Digidexo.com

forberedelse til colonscopi

Kost Forberedelse til bentetthetsmåling

Osteoporose er en lidelse av bein som gjør dem svake og sprø. Det kan presentere uten symptomer, og i alle aldre men det er ofte forbundet med høy alder. Osteoporose kan behandles med medisiner og kosttilskudd modifikasjon og selv kan forebygges ved å opprettholde riktig inntak av kalsium og vitamin D og ved å delta i regelmessig mosjon. En bentetthetsmåling (densitometry eller DXA scan) bestemmer risiko for å utvikle osteoporose. Den måler hvor mange gram av mineraler, slik som kalsium, er tilstede i bein. Osteoporose testing kan også overvåke behandling av bekreftede tilfeller.

Hva du kan forvente

Bentetthet testing er ganske rett fram og tar ikke lang tid. Det krever ikke engang pasienten å fjerne klær. To typer maskiner brukes, sentrale enheter og eksterne enheter. Sentrale enheter skanne i hofte og ryggrad. De er ansett som mer nøyaktig og skanner tar bare 15 minutter å fullføre. Eksterne enheter skanne underarmen eller håndleddet, og denne typen tester er mer overkommelig enn å teste med sentrale enheter.

Hvordan forberede

Forberedelse til bentetthet skanning er minimal. Det er ikke smertefullt, ikke invasiv og krever nesten ingen endringer i rutine forhånd. Barium svelge eller testing med radioisotoper kan påvirke utfallet slik skanning ikke bør planlegges innen to uker etter disse testene. Det er ideelt å spise normalt før skanningen. Ingen inntaket vil forstyrre bentetthet testing annet enn nåværende inntak av kalsium og radioisotoper, som nevnt. Hvis osteoporose allerede er påvist, bør dagens medisiner seponeres for dagen av skanningen, men kan gjenopptas etter at testen er fullført. Kalsiumtilskudd bør unngås 24 timer før testing, men igjen, kan gjenopptas kort tid etterpå. Resultater av testing generelt ta løpet av noen dager for å få tilbake.

Hjem Forberedelse til skulder kirurgi

Hjem forberedelse til skulder kirurgi vil bidra til å redusere stressnivået og gjøre utvinning tid mer komfortabel. Legen din kan ha anmeldt dine pre-kirurgiske prosedyrer, men det er viktig å planlegge for post-kirurgi. Hjem forberedelse kan inkludere et hvilerom, planlegging fysioterapi for å gjenvinne skulder styrke og gjør precooked måltider for frysing.

Utvinning rom hjemme

Pasienter bør bestemme seg for en ønskelig recovery rom hjemme før operasjonen. Du kan tilbringe mesteparten av tiden din i din hvilerom. Dine valg kan avhenge av størrelsen på ditt hjem. I tillegg bør den sekundære rom være på et rolig sted. Det kan være lurt å velge et rom med begrenset støy og foten trafikk. Diskuter din skulder kirurgi med familien din, og snakke om lengden på utvinning tid, smertebehandling, fysioterapi og ernæringsmessige behov.

Familien rommet kan være et godt valg. Tenk på hvor mye belysning du trenger og sørge for at sofaen er komfortabel. Du kan hvile på sofaen og holde elementer i nærheten som din favoritt magasiner, bøker og TV-fjernkontrollen. Hold elementer på slutt-tabellen, og har nok lesestoff for variasjon.

Hjem etter operasjonen Øvelser

Din post-kirurgi skulder utvinning bør begynne på sykehuset og fortsette hjemme. Snakk med din lege og fysioterapeut om din skulder rehabiliteringsprogram. Din fysioterapi teamet vil utforme et hjem øvelse tidsplan for å opprettholde stabilitet skulder og gjenvinne styrke som støttende skulder rotasjon.

Du bør forvente en full gjenoppretting etter din skulder kirurgi, men det er viktig å vite mulige faresignaler. Du bør kontakte legen din hvis du opplever ømhet eller akutte smerter som stammer fra operasjonsstedet, siden disse symptomene kan tyde på en infeksjon.

Lag en liste med kontaktinformasjon for helsevesenet team som din ortopediske kirurg navn, adresse og telefonnummer. Plasser en liste nærheten av hjemmet ditt telefon for deg selv og dine familiemedlemmer.

Måltider etter operasjonen

Du skal tilbringe mesteparten av tiden hjemme. Mens du tenker på en kirurgi utvinning rom og fysioterapi behandlinger, bør du vurdere daglige måltider, inkludert riktig ernæring og som vil forberede måltidene. Spør legen din hvis du trenger en daglig multivitamin. Avhengig av hvilken type skulder kirurgi og utvinning tid, kan du precook og fryse måltider. Enkle måltider omfatter stuinger og kjøttpudding. Hold nonperishable matvarer, for eksempel rosiner og kjeks, i din hvilerom.

Planlegging ditt hjem for komfort etter din skulder kirurgi kan ta en uke. Kontroller at du har en rolig utvinning rom, et sted for fysioterapi øvelser og precooked frosne måltider fylt med sunne næringsstoffer.

Forberedelse til magekreft Surgery

En magekreft behandling kan innebære kirurgi. Når en kreft kirurgi er planlagt, kan en lege gi forslag for å forberede operasjonen, som kan gi deg en bedre utvinning tid. En type forberedelse før kirurgi er et spørsmål og svar sesjon. Noen andre typer forberedelser for magekreft kirurgi inkluderer preoperativ testing, preoperativ kosthold og en ny mening. Disse tilberedningsmetoder tillate kreftpasienter å være proaktiv med sine kirurgiske behandlinger.

Spørsmål og svar sesjon

Forbered deg på en spørsmål og svar sesjon. Et spørsmål kan være den type magekreft kirurgi, inkludert de kjente risikoer, for eksempel postoperative infeksjoner, din generelle fysiske helse og utvinning tid. Et annet spørsmål kan inkludere når du bør skaffe preoperativ testing og loction for eksempel en lokal klinikk.

Svar mottas av din lege bør være godt informert og ikke-tekniske. Du kan be om mer informasjon hvis du ikke forstår et svar. En del av magekreft behandling plan er din evne til å føle deg komfortabel med din lege.

Pre-Operative Testing

Når legen din anbefaler kirurgi, vil du bli planlagt for preoperativ testing. Et formål med preoperativ testing for å bekrefte kroppens evne til å gjennomgå magekreft kirurgi. En vanlig test er en urinalysis (urinprøve), som kan oppdage blod i urinen og utsette operasjonen.

En annen hensikt med testing er å finne den beste behandling, inkludert smertestillende midler. Pre-testing er et mål på din nåværende helse. Ellers kan det hende at mottaker magen kirurgi under dårlige helseforhold føre til en økt risiko for postoperative komplikasjoner, som infeksjoner.

