Digidexo.com

Androgen dominans

Androgen Dominance & premenopause

Vanligvis, når vi diskuterer kvinners hormoner vi tenker på østrogen og progesteron; derimot, er testosteron en viktig hormon i tillegg. Når alt er klikke hormon-messig, bør en kvinne ser og føler stor. Når hormonene kommer ut av klask, noe som ofte skjer under premenopause (også kalt perimenopause), kan resultatet være urovekkende for kvinnen. Når det er for mye testosteron, det kalles androgen dominans.

Den gode del

En god del om testosteron (androgen) er at det brensel en kvinnes sexlyst, styrker hennes ben, løfter stemninger, bidrar til å lindre overgangsplager, og øker energi og seksuell følelse i kjønnsorganene og brystvortene, ifølge Content4reprint.com.

Oppturer og nedturer av androgener

For mye testosteron hos kvinner kan føre til endometriose, PMS, polycystisk ovariesyndrom (PCOS), svulster og cyster på eggstokkene. PCOS er preget av insulinresistens, hyper-androgenism og kroniske menstruasjonsuregelmessigheter. Hvis en kvinne lider av androgen dominans kan hun oppleve vektøkning, væskeretensjon, uregelmessig menstruasjon, tretthet, akne, hårtap og uønsket hår spirende opp på kroppen hennes.

Flere dårlige nyheter

Store mengder av androgen kan også føre til livmorkreft, osteoporose, hypertensjon, kardiovaskulær sykdom, ufruktbarhet og hypofyseadenom.

Når det er for lavt

På den annen side, akkurat som østrogen og progesteron avta i løpet premenopause (selv om østrogennivået kan bli for høyt til tider i denne fasen av en kvinnes liv) testosteron (androgen) kan også avta, noe som kan føre til depresjon og føre til porøse bein sykdom ( osteoporose).

Ute av balanse

Zrtlab.com forklarer at androgen dominans er et resultat av ubalanserte hormoner. Når det er for mange androgener i forhold til østrogen eller progesteron, noe som kan skje i løpet premenopause, vil dette føre til symptomene som er beskrevet ovenfor.

Progesteron Cream

Dr. John Lee forklarer at hvis testosteron forblir i en kvinnes kropp for lenge, noe som kan skje hvis østrogen og progesteron ikke fungerer som de skal, kan dette resultere i androgene egenskaper, for eksempel håravfall, kviser og overflødig kroppshår. Han anbefaler å bruke en naturlig progesteron creme å kjempe fysiske problemer som er forårsaket av androgen dominans.

Om symptomene på østrogen dominans

Østrogen, sammen med progesteron, er en primær kvinnelig kjønnshormon avgjørende for menstruasjonssyklusen, eggløsning, og graviditet. Progesteron balanserer nivået av østrogen i kroppen. Forskjellige ting påvirke nivåene av progesteron og østrogen, blant luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon, som er tatt av hypofysen og hypothalamus. Diet kan stress, og alder også øke eller redusere mengden av progesteron og østrogen som produseres av kroppen. Videre kan ekstern kontakt med enten hormon forstyrre kroppens naturlige balanse. Hvis det er for lite progesteron - eller for mye østrogen - i kroppen, kan en tilstand som kalles østrogen dominans oppstår.

Betydning

Østrogen dominans, og rollen overflødig østrogen i utviklingen av mange alvorlige medisinske lidelser, blir nå undersøkt. Som stadig flere studier viser en sammenheng mellom høye østrogennivåer og ulike typer kreft, vil en bli lagt større vekt på tidlig screening og forbedret hormonbehandling for postmenopausale kvinner. Bekymringer om mat og miljømessige kilder til østrogen er på en all-time high, med noen eksperter knytte miljøeksponering og tidlig østrogen dominans til veslevoksne puberteten.

Funksjoner

Når nivåene av østrogen i kroppen er for høy, kan symptomer på østrogen dominans oppstå. Vanligvis er disse symptomene først begynner å dukke opp i løpet av 30-årene, som eggløsning blir ujevn og kroppen slutter å produsere konsistente nivåer av progesteron. Når østrogennivået blir høyt i forhold til progesteron, kan tidlige symptomer på østrogen dominans, slik som ømme bryster, angst, hodepine, vektøkning, væskeansamlinger, og uregelmessig menstruasjon utvikle. Mange andre symptomer har vært knyttet til unormalt høye nivåer av østrogen, inkludert redusert sexlyst, humørsvingninger, tretthet, søvnløshet, håravfall, og hukommelsestap. En rekke alvorlige helsemessige forhold, for eksempel kreft i bryst, livmor, og eggstokker, infertilitet, endometriose, osteoporose, galleblæren og skjoldbrusk sykdom, ustabilt blodsukker, mineral mangler, PCOS, og hjerneslag har også vært knyttet til østrogen dominans.

Identifikasjon

Identifisere østrogen dominans er ikke lett. Gjenkjenne symptomene på østrogendominans og bekrefter en ubalanse mellom østrogen og progesteron gjennom blodprøver er den eneste pålitelige metoden for identifisering. Det er imidlertid viktig å huske på at noe forhøyede nivåer av østrogen kan være normalt for noen kvinner i løpet av bestemte tider i livet. Lab resultater bør kombineres med pasientens symptomer, sykdomshistorie og slektshistorie før en diagnose blir stilt.

Effekter

Dersom østrogennivået forblir uhindret, kvinner er i faresonen for å utvikle endometriose, muskelknuter, kreft, hjerneslag, hjertesykdom, infertilitet, osteoporose, og en rekke andre medisinske tilstander. Postmenopausale kvinner som behandles med syntetisk østrogen tilskudd kan merke en økning i symptomer i stedet for en forbedring. De langsiktige effektene av østrogen dominans hos barn er fortsatt under utredning, men foreløpige undersøkelser viser en økning i veslevoksne puberteten, PCOS, fedme, og uregelmessige perioder.

