Digidexo.com

ritalin blærekatarr

Ritalin migrene behandling

Ritalin migrene behandling


Migrene er kronisk hodepine som kan vare alt fra noen timer til noen dager. Med noen lider, er hodepine ledsaget av en visuell aura i form av blinkende lys, bølgete linjer eller blinde flekker. Migrene kan også være ledsaget av nummenhet, forvirring og ekstrem følsomhet for lys og lyd. Midler som kan bidra til å lindre symptomene og redusere hyppigheten av migrene, men det er ingen kur.

Symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, symptomer på migrene inkluderer moderat til alvorlig smerte, ofte på bare den ene siden av hodet; smerter som øker med fysisk aktivitet; kvalme; visuell aura; og følsomhet for lys og lyd.

Årsaker

Inntil nylig ble migrene antatt å være et resultat av blodkar (vaskulær) forstyrrelser, men ny forskning tyder på at den egentlige årsaken kan være en underliggende sentralnervesystem lidelser. Sentralstimulerende midler, som Ritalin, påvirke sentralnervesystemet ved å øke dopaminnivået i hjernen. Effekten av Ritalin i behandling av migrene er under etterforskning, ifølge Dr. Lawrence D. Robbins, assisterende professor i nevrologi ved Rush Medical College.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, migrene triggere inkluderer hormonelle forandringer hos kvinner, spesielt med hormonet østrogen; mat og drikke, spesielt ost, rødvin, sjokolade, koffein og mononatriumglutamat; stress, sensoriske stimuli; mangel på søvn; anstrengelse; og visse medisiner. Risikofaktorer varierer fra person til person.

Komplikasjoner

Alle komplikasjoner oppført av National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er forbundet med behandlingen. Over-bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og aspirin kan forårsake mage blødning og magesår. Rebound hodepine er en risiko hvis du tar smertestillende medikamenter over lang tid eller mer enn ni ganger per måned. Potensielt dødelig serotonergt syndrom kan oppstå hvis du blander Triptan migrene medisiner, for eksempel sumatriptan (Imitrex) eller zolmitriptan (Zomig), med selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), som Prozac og Zoloft.

Behandling

Tradisjonelle migrene behandlinger inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), triptaner og opiater. Som eksperter lære mer om de nevrologiske årsaker til migrene, er nye behandlinger under utvikling. I 2009 Robbins gjennomført en studie av effekten av sentralstimulerende midler på migrenepasienter og fant at de var gunstig for noen.

Bivirkninger av Long-Term Ritalin bruk

Bivirkninger av Long-Term Ritalin bruk

Personer med ADHD (ADD) og oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) ta Ritalin som en del av sin behandling. I noen tilfeller gjør Ritalin en dag-og-natt forskjell i oppførselen til de som tar den. Disse menneskene ofte bruker Ritalin for år. Bivirkninger av langvarig Ritalin bruk utvikle stille gjennom disse årene.

Størrelse

Hvis et barn bruker Ritalin i lang tid, han trolig ikke vil være like høye som sine kolleger. Selv om studier av fenomenet ikke ta Ritalin spesifikt, oppstår veksthemming hos barn når det er langvarig bruk av sentralstimulerende midler. Ritalin er et sentralstimulerende.

Time Frame

Forskningsstudier av sikkerheten Ritalin for langsiktig bruk, og du vil ende opp med minimale data for barn. De fleste leger er enige om at dataene er tynt når det gjelder studie på effekten av Ritalin på barn. Med dette i tankene, de fleste fagfolk anbefaler at barn under 6 år ikke får medisinen.

Betydning

Vokt dere for skade på hjertet fra langvarig bruk av Ritalin. Det var 186 dødsfall blant barn mellom 1990 og 2000 fra den langsiktige bruken av Ritalin. Ofte, hjertet slår oftere fordi arterier og vener constrict fra konstant bruk av amfetamin (Ritalin), og dette fører til hjertesvikt på et tidlig alder. Ikke før de utfører en obduksjon gjør legene finner ut at barnet har en forstørret hjerte. Se Resources området for en av foreldrene historie om et barns død.

Effekter

Bekymre deg for narkotikaavhengighet hvis du bruker Ritalin over en lang periode. Ritalin (metylfenidat) er et stoff som er oppført av DEA, høyre sammen med kokain. Det er en av de 10 mest misbrukte reseptbelagte legemidler. En undersøkelse av DEA viste at, av alle forskerne ungdom funnet i rehab sentre, mellom 30 og 50 prosent var det på grunn Ritalin misbruk (enten injisert eller sniffet). Over 5 millioner barn i dag ta Ritalin, og antallet fortsetter å vokse. Dette betyr at 1 av 8 barn tar legemidlet eller noe lignende. Siden 1991 har bruken av Ritalin femdoblet; så har akutt rommet behandling for barn mellom 10 og 17 som er knyttet til Ritalin misbruk.

Advarsel

Økninger i dosen er karakteristisk for mennesker å ta Ritalin. Depresjon og irritabilitet normalt oppstå når korttidsvirkende metylfenidat wears off; de fleste leger anbefaler at du plass dosene tettere sammen. Dette fører ofte masker symptomer på depresjon, som manifesterer seg dramatisk (og inkludere tilbaketrekning depresjon som treffer når medisinen er ikke lenger i bruk.) Resultatene av depresjon noen ganger føre til en katastrofal slutt.

Betraktninger

Sjekk blodtrykket ofte hvis du tar Ritalin. Mens folk flest ikke viser en økning i blodtrykket, er det en mulig bivirkning av stoffet når det brukes lang sikt. I noen tilfeller kan Ritalin øke blodtrykket betydelig. Det er også noen tilfeller der forekommer kun små økninger. Tatt i betraktning at dette fenomenet varierer så mye, har blodtrykket kontrolleres regelmessig.

Hvordan Ritalin påvirker fysisk utvikling hos barn

Om Drug

Rapporter viser at nesten 8 prosent av barn i USA i dag blir foreskrevet Ritalin. Men, National Institute of Mental Health (NIMH) anslår at mindre enn 5 prosent av disse barna faktisk lider av ADHD (ADD) eller oppmerksomhet Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) - to atferdsforstyrrelser som nevrologer og psykiatere ofte foreskrive stoffet. Fordi medisinen påvirker den kjemiske balansen i en hjerne i utvikling, forskere sier at det er avgjørende å ikke foreskrive Ritalin for små barn som kanskje egentlig ikke trenger det. Ritalin er et stoff som virker noe sånt som en amfetamin eller kokain, faktisk stimulere nervesystemet.

