Digidexo.com

spinal muskulær atrofi

Sykdommer som forårsaker perifer nevropati

Ved skade på nerver av oppstår det perifere nervesystem, er det ofte et tap av følelse eller et tap av motorisk funksjon i visse deler av kroppen. Denne skade og påfølgende reaksjon er kjent som perifer neuropati. Det er flere årsaker til denne tilstanden, inkludert mange sykdommer og sykdomsrelaterte infeksjoner.

Arvelige sykdommer

Sykdommer som er genetisk overført eller gitt videre gjennom familien kan føre til perifer nevropati.
Charcot-Marie-Tooth sykdom rammer ca ett i 2500 personer, noe som gjør den til en av de vanligste arvelige nevrologiske lidelser i USA. Denne sykdommen påvirker direkte perifere nerver og fører til tap av normal bruk av vedheng. Dejerine-Sottas sykdommen er forårsaket av genmutasjoner eller duplikasjoner, og vanligvis resulterer i lider bli rullestol-bundet. Medfødt hypomyelinating nevropati presenterer ved fødselen og varierer i alvorlighetsgrad. Det er en motor-sensorisk neuropati og er symptomatisk lik spinal muskulær atrofi. Familiær Amyloidotic Polynevropati er en gruppe av lidelser forårsaket av mutasjoner på kromosom 18. Den presenterer i voksen alder og ofte fører til mange sykdommer, inkludert perifer neuropati. Friedreichs ataksi resulterer i forringelse av nervevev i ryggmargen. Dette påvirker muskel bevegelse av armer og ben. I tillegg nerver bli fratatt sin Insular dekking (myelin skjede), som forårsaker perifer neuropati.

Systemiske sykdommer

Sykdommer som påvirker hele kroppen blir ofte referert til som systemiske sykdommer. Lidelser som anses systemisk inkluderer metabolske forstyrrelser og endokrine lidelser.
Diabetes er en livslang sykdom med kronisk høye blodsukkernivået. Diabetes mellitus (type 1) er en ledende årsak til perifer neuropati i USA. Nyresykdommer slik som uremia (kronisk nyresvikt) kan føre til unormalt høye mengder av giftige stoffer i blodet. Dette overskuddet kan gi alvorlig skade nervevev og forårsake perifer neuropati. Sykdom i skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) er forårsaket når skjoldbruskkjertelen gjør en utilstrekkelig mengde skjoldbruskkjertelen hormon.
Hudkreft og godartede svulster kan gjennomsyre eller påføre skadelig press på nervefibrene. I tillegg kan utvikle tumorer direkte fra nervevev celler.

Inflammatoriske sykdommer

Kronisk betennelse forårsaker perifer neuropati når hevelse fører til direkte eller indirekte nerveskader. I tillegg bærer kronisk inflammasjon ned bindevev, noe som fører til skader og infeksjon av nervefibre.
Sykdommer som forårsaker kroniske betennelser og bindevev skade inkluderer følgende:
Spedalskhet er forårsaket av en organisme, men hvordan den er under kontrakt er ofte vanskelig å fastslå. Den presenterer med skjemmende hud misdannelser og progressiv svekkelse. Nerveskader slutt fører perifer neuropati. Revmatoid artritt fører til betennelse i leddene og omkringliggende vev. Det kan også påvirke andre organer. Sarkoidose er en sykdom hvor unormalt vev utvikler seg i organer i kroppen. Når dette skjer, oppstår hevelse i lymfeknuter, lunger, lever, øyne, hud eller andre vev.
Nevropati kan også skyldes betente blodkar. Disse lidelser omtales som alvorlige vaskulitter.

Autoimmune sykdommer

Når en autoimmun sykdom oppstår, er det fordi kroppens immunsystem svar er feil. Normalt bidrar til immunsystemet beskytte kroppen mot skadelige stoffer. I stedet for å beskytte kroppen mot skadelige inntrengere, angriper immunsystemet skadelige og sunne stoffer likt. Den resulterende aktiv respons fører til ødeleggelse av friskt vev og celler. Når nerver og nerveceller er skadet, oppstår perifer neuropati.
Guillain-Barre syndrom oppstår når kroppens forsvarssystem feilaktig tror nervesystemet å være farlig. Denne ødeleggelsen av vitale muskel-kontrollerende nervene forårsaker perifer neuropati. Systemisk lupus erythematosus (lupus) kan påvirke huden, ledd, nyrer og andre organer. Den rammer ni ganger så mange kvinner som menn, og årsakene er ukjent. Symptomene varierer for hvert enkelt tilfelle. Sjøgrens syndrom har ødeleggelsen av spytt og tårekjertler. I tillegg, det påvirker andre deler av kroppen, slik som nyrer og lunger. Årsaken er ukjent, og det forekommer oftest hos kvinner i alderen 40 til 50. humant immunsviktvirus (HIV) er en seksuelt overført sykdom som gradvis ødelegger immunsystemet. AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er den siste og mest alvorlige fasen av HIV, og forårsaker alvorlige skader på immunsystemet.

Infeksjoner

Infeksjoner som forekommer i forbindelse med andre sykdommer kan resultere i perifer neuropati.
Helvetesild (også kjent som Herpes zoster) ofte presenterer som en hud utslett på den ene siden av kroppen. Dette utslett vil presentere med blemmer, og ofte skjer i en stripe-lignende mønster. Denne sykdommen presenterer hos voksne og stammer fra viruset som forårsaker vannkopper. Viruset (vanligvis latent i systemet i årevis etter et tilfelle av vannkopper) er aktiv og angriper nervefibre. Infeksjon med HIV eller fullt utviklet AIDS er også assosiert med perifer neuropati. På grunn av HIV / AIDS 'iført ned av immunsystemet, bakterielle og virale infeksjoner blir mer truende og mer vanlig; mange av disse er forbundet med perifer neuropati. Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjonssykdom primært påvirker voksne i alderen 20 til 29. Symptomene på sykdommen varierer med stadium av sykdommen, men det ofte presenterer med unormale hudreaksjoner på kjønnsorganene.

Typer Motor Sykdommer

Typer Motor Sykdommer


Motor neuron sykdommer er progressive nevrologiske lidelser som kan være arvelig eller ervervet i løpet av en persons liv. Alle aldersgrupper er utsatt for motor neuron sykdommer, men de som oftest rammes er eldre enn 40. Motor neuron sykdommer har ingen kurer eller enkelt årsak. Forskning er å se på vekstfaktorer, stamceller og medikamenter som kan brukes for å behandle motor neuron sykdommer og deres symptomer.

Definisjon

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, motoriske sykdommer ødelegge celler som styrer muskelbevegelser og påvirke handlinger som å gå, snakke, puste og svelge. The Motor Neuron Disease Association sier at motor neuron sykdommer føre til tap av tale, problemer med å svelge og puste, og tap av mobilitet i en persons lemmer.

Typer

De vanligste typer motor sykdommen er amyotrofisk lateral sklerose (også kjent som Lou Gehrig sykdom), progressiv bulbar parese, progressiv muskelatrofi og primær lateral sklerose, ifølge Motor Neuron Disease Association.

Symptomer

Symptomer på motor neuron sykdommer inkluderer smerte, ubehag, muskelkramper, muskelkramper, muskelrykninger, stive ledd, forstoppelse, problemer med å svelge spytt, hoste, pusteproblemer og depresjon, ifølge helse nettside Bupa.

