Digidexo.com

carotis sykdom

Alvorlig Arteria carotis sykdom og Hodgkins sykdom

Alvorlig Arteria carotis sykdom og Hodgkins sykdom


Ifølge Mayo Clinic, Hodgkins sykdom & ndash; nå kjent som Hodgkins lymfom & ndash; er en type kreft som påvirker lymfesystemet. Det stammer i en type hvite blodlegemer som kalles lymfocytter.
Lymfocytter er en viktig del av immunforsvaret. En av behandlingene for Hodgkins sykdom er strålebehandling. Fordi folk lever lenger etter behandling med strålebehandling, langsiktige bivirkninger som alvorlig carotisar sykdom, presentere et alvorlig potensielt problem for helsevesenet utøvere og pasienter likt.

Hodgkins sykdom behandling

Behandlingen du får til slutt avhenger av din generelle helsetilstand, hvorvidt du er gravid og din alder. Du kan motta kjemoterapi narkotika, som arbeider gjennom blodet til å drepe kreftceller. Du kan også få en benmarg eller stamcelletransplantasjon hvis annen behandling ikke virker. Strålebehandling kan være behandling av valg hvis er lokalisert sykdommen din i et bestemt område av kroppen din. Under strålebehandling, er høy energi X-stråler brukes til å drepe kreftceller.

Carotisar sykdom

Carotis er de to store arterier som forsyner den fremre delen av hjernen med oksygenrikt blod. Når du føler pulsen på hver side av halsen like under kjeven, de er carotis pumpe blod. Carotisar sykdom oppstår når det er en innsnevring av carotis skyldes en opphopning av fettstoffer eller plakk i arteriene. Dette kalles aterosklerose og når det skjer i carotis, det øker risikoen for slag.

Strålebehandling og Alvorlig arteria carotis sykdom

Ifølge Dr. Ernest H. Rosenbaum, sene effekter av stråleterapi inkluderer slag og arteria carotis stenosis & ndash; innsnevring av innsiden av halsarterien forårsaket av aterosklerose. Arteria carotis stenose kan eller ikke kan forårsake symptomer og øke risikoen for slag. I en artikkel med tittelen "Radiation-indusert Arteria carotis sykdom," forfatterne sa slike skader på blodårene har blitt demonstrert eksperimentelt, og bemerker at det skjer spesielt med bestråling av halsen.
En egen artikkel i Journal of American Medical Association antyder at forekomsten av alvorlig carotisar sykdom blant den relativt unge pasientgruppen & ndash; en median alder av 25 & ndash; i studien er ganske høy, og at det er sannsynlig at jo flere pasienter overleve 20 år eller mer etter første behandling, vil flere av disse typer saker overflaten.

Risikofaktorer

Artikkelen i Journal of American Medical Association rapporterte at de eneste pasientrisikofaktorer forbundet med carotisar sykdom i sin studie var høyt blodtrykk og diabetes.

Forebygging av Alvorlig Cartoid karsykdom Etter Stråling

De fleste strålingsinduserte effekter er direkte relatert til strålingsdosen. Moderne teknikker bruke lavere doser av stråling, slik at dette kan redusere den langsiktige risikoen. Artikkelen i Journal of American Medical Association antyder tidlig og regelmessige undersøkelser for å oppdage potensielt farlige utviklingen av aterosklerose før de utvikler seg til farlige hendelser som slag. Dette gjelder spesielt i utsatte grupper av pasienter, så hvis du er identifisert som å være i faresonen, kan legen diskutere med deg muligheten for regelmessige tester for å minimere risikoen.

Tegn og symptomer på arteria carotis sykdom

Carotisar sykdom er en alvorlig helsetilstand preget av tilstopping av halspulsårene, som går gjennom halsen og blodtilførsel til hjernen. Carotisar sykdom viser ofte noen klare symptomer før en forbigående iskemisk ulykke (TIA), eller lite hjerneslag, inntreffer.

Tap av Vision

Hjernen er ansvarlig for å ta i alle sanser i kroppen og behandle dem. Når hjernen ikke får nok oksygen, kan det lider av midlertidige blundere i behandlingen av ulike sensorisk informasjon. En mulig tegn på halspulsåren sykdom eller at en TIA har oppstått er et midlertidig tap av syn. Ifølge Mayo Clinic, kan dette skje på ett øye eller begge øyne, og kan resultere i en gråning ut av syn snarere enn fullstendig synstap.

Mental Acuity

En annen potensiell tegn på arteria carotis sykdom er en nedsatt grad av mental årvåkenhet. Ifølge American Heart Association, kan sykdommen føre til problemer med å snakke, sløret tale, og vanskeligheter med å finne ord for å uttrykke deg selv. Disse symptomene kan komme plutselig, noe som kan tyde på at et TIA har funnet sted.

