Digidexo.com

urogenital tuberkuløse

Tuberkuløs Meningitt hos barn

De fleste vet om tuberkulose, men mange mennesker er uvitende om en tilstand som kalles tuberkuløs hjernehinnebetennelse som kan påvirke barn med tuberkulose. Selv om sjeldne, kan det være livstruende. Symptomene vises sakte, men skiltene er konkrete og merkbare.

Om

Tuberkuløs meningitt er uvanlig sykdom hos barn, men et resultat av spesifikke forhold. Det er en alvorlig tilstand og trenger legehjelp for å unngå langvarig skade på barnet.

Årsak

Tilstanden kalles tuberkuløs hjernehinnebetennelse oppstår når bakterier som heter Mycobacterium tuberculosis angripe hjernen.

Risikofaktorer

Fordi dette er en så sjelden tilstand hos barn, risikofaktorer er lett identifiserbare. Disse risikofaktorene inkluderer tuberkulose, alkoholmisbruk, AIDS og andre immun-kompromittere sykdommer.

Symptomer

Symptomene på tuberkuløs meningitt er lik influensasymptomer, men tegn eksisterer det punktet direkte til tuberkuløse hjernehinnebetennelse. Disse tegn er anfall, miste bevisstheten, en intens hodepine og stiv nakke.

Testing

Den vanligste måten å teste for tuberkuløs hjernehinnebetennelse er å få en prøve av spinalvæske med en Spinal Tap. Noen ganger kan en hjernebiopsi eller tuberkulose hudtest er nødvendig.

Behandling og prognose

Når et barn blir diagnostisert med tuberkuløs meningitt, er en alvorlig av narkotika og steroider gitt i ca ett år. Prognosen for tuberkuløs inkluderer hjerneskade, lammelser, kramper og død, hvis den forblir ubehandlet.

Tuberkuløs hjernehinnebetennelse hos barn

Tuberkuløs meningitt (TB meningitt) hos barn er en betennelse i hjernehinnene forårsaket av tuberkulose. Hjernehinnene er de beskyttende overtrekk som dekker hjernen og ryggmargen, også kjent som det sentrale nervesystemet (CNS). Denne tilstanden hos barn har mange årsaker, risikofaktorer og symptomer. Diagnose vil kreve testing med oppfølgende behandling. Det er også forebyggende tiltak som kan iverksettes for å redusere risikoen for infeksjon.

Symptomer

TB Meningitt hos barn inkluderer følgende symptomer: feber; apati; og ingen ønske om mat; Driftsikkerhet; kvalmen eller sykdom; kramper; lysskyhet (lysfølsomhet); ekstrem hodepine; og sår eller stiv nakke. Disse symptomene vanligvis er trege til å utvikle. Som med en hvilken som helst tilstand, kan symptomene presentere seg selv på samme tid eller etter hverandre, og noen symptomer kan være fraværende.

Årsaker / risikofaktorer

TB Meningitis er forårsaket av en bakteriell infeksjon assosiert med tuberkulose. Den bakterie, kalt Mycobacterium tuberculosis, reiser fra en annen del av kroppen og infiserer hjernehinnene av hjernen.

Lidelsen er sjelden hos barn. Risikofaktorer som øker sjansen for å pådra det inkluderer: AIDS, overforbruk av alkohol, immunforsvaret svekket av andre lidelser, og lungetuberkulose.

Tester for diagnostisering

En Spinal Tap eller spinalpunksjon er utført på barn hver gang noen form for hjernehinnebetennelse er mistenkt. En del av fluidet i ryggraden blir trukket tilbake med en nål og sendes til laboratoriet for testing.

TB meningitt kan også diagnostiseres ved å ta en hjerne eller hjernehinnene biopsi; en cerebrospinalvæsken kultur; belastning; test for protein, glukose, og lymfocytter; polymerase-kjedereaksjon; eller en hudtest for TB ellers kjent som et renset proteinderivat (PPD).

Behandling / Outlook / Komplikasjoner

TB meningitt blir behandlet med en antall antitubercular legemidlene gitt samtidig. Denne behandlingen er lik lungetuberkulose. Det tar omtrent et år å fullføre behandlingen, og noen ganger steroider blir brukt som en del av behandlingen. TB hjernehinnebetennelse kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Fortsatt oppfølging etter behandling vil være nødvendig for å hindre fremtidige utbrudd.

Denne lidelsen kan føre til hjerneskade som kan føre til unormal atferd, mental svekkelse, fin og grovmotorisk lammelser og kramper.

Forebygging

For svært små barn, bruk av Bacillus Calmette-Guerin (BCG), en TB-vaksine, anvendes for å bidra til å hindre at dette alvorlig form av tuberkulose. En annen effektiv behandling er bruk av PPD test som vil oppdage sovende og aktive former for tuberkulose.

Tuberkuløs Meningitt Treatment

En pasient med tuberkuløs meningitt (TB meningitt), forårsaket av mycobacterium tuberculosis infisere hjernehinnene eller membranen nettverk som dekker det sentrale nervesystem, kan ha høy feber og kronisk hodepine. Hun kan lide av nevrologiske insuffisiens, forvirring og selv koma på et senere stadium. Etter riktig diagnose av betennelse i hjernen base ved analyse av spinalvæske gjennom en punktering i trelast-regionen, har en pasient med TB meningitt å gjennomgå grundige behandling prosedyrer for lettelse.

Medisiner

Isoniazid, rifampin, pyrazinamid, streptomycin og til en viss grad, etambutol i høye doser, skje for å være den mest egnede av antimikrobielle midler som benyttes ved behandling av TB-meningitt. Dette skyldes at alle disse midler lett kan gå inn i cerebrospinalvæsken til tross for den hinne-svelling. Sekund i linjen av behandling narkotika ville inkludere cycloserine, Ethionamide, aminoglykosider, PAS, thiacetazone og capreomycin. Nyere forbindelser som brukes for behandling av TB meningitt er isepamicin og oksazolidinonet. Det er noen fluorokinolonantibiotika som ofloxacin, levofloxacin, og ciprofloksacin og rifapentin, en nyutviklet rifamycin, som har blitt funnet nyttig i helbredelse av TB hjernehinnebetennelse. Disse resultat i forbedret behandling mot dynamisk og sovende TB.

