Digidexo.com

korsett korsrygg

Fysioterapi for Korsrygg stenose

Fysioterapi er ofte foreskrevet for dem som lider av korsrygg Stenose. Målet er å styrke og forbedre vev, muskler og ledd styrke til å redusere smerte og behandle tilstanden. Pasienter som bruker fysioterapi både med og uten kirurgi viser ofte betydelig forbedring, og dermed gjør det verdt å diskutere fysioterapi alternativer med legen din.

Hva er Lumbar Stenose?

Spinalstenose oppstår når spinalkanalen kjører nedover ryggraden din har blitt smalere, legger press på ryggmargen og omkringliggende nerver. Korsrygg stenose er innsnevring av ryggmargen i korsryggen eller nedre del av ryggen, region. Det er generelt en svært smertefull tilstand, preget av smerter, nummenhet, kramper og svakhet i bena. Det kan skade mer å stå eller gå for en lang periode. Noen ganger viser imidlertid Spinalstenose ingen symptomer og går ubemerket.

Tilstanden forekommer hyppigere hos personer over 50 år. Noen ganger kan det utvikle seg i en yngre person, men denne personen er vanligvis født med en smalere spinalkanalen.

Innsnevring av spinalkanalen er vanligvis et resultat av en gradvis degenereres ryggraden. Som benene svekke, den mellomvirvelskiver også miste sin fluid, og begynner å trykke inn i kanalen fra alle vekten plassert på dem av resten av kroppen. Ledd og sener vil også forstørre å gjøre opp for dette svekket tilstand, som legger ytterligere press på spinalkanalen. Disse strukturelle endringene ofte føre til ganske mye smerter i denne regionen.

Høres mye ut som leddgikt? Korsrygg stenose stammer ofte fra leddgikt, noe som igjen kan skyldes en rekke ulike forhold. Årsaken til spinal stenose i de fleste individer er ofte ganske kompleks.

Hvordan Fysioterapi kan hjelpe

Mesteparten av tiden, er Korsrygg stenose kan behandles uten kirurgi, og kirurgi er ofte anbefales bare for pasienter som ikke synes å være å reagere på fysioterapi. Selv da, kan fysioterapi være forfulgt etter operasjonen, vanligvis med gode resultater. Legen din vil sannsynligvis foreskrive en bestemt type trening avhengig av ditt tilfelle. Generelt er det imidlertid er hensikten med fysisk terapi er å gjøre tre ting: løsne og slappe av vev for å redusere trykket på ryggraden, hjelpemiddel i fleksibilitet og øke styrken av ryggen eller buken. Disse tre måter vil redusere symptomene og bidra til å gjøre tilstanden mer utholdelig til den er korrigert.

Fysioterapi kan ta mange former. Det kan være gange, stretching og fleksjon øvelser. Det kan også være massasje for å redusere stress i muskler og omkringliggende vev. Cardiovascular øvelser er også svært nyttig som de vil bygge utholdenhet samt forbedre generell blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til betennelse på ryggsøylen.

Noen ganger kan fysioterapeuter anbefaler viss medisinsk utstyr for å hjelpe deg å utføre visse oppgaver. Du kan bære en ryggvarmer eller korsett under trening for å bidra til å gi støtte. Dette skjer ofte hvis magemusklene er svake. Din terapeut vil være i stand til å anbefale og veilede bruk av nødvendig utstyr.

Lengden at fysioterapi varer er helt avhengig av ditt tilfelle. Noen pasienter kan få den for så lite som fire til seks uker, mens andre kan gjennomgå behandling i månedsvis.

Korsrygg radiculopathy & Leg Pain

Korsrygg radiculopathy er den tilstand der en nedre rygg plate herniated og smerten føles i beinet. Dette er svært vanlig når en person har lidd en ryggskade. En herniated plate - også kalt en klemt nerve eller en skiveprolaps - ofte fører til mer smerter i beinet området enn baksiden. Begrepet radiculopathy midler referert smerte.

Funksjon

En lumbar plate kan få brokk i en bilulykke, en idrettsskade, i et fall eller gjennom aldringsprosessen. Når platen blir herniated, kan materialet i plate legge press på ryggmargen, og at trykket kan føre til smerter i beinet.

Effekter

Smerten som stråler nedover beinet kan være en kjedelig, bankende smerte eller det kan være en skarp sviende smerte. Den kan forsvinne til tider og så komme tilbake med full kraft. Smerten kan være så intens at pasienten ikke vil være i stand til å gå for mer enn et skritt eller to uten å sitte ned.

Diagnose

Når du forteller legen din at du føler smerter nedover beinet, og du ble ikke skadet i den posisjonen, vil han mest sannsynlig sende deg til en MR fordi uforklarlige smerter er nesten alltid et resultat av en ryggskade. En herniated plate vil gi et klart bilde til en orthopedist eller en nevrolog og som vil tillate legen å stille diagnosen.

Behandling

I de fleste tilfeller vil fysioterapi og trening ikke gi mye lettelse i den innledende fasen. I stedet kan legen ønsker å ta en epidural steroid injeksjon i området av herniated plate. I om lag 50 prosent av tilfellene, vil epidural steroid injeksjon gi lindring. Dette lettelse kan vare 4 uker til 6 måneder. Imidlertid kan injeksjonen ikke hjelpe de øvrige 50 prosent av tilfellene. Kirurgi for å reparere prolaps kan være nødvendig.

Fysioterapi og Trening

Etter operasjonen - som ofte utføres på poliklinisk basis - pasienten vil være klar for fysioterapi og styrke bygningen øvelser. Smerten vil enten redusere eller forsvinne etter kirurgi og tøyningsøvelser og terapi vil bidra til å bygge opp svekket område og redusere sjansen for ytterligere skade og smerte.

Hvordan kan et Korsrygg Fusion Endre tilbake?