Forebygging / løsning

For yngre kvinner og for de som ennå ikke har utviklet noen symptomer på østrogen dominans, opprettholde en sunn balanse av progesteron og østrogen kan være så enkelt som å spise et sunt kosthold, får rikelig med mosjon, og unngå unødvendige miljøkilder østrogen, for eksempel kjøtt fra hormon-matet storfe. Eldre kvinner, inkludert de som er på HRT for overgangsplager, bør snakke med legen sin om hormon testing og progesteron tilskudd. Kremer og lotion som inneholder naturlig progesteron er allment tilgjengelig, men bør kun brukes under veiledning av en medisinsk faglig.

Symptomer på østrogen dominans i kvinner

Østrogen dominans i kvinner er en tilstand hvori progesteron-nivået i legemet er lavere i forhold til den normale, lavt eller høyt nivå av østrogen tilstede. Denne tilstanden er forårsaket av en rekke faktorer som kan omfatte fedme, hormoner som finnes i kommersielle kjøtt og meieriprodukter, plantevernmidler i vegetasjon og giftstoffer i miljøet og daglig bruk produkter. Symptomene på østrogen dominans er mange og ubehagelig og krever diagnose gjennom medisinsk konsultasjon.

Celleforandringer

Celleforandringer er en forstadier tilstand kategorisert av identifisering av unormale celler på livmorhals overflaten.

Lav Libido

En lav libido er mangelen på eller senkes seksuell lyst, forårsaket av mangelen på en progesteron pigg under eggløsning.

Fibrocystic bryster

Fibrocystic bryster er en tilstand der cyster i ett eller begge brystene hovne opp og blir smertefull og øm før menstruasjon.

Håravfall

Hormonell ubalanse kan føre til en generell fortynning av håret på hodet. I tillegg kan denne reaksjonen også forårsake uønsket hårvekst i andre områder av legemet.

Thyroid Interference

Hormonene skilles ut av skjoldbruskkjertelen regulerer metabolic rate. Østrogen dominans forstyrrer hormonbalansen i skjoldbruskkjertelen og vanligvis fører til hypotyreose, som kan resultere i vektøkning, utmattelse og intoleranse for kulde.

Livmor Fibroids

Uterine fibroider er noncancerous tumorer som vokser inne i eller på uterus. De kan forårsake kraftig blødning under mensen og sterke smerter.

Symptom på østrogen dominans

Symptom på østrogen dominans


Østrogen dominans kan skje med hvilken som helst kvinne til enhver tid. Men det er mest vanlig når en kvinne er i perimenopause, fordi progesteron nivåer slipp på den tiden, og skaper en ubalanse mellom østrogen og progesteron. Dette er det som fører til østrogen dominans, en tilstand som kan ha flere helsemessige konsekvenser.

Fysiske symptomer

Fysiske symptomer på østrogen dominans er tretthet, en langsom metabolisme, væskeansamlinger, hodepine og mulige skjoldbrusk problemer. Disse symptomene kan etterligne de av andre lidelser, så det er viktig å få dem vurdert av legen din.

Psykiske symptomer

Psykiske tegn på at du kan ha østrogen dominans er tilfeller av uklar tenkning, hukommelsestap, humørsvingninger, depresjon, søvnløshet og nedsatt sexlyst. Igjen, kan hver av disse symptomene peker på mange forskjellige forstyrrelser, slik at en samlet sjekk er viktig.

Alvorlige effekter

Hvis du oppdager at du har østrogen dominans, er det viktig å iverksette korrigerende tiltak. Alvorlige effekter av østrogen dominans er en økt risiko for brystkreft og livmorkreft. Dessuten kan østrogen dominans gi raskere aldring og infertilitet, og øke risikoen for blodpropp.

Muligheter

Det er noen spekulasjoner om at østrogen dominans kan føre til en økning i allergier og andre autoimmune sykdommer.

Lettelser Symptomer

For å lette symptomer på østrogen dominans, kan du gå ned i vekt. Ifølge Dr. Nathan Goodyear, er fett et østrogen-produserende substans. Spise en hel mat diett kan hjelpe. Du kan også være lurt å vurdere å bruke en 2 prosent bio-identisk progesteron krem.

Hvordan øke sink med østrogen dominans

Østrogen er et viktig hormon for helsen. I en kvinnes kropp, menstruasjonssyklusen fører nivåer av hormoner som progesteron og østrogen til å svinge gjennom hele måneden. Overskudd av østrogen, men fører til hva som er kjent som østrogen dominans og forårsaker en rekke symptomer som forstyrret søvn sykluser, tretthet, og humørsvingninger. Hos menn er det produsert i mindre mengder og overflødig østrogen kan føre til ufruktbarhet, erektil dysfunksjon, forstørret prostata og visse typer kreft. Fra et næringsmiddel-synspunkt er en av virkningene av østrogen dominans er uttømming av viktige næringsstoffer slik som sink. Konsekvenser av lave sink nivåer inkluderer nedskrivning av smak, ekstreme reaksjoner på stress, hudlidelser, humørsvingninger og depresjon. Heldigvis, dette er reversibel.

Hvordan øke sink med østrogen dominans

•  Øk inntaket av matvarer rike på sink. Gode ​​kilder inkluderer kalv leveren, biff indrefilet, lam og vilt. Animalsk kilder til sink inkluderer sesamfrø, rå gresskarfrø, grønne erter, og rå crimini sopp.

Ta en daglig multivitamin. Fordi den spiller en avgjørende rolle i hormonutvikling, supplere din diett med en multivitamin som inneholder sink kan bidra til å redusere østrogen dominans og gjenopprette hormonell balanse. I USA, er anbefalt daglig inntak av sink 8 milligram for kvinner og 11 milligram for menn.