Den nylige volum tillegg i kunnskapsbasen til mycobakteriell patogenesen vil snart muligens resultere i utviklingen av kraftige og effektive legemidler mot sovende sykdom, som også vil trolig kjempe mot forekomsten av sykdommen dvelende. På grunn av den ekstreme konsentrasjonen av betennelse og fibrotiske reaksjoner på stedet av hjernehinnene, visse tilleggsbehandling kortikosteroider, sammen med vanlige anti-tuberkuløs rehabilitering, er foreslått for pasienter som lider av tuberkulose hjernehinnebetennelse. Dette kan imidlertid komme med økt trykk inne i kraniet, endret bevissthet, spinal syltetøy og selv tuberkuløs encefalopati.

Healing av tuberculoma inneholder steroider i forhøyet dosering og kontinuerlig antituberculous behandling i lang tid. I noen tilfeller der araknoiditt har gjort TB meningitt mer komplisert, intratekal anvendelsen av hyaluronidase, har blitt funnet fordelaktig også. Uansett hvilken metode for behandling blir brukt, for behandling av en hvilken som helst rutinemessig TB meningitt bør omfatte flere medikamenter eller antitubercular midler, som mykoplasma lett kan motta.

Kirurgiske prosedyrer

TB meningitt pasienter under behandling, med bevis for påtrengende hydrocephalus og nevrologiske degenerasjon, bør planlegges for plassering av en ventrikkel pumpe eller ventriculoatrial eller ventriculoperitoneal shunt så snart som mulig. Betimelig kirurgi av denne typen er kjent for å føre til bedre resultater, spesielt hos pasienter med lav nevrologisk insuffisiens.

Barn med TB Meningitt

Unge pasienter med TB meningitt er kjent for å svare godt, minus åpenbar levertoksisitet og med en redusert fare for degenerering, til et halvt års behandling med anti-TB medisiner i forhøyet dosering. De bør bli utsatt for et år med behandling med en blanding av tilleggsbehandling kortikosteroider, som bringer ned de farlige virkningene av hevelse ved å ødelegge organismer, sammen med antibiotika narkotika. På denne tiden, bør bakteriell kur satt i. Terapeutiske metoder som reduserer faren for blodpropp kan være muligens nyttig i behandling av barn med TB hjernehinnebetennelse.

Behandling Varighet

Selv om det er mange motstridende rapporter om tiden det tar for behandling, tar det tradisjonelle, mest sett terapi prosedyren mellom halvparten og tre fjerdedeler av et år, mens det i ekstreme tilfeller kan det samme ta opptil to år.

Årsaker til Babinski sin Sign

Årsaker til Babinski sin Sign


Babinski refleks er en spesifikk, ufrivillig respons på en bestemt stimulering i kroppen. Det fører til en persons stortå til å bevege seg mot toppen av foten mens de andre tær av foten viften ut etter at stryke sålen. Dette skiltet eller refleks er vanlig hos små barn, selv om dens tilstedeværelse etter fylte to er en indikasjon på skade på nervebaner som forbinder ryggmargen og hjernen. Babinski er skilt kan være en indikasjon på en rekke lidelser eller sykdommer, som forårsaker refleks å skje.

Nevrologiske lidelser

Babinski refleks kan være forårsaket av nevrologiske lidelser som påvirker hjerne, ryggmarg og nervesystemet. For eksempel amyotrofisk lateral sklerose, også kjent som Lou Gehrig sykdom, er en sykdom i nervecellene i hjernen og ryggmargen som forårsaker ufrivillig muskelbevegelser, og er direkte knyttet til mennesker som lider av Babinski refleks. Andre nevrologiske lidelser som forårsaker Babinski fortegn omfatter generaliserte tonisk-kloniske anfall, multippel sklerose, hjerneslag og syringomyelia.

Arvet lidelser

Arvet lidelser er en mindre vanlig årsak til Babinski påloggings enn andre påvirkninger. Hypokalemic periodisk lammelse, en arvelig tilstand som fører til episoder av ekstrem muskelsvakhet, kan forårsake Babinski refleks under en alvorlig bout av lammelse. En annen arvelig lidelse som fører til Babinski fortegn er Friedrich ataksi, en arvelig sykdom som påvirker muskler og hjerte.

Sykdom eller infeksjon

Sykdom eller infeksjon kan forårsake Babinski refleks på grunn av stress forårsaket av kroppen. Dette skjer i noen alvorlige tilfeller av meningitt, en viral eller bakteriell infeksjon som forårsaker en betennelse i membraner som dekker hjernen og ryggmargen. Andre sykdommer eller infeksjoner som fører til Babinski refleks inkluderer hjernen eller ryggmargen svulst, hepatisk encefalopati, pernisiøs anemi, poliomyelitt, rabies og tuberkuløs artritt.

Skade

Når alvorlig skade på kroppen effekter nevrologisk funksjon Babinski refleks har potensial til å skje. Hodetraumer, som har en høy sannsynlighet for skade på hjernen, kan forårsake Babinski refleks. Refleks kan også forekomme som et resultat av ryggmargsskade.

Behandlinger for Night svette

Behandlinger for Night svette


Nattesvette referere til noen rikelig svette som oppstår mens du sover. Nattesvette er ikke å forveksles med hetetokter, som vanligvis er forbundet med overgangsalderen. Både menn og kvinner kan ha nattesvette. De svette resulterer i gjennomvåte klær og sengetøy med svette episode haltende når personen er våken. Tilstanden kan være en indikasjon på en underliggende tilstand.

Identifikasjon

Nattesvette er identifisert med ekstrem svetting under søvn. Den svette stopper når personen våkner. Den svetting kan variere fra å være mild med bare visse deler av kroppen blir fuktig mens sove til et alvorlig tilfelle hvor arkene og klærne må endres fordi de er fuktet.

Årsaker

Underliggende tilstander som kan forårsake nattesvette kan inkludere reaksjoner på medisinering. Antidepressiva og hormonbehandling kan også forårsake nattesvette. Underliggende medisinske tilstander, inkludert HIV / AIDS, overgangsalder og tuberkuløs, som de blir mer akutt, kan forårsake nattesvette.

Betraktninger

Tenk å få en skikkelig diagnose fra en lege hvis tilstanden natt svett vedvarer i mer enn noen få dager. Bare en lege kan ta en titt på en pasientens medisinske historie og kjøre de riktige tester for å løse problemet. En justering av medisiner kan være alt som trengs.

