Digidexo.com

crohns livslængde

Om Crohns sykdom og kolitt Dødsfall

Kolitt er et teppe betegnelse for hvilken som helst form for betennelse i tykktarmen, som også er kjent som den tykktarmen. Fordi Crohns sykdom påvirker fordøyelseskanalen, kan det påvirke kolon. Kolitt resulterer ofte i tap i vekt og diaré, så vel som smerte. Selv om disse symptomene er sjelden livstruende, kan de være dødelig for de som allerede er i ekstremt dårlig helse.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en tilstand som resulterer fra en betennelsesreaksjon i fordøyelseskanalen. Det er ikke nøyaktig kjent hvordan Crohns sykdom utvikler seg, men det forekommer når fordøyelsessystemet angripes av immunsystemet. Som et resultat er Crohns sykdom tenkt som en auto-immun sykdom, og kan ha genetiske faktorer.

Symptomer på Crohns

De viktigste symptomene på Crohns sykdom er oppkast, diaré (som kan eller ikke kan ha blod i det), magesmerter og vekttap. Fordi Crohns er en sykdom i immunsystemet, kan det også føre til utslett, øyebetennelse og leddgikt.

Diagnostisering av Crohns

Crohns sykdom er vanligvis diagnostisert ved å få en biopsi av det berørte området.

Kolitt

Kolitt er en mer generell betegnelse for betennelse i en hvilken som helst region av tykktarmen, som også er kjent som den tykktarmen. Kolitt er en kronisk tilstand, og mens det omfatter Crohns, den inkluderer også sykdommer som ulcerøs kolitt og infeksiøs kolitt.

Årsaker til kolitt

En bakteriell infeksjon kan forårsake betennelse i tykktarmen, som kan utsettes for skadelige kjemikalier eller parasitter. I noen tilfeller, er det ingen åpenbar grunn for kolitt.

Dødsfall kolitt

Heldigvis er sjelden død kolitt. Vanligvis oppstår en dødelighet kolitt hos noen som har et svekket immunforsvar, slik at de resulterende diaré og vekttap steder for mye av en byrde på en allerede ustabil kroppen. I svært sjeldne tilfeller kan smittsomme kolitt være dødelig hvis infeksjonen kommer inn i blodet og fører til en tilstand som kalles sepsis.

Mood Disorder grunn av Crohns sykdom

Pasienter med Crohns sykdom står overfor mange pinlige symptomer fra deres tilstand, slik som magekramper, diaré og blodig avføring. Noen av symptomene er ganske ødeleggende, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Dette, i sin tur, ber mange Crohns sykdom lider å utvikle stemningslidelser, som depresjon, angst og panikklidelse. Litt erfaring kortsiktig vanskelighetsgrad, mens andre utvikler langsiktige lidelser, men en kombinasjon av behandling og støtte kan gi pasienter med alternativer for å håndtere alle aspekter av Crohns sykdom.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom, eller IBD, er en sykdom som påvirker den gastrointestinale (GI)-tarmkanalen. Sår danne langs mage-tarmkanalen, alt fra munnen til anus. Crohns sykdom er en form for inflammatorisk tarmsykdom som hovedsakelig finnes i kvinner, caucasians og de av jødisk avstamming. Mens det ser ut til å kjøre i familier, er det ingen etablert mønster av arv. Symptomer på Crohns sykdom er diaré, magekramper, blodig avføring, vekttap, tretthet og leddsmerter. (Se referanse 1: The Family Doctor:. Crohns sykdom)

Short-Term Mood Disorders

Mange pasienter med Crohns sykdom og andre inflammatoriske tarmsykdom lider av humørforstyrrelser på grunn av innholdet av sin sykdom. I en kanadisk Community Health Survey, hadde 79% av inflammatorisk tarmsykdom pasienter viste en form for angstlidelse først. Over en periode på tolv måneder, pasienter med Crohns sykdom viste en forekomst av panikklidelse og alvorlig depresjon. (Se referanse 2: ". Depresjon, angst Økning med inflammatorisk tarmsykdom" Reuters Health Information,)

Long-Term Mood Disorders

Pasienter med Crohns sykdom også kjøre risikoen for å utvikle langsiktige stemningslidelser. Disse stemningslidelser omfatter generalisert angstlidelse, også kjent som GAD, tvangslidelser og alvorlig depresjon. Langsiktige stemningslidelser blir forverret hvis pasienter ikke oppsøke hjelp når symptomene først vises. (Se referanse 2: ". Depresjon, angst Økning med inflammatorisk tarmsykdom" Reuters Health Information,)

Behandling

Symptomene på Crohns sykdom kan administreres gjennom medisinering. Salisylater og antibiotika er effektive behandlinger for milde former. For mer alvorlige tilfeller, steroider og immundempende administreres, og kirurgi er et mulig alternativ. (Se referanse 1: The Family Doctor:. Crohns sykdom) terapi og medisinering, med antidepressiva for eksempel brukes til å behandle symptomer på stemningslidelser.

Support System

Crohns sykdom pasienter som lider av stemningslidelser bør ikke føle seg alene. Støtte grupper og terapi kan gi den hjelpen som trengs, og det bidrar til å få kontakt med andre pasienter med Crohns sykdom. I tillegg kan kapitlene av Crohns sykdom organisasjoner gir ytterligere ressurser.

Potensielle botemidler for Crohns

Ifølge Mayo Clinic, er Crohns sykdom en inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Personer som lider av IBD kan oppleve magesmerter, akutt diaré og muligens underernæring. Ingen medisinsk kur nå eksisterer for Crohns sykdom. Men det finnes behandlinger tilgjengelig som kan redusere symptomene betraktelig.

Årsaker

Den eksakte årsaken til Crohns sykdom er ikke kjent. The National Institutes of Health sier forskere mener flere faktorer kan bidra til Krøn sykdom. De inkluderer arvelighet og en feil immunsystem som ikke klarer å svare riktig på bakterier som finnes i tarmen.

Risikofaktorer

The Mayo Clinic sier selv Crohns sykdom kan utvikle seg til enhver tid i løpet av livet, er unge mennesker i 20-årene oftest diagnostisert. Hvite mennesker har en større sjanse for å få sykdommen enn andre raser og etniske grupper.

Du er på et høyere risiko hvis en første-graders slektning (foreldre, søsken eller barn) har sykdommen.

Folk som røyker og de som bor i en urban eller industrialisert land også er mer sannsynlig å utvikle Crohns sykdom.

