert lomme hulrom. Sinus infeksjoner oppstår når bakterier eller sopp holde seg til sinus fôr, som fører til betennelse.

Symptomer

Smerter på kronen av hodet og bak øynene er et symptom på en akutt sphenoid bihulebetennelse. Smerten kan øke når du ligger på ryggen eller lener seg fremover. Postnasal drypp og dobbeltsyn kan også forekomme i en akutt sphenoid bihulebetennelse. En generell, lav grad av hodepine er vanlig med en kronisk sphenoid bihulebetennelse.

Årsaker

Virusinfeksjoner i bihulene er den vanligste årsaken til infeksjon. Forurensninger og allergener kan også utløse infeksjon. Virale infeksjoner og miljøgifter kan føre til betennelse i bihulene, hindrer drenering. Bakterier, for eksempel Streptococcus lungebetennelse, og sopp kan føre til kronisk bihulebetennelse infeksjoner.

Tester

Bihulebetennelse er vanligvis diagnostisert gjennom fysisk eksamen og pasientens historie. Leger kan bestille CT-skanning hvis det er mistanke om kronisk bihulebetennelse, særlig i sphenoid sinus. CT-skanning kan indikere en fortykkelse av sinus vegger, væskenivåer av sinus hulrom og blokkering av bihulene. De er også nyttig i å bestemme medvirkende faktorer, som for eksempel en avveket septum eller annen strukturell abnormalitet som ikke tillater skikkelig drenering av bihulene.

Behandling

Sphenoid bihulebetennelse er vanskelig å behandle på grunn av plassering: Bare noen få svært små blodkar reiser til den isolerte sphenoid sinus. Ofte kan leveren filtre antibiotika ut av blodet før disse blodkar transportere dem der.
Bredspektret antibiotika brukes ofte langsiktig for å rydde opp sphenoid bihulebetennelse. Det er meget viktig at de antibiotika brukes riktig, som bakterier igjen i sphenoid sinus kan føre til at progresjonen til kronisk sinusitt, noe som krever kirurgi for å behandle.
En fiberskopet kan anvendes for å behandle sphenoid sinus. Det kan også være nødvendig å tømme hulrommet sinus gjennom endoskopisk kirurgi eller ved å sette inn en sprøyte, gjennom kinnet og inn i hulrommet.

Komplikasjoner

Bihulebetennelse komplikasjoner er uvanlig dersom sykdommen blir behandlet på riktig måte. I sjeldne tilfeller kan infeksjonen reise gjennom benet og forårsake hjernehinnebetennelse eller en hjerne abscess. Sphenoid bihulebetennelse kan reise til øyet bane og forårsake øyeinfeksjoner. Aneurismer kan oppstå hvis infeksjonen reiser til carotis eller cavernous sinus, som begge grenser sphenoid sinus hulrom.

Sphenoid Sinus infeksjon Symptomer

En bihulebetennelse er også referert til som sinusitis og innebærer en betennelse i et av de sinus hulrom. Det er fire hoved sinus hulrom, med sphenoid å være den dypeste settet i senter av skallen. Sinus hulrom består av en hul sekk fylt med luft som bidrar til å isolere skallen og bistå med stemmen resonans.

Betydning

Sphenoid bihulene er kileformet og er satt dypt bak øynene. En infeksjon oppstår når nesegangene og bihulene blir betente. En av sinus oppgaver er å forsvare seg mot bakterier, bakterier og virus. Når den sinus blir betent område, blir de normale forsvar hindret og forårsaker en infeksjon.

Symptomer

Symptomene på en sphenoid bihulebetennelse inkluderer en hodepine som har smerter bak øynene, over pannen, og på toppen av eller bak hodet. Det er vanlig å ha en feber med mulig dobbelt syn eller andre synsforstyrrelser. Smerten vil forverres når bøyd over eller liggende på ryggen. Det kan være nasal drypp hos noen mennesker.

Årsak

En sphenoid bihulebetennelse er forårsaket på samme måte som andre typer bihulebetennelse. Sphenoid bihulebetennelse er ofte det første området en infeksjon viser som de er dypere hulrom og hold bakterier lettere. En sphenoid bihulebetennelse er også sjelden i noen mennesker av samme grunn. En infeksjon i bihulene skader cellen fôr, noe som gjør området betent. Normale bakterier kan ikke bevege seg fritt gjennom passasjene, slik at den akkumuleres og forårsaker en infeksjon. I mange tilfeller starter en bihulebetennelse med en viral øvre luftveisinfeksjon og sprer seg til sinus regionen. Noen ganger allergener eller andre forurensende stoffer vil føre til bihulebetennelse.

Diagnose

En lege vil diagnostisere en sphenoid sinus smitte gjennom en fysisk undersøkelse og ved å spør om medisinsk historie. En infeksjon i de øvre luftveiene eller en kald kan presentere lignende symptomer. Forskjellen mellom en kald og bihulebetennelse er at de fleste bihulebetennelse er forårsaket av bakterier, mens forkjølelse og luftveisinfeksjoner er viral. En akutt kortsiktig bihulebetennelse ikke krever ytterligere testing, men en CT scan kan være nødvendig for å diagnostisere en sphenoid bihulebetennelse eller langvarig infeksjon.

Behandling

Sphenoid bihulebetennelse er vanskelige å behandle som sinus hulrom ligge dypt i hodet med trange passasjer. Når passasjene blir betent, trenger antibiotika medisiner ikke strømme til området lett. Et antibiotikum medisinen er foreskrevet for å fjerne bakterier fra området. I tillegg til medisiner, vil hjemmebehandling bistå med healing. Det er viktig å fremme drenering av nesehulene ved å drikke vann og hydra drikker som varm te. Innånding av damp med mentol to til fire ganger om dagen hjelper også med drenering. Reoccurring bihulebetennelse eller en infeksjon som ikke forsvinner med medisiner krever ytterligere undersøkelser og behandling av en lege.

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner


Dysplasi av sphenoid bein kan forekomme med bihulebetennelse fører til tilstanden manifestert ved intens hodepine. Involvering av sphenoid bein med bihulebetennelse kan føre til sphenoid bihulebetennelse. Tidlig diagnose og behandling er viktig som tilstanden kan være progressiv og kan innebære alvorlige komplikasjoner når venstre ubehandlet.

Betydning

Sphenoid dysplasi innebærer et bein abnormitet der sphenoid beindannelse er ufullstendig. Den sphenoid ben danner en del av øyehulen, og den har bihulene rager ned til nesehulrommet. Dens misdannelse kan skyldes medfødte defekter eller skalle-mangel, og det kan være involvert med bihulebetennelse.

