Digidexo.com

kvalme bakers cyste

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

  • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
  • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
  • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Vanlige årsaker til kneproblemer

Vanlige årsaker til kneproblemer


Kneet er et joint som omfatter skinnebenet (tibia) og lårbenet (femur). Disse to bein inneholder leddbrusk på deres overflater, slik at felles å bevege seg jevnt. Knesmerter kan være forårsaket av skade, slitasjegikt og fra overforbruk. Stivhet og smerte symptomer er like varierte som årsak til kneet problemet. Behandling vil avhenge av årsaken.

Baker Cyste

En Baker Cyste eller knehasen cysteformer når en sac av væske foret med membraner former bak kneet. Dette sac kan lett observeres som en bule når personen med Baker Cyste står. Langt, den vanligste årsaken til en Baker Cyste er avansert artrose. Symptomer på Bakers cyster er smerter eller ubehag bak kneet. Det kan også være noe hevelse eller rødhet og vanskeligheter med å bøye kneet. I noen sjeldne tilfeller kan en Baker Cyste revne, som fører til akutte smerter bak kneet. Behandling av Baker Cyste omfatter identifisering dens underliggende årsak som slitasjegikt og kirurgi for å reparere revet brusk.

Runners Knee

Runners knee er også kjent som fremre knesmerter syndrom eller patellofemoral stress-syndrom. Det er den vanligste årsaken til smerter i kneet og kalles runner kne fordi det er mest vanlig blant løpere. Denne tilstanden fører til smerte bak eller rundt kneskålen og antas å være i hovedsak forårsaket av dårlig kneskål sporing. Dårlig kneskål sporing oppstår når kneskålen trekkes ut av stilling til venstre eller høyre, slik at brusken under kneskålen til å bli irritert under bevegelse. Behandlingen for runner kne inkluderer bruk av bukseseler og typer kirurgisk athroscopy og lateral retinacular utgivelse.

Slitasjegikt i kne

Artrose er en degenerativ felles sykdom som fører til at brusk mellom bein å slites bort. Artrose er en vanlig form for leddgikt, noe som kan plage noen ledd i kroppen. Denne sykdommen er mer utbredt blant eldre og overvektige mennesker. Slitasjegikt i kneet fører til smerte, noe som forsterker med noen fysisk aktivitet som innebærer å bevege seg. Denne smerten av denne tilstanden kan behandles med fysioterapi, medisiner som ibuprofen og aspirin produkter. Det hjelper også å legge is på kneet.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste


Cyster er blister utseende, væskefylte sekker på eller i en hvilken som helst del av kroppen - for eksempel med cyster på eggstokkene. En funksjonell cyste (fra en normal kropp prosess) går som regel unna med menstruasjon eller over 2-3 måneder. Hvilke typer cyster er follikulær, corpus luteum, dermoid, endometrioma, cystadenoma og Polycystisk ovariesyndrom - normalt på grunn av hormonell ubalanse og i stand til å forårsake alvorlige problemer. Symptomer kan ikke vise, men følgende er noen vanlige.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste

•  Sjekk ut for unormalt i menstruasjon; se om det er smertefulle premenstruelle dager og perioder, uregelmessighet eller fravær av perioder. Til tider kan det blodtap i perioder bli alvorlig eller knapt forekomme.

Pass på at hvis det er en jevn eller periodisk, moderat verke eller uro rundt bekkenområdet. Denne smerten kan gradvis flytte til nedre rygg og lår.

Sjekk ut om det er smerter under eller etter samleie.

Se etter symptomer som en liten betennelse på nedre del av magen og tyngde i magen eller bekkenet. Det kan forekomme uregelmessigheter i tarmen eller blære bevegelser, avhengig av størrelsen og plasseringen av cyste og mengden av trykk som den forårsaker. Noen ganger kan det føles som du ikke kan urinere helt.

Sjekk ut for unormal vekst eller hår på kroppen, problemer med akne eller smerter i brystene og kvalme (som under svangerskapet).

Se om det er unormal vektøkning over en kort periode.

•  Sjekk ut for symptomer som dypere stemme, skallethet, ansikts hårvekst og andre mannlige egenskaper.

Se om det er feber, oppkast, alvorlig og plutselig magesmerter eller blødning, akselerert puste, svimmelhet eller betydelig svakhet. I så fall får vare fra et sykehus.

Hint

  • Oppsøke lege for eventuelle problemer knyttet til bekken ubehag, smerter, misdannelser i menstruasjon eller infertilitet, og få vanlige bekken checkups gjort. Være klar over alle endringer som er helt nytt for deg.
  • Forstå at funksjonelle cyster oppstår bare under den reproduktive perioden av en kvinne og ikke etter overgangsalderen.
  • Vet at noen cyste som oppstår i alle aldre eller sted trenger legeundersøkelse; de kan være begynnelsen stadium av kreft.

Om Ovarian cyster

Om Ovarian cyster


En ovarian cyst er en liten væskefylt sac i eggstokken. Om lag 95 prosent av cyster på eggstokkene er ikke-kreft, men kreft og andre alvorlige medisinske problemer kan bli indikert av tilstedeværelsen av visse cyster. Mens noen godartede cyster kan skyldes endokrine lidelser eller andre forhold, kan en hvilken som helst eggstokkfollikkelen over 2 centimeter også betegnes en ovarialcyste.

