Digidexo.com

rar smak i munnen cymbalta

Årsaken til en Metal smak i munnen

En plutselig metallisk smak i munnen kan være alarmerende. Finne ut mulige årsaker kan utelukke kilden. En eller sår i munnen kan bidra til å blø, hvilket kan forårsake en metallisk smak. Overveielser, og holde deg oppdatert med dental eksamener og årlige physicals, vil hjelpe en lege diagnostisere årsaken.

Årsaker

Forskning indikerer at en metallisk smak i munnen kan være relativt ufarlig. Finne årsaken til metallisk smak kan dra en persons generelle helse. Oftest kan årsaken være fra periodontal sykdom, tannfyllinger eller fra blod i munnen. Andre mulige årsaker inkluderer oral og intravenøs medisiner, gastrointestinale forstyrrelser, godartet kosten ketose, vitamin / mineral mangler, kjemoterapi / strålebehandling, visse sykdommer og halsbetennelse.

Identifikasjon

Det er viktig å finne årsaken for å utelukke sykdom, sykdom og ernæringsmessige mangler, noe som kan påvirke en persons generelle helse. Motta en diagnose kan identifisere en tilstand som kan, over tid hindre en mer alvorlig tilstand i fremtiden.

Betraktninger

Vurdere mulige faktorer som kan ha bidratt til metallisk smak. Gjennomgå medisiner som kan tas, og ta kontakt med en farmasøyt for å utelukke mulige bivirkninger.

Fordeler

Finne årsaken til metallisk smak kan ha stor nytte generelle helse. Hvis den metalliske smaken skyldes en tannlege problem, gå til tannlegen. Du kan hindre en mer alvorlig tilstand.

Forebygging / løsning

Gå til tannlegen regelmessig for å hindre periodontal sykdom, og se på gamle fyllinger. Ha en liste over alle medisiner, vitaminer og mineraler tatt, mulige matallergier og informasjon om eventuelle nye dietter. Denne informasjonen vil i stor grad hjelpe fastlegen, når du søker etter en diagnose.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen


Før du kan eliminere dårlig smak i munnen, må du finne ut hva som forårsaket det i første omgang. Mulige årsaker er hulrom eller tannråte; betennelse i tannkjøttet, tungen eller munnen fôr; dårlig ånde; lungeinfeksjoner; acid reflux; medisiner og graviditet. Mens dårlig smak i munnen kan være noe så harmløst som å ha spist for mye hvitløk eller andre matvarer med offensive lukt, søk straks legehjelp for å være trygge, spesielt hvis det vedvarer.

Noen kreftformer vil gjøre din munn smak dårlig.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Se tannlegen for å helbrede eventuelle tannproblemer som fører til en dårlig-smake munnen som hulrom eller gingivitt - tannkjøtt betennelse. Telltale tegn er tann verke, mørt og blødende tannkjøtt, tannkjøtt som rir opp over tennene og pus når du trykker på tannkjøttet, dårlig ånde og løse tenner, sensitive eller smertefulle områder av tenner.

Hold en logg over maten du spiser og de ​​medisiner du tar for å finne ut hva som gjør munnen smak dårlig. Noen medisiner inneholder ingredienser som kan gjøre din munn smak dårlig. Hvis du er flittig, vil du snart kunne peke ut den skyldige og eliminere den.

Sjekk om du er gravid. En dårlig-smake munnen kan være en bivirkning av svangerskapet, noe som ofte forsvinner lenge før barnet ditt skyldes. Mens du venter det ut, ta mints eller tygge på sitron-flavored godteri for å gjøre munnen smaker bedre.

Gi opp røyking og snus. Ikke bare vil din munn smaker bedre, vil du føle deg bedre og gjøre din generelle helse en stor tjeneste. Hvis du ikke kan slutte å røyke, i hvert fall tygge sukkerfri tyggegummi for å fremme spytt-produksjon og drikke mye vann.

Ta vare på din tannhelse. I tillegg til bruk av tanntråd og pusse tennene minst to ganger om dagen, børste tungen. Bruke munn vann designet for å kontrollere tartar og drepe bakterier i tannkjøttet. Matrester mellom tennene, råtnende tenner og tannkjøtt sykdom alle stimulere veksten av bakterier som kan gjøre smaken i munnen dårlig.

Hva er en metallisk smak i munnen et symptom på?

Å ha en metallisk eller stygg, bitter smak i munnen kalt smaksforstyrrelser. Behandling av denne tilstanden hjemme inkluderer forbruker sitron juice, nellik, kanel, natron eller saltvann.

Gum Disease

En metallisk smak er en kjent symptom av tenner og tannkjøtt. Gingivitis (tannkjøttsykdom), nedbrytningen av tannarbeid og dårlig munnhygiene kan presentere dette symptom.

Metal Poisoning

Bly eller kvikksølv forgiftning symptomer kan føre til en metallisk smak i munnen; kobber toksisitet kan kvalme, diaré og oppkast. Med blyforgiftning, en blå-grå linjen danner langs tannkjøttet, sammen med metallisk smak.

Medisiner bivirkninger

Mange medikamenter har en metallisk smak som en bivirkning, slik som Capoten, som brukes til behandling av høyt blodtrykk; litium, som brukes til å behandle bipolar lidelse; og Biaxin, et antibiotikum.

Prenatal Drugs

Kvinner som tar prenatal vitaminer, antibiotika og antidepressiva kan oppleve en metallisk smak i munnen.

Hormon svingninger

Når østrogennivået svinge, kan en metallisk smak i munnen noen ganger oppstå.

Behandlinger

Behandlinger for metallisk smak i munnen inkluderer pust mints, pusse tennene og skraping tungen etterpå, og blande en teskje salt i vann for en munn skyll.

Hva som forårsaker en Såpe smak i munnen?

Uvanlig smak i munnen kan være irriterende. De kan være et resultat av en rekke ting: skiftende tannkrem produkter som brukes i hjemmet, spise en eksotisk måltid eller krydder eller medisinering bruk. Men noen uvanlige smaker i munnen er et resultat av forgiftning, så det er viktig å bedre forstå hvorfor du kan være å ha uvanlige smak i munnen. For eksempel kan en såpe smak i munnen være et resultat av inntak av for mye fluor (natriumfluorid), som kan være giftig for helsen ifølge Centers for Disease Control.

