Digidexo.com

hvorfor noen reisesyke

Hvorfor noen mennesker får migrene?

Hvorfor noen mennesker får migrene?


Forskere og leger er ikke sikker på hvorfor noen mennesker får migrene og noen ikke, men det er mange forskjellige teorier, fra arvelige faktorer til en hjernestammen feil. Legen din vil kunne fortelle ved å spørre deg spørsmål om du lider av migrene.

Arvelig

Migrene er arvelig; de har en tendens til å kjøre i familier. Forsker har nylig oppdaget et gen som predisponerer folk til utviklings migrene på grunn av unormalt i visse områder av hjernen.

Triggere

Noen ting kan utløse migrene, for eksempel mangel på søvn, trøtthet, kosthold, koffein, alkohol, hormonelle endringer, vær endringer, angst og stress.

Symptomer

Noen symptomer på migrene er følsomhet for lys og / eller lyd, kvalme, oppkast, svimmelhet og svekkende smerte enten på én side eller på begge sider av hodet.

Migrenepasienter

Kvinner får migrene tre ganger oftere enn menn. Migrene kan påvirke barn, selv om de er mer sannsynlig å bli opplevd av dem som er 15 til 50 år.

Forebygging / løsning

Noen måter å forebygge migrene overvåker og regulerer kostholdet ditt, får nok hvile, trene regelmessig, og håndtere stress. Nikotin, alkohol, koffein og MSG bør unngås da de ofte utløse migrene.

Hvorfor noen mennesker har mild herpes utbrudd?

Hvorfor noen mennesker har mild herpes utbrudd?


Herpes symptomer oppstår i utbrudd, betyr at folk oppleve korte perioder med symptomer etterfulgt av perioder uten symptomer. Selv om det ikke er kjent nøyaktig hvorfor noen mennesker har bare milde utbrudd, en rekke faktorer bidrar.

Funksjoner

Herpes utbrudd en tendens til å avta i styrke og frekvens over tid, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Antistoffer

Etter infeksjon, produserer kroppens immunsystem antistoffer for å kontrollere smitte. Ifølge International Herpes Management Forum, antistoffer bidra til å gjøre senere utbrudd mindre alvorlige.

Samlet Helse

Å være i generelt god helse kan bidra til å gjøre herpes mer mild; mennesker med HIV / AIDS eller som er på medisiner som demper immunsystemet har økt risiko for tilbakefall, ifølge Mayo Clinic.

Medisinering

Folk som er på antivirale medisiner for sine genital herpes kan ha færre og mindre alvorlige utbrudd, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Betraktninger

Bare fordi en person har milde eller ingen symptomer betyr ikke at han ikke kan smitte andre med viruset som forårsaker genital herpes, ifølge Centers for Disease Control and Prevention og Medline Plus.

Hvorfor noen mennesker Flush når man drikker alkohol?

Hvorfor noen mennesker Flush når man drikker alkohol?

Hvorfor noen mennesker Flush når man drikker alkohol?

Du har sikkert sett det: den personen som, etter å ha drukket en eller to alkoholholdige drikkevarer, snur plutselig rødt. I begynnelsen ser det ut som en enkel blush, men som personen fortsetter å drikke, begynner rødme sakte å dekke hele ansiktet og ofte selv sprer seg til halsen og brystet områder. I denne tilstand som kalles flush reaksjon, kan flere symptomer også inkluderer kvalme, tretthet eller hodepine. Selv om alkohol flush reaksjon rammer oftest folk av asiatisk avstamning, kan folk fra alle bakgrunner oppleve tilstanden. Så hva som forårsaker det? Og hvorfor noen mennesker opplever det hver gang de drikker, mens andre konsekvent kan drikke uten at det påvirker dem? Enkelt sagt, er alkohol flush reaksjon forårsaket av kroppens manglende evne til å bryte ned alkohol.

Hva er årsaken til alkohol Flush reaksjon?

Typisk, når en person drikker alkohol, produserer hennes kropp alkohol-dehydrogenase-enzymet. Hensikten med dette enzym er å konvertere etanol (hovedingrediens i alkohol) inn acetaldehyd - den toksiske kjemikalie er ansvarlig for de ubehagelige symptomer bakrus - så vel som en ufarlig eddiksyre. Mens denne prosessen forårsaker vanligvis ingen synlige bivirkninger, for noen mennesker, en mutasjon i alkohol dehydrogenase enzymet hindrer sammenbrudd oppstår. Som et resultat av den giftige kjemikalier identifisert som acetaldehyd bygger seg opp i den enkeltes kropp, forårsaker typiske bakrus symptomer som kvalme, hodepine, døsighet og ørhet. Men i tillegg til disse symptomer, vil den økte mengde av acetaldehyd forårsaker kapillærene. Som kroppens minste blodårene dine kapillærer gjør det mulig for oksygen, vann og andre næringsstoffer for å passere gjennom blodet. Når kapillærene utvider seg, kan det føre til rød, hevet eller kløende hud.

Har Alkohol Flush Årsak noen andre problemer?

Selv om mange studier viser at personer rammet av alkohol flush reaksjon er mindre sannsynlighet for å oppleve ubehagelige bivirkninger fra alkohol, forskning tyder også på at disse personene er mer utsatt for alkoholrelaterte sykdommer som leversykdom og kreft i fordøyelseskanalen eller spiserøret. Faktisk, mange forskere mener spyl er personens kroppens måte å avskrekke ham fra å drikke.

Hvordan kan du forhindre alkohol Flush reaksjon?