Bihulebetennelse kan oppstå langs defekt sphenoid bein, noe som resulterer i tilstanden til sphenoid bihulebetennelse. The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery definerer bihulebetennelse som betennelse i slimhinnen i bihulene, bein og hulrom. Når inflammasjon påvirker sphenoid ben, inntreffer sphenoid sinus som er en av de mest utfordrende typer bihulebetennelse som kan føre til forskjellige komplikasjoner.

Symptomer

Diagnostisering sphenoid bihulebetennelse er ofte vanskelig på grunn av de subtile manifestasjoner av symptomer. Den vanligste tegn på tilstanden omfatter hodepine som kan være intens nok til å påvirke søvnen, og selv narkotika kan ikke være i stand til å gi lindring. Feber kan være til stede eller rhinitt med smerte dypt i øynene. Noen kan også føle hypoesthesia eller mindre sensasjon langs ansiktet.

Komplikasjoner

Leaving tilstanden ubehandlet kan føre til ødeleggende komplikasjoner som kan medføre nevrologiske, vaskulære og optiske strukturer. I nærvær av sphenoid dysplasi, kan bihulebetennelse lett komme nær hjernen som kan føre til hjernehinnebetennelse og kronisk kan danne pus eller abscess som kan spre seg til hjernen forårsaker en livstruende tilstand. Mild betennelse i øyelokket som kan føre til blindhet kan også forekomme. Vaskulære komplikasjoner kan føre til aneurisme eller blodpropp på grunn av involvering av halspulsåren. Astma kan også utvikle, og det kan være tap av følelse til lukt og smak.

Behandling

Når diagnosen er etablert for sphenoid bihulebetennelse, er antibiotika umiddelbart administreres sammen med decongestant som behandling innen 24 timer. I nærvær av alvorlige komplikasjoner, er operasjonen ofte indikert å etablere drenering.

Forebygging / løsning

Enkle tiltak som å drikke rikelig med væske kan holde nese tynn. Også, lider bør slutte å røyke, trene forsiktig blåser i nesen, drikke mindre alkohol og unngå ekstreme temperaturer som hindrer bihulebetennelse.

Tegn på en Sphenoidal bihulebetennelse

Bihulebetennelse - også kjent som bihulebetennelse - er betennelser i lomme passasjer ligger innenfor skallen. De fire sinus områdene er frontpartiet, maxillaris, ethmoid og sphenoid. Sphenoid sinus ligger rett bak begge øynene. En infeksjon innenfor denne sinuspassasje fører til en rekke karakteristiske tegn og symptomer i det infiserte individ.

Aspekter

Sphenoid sinus, som de andre tre lomme passasjer, er hule deler i skallen. Når vevet fôr sinus hulrom blir betent av bakterier, virus eller irriterende stoffer som enkelte forurensende stoffer eller visse sopp, sveller det i størrelse, hindrer bihulene drenering passasjer. Bakterier blomstrer i det lukkede rom, forårsaker ytterligere betennelse og symptomer forårsaket av en bihulebetennelse.

Typer

De to typene sphenoidal bihulebetennelse er akutt og kronisk. Akutt bihulebetennelse er vanligvis forårsaket av en virusinfeksjon som invaderer lomme passasjer og begynner i løpet av kort tid med alvorlige symptomer. Kronisk sinusitt opptrer over en lengre tid, med vedvarende men mildere symptomer, og er forårsaket av en bestemt gruppe bakterier.

Akutte symptomer

Den mest vanlige tegn på akutt sphenoidal bihulebetennelse er en skarp hodepine plassert bak øynene - noen ganger bare bak det ene øyet - og som strekker seg tvers over toppen av hodet. Hodepinen forverres når den enkelte legger seg ned eller bøyer hodet under brystet. Personen kan også ha en feber, uskarpt eller dobbelt syn, og slim drenering.

Kroniske symptomer

En kronisk sphenoidal bihulebetennelse kan inkludere rennende nese, men det vanligste symptomet på denne typen bihulebetennelse er en vedvarende, moderat hodepine lokalisert over hele forsiden av hodet.

Behandling

Effektive sphenoidal bihulebetennelse behandlinger fokus på drenering overbelastet lomme passasjer og bekjempelse av mikrobiell infeksjon. Rhinologika brukes for å fremme drenering, mens visse antibiotika, slik som amoksicillin, blir brukt til å redusere inflammasjon. Personer med kronisk bihulebetennelse kan være nødvendig å bruke nasal steroid spray, slik som Flonase eller Beconase, for å hindre tilbakevendende infeksjoner.

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?


Bihulene kommer i fire par, overkjevens bihulene i kinnbenet området, frontals ved øvre neseryggen, de ethmoids mellom øyne og nese, og sphenoids bak øyne og nese.

Identifikasjon

Leger identifisere cyster med en MR. Når en MR returnerer noe svar, gir en CT scan et mer detaljert bilde. Riktig å identifisere en cyste blir avgjørende fordi mer alvorlige forhold kan etterligne en cyste.

Type

Bare sinus cyster som vokser i sinus maxillaris bli stemplet som overkjevens cyster. Flere typer sinus cyster eksisterer og motta navn basert på plasseringen av sinus de vises. For eksempel blir en cyste i sphenoid sinus merket en sphenoid cyste.

Symptomer

Cyster i sinus maxillaris sjelden gir symptomer, men når en cyste hindrer luftveiene eller forårsaker så kirurgi blir nødvendig en blokkering.

Predisposisjon

Etter maxillaris cyste fjerning kan danne en cyste i samme region. For personer med astma og allergi dette er vanlig. Legene bare fjerne den nye cyste hvis symptomene vedvarer.

Outcome

Etter behandling, pasienter ofte føles hovne og overbelastet. Når dette løser de fleste synes at de opprinnelige symptomene forsvinner. Hvis symptomene begynner å dukke opp igjen, kan legene bestille en scan for å avgjøre om en annen cyste utvikler.

Hypofysen Disorders alvorlig Sinus infeksjoner

Hypofysen Disorders alvorlig Sinus infeksjoner


Selv om hypofysen er omtrent på størrelse med en ert, er det ansvarlig for store funksjoner --- som veksthastighet og hvor mye kraft som kreves for å pumpe blod gjennom arteriene, ifølge Merck Manual Home Edition. På grunn av hvor kjertelen sitter, bihuleproblemer --- for eksempel en kronisk infeksjon --- kan være dødelig, ifølge nonprofit hypofyse Network Association.