Sodium Fluoride Definert

Hvis man ser opp definisjonen av natriumfluorid man kan finne en referanse til fluorisering av vann innenfor definisjonen, samt støtte for dens anvendelse for å forebygge tannråte. Imidlertid gir Miriam-Webster Dictionary en mer kjøling definisjon av natriumfluorid: "et giftig krystallinsk salt (NaF) som brukes i spormengder av fluorisering av drikkevann og tannkremer, i metallurgi, som et flussmiddel, og som et pesticid. "

For de som har antatt at fluor i tannkrem og vann fra springen er en god ting, gir Miriam definisjon stor pause, som det står uttrykkelig at "spormengder bare" er forventet å være til stede i drikkevann og tannkrem. I tillegg står det at natriumfluorid brukes i plantevernmidler, og det er ansett som giftig, mest definitivt når inntatt i store mengder.

Men hva betyr natriumfluorid har å gjøre med å ha en såpe smak i munnen? Ganske mye, faktisk, siden det såpe smak kan indikere at du har inntatt for mye natrium fluor og er nå i fare for mer alvorlige helsemessige symptomer.

Centers for Disease Control

The Centers for Disease Control (CDC), som har hovedkontor ligger i Atlanta, Georgia, advarer mot natriumfluorid forgiftning og advarer at ett av symptomene på denne typen forgiftning er en såpe smak i munnen. Ifølge CDC, kan en såpe smak i munnen være den første indikatoren på natriumfluorid forgiftning. Noen ganger er denne såpe smak er også forbundet med en salt smak i tillegg, på grunn av natrium komponent av dette krystallinske salt.

Men en såpe smak i munnen ikke kommer til å være ditt eneste problem hvis det er et resultat av natrium fluor forgiftning. Andre - og mer alvorlig - symptomene vanligvis følger for de som har inntatt for mye natrium fluor: kollaps, sjokk, nummenhet i munnen, oppkast, diaré, utvidede pupiller og blekhet.

Andre kilder til Sodium Fluoride i Home

I tillegg til de vanligste hjelp av natrium fluor forgiftning (drikkevann fra springen med for mye fluorisering i det, får for mange fluor behandlinger hos tannlege kontoret eller en kombinasjon av de to), er natriumfluorid forgiftning også et resultat av forurensede tørre matvarer : tørr melk, mel, bakepulver og til og med kakemikser. Disse tørre matvarer kan inneholde insektmidler eller rottegift som finnes i natriumfluorid, utgjør en helsefare.

Diagnose

Ifølge CDC, bør laboratorietesting gjøres på oppkast eller gastriske vaskinger hvis de nevnte alvorlige symptomer er til stede (kollaps, sjokk, oppkast, diaré, etc.). Denne testingen vil hjelpe i deteksjon og diagnose av natrium fluor forgiftning.

Denne spesielle medisinske tilstand er ikke smittsom, men testing vil hjelpe deg til å merkes skikkelig årsaken til dine symptomer og hjelpe til med å hindre en annen forekomst, siden du kan ta skritt for å eliminere dette kjemikaliet i ditt hjem og kropp i fremtiden.

Behandling

Hvis en mild såpe smak er til stede, men de andre symptomene som er nevnt ovenfor ikke er det, kan du være i stand til å avverge en mer alvorlig tilfelle av natrium fluor forgiftning - og sette en stopper for din såpe munnen smak - uten hjelp av lege . Du kan være i stand til å gjøre dette ved å redusere mengden du drikker vann fra springen hver dag (eller å ha vann fra springen sjekket for fluorisering nivåer, som kan trenge å bli redusert med vannverket).

I tillegg vil redusere i hjemmet eller tannlege kontoret fluoridbehandlingen bruk av produktet være et klokt valg (etter at du diskutere det med tannlegen din, selvfølgelig), som ville velge å bruke en tannkrem som ikke inneholder så mye natrium fluor.

Det finnes ingen spesifikke at-home behandlinger gitt av CDC for dem som lider av en såpe munnen på grunn av natriumfluorid forgiftning. Eliminering av dette kjemikaliet fra hjemmet ditt og diett ville være en logisk konklusjon, skjønt. Men hvis du eller noen du kjenner begynner å lide mer alvorlige symptomer som er beskrevet ovenfor (sjokk, kollaps, munn nummenhet), søke profesjonell medisinsk hjelp.

Slik fjerner metallisk smak i munnen forårsaket av medisin

Noen medisin du må ta inneholder kjemikalier som etterlater en rest i munnen som fører deg til å smake på ting som om du skulle spise noe metallic. Dette er kjent som "Dysgeusi." Dette problemet kan føre til at du har problemer med å spise visse matvarer, eller gjør normale aktiviteter. Heldigvis finnes det noen mottiltak du kan ta for å redusere smak i munnen.

Bruksanvisning

•  Øke antall ganger du pusser tennene på en dag. Pusse tennene bidrar til å kvitte seg noen rester på tungen som kan resultere fra å ta medisinen.

Børst eller skrape tungen med en tunge renere. Fordi tungen er direkte utsatt for den dårlige smaken av medisin, skraping lagene bør redusere eller eliminere smak i munnen. Ideelt sett vil du ønsker å gjøre dette etter at du har tatt medisinen.

Skyll munnen med en løsning av en kopp vann og en spiseskje salt. Sørg for å spytte ut løsningen etter skylling.

Drikk juice eller andre matvarer som har en sterk smak, for eksempel appelsinjuice, brus eller mat med marinaden eller grillsaus. Dette bør bidra til å maskere metallisk smak i tillegg.

Tips og advarsler

  • Sørg for at den metalliske smaken er en faktisk bivirkning av medisinen du tar. Ellers kan det være tegn på en alvorlig sykdom.
  • Sørg for å unngå noe mat eller drikke som medisinen ikke vil fungere godt. Rådfør deg med lege eller apotek for råd om å fjerne den dårlige smaken.

Grunnen til Salty smak i munnen

Grunnen til Salty smak i munnen


En salt smak i munnen kan skyldes en rekke årsaker. Det kan være bare litt irriterende, eller det kan hindre deg fra å nyte smaken av maten. I de fleste tilfeller varer det fra en uke til flere måneder. Det er ofte lett å finne årsaken og lindre det, men i sjeldne tilfeller, er salt smak et alvorlig symptom. I alle tilfelle, kaller langvarig salt smak for et besøk til legen.

