Digidexo.com

hoste og hiv

Årsaker til Hoste i AIDS og HIV

Årsaker til Hoste i AIDS og HIV - PCP

HIV og AIDS skade kroppens immunsystem. Som immunsystemet vakler, spre infeksjoner. Typer av bakterielle infeksjoner inkluderer tuberkulose, salmonellose, basillær Angiomatose, Mycobacterium avium kompleks og bakteriell lungebetennelse. Virusinfeksjoner er også mulig og kan inkludere hepatitt, herpes, cytomegalovirus, HPV og progressiv multifokal leukoencefalopati.

En slik infeksjon er utbruddet av Pneumocystis pneumoni (også kjent som PCP.) Det amerikanske National Library of Medicine sier pneumocystis lungebetennelse er forårsaket av sopp (Pneumocystis carinii eller pneumocystis jiroveci) og vokser i lungene av personer med senket immunforsvar. Ifølge The Body: The Complete HIV / AIDS Resource, uten forberedelse og behandling, vil nesten 90 prosent av HIV / AIDS-pasienter utvikle PCP i lungene. Symptomer på pneumocystis lungebetennelse inkluderer feber, rask pust og hoste. Hosten er normalt en tørr hoste, og bestemmes av symptomer og tester, inkludert lunge biopsi, røntgenundersøkelser og blodgassprøver.

Andre årsaker til hoste hos AIDS og HIV

Flere årsaker til en hoste hos AIDS og HIV-pasienter inkluderer tuberkulose, Mycobacterium avium kompleks og bakteriell lungebetennelse. Bakteriell lungebetennelse er betennelse i lungene forårsaket av bakterier som har startet en annen sykdom (for eksempel en forkjølelse eller øvre luftveisinfeksjon) og utvikler seg til lungebetennelse. Som det fremgår av Mayo Clinic, tuberkulose, også kjent som TB, er en av de viktigste årsakene til dødsfall i AIDS og HIV-pasienter. Tuberkulose er en smittsom sykdom som starter i lungene som kan føre til hoste, hoste blod og vekttap. Tuberkulose kan spre seg i hele kroppen som fører til døden. Mycobacterium avium kompleks fører også tuberkuloselignende symptomer og begynner fra en infeksjon i luftveiene.

Hoste Behandling

Behandlingen for hoste knyttet til hiv og aids er medisiner for å fjerne pneumocystis lungebetennelse bakterier i lungene. PCP er behandlet med legemidler inkludert dapson, pentamidin, atovakvon og tmp / smx. Den siste av de medisiner, også kjent som Bactrim eller Septra, regnes som den beste ruten for behandling. PCP er mulig å behandle og kan forebygges hos AIDS-pasienter.

HIV & Mono Symptomer

HIV og mono er både virus som presenterer med lignende symptomer i tidlige stadier. De er kontrahert på ulike måter og har svært ulike langsiktige virkninger på kroppen. HIV er en kronisk sykdom, og har ingen kur, mens mono løper vanligvis sin kurs og forlater kroppen i løpet av flere uker.

HIV Oversikt

HIV, eller humant immunsviktvirus, gjennomføres og overføres via blod, morsmelk, sæd og vaginal væske. Det kan finnes i kroppen i mange år før noen symptomer er erfarne; derfor mange som bærer viruset er ikke klar over at de er smittet. HIV er en kronisk tilstand som svekker immunsystemet før og gjør legemet utsatt for andre infeksjoner eller sykdommer hvis ikke riktig behandlet. De som ikke har tilgang til HIV-bekjempelse anti-retrovirale medisiner vil til slutt se deres HIV forverres i full blåst AIDS, som kan være dødelig uten riktig behandling med antiretrovirale og andre medikamenter. Det finnes ingen kur for HIV, men det kan opprettholdes som en kronisk, men håndterlig, tilstand når du er på den rette kombinasjonen av medisiner.

HIV Symptomer

Det kan være ingen eller bare mindre symptomer i de tidlige stadier av HIV. Disse symptomene er hodepine, sår hals, hovne kjertler, body utslett og feber. HIV symptomer på dette stadiet er lik til mono og de fleste andre vanlige virus. Som HIV utvikler og mer seriøst kompromisser immunforsvaret, symptomer inkluderer vekttap, diaré, kronisk hoste og tidligere symptomer i mer alvorlige former. Det er ikke før den utvikler seg til AIDS viruset at de mest alvorlige symptomer på nattesvette, opportunistiske infeksjoner og lesjoner er til stede.

Mono Oversikt

Mono eller mononukleose, er en manifestasjon av den Epstein-Barr-viruset. Det er overført gjennom spytt og kan inngås gjennom kyssing, inges rester av en infisert person hoste eller nyse og dele bestikk og drikkevarer med smittede personer. Mono er ikke ansett for å være en alvorlig tilstand, men krever mye hvile og lavt aktivitetsnivå i en periode på uker å fullt igjen. En blodprøve blir brukt til å diagnostisere mono positivt. Det er ikke noe medikament som kan tas for å kurere mono som det er et virus; men sykdommen vil gå sin gang over en periode på 4-8 uker med en tilstrekkelig mengde av resten og væsker.

Mono Symptomer

Symptomene på mono speil tidlige HIV symptomer. Disse symptomene er hovne kjertler, hodepine, kropps utslett og feber. I tillegg vil personer med mono føle tretthet, generell svakhet, tap av appetitt og hevelse i milten. Den svelling av milt er en alvorlig symptom, og de som påføres denne svelling trenger for å unngå fysisk aktivitet for å unngå en milt ruptur.

HIV eller Mono

HIV og mono symptomene er svært like når HIV er fortsatt i en tidlig fase. Når en person har symptomer på mono eller en hvilken som helst annen lignende virus, noen bekymring at symptomene kan være en indikasjon på HIV. Hvis du er bekymret for at dine symptomer kan være HIV snarere enn mono eller noen andre mindre sykdom, gå til klinikken din for en HIV-test. Du er på nesten ingen risiko for hiv hvis du ikke har hatt ubeskyttet sex eller delt nåler med noen andre. Imidlertid er en HIV test lett å fullføre for å dempe frykten og sørg for at du raskt komme fram til en riktig diagnose.

Tidlig HIV Tegn og symptomer

HIV (humant immunsviktvirus), mye som navnet antyder, er et virus som angriper lymfocytter som er en sentral del av kroppens immunrespons. Uten sunt fungerende immunceller, er kroppen din stadig ute av stand til å bekjempe andre infeksjoner, som er det som gjør HIV så virulente og derfor dødelig. Fordi den første fasen av HIV-infeksjon er ofte uten symptomer, er det viktig å være årvåken om din helse etter mulig eksponering for viruset.

Eksponering

Eksponering for HIV involverer en utveksling av andre enn spytt, tårer eller urin, som alle inneholder for få viruspartikler for å utløse en infeksjon kroppsvæsker, og HIV er også blitt funnet i svette, oppkast eller avføring. Imidlertid, hvis noen av disse væsker inneholder blod, er det en risiko for overføring. Seksuelle væske og blod både inneholde HIV i en slik mengde at overføring er mulig. HIV må inn i blodet, og kan gjøre det på mange måter, blant annet ubeskyttet vaginalt eller analt samleie (og noen ganger oral samleie), deling av sprøyter, under fødsel eller mens du ammer, og transfusjon og orgel mottakelse, selv om takket være bedre praksis i helse vesenet feltet i USA, har tilfeller av smitte gjennom de to siste banene i hovedsak er eliminert. Fordi den første fasen av HIV-infeksjon er enten asymptomatisk eller så mye som influensa at mange pasienter ikke søker medisinsk behandling etter første infeksjon, er det viktig å bli testet for HIV omtrent en måned etter mulig eksponering og igjen tre måneder etter mulig eksponering, som det kan ta lang tid å utvikle detekterbare antistoffer mot HIV-viruset.

