Digidexo.com

sprukne lepper hvilke vitaminer

Sprukne lepper Symptomer

Fordi lepper er mer delikat enn andre områder av huden, kan det sprakk, peeling lag være en advarsel av dehydrering eller overeksponering for solen. Riktig beskyttelse vil bidra til å unngå eventuelle smertefulle tilstander.

Oversikt

Dehydrering, sykdom eller allergi er alle årsaker til sprukne lepper. Litt erfaring kronisk tørre lepper på grunn av tørt vær. Turister fra tropiske områder av verden som reiser til tørre og tørre områder opplever sprukne leppe symptomer oftere. Vurderer dine symptomer bidrar til å bestemme hvilke korrigerende tiltak for å ta.

Dehydrering

Leppene er en mer følsom del av huden, og dehydrering fører sprukne lepper. Kroppen er først og fremst vann, og utilstrekkelige mengder vann skaper en tørr, sprø utseende på leppene. For noen er tilstanden forverret av kløende hud på eller rundt leppeområdet. På grunn av at leppene har økt følsomhet, dehydrering viser raskere i munnen enn andre deler av huden.

Sun Eksponering

Soling kan være en katalysator til dehydrering fører til smertefulle tørr og sprukken hud vises på leppene. UV-lys fra overeksponering for solen skader den delikate lag av lepper som ikke har beskyttelses komponenter som andre deler av huden. Solens stråler ødelegge det ytterste laget på leppene, så chapping og cracking er symptomer på leppene forsøker å helbrede. Bruk verne leppepomade med solfaktor under langvarig soleksponering.

Spytt

Mens det kan være vanlig for folk å slikke sine lepper å belegge dem med fuktighet, gjør dette leppene enda mer chapped. Spytt fordamper raskt, og med fordampnings- ørsmå partikler av leppen overflaten fjernes. Påfør leppepomade å belegge leppene tørre elementer og beskytte dem mot UV-stråler.

Behandlinger

I tillegg til leppepomade, luftfuktere og renseanlegg holde luften fuktig å bidra til å eliminere urolig søvn fra sprukne lepper. Påfør kremer og balsamer over natten. Kremer med kosttilskudd for huden som vitamin E og vitamin B har hud reparerende egenskaper som hjelper den skadde huden leges raskere. Dette er spesielt nyttig siden du sover om natten holder deg fra slikker leppene eller bli utsatt for UV-stråler.

Hvordan kurere sprukne lepper i Toddlers

Tørr luft kan føre til sprukne lepper i småbarn. Småbarn som opplever sprukne lepper ofte reagere med å slikke sine lepper. Selv om dette gir midlertidig lindring, faktisk gjør det tilstanden verre, tørke ut leppene enda mer, og ofte forårsaker sprekker og blødende lepper. Du kan ikke være i stand til å stoppe barnet fra å slikke leppene, men det er ting du kan gjøre for å kurere sprukne lepper.

Hvordan kurere sprukne lepper i Toddlers

•  Påfør leppepomader med kakaosmør og / eller bivoks til pjokk lepper.

Påfør petrolatum til pjokk lepper.

Gi din pjokk et multivitamintilskudd daglig. De ekstra vitaminer vil hjelpe med healing.

Tilby pjokk mer vann.

Legg til en luftfukter til ditt hjem eller i rommet av pjokk.

6. Påfør en hydrokortison krem til pjokk sprukne lepper. Dette reduserer inflammasjon og kan anvendes i forbindelse med en leppebalsam eller petrolatum.

Påfør en resept styrke salve som heter 1-2-3 salve eller Rosen salve: 10 cc Burrow Solution, 20 g Aquaphor og 30 cc av sinkoksid lim. En farmasøyt kan blande dette for deg.

Remedy for Spedbarn sprukne lepper

Sprukket eller sprukken hud på leppene kan være en hyppig forekomst hos spedbarn. Spedbarn er utsatt for denne tilstanden hver gang det er en endring i værforholdene. Sprukne eller sprukken hud kan også skje når det er en mangel på enkelte vitaminer i kroppen, som et resultat av dehydrering, på grunn av noen medikamenter eller allergener, eller når barnet har pusteproblemer eller søvnapné, som krever ham til å puste gjennom munnen.

Måter å behandle

Behandling av denne relativt ukomplisert tilstand hos spedbarn er en utfordring. Dette gjelder spesielt med midler i form av lokale anvendelser, siden spedbarn er tilbøyelige til å slikke sine lepper, som gjør bruk av topiske midler mindre effektive, og til og med farlige til tider. Som et resultat av farene forbundet med små spedbarn slikker sine lepper, kan bruk av aktuelle behandlinger som chapstick ikke være tilrådelig. Vanlig unflavored lip balm brukes om natten etter at barnet sover og ikke utsatt for slikking kan være tilrådelig, under veiledning av barnelege, men generelt andre metoder bør prøves først som ikke bærer risikoen for utilsiktet inntak. Ett av disse tiltakene innebærer å holde barnet hydrert, noe som betyr eller et barn seks måneder eller eldre, noe som gjør at barnet drikker nok vann.

Forebygging Sprukne Lips

Det er flere andre nyttige skritt å ta for å bøte sprukne lepper, som dekker barnets lepper, spesielt om vinteren. Dette kan forhindre at vinden på leppene og chapping dem. Du kan også dekke babyer munnen når du er ute i solen ved hjelp av et lett skjerf eller et annet objekt for å unngå solbrenthet. En annen idé for å holde fuktigheten i leppene er å vaske barnets lepper med kaldt vann i minst 10 til 20 ganger om dagen i ca 30 sekunder hver gang. Når barnet går i dvale, kan vaselin brukes, så det tørker raskt. Når brukes om natten, vil barnet ditt ikke har en sjanse til å slikke det. Du kan også bruke en avfukter i stedet der barnet sover eller tilbringer mesteparten av sin tid for å rette sprukne og sprukne lepper.

Naturlig rettsmidler

Du kan også være i stand til å behandle sprukne og sprukne lepper ved å supplere ditt barns kosthold med vitamin E eller ringblomst, som begge kan administreres oralt. Andre nyttige tilskudd inkluderer bruk av kamille, eller anvendelsen av rå agurk. Disse kan ha en avkjølende effekt på leppene.

Hjem rette for sprukne lepper

Hjem rette for sprukne lepper


Sprukne lepper kan være forårsaket av en rekke forhold. Noen mennesker er kronisk dehydrert mens andre bruker for mye tid i solen. Sprukne lepper kan også være forårsaket av allergi, sykdom, vitaminmangel, røyking, kjemisk eksponering, og en rekke andre årsaker. Selv kaldt og vindfullt vær kan føre til sprukne lepper.

Uavhengig av årsak, er det viktig å behandle leppene dine så tidlig som mulig for å både forebygge ytterligere skade og lindre smerten forbundet med sprengning. Det finnes en rekke hjem rettsmidler du kan prøve å behandle, og noen ganger til og med forhindre, sprukne lepper.

