Digidexo.com

plutselig håravfall

Grunner for plutselig håravfall hos kvinner

Mange kvinner opplever håravfall med alder, hormonelle endringer og genetisk disposisjon. Mest hårtap hos kvinner er en langsom prosess. Når en kvinne opplever plutselig eller uforklarlig håravfall over en kort periode, bør lege konsulteres for å sjekke for helse eller eksterne årsaker.

Kosten mangler

Kostholdet inneholder lite protein og andre mineraler kan føre til hårtap. Kvinner som mister mye vekt raskt ofte merke tynt hår. Omvendt har høye doser av vitamin A også vært knyttet til plutselig håravfall.

Hormonelle endringer

Mest hårtap forbundet med hormoner er en langsom prosess. Men, kan kvinner som nylig har født merke plutselig håravfall. Plutselig håravfall på grunn av hormonelle endringer kan være et tegn på stoffskiftesykdommer også.

Sykdommer og infeksjoner

Noen sykdommer og infeksjoner kan forårsake plutselig hårtap hos kvinner. Ringorm i hodebunnen ofte resulterer i små flekker av skallethet, kløe og rødhet. Sykdommer som påvirker immunsystemet, for eksempel lupus også forårsake hår tap.

Trekke

Enkeltpersoner kan lider av compulsive hår trekke, eller trikotillomani. Kvinner som lider av trikotillomani er kanskje ikke klar over det trekke. Tilstanden kan påvirke både voksne og barn. Det er ofte diagnostisert når det er ingen andre helseavdelingen eller kjemisk-relaterte problemer knyttet til plutselig håravfall.

Kjemikalier og Overstyling

Gjentatt bruk av sterke kjemikalier på håret kan føre til hårtap. Hår tap på grunn av kjemikalier som vanligvis vil korrekt over tid, men i noen tilfeller hårsekken kan bli skadet, noe som resulterer i langsiktige hårtap. Kvinner som bruker stylingverktøy som trekker, kan varme og ellers stresset hår opplever plutselig og midlertidig hårtap.

Årsaker til plutselig håravfall

Årsaker til plutselig håravfall


Plutselig håravfall er sørgelig og er forårsaket av en rekke forhold og problemer.

Hårvekst Patterns

Den gjennomsnittlige personen har om lag 100.000 hår på hodet. Det er vanlig å kaste 50 eller flere hår om dagen. Hår vokser i sykluser. Et hårstrå kan vanligvis leve tre år før den faller ut. Når et hår faller ut, begynner hårsekken til å vokse et nytt hår. Hvis du begynner å miste håret raskere enn vanlig, og hårsekken produserer ikke en annen hår å erstatte den, vil du ende opp med hårløse flekker.

Alopecia areata

Den autoimmune sykdommen Alopecia areata resulterer i håravfall. Du vil miste håret over hele kroppen.

Telogen effluvium

Hårtap skyldes telogen effluvium er forårsaket av følelsesmessig eller fysisk støt eller stress. Hårsekken skyver håret ut av hodet tidlig, men vanligvis et nytt hår vil vokse tilbake innen en måned eller to.

Traction Alopecia

Traction Alopecia er når en frisyre trekker håret for hardt og får håret til å falle ut i dette området.

Mann mønster baldness

Mann mønster skallethet er en vanlig forekomst hos menn. Det er en arvelig tilstand.

Andre årsaker til skallethet

Andre årsaker til plutselig håravfall er: dårlig ernæring, visse medisiner, diabetes, lupus, cellegift, stråling, fødsel, overgangsalder, hormonelle endringer, street narkotika, skjoldbrusk lidelser og psykiske lidelser.

Hva er årsakene til plutselig håravfall hos kvinner?

Hva er årsakene til plutselig håravfall hos kvinner?


Plutselig hårtap hos kvinner er en alvorlig tilstand som ikke alltid er lett diagnostisert. Den medisinske termen for denne type tynning er "diffuse un-mønstrede alopecia," sier Hårtap Information.com. Testosteron er antatt å være hovedproblemet for plutselige hår tynning i kvinner. Hvis plutselig håravfall oppleves, har håret undersøkt av en lege som har erfaring med håravfall symptomer hos kvinner.

Medisiner

Medisiner og rusmidler er ofte den mest sannsynlige årsaken til plutselig hårtap. Diskuter dine medisiner med legen din for å fastslå om noen medisiner som du tar kan muligens føre til hårtap. De mest vanlige reseptbelagte medisiner som kan forårsake hårtap er skjoldbrusk medisiner, blodtrykk medisiner, muntlig fødsels prevensjon, Heparin eller Coumadin, medisiner for å senke kolesterolet, kortison, Zyloprim, Prozac, mange antidepressiva og ernæringsmessige mangel narkotika.

Rusmiddel

Ulovlig, rusmiddel - slik som LSD og kokain - kan også føre til plutselig håravfall. Stress forårsaket fra å ta disse stoffene kan doble effekten, forårsaker hårtap å være alvorlig.

Alvorlig Stress

Stress kan føre til plutselig håravfall. Telogen effluvium er betegnelsen som brukes for håravfall forårsaket av alvorlig stress, enten følelsesmessig eller fysisk, slik som å gi fødsel. Stress kan presse hårsekkene tidlig fra hodebunnen. Håravfall hver dag er normal, men stress kan føre til hårtap å akselerere og å forbli i akselerert tilstand før den stressende situasjonen har sunket. Denne tilstanden kan fortsette i måneder eller år uten kvinnen å forstå årsaken til stress.

Gynekologiske betingelser

Noen gynekologiske tilstander - for eksempel ovarietumorer, graviditet, testosteron, kraftige blødninger og menopause - kan føre til plutselig håravfall. Hormonet DHT spiller en stor faktor i hårtap. Tynning med disse forholdene oppstår vanligvis innen alle områder av hodebunnen.

Kjemoterapi

Anagen effluvium er betegnelsen som brukes for hårtap som følge av kjemoterapi. Kort tid etter kjemoterapi prosessen, kan 90 prosent av hårsekkene falle ut mens i den voksende prosessen.

Traction Alopecia

Traction Alopecia er en tilstand som er forårsaket av håret blir trukket tett i hestehale eller fletter over tid. Extentions, mais rader og pyntebånd er de vanligste formene for denne tilstanden. Håret kan vokse etter at håret endrer syklus av trange stiler.