Typer

De fleste cyster på eggstokkene er "funksjonelle cyster". Funksjonelle cyster på eggstokkene forekomme som en del av utviklingen av eggstokkfollikelen, eller follikkelutviklingen. Når hun begynner å menstruere, har en kvinne ovariefollikler på alle stadier av utviklingen i eggstokkene.
Follikulær Cyste: Dette er en moden follicle som enten ikke slippes under eggløsning, eller kollapser inn på seg selv før eggløsning. Selv om disse cyster kan vokse til over 2 inches i diameter, er de vanligvis ufarlige. De kan imidlertid forårsake smerte hvis de kan briste. Follikulære cyster vanligvis ikke krever medisinsk intervensjon, og vil forsvinne etter noen måneder.
Corpus luteum Cyste: Når en kvinne ovulates, utgivelser eggstokkfollikelen det modne egget. Den follicle selv er da kjent som corpus luteum, og det blir deretter brutt ned av kroppen og reabsorberes. Hvis corpus luteum i stedet fylles med blod eller væske og forblir i eggstokken, blir det en cyste. Disse cystene er ofte asymptomatiske.
Hemoragisk Cyste: Dette er den mest potensielt alvorlig av de funksjonelle cyster. Hvis det i løpet follikkelutviklingen en blodåre i eggstokkfollikelen bursts, kan blodet lekke inn i hårsekken. Hvis blødningen ikke opphøre av seg selv, kan blod lekke inn i eggstokken, og tvang den til å forstørre. Dette kan føre til intens smerte, og bør cyste brudd, kan blodet lekke inn i bukhulen. Hemoragisk cyster sjelden krever kirurgi.
En annen type godartet cyste er en dermoid cyste. Også referert til som teratomer, kan cystene dannes ikke bare i eggstokkene, men i andre områder av kroppen. De består hovedsakelig av fett, men kan også produsere brusk, ben og andre typer vev. Kirurgi er nødvendig å fjerne dem.
Cystandenomas er godartet cyster dannet fra ovarial vev og fylt med et fluid som ligner slimete. De blir vanligvis fjernet med kirurgi.

Identifikasjon

Cyster er vanligvis funnet under en gynekologisk eksamen eller via ultralyd, laparoskopi, eller CT-skanning. Den beste måten å diagnostisere ulike typs av cyster på eggstokkene er gjennom endovaginal ultralyd. En tynn staven blir satt inn i vagina, og plassert ved siden av eggstokken. Bildet er detaljert nok til å avgjøre om cyster faststoff, væskefylt, eller inneholder en blanding av væske og fast materiale. En MRI kan utføres for å evaluere innholdet av cyste ytterligere.

Størrelse

En follikulær cyste kan måle opp til 2,5 inches i diameter. En corpus luteum kan være opp til 4 inches. Endometrisk kan være opp til 8 inches. Cystandemona cyster kan være opp til 12 inches. Non-kreft cyster som er mindre enn 4 inches i diameter vanligvis ikke krever kirurgi i pre-menopausale kvinner.

Effekter

De fleste cyster på eggstokkene er asymptomatiske, men symptomer kan inkludere mage / bekken smerter og press, uregelmessig menstruasjon, kvalme eller oppkast, vaginal smerte eller blødning / spotting, bekkensmerter etter trening, samleie eller med vannlating og avføring.

Advarsel

Cyster på eggstokkene kan være en indikasjon på alvorlige medisinske problemer.
Endometriose er en tilstand i hvilken livmorvevet vokser utenfor livmoren. Alvorlig abdominal og / eller bekkensmerter er det viktigste symptomet på endmetriosis. Hvis livmor vev vokser inni eggstokken, utvikler en endometrial cyste. Opprivningsanordningen av denne type cyste, som kan vokse i opptil 10 år, kan føre til infertilitet. Bare kvinner som har endometriose er i faresonen.
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en endokrin lidelse der hårsekken vekst arrestasjoner før forfall, som fører til tilstedeværelsen av mange umodne follikler i eggstokken. En kalles polycystisk eggstokk hvis 12 eller flere av disse follikler blir funnet under en ultralyd. En eggstokk kan synes å være polycystisk selv om pasienten ikke har endokrine abnormaliteter, og derfor ikke har PCOS.
Eggstokkreft manifesterer vanligvis i faste eller faste og flytende -filled svulster. Kreft kan oppstå fra det ytre laget av vevet rundt eggstokken (epiteltumorer), bindevevsceller i eggstokken (stromal tumor), eller fra cellene som produserer egget (bakterie celle svulster).

Coding Cyster med polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er også kjent som Stein-Levanthal syndrom, og er en sykdom som gir hormonell ved en rekke symptomer, slik som fedme, akne og ingen menstruasjonsperioder. Det er en endokrin lidelse og om lag 5 prosent av alle kvinner har tilstanden på ett punkt i hele sitt liv. Mange kvinner som har polycystisk ovariesyndrom utvikle cyster på eggstokkene som følge av sykdommen.

Cyster på eggstokkene

Mange kvinner som har polycystisk ovariesyndrom erfaring cyster på eggstokkene som en av sine symptomer. Ovarian cyster er væskefylte hulrom som er fylt opp med væske. Cyster på eggstokkene danne enten på eller innsiden av eggstokkene, og oftest oppstått er funksjonelle cyster.

Funksjonelle cyster

Det er to forskjellige typer funksjonelle cyster at kvinner som har polycystisk eggstokkreft ofte har. Disse to cystetypene er korpus lyteum cyster (cyster som danner hvis sekker ikke riktig oppløse) og også hårsekken cyster (cyster som kommer om hvis sac ikke bryte fra hverandre og slippe et egg).

Typer

Det finnes ulike andre typer cyster på eggstokkene at kvinner som har polycystisk ovariesyndrom kan oppleve. Noen av disse Cyste typer inkluderer dermoidcyste, endometriomas, polycystiske eggstokker (denne type ovarial cyste er faktisk veldig vanlig med polycystisk pasienter ovariesyndrom i tillegg) og cystadenomas.

Symptomer

Hvis du har polycystisk ovariesyndrom og ønsker å vite om du faktisk opplever en cyste på eggstokken, til noen symptomer se opp for er smerte, hevelse eller trykk i magen, bekken smerter, vektøkning, smerter under samleie, smertefull vannlating, problemer med vannlating, oppkast, kvalme, ømme bryster, menstruasjon smerter og mange andre.