Øk din Vitamin A Intake

Vitamin A er et viktig vitamin for sunn hud. Pass på at maten du spiser er rike på vitamin A - inkludert gulrøtter, tomater og grønne grønnsaker. Tar en vitamin A supplement kan hjelpe hvis du ikke spiser nok av de nevnte matvarene. Hvis leppene er allerede sprukket, kan det være lurt å ta en vitamin A gelcap, punktere den med en ren pinne eller nål, og gni den flytende vitamin A på leppene for å fremme helbredelse.

Holde seg hydrert

Drikk rikelig med vann og ikke-koffeinholdige drikker og samtidig unngå alkoholholdige drikkevarer. Som du blir dehydrert, vil huden din, inkludert dine lepper, blir tørr og sprukken. Koffein og alkohol har en tendens til å tørke kroppen slik at du ønsker å ta spesielt vare for å unngå drikkevarer som inneholder heller, spesielt hvis du har kronisk tørre lepper.

Unngå vaselin

Unngå å bruke produkter som inneholder vaselin eller noen form for petroleum biprodukt på leppene. Disse produktene lure huden inn følelsen hydrert når egentlig alt de gjør er å danne en barriere som hindrer fuktighet. Dine lepper kan føle seg bra midlertidig, men du vil finne deg selv stadig reapplying din leppepomade, fordi det ikke er virkelig fungerer.

Naturlige Beroligende Behandlinger

Du trenger ikke å løpe ut og kjøpe dyre leppepomader å kurere dine sprukne lepper. Du sannsynligvis har en rekke utrolige beroligende midler rett i kjøkkenskapet. Prøv å bruke olivenolje, honning, aloe vera gel eller kakaosmør på leppene. Gni en skive agurk på leppene kan hjelpe lindre smerte og hydrat leppene også.

Wear Sunscreen

Husk at dine lepper kan bli chapped og sprakk året, ikke bare i løpet av de blåsende vintermånedene. Husk å bruke en leppepomade med solfaktor i det året for å hindre skade på dine lepper.

Rettsmidler for sprukne lepper

Sprukne lepper kan skje omtrent som helst på året. De kan være forårsaket av vind, kulde eller varme, og varierer fra å være irriterende for smertefulle. Leppepomader for å kurere dette problemet kan kjøpes, men kostnadene kan legge opp når andre rimeligere alternativer er tilgjengelige. Sprukne lepper kan unngås ved å drikke mer vann, ved hjelp av aloe vera gel, gni på antibiotika salve, ta ekstra B-vitaminer, eller bruke agurk skiver til leppene.

Drikkevann

Sprukne lepper kan være forårsaket av en mangel på fuktighet. Ved å drikke mer vann, det gir huden med mer fuktighet. Jo mer fuktig hud, jo mindre sannsynlig leppene skal bli chapped eller sprekker. Den daglige anbefalte vanninntaket er ca 8 kopper per dag. Vær forsiktig med å slikke leppene, så spytt kan faktisk føre til at sprukket hud å forverres.

Aloe Vera

Aloe vera er en naturlig fuktighetskrem og kan bidra til å holde leppene fra tørking. Aloe vera gel kan brukes direkte fra anlegget ved å bryte åpne et blad / stengel. Gelen på innsiden av bladet kan brukes som det er nødvendig. Aloe vera gel kan også bli funnet på de fleste apotek og supermarkeder.

Antibiotisk salve

Et tynt belegg av antibiotisk salve, som neosporin, skal gnis mot leppene. Sprukne lepper kan tillate en masse bakterier å komme inn i kroppen som normalt filtreres ut. Salven vil bidra til å helbrede sprekker og gi fuktighet til skadet hud samt hindre smitte.

B-vitaminer

Ofte er sprukne lepper relatert til mangel på B-vitaminer. Spise mat med høyt riboflavins (vitamin B2) kan bidra til å forebygge sprukne lepper. Legge til mat som bananer, chili peppers, linser og poteter til kostholdet kan legge de ekstra B-vitaminer i kroppen kan være mangler. B-vitaminer er også vannløselige, slik at mer vann drakk når du spiser dem, jo ​​lettere er det for dem å sirkulere.

Agurk Slices

Ja, dette er et tradisjonelt middel for puffy øyne, men kan også arbeide for leppene. De agurk skiver fungerer på samme måte for leppene. De inneholder for det meste vann, og når den brukes til leppene, overfør vannet til den sprukne hud på leppene.

Hva er behandlingen for Alvorlig Sprukne lepper?

Sprukne lepper kan være pinlig og ubehagelig. Sprukne lepper skje uansett sesong, og noen ganger medføre mer når du er på medisiner som tørker ut huden. Det er naturlige behandlinger tilgjengelig for å helbrede og forebygge alvorlige sprukne lepper.

Årsaker til Alvorlig Sprukne Lips

Mange faktorer bidrar til alvorlige sprukne lepper. I vintersesongen, kan vinden, kald og tørr luft føre til tørking så vel som solen i sommermånedene. Alvorlig sprukne lepper også resultater fra puste gjennom munnen som det tørker leppene. Medisiner for å behandle akne som Roaccutane forårsaker alvorlig chapping. Andre årsaker inkluderer leppe slikking, vitaminmangel og utilstrekkelig vannforbruk.

Naturlige behandlinger for å helbrede Sterkt Sprukne Lips

Naturlige produkter er tilgjengelige for å helbrede alvorlig tørre lepper. Noen naturlige emollients inkluderer: bivoks, vitamin E, avokadoolje, mandelolje, shea og kakaosmør.

Oljebaserte produkter for sprukne lepper

Det er vanlig å bruke vaselin eller Chapstick tørke leppene, men oljebaserte produkter skape en rebound effekt av sprukne lepper. Petroleums utgangspunktet hydrater leppene, men søknaden hemmer huden fra å være i stand til å puste, skape celle dehydrering og økt sprukne lepper mellom produktbruk. Denne avhengigheten av petroleums er ikke en effektiv behandling.

Forebygging

Solkrem er ikke bare for kroppslige bruk. Solkrem beskytter leppene også mot solens skadelige stråler som kan tørke og brenne leppene.

Drikk rikelig med vann.

Bruk en luftfukter for å øke fuktigheten i luften.

Slutte å røyke. Røyking fjerner naturlige oljer fra leppene.

Alternativ medisin

Det er mange ayurvediske rettsmidler for sprukne lepper.

Påfør sennepsolje, sesamolje eller kokosnøttolje. Dette vil bidra til å holde leppene smidig og fuktig.

Påfør avklart smør 2 til 3 ganger om dagen til sprukne lepper.

Vitaminer for sprukne lepper

Alvorlig sprukne lepper kan være et tegn på vitaminmangel. Riboflavin, Vitamin B1 og B6 helbrede tørre, sprukne lepper. Disse vitaminene hjelp reparere vev er nødvendig for friske lepper. Vitamin E, som er en antioksidant gir fuktighet og smøremiddel for huden.

Andre tilskudd omfatter linfrøolje og fiskeolje. Essensielle fettsyrer gi næring og fuktighet til huden.