Første etappe Infeksjon

HIV-infeksjon begynner med at en høy virus telling i perifert blod. Serokonvertering er den prosess ved hvilken kroppen begynner å angripe virus, og detekterbare antistoffer mot viruset (de partikler som brukes til å teste for virus) utvikle seg i løpet av denne tiden. De eneste symptomene på dette tidspunktet er influensalignende, og så hvis du tror du har blitt utsatt for og utvikle influensa i løpet av neste måned, bør du søke behandling og be om en HIV-test, som det er mulig å smitte andre selv på dette tidlig stadium.

Influensalignende symptomer

Symptomer på HIV-infeksjon likne infeksjon med influensa virus, influensa. Ifølge flufacts.com, disse inkluderer: feber, hodepine, muskelsmerter, frysninger, tretthet, tørr hoste, rennende nese og en urolig mage. Husk, hvis du tror du har blitt utsatt for HIV og utvikle disse symptomene innen den påfølgende måneden, bør du søke lege og be om en HIV-test.

Asymptomatisk infeksjon

I løpet av en svært lang periode etter primærinfeksjon, er det ingen symptomer (asymptomatisk scenen). I løpet av denne tid, er kroppen i stand til å holde infeksjonen i sjakk ved å erstatte skadede T-celler (lymfocytter som er det primære målet for HIV-virus). Denne fasen kan vare opp til 10 år eller lengre, og er den tiden hvor mange smittede personer infisere andre mennesker, så det er liten grunn til å mistenke infeksjon. Husk: Du kan ikke fortelle bare ved å se om du eller noen andre er smittet med HIV.

AIDS

AIDS er den fasen der blir det tydelig at noen har blitt smittet med HIV. AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er ikke en sykdom, men et sett av forhold som vanligvis ikke forekommer i en person med et sunt fungerende immunsystem. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til: Kaposis sarkom (a hudkreft), tuberkulose, PCP (a lungebetennelse), Candida (trøske), og Varicella zoster. Disse er kjent som opportunistiske infeksjoner (opportunistiske fordi de utnytte svekket immunsystem). En fullstendig liste over opportunistiske infeksjoner og mer informasjon finner du på avert.org/hivstages.htm.

HIV milde symptomer

Tidlig påvisning av HIV-viruset kan øke betydelig behandlingstilbud og redusere spredningen av HIV / AIDS. Fra barn til heterofile og homofile personer som kan ha vært utsatt for viruset, er testing viktig og bør oppnås umiddelbart. For en fullstendig liste over tidligfase, middels og sent i prosessen HIV symptomer, kontakt lege. Det følgende er en oppsummering av milde HIV symptomer med informasjon om tidlig, midt og sen infeksjon. Mens listen gitt her er korrekt og up-to-date, er det ikke omfattende, og bør ikke tas som eneste kilde for HIV / AIDS informasjon.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på HIV kan variere, men ved infeksjon mange pasienter beskriver en utbruddet av influensa-lignende symptomer som feber, hodepine, sår hals, hovne lymfekjertler og utslett. Disse tidlige symptomene kan vedvare i en periode på to til fire uker. I løpet av denne perioden, vil immunsystemet sakte komme under angrep, og til slutt se en nedgang i T-hjelpeceller (CD4 lymfocytter) som resultat.

Hvite blodlegemer

Hvite blodceller brukes for å bekjempe virus-og bakterieinfeksjoner i kroppen. Imidlertid, når immunsystemet blir utsatt som et resultat av HIV-viruset, hvite blodceller blir færre i antall. Over tid (ca åtte til ni år), blir immunforsvaret så beseiret og kompromittert at et økt antall milde symptomer oppstå som kroppen ikke klarer å bekjempe HIV-viruset og den hvite blodlegemer synker mer og mer.

Milde symptomer

Ifølge Mayo Clinic, milde symptomer inkluderer hovne lymfeknuter (ofte en av de første tegn på HIV-infeksjon), diaré, vekttap, feber, hoste og kortpustethet. Disse symptomene merke en betydelig reduksjon av immunceller og fremme av HIV-viruset. Ettersom HIV-virus fortsetter å bryte ned immunsystemet, ødelegge T-celler, og å skape muligheter for infeksjon, vil milde symptomer fortsette å påvirke legemet.

Sluttfasen av HIV

Den endelige fasen av infeksjonen gir den mest signifikante uttømming av immunsystemet og total utvikling av viruset. Ifølge Mayo Clinic, symptomene vanligvis starter 10 år etter smitte, og kan inkludere soaking nattesvette, risting frysninger eller feber høyere enn 100 Fahrenheit (38 Celsium) i flere uker, tørr hoste og kortpustethet, kronisk diaré, vedvarende hvite flekker eller uvanlige lesjoner på tungen eller i munnen, hodepine, uklart og forvrengt syn og vekttap.

AIDS

I siste fase av infeksjonen, har HIV-viruset utviklet seg til AIDS og kroppen er på sitt mest svekket tilstand. Mange av de symptomer som oppstår er et resultat av opportunistiske infeksjoner. Andre symptomer er vedvarende, uforklarlig tretthet, hevelse i lymfeknuter i mer enn tre måneder, og vedvarende hodepine. Det er viktig å merke seg at noen av disse symptomene er assosiert med kreft som er vanlig i løpet av sent stadium HIV.

Hva som forårsaker en person til å være HIV positiv?

Det er fire hovedmåter som HIV overføres: ved ubeskyttet seksuell kontakt; deling av sprøyter; fra mor til barn under svangerskap, fødsel eller amming; og å motta en infisert donert fluid, vev eller organ. Det er viktig å forstå hvordan mennesker blir smittet med hiv for å beskytte din egen helse, samt å unngå unødvendige frykt om atferd som ikke overfører HIV.

Funksjoner

Uansett modus for overføring, er HIV et virus som må gå inn i blodet i tilstrekkelige mengder til å utløse en infeksjon. HIV finnes i sæd, blod, vaginale sekreter, morsmelk og andre kroppsvæsker som inneholder blod; andre væsker kan inneholde HIV, men ikke i tilstrekkelige mengder for å utløse infeksjon (cdc.gov).

Seksuell kontakt

Ubeskyttet seksuell kontakt er en av de viktigste middel for HIV-smitte. Ubeskyttet anal, vaginal og noen ganger oral samleie er alle atferd som medfører risiko for HIV-smitte.

Sprøytedeling

Deling av sprøyter med en HIV-positiv person, som i intravenøs bruk av narkotika, er en høyrisikoatferd for HIV-smitte. De som arbeider i helse-feltet er noen ganger (sjelden) infisert når uhell stakk med en nål som brukes på en HIV-positiv person.