Reduserer Lumbar flexion

En lumbar smelting, som er en fremgangsmåte utviklet for å smelte sammen en rekke av lumbar vertebrae, resulterer i redusert fleksjon og mobiliteten av den lumbale ryggraden. Normal bøyning av ryggraden, inklusive den for den lumbale del av ryggraden, tillates av fleksibiliteten til ryggvirvlene på hver side av en rygg disk. Når en lumbal fusjon er utført, er små pinner og / eller skruer brukes til å skape et solid, immobile benete enhet mellom de delene av lumbalcolumna blir smeltet. Pinnene og / eller skruer som brukes til sikring lumbalcolumna hindre normal bevegelse av de områdene som blir smeltet. Dette resulterer i redusert lumbal fleksjon, særlig lateral fleksjon.

Bidrar til å stabil Spinal Disks

Når en lumbal-fusjons er utført, blir de spinale mellomvirvelskiver mellom de sammensmeltede deler av ryggraden stabilisert, noe som vanligvis reduserer smerte og nummenhet forbundet med svulmende og / eller herniated disker. I en normal lumbalcolumna, ryggsøylen opplever betydelig vridning og komprimering som ryggraden bøyer, noe som kan forverre og / eller forverre smerter og nummenhet i forbindelse med skadde eller syke lumbale disker. Ved å hindre normal lumbar rygg fleksjon, hjelper en lumbal fusjon å stabilisere og støtte opp lende disker, noe som ofte resulterer i redusert smerte og bedret funksjon i personens berørt med sykelig lumbar rygg disker.

Øker Korsrygg Stabilitet

Når lumbalcolumna er smeltet, selv om en god del av lumbar fleksibilitet er tapt, i hvert fall i et flertall av tilfellene, den generelle stabiliteten av lumbalcolumna økes. Korsrygg delen av ryggsøylen er en av de minst stabile og dermed de fleste skadeutsatte områder i ryggraden. Det er vanlig for hyppig og / eller brå vridning og / eller vridning bevegelser for å forårsake skade på lumbar rygg disker. En lumbar fusion bidrar til å redusere sjansene for skader på lumbar rygg området ved å øke sin samlede stabilitet på bekostning av en beskjeden reduksjon i fleksibilitet. Og for alvorlig skadede lumbar rygg disker, dette bidrar økt stabilitet korsrygg å hindre ytterligere skade, og i noen tilfeller, fremme helbredelse.

Korsrygg stenose & Hip Pain

Korsrygg stenose & Hip Pain


Den nedre del av ryggen, også kjent som lumbalregionen, omfatter fem vertebrale legemer. Ifølge Medisin Net, "nerver kommer av ryggmargen reise gjennom spinalkanalen og gå ut av kanalen gjennom små åpninger på sidene av vertebralis kalt foramen." Når spinalkanalen blir smalere, fører det smerter i at korsryggen.

Ifølge E Medicine Health, "hofteleddet fester beinet til torso av kroppen. I hofteleddet, svivler leder av lårbenet (femur) i en stikkontakt består av bekken bein."

Hip smerte kan noen ganger stammer fra problemer i omkringliggende områder, som for eksempel korsryggen.

Definisjoner

Lumbal spinal stenose er definert som "en innsnevring av spinalkanalen i nedre del av ryggen. Inntreffer Denne innsnevring når veksten av bein eller vev eller begge reduserer størrelsen på åpningene i ryggvirvlene. Dette innsnevring kan klemme og irritere nerver som armen ut fra ryggmargen ", ifølge Web MD.

Hip smerte er definert som noen smerter eller ubehag i hofteleddet eller et område. Mens traumer er vanligvis årsaken til hoftesmerter, ifølge Web MD, "en kilde av betennelse kan føre til smerter i hofte området."

Symptomer

Symptomer på lumbal spinal stenose omfatter nummenhet, svakhet, kramper, stivhet i legger og lår, ryggsmerter, tap av følelse i bena og noen ganger tap av blære eller tarm kontroll.

Hip smerte symptomer inkluderer hevelse, varme på stedet, rødhet og betennelse.

Korsrygg stenose & Hip Pain

Et annet symptom på lumbal stenose er hoftesmerter. Fordi lumbar området er plassert på nedre del av ryggen, smerten følte fra stenose kan utstråle til hoften.

Årsaker

Lumbar spinal stenose kan være forårsaket av degenerativ artritt, tumorer, infeksjoner og forskjellige metabolske benlidelser, som Pagets sykdom. Pagets sykdom, som definert av Medicine Net, er en "kronisk ben tilstand karakterisert ved forstyrrelse av den normale remodelleringsprosessen". I denne sykdommen, når nytt ben er dannet, er det unormale, forstørret og ikke så tett og tilbøyelige til å bryte.

Noen årsaker til hoftesmerter inkluderer lumbal spinal stenose, hoftebrudd, leddgikt, osteonekrose (bein død), senebetennelse, belastning eller forstuing, ryggsmerter (dvs. isjias) eller infeksjon.

Eksamener og tester

Å diagnostisere lumbar spinal stenose og hoftesmerter, vil legen din ta en fullstendig medisinsk historie og utføre en fysisk eksamen. Legen kan bruke ulike tester, blant annet røntgen, MR, CT (computertomografi) scan, et bein scan og myelogram. En myelogram er gjort ved å injisere et flytende fargestoff inn i ryggmargen. Fargestoffet er hvit på en X-ray og bidrar til å identifisere press på enten ryggmargen eller ryggsøylen.

Behandling

Behandling for lumbal spinal stenose inkluderer over-the-counter smerte medisiner, mosjon, vekttap og fysioterapi. I tillegg kan legen din også behandle det med et kortikosteroid injeksjon, noe som vil bidra til å redusere betennelse. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Hip smertebehandling inkluderer over-the-counter-steroide antiinflammatoriske legemidler. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Forebygging

Web MD foreslår følgende for å forhindre spinal stenose: regelmessig mosjon, slutte å røyke, begrense alkoholforbruket, fjerne hindringer i ditt hjem som kan føre deg til å falle og ta medisiner som foreskrevet.

Pr Medline Plus, er følgende en liste over ting du kan gjøre for å hindre hoftesmerter: kjører på en jevn overflate som en tredemølle for å holde hoftene nivå, varme opp før trening, unngå fall og slitasje beskyttende polstring når de deltar i idrett .