Stroke

Et slag oppstår når blodtilførselen til deler av hjernen er stoppet brått. Strokes kan føre til permanent hjerneskade, noe som kan føre til tap av mental evne, tap av kontroll over kroppsdeler og permanent nummenhet. Det er vanlig for en person å oppleve ett eller flere TIA før et fullt slag finner sted. De som har opplevd slag kan utvikle anfall og vil sannsynligvis oppleve flere slag i fremtiden.

PAD

Perifer arteriesykdom, eller PAD, oppstår når arteriene som tilfører blod til benene bli tilstoppet med plaketter, redusere blodstrøm, på samme måte som karotid arteriesykdom tetter arterier som leverer blod til hjernen. Personer som har PAD er også i fare for carotisar sykdom, så symptomene på PAD kan indikere muligheten for arteria carotis sykdom før en alvorlig hendelse skjer. Symptomene på PAD er nummenhet og prikking i ben og føtter, håravfall på beina, og langsom bedring av sår på bena og føttene.

Risikofaktorer

Tilstedeværelsen av risikofaktorer for karotid arteriesykdom kan bidra varsler deg om muligheten for å ha sykdommen. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er en felles risikofaktor for karotid arteriesykdom. Fedme og høyt kolesterolnivå er også assosiert med høyere nivåer av arteria carotis sykdom. Sigarettrøyking er en annen vanlig risikofaktor. Tar skritt for å begrense risikofaktorer for carotisar sykdom kan bidra til å redusere sjansene for å oppleve ødeleggende hendelser som TIA og slag senere i livet.

Høyre arteria carotis sykdom

Høyre halspulsåre sykdom, også kjent som "høyresidig" karotid arteriesykdom, er en tilstand i hvilken plakk bygger seg opp langs arterieveggene og begynner å begrense eller blokkere strømmen av blod i den høyre halspulsåren system av halsen. Over tid kan denne tilstanden frata hjernen av blod, som uunngåelig fratar det av oksygen. Selv om denne innsnevring vanligvis tar tid til å danne, kan karotid arteriesykdom være svært problematisk, da det kan føre til slag og til og med hjerneskade.

Symptomer

I det utbruddet av høyresidig carotisar sykdom, vil en person som regel ikke vise noen symptomer. Det er ikke før arterieveggen har falt betydelig at noen symptomer vil presentere seg selv. På grunn av at sykdommen påvirker den høyre karotide arterie-system, vil de normalt bli lagt merke til symptomene på venstre side av kroppen. Dette vil inkludere nummenhet eller svakhet i venstre arm, venstre ben eller venstre side av ansiktet. Den venstre siden av munnen og tungen kan også bli påvirket, forårsaker en rotete eller utydelig tale. En person kan også oppleve plutselig blindhet i det venstre øyet. Og i ganske alvorlige tilfeller kan den enkelte lammelse lider mot venstre side av kroppen.

Betraktninger

Mens nesten alle kan etter hvert utvikle høyresidig carotisar sykdom, visse faktorer spiller en klar rolle i sin utvikling. For noen mennesker, vil det være deres generelle helse som ber dannelsen av sykdommen. For andre, vil det være en kombinasjon av alder og genetikk. Både fedme og diabetes kan være en oppskrift på dette arteriell blokkering. Visse vaner, som røyking og stillesittende livsstil, kan ta en toll på blodårene dine. Selv høyt blodtrykk, noe som ofte fører til koronarsykdom, kan påvirke helsen til carotis. Som du haug på faktor på toppen av faktor, du blir mer utsatt for å utvikle denne tilstanden.

Stroke

Når det gjelder alle typer halspulsåren sykdom, den mest betydningsfulle hendelse som kan skje med deg er et slag. Alt som trengs, ifølge Mayo Clinic, er et stykke av plakk å bryte vekk fra en blokkering og flytte inn i en mindre arterie. Når du er der, kan det sette seg fast og helt avskåret blod til en del av hjernen. Hvis dette skulle skje, ville du ha et hjerneslag.

Behandling

For det meste, vil behandling av denne sykdommen være den samme som for hvilken som helst karotid arteriesykdom. Først vil du vanligvis trenger å gjøre noen endringer i livsstil, som slanking, trene, å miste vekt og slutte å røyke. Derfra kan legen anbefale en blod tynnere av noe slag eller en ACE-hemmer, som ofte brukes for hypertensjon. Hvis blokkeringen er alvorlig, kan det hende du trenger å gå gjennom kirurgi for å tømme ut plakk og være utstyrt med en stent for å sikre riktig blod flyte.

Forebygging / løsning

Hvis du leter for å hindre enhver form for halspulsåren sykdom, bør du gjøre nesten de samme tingene som du ville for å unngå hypertensjon og koronarsykdom. Begrense mengden av fett, natrium og kolesterol i kosten og samtidig øke sunn mat, som frukt, grønnsaker og hele korn. Hold deg aktiv med trening, og holde de overskytende pounds off. Og hvis du ikke røyker, ikke start. Det er en arterie-tilstopping vane.

