Digidexo.com

hudutslett ved overgangsalder

Dietter for kvinner 50 + går gjennom overgangsalder

Ifølge medisinsk nettsted Medline Plus, bringer overgangsalder med seg en rekke uønskede symptomer og bivirkninger som hetetokter, vektøkning, hjertebank og søvnproblemer. Selv om disse symptomene ikke er helt uunngåelig, kan de bli minimeres gjennom tilslutning til et sunt kosthold, og hjelper kroppen til å takle endringer i overgangsalderen så smidig som mulig.

Menopause Diet Theory

Forstå det grunnleggende bak menopause diett teori for å bedre forstå hvordan å gjennomføre en diett for å bekjempe symptomer på overgangsalder. Ifølge Epigee.org, en helse nettsted for kvinner, er målet for en overgangsalder kosthold for å spise så balansert og sunn kost som mulig, setter kroppen i optimal form til å "overleve" påkjenningene ved overgangsalder. Dette skal oppnås ved å forbruke i det minste tre hoved måltider i løpet av dagen, sammen med flere mindre snacks. Hvert måltid eller mellommåltid bør være ernæringsmessig lyd, med mål om å konsumere så mange sunne elementer som mulig mens i stor grad eschewing bearbeidet mat, raffinert mel elementer, ekstra sukker og alkohol.

Menopause Diet Advice

Konsumere en diett som er så naturlig som mulig, stikker til mat kilder som forblir i sin opprinnelige tilstand slik som ferske grønnsaker, frukt og magre proteinkilder som lav-fett biff, kylling, fisk og kalkun. I tillegg tar sikte på å konsumere mat som er kjent for å redusere symptomer på overgangsalder. For å unngå hetetokter, styre klar av krydret mat, alkohol, cola, og bearbeidet mat mens du drikker minst åtte glass vann per dag og spise matvarer som er rike på fytoøstrogener som bønner, epler, gulrøtter, poteter og soyaprodukter. Øke forbruket av hele korn kan bidra til å balansere humørsvingninger ved å øke kroppens naturlige produksjon av serotonin. Endelig kan vektøkning styres delvis ved å øke forbruket av sunne umettede fettsyrer (for eksempel fiskeolje, olivenolje og rapsolje) samtidig redusere forbruket av mettet fett fra rødt kjøtt. Supplere din diett med omega-3 fiskeolje kapsler - 5 til 10 g tas daglig kan bidra til å redusere risikoen for hjerteproblemer. Til slutt, sørg for å konsumere mellom 1200-1500 mg kalsium daglig for å unngå muligheten for osteoporose.

Urter for å hjelpe med overgangsalder

Urter for å hjelpe med overgangsalder


Kvinner begynner de store hormonelle endringer i overgangsalderen mellom 45 og 55. På denne tiden de tåle mange sosiale endringer sammen med symptomer fra hetetokter til depresjon. Her er noen urter som kan bidra til å motvirke disse frustrerende symptomer.

Huske på

Hver kropp er forskjellig og som sådan forskjellige mennesker vil reagere på urter annerledes. Hvis du oppdager at en bestemt urt forårsaker mer skade enn godt du kan være å ha en allergisk reaksjon eller urten kan være i samspill negativt med medisinering. Rådfør deg med en herbalist eller en integrert lege før du starter urtemedisiner.

Stimulere Hormoner

Som menopause er begynnelsen på uttømming av kvinnelige hormoner, kan noen av disse urter bidra til å holde deg følelsen mer balansert i hormon avdelingen. Dette kan bidra til å lindre dine andre symptomer i tillegg. Klaseormedrue er en urt som kan stimulere naturlige østrogenproduksjonen sammen med å forbedre tonen i nervene. Denne urten har østrogen-lignende egenskaper. Ta to doser på 40 mg hver av klaseormedrue i en kapsel form for seks måneder av gangen. Falske unicorn root samme måte fungerer som et hormon og kan holde kvinnelige hormoner stimuleres i begynnelsen av overgangsalderen. Lag en te med roten av urt med en teskje av bakken opp rot i en kopp med vann, deretter koke og la det småkoke i 10 til 15 minutter før du drikker. Kysk treet fungerer godt med falske unicorn root, da det kan stimulere hypofysen til å bidra til å balansere østrogen og progesteron. Ta 40 dråper av konsentrert flytende urteekstrakt hver morgen

Hetetokter

Her er tre urter som hjelper med hetetokter. Rødkløver kan tas for å undertrykke hetetokter ved å manipulere blodårene for å gjøre dem mer ettergivende. Du kan ta det i tablettform eller i en te der du legger til tre teskjeer av blomstene til en kopp kokende vann og la det bratt i 15 minutter. Gamma-oryzanol er et utdrag fra riskliolje som har vært brukt i Japan for angst og menopause. Det behandler hetetokter ved å redusere mengden av leutinizing hormon som frigjøres av hypofysen, og i stedet det stimulerer endorfiner. Du kan ta en tablett av ekstraktet i en dose på 300 mg per dag. Den felles husholdning urten salvie har blitt brukt til å lette den hormonelle overgangen som skjer i overgangsalderen. Dette er på grunn av sin estrogenic og beroligende egenskaper. Prøv det som et skjær med 40 dråper to ganger om dagen blandet i litt vann

Depresjon

Her er to urter for å hjelpe med depresjon aspektet ved overgangsalder. Ginseng er en velkjent urte tonic som forbedrer både humør og østrogenproduksjonen. Prøv 300 mg daglig av sibirsk ginseng. Johannesurt har ganske nylig blitt en viktig middel for depresjon generelt. Det er spesielt effektivt med kvinnelige hormon-relaterte problemer som PMS og overgangsalder. Ta 500 mg av gras per dag og husk at det kan ta opptil en måned for å vise noen effekt.

Herbal Utfyller

For disse urte rettsmidler for å fungere må du føre en sunn livsstil. Tren regelmessig, spise et sunt kosthold, unngå alkohol og koffein og slutte å røyke for å forbedre din overgangsalder symptomer. Du kan også være lurt å prøve yoga eller pusteøvelser for å forbedre den medfølgende angst.

Overgangsalder og Maca

Overgangsalder og Maca


Maca er en urt dyrket i Andesfjellene. Innfødte i Peru har brukt denne roten lignende plante som mat og medisin i over 2000 år. Forskning viser det kan være et nyttig for å ta opp flere sider ved overgangsalder.

Slik fungerer det

Maca er ansett som et adaptogen, betyr det hjelper kroppen å tilpasse seg endringer. Menopause produserer mange endringer i kroppen, og det kan bidra til å balansere hormoner.

Mulige fordeler

Maca er spioneringen for å lindre psykiske symptomer på overgangsalder som angst, depresjon og hetetokter, samt øke seksuell lyst.

Forskning

Alternativ medisin ekspert Dr. Ray Sahel konstaterer studier på mennesker er begrenset, men har vist nytte. En studie publisert i september 2008 volum av overgangsalder funnet kvinner som tok 3,5 gram maca daglig i seks uker rapporterte bedre psykisk velvære og seksuell funksjon.

Side Effects

Ifølge Dr. Sahel, er en mulig bivirkning søvnløshet, hvis tatt i for stor dose. Han sier det ser ut til å være en trygg urt uten kjent toksisitet.

Betraktninger

Kosttilskudd alltid bære en anbefalt dosering på produktet deres etikett; sjekk med en kunnskapsrik helsepersonell før du bruker noen kosttilskudd for å være sikker på at de passer for deg, og for å få veiledning på passende doser.

