Digidexo.com

operasjon av tietze syndrom

Slik Spot Symptomer på costochondritis

Costochondritis er en smertefull tilstand. Det fører til inflammasjon og ømhet av brusk langs det området hvor ribbene kobles til brystbenet, dvs. de costochondral leddene. Årsakene er ikke akkurat kjent for denne tilstanden, men det er generelt antatt at visse ting utløse costochondritis. Disse omfatter et slag mot brystbenet og / eller ribbeområdet, en infeksjon i costochondral leddene, muligens forårsaket av en operasjon, og overforbruk av muskler og ledd som omgir brystbenet. Det er mange symptomer på costochondritis. Denne artikkelen vil utforske hvordan du kan oppdage symptomene på costochondritis.

Bruksanvisning

Brystsmerter?

•  Sjekk for brystsmerter. Dette vil være den første holdepunkt for å lete videre for å se om du har costochondritis. Den brystsmerter vil generelt være på hver side av brystbenet, i nærheten av den tredje til femte ribben. Smerten vil vanligvis være alvorlig, men kan også være kjedelig og verkende. Oftest er smerten mer alvorlig på venstre side.

berør området forsiktig til venstre og høyre på tredje til femte ribben. Hvis du føler ømhet når du trykker på leddene og brusk som forbinder ribbeina til brystbenet, er dette en sterk indikator på costochondritis.

Ta et dypt åndedrag. Med costochondritis, vil smertene øker når du tar et dypt pust, eller når du kommer ut av pusten fra trening, for eksempel. Hvis smertene avtar når du blir avslappet og legge seg ned, er dette en annen måte å få øye costochondritis.

Sjekk for pustevansker. Hvis du synes det er vanskelig å ta dype åndedrag på grunn av smerter, er dette et symptom på costochondritis. Det vil være vanskelig å løfte noe, eller å gå opp trapper, for eksempel. Den ekstra pust nødvendige steder smerter på costochondral leddene.

Hoste, men vær forsiktig! En måte å få øye costochondritis er at det vil være stor smerte når du hoster. Hvis du hoster, og det gjør vondt i området langs brystbenet, er dette en indikasjon på costochondritis.

Besøk legen. Legen din vil være bedre i stand til å diagnostisere costochondritis og utelukke andre medisinske tilstander. Du kunne ha spente muskler som forårsaker smerter i området, eller du kan ha en hjertesykdom. Dessverre, ikke costochondritis ikke vises på røntgenbilder som et brukket ribbein ville så det er grenser for legens evne til å diagnostisere costochondritis.

Se etter hevelse i området langs brystbenet. Hvis hevelsen er til stede, kan du ha Tietze syndrom. Har legen din sjekk for hevelse å utelukke Tietze syndrom. Noen ganger hevelse vil vises på en MR eller CT scan. Legen kan bestille en av disse tester som skal utføres på deg å skille mellom de to betingelser.

Hint

 • Det er alltid en god idé å oppsøke lege hvis du har brystsmerter.
 • Hvis du har brystsmerter i brystbenet området, spesielt til venstre for sternum, kan du være å ha et hjerteinfarkt eller andre hjerteproblemer. Ikke ta smerten lett! Oppsøk lege umiddelbart for å utelukke hjerteproblemer, spesielt hvis du også har kvalme, svette og venstre arm smerter.
 • Ikke alle leger er kjent med costochondritis. Du må kanskje spesifikt nevner det som en mulighet til å sørge for at legen din sjekker for det!

Sternum Pain

Sternum er en dolk-formet, flat bein som ligger i midten av brystet. Den danner brystkassen, sammen med ribbeina. Brystkassen beskytter lungene, hjertet og blodårer fra skade. Sternum består av manubrim (håndtak) som ligger på toppen av sternum og beveger seg litt. Den er koblet til de første to ribber. Legemet er funnet i midten av sternum; den kobles direkte til tredje-syvende ribbeina og indirekte kobles til den åttende gjennom tiende ribbeina. Spissen eller xifoid prosessen er funnet på bunnen av sternum. I utgangspunktet er spissen laget av brusk, men det blir til bein som du alder. Du kan oppleve smerter i brystbenet for en rekke årsaker.

Betraktninger

Betennelse på veikryssene der øvre ribbeina slutter med brusk som holder dem til brystbenet, eller brystbenet, kalles costochondritis. Denne tilstanden resulterer i lokalisert smerte i brystet. Hvis du trykker på brusk i fronten av din brystkasse, vil du føle smerte hvis du lider av costochondritis.

Potensial

En annen tilstand som kan føre til sternum smerte kalles Tietze syndrom, som er en form for costochondritis, og det også er et resultat av betennelse i brystområdet. Forskjellen mellom de to forholdene er at hevelse oppstår med Tietze syndrom og ikke? € ™ t med costochondritis. Hevelsen vises ved krysset mellom ribbeina og brusk, vanligvis på den andre og tredje ribbe nettsteder. Hvis du har hatt operasjon på brystbenet, kan Tietze syndrom føre. Årsaken til svelling er ikke kjent. Hvis du har dette problemet, spør legen din om å få kortikosteroid injeksjoner eller tar NSAIDs, som er ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler; de burde gi deg noen lettelse.

Infeksjon

Ifølge Dr. Nathan Wei, en kamerat av American College of Physicians og American College of Rheumatology, kan septisk artritt også resultere i sternum smerte. Septisk artritt utvikler seg når det er en infeksjon i ledd, eller felles, væske og i de felles vev. Et annet navn for septisk artritt er pyogenic leddgikt.

Betennelse

En kronisk inflammatorisk artritt type som kalles ankyloserende spondylitt (AS) kan resultere i sternum smerte. Denne tilstanden er rettet mot leddene ved bunnen av ryggraden. Leddene mellom ryggraden og ribbeina, og mellom brystbeinet og ribbeina, kan bli stive og smertefulle. Stivhets resulterer i redusert brystet ekspansjon.

Oppløsning

Du kan finne lindring fra brystbenet smerter ved å bruke en varm komprimere til området. Spør legen din om du bør ta NSAIDs for smertelindring.

Slik unngår du at costochondritis

Costochondritis er en tilstand der det er betennelse og ømhet rett ved området der brusken festes til brystbenet (de costochondral ledd). Tilstanden forårsaker store smerter på den ene eller begge sider av brystbenet. Smertene kan stråle ut, forårsaker ubehag i hele øvre del av brystet området. Diagnosen stilles ved å trykke forsiktig leddene langs brystbenet etter utelukker andre tilstander som et hjerteinfarkt. Tilstanden og tilhørende smerter kan vare i seks måneder til et år eller mer. Denne artikkelen vil utforske hvordan du kan forhindre costochondritis.

Bruksanvisning

•  Unngå traumer til brystet området inkludert sternum og ribbeina. En årsak til costochondritis er en stump kraft skade på brystet. Dette vil vanligvis skje i en bilulykke, for eksempel når fører brystet treffer rattet hvis airbagen ikke distribuere ved sammenstøt. Andre årsaker til direkte påvirkning til brystet ville inkluderer å bli slått i brystet under en kamp eller å bli truffet i brystet under en kontakt sport som fotball.

Beskytt din sternum og ribbeina når du kjører. En måte å beskytte deg selv fra et alvorlig slag mot brystet i en bilulykke, er å ha på bilbeltet. Ofte kan bilbeltet holde deg nok til at du ikke treffer rattet, eller i det minste ikke så vanskelig. Også sørge for at kollisjonsputer er på jobb, slik at airbag holder deg fra å treffe rattet ved sammenstøt.