Spytt Gland Infeksjon

Når en infeksjon angriper dine spyttkjertlene, kan en salt smak resultere. Ifølge Dental Problemer nettside, kan Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom som angriper fuktighetsproduserende kjertler, berøve kroppen, inkludert munnen, av normale væsker. Kusma og bakterieinfeksjoner kan også være mulige gjerningsmannen.

Mangel på Hydration

Ikke drikker nok væske kan føre til en salt oral smak. Ifølge Helse og ernæring tips nettside, tørr munn ledsaget av tørst er kroppens måte å fortelle deg at du trenger å drikke mer væske, særlig vann. Drikk åtte eller flere glass om dagen, og unngå å drikke for mye alkohol eller koffeinholdige drikker, som forårsaker dehydrering og kan øke salt smak.

Dårlig Dental Hygiene

Dårlig hygiene kan være en årsak til en salt smak i munnen. Ifølge Pub Med Health nettsted, hvis du ikke pusser tennene minst to ganger om dagen, kan plakk innskudd utvikle, fører til en salt smak i munnen. Dette kan begynne å skje så tidlig som 20 minutter etter at du har spist ditt siste måltid. Børste tungen når du pusser tennene og tanntråd hver dag.

Bihulebetennelse

Under en bihulebetennelse, reiser slim fra nesen ned til munnen. Foruten å forårsake dårlig ånde, kan dette også føre til en salt smak, ifølge Health Nutrition Tips nettside. Hvis du mistenker en bihulebetennelse, bør du oppsøke lege. Han kan forskrive antibiotika for å behandle bihulebetennelse hvis det er forårsaket av bakterier.

Gråter

En midlertidig salt smak i munnen kan utvikle seg når du gråter, selv om det er sjelden. Under intens, langvarig gråt, derimot, tårer, noe som er salt, renne ned i halsen din og kan skape en salt smak.

Grunner for en dårlig smak i munnen

Grunner for en dårlig smak i munnen


Vi har alle klaget over å ha en "dårlig smak i munnen" på ett eller annet tidspunkt. Hvis vi lider av halitosis, kan dette dårlig smak bli mer merkbare enn andre ganger, men det er vanskelig å legge merke til ens egen dårlige ånde. Halitosis er ikke alltid årsaken til å ha en dårlig smak i sin munn.

Narkotika og kjemisk eksponering

En bivirkning av enkelte medisiner er en dårlig smak i munnen. Dette betyr ikke at det vil skje med alle mennesker å ta et bestemt legemiddel, men det er noe å vurdere. Eksponering for noen kjemikalier, for eksempel insekticider, kan også føre til en dårlig smak i munnen.

Graviditet

Under en del av svangerskapet, vil mange gravide kvinner klager over en dårlig smak i munnen. For noen kan det være så ille som å forårsake kvalme, og de vil som regel suge på mints eller andre candies å lindre plagsomme smak. Heldigvis er dette symptomet midlertidig og vil vanligvis være borte før fødselen av barnet.

Sykdom

Noen sykdommer kan forlate en uvanlig eller dårlig smak i munnen. Dette kan skje med munn og hals sykdommer, for eksempel tannråte, tannkjøtt sykdommer, munn og hals kreftformer, og bakterieinfeksjoner. Respiratoriske og middels øret infeksjoner kan også føre til en dårlig smak i munnen, som kan oppkast. Enkelte sykdommer kan også bære biprodukter inn i spytt, forårsaker dårlig smak og ånde. En lege eller tannlege bør sees umiddelbart hvis du mistenker å ha noen medisinsk problem.

Noen sykdommer som forlater en bitter smak i munnen er halsbrann, hiatal brokk, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), akalasi, Helicobacter pylori, lichen planus og aspirasjonspneumoni.

Smaksforstyrrelser, en forvrengning eller et fravær av smak vedvarer i munnen, kan også føre til en harsk, metallic, foul eller salt smak. Personen kan også ha en brennende følelse i munnen, som kan følge med smaksforstyrrelser. Dette er mer vanlig hos middelaldrende og eldre kvinner.

Sykdom Therapies

Noen sykdoms behandlinger, for eksempel stråling for kreft i halsen og hodet, kan føre til en forvrengning i smak. Kjemoterapi mot hode og nakke kan skade smaksløkene, noen ganger påvirker hvordan maten smaker. Mange ganger kan disse behandlinger forårsake en forandring i evnen til å lukte. Siden både luktesans og smak henger nøye sammen, vil ethvert problem som oppstår med luktesansen radikalt påvirke vår oppfatning av smak.

Medikamenter som forårsaker en metallisk smak i munnen

Det er flere grunner til en person kan oppleve en metallisk smak i munnen. Noen ganger kan en tann infeksjon eller bakterier i munnen sin slimhinnene er årsaken. Flere medisiner kan også bringe på denne merkelige bivirkningen. Det er alltid viktig å forstå alle de bivirkninger av noe narkotika du tar for å vite om du bør kontakte legen din om dine spesielle resepter.

Dysgeusia

Den medisinske termen for endringer i smaken er smaksforstyrrelser. Medisiner ofte bringe på smaksforstyrrelser ved å endre måten kroppen registrerer mat, gir det bitre, salt eller metallisk smak. Denne irriterende bivirkningen er vanlig blant eldre pasienter som de ofte ta flere medisiner. Når medisinen er avviklet, disse smaksopplevelser som regel vil forsvinne.

Antibiotika

Antibiotika er ofte årsaken til en metallisk smak. Følgende antibiotika noen ganger føre til en metallisk smak: Ampicillin, et medlem av penicillin gruppe og en behandling for vanlige bakterier som forårsaker infeksjoner som blære infeksjoner og ørebetennelser; tetracyklin behandler infeksjoner og handlinger for å kontrollere akne; og bleomycin, er en injeksjon medisiner som brukes i kjemoterapi behandling. Cefamandole, dreper bakterier og hindrer deres vekst, mens levofloksacin behandler infeksjoner og brukes etter miltbrann eksponering. Lincomycin brukes for alvorlige infeksjoner og virker ved å hindre produksjon av proteiner som trengs av visse bakterier.