Legemidler som inneholder ranitidin og famotidin er ofte effektive i å forebygge alkohol flush reaksjon. Ofte funnet i medisiner som brukes for halsbrann lettelse, disse ingrediensene ofte lindre symptomer på tilstanden når det tas en time før du drikker. Selv om den eksakte årsaken til ingrediensenes effektivitet er ukjent, mange forskere mener at narkotika er antihistaminer og dermed bidra til å redusere kapillærene. Andre studier indikerer at individer som opplever alkohol i flukt reaksjon kan vokse mer tolerante av alkohol over tid.

Hvorfor noen får munnsår

Hvorfor trenger vi får munnsår

Cold sår er forårsaket ved oral herpes simplex virus. Du kan kontrakten viruset gjennom kontakt med åpne forkjølelsessår av noen med infeksjonen, gjennom felles bestikk, håndklær, barberhøvler eller ved direkte kontakt med alt som kommer i kontakt med et åpent kald sår.

De fem stadier

Når du har kontrahert oral herpes simplex, forblir viruset latent i kroppen din, losji nær nervecellene i huden din. Det manifesterer seg først som en kløe eller ømhet rundt leppene. Forkjølelsessår passere gjennom fem faser:

Den kriblende stadiet varer en eller to dager, noe som indikerer hvor den kalde sår kommer til å danne. Blemme stadiet varer i to dager etter en væskefylt blemme eller klynge av blemmer. Scenen gråt varer bare en dag etter blemmer pause og la et åpent sår som starter ut røde og svinger til grå. Scenen gråt er når forkjølelsessår er mest smittsom Den skorpedannelse scenen følger scenen gråtende hvor en skorpe skjemaer for et par dager. Det kan klø, brenne, bryte åpne og blø. Hvor skabb pauser åpne en andre, kan en mindre skorpe dannes. Den helbredende fasen oppstår som den andre skorpedannelse tørker ut og huden leges under den. Forkjølelsessår sjelden etterlate arr mindre det er en sekundær infeksjon.

Hva utløser Utbrudd

Feber, menstruasjon, stress, overeksponering for solen eller noen utfordring for immunsystemet kan utløse et utbrudd. Du kan bruke en antiviral medisin som kan redusere lengden på syklusen eller begrense utbruddet betydelig. Mennesker som opplever hyppige munnsår kan ta en daglig reseptbelagte medisiner som bidrar til å hindre kalde sår utbrudd og kan hjelpe til med smerte og helbredelse i alvorlige tilfeller.

Hvorfor noen mennesker har en veldig dårlig kroppslukt?

La oss innse det: Noen ganger folk bare stinker. Enten du sitter fast på en overfylt buss, pakking inn i en heis eller bare går forbi noen på parken, noen mennesker bare har sterkere kroppslukt enn andre.
Selv om vi har alle kroppslukt, kan det være spesifikke for forskjellige individer. Måten vi lukter kan påvirke hvordan andre oppfatter oss til det punktet at dufter som parfyme og colognes har blitt en stor industri.

Svette

Det er allment kjent at svette er en rute til vår kroppslukt. Imidlertid er svette ikke i seg selv årsak til kroppslukt. Lukten er hva som skjer når bakteriene på huden din kommer i kontakt med svette. Visse deler av kroppen vår tendens til å være mer assosiert med kroppslukt enn andre, for eksempel armhulene og lyskene, som inneholder apocrine svettekjertler som skiller ut svette som bryter ned og forårsaker kroppslukt.

Kosthold og medisiner

Kroppslukt på enkelte mennesker er i stor grad påvirket av hva de spiser og medisiner og vitaminer de tar. For eksempel kan folk som tar store mengder av kosttilskuddet choline begynner å avgi en fishy kroppslukt. De som spiser en overflod av mat som løk og hvitløk vil begynne å skille ut stikk oljer gjennom huden

Sykdom

I noen tilfeller kan kroppslukt være et signal av en eller annen form for sykdom. Anaerobe infeksjoner i kroppen - i munn eller tarmkanalen for eksempel - vil føre til at personen til å slippe ut svovel, lukter råtne egg. Nyresvikt kan føre folk til å avgi urin lukter. Diabetikere har ofte en fruktig eller søte pusten lukt på grunn av måten deres metabolisme fungerer.

Genetikk og arv

Noen ganger kroppens lukt er et resultat av genetisk koding og tilpasningene våre genetiske linjene har gjort gjennom generasjoner. Major histocompatibility kompleks (MHC) molekyler, et sett med tilkoblede gener som styrer kroppens evne til å gjenkjenne og kaste ut fremmede stoffer, spiller en stor rolle i immunitet, og kan også være en kraft bak partner utvalg
Forskere tror at vår kroppslukt også kan være genetisk betinget ved koding type ørevoks som vi har. Ifølge Levende Science, en høy andel av Østasiater (japansk, kinesisk og koreanere) har tørr ørevoks, som korrelerer med mindre kroppslukt.

Slik unngår du at kroppslukt

Hygiene er en svært viktig faktor i kroppslukt. For å hindre kroppslukt er det viktig å holde god hygiene vaner som bading med såpe, ved hjelp av underarm antiperspirant og holde områder som har en tendens til å bli fuktet med svette tørr. Husk også at kostholdet kan påvirke hvordan du lukter. Du ønsker kanskje å forbruke mindre løk, hvitløk, fet mat og oljer, eller besøke en kostholdsekspert.

Hvorfor noen mennesker få bilen eller havet syk?

Hvorfor noen mennesker få bilen eller havet syk?


Reisesyke oppstår når gjentatt bevegelse forstyrrer det indre øret som påvirker en persons følelse av likevekt og balanse. Folk ofte oppleve sjøsyke mens du er på et bevegelig båt eller bil sykdom på reise i lange perioder i et kjøretøy.

Movement

Bevegelse forårsaker reisesyke. Følelsen av endringer i retning og hastighet eller eventuelle endringer i hastighet hos alle vil føre reisesyke å oppstå.