Soyaisoflavoner Vekttap

Soyaisoflavoner Vekttap


Soyabønner og deres derivater har blitt konsumert i Japan og andre deler av Asia i århundrer. Siden den japanske historisk lider færre moderne sykdommer, som hjertesykdommer, fedme og diabetes, har forskere begynt å studere den mulige sammenhengen mellom soya og generelt god helse. Produkter har proliferated på markedet som inneholder soya isoflavoner. Deres produsenter hevder disse produktene lindre mange symptomer på overgangsalder, samt hjelp i vekttap.

Positive forskningsresultater

Professorer fra Institutt for ernæring og mosjon Health ved University of Arizona gjennomført en studie for å fastslå om en lav karbohydrat, høy protein, ville fettfattig diett bli sunnere og mer effektiv enn en høy karbohydrat, lav fett diett. Deres funn viste at å spise rikelig med protein fra magre kilder, som soya og magre animalske kilder, kan produsere gode vekttap resultater og samtidig opprettholde god helse. Proteinet er en integrert del av suksess.

Negative forskningsresultater

En gruppe av endokrinologer og bioscientists fra Tyskland, Italia, Storbritannia og USA publiserte sine funn fra en studie der soyaisoflavoner kosttilskudd ble lagt til en lav-fett diett. Mens ingen skade kom til fagene, ikke vekttap eller appetitt undertrykkelse var tydelig. Studien ble utført på postmenopausale kvinner fordi lavere østrogennivå øker en kvinnes tendens til vektøkning. Isolerte soya isoflavoner synes ikke å bidra til å regulere denne tendensen.

Legge Soy til kosthold

Legge til soyaprotein til et fornuftig kosthold med grønnsaker, frukt, lav glykemisk hele korn og lavere fett meieri er en god måte å hjelpe deg å nå dine vekttap mål. Soyamelk, tofu, soya nøtter og kjøtt erstatter er lett tas med i din spising plan slik at du kan redusere mengden fett du ta i uten å senke protein. Mange lave sukker måltid erstatning drinker og barer inkluderer soyaprotein, og gi en fornuftig og velsmakende snack som kan nytes for sine helsemessige fordeler, selv etter at du har nådd ønsket vekt.

Soyaisoflavoner Supplements

Soyaisoflavoner kosttilskudd markedsføres for menopausale symptomer synes å være et godt valg for dette programmet. Den fytoøstrogener som finnes i disse kosttilskudd arbeide med andre ingredienser for å lindre mange av de mer ubehagelig aspektene ved overgangsalder. Stephen Barnes, PhD ved Universitetet i Alabama sier at genistein (en av isoflavoner) er instrumental i å holde asiatiske populasjoner fra å oppleve bryst og prostata kreft. Øke soyaisoflavoner inntak gjennom kosten eller naturlige kosttilskudd reduserer risikoen for disse kreftformene og hjertesykdommer.

Betraktninger

Innhenting av soya isoflavoner gjennom mat kilder er et rimeligere og mer effektivt middel for å få nytte av denne bemerkelsesverdige supplement, spesielt i form av vekttap.

Naturlige måter å redusere hetetokter

Naturlige måter å redusere hetetokter


En varm flash er en plutselig og intens varm følelse på overkroppen og ansiktet, vanligvis ledsaget av rask hjerterytme, svette og noen ganger slutter med en chill. Hetetokter er et kjennetegn ved overgangsalder og kan påvirke en persons daglige aktiviteter. Det er flere naturlige måter å redusere og kontrollere hetetokter.

Deep Breathing

Bruk dyp pusting å redusere intensiteten og frekvensen av hetetokter. Dyp pusting oppmuntrer ofte stress og vanligvis har en beroligende effekt på fysiologiske funksjoner. Å utnytte dyp pusting, ta langsomme, kontrollerte, dype åndedrag i begynnelsen av en hot flash. Bremse den pustesyklus inntil nå åtte sett av innånding-utånding hvert minutt.

Yoga

Yoga er en annen naturlig metode for å redusere og kontrollere hetetokter. Yoga byr på mange positurer som er naturlig styrkende og avkjøling til kroppen. Under yoga, utnytte rekvisitter som blokker og tepper tilbyr også støtte til kroppen, og kan hindre spenning eller gripende som er karakteristisk for hetetokter. Som et forebyggende metode, bør du vurdere å innlemme restorative og kjøling yoga inn i treningen.

Urter

Noen urter har vist seg gunstig for å redusere og kontrollere hetetokter. Østrogen urter, som er urter som inneholder østrogen forløpere, som klaseormedrue, ofte redusere hetetokter, samt lunger og kramper i livmoren. Ikke-estrogenic urter som maca hjelp til å regulere menopause symptomer, støtte kroppens produksjon av hormoner og redusere hetetokter.

Trening

Trening er ikke bare gunstig for generelle velvære, men også bistår i å redusere angst, noe som resulterer i å redusere hetetokter. Lett trening oppfordrer generelt bedre hormon helse. Når utnytte mosjon som en metode for å redusere og kontrollere hetetokter, finne en form for trening som er hyggelig og ikke er for anstrengende. Sørg for å skikkelig varme opp før du trener, og kjøle seg ned etter treningen. Stress kan føre til en hot flash, unngå stressende aktiviteter direkte etter trening.

Healthy Eating

En sunn næringsinntak er viktig for naturlig å redusere og kontrollere hetetokter. Sunn mat ikke bare næring til kroppens nevroendokrine trasé, men gir også mikronæringsstoffer som er nødvendige for hormonelle og nevrotransmitter balanse. Spis balanserte måltider bestående av ferske, hele matvarer, inkludert sunt fett, frukt, grønnsaker og protein.

Innlegg Menopause Helse

Selv om mye fokus er gitt til ubehagelige overgangs forhold som hetetokter og nattesvette, må du også forberede seg på en sunn postmenopausal liv. Etter overgangsalderen, en kvinne gjennomgår mange hormonelle endringer som for eksempel et fall i østrogennivå. Som et resultat av postmenopausale kvinner har en høyere risiko for hjertesykdom, osteoporose og andre medisinske tilstander. For å administrere postmenopausal helse effektivt, følge nøye med på hva du spiser, dine vitamintilskudd og ditt nivå av trening.

Definisjon

Menopause er definert som slutten av en kvinnes fertil år. Etter overgangsalderen, vil du ikke lenger har mensen, og vil ikke være fruktbar. For noen kvinner, er overgangsalder sett på som det første tegn på "å bli gammel." Selv om overgangsalderen er absolutt en stor endring og bærer med seg mange emosjonelle og fysiologiske bivirkninger, betyr menopause ikke markere starten på senior innbyggerne mindre du gi etter for menopausal endringer. Men vil du ha for å se din helse tettere enn før og være fysisk aktiv fordi du har høyere risiko for visse sykdommer når du går gjennom overgangsalder.

Hjertesykdom

Østrogen gir en viss grad av beskyttelse mot hjertesykdom. Dermed, etter østrogenproduksjonen avtar, fortsetter dine sjanser for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag øker. Ifølge Mayo Clinic, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken blant kvinner, særlig blant postmenopausale kvinner. For å redusere risikoen for hjertesykdom, trene i 30 minutter om dagen minst fire eller fem ganger i uken. Senk mettet fettinnhold i kosten din og prøve å eliminere transfett. Sats på hjertet sunne oljer som olivenolje og mat med høyt antioksidanter som blåbær, granatepler og nøtter.