Behandling

Mens motor neuron sykdommer har ingen kur, er RILUTEK ett stoff som ofte brukes til å forlenge en berørt persons liv etter to til tre måneder. Iført en maske ventilator kan også bidra til å forlenge levetiden for en pasient med en motor neuron sykdom. Pasienter kan også ha nytte av fysioterapi eller tale terapi eller enheter som rullestoler, bukseseler eller støtter for å hjelpe når du flytter.

Diagnose

Ifølge Bupa, kan ingen enkelt medisinsk test oppdage motor neuron sykdommer. Diagnosen er vanligvis basert på de symptomene en pasient skjermer samt på hva en nevrolog finner under eksamen. Noen tester leger bruker i kombinasjon for å lete etter tegn til motornevronsykdommer inkluderer electromyograms (for å se etter unormal muskel elektrisk aktivitet), nerveledningstester, transcranial magnetisk stimulering og magnetic resonance imaging skanner (MRI).

Prognose

Prognosen for motor neuron sykdommer avhenger av alder hvor en person er diagnostisert og hva slags Motonevronsykdom hun har, ifølge National Institutes of Health. For eksempel er en primær lateral sklerose type motor neuron sykdommen som utvikler seg langsomt og ikke er dødelig. Andre typer av motor neuron sykdommer, for eksempel spinal muskulær atrofi, føre til døden.

Hva er degenerative nervesykdom?

Degenerative nervesykdommer er medisinske forhold som påvirker ulike kroppslige aktiviteter, som å gå, balansering, snakke, puste, hjertefunksjon og andre organfunksjoner. Sykdommen påvirker disse aktiviteter og funksjoner negativt, etter først å ødelegge cellene som styrer disse funksjonene og til slutt stopper de motoriske funksjoner helt. Foreløpig er det ingen kur for disse sykdommene.

Degenerativ nervesykdom

Det er mange sykdommer som faller inn under kategorien av degenerativ nervesykdom. De omfatter amyotrofisk lateral sklerose (ALS eller Lou Gehrigs sykdom), Lewy-legeme sykdom, Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom, spinal muskulær atrofi, Friedreichs ataksi, Huntingtons sykdom, demens, Friedreichs ataksi, Hallervorden-Spatz og kortikobasal degenerasjon.

Narkotika Behandlinger

Det er medikamentell behandling for degenerative nervesykdommer. Disse stoffene er ikke en kur, men heller de å opprettholde et behagelig livskvalitet. Noen medisiner som kan foreskrives er baklofen og tizanidin (muskelavslappende), benzodiazepiner (kramper), glykopyrrolat og atropin (redusere spytt), fenytoin eller kinin (lindre kramper), antiepileptika og steroide (anti-inflammatorisk), antikolinerge midler, botulinum toxin , amitriptylin (sikling), beroligende midler og antidepressiva (søvnproblemer). Riluzol brukes til å behandle ALS, men forlenger livet med bare to-tre måneder.

Therapy

Bortsett fra medisiner, er det andre måter som degenerative nerve sykdommer blir behandlet. Fysioterapi og rehabilitering terapi kan brukes til å bidra til å gjenopprette eller bedre holdning, bedre muskelstyrke og hjelp med atrofi. Tale terapi kan hjelpe med å snakke og svelge. Bruk av varme kan hjelpe med muskel og leddsmerter. Også, kan enheter som bukseseler og rullestoler brukes for personer som har vanskeligheter med å gå.

Diagnostisering tester

Electromyograms brukes til å diagnostisere nervesykdommer som påvirker muskelfunksjon. EMG data kan også vise hva defekter er til stede i nervefunksjon. Under denne testen, legger legen en elektrode i en muskel så registrerer handlinger når muskelen hviler, pluss frivillige bevegelser instruert av testing lege. Sunne muskler vil være stille og hvile mens musklene er berørt av sykdommen vil vise spontan handling. Atrophied muskler viser lite handling mens stive muskler vil vise konsistente aksjonspotensialer.

Unormale celler

Charcot-Marie-Tooth (CMT) er en degenerativ nervesykdom av foten. Det har blitt funnet av neurogeneticists fra Duke Center for Human Genetics at det er noe unormalt i cellene som gir strøm nervene som trengs for fotpedalen. Disse funnene kan få betydning for andre nervesykdommer i forhold til å forstå de problemene som kan føre til sykdommer.

Nevromuskulære sykdommer

Nevromuskulære sykdommer


Ifølge Medline Plus, er nevromuskulære sykdommer forårsaket av nevroner forverrede eller bryte ned. Når nervecellene svekkes, musklene mister sin tilknytning til nervesystemet og til slutt bryte ned eller blir svake. Noen av de vanligste symptomer assosiert med nevromuskulære sykdommer er rykninger, smerter, smerter, kramper, og felles problemer. Noen av de mest vanlige nevromuskulære sykdommer inkluderer amyotrofisk lateral sklerose, muskulær dystrofi, myasthenia gravis, spinal bulbar muskulær atrofi og Parkinsons sykdom.

Muskeldystrofi

Medline Plus forklarer at muskulær dystrofi refererer til en gruppe av lidelser som gjør musklene svake. Over tid vil disse lidelser årsak muskelvev å svekkes. Ifølge Mayo Clinic, symptomer på muskeldystrofi omfatter muskelsvakhet, mangel på koordinasjon, progressive ødeleggende, hyppige fall store kalv muskler, problemer med løping eller hopping, og mild mental retardasjon. Muskeldystrofi er forårsaket av en genetisk mutasjon.

Amyotrofisk lateral sklerose

Ifølge Mayo Clinic, amyotrofisk lateral sklerose (ALS) fører til ekstrem muskelsvakhet og til slutt resulterer i døden. Lou Gehrig sykdom er den vanligste navnet for ALS. Omtrent 1 til 3 personer ut av hver 100.000 mennesker over hele verden har sykdommen. Mesteparten av tiden leger ikke vet hva som forårsaker ALS. En av de første tegn på ALS er muskelrykninger, sløret tale, og svake ekstremiteter.

Myasthenia Gravis

Ifølge Mayo Clinic, myasthenia gravis fører til hurtig tretthet og svakhet av kroppens frivillige muskler. Den primære årsaken bak myasthenia gravis er forbindelsen mellom nerver og muskler bryte ned. Myasthenia Gravis ikke har noen behandling, men det finnes måter å lindre symptomer assosiert med sykdommen. Omtrent to av 10.000 mennesker har myasthenia gravis, og sykdommen er mer utbredt blant kvinner under 40 år og menn over 60 år.

Spinal bulbar muskelatrofi

Ifølge National Institute of Health, spinal bulbar muskelsvinn gir lavere motoriske nerveceller gradvis forverret. Dette resulterer i muskelsvakhet, Leamus, og muskelatrofi og rygg bulbar muskelatrofi bare skje hos menn. Ifølge MDA.org, oppstår spinal bulbar muskelatrofi blant voksne mellom 30 og 50 oftest. Spinal bulbar muskelatrofi er en nevromuskulær sykdom som utvikler seg svært langsomt i løpet av tiår.

