Digidexo.com

brennende følelse

Hva er årsakene til brennende følelse i indre lår?

Hva er årsakene til brennende følelse i indre lår?


Det er tider når brennende følelse påvirker lår området. Svie i låret området, kan resultere fra ufarlige saker til alvorlige forhold. Du kan ha bekymringer, enten på grunn av personlig erfaring eller observere andres etappe problemer. Her er noen svar om hva som forårsaker dette ubehagelig tilstand.

Parestesier

De brennende følelse som du kan føle i låret området er en medisinsk tilstand som kalles "parestesi", hvor det føles som pinnene er prikk hele låret. Presset på en nerve kan forårsake dette, spesielt når nerve synes å bli klemt, som påvirker blodstrøm. Spinal problemer kan også forårsake disse brennende, prikkende følelse.

Diabetes

Ett av symptomene på diabetes er svie i låret området. Dette skyldes at når en person har diabetes, kan svie oppstå fra en komplikasjon på grunn av blokkering av blodårer. Med diabetes, bena er gjenstand for infeksjon, nummenhet, kulde og svie.

Åreknuter

Når åreknuter form, føre de i hevelse i beinet som kan være ledsaget av en brennende fornemmelser. Med denne tilstand, årer er forstørret og mørkere i farge. Disse årer bli tydelig og kan se ut som de er forgrening hele lår regionen.

Muskelproblemer

Muskelproblemer kan også føre til svie i låret området, spesielt når musklene er utmattet. Muskelsvakhet kan påvirke dine opplevelser i låret området, utløser musklene til å nappe, føler deg kald eller forårsake svie når under stress. Holde beinet på begrensede posisjoner i lange perioder kan også føre til at musklene til tretthet, forårsaker flere opplevelser.

Isjias

Isjiasnerven er nerve som går gjennom lårene og hoftene, og når dette er komprimert, kan det føre til isjias. Røttene kan bli irritert og når dette skjer, kan smerte kjøre gjennom rygg og ben områder. Isjias kan føre til svie i låret.

Hva er behandlingen for en brennende følelse?

En brennende følelse kan være et symptom på halsbrann eller sure oppstøt, et tegn på en seksuelt overførbar sykdom ved vannlating eller et symptom på en klemt isjiasnerven. Behandling for den brennende følelse kan være så enkelt som å kjøpe over-the-counter antacida eller et besøk til din lege som vil foreskrive medisiner. Vær oppmerksom på når din brennende følelse oppstår, som det kunne være utløst av noe i kostholdet ditt. Hvis du opplever dette ubehaget i mer enn tre dager, er det svært viktig å kontakte lege.

Halsbrann / Acid Reflux

Hvis du oppleve en brennende følelse kort tid etter å ha spist, er det mest sannsynlig noe i kostholdet ditt som forårsaker halsbrann oppstår. Du kan ha gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), hvor magesyre strømmer tilbake i spiserøret og forårsaker halsbrann sammen med raping og brystsmerter. Visse matvarer som krydret mat, sjokolade og fet mat kan føre til lavere esophageal sphincter (LES) å slappe av, noe som gir syre og mat til å strømme tilbake til spiserøret, ifølge Mayo Clinic. Den LES er normalt stramt, som hindrer syre reflux skjer. Magen kan bryte ned måltider lettere hvis du redusere dem i størrelse, ifølge Carol Ann Rinzler og Kevin DEVAULT, forfatterne av "halsbrann og reflux for Dummies". Det betyr også å øke mengden av måltider du inntar daglig fra tre store måltider til fem små.

Urinering

En smertefull brennende følelse kan oppstå ved vannlating hvis du har en seksuelt overførbar sykdom, som for eksempel gonoré eller en urinveisinfeksjon. Andre symptomer som følger gonoré inkluderer en gul eller grønn utflod og smerter i testiklene. Andre symptomer på en urinveisinfeksjon er hyppig behov for å urinere, blod i urinen og kvalme. En STD og en uti begge krever antibiotika for å rydde opp infeksjonen. Gonoré kan bli behandlet av en enkelt tablett eller en injeksjon i setemuskelen. Ifølge Mayo Clinic, er urinveisinfeksjoner ryddet opp med følgende antibiotika: amoxicillin, ciprofloksacin eller nitrofurantoin. Symptomer på UVI avta i løpet av et par dager etter at du starter den antibiotika diett, og medisinen bør tas før du er ferdig med resept. Dette garanterer medisinen dreper alle bakterier i urinveiene.

Isjias

Isjias er en enorm smerte som går fra korsryggen, ned setet og på baksiden av låret og leggen. Andre symptomer på isjias inkluderer en kriblende følelse, nummenhet og muskelsvakhet. Isjias er forårsaket av press på sciatic nerve, spinal svulster eller lumbal spinal stenose, ifølge Mayo Clinic. Fysioterapi og reseptbelagte legemidler kan lindre smerter, og i alvorlige tilfeller steroidinjeksjoner og kirurgi er også tilgjengelig. Reseptbelagte legemidler til å behandle isjias inkluderer trisykliske antidepressiva og antikonvulsia, ifølge Mayo Clinic.

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?


En brennende følelse, enten i et bestemt område av kroppen, eller over et stort område i løpet, er ikke en behagelig ting. Det kan også være en indikasjon på et antall underliggende problemer. Avhengig av andre symptomer som følger med de brennende følelse, kan årsaken være alt fra en reaksjon på alvorlige traumer til en indikasjon på vaskulær sykdom.

Trauma

Noen fortsatt i sjokk eller utvinne fra en alvorlig traume kan oppleve en brennende følelse. Dette skjer fordi nervefibrene er overstimulert, fremdeles reagerer på traumatisk begivenhet.

Nervous System

Problemer med nervesystemet kan forårsake en brennende følelse i legemet. Nerver som videresende meldinger og er koblet til ryggmargen og hjernen kan bli skadet i en tilstand som kalles perifer neuropati. Det fører ofte en brennende sammen med tap av muskelkontroll, mangel på opplevelser og smerte. I andre tilfeller er en spesiell nerve berørt, i en tilstand som kalles nervesmerter. Andre symptomer på nervesmerter kan inkludere øm hud, numne føtter, tap eller mangel på motoriske ferdigheter og parestesier, eller unormale sensasjoner.

Spinal Disease

Svie er også vanlig når noen lider av en sykdom av spinal nerve røttene kalles radiculothopy. Hvis dette er tilfelle, er det brennende følelse ofte ledsaget av en prikking eller nummenhet i ekstremiteter og en bokstavelig smerte i baken.

