Digidexo.com

binyreadenom

Tegn og symptomer på binyreadenom

Binyrene hjelper kroppen reagerer på stress, og de også holde væsker og elektrolytter som kalium i sjakk. Adenomer er godartede svulster i disse kjertlene, noe som kan påvirke de grunnleggende funksjonene i kroppen trenger for å overleve og holde seg frisk. Måten adenom virkninger legemet avhenger av typen av vekst.

Grunnleggende

Det finnes to hovedtyper av adenomer: nonfunctioning og fungerer. Når en slik svulst fungerer, det har evnen til å påvirke de steroidhormoner som kortisol som er gitt ut i kroppen. Når det ikke fungerer, betyr det ikke har makt til å bestemme hvor mye av disse hormonene er fordelt i henhold til Dartmouth-Hitchcock Medical Center.

Undergrupper

Innenfor fungerende adenom riket, er det flere typer adenomer. Det er ademonas som forårsaker kroppen til å produsere for mye av hormonet aldosteron. I andre tilfeller, kan for mye adrenalin forårsake en dødelig situasjon, hvorved veksten faktisk forårsaker blodtrykket til surge til et punkt der et hjerteinfarkt eller slag kan forekomme. Tegn og symptomer på disse typer adenomas alle varierer, i henhold til University of Pennsylvania.

Aldosteron

Når svulsten utgivelser for mye aldosteron i blodet, fører det ofte en uregelmessig hjerterytme og høyt blodtrykk, ifølge American Cancer Society. Andre tegn er lave nivåer av elektrolytten kalium, samt problemer med nyrene og sterk tørste.

Østrogen

Når det er for mye av feminiser hormoner som østrogen er utgitt, kan menn utvikle egenskaper som er atypisk av sitt kjønn. En av de mest vanlige forekomster kan være utvikling av brystene, og de som lider av det kan også oppleve en reduksjon av libido og erektil dysfunksjon, i henhold til Dartmouth-Hitchcock Medical Center.

Androgener

På baksiden, hvis for mye av steroidhormonet androgen er sluppet inn i en kvinnes kropp, kan hun oppleve hirsutisme, som er overflødig hår på kroppen, ifølge University of Pennsylvania. Hun kan også utvikle akne at hun aldri har hatt før, og hennes perioder er kanskje ikke så vanlig som de pleide å være.

Kortisol

Når for mye kortisol er fordelt, kan Cushings syndrom forekomme. Symptomer på denne lidelse er mange og de inkluderer fedme, særlig fett i den øvre del av kroppen som forårsaker en avrundet ansikt eller pukkelrygget. De med betingelsen er også disponert for diabetes. Symptomene kan være psykologiske i naturen og inkluderer ekstreme oppturer og nedturer i humør og depresjon, ifølge University of Pennsylvania.

Adrenaline

For mye av hormonet adrenalin kan føre til en meget stygg situasjon. Når dette skjer, kan en pheochromocytoma utvikle. Denne type vekstresultater i hjertebank, hodepine, panikkanfall og blodtrykk så forhøyet at et hjerteinfarkt og plutselig død er en risiko, ifølge Hitchcock Medical Center. Dette er en krisesituasjon som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Hvordan behandle hyperkortisolisme

Hvordan behandle hyperkortisolisme


Cushings syndrom (også kalt hyperkortisolisme) er en endokrin lidelse forårsaket av høye nivåer av kortisol i blodet fra en rekke forskjellige årsaker, blant annet en hypofyse adenom også kjent som Cushings sykdom. Denne artikkelen vil forklare behandlingstilbud for Cushings sykdom.

Hvordan behandle hyperkortisolisme

•  Vit at gjennomgår kirurgi er mulig hvis en binyreadenom er identifisert. Et hormon-sekresjon corticotrophic hypofyseadenom fjerning anbefales etter diagnose. Uavhengig av adenom beliggenhet, vil noen pasienter krever steroid erstatning etter operasjonen i mellomtiden som langsiktig undertrykkelse av hypofysen ACTH. Være oppmerksom på at normal binyre vevet ikke komme umiddelbart. Hvis begge binyrene fjernes, er erstattet med hydrokortison nødvendig.

Spør om reseptbelagte medisiner. Medisiner er gitt til pasienter som ikke ønsker å ha kirurgi eller pasienter som ikke ville være egnet for kirurgi. Mange medikamenter på markedet har vist seg å inhibere overproduksjon av kortisol som metyrapone og ketokonazol. Det er viktig å huske at disse stoffene er svært begrenset i sin effekt.

Vet at legen din anbefale binyrene fjernes. Leger vil ved behov fjerne binyrer hvis ingen kjent svulst er funnet. Denne prosessen er noen ganger utføres for å unngå produksjon av overskytende kortisol.