Behandlinger

Foruten å undersøke om det er en underliggende tilstand, kan du ta andre tiltak for å redusere eller stoppe nattesvette. Gjør hvor du sove komfortabelt. Skru opp air condition om natten og ta ekstra sengene før du går i dvale. Drikk kaldt vann før sengetid og begrense inntaket av koffein og alkohol før sengetid. Vurdere å ta en kald dusj før sengetid og slitasje kjøligere klær for å unngå nattesvette.

Expert Insight

Mens kvinner går inn i overgangsalderen, menn går inn Ufrivillig, kroppens fallende produksjon av testosteron. Det er en diagnose som ofte går ubehandlet hos menn, så spør legen å teste testosteronnivå hvis du er en mann med nattesvette og over en alder av 40. Testosteron gels kan være foreskrevet for behandling.

Medisinering for tuberkulosebehandlingen

Tuberkulose er forårsaket av bakterier som vanligvis infiserer lungene, men kan skade andre deler av kroppen. Bakteriene spres ved nysing og hoste. Tuberkulose rammer omtrent to milliarder mennesker over hele verden, og kan være en sovende eller en aktiv infeksjon. Behandling er viktig fordi, når de er aktive, har tuberkulose en 60% dødelighet hvis pasienten forblir ubehandlet. Følgende medisiner brukes i kombinasjon for å behandle tuberkulose.

Isoniazid

Denne medisinen virker ved å drepe bakterier. Andre navn på denne medisinen er INH og Nydrazid. Isoniazid bør tas en til to timer etter et måltid. Pasienter bør unngå å spise mat som inneholder tyramin som sjokolade, øl og alderen ost. En vanlig bivirkning er perifer neuropati. Behandling kan ta måneder til år.

Rifampicin

Denne medisinen virker også ved å drepe bakterier. Andre navn på denne medisinen er rifampicin, Rifadin og Rimactane. Rifampicin gis i kombinasjon med andre anti-tuberkuløse medisiner. Pasienter bør ta denne medisinen en til to timer etter et måltid, men kan ta det med et fullt glass vann og mat hvis urolig mage oppstår. Vanlige bivirkninger er døsighet og oransje misfarging av kroppsvæsker. Denne misfargingen kan flekker kontaktlinser permanent.

Ethambutol

Denne medisinen begrenser veksten av bakterier. Et annet navn på denne medisinen er Myambutol. Ethambutol er også gitt i forbindelse med en annen anti-tuberkuløse medisiner. Pasienter kan ta denne medisinen med eller uten mat. Vanlige bivirkninger er svimmelhet, feber og hallusinasjoner. Hallusinasjoner, hvis erfarne, vil forsvinne uker til måneder etter seponering av medisinen.

Pyrazinamide

Denne medisinen virker ved å drepe bakterier. Vanlige bivirkninger er urolig mage, tretthet og hudens følsomhet for sollys. Pyrazinamide kan gis i kombinasjon med andre anti-tuberkuløse medisiner.

Advarsler

Unngå alkohol med disse anti-tuberkuløse medisiner. Isoniazid, Rifampicin og Pyrazinamide kan forårsake leverskader med symptomer som tap av matlyst, gulaktig fargetone til huden og øynene, mørk urin, generelle kroppen ubehag, feber, kvalme og oppkast. Disse symptomene bør rapporteres din lege umiddelbart. Du må fullføre hele behandlingsplanen foreskrevet av legen din for medisiner for å være helt effektiv.

Er EDTA Farlig?

EDTA (ethylendiamintetraeddiksyre) er fellesbetegnelsen på en gruppe av produkter utviklet for å chelatdanne (binde) skadelige stoffer i blodet og fjerne dem fra kroppen. Bruken av disse produktene presenterer flere helserisiko.

Fakta

Leger kan bruke to forskjellige former for EDTA, ifølge US Food and Drug Administration (FDA). Edetat kalsium dinatrium (Calcium Disodium Versenate) brukes til å behandle tilfeller av forgiftning med bly og andre tungmetaller, mens edetat dinatrium (Endrate) brukes til å behandle tilfeller av overdreven blod kalsium (hyperkalsemi) og digitalis relaterte hjerteproblemer.

Potensiell risiko

The American Heart Association siterer potensielle risikoen for EDTA bruk for å inkludere en form for nyresvikt kalles renal tuberkuløse nekrose, samt lavt blodtrykk, respirasjonsstans, sjokk, benmargsdepresjon og hjerterytme uregelmessigheter.

EDTA Misbruk

FDA bemerker at de to formene for EDTA har svært ulike bruksområder og effekter. Likheter i medisiner navn kan føre leger å bruke feil form av EDTA i en gitt behandlingssituasjon.

Misbruk Outcomes

Bruk av feil form av EDTA kan utløse alvorlige resultater, inkludert død, i henhold til FDA.

Betraktninger

Store bivirkninger edetat dinatrium typisk manifest løpet av minutter til timer etter bruk, bemerker FDA. Reaksjoner utenfor denne tidsrammen vanligvis ikke forekomme.

TB Meningitt Symptomer

TB meningitt, eller tuberkuløs meningitt, er en infeksjon forårsaket av en bakterie som kan overføres fra en person til den neste. Fordi folk flest er ukjent med denne sykdommen, kan de feil symptomene og tror de har et snev av influensa.

Identifikasjon

Tuberkuløs meningitt, eller TBM, er en form for hjernehinnebetennelse der membraner rundt både ryggmargen og hjernen blir betent. Vanligvis utvikler det i en person som har blitt infisert med Mycobacterium tuberculosis (en ganske smittsom bakterie). Infeksjonen begynner vanligvis i lungene og sprer seg til bunnen av hjernen og ryggmargen. Dette er vanligvis den tiden da noen symptomer vil begynne å presentere seg selv.

Symptomer

De mest vanlige symptomene på TBM er en svak hodepine ofte fulgt av feber, men disse to indikatorene er ikke inkluderende til hverandre. Du har kanskje bare en feber eller bare en hodepine når infisert med Mycobacterium tuberculosis bakterier. Men selve faresignaler varierer med alder og helse for den lidende. Hvis du er yngre, vanligvis under eller rundt 30 år, du kan også oppleve en stiv nakke, kvalme og oppkast, søvnighet og anfall.