Grunnleggende

Sinus er luftfylte strukturer i skallen rundt nesegangene, ifølge Mayo Clinic. Dr. Bechara Y. Ghorabed, en spesialist på Øre --- Head and Neck Surgery i Houston, forteller at det er åtte slike hulrom: to frontal bihulene over øynene, to overkjevens bihulene under øynene, to ethmoid bihuler mellom øynene og nesen, og sphenoid bihulene --- ved senteret av skallen gjemt bak nesen og øynene. Hypofysen sitter rett bak sphenoid sinus, ifølge Mayo Clinic.

Bihulebetennelse

Når du har en infeksjon i bihulene, de tidligere ledige hulrom fylle opp med slim. Du vet du har en infeksjon, fordi det kan være vanskelig å puste, og du vil føle press foran ansiktet og rundt øynene. Noen ganger denne infeksjonen kan utvikle seg til noe mer alvorlig --- bihulebetennelse. Det er ikke ansett for å være på dette stadiet før du har hatt en infeksjon i åtte uker eller mer, ifølge Mayo Clinic.

Cavernous sinustrombose

Når du har cavernous sinus trombose, kan bihulebetennelse være å klandre for hypofysen problemer. I 30 prosent av alle tilfeller av denne dødelige og sjelden tilstand, pasienten hadde en underliggende infeksjon i enten ethmoid eller sphenoid bihulene, ifølge Merck Manual Professional. Hvis bihulebetennelse er årsaken, må du gjennomgå en operasjon for å ha slim drenert fra hulrommet. En 30 prosent av de med CST utvikle hypopituitarisme --- en tilstand der glanden er ikke i stand til å gjøre tilstrekkelig av ett eller flere hormoner som er nødvendige for basiskroppsfunksjoner, ifølge Mayo Clinic.

Hypopituitarisme

Hvis du har hypopituitarisme, vil du føle deg svak og sliten. Du kan ikke ønsker å spise, men du vil ønske å drikke vann --- mye av det, ifølge Mayo Clinic. Du kan også oppleve seksuelle eller reproduktive problemer; menn kan miste interessen for sex og kvinner kan slutte å ha perioder. Hvis enkelte symptomer som hodepine, problemer med å se og forvirring oppstår, kan det hende at hypofysen være blødning, som er et medisinsk nødstilfelle. Det er antatt at de anaerobe bakterier ansvarlig for noen alvorlige tilfeller av bihulebetennelse føre CST og den resulterende hypopituitarisme, ifølge Merck Manual Professional.

Abscess

En pussfylte masse omgitt av betennelse, kjent som en abscess, kan utvikle seg på hypofysen. Denne abscess har vært knyttet til bihulebetennelse, spesielt en infeksjon som involverer sphenoid sinus, ifølge medisinske organisasjoner, inkludert Kinas Sinlau Christian Hospital avdeling av diagnostisk radiologi, hvis funn ble omtalt i utgaven av den kinesiske Journal of Radiology 2005. Det hevder disse svært sjeldne massene er ofte forveksles med svulster i hypofysen. Selv dødelig, symptomene er ofte svært subtile, som hodepine. Som med andre bihulebetennelse-bedt hypofysen forhold, må det berørte området tømmes kirurgisk.

Hvordan virker en Sinus Hodepine Utvikle?

Hvordan virker en Sinus Hodepine Utvikle?

Beliggenhet

En sinushodepine oppstår nær sinus som er infisert. Det er fire store sinus hulrom: maxillaris, frontal, ethmoid og sphenoid. Sinus maxillaris tendens til å forårsake smerte i kinnene og gjør pasienter tror at de kan ha en tannpine. Den frontal sinus fører til hodepine over øynene. Den ethmoid sinus fører til hodepine i mellom øynene. Endelig sphenoid sinus fører til hodepine bak øynene. Alle de fire sinus hulrom kan forårsake smerte og ømhet i ansiktet.

Utvikling

Sinus infeksjoner oppstår som et resultat av en forkjølelse eller problemer med allergi. Sinus hulrom blir betent og fylt med slim. Siden slim ikke renner ut som det er designet til, fører det til en infeksjon. Denne infeksjonen er hva som forårsaker hodepinen. Noen ganger kan en sinus lidende tror kanskje de har hodepine når det i realiteten er de bare føler et stort press i det området av sinus som har blitt infisert. Disse bihulebetennelse kan vare alt fra en til tre måneder.

Behandling

De fleste bihulebetennelse ikke gå bort på egenhånd. Hvis du ikke bli kvitt bihulebetennelse du ikke vil bli kvitt hodepinen. Du kan ta et produkt som Advil Kaldt og Sinus, men dette vil bare maskere hodepine smerte for en kort tid. Legen din kan foreskrive en anti-biotiske regiment. Hvis det ikke fungerer så vil du bli henvist til en øre-nese-hals lege. Denne legen vil avgjøre om kirurgi er nødvendig eller ikke. En CAT scan eller MR vil bli pålagt å bidra til å gjøre vedtaket. Pasienter kan gjøre noen behandling hjemme. Hjem behandlinger inkluderer bruk av nesespray for å løsne opp slim, sitter i et bad full av damp, eller sette opp en luftfukter om natten.

Disponerte individer

Enkelte individer er mer utsatt for lider av sinus hodepine enn andre. Alle med astma eller kronisk allergiproblemer får bihulebetennelse samt hyppige flygeblad. Personer med avvik septums få lomme hodepine oftere fordi deres luftrom er delvis hindret. Svømmere og dykkere er også i fare for kroniske bihuleproblemer. Disponerte individer kan prøve å forhindre bihulebetennelse ved å ta vitamin regimenter som reduserer betennelse.

Sår Face grunn Sinus Trouble

Sår Face grunn Sinus Trouble


Også kalt akutt bihulebetennelse eller rhinosinusitis, er en bihulebetennelse en ubehagelig tilstand der nesegangene bli betent og hoven. Irritasjonen hemmer normal mucus drenering, noe som kan føre til en opphoping av slim i nesehulene. Ifølge Mayo Clinic, skaper dette overflødig slim en yngleplass for bakterier, og infeksjon holder til ofte de fire sinus regioner, slik at ansiktet føles ømme.

Overkjevens Sinus

Overkjevens bihulene er de største sinus hulrom, bosatt under øynene, rett under kinnbena, og flankerer nesen. Siden drenering åpning for maxillaris bihulene er nær toppen av bihulene, har de ikke renne effektivt og dermed er utsatt for smitte.