Hip Pain grunn Korsrygg spondylose

Smerter i hoften kan ikke komme fra hoften, men fra spondylose av korsryggen (nedre) ryggraden. NYU Hospital for leddsykdommer Spine Center-nettstedet kaller spondylose en "paraply" betegnelsen på en lidelse som kan komprimere nerver som plater utarte, innsnevring kanalene som spinal nerver passerer gjennom og mellomrommene mellom ryggvirvlene; leddene utarte og bli ustabil, og leddbånd kan tykne og stivne. Hoftesmerter kan være "referert smerte", beskrevet av Dr. William T. O'Connor på backache.md hjemmeside.

Effekt på Spinal ledd

Ortopedisk kirurg John J. Regan, på SpineUniverse nettside, refererer til spondylose som spinal artrose. Den felles degenerasjon som kan bli påvirket av spondylose, skriver han, forårsaker ødeleggelse av smøre brusk, som fører til bein spurs som kan føre til hypertrofi. Spine kirurg Rudolf Bertagnoli of Germany skriver på sin nettside at hypertrofi --- utvidelse av felles --- kan plassere nervene under press.

Nerve Compression

Femoral nerve går fra ryggmargen til hoften, sier BiomedExperts nettside. At nerve er den skyldige når smerte følte i hofteleddet faktisk ikke stammer fra hoften, skriver Dr. Louise Warburton på Healthcare Republic hjemmeside. Komprimering av nerve, skriver hun, fører til referert smerte.

Referert smerte

Smerte kan bli henvist --- følte på et annet sted fra kilden --- "fordi signaler fra flere områder av kroppen reiser ofte gjennom de samme nervebanene i ryggmargen og hjernen," sier Merck Manuals Online Medical Library.

O'Connor skriver at referert smerte viser at "det sentrale nervesystemet er ikke så smart som du tror", og at hjernen kan gjøre en feil gjetning når smertene kommer fra steder som er vanskelig å peke ut gjennom virkemidler som berøring, syn eller bevisst bevegelse.

Spotting Problem

Det er noen giveaways for å hjelpe deg å avgjøre om hoftesmerter kan stamme fra korsryggen. O'Connor skriver at å flytte hofteleddet eller å sette press på området ikke forverrer smertene og at "ganske ofte, gni eller massere disse områdene stopper smerten øyeblikk fordi stimulering beviser hjernen som at området ikke kan være kilden. Men så snart du stoppe, smertene kommer tilbake. "

Medisinsk behandling

The Chicago Institute of Nevrokirurgi og Neuroresearch lister behandlinger som inkluderer sengeleie, bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og muskelavslappende, fysioterapi og steroider oralt eller via injeksjon. Dersom slike konservative metoder mislykkes, sier instituttet, kirurgi kan kalles for, vanligvis en fusjonsprosedyre. Fusion stopper bevegelse mellom virvlene i den urolige området.

Andre trinn

På Australias nord East Valley Seksjon for allmennmedisin nettside, tilbyr Dr. John Murtagh tips for å håndtere korsrygg spondylose på egen hånd, etter faglige råd. Han oppfordrer "en fornuftig balanse mellom mild til moderat mosjon og hvile", og anbefaler "milde, treg tøyningsøvelser til så langt du kan strekke" sammen med svømming eller hydroterapi. The National Leddgikt hjemmeside oppfordrer miste vekt og slutte å røyke.

Effekten av korsrygg stenose på graviditet

Effekten av korsrygg stenose på graviditet


Korsrygg stenose, en ødeleggende tilstanden som følge av innsnevring av spinal hulrom, forårsaker smerte og svakhet i nedre ekstremiteter og rygg. Mens oftest forårsaket av alder og overdreven påkjenninger på baksiden, kan lumbal stenose oppstår for første gang eller forverres under graviditet på grunn av graviditet er ekstra krav til ryggraden. Mens ryggsmerter er en vanlig klage i svangerskapet, kan de forverret symptomene på lumbar stenose komplisere en ellers sunn graviditet.

Beskrivelse

Lumbal stenose oppstår når korsryggen er spinalkanalen blir innsnevret fra skade eller leddgikt. Ryggmarg og nerver som går gjennom kanalen er komprimert av innsnevret kanalen, noe som resulterer i smerter i korsryggen og beina. Graviditet legger stress til ryggsøylen på grunn av en skiftende tyngdepunkt og utgivelsen av relaxin, en graviditet hormon som løsner leddene, selv i korsryggen av ryggraden.

Tegn og symptomer

Smerte er den vanligste tegnet av lumbar stenose i svangerskapet. Mens ryggsmerter er en felles klage av gravide kvinner, smerten fra lumbar stenose går utover den vanlige graviditetssmerter og ofte er ledsaget av smerter i baken eller ben. I tillegg kan gravide kvinner som lider av lumbal stenose i svangerskapet rapporterer følelser av nummenhet og kribling i bena og føttene. Smerten av lumbar stenose er ofte dempet av visse kroppsposisjoner som lener seg fremover eller sitte ned. I sjeldne tilfeller kan lumbal stenose forårsake bladder- og tarm-kontroll problemer.

Diagnose

Hvis din omsorg leverandøren mistenker at din graviditet ryggsmerter kan være lumbal stenose, kan hun henvise deg til en ortoped på høring. En lege vil vanligvis bruker magnetic resonance imaging (MRI) eller en beregnet aksial tomografi (CAT) scan for å avgjøre om du lider av lumbar stenose. Men begge disse skanninger vanligvis utsettes til du ikke lenger er gravid. Legen din kan ha behov for å planlegge dine tester for lumbal stenose etter at du har levert din baby.

Effekter på graviditet

Lumbal stenose kan ha en ødeleggende effekt for gravide. På grunn av smerter, nummenhet og svakhet i ryggen og bena, kan gravide kvinner være ute av stand til å engasjere seg i dagliglivets aktiviteter eller utøvelse anbefalt av de fleste helsepersonell. Faktisk, selv de øvelsene anbefales å lindre ryggsmerter kan være for stressende for en kvinne som lider av lumbar stenose. Under fødselen, kan kvinner som har lumbar stenose være ute av stand til å bruke bevegelsesfrihet for å lindre veer.