Forebygging / løsning

Hvis du ønsker å vite om du har en cyste på eggstokken som kan være et tegn på polycystisk ovariesyndrom, kan du teste det ut på ulike måter. Disse metodene inkluderer ultralydundersøkelser, blodprøver, hormonnivå tester og graviditetstester. Imidlertid er cyster på eggstokkene ofte først oppdaget under normale bekken eksamener.

Hva er den beste prevensjon pille for Ovarian cyster?

Funksjonelle cyster er væskefylte blærer som kan oppstå på eller i en kvinnes eggstokk etter eggløsning. De kan hovne opp og forårsake mye smerte, eller har ingen symptomer i det hele tatt. Mens det er ingen definitive kur for cyster på eggstokkene, mange leger foreskrive p-piller for å krympe og bli kvitt dem. De p-piller som er den mest effektive har en kombinasjon av høye nivåer av østrogen og progestin.

Kombinasjon p-piller

Orto-Novum er en p-pille som inneholder høye nivåer av østrogen og progestin. Når kombinert, hormonene hindre eggløsning. Det er en av de mest forskrevne p-piller for cyster på eggstokkene. Andre p-piller anbefales for denne tilstanden omfatter Alesse, Loestrin, Orthocyclin, Ortho-Trycyclin, Triphasil, Yasmin og Zovia.

Slik fungerer det

Kombinasjonen av høye nivåer av østrogen og progestin virker sammen for å forhindre eggløsning. Når eggløsningen ikke skjer, ingen eggstokkene cysteformer som resultat. P-piller er tatt i 20 til 21 dager i menstruasjonssyklusen og blir deretter stoppet i 7 dager for å tillate kvinnen å ha en menstruasjon.

Når eggløsning har funnet sted, og en cyst har dannet seg, kan administrering av kombinasjonen prevensjon krympe cyste over en flere måneders tidsperiode.

Bivirkninger

P-piller kan ofte føre til lette eller ubesvarte perioder, småblødninger mellom menstruasjonene, kvalme, vektøkning og ømme bryster. Andre moderate symptomer inkluderer humørsvingninger og chloasma, en endring i huden pigmentering rundt pannen, øyne og øvre leppe.

Det er også en samling av mer sjeldne, men alvorlige symptomer kalles smerter. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis du er på p-piller og opplever noen av disse symptomene.
Magesmerter kan indikere tilstedeværelse av tromboflebitt, eller bekken blodpropp, lever blodpropp eller svulster, eller galleblæren sykdom.
Brystsmerter kan indikere tilstedeværelse av blodpropp i lungene.
Hodepine kan tyde på at blodtrykket er svært forhøyet eller at et slag er i gang.
Øyeproblemer, som for eksempel uklarhet eller plutselig blindhet, kan peke på endringer i hornhinnen, øye blodpropp eller utbruddet av en alvorlig migrene.
Alvorlige ben smerter eller plutselig hevelse i ett ben kan indikere dyp venetrombose eller flebitt, en tilstedeværelse av beinet blodpropp. Disse blodpropp er spesielt alvorlig, da de kunne flytte til lungene eller hjertet, forårsaker død.

Advarsler

Hele ideen med å bruke p-piller for å forhindre cyster på eggstokkene er betinget av det faktum at de slutter eggløsning. Du må ta pillen på samme tid hver dag for de første 20 til 21 av menstruasjonssyklusen for å hindre eggløsning. Tar prevensjon enda noen timer for sent kan resultere i eggløsning.

Andre medikamenter kan redusere effekten av p-piller, noe som resulterer i eggløsning. Antibiotika og Johannesurt kan påvirke hvor godt p-piller fungerer.

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?


Produserende fordøyelsessafter og hormoner for å regulere glukosebehandling er den viktigste funksjon av pankreas. Cyster eller pseudo-cyster kan dannes på hode, kropp og hale i bukspyttkjertelen. Årsaker til bukspyttkjertelen cyster variere eller kan være ukjent. Selv om de fleste bukspyttkjertelen cyster er godartede, mens andre kan forårsake alvorlige symptomer eller kan være forstadier. Forstå bukspyttkjertelen og dens funksjoner er avgjørende ved vurderingen av årsakene til flere cyster på halen i bukspyttkjertelen.

Forstå Pancreas

Bukspyttkjertelen er et blad-formet, langstrakt endokrin kjertel, ca 6 inches lange, ligger i den øvre del av magen foran ryggraden og bak magen. Halen av pankreas er plassert på den venstre ekstremitet og berører milten. Laboratorietester Online bemerker at små kanaler i bukspyttkjertelen flytte bukspyttkjertelen væske inn i pankreasgang. Fluider blir båret av pankreasgang fra halen mot hodet, i den øvre del av tynntarmen (tolvfingertarmen). Bukspyttkjertelen duct og galle duct, bærer sine fordøyelsesenzymer, møtes før vi går i tolvfingertarmen og dele en åpning til tynntarmen.

Sykdommer i bukspyttkjertelen

Pankreatitt, kreft i bukspyttkjertelen og bukspyttkjertel insuffisiens omfatter de primære sykdommer i bukspyttkjertelen. Pankreatitt oppstår når fordøyelsesenzymer ikke gjør det til tolvfingertarmen og blir aktivert inne i bukspyttkjertelen, spise bukspyttkjertelen verket. Dette resulterer i betennelse i bukspyttkjertelen og kan forårsake magesmerter, kvalme og oppkast. Laboratorietester Online melder at kreft i bukspyttkjertelen er den fjerde største årsaken til kreft dødsfall i USA. Adenokarsinomer i eksokrine vev utgjør 95 prosent av bukspyttkjertel kreft. Pankreatisk insuffisiens oppstår når bukspyttkjertelen er i stand til å produsere nødvendige nivåer av fordøyelsesenzymer for å hjelpe til mat absorpsjon i tarmen.