Pre-Operative Diet

Snakk med en kvalifisert ernæring spesialist om dine ernæringsmessige behov før du har magen kirurgi. En registrert kostholdsekspert kan anbefale en flytende diett før kreftkirurgi. For eksempel, er den mest vanlig drikke vann, som kan ha skiver frukt lagt for å forbedre smaken. Eller så kan du drikke kald te med lime.

Dessuten kan kostholdsekspert tillate deg å innta myk mat. For eksempel kan det være lurt å spise hjemmelaget grønnsaksjuice laget med økologiske råvarer som tomater, agurk og squash. Eller du kan bli bedt om å spise anstrengt, kokt korn, som for eksempel havregryn med friske skiver bær.

Second Opinion

Din fastlege vil gi deg din første diagnose av magekreft. Det kan imidlertid hende du har flere spørsmål og bekymringer før din kreft kirurgi og føle ubehag spørre legen din for en ny kirurgisk mening.

Imidlertid gir en ny mening du å diskutere din medisinske tilstand med en annen lege, og du kan få samme diagnose eller en annen diagnose. Husk å innhente en uttalelse fra en ekspert med omfattende magekreft erfaring.

Forberedelse til en CAT Scan

En CAT scan er en forkortet betegnelse for en prosedyre som kalles en beregnet aksial tomography scan. Det er også kjent som en computertomografi, eller CT, scan. CAT skanner brukes til å produsere bilder av kroppens indre struktur, som i sin tur brukes til å lede et antall medisinske prosedyrer. Hvis du er planlagt for en CAT scan, kan du dra nytte av råd om hvordan å forberede seg til prosedyren.

Innledende Forberedelser

CAT skanninger utføres med spesialutstyr som vanligvis er plassert i et sykehus eller dedikert anlegg. Før prosedyren, vil legen din fortelle deg hvilket område av kroppen din trenger å bli skannet, og informere deg om eventuelle forberedelser du bør gjøre. Vær oppmerksom på at skanningen kan kreve at du fjerner klesplagg, og du må kanskje ha en sykehusklær gjennom hele prosedyren. Metallgjenstander av noe slag vil forstyrre riktig bildebehandling, og du må fjerne smykker, klokker eller lignende gjenstander før skanning begynner.

Før din Prosedyre

Avhengig av området av kroppen din under behandling, kan legen be deg om å gjøre noen midlertidige endringer i rutinen. Dette kan inkludere beskjedne endringer i maten du spiser, eller en bryter til en all-flytende diett for et antall dager før din CAT scan. Du kan også trenge å unngå all mat og drikke for en del timer før testing. I tillegg kan legen kreve bruk av avføringsmidler, stikkpiller eller klyster for å tillate bedre avbildning av interne strukturer.

Under Din CAT Scan

I noen tilfeller får en CAT scan krever bruk av det som er kjent som kontrastmateriale. Dette er en væske som skjermer ut røntgenstråling og lar CAT scan teknikeren å få en mye høyere kvalitet. Kontrast materiale kan bli gitt til deg som en drink, eller injiseres direkte i en blodåre. Materialer du drikker vil passere gjennom systemet ditt og bli eliminert gjennom avføringen. Materialer injisert i blodet er normalt elimineres gjennom nyrene, og kan ikke være egnet hvis du har nyreproblemer eller noen lidelse som kan svekke nyrefunksjonen. Fortell legen din på forhånd om dette er en bekymring. Hvis du får en drikkbar kontrast materiale, kan det smake ubehagelig, selv om enkelte produkter inneholde smaks designet for å gjøre drikken mer utholdelig.

Vær oppmerksom på at materialer kontrastmidler kan føre til en mild eller moderat allergisk reaksjon. Symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer vanligvis kløe og / eller elveblest, men kan også omfatte en astmatisk angrep i astmasyke. I noen sjeldne tilfeller, for reaksjon kontrast materialer kan være alvorlig. Din lege eller CAT scan tekniker vil overvåke deg for tegn på stress. Hvis du ikke føler deg vel, la legen eller tekniker beskjed umiddelbart. I tillegg, hvis du har en historie med allergisk reaksjon på kontrast materialer, forteller legen din på forhånd.

Aftermath og resultater

En CAT scan prosedyren er smertefri, og varer vanligvis ikke mer enn en time. Resultater fra skanningen vil bli tolket av en spesialist som kalles en radiolog, som vil formidle resultatene til legen din.

Sikkerhetstips i Forberedelse til Winter

Sikkerhetstips i Forberedelse til Winter


For mange mennesker, er vinteren en tid med ro, men i enkelte områder om vinteren bringer ekstremt kalde temperaturer som er noen ganger ledsaget av kraftige stormer. Dette kan by på utfordringer i å opprettholde personlige og familiens sikkerhet i hjemmet så vel som når du møter elementene. Strømbrudd, mat- og vannmangel, og plutselig sykdom eller skade kan også oppstå i vintervær. Komme forberedt på forhånd kan være den beste måten å sikre en trygg og varm vintersesongen.

Survival Kits

Kom sammen med familie og planlegge før vinteren kommer. En del av denne prosessen inkluderer å sette sammen en grunnleggende overlevelse kit som vil opprettholde en familie i tilfelle av en vintervær nødsituasjon.

En survival kit kan omfatte alt som gjør livet enklere og tryggere, men det er noen viktige elementer hver kit trenger. Den første er en tilførsel av nonperishable mat som vil mate en familie i flere dager. Noen elementer som skal inkluderes er hermetikk, kjeks, brød, barnemat og formel (om nødvendig). Det andre elementet er minst fem liter drikkevann per person, og den tredje er en tilstrekkelig tilførsel av medisiner som er foreskrevet til familiemedlemmer.

Blant andre elementer, kan overlevelse kits inkludere en manuell boksåpner, tepper, fyrstikker, stearinlys, lommelykter, batteridrevne radioer, ekstra batterier og et førstehjelpsskrin. Det er også viktig å inkludere spesialiserte elementer som bleier.

Hjem Forberedelser

Vintervær kan være vanskelig på noen struktur, og husene er ikke noe unntak. Utarbeide et hjem før dårlig vær kommer går langt i retning av overlevelse og komfort i de lange vintermånedene.

For å hindre ovn feil under kalde temperaturer, har varmesystemet vedlikeholdes før vinteren. Det er også en god idé å ha resten av hjemmet sjekket ut også. En entreprenør kan inspisere taket, vannledninger og elektriske system for å finne ut om huset vil sikkert tåle påkjenninger av vinteren.