Osteoporose

Mens osteoporose kan slå til enhver alder, vil dine bein miste sin tetthet raskere etter overgangsalderen. Den amerikanske Osteopathic Association tyder på at øvelsen vil holde bein sunt. Styrketrening spesielt vil hjelpe dine bein. I tillegg spiser nok av vitamin D og kalsium. Hvis du ikke kan få nok vitamin D og / eller kalsium fra naturlige kilder, vurdere et supplement. Målet for 1200 til 1500 mg kalsium om dagen og 800 internasjonale enheter av vitamin D. Fiskeolje og sollys er begge gode kilder til vitamin D. Husk å bruke solkrem for å forebygge hudkreft.

Andre Fysisk helse komplikasjoner

Slutten av menstruasjonssyklusen vil også føre til en reduksjon i vaginal elastisitet. For noen kvinner, dette gir opphav til urininkontinens. Kvinner etter menopause også gå gjennom store metabolske forandringer. Som metabolisme bremser ned, vil kalorier føre til kroppsfett raskere. Se etter lav kalori mat alternativer og øke din daglige fysiske aktivitet for å opprettholde en kalori likevekt ligner på det du hadde før overgangsalderen.

Emosjonelle endringer

En av de vanskeligste aspektene ved overgangsalder er den følelsesmessige virkningen som kommer fra en post-fruktbar liv. Mens mangel på en månedlig periode vil komme som en lettelse for mange, kan din identitet som kvinne går gjennom noen endringer. De hormonelle endringer på overgangsalder tendens til å forverre eventuelle følelsesmessige forstyrrelser. Snarere enn å slå seg inn i den endelige år, se på overgangsalder som en sjanse til å starte på nytt. Jo mer du vise overgangsalder som en avslutning, jo mer sannsynlig er det å gjøre det en selvoppfyllende profeti. I stedet, reise, lære nye ferdigheter eller lære å spille et instrument. Et aktivt liv vil ikke bare dra ditt sinn, men også vil holde kroppen sunn som du går inn i neste fase.

Overgangsalder ved 40: hetetokter

Hetetokter er en av de vanligste symptomer på overgangsalder. De er forårsaket av endringer i en womanâ € ™ s hormonelle nivåer forårsaker hennes østrogennivået å avta. De forekommer i om lag to tredjedeler av kvinner som opplever menopause. Varigheten av hetetokter varierer fra kvinne til kvinne. Medisinsk behandling er ikke nødvendig med mindre hetetokter bli belastende.

Hetetokter

En varm flash oppstår når et kort følelse av varme er filt. Det kan føre til en kvinne til å svette og ansiktet hennes til å vises rød og blussende. Hetetokter oppstår når blodårer nær Skina € ™ s overflaten begynner å utvide seg for å avkjøle seg. Dette fører til at womanâ € ™ s ansikt å ha en rød, blussende utseende. For å kjøle ned kroppen, kan kvinnen begynne å svette. Noen kvinner kan også oppleve frysninger eller en rask puls.

Hvem er i faresonen for å ha hetetokter?

Ikke alle kvinner i overgangsalderen vil oppleve hetetokter. Det er ukjent hvorfor noen kvinner har dem, mens andre ikke gjør det. Det er imidlertid noen faktorer som kan øke en womanâ € ™ s risiko for å ha dem. Kvinner som er røykere vil mest sannsynlig oppleve hetetokter. Kvinne som har en høyere kroppsmasseindeks, noe som indikerer at de er overvektige, er mer utsatt for hetetokter også. Også flere afrikansk-amerikanske kvinner har hetetokter enn kaukasiske kvinner. Det er mindre vanlig hos kvinner i kinesisk eller japansk anstendig.

Hormonbehandling

Hvis hetetokter blir for uutholdelig, kan en lege anbefale hormonbehandling. Den mest effektive hormonell behandling er østrogenbehandling. Den kommer i form av en pille, en patch eller en gel. Siden østrogen alene kan forårsake livmorkreft, er det kombinert med en progestin for kvinner som ikke har hatt en hysterektomi (fjerning av livmor). Progesteron-bare terapi er for kvinner som ikke kan ta østrogen, særlig kvinner med en historie med blodpropp eller brystkreft.

Alternative medisiner

Det er noen kosttilskudd som brukes til å kontrollere hetetokter. En av disse er klaseormedrue, som er svært populær blant amerikanske og europeiske kvinner. Remifemin er en av de mest populære merkene av klaseormedrue. Andre kosttilskudd er soya og rødkløver. Isoflavon er et stoff som finnes i kosttilskudd som ligner på østrogen. Konsultere med en lege først før du tar noen urte kosttilskudd. Som med alle alternativ medisin, ta dem med forsiktighet. Noen kan ha skadelige bivirkninger, og kan samhandle med andre medisiner som man kan ta.

Hvordan unngå hetetokter

Å ha hetetokter kan være uunngåelig i overgangsalder. Det er noen causable faktorer som kan unngås. Noen ting som kan utløse forekomsten av hetetokter er inntaket av alkohol, koffein og krydret mat. Stress, iført trange klær og røyke sigaretter kan også føre til hetetokter. Å ta kontroll over de hetetokter, prøve å være kul ved å bære lette lag med klær og ved hjelp av vifter eller aircondition. Om natten, til å ha en kjøligere pute legge hodet på, kan være nyttig. Stress kan reduseres ved å gjøre noen moderat trening og også ved hjelp av avspenningsteknikker som pusteøvelser eller yoga.

Overgangsalder ved Alder 44

Overgangsalder ved Alder 44


Gå gjennom overgangsalder - spesielt de tidlige stadiene - i en alder av 44 er en vanlig foreteelse. Som et spørsmål om faktum, kvinner så tidlig som slutten av 30-årene begynner å føle effekten av forestående overgangsalder. Dette stadiet kalles perimenopause, eller overgangsalder overgang. Menopause er en naturlig overgang fra fertil år, og er på ingen måte betraktes som en sykdom eller lidelse.

Hva er overgangsalder?

Menopause er scenen kvinner går inn etter at de ikke lenger kan eggløsning eller har en menstruasjonssyklus. Det er forårsaket av fallende nivåer av det kvinnelige hormonet østrogen. Østrogen er ansvarlig for eggløsning og grunnleggende eggstokkene fungerer. Når dette nivået er lavt nok, eggløsning og menstruasjon stoppe helt. Dette skjer vanligvis mellom 45 og 55, men for noen kvinner, kan overgangsalder begynne tidligere enn dette. Dette kalles prematur menopause. De fleste kvinner går gjennom to til åtte års overgang til overgangsalder, kalt perimenopause, som også kan forekomme i 40-årene.

Tegn og symptomer

Noen kvinner har liten eller ingen ubehag i overgangsalderen, og andre har store ubehag. De vanligst opplevde symptomer på overgangsalder er hetetokter, nattesvette, hjerte pounding eller racing, hud spyling og søvnløshet. Mindre vanlige symptomer inkluderer redusert interesse for sex, nedsatt seksuell stimulering, vaginal tørrhet, urinlekkasje, glemsomhet, humørsvingninger, irritabilitet, depresjon og angst. Under perimenopause, kan kvinner oppleve noen av de samme symptomene sammen med uregelmessige menstruasjonssykluser brakt videre ved å senke østrogennivå.

Diagnostisering og testing

Diagnostisering overgangsalder er gjort ved bruk av blodprøver og urinprøver som brukes for å måle hormonnivået. Noen av de testede hormoner blir østradiol, follikkel-stimulerende hormon (FHS) og luteiniserende hormon (LH). Alle disse hormonene arbeider sammen for å kjøre alle aspekter av menstruasjonssyklusen. I tillegg til disse testene, vil legen gi deg en bekken eksamen, som vil indikere endringer i skjeden. Vaginal endringer som tørrhet og tynning av slimhinnen er forårsaket av lavt østrogennivå.