Typer cyster

Cyster er en samling av væskefylte lommer. Ifølge MayoClinic.com, kan bukspyttkjertelen cyster ikke være & ldquo, true & rdquo; cyster i den forstand sine celletyper er forskjellig fra sammensetningen av sanne Cyste celler. Disse typer cyster kalles pseudo-cyster og er fylt med vev rusk, fordøyelsesenzymer og væske. Celler på veggene av pseudocyster er ofte sammensatt av de samme celletyper som finnes i andre organer. MedicineNet.com bemerker at to typer cyster er ofte funnet i bukspyttkjertelen hale eller kroppen. Serøs Cyste adenomer tendens til å være liten, godartet, og sjelden gi symptomer. Tretti prosent av mucinøst Cyste adenomer er kreft og de resterende 70 prosent er kategorisert på forstadier. Begge disse inflammatoriske cyster forekommer ofte hos middelaldrende kvinner.

Symptomer på bukspyttkjertelen cyster

Typer av cystisk væsker variere avhengig av cyste type. For eksempel kan pankreatitt danne en pseudo-cyste, som inneholder høye nivåer av fordøyelsesenzymer. Den MayoClinic.com sier mulige symptomer på denne type pseudo-cyste er "vedvarende magesmerter, som kan stråle ut til ryggen, en masse du kan være i stand til å føle seg i øvre del av magen, og kvalme og oppkast" Cyster kan bli smittet og ruptur. I noen tilfeller, cystisk væskeavløp og påvirker blodkar, resulterer i indre blødninger. Se lege umiddelbart hvis du opplever følgende symptomer: alvorlige magesmerter, bevisstløshet, rask hjerterytme, besvimelse eller gulsott.

Årsaker og risikofaktorer for bukspyttkjertelen cyster

Ofte er årsaken til bukspyttkjertelen cyster ukjent. En sjelden sykdom - som Hippel-Lindau sykdom, en genetisk lidelse - kan føre til cyster i bukspyttkjertelen. Pseudo-cyster kan utvikle som følge av pankreatitt. Risikofaktorer for pankreatitt inkluderer tung alkoholbruk, gallestein, cystisk fibrose, hyperkalsemi, hyperlipidemi og autoimmune tilstander. Endelig kan bukspyttkjertelen cyster være et resultat av stump traume til magen.

Om Flytende Cyste i Brain

Om Flytende Cyste i Brain


Hjerne cyster er sekker fylt med væske og annet organisk avfall. Flertallet av hjerne cyster kan klassifiseres i fem grunnleggende typer avhengig av deres plassering og deres sammensetning. Mens hjernen cyster er ikke svulster og mange mennesker med cyster aldri opplever symptomer, kan cyster som stadig vokser forårsake hodepine, svimmelhet, og i ekstreme tilfeller, brå død. Cyster er oftest påvises ved MR eller CT-skanning etter at en pasient klager over symptomer.

Typer

Nesten alle hjerne cyster dannes under fosterutviklingen. Araknoide cyster er den vanligste typen av hjernen cyste og inneholder cerebrospinalvæsken. Kolloid cyster dannes under embryonal utvikling av sentralnervesystemet, mens dermoidcyste og epidermoide cyster dannes under huden utvikling og kan inneholde brusk, olje kjertler, og i tilfelle av dermoidcyste, hårsekker. Pineal cyster er den mest forvirrende for forskere, som ennå ikke forstår hvordan eller når cystene dannes.

Steder

Arachnoid cyster er plassert inne i membranen som dekker hjernen og ryggmargen. Kolloid-cyster er plassert i sentrum av hjernen, som gjør full kirurgisk fjerning meget farlig. Pineal cyster er funnet ligger ved siden av pinealkjertelen mens dermoidcyste og epidermoide cyster kan bli funnet enten i hjernen eller ryggmargen.

Pasienter

Araknoide cyster mest plage barn og unge, med menn å være fire ganger mer sannsynlig å bli rammet enn kvinner. Dermoidcyste også oftest utløse symptomer i barndommen, vanligvis som rammer barn yngre enn 10. Omvendt, middelaldrende voksne er mest sannsynlig å lide symptomer fra epidermoide cyster. Kolloid cyster vanligvis plage voksne, mens pineal cyster kan plage alle aldersgrupper, og viser ingen tendens til å utløse symptomer hos noen bestemt demografisk.

Symptomer og komplikasjoner

Hjerne cyster kan utløse hodepine, feber og svimmelhet. Pasienten kan også oppleve anfall av kvalme og oppkast. I spesielt alvorlige tilfeller dør den plagede personen plutselig, uten å ha opplevd noen tidligere symptomer. Cyste ruptur kan være spesielt farlig; innholdet søles inn i hjernen kan føre til hjernehinnebetennelse. Cyste vekst kan føre til hydrocefalus, en tilstand i hvilken blokkeringen forhindrer normal strømning av fluid gjennom hjernen, forårsaker fluidet til å hope seg opp til farlige nivåer.

Behandlinger

Kirurgisk utvinning er den vanligste behandlingen for dermoid og epidermoide cyster, men plasseringen av araknoide og kolloid cyster gjør invasive prosedyrer spesielt risikabelt. Alternative behandlinger består av drenering cyste samtidig la cysten vegger intakt eller implantere en shunt å omdirigere cyste væske. Når en hjerne cyste blir oppdaget som ikke forårsaker symptomer, er det oftest overvåket for vekst og ellers igjen alene.

Årsaker til Liver Cyster

Cystisk lesjoner inkluderer lever cyster, som er cyster som forekommer i leveren. Mens de fleste lever cyster er ufarlig, noen er tegn på mer alvorlige helseproblemer. Lever cyster kan bli forstørret eller infisert, forårsaker magesmerter, en hindring eller en infeksjon i gallegangen. Cyster i leveren kan oppdages med en CT eller ultralyd. Når en cyste er funnet i et individ, bør vedkommende sende seg selv til medisinsk testing for å utelukke eventuelle alvorlige sykdommer eller tilstander som kan være årsaken. Levercyster er symptomer på en rekke alvorlige sykdommer som kan føre til nyresvikt.