Parkinsons sykdom

Ifølge Mayo Clinic, er Parkinsons sykdom også en sykdom som utvikler seg langsomt like spinal bulbar muskelatrofi gjør. Den første og mest vanlige tegn på Parkinsons sykdom er rystelser i en persons hånd. Det er foreløpig ingen kur for Parkinsons sykdom, men det finnes medisiner som kan bidra til å lindre symptomene. Andre symptomer på Parkinsons sykdom inkluderer slow motion, stive muskler, nedsatt kroppsholdning eller balanse, tap av automatiske bevegelsen, tale endringer, og demens. Parkinsons sykdom er forårsaket av mangel på dopamin, et kjemikalie som eksisterer i hjernen. Mangel på dopamin oppstår når hjerneceller som normalt produserer dopamin blitt svekket eller dø.

Metoder for Elektro

Metoder for Elektro


Elektroterapi er bruk av strøm for å behandle medisinske tilstander og gi smertelindring. I det siste, var elektroterapi brukes som et alternativ middel til medisinske plager, men de påståtte effektene av denne behandlingen ble aldri vitenskapelig basert. Imidlertid har enkelte former for elektrisitet basert terapi vist seg å lindre noen fysiske symptomer på sykdommer og tilstander.

Elektrosjokk terapi

Elektrosjokk-behandling, også kjent som elektrokonvulsiv terapi, er en medisinsk behandling for depresjon og psykose. Psykotiske pasienter er de som har mistet kontakten med virkeligheten, har falske forestillinger om hva som foregår eller lider av hallusinasjoner, ifølge Medline Plus, et nettsted opprettet av National Library of Medicine. Etter at pasienten har sovnet, er pasienten gitt et muskelavslappende middel. Den muskelavslappende reduserer smerte i tilfelle pasienten våkner. Små elektriske støt blir levert til pasientens hjerne å indusere milde anfall. Elektrosjokk-behandling er i stand til å lindre alvorlig depresjon, og er også i stand til å bryte den maniske syklus av en bipolar pasient.

Implantasjon

Elektro har vært brukt i noen ordinære medisinske behandlinger, spesielt i tilfelle av hjertet. Pacemakere levere elektrisk støt til hjertet som forårsaker dem til å trekke seg sammen. Elektrisitet har også blitt brukt i løpet av hjertestans for å gjenopplive hjertet. Implantere elektroder inn i ryggmargen kan lindre kroniske ryggsmerter. Disse operasjonene er vanligvis bare brukes i alvorlige situasjoner fordi invasiv kirurgi vanligvis bære en risiko for å forårsake en infeksjon.

Muskelatrofi

Muskler som ikke brukes kan utvikle atrofi som musklene svekkes. Pasienter som er i koma eller som er lammet er noen ganger gitt elektroterapi for å stimulere musklene til kontrakt for å gitt dem grunnleggende styrke. Selv om denne form for elektroterapi har vært brukt i produkter for å stimulere magemusklene for å kunne utvikle styrke, har dette elektrisk stimulering bare blitt funnet å være effektiv med forebygging av muskulær atrofi.

Nervesignaler

Elektrisitet stimulerer nervecellene av menneskelig vev. Dette stimulering kan blokkere nervesignalene som bærer smertesignaler til hjernen. Denne elektrisitet kan også stimulere utsetting av endorfiner i kroppen, som kan gi smertelindring.

Bone Treatment

Elektromagnetiske pulser kan være i stand til å bli brukt til behandling av benbrudd ved å reformere den deformerte benet. Disse pulsene forstyrrer utviklingen av mykt knokkelvevet, noe som kan gjøre benene mer utsatt for brudd. De bidrar også i utviklingen av røde blodårer i benet.

Slutnings Therapy

Slutnings terapi sender to elektriske strømmer gjennom den smertefulle del av kroppen. Disse pulsene kan aktivere en frigjøring av endorfiner i det berørte området, og vil også føre til muskelkontraksjon, noe som øker mengden av væske som renner ut i det berørte området. Denne formen for terapi er ofte kombinert med fysioterapi for å oppnå maksimale resultater.

Enbrel RSD Treatment

Enbrel RSD Treatment


Reflex sympatisk dystrofi lidelse, også kjent som komplekst regionalt smertesyndrom, er en nevrologisk lidelse som kan være ødeleggende for mange mennesker, og er vanskelig å behandle og diagnostisere. Nylig annonserte musiker Paula Abdul at hun hadde RSD og var å behandle den med medikamentet Enbrel, skape en buzz om sin bruk som en behandling for sykdommen.

RSD Oversikt

RSD er en nevrologisk lidelse som fører til lokalisert smerte i forskjellige deler av kroppen, vanligvis et område som har blitt skadet, hvor det er nerven og hjernen omsetter de impulser til smerte og hevelse. Omfanget av skaden synes ikke å være av betydning som en liten brukket knokkel, og en stor operasjon eller bryte kan føre til de samme RSD symptomer. Ofte er smertene forbundet med RSD større og hyppigere enn smerten fra den opprinnelige skade eller hendelse.

RSD kan være vanskelig å diagnostisere, og er ofte forvekslet med fibromyalgi. Det er estimert at mellom 200000 og 1,2 millioner personer er plaget med uorden, ifølge sympatetisk dystrofi syndrom Association. Personer med RSD også ofte lider av depresjon fra ikke bare konstant smerte, men også motvilje mot familie, venner og leger til å tro dem.

Enbrel og RSD

Behandling for RSD er en blanding av fysisk terapi, medisinering, nerveblokkere og rygg stimulering. Selv ikke godkjent spesielt for RSD har Enbrel bli en mulig behandling for sykdommen med en viss suksess. Enbrel er en tumor nekrose faktor-blokkere som oftest brukes for behandling av inflammatoriske sykdommer, slik som reumatoid artritt og psoriasis plakk, hvor immunsystemet er en faktor i sykdommen. Den vanligste måten for Enbrel som skal anvendes er gjennom en hud injeksjon.

Det er effektivitet på behandling av RSD har vært diskutert, men som det hjelper med nerve betennelse det kan brukes som et verktøy i behandlingen av RSD. Selv om det ikke bør være nedsatte som en behandling, bør det bare være én av flere behandlinger som brukes til å behandle symptomer på RSD. Hvis behandlingen går ubehandlet, kan det føre til tap av muskel og til og med muligheten for en ubrukelig lem forårsaket av alvorlig muskulær atrofi.

Anterior Spinal Artery syndrom

Anterior Spinal Artery syndrom


Fremre spinal arterie syndrom er en tilstand der blodstrømmen gjennom fremre spinal arterie er svekket. Det kan være forårsaket av en rekke årsaker, og påvirker både sensoriske bevissthet og styrke.

Årsaker

Årsakene til fremre rygg arterie syndrom kan omfatte arteriosklerose (oppbygning i arterien som hindrer blodstrømmen), traumer, kirurgi, vaskulitt (betennelse i blodårer), komprimering og infeksjoner.

Symptomer

Symptomene inkluderer generelt et tap av smertefølelse under punktet for redusert blodstrøm, muskulær svakhet i bena og problemer med blærekontroll. Følelse av vibrasjoner er vanligvis beholdes.

Diagnose

Diagnosen er vanligvis oppnås via utelukker andre årsaker (diagnose ved eksklusjon). Men den "American Journal of neuroradiologi" rapporterer at en magnetisk resonans imaging (MRI) skanning kan gi litt informasjon.

Behandling

Det er ingen standard behandlingsprotokoll for fremre spinal arterie syndrom, selv om enkelte behandlingstilbud kan genereres avhengig av årsaken.