Bruk beskyttelse når du spiller kontaktsport. Alt du kan bruke for å minske et slag mot brystet ditt område vil hjelpe deg å unngå costochondritis. Bære noen form for polstring på brystet.

Ha god holdning. Dårlig holdning og dårlig utformet stoler på arbeidsstasjoner kan føre til svekkede muskler og ledd og føre til costochondritis. Å sitte rett opp på jobb og mens du er på en datamaskin kan minske sjansen for denne svekkelsen som fører til costochondritis. Ergonimically designede stoler kan også være til nytte.

Unngå aktiviteter som vil overdrive brystet og sliter på brystmusklene og ledd. Gjentagelser bruker dette området uten skikkelig condition kan føre til costochondritis. Dessuten kan misbruk og overforbruk av brystet området føre til costochondritis. Sammenligne dette til carpal tunnel syndrom, der overforbruk og misbruk av håndleddene kan føre til skader.

Hold musklene i brystkassen godt tonet og strukket ut. Må øvelser for å tone brystmusklene og tøyningsøvelser å bo smidig. Denne måten, hvis du er involvert i en ulykke eller skade i brystet, vil kroppen være mer fleksibel og du vil ha mindre sjanse for skaden være alvorlig (og fører til costochondritis). Jo mer tonet du er, jo bedre vil du være i stand til å helbrede også.

Hvis du mottar skade mot brystet ditt område, kontakt lege omgående og følge legens instruksjoner for behandling. Sørg for å ta anti-inflammatorisk medisin og hvile området, slik at den kan helbrede. Costochondritis kan utvikle seg som en sekundær tilstand når kroppen din er fortsatt stresset etter skade og er ikke lov til å helbrede, eller kroppen reagerer med tilstanden når du prøver å takle traumer til brystet.

Hint

 • Costochondritis er ikke å forveksles med Tietze syndrom, som i hovedsak har de samme symptomene, men inkluderer også hevelse i brystet området langs brystbenet (og noen ganger en del av sternum).
 • Hvis du ender opp med costochondritis, sørg for å bruke anti-inflammatorisk medisin og redusere bruk av muskler og ledd i brystet, spesielt løfte og utvidede bevegelser mens du healer.
 • Alternative medisiner og behandling vil inkludere ingefær for betennelse og akupunktur og massasje for å hjelpe hjelpemiddel i healing.
 • Kortison injeksjoner kan brukes hvis smertene vedvarer over tid og ikke går bort (spesielt etter et år eller mer, eller noen ganger også etter seks måneder).
 • Costochondritis er ikke en enkel tilstand for å behandle, på grunn av den manglende evne til å forhindre bevegelse og irritasjon under helbredelsen. Du bruker brystet muskler selv til å puste, så det er ingen måte å holde området stille mens det gror.
 • Ikke bli overrasket når du får costochondritis hvis det varer i opp til et år eller mer, avhengig av omfanget av skaden og hvor fort kroppen heles.

Godartede Chest Vegg Disorders

Godartede Chest Vegg Disorders


Smerte som oppstår i brystveggen kan være ødeleggende og vanskelig å behandle. Hvis du har smerter i brystet, være sikker på å konsultere legen din. Legen din kan avgjøre om du har en godartet brystveggen lidelse eller en mer alvorlig tilstand.

Costochondritis

Costochondritis er en tilstand som forårsaker betennelse i brystveggen. Symptomer på costochondritis kan omfatte smerter i brystbenet, pustevansker, smerter ved hoste og smerter ved innånding dypt. Mens symptomene på denne tilstanden ligne hjerteinfarkt symptomer, er det en godartet tilstand. En skade, fysisk belastning, infeksjon, øvre luftveissykdom og fibromyalgi er noen av årsakene til costochondritis.

Tietze syndrom

Tietze syndrom er en tilstand som påvirker brystveggen. Det forårsaker smerte i området av brystet som forbinder ribbene til brystbenet. Symptomene på Tietze syndrom kan inkludere betennelse, ømhet i brystet og hevelse i det berørte området. I motsetning costochondritis, som vanligvis er korte i varighet, kan Tietze syndrom bli kroniske og vare i måneder eller år.

Godartet svulst

En godartet tumor i brystveggen stammer i benet eller muskel av brystveggen. Det er ingen klare årsaker til godartede brystveggen svulster; er det imidlertid antatt å være arvelig. Noen av symptomene forbundet med brystveggen svulster kan være smerter i brystet, en klump i brystet og muskelatrofi.

Brystvegg Misdannelser

En brystveggen misdannelse er en tilstand der brystet er formet unormalt. De to hovedtyper av brystvegg misdannelser er pectus excavatum og pectus carinatum. Pectus excavatum gjør brystet vises nedsunket i. Pectus carinatum gjør brystet stikker frem. Kirurgi kan være nødvendig for å korrigere en av disse tilstander.

Betraktninger

Mange godartet brystveggen lidelser kan føre til de samme symptomene på alvorlige hjertelidelser som for eksempel et hjerteinfarkt. Hvis du har brystsmerter, ta det på alvor og ta kontakt med legen din.

Bryst Wall Pain Symptomer

Smerter i brystveggen, kjent medisinsk som costochondritis, er en betennelsestilstand som rammer mange mennesker og er en av de vanligste årsaker til brystsmerter. Selv costochondritis kan påvirke hvem som helst når som helst, kvinner og menn over 40 år er mest utsatt. Foruten smerter i brystveggen, kan costochondritis også bli referert til som costosternal syndrom eller costosternal chondrodynia.

Funksjoner

Smerten med costochondritis kan være skremmende og kan også etterligne mer alvorlige forhold, som hjerteinfarkt. Den vanligste typen er skarp smerte i costosternal leddene. Denne smerten er mest utbredt på venstre side av brystet, men det kan påvirke begge sider. Det kan også være en verkende eller gnagende smerter. Voksne må først sjekkes for hjerte-relaterte årsaker og har de helt utelukkes før costochondritis kan diagnostiseres, siden symptomer og smerte kan være svært lik.

Effekter

Når du har costochondritis, kan det være smertefull eller til og med vanskelig å puste, spesielt når du tar dype åndedrag. Du kan også oppleve smerte når du hoster. Siden smittsomme sykdommer kan føre til det, og kan også føre til hoste, kan dette være et tveegget sverd for mange lider. Alle typer smittsomme diseases-- virus, bakterier og sopp - kan forårsake costochondritis, men i forskjellig grad. Virusinfeksjoner oftest føre costochondritis, mens bakterielle infeksjoner vanligvis bare skje etter operasjonen og soppinfeksjoner er sjelden årsaken.

Identifikasjon

Smerten er noen ganger alarmerende og ofte forårsaker lider å søke legehjelp. Når du søke legehjelp for brystsmerter og dine EKG og røntgenundersøkelse vises normalt, kan legen din deretter utføre en enkel test for å sjekke for costochondritis. Denne testen tar bare noen sekunder og utføres ved å trykke på pasientens sternum (beinet i midten av brystet som forbinder med din ribbeina).

Time Frame

Costochondritis er ikke en medisinsk krise og symptomer er lett behandles med over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner, som Ibuprofen, før tilstanden løser på egen hånd, vanligvis i løpet av få dager. Mesteparten av tiden er det ikke nødvendig å oppsøke lege med mindre du har andre spesifikke bekymringer eller symptomer som du tror kan peke til en annen diagnose. Denne typen smerte ledsaget av rikelig svette, besvimelse eller at spredning til andre områder, som nakke eller kjeve, garanterer en tur til legevakten.