Frontal bihulene

Ligger tvers over pannen og over hvert bryn, frontal bihulene ikke er til stede ved fødselen, men utvikle seg i de første årene. Noen mennesker aldri fullt utvikle frontal bihulene. En alvorlig hodepine som blir verre når den lidende legger seg ned kan bety at frontal bihulene er infisert.

Ethmoid Sinus

Ethmoid bihulene lå mellom nesen og øynene. Disse små bihulene kan forårsake smerter rundt øyet hvis de blir smittet, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til abscess rundt øynene.

Sphenoid Sinus

Ligger dypere i skallen og i forhold til templene, sphenoid bihulene ikke helt moden før puberteten. Smerter bak øynene eller pannen ofte tyde på en infeksjon i disse bihulene.

Sinus Pain Relief

Ved mistanke om infeksjon i noen sinus hulrom, prøve å bruke en neti potten for å vanne bihulene. Bruk en nasal saltvann spray for å holde nesehulene fuktig, og plassere en luftfukter på soverommet. Ta over-the-counter ibuprofen å redusere hevelse og betennelse i nesehulene, og drikk rikelig med vann for å tynne slim. Hvis hjemme rettsmidler ikke bedrer symptomene, kontakt lege; en lege kan forskrive antibiotika for å fjerne infeksjonen.

Hva er årsakene til alvorlig Sinus smerte uten Congestion?

Hva er årsakene til alvorlig Sinus smerte uten Congestion?


Det er åtte sinus hulrom i skallen. De fungerer som støtdempere og lufttemperatur regulatorer. Mange forhold som påvirker bihulene kan potensielt forårsake alvorlig sinus smerte uten lunger.

Betraktninger

Personer med kronisk bihulebetennelse er mer sannsynlig å ha kronisk betennelse i bihulene. Når bihulene er betent, blir de utsatt for mange andre forhold.

Frontal bihulene

En blokkering eller betennelse i frontal bihulene, som sitter over øynene, kan føre til store smerter. Blokkeringer er dannet av en avveket septum, soppinfeksjoner eller polypper. Trykket og betennelse tilstede i vevet forårsaker smerte, bemerker Jackson Sinus nettside.

Ethmoid Sinus

Disse bihulene sitter mellom øvre nese og øyne. Som frontal bihulene, hvis ethmoids utvikle en blokkering, er lunger vanligvis ikke et symptom. De forårsaker smerte ved å sette press på øynene og lavere panne, ifølge Jackson Sinus.

Sphenoid Sinus

Disse bihulene sitter dypt i skallen bak øynene. Svulster eller polypper kan utvikle, som plasserer press bak øynene og nesen, noe som resulterer i smerter. Personer med astma og allergi er mer sannsynlig å utvikle svulster og polypper.

Overkjevens Sinus

Disse bihulene sitte bak kinnbenet. De kan utvikle svulster og polypper, men dette er mest vanlig hos personer med allergi eller kronisk bihulebetennelse. Soppinfeksjoner kan utvikle seg, noe som kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Vanligvis lunger følger en soppinfeksjon, men ikke alltid, ifølge Jackson Sinus.

Kavernøse Sinus syndrom Ledelse

Lege og behandling av en nevrolog og / eller øyelege bør faktor i ethvert forsøk på å kunne styre cavernous sinus syndrom. Grunnen til dette er på grunn av de spesielle komponentene som utgjør de kavernøse bihulene i første omgang: nerver (inkludert optiske seg) en arterie, to typer av bihuler, og hypofysen. Problemer med noen av disse vil kreve ferdigheter av en eller begge av disse typer leger å administrere.

Kavernøse Sinus Syndrome

Tilstanden kalles cavernous sinus syndrom er forårsaket av noen patologiske tilstander som påvirker enten hjernenerver (trochlear, overkjevens, oftalmisk, oculomotor og abducens), eller halspulsåren, eller hypofysen, eller cavernous sinus og sphenoid sinus .

Patologiske tilstander (sykdommer, betennelser eller infeksjoner, lesjoner) generelt ikke bare påvirke en del av det kavernøse sinus området (nerver, for eksempel). I stedet har de en tendens til å påvirke mer enn en del av området samtidig (som nerver og sinus).

Behandle mer enn én tilstand

I motsetning til, si, kreft i hjernen, er cavernous sinus syndrom ikke bare en medisinsk problem som oppleves i ett område av kroppen bare. Med cavernous sinus syndrom, kan du oppleve mer enn én type patologisk tilstand i mer enn ett område, samtidig. For eksempel kan du ha betennelse og infeksjon i sphenoid sinus samtidig opplever lesjoner på oculomotor samtidig. Det er en komplisert tilstand.

Ledelse Hensynet

Administrerende en enkelt tilstand, som diabetes, er mye annerledes enn å prøve å administrere flere på en gang i den samme fysiske område på kroppen. Så håndtere nerver, arterie og andre cavernous sinus komponenter i skallen --- og eventuelle patologiske tilstander som utgjør en trussel mot deres fortsatte funksjon --- krever evne til å se det store bildet, medisinsk. Det betyr at rådgivning med spesialister som nevrolog og øyelege som du prøver å administrere ett, to eller flere patologiske tilstander som utgjør cavernous sinus syndrom.

Administrere og Kunnskap

Du kan ikke styre noe du ikke forstår. Så for å administrere cavernous sinus syndrom er det viktig å lære så mye fra det medisinske miljøet (og dine spesifikke leger) om patologiske tilstander du opplever som et resultat av cavernous sinus syndrom.

Administrerende Treatment

Akkurat som du trenger for å forstå sykdommer, infeksjoner, betennelser eller lesjoner du opplever som et resultat av cavernous sinus syndrom, er det like viktig å følge til punkt og prikke noen medisinsk rådgivning eller behandling retningslinjer gitt av dine leger. Ellers kan vellykket ledelse ikke oppnås og tilbakeslag eller forverrede tilstander kan forekomme. Tross alt, kan du ikke kunne styre en sykdom hvis du nekter å følge legens ordre.

Komplikasjoner av transsphenoidal Surgery

En transsphenoidal kirurgi er utført for å fjerne svulster i hypofysen. De fleste av disse svulstene er ikke-kreft. Denne operasjonen utføres ved å gå gjennom det området som er plassert rett bak nesen, også referert til som sphenoid sinus. I sjeldne tilfeller kan skallen må åpnes under denne prosedyren for å få tilgang til og fjerne svulsten. Siden sphenoid sinus er en liten plass, vil kirurgen bruke instrumenter for å visualisere området og svulsten. Slike instrumenter omfatter fiberoptiske endoskop for å forstørre området. Kraftige mikroskoper er også ofte brukt til å øke visualisering bruke til å utføre denne prosedyren enklere.