Herpes

Herpes, en seksuelt overført infeksjon, er også kjent for å forårsake en brennende følelse. Både herpes simplex og herpes zoster er kjent for å forårsake en brennende følelse, sammen med en rekke andre forhold. Herpes simplex er ofte ledsaget av smerter eller klumper i underlivet, hovne lymfeknuter og en stikkende følelse i huden. Herpes zoster fører ofte også til en brennende magesmerter, tap av hørsel på det ene øret, hodepine og manglende evne til å bevege øynene. Begge kan produsere åpne lesjoner og sår.

Vaskulær Tilstand

Perifer vaskulær sykdom er en annen årsak til en brennende følelse. I dette tilfellet, blir blodårene smalere og blodstrømmen er begrenset. Dette vaskulær tilstanden rammer vanligvis bena, men kan også bli funnet i armene. I dette tilfellet kan den brennende følelse være ledsaget av en blodtrykksøkning, hovne føtter, blå lepper og tykke negler.

Andre betingelser

Andre forhold som kan resultere i en brennende følelse er whiplash, slangebitt, stikk fra dyr i havet, spedalskhet, vitamin, kalsium eller hormonmangler, frostskader, hudsykdommer, sår, carpal tunnel syndrom og andre tilstander preget av nerveskader.

Årsaker og risikofaktorer for en brennende følelse i brystet

Årsaker og risikofaktorer for en brennende følelse i brystet


Hyppig halsbrann, også kalt syre dårlig, er det vanligste symptomet av gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, hos voksne. Sporadisk reflux er normalt, men vedvarende reflux som oppstår mer enn to ganger i uken kan til slutt føre til mer alvorlige helseproblemer, som for eksempel esophageal magesår eller en alvorlig tilstand som kalles Barretts øsofagus som kan føre til kreft i spiserøret.

Funksjon

I GERD, den nedre esphogeal sphincter, en ventil som skiller spiserør og mage, åpnes spontant eller ikke lukkes på riktig måte, noe som resulterer i at innholdet i magesekken stiger opp i spiserøret. Denne tilstanden er også kjent som acid reflux eller sure oppstøt, fordi de sure fordøyelsesenzymer juice stige opp med maten.

Effekter

Når sure oppstøt skjer, oppstår en person ofte en merkbar smak på baksiden av munningen. Når magesyre refluksert og berører slimhinnen i spiserøret, fører det til en brennende følelse i brystet eller halsen, ofte referert til som halsbrann eller sure oppstøt. Brennende brystsmerter som er forårsaket av halsbrann oppstår vanligvis etter å ha spist eller når en person ligger nede.

Relaterte tilstander

En hiatushernie oppstår når den øvre delen av magen og den nedre spiserør ventilen kommer over membranen, som er den muskel som skiller magen fra brystet. Normalt bidrar membranen veggen ventilen hindrer syre i å stige opp i spiserøret. Når en hiatal brokk er til stede, er acid reflux mer sannsynlig å skje. En hiatal brokk kan forekomme i mennesker i alle aldre og vanligvis produserer ingen symptomer. Ubehandlet GERD kan forverre eller bidra til tilstander som astma, kronisk hoste og lungefibrose.

Risikofaktorer

Viktige risikofaktorer for utvikling av halsbrann knyttet til GERD inkluderer fedme, graviditet og røyking, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Visse matvarer er kjent for å forverre tilstanden, inkludert sitrusfrukter, sjokolade, koffein, alkohol, fet og fritert mat, hvitløk, løk, mynte smakstilsetninger, krydret mat og tomat-baserte matvarer.

Forebygging / løsning

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan behandling medføre endringer i livsstil, medikamenter eller kirurgi. Livsstilsendringer innebærer ofte å slutte å røyke, iført løstsittende klær, ikke liggende i minst tre timer etter å ha spist, heve hodet av ens seng 6 til 8 inches ved hjelp av treklosser, å miste vekt (hvis nødvendig) og spise små, hyppige måltider . Medisiner, for eksempel antacida, H2-blokkere, skummidler eller protonpumpehemmere kan være foreskrevet.

Hva som forårsaker en brennende følelse i brystvevet?

Hva som forårsaker en brennende følelse i brystvevet?


Hvis en kvinne er konsekvent opplever en brennende følelse i brystene hennes, hun trenger å påpeke dette til hennes lege fordi det er mulig at følelsen er resultatet av en underliggende medisinsk problem, ifølge Wrongdiagnosis.com.

Parathesia

En brennende, prikkende, kløe eller prikkende følelse kalles parethesia og det kan være et tegn på at sensoriske nerveskader har oppstått. Parethesia oppstår uten noen åpenbar fysisk årsak.

Nerve Nedskrivning, Diabetes, Trauma, Metal Eksponering

En nervefunksjon kan resultere i en brennende eller prikking eller kanyler og nåler type følelse og kan være forårsaket av nerveklem eller trykk ble direkte påført på en nerve eller til rygg feste av den nerven. Ifølge Medicues.com, kan en brennende følelse i brystet være et tegn på at du har diabetes. Det kan også være et resultat av traumer til nerver i dette området, eller eksponering for tungmetaller.

Nevropati

Det er flere forhold som kan føre til rare sensoriske opplevelser inkludert diabetes, nevropati, multippel sklerose og diabetisk nevropati. The Mayo Clinic forklarer at nevropati betyr at noen form for skade har blitt gjort til nerver som resulterer i ulike symptomer. Skaden forstyrrer signalene mellom hjernen og andre deler av kroppen. Som et resultat, kan kroppsfunksjoner økes eller reduseres, eller rett og slett unormal.

Paget sykdom

Ifølge Mayo Clinic, er en tilstand som kalles Paget sykdom som forårsaker en brennende følelse i brystet sammen med en rekke andre symptomer som kløe, rødhet, utflod fra brystvorten, en omvendt eller flatet brystvorte, en åpenbar klump under brystvorten eller aerola (huden som omgir brystvorten) og endringer i bare ett bryst og brystvorte. Pagets sykdom er en tilstand av benet. Bein metabolisme endres og gamle bein ikke blir resirkulert til nye bein så raskt som det en gang var. Resultatet av Pagets er at bein kan bli skrøpelig og lett ødelagt.

Implantat ryker

Silikon bryst implantater kan sprekke. Hvis de gjør det, kan du oppleve en brennende følelse i tillegg til smerter eller ømhet, prikking hevelse og endring i din bryststørrelse, ifølge Breastimplantinfo.org.

Cerebrovaskulær hendelse

Ifølge Wrongdiagnosis.com, en cerebrovaskulær hendelse, som oppstår når blodtilførsel til hjernen avbrytes og resulterer i celleskade og død på et bestemt område, kan resultere i en brennende følelse.

Ikke Omtrentlig av brystkreft

En brennende følelse i brystet er ikke uvanlig, ifølge Medhelp. org og det betyr ikke at du har brystkreft.