Visual Desorientering

Visual forvirring oppstår når en persons kropp er i bevegelse, men deres øyne til ikke kjenner bevegelse, eller når øynene føle bevegelse, men kroppen er faktisk fortsatt, for eksempel en ser en film i teateret. Dette vil føre til reisesyke.

Belastningen på øynene

Belastningen på øynene - kontinuerlig omstilling av øynene - også forårsaker reisesyke. Hvis en person var å lese en bok mens du reiser i et kjøretøy, vil det være nødvendig å refokusere øynene forårsaker øynene for press og reisesyke å skje.

Hvorfor noen mennesker har acid reflux?

Acid reflux er en smertefull tilstand som irriterer slimhinnen i spiserøret, forårsaker en brennende følelse i brystet eller halsen. Ifølge Medline Plus, folk vanligvis oppleve acid reflux etter måltider. Selv tar medisiner kan bidra til å redusere smerte, kan noen mennesker også unngå andre faktorer som bidrar til acid reflux.

Source

Noen får sure oppstøt fordi fordøyd mat eller væske reiser ut fra magen til spiserøret, forårsaker irritasjon og halsbrann. Dette kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) eller sure oppstøt.

Årsak

Ifølge Medline Plus, problemer med det nedre spiserørlukkemuskel, som fungerer som en barriere mellom spiserør og mage, forårsaker syre tilbakeløp.

Risikofaktorer

En aktuell hiatal brokk, sklerodermi, eller graviditet øker en persons risiko. Å være overvektig er også en annen risikofaktor.

Medisiner

Andre mennesker får sure oppstøt på grunn av visse medisiner. Disse stoffene inkluderer antikolinergika, betablokkere, bronkodilatorer, kalsiumkanalblokkere, dopamin-aktive stoffer, progestin prevensjon, beroligende medisiner og tricylic antidepressiva.

Livsstil

Folk også øke risikoen for å få syre reflux ved å røyke og drikke alkohol. Medline Plus anbefaler å unngå alkohol eller røyking for å redusere acid reflux.

Mat

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC), fett, stekt mat, koffein, peppermynte, løk, sjokolade, hvitløk og mat som inneholder sitrus juice eller tomater også bidra til acid reflux.

Hvorfor noen mennesker ikke kan bruke kontaktlinser

Kontaktlinser er et alternativ til briller som kan korrigere nesten alle synsproblemer. Imidlertid kan noen personer med visse øyesykdommer ikke være i stand til å bruke kontaktlinser.

Typer

Flere typer kontaktlinser er tilgjengelig på markedet, den mest populære er myke linser og gass permeable linser. Objektivene er laget på fire forskjellige måter: sfærisk, toriske, bifokale og orthokeratology. Kombinasjonen av de typer linser med design gjør det mulig for nesten hvem som helst å bruke kontaktlinser.

Komplikasjoner

Du kan ikke være i stand til å bære kontakter på grunn av irritasjon fra linsen komposisjon. Andre mulige årsaker inkluderer feil resept. Et besøk til optikeren kan identifisere og vanligvis løse problemet. I tillegg kan linsebrukere må slutte med å bruke kontakter hvis de begynner å oppleve symptomer som rennende øyne, tåkesyn eller andre problemer.

Betraktninger

Hvis du har problemer med kontaktlinser, bør du vurdere å endre hvor ofte du skifter linser. For eksempel, hvis du for tiden bruker årlige linser, be legen om å endre resept til månedslinser eller daglig forbruksmateriell. Du kan også ha nytte av å endre saltvannsoppløsning eller ved hjelp av et enzym remover. Med mindre beskjed om noe annet, alltid ta ut kontaktlinser nattlig og kast dem som anvist. Unnlate å gjøre dette kan resultere et øye infeksjon eller tap av synet.

Hvorfor noen mennesker Velg et vegetarisk kosthold?

Hvorfor noen mennesker Velg et vegetarisk kosthold?


Vegetarianere velger å spise et plantebasert kosthold som ekskluderer animalske produkter og omfavner de ferske, rikelig mat fra jorden. Det er flere grunner til at folk foretrekker dette sunn livsstil.

Helserelaterte

Flere vitenskapelige studier har vist at et vegetarisk kosthold kan reversere hjertesykdom og redusere blodkolesterolet.

Moral

Noen mennesker blir vegetarianere fordi de ikke ønsker å støtte dyremishandling som foregår i fabrikken oppdrett og inhumane slakteprosesser.

Religiøst

I jainismen religion, er vegetarisme nødvendig, og praksisen er forfektet i hinduisme og buddhisme og noen andre verdensreligioner.

Miljø

Det tar 100 dekar jord til å produsere nok storfekjøtt å mate om lag 20 personer, men at samme land vil produsere nok korn til å mate 240 personer.

Spørsmål som global oppvarming, avskoging, land-og vannforurensning, og mangel kan alle knyttes til produksjon av kjøtt til konsum.

Økonomisk

Opp til halvparten av avlinger dyrket i verden går mot produserende kjøtt. Ei ku må forbruke £ 7. av korn for å produsere en kilo storfekjøtt. Det kreves omtrent 100 ganger mengden av vann for å produsere en kilo oksekjøtt enn å produsere et pund hvete.

Hvorfor Noen Post-nasal drypp Har svart til det?

Hva er Post-nasal drypp?

Post-nasal drypp, også kjent som PND, er en kronisk tilstand der bihulene produsere overdreven slimete. Som et resultat, opplever den lidende en rekke symptomer assosiert med en konstant strøm av gjørme flyter nedover baksiden av halsen som sår hals, hoste, hacking, sniffing, dårlig ånde, følelser av nesetetthet, og selv kvalme og oppkast fra kontinuitets slimete i magen.

