Digidexo.com

øyets naturlige reflekser linser

Progressive linser som underviser i øyet å se en annen måte

Progressive linser som underviser i øyet å se en annen måte


Progressive linser er en felles erstatning for bifokale eller trifocal linsetyper. Snarere enn med et skarpt skille mellom områder med et objektiv med ulike korrigerende resepter, fører den progressive linsen i øyet gjennom en progresjon av brennvidder og reseptbelagte styrke. Den progressive linse hjelper øyet fokus på ulike avstander som musklene i øyet begynner å miste fleksibilitet med alderen.

Hvordan øyet fungerer

Et øyeeple inkluderer en linse som fungerer omtrent som en kameralinsen. Å fokusere lysstråler inn et klart bilde, har objektivet til å justere sin posisjon i øyeeplet, og fokuserer lysstrålene på et område på baksiden av øyet, kalles netthinnen. Objektivet holdes på plass av små muskler, og hjernen styrer disse musklene slik at øyet ser objektet klart.

Tap av tåleevne

Som en menneskekropp aldre, musklene som holder øyet linsen begynner å miste fleksibilitet, som gjør objektivet selv. Mens denne prosessen starter så snart et barn kommer på skolen, begynner den mest betydelige nedgangen rundt 40 år. Ettersom disse musklene mister sin fleksibilitet kan de ikke lenger beveger seg på øyet linsen gjennom den nødvendige bevegelsesområde. Som et resultat, kan øyet ikke lenger tydelig fokus på nær avstand mens de fortsatt ser tydelig på lengre avstander.

Vision Correction

Vision korrigerende progressive linser "tog" øyet. Uten linser, øyet muskler strekke og slappe av mens de justere plasseringen av øyet linsen. Med en progressiv linse, øyet linsen muskler "lære" at de ikke trenger å jobbe for å fokusere på enkelte objekter. Øynene blir omskolert, og avhenger av linsene. Som et resultat, i eldre voksne en persons naturlige synskvalitet kan også reduseres etter bruk progressive briller i løpet av en kort tid.

Trening en Eye

For yngre barn, kan prosessen brukes i revers. Når det gjelder barnas øyne, som er fullt dannet ennå ikke vant til å fokusere, kan progressive linser være utformet for å aktivere og stimulere øye muskel bruk. Denne prosessen krever en rekke resepter, som tilfredsstiller barnets første syn behov, og deretter bruke en tilpasset progressiv linse som oppmuntrer barnet til å utvikle øyet muskler. Som barnets øye muskler styrke, er hans øyne opplært til å fungere bedre. Linsene arbeide for å forbedre pasientens evne til å fokusere øyet muskler på objekter på ulike avstander.

Hvor å Test en intraokulær linse

Hvor å Test en intraokulær linse


Det menneskelige øyet har en naturlig krystallinsk linse som fokuserer lyset på netthinnen. Denne naturlige linsen blir tykkere med alderen. Noen ganger linsen blir uklar på grunn av dette jevning og lyset inn i øyet enten er forvrengt eller ikke kan nå netthinnen; dette kalles en katarakt. En katarakt kan fjernes ved operasjon. I denne operasjonen øyets tåkete naturlige linsen erstattes med en kunstig intraokulær linse (IOL). Den viktigste jobben av IOL er å fokusere lyset på netthinnen, som ligner på det naturlige, friske øyet linse. Ifølge "The British Journal of Ophthalmology," stjernen testen kan brukes til å evaluere den optiske kvaliteten på en kunstig linse.

Hvor å Test en intraokulær linse

•  Lag en modell øyet som består av en membran og en mikroskopisk linse. Linsen skal være plassert bak membranen. Membranen vil simulere pupillen og linsen vil simulere den menneskelige hornhinne.

Plasser IOL i 0,9 prosent NaCl (saltvann) løsning midt mellom to parallelle plano glassplater 20 mm fra hverandre. En plano plate har to glideflater; det kan bli sett på som et objektiv med uendelig kurvatur. Sett IOL i modellen øye med fremre eller ytterste, overflaten først. Det er der lampen først kommer inn i linsen.

•  Sett denne modellen øyet i kondensatoren stå av et mikroskop med en roterbar plane speil reflekterer den punktkilde av lys som kommer ut fra bildeprojektor dekket med et pinhole.

Ta bilder av den luftige plate og diffraksjon ringer produsert i fokus med forskjellige membranblenderåpninger. En Airy-plate er en liten plate av lys som produseres av en linse som danner et bilde av et punkt lyskilde slik som en stjerne. Konsentriske lyse ringer rundt Airy ring kalles diffraksjon ringer.

Undersøk klarhet og kvaliteten på Airy-plate. Også undersøke symmetri og ensartethet av de utvidede diffraksjon ringemønstre.

Hint

  • Et optisk system med diffraksjon har en skarp og smal Airy disk og uniform, distinkte, utvidet diffraksjon ringer.

Hvordan fjerne riper på polykarbonat linser

Hvordan fjerne riper på polykarbonat linser


Polykarbonat linser er foretrukket av idrettsutøvere og ved foreldre til små barn fordi de er designet for å ikke knuse når de får et slag. I stedet polykarbonat linser er konstruert for å knekke i et spindelvev mønster for å hindre skår fra den skadede linsen fra skade øyet. Polykarbonat linser er også lettere i vekt enn tradisjonelle glass linser, kan koste omtrent det samme, tilbudet UV øyebeskyttelse og være belagt for å hindre riper. Men uansett hvor forsiktig du er, kan av og til selv belagte linser få riper.

Hvordan fjerne riper på polykarbonat linser

•  Sjekk garantien. Noen polykarbonat linser kommer med en garanti som vil reparere eller erstatte ripete linser uten kostnader. Imidlertid kan garantien bli annullert hvis du forsøker å fjerne riper selv.

Klem en krone størrelse mengde vanlig tannkrem på en ren, myk bomullsklut. Gni tannpasta på ripete overflaten av polykarbonat linse i en sirkulær bevegelse for ti til tjue sekunder.

Fukt en ren, myk bomullsklut i kaldt vann. Gni den våte kluten over linsen for å fjerne alt av tannkrem.

Tørk av linsen med en tørr, ren, myk bomullsklut. Undersøke objektivet for å avgjøre om grunnen har blitt fullstendig fjernet. Dype riper eller flere riper kan kreve denne prosedyren gjentas. Hvis denne metoden ikke gir tilfredsstillende resultater videre til trinn fem.

Bruk av voks fra en sort voks kina markør til hele overflaten av begge sider av linsen. Umiddelbart tørke voksen av med en ren, myk bomullsklut. Buff linsene med en unsoiled del av kluten.