Betraktninger

Costochondritis kan også forveksles med en mer alvorlig, reoccurring tilstand som kalles Tietze syndrom. Tietze syndrom er assosiert med plutselig smerte som også påvirker skulder og / eller arm og hevelse. Også, mens costochondritis varer bare noen få dager, varer Tietze syndrom vanligvis noen uker. Enhver costochondritis varer mer enn noen få dager bør vurderes av en lege og diagnostisering av Tietze syndrom bør undersøkes.

Post Gastric Bypass Symptomer

Fedme er en livstruende folkehelseproblem. Gastric bypass kirurgi er en prosedyre som ofte anbefales for pasienter som er sykelig overvektige, har prøvd andre vekttap teknikker, og er i alvorlig helserisiko på grunn av sin vekt. Hvert år tusenvis av mennesker har gastric bypass operasjon. Operasjonen kan utføres gjennom et åpent snitt eller gjort laparoskopisk. Flere kirurger velger for laparoskopisk metode, noe som fører til færre komplikasjoner. Fremgangsmåten innebærer å gjøre magen mindre og utenom den øvre del av tynntarmen. Post-kirurgi, kan personen ikke spise så mye, og mindre kalorier er absorbert. Mens kirurgi utvilsomt fremmer rask og betydelig vekttap, meget alvorlige, og med livstruende, kan bivirkninger oppstår etter operasjonen. Nøye vurdering må tas før du gjør dette alvorlig avgjørelse.

Kvalme og oppkast

Kvalme og oppkast er de vanligste symptomer etter gastric bypass operasjon. Kvalme og oppkast kan være forårsaket av overspising, hypoglykemi, dumping syndrom (rask ventrikkeltømming), eller intoleranse for enkelte matvarer. Følge en streng diett plan vil hjelpe.

Smerte

Etter kirurgi, innsnitt smerte, sammen med smerte fra driften og manipulering av innvollene under operasjonen, er vanlig. Smertestillende midler vil bli foreskrevet av helse-omsorg leverandøren. I tillegg kan smerte oppleves etter overspising eller spiser feil mat. Høy-fiber eller klumpete mat, de som produserer gass, og svært raffinerte sukkerholdige matvarer kan produsere magesmerter. Unngåelse av disse elementer vanligvis tar vare på problemet. Smerte kan også være et tegn på infeksjon, peritonitt (væske bygge opp i bukhulen), gallestein, et brokk på snittet området, eller magesår. De som opplever smerte ikke forbundet med post-op ubehag eller feil kosthold bør konsultere legen sin umiddelbart.

Reflux

Reflux er en svært vanlig symptom etter operasjonen. En mage som ble brukt til å ta i et kvart av mat er nå redusert til størrelse med en valnøtt, bare tillater ca to spiseskjeer av matforbruk. Reflux er normalt forårsaket av overspising eller spise mat som bør unngås. Karbonatiseringen, karbohydrater og krydrede matvarer har en tendens til å forårsake refluks.

Dumping syndrom

Dumping syndrom er en av de vanligste tilstander som oppstår etter gastric bypass operasjon. Dumping syndrom er preget av kvalme og oppkast, svakhet, tretthet, svetting, diaré (noen ganger alvorlig og rett etter spising), og følelse av å besvime. Mat næringsstoffer og kalorier er absorbert i tynntarmen. Som den øverste delen (tolvfingertarmen) av tarmen blir forbigått i kirurgi, kan det ikke være tid til å absorbere mat, noe som gjør det passere rett gjennom, forårsaker diaré. Mange av de andre symptomer, som sweatiness, svakhet og tretthet, er direkte resultater av kroppen ikke absorberer de næringsstoffene den trenger. Riktig kosthold og daglig inntak av et multivitamin vil hjelpe med disse symptomene.

Hypoglykemi

Noen mennesker opplever alvorlig hypoglykemi. Symptomer på hypoglykemi inkluderer skjelvinger, hodepine, tretthet, ekstrem sult, racing puls, forvirring og selv koma. Etter gastrisk bypass operasjon kroppen er overfølsom for insulin release, og kombinert med endringer i kostholdet, kan hypoglykemi oppstå og ikke svare på konvensjonell behandling.

Psykologiske effekter

Sykelig overvektig person har vært avhengig av mat i år, kanskje i en mannsalder. Overspising er ofte et resultat av følelsesmessige problemer som kan oppstå etter operasjonen. De kjemiske endringer i en persons kropp kan også bidra til humørsvingninger, depresjon, angst og søvnløshet. I tillegg er det mange som går gjennom operasjonen endres kropps bilder. Selv om de er å miste vekt, kan de fortsatt føler seg overvektige. Ytterligere emosjonell nød kan oppstå etter at de mister vekt fordi de ikke har kroppsbilde de trodde de ville (grunnet mangel på muskel tone, løs hud, etc.). Delta i en støttegruppe, eller dele med noen som har "vært der, gjort det," kan være svært nyttig.

Ernærings Kompromiss

Som nevnt, er den tynntarmen stedet hvor næringsstoffene blir absorbert. Derfor, når den er utkoplet, næringsstoffer ikke absorberes helt. Folk kan utvikle vitaminmangel, spesielt vitamin B12, jern og kalsium. Bruk av en anbefalt daglig multivitamin supplement er avgjørende. Mange synes de ikke kan håndtere en stor voksen vitamin og må ta barns chewable vitaminer. Tegn på ernærings kompromiss kan omfatte hårtap, muskelsmerter, tretthet og tørr hud, og kan føre til osteoporose og anemi.

Operasjon for Restless Leg Syndrome

Operasjon for Restless Leg Syndrome


Restless Legs Syndrome, også kjent som RLS er en nevrologisk tilstand som er definert av ubehag eller irritasjon i bena mens du sitter eller ligger nede som blir bedre av å stå eller gå. Mens symptomene på RLS synes rett og slett upraktisk, kan de forårsake alvorlige søvnforstyrrelser som fører til kronisk søvnløshet. Mange pasienter som opplever alvorlige RLS symptomer ofte til mulige kirurgiske prosedyrer for å redusere irritasjon og gjenopprette orden i sitt liv.

Symptomer på RLS

National Institutes of Health har identifisert fire spesifikke kriterier som må være oppfylt for en privatperson å bli diagnostisert med RLS: ubehagelig beinet sensasjoner som er kombinert med impulsen til å bevege beina; ubehagelig beinet sensasjoner som øker i alvorlighetsgrad om natten; ubehagelig beinet sensasjoner som forverres i perioder med hvile; og ubehagelig ben opplevelser som er lettet i det minste midlertidig ved å flytte eller stående. Noen ord som pasienter med RLS har brukt for å beskrive disse beinet sensasjoner inkludere "brennende", "verkende", "creepy-crawly," og "kløe".

Effekter av RLS

Symptomene på RLS, mens ikke alvorlig i seg selv, kan alvorlig forstyrre en persons evne til å hvile skikkelig og forårsake kronisk søvnløshet. Resultatet er at pasienter som lider av moderat til alvorlig RLS symptomer også ofte merke kvaliteten på livet deres forverres på grunn av vedvarende utmattelse. Vanligste klagene omfatter manglende evne til å utføre daglige oppgaver, kompromittert konsentrasjon, tap av korttidshukommelse og redusert kvaliteten på arbeidet.