Polycystisk leversykdom

Lever cyster kan oppstå som et resultat av polycystisk leversykdom. Polycystisk leversykdom er nøyaktig som det høres: sykdommen fører til et stort antall cyster å forekomme i leveren. Polycystisk leversykdom er en medfødt sykdom forårsaket av en genetisk abnormalitet. Pasienter som har polycystisk leversykdom også kan lide av cyster i nyrene, kjent som polycystisk nyresykdom. Polycystisk leversykdom er en alvorlig, livstruende sykdom som kan føre til nyresvikt.

Echinococcus granulosus

Lever cyster kan oppstå som et resultat av en parasitt, Echinococcus granulosus. Echinococcus granulosus er vanlig i områder der sau og storfe er hevet. Egget larver av parasitten infiltrerer tarmen, og encyst seg til tarmveggen. Cyster, som inneholder larvene, blir referert til som hydatid cyster. Dette er en alvorlig parasittisk infeksjon som kan føre til ekstrem traumer til leveren. Medikamentell behandling er operasjon for å fjerne parasitter vil være nødvendig.

Cystadenoma

Cystadenoma er en tilstand som forårsaker en person til å være disponert for å utvikle cyster. Det forekommer vanligvis hos middelaldrende kvinner. Cystadenoma kan forårsake cyster hvor som helst i kroppen, inkludert eggstokkene og nyrer. Cystadenoma kan forårsake magesmerter, men er generelt godartet. Men det er en økt risiko for ondartede cyster eller cyster som kan forårsake nyreblødning. Kirurgi kan være nødvendig hvis den enkelte sak av cystadenoma forårsaker alvorlige symptomer.

Leversvulster

Svulster i leveren blir ofte feildiagnostisert som cyster. Noen svulster kan være godartet og andre ondartede. Symptomer kan inkludere magesmerter, vekttap, gulsott, feber og kvalme. Avklaring av om en uønsket vekst er en ufarlig cyste eller svulst kan oppnås gjennom leverfunksjonsprøver, biopsi eller CT-skanning. Behandling for en ondartet svulst vil omfatte kirurgi og stråling.

Lever fibrose

Hepatisk fibrose er en medfødt sykdom som forårsaker uregelmessig arrdannelse i leveren. Kroppen ivrig produserer arrvev, som ofte resulterer i cystelignende lesjoner. Overdreven nyreskader kan føre til leversvikt og død. Behandlingen omfatter å fjerne tungmetaller fra kroppen i hemokromatose, flere antibiotika og dekomprimering av galle kanaler.

Cyster på eggstokkene og Venstre Flanke Pain

En ovarialcyste kan forårsake en myriade av symptomer som venstre flankesmerter. Det er viktig å ha en hvilken som helst type smerte undersøkt av en lege for å fastslå årsaken.

Identifikasjon

Venstre flanke smerte refererer til smerte som ligger på bare den venstre side av kroppen. Flankesmerter oppstår mellom øvre del av magen og ryggen.

Årsaker

Noen årsaker til venstre flankesmerter kan være nyreproblemer, degenerative plate sykdom, spinal artritt og helvetesild. Cyster på eggstokkene kan også forårsake venstre flanke smerte samt en graviditet utenfor livmoren.

Symptomer på Ovarian cyster

Noen av de vanligste symptomene på en ovarian Cyste er menstruasjonsforstyrrelser, rygg og flankesmerter, bekkensmerter, smerter under samleie, smerter under avføring, kvalme og oppkast. Imidlertid kan noen ovarialcyste lider opplever ingen symptomer i det hele tatt.

Typer

Typer av cyster på eggstokkene som kan forårsake venstre flankesmerter er en follikulær cyste og en corpus luteum cyste. Mange cyster på eggstokkene gå bort på egenhånd med ingen behandling. Cyster på eggstokkene som forårsaker vedvarende smerte kan trenge å bli vurdert av en lege.

Betraktninger

Kontakt lege dersom du har vedvarende venstre flankesmerter eller hvis du har en plutselig skarp smerte i bekkenområdet. Hvis smerten er ledsaget av feber, kan det være et tegn på en alvorlig tilstand, og bør behandles som et medisinsk nødstilfelle.

Er det en sammenheng mellom migrene og Ovarian cyster?

Er det en sammenheng mellom migrene og Ovarian cyster?


Migrene er tilbakevendende hodepine som kan inkludere symptomer som lys eller lyd følsomhet, kvalme og oppkast. Selv om noen migrene forekommer i forbindelse med menstruasjon, vises de ikke knyttet til tilstedeværelsen av cyster på eggstokkene.

Migrene

I mange kvinner med migrene, utseende av symptomer topper enten under eller rett før menstruasjon, ifølge Mayo Clinic. Bruk av p-piller eller hormonerstatnings kan forverre symptomene i noen tilfeller.

Cyster på eggstokkene

Ovarialcyster er væskefylte blærer som oppstår på eller inne i eggstokkene, ifølge Medline Plus. Legene tror at cyste dannelse kan skje under eggløsningen, når follikler i eggstokkene ikke slipper egg som normalt, men i stedet forblir fylt med væske.

Migrene Triggers

Andre potensielle triggere for migrene inkluderer stress, sansestimulering, endringer i miljø eller søvnmønster, visse medisiner, fysisk anstrengelse og inntak av matvarer som sjokolade, alderen oster og alkohol, melder Mayo Clinic.

Ovarialcyste Risiko

Legene har ikke funnet noen kjent risiko for utvikling av cyster på eggstokkene, melder Medline Plus. De hyppigst forekommer i årene mellom pubertet og overgangsalder.

Utfall

Mest cyster på eggstokkene løse uten behandling i en periode på åtte til tolv uker, bemerker Medline Plus. I noen tilfeller kan komplikasjoner utløse et behov for kirurgisk fjerning.

Tegn og symptomer på Ovarian cyster eller svulster

Tegn og symptomer på Ovarian cyster eller svulster


Ifølge Mayo Clinic, mange kvinner opplever en ovarialcyste i løpet av livet og ikke vet det. Siden de fleste cyster helbrede seg selv etter noen uker eller måneder, det er vanligvis ingen grunn til bekymring. Imidlertid kan cyster forårsake symptomer som er noen ganger mer alvorlig. Å vite hva disse symptomene er kan hjelpe deg og legen din bestemme hva slags cyste du har, og hvis medisinsk intervensjon er nødvendig.