Hva kan forårsake plutselig Håravfall?

Plutselig håravfall kan utløses av stress, sykdom, en reaksjon på kjemoterapi eller andre radioaktive stoffer, hormonelle problemer eller en immunsykdom som heter alopecia areata. Hver av disse tilstandene representerer i seg selv på en annen måte, og i de fleste tilfeller, kan håret bli regrown.

Betraktninger

Hvert hår på hodet er planlagt å vokse og deretter faller ut etter noen år. Hver tråd er på en annen tidsplan en på en gitt dag, kan du miste opptil 100 hårstrå uten bekymring.

Identifikasjon

For å være sikker på at du virkelig opplever plutselig håravfall, kan leger anbefale at du bruker en dusj skjerm og telle hårstrå at du mister.

Time Frame

Kjemoterapi og radioaktive stoffer kan forårsake natten hårtap, mens hormonelle problemer føre til en rask fortynning av håret. I menn, arvelighet og naturlig nedbrytende hormon nivåer er noen av årsaken til mannlig mønster skallethet. Alopecia areata forårsaker flekker av håravfall, slik at ofrene med glatte flekker av hodebunnen der ingen hår vokser.

Teorier / Spekulasjoner

Når stress er en årsak til plutselig håravfall, noen psykologer attributt til "fight or flight" respons, der blodstrøm og næringsstoffer er rettet mot ekstremiteter og bort fra ikke vitale organer, som hodebunnen.

Advarsel

Normal hårtap som følger med aldring skjer sakte. Hvis håret ditt tap skjer over noen uker eller måneder, så vil du kanskje å oppsøke lege i tilfelle er det grunn til underliggende helseproblemer.

Glysin og håravfall

Glysin og håravfall


Glycin er en ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at legemet kan gjøre denne aminosyren på egen hånd og generelt ikke er avhengig av næringsinntak i sin glycin tilførsel. I sjeldne tilfeller kan for mye glysin i systemet bidra til håravfall.

Funksjon

Glycin er en aminosyre som bidrar til forbrenningen og leverfunksjonen. Det stimulerer også produksjonen av glukagon, som får kroppen til å produsere og frigjøre glukose i blodet.

Effekter

Glukose er bra for kroppen, fordi det gir energi. Imidlertid kan for mye glukose i blodet fører til diabetiske hendelser og kroniske diabetes.

Knytt til Håravfall

Hvis du har for mye glysin i systemet ditt, så du kan ende opp med for mye glukose. Dette kan føre til tap av hår, slik det er vanlig med alvorlige tilfeller av diabetes.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge diabetiske problemer er å overvåke blodsukkeret ditt. Hvis du har diabetes, vil legen hjelpe deg å finne riktig nivå av blodsukker. Hvis du ikke gjør det, jobber med en kostholdsekspert for å etablere et sunt, balansert kosthold som vil hjelpe deg å unngå overdreven glysin produksjon.

Advarsel

Hvis du opplever plutselig håravfall, er det ofte en indikasjon på et ernæringsmessig problem. Om problemet er for mye glysin eller for lite av noe annet, må du ta kontakt med lege med en gang for å unngå en livstruende situasjon.

Tegn og symptomer på Håravfall hos barn

Den amerikanske Håravfall Association (Ahla) sier at hårtap hos barn (pediatrisk alopecia) står for tre prosent av alle besøk til barneleger kontorer nasjonalt. Tegn og symptomer er oftest alarmerende plutselig.

Normal Håravfall

Menneskelig hår vokser i gjennomsnitt seks inches per år. Vanligvis er 100 til 120 hårstrå skur i løpet av en dag, og er stadig erstattet av ny vekst.

Infeksjon

Soppinfeksjon tinea capitis (ringorm i hodebunnen) er den vanligste årsaken til plutselig hårtap hos barn. Symptomer inkluderer bare flekker der håret har brukket av ved hodebunnen, sorte prikker og kløe. Det blir behandlet med anti-soppmidler.

Sykdom

Alopecia areata, en autoimmun sykdom, som forårsaker plutselig håravfall --- ofte over natten --- resulterer i glatte flekker på et barns hode. Alopecia totalis forårsaker plutselig og fullstendig skallethet. Hudleger kan forskrive medisiner for å undertrykke immunsystemet og stimulere hårvekst; disse vil imidlertid ikke hindre fremtidige hårløse flekker.

Kjemoterapi

Mange kjemoterapi medisiner føre til hårtap, noen innen et par uker etter det første kurset av behandling. Hår kan vises på et barns pute, eller komme ut når du børster håret hennes.

Emotional Impact

The American Academy of Dermatology slår fast at "de følelsesmessige aspektene ved å leve med hårtap kan være utfordrende." Foreldre bør gi trygghet til sine barn lider av hårtap.

Hvordan forhindre håravfall forårsaket av stress

Tro det eller ei, stress kan betale bompenger på mer enn tankene dine. Når en person er konstant stresset - over både store og små ting - kroppen begynner å reagere. Immunforsvaret svekkes og tretthet kan være overveldende. Og om ikke det var skummelt nok, er det mulig for håret å tynne og faller ut over hele hodebunnen. Follicle.com sier at plutselig håravfall utbruddet av stress er medisinsk referert til som telogen effluvium og er preget av hårsekkene som tidlig slutte å vokse eller gå inn i en "hvilefase" som kan vare opp til tre måneder. Det kan ta seks til 12 måneder å reversere håravfall forårsaket av stress, men det er mulig å løse problemet.

Hvordan forhindre håravfall forårsaket av stress

•  Vær rolig. Ifølge Dr. Michelle Pelle på CoolNurse.com, som jobber i Division of Dermatology ved University of California, en av de verre ting du kan gjøre når du mister håret er å understreke om det. Det vil bare forverre problemet. Så hvis du legger merke til overflødig hår på børsten din eller en stor klump i dusjen renne, holde ro og vite at det finnes måter å behandle stressrelatert håravfall.

Ta vare på kroppen din. Pass på at du får alle de vitaminer og mineraler du trenger, drikke mye vann, og mosjon ofte. Disse tingene er grunnlaget for en god, sunn kropp. Når kroppen din har alle de næringsstoffene den trenger det vil være mer sannsynlig å fungere skikkelig, og dermed lindre problemene med hårtap. Trening frigjør også endorfiner som kan forbedre humøret.