En rekke mulige årsaker finnes for etter nasal drypp. Det mest vanlige er rhinitt, en allergisk reaksjon i hvilken vev av bihulene blir betent. Kronisk acid reflux har vært kjent for å skape den samme effekten. Mindre ofte årsaken er en svelgeforstyrrelse som skaper en oppbygning av slim.

Årsaker til Svart Utslipp fra Post-nasal drypp

Svart utflod i slimete av PND har to mulige årsaker. Den første er at den lidende har vært en marihuana-bruker. Mens PND utslipp vil noen ganger være brun for tobakksbrukere, de langsiktige effektene av marihuana bruk skaper svart slimete. Den andre mulige årsaken er bihulebetennelse. Dette kan være en akutt eller kronisk sekundær bakteriell infeksjon, som kan ligge i dvale i opptil et år etter at den lidende har opplevd en viral-basert øvre luftveisinfeksjon som influensa eller lungebetennelse.

Bihulebetennelse kan påvirke noen av de fire hoved sinus kamre bak nesen og behøver ikke nødvendigvis være smerte eller sinus press. I slike tilfeller er det alltid forbundet med kronisk halitosis, som infeksjonen er nekrotiserende bihulene 'ytterste laget av celler, og skaper svart utflod.

Behandlinger

Brukes En rekke legemidler til behandling av bihulebetennelse og stoppe svart utflod. Kortikosteroider som prednison er foreskrevet for å redusere betennelse i sinus hulrom mens mucolytics som Mucinex tynne konsistensen av de slimete, slik at det kan ryddes lettere. I mellomtiden er store doser av trimetoprim-sulfametoksazol eller andre antibiotika foreskrevet i 3-5 dager for å drepe smittekilden.

Hvorfor noen kvinner har kløende hud grunn overgangsalder?

Hvorfor noen kvinner har kløende hud grunn overgangsalder?


Menopause bringer om mange uventede endringer i en kvinnes kropp. Kvinner ikke bare oppleve varme blink og humørsvingninger, men noen kvinner opplever sterkt kløende hud.

Årsaker

Østrogen stimulerer huden til å produsere olje. Under puberteten, noen unge kvinner produserer for mye østrogen og erfaring akne. Under overgangsalderen, plutselig fall i østrogen fører til at huden tørker ut.

Symptomer

Noen overgangsalderen og postmenopausale kvinner opplever alvorlig tørr og kløende hud. Dette kløe kan føles som maur krypende under huden. Det er ikke lett lettet med over-the-counter kremer.

Behandling

Hormonbehandling (HRT) vil lindre tørr og kløende hud samt andre menopause symptomer.

Risiko

Risiko forbundet med HRT er små, ifølge Mayo Clinic. Disse risikoene inkluderer hjerneslag, hjertesykdom og blodpropper. Risikoen er større for kvinner som tar en østrogen bare erstatning enn for kvinner som tar et østrogen og progesteron terapi.

Diett

Øk mengden av omega-3 fettsyrer i kosten for å lindre tørr hud. Laks og valnøtter er to gode kilder til omega-3 fettsyrer.

Hvorfor noen sykdommer Årsak hårfarge til å endre

Endringer i din hårfarge kan være et symptom på visse sykdommer, inkludert osteoporose, immunsystemet og autoimmune sykdommer, Werner syndrom, og vitiligo. Fargeendring er vanligvis forbundet med antallet og aktiviteten av cellene som produserer pigment. Den vanlige fargeendring er fra din naturlige farge til grått.

Osteoporose

Osteoporose er vanligvis forbundet med lavere hormonnivåer som kan føre til for tidlig grått hår. Melanocytter, celler som produserer pigmentet i håret og huden, produserer mindre pigment og hårfarge gradvis blekner.

Immune System Disease

En immunsystem sykdom som HIV er tenkt å endre hårsekken aktivitet. Når HIV utvikler seg til AIDS, lider en pasient vanligvis ernæringsmessige mangler, som endrer nivåene av hormoner som påvirker melanocytter. Dette kan føre til endringer i hårfarge.

Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer i skjoldbruskkjertelen, som Grave-eller Hashimotos sykdom, kan ha en utstrakt virkning på mange celler i kroppen. Den kan resultere i produksjon av færre melanocytter, slik at det er mindre samlet pigment.

Werner syndrom

Werner syndrom forårsaker for tidlig aldring. Det er en sjelden genetisk sykdom som vanligvis begynner i ungdomsårene. Cell atrofi og celledød resulterer i tegn på alderdom, så som fortynning av huden, arterielle sykdommer, og grått hår.

Vitiligo

Vitiligo er preget av depigmentering fra døden av melanocytter. Det imay være tidlig gråning av håret, så vel som hvite flekker på huden.

Hvorfor er noen mennesker Left Handed & Others Høyre?

Hvorfor er noen mennesker Left Handed & Others Høyre?


Om lag 85 prosent av verden er høyrehendt. Av de resterende 15 prosent, de fleste er venstrehendt med et lite antall, om lag én av 100, å være ambidextrous eller i stand til å bruke begge hender til en viss grad. De ledende teorier om hvorfor håndtere kroppen og genetikk, men det er ikke nok bevis ennå å svare på spørsmålet definitivt.

Gamle Teorier

Venstre-handedness pleide å være en sett på som en forbannelse, et tegn på ondskap eller hjerneskade. Selv i tidlig til midten av det 20. århundre, ble naturlige venstrehendte lært opp til å bruke sin høyre hånd uansett. Slike teorier har siden blitt avvist av det vitenskapelige samfunn.

Genetikk

De ledende teorier om hvorfor noen mennesker er rett eller venstrehendt har å gjøre med genetikk. Genetikere mener at naturlig utvalg og menneskelige aktiviteter over tid har favorisert genet for riktig handedness. De tilskriver forskjellen til to ulike manifestasjoner av et gen. D-genet produserer høyrehendte, og C-genet produserer begge. C står for "sjanse". Noen mennesker med C-genet er høyrehendte, noen er venstrehendte og noen er ambidextrous.