Betraktninger av RLS

Foreløpig er det ingen kur for RLS tilgjengelige, og lite er fortsatt kjent om tilstanden og hva som forårsaker det. Vanlige behandlinger er anbefalt for RLS inkluderer muskelavslappende, massasjeterapi, varme bad og peppermynteolje. Men personer som lider av moderat til alvorlig RLS oppleve at symptomene ofte vedvarer på tross av tilgjengelig behandling, noe som fører dem til å oppsøke en mer seriøs behandling: kirurgi.

Surgerical Prosedyrer for RLS

Noen leger har rapportert at pasienter med alvorlige og ukontrollerbare RLS symptomer har bedt om sine ben til amputert å redusere ubehag og returnerer sitt liv til det normale. Det finnes imidlertid for tiden ingen tilgjengelige kirurgiske prosedyrer for å redusere eller eliminere symptomene på RLS og amputering eller fjerning av en del av benene er ikke benyttes til å håndtere tilstanden. Pasienter oppfordres til å mikse og matche nåværende behandlingsalternativer under tilsyn av sin lege for å redusere sine symptomer til et håndterlig nivå.

Advarsel

Hvis du eller noen du kjenner lider av Restless Legs Syndrome, er det viktig å ta det opp så snart som mulig. Selv om symptomene kan virke som de er harmløse, kan de alvorlig forstyrre en persons liv og plassere henne i fare for ulykker med maskiner, for eksempel biler, på grunn av kronisk tretthet.

Hvordan behandle Cauda Equina syndrom

Hvordan behandle Cauda Equina syndrom


Cauda equina syndrom er en alvorlig tilstand som innebærer kompresjon av nerverøtter som finnes i ryggmargen. Cauda equina syndrom kan være forårsaket av flere ting. Det kan være et resultat av traumer til ryggmargen, svulster, spinal infeksjoner eller en herniated disk. Hvis venstre ubehandlet, kan cauda equina syndrom forårsake permanent skade tarmen og lammelser hos pasienter. Du er mer sannsynlig å bli helt frisk hvis du får tilstanden behandlet innen to dager etter at symptomene dukker opp.

Hvordan behandle Cauda Equina syndrom

•  Få øyeblikkelig hjelp hvis du er diagnostisert med cauda equina syndrom. En lege kan møte med deg for å gå over dine mulige behandlingsalternativer.

Finn ut om du trenger øyeblikkelig operasjon. Dette er den vanligste behandlingsalternativ for cauda equina syndrom. En kirurg kan gå inn og dekomprimere nervene i spinalkanalen.

Ta noen medisiner foreskrevet Følgende operasjonen. Du kan trenge antibiotika for å hindre smitte og smertestillende for å lindre ubehag.

Motta behandlinger for årsaken til cauda equina syndrom. Hvis du har cauda equina syndrom skyldes en svulst, så må du gå gjennom stråling eller cellegift. Hvis du er diagnostisert med en infeksjon, så antibiotika er foreskrevet.

Følg opp med en lege. Etter operasjonen og flere behandlinger, overvåker en lege omfanget av nevrologiske skader. Hvis du har operasjonen gjort tidlig, bør du ikke lider permanent skade.

Hint

 • Hvis du har lidd av cauda equina syndrom, kan det være lurt å vurdere å bli med i en støttegruppe. Disse gruppene kan hjelpe hvis du har lidd varige nevrologiske skader.

Piriformis syndrom Surgery

Piriformis syndrom er preget av symptomer på isjias, spesielt smerter i setemuskelen område som sprer ned beinet. Hos pasienter med piriformis syndrom, blir isjiasnerven irritert som piriformis muskelkramper og klemmer din isjiasnerven mot bekkenbeinet. Hvis injeksjonsbehandlinger og fysioterapi er mislykket i å løse din smerte, kan operasjon være nødvendig. Det er tre alternativer: å kutte piriformis senen, å skjære gjennom piriformis muskel og en nyere mindre inngrep.

Tradisjonelle teknikken en

Den første tradisjonell teknikk blir generelt gjennomført under generell anestesi og er utført enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. Kirurgen gjør et snitt ca 3 inches i lengde i ditt rumpeballe området. Dine gluteus maximus fiber er splittet i orden for kirurgen å se dypt inn i rumpeballe å finne din piriformis muskelen. Din kirurg vil da kutte piriformis sene der den møter større trochanter (plassert på toppen av hoften).

Tradisjonell Teknikk 2

Den andre teknikken brukes hvis den første ikke vil være nok til fullt ut å avlaste presset på isjiasnerven. Det er også vanligvis utført under generell anestesi og er ferdig enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. I noen tilfeller kan kirurgen bruke en tilsvarende størrelse snitt på hoften område (en lignende snitt som brukes i hip erstatning kirurgi). Din kirurg vil da skjære gjennom din piriformis muskel og fjerne et lite område av muskelen.

Minimal invasiv kirurgi

I motsetning til tradisjonell kirurgi, kan nyere teknikker være fullført ved hjelp av lokalanestetika og på poliklinisk basis. Først vil du motta MRI-guidede injeksjoner av Celestone (et steroid medisinering) og Marcaine (narkose). Ifølge NerveMed.com, vanligvis løser dette piriformis syndrom i løpet av noen få behandlinger. Hvis dette ikke lykkes, kan det minimal invasiv kirurgi utviklet av Dr. Aaron Filler ved Institutt for Nerve Medicine angis. Det krever ett lite snitt og påvirker ikke pasientenes gangart (som tradisjonell kirurgi kan påvirke).

Hva du kan forvente etter operasjonen

Etter operasjonen, vil du mest sannsynlig bli pålagt å delta fysioterapi i fire til seks uker. Terapi vil trolig bestå av is eller varme, massasje, elektrisk stimulering eller ultralyd, som alle bidrar til å lette muskelkramper og lindre tilhørende smerter og ubehag. Din terapeut vil også veilede deg om hvordan du trygt kan gå for å unngå å belaste området som er healing. Som du fremgang, vil du motta øvelser for å øke styrke og til slutt gjenoppta normal aktivitet.

Symptomer på Piriformis syndrom

Symptomer på piriformis syndrom inkluderer en smerte som begynner i ryggen og kan kjøre hele veien ned beinet til foten din. Det kan føles på en eller begge sider av kroppen din og er ofte ledsaget av liten kriblende følelse.

Ikke-kirurgiske alternativer

Ikke-kirurgisk behandlingstilbud omfatter smertestillende medisiner (som anti-inflammatoriske som naproxen eller ibuprofen). Fysioterapi kan bidra til å lindre muskelkramper og smerter med øvelser ment å lindre irritasjon til sciatic nerve.

Irritabel tarm syndrom Komplikasjoner

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en funksjonell lidelse som rammer omtrent 15 prosent av alle mennesker i USA. IBS forårsaker dysfunksjon i muskler, organer og nerver av mage-tarmkanalen, men den faktiske struktur av tarmkanalen er ikke påvirket i det hele tatt. Selv om IBS komplikasjoner er begrenset, er det viktig å vite hva de er, hvis du lider av sykdommen.

Historie

Frem til 1990-tallet, biological- og patogene relaterte aspekter av IBS hadde ennå ikke blitt verifisert. Inntil da ble IBS antas å være (og behandlet som) en psykosomatisk sykdom (forårsaket av mentale prosesser).