Behandling

Legen din kan foreslå en lagdelt tilnærming til behandling av lumbal stenose under svangerskapet. Først mange leger kan anbefale trening og fysioterapi som en måte å forbedre spekter av bevegelser og generell helse. Leger også kan anbefale medisiner, som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) og paracetamol, for å lindre smerter og betennelser. Vær sikker på at narkotika ikke er kontraindisert i svangerskapet. I sjeldne tilfeller, er kirurgi nødvendig for å løse lumbal stenose, selv om dette vil trolig bli planlagt for etter at du leverer din baby.

Korsrygg Spondylolistese & Treatment

Korsrygg spondylolisthesis --- en betingelse for korsryggen --- kan være uutholdelig, ifølge SpineUniverse.com. Tilstanden kan behandles med kirurgi eller mindre invasive metoder.

Tilstand

Lumbar spondylolisthesis er den slipping av en av de nedre fem ryggvirvlene (L1 til L5). Denne forskyvning av ryggraden kan føre til irritasjon i omkringliggende vev.

Symptomer

Korsrygg spondylolisthesis fører ofte verking i setemuskelen og korsryggen, ifølge eOrthopod.com. Nerve kompresjon forårsaket av slipping kan føre til prikking, nummenhet og muskelsvakhet.

Årsaker

Degenerasjon av ryggvirvlene og fasett leddene er en vanlig årsak til spondylolisthesis hos pasienter over 50, ifølge eOrthopod. Tilstanden kan også være forårsaket av skader på ryggraden.

Ikke-kirurgisk behandling

Sengeleie og begrensning av aktiviteter som setter press på det berørte området kan hjelpe spondylolisthesis helbrede. Medisiner kan være foreskrevet for muskelspasmer, betennelser og smerter.

Kirurgi

En laminectomy kan fjerne bein rundt gled ryggvirvlene, lindre spenning på nervene. Den berørte ryggvirvlene kan så kirurgisk smeltet inn ett bein å hindre ytterligere glidning.

Korsrygg Spinalstenose Symptomer

Korsrygg Spinalstenose Symptomer


Lumbal spinal stenose, innsnevring av spinalkanalen i nedre del av ryggen, er den vanligste årsaken til kirurgi hos personer over en alder av 60. Dette er fordi stenose er oftest forårsaket av en degenerativ prosess og leddgikt endringer i mellomvirvelskiver , leddbånd og ledd. Som spinalkanalen smalner, kan nervene bli berørt og føre til en rekke symptomer, noen som kan være smertefullt og alvorlig.

Beliggenhet

Ryggraden er delt inn i fem regioner. Den halsvirvler er de første syv ryggvirvler og er lokalisert i halsen. Thorax-regionen består av de neste 12 ryggvirvler. Korsryggen er den laveste delen av fem ryggvirvler. Disse virvlene er større, så de støtter store deler av kroppens vekt, noe som også betyr at korsryggen er mest utsatt for de degenerative prosesser. Symptomer produsert av tilstander som involverer korsryggen kan spenne utover ryggen og ryggraden.

Tilbake Symptomer

Smerter i korsryggen er andre bare til hodepine som den vanligste medisinske klage. Smerten kan være akutt der det er forårsaket av en skade, skjer plutselig og er kortvarig. Det kan også være tilbakevendende hvor smerten kommer tilbake igjen og igjen eller kronisk der smerten varer i minst tre måneder, og ikke blir bedre med medisiner. Årsaken til ryggsmerter er knyttet til nerver som blir komprimert ved innsnevring av spinalkanalen.

Ekstremitetene Symptomer

Når de nerver som inneholdes i den nedre del av ryggen er sammenpresset, kan benene oppviser symptomer. Smerte kan stråle ut fra den nedre tilbake ned benene, som kan være så alvorlig at det er invalidiserende og forårsaker vanskeligheter med å gå. Korsrygg stenose kan også føre til en prikkende følelse i bena, som er kjent som parestesier. Leg svakhet er også et vanlig symptom.

Blære og tarmsymptomer

Lumbal stenose som resulterer i komprimerte nerver kan føre til forstyrrelser i funksjon av indre organer, oftest blæren eller tarmer. Den skade på nerver kan forårsake urin-inkontinens, eller en endring i tarmene, såsom forstoppelse.

Degenerativ Spondylolistese

Degenerativ spondiylolisthesis er en sykdom i ryggraden, vanligvis forekommende i lumbalregionen, merket med en vertebra gli ut av plass, slik at den er skjøvet frem av den nedenfor den. Denne tilstanden kan gi symptomer som ligner på lumbar spinal stenose inkludert nedre ryggsmerter, smerter og svakhet.

SSDI & Korsrygg spondylose

SSDI & Korsrygg spondylose


Social Security Funksjonshemming Forsikring (SSDI) er en føderal program som administreres av Social Security Administration. Personer medisinsk diagnostisert med korsrygg spondylose kan motta SSDI fordeler hvis tilstanden forstyrrer deres evne til å utføre arbeidsrelaterte oppgaver.

Effekter

Lumbar spondylose er en degenerativ tilstand lumbar eller lav rygg-regionen av ryggraden. Denne lidelsen kan føre til tap av normal struktur og funksjon av ryggraden. Repetitive handlinger som bøying og løfting eller sitte i lengre perioder kan føre til kroniske ryggsmerter på grunn av press på lumbale ryggvirvler. Progressiv degenerering av ryggraden kan føre til kronisk nerveskader.

Betraktninger

For å kvalifisere for SSDI fordeler, må en person ha hatt tidligere arbeidsforhold dekket av Social Security. Hver enkelt sak er anmeldt av Social Security Administration for å avgjøre om den lumbale spondylose er alvorlig nok til å møte Social Security funksjonshemming standarder.

Betydning

Personer som er godkjent for SSDI og ute av stand til å arbeide for et år eller mer får en månedlig kontantstøtte. Fordelene fortsette inntil den enkelte kan gå tilbake til arbeidet på en jevnlig basis, eller frem til pensjonsalder, da uføretrygd umiddelbart endre til pensjonsytelser.