Hypofysen Damage

Ifølge Roswell Park Cancer Institute, er hypofysen skadet i 5- til 10 prosent av pasientene under prosedyren. Dette skjer oftest når du prøver å fjerne svulster i hypofysen kalt macroadenomas. Når dette oppstår skade pasienten kan ha behov for å ha hormonbehandling. Hormonene erstattet kan inkludere testosteron, kortison, østrogen eller skjoldbruskkjertelen hormon. Denne skaden kan også føre til overdreven tørste og vannlating.

Spinal Fluid Leak

Et lite antall pasienter kan oppleve en spinalvæske lekkasje. Denne lekkasje kan oppstå når en svulst er adskilt av en tynn membran fra spinalvæske. Denne komplikasjon er nesten alltid umulig å unngå transsphenoidal under en operasjon.

Meningitt

En spinalvæske lekkasje kan føre til ytterligere komplikasjoner er de ikke er behandlet med en gang. Ytterligere komplikasjoner omfatter hjernehinnebetennelse. Meningitt er en meget alvorlig infeksjon av ryggraden og spinalvæske. Hvis denne komplikasjonen oppstår, kan en ny operasjon være nødvendig å lappe lekkasjen.

Cartoid Artery Damage

De som gjennomgår en transsphenoidal kirurgi har en veldig liten risiko for å oppleve cartoid arterie skader. Denne arterien ligger i ligger i nærheten av hypofysen i et område kalt cavernous sinus. Skade på cartoid arterie er svært alvorlig og kan føre til en rekke andre svært alvorlige komplikasjoner. Disse komplikasjoner kan inkludere hjerneslag, alvorlig tap av blod eller død.

Blødning

Noen pasienter kan oppleve blødning etter operasjonen. Denne blødning kan strømme inn i området som omgir hypofysen eller inn i en hvilken som helst tumor vev som er igjen. Dette komplikasjoner kan føre til delvis synstap eller blindhet fordi blodet kan legge press på de optiske nervene. Blødning er sjelden, men pasienter som opplever det hende du må ha en ekstra operasjon for å fjerne eventuelle blodpropper som resulterer grunn av det.

Fjerning av en hypofysetumor

Fjerning av en hypofysetumor

Transsphenoidal Surgery

Hypofysen er master kjertel i kroppen og produserer kritiske hormoner, så svulster eller avvik kan være ødeleggende. Hele eller en del av fremre (foran) hypofysen kan trenge å bli fjernet. Den transsphenoidal tilnærmingen er i dag den mest brukte for å fjerne svulster i hypofysen. Den hule sphenoid sinus ligger bak nesen og rett foran hypofysen, som ligger i sentrum av hjernen på sin base.

Kirurgen skjærer langs baksiden av skilleveggen (midtre del) av nesen inn i sphenoid sinus og deretter borer gjennom baksiden bony veggen av sinus til å få tilgang til hypofysen. Kirurgen setter vanligvis et endoskop (et lite, fleksibelt rør med et videokamera i enden) og mikro instrumenter gjennom denne åpningen for å skjære av stykker av hypofysen og trekke dem ut gjennom nesen. Denne tilnærmingen er best for små tumorer.

Craniotomy

Hvis en hypofyse svulst er stor eller har spredt seg til tilstøtende deler av hjernen din, kan en kraniotomi (kirurgisk åpning av skallen) være nødvendig for bedre tilgang. Dette øker imidlertid risikoen for komplikasjoner. Tilnærmingen kirurgen bruker, avhenger av plassering og spredning av tumoren. Kirurgen kan bruke en subfrontal tilnærming og fjern bein i pannen området over øyenbrynene og løft og skille den fremre delen av hjernen og gå under den for å nå hypofysen.

I noen tilfeller er en transcavernous (gjennom den kavernøse sinus) frontotemporal tilnærming på en side av pannen brukes med instrumenter som går gjennom sinus og under hjernen. En annen tilnærming brukes for store svulster er gjennom baksiden av munn og nese (Le Fort maxillotomy), men dette krever løsne maxilla (overkjeven) og deretter koble den etter operasjonen. Denne fremgangsmåten gir et større tilgang til bunnen av hodeskallen hvor hypofysen er plassert.

Radiosurgery

Konvensjonell stråling er noen ganger brukt til å behandle inoperable svulster i hypofysen, men denne strålingen kan skade nærliggende vev, inkludert de optiske (visjon) nerver, og påvirke hormonproduksjon. Radiosurgery (Cyberknife, GammaKnife) bruker datastyrte fokuserte stråler av stråling for å målrette bestemte områder og ødelegge vev, unngå skade på tilstøtende strukturer. Dette er egentlig kirurgi uten et snitt.

Radiosurgery er passende for en liten tumor eller for resttumor om det ikke kunne bli fjernet under hele operasjonen. Over tid svulsten krymper, blir erstattet av arrvev. GammaKnife krever en ramme om pasientens hode for å holde hodet i ro under prosedyrene, men Cyberknife krever ikke en ramme, men bruker et bilde-veiledning system for å holde på målet.

Hypofysen kirurgi komplikasjoner

To klasser av slimdannende tumorer finnes: sekretoriske, hvor tumorene produsere overskuddsmengder av hypofysehormoner; eller non-sekretorisk, som ikke skiller ut overflødig hormoner, men hvis størrelse eller plassering kan nødvendiggjøre fjerning. Mens medisiner er ofte utgangspunktet anbefalt for hypofysetumor behandling, kirurgi ofte anbefales dersom svulsten ikke reagerer godt på behandlingen.

Kirurgisk prosedyre

Hypofysen ligger i sella, som ligger i bunnen av hodeskallen. Derfor er den kirurgiske metode i mange tilfeller gjennom sphenoid sinus, som er en lomme hulrom som ligger bak nesen. En kirurg vil da sette inn en liten, tynn endoskop med et kamera på slutten for å visualisere området og finne hypofysen. Hvis svulsten er stor, er det kuttet i mindre biter og deretter trukket ut gjennom sinus hulrom.

Skade på hypofysen

Ifølge The Nevroendokrine Clinical Center og hypofysetumor Center ved Harvard University, den vanligste komplikasjonen assosiert med hypofysen kirurgi er skade på hypofysen selv. Fordi en svulst kan noen ganger antyde seg rundt nervene i hypofysen, kan fjerne svulsten skade kjertelen selv. Hvis det oppstår skade, kan en kirurg foreskrive hormon medisiner, for eksempel kortisol, veksthormon, østrogen eller testosteron.