Behandling Alternativer

Hvis du er perimenopausal, og fortsatt har en menstruasjonssyklus, kan du bli tilbudt bruk av p-piller (p-piller) for å regulere syklusen, minske symptomer assosiert med østrogen nedgang og for å forhindre graviditet. For kvinner som ikke lenger har en menstruasjonssyklus, kan du bli tilbudt hormonbehandling (HRT). Hormonbehandling brukes til å regulere østrogennivå for å avverge noen av symptomene som er forbundet med hormonell ubalanse. Kvinner som ikke har hatt en hysterektomi kan bli tilbudt bruk av utskifting progesteron i forbindelse med HRT - dette kalles kombinert HRT. Bruk av HRT kan øke risikoen for brystkreft, hjerteinfarkt, slag og blodpropp. For å redusere denne risikoen, kan du be om bruk av en østrogen krem ​​i stedet for en pille og planlegge hyppige bekken eksamener og celleprøver, samt bryst eksamener.

Spesielle hensyn

Under overgangsalderen, noen kvinner har humørsvingninger og depresjon. Disse kan behandles med antidepressiva som paroksetin (Paxil), venlafaksin (Effexor), bupropion (Wellburtin) og fluoksetin (Prozac). Dessuten kan du oppleve postmenopausal blødning; i små mengder (småblødninger), er det vanligvis ikke noe å bekymre seg for, men i noen tilfeller kan det signalisere helseproblemer. Snakke det over med din lege er den eneste måten å være sikker på om denne forekomsten er normalt.

Overgangsalder ved Alder 47

Overgangsalder ved Alder 47


Menopause er en naturlig del av en kvinnes liv. Det er definert som begynnelsen når en kvinne har opphørt å ha en menstruasjon i 12 sammenhengende måneder. I USA, er den gjennomsnittlige alderen for utbruddet av overgangsalder 51, selv om normalområdet er fra 47 til 53. Kvinner som går inn overgangsalder før fylte 40 år anses å være i tidlig overgangsalder.

Symptomer

Før inn i overgangsalderen, de fleste kvinner opplever en tid med overgang kalles perimenopause, som i gjennomsnitt varer i ca fire år. I løpet av denne tiden, vil hormonbalansen være å justere. Eggløsning vil bli ujevn og menstruasjonssyklusen vil bli kastet av. En 47 år gammel kvinne inn perimenopause kan legge merke til hennes perioder bli lettere og mer tid kan det gå mellom dem. Hun kan oppleve nattesvette, hetetokter, tørr hud og humørsvingninger.

Osteoporose

Osteoporose, en tilstand som forårsaker bein å svekke og bli sprø, er en av de viktigste årsakene til benbrudd hos eldre kvinner. Denne tilstanden er forverret av overgangsalder. Kvinner i førtiårene, spesielt postmenopausale kvinner, bør rådføre seg med lege om kalsium og vitamin D-tilskudd, og utøve teknikker for å holde skjelettet sterkt.

Lupus

En studie rapportert til Arthritis Foundation konkluderte med at kvinner som opplevde naturlig overgangsalder før fylte 47 år var mer enn dobbelt så stor risiko for å utvikle lupus som var kvinner som var 53 år eller eldre når de kom inn overgangsalder.

Depresjon

En studie fra Obstetrics and Gynecology Epidemiology senter konkluderte med at det var en større sammenheng mellom depresjon og tidlig menopause hos kvinner som deltok naturlig overgangsalder før fylte 40. Studien brukte et tilfeldig utvalg av kvinner som var naturlig perimenopausal eller menopausal etter å ha nådd 47 år som sin kontrollgruppe.

Cardiovascular Disease

En norsk studie konkluderte med at sen overgangsalder begynner i en alder av 47 eller senere kan ha helsebringende kvaliteter med hensyn til kvinners kardiovaskulær helse. Studien tyder på en reduksjon på 60 prosent i kardiovaskulære dødsfall sammenlignet med kvinner som inngikk overgangsalder tidligere enn alder 47.

Hvordan vet du er nær ved å bli gjennom med overgangsalder

Hvordan vet du er nær ved å bli gjennom med overgangsalder


Menopause vil påvirke de fleste kvinne begynner på om alder 51, ifølge Mayo Clinic. Hvis du har opplevd vaginal tørrhet, humørsvingninger, uregelmessig menstruasjon, hetetokter, tynt hår, oppblåsthet, søvnforstyrrelser, humørsvingninger, og et tap av fylde i brystene sammen med en minkende menstruasjon, er du i overgangsalderen. Du vil merke disse symptomene avtar sakte over en periode på to til 13 år. Når disse symptomene opphøre helt, og du ikke har hatt en menstruasjon i over et år, er overgangsalder over.

Bruksanvisning

Marker menstruasjonen med en kalender, og holde oversikt over hvor lang tid mellom hver periode. Hvis du har stoppet helt mensen for et år eller lenger, er det trygt å si at overgangsalder er over.

Overvåk menopausale symptomer. Symptomer som humørsvingninger, hetetokter, menstruasjons spotting og vaginal tørrhet er ledetråder for å fortelle deg at du fortsatt har overgangsalderen. Hvis du kan bestemme en minkende av disse symptomene, kan du bli nesten ferdig med overgangsalderen. Når disse symptomene er helt borte, er din overgangsalder over.

Få en blodprøve for å bestemme nivået av follikkelstimulerende hormoner (FSH). FSHs stimulere kroppen til å produsere egg. Hvis FSH nivået er over eller nær 40 internasjonale enheter per liter, er din overgangsalder nesten over.

Konsulter legen din. Hvis du føler at din overgangsalder har blitt varig en spesielt lang tid (husk at prosessen kan ta opp til 13 år) eller om du fortsatt har noen symptomer, men har vært menstruasjon-gratis i ett år, kan legen gi deg en eksamen og bestemme hvordan langt du er i overgangsalderen.

Tips og advarsler

  • Hold en ispose hendig for varm svette - en kul zap under halsen eller på pannen vil holde den varm flash fra å komme ut av kontroll.
  • Hvis menopausale symptomer er ledsaget av høy feber eller oppkast, kontakt legen din.

Hvordan Stopp overgangsalder hetetokter ved å drikke te

Hvordan Stopp overgangsalder hetetokter ved å drikke te


Menopausale hetetokter er noe en kvinne kan klare seg uten, vil kvinner narr av ideen før de endelig få en. Til tider menopausale hetetokter kan bli inneholdt det øyeblikk av dagen. Her er et naturlig middel for å hjelpe deg å komme gjennom disse personlige varme somre!

Bruksanvisning

•  Du vil først kombinere alle urter sammen for å lage en urte te blanding.

Deretter vil du ta 1 ss. urtete blanding og hell en kopp kokende vann over den.

La te siver i minst fem minutter og sil.

Drikk tre kopper daglig.