Biologi

Den biologiske teori er avhengig av de forskjellige egenskaper i forskjellige områder av hjernen. Det fremgår at på grunn tale og språk begge krever motoriske ferdigheter som hjernen kan dele seg selv på en slik måte at en side av hjernen håndteres begge. Fordi venstre side av hjernen håndterer språket i de fleste mennesker de fleste ville være høyrehendt. Andre hevder at fordi noen mennesker bruker den høyre hjernehalvdelen for språket denne teorien ville ikke forklare hvorfor det er så få venstrehendte.

The Shield

Noen har lagt frem ideen om at venstre-handedness gjelder hvor en kriger holder skjoldet sitt. Fordi hjertet er på venstre side av kroppen en kriger som holdt skjoldet med sin venstre hånd ville være bedre beskyttet. Andre påpeker selv at i henhold til hulemalerier, høyrehendte var dominerende før menneskene begynte å bruke skjold.

Skader og læring

For mange år, var folk som var venstrehendte opplært til å være høyrehendt uansett. Dette gjøres ikke lenger i det meste av verden; men folk som lider av noen form for skade eller har en funksjonshemming i den ene hånden ofte lære å bruke den andre like effektivt.

Kreativitet

Noen har hevdet at venstrehendte er mer kreative enn høyrehendte, og pekte på en lang liste over kjente venstrehendte inkludert Leonardo Da Vinci og Albert Einstein som eksempler. Hvis dette var sant kan det hjelpe føre til svar. Kritikere har imidlertid påpeke at det er det også mange høyrehendte kreative mennesker og at det er mange bilder som viser Einstein tegne på en tavle med sin høyre hånd.

Men hvorfor får vi munnherpes?

Årsaken feberutslett er en stamme av herpes simplex virus. Viruset er svært smittsomt og rammer opp til 80 prosent av barn og voksne i USA, ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Research. Andre vanlige navn for munnherpes er oral herpes og forkjølelsessår.

Typer

Det er to typer av herpes simplex virus. Herpes simplex virus type 1 (HSV1) er av typen som normalt forårsaker oral herpes, som er kjennetegnet ved feber blemmer. Herpes simplex virus type 2 (HSV2) er den belastningen som vanligvis forårsaker genital herpes. Men under visse vilkår, hsv2 kan også forårsake munnherpes.

Funksjoner

Herpes viruset kommer inn i kroppen gjennom små pauser i huden. Det er overført gjennom hud-til-hud kontakt med noen som allerede er infisert med viruset. En gang inne i kroppen, ligger viruset vanligvis sovende i lange perioder, oppvåkning hver så ofte. Når viruset våkner og blir aktiv, fører det til et utbrudd av blemmer på og rundt munnen som varer i ca to uker. Når munnherpes er til stede, er viruset svært smittsomt.

Residiv

Mange har gjentatte episoder med feber blemme utbrudd. Selv om det ikke er fullt ut forstått hvorfor noen mennesker smittet med herpes har tilbakevendende utbrudd og andre ikke, visse faktorer synes å være relatert. De vanligste er følelsesmessig stress, sykdom, skade, feber og eksponering for sollys. Generelt gjør noe som svekker immunsystemet en person mer utsatt for utbrudd.

Betraktninger

Den vanligste metode for overføring av herpes virus type 1 er ved Kissing, men det kan også spres ved munn-til-genital kontakt, som i oral sex. Barn har som regel få viruset når kysset av en infisert voksen som er en slektning eller nær venn. Barn ofte overføre viruset ved å gni munnherpes og deretter berøre andre barn.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kjent kur for munnherpes. Når herpes viruset kommer inn i kroppen, forblir den der. Det er imidlertid tiltak du kan ta for å beskytte deg mot smitte. The Mayo Clinic anbefaler at du unngår kyssing og hud-til-hud kontakt med en smittet person når blemmer er til stede, og unngå å dele personlige elementer, for eksempel barberhøvler, leppepomade og håndklær. Du bør også bruke sunblock i ansiktet og leppene, og prøv å unngå kjente utløsende faktorer.

Misforståelse

Munnherpes er ofte forveksles med canker sår. Ifølge Mayo Clinic, de er ganske forskjellige. Canker sår, som ikke er smittsom, er sår som oppstår inne i munnen, på tungen og på den indre foring av kinn og lepper. Munnherpes normalt vises på utsiden av munnen, leppene og området rundt.

Hvorfor Pollen Gjør du nyser?

I motsetning til dyr, planter er stasjonære og må stole på en prosess som kalles pollinering for å reprodusere. Pollen er faktisk de mannlige kjønnsceller til stede på alle blomsterplanter. Planter med lyse blomster, som roser, har større, voksaktig pollen og må stole på insekter å bære sin pollen fra ett anlegg til et annet. Gress og trær har mye mindre, lettere pollen, og disse plantene er avhengige av vinden strømmer å bære sin pollen. Mens vinden prosessen med pollinering fungerer ganske bra for plantene, kan det føre til problemer for mennesker som inhalerer det.

Response til Pollen

Ikke alle mennesker har en negativ reaksjon på pollen. På en tørr, vindfull dag, kan trær og gress slipper millioner av pollen spores i atmosfæren, og noen mennesker kan inhalere disse sporer med liten eller ingen reaksjon i det hele tatt. Hvis de har en reaksjon, kan de oppleve lys nysing, hvis pollen teller er svært høy. Dette nysing er en mekanisk respons på irritasjon forårsaket av pollen i bihulene. Når personen blir borte fra irriterende, eller fjerner den fra kroppen sin, stopper nysing.