Blodtrykk medisiner

Som en stor del av befolkningen aldre, er forskrivning av blodtrykk og blod tynnere medisiner blitt mer vanlig. ACE-hemmere som kaptopril og enalapril er i denne gruppen av narkotika. ACE betyr angiotensin-converting enzyme. Kaptopril og enalapril er begge brukes til å behandle hjertesvikt, høyt blodtrykk og for å forbedre oddsen for å overleve et hjerteinfarkt. Diltiazem er en kanal blocker medisiner som brukes til å bremse hjertets rytme og å behandle angina og høyt blodtrykk. Disse er alle kjent for å fremstille en metallisk smak bivirkning.

Thyroid og Diuretika

Noen skjoldbrusk medisiner også produsere en metallisk smak. Carbimazole er et stoff som brukes til å behandle hypotyreose og skjoldbruskkjertelbetennelse. Methimazole er også foreskrevet for en overaktiv skjoldbruskkjertel grand eller i forberedelse til skjoldbruskkirurgi. Amilorid er vanndrivende som ofte foreskrevet for å gjenopprette kaliumnivået ved å begrense hvor mye natrium i kroppen absorberer. Amioloride også fører til at maten har en metallisk smak.

Muskel Relaxers

Flere muskel relaxers kan påvirke smaken av mat eller produsere en rest metallisk smak. Baklofen er foreskrevet for muskelkramper ofte forårsaket av multippel sklerose. En annen muskelavslappende middel med den samme bivirkning er klormezanon, et sedativ og muskelavslappende middel.

Hvorfor har jeg en Metal smak i munnen min?

Hvis du merker en metallisk smak i munnen, er du ikke alene. Det er en kjent og ikke uvanlig problem med flere mulige årsaker.

Betydning

Dette kan være en indikasjon på problemer med oral helse, giftighet i blodet eller som en bivirkning av visse medisiner. Det betyr ofte at noe er galt, kanskje veldig små, kanskje alvorlig.

Typer

Den metalliske smaken kan skyldes metal forgiftning, tannkjøttsykdommer, tanninfeksjon, matallergier, nyresykdom, kreft eller bruk av medikamenter som antibiotika, antidepressiva eller blodtrykksmedisin.

Time Frame

Hvis det ikke er identifiserbar årsak, kan problemet gå bort av seg selv i alt fra noen dager til noen måneder. Ellers kan det vare inntil årsaken er fjernet.

Løsninger

Hvis oral helse er problemet, kan hyppigere børsting hjelpe, samt skraping tungen regelmessig med en tunge pensel. Hvis det vedvarer, kontakt lege.

Tips

Det har blitt foreslått av nettstedet Health Blurbs at det kan hjelpe å bruke plastredskaper når du spiser i stedet for sølvtøy.

Xerostomia Treatment

Xerostomia, kjent mer folkemunne som tørr munn, er en tilstand preget av en manglende spyttproduksjon. Det er vanligvis et symptom på en underliggende årsak, og selv om det ikke er alvorlig, kan det føre til problemer med tennene og hindre evnen til smak og svelge mat. Behandling av tilstanden er avhengig av diagnose den underliggende årsaken, og vanligvis omfatter livsstil eller alternative løsninger.

Symptomer

Hvis du lider av xerostomia, dine symptomer, i tillegg til å tørke munnen, kan omfatte: sprukne lepper og utvikling av sår eller delt hud i munnvikene; halitosis (dårlig ånde); vanskeligheter med å svelge, spise og snakke; sår hals; en rar smak i munnen; soppinfeksjoner i munnhulen; og dental problemer som tannråte og en økt opphopning av plakk. Selv om sjeldne munntørrhet er vanlig, er en hyppig eller konsistent munntørrhet føre til bekymring og bør undersøkes av lege.

Behandling

Den primære metode for behandling av xerostomia er gjennom riktig diagnose av den underliggende årsak. I noen tilfeller av tørr munn, slik som de som er forårsaket av kreft-behandling, aldring eller en rekke andre medisinske tilstander. den beste metoden for behandling er god hygiene og tiltak for å bedre produksjonen av spytt. Eksempler er å vaske daglig med munnvann, tanntråd og børsting etter hvert måltid; suger på en sukkerfri harde drops eller tygge sukkerfri tyggegummi; avvikling røyke; drikkevann i løpet av dagen; ved hjelp av en luftfukter; og tar over-the-counter spytt substitutter som Biotene Oralbalance, som inneholder carboxymethycellulose.

Hvis tørr munn er forårsaket av et medikament, bør det seponeres hvis mulig, eller erstattet med en lignende en. Hundrevis av medisiner har potensial til å forårsake xerostomia, så diskutere med legen din mulige bivirkninger av alle medisiner han eller hun kan foreskrive for deg. I tillegg til å bytte eller seponering av medisiner, kan legen forskrive en resept styrke spytt stimulator som pilokarpin og cevimeline.

Phentamine for Weight Loss

Phentamine, riktig stavet Phentermine er et sentralstimulerende. Det ligner på en amfetamin og brukes for vekttap som en appetitt suppressant. Merkenavn Phentamine inkluderer Ionamin og Adipex-P. Det må være foreskrevet av en lege. Den kommer i to muntlige former, inkludert tabletter og kapsler. Når du bruker Phentamine for vekttap, vil pasientene også være nødvendig å utvikle et sunt kosthold og regelmessig mosjon program og kanskje gjennomgå atferd modifikasjon.

Indikasjoner

Phentamine er beregnet for vekttap. Det er ment for de som er villige til å endre sin livsstil, slik at de kan miste den nødvendige vekt og holde den av permanent. Det kan bare brukes for et par uker og er ikke ment for langsiktig bruk. Det er også ment for de som er overvektige og ikke for de som ønsker å miste noen få pounds. Folk som bruker Phentamine må også forplikte seg til endringer, inkludert et sunt og balansert kosthold og et treningsprogram.

Dosering

Phenatamine kommer i tre forskjellige styrker: 15, 30 og 37,5 milligram. En lege vil bestemme riktig dosering, som vil undertrykke appetitten og føre til vekttap ved å arbeide på hjernen.