Øvelser for nedre korsrygg Problemer

Den nedre korsrygg delen av ryggen ofte føles tung smerte. Dette er fordi nedre korsrygg er hvor mye av vekten fra overkroppen hviler mens du sitter. Slouching og dårlig holdning bidra sterkt til lumbale smerter. Det er mange øvelser som kan bidra til å redusere eller eliminere nedre korsrygg smerter.

Singel Leg Stretch

Ligg på ryggen på en komfortabel matte eller noen lagdelte tepper. Bøy høyre kne til brystet, og hold venstre ben løftet på om en 45-graders vinkel. Løft hodet opp fra gulvet og stram magemusklene. Alternative ben til slutt 10-15 ganger per tre sett med repetisjoner. Denne øvelsen vil fungere området like over bena og helt nederst på ryggen. Dette er den nedre korsryggen. Stretching og arbeider musklene bidrar til å styrke svake muskler som kan bli overbelastet. Dette kan bidra til å eliminere eller minske smerter i ryggen.

Hamstring Stretch

Ligg på gulvet med knærne bøyd. Hold føttene på gulvet. Juster ryggen til du føler deg komfortabel. Sakte løfter det ene beinet i luften, hælen først. Støtte lårene med hånden for 10-30 sekunder. Gjør tre repetisjoner med hvert ben. Dette vil strekke hamstrings og nedre korsrygg. Denne øvelsen fungerer også godt ved å gjøre leggmusklene statisk ved å holde benet i løftet stilling kunstig. Dette vil hjelpe deg å holde beinet opp lenger. Det spiller ingen rolle om du ikke bare bruker musklene, som strekningen vil fortsatt ta tak. Gjør dette ved å skyve føttene opp mot veggen.

Pelvic Tilt

Denne øvelsen krever at du aktivt arbeide musklene dine. Det fungerer bekken og nedre korsrygg, og det kan bidra til å redusere ryggsmerter ved å stramme spente muskler. Ligg på en matte med knærne bøyd. Stram magemusklene og trekk korsryggen ned i gulvet i 10 sekunder. Gjenta denne øvelsen opp til fem ganger. Motstanden fra gulvet vil øke effektiviteten av denne øvelsen, som motstanden oppnådd ved å stå opp mens gjør denne øvelsen ikke ville øke motstanden tilbys av ubevegelig underlag.

Hvordan finne en Korsrygg Wedge Support

Hvis du lider av ryggsmerter, enten nedre eller øvre, kan du ha nytte av å bruke en lumbar pute for å støtte din holdning mens du sitter. Disse putene er ideelle for kontorstoler, samt andre plasser hvor du tilbringer mye tid (sofaer, hvilestoler, bilseter, eller spisestoler). Det er mange korsrygg wedge puter på markedet, så det kan ta noen søker å finne en som passer kroppen og komfort ditt nivå.

Bruksanvisning

•  Sitt i stolen du skal kjøpe kilen støtte for. Dette vil bidra til å bestemme hvor tykk av en lumbal kile du trenger. Noen stoler allerede har innebygd korsryggstøtte. Mens du sitter i stolen, plasserer hånden mellom korsryggen og baksiden av stolen. Det er viktig å ikke lene seg fremover mens du gjør dette, slik at du kan finne ut hvor mye plass du egentlig trenger støtte kile å dekke. Det kan være fingerbredde, knyttneve-bredde eller et sted i mellom.

•  Gå til et hjem varer butikken eller rygg spesialiteter butikken og se på de tilgjengelige alternativene. Velg en kile som er bredden du ønsker. Prøv det ut ved hjelp av en stol i butikken for å få en idé om hvordan støtten føles. Du ønsker ikke det presser deg fremover, heller å fylle gapet mellom stolen og deg.

Kontroller at kilen er bred nok til å støtte bredden på hele ryggen. Noen støtter har en ergonomisk form som går med konturen av ryggraden. Mens noen mennesker liker dette, andre foretrekker en pute i stedet. Prøv begge og avgjøre hvilken som er mer behagelig for deg.

Tips og advarsler

  • Du kan finne mange korsrygg kile støtter online. Selv om dette kan gi deg flere alternativer som du finner i en butikk, vil du ikke være i stand til å teste produktet før du kjøper den. Til syvende og sist ender du opp med å bruke mer i prøving og feiling enn du ville handle i en butikk. Hvis du ønsker å dra nytte av online avtaler, demo noen kiler i en butikk før du bestiller en online. Dette vil gjøre deg i stand til å handle mer omhu.

Korsrygg spondylose Physical Therapy Treatment

Korsrygg spondylose Physical Therapy Treatment


Korsrygg spondylose, også kjent som spinal osteoarthritis, påvirker korsryggen gjennom en innsnevring av spinalkanalen. Lidelsen er primært sett hos personer over 40 år, og kvinner påvirkes mer enn menn. Vanligste klagene er smerter og morgenstivhet i korsryggen.

Som den lumbale del av ryggraden bærer størstedelen av en persons vekt, kan være forbundet med smerte løfting og annen fysisk aktivitet eller sitte i lange perioder av gangen. Fysioterapi kan bidra til å lette smerter og økt mobilitet.

Fysioterapi alternativer

I mange tilfeller av lumbal spondylose, hvile kombinert med fysioterapi er bestilt. Og i 75 prosent av tilfellene, fysioterapi og resten ta seg av problemet.

Fysioterapi kan lette nakkesmerter og rygg stivhet. Øvelser som crunches og abdominal treningsøktene kan styrke og rehabilitere muskler og ledd nær ryggraden og magen, hjelper lette trykk og smerte på ryggraden.

Fysioterapeuter også bruke elektronisk stimulering og varme for å redusere smerte og muskelkramper knyttet til spondylose. Øving med trinser og vekter blir ofte brukt til å styrke pasientens nakke og ryggmuskulaturen.

En fysioterapeut kan også gi strategier for å begrense risikoen for fremtidige ryggproblemer, og om eventuelle begrensninger i arbeid eller fritidsaktiviteter er påkrevd.