Pollenallergi

Det finnes andre, men som har det som kalles en pollenallergi. I disse menneskene, eksponering for selv små mengder pollen initierer en allergisk reaksjon som inkluderer kløe, hoste, rennende øyne og, selvfølgelig, nysing. Hos personer med pollen allergi, ikke allergisk reaksjon ikke umiddelbart stoppe når de fjerner kilden til allergen. Dette er fordi den allergiske responsen er en kjemisk reaksjon på en del av immunsystemet.

Allergisk reaksjon

Hos personer med pollen allergi, ser immunsystemet pollen som en fiendtlig inntrenger og frigjør antistoffer og kjemikalier (histamin) å angripe inntrengeren. Det er histaminer som forårsaker de klassiske allergisymptomer (som, mest åpenbart, nysing) og disse symptomene vil fortsette så lenge de histaminer er i blodet. Jo lengre eksponering overfor pollen, jo mer histamin frigjort. Så, når allergisk person får bort fra pollen, kan symptomene fortsette i flere minutter eller timer, inntil histamin er borte.

Lindrende Symptomer

Tar et antihistamin ved utbruddet kan lindre symptomene, men for folk med alvorlig allergi, selv om det kanskje ikke nok. De fleste mennesker med pollen allergi tar daglig histamin blokkere som et forebyggende tiltak. De daglige blokkere bygge opp i systemet og hindre histaminer fra å være utgivelse eller fra sittende på reseptorene - effektivt stopper den allergiske reaksjonen før den starter. En interessant ting om pollen allergi er at første eksponering kan resultere i en mild reaksjon, men reaksjonen blir mer alvorlig ved gjentatt eksponering. Dette er grunnen til høysnue symptomer ofte blir verre fra sesong til sesong, og hvorfor noen medisiner som jobbet ett år, kanskje ikke fungerer neste.

Nysing og Større Pollen

Det er mulig å ha en allergisk reaksjon på større flower pollen, men disse reaksjonene er ikke så vanlig. Den pollen er mye større og ikke sannsynlig å bli luftbårne på egen hånd. Så den eneste måten å inhalere pollen er å stikke nesen i blomst eller å liksom gjøre pollen i luften. Likevel, folk noen ganger nyse i nærvær av visse blomster og dette kan være mer av en mekanisk reaksjon, som følge av sniffing blomsten, enn en kjemisk, eller allergisk, respons.

Hvorfor folk få astma?

Astma er en kronisk lungesykdom som er preget av betente og trange luftveier. Lider av astma erfaring tungpustethet, tetthet i brystet, tung pust og hoste. Anslagsvis 300 millioner mennesker lider av astma i verden. Nesten 22 millioner mennesker, inkludert 6 millioner barn, i USA har astma. Hvis ikke forvaltes riktig, kan den svekkes betydelig livskvalitet over det berørte person.

Betennelse

Luftveiene i lungene av astmarammede mennesker er betent. Luftveiene er rørene som bærer luft inn og ut av lungene. Betente airways av astma pasienter er hovne og mer følsom enn normalt. Vi vet at luften vi puster inn er ikke ren og kan bære flere partikler og stoffer. Når disse stoffene passere gjennom luftrom av astma påvirket mennesker, de som allerede er følsomme luftveiene reagerer sterkt, som fører til astma symptomer.

Airways Innsnevring

Når slimhinnen i de følsomme luftveier på en astma pasienten blir irritert det fører til produksjon av slim og innstramming av musklene i luftveiene. Luftveiene blir trange, slik at svært lite rom for passasje av luft. Dette produserer tungpustethet symptom, som videre fører til brystet lunger.

The Family Connection

Leger til nå ikke har funnet ut hvorfor noen mennesker får astma, mens andre ikke gjør det, selv om de har forklart i stor detalj "hvordan" folk får astma og hva som skjer under astmaanfall. Imidlertid er det ofte bemerkes at astma kan kjøre i familier.

Utløser av astma

Et astmaanfall kan utløses av kald luft, kraftig mosjon og stress. Allergener i luften kan irritere luftveiene og utløse et astmaanfall. Allergener inkluderer: forurenset luft og røyk, støv, pollen, dyr danders, enkelte matvarer og parfymer. To astma pasienter kan ha ulike allergener som kan utløse et angrep.

Noen astma påvirket mennesker får astma under bestemte tider av året. Mens astmaanfall kan vare i noen timer i en person og gå bort en annen kan ha til å håndtere dem på en daglig basis.

Fedme

Nyere forskning viser at overvektige mennesker kan ende opp med å ha astma. Fete mennesker står for 75 prosent av astmarelaterte akuttmottaket besøk. Forskere ved Physiology Program ved Harvard School of Public Health er av den oppfatning at overvektige mennesker har under-utvidede lungene. Dette kan begrense luftveiene. Videre overvektige har lavgradig systemisk inflammasjon i luftveiene. Disse faktorene kan forklare hvorfor overvektige mennesker er mer sannsynlig å ha astma.

Moderne medisin hjelper folk med astma til å leve et bedre liv. Personer med astma bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp og lære å unngå angrep, samt minimalisere virkningene av et angrep. Muligheten for å holde astmaanfall i sjakk med yoga som et supplement terapi også bør utforskes under veiledning av en sertifisert yoga lærer og etter å ha innhentet tillatelse fra en lege.

Hvordan å forstå noen med en INTJ personlighetstype

Folk har forskjellige personlighetstyper. Har du lurt på hvorfor noen mennesker er lettere å kommunisere med, og andre ser ut som de er fra en annen planet? INTJ av Myers-Briggs personlighets klassifiseringen er de sjeldneste personlighetstyper og det vanskeligste for de andre personlighetstyper å forstå. Mindre enn 3% av befolkningen er INTJ og mindre enn 1% kvinner er INTJ.

Ja, jeg er en INTJ personlighetstype.