Diagnose

NIH står en fullstendig fysisk undersøkelse og en serie av tester, inkludert blodprøver kan være nødvendig for å diagnostisere Crohns sykdom. Blodprøver kan avsløre et høyt antall hvite blodlegemer, noe som indikerer en betennelse et eller annet sted i kroppen.

Legen kan utføre en visuell eksamen i tykktarmen ved å utføre enten en sigmoidoskopi (undersøkelse av de nedre 20 inches av tykktarmen) eller en koloskopi (endetarm og tykktarm).

Under begge disse eksamenene legen setter inn en lang, bøyelig lysende rør som er koblet til en datamaskin og skjerm inn i anus.

Behandling

Behandling av Crohns sykdom innebærer vanligvis medisiner og noen ganger kirurgi. Målet med medisinering er å redusere betennelse som setter av dine symptomer. I beste fall kan dette resultere i smertelindring og langsiktig remisjon.

Anti-inflammatoriske legemidler som sulfasalazin (Azulfidine) og Mesalamine (Asacol, Rowasa) er ofte den første behandling av valg for inflammatorisk tarmsykdom.

Leger generelt foreskrive kortikosteroider i tilfeller av moderat til alvorlig IBD når annen behandling har mislyktes.

Kirurgi

NIH sier opptil 75 prosent av pasienter med Crohns sykdom etter hvert vil kreve kirurgi fordi medisiner er ikke lenger administrerende symptomer.

En kirurgisk prosedyre som fjerner en del av tarmen kan hjelpe lider, men det er ikke en kur for Crohns sykdom.

Uheldigvis kan det være nødvendig for personer med Crohns sykdom å gjennomgå mer enn én operasjon.

NIH sier betennelse er tilbøyelig til å komme tilbake i nærheten av der den skrantende tarmen ble fjernet.

Low Vitamin B12 og Crohns sykdom

Crohns sykdom er en kronisk tilstand som kalles inflammatorisk tarmsykdom. Det fører til betennelse og hevelse i mage-tarmkanalen. En av de mest vanlige komplikasjoner av Crohns er vitamin B12-mangel.

Vitamin B12 er nødvendig for å skape røde blodceller og opprettholde en sunn nervesystemet funksjon. De viktigste kildene til B12 inkluderer fisk, egg, kjøtt og meieriprodukter. Vitamin B12-mangel er en av de store komplikasjoner av Crohns sykdom.

Symptomer

Lave B12-nivåer kan føre til tretthet, lavt blodtrykk, humørsvingninger og muskelsvakhet.

Diagnose

Det finnes flere forskjellige typer blodprøver legen din kan for å diagnostisere B12 mangel.

Behandling

Behandling for lave B12 nivåer varierer avhengig av nivået av mangel. Spise mat rik på B12 sammen med å ta B12 tilskudd kan bidra til å øke nivåene. Alvorlige mangler behandles med intramuskulære injeksjoner av B12.

Ernæring er viktig

Det er ingen spesiell diett for styring av Crohns sykdom, men ernæring er viktig for å hindre B12 og andre næringsstoffer mangler.

Langtidseffekter

Hvis B12 er mangelfull for en lang tid, kan det resultere i nerveskader. Symptomer på nerveskader kan omfatte demens, tap av balanse, depresjon, og prikking eller nummenhet i fingre eller tær.

Er Crohns sykdom forbundet med Raynauds syndrom?

Er Crohns sykdom forbundet med Raynauds syndrom?


Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom som fører til hevelse av tarmslimhinnen. Raynauds syndrom, eller Raynauds sykdom, er en lidelse som vanligvis er relatert til Crohns sykdom og årsaker smalere blodkar og kald eller nummen følelse.

Crohns Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan Crohns sykdom forårsake diaré, magesmerter og blodig avføring.

Crohns Risikofaktorer

Folk mellom 20 og 30, hvite mennesker og sigarett røykere har en økt risiko for å få Crohns sykdom.

Crohns Treatment

Leger kan foreskrive anti-inflammatoriske legemidler som sulfasalazin, Mesalamine eller kortikosteroider for å behandle Crohns sykdom. Anti-diaré-medisiner og avføringsmidler kan anvendes for å behandle andre symptomer på denne sykdommen.

Raynauds symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan Raynauds sykdom pasienter opplever kalde fingre og tær, fargeendringer på huden ved eksponering for kulde eller stress og nummen stikkende fornemmelser etter huden har blitt varmet eller etter en reduksjon i stress.

Raynauds Risikofaktorer

Kvinner, personer mellom 15 og 30 og enkeltpersoner som bor i kaldere klima har en større risiko for å utvikle Raynauds syndrom.

Raynauds Behandling

Leger kan behandle Raynauds sykdom med medisiner som utvider blodkar slik som kalsiumkanalblokkere, alfablokkere eller vasodilatorer.

Bekhterevs sykdom og Crohns sykdom

Bekhterevs sykdom og Crohns sykdom


Bekhterevs sykdom er en sykdom som innebærer smerte og betennelse i leddene mellom ryggvirvlene, og leddene mellom ryggraden og bekkenet. Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom. Lignende tarm symptomer kan oppstå med begge sykdommene.

Tarmbetennelse

Ifølge Mayo Clinic, kan folk med avansert ankyloserende spondylitt utvikle tarmbetennelse. Pasienter med Crohns sykdom kan oppleve hevelse og betennelse i veggene i tarmen og arrdannelse.

Bekhterevs sykdom Symptomer

Personer med Bekhterevs sykdom kan merke smerter og stivhet i korsryggen som kan begrense mobiliteten av ryggraden og brystet, tretthet og øyebetennelse, ifølge US National Library of Medicine. Et tap av matlyst, vekttap og en svak feber kan forekomme med denne tilstanden.

Bekhterevs sykdom Behandling

Leger kan foreskrive anti-inflammatoriske medisiner for å lindre smerter og betennelser. Personer med alvorlig smerte eller skader på ledd kan kreve kirurgi.

Crohns sykdom Symptomer

Crohns sykdom syke kan utvikle magesmerter, smertefulle avføringer og vandig diaré. Forstoppelse, leddsmerter og fistler rundt endetarmen kan oppstå med denne tilstanden.

Crohns sykdom behandling

Leger kan anbefale aminosalicylate legemidler til å behandle betennelse eller kortikosteroider.

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti Diarrheals

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti Diarrheals


Diaré er et vanlig problem i forbindelse med Crohns sykdom. Komplikasjoner kan oppstå på grunn av opptak av proteiner, vitaminer og kalorier i kroppen når diaré er aktiv. Kompleksiteten av Crohns sykdom krever kompetanse av en gastroenterologi spesialist for å unngå å forårsake forstoppelse og ytterligere komplikasjoner ved behandling med anti-diarrheals.