Abdominal symptomer

Fordi cyster på eggstokkene kan trykke på innholdet i bekkenet, kan du oppleve press eller en følelse av fylde i nedre bekkenet. Dette kan etter hvert slå til smerte hvis cyste er stor nok. Smerte kan isoleres til din nedre bekkenet, korsryggen eller ned i lårene. Det kan være alt fra en kjedelig verke til ekstrem smerte. Også, hvis cyste brister, smerte kan være assosiert med det. Smerte er ofte vanlig under samleie samt under avføring. Kvalme kan oppstå når tarmer er berørt. Hvis de trykker på blæren kan du oppleve at du ikke er helt tømme blæren når du går.

Hormonelle endringer

Cyster på eggstokkene kan også føre til en rekke endringer i hormonbalansen. Du kan finne du har en økning i bryst ømhet. Også, som de hormonelle balanse endringer, kan du oppleve en økt mengde av ansiktshår. Noen kvinner som aldri før hatt værhår, vil finne at de har utviklet noen vokser på haken eller nakken.

En annen av de vanligste symptomene på ovarian cyster er en endring i menstruasjon. Du finner kanskje at du mangler perioder, og det er ikke på grunn av graviditet. Eller mensen kan være for sent for noen åpenbar grunn eller uregelmessig. Du kan finne du har en kort periode og deretter to uker senere en lengre etterfulgt av en lang en seks uker nedover veien. Smertefulle perioder er vanlig også. Siden cyster har en tendens til å danne når eggstokkene gå gjennom eggløsning, kan dine hormoner fortelle cyster å vokse i størrelse eller tillate mer å danne.

Ekstreme symptomer

For det meste, cyster ikke er et alvorlig medisinsk problem, selv om de kan forårsake forstyrrende symptomer. Mesteparten av tiden, vil cyster løse seg selv; Men fra tid til annen, de kan bli alvorlig, og det finnes en rekke symptomer som vil gi deg beskjed om det er på tide å oppsøke lege umiddelbart. En av de mest talende symptomene er hvis du opplever en plutselig innsettende ekstrem smerte. Noen ganger smertene vil bli ledsaget av feber og eller oppkast. Hvis du finner ut at du er ekstremt svimmel eller svak, er dette også føre til bekymring, som er en økning i pustefrekvens.

Symptomer på Ovarian Cyste

Ovarian cyster er vekster som vises på den ytre eller indre fôr av eggstokkene. The Mayo Clinic nevner at mange kvinner utvikler disse væskefylte sekker, men ikke alle kvinner opplever symptomer. Å diagnostisere tilstanden legen din kan bruke en blodprøve eller en avbildning test som en ultralyd. Visse typer cyster kan også diagnostiseres ved hjelp av en graviditetstest. Legen din kan velge å ikke gjør noe i det hele tatt og bare overvåke cyste, eller kan foreslå kirurgi.

Pelvic Pain

En av de vanligste symptomene på en ovarian Cyste er bekkensmerter. I mange tilfeller er det en kjedelig verke som kommer i bekkenregionen, og da kan også lage referert smerte i lårene eller ryggen. Du kan oppleve bekkensmerter umiddelbart før starten av menstruasjonssyklusen, eller du kan oppleve smerte like før menstruasjonssyklusen avsluttes. Det er også mulig at du vil oppleve smerter under samleie.

Fordøyelsessymptomer

Det er også noen fordøyelsessymptomer forbundet med en ovarialcyste. Du kan begynne å føle presset presser ned på tarmene som kan gjøre avføring smertefullt. Urinering kan også være smertefullt. Noen av de fordøyelsessymptomer kan oppstå kan være lik de følelsene du får mens de er gravide. Du kan begynne å føle kvalm og som kan føre til oppkast. Du kan også legge merke til at brystene blir ømme å ta på.

Spotting

Ett av symptomene på ovarian cyster er sporadisk vaginal spotting når du ikke er planlagt å gå gjennom menstruasjonssyklusen. Den spotting kan skje tilfeldig, og det kan vare i flere timer eller flere dager. Infertilitet kan også være et symptom på cyster på eggstokkene.

Cyste Pain

Noen av magesmerter opplevd fra en ovarian cyst er fra cyste selv. Som cysten vokser det kan føre til ubehag eller en oppblåst følelse i mageregionen. Hvis cyste brister det kan skape en skarp og brennende smerte som kan være midlertidig lammende. Cyste kan også opprette en brennende, men lavt nivå smerte hvis det begynner å blø.

Ingen symptomer

Ifølge Mayo Clinic, er det mulig å ha en ovarialcyste men opplever ingen symptomer i det hele tatt. På den annen side, cyst symptomer noen ganger etterligne andre forhold som kanskje ikke alltid oppfordrer deg til å gå til legen. The Mayo Clinic anbefaler å se legen din så snart som mulig når du begynner å oppleve hva kunne ved symptomene på en ovarialcyste.

Komplekse cyst perimenopause symptomer

Komplekse cyst perimenopause symptomer


Cyster på eggstokkene, som enten enkel (follikulær) eller kompleks, forårsake symptomer som kan etterligne andre lidelser, som for eksempel graviditet utenfor livmoren og endometriose. Menstruasjonsforstyrrelser og bekkensmerter, akkompagnert med hormonelle ubalanser, blir ofte feildiagnostisert. Komplekse cyster på eggstokkene er mer vanlig hos kvinner i fertil eller "peri" overgangsalderen fordi cyster på eggstokkene oppstår vanligvis fra den mislykkede frigjøring av et egg som ligger i hårsekken av eggstokken. Mens den faktiske årsaken til komplekse cyster på eggstokkene er ukjent som i juli 2010, er det mistanke om at genetikk, vekt, livsstil og menstruasjonssyklus er alle faktorer.