Long-Term

Langsiktige resultater for fremre spinal arterie syndrom er generelt dårlig, med liten eller ingen bedring i de fleste tilfeller.

Hva er årsaken til Atrofi?

Definisjon

Atrofi er definert som sløse bort av kroppens vev eller organer.

Grunnleggende

Det er mange kroppens vev som kan oppleve atrofi, selv om mange forbinder atrofi med problemer av musklene. Årsaker til atrofi vil avhenge av kroppssystemet eller kroppsvev involvert, slik som hud atrofi, vaginal, muskulær og mer.

Muskel Atrofi

Muskelatrofi har to typer, hver generelt beskriver den underliggende årsaken til symptomene: stillstand atrofi og nevrogen atrofi.

Stillstand atrofi kan resultere bare fra å ikke bruke visse muskler ofte nok for dem å ha god muskeltonus. Som muskeltonus er tapt, kan muskelatrofi satt i. Folk som er sengeliggende på grunn av skade eller sykdom kan oppleve muskelatrofi på en generalisert basis. Denne typen muskelatrofi kan reverseres med god ernæring og tilstrekkelig fysisk aktivitet (University of Maryland Medical Center) (UMMC).

Nevrogen atrofi er resultatet av en sykdomsprosess som rammer nervene. I motsetning til stillstand atrofi som utvikler seg langsomt, har nevrogen atrofi en rask innsett (UMMC). Noen sykdomstilstander eller medisinske hendelser som kan føre til nevrogen atrofi er amyotrofisk lateral sklerose (ALS, Lou Gehrig sykdom); slag; polio; Guillain-Barre syndrom; Artrose; skade; dårlig ernæring og andre.

Vaginal atrofi

Referert til også som atrofisk vaginitt, presenterer vaginal atrofi som tynning og betennelse av vaginal veggene på grunn av nedsatt mengder av østrogen i kroppen. Dette forekommer hyppigst hos kvinner etter overgangsalderen, men kan skje når som helst i løpet av livsløpet dersom østrogennivåene reduseres (Mayo Clinic).

Denne tilstanden kan gjøre samleie smertefullt for kvinner som har det, og kan også forstyrre optimal urinveiene funksjon, som fører til urininkontinens og økt urinveisinfeksjoner (Mayo Clinic).

Skin Atrofi

I denne tilstanden, blir den tynne huden, likner kalkerpapir (Merck). Mulige årsaker til atrofi av huden inkluderer kronisk eksponering for sollys, aldring, kronisk bruk av sterke topiske medikamenter kortikosteroid, og noen inflammatoriske tilstander slik som lupus erythematosus, og noen hudkreft (Merck).

Fysioterapi for Spinal-Cord Injury

Fysioterapi for Spinal-Cord Injury


Ryggmargsskade kan ta mange former. De mest alvorlige skadene, som involverer en kuttet ryggmargen, kan bety permanent lammelse av hele eller deler av kroppen. Midlertidig lammelse kan oppstå når vevet rundt ryggraden svelle. I alle tilfeller, kan hjelper fysioterapi.

Lammelse

Plasseringen av skaden på ryggmargen avgjør hvor mye av kroppen er berørt. Et slag mot nakken som skader ledningen kan føre til personskade så dyp at offeret mister kontrollen over hele kroppen, og kan ikke være i stand til å puste selv. Et offer uten bruk av armer eller ben kalles quadriplegic. En lavere på ryggraden skade kan forlate lammelse av bare ben, kalt paraplegi.

Fysioterapi

Fysioterapi for spinal skade pasienter innebærer manuelt stimulere musklene, hjelpe pasienten gjenopprette kjernen balanse for å holde ham oppreist og praktisere fingerferdighet.

Et eksempel på fysioterapi trening er ridning en spesielt utstyrt stasjonær sykkel. Pasientens føtter er festet til pedalene at terapeuten beveger seg mens en hjelper støtter pasienten. Pasientens muskler kontrakt og utvides etter hvert som pedalene slå, forbedre muskel tone og balanse. Dette styrker muskler, forhindrer atrofi og stimulerer alle aktive nerver.

Prosjekt Walk

Prosjekt Walk er en 501 (C) fysioterapi senter for spinale skade pasienter med tilknyttede lokasjoner i flere stater. Bruke Dardzinski metoden ™, implementerer Prosjekt Walk fem nivåer av rehabilitering terapi. Målene for fase 1 og 2 er å omorganisere nervesystemet ved å bygge nye nervebaner og styrke eksisterende. Fase 3 konsentrerer seg om å bygge muskelstyrke og koordinasjon ved å stimulere muskelsammentrekninger gjennom bevegelse og motstand. Fase 4 er utformet for å bedre koordineringen for å lære på nytt å gå og fullføre oppgaver. Fase 5, gåtrening, handler om å kontrollere dine nye muskler og balanse for å gå normalt.

Tidsramme

De fleste leger og forskere er enige om at den optimale vinduet til gjenvinning er i løpet av de to første årene etter skaden. Imidlertid har det vært mange eksempler på gjenoppretting etter en lengre periode. Christopher Reeve, Superman berømmelse, fikk oppmerksomhet i media da han ble frisk bevegelse i hans venstre pekefinger en full fem år etter hans ødeleggende skade, fulgt av bevegelse i armene, beina og til slutt bruke sin membran.

Har fysioterapi for ryggmargsskade arbeid for alle?

Delta i fysioterapi for ryggmargsskade kan ikke garantere suksess, og noen kontrovers omgir dette emnet, men det har fungert med hell for mange, og det er få alternative muligheter. Stamcelleforskning holder løftet, men levedyktig stamcelleterapi er fortsatt år unna.

Recovery for noen midler vandre igjen. For de fleste er det mindre dramatisk. Det kan bety å gjenvinne kontroll over tarmer, bygge styrke i armene for å bidra til å flytte rundt, eller bare relearning hvordan å børste sitt eget hår. Hver gevinst, uansett hvor lite det kan virke for andre, er noe de ikke har gjort før - og en triumf over oddsen.

Hvordan behandle Muskulær torticollis Naturligvis

Hvordan behandle Muskulær torticollis Naturligvis


Medfødt muskulær torticollis er en tilstand som effekter spedbarn. Noen ganger kalles Skakke, sternocleidomastoideus muskelen forkortes, slik at halsen vri. Torticollis kan oppstå under en vanskelig fødsel når halsen muskelen har blitt strukket eller revet. Arrvev forårsaker deretter muskelen å stramme for mye. Mens noen hjemme behandling skal være godkjent av lege eller naturlege, er det noen ting du kan gjøre for å fremme helbredelse.

Bruksanvisning

•  Snakk med en utdannet fysioterapeut som kan veilede deg i bestemte måter å håndtere din baby. Lær om trygge strekninger, måter å mate babyen din og hvordan du skal plassere barnet på en måte som fremmer holdning og symmetri i denne viktige fasen av motorisk utvikling.

Hjelp barnet til å strekke den berørte muskelen, etter at du har fått skikkelig opplæring av en profesjonell fysioterapeut. Denne behandling består av 15 til 20 strekninger, 5 eller 6 ganger om dagen. Mens barnet ligger på ryggen, er hodet på skrå bort fra berørte muskelen, og ansiktet er vendt i motsatt retning akkurat nok til å bruke en mild strekk.