Bivirkninger

Når den brukes for vekttap, vanlige bivirkninger av Phentamine inkluderer kløe, angst eller nervøsitet, forstoppelse eller diaré, svimmelhet, hodepine, skjelvinger, rar smak i munnen, munntørrhet og søvnvansker. Alvorlige bivirkninger på Phentamine inkluderer rask vektøkning, kortpustethet, hevelse, forvirring, ørhet, brystsmerter, rastløshet, uvanlig oppførsel eller tanker, ujevn eller rask hjerterytme, ekstremt høyt blodtrykk, øresus, angst, uskarpt visjon, kramper og alvorlig hodepine. I noen mennesker, kan en allergisk reaksjon oppstår.

Legemiddelinteraksjoner

De som tar visse medisiner kan ikke være i stand til å ta Phentamine. Diabetikere tar oral anti-diabetes medisiner eller insulin, blodtrykk medisiner eller antidepressiva kan ikke være i stand til å ta dette stoffet.

Medisinske tilstander

De med visse medisinske tilstander vil ikke være i stand til å ta Phentamine for vekttap. Disse omfatter alkohol eller stoffmisbruk, høyt blodtrykk, hjertesykdom, glaukom, overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose) eller åreforkalkning (arteriosklerose). De med andre medisinske tilstander må snakke med sine leger før du tar Phentamine. Inkludert er anfallslidelser slik som epilepsi, skjoldbruskforstyrrelser, diabetes eller angstforstyrrelser. De som er gravide eller ammende bør ikke bruke Phentamine.

Typer av tungen kreft

Typer av tungen kreft


Tungen kreft er en form for kreft i munnhulen og kan ramme alle deler av tungen. Oral kreft er en type plateepitelkarsinom. Cancer på de fremre to tredjedeler av tungen er ansett munnhule kreft og kreft på baksiden en tredjedel av tungen er ansett strupekreft.

Symptomer

En liten, smertefri bump på tungen er vanligvis det første tegn på tungen kreft. Det kan bli smertefullt og endre farge eller sprekk som kreft blir verre. En rar smak i munnen og talevansker eller svelge kan også være tegn på tungen kreft.

Risikofaktorer

Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å utvikle tungen kreft. Tobakksbrukere, inkludert sigarett røykere eller folk som bruker snus, har en økt risiko for å utvikle tungen kreft. Utstrakt bruk av alkohol og dårlig munnhygiene kan også være faktorer i å utvikle tungen kreft.

Diagnose

En biopsi av et brak, sår eller lesjon i munnen kan bekrefte om det er kreft i munnhulen.

Behandlinger

Hvis kreftsvulst er liten, kan den fjernes kirurgisk. Hvis det er for stort til å fjerne eller om det har spredd seg til andre deler av ansiktet og halsen, kan cellegift eller strålebehandling være anbefaler i stedet for eller i tillegg til kirurgi.

Komplikasjoner

Tungen kreft kan gjøre det vanskelig å snakke eller svelge, avhengig av hvor kreftsvulst ligger. Hvis den forblir ubehandlet, kan kreften spre seg til andre deler av kroppen, og kan føre til døden.

Dietylpropion bivirkninger

Dietylpropion, som er mer kjent som Tenuate, er et vekttap medisiner som forskrives til pasienter som har problemer med å miste vekt selv om de spiser et balansert kosthold og trene regelmessig. Denne medisinen brukes til å hjelpe en person hindre de helsemessige problemer som er typisk forbundet med fedme, men en person kan ha en negativ reaksjon på stoffet i noen tilfeller.

Cardiovascular

Dietylpropion kan føre en person til å oppleve hjertebank, takykardi (rask puls) og andre hjerteproblemer i noen sjeldne tilfeller.

Gastrointestinal

Noen av de vanligste bivirkningene av dietylpropion inkluderer forstoppelse, diaré, en tørr følelse i munnen, kvalme, en rar smak i munnen, magesmerter og / eller oppkast.

Nevrologisk

Enkeltpersoner som tar dietylpropion kan oppleve angst, tåkesyn, depresjon, svimmelhet, problemer med å flytte, talevansker, ekstreme hodepine, hallusinasjoner, slag og / eller svakhet. Men enkeltpersoner opplever disse symptomene bør du oppsøke lege umiddelbart.

Seksuell

Dietylpropion kan forårsake libido endringer (økt eller redusert interesse for samleie), impotens (manglende evne til å engasjere seg i samleie), og andre problemer knyttet til en persons hormonbalanse.

Andre effekter

En person tar dietylpropion kan utvikle en allergisk reaksjon (pustevansker, kløe, rødlig utslett, hevelse) eller erfaring hårtap, muskelsmerter og / eller smerte mens urinering. Men disse effektene er sjeldne.

Akutt Periodontitt

Munnhygiene er viktig, er det ingen tvil om. Du får ett sett med tenner, så du virkelig trenger å ta vare på dem. Og det betyr ikke bare stoppe med børsting; du trenger å bruke tanntråd og har tennene profesjonelt rengjort på en jevnlig basis (dette har ingenting å gjøre med tannbleking). Hvis du ikke tar vare på Pearly hvite, kan helsen til tennene og tannkjøttet forringes i noe som kalles periodontitt. Det er ikke noe du ønsker å forholde seg til, uansett alder.

Identifikasjon

Akutt periodontitt er i siste instans en ganske alvorlig sykdom som påvirker tannkjøttet og bein rundt tennene i munnen. Når plakk bygger seg opp på tennene, er det en sterk mulighet for at bakterier vil begynne å vokse. Denne bakterien vil uunngåelig begynne å irritere tannkjøttet, slik at de kan bli betent og hoven. Som tiden går, kan dette plakett nå spredt under tannkjøttet, og bringer med seg bakterier. Mens kroppen kjemper mot bakterier, kan tannkjøttet begynner å falle og benet kan trekke bort fra tannen, etterlot seg en plass eller lomme mellom tann og tannkjøtt som omgir det. Du vil nå ha noe som kalles periodontitt.

Effekter

Disse plassene eller lommer igjen mellom tennene og tannkjøttet har potensial til å samle partikler av mat. Når dette skjer, er det mulig at det vil føre til en infeksjon. Hvis venstre ubehandlet, kan bakterier fra denne infeksjonen begynne å redusere "bein nivå", eller mengden av bein som omgir tannen. Ettersom dette bentap foregår, bindevevet som i utgangspunktet holder tann i munnen begynner å svekkes. På samme tid, de små lommer eller mellomrom begynner å utdype, som så kan føre til enda mer bentap, tannkjøttet trekker og vev forringelse. Etter hvert vil tennene løsne inntil den faller ut av munnen din. Dette vil alle bli vurdert de mer akutte periodontitt.