Mor-til-barn-smitte

HIV-positive mødre kan overføre viruset til sitt avkom under svangerskap, fødsel og amming. Gravide kan i stor grad redusere denne risikoen ved å bli testet, og hvis de er HIV-positive, tar foreskrevet antiretrovirale medisiner, sammen med ikke amming og å sørge for å gi barna sine legemidler foreskrevet for dem etter fødselen. Legene vil også ofte anbefaler at kvinner har et keisersnitt, for å redusere smittefare under fødselen.

Donert Væsker og Organs

Det er mulig å trekke seg sammen fra HIV-infiserte donert blod og blodprodukter og sæd, samt vev og organer. Imidlertid har de fleste utviklede land eliminert denne risikoen ved screening alle disse produktene for HIV.

Misforståelse

HIV kan ikke overføres gjennom uformell kontakt som klemming eller dele et glass, gjennom å bruke det samme toalettet eller badeanlegg, gjennom hoster eller nyser, eller ved å kysse (med mindre det er infisert blod som kan skrive et åpent kutt eller sår tilstede). HIV er ikke overføres av mygg, og ingen form for det er luftbåren.

Tegn på HIV AIDS Virus

Humant immunsviktvirus (HIV) er viruset som forårsaker AIDS (Auto Immune Deficiency Syndrome). Mange mennesker som har HIV vet ikke at de er smittet; Av denne grunn er det viktig å få testet for HIV hvis du er seksuelt aktiv eller i fare for HIV på andre måter.

Symptomer

Du kan ikke fortelle at noen har HIV ved å se på ham eller henne. Likeledes vil du sannsynligvis ikke vet at du har blitt smittet med HIV med mindre du har testet positivt. Ikke alle mennesker vil ha symptomer etter hiv, eller at de overser symptomene. En lege kan gå glipp av symptomer fordi han eller hun kan tro at de er forårsaket av noe annet. Noen mennesker kan oppleve influensalignende symptomer 2-8 uker etter å ha blitt smittet mens viruset reproduserer i kroppen.

Få testet

Den eneste måten å være sikker på om du har HIV er å få en HIV-test. Det finnes mange forskjellige typer HIV-tester, den vanligste vil teste for HIV-antistoffer. For å få et nøyaktig resultat på HIV-antistoffer teste deg bør testes minst 3 måneder etter mulig smitte.

Symptomer på AIDS

Mange mennesker vil oppleve noen symptomer når de pådrar hiv og vil bare begynne å oppleve symptomer år etter første infeksjon. Symptomer på AIDS er mer tallrike enn HIV og inkluderer sår hals, hvitt belegg på tungen, tilbakevendende gjær infeksjoner, kronisk bekkeninfeksjon, hyppig sykdom, hurtig vekttap, blåmerker lett, hyppig diaré, hyppig tørr hoste, lilla vekst på huden, hyppige utslett, hevelse i kjertler, kortpustethet, uforklarlige blødninger, alvorlig nummenhet og nedsatt mentale evner.

Behandling

Det finnes ingen kur for HIV eller AIDS. Det er behandling tilgjengelig som kan hjelpe deg å leve et lengre og sunnere liv. Hvis du er seksuelt aktiv eller har andre risikofaktorer for HIV bør du få testet. Behandling er den beste måten å holde seg friske hvis du har HIV, så det er viktig å oppsøke lege etter å ha blitt diagnostisert og se ham eller henne regelmessig.

Forebygging

Den beste måten å unngå å bli smittet med HIV seksuelt, er å unngå seksuell aktivitet som involverer blod, sæd eller vaginal væske. Hvis du er seksuelt aktiv, kan du redusere risikoen for infeksjon ved å redusere antall partnere, bare engasjere seg i seksuell aktivitet med noen som ikke har HIV. Bruk en latex eller polyuretan kondom eller barriere hver gang du deltar i seksuell aktivitet. Hvis du bruker injeksjon narkotika bør du aldri dele nåler og du bør desinfisere dem med hver bruk. Husk at hiv smitter i blod, sæd, vaginal væsker og morsmelk, så for å redusere din risiko du bør unngå kontakt med disse væskene.

HIV Myter og fakta

Det er mange myter og dessverre et vell av forsettlig feilinformasjon om HIV. Forstå realitetene av HIV kan forbedre din forståelse av din egen helse, samt gi deg et bedre syn på HIV-positive mennesker.

Myte: Casual Kontakt

Mange tror at du kan kontrakten HIV gjennom uformell kontakt, som klemming, kyssing, deling av en drikk, med samme toalett, svømmebasseng eller boblebad, eller når en HIV-positiv person hoster eller nyser.

Fakta: smitteveier

HIV kan overføres ved ubeskyttet vaginal, anal og noen ganger oral sex; ved å dele sprøyte nåler; under graviditet, fødsel og amming; og ved å motta en infisert donor væske, vev eller organ, selv om dette siste rute er ikke lenger en bekymring i USA og andre utviklede land, som disse produktene er alle vist. HIV kan ikke spres gjennom uformell kontakt. HIV kan bare spres gjennom kyssing dersom begge parter har åpne sår eller kutt i munnen, og CDC (Centers for Disease Control) rapporterer at dette er svært sjeldne.

Myte: HIV påvirker bare bestemte personer

HIV ble først funnet blant homofile menn som lever i kystbyene i Amerika, da blant injiserende stoffmisbrukere og innvandrere fra Haiti. Det er en vanlig myte at bare enkelte grupper av mennesker, som homofile menn, sexarbeidere og narkotikamisbrukere, få HIV.

Fakta: Alle som kan bli smittet med HIV

HIV er ikke begrenset til noen seksuell preferanse, yrkesfelt eller rase. Mens noen bestander er uforholdsmessig berørt av viruset, kunne alle som engasjerer seg i en kjent risikoatferd kontrakten viruset. HIV rammer også barn, og folk som arbeider i helse-feltet blir noen ganger (sjelden) uhell infisert, som av et nålestikk.

Myte: HIV-infeksjon er Obvious

Noen mennesker tror de vet hva en HIV-positiv person ser ut, eller at HIV har alltid opplagt, avslørende tegn.

Faktisk :: Hiv kan Latent

HIV har en latenstid som varer i gjennomsnitt i 10 år, men kan vare opp til 25. Når en HIV-positiv person opplever latent infeksjon, er det ingen symptomer eller andre markører som viruset er til stede. De fleste blir smittet gjennom kontakt med noen som ikke hadde noen symptomer, og mange mennesker som er smittet har ingen anelse om at de er HIV-positive.

Liste over HIV Symptomer

HIV er et virus som infiserer de immunceller til pasienten. Nærmere bestemt, angriper HIV T-celler, som er celler som ødelegger infeksjonssykdommer. HIV er asymptomatisk i de første månedene av infeksjon, så folk bør alltid bruke beskyttelse under seksuell aktivitet selv om partneren vises sunn.

Tidlig Infeksjon

Pasienter smittet med hiv kan være asymptomatiske, men hvis symptomene er tilstede, de er milde. Ligner på en forkjølelse eller influensa, kan pasienten oppleve feber, hoste eller tett nese.

Lymfeknuter

Som kroppen forsøker å fjerne infeksjonen, lymfeknutene i nakken, armhulene og lysken svelle.

Anoreksi

Pasientene mister appetitten og har dårlige matvaner. Dette fører til vekttap hos HIV-infiserte pasienter.

Sene stadier

Sene stadier av HIV-infeksjon kan ikke forekomme i mange år. Pasientene er karakterisert som sent stadium AIDS når opportunistiske sykdommer trenge inn og forårsake langtkommen sykdom.