Multippel sklerose og overgangsalder

Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), har om lag 2,5 millioner mennesker over hele verden blitt diagnostisert med multippel sklerose (MS). Flere kvinner enn menn har MS, som gjør flere kaukasiere enn andre raser. Uttrykket multippel sklerose refererer til virkningene av sykdommen; nemlig flere plaketter eller Screlose. Disse plakk er et resultat av inflammatorisk sykdom fra en autoimmun sykdom som oppstår i sentralnervesystemet. Kroppens eget immunsystem angriper beskyttende myelin skjede som omgir nervene. Skade på myelin skaper avbrudd i strømmen av nerveimpulser fra hjernen og ryggmargen som strekker seg gjennom legemet. Som et resultat, opplever MS pasient en mengde svekkende symptomer som påvirker funksjonen og den totale livskvaliteten. Kvinner, spesielt, står overfor flere utfordringer som de kommer inn menopause. Når menopausale symptomer kombinere med multippel sklerose, en postmenopausal kvinne krever ofte en grundig medisinsk undersøkelse for å vurdere hennes muligheter for omsorg.

Typer og symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er presentert i en av de fire former. Pasienter kan bli diagnostisert med relapsing-remitting, primær progressiv, sekundær progressiv, eller progressiv relapsing. Relapsing-remitting MS kan overgangen etter ca ti år inn i sekundær progressiv MS; Imidlertid kan bruken av sykdomsmodifiserende midler kan hjelpe til å dempe de sykdommer 'progresjon. Individer som lider av multippel sklerose kan oppleve et stort utvalg av symptomer, som strekker seg fra meget milde til alvorlige. Ofte pasienter som ennå ikke diagnostisert med MS søke hjelp av sin lege når de merker en plutselig innsettende synsforstyrrelser. Optikusnevritt er et vanlig symptom på MS, noe som vanligvis ettergir etter noen uker eller måneder. Andre symptomer er hodepine, svimmelhet, nummenhet og kribling, depresjon, ekstrem trøtthet, blære og tarm endringer; spastisitet og smerte.

Symptomer på overgangsalder

Menopause oppstår når en kvinne ikke har hatt en menstruasjon i ett år eller når kirurgisk indusert av en hysterektomi. Fordi menopause er ledsaget av en nedgang i østradiol og østrogen hormoner, kan ubehagelige symptomer oppstå. Hetetokter, nattesvette, hjertebank, glemsomhet, og følelsesmessig labilitet er vanlig. Kvinner opplever menopause på ulik alvorlighetsgrad. Som et resultat, er ikke alle kvinner krever hormon-erstatningsterapi (HRT).

Behandling av multippel sklerose

Nevrologer og primær-omsorg leger behandle multippel sklerose på to nivåer; nemlig sykdom modifikasjon og symptomer ledelse. Sykdom-modifikasjons medikamenter omfatter interferoner, slik som Betaseron og avonex, samt Copaxone, som er en kombinasjon av fire aminosyrer. Andre sykdomsmodifiserende stoffer er anbefales avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Selv om disse stoffene ikke kurere MS, bidrar de til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av eksaserbasjoner. Fordi MS-symptomer er unike for hvert individ, leger foreskrive disse stoffene som gir best sikkerhet, effekt og toleranse for pasienten. Ofte foreskrevet medisiner for MS symptomer inkluderer Amantadine, Meclizine, Elavil, Neurontin, og Dilantin. Alvorlige eksaserbasjoner er ofte behandlet med IV kortikosteroider for å redusere betennelse. Det er flere andre medisiner som kan hjelpe lindre MS-symptomer. Legen din er den beste til å bedømme hva som passer for deg.

Overgangsalder og HRT

Fordi menopause resultater fra en nedgang i østrogen, progesteron og østradiol, kan man være tilbøyelig til å erstatte det som mangler. Imidlertid har hormon-erstatningsterapi (HRT) kommet i søkelyset som et resultat av utfallet av betydelig forskning. Ifølge en 2001 artikkel av Elizabeth Barrett-Connor og Cynthia Stuenkel har leger forskrevet HRT i over 50 år. Målet var å holde kvinner på HRT lang sikt for å beskytte hjertet, bein, og kognitiv funksjon. Den nye anbefalingen er å bruke HRT for kortvarig behandling av menopausale symptomer, fordi fordelene ved langvarig bruk ikke oppveier risikoen.

Advarsel

I 2001 Barrett-Connor og Stuenkel anmeldt resultatene av hormonerstatningsterapi-studier som avslørte nye bekymringer og begrensninger. HRT er effektiv og hensiktsmessig anbefalt for bruk på kort sikt for å redusere hetetokter og nattesvette. Imidlertid er langsiktig bruk knyttet til brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Din lege vil nøye overvåke dine multippel sklerose og menopausale symptomer. Endringer i reseptbelagte medisiner vil bli gjort etter behov.

Anbefalinger

Postmenopausale kvinner som også har multippel sklerose stri med utfordrende og noen ganger ødeleggende symptomer. Med riktige medisiner og livsstilsendringer, kan kvinner videre gjennom overgangen av overgangsalder og multippel sklerose, levde fulle, hyggelig liv.

Overgangsalder og Migrene Hodepine

Blant kvinner som har migrene, kan varierende hormonnivåer i overgangsalderen bety en reduksjon i migrene intensitet og frekvens, men de kan også bety forverring av hodepine. Den mest effektive terapi for menopausal migrene er de som brukes for migrene på grunn av andre årsaker. Behandlinger for menopausale symptomer, for eksempel hormonbehandling eller klaseormedrue, kan faktisk forverre migrene hos noen kvinner.

Migrene

En migrene produserer alvorlig bankende smerte vanligvis på den ene side av hodet. Den hodepine oppnås typisk ledsages av kvalme, oppkast og følsomhet for lys eller lyd, og varer fra fire til 72 timer Migrene er forårsaket av en rekke vaskulære endringer i hjernen. En trigger, for eksempel visse matvarer, stress eller mangel på søvn, føre til blodkar i hjernen til constrict. Andre blodkar overkompensere og utvider seg for å øke blodtilførsel til hjernen. De utvidede blodårer trykk mot nærliggende nerver, forårsaker ødeleggende smerte.

Menopause

Menopause er definert som perioden av en kvinnes liv etter mensen har opphørt for en komplett år; perimenopause er perioden før permanent slutten av menstruasjon når hormonnivået er synkende. Under perimenopause, kvinner ofte opplever symptomer som hetetokter, humørsvingninger og, for noen kvinner, migrene.

Hormoner og migrene

Månedshormonelle svingninger utløse migrene hos noen kvinner. De kvinnelige hormonene østrogen og progestin påvirke hjernens nevrotransmitter nivåer, noe som utløser migrene. I tillegg fallende østrogennivå endre nivåer av proteiner som moderate smerter, økt følsomhet for hodepine. De uforutsigbare hormonelle svingninger i løpet perimenopause endre migrene mønster hos noen kvinner, enten øke eller redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden. Om 66 prosent av kvinnene opplever en bedring av migrene etter overgangsalder, mens migrene vil forverres i 10 prosent og resten har ingen endring, ifølge Dr. Michael P. Goodman, forfatter av The Midlife Bibelen - En kvinnes Survival Guide. Kvinner som alltid har hatt migrene i tiden rundt deres månedlige perioden tendens til å være mer følsomme for hormonelle forandringer, og er mest berørt av varierende østrogennivået i perimenopause. Interessant, forverring migrene under perimenopause er relatert til økt forekomst av andre menopause symptomer, ifølge Dr. Lynne O. Geweke. Geweke er klinisk assisterende professor og direktør ved Headache Clinic ved University of Iowa, Iowa City. Hormonelle relatert migrene tendens til å være mindre alvorlig etter naturlig menopause sammenlignet med overgangsalder indusert av hysterektomi.