Hint

  • Avhengig av resept og belegg alternativer, og alvorlighetsgraden av riper, kan det være mer kostnadseffektivt å bare erstatte linsen. Kontakt din optiker før du tar en beslutning om å reparere eller erstatte linsen.
  • Polykarbonat linser er konstruert til strenge spesifikasjoner. Forsøk på å reparere ripete linser hjemme kan fungere godt, men det er alltid mulighet for at hjem metoder kan skade linsene videre. Hvis linsene er belagt, vil disse metodene sannsynlig fjerne eller skade belegget.

Remedy for fremmede stoffer i øyet

Remedy for fremmede stoffer i øyet


Fremmedlegemer i øyet kan være en enkel forblåst støvkorn eller en mer farlig strøm bore-kastet skrap av metall. Når du arbeider i nærheten av noen fremmedlegemer som kan ende opp i øyet, er det best å bruke vernebriller eller beskyttelsesbriller for å unngå skade. Oftest, kan det danne seg støv fjernes enkelt ved å blinke, rødme eller ved hjelp av en bomullspinne, men i mer alvorlige tilfeller, som for eksempel metall eller glass fragmenter landing på overflaten av øyet, er rask legehjelp avgjørende for å unngå smerte eller synstap.

Blink

Når fremmedlegemer kommer inn i øyet - forblåst rusk, for eksempel - øyets naturlige forsvar er å blinke. Bevegelsen av øyevippene kan trekke støvet bort fra overflaten av øyet eller tårekanalene kan utskille tårer å vaske fremmedlegemer fra øyet. Hvis dette ikke skjer umiddelbart, prøver å trekke øvre lokket ut og ned over nedre øyelokk for å indusere tårer. Blinke raskt å vaske fremmedlegemer fra øyet med dine egne tårer. Aldri gni øynene ettersom dette kan skrape partikkelen over hornhinnen din, forårsaker ytterligere irritasjon.

Flush

Hvis dine tårer ikke gjøre triks, prøv å bruke en over-the-counter øyevask eller rengjør lunkent vann for å skylle ut øyet. Du bør gjøre dette så snart som mulig og gjentatte ganger til materialet er fjernet. Metodene omfatter helle en saltoppløsning eller rent vann fra en medisin dropper eller liten sprutet cup, sette ansiktet i en vannfontene, helle vann fra vasken i øyet med cupped hender, bruker dusjen for å skylle ut øyet eller ved hjelp av en hage slange hvis ingen andre metoden er tilgjengelig.

Bomullspinne

Hvis fremmedlegemer ikke man følger heller ikke er innebygd i øyet, kan du være i stand til å fjerne det med en bomullspinne. Dette er imidlertid en delikat prosess og krever en meget stø på hånden så ytterligere skade ikke kan forekomme. Du må være positiv og så stille som mulig mens noen andre berører pinnen til fragment og løfter den ut, å være veldig forsiktig med å skrape eller gni.

Lege

Hvis du ikke klarer å fjerne rusk ved å blinke, rødme eller ved hjelp av en bomullspinne, er en tur til legen din i orden. Legen kan administrere et fluorescerende fargestoff på hornhinnen din og lys med UV-lys på det å oppdage eventuelle tegn til rust fra utenlandske metall materiale. Hun kan være i stand til å fjerne den med pinsett eller en renovert bomullspinne. Hvis objektet er innebygd, hun er sannsynlig å henvise deg til en øyelege.

Øyelege

Noen fremmedlegemer (for eksempel metallspon slengt inn i øyet av en elektrisk drill mens ikke iført vernebriller) kan bli innebygd i hornhinnen. Når fremmedlegemer er et stykke metall, fører dette ofte en merkbar "rust ring" rundt det berørte området. Denne rust må også fjernes eller synsskarphet kan bli redusert, noen ganger permanent. Bare en øyelege eller øye kirurg vil kunne avhjelpe denne situasjonen ved å bruke en liten Dremmel-lignende drill eller slank nål til å "øse ut" metall shard og fjerne ringen av rust.

Hva er funksjonen av iris i øyet?

Hva er funksjonen av iris i øyet?


Øyet er vår viktigste optisk instrument, noe som gir følelse av syne og legge farge og perspektiv til vår visjon. Det er et svært komplekst organ, og består av fem intrikate deler. En av de viktigste delene er iris.

Deler av Eye

Det er fem viktige deler av øyet; hornhinnen, elev, linse, retina og iris. Alle disse delene må jobbe riktig for klar visjon. Øyet har også en blindsonen, som er det punkt hvor den optiske nerven kommer inn i øyet, slik at området ufølsomt for lys.

Plassering og sammensetning

Iris er i det fremre kammer på forsiden av øyet. Det ligger mellom hornhinnen og linsen. Når du ser på øyet, ser det ut som den fargede disk, men det er faktisk en tynn membran som består av en samling av muskelfibre og bindevev. Iris består av tre lag, som, fra foran til bak, er endotelet, stroma, og epitel.

Funksjon

Iris fungerer som en skillevegg mellom den store fremre kammer, som ligger mellom iris og cornea, og de små bakre kammer, som ligger mellom iris og linsen.

Øyet kan sammenlignes med et kamera. I denne analogien, iris og eleven opptre som blenderåpningen på kameraet, med iris fungerer som kameraets lukker. Om natten, når det er mindre lys kommer inn i øyet, trekker iris dilator muskel utover fra midten. Dette fører til at eleven skal bli større, eller utvider seg, slik at mer lys inn i øyet. Motsatt, når det er et sterkt lys, iris sphincter muskel forårsaker at eleven til å bli mindre (constrict) ved å trekke inn mot midten. Dette gjør at mindre lys inn i øyet, og hindrer skade på netthinnen.

Blenderen kan også brukes til å identifisere personer, på en lignende måte til et fingeravtrykk, fordi farge, tekstur og mønster av hver iris er unik.

Problemer

Iris og dens omkringliggende komponenter, for eksempel netthinnen eller uvea, kan bli smittet eller syk. Vanlige problemer er regnbuehinnebetennelse, som er når blenderen blir betent og forårsaker lysfølsomhet og tåkesyn, samt iridosyklitt, noe som påvirker strålelegemet og iris. Begge disse kan behandles med antibiotika, men det er viktig å fange dem tidlig fordi hvis de ikke behandles, kan de føre til en permanent reduksjon i syn og blindhet.

Farge på Iris

Mengden av pigment i iris bestemmer dens farge. Dette er etablert genetisk. For eksempel, hvis det ikke er noen pigment, vil øyet er rosa eller røde, mens mye pigment vil føre til irisen til å være hassel eller brunt.