Time Frame

I en 3-års studier av IBS, ble pasientene funnet å være 16,3 ganger mer sannsynlig, innen den periode på 3 år, for å utvikle en mer komplisert inflammatorisk tarmsykdom (IBD), som er en gruppe av intestinale inflammatoriske intestinale tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Identifikasjon

Symptoma komplikasjoner på IBS (en funksjonell uorden) er ofte forbundet med inntak av visse matvarer. Det er imidlertid å ha symptomer som er provosert av visse mat vanligvis et tegn på en ikke-funksjonell uorden.

Effekter

Flere medisinske komplikasjoner har blitt identifisert som vises oftere med IBS pasienter. Beskrevet som komorbiditet, disse lidelser omfatter fibromyalgi, hodepine og depresjoner.

Misforståelse

Det er en større risiko for IBS pasienter med unødvendige operasjoner som en kolecystektomi (fjerning av galleblæren - 87 prosent mer sannsynlig) eller hysterektomi (fjerning av livmor - en i 3 IBS pasienter) på grunn av misdiagnoses av IBS komplikasjoner.

Teorier / Spekulasjoner

Aktuell forskning støtter ideen om at IBS komplikasjoner kan være forårsaket av en aktiv infeksjon som ennå ikke er oppdaget.

Potensiell

Studier viser at IBS pasienter gjennomgå abdominal operasjoner oftere på grunn av upassende kirurgiske indikasjoner avledet fra IBS magesmerter, snarere enn faktiske helserisiko for eksempel gallestein.

Blå Baby Syndrome

Til tross for pågående eksperimentering og forskning, sykdom kjent som Blå Baby Syndrome (BBS) er fortsatt et problem som skal løses. Likevel har legene gjort store fremskritt i behandling av BBS, og oppdagelsen av sammenhengen mellom nitrat i drikkevann og BBS var stor fremgang i medisinsk forebygging. Videre studier i underliggende genetiske årsaker vil forhåpentligvis bidra til å sette sammen denne medisinsk puslespill.

Definisjon

Blå baby syndrom er en sykdom som fører til mangel på oksygen i blodet. Mens mange babyer er født med blå baby syndrom, kan det også være anskaffet etter fødselen.

Ifølge Bhia.com hjelpsomme online artikkelen, kan BBS også være forårsaket av høye nivåer av methemoglobin blod. I en normal voksen, er enzymet methemoglobin forandret til hemoglobin, noe som fører oksygen til blodet. Imidlertid har babyer under seks måneder ennå ikke begynt å produsere methemoglobin-reduktase, som er det enzym som tillater methemoglobin å endre til hemoglobin. Dette er farlig, fordi methemoglobin bærer ingen oksygen i blodet. I BBS, er en stor mengde methomoglobin mottatt i blodet, men babyens liten kropp kan ennå ikke forvandle det til oksygen. Dette fører til at barnet til å lide av oksygenmangel, noe som ofte kan resultere i en blåaktig farge på huden. Syndromet kan også påvirke ungdommer og voksne, men siden deres systemer kan balansere ut store mengder methemoglobin, er det vanligvis ikke en alvorlig tilstand.

Symptomer

Symptomer på BBS inkluderer blålig hud ("cyanose"), diaré, oppkast og kortpustethet. Andre symptomer er tretthet, ekstrem slapphet, dårlig vektøkning, problemer med å spise og et hjerte bilyd.

Årsaker

Selv om det er mange teorier om årsaken til BBS, de fleste tilfeller er uforklarlig.

Som nevnt på iVillage.com artikkel om BBS, i tilfelle av medfødt defekt, BBS er vanligvis forårsaket av en hjertefeil kalt "rett-til-venstre shunt." Dette betyr i utgangspunktet at oksygenfattig blod er lekket enten inn i venstre side av hjertet eller direkte inn i blodet, forårsaker en mangel på oksygen i hele barnets kropp. Det kan også være forårsaket av en rekke defekter i lungene og blodet.

Rollen genetikk i BBS utvikling blir undersøkt, sett på Howard Hughes Medical Institute online artikkelen "homing på en årsak til Blå Baby Syndrome". Som foreløpig er det ingen avgjørende link til familiens historie.

Blå baby syndrom er også ofte knyttet til inntak av nitrater. Nitrater reagerer med hemoglobin og produsere methomoglobin, og når for mange nitrater er inntatt, er en svært farlig mengde methomoglobin produsert. I mange rurale områder, er nitrater funnet i drikkevann, og methemoglobinemi er ofte knyttet til vannforurensning.

Behandling

Avhengig av alvorligheten av tilfellet varierer behandlingen av medikamenter og nøye overvåkning for å åpne hjerteoperasjoner. I tilfellet av medfødt forstyrrelse, begynner behandlingen ofte umiddelbart etter fødselen. Noen av disse surgeries inkluderer arteriell switch operasjon, skifte prosedyre, Damus-Kaye-Stansel prosedyre og Fontan prosedyre. Alle disse prosedyrene er invasive kirurgiske inngrep, og er ofte ikke nødvendig.

Forebygging

I tilfelle av nitrat-assosiert BBS, kan forebyggende tiltak treffes. Som kunnskap om blå baby syndrom øker, er flere sikkerhetsregler blir gjort. I USA er drikkevann overvåkes nøye for å sikre at nitrat nivåer holde i sjakk. Familier med godt vann kan også overvåke vannstand seg med butikk-kjøpte vann sikkerhets kits.

Reynaud syndrom behandling

Reynaud syndrom er en tilstand som først og fremst påvirker fingre og tær. Det fører til misfarging av sifrene når det er eksponering for endringer i temperatur eller stress. Selv om dette problemet kan forårsake alvorlige problemer hvis den ikke behandles; med behandling symptomene kan reduseres og lindres.

Beskrivelse av Reynaud

Reynaud syndrom er en sykdom som påvirker fingre og tær. De blir misfarget når det er temperaturendringer eller stressende situasjoner. Misfarging kommer fra unormale spasmer av blodårene som fører blod til å bli blokkert fra å gå til vev. Først fingrene bli hvitt, på grunn av mangel på blod. Deretter blir blå på grunn av mangel på oksygen. Så når krampene stopper, blir de røde på grunn av blodstyrtende inn.

Personer med Reynaud

Kvinner er mye mer sannsynlig at lider av Reynaud. Reynauds kan stå alene og i så fall er kalt Reynauds sykdom eller primær Reynauds syndrom. Men noen ganger personer som har denne tilstanden har det i forbindelse med andre revmatologiske sykdommer. Da kalles det sekundær Reynaud fenomen.

Behandling Reynaud

Det primære målet for behandling av Reynaud er å beskytte fingre og tær fra traumer som kulde, skader og infeksjon. Det første trinnet er å holde varmen, spesielt sifre. Bruk hansker når du er i et kaldt miljø, selv når fullføre daglige aktiviteter som å få maten ut av fryseren. Bruk gummihansker når du vasker retter. Ikke gå barbent, selv hjemme. Hold romtemperatur varm. Alle disse vil bidra til å redusere symptomene.

Hva skal unngås

Andre forebyggende tiltak er å unngå sammentrekkende dine tall med ringer, håndleddet band, eller sko. Unngå bruk av verktøy som vibrerer hendene. Oppmerksom på eventuelle sår på fingre og tær og overvåke for infeksjon. Unngå røyking som dette constricts blodkar. Medisiner som forverre Reynauds bør unngås hvis mulig. Disse inkluderer kalde medisiner og blodtrykket medisiner som er betablokkere.