Hjem rettsmidler for Corner sprukne lepper

Menneskelige lepper ikke produserer naturlige oljer for å beskytte dem mot ekstreme i temperatur og klima. Lepper ofte blir tørr, sprukken eller sprukket under ekstreme forhold slik som veldig kald vind eller ekstremt lav luftfuktighet. Tørre og harde vintre kan føre til like mye chapping som tørre somre gjør. Corner sprakk lepper er ubehagelig og til og med smertefull, og du bør behandle dem så snart som mulig.

Rehydrering

Den viktigste årsaken til sprukne lepper er dehydrering. I ekstremt tørt klima, leppene er mer sannsynlig å sprekke fordi det ikke er nok fuktighet for å holde dem myke og smidige. Derfor er det mest logiske metode for herding sprukne lepper å rehydrere ved å drikke mer væske enn vanlig.

Drikker masse vann ikke bare bidrar til å redusere sprekkdannelser i leppene, men det reduserer også tørrhet i huden på resten av kroppen din. Selv drikker andre væsker vil også bidra til å redusere tørrhet i leppene, er vann definitivt den beste og mest effektive ting å drikke.

Aktuelt treatements

Det er mange forskjellige stoffer som du kan bruke på leppene for å redusere forekomsten av sprekker og relaterte symptomer. Den vanligste stoffet å gjelde for dine lepper er vaselin eller leppepomade. Imidlertid kan ren ghee (klaret smør) eller vanlig smør også brukes på leppene for å redusere sprekkdannelse. Selv om det kan være rotete, det er mye mer effektivt enn vanlig over-the-counter leppepomade. Å gjøre en lime ut av roseblader dynket i melk kan også hjelpe ikke bare å helbrede tørrhet i leppene dine, men også for å gjenopprette sin naturlige rosa farge. Aloe vera gel kan også hjelpe lindre smerten av sprukne lepper samt helbrede dem.

Vitaminer

Corner sprakk lepper er ofte et resultat av et vitamin A-mangel. Du kan øke vitamin A inntak lettest ved å ta vitamintilskudd som du kan få fra din lokale helsekost butikk eller apotek. Men mange mat inneholder vitamin A. Disse matvarer inneholder gulrøtter, grønne bladgrønnsaker, tomater, belgfrukter og hele korn matvarer. Ved å øke forbruket av disse matvarene, vil du øke vitamin A i kroppen din, og vil bidra til å redusere forekomsten av sprukne lepper.

Hjem rettsmidler for tørre, sprukne lepper

Den store synderen bak tørre, sprukne lepper er forårsaket av en reduksjon i fuktighet. De naturlige oljene i leppene blir utarmet av solen og overflødig king. De vil da ha en tendens til å sprekke og selv blø. Det er enkle hjem rettsmidler og forebyggende tiltak som vil bidra til å berolige lepper og gjenopprette deres sunnhet. Å se en hudlege anbefales også, hvis det er nødvendig.

Årsakene til tørr, sprukne lepper

For mye eksponering for kaldt vær eller for solen kan ta sitt toll på leppene. I tillegg, røyking, dehydrering, allergi mot kosmetikk eller såper, eller mangler i vitamin A, B, C og riboflavin kan legge til ubehag forårsaket av sprukne lepper. Det kan også være som et resultat av infeksjoner eller hudlidelser.

Hjem rettsmidler for tørre, sprukne lepper

En av de enkleste måtene å lette tørre, sprukne lepper er å holde kroppen din godt hydrert ved å drikke mye vann daglig. Du kan selv sette en våt klut direkte på leppene. Agurk skiver gnidd på leppene og deretter bruke aloe vera gel kan være lindrende. Bruk en leppepomade med solfaktor ofte for å lindre dine lepper og holde dem myke.

Gjøre å ta en multi-vitamin og jern tabletter del av din daglige rutine. Vitamin A bidrar til å reparere huden, og B-tabletter er gode hjelpemidler i tillegg. Bruk leppestifter som har en lun effekt å fukte leppene. Bruk en tannbørste med myk bust som forsiktig kan flasse vekk de døde cellene på leppene. Hold en luftfukter i rommet for å overliste tørrhet. Unngå å slikke eller bite leppene. Noen mennesker har allergi mot visse munnskyllevann eller tannkrem, så vær klar over hva som passer deg best.

Påfør sink oksid salve som kan beskytte leppene mot siklende i natt. Lepper som er sprukken er mer utsatt for infeksjoner, så en antibiotisk salve kan være nyttig. Melk fløte eller klarnet smør kan bidra til å myke lepper før sengetid.

Et sunt kosthold for Lips

Inkluder matvarer som er rike på vitamin A i ditt daglige kosthold. Dette omfatter hele korn, belgfrukter, tomater, gulrøtter og grønne grønnsaker. Du kan lage en sunn drikk ved å legge til 1 ss. hver av spinat, vann karse og gulrot juice, 2 ss. av hvetekimolje, og 1 ss. av gjær til et glass tomatjuice.

Hvordan behandle sprukne lepper med hjem rettsmidler

Hvordan behandle sprukne lepper med hjem rettsmidler


Sprukne lepper vondt når smilende, spise, drikke og bare om noe å gjøre med å bevege leppene. Sprukne lepper er mer vanlig i vintermånedene på grunn av lav luftfuktighet. Våre lepper mangler den naturlige oljen huden vår gjør for å beskytte mot tørr hud. Bare ved å prøve å glise eller smile når leppene er chapped kan sprekke og skade lepper.

Bruksanvisning

Bruk en leppepomade med solfaktor i den. Solen kan tørke ut leppene våre, så vel som huden vår, så å bruke en leppepomade med solfaktor vil hjelpe behandle sprukne lepper og hindre sprukne lepper oppstår.

Bruk en kremet leppestift eller lipgloss hver dag. Den kremete leppestift eller lipgloss hjelper berolige leppene når de blir chapped. Leppestift eller lipgloss kan også hindre sprukne lepper fordi det er ugjennomsiktig og bidrar til å filtrere ut harde lys.

Drikk rikelig med væske hver dag for å fukte leppene fra innsiden og ut. Drikking flere gram vann noen få timer kan berolige sprukne lepper og hindre sprukne lepper i første omgang.

Påfør sink oksid til dine lepper hver kveld før sengetid. Mange mennesker har en tendens til å sikle i søvne som kan irritere sprukne lepper og forårsake sprukne lepper. Sinkoksid fungerer som en barriere og beskytter leppene fra chapping fra sikkel.

Påfør bag balsam for leppene som normalt brukes av bønder til å berolige jur av en ku. Bruk den til dine lepper i 1 til 2 dager, og det skal bidra til å berolige sprukne lepper. Bag balsam kan bli funnet på gården forsyne butikker, veterinær forsyne butikker, enkelte apotek og helsekostbutikker.