Advarsel

Når tuberkuløs hjernehinnebetennelse står ubehandlet, uansett alder, kan du bli forvirret eller mentalt endret og kunne skli inn i en koma. Noen ganger kan langvarig eksponering for Mycobacterium tuberculosis bakterier forårsake hjerneskade eller død. Det er veldig viktig for deg å kontakte din primære omsorg lege hvis tegn eller symptomer presentere seg selv, spesielt etter å ha blitt utsatt for en smittet person.

Origins

Vanligvis vil en person som blir infisert med Mycobacterium tuberculosis bakterier har kommet i kontakt med noen med bakterien. De fleste mener at det kan bare føres gjennom en hoste eller nysing, men dette er en stor misforståelse. Mange har fått, så å si, bakteriene ved rett og slett å være nær noen med tuberkuløs hjernehinnebetennelse.

Behandling

Den vanligste behandlingen for tuberkuløs hjernehinnebetennelse er et kurs av antibiotika og andre medisiner. Vanligvis er denne behandlingen startet godt før en faktisk diagnose, da denne form for meningitt kan være vanskelig å påvise. De fleste leger vil innrømme deg til sykehuset, slik at du kan overvåkes under behandlingen.

Lungetuberkulose Diagnose

Tuberkulose er et verdensomspennende problem. Til tross for at metodene for forebygging samt behandling av denne sykdommen har blitt mye omtalt over hele verden, denne sykdommen dreper fortsatt et betydelig antall mennesker over hele verden, først og fremst i mindre utviklede nasjoner i Afrika, Sør-Amerika og Asia . Fattigdom samt HIV er faktorer som bidrar til varigheten av denne sykdommen. Mange metoder finnes for å diagnostisere lungetuberkulose.

Definisjon

Tuberkulose (ofte forkortet til TB, et akronym som står for tuberkelbasillen) er en sykdom som påvirker den menneskelige lungene. Denne sykdommen skaper interne sår i lungene av den berørte person. Dette fører til hyppige hoste og blod kan være synlig i hoste og oppspytt. De fleste tilfeller av tuberkulose er rapportert i utviklingsland i Asia, Afrika og Sør-Amerika. Det er forårsaket av en Mycobacterium. lthough denne sykdommen først og fremst påvirker lungene, det kan også spre seg til andre organer i kroppen.

Hvordan tuberkulosesmitte Spreads

Som allerede antydet, blir denne sykdom som forårsakes av vanlige bakterier kalt mycobacterium tuberculosis. En person kan bli smittet bare ved å puste luftdråper sneezed ut av en allerede infisert person. Den farligste delen av TB er at sykdommen kan bo i en sovende stadium inni kroppen i mange år. Den infiserte individ kan ikke engang har noen anelse om at han har tatt denne sykdommen. I andre tilfeller kan TB blir aktive i noen individer i løpet av noen få uker av deres blir smittet.

Lungetuberkulose Diagnose

En biopsi er da et stykke vev av de berørte deler av legemet er fjernet. Vanligvis kirurgen setter inn en nål ved hjelp av et hult rør for å samle et vevspreparat. Til tider er åpne biopsier brukt, noe som innebærer operasjonen med bruk av anestesi. Når vevet blir samlet inn, blir det deretter undersøkt og analysert. TB infeksjon er identifisert gjennom en positiv lesing, og riktig behandling er da administreres.

.

X-Ray Technology

X-stråler er også brukt i diagnostisering lungetuberkulose. Prosessen benytter elektromagnetisk stråling ved bruk av maskiner utsending røntgen partikler kjent som fotoner. De røntgenbilder av de berørte deler slik som lungene blir deretter videreformidlet til en skjerm og fotografert. Legene så se etter TB tegn og gjøre en riktig diagnose.

CT Scan

En brystet CT scan kan også diagnostisere tuberkulose forhold. Personen som evaluerte legger seg ned på et smalt bord-lignende struktur. Denne strukturen deretter glir gjennom CT-skanner. Strukturen fremskritt langsomt gjennom sentrum av CT-skanneren. Et fotografi av bryst regionen samt lunge-regionen blir registrert. Leger kan bruke slike bilder for å vurdere den enkelte for tuberkuløse.

Bronkoskopi

Lungetuberkulose er også diagnostisert gjennom bronkoskopi metoden. En bronkoskopi-enheten er satt inn i lungene gjennom bruken av et fleksibelt eller stivt rør. Røret settes inn gjennom munnen eller nesen inn i lungene. Fremgangsmåten utføres med generell anestesi. Når røret når lungene, kan legene se gjennom satt inn rør og visuelt undersøke lungene for TB infeksjon.

Typer av TB

Typer av TB


TB, en forkortelse for tuberkulose, er en svært smittsom bakteriell infeksjon forårsaket av Mycobacterium tuberculosis. TB sprer når en smittet person nyser eller hoster og bakterier kommer inn i luften. Det finnes mange typer av TB.

Lunge TB

Lunge TB, den vanligste typen av tuberkulose, vanligvis påvirker en infisert persons lunger. Symptomer på lungetuberkulose omfatter hoste opp blod, brystsmerter og smerter mens du puster.

Tuberkulose Meningitt

Tuburculosis hjernehinnebetennelse smitter vev dekker hjernen. Denne livstruende tilstand som forårsaker feber, hodepine, nakkestivhet og koma.

Tuberculoma

Tuberculoma er en type som forårsaker tuberkulose masser for å danne i hjernen. Tuberculoma symptomer inkluderer kramper, muskelsvakhet og hodepine.

Tuberkuløs Perikarditt

Tuberculosus perikarditt infiserer posen, som er membranen som dekker hjertet. Denne typen TB ofte fører til at membranen å tykne, noe som gjør det vanskelig for hjertet å pumpe blodet effektivt.

Tarm TB

Intestinal tuberkulose forårsaker unormal masse vekst i tarmvevet. Denne typen TB er ofte forvekslet med tarmkreft.

Miliær tuberkulose

Militære tuberkulose oppstår når bakterier kommer inn i blodet og sprer seg i hele kroppen. Denne livstruende helsetilstand kan føre til alvorlig anemi hvis den kommer inn i beinmargen.