Carotisar sykdom Symptomer

Carotisar sykdom oppstår når plakk (fettavleiringer) bygger seg opp i og til slutt blokkerer carotis. Å være kjent med carotisar sykdom symptomer kan hjelpe deg å gjenkjenne denne sykdommen og søker behandling før det er for sent.

Fakta

Ligger på de to sidene av halsen din, dine carotis er de to viktigste blodårene som fører blod fra hjertet til hodet og hjernen. Blokkering av disse blodårene kan føre til massive nevrologiske skader og død.

Symptom Progresjon

En av farene ved halspulsåren sykdom er den langsomme utviklingen av symptomer. I de fleste tilfeller kan et hjerneslag eller ministroke være din første tegn på denne sykdommen.

Ministroke

Et vanlig symptom på halspulsåren sykdom, en ministroke eller forbigående ischematic anfall (TIA) oppstår når du har korte tegn på slag som varer mindre enn 24 timer.

Stroke

Ofte innledes med en ministroke, oppstår et slag forårsaket av arteria carotis sykdom når en blodpropp stopper flyten av blod og oksygen til hjernen.

Symptomer

Ifølge MedlinePlus Medical encylopedia, TIA og hjerneslag symptomer ligner og kan omfatte brå svakhet eller nummenhet (vanligvis på den ene siden av kroppen), plutselig blindhet på det ene øyet, problemer med å snakke, og uvanlig forvirring.

Risikofaktorer

Du er mer sannsynlig å utvikle carotisar sykdom symptomer hvis du har visse risikofaktorer, blant annet hjertesykdom, høyt blodtrykk eller kolesterol og familie hjerneslag historie.

Carotisar sykdom

Carotisar sykdom påvirker blodårene som forsyner blod til hjernen. Hjernen trenger en konstant tilførsel av oksygenrikt blod til å fungere. Blod er levert til hjernen ved carotis på forsiden av halsen. Halsarterie sykdom er en tilstand i hvilken disse blodårene blir blokkert av fettavleiringer hindrer strømmen av blod til hjernen, i henhold til Texas Heart Institute.

Fakta

Naturligvis bør arteriene være glatt på innsiden, slik at blod kan strømme gjennom uhindret. Men over tid, en fettvev, som kalles plakk, kan bygge seg opp inne i blodårene dine. Plakk er bygget opp av "kolesterol, kalsium og fibrøst vev," i henhold til Vascularweb.org. Som plakk bygger seg opp, blodårene dine begynner å begrense og stive. Når nok plakk bygger seg opp, vil den begynne å påvirke blodstrømmen gjennom carotis.

Betraktninger

Carotisar sykdom har ingen merkbare symptomer, og folk flest vet ikke at de har sykdommen før de har et hjerneslag. Heldigvis, kan du oppleve faresignaler før et hjerneslag, ifølge Vascularweb.com. Disse inkluderer en følelse av svakhet, en tingly følelse i armer eller ben, være ute av stand til å kontrollere dine armer og ben, et tap av synet på ett øye eller miste evnen til å snakke tydelig.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for arteria carotis sykdom er lik risikofaktorer for koronarsykdom. Faktisk, hvis du har carotisar sykdom, har du sannsynligvis koronarsykdom i tillegg. Risikofaktorer for begge sykdommene inkluderer høyt kolesterol, en historie med røyking, diabetes, høyt blodtrykk, fedme og mangel på mosjon, ifølge Texas Heart Institute.

Forebygging / løsning

Du kan redusere sjansene for å ha halspulsåren sykdom ved å gjøre noen endringer i livsstil. Ifølge Texas Heart Institute, inkluderer disse quiting røyking og kontrollere blodtrykket og kolesterolet. Du bør også trene 30 minutter om dagen, spise mindre salt og begrense mengden alkohol du drikker.

Kirurgi

I behandling av halspulsåren sykdom, er endarterectomi "ofte en trygg, effektiv og varig behandling alternativet," ifølge Mayo Clinic. I denne kirurgiske prosedyren, legen gjør "et snitt i halsen på plasseringen av blokkering," i henhold til Texas Heart Institute. Legen deretter setter inn et rør for å omdirigere blodstrømmen under blokkeringen. Etter dette åpnes legen opp arterien og fjerner plakk. Røret er fjernet etter arterien "er sydd lukket," i henhold til Texas Heart Institute.

Problemer med en arteria carotis

Carotis leverer blod til hjernen og ansiktet. Disse blodårene er funnet på hver side av halsen (arteria carotis), inn i det indre av ansiktet rundt nesen (interne carotis) og rundt kjeven (ekstern carotis). Det er flere problemer som faller inn under det generiske navnet på arteria carotis sykdom inkludert stenose, åreforkalkning, blodpropp, lungeemboli og perifer aneurisme.

Stenose

Arteria carotis stenosis, eller innsnevring av arterie, er forårsaket av oppbygging av plakk. Du kan ha et slag hvis arterien blir så smal at blodet ikke kan komme gjennom til hjernen.