Ta en liten bit av olivenolje, nok til å fylle et shot glass, og bruke det på leppene hver dag frem til de sprukne lepper er leget. Du kan fortsette å bruke den så lenge du ønsker å hindre sprukne lepper fra å vende tilbake. Du kan også gni den kjøttfulle siden av en tomat på leppene hvis de er virkelig chapped. Dette kan svi litt så bruk den med forsiktighet.

Sett litt sukker på en halvdel av en sitron og gni det på leppene. Påfør glyserin etter å gjøre dette for å holde leppene fuktig. Dette er en enkel og effektiv hjelp.

Tips og advarsler

  • Du kan også gni litt av 100 prosent appelsinjuice på leppene dine hver dag. Dette kan brenne avkortet leppene litt i begynnelsen, men er svært effektiv i behandling av sprukne lepper. Appelsinjuice bør avlaste de sprukne lepper innen 24 timer, hvis ikke så gjenta prosessen til leppene dine er bedre.
  • En liten bit av en agurk gnidd på leppene kan også hjelpe lindre såre og sprukne lepper. Agurk skal hjelpe berolige dine lepper umiddelbart.
  • Påfør Aloe Vera til dine sprukne lepper, og det bør berolige dem umiddelbart. Hold bruk av Aloe Vera før leppene blir helbredet.
  • Sprukne lepper kan bli infisert. For å hindre smitte, bruke en antibiotisk salve som kan finnes over-the-counter på ditt lokale apotek.
  • Vær forsiktig med en vitamin mangel. Hvis du ikke får nok vitamin B og jern, kan det føre til sprukne lepper. Den beste tingen å gjøre er å ta en multivitamin daglig.
  • Ikke slikke leppene. Når du slikke leppene du bruke en fuktighets men luften tørker raskt fuktighet, og tørker leppene, derfor forårsaker sprukne lepper.
  • Se opp for tannkrem, munnvann, og godteri fordi smakstilsetning kan forårsake sprukne lepper.

Hvordan Heal sprukne lepper

Hvordan Heal sprukne lepper


Ikke bare er sprukket, sprukne lepper skjemmende, kan de også føre til store smerter med selv den minste bevegelse. Sprukne lepper gjør smilende ut av spørsmålet og snakker smertefullt. Hvis du føler at du har prøvd alt, ikke bekymre. De løsninger og tiltak som tilbys her vil gi dine lepper rask lindring og har din dem følelsen myk, smidig og oppfostret på et blunk. Smerten av de sprukne lepper er snart bare et minne.

Bruksanvisning

Hvordan Heal sprukne lepper

•  Vær oppmerksom på no-no-tallet. Lag en liste over hva du ikke bør gjøre. Hvis du har tørre, sprukne lepper, motstå trangen til å slikke dem. Dette forsterker bare problemet, forårsaker ytterligere sprekker og chapping. En røyker ikke. Røyking tørker ut huden din, inkludert huden på leppene. Unngå overforbruk av kosmetikk i løpet av denne tiden. Mens det kan være fristende å prøve å dekke leppene med leppestift eller lipgloss, disse gjør noe for å rette på problemet og kan faktisk forverre den.

hydrat huden din. Det er små ting du kan gjøre for å hjelpe dine lepper som ikke krever søknad noe til dem. Bruk en luftfukter når det er mulig. Dine lepper lider av en mangel på fuktighet. Hydrat luften rundt deg til å bekjempe tørrhet. Drikk rikelig med vann. Vann er en flott, naturlig måte å hydrat huden din fra innsiden og ut.

Tenk kostholdet ditt. Vitamin C og B vitaminer er viktig for sunn hud og lepper. Sørg for at du får nok av disse i kostholdet ditt gjennom friske grønnsaker og frukt. Hvis leppene er for følsom til å bite i en appelsin, legg vitamintilskudd i kostholdet ditt. B-vitaminer er best når du er i en sublingual skjema for rask absorpsjon i kroppen din. Dette er ikke en rask løsning, men en langsiktig løsning å warding av tørre, sprukne lepper.

Bruk bakterier-kampene honning. Hvis leppene er kontinuerlig sprukken og sprekker i hjørnene av munnen din, kan det være forårsaket av overskytende bakterier. Honning er et naturlig antibakterielt middel og kan anvendes for å herde de tørre lepper.

Bruk honning på leppene liberalt. La den tørke i ca 30 sekunder da gjelde vaselin direkte på toppen av det. Etter ca 15 minutter fjern forsiktig petroleum gelé og honning med hjørnet av en varm, våt vaskeklut. Gjør dette to ganger om dagen i en uke, og du vil se en bemerkelsesverdig endring.

Bruk grønnsaker og planter. Aloe Vera er kjent for sine hud-beroligende og helbredende egenskaper. Bruk den sjenerøst til dine lepper to ganger om dagen for å hjelpe i helbredelsesprosessen og fjerne stikket av alvorlig tørrhet.

Og agurk er ikke bare for å krympe poser under øynene. Forsiktig klapp leppene med en agurk å lette hevelse som kan oppstå når leppene er chapped for en lengre periode. Gjør dette så ofte som du trenger rask lindring.

Hvordan Heal eller kurere sprukne lepper

Hvordan Heal eller kurere sprukne lepper


Sprukne lepper oppstår når de ikke får nok fuktighet. Dette skyldes flere faktorer, blant annet forholdene i atmosfæren, eller hvis kroppen er dehydrert. Sprukne lepper er også symptomer på visse allergier og sykdommer. Hvis ikke behandles, sprukne, sprukne lepper er smertefullt og ubehagelig. Mens det er ingen kur for sprukne lepper, de er nesten alltid enkle å behandle og forebygge.

Det er i Air

Været spiller en viktig rolle i å bidra til sprukne lepper. Kulde, vind og sol hele tørke ut huden og leppene er intet unntak. Tørr luft innendørs kan også føre til sprukne lepper. Hvis du bruker tørr varme om vinteren, bør du vurdere å bruke en luftfukter å sette fuktighet tilbake i luften. De uten luftfukter kan også treg putre en stor kjele med vann på komfyren for å legge fuktighet til luften.

Dehydrering

Du kan ha sprukne lepper fordi du er dehydrert. For å sikre at kroppen får nok vann, drikke minst åtte glass vann hver dag. Unngå salt, alkohol og koffein vil også bidra til å hindre at leppene fra å bli for tørr.

Allergiske Reaksjoner

Ulike såper, kremer og kosmetikk mange også føre til sprukne lepper. Faktisk kan det hende at tørr hud være et resultat av en allergi, og ikke været eller mangel på fuktighet. Hvis du finner visse produkter forårsake utslett, tørr hud, hevelse eller ubehag på leppene samt andre områder av kroppen din, unngå å bruke.

Behandle sprukne lepper

En vitamin mangel kan også føre til sprukne lepper. Hvis du ikke får nok vitamin B-2, bedre kjent som riboflavin, vil det føre til at huden til å tørke. Prøv å spise mat rik på B-2 inkludert lever, spinat, rødt kjøtt og yoghurt.