Hint

  • Husk at de fleste tilfeller av Cushings syndrom er forårsaket av steroid medisiner. Din helsepersonell kan gradvis kutte ned på doser foreskrevet steroid medisiner for å se om dette løser lidelse.

Adrenal hypersecretory syndrom

Binyrene frigjør hormoner som styrer viktige funksjoner i kroppen din, inkludert initiere kjønnsmodning, kontrollere dine svar på stress og administrere blodsukkernivået. En binyrene lidelse som adrenal hypersecretory syndrom kan forstyrre hormonnivået, noe som resulterer i helsemessige forhold som Cushings sykdom.

Cushings sykdom

Cushings sykdom er en ganske sjelden hormonforstyrrelse, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Det oppstår når kroppen produserer svært høye nivåer av kortisol over lange perioder av gangen og blir noen ganger kalt hyperkortisolisme. Kortisol brukes av kroppen til å regulere stoffskiftet, balansere effekten av insulin og opprettholde blodtrykket. Cushings sykdom utvikles vanligvis hos voksne mellom tjue og femti år.

Årsaker

Cushings sykdom kan være forårsaket av adrenal hypersecretory syndrom. Denne tilstand forekommer når en tumor vokser på den ene eller begge av binyrene. Denne svulsten, kalles en binyreadenom, fører til at binyrene til å skille ut mer kortisol enn kroppen din trenger. Denne form av Cushings sykdom er den minst vanlige og forekommer hos kvinner mer enn 5 ganger så ofte som det gjør i menn.

Symptomer

Hvis du har Cushings sykdom, vil du utvikle symptomer som økende vekt på området overkroppen, halsen og ansiktet mens du har relativt slanke armer og ben. Du kan føle ekstrem trøtthet og har problemer med muskelsvakhet. Huden din vil bli tynnere, og du vil lettere får blåmerker og ta lenger tid å helbrede etter å ha blitt såret. Bein kan bli svakere, slik at du i fare for å oppleve brudd i ribbeina eller ryggsøylen.

Behandling

Hvis Cushings sykdom er forårsaket av adrenal hypersecretory syndrom, og legen din vil behandle det ved å behandle adrenal hypersecretory syndrom. Hun kan kirurgisk fjerne binyreadenom som forårsaker binyrene til å overprodusere kortisol. Kirurgi kan vanligvis utføres laparoskopisk. Etter operasjonen, kan du trenger å ta steroide medisiner mens binyrene tilbake til sine fulle funksjonelle evner, i henhold til "Essentials of General Surgery."

Betraktninger

Den binyreadenom som forårsaker adrenal hypersecretory syndrom kan dårlig skade binyrene. Mens det kan være mulig for kirurgen å kun fjerne svulsten og mest skadet parti av binyrene, kan hele kjertel må fjernes. Adrenal adenomer er sjelden kreft, så de er på en lav risiko for spredning til andre deler av kroppen din.

Adrenal Tumor & Hair Loss

Adrenal Tumor & Hair Loss


En binyre svulst ligger på binyrene. Håravfall knyttet til en adrenal tumor er ofte relatert til Cushings syndrom, et hormon lidelse av det endokrine systemet.

Binyrene

Binyrene er små kjertler som ligger ovenfor hver nyre. Den sentrale del av hver kjertel produserer adrenalin eller adrenalin og norepineprine. Den ytre delen av kjertelen er ansvarlig for å produsere steroider for kroppen.

Adrenal Tumor

Friske celler blir konstruert til å vokse og erstatte gamle eller skadede celler i kroppen på en meget regulert måte. Når det er en feil i denne prosessen, blir cellevekst aktiv. Dette er hvordan tumorer oppstår. Svulster kan være ondartet eller godartet.
Den vanligste godartet binyrene svulst kalles en binyreadenom. De fleste pasientene ikke opplever noen symptomer i det hele tatt. De mest vanlige ondartede svulster binyrene resultere fra kreftceller som har spredt seg fra andre deler av kroppen via blodet. Kreft oppstår i binyrene selv er svært sjeldne.

Håravfall

Håravfall med en adrenal tumor kan være forbundet med Cushings syndrom. Cushings syndrom, ellers kjent som hyperkortisolisme, er en endokrin lidelse som oppstår når en adrenal tumor forteller kroppen til å frigjøre store mengder av hormonet kortikale.