Betydning

Mens oppbygging av plakk (og bakterier i det) er egentlig den dominerende grunnen til at noen vil lide av akutt periodontitt, kan andre faktorer bidrar til dette tannkjøttsykdom. Kvinner kan være mer tilbøyelige til å møte i begynnelsen stadier av periodontitt under bestemte hormonelle endringene som skjer i puberteten, graviditet og overgangsalder. Sykdommer og sykdommer som påvirker immunsystemet, som HIV eller kreft, kan også øke risikoen for periodontitt. Selv enkelte medisiner kan oppmuntre unormal vev vekst i området i tannkjøttet. Of course, dårlige vaner som ikke børsting, ikke tanntråd og røyking kan øke potensialet av denne sykdommen, men som virkelig kommer ned til god munnhygiene.

Funksjoner

Akutt periodontitt er ikke uten sine faresignaler. Selv subtile, de fleste kan fortelle at tannkjøttet kan være øm eller hoven, at tannkjøttet blør etter børsting, og at det er en svak resesjon i tannkjøttet. Hver er en indikator på begynnelsen stadier av periodontal sykdom. Som staten til tannkjøttet forverres, kan du begynne å oppleve dårlig ånde, en rar smak i munnen, merk lommer eller mellomrom mellom tennene og tannkjøttet og enda en endring i din bite.

Behandlinger

Den fasen av periodontitt vil diktere hvilken type behandling som er tilgjengelig for deg, om det er nok, hver med sine egne fordeler. Det mest effektive er at av dental rengjøring hver sjette måned. Det vil holde plakk i sjakk, så å si, og stoppe bakterier fra å påvirke tannkjøttet. Det er også en dyp-rengjøringsmetode som kalles skalering hvor plakk og tannsten er ikke bare fjernet over tannkjøttlinjen, men nedenfor i tillegg. Selv om dette kan høres ubehagelig, trenger du ikke å bekymre deg så det er vanligvis gjort under lokalbedøvelse. Derfra vil de andre alternativene være kirurgisk i naturen, kjører fra lommen reduserende operasjoner og bein grafts til vev grafts og vev gjenfødelse.

Light & Beslag

Light & Beslag


Potensiale til å ha en alvorlig medisinsk reaksjon bare ved å se på noe kan virke som en outlandish idé. Dessverre for mange er dette en hverdag og virkelighet. Fotosensitiv epilepsi er en tilstand der eksponering for visse lysforhold, som for eksempel lysrør eller blinkende lys, kan føre til en pågripelse.

Bakgrunn

Epilepsi forekommer hos 1 prosent av den amerikanske befolkningen og totalt 50 millioner mennesker rundt om i verden, ifølge Verdens helseorganisasjon. I motsetning til det mange tror, ​​er epilepsi ikke en sykdom i seg selv. Det er en samlebetegnelse som brukes til å beskrive en rekke anfallslidelser. Beslag er elektriske abnormaliteter i hjernen som kan være forårsaket av en rekke ting. Ett anfall trigger som vanligvis forbindes med epilepsi er blinkende lys. Selv om dette er den mest kjente trigger, kun 3 prosent av epileptikere har disse anfallene.

Relaterte tilstander

Selv om en person har merkelige symptomer under visse lysforhold, kan det ikke være epilepsi. Andre forhold som påvirkes av lys omfatter lupus, multippel sklerose, autisme og migrene. Andre tilstander med belysning triggere kan ha symptomer som ligner på et anfall lidelse. Basilare typen migrene ofte tjene som en differensialdiagnose for epilepsi, på grunn av verdifall i bevissthet de kan forårsake. Det er viktig å få en skikkelig diagnose fra en nevrolog hvis du mistenker at du kan ha fotosensitive anfall.

Diagnose

En rekke tester kan utføres dersom epilepsi er mistenkt. Den viktigste av disse er elektroencefalogram, vanligvis kjent som en EEG. Dette innebærer å feste en serie av elektroder til en pasients hodebunnen for å måle elektrisk aktivitet i hjernen. EEG viser seg positive for epilepsi bare hvis pasienten har et anfall i løpet av testen. Som et resultat, vil en rekke situasjoner bli presentert for brukeren i et forsøk på å utløse en. En test er å eksponere pasienten til en strobe lys i varierende frekvenser for å finne ut om hun er fotosensitivt. Rundt 20 prosent av pasienter med epilepsi har normal EEG resultater. Andre diagnostiske prosedyrer, for eksempel en analyse av pasientens symptomer, er nødvendig i disse tilfeller.

Symptomer

Symptomer varierer basert på plasseringen av hjernen der det skjer beslaget. Fotosensitive anfall er ofte tonic-kloniske i naturen, noe som betyr at pasienten mister bevisstheten og skjelver. Dette er ikke den eneste form for anfall en pasient kan ha. Andre typer kan være så subtile som en følelse av terror eller en rar smak i munnen. Noen uvanlige symptomer under eksponering for blinkende lys, inkludert lysrør eller CRT-skjermer, bør bemerkes.

Behandling

Som alle beslag, er fotosensitive anfall ofte behandlet med et kurs av legemidler som kalles antiepileptika. Natriumvalproat er den foretrukne behandling for denne typen anfall. Noen ganger trengs en kombinasjon av narkotika. Klonazepam er et annet stoff som er foreskrevet. I opp til 30 prosent av tilfellene, narkotika er ineffektiv for anfallskontroll. Andre alternativer, for eksempel vagus nerve stimulering eller hjernekirurgi, kan anbefales.

Allergiske Reaksjoner på MR-kontrast Injeksjoner

Allergiske reaksjoner på MR-kontrast injeksjoner kan variere fra et kløende utslett eller hud rødme til alvorlig ansikts-og luftveis hevelse. Allergiske reaksjoner enten skje umiddelbart eller på et tidspunkt i løpet av den første timen av injeksjon, i henhold til MCI Diagnostic Center i Oklahoma.

Milde allergiske reaksjoner

En av 10.000 pasienter som gjennomgår et MRI-kontrast injeksjon vil oppleve en mild allergisk reaksjon, i henhold til MCI Diagnostic Center. Og denne personen vil sannsynligvis oppleve ømhet og / eller smerter på injeksjonsstedet. De kan også oppleve litt hud rødhet eller utslett.