Hvordan kurere en brennende følelse i magen

En brennende følelse i magen kan indikere ulike fordøyelsesproblemer. Vanlige problemer knyttet til mage brenning er fordøyelsesbesvær, sure oppstøt, gass og magesår. Reseptbelagte medisiner bidra til å forhindre og kurere brennende følelse i magen, men hvis smertene treffer om natten eller over helgen, må du vite hva hjem rettsmidler kan hjelpe, til du ser en lege.

Hvordan kurere en brennende følelse i magen

En prøve og finne ut hvorfor du har den brennende følelsen. Tenk på maten du spiste i løpet av dagen, de væsker du drakk eller om du har gått glipp av noen måltider, som også kan føre til svie i magen.

Ta en sterk over-the-counter medisin for acid reflux. Tidligere medisinering prilosec var bare tilgjengelig på resept. Nå er Prilosec tilgjengelig til enhver stoff butikk eller butikk som selger medisiner. Denne medisinen bidrar til å redusere syre i magen, forhåpentligvis redusere brennende følelse.

Hjelp kur en brennende følelse forårsaket fra et sår ved å ta syrenøytraliserende pille og hviler. Folk pleide å drikke melk for en sår, men nyere forskning viser at melk øker mengden av mage-syrer utgitt. Hvis du ønsker å prøve melk for å kurere den brennende følelsen, drikke det i små mengder for de beste resultatene.

Burp flere ganger, hvis den brennende følelsen stammer fra en opphopning av gass i magen. Du kan fortelle om brenning er fra gass bygge opp, hvis raping lindrer smertene. For ytterligere lettelse, massere magen mellom navlen og brystbenet for å frigjøre gassen.

knaske på bland matvarer, som for eksempel ris eller kjeks, hvis den brennende følelsen er fordi du ikke har spist et stort måltid i mer enn 6 timer. Magen din jobber overtid for å fordøye mat som ikke er der, noe som kan føre til at brennende følelse. Bland matvarer hjelpe nøytralisere fordøyelsesenzymer syrer.

Lag en kopp varm timian te og drikke det på tom mage. Fyll en kopp med kokende vann og tilsett ca 1 ss. av tørket timian. Dekk til kopp og la det bratt i 10 minutter. Sil ut timian og drikke te.

Hint

  • Prøv å tygge noen granateplefrø når magen brenner. Tilsett litt sukker eller salt og pepper, fordi frøene smake litt bitter når tygget grundig.

Hvorfor har jeg en brennende følelse i Mine Ben løpet av natten?

Hvorfor har jeg en brennende følelse i Mine Ben løpet av natten?


Nighttime leg svie kan tyde på at du har en alvorlig underliggende medisinsk tilstand. Brennende smerter i lårene kalles meralgia paresthetica. Hvis beinet blir hoven eller traumatisert på en eller annen måte, press på nerver resulterer i smerter, blant annet en brennende følelse, samt forårsaker lammelser og andre typer dysfunksjoner i leggen.

Nerve Entrapment

Nettstedet til American Academy of Orthopaedic Surgeons forklarer at nervene transportinformasjon til hjernen, forteller hjernen for å aktivere din motoriske nerver. For at denne prosessen skal oppnås, nerver må passere under, over, gjennom og rundt dine bein, muskler og ledd. Hvis alt er godt innenfor systemet ditt, er det rom for disse nerveoverføringer til å passere lett. Men hvis beinet har påført skade, nervene kan ikke sende riktig, og det er når smerten oppstår.

Betraktninger

Når beinet brenner på utsiden av låret, enten det skjer om natten eller i løpet av dagen, er den laterale femoral kutan nerve komprimert eller presset. Den LFCN er den største sensoriske nerve i bena. Den brennende følelse kan utvide til yttersiden av kneet. Lysken kan også verke, og setet kan gjøre vondt. Vanligvis er den brennende følelse bare på en side av kroppen. Nerve entrapment, eller press, som er brukt direkte til en nerve eller til en spinal feste av at nerve kan føre til parestesier, eller brenning, krypende, prikking, pins og nåler sensasjon at noen individer erfaring om natten.

Identifikasjon

Parestesi vanligvis oppstår i ekstremiteter, og kan være en indikator for en alvorlig sykdom, tilstand eller lidelse, eller, på den annen side, en betingelse at den ikke er så alvorlige. Parestesier kan skyldes en infeksjon, hvis du opplever betennelse i ledd og muskler, eller som følge av traumer eller malignitet.

Potensial

Sammen med de brennende følelser, kommer nummenhet og prikking i det berørte området. Berøre området, selv lett, vil gjøre vondt. Faktisk kan en lett berøring vondt enda mer enn fast press blir brukt til det berørte området.

Andre årsaker

Nattlige legg svie kan være et resultat av tilstander så som diabetisk neuropati, diabetes, neuropati og multippel sklerose.

Hva ville føre til en brennende følelse i ansiktet?

Når ansiktshuden brenner, kan det være smertefullt og kan påvirke hvor godt du kan fungere i løpet av dagen. For å lindre svie i ansiktet, er det viktig å først vite hva som kan være årsaken til brennende hud.

Kjemisk Burn

Etseskader kan skje i ansiktet når du overforbruk sterke hudpleieprodukter, som for eksempel kremer for å bekjempe rynker eller kviser-behandling produkter. Dette kan føre til at huden til å brenne og å føle stramt.

Sun Burn

Solen brenner er forårsaket av over-eksponering for sollys og ultrafiolett stråling. Dette kan gjøre ansiktet vises rødt og betent, og kan også føre til blemmer og hudskader.

Tørr hud

Tørr hud kan forårsake en brennende følelse på huden, fordi det fører til at huden til å sprekke og skrell. Dette cracking skaper små sprekker i ansiktet som føles som et brannsår på huden.

Eksem

Eksem er en kløende hud tilstand som kan føre til en følelse av brennende på huden. Dreven kløe i ansiktet på grunn av eksem kan føre til at huden til å splitte og slitasje, som fører til en brennende følelse.

Aggressiv Vasking

Over-vask av huden, eller vaske for aggressivt, kan strippe bort den naturlige oljer og skade overflaten lag av huden. Etter vasking, vil ansiktet føler fast og vil brenne.

Kan Plantar Vorter Årsak en brennende følelse?

En vorte er en liten hud vekst som er forårsaket av virusinfeksjoner i det øverste laget av huden din. Plantar warts er funnet på fotsålene. Denne veksten kan føre til ulike nivåer av smerte, blant annet en brennende følelse.

Plantar warts

Plantar warts kan føre til en smertefull følelse som vil påvirke din holdning, men de trenger ikke nødvendigvis alltid føre til en brennende følelse.