Hormonbehandling

Hormonbehandling (HRT) lindrer menopause symptomer, men det er bør ikke være førstevalget for migrene behandling, ifølge Geweke. HRT er forbundet med en økning i hjerte bivirkninger og kan føre til en økt risiko for brystkreft. Videre er migrene rapportert oftere hos kvinner som bruker HRT enn i de som ikke bruker HRT. Hvis HRT er foreskrevet, depotpreparater (enten hud patch eller krem) levere en kontinuerlig dose, sammenlignet med svingende østrogennivået administrert i orale preparater.

Nonhormonal migrene behandlinger

Triptaner (sumatriptan, zolmitriptam, Rizatriptan, eletriptandoser og naratriptan) effektivt behandle menopause-relaterte migrene samt migrene ikke er relatert til hormoner. Livsstilsendringer, som for eksempel å spise regelmessige måltider og unngå mat kjent for å utløse migrene, har liten effekt på menopausal migrene. Naturlig overgangsalder lettelse produkter, for eksempel klaseormedrue og soya, har svake østrogen aktivitet og kan utløse migrene hos noen kvinner.

Overgangsalder: Fakta og myter

Den gjennomsnittlige kvinnen starter menopause på ca 50 år Noen kan oppleve skriv overgangsalder tidlig, mens andre kan bli forsinket til slutten av 50-tallet. Menopause er permanent slutten av menstruasjon, noe som betyr at du ikke lenger er fruktbar og eggstokkene har sluttet å produsere egg. Selv om menopause er en naturlig forekomst, kvinner trenger å være forsiktig fordi det kan øke risikoen for hjertesykdom og andre forhold. Det finnes en rekke misoppfatninger om overgangsalder som får folk til å feste urettferdige stereotypier til post-overgangsalder kvinner.

Hormon Replacement

Kvinner Health Initiative gjennomført en studie for å bevise at hormonbehandling hadde høy risiko bivirkninger, og HRT ble allment fordømt som en behandling for overgangsalder. Men mens de fleste av kvinnene studerte var 60 eller eldre, kan HRT være et behandlingsalternativ for kvinner i de tidlige stadier av overgangsalderen. Det kan bidra til å avlaste symptomer som tørrhet i skjeden og hetetokter.

Vektøkning

Selv om metabolic rate bremser ned betraktelig etter overgangsalderen, er det ikke til å unngå at du vil opp i vekt. De fleste kvinner kan forvente å sette på fem til 10 pounds, men du kan kontrollere vekten gjennom kosthold og regelmessig mosjon.

Sex Life

Menopause kan forårsake smerter under samleie og vaginal tørrhet, men det betyr ikke en slutt på sexlivet. Fordi du ikke lenger trenger å bekymre deg menstruasjon eller prevensjon, kan du føle deg mer kontroll. Legen kan anbefale smøremidler eller medisiner for å hjelpe deg.

Depresjon

Kvinner går gjennom overgangsalderen kan oppleve humørsvingninger og symptomer på depresjon. Men du kan forbedre din mentale tilstand ved å kommunisere med mennesker og indulging i avstressende aktiviteter, for eksempel trening.

Ikke Gammel

Tidlig i det 20. århundre, den gjennomsnittlige kvinnen levde i 50 år, så overgangsalderen kan ha signalisert at en kvinne var nær slutten av sitt liv. I moderne tid, en kvinne levetid gjennomsnitt 80 år. Menopause betyr ikke at du er gammel; det rett og slett signaliserer en ny fase av livet ditt.

Grunner for høy LH hormon nivåer Other Than overgangsalder

LH (eller luteiniserende hormon) er produsert av kroppen og, hos kvinner, regulerer graviditet, menstruasjon og eggløsning. Menn også produsere LH, som bistår testiklene i produksjonen og utskillelsen av testosteron. Unormalt høye LH nivåer kan indikere overgangsalder eller tilstedeværelsen av visse medisinske tilstander.

Anovulation

Høye LH-nivåer er sett i anovulasjon, hvor eggstokkene ikke konsekvent frigjøre et egg hver måned, forårsaker fertilitetsproblemer. Behandlingen innebærer kosthold, mosjon modifikasjon, håndtere stress og bruk av medisiner for å stimulere eggløsning.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er karakterisert ved unormal menstruasjonsblødning og magesmerter fra forhøyede luteiniserende hormon nivåer. De tilstanden gir cyster forming på eggstokkene, forstyrre eggløsningen. Medisiner (som Clomid) eller kirurgi kan redusere symptomene og forbedre fruktbarheten.

Eggstokksvikt

Eggstokksvikt kan være forårsaket av utviklingsmessige problemer (som kromosomavvik eller unnlatelse av å utvikle eggstokker); tidlig eggstokksvikt (forårsaket av autoimmune sykdommer, cellegift eller strålebehandling) eller kronisk anovulasjon (forårsaket av PCOS, en ovarial tumor, skjoldbrusk sykdom eller adrenal sykdom).

Veslevoksne puberteten

Veslevoksne puberteten resultater fra høye LH nivåer. Det er definert som utstillingen av tegn på pubertet før fylte 7 til 8 i jenter eller 9 i gutter. Emosjonelle vansker, fysisk forlegenhet og tidvis tegn på en underliggende medisinsk tilstand er forbundet med tidlig pubertet.

Unormalt høye LH nivåer i menn

Høye LH nivåer hos menn indikerer fjerning eller fravær av testiklene, testikkelsvikt (på grunn av kreft, kjemoterapi behandling, skade eller kusma) eller et kromosomavvik som Klinefelter syndrom.

Helvetesild og overgangsalder

Helvetesild og overgangsalder


Begge helvetesild og overgangsalder påvirker visse bestander av samfunnet. De er imidlertid ikke forbundet. Menopause er en naturlig del av aldringsprosessen, og bare rammer kvinner. Helvetesild rammer begge kjønn like, og vanligvis oppstår etter fylte femti. Sjansene for å pådra seg sykdommen øker ti ganger i en alder av seksti. Det eneste som overgangsalder og helvetesild har til felles er oppdagelsen av et nytt legemiddel som brukes til behandling av fibromyalgi.

Helvetesild

Helvetesild skyldes det samme viruset som forårsaker vannkopper. Hvis noen hadde vannkopper som barn, kan det ligge latent, og i en tid da personens immunsystem kan være kompromittert, kan sykdommen dukke opp igjen som helvetesild. Det påvirker nerveendene, og fører til blemmer som til slutt bryter ut og forårsake alvorlige smerter. Arrdannelse etter blemmene har tørket er som en lilla utslett. Det kan vare i måneder, forårsaker stort ubehag. Det viser seg på den ene side av legemet, vanligvis ribbe eller rygg, men det kan påvirke ansiktet og området rundt øyet.

Menopause

Overgangsalder begynner rundt 40 år og kan fortsette i 10 år. En kvinne skal ha opplevd overgangsalder når menstruasjonen opphører i ett år. I løpet av den tiden kan hun oppleve hetetokter, stress, depresjon, humørsvingninger, tørrhet i øyne og vagina. Stress kan føre til at immunsystemet til å bli påvirket, og mer utsatt for sykdommer.

Betraktninger

Helvetesild kan være alvorlig for noen som lider av cancer eller HIV, og det kan oppstår på nytt på grunn av svekket immunsystem. Viruset er smittsomt til skorper vises, så det er best å holde seg borte fra barn fordi de kan kontrakten vannkopper. Overgangsalder kan føre til andre forhold, inkludert svekket bein som fører til osteoporose, hjertesykdom, høyt kolesterol og urinveisinfeksjoner. Det er hormonbehandlinger som må undersøkes fordi de kan bære risikoen for blodpropp, hjerneslag og kreft.