Alvorlige allergiske reaksjoner

Oddsen er enda lavere for at pasienter får MR-kontrast injeksjoner vil oppleve en alvorlig allergisk reaksjon; det er imidlertid mulig. Vanligvis kan en av hver 100.000 pasienter forvente å oppleve denne type reaksjon. Alvorlige allergiske symptomer kan omfatte alvorlig hevelse i ansiktet, luftveiene og / eller munnen. Dette hevelse kan også føre til problemer med å puste, noe som kan være livstruende.

Allergiske Reaksjoner og graviditet

Mens det er ingen kjente spesifikke allergiske reaksjoner på grunn av MR-kontrast injeksjoner gitt mens hun var gravid, anbefaler MCI Diagnostic Center som gravide individer ikke motta slike injeksjoner før den 24. svangerskapsuke med mindre en nødssituasjon krever sin administrasjon. Dette er bare en sikkerhetsforanstaltning, siden kontrastvæske kan skrive det ufødte barnet sirkulasjonssystemet.

Allergisk reaksjon Risiko

Personer som har opplevd en tidligere allergisk reaksjon på grunn av en X-ray, CT eller MR-undersøkelse er en større risiko for at det skjer igjen. I tillegg enkeltpersoner som har noen form for narkotika eller matallergi er også økt risiko for allergisk reaksjon på MR-kontrast injeksjoner.

Andre mulige reaksjoner

Mens det ikke er merket som allergiske reaksjoner, reaksjoner på andre kontrast injeksjon av en MR er også mulig. Disse inkluderer hodepine, kvalme, oppkast og en rar smak i munnen (som er bare midlertidig). De fleste reaksjoner i nonallergic og mild allergisk kategorien er bare midlertidig, og mild i naturen, krever ingen behandling.

Allergisk reaksjon Behandlinger

Hvis den allergiske reaksjonen er alvorlig, vil øyeblikkelig legehjelp bli nødvendig. Denne type allergisk reaksjon garanterer ofte bruken av et annet medikament for å motvirke kontrasten injeksjoner innvirkning. I tillegg vil den enkelte opplever en så alvorlig reaksjon som luftveier blokkering må overvåkes nøye etter reaksjonen --- og under behandlingsfasen møte den.

Allergisk reaksjon og død

Ifølge en studie utført av University of Michigan Health Systems, under ledelse av Dr. Jonathon R. Dillman, av de 78.000 personene som fikk en MR kontrast injeksjon i løpet av studien, ingen opplevd en allergisk reaksjon som fører til døden. Og, faktisk, var 74 prosent av reaksjonene opplevd mild, 19 prosent ble vurdert moderat og bare 7percent var alvorlige.

Hvor fort Does Depakote arbeid?

Hvor fort Does Depakote arbeid?

Gjennomsnittlig tid

På grunn av den enkelte art av beslag, migrene og mani, Depakote (divalproex natrium) begynner å jobbe i et annet tempo tid for alle. Ifølge både produsent og National Alliance på psykiske lidelser (NAMI), tar Depakote et gjennomsnitt på 10 dager før en pasient føler noen bedring. Dette er den samme for den tids versjonen av medikamentet eller for den vanlige umiddelbar frigivelse versjon.

Normale bivirkninger

NAMI bemerker også at bivirkninger skje så snart den første dagen av å bruke Depakote men har en tendens til å slites av etter 2 til 3 uker. Disse bivirkningene er tretthet, økt appetitt, forstørrede bryster, tretthet, kvalme, svimmelhet, diaré, forstoppelse, tap av interesse for sex, skjelving, rar smak i munnen eller hårtap.

Når ringe legen

Ring legen din umiddelbart hvis du har startet Depakote og begynner å skade enkelt; få magesmerter; ta livet; har plutselige problemer vannlating; begynner å hallusinere; har blod i urinen, konstant oppkast eller tap av koordinering av kroppen eller øynene eller føler at du har influensa.

Hvordan oppdage kjemisk lukt i luften

Hvordan oppdage kjemisk lukt i luften


Hver duft et menneske oppdager er et direkte resultat av en kjemisk lukt. Kjemikalier i luften er inhalert, og sanse reseptorer i nesehulen, kalt olfactory reseptorer, absorbere disse kjemikaliene. Reseptorene deretter overføre informasjonen på lukt til hjernen, som kan oversettes meldingen til en viss lukt. Selv om mange kjemiske lukt kan lett oppdages bare gjennom den menneskelige luktesans, noen er så svak at de ikke er lett oppdages.

Bruksanvisning

Walk til ulike områder av ditt hjem, bygning eller område og lukte luften. Ofte kan du fortelle om det er kjemisk lukt, for eksempel svovel eller ammoniakk, nåtid bare ved å puste inn. Hvis du merker en kjemisk lukt, ikke fortsette å puste dypt, da dette kan forårsake skade på din olfactory reseptorer, halsen eller lungene. I stedet forlate området så snart som mulig og kontakt Gift.

Ta hensyn til smak, som er nært knyttet til luktesanser. Hvis, mens du snakker, spiser eller gjesper, legger du merke til en rar smak i munnen, kan du bli påvise kjemisk lukt og bør evakuere området og motstå å puste inn eller inges kjemikalier i luften før du er sikker på hva som forårsaker lukt partikler og om det er skadelig for deg.

Legg inn en aktivert karbon luftrenser inn i et rom, eller hvis eiendommen er store, mange rom i hjemmet, kontoret eller personlig område og slå renser på. Renseren vil bidra til å fjerne mange typer lukt kjemikalier i luften.

Overvåk kjæledyr for merkelig oppførsel som bjeffing, nysing, apati eller hyperaktivitet; hvis du ikke har kjæledyr, ansette en sniffer hund. Hunder har mye sterkere sanser av lukt enn gjør mennesker og kan legge merke til kjemisk lukt i luften at mennesker ikke kan ane. Sporhunder er opplært til å undersøke og rapportere til sine trenere hvis de oppdager kjemisk lukt.

Fjern din nese passasjer ved hjelp av en nesespray, renser eller allergi avlastning. En klar nasal passasje øker sjansene for å oppdage kjemisk lukt med olfactory reseptorer.