•  Finne ut hva som forårsaker du stress og arbeid for å minimere det stress. Hvis du nylig har hatt operasjon eller ble en mor, er det sannsynlig at de er årsakene. Hvis jobb eller familie livet tar en toll på ditt velvære, bestemme måter å redusere det stress. Mange ting kan føre til stress, fra alvorlige traumer til en nedadgående forhold.

Ta medisin foreskrevet av hudlege. Hvis du ikke har en hudlege, søke etter en som har erfaring med håravfall. Legen din vil utføre en rekke tester for å fastslå hva som kan være årsaken til hårtap, inkludert lave nivåer av jern, unormale hormonnivåer, eller skjoldbrusk funksjon. Når hudlege vet hva som skjer inne i kroppen din, vil de foreskrive medisin i henhold til din situasjon.

Hint

  • Det er vanlig å kaste rundt 100 hår hver dag. En overdreven beløp over som bør undersøkes nærmere.

Hva er årsakene til Rapid Vekttap & Håravfall?

Det en rekke faktorer som kan forårsake hurtig håravfall og hurtig vekttap. Mens det er sant at den gjennomsnittlige person mister ca 100 hår fra hodet daglig, hårtap vanligvis utvikler seg gradvis over tid. Når det skjer for fort og er ledsaget av raske endringer i vekt, kan dette være en indikasjon på en mer alvorlig problem og en lege bør konsulteres. Å finne årsaken, er det nyttig å se på eventuelle nye endringer i din helse, kosthold eller emosjonelle tilstand.

Sykdom og sykdom

Rapid håravfall og hurtig vekttap kan være indikatorer på visse sykdommer og sykdommer, eller kan være forårsaket av en sykdom. Hvis du nylig har lidd av en alvorlig influensa og har opplevd diaré og oppkast, så har du sannsynligvis lagt merke til at du har mistet en stor mengde vekt i en svært kort periode. På grunn av stress på kroppen din fra influensa og vekttap, kan du legge merke til håret ditt faller ut også. Hvis du ikke har følt syk, men har likevel lagt merke til raske hårtap eller vekttap, kan dette være en indikasjon på en mer alvorlig sykdom som kreft, diabetes eller lupus.

Vekttap forårsaket av influensa vil avta etter at viruset har gått sin gang i kroppen din, men holde seg hydrert ved å ta rikelig med væske. Hvis du har kreft, kan kjemoterapi behandlinger forårsake alopecia å utvikle seg raskt. Håret ditt vil vokse etter en sykdom har gått eller en behandling avsluttes.

Feil ernæring og krasje dietter

En annen årsak til plutselig vekttap kan være en krasj eller kjepphest kosthold og overdreven trening regimer. Hvis du nylig har endret livsstil, kan vekttap være like plutselig. Innstilling små mål og jobbe gradvis mot en ny livsstil vil føre til mindre stress på kroppen din. Å gjøre drastiske og plutselige endringer er ikke bra og konsultere en lege før du starter en ny diett og mosjon rutine anbefales.

Sammen med den plutselige vekttap fra det nye kostholdet og mosjon regime, kan du også oppleve plutselig håravfall. Med utilstrekkelig eller dårlig ernæring, kan du utvikle alopecia. Kilden til problemet kan tilskrives en utilstrekkelig mengde jern og protein i kosten.

Nye medisiner og Dosering Endringer

Hvis du nylig har lagt til en ny medisin eller har hatt en dosering endring med et medikament du allerede har tatt, så plutselig vekttap eller hårtap kan være bivirkninger. Legen din vil ønske å vite om eventuelle bivirkninger du opplever som det kan være en avgjørende faktor i hvorvidt eller ikke å fortsette en spesifikk behandling.

Noen medisiner tilskrives raske hårtap og vekttap inkluderer de som brukes i behandling av gikt, depresjon, høyt blodtrykk, leddgikt og hjerteproblemer. Typer medisiner som vil føre til disse problemene er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen, retinoider, betablokkere, kalsiumkanalblokkere og antidepressiva. Noen kvinner kan oppleve hårtap når du tar p-piller.

Stress og hormonelle endringer

Hormoner og stress kan påvirke oss på mange forskjellige måter. For kvinner kan raskt skifte i vekt og tap av hår tilskrives hormonendringer fra start eller stopp prevensjon, å bli gravid, å ha en baby eller gå gjennom overgangsalder. En overaktiv skjoldbruskkjertelen kan også tilskrives hurtig vekttap og hårtap.

Hva er årsakene til en rund flekk av Håravfall?

Hva er årsakene til en rund flekk av Håravfall?


Flekkvis hårtap (alopecia) kan være forårsaket av flere faktorer. I noen tilfeller kan håret vokse tilbake på egen hånd, og i andre tilfeller kan det hende du må bruke en aktuell løsning å aide i gjenvekst.

Hormonell

Hormonell ubalanse på grunn av forhold som graviditet, polycystisk ovariesyndrom, overgangsalder og diabetes kan føre til plutselig håravfall i en patch formasjon.

Sykdommer

Sykdommer og ekstrem stress kan føre til håravfall eller tynning kalles telogen effluvium. Denne formen for hårtap vanligvis klarner opp så snart anfall av sykdom eller stress er over.

Soppinfeksjoner

Soppinfeksjoner i hodebunnen kan føre til permanent hårtap. Denne infeksjonen kalles tinea capitis. Tinea capitis vises som runde, flekkvis håravfall med skalaer og sorte prikker.

Traction

Iført trange frisyrer som skjøte fletter eller cornrows kan få håret til å trekke for hardt fra hodebunnen. Denne typen trekkraft hårtap, hvis venstre ubehandlet, kan det føre til permanent hårtap.

Kjemiske brannsår

Ved hjelp av kjemiske relaxers og perms feil kan føre spesifisert alopesi med arrdannelse (arrdannelse hårtap). Det Håravfall skjemaer fra kjemikaliene blir igjen på hodebunnen for lenge.

Hvordan er Håravfall Normalt diagnostisert og behandlet?

Hvordan er Håravfall Normalt diagnostisert og behandlet?