Unngå slikker leppene som kombinasjonen av spytt pluss tørr luft, vind eller sol vil føre til ytterligere tørrhet. Petroleum gelé og over-the-counter leppe smokker er de beste løsninger for sprukne lepper. Iført en SPF leppepomade eller leppestift før trosset elementene vil beskytte leppene mot eksponering for solen. I tillegg til beroligende leppene, vil disse fungere som barrierer og hindre tørrhet.

Når skal man oppsøke lege

Hver nå og da sprukne lepper er symptom på noe mer alvorlig. Hvis fuktighetskremer ikke hjelper, og det er kontinuerlig cracking, peeling og blødning, gjøre en avtale for å se din lege. Han vil hjelpe deg å avgjøre om det er en allergi eller symptom på en annen sykdom. Han kan også foreskrive en beroligende krem ​​eller salve.

Årsaker til Tørre sprukne lepper

Det offisielle navnet for sprukne lepper er chelitis. Men du finner den ved sprukne og tørre lepper er en plage. Sprukne lepper kan være et resultat av noen andre fysiske tilstand samt å være forårsaket av allergi og mat.

Dårlig vær

Når været er kaldt, leppene får tørr fra dehydrering og dette fører til smertefulle sprekker og avskalling, ifølge Dermadoctor.com. Sett et voksbasert balsam på leppene før venturing utenfor. Dette vil beskytte leppene dine så vil en fukt-rik leppestift.

Andre hensyn

Bortsett fra kaldt vær, kan andre faktorer føre til sprukne lepper inkludert periodontal (tyggegummi) sykdom eller svulster i munnen. Velig kan en dyp rensing av munnen av en tannlege bidra til å eliminere problemet med sprukne lepper. Hvis du har en auto-immune tilstand, slik som lupus, kan dette føre til tørre, sprukne lepper fordi leppene blir ekstremt sensitiv for sol.

Tannkrem

Hvis tannkremen inneholder sodium lauryl sulfate, kan det være den skyldige. Det kan føre til sprukne lepper samt irritasjon i huden.

Fototoksisitet

Visse matvarer kan føre til fototoksisitet, som er når øyne eller hud (eller lepper) blitt svært følsom for sollys og andre former for lys, ifølge Cancer.gov. Spise fiken kan gjøre leppene fototoksisk. Sitrusfrukter kan gjøre det samme som kan sikkert essensielle oljer og narkotika. Når fototoksisitet oppstår, kan blemmer føre.

Allergier

Hvis du er allergisk mot nikkel, kan dette føre til sprukne lepper. Ikke legg metallgjenstander i munnen eller i nærheten av dine lepper. Du kan være allergisk mot det røde fargestoffet i tannkrem eller munnvann eller godteri. Noen mennesker er allergiske mot kanel smaken, kalt cinnamates, som kan tørke ut leppene.

Produkter og medisiner

Noen leppeprodukter inneholder et stoff som heter fenylsalicylat og dette kan være irriterende leppene. Hvis du tar B12 kosttilskudd er det en mulighet for at du har utviklet en allergi mot kobolt, noe som fører crusty, hevelse lepper, som får verre hvis leppene er utsatt for vær og vind. På samme måte, kan for mye vitamin A føre peeling lepper. Vitamin A finnes i medisiner Accutane og Soriatane. Hvis du får mer enn 25 000 IU av vitamin A hver dag, det er for mye, ifølge Dermadoctor.com.

Perleche

Hvis du er diabetiker, kan du bli utsatt for en tilstand som kalles perleche, som er forårsaket av en gjær (candida) infeksjon og kan rote opp leppene og forårsake sprekker og skalering på kantene av munnen. Alle kan få dette, men diabetikere er spesielt sårbare.

Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi?

Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi? Dette er et vanlig spørsmål er dagens hektiske samfunn der folk vanligvis stappe så mye inn i hver dag som overhodet mulig. Denne livsstil forårsaker stress og fattig diett, som også bidrar til mangel på energi. Sammen disse kan føre til et svekket immunforsvar, virusinfeksjoner, kronisk utmattelsessyndrom og andre former for trøtthet.

Bekreft Årsak

Hvis du lider av en alvorlig mangel på energi, ta kontakt med legen din for å utelukke eventuelle alvorlige helseproblemer. Mange sykdommer som Addisons sykdom, kan være årsaken til kronisk, nådeløs tretthet. Kronisk tretthetssyndrom er en annen og mer vanlig årsak til en mangel på energi.

Ernæring Først

Du bør først justere kostholdet ditt hvis du lider av en mangel på energi. Ofte et næringsstoff-utarmet dietter er den viktigste årsaken til tretthet. Bearbeidet mat har viktige næringsstoffer fjernes, slik kroppene våre sulter for drivstoffet den trenger for å fungere sitt beste. Prøv å legge hele matvarer og eliminere bearbeidet mat. Du kan raskt se en forskjell i energinivået.

Ikke glem viktigheten av søvn og trening. Du kan ikke innse hvor viktig en full åtte timers søvn er hver natt. Trening, tro det eller ei, kan raskt gi deg et løft for å komme gjennom resten av dagen. Hvis du lider av at 15:00 drag, kan en rask spasertur være akkurat det du trenger. Hvis, etter å ha prøvd disse forslagene, du fremdeles føler deg utmattet, er du klar til å utforske måter å supplere din diett med visse vitaminer.

Lær hvilke vitaminer er bra for mangel på energi

De vanligste vitaminer anbefales for energi er B-vitaminer --- folsyre, niacin og tiamin, sammen med de mer lett gjenkjennelige B1, B6 og B12. B-vitaminer er naturlige energi boosters fordi de bidrar til å konvertere mat til brukbar energi. B-vitaminer også forbedre hjernens funksjon. B-vitaminer kommer i pilleform, som væsker og selv som injeksjoner.

En annen vitamin for arsenal er CoQ10. Denne antioksidant er nødvendig av hver celle for å produsere energi for kroppen. Den vanlige dose er 300 mg fordelt på tre doser på hver 100 mg, som ble tatt ved hvert måltid.

Essensielle fettsyrer (EFA) er essensielle for økt energi samt å være godt for hjertet. Mens finnes i mange matvarer, er fettsyrer lett skadet og er derfor funnet å være mangelfull i de fleste dietter. Den anbefalte dosering er mellom 4000 og 6,000mg per dag.

Magnesium er et mineral som nesten alle er mangelfull i. Mens 500mg er et godt mål, er det best å bygge opp til dette beløpet gradvis for å unngå en lakserende effekt.

DHEA er et annet viktig næringsstoff for energi. Det er lurt å be om en blodprøve for å måle dine nivåer av DHEA før du begynner tilskudd. En gjennomsnittlig dose ville være 25 mg per dag.

Vær sikker på at du diskutere alle vitaminer og kosttilskudd som du tar med legen din, spesielt hvis du tar noen reseptbelagte medisiner. La ham overvåke utviklingen for å sikre ingen bivirkninger.

Hvilke vitaminer bør betaken for energi?

Hvilke vitaminer bør betaken for energi?