Komplekse cyster

En ovarian cyst er enten funksjonell (follikulær) eller komplekse. Av den komplekse typen, kan cyster være cystasdenoma, endometrioma eller dermoid (septated). En septated ovarialcyste er en form for kompleks ovarial cyste, som inneholder en kombinasjon av semi-hard, fast og flytende komponenter, lik som de andre komplekse cyster. I motsetning til de andre, er et septated cyste separert og vanligvis identifisert som "to cyster i en." Alvorlighetsgraden av cysten bestemmes av tykkelsen av veggen som skiller de to masser. Standard størrelse med en kompleks ovarial cyste er vanligvis 2-1 / 2 cm og høyere. Men den gjennomsnittlige størrelse av en sunn eggstokk er 3cm ved 1-1 / 2 cm. Komplekse (septated) cyster på eggstokkene har en høyere risiko for å bli ondartet enn enkle (funksjonelle) cyster på eggstokkene, på grunn av septumdannelse, og lekkasje av ascites. Funksjonelle cyster er sykliske fordi de danner under nye menstruasjonssykluser. Komplekse cyster, men kan utvikle og holde seg, vokser til forbløffende størrelser. Overdreven smerte er forårsaket av vridning av eggstokkene som et resultat av betennelse og vekst, samt lekkasje av fritt-strømmende fluid inn i bassenget av bekkenet.

Perimenopause

Etymologien av ordet perimenopause stammer fra de greske ordene peri "før", mens- "månedlige" og pausis- betyr "opphør". Ifølge perimenopause Symptoms.org, er den perimenopause scenen prosessen der en kvinnes kropp forbereder seg på å gå inn overgangsalder eller endelig og fullstendig opphør av menstruasjon. I løpet av denne tid, forekommer hormonelle forandringer i kroppen, noe som fører til en svingning i nivåene av kjønnshormoner (østrogen og progesteron). Disse endringene kan forekomme 10 til 15 år før du faktisk går gjennom overgangsalder.

Symptomer og diagnoser

Perimenopause symptomer inkluderer angstanfall, mangel på konsentrasjon, hukommelsestap, svimmelhet, hjertebank, uregelmessig, kraftig blødning (eller ingen blødning), uforklarlig vektøkning, bekken kramper, hetetokter og nattesvette, mage-tarmproblemer, tretthet, hodepine, tynning av hår og mange andre plager.

Ifølge nettstedet Komplekse ovarialcyster, tegn på komplekse ovarialcyster er lik de av endometriose eller svangerskap utenfor livmoren. Smerter i bekken og buk-området nå selv opp til lårene og baken området er typisk, som er uregelmessighet i perioden eller menstruasjonssyklusen, sammen med pre- og postmenstrual smerte (kraftige blødninger eller totalt fravær av perioden). Det er også uforklarlig vektøkning, smerter under samleie, smerter i korsryggen, og gastrointestinale (fordøyelses) problemer, med fylde i magen (oppblåsthet i magen). Øyeblikkelig medisinsk hjelp bør tas på den plutselige økningen i magesmerter, kvalme, oppkast og andre invalidiserende symptomer. En transvaginal ultralyd kan utføres for en skopisk visning av eggstokkene, etterfulgt av en graviditetstest for å utelukke graviditet utenfor livmoren.

Rettsmidler og behandlinger

Flere holistisk rettsmidler kan brukes til perimenopause, inkludert kosthold modifikasjon med eliminering av visse matvarer og drikker, som koffein, alkohol, og høye syreholdig mat og drikke. En gynekolog kan foreskrive hormoner for å redusere noen av de langvarig ubehag av overgangen til overgangsalderen.
Fordi komplekse cyster er mer alvorlige enn enkle, follikulære cyster, med potensiale til å bli ondartet, må de bli overvåket og testet. CA-125-protein test kan bli administrert for å bestemme hvorvidt cyste er ondartet. Som et alternativ, kan en gynekolog foreslå en ooforektomi (fjerning av de berørte eggstokk), eller rett og slett overvåke cyste, som noen cyster er reabsorbert inn i blodsystemet, og dermed forsvinner på egen hånd. Totalt sett er lege styrt av avgjørelsen av pasienten. En unilateral ooforektomi (fjerning av en eggstokk) ikke hindrer naturlig gjengivelse for de ennå er interessert i bærende barn, som en eggstokk er tilstrekkelig for unnfangelse, så lenge livmoren og en eggleder forblir intakt.

Naturmedisin og komplekse cyster

Sprukket Ovarian Cysts.com gir ressurser om naturlige og helhetlig rettsmidler for komplekse cyster. Selv ROC fremmer naturlig rettsmidler, understreker den også betydningen av biomedisinsk intervensjon. "Diagnosen av en kompleks ovarial cyste bør ikke tas lett på, og noen vedvarende eller plutselige smerter i magen eller bekkenet garanterer grundig medisinsk undersøkelse», ifølge nettstedet. Til slutt, spør grundige og presise spørsmål. Være aggressiv med din egen behandling.

Tegn og symptomer på Ovarian Cyste

En ovarialcyste er en sekk av væske som utvikler et sted på vevet i eggstokken. For de fleste kvinner, forårsaker denne type cyste ikke noe problem, og tegn på cyste tilstedeværelse aldri manifest, men det er mulig for problemene å oppstå.

Endringer i Menstruasjon

En av de vanligste symptomene på en ovarian Cyste er en endring i menstruasjon. Dette kan inkludere uregelmessig perioder hvor flyten er tyngre eller lettere enn normalt samt savnet menstruasjonssykluser.

Smerte

En annen ganske vanlig symptom på en ovarian Cyste er smerter i bekkenområdet, men det kan spre seg til lysken, lår og rygg.

Fordøyelsesproblemer

En ovarialcyste kan føre til fordøyelsesproblemer som kvalme, oppkast og mage press eller kramper.