Andre måter å tilberede et hjem inkluderer anskaffe en alternativ varmekilde som for eksempel en vedovn, vinterklargjøring hjemmet med tilstrekkelig isolasjon, lære å slå av vannledninger og strømkilder, og lagring overlevelse kits og andre sikkerhetselementer.

Kjøretøy Forberedelser

Vinter sikkerhet gjelder for kjøring på veier like mye som det gjelder for Sløyfene ned lukene hjemme, spesielt for folk som pendler lange avstander. I ekstremt kaldt vær eller områder utsatt for plutselige stormer, kan reise uforberedt være farlig og livstruende. Ved å ta noen skritt forut for sin tid, reisende har en bedre sjanse på en sikker måte forvitring en storm eller temperatur-relaterte akutt i kaldt vær.

Hver road kjøretøy bør ha en nødssituasjon kit som minst inneholder tepper, ekstra klær, nonperishable mat som granola barer, vann, en lommelykt, ekstra batterier, et førstehjelpsskrin, en spade, kjettinger og beredskap fakler. I tilfelle av et sammenbrudd eller bli sittende fast i snøen, er det viktig å holde seg med bilen til enhver tid, og for å spare energi og drivstoff til hjelpen kommer.

Forberedelse til en Memory Assessment Test for demens

Forberedelse til en Memory Assessment Test for demens


Forbereder en minne eksamen for å teste for mulige tegn på demens kan bidra til å eliminere frykt og redusere muligheten for en falsk positiv diagnose. Noen pasienter blir forvirret av retninger eller feiltolke legens eksamens instruksjoner når det i realiteten deres minne er fortsatt fungerer som den skal. Tilstrekkelig forberedelse kan redusere garanterte frykt og hjelpe legen effektivt diagnostisere demens. Tidlig diagnose kan avverge mer alvorlige hukommelsestap episoder. Større bevissthet tillater en lege å forskrive medisiner og minne-induserende terapi for å kompensere for hukommelsestap. Det er ingen enkelt test som kan helt diagnostisere demens, men minne og ytelsestester er positive steder å starte.

Bruksanvisning

•  Praksis klokke tegning, forteller tid og gjøre endring for en dollar. Ifølge JohnsHopkinsHealthAlerts.com, en klokke tegning test undersøker hvor godt en person kan representere tid. Praksis tegning klokker med hendene peker til en bestemt tid på dagen. Tilsvarende vurderer en tid og forandring test en persons evne til å fortelle tid og utføre enkel matematikk. Øv å lese den tiden på en klokke som har hendene (ikke-digital). Forbered deg på minnetester ved å gjøre endring for en dollar. Gjennomgang og praksis sier tid, inkludert inneværende år, måned, dato, ukedag og tid på døgnet.

Praksis ord repetisjon. Spør en venn eller familiemedlem til verbalt snakke en liste over flere vanlige substantiver som banan, stol og sykkel. Gjenta listen tilbake til høyttaleren. Personer med tilstrekkelig hørsel bør være i stand til å gjenta tilbake tre eller flere ord. Praktisere denne metoden for ordet repetisjon flere ganger på rad for å oppmuntre oppmerksomhet, språk og arbeids minne ferdigheter.

Listeelementer i en kategori. Praksis navngi så mange elementer i en prøve kategori som mulig. For eksempel, hvis temaet er dyrehagen, prøv å nevne så mange dyr og funksjoner i en dyrehage som mulig. Sett en ett-minutters frist for å navngi så mange elementer som mulig. Ifølge JohnsHopkinsHealthAlerts.com, er målet å nevne et minimum av 10 elementer i ett minutt. Manglende evne til å gjøre dette kan være et tegn på redusert mental funksjon. Praksis navngi objekter i et kjent rom uten misspeaking eller feil å navngi noen produkter.

Forbered deg ved å praktisere oppmerksomhetstester. Ifølge DementiaCareCentral.com, oppmerksomhet testene krever deg å stave et ord bakover eller telle bakover. Praksis stave enkle fem brev ord som "bord", "bokser" og "diner" bakover og fremover. Forbered deg på minnetester ved å trekke fra 100 sekvensielt av femmere, syvere eller tiere. Praksis å arrangere bokstaver alfabetisk og sitere måneder bakover, og starter med desember. Utelatte ord eller transponert tall kan tyde minne tap relatert til oppmerksomhet lidelser.

Praksis eksekutive funksjoner. Ifølge JohnsHopkinsHealthAlerts.com, eksekutive funksjoner referere til komplekse mentale evner som inkluderer planlegging, starter, opprettholde, stoppe og abstrahere. Eksperimenter med utøvende funksjoner ved å forklare likheter og forskjeller i en spesiell situasjon. For eksempel, praksis resitere likheter og forskjeller mellom typer frukt eller jungeldyr. Manglende evne til å nøyaktig forklare disse likhetene og forskjellene kan bety at resonnement er svekket.

Tips og advarsler

  • Lag en liste med spørsmål før møtet med legen. Ta med et familiemedlem eller elsket en med deg for minnet testing og legebesøk.
  • Aldri selv-diagnostisere demens. Søk profesjonell hjelp ved testing for hukommelsestap.

Tarm Forberedelse til Koloskopi

En kolonoskopi benytter et fleksibelt, fiberoptisk rør for å undersøke innsiden av tykktarmen. Luft benyttes for å blåse det kolon slik at den er lettere å se. Selv om prosedyren tar bare en time eller mindre, du begynner å forberede for prosedyren inntil tre dager i forveien. Tykktarmen må være fri for avføring slik at legen kan se alt av vevet grundig.

Diett

Du kan være foreskrevet en flytende diett for en til tre dager før koloskopi. En flytende diett inkluderer ikke bare drikkevarer, men også klare matvarer, for eksempel buljonger og gelatin. Popsicles kan også være tillatt. Ikke forbruke av røde eller blå-farget drikkevarer eller mat.

Avføringsmidler

Felles tarmen og kolon forberedelse kits inkluderer Fleet Test Prep Kit # 3, Golytely, Nulytely og Colyte.
For Fleet kit, vil du drikke en blanding av fosfor-brus først, deretter ta avføringstabletter senere. Dette gjøres dagen før operasjonen. Til slutt, vil du bruke et klyster, vanligvis dagen av koloskopi.
Golytely, Nulytely og Colyte er drikker som inneholder et avføringsmiddel og elektrolytter. De kan kjøpes klar til å drikke eller som en pulverblanding.

Hva kan man forvente

Mens du tar testen forberedelse kits, vil mest sannsynlig oppleve intestinal kramper og diaré deg. De avføringsmidler er sterke nok til å trekke overflødig vann inn i tykktarmen, hjelpe bli kvitt all avføring. Selv om du starter å ha diare etter bare første dose, fullføre hele beløpet.
Du kan også oppleve kvalme. Hvis dette skjer, kan du lese emballasjen som fulgte med settet. Hvis det blir alvorlig, ta kontakt med din lege.
Drikk mye klare væske for å holde fra å bli dehydrert.