Advarer om stoffet

En studie publisert i Journal of Neuroscience advarer leger til å være forsiktig med å gjøre en diagnose som de ville foreskrive Ritalin, ettersom stoffet påvirker nevrokjemiske balansen i en guttens hjerne i utvikling. Flere undersøkelser tyder på at mens stoffet kan være effektive i dempende symptomene på ADHD og lignende lidelser, når det gis til et barn med en sunn hjernens kjemi, medisiner kan forårsake skadelige bivirkninger. Til tross for forskning, noe som indikerer at Ritalin kan ha en rekke gunstige effekter på atferd når foreskrevet for barn nøyaktig diagnostisert med ADHD og andre atferdsforstyrrelser, har stoffet potensial til å føre til fysiske problemer for barn som tar den. Mens Ritalin er kjent for å bremse ned en hyperaktive barn, noe som resulterer i mer håndterlig atferd, er det viktig å vurdere om et barn kan rett og slett være veslevoksen og bare trenger ekstra uttak for hennes energi.

Effekter på fysisk vekst

Ritalin brukes ofte som behandling for barn som enten er uoppmerksom eller altfor aktive, impulsive, eller vanskelig å kontrollere fordi deres hjerner er lett distrahert av lyder og rundt dem. Likevel er det betydelig bekymring for at stoffet kan undertrykke et barns fysiske vekst og påvirke hjernens utvikling, særlig hos barn under seks år. Noen studier viser at barn som tar medisinen vokse mindre i høyde og vekt enn andre barn på samme alder. Siden stoffet er ofte gitt under de årene når et barn vokser mest, er det sterkt anbefalt at barn som er foreskrevet Ritalin over en lengre periode har både høyde og vekt overvåkes nøye av lege.

Andre uønskede bivirkninger

Andre mulige uønskede bivirkninger kan være tretthet, vekttap, svimmelhet, angst, økt blodtrykk, depresjon, kvalme og oppkast, muskelkramper, mangel på koordinasjon, nervøse tics, og kramper, for å nevne bare noen få. Barneleger påpeke at bivirkninger av medisinen ser ut til å bli mer intense i yngre barn. En annen bekymring er at noen barn som tar medisinene over lang tid kan etter hvert oppleve problemer med deres lever. Forskning tyder også på at personer som fortsetter å ta Ritalin i løpet av sin levetid har større risiko for å utvikle Parkinsons sykdom. I tillegg er de fleste barn som tar Ritalin utvikle en avhengighet av stoffet. Dessverre, dette øker deres toleranse for medisiner, og de krever høyere doser for å få de samme resultatene. Barn som er tatt av stoffet lider fysiske abstinenssymptomer som ligner de at noen er avhengige av fart vil oppleve når du kommer av disse stoffene.

Kronisk blærekatarr hos barn

Kronisk cystitt - en betennelse i blæren - kan påvirke både gutter og jenter. Men opp til alderen 1, fire ganger flere gutter enn jenter lider av det. Hvis du mistenker at barnet ditt lider av kronisk cystitt, få henne sjekket av en lege.

Urinveisinfeksjon

Ofte er kronisk cystitt forbundet med betennelse i andre strukturer tilstøtende blære og deretter referert til som urinveisinfeksjon.

Frekvens av forekomst

Gutter stort sett kontrakten en UTI før sin første bursdag mens jenter lider av det rundt den tiden de begynner pottetrening. Hos barn er kronisk cystitt ofte en medfødt problem.

Symptomer

Symptomer på kronisk blærekatarr hos barn inkluderer blodig eller skyet urin, hyppig behov for å urinere, og smerte eller brenning i forbindelse med vannlating. Feber, generell sykdomsfølelse, frysninger eller kvalme kan også være symptomer.

Behandling

Når barnet ditt lider av kronisk blærekatarr, vil hun mest sannsynlig trenger behandling med antibiotika, muligens for flere måneder eller lenger.

Forebygging

For å forhindre UVI, sørg for at barnet holder seg hydrert. Hold genital området rent for å redusere sjansen for bakterier å komme inn. Noen ganger er det nødvendig med langvarig bruk av forebyggende antibiotika.

Blærekatarr Glandularis Treatment

Blærekatarr glandularis eller kjertel cystitt innebærer nonmalignant (noncancerous) endring eller transformasjon av slimhinne celler lining blæren; slimhinneceller produserer mucin, et smøremiddel. Disse forvandlet slimhinnecellene danne lesjoner i form av knuter (klumper) eller vekster kalt polypper. En polypp er egentlig en svulst på en stengel. Forandringene resultere i ubehag ved vannlating, urinveisobstruksjon og blødning. Ubehandlet blærekatarr glandularis kan til slutt føre til kronisk nyresvikt og eventuelt blærekreft.

Årsaker til cystitt Glandularis

Blærekatarr glandularis er vanligvis forårsaket av kronisk eller vedvarende irritasjon av blæren, for eksempel i paraplegiske personer med nonfunctioning blærer; pasienter som har blitt kateter- iseres i lang tid; vedvarende eller gjentatte urinveisinfeksjoner; blærestein; blæren Ekstrofi, en medfødt sykdom der en del av blæren er utenfor kroppen; eller en nevrogen blære, interferens med nerveimpulser som styrer vannlating. Cystittene glandularis lesjoner som utvikler kan være små og begrenset i omfang eller store og progressive.

Konservativ behandling alternativer

Konservativ behandling innebærer å fjerne kilden til irritasjon som resulterer i kronisk inflammatorisk prosess som fører til blærekatarr glandularis. Behandlinger inkluderer langsiktig antibiotikabehandling for å eliminere kroniske urinveisinfeksjoner, og erstatter i-bolig (permanente) katetre med periodisk kateterisering etter behov, fjerne blærestein og behandle en nevrogen (overaktiv eller underactive) blæren med medisiner eller periodisk kateterisering. Disse behandlinger som fungerer best for små lesjoner, men de er ikke nødvendigvis kurativ; blærekatarr glandularis kan gjenta seg.

Moderate behandlingstilbud

Hvis det er alvorlig tilstopping av urinlederne, rør som fører fra nyrene til blæren, en nephrostomy rør kan settes inn gjennom tilbake inn i nyren for å tømme urin før en hvilken som helst annen behandling kan anvendes.
Blærekatarr glandularis vev kan bli ødelagt ved hjelp av en prosess som kalles transuretral reseksjon. Et instrument føres inn i blæren gjennom urinrøret, røret som dirigerer urin fra blæren til utsiden av legemet. Instrumentet benytter en elektrisk strøm til å ødelegge lesjoner.