Hold babyen aktivt for å fremme trening i nakkemusklene. Når du spiller, holder leker til motsatt retning av tilt, flaskemating slik at barnet må strekke berørte muskelen og plassere barnet i sengen slik at stimulerende bilder og aktiviteter er i motsatt retning av tilt. Styrke motsatt side av halsen, samt overkroppen og armene, kan også bidra til å strekke og avlaste den berørte muskelen.

Bær babyen din i en posisjon vendt bort fra deg, slik at den ikke-berørte side hviler mot underarmen. Plasser motsatt arm mellom babyens ben å støtte kroppen hennes. Du bør bære barnet ditt i denne posisjonen så mye som mulig.

Ofte gjelder mild massasje til de berørte muskelen for å lindre smerte og la muskelen til å slappe av. Massasje og stretching øvelser bør aldri skadet, så bare bruke så mye styrke som babyen kan håndtere komfortabelt.

Tips og advarsler

  • Torticollis er reversibel hvis behandlet før fylte ett. Praktisere disse hjem behandlinger kan redusere risikoen for alvorlige spinal forhold, ansikts misdannelse og nødvendig kirurgi.

Pain Relief for Spinal Cord

Ryggmargsskade (SCI) beskriver traumatisk skade på ryggmargen, som strekker seg fra hjernen gjennom sentrum av bein (vertebrae) i nakke og rygg. Skade kan være et resultat av direkte innvirkning på selve ledningen, eller skade på tilstøtende vev, blodårer eller ben. Behandling for smerter forbundet med SCI er vanligvis tilpasset behovene til hver person berørt.

Forståelse Spinal Cord Pain

Ifølge University of Alabama i Birmingham Spinal Cord Injury Information Network, smerter forbundet med SCI kommer i tre hovedformer. Nevropatisk smerte resultater fra skade på nervesystemet, som vanligvis manifesterer seg som en skyteepisode, skarpt eller brennende følelse. Muskel- og smerte resultater fra ustabilitet i ryggvirvelen, muskuløse overdrive eller muskler spasmer. Det er ofte karakterisert som en kjedelig, verkende følelse. Visceral smerte er en konstant brennende eller kramper følelse i magen enten over eller under stedet av skaden din. Ofte, ulike typer av SCI-relaterte smerter vises samtidig. Vær oppmerksom på at du kan ha smerter i deler av kroppen din der full følelsen er fortsatt tilgjengelig for deg, samt i områder som produserer lite eller ingen normal følelse.

Utarbeide en Treatment Program

Relief fra SCI smerte innebærer vanligvis en kombinasjon av medisiner og modifiserte fysiske aktiviteter. Hver av disse metoder kan også anvendes som en separat behandling. Vær oppmerksom på at legen kan i utgangspunktet ha noen problemer med å sortere ut kildene til din SCI smerte. Før behandling av deg, vil han spørre deg i lengden å lære så mye om dine spesielle symptomer som mulig. Han vil da bruke denne informasjonen til å utforme et tilpasset behandlingsopplegg.

Behandling Alternativer

I de fleste tilfeller er nevropatisk smerte det vanskeligste å håndtere. Medisiner som vanligvis brukes til dette formålet inkluderer amitriptylin, nortriptylin og gabapentin (Neurontin). Legen din kan også velge å implantere en pumpe under huden din som leverer kontrollerte doser av klonidin eller et opiat medisinering. Andre behandlingsalternativer for nevropatisk smerte inkluderer epidural blokker og implantasjon av en ryggmarg stimulator.

Hvis du har smerter relatert til muskel overforbruk, kan din lege eller fysioterapeut arbeide med å endre potensielt skadelige aktiviteter. Potensielle trinnene omfatter å planlegge dine dager i forveien og forholde seg til pre-set tid begrensninger for stressende handlinger. Smerter fra ustabilitet i ryggvirvlene kan også tas opp gjennom egnede aktivitetsbegrensninger, men i enkelte tilfeller tilstanden din kan kreve behandling med ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner, opiater eller kirurgi. Hvis du lider av muskelspasmer smerter, kan legen forskrive medisiner som baklofen eller diazepam (Valium).

Visceral smerte har en rekke mulige årsaker, og legen din vil tilpasse sine behandlingsanbefalinger til din situasjon. For eksempel, hvis din smerte er relatert til nerveskader, vil du sannsynligvis motta nevropatiske smertestillende medikamenter eller opiater. Hvis smertene er relatert til organskade, kan du bli behandlet gjennom modifikasjoner av din tarm og blære aktivitet, eller gjennom kirurgi. Snakk med legen din for å få mer informasjon om potensielle behandlingsmetoder.

Spinal Fusion Alternatives

Spinal fusjoner blir noen ganger brukt til å behandle skive sykdommer samt spinal brudd på grunn av osteoporose eller tilbake traumer. I noen tilfeller kan en spinal fusjon være anbefalt for alvorlige krumning av ryggraden som med skoliose. Mange leger er enige om at spinal fusjon kirurgi bør være en siste utvei i behandling av ryggproblemer og alternativ behandling skal være prøvd før operasjonen er utført.

Fysioterapi

Fysioterapi kan være en affektiv behandling for spinal forhold og bidra til å redusere eller eliminere smerte i enkelte individer. Fysioterapi kan omfatte tilbake styrke øvelser, stretching for økt mobilitet, utdanning for å bedre holdning og ganglag, varmt og kaldt terapi og elektronisk stimulering av musklene. En modifisert øvelse rutine kan fremstilles ved en fysioterapeut skal videreføres hjemme for raskere utvinning tid.

Medisinering

Medisiner kan være foreskrevet for smertebehandling og for å redusere betennelse. Oral medisin er ofte anbefalt for å behandle midlertidige ryggplager og kan omfatte muskelavslappende og smertestillende midler. Når oral medisin er ineffektive i behandling av ryggsmerter symptomer, kan injeksjoner brukes. Injeksjoner kan omfatte steroider for inflammasjon og midler for smerte eller en kombinasjon av begge. Mer nylig Botox-injeksjoner har blitt brukt til å slappe av musklene i det berørte området. Både muntlig og injisert medisiner er vanligvis brukes i forbindelse med fysioterapi.

Disc Replacement

For ødelagte eller skadede plater i ryggraden, kan skiveerstatningsterapi være et alternativ til spinal fusjon. Under operasjonen, er den skadede platen fjernet og erstattet med en kunstig plate laget av høyverdig plast og / eller titan og krom. Målet med platen erstatning kirurgi er å ha mer utvalg av bevegelse og mindre utvinning tid enn en tradisjonell spinal fusjon.

Microdecompression

Microdecompression kan brukes til å krympe eller fjerne en del av en plate eller utvekst av bein i ryggraden med lasere. Denne type operasjon er minimal invasiv og innebærer bruk av tynne endoskop og lasere som er satt inn gjennom huden i stedet for tradisjonelle åpne kirurgiske inngrep. Prosedyren er vanligvis gjort på poliklinisk basis og normal aktivitet kan ofte bli gjenopptatt i løpet av få uker.

Tilbake Bukseseler

Tilbake bukseseler kan brukes til å støtte og hjelpe riktige rygg problemer. Bukseseler kan bidra til å støtte ryggraden, mage muskler, redusere potensielt skadelige bevegelser og bedre holdning. Det er noe uenighet om hvorvidt langvarig bruk av ryggbukseseler svekker mage og ryggmuskler og en lege kan begrense bruken av ryggen bukseseler for å sikre atrofi av musklene forekommer ikke. Tilbake bukseseler er ofte brukt for å bidra til å støtte ryggraden etter andre prosedyrer eller i forbindelse med fysioterapi.