Tips

Hvis du fortsatt passerer ganske solid avføring morgenen prosedyren din, ring din lege.
Personer som lider av kronisk forstoppelse kan trenge mer enn én dag å fullstendig rense tykktarmen.

Advarsel

Hvis du begynner å oppleve tegn på dehydrering, som svimmelhet eller hjertebank, drikke vann eller væske med elektrolytter lagt til, slik som en sportsdrikk eller Pedialyte. Rådfør deg med lege hvis symptomer vedvarer.

Forberedelse til en MR med kontrast

Forberedelse til en MR med kontrast


En magnetic resonance imaging er en radiologi eksamen som gir et bilde av et bestemt område av kroppen for å hjelpe en lege utelukke eller diagnostisere et helseproblem. En MR med MR kontrast er en hvor en pasient har blitt injisert med et fargestoff som brukes til å forsterke kroppens skanning for å vise områder som blodkar og organer.

Forberedelse til en MR med kontrast

•  Gjør din avtale for MR å være ferdig.

Spør om du kan spise eller drikke før MR. Noen ganger kan en MR vil kreve at du ikke spiser for åtte til 12 timer før skanningen. Følg instruksjonene eller du kan ikke være i stand til å ha MR test gjort.

Ankomst til din avtale 60 minutter for tidlig hvis du har en MR med kontrast, som det tar en time for kontrasten materialet skal tre i kraft. Kontroller at du har din resept for MR med kontrast med deg eller at sykehuset har mottatt det fra legen din før utnevnelsen.

Varsle sykehuset av eventuelle implantater, for eksempel en pacemaker, metall pins, protetikk, iuds eller andre elementer som kan føre til problemer under inngrepet. Hvis du lider av klaustrofobi, forteller radiolog før du begynner prosedyren og sørg for at du erklærer eventuelle allergier du har.

diskutere eventuelle bekymringer som du har om injeksjon eller bivirkninger med din lege eller radiolog. Stille eventuelle spørsmål du har om hvorfor kontrasten er nødvendig.

Signer samtykkeerklæring som sier at du forstår risikoen ved MR og kontrast materiale, og at du godtar å ha testen gjort.

•  Få inn den kjolen du fikk av radiologen tekniker.

Tillat for injeksjons kontrast ved å la radiologen ta deg ut av MR-maskinen, nummen huden din, og sett iv i armen eller hånden og injisere ca 10 milliliter til 20 milliliter fargestoff inn i venen.

Forbered deg på å bli satt tilbake i MR maskin for de resterende skanner for å være ferdig.

Hold på panikk-knappen mens inne i MR-maskinen i tilfelle du trenger å komme seg ut eller føler at du lider av en allergisk reaksjon fra MR-kontrastmateriale.

Hint

  • Hvis du trenger å ta en beroligende før MR, sørg for at du har noen til å kjøre deg hjem etter inngrepet.
  • MR kontrast kalles gadolinium, men det er ikke uten bivirkninger eller risiko, for eksempel allergisk reaksjon, rødhet, elveblest, blodpropp, svimmelhet og kortpustethet. Hvis du føler noen av disse symptomene etter å ha mottatt kontrasten, må du fortelle radiolog eller helsepersonell.

Forberedelse til galleblæren kirurgi

Ta kontakt med forsikringsselskapet Carrier

Pasienter forbereder seg til galleblæren kirurgi bør først kontakte deres forsikring bærere for verifisering at operasjonen vil bli dekket, og at den valgte lege og sykehus er i de aktuelle nettverk for å sikre maksimal dekning. Noen forsikringsselskaper bærere har spesielle krav som må utføres før selve operasjonen, mens andre krever en dokumentert henvisning til spesialist før innsjekking på sykehuset. Fordi galleblæren kirurgi kan være vesentlig dyrere, må pasientene ta hver handling tilgjengelig for å sikre så mye av utgiftene som mulig absorberes av forsikring bærere.

Komplett Forhåndsregistrering på sykehuset

Mange sykehus håndheve en Forhåndsregistrering krav der pasienten gir forsikring verifikasjon, demografisk informasjon og personlige detaljer. Kravene og spesifikk informasjon samlet varierer fra sykehus til sykehus (eller kjede til kjede), men de fleste sykehus har noen form for Forhåndsregistrering prosess som må fullføres før operasjonen kan skje. I mange tilfeller vil kirurgen eller henvisende lege gir informasjon om hvordan du fullfører denne prosessen, selv om sykehuspersonalet kan også gi de nødvendige dokumenter og skjemaer som skal fylles ut.

Bli komfortabel med Anesthesia

En galleblære operasjon, selv om fullført som en prosedyre laparoskopisk, krever en eller annen form av generell anestesi. Fordi noen pasienter har allergi mot bedøvelse medisiner, eller vise uventede reaksjoner på narkose, er alle kandidater for galleblæren kirurgi oppfordres til å gjøre seg kjent med anestesi prosessen og bli klar over eventuelle komplikasjoner. I mange tilfeller vil en kvalifisert anestesilegen utføre en konsultasjon med pasienten for å sikre at prosessen er fullt ut forstått, og for å svare på eventuelle spørsmål pasienten måtte ha.

Stopp å spise fett

Som et spørsmål om personlig komfort, mange galleblæren pasienter velger å slutte å spise fet mat i dagene (eller uker) som fører opp til galleblæren kirurgi. Fordi galleblæren produserer et enzym som avgjørende for fordøyelsen av fett, og fordi galleblæren drift utløses ved innføring av fett i fordøyelsessystemet, konsumere mat med høyt fett kan lokke fram en smertefull reaksjon fra distressed organ. Å redusere fettinntaket kan bidra til å roe galleblæren og redusere smerte før orgelet kan utvinnes.

Forberedelse til en Fasting Blood Test

En fastende blodprøve betyr bare at du ikke skal spise eller drikke åtte til 12 timer før du har blod tatt. Men du kan - og bør - drikke vann. Du bør konsultere legen din om din bør unngå medisiner. Grunnen for fastende før en blodprøve er slik at mat og drikke ikke påvirke dine test rangeringer. Legen din prøver å måle spesifikk informasjon før eventuelle eksterne stoffer skape en falsk utfallet.

Formålet med Fasting Blood Test

Å ha et fastende blodsukker test er mer avgjørende i å diagnostisere medisinske problemer. Sammen med en familie historie og ditt eget medisinsk historie, legen din vil holde resultatene fra denne testen for å sammenligne med fremtidige resultater. Det er den beste måten å bestemme om du gjør fremgang i å forbedre din helse, oppholder seg stabil, eller om din helse er synkende på grunn av aldring eller andre faktorer.