Åreforkalkning

Herding arterier, eller Åreforkalkning, kan også forekomme i carotis. Dette ligner på stenose, bortsett fra at plakk stivner til en kalsium-lignende materiale. Aterosklerose kan føre til slag hvis den ikke behandles. Noen ganger biter av plakk bryte av og forårsake blodpropp som også kan føre til slag.

Trombe

Trombe er en blodpropp som dannes i arterien og holder seg på ett sted. Det kan blokkere blodstrømmen til hjernen, avhengig av størrelsen på koagelet. Dette kan føre til hjerneslag.

Emboli

Emboli reiser blodpropper som kan ende opp i mindre arterier og kuttes blodstrøm. Disse kan reise inn i hjernen og forårsake et slag.

Perifer aneurisme

En aneurisme kan forekomme i alle arterie. Det er kjent som en perifer aneurisme når det ikke forekommer i aorta. Et aneurisme er en utposning på en arterie at hvis ikke adressert kan sprekke.

Carotisar Stent Prosedyrer

Carotis bære oksygenrikt blod til hjernen. Disse fartøyene står overfor den samme trusselen for tilstopping som koronararteriene som forsyner hjertet. Når halspulsårene blir blokkert eller kaste av en blodpropp som reiser til hjernen, er resultatet et slag, eller hjerne angrep. Ett av verktøyene som brukes i kampen mot arteria carotis sykdom er stenting, innsetting av en liten rørformet netting enhet for å holde åpne arterien og tillate fri flyt av blod til hjernen.

Carotisar sykdom

Preget av en oppbygging av plakk i blodårene som forsyner hjernen, carotisar sykdom fører ofte ingen symptomer. Som sin motpart, koronar hjertesykdom, kan det fortsette å forverres før det fører til alvorlig --- og noen ganger irreversible --- skade. For de mer heldige, kan et slikt tilfelle være begrenset til en forbigående iskemisk anfall, også kjent som et TIA eller mini-slag, noe som fører til slag-lignende symptomer for en periode på 24 timer eller mindre. TIA anses å være en advarsel tegn på at en mer alvorlig hjerneslag er mulig i nær fremtid.

Konvensjonell behandling

Før advent av arteria carotis stenting, ble en alvorlig oppbygging av plakk i disse arteriene som regel løses gjennom et stort kirurgisk prosedyre som kalles en endarterectomi. VascularWeb beskriver dette som "en operasjon der din kirurg fjerner den indre fôr av halspulsåren hvis den har blitt tykkere eller skadet." Det kirurgiske inngrepet er fortsatt mye brukt.

Stenting Prosedyre

Plassering av arteria carotis stenter er en minimal invasiv - men ikke mindre alvorlig - prosedyre som vanligvis utføres i et sykehus kateterisering eller angiografi lab. Et kateter, et tynt, fleksibelt rør, er satt inn i en arterie i armen eller lysken og tredd gjennom sirkulasjonssystemet til den når carotis fartøy som er blokkerte. Områdene av blokkeringen blir først tømt bort gjennom prosessen med angioplasti, som en ballong-type anordning i den fremre spissen av kateteret er oppblåst for å presse de avsetninger av plakk til veggene av arterien. Så snart blokkeringen er fjernet, er innsatt en stent til å holde fartøyet åpen i fremtiden.

Hvilken vei å gå?

Det er stor debatt i det medisinske miljøet om hvilken metode for behandling av arteria carotis sykdom er å foretrekke. Hver prosedyre har sine vinnere. En studie publisert i den 10 april 2008, nummer av New England Journal of Medicine fant ingen signifikant forskjell i treårige utfall mellom høyrisikopasienter som gjennomgikk disse prosedyrene.

Risikofaktorer

Folk som er på en økt risiko for carotisar sykdom, ifølge MayoClinic.com, inkluderer eldre, diabetikere, røykere, overvektige, pasienter med høyt blodtrykk, de med en relativt stillesittende livsstil og personer med en familie historie av arteria carotis sykdom. Også utsatt er personer med forhøyede nivåer av low-density lipoproteiner --- det såkalte dårlige kolesterolet --- og triglyserider.

Hva er behandlingen for tilstoppede arterier i nakken?

Hva er behandlingen for tilstoppede arterier i nakken?


Carotisar sykdom er den presise betegnelsen på tilstoppede arterier i nakken. Det kalles også carotisstenose, en innsnevring av arteriene som forsyner blod og oksygen fra hjertet til hjernen. Behandlinger varierer fra livsstilsendringer til kirurgi.

Identifikasjon

Carotis stenosis vanligvis forekommer som en følge av tilstanden kjent som aterosklerose, en akkumulering av fettavleiringer lining arterieveggen som stivner til en substans som kalles plakk og tetter karotidarterien.