Ta en sink supplement. Vær forsiktig, vil for mye sink forstyrre metabolismen av andre essensielle som jern og kobber. Sink toksisitet vil være etter inntak av 2 gram eller mer. Symptomer på sink toksisitet inkluderer kvalme, oppkast og feber. På grunn av dette, er det anbefales at du ikke overskrider den daglige anbefalte mengden med mindre spesifikt bedt om å gjøre det av en lege.

Hint

  • Kroppens systemer er alle sammen og stole på hverandre for optimal helse og velvære. Sink malabsorpsjon kan også være en konsekvens av andre tilstander slik som kronisk leversykdom, renal sykdom, sigdcelleanemi, og diabetes. Snakk med legen din om dine symptomer for å hjelpe ham bestemme lave nivåer av sink blir utløst av en underliggende sykdom.

Bivirkninger av Androgener

Androgener, ifølge US National Institute on Drug Abuse (NIDA), forekomme med sine anabole kolleger naturlig i kroppen, med høyere konsentrasjoner hos menn. De er også ansvarlig for effekten av steroider.

Bivirkningene av androgener varierer, og som er forenvidt den androgene hormon blir brukt legitimt for medisinsk behandling, eller ulovlig av forskjellige grunner. Exploring bivirkninger av androgener er avgjørende for å forstå disse kraftige kjemikalier.

Identifikasjon

For å fullt ut forstå bivirkninger av androgener, er det viktig å først forstå hva de er. Begrepet "androgener" er slang for den androgene delen av anabole-androgene hormoner, eller steroider, som er produsert naturlig i menneskekroppen som testosteron av den mannlige testikler og kvinnelige eggstokkene. Androgener er også tilgjengelig i medisinske kosttilskudd, samt i ulovlige former.

Mens begrepet anabole refererer hovedsakelig til muskel og benmasse, innebærer androgene mannlige egenskaper som kroppshår, mannlig mønster skallethet og stemmeforandringer. Androgener forbedre disse aspektene hos menn, og hos kvinner som gjennomgår terapi involverer hormonet.

Bivirkninger

Funksjonene i androgener gi bivirkninger forbundet med deres rolle i kroppen, samt uttalt bivirkninger som kan oppstå hvis androgener er misbrukt.

Siden androgener er ansvarlig for mannlige egenskaper, de produserer bivirkninger karakteristisk for menn. Disse inkluderer økt vekst av kroppshår, testiklene krymper, økt sexlyst, utvikling av bryster hos menn, infertilitet, og utvikling av alvorlig akne i ansiktet og ryggen.

Mentale bivirkninger

Ifølge en rapport fra US Department of Energy, androgener har potensial for psykiske bivirkninger, samt de fysiske. Aggresjon er den mest konsekvente bivirkning som kan oppstå med androgener, sier denne rapporten. Dette kan føre til at potensialet for vold i noen mennesker, og mange drap har vært knyttet til androgen overgrep - ". Roid raseri" vanligvis betegnes

Andre mulige psykiske bivirkninger av androgener inkluderer humørsvingninger, perioder med mani, paranoia, ekstrem irritabilitet, sjalusi og vrangforestillinger.

Fordeler

Selv om tungt lastet med bivirkninger, androgener er ofte nyttig i den medisinske verden. Dette er spesielt tilfelle med testosteronbehandling, brukes til å behandle androgene mangel, noe som kan resultere i ulike helseproblemer.

Personer som lider av HIV, AIDS eller kreft kan dra nytte av androgen tilskudd. Androgene effekten, kombinert med anabole effekter, kan bedre appetitt, muskelmasse og med øke appetitten for de som har sykdommer som disse. Også behandling ved hjelp av androgener brukes til å behandle forsinket pubertet og steroid hormonmangel, sier NIDA.

Betraktninger

Androgener er kraftige hormoner, og som sådan, produserer like potente bivirkninger. De bør brukes med forsiktighet, og bare under tilsyn av lege. Misbruk av androgene steroider kan skape kaos på en persons helse, med potensial til å øke risikoen for prostatakreft og hjertesvikt.

En lege alene er kvalifisert til å avgjøre om androgener er aktuelle for personlig helse. Og, er det svært viktig å huske at androgener, inkludert anabole-androgene steroider er ulovlig å besitte i USA uten resept fra lege.

Slik Lavere østrogen dominans

Østrogen dominans oppstår når nivåene av østrogen i kroppen din er økt utover det nivået som er balansert av din progesteron. Dette er vanlig i tidlig overgangsalder, spesielt før din siste menstruasjon. Østrogen dominans kan ha mange ubehagelige bivirkninger, for eksempel en nedgang i sexlysten, vaginal tørrhet, hetetokter, håravfall, vektøkning og tretthet.

Slik Lavere østrogen dominans

•  Unngå matvarer som inneholder soya. Soya isoflavoner, som finnes i soya, stimulere østrogenproduksjonen. En diett rik på soyaprodukter kan øke østrogennivået og forverre symptomene på din østrogen dominans.

Suppler progesteron. Balansering nivåer av progesteron og østrogen i kroppen kan bidra til å redusere effekten av østrogen dominans. Progesteron kosttilskudd kommer i pille, krem ​​og stikkpille skjema. Reseptbelagte kosttilskudd som Provera og Prometrium kan være foreskrevet av en lege; over-the-counter bioidentical progesteron kremer er også tilgjengelig.

•  Gå ned i vekt. Ifølge Dr. Christiane Northrup, kroppsfett i overkant av omtrent 28 prosent kan øke symptomer på østrogen dominans. Fettvev produserer østrogen hos både menn og kvinner; å miste vekt kan også hjelpe deg med å redusere østrogennivået.

Øk fiber inntaket. Økende funksjonen din gut og tarmer sikrer at østrogen metaboliseres raskt og effektivt.