Bruksanvisning

En INTJ personligheter er
Introverte
Intuitivt
Tenkere
Dommere

Introverte betyr ikke nødvendigvis sjenert og helt. INTJ er kan snakke ganske mye - men ikke på noe av sin personlige karakter. De holder private ting helt privat

Intuitiv - evne til å umiddelbart forstå noe. De er ideen folk som kan se mange forskjellige muligheter. De kommer opp med uniquee løsninger på komplekse problemer.

Tenkere - INTJ er veldig analytisk. De er ekstremt opptatt (mentalt) selv når de ikke gjør noe. Deres sinn er alltid arbeider med noen teori eller komplekst problem.

Dommer - hvis du spør en INTJ sin mening om noe, ikke bli forskrekket når de er brutalt ærlig. Ærlighet er hva du får - selv om det er egentlig ikke hva du ville.

INTJ personligheter er ikke huggy feely mennesker. Gruppe klemmer fornærme dem og teambuilding er ofte sett på som bortkastet tid. De kan være svært gode teamledere selv foretrekker å jobbe bak kulissene - hvis det er en teamleder de kan respektere.

INTJ er ekstremt logisk tenkende og sjelden snakker med mindre de vet noe å være et faktum - med mindre de er å kaste noe ut for å få en reaksjon.

Ofte INTJ er feilaktig som arrogant når de er faktisk selvsikker - de vet hva de vet og, enda viktigere vet hva de ikke vet og holde kjeft om ting de ikke vet.

Hvis du ikke gir mening eller er det som gjør en masse småprat, vil det være vanskelig å komme overens med en INTJ personlighet veldig godt. INTJ oss ha litt tålmodighet for chit chat over ingenting, og de forventer at andre skal være like logisk som de er. Dette sagt, de er ekstremt lojale mennesker og er mer enn villige til å jobbe på et forhold, selv om de mangler naturlig empati at Feeling type mennesker har

Tips og advarsler

  • Vær direkte med en INTJ. De tolererer ikke indirectness veldig godt
  • Ikke vær huggy-feely med en INTJ. De foretrekker en enkel takket være en klem
  • Online personlighetstester kan være morsomt å ta, men de er sjelden nøyaktig

Hva er de helsemessige fordelene av krydret te?

Hva er de helsemessige fordelene av krydret te?


Krydret te er et annet navn for chai te. Denne melkeaktig drikk inneholder vanligvis kardemomme og andre krydder. Noen ganger kan det se ut som en brygget svart te. Denne type te er vanlig i India, og har mer nylig dyrket i popularitet i andre deler av verden. Når blandet, bør den ha samme farge og tekstur som varm sjokolade. Krydret te kan inntas varm eller kald. Uansett hvor du drikker det, vil du høste helsemessige fordeler fra hver av disse krydder.

Kanel

Kanel i krydret te bidrar til å øke blodsirkulasjonen og pust. Dette øker bevissthet og vitalitet i kroppen din. Kanel reduserer også søvn og er et afrodisiakum.

Kardemomme

Dette krydderet er godt kjent i India og Kina. Det hjelper heve humøret. Når man drikker krydret te, du blir mer avslappet. Te, eller kardemomme, gjør at du føler deg bra. Det drar også din lunger, hjerte og nyrer.

Clove

Ifølge Chai-Tea.org, selv om nellik er innfødt til Indonesia, kineserne brukte dem i 300 f.Kr. og europeerne brukt i dem i det 4. og 5. århundre. Nellik er godt kjent for sine smertestillende evner.

Black Pepper

Denne felles krydder har mange helsefordeler, inkludert bedre sirkulasjon, øke metabolismen og kjemper forkjølelse. Ifølge Chai-Tea.org, "Attila the Hun krevde dette krydderet som løsepenge under beleiringen av Roma i 408."

Muskat

Dette mutter hjelper lette sciatic å gjøre det lettere å fordøye tung mat. Dette er hvorfor noen folk drikker krydret te sent på kvelden etter et stort måltid. I det siste, arabiske leger brukte muskat å behandle nyre og lymfe problemer.

Kinesisk Star Anise

Tradisjonelle asiatiske herbalists tror dette krydderet har mange helsemessige egenskaper. De brukte den til å behandle pusteproblemer og hoste.

Ginger

Denne krydder kan forbedre sirkulasjons-og immunsystemet. Ingefær er også brukt til å behandle impotens og reisesyke.

Fennikel

Fennikel var en fremtredende urt i hagene til Frankrike og Tyskland. Anlegget er noen ganger brukt til å behandle nyreproblemer, okulær (øye) problemer og laryngitt.

Bil Sykdom & Hodepine

Bil Sykdom & Hodepine


Bilen sykdom er en type reisesyke. Reisesyke oppstår når hjernen mottar motstridende signaler fra den bevegelsesfølsomme deler av kroppen, for eksempel de indre ører, øyne og ekstremiteter. Når hjernen mottar motstridende signaler, reagerer det i enkelte mennesker ved å produsere opplevelser av uro eller sykdom. Barn mellom 2 og 12 år er mest utsatt for å oppleve reisesyke.

Symptomer

Symptomer på reisesyke, inkludert bil sykdom, inkluderer kvalme eller kvalme, kaldsvette, tretthet, tap av matlyst, oppkast, hodepine, svimmelhet og / eller økt spyttsekresjon. Alvorlighetsgraden av symptomene som varierer fra person til person, som strekker seg fra meget mild til svært ubehagelig.

Årsaker

Ingen er helt sikker på hvorfor noen mennesker opplever bilen sykdom, mens andre ikke gjør det. Barn som opplever denne type reisesyke ofte vokse det, men så senere får sporadisk hodepine som voksne mens du kjører eller i biler. Dette etterlater noen eksperter, som de på friske barn, til å stille spørsmål om barndommen reisesyke hodepine er en tidlig form for migrene.