Blodprøver som krever Fasting

De vanligste testene som krever at du avstå fra å spise og drikke for ca åtte timer inkluderer lipid paneler, blodsukkeret og triglyserider. Disse testene ser på kolesterol, fett og sukker i blodet. Resultatene kan vise til sykdommer og lidelser som hjertesykdom, pre-diabetes og diabetes.

Hva du bør vite om Fasting

Noen av oss vil ikke ha noen problem å faste i flere timer. Andre mennesker er ikke vant til å ikke snacking og spise måltider i mer enn to eller tre timer. Og noen trenger å spise på grunn av medisiner og sannsynligheten for svimmelhet og slapp uten noen næring. Derfor, den beste tiden å ha en fastende-blodprøve er det første i morgen. Hvis dette betyr å våkne opp mye tidligere enn du er vant til, enda bedre. Hvis du får en full syv til åtte timers nattesøvn og møt opp på legens kontor etter åtte om morgenen, er det sannsynlig at du vil ikke engang merke til at du ikke har spist. Noen tester vil tillate deg å drikke kaffe mens du faster. Men du vil sannsynligvis nødt til å utelate melk og sukker.

Overspising Før Fasting

Du tenker kanskje at å spise en større-enn-normal, solid måltid før faste for åtte til 10 timer vil hjelpe deg gjennom natten. Dette er ikke nødvendigvis slik. Du kommer sannsynligvis til å bli sulten igjen, akkurat som du ville ha hvis du spiste en normal størrelse måltid. Næringsrike matvarer, proteiner som kjøtt, nøtter og mutter Butters, vil gjøre at du føler deg mettere lenger. Men ikke overdriv. Det vil sannsynligvis ikke endre resultatene av testen, men det også trolig ikke vil dempe appetitten for åtte fulle timer.

Hjemmelagde Forberedelser til Dandruff kontroll

Den vedvarende, kløende, flassende hvit snø forbundet med flass er irriterende i beste fall og pinlig i verste fall. Det dukker opp uventet og manifesterer seg med avslørende tegn på skulderpartiet på klærne. Hold flass bort ved å prøve noen hjemmelagde flass rettsmidler.

Årsaker til flass

Alle kan få flass, selv de som trener gode grooming vaner. Flass oppstår når du har en fet hodebunn, og en overflod av organismen Malassezia furfur. Det er flere mistenkte når det gjelder å overvekst av Malassezia furfur. Det kan skje hvis du er under mye stress, hvis du har en undertrykt immunsystem, eller hvis du lider av en sykdom. Andre gjerningsmennene inkluderer hormonelle svingninger, nevrologiske lidelser og økt oljeproduksjon. Det kan også være forårsaket av overforbruk av noen hårprodukter.

Hjemmelaget Flass Solutions

Lag din egen flass shampoo i noen få enkle trinn. Bland en liten mengde, ca 1/4 kopp, av din vanlige sjampo med bakke nellik, eplejuice, eple cider ekstrakt og kjøre ekstrakt. Tilsette små mengder av de andre bestanddeler. Ikke bruk en sjampo som inneholder en conditioner eller en som er formulert for fett hår. Når blandingen er godt blandet, shampoo håret som normalt. Du kan lagre sjampo i kjøleskapet i opptil tre dager.

Eple cider eddik i shampoo vil drepe eventuelle bakterier og bidra til å gjenopprette syre / alkaliske balanse av hodebunnen. Hvis du foretrekker det, kan du bruke eple cider eddik i sin rene form. Bare hell et par spiseskjeer med eddik i hånden og søke direkte til hodebunnen området. La eple cider eddik for å forbli i håret i 30 minutter til tre timer. Bruk din vanlige sjampo og balsam og stil som vanlig.

Handle eple cider eddik i for sitronsaft hvis lukten er en stor bekymring. Sitronsaft fungerer på samme måte som eple cider eddik. Begge bidra til å gjenopprette den kjemiske balansen i hodebunnen. Påfør sitronsaft direkte til hodebunnen og la den til å sette en stund før sjamponering.

Bland opp et egg pakke for å holde flass i sjakk. Blande to egg og en liten mengde vann, og påføre blandingen til vått hår. Massere det inn i hodebunnen og vente ca 15 minutter før du skyller det ut med varmt vann.

Overnattings Behandlinger

La dine hjemmelagde flass behandlinger i håret over natten for rettsmidler som ikke spiser i løpet av dagen. Bruk like mengder lakserolje og eddik og budskap inn i hodebunnen. Eller bruk løsning av lakserolje og olivenolje eller rett eddik påføres med en bomullsdott. Andre flass kamp løsninger omfatter rubbing alkohol blandet med trollhassel, og eddik blandet med sitronsaft og vann. Påfør løsninger på hodebunnen din og pakke inn håret i et håndkle for å beskytte putetrekk. Få en god natts søvn og sjampo som vanlig i morgen.

Tips om Forberedelse til celleprøver

Tips om Forberedelse til celleprøver


Den amerikanske kongressen of Fødselsleger og Gynekologer anbefaler at alle kvinner 21 og eldre begynne Pap skjerm testing og fortsette planlegging eksamen hvert annet år. Kvinner som er 30 år og eldre bør screenes hvert tredje år. Hvis du aldri har hatt en celleprøve, er det nyttig å vite hvordan å forberede seg på det på forhånd.

Planlegging

Ideelt sett bør celleprøver planlegges en eller to uker etter at du forventer mensen for å starte slik at du ikke lenger menstruerer på tidspunktet for avtalen. Hvis du mensen når du har din avtale planlagt, ringe og planlegge.

Gjør og ikke

Det er et par ting du bør og ikke bør gjøre før den planlagte celleprøve avtale. Vask vaginal området før timen din. Ikke Dusj, ha samleie, bruker tamponger eller bruke noen form for gel i 48 timer før din avtale.

Forbereder spørsmål og bekymringer

Før en celleprøve avtale, skrive ned eventuelle spørsmål eller bekymringer som du ønsker å diskutere med legen din. Når du er i eksamenslokalet, er det lett å glemme alt som du ønsket å diskutere, men hvis du skriver det ned på forhånd, kan du bruke listen som referanse.

Hvis det er noe spesielt som angår deg, holde en logg over symptomene du er nysgjerrig på for dagene og ukene frem til din avtale. Det kan hjelpe legen din diagnostisere problemet hvis hun har en oversikt over når og hvordan symptomene oppstod.