Tips og advarsler

  • Ikke alle farlige kjemikalier avgir lukt. For eksempel, er karbonmonoksid dødelig, men gir ingen lukt eller farge. Hvis du frykter at du kan bli utsatt for farlige kjemikalier, enten luktende eller ikke, søke profesjonell hjelp.

Hvordan ta vare på munnen etter å ha en tann trukket

Det er ulike grunner til å ha en tann trukket. Tanntrekking korrigere fylt visdomstennene og lindre smerten av en sta tann infeksjon. Beroligende midler, som for eksempel lystgass gass og Valium, bidra til å redusere angst at du kan føle deg om å ha en tann trukket. Det er viktig å riktig omsorg for utvinning området etter inngrepet for å unngå smitte.

Bruksanvisning

•  Bo i din tannlege kontor for en kort tid umiddelbart etter utvinning prosedyre. Hvis utvinning ikke krever masker, sitte stille i ca 10 minutter. For ekstraksjoner som krever masker, er det viktig å hvile i minst 30 minutter. Dette for å hindre overdreven blødning i utvinning området.

Ta over-the-counter medisiner, for eksempel Advil eller Tylenol, for eventuelle smerter som du kan oppleve. Hvis smertene er for intens, kan du kontakte tannlegen din, og be om en resept smertestillende.

Pakk en liten ispose i et mykt håndkle og trykk det mot kjeven din. La ispose på kjeven i ca 20 minutter. Dette hindrer hevelse og bidrar lette smerte. Hvis du fremdeles føler smerte, kan du gjenta denne prosessen, men vente 20 minutter i mellom hver økt.

Lag en saltvannsløsning ved å blande 1 ts. av salt med en kopp varmt vann. Bruk denne løsningen til å forsiktig skylle munnen minst tre ganger om dagen. Du bør også skylle med saltvann etter hvert måltid. Å gjøre dette vil holde maten ut av hullet der tannen var og sal av infeksjon.

Puss tennene minst to ganger om dagen, etter vanlig rutine. Unngå å pusse direkte på utvinning området, fordi det kan føre til blodpropp som beskytter det å komme løs.

Hint

  • Drikk rikelig med væske og begrense kostholdet til myk mat for de første 24 timene etter tanntrekking.
  • Hold deg rolig de første dagene etter utvinning. Ved å gjøre dette, vil du holde blodtrykket lavt, noe som vil redusere blødning og fremskynde helbredelsesprosessen.
  • Unngå sigaretter, snus, alkohol og varm, krydret mat for de første 24 timene etter ekstraksjon.
  • Se etter symptomer på en tørr socket, som er når blodpropp som var dekket den tomme sokkelen kommer løs og eksponerer bein og nerver, advarer Houston tannlege Dr. Minh Nguyen. Ring tannlegen din hvis du opplever alvorlige, konstante smerter ledsaget av en øreverk og en ubehagelig smak i munnen.

Urter brukes i farmasøytisk Utarbeidelse av munnen vasker

Mouthwashes er formulert for å drepe bakterier og bakterier som forårsaker dårlig ånde. De kan også brukes for å redusere hulrom og utbruddet av gingivitt; noen merker hevder å bleke tennene også. De fleste farmasøytiske munnskyllevann er laget med alkohol, sakkarin, natriumkloritt, benzalkoniumklorid og fluor (og litt mynte til å forlate en frisk følelse i munnen), ingredienser som synes å gjøre mer skade enn godt.

Betydning

Når en person tenker på munnskyllevann, kan de merkene som kommer til hjernen være Omfang, Listerine eller Lavoris, populære produkter som du kan finne på ditt apotek eller dagligvarebutikk. Men av de tre børsnoterte merkevarer, bare en er laget med naturlige urter, og ingen skadelige kjemikalier eller alkohol er lagt for å drepe bakterier; dette produktet er Lavoris. Forbrukerne er å finne ut at munnskyllevann som ikke inneholder alkohol og sakkarin er tryggere og mer effektiv for barn så vel som for eldre.

Funksjoner

Som en samvittighets shopper som ønsker å kjøpe et munnvann produkt som er trygt og effektivt, må du lese ingredienser på baksiden etiketten. Mouthwashes laget med urter inneholder slike ingredienser som aloe vera, trollhassel, bayberry, hvit eik bark, tea tree olje, hestekastanje og indisk penny vorte for å nevne noen. De kan også inneholde ingredienser som peppermynte ekstrakt, fedd ekstrakt, kanel ekstrakt og myrth ekstrakt, som er ingredienser som er utvunnet fra planter.

Typer

Når vi leter etter urte ingredienser, er du ikke kommer til å finne dem i merkenavn som Scope, Listerine eller Colgate Total Plax munnvann. Men vil du finne dem i produkter som Lavoris, Biotene og tea tree olje munnskyllevann. Du vil også finne at Denta Force, Peri-Gum Mouth Wash, Kiss My Face og Jasons Nutri Smile er merkevarer munnskyllevann som bruker noe annet enn urter.

Funksjon

Urter i munnskyllevann ta plassen til skadelige kjemikalier. For eksempel er Peri-Gum Mouth Wash laget med cayenne, bloodroot, solhatt, laurbær og peppermynteolje. Jasons Nutri Smile produkter er laget med grapefruktkjerneekstrakt, kanel og appelsinskall olje. Denta Force munnvann bruker 13 essensielle oljer eller ekstrakter, hvorav noen er salvie ekstrakt, anisolje, sandeltre og peppermynteolje. Alle disse urtene arbeide for å ta vare på dårlig ånde, kjempe plakk, styrke tannkjøttet og kjempe mot gingivitt, forlate en person med en sunn munn uten menneskeskapte kjemikalier.

Fordeler

De fleste munnskyllevann på markedet bruke skadelige ingredienser som alkohol og sakkarin. Selv om munnen vasker er midlertidig effektive, kan skadelige ingredienser hjelpe til å tørke ut munnen. En tørr munn havner bakterier. Effekten av munnskyllevann laget med urter som salvie ikke bare blir kvitt dårlig ånde, men også fungerer som en antiseptisk å bli kvitt infeksjoner som kan være årsaken til dårlig ånde. Ved hjelp av en munnvann laget med fennikel, mynte eller persille vil også bli kvitt problembakterier samtidig holde munnen fuktig. Det vil ikke forlate en sterk brennende smak i munnen, eller vil det skade følsomt vev i munnen.