Hårtap, eller alopecia, kan forekomme hos menn, kvinner og barn med årsaker som stammer fra sykdommer, medisiner, genetikk og livsstil valg. Mens hårtap ikke utgjør noen umiddelbar helserisiko, kan det påvirke selvtilliten til enkelte individer. Mens noen ikke er plaget av deres hårtap, kan noen pasienter søker hjelp fra ulike medisiner og behandlingstilbud som er tilgjengelig for øyeblikket.

Typer

Den vanligste typen alopecia er androgenetic alopecia eller mannlig mønster baldness.The hårtap ofte blir merkbar på kronen av hodet samt området rundt hårfestet. I sine senere stadier, kan androgenetic alopecia føre til permanent, delvis eller fullstendig skallethet.

En annen form for permanent alopecia er cicatricial, eller arrdannelse alopecia, som kan oppstå som følge av hodebunnen betennelse som kan skade og arr hårsekkene, hindrer nye hår vokse. Arrdannelse alopecia er vanligvis sett hos pasienter med lupus erythematosus eller lichen planus.

Midlertidige former for alopecia inkluderer alopecia areata og traction alopecia. De med alopecia areata kan oppleve plutselig håravfall som begynner med sirkulære bare flekker på hodet så vel som andre deler av kroppen. Traction alopecia kan oppstå som et resultat av pasientens hår styling valg som iført trange cornrows, hår valser, fletter eller musefletter. Hvis venstre ubehandlet, kan traction alopecia arr i hodebunnen, permanent skade håret og sine røtter.

Telogen effuvium er en annen form for midlertidig alopecia som oppstår når en pasient opplever plutselige fysiske eller emosjonelle traumer. Den normale hår syklus vekst kan bli forstyrret og bli tidlig i dvale om traumer, forårsaker pasientens sunt voksende hår for å falle ut av sine røtter. Mayo Clinic sier at hårsekkene etter hvert komme seg og vokse nytt hår innen en måned.

Diagnose

Diagnostiske tester er ofte utført i forbindelse med en grundig fysisk undersøkelse og medisinsk historie. Legen kan foreslå diagnostiske eksamener for å utelukke eventuelle andre medisinske tilstander som kan ha forårsaket pasientens hårtap, for eksempel diabetes, lupus og skjoldbrusk sykdom.

For å fastslå en pasients hår-Shedding prosessen, legen kan utføre en pull test ved å trekke ut flere hårstrå for å se hvor mange som kan trekkes. Den trekker test tillater legen for å utelukke telogen effluvium.

Hudprøver fra hodebunnen eller fra flere plukket hår kan også sendes til et laboratorium for å teste det for mulige infeksjoner som er ansvarlig for hårtap.

I tilfelle av en vanskelig diagnose slik som alopecia areata eller arrdannelse alopesi, kan et slag biopsi være nødvendig. Med bruk av en sirkulær verktøyet, legen fjerner en liten del av hodebunnen er dypere laget for å teste prøven.

Årsaker til Håravfall

Hårtap kan være forårsaket av reseptbelagte medisiner som anti-depressiva og legemidler som brukes til behandling av gikt, leddgikt og høyt blodtrykk. Medisinske behandlinger som kjemoterapi eller strålebehandling kan også føre til at pasienter opplever håravfall.

Hormonelle endringer og ubalanser som er relatert til svangerskap, fødsel, menopause samt overflødig testosteronnivå er også mulige gjerningsmannen for alopecia. Hårtap kan også være forårsaket av ernæringsmessige mangler, hodebunnen infeksjoner og over styling av håret.

Forebygging og ikke-kirurgiske behandlinger

Alopecia kan forebygges ved å spise en balansert diett, og skånsom håndtering av hår ved å unngå trange frisyrer og overflødig blåse tørking. Reseptfrie behandlinger som Rogaine eller Minoxidil kan bidra til å oppmuntre nye håret til å vokse samtidig minimere hårtap.

Muntlig reseptbelagte medisiner som Proprecia eller Finasteride kan tas som en behandling for skallethet hos menn. Mayo Clinic sier at hvis tatt konsekvent, kan narkotika bremse hårtap. Andre reseptbelagte medisiner inkluderer Dritho-skalp og Anthralin. Når den brukes lokalt, kan det stimulere ny hårvekst for pasienter med alopecia areata.

Medisinske behandlinger for hårtap inkluderer månedlig kortikosteroid injeksjoner i hodebunnen, kombinert med kortikosteroid medisiner for å behandle betydelig hårtap som er assosiert med alopecia areata.

Kirurgiske behandlinger

Mange pasienter ty til kirurgi når andre metoder ikke har klart å produsere resultater. En vanlig kirurgisk behandling for androgenetic alopecia inkluderer hårtransplantasjon kirurgi. Skin grafts tas fra baksiden eller i sidene av pasientens hodebunn og transplantert til de balding seksjoner på hodebunnen.

Hår transplantasjonskirurgi kan kombineres med hodebunnen reduksjonskirurgi for å skape en naturlig utseende av hårfestet for pasienter med alvorlig håravfall. Under hodebunnen reduksjon kirurgi, blir skallet parti av hodebunnen fjernet, og de deler av hodebunnen med hårvekst er strukket oppover over fjernede område.

Årsaker et plutselig tap av en stor masse av Hair

Årsaker et plutselig tap av en stor masse av Hair


Hårtap er en del av en naturlig syklus kroppen din går gjennom å erstatte hår på hodebunnen din. Ikke alle hårsekker vokse på samme tid, men har sykluser av vekst og hvile perioder hvor håret vil falle ut. Etter hvileperioden vil hårsekken produsere nye hår. Daglig håravfall er helt naturlig, men plutselig overdreven hårtap som må granskes. Når det oppdages noe plutselig håravfall, se en lege umiddelbart. Hvis underliggende årsaker er fanget og behandles i tide, kan hårtap være styrt av endringer i livsstil eller medisiner.

Medisinering

Et stort antall medisiner som cellegift, blodfortynnende og p-piller kan føre til plutselig håravfall. Disse medikamentene kan avbryte hårets vekstprosessen. Denne plutselige Shedding av hår er midlertidig og reversibel hvis du slutter med medisinen.