Hvordan diagnostisere en Cataract

Hvordan diagnostisere en Cataract


Det starter med uskarpt eller klart syn. Så plutselig bildene er ikke så skarpe, fargene er ikke like lyse og mørkekjøring er vanskeligere. Katarakt generelt er assosiert med aldring. Yngre mennesker, derimot, kan ha dem også. Identifisere problemet krever en øyelege for å administrere en rekke tester før en diagnose av grå stær kan gjøres.

Hvordan diagnostisere en Cataract

•  Forstå begrepet katarakt og dens virkninger på øyet. Katarakt sky øyets vanligvis gjennomsiktig linse. Mens linsen vokser tettere, blir lysstrålene forbudt fra å konsentrere seg på netthinnen.

Kjenn symptomene forbundet med grå stær. De inkluderer tåkesyn, lys og gjenskinn følsomhet, farger og visjon blir dempet og synet blir forvrengt.

Kontakt en øyelege hvis du opplever noen av symptomene. Han vil vurdere din medisinske historie og planlegge en synsundersøkelse. Eksamen vil ansette ulike tester for å diagnostisere en katarakt og eliminere andre forhold.

Delta i en synsskarphet test som innebærer å lese et øye diagram. Denne testen måler nøyaktigheten på som du ser fra ulike avstander.

Bruk øyedråper for å forstørre elevene og la øyelege en bedre oversikt over øyet. Han vil sjekke netthinnen og synsnerven for skader og / eller andre problemer.

Be legen om å gjennomføre en Tonometri test for å måle innsiden trykket på øyet. Han kan plassere numbing dråper i øynene for denne undersøkelsen.

•  Vurdere behovet for å teste reflekser og kontrast følsomhet med din øyelege.

Hint

  • Det er ikke en test for å diagnostisere grå stær.
  • Nærbilde visjon er uskarpt for et par timer etter en dilatert øye eksamen.

Cateract bivirkninger

En katarakt er uklarhet av øyets naturlige linser som ligger bak iris og eleven. En katarakt begynner som et lite filter, og kan ha liten eller ingen effekt på synet. Som en katarakt forverres, kan synet blir uskarpt eller klart. Kirurgi er vanligvis nødvendig for å behandle grå stær. Enhver endring i synet garanterer en synsundersøkelse av en kvalifisert fagperson.

Årsaker

Den eksakte årsaken til katarakt er ikke kjent, men det er antatt å være et resultat av den normale aldringsprosessen for mange mennesker. Eksponering for ultrafiolett lys, diabetes, steroider, diuretika og beroligende midler kan også være medvirkende faktorer til grå stær.

Vision endringer

Uklart og skyet visjon er de vanligste effektene av grå stær. Også farger kan vises mindre levende og ta på seg en mørk eller kjedelig fargetone.

Kirurgi

Katarakt kirurgi innebærer å erstatte den tåkete linsen med en klar plast intraokulære linse. De fleste katarakt kirurgi er svært vellykket i å gjenopprette synet med få bivirkninger.

Enebolig Retina

En frittliggende netthinnen er forårsaket av en rift i netthinnen og kan noen ganger være forårsaket av kataraktkirurgi, selv om det er sjeldent. Mørke skygger og svarte flytere kan vises. En frittliggende netthinnen er en smertefull tilstand og krever umiddelbar behandling av lege eller øyenlege.

Synsproblemer

Ifølge Dr. Michael Kutryb av Kutryb Eye Institute, noen ganger ekstreme lysglimt, kalt strobbing, påvirker syn etter katarakt kirurgi. Nummenhet og / eller en brennende følelse kan oppstå i øynene etter en god del av datamaskinen eller papir arbeid av de som har hatt grå stær operasjon.

Fysiske problemer

Dr. Kutryb advarer også at hodepine og kvalme kan forekomme etter katarakt kirurgi. Dette kan være et resultat av å lese eller fokusere på objekter som er meget nær i lange perioder av gangen. Til tider kan den dominerende eller godt øye ta over, og det dårlige øyet går ufokusert i flere minutter som følge av grå stær operasjon.

Typer av Eye Surgery

De fleste typer øye kirurgi prosedyrer er slutt utviklet for å gjenopprette riktig funksjon av øyet slik at visjonen er forbedret. Listen over forskjellige øye kirurgi prosedyrer er praktisk talt uuttømmelig, men noen av de vanligste korrigerende typer øye kirurgi prosedyrer benytter den nyeste teknologien og løse de vanligste visjon-mangel forhold.

LASIK

LASIK, en forkortelse for laser-assistert in situ keratomileusis, er den mest populære formen for øye kirurgi i dag. LASIK kirurgi er laser synskorreksjon for nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. LASIK er FDA-godkjent, rask (utføres innen 15 minutter, ifølge AllAboutVision.com), og svært effektiv for å gjenopprette pasientens visjon om å perfeksjonere eller nesten perfekt. Cornea vev er fjernet og / eller omformet fra under en kirurgisk laget klaff i hornhinnen, for å oppnå resultatene. Risiko og komplikasjoner av denne prosedyren er få (suksessrate er oppover på 92 prosent, ifølge American Society of Cataract og refraktiv kirurgi).

PRK og LASEK

PRK, eller photorefractive keratectomy, og LASEK, laser-assistert subepithelial keratectomy, er to andre typer øye kirurgi som bruker laserteknologi. Disse typene er alternativer til LASIK kirurgi. LASEK er for pasienter med hornhinnen er for tynn til å tåle LASIK kirurgi og PRK er også egnet for pasienter som ikke kvalifiserer for LASIK. Begge typer laser øye kirurgi har samme bruk, utføre de samme funksjonene, og tar sikte på å gi de samme resultatene som LASIK øye kirurgi.

Lens Implantater

Linse implantater er en annen type korrigerende øye kirurgi. RLE (brytnings lensectomy) og CLE (clear lensectomy) er vanlige refraktiv kirurgi prosedyrer der den interne linsen i øyet er fjernet, og linsen implantat av en sterkere makt er stukket inn i øyet. Slike prosedyrer utveksle øyets naturlige linse med en som er kraftigere. Linse implantater brukes til å løse katarakt, noe som fører skyet visjon, og RLE brukes til å korrigere alvorlig langsynthet, og er nå også brukes til å korrigere nærsynthet, til tross for sine mange komplikasjoner. Extreme nærsynthet (det tekniske uttrykket for nærsynthet) kan mer effektivt korrigert med annen type linse implantater, slik som intraokulært fakiske og toriske implantater, ifølge TrustedLasikSurgeons.com.