Diabetes insipidus

Dersom svulsten ble plassert på den bakre delen av hypofysen, kan skade på området føre til en tilstand som kalles diabetes insipidus. Denne tilstanden oppstår hos 1 til 2 prosent av hypofysen kirurgi pasienter, ifølge The Nevroendokrine Clinical Center og hypofysetumor Center. Symptomer på denne tilstanden er ofte behov for å urinere og sterk tørste. Disse symptomene kan kontrolleres med medisiner, og ofte forsvinner i løpet av de første 1 til 2 uker etter operasjonen, ifølge American Cancer Society.

Carotisar Damage

Selv om dette skjer i en meget liten brøkdel av hypofyse kirurgi tilfeller kan carotis bli skadet under operasjonen. Arteriene er plassert på hver side av hypofysen og kan føre til hjerneslag eller død hvis den ikke behandles raskt.

I tillegg til blødninger i halspulsåren, noen ganger ikke alle av tumoren kan fjernes på grunn av sin plassering på sella. Når dette skjer, kan svulsten noen ganger blø i sella, noe som kan føre til blodpropper som resulterer i midlertidig synstap. En annen kirurgisk inngrep ofte er nødvendig for å fjerne klumper.

Spinalvæske lekkasje

Hvis en hypofysetumor må fjernes fra spinalvæske, kan fluidet lekke inn i membranene som er rundt hjernen (hjernehinnene), noe som fører til en infeksjon kjent som meningitt. Denne type lekkasje krever ekstra operasjon for å reparere. Ifølge The Nevroendokrine Clinical Center og hypofysetumor Center, oppstår det spinalvæske lekkasje i anslagsvis 1 prosent av alle hypofyse svulst fjerning operasjoner.

Bihulekirurgi Problemer

Nesespray, Kortikosteroider, decongestants, antibiotika og allergi behandlinger er alle effektive metoder for å håndtere tette bihuler. I noen tilfeller, men disse er enkle å anvende rettsmidler vil ikke lette problemet. I slike tilfeller kan legen anbefale bihulekirurgi å utvide sinus åpninger slik at væske har en enklere tid drenering. Bihulekirurgi er ofte en enkel prosedyre som krever litt ned tid og liten bekymring. Men med en hvilken som helst operasjon, er det alltid risiko for å utvikle komplikasjoner under og etter prosedyren.

Post-operativ blødning

Etter bihulekirurgi, kan du føle mild smerte. Ofte kan denne smerten bli sløv, om ikke helt tatt vare på med over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen, paracetamol eller aspirin. Disse smerter og betennelser medisiner også føre til en større risiko for blødning fra den kirurgiske prosedyren. Vanligvis er dette ikke noe å bekymre seg for, men hvis smertene eller blødning er uutholdelig, bør du oppsøke legen din så snart som mulig.

Anestesi-relaterte komplikasjoner

Fordi bihulekirurgi er fortsatt en invasiv prosedyre, til anestesibehov gis. For noen sjeldne individer, kan administrasjon av anestesi resultere i en reaksjon, og i alvorlige tilfeller kan føre til lunge- og hjerteproblemer.

Intrakraniell Problemer

Noen ganger, hvis sjikt på taket av ethmoid eller sphenoid sinus ikke overholdes, kan de være en lekkasje av cerebrospinalvæske, som er den væske som omgir hjernen og ryggraden. Vanligvis vil en god kirurg oppdager lekkasje før operasjonen er fullført en reparasjon det på den tiden. En anledning, lekkasjen vil gå ubemerket og kan føre til hjernehinnebetennelse.

Intraorbital Problemer

Bane av øyet er plassert ved siden av bihulene med et bein som gir beskyttelse mellom de to. I visse tilfeller, blø fra kirurgi kan komme inn til bane. Dette problem blir vanligvis løst under operasjonen. En unnlatelse av å ta vare på det kan føre til synstap, inkludert blindhet.

Luktesans

Personer som har bihuleproblemer generelt har en redusert luktesans. En av fordelene med sinus kirurgi er at det normalt øker pasientens evne til å lukte ting. Men, til tider, kan omfanget av blokkeringen i bihulene gjøre det vanskeligere å lukte når operasjonen er fullført.

Infeksjon

Bihulekirurgi kan føre til infeksjon som er nysgjerrig fordi infeksjon er ofte årsaken til sinus problemer i første omgang. Men, gjør at tilbøyelighet sinus lidende enda mer utsatt for å utvikle infeksjon enn for andre operasjoner. Hvis infeksjonen er venstre ukontrollert kan det føre til hjernehinnebetennelse eller en abscess.

Hindret nesegangene

Nesen, og mer spesifikt, er det nasale septum laget av brusk. Brusk har et innebygd minne, hvor det vil gå tilbake til sin opprinnelige stilling over tid. Så, noen ganger, selv når operasjonen er utgangspunktet vellykket, brusk vil bevege seg tilbake og forårsaker problemer. Bihulekirurgi kan også føre til noen skremmer med kan hindre nesegangene også.

Endoskopisk bihulekirurgi Komplikasjoner

For de som opplever kronisk bihulebetennelse eller som opplever problemer med å puste og sove på grunn av sinus hevelse, kan endoskopisk bihulekirurgi (ESS) anbefales når konservative behandlinger mislykkes. Ved hjelp av et endoskop (en tynn slange med et kamera på slutten) inn gjennom nesen, kan en kirurg bruke slanke instrumenter for å fjerne blokkeringer i sinus hulrom. Mens ESS forårsaker minimale komplikasjoner i de fleste tilfeller, i henhold til Baylor College of Medicine), det er risikoen med operasjonen.

Blødning

Halspulsåren, som er ansvarlig for å levere hodet og nakken med blod, går gjennom sphenoid veggen, som går bak sinus veggen. I sjeldne tilfeller kan carotisar perforeres under ESS. Dette kan forårsake alvorlig blødning, og i noen tilfeller, massiv blødning. Hvis dette skjer under operasjonen, må en kirurg handle raskt for å minimere blødning og reparere arterien.

Spinal Fluid Lekkasje

Ifølge Ehealthmd.com, er cerebral spinalvæske lekkasje en komplikasjon i 2% av ESS operasjoner i USA årlig. Dette kan skje når nervesystemet mellomnavn turbinate, som ligger bak sphenoid sinus, er kuttet eller bretter under prosedyren. Hvis denne komplikasjonen oppstår, kirurger er oftest i stand til å gjenkjenne dette umiddelbart og vil plassere en pode eller annen tetningsmasse over området.