Mulige fysioterapi øvelser inkluderer yoga-lignende øvelser og andre øvelser for å øke fleksibilitet og styrke. Tøyningsøvelser er også vanlige behandlingsformer.

Isometriske øvelser

Isometriske øvelser - der en muskel er spent opp og holdes i ro når beholde spenningen - er et verktøy fysioterapeuter bruker. Store gummi band blir ofte brukt til å gi motstand samtidig øke fleksibiliteten.

Svømming og hydroterapi er andre mulige fysioterapi rettsmidler.

En fysioterapeut kan ha en pasient ha en hals krage eller nakkekrage for å holde den nødstilte leddet på plass og begrenser muskelkramper. En nedre ryggstøttebåndet kan også bli foreslått for å holde vekten av pasientens rygg

Terapi øvelser

Fysioterapi øvelser kan omfatte utvidelser, der en påvirket person legger seg på magen på gulvet og deretter hever overkroppen så høyt som mulig for å styrke ryggmuskulaturen.

Berørte enkeltpersoner kan også stå nær en vegg, med føttene ca 12 inches fra veggen. Plassere hendene på veggen, den enkelte stresset bakover, jobber arm- og ryggmuskulaturen.

Om Korsrygg spondylose

Spondylose, en degenerativ tilstand som involverer en eller flere virvel ledd, kan påvirke korsryggen (nedre), thorax (i midten), eller livmorhals (øvre) deler av ryggraden. Korsrygg spondylose er vanligvis forårsaket av slitasjegikt eller bein spurs som følge av aldring, og kan også resultere fra skade. Vanligvis har ingen symptomer, men kan føre til ryggsmerter og stivhet.

Identifikasjon

Alle rotere plater, inkludert de av de fem ryggvirvlene i det lumbale område, har en tendens til å begrense med alderen og leddbånd som omgir skivene tykkere og kan til og med bli forkalket, slik at den normale materialet mister sin elastisitet. Dette øker stress og presset på ryggvirvlene, og kan også føre til en reduksjon i personens høyde. Spondylose kan føre til disk buler og herniations, som kan være svært smertefullt, samt osteophytes.

Betydning

Osteofytter, som er ryggvirvel benete utvekster, blir ofte kalt bein spurs, selv om de faktisk er glatt og ikke bustete som navnet skulle tilsi. De er svært vanlig hos personer over 60, som kroppen skaper osteophytes å øke arealet etter en joint har blitt skadet av leddgikt eller annen tilstand. Bone spurs kan forårsake smerter hvis de gni mot nerver. De er oftere sett i cervical spondylose.

Betraktninger

Over 80 prosent av USAs befolkning er eldre enn 55 år har en viss grad av lumbal spondylose, som dokumentert av røntgenbilder, ifølge en 2003 artikkel fra University of Pittsburgh Medical Center. Vanligvis er det ingen symptomer, og tilstanden blir oppdaget på grunn av røntgenstråler eller magnetisk resonans tomografi blir utført av andre grunner. De fleste studier finner ikke en konsekvent forhold til noe annet enn aldring, inkludert fysisk aktivitet, kroppsform, inntak av alkohol eller røyking faktor.

Effekter

Når symptomer oppstår, de vanligvis innebære morgenstivhet eller smerter, eller smerter når du bøyer eller løft. Sittende i lang tid kan også føre til stivhet. Noen ganger smertene blir en kronisk kilde til nød, eller en akutt episode som en herniated plate oppstår, og da folk søker behandling.

Forebygging / løsning

Leger foretrekker konservativ behandling for korsrygg spondylose. Behandlingen begynner med vekttap hvis pasienten er overvektig, og smertestillende som ibuprofen eller en reseptbelagte medisiner. Fysioterapi kan bli gjennomført over mange uker, sammen med hjemmeøvelser med fokus på stretching. Legen kan anbefale injeksjoner av depot metylprednisolon, en anti-inflammatorisk kortikosteroid. Leger bare anbefale kirurgi for lumbar spondylose når det er kontinuerlig ødeleggende smerte eller ryggmargskompresjon. Mange begynner nå med et minimalt-invasiv laser endoskopisk kirurgi, og unngå åpen ryggkirurgi og kunstig plate erstatning.

Kan Korsrygg Degeneration Årsak Foot Pain?

Kan Korsrygg Degeneration Årsak Foot Pain?

Kilder til lumbar degenerasjon

Lumbar degenerasjon begynner i en rekke måter. Skade på korsryggen kan utløse slitasjegikt i lumbale ryggvirvler; spinal stenose kan resultere i beinpress på en nerverot. Disc degenerasjon resultater fra normal aldring og skaper press på nerverøtter, forårsaker smerte langs nerve. Plasseringen av smerte ikke nødvendigvis sammenfallende med poenget med skade.

Isjiasnerven

Den største nerve i menneskekroppen er isjiasnerven, med opprinnelse i korsryggen og sakrale områder og kjører nedover hoftene og baken til beina og føttene. Nerverøtter avslutte ryggsøylen mellom lendevirvler og sakral ryggvirvler. Fornærmelse mot nerve rot på noen av disse stillingene vil skape smerte oppfattes å ha opprinnelse i det hippe, rumpeballe, ben eller foten. "Hvis isjiasnerven kommer i klem og smerten i benet er fra nerven (radicular smerte), så dette er en riktig bruk av begrepet isjias", ifølge Steven G. Yeomans, DC.

Beliggenhet

Smerter langs hofte eller baken reflekterer skade på et høyere nerverot. Skader som er oppstått mellom L4 og S1 er sannsynlig å presentere som foten smerte, nummenhet eller kribling. Skille mellom skader på foten og ischias av smerte definisjon. Isjias smerte er mer sannsynlig å være vage eller udefinert og intermitterende enn en faktisk i foten.

Diagnose

Leger bruker en rekke diagnostiske verktøy for å identifisere isjias. Imaging tester som røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI) eller computertomografi (CT) skanner utelukke andre tilstander, som for eksempel en svulst samt gi en titt på alvorlighetsgraden av skaden.