Herbal Forberedelse til å behandle mild depresjon

Behandling av mild depresjon med tradisjonell medisin ofte etterlater en person med uønskede bivirkninger. Disse bivirkningene varierer fra seksuell dysfunksjon til mage problemer. Det er på grunn av disse bivirkningene fra disse medikamentene at folk søker ut urtepreparater for å behandle sine mild depresjon.

Depresjon og urtepreparater

For mange år har folk søker alternative løsninger for å behandle sine mild depresjon. Det er noen mennesker som tror at urtemedisiner er den eneste måten å behandle mange plager. For de personer som lider av mild depresjon er det urtepreparater som presenterer like effektiv i behandling av denne typen depresjon.

Noen av symptomene forbundet med depresjon er irritabilitet, tretthet, søvnforstyrrelser og en følelse av å føle blå.

For tusenvis av år andre land har blitt helbredet sine plager og urtepreparater som johannesurt og Sitronmelisse.

Johannesurt kan brukes som te eller tas i pilleform. Noen milde bivirkninger er rapportert med dette preparatet slik som hodepine og magesyke, men avtar vanligvis over tid. Folk som tar johannesurt se symptomlindring 2-3 uker etter oppstart av urtemedisin.

Sitronmelisse (Melissa officinalis) er oljen ekstrakt fra planten og bladene har eksistert i tusenvis av år. Denne planten er kjent for å balansere hormoner og stabilisere nivåene av visse nevrotransmittere som serotonin og dopamin. Bladene kan infunderes i kokende vann og inntas som en te eller tatt i kapselform. Noen av bivirkningene er milde i naturen slik som magesyke og hodepine, men folk ser deres depresjon symptomene avtar i to uker etter oppstart av behandling.

De fleste naturlig mat butikker bære sitronmelisse og johannesurt, så vel som større kjeder butikker som Whole Foods.

Før du tar noen urte-preparat er det klokt at du rådfører deg med legen din og diskutere disse behandlingsalternativene og snakke om eventuelle andre medisiner som du kan ta. Det er også viktig å søke råd fra legen din bør dine depresjon symptomer blir verre over tid.

Forberedelse til en Face Lift

En god måte å forberede seg på face-lift kirurgi er å utstyre deg med alle de gjøre og ikke gjøre tidligere til operasjonen, samt forståelse hva som skal skje under inngrepet. Viktigst, forberede deg for den etter effekter; Dette vil minimere utvinning tid og turer til legen din post-op.

Konsultasjon og To uker før

I hørings, vil du og din kirurg gå over prosedyren og hvilke resultater du er sannsynlig å få fra det. Dette konsultasjon kan hjelpe deg å unngå eventuelle feil eller utilfredsstillende resultater fra prosedyren. Her kan du gå over kirurgens kvalifikasjoner og erfaring med prosedyren også.

To uker før ansiktsløftning, må du slutte å røyke. Grunnen til at du blir bedt om å gjøre dette er på grunn av den effekten at røyking har på blodstrømmen, noe som kan føre til at du helbrede negativt. Det samme prinsipp gjelder to uker etter operasjonen også. Du bør også unngå å ta noen blodfortynnende, ibuprofen eller vitamin E. Din kirurg kan gi deg andre instruksjoner før operasjonen, så sørg for å la din lege vet på dette tidspunktet hvis du er på noen medisiner fordi disse medisiner kan påvirke utfallet av operasjonen.

Dagen før og dagen

Dagen før prosedyren, vaske håret; Dette minimerer risikoen for infeksjon. Du bør også unngå å drikke noen alkoholholdige drikker før prosedyren. Dagen for ansiktsløftning, vil du bli gitt lokal eller generell anestesi, så du bør ordne noen til å ta deg hjem. Også sørge for å ha noen til å hjelpe deg rundt i huset med matlaging og rengjøring etter operasjonen. Dette vil øke hastigheten din utvinning tid.

Hva kan man forvente etter prosedyren

Utvinning tid er forventet å være en til flere uker, ifølge DocShop.com. Du er nødt til å gå med bandasje rundt hodet og ansiktet etter inngrepet for et par uker. Disse bandasjer vil hjelpe helbredelsesprosessen og redusere hevelse. Du vil også måtte bære en drenering tube bak øret, som brukes til å holde blod eller væske fra samler seg under huden din. Selv om du vil være i noen smerte, vil du være foreskrevet smertestillende medikamenter for å ta. Også, ikke bli skremt hvis du opplever noen nummenhet, misfarging eller hevelser i ansiktet; dette er normalt og vil begynne å visne bort etter ca to uker.

Forberedelser til Sinus Surgery

Forberedelser til Sinus Surgery


Bihulekirurgi kan være nødvendig for folk som gjentatte ganger lider av bihulebetennelse. Øre, nese og hals spesialist vil hjelpe å avgjøre om du er en kandidat for sinus kirurgi. Funksjonell endoskopisk bihulekirurgi, den vanligste slik kirurgi, bidrar til å gjenopprette normal drenering i bihulene. Selv om prosedyren er minimalt invasiv, er generell anestesi anvendes. Å være forberedt for din bihulekirurgi vil hjelpe deg å føle deg mer komfortabel som dagen for prosedyren tilnærminger.

Før kirurgi

Før operasjonen vil øre, nese og hals spesialist gjennomføre en grundig fysisk. Under fysisk, vil legen bruke et endoskop å undersøke nesen og dens fôr, på jakt etter noen typer hindringer, pus eller nesepolypper. Legen din kan også bruke en CT scan for å fastslå omfanget av bihulebetennelse. Din kirurg vil trolig be om din medisinske historie fra din primære omsorg lege så han har et klart bilde av noen risikofaktorer i din historie.

Legen din kan foreskrive medisiner for deg å ta før operasjonen for å forberede bihulene for prosedyren ved å redusere hevelse. Din lege sannsynligvis vil kreve at du unngå visse medisiner som kan øke risikoen for blødninger under og etter operasjonen. Aspirin og aspirin alle relaterte produkter bør unngås. Du kan ta Tylenol frem til dagen for operasjonen.

For etter operasjonen

Før operasjonen, sørg for å fylle opp med medisiner du trenger å følge prosedyren. Kjøpe en nasal saltvann tåke, som er tilgjengelig over disk på apotek. Du kan bruke en tåke bare timer etter operasjonen for å holde nesen fuktig. Du bør også ha den over-the-counter medisiner afrin tilgjengelig umiddelbart etter operasjonen for å bidra til å stoppe blødninger.
Vær forberedt på å gå til legen dagen etter operasjonen. Han vil rense ut nesen.