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti Diarrheals

Få informasjon om anti-Diarrheals å behandle Crohns sykdom

Styr mild til moderat diaré med anti-diarrheals som loperamid (Imodium), som har antikolinerge effekter. Antikolinergika blokkere bestemte veier i nervesystemet som utløser intestinal muskelaktivitet.

Bruk en fiber supplement som Metamucil (psyllium pulver) eller citrucel (metylcellulose). Legge bulk å gjøre avføringen fastere kan resultere i reduksjon av diaré episoder.

Spør legen din om bruk av Lomotil (en kombinasjon av diphenoxylate hydroklorid og atropin sulfat) som en antikolinerge legemiddel mot diaré. Den atropin brukes til å redusere kramper i mage-tarmkanalen som fungerer med Antidiarrheal effekter av diphenoxylate å kontrollere diaré.

Sjekk med legen din om muligheten for å bruke opiater for kontroll av smerte og diaré i alvorlige tilfeller av Crohns sykdom. Opiater virker ved å redusere spasmer i tarmen relatert til diaré.

vurdere bruken av kolestyramin (questran) som en av de anti-diarrheals for behandling av Crohns sykdom. Den er særlig effektiv i tilfelle av en ileal reseksjon.

Support behandling med anti Diarrheals for Crohns sykdom

Velg matvarer som ikke har en lakserende effekt. Dette inkluderer rå frukt og grønnsaker.

Gi tarmen en pause fra å fordøye faste stoffer ved å forbruke væsker bare for noen få dager. Inkludert væsker som er rike på elektrolytter og rehydrerende ingredienser vil bidra til å holde systemet i balanse og samtidig redusere belastningen på tarmen.

Hold deg unna sentralstimulerende midler som koffein mens du arbeider for å få diaré under kontroll.

Vurdere å ta enzym kosttilskudd for en intoleranse overfor laktose i kosten.

Vurder å redusere mengden av grovfôr i kosten når du behandler en episode av diaré relatert til Crohns sykdom.

Hint

 • Anti-diarrheals kan føre til en livstruende tilstand i tykktarmen kalles toksisk megacolon.
 • Bivirkninger av loperamid kan omfatte svimmelhet, tretthet, oppkast og forstoppelse.
 • Alvorlige bivirkninger av Metamucil er utslett, pustevansker og alvorlig svimmelhet.
 • Lomotil bivirkninger kan mentale forandringer som forvirring eller rastløshet, samt nummenhet i ekstremiteter.
 • Opiater kan være vanedannende og bør bare brukes under spesifikk veiledning fra din lege.
 • Kolestyramin kan forstyrre andre medisiner, så bruk bare som legen dirigerer.

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti-inflammatorisk narkotika

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti-inflammatorisk narkotika


Crohns sykdom er en inflammatorisk tarm-sykdom som kan påvirke en hvilken som helst del av fordøyelsessystemet fra spiserøret til rektum. Mens årsaken ikke er klart definert, blir den behandlet som en autoimmun sykdom. Anti-inflammatoriske medikamenter brukes ofte for å behandle smertefull betennelse som oppstår under en aktiv Crohns flareup. Det er viktig å se en lege som spesialiserer seg på behandling av gastrointestinale sykdommer hvis du har mistanke om tilstedeværelse av Crohns sykdom.

Hvordan behandle Crohns sykdom med anti-inflammatorisk narkotika

Tilegne seg kunnskap om antiinflammatoriske legemidler

•  Vurdere sulfasalazin (Azulfidine) for å være et medikament av valget for å behandle Crohns sykdom hvis du ikke er allergisk mot sulfa medisiner. Bivirkninger som kvalme, hodepine og halsbrann forby noen pasienter fra å ta sulfasalazin.

Diskuter bruk av Mesalamine (Asacol eller Rowasa) for å behandle Crohns sykdom. Mesalamine har færre bivirkninger enn sulfasalazin, og kan tas som en tablett gjennom munnen eller rektalt som et klyster.

opplyse deg om bruk av kortikosteroider for å redusere betennelse tilstede med Crohns sykdom. Siden det er mange bivirkninger som høyt blodtrykk, osteoporose, grå stær og søvnløshet, er kortikosteroider vanligvis foreskrevet bare for moderat til alvorlig sykdom som ikke svarer til andre behandlinger.

forutse kortikosteroider for å bli brukt i forbindelse med en viss type av immun-systemet suppressor for de mest effektive resultater. De to typer narkotika arbeide sammen, som kortikosteroider indusere remisjon og immun-systemet suppressors arbeide for å opprettholde remisjon av Crohns sykdom.

Spør om de nyeste kortikosteroider tilgjengelig som budesonid (Entocort EC) som er fremmet som å ha færre bivirkninger enn konvensjonelle steroider. Det er rapportert som mer effektive når Crohns sykdom er lokalisert i den nedre tynntarmen.

Hint

 • Det kan ta en prøve-og-feile-tilnærming for å finne de anti-inflammatoriske medisiner som fungerer best for deg. Hver person har en unik respons til behandlingsregimer. Bare fordi et stoff som fungerer for andre betyr ikke at det vil være det beste for deg.
 • Drikk rikelig med vann mens du tar anti-inflammatoriske medisiner.
 • Anti-inflammatoriske medikamenter er kjent for å forårsake magesår. Det er viktig at du rapportere eventuelle endringer som for eksempel en mørk avføring, plutselig sterke magesmerter, overdreven oppblåsthet eller blodig oppkast.
 • Bruk anti-inflammatoriske medisiner med forsiktighet og bare i regi av helsepersonell. Selv over-the-counter steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin og ibuprofen kan forårsake magesyke og irritasjon.
 • Redusere risikoen for magen nød mens du tar anti-inflammatoriske legemidler ved å redusere eller eliminere alkoholinntak og røyking.

Hvordan behandle Crohns sykdom med kirurgi

Hvordan behandle Crohns sykdom med kirurgi


Crohns sykdom er en inflammatorisk tilstand i tarmkanalen som fører til stort ubehag, fistler og arrvev. Ifølge Crohns og kolitt Foundation of America, mellom to tredjedeler og tre fjerdedeler av personer diagnostisert med Crohns sykdom vil kreve kirurgi som en del av forvaltningen av sin sykdom.