Immune lidelser

Alopecia areata, en immunsykdom, kan føre til plutselig håravfall. Det er ikke vitenskapelig forklaring for sykdommen, men i de fleste tilfeller håret vil vokse tilbake av seg selv. Alocepia areata er noen ganger behandles med kortison injeksjoner for å stimulere hårsekkene til å forårsake gjenvekst. Injeksjoner gjentas månedlig, og resultatene er ikke garantert.

Thyroid Disease

Aktiv eller under aktiv skjoldbruskkjertelen kan føre til plutselig håravfall. Thyroid sykdommen kaster kroppens stoffskifte hastigheten ut av balanse, forårsaker store systemfunksjoner til å bli svak. Hvis håret vekst syklus er berørt, kan håravfall oppstå. Enkle blodprøver vil oppdage denne lidelsen og medisiner blir foreskrevet for å behandle symptomene.

Hormonelle Hårtap

Gravide kvinner kan oppleve hårtap etter fødsel på grunn av tap av hormoner. Så snart hormonelle nivåer stige tilbake til det normale, vil håret slutte å falle ut.

Et overskudd av androgener i systemet kan også føre til hårtap. Noen mennesker genetisk har en høy mengde av androgener i kroppen, noe som fører til skallethet. Andre forhold, som for eksempel svulster på binyrene og eggstokkene kan også forårsake overflødig androgen produksjon, som fører til plutselig håravfall.

Mekanisk Håravfall

Plutselig håravfall kan oppstå når du er iført håret i boller, hestehale eller fletter som er for stramme. Røttene blir svekket, noe som fører til permanent skade på håret systemet. Seg håret for stramt, kan også føre til at håret til å vokse i en annen retning enn sin naturlige vekst struktur.

Stress

Alvorlig psykisk stress kan føre til plutselig håravfall. Stress fører til et avbrudd i ditt naturlige hår vekst syklus. Traumer, større kirurgi, alvorlig kronisk sykdom og alvorlig stress kan føre til et stort antall hårsekker å gå inn i en tilstand av hvile samtidig, noe som resulterer i plutselig håravfall. Denne fasen kan vare i seks til tolv uker, og rammer kvinner oftere enn menn.

Underernæring

Når kroppen ikke får nok næring til å fungere normalt, kan plutselig håravfall oppstå. Underernæring kan skyldes ekstrem slanking eller problemer med kroppens fordøyelsesprosesser. B-vitaminer og sink er svært viktig for håret helse. Noen få endringer i livsstil vil gjenopprette håret ditt.

Ernæring for å forhindre håravfall

Plutselig håravfall kan være en skremmende og frustrerende opplevelse. Selv om det er mange faktorer som kan være involvert i en gradvis eller plutselig tap av hår, kan dårlig ernæring også være en gjerningsmann. Andre faktorer er sykdom, arvelighet, hormoner, aldring, dårlig immunsystem funksjon, skjoldbrusk sykdom, stress og diabetes. Undersøke og justere dine diettbehov for å sikre at du forsyne kroppen med optimal ernæring for å støtte sunt hår produksjon er gunstig mot å hjelpe bekjempe håravfall.

Ernæringsmessige mangler

Ernæringsmessige mangler kan bidra til håravfall, inkludert dietter utilstrekkelig i folsyre; vitaminer B3, B5 og B6; biotin; sink; magnesium og inositol. Mange mennesker med langvarige kosttilskudd utilstrekkelighet på grunn av sykdom, stress eller dårlige matvaner kan bli kronisk mangelfull i vitaminer og mineraler. Testing gjort på forsøksdyr har vist rotter fôret med en diett mangelfull i magnesium lidd hårtap, og de matet kostholdet inneholder lite inositol og biotin ble hårløs helt. Ofte er disse typer av ernæringsmessige mangler er reversibel når den riktige tilførsel av vitaminer og mineraler blir returnert til dietten.

Ubalanser

Vitamin eller mineral ubalanser kan også spille en viktig rolle i hårtap, som kan skje med vitamin A. Høye doser av vitamin A (100 000 IE eller mer daglig) over lange strekninger av gangen har vært kjent for å utløse hårtap.

Hormonelle ubalanser også bidra til håret tynning eller tap. Hos kvinner, kan dette være på grunn av en skjoldbrusk hormon mangel, østrogenmangel, progesteron mangel eller en kortison mangel. Hos menn er håravfall ofte tilskrives dihydrotestosteron (DHT), et derivat av testosteron, som fører til hårsekkene til regress og dø. Stress er også en medvirkende faktor, og kan føre til at binyrene blir overaktivt. Når dette skjer, frembringer den mannlige organ ekstra testosteron og adrenalin, som i sin tur kan fremme ytterligere håravfall.

Sunt kosthold

Streng oppmerksomhet bør vies til dietten; sunn mat rik på kalsium, jern og silika vil bidra til å redusere sjansen for hårtap. Sjø grønnsaker, som for eksempel tang og dulse, og andre bladgrønnsaker er gode mineralkilder. Protein er nødvendig for sunt hår produksjon, så sørg for å konsumere nok magert kjøtt, fisk og kylling. De på vegetarisk kosthold bør være sikker på at de spiser mat med høyt protein som bønner, nøtter, soya melk og havre. Andre rik mat kilder for hårvekst er olivenolje, ølgjær, poteter, bønnespirer, avokado, grønn og rød paprika og agurk. Unngå bearbeidet og sukkerholdig mat og drikke, fet mat, salt og melkeprodukter.

Hva er behandlingen for Sudden Håravfall?

Hva er behandlingen for Sudden Håravfall?


Du er i dusjen, vaske håret ditt, når du merker en stor klump av hår går ned i avløpet. Plutselig håravfall er skummelt. Det er generelt en levedyktig forklaring på hvorfor dette skjer med deg, og ofte en behandling for din tilstand.

Kvinner

Kvinner opplever plutselig håravfall oftere enn menn. Det er ofte et resultat av en hormonell ubalanse. Under svangerskapet, når hormonene er høy, er du sannsynligvis til å ha full, skinnende hår. Omtrent tre måneder etter at du føder og dine hormoner komme tilbake til det normale, men du kan merke hårtap, og det kan være betydelig. Dette er fordi du er Shedding håret som du ikke kaste i ni måneder. Denne typen hårtap løser seg som regel på egen hånd.