Ifølge Mayo Clinic nettsted, kan det brennende følelse i føttene være forårsaket bare av utmattelse. Den følelsen kan også være forårsaket av en mild infeksjon som fotsopp. Denne følelse kan være et symptom på noe mye mer alvorlig er imidlertid, slik som nerveskader, diabetes eller eksponering for visse giftstoffer. Oppsøk lege dersom dette symptomet vedvarer.

Behandling Alternativer

Det er mange ulike behandlingstilbud for plantar vorter, sammen med en annen type vorte som kan plage deg. Disse kan innebære narkotika, frysing av vev for å ødelegge vorte, brennende vorte, lasere, skjæring og mindre invasive homøopatiske midler.

Forebygging

Du kan forebygge vorter gjennom noen enkle endringer i din ernæringsmessige vaner. Disse inkluderer eliminere matallergener (som meieri eller hvete), og legger matvarer til kosthold som inneholder mye vitamin B og kalsium, og spise frukt og grønnsaker som er kjent for å være høy i antioksidanter.

Hva som forårsaker en brennende følelse under huden på baksiden?

Andre Signs

Noen ganger vil du føle en smerte et sted og vite at det kom fra anstreng en muskel eller annen skade. Andre ganger du merker en smerte eller brennende følelse, og det ser ikke ut til å ha noen opprinnelse. Hvis smertene vedvarer, se etter andre ting som kan hjelpe i etterforskningen. Se etter blemmer, smerter i andre områder eller hva du gjorde rett før smertene begynte. Smerte er en måte kroppen advarer deg det er noe galt. Noen ganger er det ikke alvorlig, men andre ganger må du søke legehjelp.

Helvetesild

Se om du har noen blemmer i det området, eller om noen form kort tid etter at du begynner å føle smerte. Det første du alltid se etter hvis du har en brennende følelse under huden på ryggen er noen type hud tilstand som i begynnelsen av herpes zoster, som er helvetesild. Helvetesild starter med en prikking eller brennende under huden, men så utvikler seg til blemmer. Den varicella-virus forårsaker tilstanden. Det legger noen ganger i dvale i nervene i kroppen i mange år, og blir aktive når immunforsvaret er ikke sterk da. Det gjør skade når den nervene. Selv når blemmer helbrede, ofte etterlater det smerte.

Parestesier

Ta oppmerksom på om vilkåret begynte med nummenhet, prikking eller kløe. Mange ganger, det føles som små pin pricks men da endres til en brennende følelse. Tilstanden er parestesi, og det kan starte når det er press på nerve. Trykket er vanligvis i hender og føtter, men kan forekomme i ryggen. Hvis du beveger deg rundt i en annen posisjon, og det føles bedre, er det sannsynligvis forbigående parestesi forårsaket av press på nerve. Hvis du føler det, og ikke mengden av å bevege seg rundt endrer den følelsen, men det bare kommer og går av seg selv, kanskje du har kronisk parestesi fra noe mer alvorlig. Notalgia paraesthetica oppstår når du skade nerver nær overflaten langs skuldrene. Capsaicin krem ​​hjelper stoppe svie og smerter ved lammende nerve sendere.

Diabetes

En annen sykdom som fører til brenning på ryggen og andre områder er diabetes. Diabetes forårsaker skade på mange forskjellige områder, men en av dem er nervevev. Hvis du legger merke til en økning i tørst, hyppige turer på do, utslett eller infeksjoner andre steder, tåkesyn, en vektøkning eller tap, dårlig healing, tretthet eller utmattelse, kan de være relatert til tilstanden på ryggen. Oppsøk lege og fortelle legen alle symptomene.

Isjias

Legg merke til om den brennende strekker seg ned ryggen til bena. Det kan være isjias. Isjias kommer fra press på hovednerven nedover ryggen din. Avhengig av din medisinske filosofi og lege, kan du få en justering eller ta muskel relaxers å motvirke smerte.

Cerebrovaskulær sykdom eller perifer karsykdom

Se om det er noen andre symptom som en hengende ansikt, personlighetsforandring eller endring i din håndskrift. Disse kan bety en cerebrovaskulær ulykke hvor det var et fravær av blod til hjernen og det forårsaket vevsskade. Perifer karsykdom fører også til skader som kan føre til ryggen brenning.

Hva som forårsaker brennende følelse i fingertuppene?

Den nevropati av brennende følelse i fingertuppene kan oppstå fra en rekke ulike kilder. Mulige årsaker inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende sykdommer: nerve entrapment, multippel sklerose, slag, migrene, Spinalstenose, diabetes, Raynauds syndrom, leddgikt og ulnar nerve dysfunksjon. Denne ubehagelige følelsen varierer i alvorlighetsgrad fra irriterende til ekstremt smertefullt, og mens noen individer bare oppleve forbigående episoder, andre er plaget med konstante symptomer. Vedvarende brenning av fingertuppene kan ha en negativ innvirkning på kvaliteten av en lidende liv, og vesentlig innskrenke normale aktiviteter. Fordi denne tilstanden kan være forårsaket av en rekke nevropatier, er det incumbent at de som lider av brennende følelse i deres fingertupp kontakt lege. En nevrolog kan diagnostisere den underliggende årsaken til dine brennende sifre og foreskrive en passende løpet av behandlingen.

Carpal Tunnel Syndrome: En vanlig årsak til fingertuppen Burning

En av de vanligste årsakene til denne tilstanden er Carpal Tunnel Syndrome, eller CTS. Carpal Tunnel Syndrome er forårsaket når median nerve, som leverer hånden, er komprimert. Tilstanden er ofte forårsaket av repeterende håndleddet bevegelser og er hyppig observert i typists, kasser og utøvere av idretter som involverer repeterende bruk av hånden eller håndleddet, for eksempel tennisspillere. En av de første tingene som en lege vil se etter når du prøver å diagnostisere CTS er en mangel på nummenhet i lillefingeren. Dette er fordi median nerve ikke leverer denne vedheng. En nervelednings studie kan også bli utført. Dette vil belyse hvorvidt impulser som reiser langs median har gått for sakte - en sikker indikasjon på CTS. En tredje test, en electromyogram, blir ofte utført for å utelukke andre causes.This prosedyre kontroller for å sikre at muskelen får den skikkelig blodtilførsel - et symptom på en rekke andre forhold, men ikke fra Carpal Tunnel Syndrome. Den enkleste måten for leverandøren din for å diagnostisere CTS er ved å legge trykk på wrists.This diagnostiske prosedyren vil gi umiddelbare symptomer hos et flertall av personer som lider av Carpal Tunnel Syndrome. Behandlinger av CTS er uttrykke med tilstandens alvorlighetsgrad. Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi for å avlaste presset på median nerve, noe som vil eliminere symptomer i de fleste tilfeller. Mildere tilfeller blir ofte behandlet med håndleddet splinter, som lindre symptomene ved å begrense leddet mobilitet. Et annet alternativ, men en som er ofte ikke gjennomførbart, er å eliminere den aktiviteten som er årsaken til problemet. De fleste er enten uvillig eller ute av stand til å miste jobben sin for å kvitte seg med CTS, og mange andre vise en tilsvarende mangel på entusiasme når det er foreslått at de gir opp sin favorittidrett.