Cataract Surgery

Katarakt kirurgi er et vanlig øye prosedyre, siden tilstanden er utbredt blant voksne. Det er trygt og fungerer på samme måte linse implantat prosedyrer, ettersom nye linseimplantater er blitt utviklet for å bli satt inn under kataraktkirurgi, som tar bare 15 til 30 minutter, i henhold til TrustedLasikSurgeons.com. Et lite snitt er laget med en nål for å bryte opp og emulgering av katarakt. Denne fremgangsmåten er ikke bare brukes til å kurere grå stær forhold, men også funksjoner for å korrigere visjon for nærsynte og langsynte pasienter med moderne linseimplantater.

Ledende Keratoplasty

Ledende keratoplasty (CK) er en type kirurgi som vanligvis brukes til å behandle langsynthet og presbyopi, en tilstand der øyet ikke kan fokusere. TrustedLasikSurgeons.com rapporterer at denne operasjonen er enkel, sikker og rask, og at det er den eneste øyekirurgi godkjent for å korrigere presbyopi. Det fungerer ved hjelp av radiofrekvensenergi for å endre hornhinnen i en form som vil tillate lys å fokusere på riktig måte på netthinnen, forbedre synet. CK er utført på ett øye om gangen, og lover ikke perfekt syn, men tar sikte på å redusere pasientens avhengighet glasses.The effekter av CK slites av med alderen, og prosedyren kan trenge å bli gjentatt.

Vitrektomi

En vitrektomi er en invasiv, moderat komplisert form for øyekirurgi som er utført for å fjerne blod, uønsket rusk og arrvev fra øyet, og å lindre trekke i retina - som alle dårlige synsforstyrrelser. Dette er også en av de eneste behandlinger for alvorlige flytere, som er flytende flekker i synet. Den klare glasslegemet gel er fjernet i løpet av denne øye kirurgi, og flere snittene blir gjort for å rette problemer forårsaket av netthinneavløsning, skade, blødning i øyet, macula hull og øyeinfeksjoner. Ofte utføres i forbindelse med andre framgangsmåter, utvinning Tiden varierer fra flere dager til flere uker, avhengig av den tilstand som skal behandles, og resultatet av operasjonen.

Hva er faser av katarakt?

En katarakt tilstand er karakterisert ved uklarhet av øyets naturlige linse. Aldersrelatert katarakt står for de aller fleste tilfeller, og University of Michigan Kellogg Eye Center rapporterer at over 90 prosent av mennesker har en katarakt ved 65 år.

Time Frame

Ifølge University of Michigan Kellogg Eye Center, de fleste grå stær utvikles veldig sakte, og det kan ta år for en pasient visjon om å bli merkbart påvirket av sin tilstedeværelse. Symptomer vil bli oppdaget mye raskere hvis katarakt er forårsaket av traumatisk skade på øyet, og ikke den naturlige aldringsprosess.

Dannelse

Øyets naturlige linse, som består av vann og protein, fungerer akkurat som en kameralinse. Når objektivets protein celler begynner å klumpe seg sammen, en "sky" skjemaene på øyets linse. En katarakt påvirker hvordan lyset passerer gjennom øyet, og dermed clouding ens syn. Denne tilstanden er lik hvordan en flekk påvirker visjon gjennom en kameralinse.

Nærsynthet

I en tidlig fase, vil en katarakt påvirke evnen til å se fjerne objekter. Briller eller en endring i øye-slitasje resept vil korrigere dette synshemning i løpet av katarakt sin første etappe.

Uskarpt syn

Som proteiner fortsette å samle på øyets naturlige linse, vil pasienten oppleve uskarpt og skyet visjon. Atom grå stær (den vanligste typen) form i midten av linsen. Dette øker blindhet, siden fokus på objekter gjør dem vises som "impresjonistiske malerier," som beskrevet av AllAboutVision.com.

Blending

Lysfølsomhet utvikler seg til mer intense strålingen problemer som katarakt tilstanden utvikler seg. Glare problemer inkluderer "spøkelse" syn (en hvit glød rundt opplyste gjenstander), dobbeltsyn, og starbursts.

Forebygging / løsning

Øye leger kan oppdage katarakt under regelmessige øye eksamener. Katarakt kirurgi er en vanlig behandling som ender behovet for å kontinuerlig intensivere øye-slitasje resepter. Katarakt kirurgi innebærer å erstatte det naturlige øye linsen med en linseimplantat.

Cataract Surgery Recovery Råd & don'ts

Katarakt kirurgi innebærer fjerning av øyets naturlige linse og erstatte den med en kunstig linse, eller en intraokulær linse (IOL) implantatet. Post-kirurgi instruksjonene er viktig, siden øyet krever skikkelig healing å fungere riktig med nytt implantat.

Rest (Do)

På dagen for kirurgi, så vel som dagen etter kirurgi, er det viktig at pasienten bare hvile og slappe av for å fremme helbredelse.

Øyedråper (Do)

Strengt følge legens instruksjoner med øyedråpene som vil bli gitt etter operasjonen. Øyedråper krever flere programmer hver dag i noen uker etter inngrepet.

Svømming (Ikke)

Ikke svømme eller bruke en badestamp i minst to uker etter operasjonen. En skvett vann i øyet gjør det mottakelig for smitte, ifølge AllAboutVisiton.com, så unngå vann kontakt med øynene mens du bader også.

Anstrengende aktivitet (ikke)

Unngå tunge løft (over 25 pounds) og noe anstrengende trening eller aktivitet i minst den første uken etter operasjonen. AboutCataractSurgery.com sier at øyet krever omtrent en måned til fullstendig leget, så det kan være tryggest å unngå anstrengende aktivitet i denne perioden.

Dust (ikke)

AllAboutVision.com antyder at enhver aktivitet som utsetter øyet for støv eller skitt bør unngås. Pasienter i tørre, støvete klima bør unngå utendørs (eller bruke vernebriller), og de som bor nær sjøen bør unngå stranden, siden sandpartikler kan ripe øyets overflate og gjøre øyet mer utsatt for infeksjoner.

Eye Shield (Do)

En beskyttende skjold vil bli gitt av kirurgen, og det bør bæres over det behandlede øyet for hele dagen etter operasjonen. Øyet skjold bør også brukes under sove og napping ganger for ca en uke. Spesielle øye nyanser er også tilgjengelig for pasienten å bære utendørs.

Hva kirurgi er nødvendig for katarakt?

Kataraktoperasjon er den mest spilte type kirurgi i USA, ifølge AllAboutVision.com. Katarakt kirurgi er behandling for pasienter som opplever syns mangler på grunn av grå stær i ett eller begge øyne.