Kroppen er avhengig av forskjellige typer av vitaminer og mineraler for riktig funksjon. Dette inkluderer vitaminer som bidrar gi energi til den menneskelige kropp. Gjennom en balansert diett, er en typisk person i stand til å oppnå et riktig nivå av disse vitaminer og mineraler. Men å opprettholde et balansert kosthold er en utfordrende oppgave. Derfor er det mange enkeltpersoner slå til kosttilskudd for å opprettholde et riktig nivå av vitaminer og mineraler som er nødvendige for energiproduksjon.

B-vitaminer

B-vitaminer er viktig i den generelle metabolske prosessen. De er sentrale elementer i å bryte ned karbohydrater til glukose. Nettoeffekten av denne prosessen er å generere energi for kroppen. Den mest betydningsfulle av de åtte være vitaminer er nødvendig for etableringen energi er B2 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), pyridoksin (B6), (B9) folsyre og (B12) cyanokobalamin

Iron

Jern er også en del av prosessen for generering av energi i den menneskelige kroppen. Jern er viktig i produksjon av hemoglobin. Hemoglobin er element av røde blodceller i formidler oksygen gjennom kroppen, viktig for produksjon av energi. Hvis en persons jernnivået faller, røde blodceller er i stand til å gjennomføre tilstrekkelig oksygen i hele kroppen som resulterer i tretthet.

Voksne kvinner har en tendens til å trenge jerntilskudd, mens menn generelt innta tilstrekkelige mengder på egen hånd og uten ytterligere hjelp.

Magnesium

Magnesium er også nødvendig for generering av energi i kroppen. Mangnesium er involvert i produksjonen av det som kalles ATP. ATP er den primære molekyl som produserer energi i kroppen. Hvis det er en magnesiummangel i celler er de ikke i stand til å fremskaffe den nødvendige energi for riktig funksjon av menneskekroppen. Når dette skjer en person vil oppleve kronisk tretthet.

Balansert diett mot kosttilskudd

I den beste av alle mulige verdener skaffe et riktig nivå av energiproduserende vitaminer og mineraler fra maten du spiser og drikker du drikker er den sunneste kurset. I den endelige analysen, er dette den sunneste og mest passende kilde for disse viktige elementer. Imidlertid, ved fravær av en passende balansert diett - som er vanlig - kosttilskudd er et levedyktig alternativ. Før du tar fatt på å ta av kosttilskudd, bør du vurdere å konsultere med helsepersonell eller ernæringsfysiolog for å finne ut hvilke vitaminer og mineraler er mangler i kostholdet ditt.

Vitamin Interaksjon

Ved valg av vitaminer og mineraler huske på at disse kosttilskudd samhandle med hverandre. De jobber ikke i isolasjon. Visse kombinasjoner av vitaminer og mineraler jobber sammen for å forbedre deres individuelle fungering. På den annen side kan ta andre kombinasjoner av vitaminer og mineraler faktisk forringe deres individuelle effektivitet. Derfor, når du velger vitamin-og mineraltilskudd, sørg for at du forstår hvordan de vil samhandle med hverandre slik at du er i stand til å nyte maksimal effekt av disse produktene.

Hvilke vitaminer vil stoppe hår fra tynning?

Mange produkter på markedet hevder ville påstander om hårtap. Utdanne deg selv vil ikke bare spare lommeboken fra tynning, kan det også spare håret. Forebyggende tiltak er den beste måten å holde håret og hoppe starte hårvekst. Velge de riktige vitaminer og mineraler kan være avgjørende for å holde en full leder av sunt hår. Du trenger ikke å godta tynt hår.

Håravfall

For virkelig å forstå hvilke vitaminer vil stoppe hår tynning, må du forstå hårvekst, struktur og håravfall. Alopecia, også kjent som mannlig mønster skallethet, kan være genetisk, men det er ingen grunn til å akseptere nederlag. Å være utdannet på de riktige vitaminer og mineraler kroppen din trenger kan hindre tynning og håravfall. Du kan bare trenger flere B-vitaminer.

Oppbygging av Hair

Håret er sammensatt av 90 prosent protein. Proteinene er laget av aminosyrer. Hår vokser fra celler med opprinnelse i hårsekken. Hovedelementene som utgjør menneskehår er karbon, oksygen, hydrogen, nitrogen og svovel. Det er mange komponenter som utgjør hår, men med hårtap, det viktigste er dermal papilla. Dermal papilla inneholder blod og nerve forsyning som gir næringsstoffer som trengs for hårvekst.

Komme til roten av problemet

Den vanligste typen hårtap kalles androgen alopeci. Det er et resultat av genetikk, alder og hormonelle endringer. Dette forårsaker miniatyrisering av hår, endre den til myk dunete hår, som håret på hendene. Et usunt kosthold kan også bidra til håravfall. Blodsirkulasjonen spiller en viktig rolle i håret tynning. Hvis dermal papilla ikke mottar nok blodtilførsel, dør hårsekken og kan aldri vokse tilbake. Hår tynning er forårsaket av manglende sirkulasjon i hodebunnen. Hvis behandles tidlig, kan håravfall være langvarig og selv forhindret.

Vitaminer og mineraler for hårvekst

Det er flere vitamintilskudd for hårvekst på markedet. Nå som du forstår hva håret ditt trenger, og hvorfor det er tynning, kan du bestemme hvordan å behandle problemet. Niacin er en type vitamin B; det hjelper kroppen på mange områder, inkludert i fordøyelsessystemet, hud og nervesystemet. Niacin finnes naturlig i meieriprodukter, magert kjøtt, fjørfe og nøtter. Vitamin B12 er nødvendig for syntesen av røde blodceller og er også en mulighet. Cayenne er kjent for å øke blodsirkulasjonen. Hjelp håret holde seg sterk med B-6, biotin, folsyre og beta-karoten. Soya er også kjent for å øke styrken og elastisiteten av hår.

Andre rettsmidler for Hårtap

En hodebunnsmassasje kan gjøre underverker for blodsirkulasjonen. Får en dyp condition behandling hos din lokale salongen kan også bidra til å forhindre tynning. Mange profesjonelle sjampo og balsam inneholder allerede vitaminer og mineraler som er nødvendige for hårtap forebygging. Gi deg selv en streng sjampo i dusjen vil også bidra til å opprettholde blodsirkulasjonen til hodebunnen din på en daglig basis.

Det er også to reseptbelagte legemidler for hårvekst - Minoxidil og Finasteride. Konsultere legen din om bivirkninger og behandlinger.

Homøopatiske midler for sprukne lepper

Sprukne lepper, som kjennetegnes av rødhet, hevelse, følsomhet og åpne sprekker eller sprekker, er ikke bare skjemmende, men også smertefullt. Selv om kommersielle leppepomader kan midlertidig hjelpe forbrenningen, kan de faktisk gjør sprukne lepper verre. I alvorlige eller kroniske tilfeller kan skalering vises rundt leppene; Hvis dette skjer, bør du se din hudlege eller lege. Mange rapporterer lindring med homøopatiske midler. Hvis du er interessert i et alternativ, holistisk metode for helbredelse, ta kontakt med legen din om å prøve homeopatisk medisin for å fremme helbredelse for dine sprukne lepper.