Aggressiv behandling

Aggressive behandlingsalternativer er reservert for pasienter som ikke ble hjulpet av flere konservative behandlingsformer. Blære forstørrelse innebærer kirurgisk utvide størrelsen av blæren for å øke kapasiteten, men det eliminerer ikke blæren og urin-irritasjon eller uretral obstruksjon. Urinleder reimplantation brukes til å reposisjonere en feilaktig måte festes ureter kobles til blæren for å hindre at sikkerhetskopiering av urin inn i nyrene, noe som kan føre til en kronisk infeksjon.

Extreme Behandlingsalternativ

Radikal cystectomy er fjerning av blæren og omkringliggende vev og lymfekjertler. Denne operasjonen er siste utvei for pasienter som har sviktet alle andre behandlinger og som står i fare for å utvikle eller som allerede har utviklet uremia, oppbygging av giftig avfall i blodet på grunn av svikt i nyrene for å fjerne disse avfall. Blæren fjernes eliminerer alle problemer som følge av blærekatarr glandularis. Kirurgiske risikoer inkluderer erektil dysfunksjon og inkontinens, manglende evne til å holde urin.

Blærekatarr hos babyer

Blærekatarr er en betennelse i urinblæren og kan kalles en nedre urinveisinfeksjon (UVI) når urinrøret er også betent. Det forekommer ofte hos babyer som følge av en fødsel defekt.

Årsaker

Blærekatarr hos babyer er ofte forårsaket av medfødte defekter i urinveiene som vesikoureteral refluks. Denne tilstanden hindrer blæren fra å bli fullstendig tømt, noe som kan tillate bakterier inn i blæren.

Frekvens

UVI hos babyer mindre enn et år gammel er fire ganger mer vanlig hos menn enn kvinner. Dette er på grunn av høyere forekomst av misdannelser i urinveiene hos menn.

Symptomer

Det vanligste symptomet på blærekatarr hos babyer er blodig urin, hyppig vannlating og ømhet i underlivet. Kullsyreholdige drikker kan også forårsake disse symptomene ved å irritere urinveiene.

Medical Care

Babyer bør undersøkes av en helse-omsorg leverandøren når de har smertefull vannlating eller blodig urin.

Tester

Babyer med kronisk UVI kan trenge en ultralydbildet av blære og nyrer for å identifisere eventuelle avvik. Urinblæren og urinrøret kan også bli undersøkt ved å injisere en kontrastvæske og ta røntgen.

Om ritalin-misbruk

Om ritalin-misbruk


Ritalin er et sentralstimulerende stoff som brukes til å behandle hyperaktivitet, manglende fokus og diagnostiserte tilfeller av Attention Deficit Disorder (ADD). Når det brukes riktig, kan det dramatisk forbedre livene og produktiviteten til de som tar den. Imidlertid er dette relativt billig stoffet gir også en "høy" lik som kokain i mange personer, som har ført til omfattende misbruk.

Historie

Ritalin ble opprettet nesten 60 år siden ved hjelp av en kombinasjon av koffein og efedrin. Når stoffet ble testet på lab rotter, ble dyrene roligere og mer fokusert. Stoffet ble opprinnelig introdusert i 1950 som en behandling for hyperaktivitet. Stoffet har fortsatt å være populært for behandling av barn med ADD og ADHD, men det har lenge vært stor uenighet rundt stoffets virkninger på barn og sin fristelse for voksne.

Effekter

Ritalin virker ved å øke nivåene av dopamin i hjernen. Dopamin er et kjemisk stoff som bidrar til hjerneceller kommuniserer med hverandre og med resten av kroppen. Når dopaminnivået stiger, er du i stand til å fokusere bedre, holde seg våken og konsentrere seg lenger på oppgaver. Men når folk som ikke har en klinisk form av hyperaktivitet ta Ritalin, resultatene er mer sånn av kokain. De kan være i stand til å holde seg våken lenger og fokus på studier eller andre småting, men den euforiske følelsen som følger disse fordelene er vanedannende.

Typer

Ritalin er bare ment å tas i en pille form av folk som har fått foreskrevet stoffet av en lege. Men folk som ønsker å få en rask effekt av narkotika eller som prøver å få en tilsvarende høy som for andre legemidler kan ta det på en annen måte. Noen velger å knuse Ritalin piller og sniffer dem, mens andre oppløse dem i vann og injisere dem.

Misforståelse

Mange mennesker liker å ta Ritalin recreationally fordi det er en rådende oppfatningen at fordi Ritalin er et stoff forskrives til barn, er det ikke skadelig. Men å ta Ritalin uten resept og vanligvis over tid fører til avhengighet. Det kan også føre til alvorlige hjerteproblemer, høyt blodtrykk, nervøsitet, søvnløshet, kramper og hjerneslag.

Identifikasjon

Hvis du mistenker at du kan ha et problem med Ritalin misbruk eller at en venn kan lide av denne avhengigheten, er det flere måter å at du kan avgjøre om det er et problem. Hvis du tar stoffet uten medisiner, så du misbruker stoffet. Det er ikke to måter om det, og det er ulovlig for deg å gjøre det. Også, hvis du er foreskrevet stoffet, men tar det i alternative former, som for eksempel å skyte den eller sniffet det, så du misbruker den. Hvis du har problemer med å fokusere i det hele tatt uten Ritalin, så kroppen din allerede kan bli avhengig av det, og du bør søke hjelp umiddelbart.

Advarsel

Ritalin kan være et svært nyttig verktøy for folk som ellers kan ha alvorlige problemer med fokus. Imidlertid er det mange ubehagelige bivirkninger som går sammen med hjelp av dette stoffet i lengre perioder av gangen. Du kan miste evnen til å sovne og forbli sovende, og du kan utvikle alvorlige hjerte-og luftveisproblemer. Ritalin kan også dramatisk øke blodtrykket samt bidra til anoreksi og leverfunksjonsfeil. Alvorlig, langvarig misbruk kan føre til hjerteinfarkt og død.

Langtidseffekter av Ritalin misbruk

Langtidseffekter av Ritalin misbruk


Ritalin (metylfenidat) er oftest foreskrevet for å behandle barn med ADHD og ADD. Det er også brukt til å behandle narkolepsi. Fordi det er et kraftig sentralstimulerende, er det også misbrukt. På gaten, er det ofte kalles kibbles og Bits og ananas. Ritalin utgjør en avhengighet risiko bare når det tas i store mengder. Hvis stoffet blir misbrukt, kan det føre til alvorlige kortsiktige og langsiktige helseproblemer.

Slik fungerer det

Ritalin er en kraftigere stimulans enn koffein, men det er mindre kraftig enn amfetamin. Det fungerer ved å stimulere sentralnervesystemet til økt aktivitet, turtall opp neurotransmitteren dopamin og aktivering av hjernestammen. Det er vanligvis tas oralt, men misbrukere oftest knuse pillene til et pulver, deretter fnyse det som kokain eller injisere det som heroin.