Identifikasjon

Grå stær forekommer i den naturlige linsen i øyet. Den naturlige linsen blir uklar, forårsaker varierende grad av uklarhet eller uskarpt syn. Det kan også føre til blending problemer, særlig "spøkelse" visjon (når opplyste objekter har en glød eller visuell ekko).

Funksjon

Den viktigste funksjonen til kataraktkirurgi er å fjerne tåkete naturlige linsen, og dermed eliminere visuelle mangler og gjenopprette synsskarphet.

Funksjoner

Kataraktoperasjon er en prosess som innebærer å erstatte øyets naturlige linse med et implantat, teknisk referert til som en intraokulær linse (IOL) implantatet. Det finnes ulike valg av implantater, hvorav noen korrigere presbyopi (a syn tilstand typisk for eldre pasienter som er kjennetegnet ved tåkesyn under lesing, eller under hvilken som helst type av fokal-stamme).

Prosedyre

Katarakt kirurgi er en poliklinisk prosedyre utført på ett øye om gangen. Et lite snitt i øyet for å fjerne den naturlige linsen og plassere den syntetiske IOL. AllAboutVision.com rapporterer at dette trinnet tar bare 10 minutter, selv om hele prosedyren krever minst 90 minutter, pluss en kort restitusjonstid på behandlingsstedet.

Post-Treatment

Pasienter må ta minst to dager for utvinning, hvor øyet må være skjermet under sove og napping. Resultatene blir sett innen en uke. Ironisk nok er en mulig langvarig bivirkning tåkete syn på grunn av brudd på en myk membran påvirkes av operasjonen. Laser kirurgi er brukt for å korrigere dette.

Kostnad

AllAboutVision.com rapporterer at kostnadene varierer etter kirurg og type IOL implantat, men at de fleste helseforsikring planer vil dekke katarakt kirurgi. Men premium IOL implantater har en høyere kostnad som vanligvis ikke dekkes av forsikringen, og kan koste opp til $ 5000 for begge øyne.

Effekten av Lutein på øynene

Lutein er en del av et sammensatt gruppe kalt xantofyller, som er beta-karoten-relaterte cartinoids. Lutein finnes rikelig i øyet og er tatt i kosttilskudd for øye helse. Den Lutein Information Bureau tyder på at dette naturlig antioksidant spiller en avgjørende rolle i øyet helse.

Eye-dentification

Lutein, finnes rikelig i frukt og grønnsaker, er til stede i hele kroppen, men er spesielt rikelig i øynene. Lutein finnes i linsen i øyet og i retina, særlig i makula, som er ansvarlig for visuell skarphet og nøyaktighet.

Kilder

Lutein finnes i mørke, grønne bladgrønnsaker, gule og oransje frukt og grønnsaker, eller egg, og kan også tas som et supplement for å forbedre øye helse og forebygge øyesykdom. Lutein kosttilskudd er ofte tatt av aldring folk eller folk med en historie av øyesykdommer.

Free Radical Protection

Lutein er ansett som en antioksidant, fordi det bidrar til å beskytte øynene mot frie radikaler, som er miljømessige påvirkninger (nemlig solens UV-stråler) som forårsaker skade. Tilstrekkelig lutein i øyets makula fungerer som "naturlige" beskyttende solbriller ved å filtrere skadelig blått lys og UV-lys.

Økt Macula Pigment Tetthet

Lutein øker makulær pigmenttetthet (et lag av beskyttende vev over makula), som ikke bare forsterker øyets beskyttende evne, men styrker øyets vitale strukturer, og dermed hindre øyensykdom (spesielt makuladegenerasjon) og synstap på grunn av skade og aldring av netthinnen.

Redusert risiko for katarakt

Katarakt er en vanlig tilstand av den aldrende øye, preget av uklarhet av øyets naturlige linse, noe som fører til nedsatt syn. Lutein bidrar til å styrke og beskytte cellene i objektivet, derfor forebygge grå stær.

Supplement bivirkninger

Ifølge www.clinicaltrials.gov nettside, kan Lutein kosttilskudd tas på en sikker måte, med bare mulighet for mindre bivirkninger slik som vanskeligheter med å svelge tabletter og hodepine.

Spesialeffekter Color Kontakter

Spesialeffekter Color Kontakter


Color kontaktlinser ble opprinnelig utviklet for å bidra til å gjøre linsene mer synlig når du setter inn og fjerne dem og å forsterke naturlige øyenfarge, også referert til som ekstrautstyr tonet linser. I dag har du valget mellom å lage en mer dramatisk uttalelse med kontaktlinser ved iført spesialeffektkontakter, også kalt ugjennomsiktige linser. Disse spesielle linser betydelig endre din øyenfarge.

Historie

Kontaktlinser ble først brukt i 1887 og ble laget av glass. Som forbedring av materialet ble foretatt, ble linsene fremstilt av plast og til slutt et mykere materiale inneholdende vann. Spesielle effekt kontakter ble opprinnelig brukt på kino i filmer og musikkvideoer i 1980-årene. De første myke linser som dramatisk endret øyenfarge ble gjort offentlig tilgjengelig i 1987, ifølge Øye emner.

Typer

Fargede kontaktene er tilgjengelige i både myke og harde linser, men bare de myke linser er utformet for å dramatisk endre øyenfarge. Ugjennomsiktige linser er myke linser som fullstendig endre fargen på iris, den fargede delen av øyet. Ugjennomsiktige linser kan endre brune øyne til blå eller grønn ved å endre den naturlige fargen på iris, ifølge min kontaktlinser.

Effekter

Det er mulig å subtilt endre dine øyne med lett fargede kontaktlinser. Ugjennomsiktige linser endre den naturlige fargen på øynene og kan brukes til teater eller morsomme effekter, for eksempel vampyr øyne, katt øyne og selv anime, ifølge All About Vision.

Betraktninger

Kontaktlinser er betraktet som en medisinsk enhet, selv om du ikke er reseptbelagte i linsene til å endre ditt syn, ifølge Food and Drug Administration (FDA). For å kjøpe spesielle effekten kontaktlinser, må du ha en fullstendig øyeundersøkelse av en optiker som er lisensiert til å passe kontaktlinser. Du vil også bli bedt om å returnere for followup avtaler et par uker etter den første eksamen for å sørge for at linsene er passer ordentlig.

Kostnad

Kostnaden av standard spesiell effekt kontaktlinser er sammenlignbar med reseptbelagte ugjennomsiktig objektiver som er laget for å endre mørke eller brune øyne til blå eller lysere farger. Prisen varierer, ifølge Contact Lens Produsent Association, og avhengig av hvor du befinner gjennomsnitt $ 200 til $ 300 for kontaktlinser og eksamen. Skreddersydd spesiell effekt eller håndmalte linser er dyrere.