Østrogen Dominans og utbruddet av klimakterium

Østrogen består av tre hormoner: østradiol, østron og østriol. Som en kraftig anti-inflammatorisk, beskytter det kvinners helse i utallige måter, og bidrar også med kvinnelig fertilitet. Østrogen hormoner i kvinnekroppen også stimulere vekst og utvikling av seksuell reproduksjon. Naturlig østrogen spiller en rolle i endringene som skjer i løpet av ungdommen scenen og i svangerskapet, slik som utvikling av melkekanalene for ammende. Den regulerer også de metabolske prosesser, inkludert bein vekst og kolesterolnivået. Østrogenreseptorer som finnes i hjertet og hjernen hjelp med minne.

Siden hormoner virker sammen, kan en hvilken som helst form for mangel eller overskudd av enten østrogen eller progesteron forårsake ubehagelige resultater. Ubalansen fører til at menopause symptomer kvinner vil oppleve.

Mens østrogennivået reduseres i overgangsalderen, trenger østrogennivået ikke falle vesentlig før etter en kvinnes siste periode. Kvinner lider av virkningene av "østrogen dominans" under overgangen --- det vil si, de har mer østrogen i forhold til progesteron. De kan lide av symptomer på østrogendominans i 10 til 15 år, som starter så tidlig som 35 år Dr. John Lee, et helsevesen pioner, hevdet at østrogen dominans fører peri-menopause og overgangsalder symptomer, spesielt hos yngre kvinner. Rebalansering av hormoner gjennom progesterontilskudd ble den åpenbare løsningen.

Østrogen dominans Symptomer

Kvinner opplever angst, ømme bryster, sykliske hodepine eller migrene, uregelmessige blødninger, væskeansamlinger og vektøkning hvis kroppen sin overprodusere østrogen.

Helsemessige konsekvenser

Hvis uhindret, østrogennivå kan føre til infertilitet, livmorkreft, hoppet perioder, eller kraftige blødninger, nedsatt kognitiv evne, hjerneslag og hjertesykdom og hjerneslag blant andre. Stress utløser kortisol nivåene for å heve, avbryte feedback loop som regulerer hormoner (mellom hjernen, hypofysen og eggstokkene); resulterer i tapte menstruasjonsperioder for kvinner under stress.

Forebyggende tiltak

Kjemikalier som finnes i miljøet eller plantevernmidler inneholder xenoestrogens. Begrense eksponering for dem ved å vaske eller peeling alle produserer for å fjerne plantevernmidler, unngå å varme opp mat i plastbeholdere eller drikker av glass i stedet for plast eller tidligere brukte vannflasker.

Kosthold og ernæring

Inkluder fytokjemikalier, som finnes i soyabønner, yams og andre matvarer. Spis bare magert, økologisk kjøtt og meieriprodukter hvis possible.Take en høy kvalitet daglige ernæringsmessige supplement.

Test for østrogen-nivå

Ta en blodprøve for å sjekke østrogennivået. I tillegg kan legene bestille østron og / eller østradiol for pasienter med nattesvette, søvnløshet, hetetokter og / eller amenoré.

Forebygging østrogen dominans

Østrogen dominans betyr å ha liten eller ingen progesteron for å balansere ut virkningene av for mye østrogen i kroppen. Hvis du føler deg sliten og fett, lider av store humørsvingninger, lider hyppige migrene hodepine, nedsatt sexlyst og nådeløs hjerne tåke, det er en sterk mulighet for at du er østrogen dominerende. For å gjenopprette balansen, bør du sjekke med legen din for å få hormonnivået kontrolleres. Når resultatene er i, kan legen din finne ut hvor mye progesteron du trenger for riktig hormonbalanse. Du kan også endre kostholdet ditt.

Årsaker til østrogen dominans

De bakenforliggende årsakene til østrogen dominans har å gjøre med inntak av for mye plantevernmidler i maten og drikke forsyning. Disse kjemikaliene, kalt xenoestrogens, er lik den naturlige østrogen i en kvinnes kropp. Plantevernmidler er lett absorberes gjennom feittet kjøtt, og når vi spiser disse kjøtt kroppen absorbere plantevernmidler også. Cellene i kroppen vår har østrogenreseptorer som anerkjenner og åpne for formen på østrogen molekyler uavhengig av hvor de kommer fra. År med å spise kjemisk laden mat predisponerer til slutt en kvinne å samle for mange xenoestrogens, til slutt forårsaker ett hormon å sparke inn overdrive og muligens forårsake en annen å gå i dvalemodus.

Xenoestrogens ikke bare føre til hormonelle ubalanser, men de er også kreftfremkallende. Det er grunnen til at de fleste brystkrefttilfeller er østrogen-positive. En kvinnes beste forsvaret er å unngå å spise alle ikke-økologisk mat og kjøtt. Fisk, fjærkre og kjøtt har mest mengden av xenoestrogens.

Endre din diett

Du kan balansere dine hormoner uten ekstra hormoner ved å gjøre noen kosttilskudd tweaks. Du trenger å konsumere mer omega-3 fettsyrer, byggesteinene i reproduktive hormoner. Laks, tunfisk og flyndre er alle gode kilder til omega-fettsyrer. Pass på å kjøpe en økologisk merkevare som er fri for kvikksølv og andre forurensninger. Hvis du ikke liker fisk, prøve lakseolje kosttilskudd.

Supplere mer vitamin D i kosten som den spiller en viktig rolle i syntesen og metabolismen av østrogen og progesteron. Anbefalt daglig dose er mellom 1000 IE til 4000 IE.

Pass også på å spise en rikelig mengde grønnsaker fra Brassia familien. Brokkoli, kål og blomkål er rike på fytokjemikalier som indol-3-carbinol. Disse forbindelsene er kjent for å hjelpe leveren skylle ut kunstige østrogener som du kanskje har inge fra å spise kjemisk laden mat og drikkevarer.