Effekter på hjernen

Det er ikke utført kliniske studier utført på de langsiktige effektene på hjernen til voksne eller barn som bruker trygge doser av Ritalin. Men det har vært nok av studier på effekten av langvarig stimulerende misbruk på hjernen. Studier gjort av National Institute of Mental Health viser at folk som misbruker Ritalin og andre sentralstimulerende midler har større sjanse for å utvikle en psykisk lidelse senere i livet, spesielt en bipolar lidelse som schizofreni. I tillegg kan de lider av spontane hallusinasjoner, følelser av paranoia og nervøsitet.

Effekter på kroppen

Langsiktige bivirkninger fra misbruk av Ritalin inkluderer tap av appetitt som kan føre til underernæring, muskel kramper, bilyder eller hjertestans, feber og hodepine, og utvikling av tvangs vaner, for eksempel nervøs hånd-vred. Kroppen vil bli avhengige av stoffet, noe som gjør det veldig vanskelig å slutte å ta det.

Short-Term bivirkninger

Kortsiktige bivirkninger av å ta store mengder Ritalin vanligvis omfatte manglende evne til å sove eller spise, oppkast, hjertebank, forhøyet blodtrykk, utslett med kløe, smerter i magen, hallusinasjoner, svimmelhet og selv beslag som fører til døden .

Andre effekter

Selv om Ritalin er ikke et ulovlig stoff, avhengighet og misbruk av stoffet kan føre til ulovlige aktiviteter eller til og med bruk av andre, mer potente og selv ulovlige rusmidler. Hvis misbruker Ritalin, er det viktig å se en lege for å utarbeide en plan for å gradvis slutte å ta medisinen, som fullstendig tilbaketrekking kan være farlig.

Fritids Effekter av Ritalin

Ritalin er merkenavnet på et medikament (metylfenidat) som ofte foreskrevet for å behandle mennesker som har blitt diagnostisert med ADHD eller attention-deficit / hyperactivity disorder. Ritalin kan også være foreskrevet for å behandle narkolepsi (ukontrollerbar dagtid søvn).
Stoffet er et sentralstimulerende, og som mange andre slike stoffer, blir misbrukt for sine stimulerende egenskaper.

Om Sentralstimulerende

Sentralstimulerende midler er stoffer som gjør kroppen til å fungere raskere. Hjertefrekvens, metabolisme, og mental aktivitet hele fremskynde under påvirkning av sentralstimulerende midler. Brukeren føles mer våken og fokusert og noen ganger også føles euforisk.

Ritalin-misbruk

Fordi Ritalin er allment foreskrevet (spesielt til tenåringer og college-alder voksne), er det ofte misbrukt av unge mennesker. Stoffet kan tas oralt eller sniffet; det er ofte brukt som en mild erstatning for kokain. Ifølge US Department of Justice, noen misbrukere selv oppløse pillen i vann og injisere det, som de ville heroin.

Grunner for misbruk

Reseptbelagte legemidler som Ritalin blir ofte misbrukt fordi folk bruker dem til å se dem som tryggere eller "renere" enn åpenbart illegale rusmidler. Et annet eksempel på dette er de som misbruker oksykodon som en erstatning for heroin.
Ritalin blir misbrukt for rent rekreasjons effekter (eufori eller sentralstimulerende effekter), eller for tilsynelatende edle formål: Fordi det gjør at brukeren føler seg fokusert, kanskje pliktoppfyllende studentene ta Ritalin for å hjelpe dem skrive et essay eller studere for en viktig test. Selv velmenende, og slik bruk er fortsatt rusmisbruk og er ulovlig.

Risiko for misbruk

Ifølge Department of Justice, kan Ritalin overgripere binge på stoffet, lider hjerteproblemer, utviser farlig og unormal atferd, og utvikle en avhengighet.
De som injiserer stoffet kjøre den ekstra risikoen for hjerte-og karproblemer, fordi enkelte inaktive komponenter av stoffet kan blokkere små blodkar. Og som med alle injisert narkotika, brukere risiko kontrahering blodbårne virus som HIV eller hepatitt B og C.

Rettslige konsekvenser

De som bruker Ritalin uten resept (eller reseptbelagte brukere som selger stoffet til andre) kan bli arrestert og tiltalt; stoffet er en kategori II kontrollert stoff. Andre Kategori II narkotika inkluderer kokain og metamfetamin.

Effektene av Ritalin Misbruk

Ifølge aHealthyMe.com, når det tas som anvist, er Ritalin sikker og ikke produserer en "høy" følelse. Når tatt i høyere doser enn foreskrevet, eller av en person uten attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD) er misbruk. Misbruk kan føre til toleranse og avhengighet. For de uten ADHD, tar Ritalin kan skape en høy ligner inntak av kokain. Denne forlokkende faktoren kan føre til en farlig vei med konstant Ritalin misbruk og et overveldende antall bivirkninger.

Statistikk

Sanne forekomster av misbruk er ikke kjent, men det er tegn på en voksende trend. I 2005, ifølge aHealthyMe.com har reseptbelagte stoffet misbruk av tenåringer tredoblet de siste 10 årene. Videre 4 prosent av åttendeklassinger og 8 prosent av tiendeklassinger oppga at de brukte Ritalin uten resept.

Øyeblikkelige effekter

Misbruk av Ritalin manifesterer umiddelbart inn agitasjon, utslett, nervøsitet, søvnløshet, tap av matlyst, hodepine, skjelvinger, økt mental skarphet og hypertensjon. Psykiatriske bivirkninger har også blitt opplevd. Disse pleier å være mye mer alvorlig og inkluderer hallusinasjoner og paranoia.

Long Term Effekter

Den mest ødeleggende effekten av Ritalin misbruk er avhengighet. Blant de andre farlige langtidseffekter er underernæring, kramper, rykninger, uregelmessig hjerterytme, vrangforestillinger og mauring (dvs. følelse av ormer krype under huden).

Behandling

Medisinsk intervensjon er avgjørende for vellykket behandling av Ritalin misbruk. Plutselig seponering av Ritalin kan ha betydelige bivirkninger. En lege må overvåke fremdriften som pasient er flatet ut Ritalin. Medisinsk behandling må være tilgjengelig for dem som opplever abstinenssymptomer. Støttegrupper og atferdsterapi er også tilgjengelig.

Advarsel

Aldri ta en medisin som ikke er foreskrevet til deg av en lisensiert lege. Ritalin er et sentralstimulerende, og misbruk kan ha alvorlige konsekvenser. Hvis du tar Ritalin og opplever bivirkninger, se en lege umiddelbart. Hvis du legger merke til følelser av depresjon eller ekstrem utmattelse etter seponering av Ritalin, kontakt lege.