Hva gjør Progressive Wear mener med hensyn til briller?

Progressive linser (PALS), ofte referert til som progressive linser, er brilleglass som tilbyr tre synskorreksjon makter --- avstand, middels og nærheten --- i hvert objektiv.

Presbyopi

Som øyets naturlige linse aldre, mister det sin evne til å fokusere på objekter på armlengdes avstand eller nærmere. De fleste mennesker, selv de uten tidligere synsproblemer, begynne å oppleve denne tilstanden rundt en alder av førti når de har problemer med å fokusere på fine print innen lesing eller nær avstand. Ved første, kan denne tilstanden korrigeres ved å holde lesestoff lenger unna. Som presbyopi utvikler seg, kan imidlertid være nødvendig korreksjon for nære og mellomliggende avstander. Tilstanden forverres i de fleste mennesker i flere år, men begynner å stabilisere seg på rundt seksti år.

Behandling

Flere alternativer finnes for å korrigere presbyopi. Lesebriller kan kjøpes enten på resept eller over-the-counter. Disse fungerer bra for bare nære avstander, forlater alt annet ute av fokus. Multifokale linser er et annet alternativ for å korrigere presbyopi og er spesielt godt egnet til reseptbelagte brillebrukere. Som navnet antyder, multifokale linser - inkludert bifokale, trifokale og progressive - inneholde flere visjon rettelse krefter i hvert objektiv. Bifokale tillate en å fokusere på både fjerne og nære objekter; en synlig linje på brille skiller både krefter. Over tid kan presbyopi forverres til et punkt der man har problemer med å fokusere på objekter av middels avstand, for eksempel en dataskjerm. Trifokale brilleglass løse dette problemet ved å korrigere for langt, middels og nære visuelle avstander. Mens bifokale og trifokale fungere godt for mange mennesker, andre finner de synlige linjer for å være estetisk ubehagelig. I tillegg kan den raske endringen i kraft ta litt tid å bli vant til. Progressive linser løse begge disse problemene; de rette alle tre visuelle avstander uten linjer og tilbyr gradvise overganger fra én strøm til den neste.

Progressive glass

Progressive linser er en avansert form for trifokale brilleglass. De tillater en å fokusere på objekter på nær, middels og langt avstander. I motsetning trifocals, linjene som skiller de tre kreftene er usynlige. Dessuten er overgangen fra en makt til den neste i progressive linser gradvis, eliminerer et vanlig problem i bifokale og trifokale kjent som "image jump". En ulempe med progressive glass er tap av sidesynet. På grunn av måten linsene produseres, området til nederst til venstre og nederst til høyre på hvert objektiv er uskarpt, vanligvis fører til en lengre periode justering for de nye til progressive glass vs de nye til bifokale eller trifokale.

Grunner for fargeblindhet

Grunner for fargeblindhet


Fargeblindhet er også referert til som fargeblindhet. Fargeblindhet er når en person er i stand til å se visse farger. Rød og grønn fargeblindhet den vanligste formen; nær 99% av problemene er å skille rødt og grønt. Den andre og mest sjeldne formen for fargeblindhet innebærer blått og gult.

Arvelighet

Flertallet av mennesker med fargeblindhet er født med det. Fargeblindhet er en arvelig tilstand fra foreldre til barn, og flere menn enn kvinner er født med det. En arvelig tilstand som involverer fargeblindhet er Leber er arvelig optikusnevropati (LHON). Utbredt blant menn, er LHON en type arvelig optikusnevropati som kan påvirke selv bærere som ikke har andre symptomer, men har en grad av fargeblindhet til rødt rødt og grønt.

Parkinsons sykdom

Fargeblindhet kan være et resultat av Parkinsons sykdom; dette er en nervesykdom som noen ganger skader netthinnens der visjonen behandlingen foregår.

Katarakt

Grå stær kan vaske ut fargesyn, fordi de sky øyets naturlige linse.

Aldring & Injury

Aldring kan føre til fargeblindhet. Netthinnens celler kan bli skadet. Dessuten kan en skade på øyet eller skade på hjernen (der visjonen behandlingen foregår) forårsake fargeblindhet.

Tiagabin

Tiagabin er et medikament gitt for epilepsi. Dette stoffet kan redusere fargesyn i nær 41 prosent av pasienter som tar den.

Øye kirurgi prosedyrer

Øye kirurgi kan være valgfag eller nødvendig. Du kan bli slitne av å bruke kontaktlinser eller briller og ønsker å korrigere synet permanent. Eller du kan trenge andre øye surgeries hvis du lider av glaukom eller katarakt. Før alle kirurgi, diskutere risiko og fordeler nøye med legen, samt eventuelle preoperative krav og postoperative gjenopprettingsprosedyrer.

Cataract Surgery

En katarakt foreligger når øyets linse blir overskyet. Hvis katarakt svekke din visjon moderat eller alvorlig, kan du velge å diskutere kirurgiske alternativer med din øyelege. En kirurg kan fjerne øyets naturlige linse og erstatte den med en permanent intraokulært linseimplantat. Å gjenopprette fra denne operasjonen, må du bruke øyedråper flere ganger om dagen, samt bære en beskyttende lapp over øyet.

Glaukom Surgery

Grønn stær er en øyesykdom som kan føre til eventuell blindhet ved å skade synsnerven. Hvis du tar medisiner er ikke nok til å senke trykket i øyet, kan en kirurg anbefale å bruke laser kirurgi for å skape små arr i øyets dreneringssystemet. Dette vil øke dreneringen av fluid fra øyet. Kirurgen kan også anbefale å filtrere mikrokirurgi for å skape en ekstra drenering hull for øyet.

LASIK

LASIK (laser-assistert in-situ keratomileusis) har blitt en populær prosedyre for å korrigere nærsynthet eller langsynthet. Kirurger som utfører LASIK omforme hornhinnen ved hjelp av en laserstråle for å hjelpe øyet fokusere bedre. Du kan oppleve mild ubehag for en dag etter LASIK kirurgi. Pasienter kan også oppleve bivirkninger som tørre øyne, astigmatisme, et gjenskinn eller dis, infeksjon, arrdannelse eller synstap.

PRK

PRK (photorefractive keratectomy) er utviklet for å behandle mild til moderat nærsynthet. Kirurgen bruker en laser til å omforme hornhinnen ved å fjerne små biter av vev. For nøyaktighet avbilder en datamaskin øyet å finne områder der vev kan bli omformet. Pasienter kan oppleve ubehag i flere uker etter inngrepet, som det vil ta tid å helbrede. Pasienter kan også legge merke til et gjenskinn eller dis, spesielt rundt lyskilder.