Sørg for å spise en god del magnesium-rik mat eller magnesium tilskudd i tillegg. Dette viktige mineralet kan hjelpe kroppen å bryte ned overflødig østrogen og lette stress. Gode ​​kilder inkluderer mandler, spinat, svarte bønner og mørk sjokolade.

Bioidentical progesteron

Hvis du etter en måned eller så av tweaking kostholdet ditt du fortsatt ser ingen endring, vurdere å gå til en lege, som kan teste dine hormoner og muligens foreskrive bioidentical hormoner for å bidra til å gjenopprette balansen. Hvis blodprøver avslører at du er østrogen dominerende, kan legen forskrive bioidentical progesteron for å bidra til å gjenopprette balansen. Hormon erstatning må tas svært alvorlig, så når du er på dem du må få sjekket med jevne mellomrom for å sikre at du er på riktig dosering.

Være årvåken

Hormon ubalanse er en epidemi forårsaket av plantevernmidler som vi får i fra mat og drikke som kvinner bare to generasjoner siden ikke hadde noe å stri med. Østrogen dominans kan forårsake brystkreft, den ledende type som er østrogen-positive.

Hvordan Spot en østrogen dominans

Hvordan Spot en østrogen dominans


Dr. John Lee pioner teorien om østrogen dominans å forklare en myriade av symptomer som følger med overgangsalderen. Han foreslo også at kjemikalier i miljøet kalt xenoestrogrens (ikke-menneskelige østrogen kilder) kan forårsake de samme symptomene hos unge kvinner og selv menn.

Symptomer

Både kvinner og menn produsere østrogen, selv om de produserer det i forskjellige nivåer. Men de er like følsom for virkningene av østrogen. Generelle symptomer på østrogendominans hos menn og kvinner er hodepine, humørsvingninger, "hetetokter", søvnløshet, tretthet og infertilitet. Hos kvinner, østrogen dominans resultater i PMS og uregelmessige menstruasjonssykluser, og har vært assosiert med høy forekomst av både livmor og brystkreft. En over overflod av xenoestrogens har vært knyttet til redusert alder hvor unge kvinner begynner puberteten.

Østrogen dominans grunn av utbruddet av klimakterium

Når kvinner begynner å oppleve symptomer på overgangsalder, stammer det fra en forstyrrelse av den naturlige balansen av østrogen og progesteron i løpet av menstruasjonssyklusen. Høye nivåer av østrogen produseres i løpet av de to første ukene av menstruasjonssyklusen gå uhindret av den vanlige økningen av progesteron i de siste to ukene.

Østrogen Dominans grunn Xenoestrogens

Kilder til xenoestrogen omfatter plantevernmidler, veksthormoner hos dyr, såper, sjampoer og til og med plast. En naturlig forekommende kilde av østrogen brukes for å behandle østrogen-mangel er soyabønner. For å unngå xenoestrogens, lese alle etikettene og velge økologisk kjøtt og grønnsaker.

Slik behandler østrogen dominans

Slik behandler østrogen dominans


Medisinsk tradisjon hevder at kvinner må ta østrogen erstatninger som de kommer inn menopause. Noen leger, for eksempel Christiane Northrup, MD og John R. Lee, MD, hevder at en pasient kan ha for mye østrogen i forhold til hennes progesteron nivå. Denne tilstanden kalles østrogen dominans. Det kan føre til symptomer som fett gevinst, tretthet, humørsvingninger og søvnløshet. Øke progesteron nivå og administrere østrogen kan bidra til å avlaste din østrogen dominans. Rådfør deg med legen din før du begynner på et nytt helse regime.

Slik behandler østrogen dominans

•  Snakk med legen din om du bruker en progesteron krem. Hvis legen din sier at det er trygt for deg å bruke dette produktet, velg en 2 prosent bioidentical krem. Påfør 1/4 ts. til 1/2 ts. av kremen på huden din hver dag. Spre det over ansiktet, brystet, magen og hendene.

Legg til soya i kostholdet ditt. Ifølge Northrup, kan soya hjelpe kroppen din regulere sine nivåer av østrogen. Soya er tilgjengelig i flere former. Wok-blokker av tofu eller drikke et glass soyamelk. Bruk soya mel i bakevarer og snacks på soya nøtter.

Ta kontakt med legen din om en sunn vekttap programmet hvis du er overvektig. Hvis du har kroppsfett høyere enn 28 prosent av din totale kroppsvekt, kan det være medvirkende til dine symptomer.

Spis et kosthold som kan bidra til å balansere dine hormoner. Inneholde rikelig med fiber fra kilder som epler, hel hvete og bønner. Moderat fettinntaket og spise en rekke friske grønnsaker og frukt.

Tren regelmessig. Hvis du har en medisinsk tilstand, snakk med legen din før du starter en fitness diett. Northrup anbefaler styrketrening spesielt for å hjelpe bekjempe østrogen dominans. The Mayo Clinic anbefaler styrketrening to til tre ganger hver uke i ca 20 til 30 minutter.

Ta en multivitamin hver dag. Tar det på samme tid hver dag kan hjelpe deg å huske å ta det regelmessig.

Androgen alopeci Treatment

Androgen alopeci er en type hårtap som rammer menn og kvinner. Noen behandlinger for androgenetic alopecia er dyrere og bære bivirkninger mens noen hjemme rettsmidler er rimeligere, og kan forårsake noen bivirkninger.

Aktuelle behandlinger

Bruke aktuelle behandlinger som Nizoral sjampo, Selsun Blå eller Neutrogena T-Gel, som inneholder steinkulltjære. Disse sjampo har makt til å rense alvorlig flass, også kjent som seboreisk eksem, og gir næring til hodebunnen, som fremmer hårvekst.