Spinal kirurgi komplikasjoner

Alle operasjoner medfører et element av risiko med dem. Spinalkirurgi, noe som innebærer den skjøre nerver som finnes i nærheten av baksiden og ryggmargen, innebærer risiko for potensielt alvorlige komplikasjoner, inkludert paralyse og død. Du må diskutere disse komplikasjonene i dybden med legen din når du vurderer spinal kirurgi.

Fakta

Spinal kirurgi kan utføres slik at en kirurg kan reparere et problem med din ryggvirvlene, dine ryggsøylen eller nerver nær ryggraden. Hun kan gjøre et snitt på baksiden av halsen, på ryggen eller på siden av magen din for å få tilgang til ryggraden. Det finnes flere varianter av spinal kirurgi, hver designet for å korrigere et bestemt problem. Hvis du gjennomgå spinal kirurgi, vil du risikere noen komplikasjoner, inkludert nerveskader og spinalvæske lekkasje.

Generelle Kirurgiske Risiko

Noen potensielle spinal kirurgi komplikasjoner er felles for alle kirurgiske prosedyrer. Det er en sjanse du kan ha en negativ reaksjon på anestesi. Dette kan føre til blodtrykksfall eller undertrykkelse av pusten din til farlige nivåer. Du vil være i fare for infeksjon mens på sykehuset. Det er også en risiko for at du vil oppleve komplikasjoner med uventet blødning enten under inngrepet eller etterpå under utvinning.

Spinalvæske lekkasje

Under en spinalkirurgi, er en mulig komplikasjon risikoen for brudd av membranen rundt ryggmargen. Denne type skade kalles en dural tåre. Hvis dette skjer, kan spinalvæske lekke fra ryggmargen i det omkringliggende vev. Hvis kirurgen ikke reparere skaden umiddelbart, da vil du ha en økt risiko for å oppleve væske infeksjoner, tilbakevendende hodepine og spinal meningitt.

Nerve Damage

Nerveskader er en viktig komplikasjon av spinal kirurgi for å diskutere med legen din. De autonome nervene nær ryggraden er ekstremt følsomme. Hvis en av dem blir skadet under inngrepet, kan du oppleve komplikasjoner som spenner fra tap av følelse i ett område av kroppen din til muskulær lammelse til skade hjerte og lungefunksjon. I ekstreme tilfeller har pasienter som opplever nerveskader døde.

Andre

Andre spinal kirurgi komplikasjoner inkluderer en økt risiko for å utvikle blodpropp. De kan danne når du tilbringer tid immobilisert under utvinningen fra prosedyren. Hvis din spinal kirurgi innebærer å ha ryggraden smeltet, deretter skruer og pinner kan skli ut av sted. Kirurgen må utføre en annen prosedyre for å flytte dem tilbake på plass. Hvis ryggmargen er skadet under operasjonen, så du kan oppleve lammelser.

Hva er smittestoffet av Spinal Meningitt?

Spinal Meningitt er forårsaket av enten et virus eller bakterier. De forskjellige smittestoffer fører til separate egenskaper, inkludert alvorligheten og behandling av tilstanden.

Meningitt

Spiral hjernehinnebetennelse er betennelse av membraner som omgir hjernen og ryggmargen, kjent som hjernehinnene. Det er preget av feber, hodepine, kvalme og stiv nakke, og er knyttet til beslag og hjerneskade.

Viral hjernehinnebetennelse

Meningitis er kategorisert av årsaken til sykdommen, enten fra et virus av bakterier. Viral hjernehinnebetennelse forårsakes av forskjellige virus og kan spres gjennom hoste eller nysing. Det er mer vanlig form for hjernehinnebetennelse og er sjelden livstruende.

Bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt er sjelden, men kan være alvorlig. Bakteriene kan spres gjennom utveksling av luftveier og hals sekreter, som forekommer under hoste, kyssing og nysing. Ingen av bakterier, men er svært smittsom.

Bakterier

Det er mange arter av bakterier som kan forårsake hjernehinnebetennelse. Imidlertid er det fire bakteriene som er mest vanlig i pasienter med meningitt. Disse fire har meningokokker, pneumokokker, gruppe B streptokokker og Listeria monocytogenes.

Behandling

Behandling for bakteriell meningitt inkluderer bruk av antibiotika. Antibiotika brukes ikke for viral meningitt, som de ikke virker på virus. Men etter ca to uker med sengeleie og væsker, de fleste pasientene helt friske.

Segni e sintomi di grave stenosi spinale

Grave stenosi spinale è la fase successiva di stenosi spinale. La stenosi spinale è una condizione in cui l'artrite provoca accumulo ossea nella colonna vertebrale, mettendo pressione sui nervi. La condizione è diagnosticata usando una serie di test fisici e i risultati di esami radiologici come la risonanza magnetica. La condizione è spesso trattata con un reggimento di terapia fisica e farmaci antidolorifici. Nei casi più gravi, la chirurgia può essere necessaria.

Leg Pain

Si può sperimentare una varietà di diversi tipi di dolore alle gambe quando si è affetti da una grave stenosi spinale. Si può sentire dolore o crampi nelle gambe, se ti trovi in ​​posizione verticale per un periodo di tempo prolungato. Il disagio vi lascerà una volta che ci si siede o se si piega in avanti. Un tipo di dolore alle gambe associato con grave stenosi spinale deriva dalla pressione sul nervo e si chiama falsa claudification. L'altro tipo di dolore alle gambe sperimentato durante la gravi risultati stenosi spinale dalla pressione esercitata sui vasi sanguigni delle gambe e si chiama claudification vascolare. Il modo per dire loro a parte è che la falsa claudification può causare dolore quando si cammina in discesa, mentre claudification vascolare provoca dolore quando si cammina in salita.

Dolore che si irradia

Si può cominciare a sperimentare il dolore che si irradia lungo un lato del vostro corpo come un sintomo di grave stenosi spinale. Normalmente irradia giù una delle tue gambe, e il dolore può diventare più intenso quando si è seduti. E 'possibile che questo dolore potrebbe andare dall'essere un forte bruciore e dolore ad una sensazione di formicolio che alla fine potrebbe portare a intorpidimento nella gamba. Dopo un po 'si può inoltre notare che la tua gamba sta diventando più debole e si ha meno controllo su di esso.

Controllo della vescica

Alcuni dei sintomi delle fasi successive di stenosi spinale sono una perdita di controllo della vescica e di una perdita di controllo dell'intestino. È inoltre possibile che si verifichi una drastica riduzione del desiderio sessuale e la prestazione sessuale.

Dolore al collo

A seconda di dove la colonna vertebrale si verificano gli effetti di grave stenosi spinale, si può iniziare a sperimentare un forte dolore alla base del collo. Può essere doloroso per muovere la testa da un lato all'altro, e può essere estremamente doloroso per cercare di guardare verso l'alto da una posizione seduta. Si può notare che sporgendosi leggermente in avanti riduce il dolore, ma come una grave stenosi spinale progredisce, anche sporgendosi in avanti non puoi portare un adeguato sollievo.