Blærekatarr Disease

Blærekatarr er en infeksjon som fører til blæren til å bli betent. Uttrykket Cystitis brukes også for forskjellige infeksjoner i nedre urinveiene. Det er vanligvis forårsaket av bakterier og kalles også en urinveisinfeksjon (UVI). Personer som lider av cystitt oppleve en brennende følelse mens urinering og også føler behov for å urinere ofte. Blærekatarr som er forårsaket av bakterier er lett å behandle gjennom antibiotika, men hvis det står ubehandlet kan det påvirke nyrene og bli veldig farlig.

Symptomer

De vanligste symptomene på blærekatarr inkluderer: trang til å urinere ofte; smerte og svie under vannlating; og råtten luktende urin. Personer med cystitt også føle et konstant ubehag eller press i underlivet eller bekken området. Hvis infeksjonen forverres, kan det også føre til en mild feber. I noen tilfeller pasienter kan også passere blod med urinen. Symptomene på blærekatarr hos små barn er mindre tydelig, og inkluderer økt petulance, liten matlyst, svakhet og kvalme. Blærekatarr kan også være en av årsakene til sengevæting hos barn.

Årsaker

Den vanligste årsaken til cystitt er en bakteriell infeksjon i urinblæren og urinveiene. Blærekatarr er vanlig hos kvinner og sjelden hos menn; men menn med forstørret prostata eller prostata infeksjoner kan også bli påvirket. Urinveisinfeksjoner kan være en bivirkning av visse medisiner som brukes i kjemoterapi. Noen mennesker kan også oppleve cystitt som en allergisk reaksjon på visse kjemikalier i badeprodukter. Hos kvinner, kan overdreven samleie blåmerke blæren og føre til en infeksjon.

Typer

Ulike typer cystitt inkluderer: Kronisk cystitt, interstitiell cystitt, Autoimmune interstitiell cystitt, og Eosinofil cystitt. Folk som er hyppig rammet av cystitt, lider av kronisk cystitt. Kronisk Blærekatarr kan føre til strukturelle forandringer i blæren og gjør den sårbar for mer alvorlige infeksjoner. Blærekatarr som ikke er forårsaket av bakteriell infeksjon og har ingen åpenbar årsak kalles interstitiell cystitt. Autoimmune interstitiell cystitt er forårsaket av en forstyrrelse i kroppens immunsystem. Eosinofil Blærekatarr er preget av blod i urinen. I denne type cystitt, er infeksjonen så alvorlig at det tar utseendet av en tumor-liknende vekst i blæren.

Behandling

Det er viktig at cystitt behandles så snart som mulig, fordi hvis det sprer seg til nyrene og urinrøret, kan det bli svært alvorlig. Siden den viktigste årsaken til cystitt er bakteriell infeksjon, er den vanligste behandlingen bruk av antibiotika. Pasienter bør få blodet testet før de bestemmer hvilke antibiotika som skal brukes. Interstitiell cystitt kanskje ikke kan lindres av over-the-counter antibiotika fordi det ikke er forårsaket av bakterielle infeksjoner. Behandlinger for interstitiell cystitt inkluderer reseptbelagte medisiner, nervestimulering og kirurgi.

Forebygging

Siden Cystitis er hovedsakelig forårsaket av bakterieinfeksjoner, er det viktig å øve god hygiene. Kvinner er spesielt utsatt for cystitt, men de kan unngå det ved å ta forebyggende tiltak. De bør holde seg skikkelig hydrert, ved å drikke mye vann. Cranberry juice er kjent for å inneholde kjemikalier som renser blodet og fjerner bakterier fra urinveiene. For å redusere sjansen for infeksjon etter samleie, bør kvinner tømme blæren så snart som mulig.

Blærekatarr: matvarer for å unngå

Blærekatarr, eller blærebetennelse, er en vanlig, men likevel smertefull tilstand. Mens det er mange årsaker til cystitt, kan visse matvarer gjøre tilstanden mer vanskelig å behandle.

Matvarer for å unngå

Mens du blir behandlet for blærekatarr, unngå mat og drikke som kan irritere blæren, som alkohol, brus som inneholder koffein, kaffe eller sitrus juice.

Betraktninger

Drikk mye væske, spesielt vann, for å unngå cystitt så vel som under behandling for blære betennelse.

Advarsel

Mens tranebærjuice kan hjelpe bekjempe infeksjonen, unngå å drikke tranebærjuice hvis du også tar Coumadin, blodet tynnere. En interaksjon kan potensielt forårsake blødninger.

Flere Advarsler

Hold deg unna krydret mat som chilipepper under behandling, noe som kan forverre tilstanden.

Teorier / Spekulasjoner

Det kan være en sammenheng mellom blærekatarr og matvarer som inneholder store mengder kalium, som appelsiner, avokado, bananer eller sjokolade.

Hjerne Effekter av Ritalin

Hjerne Effekter av Ritalin


Ritalin anses av noen en livreddende medisin, og av andre "narkotika du jour" i en allerede altfor medisinert samfunn. Anslagsvis 6 millioner barn er for tiden tar Ritalin, og nye studier på gang tester stoffet i førskolealder. Effektene Ritalin har på hjernen kan være gunstig for personer med visse sykdommer, men i en sunn hjerne, kan en slik stimulering forverre problemene, og de langsiktige virkningene av stoffet er fortsatt tvilsom.

Funksjoner

Metylfenidat hydroklorid, mer kjent for oss som Ritalin, er egentlig en amfetamin, ligner bevissthetsendrende stoffer som kokain. Det er en kontrollert stoff som bør kun tas med en resept og under en lege omsorg. Ritalin er oftest foreskrevet for personer med diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Attention Deficit Disorder, og noen ganger narkolepsi. Når tatt under ledelse i kontrollerte doser, National Institute of Mental Health hevder at det er vanligvis ikke vanedannende.

Funksjon

Formålet for forskrivning Ritalin er å øke dopaminnivået i hjernen. Dopamin er et signalstoff - en naturlig kjemisk i hjernen som er ansvarlig for å regulere mange funksjoner, særlig evnen til å konsentrere seg, fokusere og huske. Dopamin gjør dette ved å kontrollere aktiviteten av neuroner. Nerveceller, som er nerveceller, overføre signaler i hjernen. Når det er en mangel på dopamin, er det en mangel av neuroner, og mindre kontroll over dem.

Fordeler

Selv om Ritalin er et sentralstimulerende som er enda sterkere enn koffein, har det vanligvis en beroligende effekt på personer som tar det under behandling av en lege. Ved å stimulere produksjonen av dopamin i hjernen, reiser det nervecellen nivåer, og dermed øke evnen til å konsentrere seg om en oppgave. Det reduserer også tilfeldig avfyring av andre nerveceller som ikke har noe å gjøre med oppgaven, og dermed minske distraksjoner. Ved å øke evnen til å tenke klarere, resulterer det i at personen blir roligere og mer fokusert.