Hvordan behandle Crohns sykdom med kirurgi

Vurdere kirurgi for å behandle Crohns sykdom

•  Diskuter muligheten til en strictureplasty med legen for behandling av Crohns sykdom. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, aktive områder av tarmen smale og danner strikturer og blokkerer innholdet av fordøyelseskanalen forårsaker alvorlige kramper. En strictureplasty utvider innsnevret området, men forlater tarmen intakt.

forvente fjerning av et segment av tarmen (kalt en reseksjon) som skal vurderes hvis det er mer enn en innsnevring i umiddelbar nærhet, eller hvis innsnevring er usedvanlig lange. Den syke vev er fjernet, og de friske endene av tarmen er tilkoblet.

plan for å ha en kolektomi (fjerning av tykktarmen) hvis progresjon og skade av Crohns sykdom er gjennom hele kolon. Det er mulig at tynntarmen kan være frisk nok til å feste den til endetarmen, og dermed gir avføringen å passere.

Forbered deg muligheten til å være en proctocolectomy eller fjerning av tykktarmen og endetarmen hvis sykdommen er kommet til endetarmen. I dette ekstreme kirurgi, en ileostomi (åpning i magen) utført for å bringe enden av tynntarmen til en stoma å tømmes i en ytre pose.

Identifisere symptomer som indikerer hvorvidt det er nødvendig å behandle en svulst eller fistel med kirurgi. En abscess krever kirurgisk inngrep for å tappe væskeansamling og følger med kolonseksjon hvis nødvendig. En fistel som ikke reagerer på medisiner kan kreve kirurgisk inngrep.

Be legen din om muligheten for laparoskopisk kirurgi. Både sykehusopphold og restitusjonstiden er kortere med dette alternativet.

Hint

 • Redusere sjansene for tilbakefall av Crohns sykdom med en kombinasjon av kirurgiske inngrep og de riktige medisiner som foreskrevet av legen din.
 • Kirurgi er ikke en kur for Crohns sykdom. Et stort antall av Crohns pasienter som har kirurgisk inngrep vil oppleve et tilbakefall av symptomer og krever ytterligere kirurgi.
 • Jo lenger du venter å ha kirurgisk inngrep for alvorlig Crohns sykdom engasjement, jo mer sjansene øker for omfattende kirurgi som for eksempel kolon fjerning.
 • Se etter tegn på Crohns sykdom hos barn. Langsom vekst er en av de mest vanlige symptomer. Det er nødvendig å behandle barn og ungdom med Crohns på samme måte som voksne.

Hvordan leve med Crohns sykdom

Hvordan leve med Crohns sykdom


Som flere amerikanere er diagnostisert med Crohns sykdom hver dag, har det blitt mye lettere for leger å gjenkjenne. Det har også blitt enklere å administrere. Hvis du har blitt diagnostisert med Crohns sykdom, er det mange enkle ting du kan gjøre for å fortsette å nyte et sunt og aktivt liv.

Hvordan leve med Crohns sykdom

Endre din diett

gjenkjenne symptomene dine. De kan variere fra mild til alvorlig diaré, magekramper, og noen ganger, rektal blødning. Selv om symptomene kan jevne forsvinne, det finnes måter å styre dem når de oppstår på nytt.

Hold en food journal for å spore matvarer som forårsaker ubehag. Diskuter dine funn med legen din og unngå matvarer som forårsaker Crohns sykdom til å blusse opp.

Drikk rikelig med væske, sakte. Leger anbefaler at du drikker 0,5 gram vann hver dag for hver kilo du veier. Så, hvis du veier 150 pounds, må du drikke 75 gram, eller 9,25 glass vann per dag.

Spis små hyppige måltider. Fem små måltider hver tredje eller fjerde time kan gjøre Crohns sykdom lettere å leve med. Administrere måltider kan være enklere enn å administrere dine symptomer.

Skjær tilbake fettrik mat i kostholdet ditt. Fettete stekt mat kan forårsake diaré og gass. Melk og svinekjøtt produkter kan også forårsake mage nød.

Tillat deg selv high-fiber matvarer bare sporadisk. Mengden av popcorn, nøtter og nøttesmør og cruciferous grønnsaker (brokkoli, blomkål, kål og deres pårørende) må følges nøye kontrollert for å unngå magekramper eller diaré.

Forandre ditt liv

Reduser stress. Selv om stresset ikke forårsaker Crohns sykdom, kan det forverre symptomene og kan gnist fakkel-ups. Cutting stresset ut av livet ditt, så mye som mulig, vil hjelpe deg å leve med sykdommen.

Opprettholde en positiv holdning. Latter er fortsatt den beste medisin og en av de beste måtene å håndtere noen kronisk sykdom, inkludert Crohns, er å se på den lyse siden av livet.

Bygg et støttenettverk. Fordi Crohns er en kronisk sykdom, må du ha venner og familie som støtter deg og hjelpe deg på veien. Ikke vær redd for å be om hjelp.

Hvordan få rådgivning for Crohns sykdom

Hvordan få rådgivning for Crohns sykdom


Forsøk på å opprettholde et normalt liv med en kronisk sykdom, slik som Crohns sykdom, kan være vanskelig. Denne betennelsessykdom i fordøyelsessystemet fører periodiske helse avtar som ikke kan forutses. Symptomene kan være smertefull eller rotete, og det kan være vanskelig å holde vekten på. Alvorlighetsgraden av sykdommen varierer, og noen pasienter tåle bedre enn andre. Mange som er overveldet tur til rådgivning for å få hjelp.

Hvordan få rådgivning for Crohns sykdom

Søke rådgivning for Crohns sykdom

•  Spør legen din om en henvisning til en støtte gruppe eller enkeltpasienter som ønsker å snakke om sykdommen. Dette er spesielt nyttig når familie og venner er ubehagelig eller gjør du føler deg ukomfortabel med å diskutere tilstanden din.

Spør din forsikring leverandør eller legen din for henvisning til en mental helse spesialist som er kunnskapsrik om Crohns sykdom eller kroniske smerteproblemer.

Vurder dine emosjonelle behov. For eksempel kan du søke rådgivning som en måte å redusere stress og angst nivå om sykdommen, eller for å løse forholdet problemer som har oppstått som et resultat av spenning forårsaket av sykdommen.

Ha nytte av rådgivning for Crohns sykdom

4 Hold en første konsultasjon med en psykolog eller psykiater. Diskuter dine mål for rådgivning og spør hva terapeuten kan gjøre for deg.