Andre tips

Du kan ikke spise eller drikke noe etter midnatt dagen av kirurgi. Narkose kan ikke brukes med mindre magen er tom. Men hvis du tar medisiner, sjekk med legen din. Vanligvis kan du ta medisiner med en liten slurk vann.
Hvis du er en røyker, må du slutte å tre til fire uker før operasjonen. Røyking kan føre til økt arrvev og tregere healing. Du må fortsette å unngå å røyke for en måned etter operasjonen.

Dag Før Forberedelse til Colon Surgery

Dagen før kolon kirurgi krever at du renset din kolon helt, noe som betyr å kutte ut fast føde og forbruker lettfordøyelig mat eller en all-flytende diett. Legen din kan forskrive et avføringsmiddel som skal brukes med vann dagen før operasjonen, etterfulgt av komplett eliminering av mat og væske etter en bestemt tid. Følg legens retninger nøye, som operasjonen ikke kan utføres hvis det er avfall igjen i tykktarmen.

Resept Avføringsmiddel

Legen din kan foreskrive "GoLYTELY", et avføringsmiddel som renser kolon. Ifølge Drugs.com, skaper den avførende løsningen mer vann i tarmkanalen, som fremmer avføring. Legen din vil vanligvis anbefale at du blander GoLYTELY med én liter destillert vann, og drikke 8 oz. hver time. Du bør ikke ta avføringsmiddel løsning hvis du har perforert tarmen, alvorlig forstoppelse, kolitt, toksisk megacolon eller en tarmobstruksjon, da disse forholdene kan være livstruende når det blandes med avføringsmiddel.

Begrenset Diet

Sammen med reseptbelagte avføringsmidler, bør matinntaket begrenses til eplemos, buljong, kylling buljong og gelatin. Disse matvarer er lett å fordøye, og vil ikke la rester i tykktarmen. Hvis du bestemmer deg for å spise gelatin, unngå røde gelatin som det kan midlertidig sette flekker på tykktarmen, som kan vises som irritasjon eller blod under kolon kirurgi. Disse matvarer er tillatt inntil dagen før operasjonen, og etter det vil du bare drikke avføringsmiddel og vann blanding. Du kan drikke blandingen til midnatt, og etter den tid du er begrenset fra all mat og væsker, inkludert vann.

Medisiner

Hvis du tar aspirin eller blodfortynnende, vil du bli bedt om å slutte å ta dem før etter operasjonen er fullført. Ifølge Surgery Channel, må medisiner seponeres for å sikre at du ikke blødninger under operasjonen. Snakk med legen din om det er en medisiner du må ta hver dag for å finne den tryggeste alternativet for deg.

Årsaker til Unormal Menstrual Cycle

En kvinnens menstruasjonssyklus er en periode i snitt 28 dager, assosiert med den fysiologiske forberedelse til graviditet. En unormal syklus kan omfatte tung eller lett blødning, sjeldne perioder eller for hyppige perioder, savnet perioder, smertefulle kramper, spotting og blødning som varer lenger enn en uke eller bare en dag eller to. Vanligvis uregelmessig menstruasjon er ingenting å bekymre seg for, men noen ganger kan det tyde på en helse komplikasjon. Få kvinners sykluser er helt vanlig, men alvorlige eller langvarige uoverensstemmelser kan være forårsaket av stress, hormonell ubalanse, kosthold, mosjon, sykdom, menarche eller perimenopause.

Stress

Ikke undervurder forbindelsen mellom kropp og sinn. Hva påvirker våre sinn eller følelser påvirker oss på cellenivå, og dermed endre vår fysiologi, våre kroppslige prosesser. Følelser som stress, sinne, tristhet, uløste emosjonelle problemer og isolasjon kan alt negativt påvirke syklusen din. Bekymre deg for mulig graviditet, ironisk nok, kan også føre til en forsinket eller savnet perioden. Og selv god stress, slik som spenning og forventning av en kommende tur, kan føre til uregelmessighet.

Hormonell ubalanse

Når kroppen er under kronisk stress, binyrene utskiller kortisol ("stress hormon"), men når de ikke lenger kan holde oppe den høye frekvensen av produksjon, konverterer kroppen progesteron til kortisol. Denne progesteron mangel forårsaker en hormonell ubalanse, som kan føre til en unormal menstruasjonssyklus, inkludert anovulasjon, når eggstokk ikke produserer et egg skjønt blødning kan eller kan ikke forekomme.

Kosthold og trening

Spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi eller rett og slett ikke får de næringsstoffene kroppen din trenger kan påvirke menstruasjonssyklusen, ofte med opphør av et månedlig periode. Og selv om tilstrekkelig trening fordeler din helse og fører til regelmessige og mindre smertefulle perioder, for mye trening kan føre til amenoré, undertrykkelse av månedlig blødning.

Sykdom

Spesifikke endokrine problemer, for eksempel polycystisk ovariesyndrom eller endometriose, kan føre til uregelmessigheter. Andre tilstander som hypertyreose, irritabel tarm syndrom, diabetes eller en plutselig høy feber eller annen generell sykdom som influensa kan også påvirke menstruasjonssyklusen.

Betraktninger

Perimenopause, scenen før overgangsalderen, permanent opphør av menstruasjon, starter ofte i en kvinnes sent 30s og forårsaker mye uregelmessigheter som hoppet perioder, hetetokter og nattesvette. Utbruddet av menstruasjon, kalles menarche, oppstår vanligvis i puberteten, og det kan ta opptil flere år for en jente perioder til å bli vanlig. Husk at selv om disse to forholdene føre til uregelmessige sykluser, de er normalt ikke noe å bekymre seg for.

Forebygging / løsning

Det beste du kan gjøre for å fremme en regelmessig menstruasjonssyklus er å ta vare på deg selv --- kropp og sinn. Selv om lettere sagt enn gjort, holde stress til et minimum. Spise sunt og moderat, får et bredt utvalg av økologisk frukt og grønnsaker, protein og god fett, og trener regelmessig, uten å gå over bord. Hvis dine hormoner er ute av balanse (symptomer inkluderer PMS og uregelmessig menstruasjonssyklus) kan du bruke en naturlig progesteron krem. Alltid diskutere dine helsespørsmål med en naturopathic lege eller konvensjonell lege du stoler på.

Hvordan gjør jeg være omsorg giver til en Stroke offer gjør?

Hvordan gjør jeg være omsorg giver til en Stroke offer gjør?


Et hjerneslag, også kalt en cerebro- vaskulær ulykker, skjer når en utfallende eller blodpropp skader del av hjernen. Noen slag er dødelig, og resten forårsake varierende grader av uførhet. Mange slagpasienter gjøre en veldig god bedring. Noen vil kreve betydelig hjelp og støtte i perioden like etter hjerneslag. Omfattende rehabilitering i denne perioden vil hjelpe pasienten til å gjenvinne så mye av hans tidligere evner som mulig.