Lungebetennelse

En av de mest vanlige opportunistiske sykdommer i sent stadium av HIV-infeksjoner er pneumoni. Bakterier som normalt finnes i lungene forårsake infeksjon og forårsake pusteproblemer hos AIDS-pasienter.

Mulige symptomer på HIV

HIV, eller humant immunsviktvirus, er viruset som forårsaker AIDS, eller ervervet immunsvikt-syndrom. Hiv smitter gjennom seksuell kontakt med en smittet person, og ved å dele nåler eller sprøyter med en smittet person. De mulige symptomer på HIV vil variere fra pasient til pasient. Symptomene kommer også i etapper inkludert tidlig stadium, senere stadium og siste etappe.

Tidlig stadium Symptomer

Noen individer har ingen HIV symptomer i løpet av tidlig stadium. Men det er mer vanlig å oppleve symptomer som ligner influensa to til fire uker etter anskaffe infeksjonen. Mulige symptomer på HIV under den tidlige fasen inkluderer feber, utslett, hodepine, hovne lymfekjertler og sår hals.

Senere stadium Symptomer

Noen mennesker vil ikke ha symptomer for åtte eller ni år før den senere stadium begynner. Under den senere stadium, kan enkeltpersoner begynner å utvikle kroniske symptomer eller kroniske infeksjoner. Mulige symptomer på HIV i løpet av senere stadium inkluderer hovne lymfeknuter, hoste, diaré, pustebesvær, feber og vekttap. Andre mulige symptomer på HIV i løpet av senere stadium inkluderer uforklarlig og vedvarende utmattelse, vedvarende hodepine, avslapningsnattesvette, kronisk diaré, langvarig feber høyere enn 100 grader F, risting frysninger og hovne lymfeknuter som holder hoven i mer enn tre måneder.

Siste Stage Symptomer

Den siste fasen begynner ca 10 år etter at en person blir smittet. Dette stadiet presenterer de mer alvorlige mulige symptomer på HIV. Denne fasen er scenen som oppstår før HIV blir til fullt utviklet AIDS. Mulige symptomer på HIV i løpet av den siste fasen omfatter utvikling av opportunistiske infeksjoner som Pneumocystis carinii pneumoni (PCP).

Barnas HIV Symptomer

Barn med HIV vil oppleve unike symptomer på grunn av deres alder. Mulige symptomer på HIV hos barn inkluderer problemer med å gå, problemer med å få vekt, en forsinkelse i mental utvikling, problemer vokser normalt og vanlige barnesykdommer som er langt mer alvorlig enn vanlig slik som betennelse i mandlene og ørebetennelser.

AIDS symptomer

Når HIV blir fullt utviklet AIDS, enkeltpersoner er svært utsatt for å anskaffe opportunistiske infeksjoner. De mulige symptomer på de vanligste opportunistiske infeksjoner omfatter avslapningsnattesvette, vekttap, langvarig feber høyere enn 100 grader C, hodepine, risting frysninger, kortpustethet, vedvarende hvite flekker eller unormale lesjoner i munnen eller på tungen, kronisk diaré og tørrhoste.

Mulige komplikasjoner

De med HIV er på et høyere risiko for å utvikle flere alvorlige sopp, bakteriell, parasittisk og virale infeksjoner. Siden en person med HIV har svakere immunforsvar, kan disse infeksjonene være dødelig. De som opplever mulige symptomer på HIV trenger å bli testet, slik at deres helsepersonell kan hjelpe dem prøve å unngå disse dødelige infeksjoner hvis de faktisk har HIV.

Generelle symptomer på HIV

Infeksjon med HIV, et akronym for humant immunsviktvirus, forårsaker en uhelbredelig livstruende tilstand som angriper og sakte ødelegger hvite blodceller som kalles CD4-lymfocytter, som er ansvarlig for å beskytte kroppen fra invaderende organismer. Følgelig blir immunsystemet gradvis i stand til å motstå sykdomsfremkallende bakterier, sopp og virus som den person når den siste fasen av HIV-infeksjon, nemlig AIDS (ervervet immunsvikt syndrom). Et lite segment av folk med HIV aldri utvikle AIDS.

Tidlig Stage

HIV-infeksjon utvikler seg på ulike priser i ulike mennesker, så det er ingen fastsatt, universelle målinger av hvor lenge hver fase av infeksjonen varer. Folk i den tidligste delen av infeksjon har ofte ingen symptomer, og det er derfor mange ikke vet de er smittet i opptil ti år eller lengre.

Hvis symptomene er til stede, kan de inkludere funksjoner som ligner på influensa, som feber, hodepine, utslett, sår hals, og hovne lymfeknuter. Disse oppstår vanligvis i løpet av to uker til en måned etter at HIV først infiserer person.

Middle Stage

Som HIV ødelegger kontinuerlig CD4-lymfocytter, også kalt T-hjelpeceller, vil den infiserte person ofte begynner å oppleve tilbakevendende symptomer og / eller mindre alvorlige infeksjoner, inklusive de forstørrede lymfeknuter som ofte først indikerer tilstedeværelse av HIV-infeksjoner, så vel som kronisk tørre hoste , diaré, feber, kortpustethet, og uforklarlig vekttap. Fordi HIV generelt åpner kroppen opp til mange typer av infeksjoner, er det ikke utfyllende liste av symptomer og andre tegn kan være åpenbare.

Late Stage

Den siste fasen av HIV-infeksjon forekommer like før fullt utviklet AIDS, som er det punkt hvor en person har et positivt resultat på en HIV-antistoff-test, i tillegg til enten en T-celletall på 200 eller mindre, eller en diagnose et spesifikt cancer (for eksempel, lymfom eller Kaposis sarkom) eller opportunistisk infeksjon. Rundt denne tiden, symptomene på tidligere stadier, hvis de finnes, kan bli mer alvorlig og vedvarende, og andre symptomer kan oppstå, for eksempel uskarpt syn, feber over 100 grader Fahrenheit som varer i ukevis, sår eller hvite flekker på overflater av munn og tunge, pågående tretthet, rikelig svette om natten, og rister brakt videre av frysninger.

Barn

Symptomer på HIV-infeksjon er ofte annerledes for barn. De kan inneholde utviklingsmessige problemer med å få vekt, vokser, turgåing, og modning mentalt. Noen HIV-smittet barn også utvikle de vanlige barndommen medisinske tilstander, som for eksempel en ørebetennelse eller betennelse i mandlene, men med symptomer som er mer alvorlig enn hos barn ikke er smittet med HIV.

Advarsel

The Centers for Disease Control and Prevention advarer om at det ikke er pålitelig å vurdere oppfattes symptomer i et forsøk på å gjette om en person er eller ikke er smittet med HIV. En grunn er at relaterte symptomer som ofte overlapper med de av andre sykdommer og medisinske tilstander. En annen grunn er at HIV-infeksjonen ikke alltid gir symptomer i en infisert person, eller symptomer kan oppstå på ulike stadier. Den eneste måten å bekrefte HIV-status er å ta en HIV-test.