Muntlige behandlinger

Bruke muntlige behandlinger, inkludert Biotin, Saw Palmetto og MSM for å fremme hårvekst ved å bygge proteiner i hodebunnen og blokkere produksjonen av overdreven DHT (dihydrotestosteron), som kan forårsake androgenetic alopecia.

Naturlige behandlinger

Bruk enten eple cider eller hvit eddik i hodebunnen daglig. Vask håret ved hjelp av en aktuell sjampo inneholdende kulltjære eller salisylsyre. Tørk håret uten å bruke en hårføner og kam eddik gjennom hårsekkene og inn i hodebunnen. La eddik tørke. Eddik dreper soppen som forårsaker alvorlig seboreisk eksem, som kan være en medvirkende årsak til androgenetic alopecia.

Hvordan diagnostisere Androgen alopeci

Androgen alopesi er forårsaket av androgen hormoner måte behandles i kroppen. Det er også kjent som mannlig mønster skallethet og står for 90 prosent av menns skallethet. Selv kjent som en manns lidelse, er det funnet i om lag 20 prosent av amerikanske kvinner. Skallethet er også forårsaket av autoimmune sykdommer og andre fysiske faktorer, men tendensen for androgenetic alopecia er arvet. De fleste utvikler det til en viss grad og med 50 år er det vanligvis synlig merkbar. Fullføre flere trinn for å diagnostisere androgenetic alopecia.

Hvordan diagnostisere Androgen alopeci

Merk skalp områder som er skallet. Menns androgenetic alopecia oppstår vanligvis i front eller på toppen av hodet, mens kvinners er diffus langs toppen.

Ha en fullstendig fysisk undersøkelse av legen din. Gjennomgå medisinsk historie er avgjørende for å diagnostisere en fysisk snarere enn genetisk årsak til skallethet.

Bestem gjennom blod og hormonprøver om et hormon ubalanse eller blod mangel forårsaker hårtap. Måling av kjønnshormoner i tillegg til skjoldbruskkjertelhormoner kunne avsløre problemet. Testing for blodprosent, jern mangler og syfilis er også nyttig.

Send til pull test ved å la legen din for å dra i ca 60 hår om gangen nær hodebunnen. En normal Resultatet er færre enn syv hår fjernet for hvert drag. For å oppnå mest nøyaktige resultater, avstå fra sjamponering for én dag før testing.

Utfør hodebunnen biopsi ved å la legen din for å fjerne en 4mm skalp seksjon for eksamen. Skalering, hodebunnen betennelse, hårsekken størrelse, hår distribusjon og strand sammensetning vurderes for å avgjøre hvilken type alopecia. I androgenetic alopecia, krymper hårsekken størrelse, forårsaker håret til å tynne.

Hvordan eliminere østrogen dominans

Østrogen dominans er definert som en overskytende mengde av hormonet østrogen i forhold til hormonet progesteron. Det kan begynne i slutten av 30-årene eller begynnelsen av 40-årene som kroppen går inn i peri-menopause, en overgangsfase som oppstår før overgangsalder. Den kroppen gjennomgår mange endringer og hormonelle ubalanser oppstår. Dette kan føre til mange ubehagelige fysiske og følelsesmessige symptomer. Dr. Christiane Northrup, en lege og publisert forfatter med fokus på kvinners helse, tilbyr flere forslag om hvordan å bryte østrogen dominans og gjenopprette en hormonell balanse.

Hvordan eliminere østrogen dominans

•  Ta en daglig multivitamin-og mineraltilskudd. Tilstrekkelige mengder av alle disse viktige næringsstoffene kan positivt påvirke hormonelle prosesser.

Spis et sunt kosthold som fremmer hormonbalanse. Forbruker økologiske animalske produkter; de ikke inneholder hormoner av sine konvensjonelt produserte kolleger. Spis minst 35 gram fiber daglig. Et høyt fiber diett hjelper skille ut overflødig østrogen gjennom avføringen. Øke inntaket av frukt, grønnsaker, linfrø og soyaprodukter. Disse matvarer inneholder fytoøstrogener, som ligner på østrogen i kroppen din. Den fytoøstrogener vil legge til reseptorer i kroppens vev før den vanlige østrogen kan. Dette kan bidra til å forhindre bivirkninger av overflødig østrogen.

Prøv en 2% bioidentical progesteron krem. Dr. Northrup sier denne behandlingen kan være svært effektive i å lindre østrogen dominans. Du bør ikke bruke dette produktet uten å snakke med legen din som kan gi deg råd hvis det er hensiktsmessig, og hvordan du skal bruke den.

Tren regelmessig og gå ned i vekt hvis det er nødvendig. Trening senker østrogennivået. Østrogen produseres og lagres i kroppen fett. Overflødig kroppsfett vil bidra til østrogen dominans.

Hvordan Test Eye Dominans

Du har en foretrukket øye som hjernen behandler visuell informasjon, mye som hvordan du er høyrehendt eller venstrehendt. Dette er ikke et bevisst valg, og mesteparten av tiden du ikke vil være klar over dette valget i ditt daglige liv. Imidlertid vil en øyelege ofte sjekke øyet dominans, også kjent som okulær dominans, før du gjennomgå korrigerende øye kirurgi eller er foreskrevet kontaktlinser. Å vite øyet dominans er også nyttig i aktiviteter som krever nøyaktige mål og presisjon, for eksempel i bueskyting eller bassenget. The Miles test er en enkel måte å finne ut hvilken øye er dominant.

Hvordan Test Eye Dominans

•  Strekk begge armene foran deg med håndflatene vendt utover og tips av tomlene presset mot hverandre.

Berør pekefingrene sammen mens tomlene er fortsatt sammen for å danne en dråpeformede hullet med begge hender.

Beveg hendene mot hverandre med fingrene overlapp inntil hullet er omtrent to inches fra hverandre.