Raynauds syndrom Kan være årsaken til Fiery Fingertips

En annen viktig årsak til brennende fingertuppene er Reynaud syndrom. Denne tilstanden er forårsaket når blodårene som forsyner hender og / eller føtter smal. I personer med Reynaud, er episoder av brennende fingertuppene forverret ved eksponering for kulde. Fingers bli ekstremt blek før utvikle en blå tinge.There er to typer Reynaud: primær og sekundær. Primær Reynaud er ikke forbundet med noen annen sykdom, mens revmatiske sykdommer som revmatoid artritt, Sklerodermi og Lupus er ofte katalysatorer for utvikling av sekundær Reynaud. Det finnes en rekke tester som anvendes for å diagnostisere Reynauds. Disse inkluderer: Nailfold Capillaroscopy - studiet av kapillærer under et mikroskop, antinukleære antistoff test (ANA), som avgjør om kroppen produserer antistoffer assosiert med bindevevs eller autoimmune lidelser, og senkning, en diagnostisk test for betennelse. Symptomer på Reynaud kan reduseres ved å holde hendene hjertelig dekket i kaldt vær eller ved håndtering av kalde elementer, for eksempel frossen mat. Alvorlige tilfeller av Reynaud blir vanligvis behandlet med medisin som utvider de berørte blodkar. Personer med Reynaud bør ikke røyke, siden røyking ytterligere begrenser blodstrømmen. I tillegg kan visse medisiner forverre symptomene på Reynauds. Din helsepersonell vil råde deg hvilke medisiner for å unngå.

Spinalstenose og Burning Hånd syndrom

Spinalstenose er den medisinske termen for en innsnevring av spinalkanalen, og er ofte funnet i personer over 50. Innsnevring av spinalkanalen komprimerer ryggmargen, som kan føre til hånd nevropati. Personer med diagnosen Spinalstenose har rapportert svie i sine hender og fingertupper. Spinalstenose er diagnostisert med røntgen, MRI eller CAT skanner. Behandling for denne patologi omfatter fysioterapi og smerte medication.These tiltaket kan ofte lindre den enkeltes hånd nevropati.

Betydningen av angst rolle i å brenne fingertuppene

Angst kan være den skyldige bak brenner fingertuppene. Ifølge Roger Gould, medlem av UCLA Department of Psychiatry, kan moderat til alvorlig angst føre en person til å oppleve en rekke fysiske symptomer. For personer som har symptomer trosse alle medisinske forklaringer, legen anbefaler en kort behandling med anti-angst narkotika Klonopin. Hvis en persons symptomer minske eller forsvinne mens du tar Klonopin, angst er den mest sannsynlige årsaken til ubehag. Personer som får denne diagnosen kan bli rådet til å fortsette å ta anti-angst medisiner for å holde sine symptomer i sjakk. Bio-feedback er også ofte anbefalt som en metode for å kontrollere angst, og for noen, kan en grundig vurdering av deres livsstil være i bruk i pinpointing opprinnelsen av deres nervøsitet.

Får du nok B-12?

Vitamin B-12 mangel, som er referert til som pernisiøs anemi, kan forårsake nummenhet, prikking eller brennende følelse i fingertuppene. Vegetarianere er spesielt utsatt for denne mangelen, siden B-12 er sjelden funnet i grønnsaker. Behandling for pernisiøs anemi inkluderer folsyre og vitamin B-12 tilskudd. Endringer i kostholdet kan være nyttig for kjøttetere, siden kjøttet er rik på B-12. Det anbefales sterkt at veganere supplere kostholdet med daglige doser av B-12.

Spekulasjon kan være farlig

Ikke spekulere om årsaken til dine brenner fingertuppene. Self-diagnose er idiot hardfør og farlig. Som med mange lidelser, kan brenner fingertuppene være forårsaket av en myriade av sykdommer, alt fra enkle til alvorlige. Ta kontakt med din helse utøveren for en riktig diagnose av dine brenner fingertuppene.

Hva er årsakene til en brennende følelse i tærne?

Merkelige eller kroniske følelser av brennende, smerter eller nummenhet om kroppen kan være alarmerende, og kan være symptomer på alvorlige medisinske problemer. Hvis du opplever svie i tærne er det viktig å finne årsaken til følelsen, siden du kan trenge behandling for en underliggende tilstand.

Trauma

En mulig årsak til brenning i føttene er noe traumatisk hendelse som påvirker foten direkte. Hvis foten er rammet hardt med et objekt, forstuet eller brukket, kan tærne føles som om de brenner. Kjører eller går mye, eller med feil polstring i sko (eller barfot) kan forårsake svie i tærne. Hvis blemmer dannes i mellom tærne de kan være ubehagelig og brenne.

Burns

Det burde ikke komme som liten overraskelse at en brennende følelse i føttene og tærne kan være forårsaket av å bli brent. Burns fra varmen vil føre til blemmer som kan resultere i en varig brennende følelse. Utsette tærne til ekstrem kulde over lengre tid kan også forårsake nummenhet og hudforbrenninger eller frostskader. Solbrenthet og etseskader kan også være en kilde til følelsen.

Sirkulasjonsproblemer

Nummenhet og brenning i ekstremiteter, særlig tærne, kan være forårsaket av en ineffektiv sirkulasjonssystemet. Fedme og diabetes er sannsynlig å være en risikofaktor for toe svie og smerter. Hjertesykdom og tilstoppede arterier (perifer karsykdom) kan også føre til svie i føttene.

Nerve Damage

Nervene er kommunikasjonslinjer i kroppen som registrerer smerte og andre følelser og overføre disse følelsene til hjernen. Når en person har skadet nerve, kan nervene sende signaler til hjernen indikerer smerte eller brennende følelse i forskjellige deler av kroppen. Det er mange underliggende forhold som kan påvirke nerver og forårsake nerveskader, for eksempel kroppslige traumer og ulykker under kirurgiske prosedyrer.