Medisiner

Alltid konsultere med legen din om eventuelle endringer. Hvis forebyggende løsninger ikke er effektive, kan legen forskrive medisiner som utvider blodårene. Noen av disse kan inkludere blodtrykket medisiner inkludert Cardizem og losarton. Hvis det er en alvorlig sak, kan du få foreskrevet Trental. Denne medisinen faktisk gjør røde blodceller smidig og forbedrer blodsirkulasjonen.

Andre alternativer

Alvorlig Reynauds kan føre til infeksjon, koldbrann og tap av fingre eller tær. Derfor bør det overvåkes nøye. I alvorlige tilfeller er en sympathectomy utført. Dette er en operasjon på nervene som hindrer spasmer som forårsaker symptomene. De fleste mennesker trenger ikke dette, skjønt. Samarbeider tett med leverandøren din for å overvåke, lære og diskutere hvilke muligheter du har for å leve vellykket med Reynaud syndrom.

Hvor lenge mennesker lever med Moebius syndrom?

Moebius syndrom og symptomer

Moebius syndrom er en sjelden nevrologisk lidelse som påvirker den sjette og syvende hjernenerver fra fødsel, samt andre hjernenerver. Pasienter vise en rekke symptomer, inkludert manglende evne til å gjøre ansiktsuttrykk, manglende evne til å myse eller flytte øynene horisontalt, en ganespalte, tale og svelgevansker og skjelett anomalier som lem og brystveggen unormalt. Imidlertid kan pasienter med Moebius syndrom går på å leve et fullverdig, berikende liv med normal levealder

Å leve med Moebius syndrom

Det er ikke lett å ha Moebius syndrom, men mange av de som har det går på å lede oppfylle liv. Den manglende evne til å lage ansiktsuttrykk er utfordrende, som mennesker er avhengige av så mye av kommunikasjonen med ansiktsuttrykk. Det er nå operasjoner for å muliggjøre smilende ved å overføre muskler podet fra låret til hver side av ansiktet (selv om operasjonen er både komplisert og langvarig). Kirurgi kan også korrigere krysset øyne og forbedre lem og kjeve misdannelser og andre problemer. Terapi kan føre til bedre motorisk kontroll og koordinering og bedre snakking og spising. Øyedråper kan brukes til å smøre øynene for å overvinne blinkende mangler.

Levetid for mennesker med Moebius syndrom

Moebuis syndrom er en svært sjelden lidelse, med bare ett tilfelle per 50 000 nyfødte og bare et totalt 300 tilfeller som er beskrevet i det engelske litteraturen. De som er født med syndromet som får riktig behandling kan oppnå en normal levealder. Men på grunn av symptomer til stede under barndommen, kan alvorlige respiratoriske komplikasjoner føre til spedbarnsdødelighet. Andre muligens fatale problemer inkluderer mateproblemer under barndom på grunn av kjevedeformiteter. Når Moebius pasienter gjøre det forbi ungdom, kan de og fører rik, oppfylle liv.

Akupunktur Detox For Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel syndrom fører ødeleggende smerte og normalt påvirker de som gjør jobber som krever repeterende handlinger med hendene. Carpal tunnel er passasjen i håndleddet der median nerve og sener kjøre gjennom, koble fingrene til musklene i armen. Når nerve eller sene stigninger, symptomene varierer fra brenning og kribling i hånden for ekstrem smerte som går opp armen.

Venstre ubehandlet, kan tilstanden føre til permanente nerveskader. Mer enn 400.000 operasjoner oppstår hvert år for å frigjøre carpal tunnel, men akupunktur detox kan gi en levedyktig alternativ behandling for å unngå operasjon.

Velge en akupunktør

Akupunktur, den gamle asiatiske metode for behandling av kroppen ved hjelp av strategisk plasserte nåler for å frigjøre og avgifte gjennom trykkpunkter, har blitt en anerkjent og allment akseptert praksis i moderne medisin. Velg ditt akupunktør så nøye som du ville velge en lege for familien --- spesielt hvis du aldri har hatt akupunktur. Faktisk, mange leger nå også tilby akupunktur. USA har satt strenge standarder for akupunktører, med mange stater utøvere til å holde en mastergrad i orientalsk medisin og bestå en offentlig utstedt styre eksamen.

Hvis du bor i en stat som ikke krever en lisens til å praktisere, se etter en akupunktør sertifisert av den nasjonale kommisjonen for sertifisering av akupunktører. Finn ut hvor lenge hun har vært praktisere akupunktur, hvor hun trente og hvilke sertifiseringer hun holder. Akupunktur bør gi en fredelig, komfortabel opplevelse; å ha et godt forhold til din akupunktør er definitivt et must.

Typer og teknikker for Akupunktur

Du kan finne mange forskjellige akupunktur stiler og teknikker. Kunsten utviklet seg fra det gamle Kina, men har spredt seg til andre områder av Orienten, Europa og Amerika med variasjoner i lagt til original kunst. Flertallet av akupunktører praktiserer kinesisk stil, men du vil også finne koreansk, som bruker hånden til å korrespondere med deler av kroppen og plager; Japansk, som bruker færre og tynnere nåler; og Auricular, som bruker poeng på øret.

Elektroakupunktur legger små elektriske strømmer gjennom nålene med målet om å redusere avta smerte og hevelse. Andre teknikker involverer urter, massasje og selv kopper suges på kroppen.

I et annet alternativ, laser akupunktur, stimulerer utøveren poengene med laserlys --- en teknikk som kan lindre carpal tunnel symptomer. Selv om akupunktur nåler forårsaker ingen smerte når det brukes riktig, kan laser gir et foretrukket alternativ for de som er redd for nåler.

Akupunktur Detox for Carpal Tunnel

For å gjenopprette den naturlige flyten av qi (kroppens energiflyt) og blod, vil behandlingen bestå av omhyggelig plassert, smertefri nåler settes inn punkter på hånden og håndleddet. Du kan føle press på akupunkturpunkter. Akupunktur kan føre til produksjon av naturlige smertefrigjørende kjemikaliene. Din akupunktør kan sette nåler på andre punkter på kroppen i armer, ben, rygg og nakke å behandle andre bakenforliggende årsakene til carpal tunnel syndrom og å finne blokkeringen av energi. Du kan supplere din behandling med fysioterapi og massasje. Antall behandlinger du trenger vil variere avhengig av alvorlighetsgraden og din respons på behandlingen.

Ménières syndrom

Ménières syndrom


Ménières syndrom, også kjent som Ménières sykdom, er preget av noen svært urovekkende symptomer relatert til ørene, hørsel og likevekt, ifølge MedlinePlus. Årsaken til lidelsen er ennå ikke klarlagt, men medisinske forskere tror det kan ha sammenheng med en blanding av væsker eller samlede væskenivåer i de indre øreganger. Selv om det er ingen kur for Ménières syndrom, visse behandlinger lovende i lettelser noen av symptomene forårsaket av denne lidelsen.

Symptomer

Den Ménières sykdom Information Center sier de fire klassiske symptomene på denne mystiske lidelsen er alle "episodisk" (symptomene er ikke alltid til stede) og "varierende" (symptomene varierer i varighet og alvorlighetsgrad) i karakter. Symptomene selv er rotasjons vertigo, "en følelse av at verden snurrer rundt deg;" hørselstap; tinnitus, følelsen av lyd, selv når ingen lyd er til stede; og en følelse av fylde i øret. Disse symptomene oppstår vanligvis i bare ett øre.