Lag en forpliktelse til rådgivning for en viss periode. Mental terapi er ikke en rask løsning, og du skylder deg selv og din terapeut for å gi tid til å helbrede følelsesmessig.

kontakt med andre som har sykdommen og lære av deres erfaringer. Du vil være i stand til å diskutere intime detaljer med folk som går gjennom de samme symptomene. Finne støtte grupper gjennom Crohns og kolitt Foundation of America (se Ressurser nedenfor).

Hint

 • Opprettholde eller forbedre din fysiske helse er en god motivasjon for å få rådgivning. Husk dette hovedmålet når de vurderer å ta på tid og kostnader av rådgivning.
 • De psykiske effektene av kronisk sykdom og smerte bør være godt forstått av noen rådgiver som du velger. Prøv å finne en som har spesialisert seg på området.
 • Profesjonell rådgivning kan ikke ta plassen til medisinsk behandling for Crohns sykdom. Fortsett å få regelmessig medisinsk behandling, mens i mental eller emosjonell terapi.

Hvordan behandle Crohns sykdom med immunsystemet Suppressors

Hvordan behandle Crohns sykdom med immunsystemet Suppressors


Redusere betennelse assosiert med Crohns sykdom er avgjørende for å håndtere smerten av sykdommen. Immunsystem demper er effektive i behandling av Crohns sykdom ved å målrette den immunsystemets reaksjon på bakterier. De invaderende bakterier skader fordøyelseskanalen, noe som resulterer i betennelse.

Hvordan behandle Crohns sykdom med immunsystemet Suppressors

Angripe Betennelse med immunsystemet Suppressors

•  Vurdere bruk av azatioprin (Imuran) og merkaptopurin (Purinethol) som immunsystemet demper som brukes til å behandle Crohns sykdom. Effektiviteten kan ikke realiseres så lenge som tre måneder, men disse medikamentene er spesielt nyttig i healing fistler.

Forvent infliksimab (Remicade) ansees å være en mulighet for behandling av Crohns sykdom når andre medikamenter mislykkes. Den nøytraliserer TNF (tumor nekrose faktor) produsert av immunsystemet før den kan forårsake tarmkanalen betennelse.

Plan for legen din å vurdere adalimumab (Humira) for å behandle Crohns sykdom når infliximab og annen behandling ikke har vært effektiv som immunsystemet dempere. Dette bi-ukentlig injeksjon brukes til å redusere symptomene på Crohns og muligens føre til remisjon av sykdommen.

Forskning muligheten for metotreksat (Rheumatrex) som et immunsystem for å behandle suppressor av vanskelige tilfeller av Crohns sykdom. Metotrexat er vanligvis brukes ved behandling av kreft. Effektiviteten er ikke klart før om 10 uker til behandlingen.

undersøke bruken av ciklosporin (Neoral eller Sandimmune) hvis andre medisiner har vært ineffektive i behandling av Crohns sykdom. Ciklosporin er en hurtigarbeidende medisiner, men potensialet for alvorlige bivirkninger er mye høyere enn med andre immunsystem dempere.

Hint

 • Før du begynner på noen immunsystem dempere, er det viktig at du forteller legen din om alle medisiner du tar, inkludert over-the-counter urter, kosttilskudd og smerte kontroll.
 • Være grundig i å offentliggjøre alle medisinske problemer som hjertesykdommer, diabetes og noen immune sykdommer.
 • Se etter uønskede bivirkninger til azatioprin som oppkast, muskelsmerter, munnsår, tåkesyn og mangel på energi.
 • Bivirkninger av merkaptopurin inkluderer mørkere hud, hårtap, blod i urin eller avføring og pustevansker.
 • Infliximab er ikke for pasienter med multippel sklerose, kreft eller hjertesvikt.
 • Adalimumab har vært kjent for å forårsake alvorlige infeksjoner som tuberkulose. En hudtest for tuberkulose er nødvendig før oppstart av behandling med adalimumab.
 • Slutte å bruke metotreksat og ringe legen din eller gå til legevakten hvis du har kortpustethet, nedsatt vannlating, svakhet eller leire-farget avføring.
 • Cyclosporine bærer muligheten for anfall, dødelige infeksjoner, leverskade, og en økning i risikoen for lymfom.

Hvordan kosthold for å unngå Crohns sykdom flareups

Hvordan kosthold for å unngå Crohns sykdom flareups


Noen forskere mener at kosthold spiller en rolle i en tendens for inflammatoriske tarmsykdommer (IBDs), for eksempel Crohns sykdom. Dette kan forklare den høye forekomsten av Crohns pasienter i den utviklede verden, der kosthold har beveget seg mot høy salt og fett og bort fra naturlig, uraffinert mat. Mer er kjent om hvordan kosthold påvirker pågående Crohns forhold. Du kan lære hvordan du bruker de riktige matvarer for å unngå flareups.

Hvordan kosthold for å unngå Crohns sykdom flareups

Legg gunstig mat

øke immunrespons med antioksidanter. Finn antioksidanter i blåbær, hvitløk og løk.

Legg lykopen til kosthold. Tomater, vannmelon og aprikoser alle har egenskaper som reduserer frie radikaler i kroppen og nytte immunsystemet.

Ta en høy kvalitet multivitaminutes Dette vil bidra til å erstatte næringsstoffer og mineraler tapt gjennom Crohns sykdom symptomer uten at det påvirker din diett.

Drikk mye vann daglig. Begrens inntaket av alkohol, koffein og brus å undertrykke Crohns sykdom fakkel-ups.

Unngå utløse mat

Unngå matvarer som forårsaker gass. Disse inkluderer brokkoli, sitrusfrukter og juice og krydret mat.

Unngå fettrike matvarer. Se etter lavere fett erstatninger for majones, krem ​​og rødt kjøtt.

Unn laktoseintoleranse som kan forverre Crohns sykdom ved å begrense din melk og ost inntak eller ved hjelp av en over-the-counter produktet for å motvirke det. Eliminere meieri fra kosten din er den beste løsningen.

8. Reduser fiber som du får i deg ved å unngå rå frukt eller grønnsaker eller matlaging dem. Fibrøs mat som brokkoli, epler og gulrøtter kan ha for å bli slettet fra din meny.

Ta kontakt med en referanse eller helsepersonell for mer informasjon eller forslag på hvilke matvarer kan være årsaken til Crohns sykdom symptomer.