Faktorer

Dårlig ernæring, stress og overgangsalder også står for plutselig håravfall. Hvis du ikke spiser riktig, ikke kroppen din ikke får de vitaminer og mineraler den trenger for å vokse og ta vare på håret. Hvis du er i overgangsalderen, østrogen og progesteron raser nedover og testosteron øker, noe som resulterer i mannlig mønster Hårtap. Håret ditt kan også bli mye tynnere. Hvis du tror din diett som forårsaker hårtap, begynne å spise bedre.

Hvis du lider av en spiseforstyrrelse, oddsen er at håret ditt kommer til å være tynn, sprø, mangler fuktighet og falle ut. Innarbeide mer rødt kjøtt i kostholdet ditt. Den inneholder protein, hvorfra håret er fremstilt, så vel som jern, sink og B-vitaminer. Egg, cottage cheese og laks inneholder også protein, samt B-vitaminer.

Flere Betraktninger

Når hormoner er avtagende, spise mer plantebasert østrogener som lin, soya yoghurt, tofu og soya nøtter. Planteøstrogen bidra til å forhindre håravfall samt andre hormonrelaterte spørsmål. Noen velger å drikke te som rødkløver eller klaseormedrue, som også inneholder fytoøstrogener.

Medisin

Noen medisiner føre til hårtap, inkludert antikoagulantia, hjerte medisiner, overdreven vitamin A, antidepressiva, p-piller og gikt medisin. Hvis du tar noen av disse legemidlene og opplever håravfall, diskutere dette med legen din og se om det er et annet alternativ.

Fungus

Soppinfeksjoner noen ganger føre til plutselig håravfall. Sjekk hodebunnen eller har noen andre gjøre det for deg. Hvis du finner ut at det er tegn på en infeksjon, kontakt legen din ASAP. En soppinfeksjon er mulig å behandle.

Sykdom

Håravfall er også en indikator på underliggende sykdommer slik som diabetes eller lupus. Faktisk er det en av de tidligste tegnene på disse forholdene, så ta notat.

Alopecia areata

Alopecia areata er den medisinske termen for skallethet. Når denne tilstanden er til stede, er årsaker til hårtap. Alopecia areata er en auto immun sykdom som rammer hårsekkene og fører til at håret til å falle ut, ofte i klumper på størrelse med en fjerdedel. Noen ganger håret faller ut i bare noen få steder; andre ganger alt på håret ditt faller ut. Behandling for dette inkluderer anti-inflammatoriske legemidler som kortikosteroider, som injiseres inn i hodebunnen, eller administrert oralt eller topikalt. Minoxidil, også kjent som Rogaine, er et stoff som brukes til behandling av skallethet.

Årsaken til hårtap

Hvert hårstrå på hodet ditt går gjennom en vekstperiode på to til 10 år, og deretter en hvile stadium av to til tre måneder før den er utgytt. Folk vanligvis kaster 50 til 100 hår hver dag, en liten brøkdel av de om lag 100 000 hår i hodebunnen sin. Men, unektelig, for mange mennesker, håravfall kan akselerere og føre til delvis eller total skallethet. Det er flere vanlige årsaker til hårtap, hvorav de fleste er midlertidig med riktig behandling.

Arvelighet

Mest håravfall er et resultat av genetikk. På en periode i livet som strekker seg fra slutten av tenårene til slutten av middelalderen, vekstperioden av hår forkorter, og hvert hårstrå blir tynnere og faller ut lettere. Denne prosessen, som kalles androgenetic alopecia, er mer kjent som mannlig-mønster skallethet om det forekommer hos kvinner også. Flere aktuelle programmer er tilgjengelig som kan forsinke prosessen. Som navnet antyder imidlertid androgen alopeci er bare delvis forårsaket av arvelighet; det er også en sterk korrelasjon til endringer i hormonnivåene.

Testosteron

Androgene alopesi er assosiert med lavere totalt testosteronnivåer og høyere nivåer av androgener, for eksempel dihydrotestosteron (DHT). Det er antatt at overflødig DHT kan påvirke hårsekkene, hindrer hårvekst. Enzymet 5-alfa-reduktase konverterer testosteron til DHT, og medikamenter som forstyrrer dette enzymet brukes til å behandle mannlig mønster skallethet. En annen naturlig molekyl, kalt SHBG, er viktig for å hindre prosessen med konvertering av testosteron til DHT. SHBG brytes ned i nærvær av insulin, men og høye insulin nivåer er også korrelert med visse uttrykk for mannlig-mønsteret skallethet.

Thyroid

Skjoldbruskkjertelen, som ligger i halsen nær halsen, skiller ut et hormon som kalles thyroxin, som regulerer kroppens stoffskifte. Både hypo og hypertyreose forårsake metabolske forstyrrelser som kan føre til hårtap. Hypotyreoidisme, som ikke er en uvanlig årsak til lav metabolisme hos kvinner, kan føre til androgen alopesi, fordi det fremmer omdannelsen av testosteron til DHT. Dersom langvarig, er den resulterende effekten mønster skallethet hos både menn og kvinner.

Immune Disorder

En annen form for hårtap er alopecia areata. Dens årsaker er ukjent, men det er klassifisert som en autoimmun lidelse. Det er antatt at kroppen lager antistoffer til håret, som angriper hårsekkene og hindrer hårvekst. Denne typen hårtap er vanligvis forbigående, men kan gjenta seg flere ganger i løpet av en persons liv. Den er karakterisert ved tapet av små mynt-størrelse plastre samtidig, og til å avsløre røde eller oljeaktige flekker i hodebunnen. Det er antatt å være en genetisk predisposisjon for alopecia areata, og at denne type hårtap kan utløses ved faktorer i omgivelsene.

Stress

Telogen effluvium er navnet for hårtap som oppstår på grunn av stress. En alvorlig fysisk eller følelsesmessig sjokk kan tidlig avslutte vekstfasen av et stort antall hår. Etter 2-3 måneder hvileperiode, disse hårene faller ut, noe som resulterer i en betydelig og plutselig håravfall. Forutsatt tilstanden som i utgangspunktet forårsaket stress er løst, håravfall forårsaket av stress er vanligvis forbigående.