Hvordan tuberkulose gå fra en inaktiv til en aktiv stat?

Tuberkulose, eller TB, er en sykdom forårsaket av bakterier som angriper lungene. Ifølge Mayo Clinic, TB dreper om lag 2 millioner mennesker hvert år, særlig i Afrika og Asia.

Funksjon

Du plukker opp TB-bakterier ved å inhalere det. I de fleste tilfeller vil immunsystemet drepe bakterier, men du kan få en latent infeksjon.

Funksjoner

Hvis du har en latent TB-infeksjon, vil bakteriene vokse i lungene. Ditt immunsystem vil imidlertid vegg av smitten, holde den sovende ennå i live.

Advarsel

TB infeksjon kan reaktivere bak veggen og begynne å vokse igjen. Ifølge Mayo Clinic, er forskerne ikke sikker på hva reaktiverer TB, men det kan være et svekket immunsystem.

Potensiell

Mennesker med HIV har større sjanse for tuberkuløse går fra en inaktiv til aktiv tilstand. Andre personer utsatt er eldre, folk med rusproblemer og personer som gjennomgår kjemoterapi.

Time Frame

Ifølge Mayo Clinic, vil bare én av 10 personer som blir smittet med TB bakterier får aktiv sykdom. Dessuten er sykdommen mest sannsynlig å gå fra inaktiv til aktiv i to år etter infeksjon.

Hvilket system som tuberkulose?

Tuberkulose er en eldgammel og dødelig fiende av menneskeheten; den tidligste bevis på TB hos mennesker går tilbake mer enn 3000 år. I dag er en tredjedel av verdens befolkning smittet, ifølge Centers for Disease Control, og nesten to millioner mennesker dør av tuberkulose hvert år. Tuberkulose vanligvis infiserer lungene eller luftveiene, men noen ganger kan angripe andre deler av kroppen, så vel.

TB Bacterium

Bakterien som forårsaker tuberkulose heter Mycobacterium tuberculosis eller MTB. Inne i lungene, det er omsluttet av en makrofag, en slags hvite blodceller som spiser inntrengerne; macrophage, er imidlertid ikke i stand til å fordøye MTB som det ville andre bakterier, og TB bakterie kan faktisk fortsette å replikere inne i makrofag. De fleste infeksjoner med MTB er latent, noe som betyr at det ikke er noen symptomer og personen med infeksjonen kan ikke spre sykdommen. Vanligvis legemet vellykket "vegger off" bakterier i en av alveolene i lungene. Bakteriene kan da ligge i dvale, ofte i mange år; noen ganger vil det senere reaktivere å utvikle seg til en aktiv infeksjon. Kun 10 prosent av personer med en latent infeksjon med MTB noensinne vil gå på å utvikle en aktiv infeksjon. Bare folk med aktive infeksjoner kan overføre sykdommen.

Luftveiene

MTB vanligvis infiserer alveolene i lungene, som er en del av luftveiene. Derfra, men det kan av og til å migrere til andre områder av kroppen, inkludert lymfeknuter (del av det lymfatiske system), og hjernehinnene eller membraner av det sentrale nervesystemet. Dette er en spesielt vanlig problem hos immunsupprimerte pasienter som mennesker med HIV. TB lunge infeksjoner er også kalt lungetuberkulose; infeksjoner som har spredt utover lungene til andre deler av kroppen kalles ekstrapulmonal tuberkulose.

Lymfesystemet

Den hyppigst observert form av ekstrapulmonal TB er lymphadenitis eller betennelse i lymfeknuter. Den vanligste infeksjonsstedet er på halsen, hvor TB infeksjon i lymfeknuter forårsaker karakteristiske hevelse.

Central Nervous System

MTB kan noen ganger infisere hjernehinnene eller membraner som omslutter nervesystemet, forårsaker hjernehinnebetennelse (betennelse i hjernehinnene). Denne tilstanden kan raskt bli svært farlig. Symptomer kan være hodepine, feber, oppkast, forvirring og personlighetsforandringer. Hos pasienter med tuberkuløs meningitt, vil leger ofte fortsette antibiotikabehandling for enda lengre enn vanlig.

Gastrointestinal System

Svelge infisert sputum noen ganger kan spre infeksjonen til mage-tarmsystemet (i fordøyelseskanalen); bakterier kan også infiltrere den gastrointestinale system fra tilgrensende organer. Vanlige symptomer er rektal blødning, magesmerter, diaré og feber.

Urin-systemet

Tuberkulose kan noen ganger infisere urogenitalsystem og infisere nyrene eller reproduktive systemet. I noen tilfeller prostata, testiklene, eggstokkene eller endometrium av uterus kan bli infisert.

Bevegelsesapparatet

Ekstrapulmonal tuberkulose kan spre seg til bein og ledd, forårsaker hevelse, smerte og redusert omfanget av bevegelse. Ryggraden er en vanlig stedet for infeksjon i disse tilfellene.

Hva er Methylpred brukes til å behandle?

Hva er Methylpred brukes til å behandle?


Methylpred er et vanlig navn på reseptbelagte stoffet metylprednisolon. Det er et syntetisk kortikosteroid hormon som er avledet fra hormonet progesteron. Den er tilgjengelig som et generisk legemiddel. Det er også markedsført under navnene Cadista, Medrol, Phocenta og Solu-Medrol i USA og Canada. Det er markedsført som Medrol og Medrone i Storbritannia. Det fungerer som et anti-inflammatorisk middel (reduserer eller undertrykker inflammasjon), et anti-brekkmiddel (forhindrer kvalme eller brekninger), et glukokortikoid (regulerer hvor kroppen bruker carbohydates) og et neurobeskyttende middel (forhindrer skade på nervesystemet).

Hva det er brukt for

Methylpred brukes til å behandle et svært bredt spekter av sykdommer og tilstander. De som er oppført nedenfor inkluderer de som stoffet er godkjent som behandling av US Food and Drug Administration (FDA), og noen av dem som stoffet er foreskrevet "off label", ifølge en lege faglige skjønn.