Effekter

På grunn av endring av hjernen kjemikalier, kan Ritalin forårsake en rekke bivirkninger, selv om de fleste av dem er små og kan reduseres eller elimineres ved å tilpasse dosen. Å være en stimulerende, noen vanlige bivirkninger er nervøsitet, angst, irritabilitet, søvnløshet, hjertebank, høyde i hjertefrekvens eller blodtrykk, appetitt undertrykkelse og vekttap. Av og til kvalme, oppkast, kan magesmerter eller fordøyelsesproblemer oppstå. Noen mer alvorlige bivirkninger, men mer sjeldne når tatt under retning, kan inneholde giftige psykose, psykotiske episoder, og av og til avhengighet som kan føre til depresjon når stoffet er stoppet.

Expert Insight

Nyere studier på dyr ved Weill Cornell Medical College avslører at Ritalin kan ha en langsiktig innvirkning på neurochemistry av en hjerne i utvikling hos små barn. Unge rotter viste endringer i appetitt, stress, sosial atferd, mental funksjon og selv motoriske ferdigheter. Selv om disse endringene kan være gunstig for barn med en lidelse, dreier bekymringen rundt over-resept på medisinen til barn som kanskje ikke trenger det. Ifølge National Institute of Health, er denne forskningen lovende, men det trengs mer forskning på den langsiktige bruken av Ritalin.

Long-Term nevrologiske og vaskulære effekter av Ritalin i Voksne

Long-Term nevrologiske og vaskulære effekter av Ritalin i Voksne


Metylfenidat, eller Ritalin, en populær sentralstimulerende medisiner som brukes til å behandle Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), kan ha noen urovekkende langsiktige virkninger på hjernen og karsystemet. I 2001, forskere ved University of Buffalo funnet funksjonelle endringer i hjernen, lik dem man ser med kokain, som vedvarte lenge etter behandling. Ritalin har vist seg å øke risikoen for hjerteanfall og slag hos noen pasienter, men det har også vist seg å ha noen positive vaskulære effekter for de som lider av migrene, ifølge Mayo Clinic.

Side Effects

Ifølge "The Physicians Desk Reference", Ritalin er bivirkninger inkluderer: nervøsitet, søvnløshet, hypersensitivitet, feber, leddsmerter, peeling hud, anoreksi, hjertebank, svimmelhet, angina, blodtrykk og puls endringer, kvalme, hodepine, dyskinesi og magesmerter. Nekrotiserende vaskulitt, død av blodårer, er en og annen bivirkning som kan føre til hjertesvikt og hjerneslag. Endringer i hjernen som vedvarer etter behandling blir nå undersøkt.

Ritalin og Brain

Forskere ved Harvard Medical School gjennomført en studie på Ritalin og utøvende funksjon. Funnene var blandet, men viste en markant bedring i koordinering og i retensjon av nylig ervervede minner hos friske frivillige i alle aldre. Imidlertid fant forskere ved University of Buffalo langsiktige varige endringer i hjernen-cellefunksjon i studier med små rotter.

Ritalin og hjertet

I 2006, "New York Times" publisert en artikkel om risikoen for sentralstimulerende midler som Ritalin på hjertet. Mens det har vært noen kardiale dødsfall som skyldes den medisiner, er det en statistisk lite antall; men mangel på tilstrekkelig forskning på de langsiktige effektene av en slik allment foreskrevet medisiner er grunn til bekymring. I mai 2006, Canadas helsedepartementet advarte personer som lider av høyt blodtrykk, hjertesykdom, arteriosklerose eller hypertyreose mot å ta Ritalin og andre sentralstimulerende medisiner.

Positive Outcomes

Ritalin er effekt har blitt observert siden 1955 hos barn og voksne som lider av ADHD og relaterte tilstander. I 2008 rapporterte japanske forskere i "The American Journal of Geriatric Psychiatry" at pasienter med "vaskulær depresjon", som ofte oppstår etter et slag, responderte godt på behandling med Ritalin.

Advarsler / forholdsregler

Siden 1999 har det vært 51 dødsfall blant voksne og barn som tar medisiner for ADHD. The Food and Drug Administration har satt en "black box" advarsel på alle ADHD narkotika i USA, som er den mest alvorlige advarsel for kontrollerte stoffer som har FDA-godkjenning.

Hva er bivirkningene av Ritalin?

Ritalin er en resept stimulerende vanligvis brukes til å gi lindring av symptomer på oppmerksomhetssvikt hyperaktivitet (ADHD). Den kan også brukes til å behandle narkolepsi. Ritalin er merkenavnet på resepten stimulerende kalt Metylfenidat. Dosering styrken varierer etter enkelte pasient og kan bli levert av tablett eller kapsel. I USA, er Ritalin en Schedule II kontrollert stoff.

Ritalin er dokumentert å forårsake en rekke bivirkninger med kortsiktig bruk. Bivirkninger av langvarig bruk av Ritalin er fortsatt under utredning.

Slik fungerer det

Ritalin er en psyko-stimulant. Det øker mengden av neurotransmitteren dopamin produsert av hjernen. Dopamin er assosiert med oppmerksomhet, bevegelse og opplevelsen av nytelse. For pasienter med ADHD som har naturlig dopamin svake signaler, økningen forårsaket av Ritalin har effekten av å styrke deres evne til å fokusere og opprettholde oppmerksomhet.

Mildere bivirkninger

En studie fra 1993 i tidsskriftet Pediatrics fant at Ritalin behandling var signifikant assosiert med noen bivirkninger. Disse bivirkningene inkluderer søvnløshet, appetitt forstyrrelser og magesmerter.

Mer alvorlige bivirkninger

Andre rapporterte bivirkninger av Ritalin er forkrøplet vekst, svimmelhet og raske endringer i puls eller blodtrykk. Redusert appetitt er en annen bivirkning av å ta Ritalin; det kan føre til vekttap og feilernæring.

Langtidseffekter

De potensielle langsiktige bivirkninger av Ritalin blir fortsatt studert og er ikke fastslått. Langvarig bruk av andre sentralstimulerende midler har vist seg å forårsake bivirkninger som narkotikaavhengighet og paranoia. Høy forekomst av bruk av andre sentralstimulerende midler i barndommen har blitt funnet hos pasienter med schizofreni og bipolar lidelse. Det er ikke kjent om pasienter som tar Ritalin vil oppleve disse bivirkningene.