Infeksjon

En annen vanlig årsak til svie er ulike typer infeksjoner. Normale kropps infeksjoner, for eksempel bakterier får inn et åpent sår eller blemmer kan føre til svie i tærne. Fotsopp eller andre soppinfeksjoner er også godt kjente årsaker til svie rundt tærne. Ofte er disse årsaker kan behandles med store kjøpt legemidler for å redusere mengden av smerte, og eliminere soppen.

Slik tolker du en brennende følelse i hodet

En brennende følelse i hodet eller hodebunnen kan være på grunn av ulike årsaker, hvorav noen er mer alvorlige enn andre. Det er viktig å identifisere årsaken til å forfølge den rette behandlingsalternativet. Hvis du eller noen du kjenner erfaringer dette symptomet, finner du følgende muligheter nyttig.

Bruksanvisning

Tenk nerveskader når du føler noen form for prikking, nummenhet eller brennende følelse i hodebunnen. En mulighet kan være på grunn av en skadet eller skadet nerve, som kan oppstå på grunn av en rekke tilstander som påvirker nerver, så som diabetes, diabetisk neuropati, neuropati og multippel sklerose.

Husk at nevritt (nerveskade) kan oppstå på grunn av vitaminmangel. Slike vitaminer inneholder tiamin, riboflavin og niacin.

Merknad om du begynte å miste håret på omtrent samme tid som den brennende følelsen i gang. En brenning i hodebunnen er noen ganger forbundet med mange hårsekker går inn i en hvilestadium (telegon stadium) på samme tid. En plutselig endring i kosthold, medisiner, ekstrem følelsesmessig stress eller en proteinmangel kan forårsake hårsekkene til å gå inn i telegon staten. Ny hårvekst stopper i denne fasen, hvilket resulterer i tap av hår.

Finn ut om kløe følger med brennende følelse. Hvis så, kan den skyldige være solbrenthet eller kjemisk forbrenning. En reaksjon i et nytt hår produkt er en annen mulighet.

Vær oppmerksom på at en skalp soppinfeksjon kan også være ansvarlig for den brennende følelsen. Hvis du også oppleve generell hårtap, kan dette være årsaken. Sopp kan vokse ned i hårsekken, forårsaker den til å falle ut.

Hint

  • Koke litt vann og tilsett et par poser med kamille. La den kjøle seg ned litt før det er varmt og gjelder komprimerer til det berørte området. Kamille er beroligende på hodebunnen.

Hva er årsakene til brennende føtter?

Hva er årsakene til brennende føtter?


Brennende føtter, eller brennende fot syndrom, er en tilstand der føttene føles smertelig varmt. Det er vanlig for folk som er 50 og eldre å klage om syndromet og dens symptomer. Selv om det er ulike årsaker som kan bringe på brennende fot syndrom, de fleste av dem er ikke alvorlig. Gjennom ulike behandlinger og endringer i livsstil, kan de fleste symptomer på brennende føtter kontrolleres.

Symptomer

Det vanligste symptomet på brennende fot syndrom er følelsen av føttene brenner. Noen ganger denne brenn kan føle smertelig varmt; andre ganger brenning kan være mild. Andre symptomer på brennende fot syndrom er rødhet, hevelse eller en stikkende følelse i føttene. Noen ganger denne brenn kan være så smertefullt at en person kan ha problemer med å sove.

Årsaker

Årsakene til brennende føtter kan være noe så enkelt som slitne føtter eller sko som ikke passer ordentlig. Hvis du finner deg selv stående på føttene for lange perioder av dagen, kan dette være årsaken. Andre, mindre alvorlige årsaker er irriterende stoffer eller soppinfeksjoner som fotsopp. Mer alvorlige årsaker til brennende føtter er alkoholisme, nerveskader, skjoldbrusk dysfunksjon, blodsykdommer diabetisk nevropati, HIV / AIDS, nyresvikt, leverskader, gastric bypass kirurgi, perifer karsykdom og anemi.

Ved å søke behandling

Søk medisinsk behandling umiddelbart dersom den brennende følelsen kommer plutselig etter at du har vært utsatt for et giftig stoff. Det samme gjelder hvis du er diabetiker og brennende følelse plutselig kommer på og føttene har åpne sår.

Hvis den brennende følelse fortsetter etter at du har prøvd egenomsorg i flere uker, planlegge en avtale for å se din lege. Det er også best å gjøre en avtale om brenning har blitt intense, mer smertefull, begynte å spre seg inn i bena, eller du har mistet følelsen i tærne og føttene.

Diagnose

Du Legen vil ønske å vite hva som forårsaker føttene til å føle at de brenner før han foreskriver en behandlingsplan. Du vil sannsynligvis bli bedt om nyere historie og helse. Tester som en MR, vil blodprøver og røntgen kjøres i et forsøk på å finne årsaken til dine symptomer.

Behandling

Hvis årsaken til dine brennende føtter er så enkelt som slitne og overarbeidede føtter, kan du bli bedt om å hvile føttene på et forhøyet nivå, slitasje mer komfortable og bedre tilpassede sko eller suge føttene i et badekar med kaldt vann. Du kan også bli bedt om å bære magnetisk terapi innleggssåler. Hvis smertene er forårsaket av en infeksjon, vil du mer enn sannsynlig være foreskrevet en aktuell krem ​​og antibiotika for å behandle soppinfeksjon. Hvis symptomene er forårsaket av en alvorlig sykdom, vil at sykdom må behandles for å lindre brenning i føttene.

Brennende føtter Symptom

En brennende følelse i føttene kan være forårsaket av et stort spekter av tilstander, noen svært mild og litt mer alvorlig. Finne årsaken til den brennende følelsen er nøkkelen til riktig behandling, slik at de som fortsatt opplever dette symptomet bør se en medisinsk faglig.

Mekanisk Load

Mekanisk overbelastning er betegnelsen som brukes av medisinske fagfolk til å beskrive føtter som har rett og slett hatt en lang dag. Denne tilstanden er spesielt vanlig hos de som er på beina mesteparten av dagen, er overvektig eller har varme og svette føtter på grunn av en hard treningsøkt.

Nerve Damage

Brennende føtter er ofte et tegn på nerveskader. Nerveskade fører til en brennende følelse foten kan stamme fra en rekke grunner, inkludert diabetes, alkoholisme, vitamin B-mangel og tungmetallforgiftning.

Blodsykdommer og sirkulasjons betingelser

Den blodsykdommer trombocytopeni, pernisiøs anemi og den sjeldne sirkulasjonsforstyrrelse erythromelalgia kan også forårsake en brennende fot.

Lokalisert Burning Foot

Når den brennende følelse er lokalisert til visse partier av foten, eller bare en fot, kan følelsen skyldes en fungal infeksjon slik som fotsopp.
Metatarsalgia og Mortons neuroma er også forhold som forårsaker en lokalisert brennende følelse i foten, vanligvis mot fronten av foten.