Atferds Behandlinger

Visse atferd kan bidra til å lindre symptomene på bilen sykdom, inkludert hodepine. Fokuserer på noe annet i tillegg til ubehag kan være nyttig for barn og voksne. Ser ut av vinduet mot horisonten ser ut til å hjelpe mange, så vel som å sitte i forsetet, hviler hodet på baksiden av setet for å holde det fortsatt, å plassere en kul vaskeklut på pannen, peker lufteventiler mot ansiktet og ikke røyke. Kognitiv atferdsterapi kan også være gunstig. Hvis alt annet svikter, kan en person opplever bilen sykdom ta hyppige pauser for å komme seg ut av bilen og gå rundt.

Ernæringsmessige og Natural Therapies

Biofeedback, homøopatiske midler, akupunktur, trening, kosttilskudd og endringer i kostholdet (for eksempel ikke spise fet, krydret, fet mat før en tur) kan være nyttig for bil sykdom, ifølge University of Maryland Medical Center. Tørre kjeks og en kullsyreholdig drikke, som ingefærøl, lindre symptomer hos noen, som gjør pusteteknikker og å ta ingefær, peppermynte og / eller svart horehound før og under en tur. Sunn Barn anbefaler for barn som opplever bilen sykdom å spise et lett måltid før turen dersom ingen mat har blitt konsumert i minst tre timer, som sult tendens til å forverre symptomene.

Medisiner

Farmasøytiske medisiner er også tilgjengelig for å lette reisesyke, som for eksempel bil sykdom. Disse inkluderer skopolamin, prometazin, dimenhydrinate og meclizine. Selv om noen medisiner er tilgjengelig over disk, kan reisesyke narkotika forårsake døsighet og nedsatt dømmekraft, så de som opererer kjøretøyer i bevegelse eller tungt utstyr bør ikke ta dem, ifølge University of Maryland Medical Center. Sunn Barn anbefaler å konsultere lege først, spesielt med barn som opplever reisesyke.

HCG Diet Med MS

HCG Diet Med MS


For å ta en avgjørelse om hvorvidt hCG diett vil ha kontraindikasjoner for personer med MS (multippel sklerose), er det viktig å vite litt om MS, noen av de tingene som forårsaker MS bluss ups, og hvordan Hcg fungerer.

Hva er MS?

MS (multippel sklerose) er en progressiv, svekkende sykdom forårsaket av lesjoner i hjernen og ryggmargen. Når lesjoner helbrede, etterlater de seg et arr (den latinske betegnelsen på noe som er sklerose). Etter hvert som sykdommen utvikler seg, er det flere og flere arr, således betegnelsen multippel sklerose. Sykdommen vanligvis treffer folk i sin beste alder - 20-50 år ifølge National Multiple Sclerosis Organization.

Det er mange teorier om årsaken til MS. En fremherskende teori er at det er en auto-immun sykdom. For noen ukjent grunn, mener kroppen er det en mikroskopisk vekst på Mylin (kappen som dekker hver nerve). Kroppen angriper den fiktive vekst, og etterlater en mikroskopisk hull i Mylin - i utgangspunktet forårsaker kroppens nervesystem å kryssilden. (Akkurat som en haug med ledninger med noen hull i plastbelegget ville bli tent.) Hva gjør dette avviket enda mer merkelig er at det påvirker alle på en unik måte. Vanligvis menn lider av en mer potent form av sykdommen enn kvinnen. For eksempel, en mann som har hatt MS i ti år kan bruke en rullestol, har modifikasjoner på bilen hans slik at han kjører, og være på funksjonshemming. Alternativt kan en kvinne på samme alder som har hatt MS i ti år bare finne sykdommen å være en plage, med sporadiske mindre flare-ups som nedtonet syn eller tretthet. Til dags dato, må legene egentlig ikke vet hvorfor noen mennesker får MS, og andre ikke

MS Irritanter

Med noen typer multippel sklerose, kan sykdommen være i remisjon, og deretter begynne å blusse opp. Noen fakkel-ups er vanskelig å pin-point - de ser ut til å komme ut av ingen der. Men andre flare-ups er mer forutsigbar. Her er noen ting som kan irritere MS:

Å bli for varm
Bli stresset - fysisk (sulten, overtrøtt, etc.), emosjonelt (familie problemer, romantisk breakup, etc.) eller psykisk (studere, stort prosjekt på jobb, etc.)
Å bli syk
Ikke hvile når det trengs (presser deg selv)
Reisesyke (personer med MS er svært utsatt for dette)
Alltid å si "ja" (lære å si "nei" med en full kalender)

Hva er HCG diett?

(HCG) Humant choriongonadotropin hormonet produseres av gravide kvinner for å ernære placenta. Dr. Simeons var først til å oppdage fordelene ved denne glykoprotein basert hormon for å redusere kroppsvekt. Under dietten mennesker er begrenset til 500 kalorier per dag av fettfri mat og moderate treningsøkter er nødvendig.

The 'Hcg Diet Farer' nettsted tilbyr litt praktisk informasjon for alle mennesker - uansett om de har MS eller ikke, og sa: «Hvis du er ute etter å gå ned i vekt med hCG, du definitivt trenger å konsultere med en lege Som enhver. andre hormon eller narkotika, samhandler med andre naturlige stoffer i kroppen, samt reseptbelagte legemidler og kosttilskudd Hcg. Hcg kan også tjene som en markør for sykdom og svulster, så du bør fortelle noen lege om bruk av dette stoffet når du får en medisinsk test for å sikre at du ikke opplever en falsk diagnose av sykdom eller graviditet. " 500 calorie diett alene bør være et rødt flagg for alle - spesielt de med multippel sklerose.