Misbruk

Hvis tatt i større doser enn foreskrevet, kan Ritalin øke dopaminnivået i hjernen i uberegnelige måter, som fører til en større risiko for bivirkninger og risiko for avhengighet og misbruk. Noen bruker det som et prestasjonsfremmende stoff; andre tar det for å oppleve en stimulerende-indusert tilstand av eufori. Misbruker Ritalin kan føre til bivirkninger som økt blodtrykk og hjertefrekvens, og i alvorlige reaksjoner kan føre til kardiovaskulære komplikasjoner, inkludert et slag.

Blærekatarr Symptomer

Blærekatarr er en betennelse i en blære. Et flertall av tiden, er en bakteriell infeksjon årsaken til inflammasjon. Denne bakterielle infeksjon er vanlig kjent som en urinveisinfeksjon. Den rammer hovedsakelig kvinner, men hvem som helst kan få det. Det er mange symptomer som er forbundet med cystitt. Hvis disse symptomene ikke blir behandlet for raskt, kan infeksjonen spre seg til nyrene, noe som vil føre til andre helseproblemer.

Årsaker

Cystitis er ofte forårsaket av en bakteriell infeksjon. De fleste blærekatarr tilfellene er forårsaket av E. coli-bakterier, som er en vanlig tarmbakterier. Infeksjonen oppstår når bakterier kommer inn i urinveiene og begynner å multiplisere i et hurtig tempo. Kvinner er mer utsatt for å få blærekatarr fordi deres tarmåpningen er i nærheten av deres urinrøret. Urinrøret er et rør som forbinder blæren til utsiden av et individs kropp. Den tillater urin kan strømme utsiden av kroppen. Hvis urinrøret blir forurenset med tarmbakterier, kan bakterier komme seg opp i urinrøret og inn i blæren, noe som resulterer i inflammasjon.

Symptomer

Symptomene for cystitt inkluderer: en brennende og smertefull følelse mens urinering, en sterk trang til å urinere, blod i urinen, illeluktende urin, smerter i bekken-området, trykk i nedre del av magen området, og feber. Noen andre symptomer som du kanskje føler er tretthet, smertefulle samleier, frysninger, kvalme og oppkast. Noen ganger vil disse symptomene rydde opp innen en dag eller to. Hvis symptomene fortsetter å vedvare, og deretter se en lege så snart som mulig.

Diagnose

Hvis du føler at du kan ha blærekatarr, ta kontakt med din lege umiddelbart. Legen kan pålegge visse tester som skal utføres for en korrekt diagnose. En av disse testene er en urinanalyse. Dette er når du blir bedt om å avgi en urinprøve som deretter testes for tegn på bakterier, puss eller blod. En annen test som kan gjøres er en cystoscopy, hvor blæren blir undersøkt med en cystoscope. En cystoscope er en slank slange med et kamera og et lite lys festet til den. Røret blir deretter ført inn i blæren gjennom urinrøret.

Behandling

Ta antibiotika er vanligvis den viktigste behandlingen for blærekatarr. Symptomene vanligvis klare opp i løpet av få dager etter behandlingsstart. Avhengig av hvor alvorlig infeksjonen er, kan du bli foreskrevet til å ta antibiotika i minst fire dager eller opptil en uke. Det er alltid best å bruke hele behandlingen av antibiotika foreskrevet, selv om symptomene kan synes å være borte. Dette er for å sikre at infeksjon vil bli helt ødelagt. Hvis en person får blærekatarr ofte, kan hennes lege anbefaler en lengre behandling av antibiotika, eller kan henvise henne til en urolog.

Forebygging

Det er flere tiltak du kan ta for å unngå risikoen for å få blærekatarr. Det ene er å drikke rikelig med vann og væsker som for eksempel tranebærjuice. Tranebærjuice er gunstig i å beskytte kroppen fra E. coli-bakterier. Ikke drikk tranebærjuice hvis du tar noen blod tynnere medisiner, fordi det kan føre til blødninger. Også, hvis du føler trang til å urinere, ikke vent. Prøv å urinere så ofte som mulig. Etter å ha avføring, sørg for å tørke forfra og bakover for å hindre bakterier fra anal området fra å spre seg til urinrøret eller vaginal området. Infeksjoner kan også forebygges ved å ta dusj i stedet for badekar.

Bivirkninger av Ritalin hos barn

Ritalin er reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle ADHD og ADHD i barn og voksne, samt narkolepsi. Det er ikke kjent nøyaktig hvordan det fungerer, men Ritalin er et sentralstimulerende av sentralnervesystemet. Ritalin bør tas oralt én gang om dagen, om en halv time før et måltid. Det kan ta opp til to uker før resultatene av medisinen blir lagt merke til. Den aktive ingrediensen i Ritalin, metylfenidat, blir misbrukt av noen mennesker, men misbruk av det kan føre til alvorlige komplikasjoner - inkludert død.

Nevrologiske bivirkninger

Hodepine, irritabilitet, nervøsitet, svimmelhet og tåkesyn er kjente bivirkninger av Ritalin, men de er ingen grunn til bekymring. Men hvis barnet ditt opplever ukontrollerte bevegelser, verbale tics ligner på de av personer med Tourettes syndrom, humør eller atferd endringer, kramper, forvirring eller alvorlige synsforstyrrelser, må du informere legen din fordi det kan være et tegn på en alvorlig komplikasjon.

Gastrointestinale bivirkninger

Noen barn tar Ritalin oppleve mild magesmerter, kvalme, oppkast og tap av appetitt, men disse indikerer ikke en komplikasjon og er ingen grunn til bekymring.

Hjerte- og puste bivirkninger

Hvis barnet opplever hjertebank, rask eller uregelmessig hjerterytme, brystsmerter eller kortpustethet, kontakt legen din umiddelbart. Dette kan være et tegn på en potensielt alvorlig komplikasjon som trenger medisinsk behandling.

Andre ikke-alvorlige bivirkninger

Noen barn som tar Ritalin kan legge merke til søvnproblemer, svimmelhet, tretthet, tørr munn eller forstoppelse. Disse effektene er ingen grunn til bekymring, men de bør rapporteres til legen din hvis de blir plagsomme.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre potensielt alvorlige bivirkninger av Ritalin som bør umiddelbart rapporteres til legen din inkluderer følgende: lett eller uvanlige blødninger eller blåmerker; tegn på en infeksjon som feber eller kronisk sår hals; uforklarlig vekttap; problemer med vannlating; smerter i kjeven eller venstre arm; svakhet på en side av legemet; og besvimelse eller tap av bevissthet.