Behandling

Antivirale midler kan anvendes i de tidlige stadier av helvetesild som kan redusere effektene av sykdommen. Det er også en vaksine for personer over seksti.
Trening, meditasjon, massasje og aerobic er et par ting som en kvinne kan gjøre for å lindre hetetokter, stress og irritabilitet. Leger liker å foreskrive hormonbehandlinger for å unngå betingelser som kan være forårsaket som et resultat av menopause.

Dual Treatment

Et nytt medikament som brukes for behandling av fibromyalgi har vist seg å være en fordel for menopause, og helvetesild lider. Generisk legemiddel; pregabalin, kan redusere smerte forbundet med shingel som fortsetter godt forbi den helbredende tid av lesjoner, (postherpetisk neuralgi). I noen tilfeller smerte kan fortsette i ett år og opp til ti i sjeldne tilfeller. Forskere ved Mayo Clinic rapporterer at stoffet kan også avlaste alvorlighetsgraden av hetetokter og frekvens med 20 prosent.

Slik Cure overgangsalder nattesvette

Slik Cure overgangsalder nattesvette


Overgangsalder nattesvette kan være en elendig måte å våkne. Det går noe sånt som dette. Du er gjennomvåt av svette, hår våt og klær gjennomvåt, så du må vaske opp. For ikke å nevne, er sengen gjennomvåt også! Verre ennå, er det alltid i midten av natten, og det er svært vanskelig å få sove igjen. Så du gruer neste dag, fordi aner ikke hvordan du skal klare å ta deg sammen.

Slik Cure overgangsalder nattesvette

overgangsalder nattesvette var den vanskeligste delen av overgangsalder for meg før jeg fant ut at jeg var delvis på feil for å gjøre ting som utløste dem. Først må du finne triggere så du må jobbe med å bli kvitt dem. Det er noen ting som gjør symptomene verre generelt så er det de som bare påvirker deg. Målet er å tørke dem ut og være fri for alle symptomer!

I mellomtiden har jeg lært hvordan man skal håndtere dem best jeg kunne. Det er ting du kan gjøre for å forberede seg til nattesvette som bringer lindring. For eksempel alltid ha en vifte blåser enten det er sommer eller vinter. Bruk bomull og sove i løs pustende klær. Forbruker ikke varme drikker, krydret mat, alkohol eller koffein etter 17:00 og holde rommet kjølig med en ispose i nærheten.

Dette er vanlige triggere som jeg ikke visste om, men lærte. En annen var ikke å bli opprørt før sengetid. Med andre ord, vil stresset gjøre det, så du må være avslappet og ikke engstelig eller bekymret.

Det tar tid å gjøre livsstilsendringer og for dem å ta påvirke. Men hvis du starter tidlig i pre-menopause scenen så det gjør overgangsalder mye enklere. Hvis jeg ville ha visst i min 30 er det jeg vet nå, så jeg kunne ha unngått overgangsalder nattesvette helt.

•  Jo mer man veie mer sannsynlig kroppen er å over varme, så blir ved en sunn vekt er viktig. For at dette skal skje må det være en sunn livsstil i stedet inkludert et balansert kosthold og mosjon, er dette viktig hvis du ønsker å bli kvitt overgangsalder symptomer for godt.

I tillegg kan du bruke alternative metoder som lindrer symptomer som kan inkludere bruk av en kombinasjon av urte kosttilskudd, vitaminer, aromaterapi, massasje og akupunktur. Selvfølgelig, om sin diett, trening eller alternative metoder det må gjøres på en konsistent grunnlag for at den skal være effektiv.

Som nevnt ovenfor, tar det tid å vurdere triggere og gjør endringene, men når du gjør så kan du styre overgangsalder nattesvette og andre symptomer. Det er opp til deg å ta affære og gjøre det skje.

Hvis du ønsker mer informasjon om overgangsalder kosthold og mosjon sjekke ut ressursene nedenfor for å finne ut hva det er du skal gjøre for å gjøre de endringer i livsstil som trengs.

Om Hysterektomi og tidlig overgangsalder Fatigue

Selv om en hysterektomi kan være livreddende, fører det ofte til ytterligere vanskeligheter i en kvinnes liv på grunn av utbruddet av tidlig overgangsalder og tidlig menopause tretthet. Disse to prosessene er ofte misforstått. Hysterektomier er en skremmende ting for en kvinne å gå gjennom, og en gang tidlig menopause treff, kan hun føler at det er ingenting hun kan gjøre, men lide. Men å forstå hva en kvinne kroppen går gjennom i overgangsalder og forstå hvordan å behandle symptomene kan gjøre det en mye enklere prosess å takle.

Hva er en hysterektomi?

The Mayo Clinic definerer en hysterektomi som "... et kirurgisk inngrep som fjerner livmoren gjennom et snitt i nedre del av magen. Noen ganger prosedyren omfatter også fjerning av en eller begge eggstokkene og egglederne." Den klinikken bemerker at livmoren også kan fjernes gjennom et snitt i vagina. Vaginal rute er den foretrukne metoden, som det er mindre invasiv enn å åpne buken. Operasjonen tar vanligvis omtrent to timer og er ofte en innleggelse prosedyre. Å behandle smerter etter inngrepet, er det viktig å ta all din smerte medisin, bruk en varmepute, begrense ytterpunkt av dine fysiske bevegelser og spise sunt. Fullstendig gjenoppretting tar vanligvis 4-8 uker.

Hvorfor gjør en kvinne Få en hysterektomi?

Hysterektomier utføres av ulike grunner. De vanligste er gynekologisk kreft, fibroids, endometriose, livmor prolaps, vedvarende vaginal blødning og kroniske bekkensmerter. Gynekologisk kreft er noen kreft som påvirker en kvinnes reproduktive organer. Fibroids er godartede svulster i livmoren som kan forårsake vedvarende blødninger, anemi, bekkensmerter og blæretrykket. Endometriose er når vevet foring livmoren ekspanderer utover i livmoren og på eggstokkene. Livmor prolaps er når livmoren synker inn i vagina, noe som kan føre til inkontinens og problemer med avføring. Disse alvorlige forhold er ofte kureres kun med en hysterektomi.

Hva er overgangsalder?

Menopause er prosessen en kvinnes kropp går gjennom som hun kommer til slutten av hennes fruktbarhet. The Mayo Clinic definerer overgangsalder som "... permanent slutten av menstruasjon og fruktbarhet ..." Dette skjer når den begrensede mengden av egg i en kvinnes eggstokker renner ut. Dette tap av fruktbarhet forårsaker østrogen i en kvinnes kropp for å minske langsomt. Dette fører til en rekke vanskelige symptomer. En kvinne som lider gjennom overgangsalderen kan oppleve kramper, plutselige humørsvingninger, en dypere stemme, depresjon, smerter og plager, lett tretthet, økt hårvekst - også på leppen, og en følelse av tap. Dette skjer vanligvis under et kvinne midten alder, men en hysterektomi utløser ofte tidlig overgangsalder. Dette er en plutselig og noen ganger ødeleggende utbruddet av overgangsalder symptomer på en mye yngre alder enn normalt.

Hva er tidlig overgangsalder Fatigue?