Andre grunner

Det er flere andre vanlige årsaker til håravfall. Utilstrekkelig nivå av essensielle proteiner og jern i kosten kan føre til hårtap. Visse medisiner og medisinske behandlinger, spesielt strålebehandling, kan resultere i tap av hår. Hudinfeksjoner som ringorm, en soppinfeksjon, kan føre til lokaliserte hårtap. Alvorlige eller overta behandlingen av håret med kjemiske fargestoffer, blekemidler, og rettetang kan føre til hårtap også. Alle disse årsakene er vanligvis forbigående, med hår etterveksten når årsaken faktor er fjernet.

Alternativ til Propecia

Alternativ til Propecia


Propecia er et helt navn resept formulering av drub finasterid, som brukes til å behandle mannlig mønster skallethet. Denne gang per dag medisiner, tatt i pilleform, har vist positive resultater i å redusere frekvensen av hårtap hos menn, og i noen tilfeller regrowing hår. Effekten av Propecia kan ta flere måneder å bli tydelig. Bivirkninger, slik som redusert libido, har forårsaket noen menn som lider av mannlig mønster skallethet å se etter alternativer.

Konsultasjon

Rådfør deg med lege hvis du merker en plutselig tap av hår eller hvis håret begynner å komme ut i patcher. Plutselig håravfall kan være en indikasjon på en mer alvorlig underliggende medisinsk tilstand. Dersom det fastslås at hårtap skyldes androgenetic alopecia eller mannlig mønster skallethet, vil din lege kunne drøfte aktuelle behandlinger. Skallethet øyeblikket ikke kan kureres, men det finnes behandlinger som kan bremse hårtap og noen som har vist seg å regrow hår hos noen pasienter.

Medisinsk Alternatives

Påvist medisinske alternativer til muntlig medisiner som Propecia inkluderer aktuelle medisiner som Rogaine eller Anthralin, injeksjoner av kortikosteroider, kirurgisk hårtransplantasjon eller bruk av kosmetiske applikasjoner som en parykk eller hår stykke.

Anekdotiske Alternatives

Det er anekdotiske bevis som tyder på visse urte kosttilskudd kan handle for å blokkere DHT (dihydrotestosteron, androgene hormonet ansvarlig delvis for mannlig mønster skallethet), mye på samme måte som Propecia, men uten uønskede bivirkninger. Saw Palmetto, pygeum, brennesle, gresskar frø olje og grønn te er alle antas å gi fordeler i behandling av mannlig mønster skallethet. Men før du begynner på diett for mat kosttilskudd, anbefales det at du snakker med legen din.

Avacor bivirkninger

Avacor er et hår-tap produkt som er produsert av global visjon Products. Den inneholder en aktuell løsning, en DHT blocker og en skalp-avgifte sjampo for å fremme den naturlige veksten av hår.

Moderate bivirkninger

Noen av de moderate bivirkninger av Avacor inkludere overdreven hårvekst, endringer i kroppshår, vektøkning, kvalme og oppkast.

Alvorlige bivirkninger

Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen av følgende bivirkninger mens du bruker Avacor: elveblest, utslett, kløe, pustevansker, hevelser i ansiktet, synsforstyrrelser, hørsels endringer, overdreven vektøkning, økt hjertefrekvens, svimmelhet, besvimelse, bankende hjerteslag eller smerter i brystet, arm eller skulder.

Betraktninger

Snakk med legen din før du begynner Avacor. Du kan ha en alvorlig, underliggende helsetilstand som forårsaker hårtap.

Advarsel

Kvinner, barn og babyer bør ikke bruke Avacor. Frontal skallethet og viker hairlines vil ikke bedre med bruk av Avacor. Ikke bruk denne medisinen hvis du ikke har en familiehistorie med håravfall, eller hvis du har uforklarlige eller plutselig håravfall, en irritert eller infisert hodebunnen eller hvis du bruker et annet medikament på hodebunnen din.

Controversy

FDA har implementert et nytt legemiddel søknadsprosessen i over-the-counter hår-vekst produkter. Avacor har ikke fått FDA-godkjenning ennå, fordi det ikke har blitt godkjent i henhold til den nye prosessen.

Den beste måten å bekjempe Hårtap

Ifølge Time Magazine, håravfall rammer mer enn 50 millioner amerikanere. Hvis du er en av de millioner som lider av hårtap, kan du lurer på om det er noe du kan gjøre for å bekjempe tapet av ditt naturlige hår. Mens det meste arvelig, kan håravfall bekjempes ved å følge noen retningslinjer.

Årsaker til Håravfall

Noen håravfall er uunngåelig. De fleste kaster 50 til 100 hår på en vanlig dag. Med gjennomsnittlig person som har 100.000 hår på hodet, er dette beløpet trolig ikke lagt merke til. Imidlertid, når som frekvensen øker, skallethet kan forekomme. Hårtap er utbredt i flere hudsykdommer som lupus. Det kan også forekomme i autoimmune sykdommer inkludert skjoldbrusksykdom. Kjemoterapi behandling vil også føre til hårtap, men håret vanligvis vokser tilbake når behandlingen stanses.

Andre årsaker til hårtap kan omfatte: utilstrekkelig protein og dårlig næring - kjepphest dietter, krasje dietter og visse spiseforstyrrelser kan føre til dårlig ernæring; hormonelle endringer og ubalanser - dette kunne bidratt til graviditet, overgangsalder eller en feilfungerende skjoldbruskkjertel; kjemikalier som brukes i ferd med å dø, bleking, missfarging eller utretting - dreven børsting og over-styling kan også forårsake skade som fører til håravfall.

Beste måtene å bekjempe Hårtap

Den første linjen i forsvaret i håravfall er å snakke med legen din. Plutselig håravfall kan være et resultat av en underliggende medisinsk tilstand som kunne kreve medisinsk behandling.

Det finnes ingen kur for skallethet. Men det betyr ikke at du må akseptere å miste håret. Sørg for at du spiser en nutritiously balansert kosthold, unngå stramme frisyrer og tvangsmessig vridning, trekking eller gni håret. La håret tørke naturlig kontra å bruke en hårføner.

Over-the-counter medisiner som Rogaine fremme ny hårvekst og hindre ytterligere håravfall hos noen mennesker. Imidlertid må medisinen brukes kontinuerlig som de positive effektene opphøre når du slutter å bruke den.