Cushings syndrom

Cushings syndrom forandrer pasientens utseende drastisk på grunn av overdreven kortisol i kroppen. Effektene kan være forskjellig på ulike mennesker. Generelle fysiske endringene inkluderer en tendens til å få vekt, spesielt i ansiktet, magen og tilbake; tynning og svakhet i musklene i de øvre ben og armer; og tynning av huden med strekkmerker og lett blåmerker. For kvinner, vanlige bivirkningene er ikke bare håravfall, men ansikts hårvekst, kviser og manglende menstruasjon. Barn vil vise fedme og dårlig vekst i høyden. Endringer i kroppen som for eksempel høyt blodtrykk, tretthet, svakhet, humørsvingninger, depresjon og økt tørste og vannlating er vanlige symptomer på Cushings syndrom. Rutinemessige laboratorietester ofte finne pasienter til å ha høy hvite blodprosent, høyt blodsukker og lavt serumkalium. Hvis venstre ubehandlet, kan Cushings syndrom svekke kroppen og økt mottakelighet for sykdommer som lungebetennelse og tuberkulose.

Diagnose og behandling

De fleste svulster blir oppdaget på en CT eller MR-undersøkelse. Det er bare nødvendig å behandle en binyre tumor hvis den forårsaker problemer. Ellers kan pasienten trenge periodiske skanner for å se svulsten.
Behandlingen for en adrenal kjertel tumor er kirurgisk fjerning. Dette er imidlertid ikke mulig for hver pasient. Når en binyre tumor er fjernet, er det oftest ved laparoskopisk kirurgi. En laparoskop er en liten fiberoptisk kamera som kan føres inn i bukhulen gjennom et lite innsnitt. Tumoren kan resected inne i legemet uten et stort kutt i huden. Tumoren blir så fjernet gjennom den samme lite innsnitt.
Kirurgisk fjerning av en binyre svulst kan løse alle symptomene. Imidlertid kan noen pasienter fortsatt opplever høyt blodtrykk. Andre kan trenge å ta steroider før kroppen er i stand til å produsere det igjen. Kjemoterapi og strålebehandling kan anvendes i forbindelse med kirurgi, og ytterligere håravfall kan oppstå som et resultat.

Hva er Svulst med binyrene?

En svulst i binyrene er en unormal vekst av vev som kan eller ikke kan endre funksjon av kjertelen. Dette vevet kan vokse raskt, ødelegge kjertelen eller trykke på tilstøtende organer forårsaker dysfunksjon. Binyrene er små kjertler som ligger nær toppen av hver nyre. Hver binyrene består av et ytre lag av vevet kalt cortex. Cortex excretes hormoner som kalles kortikosteroider og mineralkortikoider. Disse hormonene bidra til å regulere blodtrykk og elektrolytt (salt og kalium) nivåer i kroppen. Den indre del av binyrene utskiller hormoner for å regulere det sympatiske nervesystemet.

Tumortyper

Tumorer i binyrene kan starte i binyrene (primær tumor) eller være forårsaket av en kreft andre steder i kroppen. Noen adrenal svulster kan føre til en overproduksjon av adrenalin hormoner. Primære adrenal tumorer kan føre til en rekke forskjellige syndromer, avhengig av plasseringen av tumoren i binyrene og hvis det utskiller hormoner.

Adenom

Den vanligste binyrene svulst er adenom. Dette er en godartet (ikke-utskillende) svulst som vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. En binyreadenom er vanligvis funnet mens du tar medisinske bilder (røntgen, CAT scan) for andre medisinske problemer. Hvis det fortsatt er liten, er det vanligvis ikke vil kreve noe annet enn periodisk overvåking behandling. Hvis et binyreadenom er funnet å funksjonere (som utskiller hormoner) eller om det er tenkt å være ondartet, kan den fjernes kirurgisk.

Karsinom

Langt mindre vanlig er en adrenokortikal karsinom. Denne type svulst begynner i binyrebarken. Det kan enten skille ut hormoner eller være ikke-fungerende. Det er vanligvis diagnostisert hos voksne over 40 år Symptomene på denne type svulst er ikke godt definert. Ofte er det diagnostisert etter at kreften har spredt seg fra binyrene til andre deler av kroppen. Det er mest tilbøyelige til å spre seg til slimhinnen i magen, leveren, lungene eller bein.

Neuroblastom

Barn kan ha en nevroblastom, eller en adrenal kreft, begynner det i adrenal cortex. Svulsten kan også begynne i andre områder av kroppen, eller spre seg til andre områder. Symptomer på en neuroblastom inkluderer en klump i magen, hoven mage, svakhet eller lammelse. Ofte før diagnose, vil tumoren vokser til en slik størrelse at den presser på andre organer forårsaker symptomer assosiert med disse strukturene.

Feokromocytom

En pheochromocytoma er en cancerous nevro-endokrine svulst som utvikler i binyremargen. Denne type svulst fører til en overproduksjon av hormoner som kalles katekolaminer. Eksempler på katekolaminer inkluderer adrenalin, noradrenalin og dopamin. Høye nivåer av katekolaminer forårsake symptomer som høyt blodtrykk, økt hjertefrekvens, rask pust, svetting, svimmelhet, hodepine, magesmerter og en følelse av forestående undergang. Noen ganger er disse symptomene forveksles med et panikkanfall.