Hint

 • Fordi legemidler har sine begrensninger og pasienter med Crohns sykdom svarer godt til naturmedisin, mange velger å integrere konvensjonell medisinsk behandling med naturopathic behandlinger.
 • Avverge infeksjoner og IBD flareups som kan skade tarmen samtidig forbedre den generelle helsen. Spis mat som styrker immunforsvaret.
 • Du ønsker kanskje å konsultere en lisensiert ernæringsfysiolog eller naturlege å tilpasse en Crohns-vennlig diett for deg.
 • Alltid fortelle legen din om planlagte endringer i kostholdet ditt. Crohns sykdom pasienter trenger å være spesielt oppmerksom på å opprettholde sin vekt.
 • Medisiner du tar kan bli berørt av noen urte eller kosttilskudd. Snakk med legen din før du bruker dem.
 • Hvis du begynner å miste vekt uten slanking, informere legen din umiddelbart.

Hvordan behandle Crohns sykdom med Laxatives

Hvordan behandle Crohns sykdom med Laxatives


Forstoppelse er et av resultatene av Crohns sykdom når de svellede tarmen begrenser den normale fordøyelsesstrømmen. Hvis en endring i dietten og øket væskeinntak ikke lindre ubehaget, kan avføringsmidler bli brukt til å behandle forstoppelse. De fleste avføringsmidler selges som over-the-counter medisiner, slik at ingen resept er nødvendig.

Hvordan behandle Crohns sykdom med Laxatives

Bestemme hva slags avføringsmiddel for å behandle Crohns sykdom

1 Gå gjennom måten muntlige hyperosmotics jobbe som avføringsmiddel. Hyperosmotics som Epsom salter og Phillips 'Milk av Magnesia arbeid ved å tegne vann inn i tykktarmen fra kroppsvev rundt tykktarmen.

•  Vurder muntlige bulk formers som citrucel og Metamucil avføringsmidler som gjør at avføringen til å bli klumpete og myk ved å absorbere vann. Normal intestinal muskelkontraksjon er initiert av voluminøse avføring.

Bruk avføring myknere som Colace og Surfak å legge fuktighet til avføring. Jo mykere avføring gjør det enklere å passere uten å anstrenge med avføring.

Stimulere sammentrekningene i tarmmusklene med avføringsmidler som Ex-lax og senokot.

Velg endetarms stimulerende midler som Fleet Bisacodyl og Dulcolax å starte sammentrekninger i tarmmusklene stedet for å ta en muntlig avføringsmiddel.

Be legen din om å ta mineralolje som smøremiddel avføringsmiddel for å behandle forstoppelse forbundet med Crohns sykdom. Mineralolje virker ved smøring av avføring og tarmslimhinnen, og begrenser mengden av vann som finnes i avføring.

Hint

 • Hvis mineraloljen er lakser av valget, blande den aktuelle dosering med appelsinjuice for å forbedre smak og konsistens. Dette er spesielt viktig hvis Crohns pasienten er et barn.
 • Drikk den anbefalte mengde vann daglig for alder og vekt for å øke fuktigheten i tarmkanalen.
 • Snakk med legen din før du tar noen avføringsmidler for å behandle Crohns sykdom. Mange leger vurdere avføringsmidler for harde.
 • Muntlige hyperosmotics kan føre til ytterligere ubehag for pasienter med Crohns sykdom ved å øke kramper og oppblåsthet.
 • Oral bulk formers kan forårsake økt forstoppelse hvis de tas uten tilstrekkelig vann.
 • Intestinal kramper eller halsirritasjon kan være et resultat av å ta muntlig avføring myknere som avføringsmidler brukes til å behandle Crohns sykdom.
 • Muntlige sentralstimulerende midler kan forårsake uønskede bivirkninger som diaré, kvalme og besvimelse.
 • Pasienter med Crohns sykdom bør bruke endetarms stimulerende midler med forsiktighet. Rektal irritasjon fra avføringsmiddel kan legge til komplikasjoner til en allerede smertefull sykdom.
 • Kun legen kan avgjøre om mineralolje er trygt for deg å bruke som et avføringsmiddel.

Hvordan behandle Crohns sykdom med antibiotika

Hvordan behandle Crohns sykdom med antibiotika


Noen ganger er det nødvendig å behandle Crohns sykdom med antibiotika for å redusere bakteriell overvekst i tarmen forårsaket av Fistulas, abscesser og strikturer. Det er en delikat balanse mellom å få det riktige antibiotikum i den korrekte dosering for å ødelegge skadelige bakterier og kill av de gode bakterier i tarmene.

Hvordan behandle Crohns sykdom med antibiotika

Gi antibiotikabehandling for å behandle Crohns sykdom

Forvent en bedring i symptomer fra Crohns sykdom når du behandler med metronidazol (Flagyl). Metronidazole har vært den mest vanlige antibiotika brukes til å behandle Crohns i flere tiår. Det er spesielt effektivt i behandling av pasienter med anal fistler som følge av Crohns sykdom.

Ta ciprofloxacin (Cipro) for å behandle milde til moderate tilfeller av Crohns sykdom. Ciprofloxacin kan anvendes alene eller i forbindelse med metronidazol hvis Crohns påvirker både analområdet og ileum (tynntarm).

Ta kontakt med legen din om fordelene med ampicillin som et antibiotikum å behandle Crohns sykdom. Ampicillin er i penicillinfamilien av beta-laktam antibiotika. Tilstedeværelsen av en aminogruppe som gjør den forskjellig fra penicillin.

Treat Crohns sykdom med anti-bakteriell sulfonamid. Den generiske er sulfametoksazol, og merkenavnet er Gantanol.

Bruk en cefalosporin-type antibiotika som cefaclor å behandle infeksjoner assosiert med Crohns sykdom.

Prøv tetracyklin som et antibiotikum å behandle Crohns sykdom. Det bredspektrede antibiotikum er blitt brukt effektivt mot noen av de mest gjenstridige bakterier. Det har eksistert siden slutten av 1940-tallet.

Hint

 • Alltid ta antibiotika nøyaktig som foreskrevet. For å drepe bakterier, må det riktige nivå av antibiotika bli opprettholdt. Hvis du ikke klarer å opprettholde en streng overholdelse av medisinering tidsplan, informere din lege.
 • Drikk rikelig med væske mens du tar antibiotika.
 • Ta hele resept, selv om du begynner å føle deg bedre.
 • Metronidazole kan forårsake alvorlige bivirkninger som nummenhet og prikking i ekstremiteter og muskelsmerter eller svakhet. Slutte å ta medisinen og rapportere noen av disse bivirkningene med legen din umiddelbart.
 • Å drikke alkohol kan føre til en alvorlig reaksjon på metronidazol.
 • Bivirkninger av ciprofloksacin inkluderer magesmerter, uregelmessig hjerterytme, tretthet og diaré.
 • Informer legen din dersom du er allergisk mot penicillin, og han anbefaler å behandle Crohns sykdom med ampicillin.
 • Se for bivirkninger fra sulfametoksazol som utslett, svelgeproblemer og anemi.
 • Alvorlige bivirkninger av cefaclor er diaré, kløe, tung pust, leddsmerter og feber.
 • Tetracycline bør ikke tas samtidig som over-the-counter antacida.
 • Gravide og ammende bør unngå tetracyklin grunn av sin mulige toksiske effekter på beinutvikling hos fosteret og spedbarn.