Allergiske reaksjoner:
Atopisk eksem
Bronkial astma
Kontakteksem
Drug overfølsomhetsreaksjoner
Sesongmessige og miljømessige allergier

I bindevevet sykdommer:
Akutt revmatisk hjertebetennelse
Lupus
Systemisk dermatomyositt (polymyositt)

Luftveissykdommer:
Berylliosis
Sarkoidose
Loeffler syndrom
Lungebetennelse
Lungetuberkulose (tilleggsbehandling only)

Revmatiske lidelser (leddgikt):
Akutt urinsyregikt
Bekhterevs sykdom
Bursitt
Epikondylitt
Artrose
Psoriasisartritt
Revmatoid artritt
Synovitt av artrose

Hudsykdommer:
Bulløs dermatitis herpetiformis
Eksfoliativ dermatitt
Soppinfeksjon
Pemfigus
Psoriasis
Alvorlig erythema multiforme
Alvorlig seboreisk eksem

Diverse andre forhold:
Binyrebarkinsuffisiens
Anemi
Medfødt adrenal hyperplasi
Herpes zoster av øyet
Hyperkalsemi assosiert med kreft
Betennelser og irritasjoner som vises i øyet
Leukemier
Lymfomer
Multippel sklerose
Organtransplantatavstøtning
Regional enteritt
Tyreoiditt
Trikinose som påvirker nervesystemet eller hjerte
Tuberkuløs meningitt
Ulcerøs kolitt

Slik fungerer det

Ifølge Mosby legebok, er det uklart nøyaktig hvordan metylprednisolon fungerer. Imidlertid er det kjent at det undertrykker immunsystemet ved å forstyrre handlingene til T-celler og makrofager (celler som angriper fremmede celler og partikler). Det stabiliserer også membraner av hvite blodlegemer, noe som bidrar til å redusere generelle betennelse.

Slik ser det ut

I henhold til Pfizer Inc. som produserer en form av metylprednisolon, er medikamentet i sin rå form en luktfri, krystallinsk pulver som er nesten hvit. Det ikke løses i vann, men oppløses i alkohol, dioksan, metanol, aceton og kloroform. Det finnes i tabletter, injiserbare løsninger og suspensjoner for injeksjon.

Legemiddelinteraksjoner

Før du tar metylprednisolon, sørg for at legen din vet om eventuelle andre legemidler, kosttilskudd eller urter som du tar.

Det er veldig viktig å fortelle legen din dersom du bruker noen av følgende legemidler:
Antibiotika
Antikoagulantia (blodfortynnende)
Antidiabetika (inkludert insulin)
Barbiturater
Digitalis
Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs, inkludert aspirin og ibuprofen)
Vaksiner
Legemidler som brukes til behandling av tuberkulose.

Tar methylpred med noen av de ovennevnte stoffene kan gi alvorlige bivirkninger.

Tar østrogen, inkludert p-piller, gjør methylpred arbeid som om det var om lag 50 prosent sterkere. Hvis du tar hormoner, kan methylpred dosering må senkes.

Tar fenobarbital, fenytoin (Dilantin), eller rifampicin (Rimactane) kan gjøre kroppen din absorbere metylprednisolon raskere enn vanlig, slik at det virker mindre effektivt.

Advarsler og bivirkninger

Ikke ta methylpred uten resept fra lege. Ikke ta det hvis du har en viral eller soppinfeksjon i huden, eller hvis du har nedsatt sirkulasjon.

Skin betennelse eller andre hudreaksjoner er en vanlig bivirkning av aktuell bruk av methylpred.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du tar methylpred og har noen av disse sjeldne, men alvorlige bivirkninger:
Intestinal blødning
Elektrolyttforstyrrelser, med symptomer som hjertebank
Endokrine forstyrrelser, med symptomer som humørsvingninger eller plutselig vektøkning eller tap
Nevrologiske forstyrrelser, med symptomer som forvirring, smerter i ekstremitetene, eller kløe uten betennelse
Fluid ubalanser, med symptomer som dehydrering eller hevelse i armer og ben

Hvorfor Det Er Night Svette i en pasient med tuberkulose

Ifølge Verdens helseorganisasjon, tuberkulose (TB) står for 3 millioner dødsfall på verdensbasis hvert år, og rundt 2 milliarder mennesker har latent tuberkulose. Ubehandlet kan tuberkulose være dødelig i løpet av fem år i 50 prosent til 60 prosent av tilfellene.

Årsaker og sykdomsprosess

Tuberkulose (TB) er et resultat av infeksjon med "Mycobacterium tuberculosis" bakterier. TB er overført gjennom luften ved nys eller hoste av smittede personer. Ved innånding, bakterier har flere mulige skjebner: de kan bli drept av immunsystemet; de kan formere seg og forårsake en primær TB infeksjon; eller de kan bli sovende og ikke forårsake noen symptom. Etter dvalen eller primær TB, kan bakteriene bli reaktivert og forårsake full blåst TB sykdom.

Typer

Selv TB vanligvis påvirker lungene (lunge TB), kan andre organer være involvert i opp til en tredjedel av tilfellene. Andre typer TB inkluderer: tuberkuløs hjernehinnebetennelse; skjelett TB (for det meste i ryggraden); genitourinary TB; gastrointestinal TB; tuberkuløs lymfadenitt (vanligvis påvirker halsen); og kutan TB.

Tegn og symptomer

Night svette ofte oppstår tidlig i løpet av TB, sammen med sykdomsfølelse, vekttap og feber. Andre vanlige tegn og symptomer på tuberkulose inkluderer kortpustethet, tretthet, tap av appetitt, brystsmerter og en vedvarende hoste (ofte med blodig oppspytt).

Mulige årsaker til Night svette

Svette vanligvis resulterer fra endringer i kroppens thermoregulatory sentrum. Night svette i tuberkulosepasienter kan også være et resultat av cytokin produksjon av bestemte celler i immunsystemet som kalles "makrofager." Makrofager er de primære celler infisert av M. tuberculosis og cytokiner er proteiner som er utgitt for å bidra til å regulere kroppens immunrespons på infeksjon.

Symptom Development

Sammen med feber, nattesvette ofte signalisere en infeksjon. Feber er en fordel fordi det øker mobiliteten av immunceller som bekjemper infeksjoner som tuberkulose. Hvis huden temperaturen stiger for mye, svarer kroppen med svette, for å kjøle seg ned. Om natten, men siden det er ingen luftsirkulasjon mellom arkene, luften er fanget og begynner å bli varmt. Som et resultat, vil mengden av svette gradvis øker, forårsaker at pasienten våkner svett og våt.