Fokus på en hvilken som helst gjenstand som fremdeles et dørhåndtak, eller en klokke på den andre siden av rommet. Hold begge øyne åpne og armene helt ut som ta hendene opp til ditt synsfelt. Sentrer objektet gjennom hullet gjort av hendene.

Lukk høyre øye. Hvis objektet er fortsatt synlig gjennom hullet, deretter venstre øye er dominant. Hvis objektet forsvinner når du lukker venstre øye, så din høyre øye er dominant.

Hvordan sjekke Eye Dominans

Hvordan sjekke Eye Dominans


I motsetning til høyre og venstre handedness, er det uvanlig for en person å vite hvilke øyet er hans eller hennes dominerende øyet. Din dominerende øyet behandler vanligvis visuelle input 14 til 21 millisekunder raskere enn din ikke-dominante øyet. Selv om det ikke er like merkbar som hånd dominans, spiller øye dominans en viktig del i vår visjon; vi bruker vår dominerende øyet når vi trenger visuell presisjon for eksempel mens du engasjere seg i aktiviteter som skyting. Testene for øye dominans er enkle å utføre.

Hvordan sjekke Eye Dominans

•  Strekk ut armene foran deg og lage en liten trekantet åpning med hendene. Velg et lite objekt mer enn 20 meter unna, og sentrere det i åpningen som du har laget med hendene. Lukk høyre øye; hvis objektet forblir i sikte så du er venstre øye dominant. Hvis den ikke gjør det så du har rett-øye dominant.

Utvid armene foran deg og skape en åpning som ligner på den du har gjort i den siste testen. Igjen finne en liten gjenstand og sentrere det i åpningen. Denne gangen, ta hendene mot hodet ditt mens du holder objektet sentrert i åpningen. Åpningen vil komme til å hvile over din dominerende øyet.

Juster et fjernt objekt med pekefingeren. Alternativ lukke øynene. Hvis fingeren er fortsatt på linje med objektet når du lukker høyre øye, har du igjen øyne dominerende; hvis fingeren er fortsatt på linje med objektet når du lukker venstre øye så du har rett-øye dominant.

Hint

  • Hvis du er høyrehendt er det sannsynlig at du har også rett-eyed, og hvis du er venstrehendt du er sannsynligvis rester-eyed. 80 prosent av mennesker er samme side dominerende. Bare 20 prosent av befolkningen er kryss-dominant, noe som betyr en venstrehendt person som er rett-eyed eller vice versa.
  • Hvis du er dominerende på det ene øyet, men trenger å være dominerende i det andre øyet for en viss aktivitet, blokkerer dominerende øyet nær ansiktet ditt vil tvinge andre øyet å bli dominerende. For eksempel, hvis er en høyrehendt skytter, men dominerende i det venstre øyet og ønsker å være dominerende i høyre side, sette tape på venstre linse av brillene, eller bære et øye lapp over venstre øye.

Hvordan jeg Endre Eye Dominans gjøre?

Hvordan jeg Endre Eye Dominans gjøre?


Øyen dominans oppstår når et individ har en tendens til å foretrekke visuell informasjon som mottas av det ene øyet over det andre øyet. Øyet som er dominerende vil se på et objekt direkte, mens øyet som ikke er dominerende vil se på samme objekt med en liten vinkel. Denne liten forskjell mellom øynene er det som skaper dybdesyn. Eye dominans er ikke nødvendigvis knyttet til din foretrukne skriftlig hånd, selv om høyrehendte individer har en tendens til å ha høyre øye dominans. En dominerende øyet er viktig for dem som skyter en pistol.

Hvordan jeg Endre Eye Dominans gjøre?

•  Bestem hvilke av dine øyne er dominant. En enkel test er å holde begge øynene åpne og se på en gjenstand som er minimum 20 meter. Løft høyre arm og peker på dette objektet. Mens armen peker på objektet, dekker venstre øye med venstre hånd. Mens du fortsetter å peke på objektet, avdekke venstre øye og dekker ditt høyre øye. Øyet som er dominerende er øyet som oppfatter armen for å forbli som peker på objektet. Når det dominerende øyet er dekket, vil armen din ser ut til å ha flyttet og ikke lenger peker på objektet, selv om du ikke har flyttet armen.

Obscure del av din dominerende øyet. Dette vil tvinge andre øyet å bli dominerende. Når du fotograferer, kan dette oppnås ved å smøre fett på skytingen objektivet så dominerende øyet ikke kan se. Slå din dominerende øyet og gjøre rettelser til du fotograferer på målet når du bruker din nondominant øyet vil etter hvert tvinge den til å bli dominerende.

Fortsette å øve ved hjelp nondominant øyet og skjule den dominerende øyet. Eye dominans blir satt til ca 10 års alder og muskelminnet brukes. Dette kan ta svært lang tid å overvinne. Hvis du ikke kan lære å skyte på side med øye dominans, så bare fortsette å øve for å endre din øyen dominans. Hvis du er virkelig desperat, vurdere iført en eyepatch over dominerende øyet. Dette tvinger det andre øyet å gjøre alt arbeidet.

Over-the-Counter Rettsmidler for østrogen dominans

Som folk alder deres reproduktive hormoner endres for å gjenspeile det faktum at kroppen ikke lenger er rettet opp for formering. Testosteron, østrogen, progesteron og DHEA er alle sammen i en balansegang som ofte ser ut til å bli ubalansert etter 40, med østrogen tar sentrum scene. Mens mer trykk er gitt til situasjonen for kvinner i denne aldersgruppen, menn også føle effekten av østrogen dominans.