ALK

Pasienter med langsynthet eller alvorlig nærsynthet kan ha ALK (automatisert lamellar kerotoplasty) kirurgi. For nærsynthet, vil kirurgen skjære en klaff over hornhinnen, fjerne en bit av vev og erstatte klaff. Dette resulterer i redusert brytning fordi hornhinnen blir flatere. For pasienter med langsynthet, er en klaff også brukes, men med et dypere innsnitt, noe som fører til hornhinnen for å bule. Dette svulmende korrigerer langsynthet. Mulige bivirkninger av ALK inkluderer infeksjon, synstap, blending, arrdannelse og astigmatisme.

Fare for Cataract Surgery for a Down syndrom baby

Fare for Cataract Surgery for a Down syndrom baby


Ifølge "British Journal of Ophthalmology," bare et lite antall, 1,4 prosent, av nyfødte barn med Down syndrom har grå stær alvorlige nok til å rettferdiggjøre kirurgi. Men hvis en operasjon er nødvendig, vil det bære risiko forbundet med tilstanden.

Når vil grå stær krever kirurgi?

Kirurgi vil ikke være nødvendig dersom katarakt bare hindrer et lite område av øyets naturlige linse som det vil være mulig å se rundt den. Hvis katarakt er tett nok til å dekke det meste av objektivet, så visjon vil bli betydelig svekket og kirurgi vil være nødvendig.

Hva er den kirurgiske prosedyren?

For babyer, vil katarakt kirurgi skje under narkose. Fremgangsmåten innebærer fjerning av øyets naturlige linse. Det vil bli erstattet med en kunstig en, enten umiddelbart eller når øyet er fullt utvokst.

Risikoene forbundet med hjertefeil

Ifølge Cincinnati Children Hospital Medical Center, er opp til 50 prosent av Down syndrom babyer født med en medfødt hjertefeil som kan føre til vanskeligheter under narkose. En detaljert undersøkelse kardiovaskulære og et elektrokardiogram (EKG) bør utføres før kirurgi.

Risiko forbundet med pusteproblemer

Barn med Down syndrom er også utsatt for høyt blodtrykk i lungene (pulmonal hypertensjon) og hindringer for luftveiene. Disse symptomene kan utgjøre en økt risiko under narkose.

Risikoene forbundet med anestesi

Down syndrom babyer med hjerte- eller lungeproblemer er mer sannsynlig å reagere dårlig til narkose. Enda en kort periode av anestesi kan føre til komplikasjoner, men en større operasjon utgjør en signifikant større risiko. Bivirkningene kan omfatte postoperativ brystinfeksjon, permanente nerveskader, anafylaksi og, veldig sjelden, død.

Alcon Intraokulær Linsespesifikasjoner

Alcon Intraokulær Linsespesifikasjoner


Kirurger noen ganger erstatte øyets naturlige objektiver med intraokulære linser for å korrigere synsproblemer. Disse kunstige linser fungere som en slags permanent kontaktlinse, med en brytnings tilpasset hver enkelt pasients individuelle visuelle tilstand. Kirurgisk, produserer farmasøytiske og visjon omsorg selskapet Alcon flere varianter av intraokulære linser som en del av sin AcrySof linje, hver med sine egne varierende spesifikasjoner. Spesifikasjoner av Alcons IOL'er kan endre seg over tid som produktene utvikles.

AcrySof

AcrySof er Alcon base linje av intraokulære korrigerende linser. Disse IOL'er utnytte en Alcon-patentert materiale som rommer folding og injeksjon av linsene. Dette materialet er biologisk kompatibel med øyets fremre og bakre kapsel, med en lav sats av posterior capsular opasifikasjon, eller clouding. Noen av disse single-brikke objektiver kommer med Impruv teknologi, en patentert kovalent bundet kromofor som beskytter øyet mot potensielt skadelige typer lys.

AcrySof IQ

AcrySof IQ IOL'er har lignende grunnleggende spesifikasjoner sammenlignet med AcrySof intraokulære linser, men de spesifikt imøtekomme mot asfærisk optisk synskorreksjon. Disse objektivene egner seg til pasienter med behov for synskorreksjon etter katarakt kirurgi. IQ linje av objektiver har ett stykke konstruksjon laget av samme materiale som standard AcrySof objektiver.

AcrySof IQ RESTOR

Alcons AcrySof IQ RESTOR intraokulære linser er for pasienter med grå stær og presbyopi, eliminerer behovet for bifokale. Disse IOL'er bruke diffraksjon, spredning av lyset når det passerer gjennom en gjenstand, for å korrigere syns. AcyrSof IQ RESTOR objektiver har apodized diffraktive optikk, som taper varierende diffraktive nivåer gjennom objektivet, forbedre overgangen fra ulike lysnivåer og knutepunkter. Asfærisk optikk i Alcon AcrySof IQ RESTOR IOL bidrar til å korrigere synsproblemer som stammer fra sfæriske avvik i øyet.

AcrySof IQ Toric

Kirurger bruker Alcon er AcrySof IQ Toric IOL'er for pasienter med grå stær og pre-eksisterende hornhinnen astigmatisme. I likhet med de RESTOR linser, disse objektivene samtidig korrigere både problemer og eliminere behovet for briller. Disse intraokulære linser har Alcons Stableforce haptics for stabilitet når den plasseres i øyets kapselposen. AcrySof IQ torisk linser er fremstilt av et materiale som binder seg til fibronektin, slik at en sterk adhesjon til den fremre og bakre kapsel av øyet. Alcon er IQ Toric IOL'er filter ultrafiolett og blått lys og en har en brytningsindeks rating på 1.55.

Den Fordeler og ulemper ved en antirefleksbelegg på Briller

Den Fordeler og ulemper ved en antirefleksbelegg på Briller


Alternativer florerer for å finne akkurat de riktige brillerammer til kompliment ansiktet og mote smak. Når du har gjort valget, nå kommer de mange valg av hvilket objektiv funksjoner å velge. For de som er nye på seg briller, kan utvalget av linsevalg komme som en overraskelse, som kan prislappen. Gjenvinne klar visjon er en velkommen og sunn endring, imidlertid, og vel verdt å gjøre de riktige valgene.

Formålet med antirefleksbelegg

Et av linse valgene kundene ofte finner forvirrende, spesielt de som kjøper briller for første gang, er om man skal ha en anti-refleks, også referert til som anti-reflekterende, belegg brukes. Brille butikker har ofte skjermer for å hjelpe kundene med å erfare forskjellen belegget gjør ved å vise hvordan redusere gjenskinn av motlys med belegget resulterer i mye klarere visjon. Mange kunder som har valgt ut for å kjøpe den antirefleksbelegg avkastning å ha det søkt. Dette er ofte som svar til å oppleve førstehånds nighttime forvrengning som kan oppstå med refleksjon av møtende lys, noe sterkt lindres ved anti-refleks belegg.