Hva Is Spinal tuberkulose?

Tuberkulose i ryggraden, også kjent som tuberkuløs spondylitt eller Pott sykdom, er en tilstand der ryggvirvlene har blitt smittet med tuberkulose (TB). I korthet definert, er TB en infeksjonssykdom forårsaket av en mykobakterier. Det finnes flere behandlingsalternativer for pasienter når de er diagnostisert med Pott sykdom.

Symptomer

Noen av de vanligste symptomene på Pott sykdom er ryggsmerter, feber, nattesvette og anoreksi, noe som kan føre til en betydelig, usunn vekt-tap. Ryggsmerter er noen ganger så smertefullt at de Ofte vil pasienter med tilstanden utvikle en masse i ryggraden som kan forårsake prikking, nummenhet eller svakhet i bena. Det er ofte muskelsvakhet eller forringelse og ryggsmerter vil føre den lidende til å sitte og gå i en stiv, oppreist måte.

Årsaker

Pott sykdom, i likhet med andre former for tuberkulose, er forårsaket av en mykobakterier som er spredt ved hjelp av blod eller pustedråper fra en smittet person i lungene hvor bakterier vil trives og vokse om ikke drept av immunsystemet. En gang i blodet, kan tuberkulose infisere en rekke organer, hver med sitt eget sett av symptomer og komplikasjoner.

Diagnose

Tuberkulose bevirker skivene i ryggraden for å dø, og brytes ned, noe som ofte fører til innsnevring av virvelen og den endelige sammenbrudd av ryggraden. Røntgen og CT-skanning av ryggraden er ofte i stand til å vise tuberkulose i ryggraden, hvis de finnes, vil et bein biopsi gjøres for bekreftelse. En test er ofte utført for å kontrollere en pasients Enthrocyte senkningsreaksjon; en høy ESR er et tegn på Pott sykdom. TB hudtester kan også bestemme om det er et nærvær av tuberkulose i kroppen.

Behandling

Behandling av Pott sykdom kan avhenge av hvor alvorlig tuberkulose i ryggraden har blitt samt tilstanden til pasientens generelle helse. Ikke-operativ behandling omfatter drenering av de infiserte områder, fysioterapi, en høy-protein diett og immobilisering av ryggraden for å sikre forsvarlig utvinning. Operativ behandling innebærer vanligvis kirurgisk dekompresjon av ryggraden.

Komplikasjoner

Hvis Pott sykdom er igjen udiagnostisert og ubehandlet, eller selv om behandlingen ble administrert og ikke helt vellykket, kan det være komplikasjoner inkludert alvorlig kyfose (en kuppel rygg) og lammelser på grunn av forverring eller knusing av ryggvirvel nerver.

Anatomy & Physiology av sykdommen tuberkulose

Anatomy & Physiology av sykdommen tuberkulose


Tuberkulose er en smittsom sykdom som forårsaker infeksjon i mange av den menneskelige kroppens organsystemer. Den forårsakes hovedsakelig av Mycobacterium tuberculosis bakterier. Tuberkulose er en luftbåren smitte.

Lungetuberkulose

Omtrent 75 prosent av tuberkulosetilfeller er lunge. Tuberculosis-infeksjon forekommer først og fremst i den øvre del av den nedre flik eller den nedre del av den øvre flik av en lunge.

Urogenitale tuberkulose

Urogenitale tuberkulose er vanligvis en sekundær form for tuberkulose. Infeksjonen sprer seg vanligvis fra lungene til urogenitaltractus.

Meningitt

Hjernehinnebetennelse er en av de mest alvorlige komplikasjoner av tuberkulose. Det er mest vanlig i immunsvikt pasienter. Denne type av tuberkulose er også vanligvis sekundært.

Tuberkuløs sykdom

Tuberkulose kan infisere ryggvirvel plater av den menneskelige ryggraden. Thoracic ryggvirvlene er oftest rammet. Tuberkuløs spondylitt kan føre til ryggskader ved å kollapse spinal plater.

Kutan Tuberkulose

Kutan tuberkulose oftest infiserer huden på hender og føtter. Det fører warty papler som vokser langsomt og kan senere oser av pus og keratinholdig materiale. Denne type av tuberkulose kan være primære eller sekundære.

Hvordan behandle tuberkulose Naturligvis

Tuberkulose (TB) er en svært infeksjoner luftbåren sykdom som i hovedsak påvirker lungene. Konvensjonell medisinsk behandling for sykdommen ved hjelp av medisiner er vanligvis brukt, men for de som foretrekker ikke-kjemiske, naturmidler, anbefales en rekke behandlinger. Disse rettsmidler sentrum rundt forsterke immunsystemets forsvar for å bekjempe tuberkulose.

Bruksanvisning

Naturlig rettsmidler

•  Få nok sollys. Forskning har vist at eksponering for sollys og UV-lys er nøkkelen til effektiv naturlig terapi. Sollys produserer D-vitamin som virker ved å forsterke immunforsvaret. Dette gjør kroppen mer effektivt å bekjempe bakterier som forårsaker tuberkulose (Mycobacterium tuberculosis).

Ta berberis. The International Journal of Health Research rapporterer at berberis (Berberis vulgaris) bær kan være nyttig i kampen mot tuberkulose. Barberries inneholder naturlige anti-bakterielle agent berberin.

Ta kjerringrokk. Horsetail inneholder Silica, tilstedeværelse av noe som kan være lav i tuberkuløse. Silika sette tilbake i systemet bistår i forebygging av arrvev oppbygning i lungene.

Øk inntaket av vitaminer og mineraler. Ifølge Journal of Infectious Diseases, vitaminer og mineraltilskudd (inkludert vitaminer A, B, B6, C, E og selen) kan gi et positivt utfall for tuberkulosepasienter. Vitaminer styrker immunforsvaret, slik at kroppen kan bekjempe TB bakterier effektivt, og dermed begrense effekten av infeksjonen. De bistår også i å forebygge både komplikasjoner fra TB og noen gjentakelse av det.

Overvåk kostholdet ditt. En godt balansert diett bistår med total kroppslig helse, og som sådan, er avgjørende for kroppens styrke i kampen mot tuberkulose. Fruktjuicer, spesielt oransje og ananas (tatt med litt honning og salt), kjempe TB ved ikke bare å gi vitamin C, men også ved å redusere infeksjons slim og kjemper Mycobacterium tuberculosis bakterier.