Tegn og symptomer på HIV-smitte

De fleste mennesker har en viss forståelse av HIV. Det er en infeksjon forårsaket av humant immunsvikt-virus, en patogen sendes fra en person til den neste gjennom kroppsvæsker. Men bare kommer i kontakt med disse væsker vil ikke nødvendigvis gi en infeksjon. Viruset må liksom inn blodet. Dette kan skje gjennom samleie, deling av sprøyter, infisert blod eller andre kroppsvæsker som kommer i kontakt med en pause i huden din; eller fra mor til barn under svangerskap, fødsel eller amming. Når en tilstrekkelig mengde av viruset kommer inn i blodet, kan du begynne å vise tegn og symptomer på en infeksjon.

Asymptomatisk

Mange mennesker smittet med hiv vil ikke nødvendigvis vise noen tegn eller symptomer på tilstanden før mye senere, noen ganger måneder eller år etter deres første eksponering. Dette latency gjør det svært viktig å abonnere på periodiske HIV / AIDS-testing, spesielt hvis du er seksuelt aktiv eller delta i IV narkotikabruk. Men folk flest, ifølge Mayo Clinic, oppleve en passerer "influensalignende" sykdom innen to til åtte uker etter smitte.

Tidlige symptomer

I det utbruddet av infeksjonen, utløser HIV ofte feber, som strekker seg hvor som helst mellom 100 og 101 grader Fahrenheit. Ofte følger med denne feberen er hovne kjertler i både halsen og lysken, sår hals, periodiske hodepine, nattesvette og en svak utslett involverer hevet områder av rødme langs huden. De fleste av disse symptomene, som er ofte feilaktig som "influensa" manifest 07:58 uker etter eksponering for viruset, og vare alt fra en uke til en måned.

Late-Stage Symptomer

Som HIV infeksjonen forverres, mange mennesker begynner å lide av flere kroniske eller vedvarende symptomer på tilstanden. For noen mennesker, betyr dette at feber og hovne kjertler sett i de tidlige symptomer på HIV-infeksjon, bare mye mer nådeløs. For andre, kan infeksjonen produsere en tung pust, en tørr hoste, kvalme og diaré. Ofte, folk begynner å oppleve uforklarlig vekttap.

Senere stadium Symptomer

Med flere betydelige infeksjoner av HIV, folk ofte oppleve mer alvorlige symptomer enn i andre faser av tilstanden. Dette er i stor grad på grunn av spredning av viruset i blodcellene, forårsaker feber og hovne kjertler i uker eller måneder om gangen. Disse to symptomene er ofte ledsaget av konstant hodepine, tilbakevendende diaré, frysninger, nattesvette og en overveldende følelse av tretthet.

Siste-Stage Symptomer

For mange mennesker, den siste fasen av HIV-infeksjon, når den beveger seg inn i AIDS, bringer med seg alle de tidligere stadium symptomer, så vel som andre tegn på tilstanden. De fleste av disse er indikasjoner på at immunforsvaret er alvorlig skadet. Sammen med feber, hovne kjertler, hodepine, frysninger, nattsvette, kvalme og diaré, kan en person som lider av synsforstyrrelser, slik som sløring og forvrengning, så vel som utviklingen av hvite lesjoner i munnen.

Når sykdommen utvikler seg til AIDS, kan en hel rekke opportunistiske infeksjoner utvikle, med flere symptomer som spenner fra lesjoner og utslett til alvorlig vekttap, pustevansker og / eller lungebetennelse, nevrologiske problemer som demens, og mange flere. Mange av disse infeksjonene kan føre til dødsfall, spesielt hvis du har flere, eller komorbide, infeksjoner, for eksempel hepatitt B eller C.

Hypokondri HIV Symptomer

Hypokondri og HIV er alvorlige plager og ofte går hånd i hånd. HIV er et populært mål for hypokondere å fokusere på fordi de første symptomer på HIV er generiske. Hypokondere se disse symptomene oppstår og gjør et sprang som er oftere enn ikke feil. Men ikke forbinder mistanke om HIV til hypokondri. Hvis du har en frykt for at du har smittet med hiv, og hold plausibelt bevis for det faktum, få sjekket umiddelbart.

Feber, hodepine, sår hals

I første omgang, etter å få hiv, kan du vise ingen tegn eller symptomer. Imidlertid vil symptomene til slutt presenterer seg. Ofte starter de med influensalignende symptomer, en årsak til forvirring i mange mennesker. Feber, hodepine og sår hals er vanlige symptomer på en hiv sammentrekning, men er også vanlige symptomer på en rekke mengde andre sykdommer. Hypokondere som opplever disse symptomene vil ofte anta det verste mulig konklusjon.

Hovne lymfekjertler og utslett

Som HIV utvikler seg, kan flere symptomer oppstår. Hovne lymfekjertler og utslett, er allment vanlige symptomer. Hvis ses i sammenheng med feber, hodepine og sår hals, kan det bety HIV, men det kan bety noe annet. Ingenting om disse symptomene iboende beviser at du har HIV.

Hovne lymfeknuter

Hovne lymfeknuter er den første virkelig plausibel grunn til alarm i form av en HIV-infeksjon. Hovne lymfeknuter er ansett som den første virkelige tegn på at HIV kan være utbredt. Diaré, vekttap, utvidet feber og hoste er også symptomer på dette stadiet, men er ansett som mer vanlig. Hovne lymfeknuter ikke automatisk bety HIV-infeksjon, men de er det punktet når hypochondria begynner å smelte inn i en realistisk grunn til bekymring.

Infeksjoner

En infeksjon som oppstår når immunsystemet er i en svak stat er grunn til bekymring. Dette er når HIV når et punkt som er ansett som et offisielt tilfelle av AIDS. Hvis du opplever en svekkelse av immunsystemet og får en infeksjon, bør du konsultere legen din umiddelbart. Infeksjoner som disse kalles opportunistiske infeksjoner, og er en alvorlig indikasjon på at en HIV-infeksjon kan være til stede.

Endelige Symptomer

Soaking nattesvette, risting frysninger i flere uker, tørr hoste, kronisk diaré, uklart og forvrengt syn, betydelig vekttap og vedvarende utmattelse er alle symptomer på en endelig HIV-infeksjon scenen. Disse symptomer, i forbindelse med de foregående symptomer, er en relativt klar indikasjon av HIV. Hvis du ikke hadde fått en HIV sjekke opp till disse symptomene, bør du gjøre det umiddelbart. Hvis du hadde blitt testet, men ble vist ikke å ha HIV, ville det være en god idé å være dobbeltsjekkes.

Late Stage HIV Symptomer

HIV står for humant immunsviktvirus, og det er en tilstand som sakte deaktiverer immunsystemet ditt før det utvikler seg til et tilfelle av AIDS. Det kan ta år for HIV for å utvikle seg til AIDS, men symptomene på de senere stadier av HIV er veldig merkbar fra de tidligere stadier. Leger er i stand til å diagnostisere tilstanden med en blodprøve, og det finnes behandlinger som kan bremse utviklingen av HIV til AIDS. Men det er ingen kur for hiv.

Advancing Symptomer

Noen i den innledende fasen av HIV kan ikke vise noen symptomer. Men som tilstanden fremskritt, vil du begynne å vise influensalignende symptomer som diaré, høy feber, uforklarlig vekttap og hovne lymfeknuter. Du kan også begynne å utvikle en hoste som kan bli kroniske som tilstanden utvikler seg, og du kanskje merke at du er kontinuerlig kortpustet.