Behandling

Konsulter lege med detaljer om en kjent skade eller historie med langvarig smerte. Få midlertidig lindring med over-the-counter smertestillende eller isposer i mellomtiden. Ikke ignorere symptomer som returnerer kronisk eller bli mer akutt. Korsrygg degenerasjon ikke helbrede seg selv. Fysioterapi og livsstilsendringer kan være nødvendig å forsinke fremdriften av degenerasjon. Spinal fusjon kan være nødvendig i de mest alvorlige tilfellene.

Prognose

Tren regelmessig for å bygge kjernen styrke, som hjelpemidler i å støtte kroppen. Drikk rikelig med vann. Følg anbefalingene fra leger og terapeuter for å redusere tilbakefall av skade. Øv god holdning og vær forsiktig i daglige aktiviteter.

Korsrygg spondylose Behandling

Korsrygg spondylose, også kjent som bein spurs, resultater fra kronisk lumbar disk degenerasjon. Lumbale nerverøtter kan komprimeres, strukket eller Velvinklete; myelopati (tap av nervefunksjon) kan også utvikle seg som et resultat av komprimering eller tilbakevendende mindre traume til ryggmargen. Hvis venstre ubehandlet, kan fusjon mellom to ryggvirvler oppstå. Fusion minsker fleksibiliteten av ryggraden. Korsrygg spondylose er sjelden hos personer under 40.

Behandling

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av bein spurs og deres plassering. Ofte gjør en person vet han ikke har lumbal spondylose før han 's hadde en X-ray for en underliggende tilstand. I et slikt tilfelle kan behandlingen ikke være nødvendig. Hvis bein spurs blir smertefull, kan legen forskrive et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID).

Bed Rest

Når lumbar spondylose forårsaker smerte, sengeleie i 48 timer sammenhengende timer er vanligvis foreskrevet. Hvis smerten opphører, kan ingen annen behandling være nødvendig. I tilfeller der lumbar spondylose blir uhåndterlig tross medisiner og hvile, kan kirurgi være nødvendig.

Kirurgi

Kirurgi er nødvendig hvis lumbal spondylose begrenser omfanget av bevegelse. Dette vil bidra til å unngå ytterligere komplikasjoner som kompresjon av rygg nerve og cauda equina syndrom, et tap av funksjon av nerveender i ryggraden som er ansett som et medisinsk nødstilfelle. Bone sporen operasjonen vanligvis utføres ved hjelp av et lite kamera som bidrar til å inspisere innsiden av det angrepne ledd.

Hva er årsakene til Korsrygg Stenose?

Ryggmargen opptar hulrommet i ryggvirvlene som kalles spinalkanalen. Når denne plassen blir smalere i nedre del av ryggen, forårsaker smerte og press på nerver, er tilstanden lumbar stenose.

Årsaker

Ifølge Chicago Institute of Nevrokirurgi og Neuroresearch, årsakene til lumbal stenose forstørring av leddene som kobler tilstøtende ryggvirvler (fasett leddene), forstørrelse av ligament som kobler tilstøtende ryggvirvler (ligamentum flavum), stakk platen og glidning av en ryggvirvel kroppen i forhold til en annen (spondylolisthesis).

Gikt

Ifølge University of Michigan Health System, den vanligste årsaken til endringene som forårsaker lumbal stenose er degenerativ leddgikt. Den artritt fører til at rotere ledd og leddbånd til å bli større, slik at området for ryggmargen mindre.

Andre årsaker

Lumbal stenose kan også være medfødt eller forårsaket av en svulst eller masse.

Forebygging

Ifølge Chicago Institute of Nevrokirurgi og Neuroresearch, de fleste av endringene som forårsaker lumbar stenose er grunn til å bruke og aldring, og er vanskelig å forebygge. The University of Michigan Health System anbefaler vektkontroll og korsrygg styrke øvelser for å holde musklene sterke og fjerne noe av presset fra leddene i ryggen.

Prevalens

Ifølge University of Michigan Health System, er lumbar stenose en av de vanligste spinal forhold.

Nedre korsrygg injeksjoner for Svulmende Disc

Nedre korsrygg injeksjoner for Svulmende Disc


Selv om ikke det eneste sted for utbuling plater for å forekomme, det nedre lumbale område i ryggraden er fortsatt en av de mest vanlige. Heldigvis en injeksjon av kortison kan gi deg midlertidig smertelindring.

Betydning

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, vil fire av fem mennesker opplever noen form for korsryggsmerter. Dette resulterer ofte på grunn av en svulmende eller herniated plate. Et symptom inkluderer en skarp smerte nedover baksiden av det ene benet.

Betraktninger

Før administrering av injeksjoner i nedre del av ryggsøylen, leger vanligvis få bilder fra en MR eller CT for å bidra til å definere den nøyaktige plasseringen av Bulgaria-plate og omfanget av skaden.

Behandling Alternativer

Ofte brukt som en siste utvei etter at over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner og fysioterapi har mislyktes i å kontrollere smerte, leger anbefaler lavere lumbale injeksjoner for en svulmende plate. Ifølge Medline Plus, livsstilsendringer, som for eksempel kosthold og mosjon, ofte bidra til å forbedre din generelle helse.

Prosedyre

Ifølge Radiologi Info, inneholder en nedre korsrygg injeksjon en anti-inflammatorisk narkotika og bedøvende kombinasjon. Legene injisere dette inn i sac rundt nerverøttene etter en lokal hud anesthetization over injeksjonsstedet.

Potensial

Virkningene av epidural steroid injeksjon kan vare i en uke eller opptil et år. Behovet for gjentatte injeksjoner avhenger av mengden av skade på nerveender og responsen på behandlingen. Legen din kan foreskrive injeksjoner på poliklinisk basis for flere uker eller mer.

Hva du skal gjøre for å lindre Lyske smerter Etter Korsrygg Fusion?

Lumbar fusjon kan ofte føre til lyskesmerter fordi nervesmerter fra sakroiliakalledd (SIJ) stråler ofte i lysken. Ifølge artikkelen "Korsrygg Fusion kan være smertefullt i sacroiliac" på eorthopod.com, en populær ressurs for skjelettsmerter, kan det oppstå lyskesmerter fordi "fusion skift tvinge på SIJ." Dessuten har noen pasienter med lyskesmerter etter lumbal fusjon fått fritak fra SIJ injeksjoner. Dermed kan behandle sacroiliac smerte etter lumbal fusjon lindre lyskesmerter i tillegg.