Blærekatarr rettsmidler

Blærekatarr er en betennelse i blæren, vanligvis forårsaket av en bakteriell infeksjon. Den tilstand, noe som er meget vanlig, er ubehagelig og ofte smertefulle. Det forekommer oftest hos kvinner, men menn kan få det, også. Hvis du har blærekatarr, er det viktig å få infeksjonen behandles, eller det kan utvikle seg til en mer alvorlig sykdom som for eksempel en nyre infeksjon. Flere effektive medisiner er tilgjengelige for å behandle blærekatarr, og endringer i livsstil kan hjelpe så godt.

Symptomer

Det er viktig å gjenkjenne tegn på blærekatarr tidlig slik at du kan få effektiv behandling før tilstanden utvikler seg til noe verre. Symptomer inkluderer brennende ved vannlating, hyppig behov for å urinere, bestått av urin som er overskyet og har en sterk lukt og blod i urinen. Ganske ofte, vises en infeksjon hos kvinner etter samleie fordi aktiviteten kan tillate bakterier å komme inn i urinrøret. Men mange andre risikofaktorer kan komme inn i bildet, for eksempel bruk av en blære kateter eller, i menn, en forstørret prostata som holder urin fra strømme fritt.

Medisinske rettsmidler

Antibiotika er den vanligste behandlingen for blærekatarr. Først må du bli diagnostisert ved hjelp av urinprøver som ser for bakterier og tilstedeværelse av blod. Noen ganger innsiden av blæren er også inspisert ved hjelp av en cytoscope. Hvis blærekatarr er bekreftet, legen kan bruke noen av flere antibiotika, inkludert nitrofurantoin, cefalosporiner, doksycyklin og amoxicillin. Det er vanlig at symptomene å avta i løpet av noen få dager, men noen ganger en lengre antibiotikakur er nødvendig for å helt klare bakterier. Low-dose forebyggende antibiotika er noen ganger tatt av kvinner med en historie med blærekatarr.

Hjem rettsmidler

Å drikke tranebærjuice er trolig den mest kjente hjemme bøte for blærekatarr. En måte er det kan fungere ved å øke - gjennom saften s absorbic syre, eller vitamin C - surheten av urin, noe som kan redusere smerte assosiert med tilstanden. Men tranebærsaft inneholder også kondenserte tanniner, som inhiberer virkningen av E. coli bakterier ofte er ansvarlige for cystitt.

Andre ting du kan gjøre hjemme for å føle seg bedre omfatte drikke rikelig med væske for å vaske bakterier fra blæren, bruker en varmepute over magen for å lindre smerter og soaking i et varmt bad. Best unngås er brus, kaffe og andre kilder til koffein; krydret mat; alkohol; og sitrus produkter. Alle disse kan fremme irritasjon av blæren.

Slik behandler Ritalin bivirkninger

Medisinen Ritalin er et sentralstimulerende brukes til å behandle oppmerksomhet-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) hos både barn og voksne. Ritalin øker aktiviteten av dopamin, en nevrotransmitter viktig for forsterkning av atferd, og hjelper mennesker med ADHD å bedre fokus. Vanlige mindre bivirkninger av Ritalin er hodepine, søvnløshet, kvalme og magesmerter, mens mer alvorlige bivirkninger kan omfatte brystsmerter og hjertebank.

Bruksanvisning

Behandle bivirkninger av Ritalin

•  Ta Ritalin samme tid hver dag er den beste måten å unngå søvnløshet ofte forbundet med medisinering. Leger anbefaler å ta de åtte timers suspendert frisetting av Ritalin første tingen i morgen, ikke om kvelden før sengetid. Andre doser inkluderer å ta pillene to til tre ganger om dagen til måltidene.

spise måltider før du tar Ritalin vil bidra til å redusere risikoen for magesmerter og kvalme i forbindelse med stoffet. Aldri ta det på tom mage. Physicians vanligvis anbefalt å bli gitt doser på måltider eller ikke mer enn 30 minutter før måltider, slik at medikamentet og mat vil være til stede i magen på samme tid.

Administrere over-the-counter smerte medisiner vil bidra til å lindre hodepine forårsaket ved å ta Ritalin. Det er viktig å oppsøke lege først som det kan være narkotika kontraindikasjoner i forbindelse med medisinering. Tar Ritalin sammen med mat kan også bidra til å forhindre hodepine.

Tips og advarsler

  • Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever noen bivirkninger som brystsmerter eller hjertebank, og slutte å ta Ritalin. De sentralstimulerende midler i Ritalin øke dopamin som kan få hjertet til å slå hardere. Legen må kanskje justere dosen nivå for å redusere denne bivirkninger.

Syke effektene av Ritalin

Ritalin er et populært medikament som brukes for behandling av ADHD, som er forkortet til ADHD. Annet enn ADHD, er Ritalin også ofte vanlig å behandle folk med søvnforstyrrelse narkolepsi. Ritalin stimulerer sentralnervesystemet og virker sammen med de kjemikalier av nerver og hjernen (nevrotransmittere). Noen mulige ubehagelige bivirkninger kan oppstå fra å ta Ritalin.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Ritalin er svimmelhet, nervøsitet, angst, magesmerter, søvnløshet, tap av matlyst, tretthet, hodepine, vekttap og kvalme. Disse bivirkningene avtar vanligvis når kroppen tilpasser seg Ritalin. Men hvis du finner disse symptomene å være særlig vedvarende, eller hvis de blir verre med tiden - i motsetning til forbedring - du trenger å konsultere legen din om situasjonen.

Vekst

En dårlig effekt av Ritalin er at det også kan potensielt stanse veksten av barn. Veksten stunting en tendens til å være svært liten (vanligvis under 1 cm og 2 pounds), og barna har en tendens til å nå opp til sine vanlige veksttakt med litt tid.

Alvorlige bivirkninger

Selv om de er usannsynlig, noen mennesker også kan oppleve alvorlige bivirkninger av denne oppmerksomheten lidelse medisinering. I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Disse bivirkningene inkluderer depresjon, selvmordstanker, kortpustethet, unormal atferd, rastløshet, uro, forvirring, desorientering, blir mer aggressive eller utgående enn normalt, krampeanfall, besvimelse, hallusinasjoner, brystsmerter eller tetthet, hjertebank, ukontrollert og ufrivillig bevegelser i munn, bein, armer, nakke og hode (vanligvis kjent som "tics").

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner på Ritalin er også uvanlig, men noen ganger mulig. Disse bivirkningene kan være svært alvorlige, så det er viktig å få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du tror at du har å gjøre med en. Noen tegn som kan varsle deg om en allergisk reaksjon inkluderer unormal hevelse eller utslett på huden, elveblest, kløe, pustevansker og tungpustethet.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger krever medisinsk hjelp så snart som mulig. De inkluderer tap av hår, endringer i måten leveren fungerer (for eksempel hepatitt) og anemi.