Andre fordeler

Anti-refleks belegg ikke bare redusere nattlige forvrengninger, men har også fordelen av å være kosmetisk mer tiltalende, med mindre gjenskinn vises av linsene. Dette er spesielt viktig for folk ofte foran et kamera, særlig de på TV. Belegget hjelper noens øyne ser mer naturlig og linser for å se tynnere. I tillegg til å redusere belastningen på øynene fra nattetid visjon, det gir også lindring fra lysstoffrør og datamaskinen gjenskinn.

Et annet alternativ for å være klar over er antirefleksbelegg brukes på resept solbriller. På disse briller, er det imidlertid kun anvendes på baksiden av linsen for å redusere refleksjoner som kommer inn fra sidene. Belegget synes som en film på den mørke linsen og blir aldri brukt på forsiden av linsen. Ikke desto mindre er økt klarhet av syn fremdeles oppnås.

Ulemper

Til tross for mange fordeler, har antirefleksbelegg ulempen ved å legge til ca $ 40 til $ 100 til prisen av et par briller. Dessverre er det en add-on alternativ som ikke er dekket av mange forsikringsselskaper. Noen forbrukere føler ikke den ekstra kostnaden er verdt gevinsten. Også kvaliteten av glassmateriale, i form av linsen og andre tilgjengelige anvendte belegg, som alle påvirker graden av blending tilstede i ens briller.

Andre hensyn

Det er flere merker av anti-refleks belegg produkter på markedet, og noen brillebutikker tilbyr ulike produkter og ulike graderinger av produkter. Det kan være en forvirrende utvalg med mange alternativer å vurdere, men en selger kan demonstrere forskjellene. Nyttig informasjon kan også finnes på nettet og ved å sammenligne forskjellige produsenter informasjonsbrosjyrer. Det kommer ned til personlige preferanser og hva som fungerer med budsjettet.

Skjelettanginasymptomene

Angina, eller angina pectoris, er et medisinsk begrep som brukes for å beskrive episoder av ubehag i brystet som oppstår når hjertet ikke får nok blod. Koronararteriene er ansvarlig for å pumpe blod til hjertet og i tilfeller av angina er det mulig at arteriene kan blokkeres. Hjertet, da fungerer som den skal, pumper oksygen og næringsrikt blod til musklene. Uten den vanlige pumping av blod, kan hjertet og musklene ikke lenger fungere. Disse effektene kan utvide og påvirke muskler og skjelett i tillegg.

Angina og Skeleton

En studie som dukket opp i den 25 desember 2001 utgaven av "Journal of Internal Medicine" utført av Dr. O. Frobert, J. Fossgreen, J. Søndergaard-Petersen, J. Hede og JP Bagger studert muskel-og skjelett effekter av angina. Noen pasienter med angina kan utvikle muskel-skjelettplager. Disse pasientene klager over smerter i nakken, brystet, thorax ryggraden, og opplevelser av smerte som stråler ut til armene. Disse symptomene kan oppstå enten i tilfeller av stabil eller ustabil angina. Folk påvirkes skjelettet eller i en muskuløs måte ved angina vil vise degenerative funn på røntgenbilde økter. Videre vil disse pasientene også vise degenerative virkninger i sine reflekser. Men trenger mer testing gjøres på pasienter for å bekrefte de faktiske langsiktige effektene av angina på skjelett-og muskelfunksjoner.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer på angina er press, tetthet, tyngde, klemme eller verkende spesielt rundt brystbeinet, dårlig fordøyelse, halsbrann, svakhet, svetting, kvalme, pustebesvær og kramper. Symptomer på angina oppstår vanligvis under anstrengelse, alvorlig følelsesmessig ubehag eller selv etter en tung eller rik måltid. Disse symptomene kan oppstå i løpet av disse tilfellene fordi hjertet krever mer blod enn koronararteriene kan levere. Koronar artikler kan bli smalere og tett mot mulig aterosklerose, som er en opphopning av frie fettsyrer i arteriene. Disse fettavleiringer kan bli harde; forming kalkavleiringer, og kan ytterligere komplisere symptomene på angina, noe som gjør dem og pasientens tilstand mer alvorlige og til og med livstruende.

Stabil Angina

Stabil angina er den vanligste form for angina. Det er en tilstand hvor folk ofte opplever symptomene på angina over en lang løpet av tiden. Symptomene og tidspunktene for deres forekomst er vanligvis forutsigbare. Disse symptomene opptrer gjerne etter utbrudd av anstrengelse med symptomer etter og varer i omtrent fem minutter. Disse symptomene kan lindres av hvile, medisiner eller plassere nitroglyserin tabletter under tungen. Visse symptomer kan tyde på at stabil angina er verre. Disse symptomene er en episode av angina som er forskjellig fra tidligere episoder, å bli vekket av angina symptomer, opplever symptomer som er verre enn vanlig eller symptomer som varer lenger enn vanlig.

Ustabil angina

Ustabil angina er mindre vanlig og symptomene vanligvis forekommer vilkårlig, selv etter at pasienten har hvilt en tidsperiode. Symptomene er verre, mer alvorlige og vare lenger enn i tilfeller av stabil angina. Disse episodene kan ikke styres med hvile, medisiner eller bruk av nitroglyserin piller. Ustabil angina kan begynne så stabil angina. Over tid stabil angina kan bli uforutsigbar og forverres. På dette tidspunkt tilstanden ikke lenger stabil angina, men blir ustabil angina. Ustabil angina er ikke det samme som et hjerteinfarkt, men det krever øyeblikkelig legehjelp til å kontrollere en ekstrem episode. Ekstreme episoder kan føre til hjerteinfarkt, men sykehusinnleggelse kan forhindre denne forekomsten.

Konklusjon

Angina er en tilstand som må behandles om det er ansett for å være stabil eller ustabil type. Det har vært knyttet til degenerasjon av skjelettet, muskler og naturlige reflekser i kroppen når den erfarne over en lang tidsperiode. Det kan også være en indikasjon på hjertesykdom eller åreforkalkning. Disse sykdommene er alvorlige og livstruende. Hvis du opplever vanlig brystsmerter eller andre symptomer som høres like til angina, ville det være fordelaktig å diskutere dem med legen din. Hvis det er angina, kan det behandles før det har en mulighet til å forverre og fører til mer alvorlige tilstander.