Om behandling av sacroiliac smerte

Ifølge Aurora Health Care, en Wisconsin integrert helsepersonell, er sacroiliac felles som ligger i nedre del av ryggen ", der ryggraden møter bekkenet." Smerten du opplever i lysken kan også bli følt i hoften eller baksiden av lårene. Umiddelbar behandling skal omfatte bruk av et anti-inflammatoriske medikamenter så som ibuprofen eller naproksen. Ta denne medisinen hver fire til seks timer før din lyske smerte symptomer er borte. Hvis du får ingen lindring med denne medisinen, ring din lege. Han kan foreskrive en muntlig steroid eller gi deg en kortison skudd for å lindre smerte.

Rest, Ice and Heat

Mens legen din har kanskje allerede fortalt deg å hvile, holde av føttene så mye som mulig. Du kan selv prøve å bruke en sacroiliac belte, på legens skjønn, for bedre støtte i ryggen og hoften. Dessuten bruker isen de første to eller tre dager etter behandling. Ice er mest effektiv hvis den brukes på 15- eller 20-minutters intervaller. Gjenta isen terapi hver fire til seks timer. Kontroller at du bruker en ispose og komprimere det direkte mot din kilde til smerte. Ice vil hjelpe minimere betennelse fordi den midlertidig begrenser flyten av blod til området. Når din første betennelser og smerte har stilnet, kan en varmepute øker blodgjennomstrømningen. Blodet frakter oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for helbredelse.

Trening

Du bør ikke starte noen rehabilitering øvelser før din første betennelse, hevelse og smerte har sunket. Sjekk med legen din så han kan ha sitt eget treningsprogram. Vanligvis vil du starte med noen grunnleggende tøyningsøvelser. Tøyningsøvelser vil øker fleksibiliteten i korsryggen som det strekker muskler og sener. Stretching er en annen måte å øke blodstrømmen til det myke vevet i ryggen og sacroiliac ditt område. Et eksempel på en strekk øvelse er å ligge på gulvet med knærne peker opp og føttene på gulvet. Trykk forsiktig korsryggen i gulvet og hold denne posisjonen i noen sekunder, deretter slappe av. Gjenta øvelsen 10 ganger. Som ryggen blir mer fleksibel og din smerte minsker, kan du gjøre mer vanskelige øvelser. Disse vil bidra til å legge stabilitet til din korsrygg og ta presset av din sakroiliakalledd. Derfor vil du lindre lyskesmerter i tillegg (Se Ressurser for flere øvelser).

Hvordan lage en Korsrygg Roll

En lumbar roll, også kjent som lumbar puter eller støtter, kan bidra til naturlig kurve, støtte og ta presset av korsryggen. En lumbar roll er omtrent på størrelse med armen. Det finnes kommersielle lumbale ruller som du kan kjøpe, men det er lett, mer behagelig og mye mer økonomisk å gjøre en av dine egne, siden du kan finne materialer rundt huset for å gjøre en. Du kan bruke lumbale ruller på jobb, hjemme eller i bilen. Disse lumbar roll instruksjoner ble utviklet av Jolie Bookspan, Ph.D.

Bruksanvisning

•  Bestem riktig størrelse for din lumbar roll. Sitt med ryggen mot en stol og plassere underarmen mellom stolen og din lumbar området i nedre del av ryggen. Skyv øvre del av ryggen lett mot stolen, tar det meste av trykket av armen din, selv om din korsrygg bør fortsatt litt røre armen. Du skal føle deg komfortabel og støttes.

Finn materialet du ønsker å bruke for lumbar roll. Du kan bruke mange forskjellige ting rundt hjemmet ditt, for eksempel et brettet håndkle, en skjorte, en jakke, liten oppblåsbar pute, en rull med vattert papirhåndklær eller en rull med skum.

Rull materialet til riktig størrelse, vanligvis på størrelse med underarmen. Husk å rulle materialet mykt og jevnt. Fest med tape. Dersom det er ønskelig, dekk med et putetrekk eller teip støtte til stolen på det nivået som støtter deg de beste og føles mest komfortabel.

Tips og advarsler

  • Ikke gjør roll for stor ellers vil det være ubehagelig. Det vil også presse deg fremover, som ikke hjelper med støtte i det hele tatt. Hvis rullen er ubehagelig, vil det ikke være fordelaktig.
  • Ikke runde ryggen mot lumbar roll eller bruke den for høyt på ryggen. Verken en av disse situasjonene vil være gunstig for ryggen din. Trykk øvre del av ryggen mot stolen, slik at din korsrygg til naturlig kurve rundt rullen. Prøv å ikke vippe eller kran nakken og hodet mens du sitter.

Hva er Midt-Korsrygg Skoliose?

Hva er Midt-Korsrygg Skoliose?


Hvis du har en skulder som er høyere enn den andre, kan årsaken være dårlig holdning - det kan være skoliose. Skoliose kan oppstå på ulike punkter langs ryggraden din, inkludert mid-korsrygg.

Skoliose

Skoliose oppstår når du utvikler en sidelengs skjevhet i ryggraden. Det oppstår vanligvis før du går inn i puberteten, ifølge Mayo Clinic.

Korsrygg

Når skoliose oppstår i tømmer eller korsryggen regionen, ryggraden vanligvis kurver på venstre side av kroppen, ifølge University of Virginia.

Symptomer

Symptomer på skoliose inkluderer ujevne skulderbladene og ujevne hofter. Det kan også føre til ryggsmerter.

Behandling

Skoliose behandling avhenger av hvor alvorlig kurven i midten av lumbalcolumna er. Avstiving kan behandle mindre alvorlige kurver, spesielt hvis ryggraden er fortsatt økende. Kirurgi er et alternativ for mer alvorlig krumning av ryggraden.

Betraktninger

Årsaken til de fleste tilfeller av skoliose er ukjent. Det har en tendens til å kjøre i familier, så det kan være en genetisk komponent.