Behandlinger

Hva er behandlinger for tilstoppede arterier i nakken? "I tillegg til behandling av aterosklerose eller andre underliggende sykdommer, livsstilsendringer, medisiner, perkutane intervensjoner, eller kirurgi kan være nødvendig for å oppveie effekten av arteria carotis sykdom og redusere risikoen for slag,» sier The Texas Heart Institute.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer inkluderer røykeslutt, økt mosjon og kosttilskudd endringer til lavere kolesterol og blodtrykk. Medisiner for å redusere kolesterolet og redusere blodtrykket, samt å tynne blodet vil være foreskrevet.

Angioplastikk

Perkutan intervensjon refererer til minimalt-invasiv prosedyrer som angioplastikk og stenting som oppheve arterien og rekvisitt åpen.

Kirurgi

I ekstreme tilfeller vil en endarterectomi være nødvendig. "Med blokkeringer større enn 50 prosent, kan kirurgi være det beste alternativet," i henhold til Cedars-Sinai Medical Center. "Endarterectomi innebærer å gjøre et snitt i halsen og microsurgically fjerne plakk i arteriene."

Carotisar Behandling

Carotis bære vesentlig blod, oksygen og næringsstoffer til hjernen. Når disse arteriene er syk og blir delvis eller fullstendig blokkert, vil du begynne å oppleve alvorlige symptomer som hjerneslag, tap av syn, gråning av synet på ett øye, transient iskemisk attakk (TIA) eller reversibel iskemisk nevrologisk utfall (Rind).

Når Behandling må skje

Behandling av arteria carotis sykdom må skje når arterien er redusert med 50 prosent eller mer. Behandlingstilbud redusere risikoen for slag og uopprettelig skade på hjernen. Hvis du opplever noen symptomer knyttet til blokkering i carotis, bør du kontakte lege umiddelbart. Diagnosen stilles ved å utføre en ultralyd av halspulsårene.

Behandling Alternativer

En carotis blokkering av 50 prosent eller mindre regnes som mild til moderat. Hvis blokkeringen er mild til moderat, kan ytterligere skade forebygges med medisiner og overvåking. I tillegg må kjente medvirkende faktorer som for eksempel sigarettrøyking bli eliminert. Hvis blokkeringen blir alvorlig, vil kirurgiske alternativer være nødvendig.

Den mest invasiv prosedyre for å behandle halspulsåren blokkering er endarterectomi. Denne fremgangsmåten omfatter å åpne halspulsåren og fjerne blokkeringen og ytterligere arterielt plakk. Under operasjonen, er arterien midlertidig forbigått for ikke å frata hjernen av blod og oksygen. Halspulsåren blir deretter lukket. Noen ganger kan en syntetisk lapp brukes til å hjelpe med nedleggelse.

Nyere ikke-kirurgiske behandlinger inkluderer ballong angioplastikk og stenter. Under ballong-angioplastikk, blir et kateter innført i lysken og en styrt ballong blir satt inn som når frem til carotid i nakken. Ballongen blåses opp for å fjerne blokkeringen. En stent eller metall rør blir deretter satt inn i blodåren for å holde den åpen. Denne prosedyren er foreløpig bare brukes på pasienter som ikke er i stand til å tolerere kirurgi.

Post Operative

Postoperativ behandling og gjenvinning omfatter en gradvis økning i daglig aktivitet. Du kan begynne kjøringen når halsen ubehag er på et minimum, og du er ikke lenger på postoperativ smerte medisinering. Nakke øvelser vil redusere stivhet. Fortsett alle dine medisiner du var på før operasjonen per legens instruksjon. Vær oppmerksom på eventuelle avvik som for eksempel drenering fra såret. Tåkesyn, må svakhet i beina eller utydelig tale rapporteres til legen din umiddelbart. Spis rikelig med frukt og grønnsaker og følge opp på en jevnlig basis med din lege.

Symptomer på arteria carotis stenose

Arteria carotis stenose er en innsnevring og herding av arterien på grunn av opphopning av fettstoffer innskudd langs blodårene som forsyner blod til hjernen. Høyt kolesterol er trolig en av hovedårsakene til denne tilstanden, men du kan også oppleve dette oppbygging av plakk fra høyt blodtrykk, røyking og alder. Du kan til og med utvikle denne tilstanden av fedme, røyking, en stillesittende livsstil og yourgenetics. Uavhengig av årsaken, er det mulighet for å lide av symptomer på stenose.

Asymptomatisk

For folk flest, særlig under utbruddet av stenose, vil du ikke lider av noen symptomer på tilstanden til alle. Det er ikke før oppbygging av plakk har sterkt redusert blodstrømmen til hjernen om at du vanligvis manifestere noen tegn på at det er et problem. Men kan vanlige screenings ofte oppdage om en eller begge av dine carotis har begynt å begrense. Legen din kan jevnlig sjekke helsen til disse blodårene når det er en historie av sykdom i familien din, du lider av høyt kolesterol eller høyt blodtrykk, eller visse livsstilsfaktorer har plassert deg på en større risiko for stenose.