Influensalignende symptomer

Som HIV får nærmere å bli AIDS, vil den begynne å vise mer fremtredende symptomer. Du kan begynne å lide av nattesvette og oppleve hyppige frysninger. Din diaré kunne avansere til å bli kronisk diaré og vekttap vil bli svært merkbar. Du kan begynne å lide av kronisk og alvorlig hodepine som kan føre til at du begynner å ha tåkete syn og dobbeltsyn.

Hudsymptomer

Når HIV vises for første gang, det vil sannsynligvis ikke være noen hudsymptomer. Men som tilstanden fremskritt, kan du begynne å legge merke til lesjoner i og utenfor munnen. Ettersom tilstanden skrider frem, vil sår og lesjoner begynner å vise seg på andre deler av kroppen, og de vil bli mer fremtredende i og rundt munningen. Huden din kan slå blek, og du kan begynne å lide av skjellete eller tørr hud.

Tuberkulose

Hvis du tidligere har kjempet tuberkulose og var i stand til å sette det inn i remisjon, kan utbruddet av de senere stadier av HIV reaktivere tuberkulose og bringe den tilbake på et mer seriøst nivå. Ifølge opplysninger bekreftet av Harvard Medical School, er tuberkulose en av de mest vanlige på verdensbasis infeksjonene som folk som lider av HIV.

Symptomer hos barn

Barn opplever utbruddet av HIV kan vise symptomer på vektøkning problemer, en manglende evne lære å gå, og de kan også viser bremset mental utvikling. Noen av de mer vanlige barndommen plager som ørebetennelse kan bli farlige situasjoner for et barn som lider av de senere stadier av HIV.

Symptomer på HIV i munnen

Det er muntlig manifestasjoner av HIV i alle tre av HIV sykdommen er symptomatiske etapper. De er mest alvorlig når HIV-sykdom har avansert til sin tredje etappe (symptomatisk HIV) og forekommer i hele denne fasen, og den fjerde etappen av HIV-sykdom, AIDS. Symptomer på HIV-sykdom som forekommer i munnen, som tilfellet er med andre symptomer, ha en rekke forskjellige årsaker (bakterielle, virale, sopp), og derfor en rekke forskjellige behandlinger

Akutt HIV-smitte

Ifølge forfatterne av "HIV-smitte i Primary Care" av R. Michael Buckley og Stephen J. Gluckman, er det en rekke av orale symptomer på akutt HIV-infeksjon, inkludert sår, sår hals, hevelse i svelget og trost, en sopp infeksjon. Noen mennesker opplever ingen symptomer under akutt infeksjon, og noen menneskers symptomene er så milde at de går ubemerket hen.

Symptomene på akutt HIV-infeksjon regel i løpet av to til fire uker etter smitte og rydde opp innen en måned. Det viktigste å huske om symptomer på akutt HIV-infeksjon er at de er ikke-diagnostiske; Dette betyr at selv folk som søker ut medisinsk behandling for disse symptomene ikke vil bli diagnostisert med hiv på grunnlag av symptomer alene.

Asymptomatisk HIV

Etter akutt infeksjon, går HIV en asymptomatisk fase. I denne fasen, som varer i gjennomsnitt 10 år, er det ingen symptomer på HIV, i munnen eller andre steder. På grunn av dette og generelt milde natur av symptomene på akutt HIV-infeksjon, er den eneste måten å vite ens hivstatus før HIV-sykdom fremskritt som skal testes.

HIV-testing er allment tilgjengelig og enkel, og å kjenne sin status tillater egnede tiltak iverksettes for å beskytte andre og seg selv. HIVTest.org kan hjelpe folk lære mer om HIV-testing og for å finne testsenter; se Resources nedenfor.

Symptomatisk HIV

En rekke symptomer på HIV-sykdom kan oppstå i eller påvirke munnen under symptomatisk HIV, det tredje trinn av sykdommen. Symptomatisk HIV varer mellom ett og tre år før aids utvikler, og symptomer tendens til å være enten kronisk eller tilbakevendende.

Ifølge HIV-Symptoms.info, symptomer som kan innebære munnen eller de omkringliggende organer inkluderer kortpustethet og en tørr hoste. Mer direkte, kan munningen bli påvirket av soppinfeksjoner, inkludert trøske, en type oral sopp som forårsaker hvite plakk og noen ganger røde flekker i munnen, i henhold til HIV InSite.

AIDS

I løpet av AIDS, den fjerde og siste stadium av HIV-sykdom, en rekke sykdommer, inkludert virus, sopp og bakterier, kan føre til munn symptomer. Disse kan føre til skader eller blemmer, eller bly i noen tilfeller å skade eller ødeleggelse av orale vev.

I tillegg til trost, andre sopp som forårsaker oral symptomer i AIDS inkluderer histoplasmose og Cryptococcus neoformans. Begge fører til sår i munnen; histoplasmose på muscosal vev og Cryptococcus neoformans på den harde ganen, ifølge HIV InSite.

Blant virus forårsaker symptomer i AIDS er herpes virus, inkludert forkjølelsessår, som kan være spesielt alvorlig hos personer med svekket immunforsvar. Også mulig er oral involvering av herpes zoster, eller helvetesild, som forårsaker smerter og utslett med blemmer og som kan påvirke munnen eller nærliggende områder i ansiktet.
Cytomegalovirus, en annen herpes virus, kan føre til nekrotiske lesjoner i munnen, ifølge HIV InSite. Human herpes virus-4, også kjent som Epstein-Barr, kan føre til oral hårete leukoplaki, er hvite lesjoner som synes å være hårete og at funnet langs slimhinne vev.

Humant papilloma virus (HPV), kan føre til munn lesjoner i løpet av AIDS.

Bakterielle infeksjoner i munnhulen i løpet av AIDS kan føre til både nekrotiserende ulcerøs periodontitt (NUP) og lineær gingival erytem (LGE). Ifølge HIV InSite, kan begge føre til et tap av mykt vev og ben, i munnen, uavhengig av tilstanden til en persons munnhygiene.

Kreft kan forekomme i munnen i løpet av AIDS, inkludert Kaposis sarkom og lymfomer. Kaposis sarkom fører til lesjoner som er generelt purpur, men kan også være blått eller rødt; ifølge HIV InSite, kan disse danne sår eller bli infisert. Lymfom i munnen vises som smertefri hevelse som ifølge HIV InSite, kan danne sår.

Behandling

Behandling for orale tilstander assosiert med HIV-sykdom varierer basert på den spesifikke roten av problemet. Mange betingelser reagerer positivt på behandling med antiretrovirale medikamenter, de som brukes i den generelle behandling av HIV-sykdom. Andre, derimot, kan ha behov for å være målrettet mer spesifikt med agenter som antibakteriell, antiviral, antifungal og antiparasitic narkotika. Behandlingen av en hvilken som helst oral manifestasjon av HIV vil måtte bestemmes i forbindelse med en helsearbeider for å sikre at den vil være effektiv og ikke føre til negative interaksjoner med andre legemidler.

Mest vanlig HIV symptomerIfølge Centers for Disease Control and Prevention, var det anslagsvis 1,1 millioner amerikanere lever med HIV på slutten av 2006 HIV er en ødeleggende sykdom som kan rive liv fra hverandre. Det er viktig å forstå og gjenkjenne symptomer på HIV i sine ulike stadier, fordi rask behandling kan legge år til livet ditt.