Betraktninger

Fordi sprukne lepper er ofte forårsaket av eksponering for kulde, vind og tørr luft, er tilstanden mer vanlig om vinteren. Andre årsaker inkluderer hindret pust av allergisk rhinitt eller søvnapné, bruk av visse medisiner, bakterielle infeksjoner og dehydrering. Sprukne lepper kan også være forårsaket av kontakteksem som følge av irritanter eller allergener i kosmetikk eller hudpleieprodukter.

Hvis du har sprukne lepper, til produktene du setter på dem berolige eller skjule dem kan faktisk være årsaken til problemet. I et forsøk på å lette brenning av sprukne lepper, kan du begynne å slikke leppene overdrevet; denne vanen kan føre til en kronisk tilstand som kalles keilitt, preget av en skalerings rosa bånd rundt munnen.

Homøopatiske midler

Homeopati er basert på prinsippet om "likt kurerer likt", og din homeopat kan anbefale bruk av stoffer som i store doser, ville forårsake symptomer i en frisk person. For sprukne lepper, kan du forvente seg å foreskrive stoffer som har etsende, brennende eller irriterende effekt på huden, men fordi homeopatiske medisiner er så utvannet, beløpene er for minuscule å forårsake skade.

Din homeopat vil trolig anbefale Natrum muriaticum, laget av natriumklorid (bordsalt) og brukes til å helbrede både munnsår og sprukne lepper. Hun kan også råde deg til å bruke apis mellifica, laget av honningbier og brukes til å lindre hevelse, brennende og stikkende av sprukne lepper, samt calc fluor, en salt verdsatt for sin evne til å helbrede delikat vev. For de smertefulle sprekker i leppene, kan han fore calendula officinalis - laget fra ringblomst anlegg og brukes til å fremme sårtilheling - samt sepia, laget av blekksprut blekk, for å avlaste dine sprukne lepper 'kløe ​​og svie.

Forholdsregler og tips

Ikke bruk gele, balsamer eller leppestifter som inneholder alkohol eller petroleumsprodukter; de vil tørke leppene dine mer. I stedet bruker naturlige oljer så som kokosnøttolje, olivenolje og shea smør for å beskytte dem. Unngå krydret eller salt mat, og prøve å motstå fristelsen til å slikke leppene. Drikk rikelig med væske for å bekjempe dehydrering som forverres sprukne lepper.

Hva er behandlingen for sprukne lepper i et spedbarn?

Din lille spedbarn har sprukne lepper, og du er i et vanvidd å gjøre dem helt igjen. Ikke å bekymre deg; er det noen tid-testet, quick-brann løsninger som er billig og lett å påføre.

La Nature Work

Spedbarn har chapped eller sprukne lepper, og du trenger en rask løsning. Det er ingen grunn til å stresse til legen; er det noen gode hjem rettsmidler. Men før du påfører noe til din lille ens lepper, kan det være lurt å vente et par dager for å la dem gro naturlig. Hvis de er fortsatt sprukket (eller hvis du ikke kan vente), er det flere mulige behandlinger.

Vaselin, Lanolin og Olive Oil

Forsiktig bruke vaselin til ditt barns lepper. Vaselin har eksistert så lenge det har for en grunn; det er en effektiv hud fuktighetskrem og er barnelege anbefalte. En alternativ løsning er lanolin. Mens Mothering.com nettstedet nevner ills av lanolin, er det et produkt behandling av valget for noen moms når det gjelder sprukne og sprukne lepper. Til slutt vil en skvett olivenolje holde leppene fuktige mens naturen helbreder dem.

Endre Klima- og kosthold

Det kan være klimatiske eller kostholdsfaktorer som bidrar til barnets sprukne lepper. Disse inkluderer overdreven eksponering for sol, ekstremt tørr eller kald luft, allergiske reaksjoner til munnvann og tannkrem, syrlig mat, allergier, og muligens enda dehydrering. Til syvende og sist, hvis symptomene vedvarer, eller du frykter dehydrering kan være ansvarlig, ring din barnelege. Hun kan anbefale et hjem luftfukter eller teste barnet for allergi, men mest sannsynlig, er det ikke så alvorlig.

Hvilke vitaminer bør du ta på Raw Food Diet?

Hvilke vitaminer bør du ta på Raw Food Diet?


Basert på troen på at matlaging ødelegger næringsstoffer og enzymer, den rå mat diett omfavner frisk frukt, grønnsaker, nøtter, frø og spirer, mens eschewing noen produkter oppvarmet over 118 grader F. På grunn av sin restriktive retningslinjer og eliminering av kjøtt, meieriprodukter og korn kan kosten gjør det vanskelig å få tilstrekkelig næringsstoffer. Å vite hvilke vitaminer til å ta på rå mat diett vil hjelpe deg å unngå ernæringsmessige mangel.

B-12

Etter å ha gransket nærings nivåer av langsiktige rå foodists, en studie publisert i spørsmålet oktober 2005 av Journal of Nutrition viser at 38 prosent av dietten tilhengerne var mangelfull i vitamin B-12. Fordi de fleste former av rå diett er veganer --- disallowing kjøtt, meieriprodukter og egg --- dietten eliminerer de viktigste kilder av dietetisk B-12, som er animalske produkter. For å holde seg frisk på en rå mat diett, rutinemessig å ta en vitamin B-12 supplement er viktig.

Kalsium

Uten inkludering av meieriprodukter eller beriket mat, tenderer den rå vegansk diett for å være lav i kalsium. Ifølge Glessen Raw Food Undersøkelsen ble utført i 1997, rå foodists ofte bruker mindre enn anbefalt daglig inntak av kalsium, noe som kan øke risikoen for osteoporose og benbrudd. Tar et kalsiumtilskudd mens du spiser en rå mat diett kan hjelpe deg å opprettholde bein helse og unngå mangel.

Sink

Den Glessen Raw Food Study fant at den rå mat diett er lav i sinkholdige matvarer, og tilhengerne av dietten pleier å være sinkmangelfull. Langvarig sinkmangel kan føre til nevrologiske skader og et svekket immunforsvar, så forbruker nok av dette næringsstoffet er kritisk. Fordi de høyeste kilder til sink er kjøtt og forsterkede frokostblandinger --- som begge rå mat diett eliminerer --- ta en sink supplement er nødvendig for å holde seg frisk på denne dietten.

Vitamin D

Vitamin D er en viktig faktor i bein helse, men det er bare til stede i en håndfull av matvarer --- ingen som den rå mat diett tillater. De vanligste kildene er fisk og beriket melk. Mens eksponering for sol kan også produsere vitamin D, kan rå foodists bor ved høye breddegrader, eller i overskyet klima ikke får nok direkte sollys for å unngå mangel. Alle som følger en rå mat diett bør vurdere å ta et vitamin D tilskudd for å møte anbefalte krav.