Hvordan behandle Crohns sykdom naturlig

Hvordan behandle Crohns sykdom naturlig


Crohns sykdom er en kronisk betennelsestilstand i noen eller alle av fordøyelseskanalen. Det er ikke forveksles med kolitt, som er begrenset til tykktarmen. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, så mange lider ønsker å behandle det naturlig i stedet for avhengig av reseptbelagte medisiner.

Hvordan behandle Crohns sykdom naturlig

Lær å behandle Crohns sykdom naturlig

•  Begrens inntaket av meieriprodukter. Laktoseintoleranse er ofte forbundet med ubehag av Crohns sykdom. Du kan finne erstatte yoghurt eller noen typer lav-laktose produkter i stedet for melk vil gi noen lettelse.

Legg ved lav-fett matvarer som bærebjelken i kostholdet ditt hvis du har Crohns sykdom. Crohns sykdom kan føre til at tarmen til å ha problemer med å absorbere fett i kostholdet ditt. Uabsorbert fett kan øke potensialet for smertefulle diaré.

Prøv en eksperimentell tilnærming med høy-fiber matvarer. Noen matvarer naturlig høy i fiber kan øke episoder av diaré. Noen rå frukt og grønnsaker kan være lett tolerert og andre kan kreve matlaging eller bør unngås helt.

Administrer spise porsjoner. Hold deg på en streng tidsplan for å spise flere små måltider med jevne mellomrom i stedet for å spise færre store måltider.

håndtere stress i livet ditt naturlig gjennom et treningsprogram. Du og legen din kan jobbe ut en plan som fungerer for ditt nivå av Crohns sykdom.

Bruk avslapping og pusteøvelser som en måte å hjelpe hele kroppen slappe av. Enhver type stress på kroppen eller sinnet vil forverres angrep av Crohns sykdom. Praksisen med avslapning vil naturligvis redusere nervesystemet respons på Crohns sykdom.

Les resultatene av probiotika for å behandle Crohns sykdom naturlig. Probiotika er bedre forstått som de gode bakteriene i tarmen. Erstatte disse bakteriene naturlig anses av noen å være avgjørende i å opprettholde balanse og helse i tarmkanalen.

Les rapporten på WebMD nettsted om muligheten for fiskeolje for å hjelpe pasienter med Crohns sykdom (se Ressurser nedenfor). Forskning indikerer fiskeolje kan være effektivt til å redusere inflammasjon forårsaket av Crohns.

Hint

 • Hold en dagbok av inntaket. Ta med alt du drikke, spise eller bruke som kosttilskudd. Spill ubehag eller merkbare effekter på fordøyelsessystemet for å fastslå om visse matvarer er mer irriterende enn andre.
 • Unngå mat som avokado, stekt mat, rødt kjøtt og peanut bedre.
 • Informere helsepersonell om alle naturlige vitaminer, kosttilskudd eller kosttilskudd praksis. Noen stoffer, selv om de kan være helt naturlig, kan samhandle med reseptbelagte medisiner.

Hvordan koble til et Crohns sykdom Support Group

Hvordan koble til et Crohns sykdom Support Group


Å leve med en kronisk inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som Crohns kan utfordre deg fysisk og mentalt. Symptomer kan komme i rykk og napp som sykdommen blusser opp og deretter forsvinner inn i remisjon. Humøret kan svinge med helsen din. Enten du har blitt diagnostisert nylig eller har levd med tilstanden i flere år, kan en støttegruppe hjelpe på mange måter. Finn ut hvordan du kobler med en.

Hvordan koble til et Crohns sykdom Support Group

Finn Support Online

Finn online chatterom og oppslagstavler på temaet Crohns sykdom eller IBDs generelt.

Innse fleste av de store internettleverandørene har lister over nettsamfunn å velge mellom, og de ​​er gratis.

Ta ansvar for din mentale helse ved å bli informert. Utveksle informasjon med andre Crohns sykdom lider og får mestrings tips og teknikker.

Finne støtte i Person

Spør legen din om henvisninger til lokale støttegrupper. Din lokale legesenter eller samfunnshus kan sponse en.

Finn lokal støttegruppe lenker gjennom den nasjonale organisasjonen Crohns og kolitt Foundation of America (se Ressurser nedenfor). Tjenestene er gratis hvis du blir med, og årlig kontingent er svært rimelig.

Kontakt en støttegruppe tilrettelegger for å finne ut om tid, sted og protokoll for møtene. Spør ham hva du kan forvente fra opplevelsen.

Koble deg før du møter. Be om e-kontakter slik at du kan introdusere deg selv, og da vil du allerede kjenner noen når du kommer til møtet.

Bruk støttegrupper for å finne empati for din fysiske eller emosjonelle vansker som følger Crohns sykdom, som for eksempel å bekymre deg for å finne toalett anlegg eller gjenoppretting etter operasjonen.

Bruk støttegrupper for å samle inn penger og oppmerksomhet for Crohns sykdom. Hold lokale innsamlere eller delta i de sponset av det nasjonale CCFA. Få din gruppe i avisene eller delta i et pedagogisk seminar i din kommune.

Hint

 • Å snakke med andre om din sykdom er en nødvendig form for emosjonell terapi. Du kan bli overrasket over hva en stor forskjell støtten gjør i det daglige humør.
 • Iverksette tiltak mot å finne en kur eller hjelpe andre med sykdommen kan også forbedre ditt humør og din helsetilstand.
 • Bli med i en gruppe for å øke bevisstheten om Crohns sykdom gjennom pengeinnsamlinger og publisitet.
 • Støttegruppe deltakelse er ikke en erstatning for pågående medisinsk behandling. Fortsett din vanlige Crohns sykdom vedlikeholdsprogram etter at du blir gruppemøter.