Fakta

HIV står for humant immunsviktvirus. Det er viruset som forårsaker AIDS, også kjent som ervervet immunsviktsyndrom. HIV bruker næringsstoffer og energi fra menneskeceller til å reprodusere og vokse. Hiv smitter ved ubeskyttet sex med en infisert person, deling av sprøyter med en smittet person, og kan smitte fra mor til barn gjennom graviditet eller amming. For å teste for HIV, vil legen ta en blodprøve for å sjekke for HIV-antistoffer.

Innledende HIV Symptomer

Første symptomene på HIV er vanligvis lagt merke til innen to måneder etter eksponering for viruset, selv om noen mennesker kan være asymptomatisk i denne fasen. Tidlige HIV symptomer er influensaliknende symptomer, feber, hodepine, forstørrede lymfeknuter, utslett og tretthet. Mennesker som opplever disse symptomene, og tror de kan ha blitt smittet bør spørre sin lege for en blodprøve. Det er en virusmengde test som kan sjekke for HIV så tidlig som tre til fem dager etter eksponering, men det er ikke allment tilgjengelig ennå. Typiske blodprøver kan ta opptil 12 uker etter smitte vise et positivt resultat, med noen tilfeller tar så lenge som seks måneder.

Latente HIV Symptomer

Den latente fasen av HIV vanligvis varer i flere år, men det kan vare opp til 10 år eller være så kort som noen måneder. I løpet av den tiden, vil en person smittet med HIV typisk være symptomfrie, eller bare lider av hovne lymfeknuter. Det er ikke før kroppen når den tidlige AIDS stadiet at flere symptomer presentere seg selv.

Tidlig AIDS symptomer

En person som lider av tidlig AIDS kan fremvise mange symptomer, som for eksempel mangel på energi, tretthet, vekttap, nattesvette, lavgradig feber, hyppige gjær infeksjoner (muntlig eller vagina), unormale celleprøver, bakteriell vaginose, utslett, genital sår , flassende hud, kortsiktig hukommelsestap, bekkeninfeksjon, helvetesild og herpesinfeksjoner.

Progresjon av AIDS

Flertallet av de symptomer som AIDS utvikler seg. Symptomer på AIDS i sine senere stadier er hoste, infeksjoner, pustebesvær, manglende koordinering, beslag, vanskelig og smertefull svelging, forvirring, diaré, glemsomhet, nattesvette, feber, synstap, kvalme, oppkast, magekramper, hvite flekker i munnen, nedsatt appetitt, munn kviser, vekttap, hudlesjoner, hodepine, ekstrem trøtthet, Kaposis sarkom, livmorhalskreft, koma og lymfom.

Tidligste HIV symptomer hos kvinner

HIV, en forkortelse for humant immunsviktvirus, er en uhelbredelig sykdom som ofte utvikler seg til AIDS (ervervet immunsvikt syndrom). Mer enn 25 prosent av personer som har hiv i USA er kvinner. Mens både kvinner og menn kan oppleve lignende symptomer etter hiv, kan sykdommen påvirke en kvinnes kropp annerledes enn en manns. For eksempel kvinner smittet med HIV er mer sannsynlig å utvikle visse infeksjoner eller trekke visse sykdommer enn menn, ifølge NYU Medical Center HIVInfoSource.

Sammentrekning

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er HIV viruset som angriper kroppens immunsystem, ødelegge kroppens evne til å bekjempe sykdom. HIV kan finnes i blod, sæd og vaginalvæske, og det er vanligvis kontrahert gjennom tre hovedmåter:
-Å Ha seksuell kontakt med en person som er smittet med hiv
-deling Nåler med noen som har HIV
-Å Født til og / eller ammet av en mor som har HIV
HIV kan også inngås gjennom infiserte blodprodukter, selv om dette har blitt uvanlig.

Tidlige symptomer

HIV kan være vanskelig å oppdage tidlig. En person kan leve i årevis uten å se alvorlige symptomer. Dette er grunnen til at de med risiko for hivsmitte oppfordres til å få testet.

To til seks uker etter hiv, kan en person oppleve følgende symptomer, ifølge Dr. James M. Steckelberg, en bidragsyter til Mayo Clinic nettsiden:
-Fever
-Headache
-Fatigue
-Swollen Lymfekjertler
-Rash
Disse symptomene er lik de av influensa. Symptomene kan forsvinne etter en måned og andre HIV symptomer kan ikke vises før år senere.

Andre symptomer

Ifølge CDC, er den eneste sikre måte å oppdage HIV for å bli testet. De følgende symptomer kan indikere en HIV-infeksjon, i henhold til CDC:
-Rapid Vekttap
-Tørr Hoste
-Recurring Feber
-natt Svette
-Severe Tretthet
-Swollen Lymfekjertler i armhulene, lysken eller halsen
-White Flekker / blemmer på tungen, munn og svelg
-Pneumonia
-Blotches I eller under huden, vanligvis rød, rosa eller brun i fargen
-Memory Tap, depresjon og andre nevrologiske-relaterte lidelser
Disse symptomene ligner på de av andre sykdommer og alene kan ikke bevise en person har smittet med hiv, advarer CDC.

Kvinner-spesifikke symptomer

Kvinner som har smittet med hiv kan ha symptomer som er forskjellige fra menn, og noen kan dukke opp i de tidlige stadier av sykdommen, ifølge HIV ressurs TheBody.com. HIV-smittede kvinner er mer sannsynlig å få hodepine og opplever tretthet og mageproblemer, som for eksempel tilbakevendende gjær infeksjoner og bekkeninfeksjon, ifølge HIVInfoSource. Kvinner kan også utvikle mer hyppige og alvorlige vaginale infeksjoner, inkludert de som er forbundet med andre seksuelt overførbare sykdommer. HIVInfoSource sier at kvinner med HIV kan også oppleve mer hyppige menstruasjonsproblemer. Kvinner kan også utvikle angst, depresjon, søvnforstyrrelser, en endring i kropps bilde, diaré, hoste, feber, smerte, vekttap, økt bryststørrelse, hudutslett og andre hudproblemer ifølge TheBody.com.

Forebygging / behandling

For å hindre deg fra å få hiv, bør du ikke ha ubeskyttet sex eller dele nåler. Du bør også være tro mot din seksualpartner. CDC anbefaler å følge ABC av HIV-forebygging:
-Abstinence
-Vær trofast
-Condoms

Det finnes ingen kur for HIV eller AIDS. Imidlertid kan medisiner gjøre det lettere for noen som har HIV å administrere sine symptomer og leve et ganske normalt liv. Tidlig påvisning er viktig å hjelpe de med HIV-skjerm og medisinere sykdommen og hindre spredning til andre.

Forhold og symptomer på HIV

HIV er forløperen til den fatale immunsvikt tilstand som kalles AIDS. Forstå de tidlige symptomer på HIV kan oppmuntre folk som kan være i faresonen for å bli testet for tilstanden når disse symptomene dukke opp. Testing for HIV er gjort ved hjelp av en blodprøve. Økt risikofaktorer for hiv omfatte personer som deltar i ubeskyttet sex med flere partnere, sprøytemisbrukere som deler nåler og folk som har fått en blodoverføring.

Identifikasjon

HIV er en forkortelse for human immunsviktvirus, og det er den tilstand som til slutt går over i en kritisk tilstand av AIDS. Hiv angriper kroppens immunsystem og svekker det over tid. Sykdommer som lungebetennelse at kroppen er normalt i stand til å avverge på egen hånd plutselig blitt potensielt dødelig som kroppen er ikke lenger i stand til å bekjempe enhver form for bakteriell, viral eller soppinfeksjon. Tilstanden blir til AIDS, eller ervervet immunsvikt-syndrom, når immunsystemet i kroppen er fullstendig brutt ned og kroppen ikke lenger kan forsvare seg fra en hvilken som helst sykdom.