Tips og advarsler

  • Informasjonen ovenfor er ikke ment å være en erstatning for skikkelig medisinsk vurdering, og profesjonell rådgivning bør alltid være søkt. Noen helhetlig nettsteder hevder at deres anbefalte produktet kan kurere tuberkulose. Forsiktighet må tas når undersøke noen kommersiell naturlig kur.

Hvordan behandle Myositt

Myositt er en fellesbetegnelse som refererer til en betennelse i skjelettmuskulatur vev. Infeksiøs myositt vanligvis resultater fra en tropisk sykdom, men det blir stadig mer vanlig i tempererte klima på grunn av spredningen av HIV. Myositt generelt påvirker proksimale muskler i stedet for distal seg, og trikinose spesifikt påvirker bane muskler.

Bruksanvisning

Administrer tiabendazol innen 24 timer etter en trikinose infeksjon. Den optimale dose er ikke etablert, men det kan kombineres med 40 til 60 mg / dag av prednison hos pasienter som opplever alvorlig smerte og svakhet.

Treat trypanosomiasis med benznidazole. Dette stoffet er effektiv selv i den akutte fase av infeksjonen, og reduserer hastigheten av hjertekomplikasjoner i den tidlige kronisk fase. En negativ serologisk test i minst ett år senere indikerer en vellykket behandling.

Bruk støttebehandling for tilfeller av viral myositt. Dette består hovedsakelig av sengeleie og intravenøs væske. Håndtere symptomene med smertestillende og febernedsettende, og vurdere bruk av antivirale midler som amantadin hos voksne.

Identifiser utløsende organismen i tilfeller av pyomyositis. Administrere de riktige antibiotika raskt for å eliminere behovet for kirurgisk drenering, hvis mulig. Bruk intravenøs antibiotika før pasientens kliniske tilstand bedres, og følger opp med antibiotika i tre uker.

Gi behandlinger for andre former for myositt. Polymyositt er først og fremst et resultat av en HIV-infeksjon og krever kortikosteroid injeksjoner. Bestemte typer myositt - som Cysticercosis, toxoplasmal myositt og tuberkuløs myositt - krever separate behandlinger.

Forskjellen mellom den mannlige og kvinnelige Blære

Alle vet at menn og kvinner er forskjellige "der nede". Selv om dette oftest refererer til trekk i reproduktive strukturer, refererer det også til forskjellene mellom det mannlige og kvinnelige blæren.

Formål

I både menn og kvinner, er hensikten med blæren er identisk: For å holde og deretter fordrive fluidet avfall i form av urin. Det er ingen forskjell i hvordan blæren kobles til nyrene for dette formål, og siden det ikke er noen forskjell i funksjon, er det egentlig ikke en forskjell i blærestørrelse.

Beliggenhet

Forskjellene i mannlige og kvinnelige kjønnsorganer tvinge blæren til å sitte i ulike stillinger i begge kjønn. Blæren hviler på bekkenbunnen i begge kjønn. Hos kvinner, er imidlertid blæren ligger bak uterus og de fleste av urinrøret faktisk er innleiret i toppen av vagina.

Urinrør

Hovedforskjellen mellom den mannlige og kvinnelige blæren er i lengden av urinrøret, røret som fører urin ut av kroppen fra blæren. Hos kvinner er den urinrøret kun i én del, noe som er svært korte (ca. 1,5 inches). Den strekker seg bare gjennom blærehalsen, interne og eksterne sphincter og urogenital diafragma. Hos menn er urinrøret i tre seksjoner og er mye lengre enn den kvinnelige versjonen på ca 8 inches. Det reiser gjennom nedbrutt, interne og eksterne sphincters, urogenitale diafragma, Cowper er glad, og hele lengden på penis.

Reproduksjon

Hos kvinner er blæren og urinrøret ikke er koblet til reproduktive funksjon. Hos menn tjener urinrøret dobbel jobb og bærer sædvæske samt urin. Dette er grunnen til at menn kan finne det vanskelig å urinere umiddelbart etter å ha samleie. Videre, fordi blæren, urinrøret, og prostata er alle koblet, er hyppig vannlating en av de primære indikasjoner på prostata sykdom hos menn.

Infeksjoner

Ifølge Mayo Clinic, hos kvinner lengden av urinveiene og den korte avstanden mellom urinrørsåpningen og anus betyr at det er mindre av en avstand for bakterier og andre patogener å reise før de når blæren. Dette kan være en av de medvirkende faktorer til den høye frekvensen av urinveisinfeksjoner hos kvinner, sammenlignet med menn. Både menn og kvinner kan ta antibiotika når en urinveisinfeksjon oppstår.

Positiv reaksjon på TB tester

Positiv reaksjon på TB tester


Tuberkulose hud tester blir vanligvis gitt til personer med en kjent risikofaktor for å utvikle tuberkulose. En positiv reaksjon på en TB test indikerer eksponering for tuberkulosebakterier, men indikerer ikke nødvendigvis den faktiske tilstedeværelsen av tuberkuløs sykdom.

Testing

Et TB hudtest innebærer injeksjon av en løsning som kalles renset protein-derivat under det øverste laget av huden på den indre underarmen, i henhold til laboratorietester nettet. Vanligvis vil en helsepersonell sjekke dette stedet for resultater i en periode på to til tre dager.

Positive reaksjoner

Generelt sett en positiv PPD reaksjon manifesterer seg som en hevet, rød sirkel på testnettstedet, bemerker Lab Tests Online. Størrelsen av reaksjonsområde, kombinert med faktorer, inkludert alder og generelle helse, bestemmer om resultatene er positive for et gitt individ.

Oppfølging Testing

The American Academy of Family Physicians bemerker at leger vanligvis følger opp et positivt resultat med en fysisk eksamen og brystet røntgen for å oppdage tilfeller av aktiv, smittsom tuberkulose.

Betraktninger

Bare om lag 10 prosent av personer med en positiv PPD test vil utvikle aktiv tuberkulose, bemerker aafp.

Anbefalinger

For å hindre aktiv TB etter en positiv test reaksjon, anbefaler aafp en utvidet løpet av antibiotika isoniazid, kombinert med helseovervåking.