A piedi

Come stenosi spinale avanza a diventare grave stenosi spinale, si può iniziare a trovare molto doloroso camminare. Se il formicolio nelle gambe è progredita a intorpidimento, si possono trovare difficoltà a camminare. Come la condizione continua a sviluppare la capacità di utilizzare una o entrambe le gambe possono diventare gravemente inibito al punto che a piedi non può essere possibile dopo un po '.

Hvordan forberede for en Spinal Tap

Hvordan forberede for en Spinal Tap


En Spinal Tap, eller spinalpunksjon, er en medisinsk prosedyre som innebærer å sette inn en hul nål inn i spinalkanalen for å samle spinalvæske. Fluidet brukes til å teste for en rekke nevrologiske lidelser, eller for å redusere trykket for pasienter med intrakraniell hypertensjon eller normalt trykk hydrocefalus. Forberedelse for en Spinal Tap handler om mental forberedelse, så vel som fysisk forberedelse. Det er viktig å beholde roen og ordne dag rundt prosedyren.

Hvordan forberede for en Spinal Tap

•  Drikk rikelig med væske kvelden før for å forbli hydrert, med mindre legen din forteller deg noe annet. Spis en lett en frokost dagen av prosedyren.

Ta medisiner som vanlig. Hvis du tar en blodfortynnende medisiner som aspirin eller en anti-inflammatorisk som ibuprofen ringe legen din og be når du skal slutte å ta disse medisinene.

Tenkt å tilbringe to til tre timer på legekontoret. Lammende og forberedelse tar ca 30 minutter, selve inngrepet tar noen minutter, og resten av tiden tilbringes liggende flat for å fremme blodpropp i 30 minutter til to timer.

Legge til rette for en utpekt sjåføren eller taxi for å ta deg hjem etter inngrepet.

løstsittende, bomull klær for komfort etter inngrepet.

Hint

  • Husk å ta med en liste over dine medisiner og forsikring informasjon til kontoret.
  • Hvis du har diaré eller annet problem som vil hindre deg fra streng sengeleie i to timer, bør du kontakte legen din før prosedyren for ytterligere instruksjoner.
  • Leger kan kreve en CT eller MR-undersøkelse før prosedyren. Dette vil øke tiden som brukes på kontoret ved ca 30 minutter til en time.

Deler av det muskulære systemet

Deler av det muskulære systemet


Den muskulære systemet er kroppens nettverk av vev som styrer bevegelse både av kroppen og i den. Muskelsystemet genererer bevegelse av sammentrekning og avslapping av muskler. Muskler står for mer enn halvparten av kroppens masse. Det finnes tre typer muskler: skjelettlidelser, hjerte-og glatt. Disse musklene er enten frivillig eller ufrivillig.

Skeletal Muscle

Ifølge besthealth.com, er det mer enn 600 skjelettmuskulaturen i menneskekroppen. Skjelettmuskulatur er festet til bein og er vanligvis under bevisst kontroll for bevegelse, ansiktsuttrykk, kroppsholdning og andre kroppsbevegelser. Skjelettmuskulatur er tverrstripet, noe som betyr at fibrene i disse musklene er justert i parallelle bånd eller rygger. Skjelettmuskulatur er festet til bein av sener, som er tøff og fibrøs.

Glatt muskulatur

I motsetning til skjelettmuskulatur, som er festet til bein, er glatt muskulatur finnes over hele kroppen på steder som organer og blodårer. En viktig funksjon av glatt muskulatur skaper bølgelignende sammentrekninger kjent som peristaltikk. Peristaltikk kreves av kroppen for å utføre nødvendige handlinger, slik som fordøyelse og næringsstoff transport. Besthealth.com forklarer at enhver handling som kroppen utfører uten bevisst tanke er gjort av glatte muskelsammentrekninger.

Cardiac Muscle

Som skjelettmuskulatur, er hjertemuskulatur består av tverrstripet muskel. Hjerte muskler kan bare finnes i hjertet og komponere materiale kjent som atriene og ventriklene, eller hjertevegger. Hjerte musklene styres av kroppens autonome nervesystemet, noe som gjør dem ufrivillig muskler.

Flexor vs ekstensormuskler

Ifølge scienceclarified.com, blir bøyning (skrumper inn) for en muskel balansert med en forlengelse (avslapning) av sin sammenkoblede muskel eller muskelgruppe. De motsatte bevegelser av disse musklene tillate leddene i kroppen til å være åpen eller lukket. Flexor muskler kontrakt, forårsaker felles å lukke. Ekstensormuskler kontrakt, forårsaker felles å åpne. Et eksempel er biceps og triceps forholdet. Når bicepsen bøyer, triceps slappe av og vice versa.

Muskelfibre

Det finnes to typer muskelfibre: raske rykk og slow-trekning. Ifølge besthealth.com, er raske rykk fiber brukes under anaerob trening, mens slow-twitch fibre brukes under aerobic trening. Raske rykk muskler gi korte støt med styrke eller fart, selv om de trøtthet raskt. Treg-twitch muskler gi en gjennomsnittlig mengde av energi over en lengre tidsperiode.

Spinal Block migrene behandling

Migrene er en alvorlig, invalidiserende hodepine. Flere behandlingstilbud effektivt håndtere smerte, men noen migrene unnlater å svare. For folk som har hyppige, alvorlige migrene som ikke kan kontrolleres med standardbehandling, kan en spinal nerve blokk lindre kroniske smerter. En steroid injeksjon reduserer betennelse i vev som omgir nerve, eliminere kilden til smerte. Slike nerve blokker er midlertidige og gjentatte injeksjoner er nødvendig for fortsatt smertelindring.

Migrene Kjennetegn

Migrene er forskjellig fra andre typer av hodepine. En migrene kjennetegnes ved en dunkende alvorlig smerte vanligvis begrenset til den ene siden av hodet, og det er ledsaget av følsomhet for lys, eller lyd, kvalme og oppkast. Hvis venstre ubehandlet, kan et migreneanfall vare fra fire til 72 timer, og smerten kan være ødeleggende. Standard migrene behandling (for eksempel ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og triptaner) effektivt lindre migrene smerte, men noen migrene motstå behandling. Utilstrekkelig behandlet migrene kan bli kronisk daglig hodepine. Personer som har alvorlig migrene mer enn 15 dager per måned kan være kandidater for nerve blokk terapi.

Spinal nerve block Process

Spinal nerve blokk brukes for kroniske smerter og kan være effektiv for kronisk migrene. For behandling av migrene, et lokalbedøvelsesmiddel og et steroid injiseres ved occipital nerve, som ligger ved foten av skallen. Prosessen tar bare noen få minutter og sedasjon er unødvendig. Bedøvelsen numbs området og umiddelbart lindrer smerte, selv om den slites av etter flere timer. Den steroider kontroller betennelse og hevelse i vevet rundt occipital nerver, som forårsaker smerte. Den steroider trer i kraft i løpet av to til tre dager og varer i flere dager til noen måneder. Hvis smerten vedvarer utover tre dager etter injeksjon, kan en annen injeksjon eller to være nødvendig.

Bruk av bakhodet Nerve Block

Occipital nerve blokk behandling anbefales kun for folk som lider av hyppige, alvorlige migrene som er ukontrollert med andre behandlinger. Hvis nerve blokk vellykket lindrer smerte, er injeksjoner gjentas når smertene kommer tilbake. Pasienter får ikke mer enn tre injeksjoner i en seks-måneders periode for å redusere forekomsten av bivirkninger. Hvis mer er nødvendig for tilstrekkelig smertelindring, bør en annen type behandling vurderes.