Effekter

Den innledende fasen av HIV generere enten ingen symptomer i det hele tatt, eller de genererer subtile influensalignende symptomer som får stadig verre. Disse symptomene er feber, hodepine som får mer alvorlig og hyppig over tid, hovne lymfeknuter i likhet med hva som ville skje hvis personen lider av influensa og i senere stadier en merkbar rødt utslett.

Potensiell

HIV utvikler seg i kroppen i en annen tempo for hver person. Når det begynner å nå neste nivå av symptomer kan det bli mye mer merkbar. Disse symptomene er vekslende anfall av forstoppelse og diaré, åpne sår og lesjoner som vises i rødt utslett, en hoste som blir stadig verre, en uforklarlig vekttap, en kortpustethet selv når personen er i ro og overdreven svetting, spesielt om natten .

Typer

Når HIV begynner å bli dårlig immunsystemet, blir kroppen utsatt for mange forskjellige typer infeksjoner. Noen av de mer vanlige betingelser kontrahert av mennesker med HIV er tuberkulose, bakteriell lungebetennelse, hepatitt, ikke-Hodgkins lymfom og sløse syndrom, som er en betydelig og hurtig vekttap vanligvis på minst 10 prosent av den totale kroppsvekten. Som HIV-skrider mer bakterier, sopp og virus-infeksjoner kan begynne å sette inn som kroppen blir ute av stand til å stoppe angrep av selv den enkleste sykdom.

Forebygging / løsning

Gjennom årene har det vært fremskritt gjort i behandling av HIV. Det er nå mange medisiner som er i stand til å bremse utviklingen av HIV, og gi personen lidelse symptomene en sjanse til en lengre og mer komfortabelt liv. Imidlertid er det ingen helbredelse for tilstanden, og mens denne medisinen kan forsinke HIV fra utvikler seg til den kritiske tilstand av AIDS, er det ingen medisiner for å stoppe utviklingen av HIV.

Hvorfor kan ikke HIV overføres ved Tears?

HIV i tårer

HIV er funnet i noen konsentrasjon i kroppsvæsker, herunder tårer. Imidlertid, i tillegg til å være til stede i en kroppsvæske, HIV må være tilstrekkelig konsentrert til at fluid for å forårsake en infeksjon (Avert.org). Mengden av HIV i tårer kan ikke utløse en HIV-infeksjon hos en annen person, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Smittsomme Fluids

Væsker der HIV er funnet i høye nok konsentrasjon til å utløse en infeksjon i en annen person er: blod, sæd, skjedesekret og morsmelk. Hiv smitter ved ubeskyttet vaginal, anal og noen ganger oral sex, dele sprøyter og også fra infisert mor til barn under svangerskap, fødsel og gjennom amming.

Andre ikke-infeksiøse Fluids

HIV er funnet i andre kroppsvæsker i lav konsentrasjon som ikke kan føre til infeksjon. Disse inkluderer svette og og spytt (CDC). I tillegg kan HIV ikke smitter ved insektsbitt eller kontakt med væske fra nysing eller hosting.

HIV Symptom Informasjon

Symptomene er tilstede i tre av de fire stadier av HIV. Symptomene på første stadium av HIV er forårsaket av immunsystemet som det starter sin første forsvar mot viruset, mens senere symptomer er forårsaket av virkningene av HIV, som progressivt svekker immunsystemet over tid.

Akutt HIV-smitte

Mellom to og fire uker etter smitte, mange mennesker utvikler en kort influensaliknende sykdom, med symptomer som feber, hodepine og sår hals, hovne kjertler og hud utslett, ifølge Mayo Clinic. På grunn av likheten av disse symptomene til andre virale symptomer, kan denne gruppe av symptomer alene ikke bli brukt til å diagnostisere HIV. Noen mennesker har ikke symptomer under akutt HIV-infeksjon.

Asymptomatisk HIV

Asymptomatisk HIV følger akutt HIV-infeksjon direkte. Det finnes ingen symptomer i denne fasen, som varer i gjennomsnitt i 10 år; Imidlertid, som med andre stadier av HIV, er det ikke mulig å vite hvor lang tid denne fasen vil vare for en gitt person.

Symptomatisk HIV

Symptomatisk HIV følger symptomatisk HIV og fører til en influensalignende sykdom, med kroniske tilstander som hovne kjertler, diaré og vekttap, feber og urolig pust med en hoste, ifølge Mayo Clinic.

AIDS

AIDS er den fjerde og siste fasen av HIV. Det er et syndrom preget av fire grupper av vilkår: opportunistiske infeksjoner (bakterielle, virale og andre infeksjoner som vanligvis ikke gir sykdom hos friske personer), alvorlig vekttap, kreft (livmorhalskreft, kreft i immunceller, og en hudkreft som kalles Kaposis sarkom) og neurologiske problemer som AIDS demens, i henhold til Merck.

Testing

Den lange fravær av symptomer, men, sammen med den ikke-spesifikke karakter av tidlige symptomer HIV betyr at den eneste måten å vite en persons hivstatusen er gjennom testing. For å finne HIV testing sentre, se "Ressurser" seksjonen.

Klare symptomer på HIV

Noen mennesker opplever ikke symptomer i tidlige stadier av HIV-infeksjon, men det er noen symptomer å se etter hvis du tror du kan være i faresonen.

Hva er HIV?

Humant immunsviktvirus (HIV) er et virus som hemmer kroppens evne til å bekjempe sykdom og sykdom. HIV kan overføres gjennom seksuell kontakt, infisert blod overføring, deling av sprøyter eller noen ganger fra mor til barn under svangerskap, fødsel eller amming. Fremskreden HIV er kjent som ervervet immunsvikt syndrom (AIDS).

Tidlige symptomer

Når en person er først smittet, er det veldig vanlig å viser ingen tegn eller symptomer i det hele tatt i opptil ti år. Imidlertid kan noen individer har en kort influensalignende sykdom med symptomer som feber, sår hals, hodepine, hovne lymfeknuter og utslett.

Avanserte Symptomer

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det infiserte individ begynner å utvikle symptomer slik som diaré, vekttap, feber, hoste og svellede lymfekjertler. Hvis sykdommen har fullt utviklet seg til AIDS, kan en lidende ha tretthet, nattesvette, feber, frysninger, vekttap, kronisk diaré, tørr hoste, tåkesyn og hvite flekker eller lesjoner i munnen. Sent stadium AIDS kan også innebære opportunistiske infeksjoner, kreft og et lavt antall hvite blodlegemer.

Symptomer hos barn

Barn med HIV kan ha problemer vokser på en normal rente og økende vekt, vanskeligheter med å gå, psykiske utviklingsspørsmål og vedvarende barnesykdommer.

Komme Testet

Fordi de tidlige tegn på HIV ofte gå ubemerket eller er forvekslet med en forkjølelse eller influensa, er det veldig viktig å få testet om du tror du er i fare for infeksjon. Testing er den eneste måten at en person kan være helt sikker på hvorvidt de har sykdommen. Tidlig testing er også nøkkelen til å hindre videre spredning av infeksjonen.