Symptomlindring

Det er mange måter å finne lindring fra den brennende foten symptom. Prøv soaking føttene i kaldt vann eller massere kjøling kremer og salver over det berørte området. Iført bomull, ikke syntetisk, sokker og demping eller støtdemping innleggssåler kan også gi en viss lettelse.

Brennende føtter Problemer

The Mayo Clinic beskriver tilstanden brennende føtter som "... følelsen at føttene er smertelig varmt ... I noen tilfeller kan dine brennende føtter være så smertefullt at det forstyrrer søvnen din." Det er mange sykdommer som skaper følelsen av brennende føtter, og det finnes også genetiske årsaker til tilstanden. Selv om operasjonen kan være nødvendig for å kurere tilstanden, er det en rekke av enkle fremgangsmåter og medikamenter som er verd å vurdere først.

Alkoholisme

Alkoholavhengighet og avhengighet skaper en kjemisk ubalanse som over tid skader på nervesystemet, ifølge Mayo Clinic. Denne skaden har ofte følelsen av brennende føtter, som alkoholikere er mer sannsynlig å ha problemer med blodsirkulasjonen og nevrologiske komplikasjoner.

Diabetes

Brenn føtter er også en betingelse ofte assosiert med diabetes. Økte nivåer av blod sukker skade nerveceller og omkringliggende vev, skaper nummenhet, prikking, brennende smerte eller følsomhet for berøring. Diabetes er vanligvis behandles gjennom en daglig diett av kosthold, mosjon og medisiner.

Genetisk Disorder

Arvet forhold, for eksempel familiær brennende føtter syndrom, har blitt dokumentert. Identifiserte tyske forskere ved Universitetet i Munster i 1999 bestemte kromosomer som skaper en tilstand i familier som påvirker unmyelinated nervefibre, som produserer en brennende følelse i føttene. Omfanget av denne sykdommen er ikke kjent, og legene sier mer forskning er nødvendig for å finne den beste behandling.

Fotsopp

Fotsopp, også kjent som tinea corporis, er muggsopp (dermatofytter) som create prikking, kløe og en brennende følelse over infiserte området. Fotsopp sprer seg raskt i fuktige, fuktige områder og kan overføres mellom mennesker, objekter og kjæledyr. Behandlingen innebærer å opprettholde tørre føtter og anvendelse av en over-the-counter medisiner. Alvorlige infeksjoner kan kreve en resept for en oral medisin.

Anemi

Unnlatelse av å få de nødvendige daglige behov for vitaminer reduserer kroppens evne til å produsere røde blodceller. Denne mangel reduserer mengden av oksygen som tilføres til kroppen gjennom friske røde blodceller. De ekstremiteter, for eksempel på hender og føtter, er vanligvis den første til å oppleve en brennende følelse som et resultat av denne mangel på oksygen. Anemi er en tilstand som tar måneder eller år, for å utvikle og er behandlet av med vitamintilskudd eller injeksjoner.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal tunnel syndrom, også kjent som posterior tibial nerve nervesmerter, er en betennelse i nerven "forårsaket av kompresjon av posterior tibial nerve, som går gjennom en kanal nær hælen inn i fotsålen," ifølge National Institutes of Helse. Kompresjonen er forårsaket av overdrive eller skade, og, selv om de fleste behandling begynner med resten og immobilisering av området med en spenne, er operasjonen som kreves for å redusere kompresjons i alvorlige tilfeller.

Botemidler for brennende føtter

Tilstanden til brennende føtter føles lik gå barbent over glødende kull. Mange faktorer forårsaker denne følelsen og det er mange måter å avlaste deg av smerte. En soppinfeksjon, vitaminmangel og dårlig valg av sko og sokker er alle årsaker til brennende føtter. Det er enkle vaner du kan endre i din daglige livsstil å kjøle føttene ned, men hvis de ikke fungerer, søke medisinsk hjelp.

Riktig Vitamin Inntak

Når kroppen ikke får riktig mengde vitaminer, det gjør ikke nok røde blodceller til å frakte oksygen fra lungene til alle deler av kroppen din. Kroppen din kan ikke få alt oksygenet den trenger for å føle deg energi, og du kan føle brenning og prikking i hender og føtter. Prøv å lage en sunn diett som inneholder folic syrer, vitamin C og vitamin B-12. Du kan rådføre deg med legen din og få effektive kosttilskudd eller spiser mat som naturlig har de vitaminene du trenger.

Anti-fungal medisiner

Dine brennende føtter kan stamme fra en soppinfeksjon, for eksempel fotsopp, og bør behandles på riktig måte. En soppinfeksjon former i de fuktige områdene mellom tærne og forårsaker kløe, svie og brenning. Det er flere over-the-counter produkter som behandler fotsopp. Du vil finne kremer, lotion, pudder, salver, piller, kapsler og tabletter som inneholder ingredienser som terbinafin klotrimazol og mikonazol. Når du behandler din soppinfeksjon, bør dine brennende føtter starte nedkjøling. Bruke produktet som anvist. Hvis infeksjonen går bort, bør du oppsøke legen din for en sterkere medisiner.

Riktig sko og sokker

En av de mest effektive behandlinger for brennende føtter roterer dine sko og sokker ofte. En av de viktigste årsakene til brennende føtter er fuktighet blandet med friksjon. Det er godt å ha på sokker og sko som lar føttene puste og fordampe svette som du vandre. Hold deg unna ullsokker og melde deg på bomull eller Coolmax sokker. Hvis du er iført trange sko som fanger en nerve i foten, kan det føre til en brennende følelse. Du kan selv være allergisk mot din sko eller sokk materiale. Prøv iført sko på alternative dager for å la dem helt tørre, og endre sko og sokker to ganger daglig.

Redusere røyking og drikking

Røyking og drikking av alkohol kan også føre til brennende føtter. Langvarig bruk av alkohol kan føre nervøs aktivitet i føttene og røyking forårsaker betennelse. Begge disse aktivitetene også øke kroppstemperaturen, og at du skal føle varme.

Darvocet og brennende smerte

Darvocet og brennende smerte


For noen grunner som er kjent, og andre som ikke kan reseptbelagte narkotika som Davocet forårsake en brennende smerte eller følelse i enkelte brukere. Hvis dette skjer, bør pasienten få snakke med sin lege eller apotek for å bestemme den beste måten å behandle denne bivirkningen.

Darvocet

Darvocet er et narkotisk smertestillende. Sin generiske navn er hydromorfon, og den inneholder paracetamol og propoksyfen napsylat. Ifølge All Pharmacy Medicines nettside, er det "et opioid analgetikum også kjent som et narkotisk smertestillende, noe som lindrer milde til moderate smerter ved virker inn på sentralnervesystemet."