Progesteron Cream

Allopathic leger generelt foreskrive en syntetisk (progestin) eller dyr avledet (Premarin) progesteron erstatning for å hjelpe kvinner avtale med symptomer på østrogendominans på utbruddet av overgangsalder. Mye har blitt sagt i det siste om forholdet mellom disse kosttilskudd og økningen i forekomsten av brystkreft og hjertesykdom hos kvinner. Dr. John Lee (drjohnlee.com), en pioner i bio-identisk hormonbehandling, antydet at kvinner og menn som har symptomer på østrogendominans (f.eks, vektøkning, tynt hår, kløende hud, irritabilitet, etc.), bør øke sine progesteronnivåene ved hjelp planteavledede progesteron krem. Du bør sjekke etiketten for å forsikre deg om kremen inneholder minst 20 mg USP progesteron per dose. Menn nytte av å bruke progesteronkrem fordi progesteron brukes av kroppen til å bygge de andre steroidhormoner som testosteron. Menn kan være lurt å se etter en progesteron produkt som også inneholder sibirsk ginseng, da denne kombinasjonen kan hjelpe hvis du har aldersrelatert impotens.

DIM

En relativt ny behandling du kan kjøpe over-the-counter kalles DIM (diindolylmethane). Dette stoffet finnes naturlig i cruciferous grønnsaker som kål, rosenkål og brokkoli. I vegetabilsk form, kan kroppen bruke DIM for å hjelpe deg å forbrenne østrogen, slik at den fungerer mer rettmessig. DIM i sin rene form, som et supplement, er egentlig ikke brukes av menneskekroppen. Men forskeren Dr. Michael D. Zelig patenterte merkenavnet BioResponse DIM, som har blitt spesielt utviklet for å være mer absorberbare. Dette merket har vist seg å hjelpe østrogen metabolismen slik at fytoøstrogener som soya ikke vil være like sannsynlig å skape østrogen dominans. Ifølge en studie gjort ved David og Alice Jurist Institute for Medical Research i Hackensack, NJ, har Zelig formel også stor antioksidantaktivitet, noe som kan bidra til å senke risikoen for enkelte kreftformer (se ressurser).

Ved hjelp av progesteronkrem i forbindelse med BioResponse DIM kan være en god strategi for både kvinner og menn til å hjelpe dem å balansere ut østrogendominans og administrere sine symptomer.

Senking Østrogen Dominans i overgangsalder

Østrogen dominans, produksjon av for mye østrogen, er vanlig, særlig i overgangsalderen. Det kan føre til smertefulle perioder; øke risikoen for brystkreft, livmor fibroids, og fibrocystic bryst sykdom; og bidra til osteoporose. Kosthold, genetikk og miljøfaktorer som kjemikalier som etterligner østrogen når absorbert alle bidra til østrogen dominans.

Typer behandling

Middel for å senke østrogen dominans kan inkludere å ta kosttilskudd, bruker progesteron krem ​​for å balansere østrogennivåer, og gjøre endringer i kostholdet.

Lipotropic Agenter

Kosttilskudd som lecitin, kolin, L-taurin, melk tistel og løvetann er lipotropic, betyr at de stimulerer produksjonen av galle i leveren. Lipotropic midler er nyttige for clearing overflødig østrogen fra kroppen.

Progesteron

Naturlig progesteron krem ​​er vanligvis brukes på huden i små mengder, 1/4 til 1/2 ts., En gang eller to ganger per dag.

Expert Insight

Dr. Joseph Mercola, en lege som fokuserer på naturlige behandlinger, advarer om at progesteron forblir i fettvevet i lang tid, så langvarig bruk av progesteron kremer kan føre til et overskudd av progesteron i kroppen.

Diett

Forbruker en høy-fiber diett og drikke åtte til ti glass vann daglig er effektive måter å skylle overflødig østrogen fra kroppen.

Hva er østrogen dominans?

Østrogen dominans er et uttrykk skapt av Dr. John Lee i sin bok om naturlig progesteron, som beskriver hvordan et underskudd mengde progesteron, i samarbeid med østrogennivå, kan resultere i en myriade av medisinske problemer for kvinner.

The Balancing Act

Ifølge Dr. Lee, hvis en kvinne ikke har noen progesteron, eller har svært lite, vil hun få problemer selv om hennes østrogennivået er normalt. Et overskudd av østrogen er ikke årsaken til østrogen dominans. Det er den manglende progesteron, som er nødvendig for å balansere effekten av østrogen som skaper en ubalanse og bevirker problemer med å oppstå.

Østrogen Origins

Kvinner naturlig produsere østrogen før de går gjennom overgangsalder. Dr. Lee påpeker at østrogen kommer også fra fett og sukker og overflødige kalorier som en person spiser og fra østrogenbehandling som noen ganger gis til kvinner av sine leger. Østrogen dominans kan resultere når ovariene ikke gir den nødvendige mengden av progesteron, i henhold til Yourlifesource.com.

Behovet for Ovulation

Ifølge Diagnose-me.com, har studier vist at noen kvinner i 30-årene eller yngre ikke alltid eggløsning under sin månedlige syklus. Når dette skjer, er ingen progesteron gjort, og derfor ikke er til stede for å kjøre slutning og undertrykke østrogen. Som en konsekvens, kan en kvinne lide, for en hel måned, fra bivirkninger som går sammen med ubundet østrogen, inkludert tøylesløs PMS.

Anovulatorisk Cycle

Hvis en kvinne spiser dårlig og blir stressa dette kan resultere i en ond sirkel av anovulatoriske sykluser, hvor eggløsningen aldri forekommer, er progesteron aldri produsert, og kvinnen er følgelig på østrogen overbelastning.

Stress og dårlig kosthold

Når progesteron ikke er produsert, gjør noen av stress-bekjempelse hormoner som en kvinne vanligvis ville produsere ikke utvikle. Det betyr at hun er mindre i stand til å takle stress. Hvis en kvinne er matvalg og inntak er substandard kan dette resultere i manglende eggløsning. Det er viktig at unge kvinner har eggløsning regelmessig for å holde sin østrogen i sjakk og progesteron i bildet.