Nummenhet

Når halspulsåren smalner, er det mulig å oppleve symptom av nummenhet. Dette er vanligvis isolert til høyre eller venstre side av kroppen, avhengig av hvilken blodåre inneholder stenose. Du kan begynne å lide av en mangel på følelse på den ene siden av ansiktet, langs en enkelt arm eller innen ett av bena. Denne nummenhet kan ofte være ledsaget av en viss svakhet i det berørte område av kroppen.

Talevansker

En annen potensiell symptom på en carotisar stenose innebærer problemer med din evne til å snakke. I denne situasjonen, kan du plutselig finner ut at din tale har blitt uleselige eller dine ord begynner å snakke utydelig. Dette er en god indikasjon på at oksygen og næringsstoffer blir fratatt til hjernen.

Kognitive problemer

Med en stenose av arteria carotis, kan du begynne å oppleve problemer i kognisjon. Når dette symptomet utvikler, kan du ha problemer med å forstå hva folk sier til deg, eller du kan ha problemer med å faktisk kommunisere med andre, for eksempel glemmer ord eller navn på stedene.

Synsproblemer

Noen ganger kan en innsnevring langs halspulsåren forårsake noen problemer med synet. Hvis dette var tilfelle, ville du mest sannsynlig lider en brå tap eller reduksjon i visjonen. Denne endringen i synet er vanligvis isolert til høyre eller venstre øye.

Lammelse

Når stenose er mye mer alvorlig og blodstrøm er sterkt redusert, kan du oppleve lammelser. Og mye som symptom på nummenhet, er denne manglende evne til bevegelsen vanligvis isolert til bare den ene siden av kroppen, det være seg i ansiktet, armen eller benet.

Skilt og symptomer og behandling for arteria carotis stenose

Arteria carotis stenose er en innsnevring av arteriene som frakter blod og oksygen til hjernen. Tilstanden er noen ganger referert til som carotisar sykdom, ifølge El Camino Hospital. Noen pasienter opplever ikke symptomer med carotisstenose, men når hjernen er fratatt oksygen, symptomene begynner å dukke opp.

Utydelig tale

Når hjernen er ute av oksygenrikt blod, symptomer som utydelig tale og problemer med å forstå andre er en advarsel tegn på alvorlig sykdom. Disse symptomene kan være tegn på et slag eller at et slag er overhengende, ifølge Mayo Clinic. Symptomer som utydelig tale kan også være et tegn på en forbigående iskemisk anfall, som er et plutselig tap av blod til hjernen, ifølge El Camino Hospital.

Synstap

Visjon bli uskarpe eller et tap av synet på ett eller begge øyne. Med en forbigående iskemisk anfall, er tap av synet midlertidig og kan vare i bare noen få minutter eller 24 timer. En forbigående iskemisk anfall kan være en advarsel tegn på en forestående slag og krever øyeblikkelig legehjelp.

Nummenhet og prikking

Nummenhet og kribling oppstår i ansiktet eller armer og ben og kan være begrenset til en side av kroppen.

Lammelse

Pasienter med et tap av blodstrømmen til hjernen kan oppleve lammelse på en side av kroppen. Pasienten kan ikke være i stand til å flytte de berørte lemmer. En TIA ikke alltid skje før et slag. Under et hjerneslag, pasienter opplever et tap av blodtilførsel til hjernen for en lang nok periode til å forårsake varig skade på hjernen.

Bevisstløshet

Pasienter som opplever et tap av blodtilførsel til hjernen kan lide av bevisstløshet under angrepet, ifølge Cedars-Sinai. Mens symptomene på TIA forårsaket av carotisstenose kan være midlertidig, må en lege vurdere dem umiddelbart. Disse angrepene kan være en advarsel tegn på et slag som kan være invalidiserende.

Stenter

Stenting er en behandling for carotisstenose som bruker angioplastikk å åpne arterien og fjerne blokkeringen. Stenten blir brukt i arterien for å holde den åpen og forbedre blodstrøm. Fremgangsmåten er mindre inngrep enn en operasjon for å åpne arteriene og fjerne tilstoppingen.

Antikoagulerende medisiner

Leger bruker blodfortynnende medisiner for pasienter som har en blokkering som er mindre enn 50 prosent. Aspirin er et eksempel på antikoagulerende medikamenter som hindrer forekomsten av blodpropper.

Kirurgi

Operasjonen for å fjerne plakk fra arteriene er en endarterektomi prosedyre. Leger foreta et innsnitt i halsen og fjerne plaque fra arteriene for å øke blodstrømmen og redusere risikoen for slag.

Carotis Pain

Carotis Pain


Carotis er to store arterier som tillater oksygenert blod til å strømme fra hjertet til frontal lobe av hjernen. Disse blodårene er utsatt for visse sykdommer som kan føre til alvorlige helsemessige problemer hvis venstre ubehandlet.