Statistikk

Selv om dens primære formål er å lindre smerter, noen pasienter klager over en brennende smerte eller brennende følelse når du tar stoffet. Den eHealthMe nettstedet har utarbeidet statistikk for disse bivirkningene. Nettstedet påpeker at 0,11% av Darvocet brukere klager av en hud brennende følelse. Disse brukerne er i alderen 40 år eller eldre. Kjønns makeup er 80% kvinner og 20% ​​menn. Fremdeles andre pasienter klager over en brennende smerte i andre områder (som brystet og halsen). Gjøre opp 0,32% av Darvocet brukere, 88% av kvinnene og 12% av menn rapporterer denne klagen.

Årsaker til Burning

Årsaken til huden-brennende følelse er ennå ikke kjent. Det er vanligvis ingen rødhet eller hevelse på stedet av klagen. Årsaken til brenning i halsen er lettere å konstatere. Dr. Michael Picco, Mayo Clinic gastroenterolog, attributter brystet og halsen brenning til gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) eller halsbrann. Noen ganger, til syre som er ment å leve i magen ryggen opp og irriterer spiserøret og forårsaker smerte.

Behandling av smerte

Spør din lege om den beste måten å behandle den brennende smerte eller følelse. Noen leger kan foreslå en syrenøytraliserende. Andre kan foreslå avvikling av medisinering.

Andre bivirkninger

I tillegg til den brennende smerte, kan Darvocet forårsake andre symptomer. Noen pasienter opplever hud kløe, forstoppelse, brystsmerter, kortpustethet, kvalme, oppkast, munntørrhet, svimmelhet eller tretthet. Darvocet kan være vanedannende. Bare den pasienten som resepten ble skrevet bør ta medikamentet. Tar flere piller enn anbefalt, eller ta dem oftere enn anbefalt, bør unngås.

Hva er behandlingen for brennende føtter?

Soppinfeksjoner, vitaminmangel, allergier og dårlig valg av sko og sokker er alle grunner til at du kan oppleve brennende føtter sensasjoner. Hvis du har et forhåndsdefinert medisinsk tilstand som fører til den brennende følelse, å konsultere legen din for den mest effektive kuren er det beste alternativet. Inntil du gjør det, er det noen midlertidige behandlinger som kan holde føttene kjølig.

Cool Water

Berolige føttene i kaldt vann. Avhengig av alvorlighetsgraden av den brennende følelsen, kan det være fristende å legge is på føttene, men ikke gjør det som drastisk endring i temperatur kan være skadelig for føttene. Fyll et badekar med kaldt vann og la føttene suge inntil lettet.

Smertestillende midler

En enkel smertestillende som aspirin eller paracetamol vil bidra til å lette smerten av dine brennende føtter. Hvis du pleier å gå ut en tur og komme tilbake med brennende føtter, er det en god idé å ta et par aspirin med deg før du reiser. Så snart du føler smerte, ta stillende. Deretter, når du kommer hjem, kan du også suge føttene i et kjølig bad.

Riktig sko og sokker

En av de mest effektive behandlinger for brennende føtter roterer dine sko og sokker ofte. En av de viktigste årsakene til brennende føtter er fuktighet blandet med friksjon, så det er godt å ha på sokker og sko som lar føttene puste og fordampe svette. Hold deg unna ullsokker og melde deg på bomull eller Coolmax sokker i stedet. Hvis du er iført virkelig trange sko som fanger en nerve i foten, kan det føre til en brennende følelse. Du kan selv være allergisk mot din sko eller sokk materiale. Prøv iført sko på alternative dager for å la dem helt tørre, og endre sko og sokker to ganger om dagen.

Hva er årsakene til Leg Nummenhet og brennende smerte?

Nummenhet og brennende smerte

Meralgia paresthetica --- kompresjon av nerver i låret --- forårsaker nummenhet og brenning i utsiden av låret. Når nerver som forsyner sensasjon til skins overflaten er komprimert, det påvirker følelsen i benet, men ikke din evne til å bruke leggmusklene. Meralgia paresthetica kan være forårsaket av traumer til bena eller diabetes --- oftere om --- stramme klær, fedme, graviditet, arrvev fra beinskader eller kirurgi, og turgåing, sykling, eller stående i lange perioder av gangen bringe på tilstanden. De fleste tilfeller av meralgia paresthetica kan behandles med seg løsere klær eller å miste vekt. Mild smertestillende medikamenter kan være foreskrevet for å lindre ubehag. Nummenhet og brenning vil normalt gå bort av seg selv i tre til fire måneder. Hvis nerven blir sterkt komprimert og symptomene dine forverres, kan kirurgi eller injeksjoner være nødvendig for å dekomprimere nerve. Ifølge Mayo Clinic, bør du oppsøke legen din dersom du opplever noen av symptomene på meralgia paresthetica, inkludert prikking, nummenhet eller brennende smerte i den ytre delen av låret.

Brennende smerter

Brennende smerter og hevelse i beina er symptomene på lymfødem. Hevelse oppstår fra en blokkering i lymfesystemet som begrenser væske drenering --- som væske bygger opp beinet fortsetter å svelle. Hevelse er ikke alltid til stede med lymfødem; men hvis du har brennende smerte, verking, eller problemer med å flytte beinet, rapportere dette til legen din. Ifølge Mayo Clinic, er omsorgsfull hjelp av den berørte lem avgjørende i å kontrollere lymfødem. Trening, massasje, og kompresjonsbandasjer alle bidra til å avlaste lymfødem symptomer.

Nummenhet

Isjiasnerven --- ligger i hvert ben --- styrer muskler og gir følelse i leggene. Isjias oppstår når nerve rot er komprimert --- klemt --- i korsryggen. En herniated disk er den vanligste årsaken til isjias. Degenerasjon av spinal disker, eller svulster på rygg eller hoftenervene kan også føre til isjias. Nummenhet, prikking og brennende følelse i beinet, sammen med smerter når han går eller gå i trapper er tegn på en isjias tilstand. Ifølge Mayo Clinic, mild isjias går som regel bort --- hvis smertene varer lenger enn fire uker eller blir alvorlig, bør du ringe legen din.

Perifer karsykdom --- PAD --- er et sirkulasjonsproblem. Trange arterier kan redusere blodtilførselen til bena. PAD kan forårsake smerter når han går og leg nummenhet. Hvis ubehandlet PAD kan føre til hjertesykdom, hjerneslag og død. Tidlig diagnose og behandling kan hindre PAD blir verre. Ifølge Mayo Clinic, kan PAD symptomer og risikoer bli sterkt redusert ved å avslutte tobakk (hvis du røyker), trene regelmessig og spise et sunt kosthold.