Diagnose

Menieres er ikke en lett uorden å diagnostisere ved at dets symptomer i en rekke andre lidelser, så vel. Oftest vil legen be deg om å beskrive i detalj hva som skjer når du har et angrep, ifølge FamilyDoctor.org. Han vil også trolig bestille en rekke tester for å utelukke andre mulige årsaker til symptomene du opplever. Slike tester kan omfatte MR og CT-skanning for å gi et innblikk i hodet og ørene, samt blod, balanse og hørselstester. Leger kan utføre flere ulike hørselstester for å avgjøre om et hørselstap er sensoriske og således knyttet til det indre øret eller nevrale, noe som indikerer et problem med hørselsnerven.

Hvor utbredt

The National Institute on døvhet og annen kommunikasjon Disorders (NIDCD) anslår at mer enn 600.000 amerikanere lider av Ménières syndrom, med om lag 45.000 nye tilfeller diagnostisert hvert år. Denne sykdommen ble først identifisert i 1861 av en fransk lege, Prosper Meniere, for hvem syndrom er oppkalt etter.

Livsstilsendringer

Fordi ingen entydig årsak til Ménières har vært fant, er det ingen kur. Imidlertid kan leger anbefalt en rekke forskjellige palliative tiltak for å redusere alvorlighetsgraden av syndromet symptomer. En av de første veier for behandling kan være en endring i kosthold og forskrivning av medisiner for å redusere væskeretensjon. Også nyttig ville være en kraftig reduksjon eller opphør av røyking, sammen med en reduksjon i mengden av alkohol og koffein du forbruker.

Andre behandlingsalternativer

Meniere-pasienter hvis vertigo er ute av kontroll og til finne lindring ved administrering av gentamycin, en ototoksisk antibiotikum, direkte inn i det indre øret, i henhold til NIDCD. Det er også to operasjoner --- labyrinthectomy og vestibular neurectomy --- som har vært vellykket i møte vertigo. Førstnevnte innebærer fjerning av det indre øret sanseorgan og er vanligvis bare foretatt i pasienter som allerede har mistet hørsel i det berørte øret, mens den sistnevnte omfatter den selektive fjerning av en nerve i det berørte indre øret.

Om Post Kolecystektomi syndrom

Kolecystektomi er en medisinsk operasjon utført tusenvis av ganger hvert år. En cholecystektomi er den primære behandling av smerte og ubehag forårsaket av ubehag av gallesten. Mens mange enkeltpersoner leve normalt uten galleblæren etter operasjonen, andre opplever plagsomme symptomer. Når disse symptomene er kronisk og vedvarende, er de omtalt som Post-kolecystektomi syndrom.

Hva er Post-kolecystektomi syndrom?

Post-cholecystektomi syndrom, eller PCS, er en tilstand som oppstår etter en cholecystektomi, som er fjerning av galleblæren. Gallbladders er vanligvis fjernes når det oppstår komplikasjoner fra tilstedeværelsen av gallestein. Tilstanden kan bestå av symptomer som eksisterte før kolecystektomi kirurgi eller det kan være nye symptomer som fulgte kolecystektomi.

Hva er årsaken til Post-kolecystektomi syndrom?

PCS er forårsaket av forandringer som forekommer i hvor gallen flyter i kroppen uten en fungerende galleblæren til å lagre overskytende galle. Problemer kan oppstå som overflødig galle strømmer inn i den øvre del av mage-tarmkanalen kontinuerlig. Dette problemet kan føre til gastritt og øsofagitt. Et annet problem kan oppstå i den nedre del av mage-tarmkanalen. Problemer i dette området kan føre til smerter i nedre mageområdet og diaré.

Utbredelse av Post-kolecystektomi syndrom

Ifølge en studie publisert av National Health Institute, om lag 40 prosent av Kolecystektomifrekvens pasienter har en eller flere symptomer fra magen etter operasjonen. Ifølge WebMD, er om lag 10 til 15 prosent påvirket av PCS. Imidlertid, i de fleste tilfeller PCS diagnose vil typisk bli erstattet av en mer nøyaktig diagnose etter medisinske vurderinger. Om lag 95 prosent av de personer med PCS vil få en ny diagnose.

Symptomer

Personer med PCS kan oppleve symptomer som varierer etter type og antall. Symptomer kan være feber, kvalme, kolikk, magesmerter, overflødig gass, diaré, dårlig fordøyelse og gulsott. De vanligste symptomene en tendens til å være forbundet med ubehag i magen og fordøyelsesproblemer. Symptomene varierer i alvorlighetsgrad fra mildt irriterende til ødeleggende.

Behandling

Behandlinger variere i henhold til den endelige diagnose. De pasientene som er diagnostisert med irritabel tarm syndrom eller IBS, kan behandles med fibertilskudd, beroligende medisiner og antispasmodics. Pasienter med kronisk diaré kan finne noen lettelse fra kolestyramin. Personer med gastrointestinal reflukssykdom kan bruke protonpumpe eller histamin blokkere. Antacida kan også hjelpe. I noen tilfeller kan ytterligere kirurgi være nødvendig for å løse problemet.

Liten tarm syndrom Diet

Små, eller kort, er tarmsyndrom en tilstand som rammer pasienter etter operasjon som involverer fjerning av en del av tynntarmen. Når det skjer, blir næringsopptak negativt påvirket gjennom hele fordøyelseskanalen, som fører til symptomer som kronisk diaré. Behandling av denne forekomsten gjennom manipulering av dietten sikrer at du vil være å gi kroppen din med nok næringsstoffer for riktig funksjon.

Liten tarm syndrom

Små tarm-syndrom er en tilstand som bare påvirker individer som har gjennomgått kirurgiske prosedyrer for å ha en del av deres tynntarmen fjernet. Denne fremgangsmåten blir vanligvis utført for å behandle individer som har kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen, slik som Crohns. Fjerning av en del av tynntarmen kan forbedre levetid på noen måter, men ingen handels en betingelse for en annen, slik at pasienten vil nå bli rammet av SBS i stedet for den opprinnelige sykdom.

Liten tarm syndrom og Diet Theory

Fjerning av en del av fordøyelseskanalen kan føre til en rekke problemer, blant annet diaré og malabsorpsjon. Disse tilstandene forekommer fordi, som i fordøyelsessystemet har blitt kunstig forkortet, slik at også har fordøyelsesprosessen, noe som resulterer i legemet har mindre tid til å fordøye mat. Et riktig kosthold for å behandle SBS vil ta begge disse problemene, øker næringsinntak for å kompensere for tap på grunn av malabsorpsjon, affording deg den beste muligheten til å lede en noe normalt liv.

Liten tarm syndrom og kosthold anbefalinger

Forskning av Dr. Khursheed N. Jeejeebhoy MD, en utøver ved Institutt for indremedisin ved Universitetet i Toronto, antyder en spesifikk solid mat diett for personer som lider av SBS. For å kontrollere diaré, anbefaler Dr. Jeejeebhoy et balansert kosthold med tung begrensning av laktose inntak. Å oppveie malabsorpsjon, må du forbruke flere kalorier enn du er vant til --- dermed begynne kostholdet ditt ved å øke det daglige kalorier med 20 til 30 prosent over det normale.