Carotisar sykdom

Carotisar sykdom oppstår når plakk bygger seg opp i carotis. Denne oppbygging av plakk kan øke risikoen for slag. Alvorlige tegn kan utvikle seg i senere stadier, slik som plutselig nummenhet i ansikt, arm eller ben, sløret tale, og plutselig blindhet på ett øye.

Karotider Artery aneurisme

En karotider arterie aneurisme oppstår når veggene i halspulsåren svekke og utvide og muligens briste fra fortynnede vegger. Symptomer på halspulsåren aneurismer inkluderer forbigående iskemiske anfall, som er "advarsler slag", eller en full-blåst slag. Andre symptomer inkluderer hevelse i ansiktet, heshet og svelgeproblemer.

Carotidynia

Carotidynia fører en kontinuerlig bankende smerte som følte fra tempelet til øyne, ører eller kinn. Symptomer oppstår vanligvis i løpet av kaldt vær, og noen pasienter føler en hevelse sensasjon i kjertlene og oppleve alvorlig migrene sammen med smerter på siden av ansiktet.

Diett for carotis nakkeproblemer

Livsstilsendringer er en viktig del av å gjenvinne og opprettholde helse for personer diagnostisert med problemer, typisk blokkeringer, i carotis arteriene i nakken. Dette betyr å utvikle en sterk øvelse diett og, til støtte for det, en sunn diett for hjertet og halsen.

Betydning

Carotisar sykdom, også kalt carotisar stenose, viser til arteriene i nakken som har blitt tettet. "Carotis arterie sykdom, er karakterisert ved en innsnevring i en eller begge av de to karotid-arteriene i halsen, og kan føre til slag", i henhold til University of Chicago Department of Surgery. "De fleste ofte, innsnevring resultater fra aterosklerose."

Denne "åreforkalkning", eller plakk, skjer over flere tiår som en buildup av fettstoffer, i stor grad består av kolesterol akkumuleres i arteriene, blokkerer blodstrøm og oksygen til hjernen.

Risikofaktorer

Stillesittende livsstil, røyking og dårlige matvaner som fører til høyt kolesterol og høyt blodtrykk er vanligvis den skyldige i utviklingen av hjerte-og karsykdommer. Siden carotis arteriell sykdom er en form for hjerte-og karsykdommer, er det viktig for de med carotis blokkeringer til å følge den samme slags hjerte sunt kosthold er nødvendig for alle pasienter som lider av plakk i noen av kroppens arterier. Faktisk, de fleste pasientene oppdaget å ha blokkering i carotis har tidligere blitt diagnostisert med koronar eller perifer arteriell sykdom. Dette betyr at fokus på å redusere nivåene av kolesterol og blodtrykket.

Ernæring

Sodium tærer på arbeidet med å avlaste hypertensjon, så vær flittig i å unngå salt. De fleste bør spise mindre enn 2000 milligram daglig. En diett høy i grønnsaker og frukt vil gi kvalitet næringsstoffer og bidra slippe blodtrykket. Høye nivåer av kolesterol kan bli kjempet med uraffinert fullkorn som er lastet med fiber. Og ikke glem de skatter av havet. "Spis fisk minst to ganger i uken," sier American Heart Association. "Nyere forskning viser at å spise fet fisk som inneholder omega-3 fettsyrer (for eksempel laks, ørret og sild) kan bidra til å redusere risikoen for å dø av koronarsykdom."

Diet

Begrense kolesterol-tunge mettede og trans fett er en viktig strategi i å utvikle et sunt kosthold for carotis nakkeproblemer. Disse "dårlig" fett er vanligvis finnes i kjøtt og meieriprodukter, spesielt de som er stekt. Smør, margarin og matfett bør unngås mens erstatninger som olivenolje og rapsolje er positive alternativer. Disse er klassifisert som enumettet fett som, sammen med flerumettet fett, er mye sunnere enn mettet fett og transfett. Ja selv disse bør brukes med måte som alle typer fett er høy i kalorier.

Magert kjøtt, fjærkre, fisk og magre meieriprodukter er nødvendigheter for hjerte helse. "Bønner, erter og linser er også gode kilder til protein og inneholder mindre fett og ingen kolesterol, noe som gjør dem gode substitutter for kjøtt," ifølge Mayo Clinic. "Erstatte soya protein for animalsk protein --- for eksempel, en soya burger for en hamburger --- vil redusere fett og kolesterol. "

Svinekjøtt og rødt kjøtt merket "loin" eller "runde" vanligvis har det laveste beløpet av fett. For å gjøre disse kjøtt enda sunnere, grill, bake eller broil stedet for steking.

Hvordan å tømme en arteria carotis Blokkering

Hvordan å tømme en arteria carotis Blokkering


Rengjøring ut en carotisar innebærer en kirurgisk prosedyre som kalles en endarterectomi. Prosedyren er vanligvis indikert når det er mer enn 70 prosent blokkering i arterien. Rengjøring av arterien er ment å redusere risikoen for slag. Operasjonen er utført av en kirurg mens pasienten er under narkose.