Bruksanvisning

Forberedelse til Discharge

•  Finn ut så mye som mulig om pasientens tilstand. Diskuter hennes behov med sykehuspersonalet før utslipp. Be for eventuell hjelp, for eksempel logoped eller fysioterapeut.

Vurdere hjemmemiljø og tilpasse for behovene til pasienten. Forskning muligheten for å ansette noen nødvendig utstyr, for eksempel en lett tilgjengelig kommode eller rullestol.

Spør logoped og fysioterapeut for detaljer om noen øvelser du kan øve med pasienten. Be om råd om livsstilsendringer for pasienten.

Kommunisere med pasienten så mye som mulig, og tilbyr ham valg. Oppmuntre ham til å beholde så mye selvstendighet som mulig. La ham møte sine fysiske behov til beste evne, selv om det tar lengre tid. Erkjenne at pasienten kan være sint og frustrert, og at dette er et vanlig resultat av et slag.

Tips og advarsler

  • Innse at du kan gi omsorg til en annen bare hvis du tilfredsstille dine egne behov for hvile og pusterom. Ta imot hjelp når noen tilbyr det.

Hvordan bruke Fleet Phospho Soda i Koloskopi Forberedelse

Før gjennomgår en koloskopi, må du tømme ut fordøyelseskanalen helt slik legen din vil være i stand til å undersøke tykktarmen. Fleet gjør en fosfor soda kit som gir raskere utskillelse via den aktive ingrediensen av natriumfosfat. Les alle retninger i Fleet fosfor soda kit grundig, slik at du vil forstå hvordan den skal brukes i forberedelse til en koloskopi.

Bruksanvisning

•  Diskuter med legen din den eksakte tiden du bør starte din koloskopi forberedelser, samt doseringsmengder. Fleet fosfor soda brukes vanligvis dagen før din avtale, men de eksakte tider av dine doser vil avhenge av tidspunktet for inngrepet.

Spis en vanlig frokost på den dagen du begynner din kolon rens.

Ta den første fosfor soda dose på den tiden legen din har fortalt deg. Flåtens doser er pre-målt, og hver inneholder 1/2 oz. av natriumfosfat væske. Dosen kan være to eller tre av disse pre-målt flasker. Tømme hver pre-målt flaske i 8 oz. av vann eller annen klar væske. Klare væsker inkluderer eple og hvit drue juice, tremasse-fri lemonade, svart kaffe eller te, klare brus og klar kylling kjøttkraft.

Drikk minst 24 oz. av klare væsker mellom fosfor soda doser. Dosene er vanligvis planlagt 10 til 12 timer fra hverandre.

Spis en blid lunsj på den tiden legen planlagt for deg (vanligvis før 14:00). The Fleet veiledningshefte som kom i pakken din (se Ressurser) gir alt av mat valg, inkludert kylling, kalkun, hvitt brød, eplemos, egg, hvit ris, vanlig pasta og bakt potet. Veie kjøtt med en kjøkkenvekt og måle grønnsaker nøyaktig for å være sikker på at du bor i deg tildelte beløp.

Bruk fuktede anorektal wipes inkludert i Fleet kit for å lindre smerte og svie i forbindelse med diaré som avføringsmiddel begynner å tre i kraft.

Drikk andre dose med fosfor soda fortynnet i klare væsker.

Drikk din middag i form av klare væsker. På denne tiden, kan du oppleve kramper og ikke føler for å spise eller drikke. Det er veldig lett å bli dehydrert når du forbereder en koloskopi hvis du ikke drikker nok klare væsker, så prøv å presse gjennom og drikke så mye du kan.

Tips og advarsler

  • Bo i nærheten av hjemme mens du er under det forberedende kolon rens. Du kan være behov badet så ofte som hvert 30. minutt.
  • Mat eller drikke som er røde eller lilla i fargen kan gjøre det vanskelig eller umulig for legen din for å se forholdene i tykktarmen under en koloskopi. Ikke spis røde eller lilla mat mens du er i forberedelse modus.

Hva er årsakene til ømme bryster?

Ømme bryster er vanlig og kan være forårsaket av en rekke forhold. Både menn og kvinner kan oppleve ømme bryster, selv om årsakene til smertene kan være annerledes. I mange tilfeller, ømme bryster er symptomer på graviditet, pubertet og andre normale forhold som ikke er grunn til å slå alarm. Men er fortsatt ømme bryster en grunn til å oppsøke lege, da det kan være et tidlig tegn på en cyste eller svulst.

Pubertet

Mange jenter opplever ømme bryster som en normal del av det å vokse opp. Ifølge TeensHealth, en pedagogisk nettstedet fra Nemours Foundation, kan denne type ømhet skyldes endringer i hormonnivåene og kroppen justerer til å bli en voksen. Når østrogennivået øker i puberteten, kan brystene blir ømme å ta på. Gutter kan oppleve periodiske ømme bryster også. Selv om guttene ikke opplever den samme østrogen bølge som jenter gjør, de opplever hormonendringer som kan utløse bryst ubehag.

PMS

Ifølge DeKalb Surgical, kan en annen grunn for ømme bryster være regelmessige endringer som oppstår som hormon nivåer svinge i løpet av kvinnens menstruasjonssyklus. Som nivåer av østrogen og progesteron økning og nedgang i løpet av måneden, kan brystene bli hovne og ømme. Dette kan oppleves i ett eller begge brystene.

Graviditet

Under svangerskapet, kan brystene øker i størrelse. DeKalb Kirurgisk viser at gravide kvinner ofte føler ømme bryster på grunn av hormonelle endringer og som melkekanalene begynner å utvide og fylle i forberedelse til fødselen av et barn. For mange kvinner kan hovne, ømme bryster være deres første tegn på graviditet.

Cyster

Noen ganger kan ømme bryster være en indikasjon på tilstedeværelsen av en cyste. DeKalb Kirurgisk indikerer at bryst cyster er ganske vanlig, særlig når kvinner blir eldre. Ofte er disse små vekster er godartet og kan fjernes med mindre kirurgi hvis smertene vedvarer. Cyster og vekster anses godartet hvis de ikke vokser i størrelse og har ikke invadert nærliggende vev.

Kreft

I sjeldne tilfeller, ifølge DeKalb Surgical, kan ømme bryster være en indikasjon på kreft. Kvinner bør være spesielt oppmerksomme på tilstedeværelsen av eventuelle klumper eller endring i formen eller størrelsen på brystene. I tillegg bør eventuelle endringer i brystvorten størrelse eller form også bemerkes og undersøkt av en lege. Månedlig bryst self-eksamener er anbefalt for alle kvinner siste puberteten.