Hvordan å spise ute Når diagnostisert med Crohns sykdom

Riktig kosthold og ernæring er viktig å holde Crohns sykdom under kontroll. Det er lett å spise mat som ikke vil irritere fordøyelsessystemet mens du er hjemme, men å spise ute er ofte en utfordring. Følg disse trinnene for å vite hva slags mat du skal velge når du spiser på en restaurant.

Hvordan å spise ute Når diagnostisert med Crohns sykdom

Velg retter som inneholder magert kjøtt, som kylling og kalkun, som matvarer tunge i mettet fett kan irritere Crohns sykdom. Sitron-pepper kylling og kalkun smørbrød er ofte funnet på mange restaurantmenyer.

Velg Fiskeforretens, som for eksempel laks eller makrell. Disse fiskene anses fet og inneholder omega-3 fettsyrer, som kan stoppe betennelse i tarmen.

Opt for mat rik på komplekse karbohydrater, som for eksempel smørbrød på hel-korn brød og frisk fruktsalat. Komplekse karbohydrater bidra til å holde pasienter med Crohns sykdom i remisjon, og kan også redusere risikoen for tykktarmskreft.

Bestill måltider som inneholder bønner og soya, som er avgjørende kilder til protein for personer med Crohns sykdom.

Slukk tørsten med et glass vann i stedet for drinker lastet med koffein, sukker og alkohol, som alle kan føre til betennelse i tarmen.

Legg sidene til måltidet inneholder gulrøtter, grønne bønner og søtpoteter. Noen grønnsaker, som rosenkål, brokkoli, kål, grønnkål og blomkål, kan irritere tarmen og gi deg magesmerter.

Hint

 • Mat rik på komplekse karbohydrater er også gode kilder til fiber, som kan helbrede betennelses skadet områder i tarmen.
 • Unngå melkeprodukter. Mange med Crohns sykdom finner det vanskelig å fordøye laktose sukker, som finnes i næringsmidler som inneholder melk.

Hva er forskjellen mellom Crohns sykdom og IBS?

Hva er forskjellen mellom Crohns sykdom og IBS?


Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom (IBS) er begge sykdommer i mage-tarmkanalen. Fordi Crohns og IBS dele noen av de samme symptomene, de er ofte forvirret som samme sykdom. Det er imidlertid viktige forskjeller mellom dem.

Definisjon

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er ikke en sann sykdom, men en kombinasjon av symptomer knyttet til intestinal ubehag som kan behandles. Crohns sykdom er en progressiv og uhelbredelig tilstand.

Forskjeller

Crohns er en autoimmun sykdom som angriper hele mage-tarmkanalen fra munn til anus. Resultatet er smertefull betennelse og tarm sår. IBS ikke forårsaker sår og har en tendens til å påvirke i magesekken og tynntarmen. Crohns forårsaker feber og blod tap; IBS ikke. IBS lider ofte passere store mengder slim, som hjelper på fjerning av avfall. Crohns pasienter kan se bare små mengder slim. Crohns sår blir lett sett på røntgen, men effektene av IBS er ikke. En annen nysgjerrig forskjellen er at Crohns pasienter er utsatt for psoriasis, mens IBS lider ikke.

Likheter

Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom begge påvirker mage-tarmkanalen. Symptomer på både inkluderer magekramper, diaré og slapphet. Fordi Crohns og IBS er både smertefullt og upraktisk, kan de forårsake depresjon. Begge plager kan gjøre en lidende føles som om tarmene ikke er helt tømt, selv om de har vært.

Årsaken til Crohns

Crohns er en inflammatorisk tarmsykdom, selv om den eksakte årsaken ennå ikke er bestemt. Sykdommen hovedsakelig rammer folk i vestlige industrialiserte land, men verken kosthold eller miljø har vært nevnt som en definitiv årsak. Crohns er også antatt å være forårsaket av immunsystem angripe kroppen i stedet for å forsvare den.

Årsaken til IBS

IBS er ikke en sann sykdom, men en samling av tarmsymptomer. Faktorer som bidrar til IBS kan inneholde laktose intoleranse, gluten intoleranse, kosttilskudd fett, dårlig fordøyelse, angst og en ultra nervesystemet som forstyrrer normal gastrointestinal balanse.

Forskjeller i behandling

Crohns er ofte behandlet med reseptbelagte legemidler som prednison, en anti-inflammatorisk medisin som også bidrar til å undertrykke immunsystemet. En lav-rester diett med elementer som er lett fordøyd er en annen form for behandling. IBS kan behandles med en høy fiber diett som bidrar til å flytte avføring langs mage-tarmkanalen. High-fiber elementer inkluderer hele hvete, frø, nøtter, pasta, frukt og grønnsaker, men gass-forårsaker elementer som brokkoli, kål, blomkål og bønner bør elimineres. IBS kan også behandles ved å redusere stress, unngå avføringsmidler og eliminere melkeprodukter hvis du er laktose intolerant.

Konklusjon

Crohns sykdom og irritabel tarm syndrom kan forstyrre liv og forårsake smerte. De deler lignende symptomer, men er svært forskjellige forhold. Hvis du har smertefulle gastrointestinale symptomer, ikke prøv å diagnostisere deg selv. Se legen din for en diagnose og riktig behandling.

Crohns sykdom Årsaker

Crohns sykdom Årsaker

Grunnleggende

Crohns sykdom refererer til en repeterte betennelse i en persons tarmen. I de fleste tilfeller en eller flere sår vises i både små og store tarmen. Det kan imidlertid også påvirke fordøyelsessystemet på et punkt og er ikke begrenset til disse områder. I dag, selv om leger og forskere har noen teorier om årsakene til Crohns sykdom, de er fortsatt ukjent.

Immune System

I det medisinske samfunnet tror at en årsak til Crohns sykdom kan være visse typer bakterier og virus. Når disse bestemte typer inntrengere inn i kroppen din og ditt immunsystem begynner å bekjempe dem, kan fordøyelseskanalen lett bli betent. En annen relatert teori er at Crohns sykdom er forårsaket av immunsystem reagerer out-of-tegnet mot typer bakterier som er naturlig forekommende i dine store og små tarmen.

Genetikk

Genetikk er også antatt å være en ledende årsak til Crohns sykdom. Forskning har vist at et bestemt gen som kalles "NOD2" tendens til å bli mutert hos personer med Crohns sykdom. Andre typer genetiske mutasjoner er antatt å være knyttet til en persons utvikling av Crohns sykdom, som er deres arvelighet. Folk som har en familiehistorie med Crohns sykdom er mye mer sannsynlig å utvikle det på et tidspunkt i sitt liv.