Tidlig menopause tretthet er en rekke symptomer og tilstander som forårsaker en kvinne å bli lei lettere og føler seg svakere enn normalt. Symptomene på tidlig overgangsalder tretthet er i hovedsak de samme som symptomer på overgangsalder tretthet generelt. Fysiske symptomer inkluderer nattesvette, hetetokter, søvnløshet, hodepine og ledd eller muskelsmerter. Ofte vil en kvinne opp i vekt i overgangsalderen, spesielt rundt magen. Vannretensjon er svært vanlig. Emosjonelle symptomer kan omfatte angst, depresjon, intense cravings, og hukommelsestap. Disse symptomene vil være mer alvorlig i tidlig overgangsalder tretthet. Dette er fordi østrogennivået i kvinnens kropp ikke har mulighet til å minske langsomt over en periode på flere år. Med en hysterektomi, blir østrogen nivå i en kvinnes kropp avskåret plutselig og fullstendig, noe som fører til en hurtig og kraftig angrep av menopause symptomer.

Hva er behandlingen for tidlig overgangsalder Fatigue?

Umiddelbart etter en hysterektomi, bør kvinnen få østrogen så raskt som mulig. Dette vil bidra til å holde symptomene ned til et minimum. Hvis østrogen ikke er gitt umiddelbart, vil hun vanligvis lide gjennom depresjon, angst, hjertebank, hetetokter, svetting, irritabilitet og mer. Den vanligste behandlingen en lege vil foreskrive for tidlig overgangsalder er hormonbehandling. Denne behandlingen introduserer hormoner som forsvinner på grunn av en hysterektomi, som østrogen. Ettersom tiden går, vil legen redusere doser sakte for å hjelpe etterligne naturlig overgangsalder.
Ikke alle kvinner kan håndtere hormonbehandling. Hvis HRT er utilgjengelig, kan en lege foreskrive antidepressiva for å håndtere depresjon forårsaket av tidlig overgangsalder. Han kan også foreskrive medisiner som Neurontin og klonidin å hjelpe med hetetokter. Hvis en kvinne ønsker mer naturlige behandlinger, er det mulig å behandle disse symptomer ved å forbruke soya, alfalfa, fenikkel og andre planter. Disse plantene inneholder forbindelser som kalles fytoøstrogener. Bernie Noe, ND, av Green Mountain Natural Health rapporterer at disse forbindelsene kan bidra til å avlaste hetetokter, kramper og andre menopause-relaterte symptomer. Avspenningsteknikker som yoga og meditasjon også kan bidra til å berolige en tanke engstelig fra hormonubalanse.

Om svart cohosh og overgangsalder

En av de vanligste klagene blant kvinner i overgangsalderen er de uventede bølger av kroppsvarme, eller hetetokter. Kvinner som opplever alvorlige hetetokter tendens til å svette voldsomt. I noen tilfeller er det mulig å ha en følelse av ikke å være i stand til å fange pusten eller å føle en følelse av panikk.
Mens det er mange legemidler på markedet i dag for å redusere hetetokter, noen foretrekker en mer naturlig rute og velger å ta klaseormedrue.

Hva er black cohosh

Klaseormedrue er en urte supplement særlig brukt for hetetokter brakt videre av menopausal hormonsvingninger.
Klaseormedrue (Actaea racemosa og / eller Cimicifuga racemosa) er en flerårig plante knyttet til soleiefamilien og innfødt til Nord-Amerika.
En vanlig klaseormedrue preparatet er laget av røttene og underjordiske stengler. "En kommersiell standardisert klaseormedrue forberedelse er Remifemin, som inneholder klaseormedrue ekstrakt tilsvarende 20 mg av rot per tablett." Dette er en av de mer undersøkte preparater.

Historisk bruk

Klaseormedrue var en populær behandling for lindring av menstruasjonssmerter og overgangsalder som ble brukt av amerikanske indianere og amerikanske kolonister.
Indisk medisin brukes klaseormedrue for ubehag, nyresykdom, malaria, revmatisme og sår hals. I det 19. århundre Amerika, "black cohosh var et hjem middel som brukes for revmatisme og feber, som et vanndrivende, og for å bringe på menstruasjon."

Kliniske studier

Tidlige tyske studier som viste klaseormedrue forbedret menopausale symptomer, som angst, hetetokter, nattesvette og tørr skjede.
Og i en klinisk studie av 120 kvinner, klaseormedrue var mer effektive i å lindre hetetokter og nattesvette enn antidepressiva Prozac, ifølge University of Maryland Medical Center. Som sådan, eksperter konkluderer med at svart cohosh kan være et trygt og effektivt alternativ for kvinner som ikke kan eller vil ikke ta hormonbehandling for overgangsalderen. "

Betraktninger

Det har vært et betydelig antall rapporter touting farene ved hormonbehandling. Det amerikanske Food and Drug Administration har sagt at alle produkter som brukes for postmenopausale kvinner som inneholder østrogen må inneholde en advarsel etikett som sier at "langvarig bruk av disse hormonene kan øke risikoen for hjerteinfarkt, slag, blodpropp og brystkreft for noen kvinner. "
Hetetokter er ubehagelig, og til tider, pinlig. Andre menopausale symptomer, men ikke alltid like åpenbare, kan være like irriterende og inconveniencing. Som et alternativ behandling, har klaseormedrue vært en bevist lindrende middel for noen av disse klagene. Forske alternativer og uformelle diskusjoner med legen vil bidra til å gjøre overgangsalder gå litt mer jevnt.

Advarsel

Ikke bruk klaseormedrue hvis du er gravid eller ammende; ha en hvilken som helst type lever problemet; eller hvis du drikker alkohol i overkant.
Hold klaseormedrue unna barn og kjæledyr.
Før du tar klaseormedrue, eller noen annen urt eller medisin, bør du oppsøke lege.

Behandling av symptomer på overgangsalder

Overgangsalder er opphør av menstruasjon over en periode på 12 måneder og når eggstokkene slutter å fungere. En kvinnes kropp gjennomgår hormonelle endringer i overgangsalderen som forårsaker fysiske og følelsesmessige symptomer. Behandlinger er tilgjengelig for å gjøre overgangen mer utholdelig.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling (HRT) innebærer å ta østrogen eller østrogen og progesteron kombinert - hormoner som oppveier for fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan forårsake hetetokter og vaginal tørrhet, og HRT kan lindre disse symptomene. HRT, mens effektive, har vist seg å øke risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og brystkreft. På grunn av slike risikofaktorer, vil den enkelte og hennes lege trenger å få tilgang til risikoen og fordelene av HRT. Østrogen kremer er tilgjengelige for å bekjempe vaginal tørrhet. De kremer brukes daglig i to uker, deretter en gang eller to ganger i uken etter å opprettholde fuktighet.

Medisiner

Antidepressiva som Prozac og Zoloft kan være foreskrevet for å bidra til å dempe hetetokter og hjelp med emosjonelle problemer forbundet med fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan føre til tap av beinmasse, slik at leger kan foreskrive medisiner som Boniva å bekjempe osteoporose. Klonidin kommer i pille eller lapp form og kan bidra til å redusere hetetokter. Stoffet brukes hovedsakelig for høyt blodtrykk og kan ha ubehagelige bivirkninger.

Hjem Rettsmidler

Hetetokter kan utløses av visse vilkår eller matvarer som varme drikker, krydret mat, alkohol og varmt vær. Unngå disse forholdene eller matvarer kan hjelpe avverge hetetokter. Å spise sunt og trene regelmessig kan lindre symptomer på overgangsalder ved å redusere stressnivået. Bruk over-the-counter vaginal smøremidler som KY jelly for vaginal ubehag under samleie. Vitamin E og Black cohosh har blitt brukt til å redusere hetetokter, men ingen vitenskapelige bevis er tilgjengelig for å bekrefte deres effektivitet. Diskutere eventuelle treningsprogrammer, kostholdsendringer eller supplement inntak med legen din først.