Optic Nerve Damage

Også kjent som en orbital komplikasjon, kan en kirurg skade nerver eller muskler i synsnerven under ESS prosedyren. Under operasjonen, bør en kirurg følge nøye med øynene til å observere tegn på skade. En av de mest alvorlige komplikasjoner forbundet med ESS, kan skade på synsnerven føre til midlertidig eller permanent blindhet.

Nasolakrimalkanal stenose

Også kjent som rive duct, som gir væske til øynene for å holde dem fuktig og beveger seg lett, kan den nasolakrimalkanal bli skadet under ESS prosedyre som det er bare 3 til 6 mm fra sinus maxillaris hulrom, i henhold til Baylor College of Medicine. Dette kan føre til en tilstand som kalles epifora, der tårekanalen ikke skal renne, noe som resulterer i for mange tårer.

Synechiae

Denne tilstanden oppstår når blenderen fester seg til linsen bak det, noe som er kjent som adhesjon, og kan forekomme som et resultat av betennelse og arrvev utvikling bak lomme hulrom. En tidlig bidragsyter til glaukom, hvis denne komplikasjonen oppstår, en kirurg kan anbefale en stent for å lette trykket på dette området.

Hva kan jeg gjøre for Sinus press?

Når en bihulebetennelse oppstår det kan gjøre det føles som om du kan ikke engang tenke klart: Sinuses bli betent, øm og sår, og når de sveller det kan øke trykket i nesegangene. Du kan oppleve hodepine og smerter rundt nesen, øynene og pannen, samt i kinnene.

Hvor Sinus Trykk stammer

Du har fire ulike sett med bihulene, som alle kan bli irritert, infisert, fylt med slim, betente og såre når du er forkjølet, infeksjon eller allergi. Det ene ligger rett i regionen av pannen, identifisert som frontal sinus passasjer; de som er direkte bak hver av dine kinnben er kalt sinus maxillaris passasjer; og ethmoid og sphenoid passasjer, som er plassert mellom og bak øyehulene, henholdsvis.

Bebygd slim og betennelse forårsaket av økt histaminnivåer eller sykdom kan føre til press på nervene i området rundt lomme passasjer, noe som resulterer i smerte eller ubehag.

Effektive behandlinger for Sinus Pressure

Hold lomme passasjer fuktet til enhver tid for å bidra til å redusere tykkelsen av slim og fremme naturlig fjerning av kroppslige væske. Drikker masse vann hver dag vil hjelpe opprettholde hydrering av kroppen og sinus dine passeringer. Forbruker varme væsker som supper og te hjelper også å holde nesegangene åpne og fuktig, så dampen naturlig lindrer trykk og smerte og hjelper løsne slim.

Holde luften fuktig, enten ved å koke vann i en gryte eller bruke en luftfukter, vil hjelpe deg å puste med mindre smerter, som vil bruke en damp gni som inneholder eukalyptus.

Over-the-counter medisiner

Alltid konsultere med en lege for å finne ut om det er greit å bruke en over-the-counter medisiner, men populære produkter inkluderer Mucinex og Robitussin, som begge er expectorants at tynne ut mye slim i lungene og nesegangene, slik at bihulene til renne. Medisiner som Tylenol Sinus kan også brukes til å bidra til å tørke opp dreven slim i lungene og nesegangene og redusere sinus trykk. Rådfør emballasjen for riktig dosering informasjon og for eventuelle forholdsregler før du tar noen over-the-counter sinus rette.

Vitamin C

Konsumere 1000 til 2000 milligram av vitamin C-tilskudd daglig mens du lider av en sinus-relatert sykdom, som det vil styrke ditt immunsystem og tillate kroppen å bekjempe infeksjoner.

Hva er årsaken til en Sinus hodepine?

Ansikts bihulene er hulrom fylt med luft. Det er fire store bihulene i ansiktet, referert til som bihuler: maxillaris, frontal, ethmoid og sphenoid. Funksjonen til bihuler fortsatt et tema for debatt i det medisinske miljøet, men teorier inkluderer slim sekresjon, støtdemping og gjør skallen lysere. Hvis det er et problem med bihuler, kan en sinus hodepine forekomme. Mulige årsaker og behandlinger er omtalt nedenfor.

Årsaker

En sinus hodepine er vanligvis et resultat av betennelse i bihulene. Betennelsen kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert svulster, allergiske reaksjoner og luftveisinfeksjoner.

Symptomer

Symptomer på en sinus hodepine kan inkludere ansikts ømhet, smertefullt trykk på et bestemt sted på ansiktet, og øker i smerte på grunn av plutselige bevegelser eller endringer i temperaturen. I noen tilfeller kan symptomene er tretthet, feber, sår hals og postnasal drypp.

Diagnose

Migrene og spenningshodepine kan forårsake symptomer som ligner på en sinus hodepine og er eliminert som muligheter av en rekke spørsmål stilt av legen din. Legens eksamen vil trolig inkludere en inspeksjon av interiøret i nesen og (i ekstreme eller kroniske tilfeller) kan også omfatte røntgen, MR og blir henvist til en spesialist.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for sinus hodepine er luftveisinfeksjon, allergi, astma, hyppig eksponering for store høyder (fra fly, for eksempel) og polypper i nesehulene. Noen sykdom eller kirurgi som fører til en generell svakhet i immunsystemet er også en risikofaktor.

Behandling

Behandling av Sinus hodepine kan være alt fra enkle over-the-counter decongestants og antihistaminer til reseptbelagte antibiotika, kortikosteroider og kirurgi, avhengig av årsaken.

Cavernous Sinus Syndrome

Cavernous sinus Området ligger i hodet og inneholder en arterie, hypofysen, to bihulene og fem nerver. Og de er alle plassert i en liten, men kompleks struktur. Cavernous sinus syndrom oppstår når en sykdom vises som påvirker en eller flere cavernous sinus komponenter.

Cavernous Sinus

Cavernous sinus består av hypofysen, carotisar, to bihulene (sphenoid og svamp), og fem nerver: abducens, maxillaris, oculomotor, oftalmisk, og trochlear. Denne strukturen og alt det inneholder ligger innenfor et lite område på plass i den kraniale (hode) delen av kroppen og kan bli negativt påvirket av: smittsomme sykdommer, ikke-infeksiøs inflammasjon (ikke-smittsom), vaskulære lesjoner (abnormitet av blodkar) og svulst (unormalt vev vekst).