Eksempel Meal

For å sikre et balansert diett, bør hvert måltid bestå av hele korn, en frukt, en grønnsak, en proteinkilde og et sunt fett. En god sample måltid som omfatter alle disse elementene ville være noe sånt som grillet laks (protein og sunt fett) servert med en hage salat (grønnsaker) med brun ris (fullkorn) og friske bær (frukt). Husk å øke porsjoner tilsvarende for å kompensere for redusert nivå av absorpsjon fra den nylig forkortet tarmen.

Betraktninger

Selv om du bør starte din SBS diett ønsker å konsumere omtrent 20 til 30 prosent mer kalorier enn normalt, kan dette nivået være utilstrekkelig avhengig av graden av malabsorpsjon. Hvis du finner deg selv lider av symptomer på underernæring, for eksempel lavt energinivå og kronisk tretthet, vurdere å øke kaloriene gradvis til du finner et nivå som gir kroppen din med tilstrekkelig næring. Som mål å øke kalorier med 5 til 10 prosent per uke før symptomene avta er en rimelig måte å selv overvåke tilstanden din.

Døde tarm syndrom

Død tarmsyndrom, eller intestinal ischemi og infarkt, er en medisinsk tilstand som skader eller dreper vev i en persons tarmkanalen. Denne lidelsen er et resultat av en manglende blodtilførsel til tarmene. Leger kan korrigere døde tarm syndrom med behandling som ofte inkluderer kirurgi. Ubehandlet intestinal iskemi og infarkt kan resultere i en medisinsk krise og død.

Symptomer

Akutt intestinal iskemi eller døde tarmen er en tilstand som utvikler seg raskt når blodstrømmen til eller fra tarmen er blokkert og kan forårsake mild til alvorlig magesmerter, blodig avføring og avføring som er hyppige og påtrengende. Kronisk intestinal ischemi utvikles når tarmblodstrømmen blir redusert over en forlenget tidsperiode og kan forårsake magekramper etter spising, uvanlig vekttap og smerte i magen som øker over en periode på uker.

Årsaker

En død tarm kan utvikle seg fra flere forskjellige årsaker, inkludert en brokk som floker eller flytter tarmen. Arrvev fra tidligere operasjoner kan felle tarmen og forårsake en død tarm. En blodpropp eller en blokkering fra kolesterol buildup kan blokkere en arterie som forsyner en persons tarmen. Personer med kreft, leversykdom eller en blodpropp lidelse kan utvikle en blokkering i venene som fører blod fra tarmen og blod kan sikkerhetskopiere inn i tarmen.

Tester

En lege kan utføre en eller flere medisinske tester for å hjelpe ham med å diagnostisere intestinal ischemi eller døde tarm eksempel et røntgenbilde kan vise området rundt tarmkanalen. En ultralyd kan påvise nedsatt blodtilførsel. En kolonoskopi prosedyre gir detaljerte bilder av innsiden av tykktarmen ved hjelp av et lite kamera festet til et tynt rør som er satt inn i endetarmen og ledet gjennom tykktarmen.

Behandling

Leger vanligvis behandle døde tarm syndrom med kirurgi for å omgå blokkeringer i arteriene eller fjerne blodpropper fra blodårer nær tarmen. Leger kirurgisk fjerne dødt vev og feste deler av tykktarmen på hver side av en fjernede delen. Personer med denne tilstanden kan gjennomgå en angioplasti-prosedyre hvor en stent er plassert inne i et blodkar for å forbedre blodsirkulasjonen. Pasienter kan få medisiner for å forhindre blodpropper, utvide blodårene for å bedre blodgjennomstrømningen eller løse opp blodpropper.

Komplikasjoner

Blodstrømmen blokkering i tarmen kan føre til arrvev å vokse og begrense tarmen. Leger kan kirurgisk fjerne overdreven arrvev. En pasient som har døde deler av hennes tarmen kirurgisk fjernet kanskje ikke har nok sunn tarmvevet værende og kan kreve en stomi. Kirurger trekke en del av tarmkanalen, og koble den til en åpning i magen i løpet av en stomi prosedyre. Pasienter med denne komplikasjon utvise kroppslig avfall i en spesiell pose festet til mageåpningen.

Informasjon om Bobble Leder Doll syndrom

Bobble-head dukke syndrom er en svært sjelden bevegelsesforstyrrelse som vises i løpet av barndommen. Det er vanligvis forbundet med abnormaliteter i den tredje ventrikkel region av hjernen og vanligvis kan bli behandlet med kirurgi.

Symptomer

Bobble-head dukke syndrom innebærer kontinuerlig eller periodisk ufrivillige rytmiske hodebevegelser, oftest nikker opp og ned og sjelden horisontalt. I noen tilfeller, andre fysiske symptomer inkluderer skjelvinger, parese og koordinasjonsvansker.

Risikofaktorer

Syndromet er forbundet med cyster i den tredje ventrikkel område som forårsaker økt trykk. En akkumulering av væske inne i skallen kan også forekomme, som fører til hjernen svelling (hydrocefalus).

Betydning

Den ekstreme sjeldenhet av dette syndromet kan gjøre det vanskelig å diagnostisere. Forsinkelser i diagnostikk og behandling kan føre til permanent nevrologisk dysfunksjon, vekst abnormiteter, kognitiv svikt og psykomotorisk retardasjon.

Diagnostiske Forbedringer

Økt tilgjengelighet av bildeteknikker, spesielt magnetic resonance imaging (MRI), har forbedret diagnostisk nøyaktighet og prognose for disse pasientene.

Behandling

Behandling for bobble-head syndrom kan omfatte fjerning av overflødig væske gjennom en shunt operasjon og fjerne cyste med en endoskopisk prosedyre.

Hvordan diagnostisere Malabsorpsjon syndrom

Malabsorpsjon syndrom er manglende evne i kroppen til å absorbere visse næringsstoffer fra maten. Symptomene på malabsorpsjonsyndrom, inkludert diaré, gass og oppblåsthet, etterligner flere andre fordøyelsesforstyrrelser, slik diagnose kan være vanskelig. Det tar ofte en rekke tester utført av en kvalifisert lege for å diagnostisere.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale for en fullstendig fysisk med fastlegen din. Besøket skal inneholde en fullstendig medisinsk historie og fysisk eksamen. Legen vil da bestemme eventuelle nødvendige lab eller blodprøver.

Når malabsorpsjonsyndrom er mistenkt, er en 72-timers krakk samling en av de første test bestilt. Du vil bli gitt en ren beholder hvor all avføring passert over en forhåndsbestemt 72-timers periode må samles inn og returneres til et medisinsk laboratorium for analyse. Økt fett i avføringen er et tegn på malabsorpsjonsyndrom. Dersom økt fekal fett finnes, flere tester kan bestilles.

Hvis økt fett i avføringen er kjent, kan det være nødvendig for legen din å planlegge en rekke imaging studier, for eksempel en CT scan, en ultralyd, en x-ray eller en barium klyster. Disse testene vil tillate din lege for å ta oppmerksom på eventuelle strukturelle abnormiteter.

Etter at imaging studier har blitt lest, du mange trenger en liten tarm biopsi for å utelukke andre typer tarmsykdom. En biopsi vil vanligvis utføres under narkose i en operasjon suite.

Hint

 • Hold en dagbok av symptomer sammen med eventuelle endringer i kostholdet. Visse matvarer kan utløse tarmproblemer.
 • Hvis du er diagnostisert med malabsorpsjonsyndrom, vil du kreve overvåking av en lege for å opprettholde god heia.