Iron

Selv om rå vegansk kosthold inneholder noen jernrike matvarer (for eksempel spinat), kjøtt og forsterkede frokostblandinger har de høyeste konsentrasjonene av jern --- og i den mest absorberbare form. Rå mat dieters som ikke spiser nok jern kan utvikle anemi, og menstruerende kvinner har enda høyere risiko på grunn av sine månedlige tap av blod. Hvis du spiser en rå mat diett og ikke nådde det anbefalte inntaket av jern, bør du vurdere en jern supplement for å øke din helse.

Hva er årsakene til sprukne lepper?

Hva er årsakene til sprukne lepper?


Når du tenker på leppene, de tingene som kommer til hjernen er kyss, smil og latter. Men når leppene ikke føler for godt, og de blir chapped, disse bildene raskt svekkes. I deres sted er pinlig, noen ganger smertefulle, tørr hud som holder dine smil, kyss og latter eksisterende. Mens sprukne lepper kan være irriterende, det er noen overraskende faktorer som kan forvandle dine grove, sand lepper til det strålende smilet du en gang kjente.

Fakta

Cheilitis, også kjent som sprukne lepper, er en betennelse i leppene. Når leppene er betent de blir irritert, forårsaker små sprekker på huden. Kombinasjonen av disse to forholdene skaper universelt hatet sprukne lepper. Mesteparten av tiden som har keilitt er fortrinnsvis av en visuell ubehag, fremfor et alvorlig medisinsk problem. Men hvis du føler virkelig ubehagelig og ønsker å eliminere betennelse, er en hudlege spesialist for å se. Avhengig av tilstanden til dine lepper, vil en hudlege forskrive en aktuell medisin. Du bør sørge for å informere din hudlege for noen kjente allergier fordi visse foreskrevne legemidler kan inneholde ingredienser som kan føre til mer betennelse og forlenge tilstanden.

Forebygging / løsning

Hvis du skrekk å gå til hudlege, men ønsker å kvitte seg med irritasjon, er det et par ting du kan gjøre hjemme. En ting som har en effekt på leppene er de forskjellige matvarene du spiser. Opprettholde et sunt kosthold vil hjelpe til å holde huden på leppene som har riktig balanse av fuktighet. Krydret mat kan være noe du begjærer, men prøver å begrense forbruket. De varme ingredienser kan irritere munn og gi tørr.

Sammen med mat, miljøet også spiller en rolle i utviklingen av sprukne lepper. Folk som bor i kalde eller tørre steder er alltid mer tilbøyelige til å ha sprukne lepper. Selv om du ikke kan endre hvor du bor kan du beskytte deg mot disse forholdene med en leppesalve. Du vil ha et smøremiddel for leppene som har petroleum eller voks. Anvende denne på leppene vil beskytte dem mot kulde eller tørt vær.

Den enkleste forslag om å følge i å forebygge keilitt ikke slikker leppene. Hudlege har skapt folk som gjør dette leppe Lickers. Du kan finne det lindrende for øyeblikket til å slikke leppene, men det er bare for det øyeblikket. Spyttet har fordøyelsesenzymer som irriterer huden og gjøre vondt verre.

Identifikasjon

Mens smerten av sprukne lepper er noe som i de fleste tilfeller kan behandles hjemme, er det visse situasjoner som krever behandling av en hudlege. Perleche, også kjent som, kantete Cheilitis er en gjærsopp som finnes i munnviken. Perleche, en mer alvorlig form for sprukne lepper, føles som en sår og har en tendens til å være smertefullt. Siden huden i munnviken er ekstremt tynn, vil enhver liten bevegelse strekke den ødelagte huden og skape en irriterende, brennende følelse. Denne ekstreme typen sprukne lepper er vanligvis medisinert med en aktuell steroid.

Misforståelse

Hvis du går til en stoff butikk eller bla gjennom et magasin, vil du se tonnevis av forskjellige annonser for fruitiest, mest fargerike leppepomader som hevder å hjelpe lindre og kvitte deg med problemet. Dette er imidlertid ikke det beste valget å gjøre. Alle de ekstra ingredienser faktisk kan legge til irritasjon. Det er bedre å kjøpe en vanlig sårsalve med vaselin, voks eller petroleum. De ekstra smaker kan se og lukte stor, men egentlig er mot produktive. En annen myte som ikke fungerer er å pusse leppene med en tannbørste - i hovedsak eksfolierende leppene. Selv om dette kan virke som en smart idé, er det bare en midlertidig løsning. Dette vil bare gjøre ting verre og muligens forlenge problemet. Pusse leppene med en tannbørste fører til at huden til å bli irritert og tar bort den naturlige oljer som hjelper fukte dem. Det er bedre å la tannbørsten for tennene og bort fra dine lepper.

Advarsel

Alder er den viktigste faktoren i å forstå hvis keilitt kan være et tegn på noe mer alvorlig. Voksne over 60 år bør ta hensyn til en evig tendens til sprukne lepper. Hvis leppene er tørre, eller har hvite flekker eller sprekker, kan dette være et tegn på aktinisk Cheilitis. Aktinisk Cheilitis er begynnelsen indikasjon på en forstadier tilstand. Denne tilstanden er utløst av for mye soling forårsaker solskader. Mindre enn 10 prosent av pasienter som er diagnostisert med aktinisk chelitis faktisk går på å utvikle kreft. Det er imidlertid viktig å bruke leppepomader som beskytter mot de farlige solstrålene for å redusere sjansene for å utvikle denne tilstanden.

Hva gjør sprukne lepper Indikerer?

Sprukne lepper kan være ubehagelig og til og med smertefull for alle aldre. Sprukne lepper er forårsaket av tørrhet, og tilstanden kan indikere en rekke problemstillinger, både interne og eksterne. Hvis dine sprukne lepper ikke bedres etter selv-behandling, bør du vurdere å se en hudlege.

Dehydrering

Sprukne lepper kan være en indikasjon på dehydrering. Sørg for at du drikker rikelig med væske i løpet av dagen for å holde kroppen og leppene hydrert.

Vær

Både kaldt og varmt vær kan føre til at leppene til å bli chapped. Sterke vinder gi tørr og overeksponere leppene for sollys kan føre til smertefull solbrenthet og chapping. Bruk solkrem og leppepomade, og prøver å holde leppene dekket i ekstreme værforhold.

Medisiner

Sprukne lepper kan være en bivirkning av visse medisiner. Akne medikamenter ofte føre til sprukne lepper. Hvis medisinering er nødvendig, gjør ditt beste for å holde leppene fuktige med leppe produkter som inneholder petrolatum.

Lip produkter

Noen kosmetiske produkter som leppestift og lipgloss inneholder kjemikalier som noen mennesker har reaksjoner på. Slutt å bruke en leppe produkt hvis du får sprukne lepper når du bærer den. Også unngå flavored leppeprodukter. Disse kan føre til at du slikke leppene oftere, forårsaker tørrhet.

Face Cosmetics

Sprukne lepper kan indikere en negativ reaksjon på visse ansikt såper, kremer eller kosmetikk. Ikke bruk noen ansiktsprodukter som forårsaker tørre, sprukne lepper.