Bivirkninger

Smerte ved injeksjonsstedet er den vanligste bivirkning forbundet med occipital nerveblokk, og injeksjonen av steroidet kan være smertefullt å begynne med. Andre bivirkninger inkluderer infeksjon, blødning og forverring av smerte. Nerve blokk bør ikke gis til folk som er allergisk mot noen av de medisiner, eller de som tar blodfortynnende (for eksempel warfarin). Personer som har en infeksjon eller dårlig kontrollert diabetes eller hjertesykdom bør også unngå occipital nerve blokk.

Occipital nervestimulering

Elektrisk stimulering av nerve occipital tilbyr et alternativ til nerveblokk for kronisk migrene. En innretning implantert i bukhulen sender elektriske pulser gjennom en leder passert opp gjennom legemet for å ende nær den occipital nerve. Resultatene fra studien fant enheten effektivt redusert smerte og antall hodepine per måned sammenlignet med pasienter som ikke hadde implantatet. Enheten har ennå ikke blitt godkjent for bruk av Food and Drug Administration.

Hva er de ødeleggende Symptomer på Spinal stenose?

Hva er de ødeleggende Symptomer på Spinal stenose?


Spinal stenose oppstår når spinalkanalen blir smalere. Denne innsnevring kan føre til nerverøtter eller ryggmargen for å bli klemt. Spinal stenose kan oppstå enten i nedre rygg eller nakke. Når nervene blir komprimert, kan alvorlige symptomer oppstår som kan føre til komplikasjoner som et tap av følelse i bena eller føttene. Spinal stenose er mest vanlig hos personer over 50 og kan være assosiert med artrose relaterte bein ødeleggelse.

Stivhet og nummenhet

De vanligste symptomene på spinal stenose er stivhet i leddene og nummenhet i nakke, skuldre og ekstremiteter (for eksempel armer og ben). Du kan ha vanskeligheter med å gå eller opprettholde balansen. Du kan selv snubler over dine egne føtter eller finner ut at du trenger å holde på noe for å opprettholde din holdning.

Inkontinens

Som nerver eller ryggmargen blir komprimert over tid, kan symptomene føre til et tap av tarm eller blære-kontroll. Denne tilstanden kan bli alvorlig som du kan enten oppleve et tap av blæren med mindre lekkasjer eller jord selv helt av. Du kan føle trang til å bruke toalettet, men på grunn av de kløp nerver, kan du være i stand til å kontrollere disse oppfordrer til du kommer til fasiliteter.

Cauda Equina syndrom

I alvorlige tilfeller av spinal stenose, kan cauda equina syndrom oppstår. Cauda equina syndrom er en tilstand som oppstår når \ spinalkanalen blir så komprimert at smerter i ett eller begge ben oppstår. Du kan også oppleve smerter i baken, nummenhet i genital regionen, muskelsvakhet og skarp, stikkende og konstante smerter.

Andre effekter

Du kan til tider oppleve en prikking eller svakhet i baken. Spinal stenose i nakken, hvis det blir alvorlig, kan føre til massiv kropp svakhet eller lammelse hvis venstre ubehandlet. Isjias (etappe prikking eller smerter, svakhet eller smerter i ryggen) kan også forekomme. Klaudikasjon, som refererer til benet kramper som ikke kan lindres, er en annen mulig effekt.

Behandling

Det er viktig å holde seg aktiv for å hindre kroppen din fra å bli stiv eller fra å miste muskelkontroll. Bøye leddene eller går - selv mens bøyd over en walker - kan bidra til å holde musklene løs. Riding en stillestående sykkel kan bidra til å redusere risikoen for spinal stenose symptomer. Snakk med en lege for å finne ut om du bruker anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan hjelpe lindre symptomene.

Kirurgi

I alvorlige tilfeller, slik som claudicatio, kan kirurgi være nødvendig. Dekompresjon kirurgi kan bidra til å lindre symptomene på spinal stenose betydelig. Det er viktig å snakke med en lege for å diskutere smertebehandling, rehabilitering eller kirurgi alternativer for å håndtere symptomer assosiert med spinal stenose.

Tegn og symptomer på Spinal marksbrokk

Tegn og symptomer på Spinal marksbrokk


Spinal bifida betyr bokstavelig kløft ryggraden. Det er en fødsel defekt som påvirker ryggsøylen. Spinal bifida starter som en kløft eller en splitt som åpning, i ryggvirvler. Alvorlighetsgraden av sakene varierer, og i mer alvorlige tilfeller, påvirker spinal bifida ryggmargen. Det er den vanligste formen for nevralrørsdefekter. Selv om ingen vet hva som forårsaker spinal bifida, tilstanden normalt dannes i et foster før kvinnen vet selv at hun er gravid. Det finnes fire typer spinal bifida, og symptomene kan være forskjellig for hver type.

Occulta

Occulta er den formen for spinal bifida som er den mest mild. Med denne tilstand, en eller flere ryggvirvler som beskytter ryggmargen mangler, men åpningen i ryggraden er dekket av et lag av huden. Denne formen ikke forårsaker noen funksjonshemninger, og folk som lider av det normalt ikke viser noen symptomer.

Lukkede Neural Tube Mangler

Lukkede nevralrørsdefekter bestå av en sammensatt gruppe av spinal defekter. I denne type defekt har ryggmargen en misdannelse av bein, membraner eller fett. Mens noen pasienter med denne typen spinal bifida har ingen symptomer, andre kan ha delvis lammelse ledsaget av tarm og urin dysfunksjon.

Meningocele

Når denne formen for spinal bifida oppstår, til membranen som omgir ryggmargen sveller eller forstørrer danne en cyste. Mesteparten av tiden cyste er usynlig gjennom huden, men hvis spinalkanalen er kløft cyste kan utvide og komme til overflaten. Den cyste ikke normalt omslutter ryggmargen, slik at den kan fjernes kirurgisk uten noen permanent skade.

Myelomeningocele

Myelomeningocele er den mest alvorlige typen av spinal bifida. Denne formen innebærer vanligvis nevrologiske problemer som kan være svært alvorlig eller livstruende. Med myelomeningocele, blir en del av ryggmargen og nerver eksponert og synlige på utsiden av kroppen. I tilfeller hvor det er en cyste, omgir cyste nerver og ryggmargen. Denne formen for spinal bifida står for omtrent 94 prosent av tilfellene på verdensbasis.

Fluid rundt hjernen

Å ha litt væske rundt ens hjerne er normalt og sunt. Hydrocephalus er opphopning av væske på hjernen og det effekter om lag 90 prosent av pasientene som har spinal bifida. Problemet med folk som lider av denne tilstanden er at væsken rundt hjernen ikke kan renne naturlig. Uten behandling, kan den ekstra væske føre til mental retardasjon.

Andre symptomer

Annet enn de åpenbare spinal defekter synlig ved fødselen, som en cyste eller synlig ryggmarg, mennesker med spinal bifida er nesten alltid asymptomatisk. De fleste mennesker har noen andre defekter som delvis lammelse. Ofte ganger selv etter operasjonen, vil det være en viss grad av beinet lammelse, rygg kurvatur, og deformiteter i hofte, ben, eller foten. Ofte pasienter som lider av denne tilstanden har også problemer med å kontrollere sin blære og tarmer.