Tarm problemer

Det kan oppstå problemer med avføring, lider smerte og ubehag mens passerer avføring.

Blære problemer

Du kan ha vansker med å tømme blæren for urin.

Feber

Hvis cyste har sprukket, kan du lide en feber, vanligvis 100 grader C og over, ledsaget av rask pust, svimmelhet og klam hud.

Hva slags kirurgi gjøres for bukspyttkjertelen cyster?

En cyste i bukspyttkjertel er en fluidumfylt lomme på eller i nærheten av bukspyttkjertelen som er opprettet av en lekkasje av bukspyttkjertelen juice. Operasjonen er utført for å skape en forbindelse mellom cyste og en intestinal organ for å tillate det å renne.

Symptomer

Symptomer på bukspyttkjertel cyster inkluderer: magesmerter som stråler ut i ryggen; kvalme og oppkast; og en abdominal masse nær bukspyttkjertelen.

Årsaker

Oftest den eksakte årsaken til en pankreatisk cyste er ukjent. Noen er assosiert med en genetisk sykdom som kalles Von Hippel-Lindau sykdom; andre utvikler etter en episode av pankreatitt.

Kirurgiske prosedyrer

De tre typer kirurgi som brukes til å behandle bukspyttkjertelen cyster inkluderer: cystgastrostomy, cystjejunostomy, og cystduodenostomy.

Cystgastrostomy

En cystgastrostomy utføres på cyster plassert i kroppen eller halen i bukspyttkjertelen. Cyste er koblet til den bakre veggen i magesekken, slik at væsken kan renne ned i magen.

Cystjejunostomy

En cystjejunostomy blir også utført på cyster plassert i kroppen eller halen i bukspyttkjertelen. I denne prosedyren, er cyste koblet til tynntarmen til avløp.

Cystduodenostomy

En cystduodenostomy utføres på cyster som ligger i hodet på bukspyttkjertelen. Cyste er koblet til tolvfingertarmen (den første delen av tarmen) hvor den kan tappes.

Slik fjerner en cyste i bukspyttkjertel med kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, er en cyste i bukspyttkjertel en unaturlig lomme av væske som utvikler innenfor bukspyttkjertelen. Mens mange cyster i bukspyttkjertelen produserer ingen symptomer i det hele tatt, hvor symptomene vises de inkluderer utstrålende smerter i buken, en unaturlig følelse av masse i øvre del av magen, og oppkast med eller uten tilsvarende kvalme. Kirurgi blir brukt til å behandle cyster som er potensielt kreft eller på annen måte forårsake uønskede symptomer.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din lege om tilstanden din for å avgjøre om den type cyste og dine symptomer gjøre kirurgisk fjerning et levedyktig alternativ. Han vil trolig ønske å diagnostisere tilstedeværelsen av en cyste gjennom imaging tester som ultralyd eller CT-skanning. Disse testene vil gi legen din med et elektronisk bilde av bukspyttkjertelen slik at han kan bedre identifisere og finne problemet. Dette vil hjelpe ham å skille mellom en cyste og en pseudo. En pseudo er en ikke-kreft cyste som inneholder celler fra andre organer.

Ha ytterligere testing utføres hvor cyste kan være kreft. Dette gjøres ved å sette inn en kanyle gjennom huden til cysten seg, styrt av elektroniske avbildning. En liten del av væsken vil bli drenert, som så kan sendes til et laboratorium for analyse. Uavhengig av om cyste som forårsaker symptomer, vil det må fjernes så snart som mulig hvis testene kommer tilbake som indikerer at cyste er kreft, så forbered deg på muligheten for kirurgi veldig snart følger denne prosedyren.

Har kirurgi for å fjerne et potensielt cancerous cyste eller en cyste som forårsaker uønskede symptomer. Ifølge Mayo Clinic, er cyste fjerning en ganske rutinemessig prosedyre som nesten garanterer ikke-gjentakelse av problemet. Under operasjonen vil en forbindelse bli laget fra cyste til en tilstøtende organ (enten i magen, tynntarmen, eller den innledende del av tarmen), slik at cyste å renne uten uhell. Prosedyren som brukes vil avhenge av plasseringen av cyste, så du er nødt til å stole på legens skjønn å velge riktig prosedyre for deg.

Symptom på Ovarian cyster

Ifølge Mayo Clinic, kan enkelte kvinner med cyster på eggstokkene aldri har noen symptomer. De som faktisk får symptomer kan ikke mistenker at de har cyster på eggstokkene fordi mange av disse symptomene er like eller identiske med symptomer på endometriose, bekkeninfeksjon, eggstokkreft og svangerskap utenfor livmoren. Divertikulitt og blindtarmbetennelse kan ofte etterligne symptomene på en ovarialcyste som har sprukket.

Menstruasjon

Menstruasjonssyklusen kan vise alvorlige uregelmessigheter hvis du har en ovarialcyste. Dette kan omfatte en lengre eller kortere menstruasjonssyklus, tyngre eller lettere perioder, sever smerter under menstruasjon eller til og med en fraværende menstruasjon syklus.

Bekken

Du kan oppleve bekkenløsning som en kjedelig verke som kan spre seg til korsryggen eller lår. Denne smerten kan være til stede umiddelbart før mensen begynner eller umiddelbart før den slutter. Dyspareuni, eller bekkensmerter under samleie, kan også være en advarsel tegn på cyster på eggstokkene.

Tarmer og blære

Opplever smerte under en avføring eller en følelse av ekstrem press på innvoller er også et symptom på cyster på eggstokkene. Du kan oppleve følelsen av press på endetarmen eller blære og har problemer med helt å tømme blæren.

Kvalme

Noen kvinner oppgir å ha symptomer som ligner symptomer under graviditeten inkludert kvalme, oppkast og ømme bryster.

Andre symptomer

Magesmerter med feber og oppkast, plutselig og alvorlig abdominal eller bekkenløsning, rask pust, svimmelhet, svimmelhet, svakhet og vektøkning er alle symptomer på cyster på eggstokkene.