Cavernous Sinus Syndrome

Når mer enn en av komponentene i det kavernøse sinus er ugunstig påvirket av sykdom, inflammasjon, lesjoner er svulst, er det kjent som kavernøse sinus-syndrom. Smerte kan oppleves i ulike grader med denne tilstanden, kan okulær motoriske nerver bli svekket, og sansetap kan oppleves i trigeminusnerven, ifølge American Journal of Roentgenology.

Smittsomme sykdommer

En smittsom sykdom som kan oppstå i svamp bihulene er cavernous sinus tromboflebitt. Den er forårsaket av bakterier eller sopp, og har evnen til å bli dødelig. En annen infeksjonssykdom er actinomycosis, som ofte starter i bihulene eller ører. Rhinocerebral mucormykose (forårsaket av en sopp) og aspergillose (en sopp som ofte invaderer skipene) er andre smittsomme sykdommer som kan forårsake cavernous sinus syndrom.

Ikke-infeksiøs betennelse

Toloso-Hunt syndrom er en smertefull tilstand --- og ikke-smittsomme betennelse --- som kan utvikle seg i hule bihulene, som fører til cavernous sinus syndrom. Det er på grunn av lesjoner som utvikler seg i denne kraniale området. Inflammatorisk pseudo, en annen ikke-smittsomme betennelse som oppstår i svamp bihulene, utvikler seg når bløtdels lesjoner infiltrere skallen og kan resultere i beinødeleggelse.

Vaskulære lesjoner

Når en aneurisme er diagnostisert som en tumor i stedet for en aneurisme den enkelte som har det kan dør som et resultat. Således er det viktig for å bekrefte at en mistenkt aneurisme i halspulsåren (en vaskulær lesjon) er faktisk det. Denne type av vaskulær lesjon er en av årsakene til kavernøse sinus-syndrom også. Dersom slike en aneurisme ryker, skaper det en tilstand som kalles carotis cavernous fistel.

Svulst

Svulst (et annet navn for unormal vev vekst) er i utgangspunktet en svulst. Det kan være godartet (noncancerous) eller ondartet (kreft). De vanligste svulster som vises i cavernous sinus syndrom faktisk migrere fra andre deler av skallen, ifølge American Journal of Roentgenology.

Hva er Pan Sinus sykdom?

Hva er Pan Sinus sykdom?


Pan sinus sykdom, mer kjent som pansinusitis, er infeksjon av alle fire av dine bihuler samtidig. Mange utvikler det, og noen enda lider av kronisk pan sinus sykdom. Selv om det ikke er uvanlig, kan det være en svært alvorlige, smertefull tilstand. For å forstå hvor alvorlig, må du først forstå mer om området det påvirker: bihulene.

Struktur og funksjon av bihulene

Dine bihuler (også kalt bare bihuler) er luftfylte mellomrom eller hull i hodeskallen og nasal området. Det finnes fire typer av bihuler: overkjevens bihulene, frontal bihulene, de ethemoid bihulene og sphenoid bihulene. Det er debatt om hva formålet bihulene faktisk tjene, men det er generelt antatt at de øker resonans av stemmen din og gi en buffer mot slag mot hodet og ansiktet. De har også isolere enkelte sensitive hjernestrukturer fra temperatursvingninger, slik som dine øyne og røttene av tennene dine. Bihuler er også foret med en membran som utskiller antibakteriell slim som beskytter nesehulen fra allergener og andre irritanter som kan inhaleres.

Årsaker

Pan sinus sykdom er rett og slett bihulebetennelse eller bihulebetennelse i alle dine sinus hulrom på en gang. Bihulebetennelse oppstår når slimhinnene i parasinus hulrom bli infisert. Det kan være forårsaket av enten en bakteriell eller en fungal infeksjon. Tannhjuls abscesser, hvor bakteriene finne sin vei gjennom munnen til det nasale hulrom, kan føre til bihulebetennelse. Inhalerte allergener eller irritanter kan også bringe på bihulebetennelse. Nasal blokkeringer kan også føre til at slimhinnene i dine parasinus hulrom å svikte.

Symptomer

Noen vanlige tegn på at du kan ha pan sinus sykdom er en nasal blokkering eller utflod. Du kan også opplever postnasal drypp eller overdreven slim blir produsert av bihulene. Tann smerter eller konstant smertefullt trykk i sinus hulrom er også symptomer. Noen pasienter selv opplever dårlig ånde, sår hals eller en hacking hoste når de har pan sinus sykdom. Mange av disse symptomene kan tilskrives andre forhold, som for eksempel tannproblemer, forkjølelse eller influensa. En god tommelfingerregel er at hvis mucus er involvert, er det ikke om tennene dine. Og hvis du har det som synes som en forkjølelse eller influensa, men varer lenger enn tre dager, er det sannsynligvis en slags bihulebetennelse.

Hvis helsepersonell har mistanke pan sinus sykdom, kan han utføre en CT scan (også kalt en CT scan) eller røntgen for å få en bedre titt på Sinus. Han kan gå så langt som å ha din slim analysert for å finne ut om infeksjonen er forårsaket av en mikroorganisme eller flere.

Behandling

Når du har blitt diagnostisert med pan sinus sykdom, kan legen din forskrive antibiotika eller kortikosteroider til å bekjempe infeksjonen. Du vil mest sannsynlig begynne å føle seg bedre i løpet av få dager for å ta medisiner, men det er svært viktig å fullføre ut resepten helt å unngå en umiddelbar gjentakelse.

Som nasal utflod akkumuleres i din lomme hulrom, blir situasjonen mer farlig. På grunn av nærhet av sinus hulrom til hjernen din, er det mulig for nasal utflod å flykte inn i hjernen. I alvorlige tilfeller vil en endoskopisk kirurgi sinus utføres for å fjerne noe av oppbygging. Denne operasjonen kan fjerne rusk eller polypper som noen ganger danner i sinus området. Etterpå vil du se en markert forbedring i pust og sinus drenering.

Forebygging

De som lider av kronisk pan sinus sykdom kan oppleve symptomer flere ganger i året. For å unngå pan sinus sykdom, holde deg hydrert. Hvis din lomme slimhinnene er godt hydrert, er det mindre sjanse for at de vil bli smittet. Hvis du er tilbøyelig til å panorere sinus sykdom, eller noen form for bihulebetennelse, bør du være på utkikk etter de kjente symptomer på en møtende bihulebetennelse. Hvis du tror du har en kommer på, gjelder varm komprimerer til din lomme hulrom tre ganger om dagen i opptil fem minutter hver gang. Dette bør bryte opp slim blokkeringer og fremme sunn sirkulasjon.