Hvis metodene ovenfor ikke hjelper, det er medisinske alternativer tilgjengelig. Reseptbelagte legemidler som Propecia kan noen ganger stoppe og med reversere hårtap hos unge menn. Dessverre, dette er ikke et alternativ for kvinner.

De som ikke kan bli hjulpet av noen annen metode, og ikke ønsker å leve med skallethet kan velge transplantasjon kirurgi. Transplantasjonskirurgi har kommet langt i det siste tiåret. Selv om denne metoden er dyrt - vanligvis koster mer enn $ 1200 i utgangspunktet, og om $ 675 årlig for å opprettholde - det er en svært effektiv metode for å bekjempe sta hårtap.

Hva er årsakene til betydelige hår tap?

Hårtap kan påvirke både menn og kvinner. Mens noen former av hårtap er gradvis, andre former er hurtig og forårsaker betydelige mengder av hår for å gå tapt i løpet av kort tid. Den medisinske termen for hårtap er alopecia.

Arrdannelse alopecia

Arrdannelse alopecia oppstår når hårsekkene blir betente. Den betente hårsekker føre til at håret til å falle ut raskt, og nytt hår er forhindret fra å vokse. Arrdannelse alopecia er brakt videre av tilstander som lupus.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom, og dens nøyaktige årsak er ukjent. Denne tilstanden forårsaker betydelig hårtap, men i patcher. Hår vanligvis vokser tilbake etter en episode med alopecia areata, men tilstanden kan oppstår på nytt hos pasienter.

Telogen effluvium

Telogen effluvium er en tilstand som forårsaker rask og betydelig tap av hår, men tapet er midlertidig. Håndfuller av hår kan falle ut fra bare sjamponering eller gre. Denne tilstanden oppstår som regel etter en fysisk eller psykisk sjokk, som for eksempel en død i familien eller plutselig vekttap, noe som forårsaker at håret til for tidlig å gå inn i en hviletilstand. Telogen effluvium kan også være forårsaket av ernæringsmessige mangler, høy feber eller kirurgi.

Sykdom og medisinske behandlinger

Sykdommer som lupus og diabetes kan forårsake betydelig tap av hår. Kjemoterapi, som brukes til å behandle kreft, kan få håret til å falle ut raskt.

Hormonelle endringer

Hormonelle endringer forårsaket av graviditet, avviklet prevensjon, overgangsalder eller skjoldbruskkjertelen kan forårsake betydelig og plutselig håravfall.

Viktig informasjon om Rogaine for menn

Viktig informasjon om Rogaine for menn


Rogaine er en 5 prosent minoksidil topisk løsning som brukes for å behandle mannlig skallethet. Det har blitt godkjent som et hår tap behandling av Federal Drug Administration.

Søknad

Rogaine kommer i skum og flytende form. Det er vanligvis brukt to ganger om dagen, en milliliter om morgenen og på samme om natten. Ditt hår og hodebunn må være tørr.

Suksess Rate

Etterveksten kan ta så lenge som fire måneder til å begynne for noen menn og 15 prosent av mennene ikke vil oppleve gjenvekst. De som ikke ser resultater etter fire måneder bør vurdere andre metoder.

Bruk

Rogaine er ment kun for menn opplever mannlig mønster baldness, som betyr hårtap på kronen av hodet.

Retningslinjer

Rogaine er ikke et middel for en vikene eller frontal skallet. Det også bør ikke brukes hvis du ikke har en familiehistorie med håravfall, er under 18 år, har spredt eller plutselig håravfall, eller bruke noen andre skalp medisiner.

Advarsler

Rogaine kan være farlig hvis det brukes på en skalp som er irritert, solbrent eller infisert. Det også bør ikke brukes på noen annen del av kroppen din. Se en lege hvis du har en allergisk reaksjon, brystsmerter, en endring i hjerterytme, svimmelhet, ørhet eller besvimelse.

Hair Gjengroing Etter skalp Ringorm

Hair Gjengroing Etter skalp Ringorm


Hodebunnen ringorm er vanlig blant barn, men kan påvirke folk i alle aldre. Ett av symptomene på tilstanden er håravfall, noe som kan føre til stor nød og ulykke i de som lider av tilstanden. Heldigvis er hårtap på grunn av sykdom vanligvis bare midlertidig.

Hodebunnen Ringorm

Hodebunnen ringorm, eller tinea capitis, er en soppinfeksjon i hodebunnen som kan forårsake kløe, sår som kan være rød og fylt med puss, og plutselig håravfall. Hårtap oppstår fordi sjakter av håret enten bryte av, vanligvis på grunn av riper, eller faller ut på grunn av sopp.

Årsaker

Hodebunnen ringorm sopp trives i fuktige, varme steder, noe som gjør de med mindre hodebunnen skader, konsekvent våte hoder og dårlig hygiene spesielt sårbare. Imidlertid, kan soppen også spres ved hjelp av forurensede artikler, for eksempel kammer. Dyr kan også spre sopp, spesielt katter.

Behandling

Hodebunnen ringorm er behandlet med anti-sopp medisiner som griseofulvin, terbinafin og itrakonazol som er tatt muntlig. Disse medikamentene bekjempe sopp mens medisinert sjampo brukes for å hindre at soppen sprer seg.

Håravfall

Håravfall forårsaket av hodebunnen ringorm er vanligvis forbigående. Dette betyr at når årsaken til hårtap er borte, i dette tilfelle soppen, deretter håret bør begynne sin vekstsyklus på nytt, noe som betyr at håret tapt under infeksjon bør til slutt komme tilbake av seg selv, selv om shedding grunn av infeksjonen kan fortsette i seks til åtte måneder som den bremser.

Betraktninger

Hodebunnen ringorm kan være en vedvarende sopp, noe som betyr at selv om symptomene har gått soppen kan være under oppseiling igjen. Hvis du finner ut at mengden av hår Shedding som følge av infeksjonen ikke har gått ned en eller to måneder etter at soppen er blitt behandlet, kan du være å starte et tilbakefall og bør konsultere legen din. Hodebunnen ringorm lesjoner kan også føre til arrdannelse. Hvis dette skjer kan det gjøre Etterveksten vanskelig. Konsultere legen din om alternativer for arr fjerning og stimulering av hårvekst.