Bruksanvisning

De vaskulære kirurgen skjærer åpne side av halsen, og isolerer den karotide arterie, lettelser den fra andre blodkar, nerver og muskler.

Arteria carotis er lukket med klemmer for å forhindre blødning. En stent kan benyttes for å omgå arterie mens den er åpnet, og deretter blir renset.

endarterektomi innebærer nøyaktig skraping av arterien indre for å fjerne blokkeringen, som typisk er en plaque dannet av lipider (fett uoppløselige), triglycerider (en kjemisk form av fett) og kolesterol. Fritt, diett og hypertensjon er antatt å være felles faktorer som bidrar til carotid arterien sykdom.

arterien klemmer blir fjernet og halsen innsnitt er sydd.

Kirurgen syr pasientens hals og pasienten er innlagt på sykehus i tre til fire dagers restitusjon for å overvåke fremgang og måle suksessen av operasjonen.

Hint

  • Komplikasjoner av en endarterectomi prosedyre inkluderer arteriell blødning, hjerteinfarkt og hjerneslag. Imidlertid bærer alvorlig karsykdom en mye større risiko for hjerneslag hvis operasjonen ikke er utført. En endarterectomi vil ikke forebygge hjerneslag fra de andre årsaker, for eksempel høyt blodtrykk.

Blokkerte carotis Symptomer

Stroke forårsaker den tredje høyeste antallet dødsfall i USA hvert år, og er en ledende årsak til uførhet blant eldre amerikanere. Det er nesten alltid et resultat av blokkerte carotis.

Betydning

Oksygen-bærer blodtilførselen blir levert til hjernen av de to carotis på forsiden av halsen. Når disse blir blokkert med fettavleiringer kalles plakk, blir pasientene vurdert å ha carotisar sykdom.

Symptomer

Noen ganger referert til som mini-slag, forbigående iskemiske anfall (TIA) er blant de mest betydningsfulle blokkerte carotis symptomer. "TIA er midlertidige episoder av hodepine, svimmelhet, prikking, nummenhet, tåkesyn, forvirring, eller lammelse som kan vare alt fra noen minutter til et par timer," i henhold til leger ved Texas Heart Institute.

Diagnose

En lege kan diagnostisere carotisar sykdom med et stetoskop ved å lytte etter en "rushing" lyd kalt en bruit. Andre tester inkluderer ultralydavbildning, magnetisk resonans angiografi, oculoplethysmography, eller arteriography og digital subtraksjon angiografi.

Behandling

Den typiske kirurgisk behandling for å lindre sykdommen kalles en karotid endarterektomi. "I denne prosedyren, er et snitt gjort i nakken og de indre, syke lag av arterien er kuttet ut, og det ytterste laget er sydd sammen igjen, slik at økt blodtilførsel til hjernen,» sier The Cleveland Clinic

Risikofaktorer

Personer som får for lite mosjon, røyk, har høyt kolesterol, høyt blodtrykk eller en familiehistorie med aterosklerose (blokkering av arterier) er på høyeste risiko.

Hva er Arteria carotis blokkering?

Hjerneslag er den primære bekymring når en pasient blir møtt med arteria carotis blokkering. En innsnevring eller obstruksjon av disse vitale ruter som leverer oksygen og blod til hjernen kan føre til den type angrep som cerebral er tallet 3 dødsårsak i De Forente Stater.

Identifikasjon

En carotisar blokkering oppstår når en av de to carotis på forsiden av halsen blir tett med en opphoping av fettavleiringer kalles plakk. Den resulterende tilstanden er kjent som aterosklerose.

Betydning

Hva er halspulsåren blokkering? Som carotis bære avgjørende oksygen og blod til hjernen, kan en blokkering av denne strøm resulterer i et slag. Denne "hjerne angrep" kan også være forårsaket av plakk som bryter bort og reiser til hjernen (embolisering).

Effekter

Forbigående iskemiske anfall (TIA-tallet) er en indikasjon på at et stort slag kan være på vei. "TIA er midlertidige episoder av hodepine, svimmelhet, prikking, nummenhet, tåkesyn, forvirring, eller lammelse som kan vare alt fra noen minutter til et par timer," i henhold til The Texas Heart Institute.

Risiko

Personer på størst risiko inkluderer de med høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, en familiehistorie med sykdommen, og folk som røyker eller er overvektige.

Symptomer

"Symptomer på halspulsåren sykdom inkluderer svakhet, nummenhet, lammelser, sløret tale eller synsproblemer," i henhold til Barnes-Jewish og Washington University Heart and Vascular Center i St. Louis. Tester for å diagnostisere sykdommen inkluderer ultralydavbildning og magnetisk resonans angiografi.

Hva er carotis Ultrasonography?

Hva er carotis Ultrasonography?


Fremgangsmåten i karotid ultralyd anvendes for å detektere den nøyaktige sted hvor halsarterien innsnevret og forårsaker en pasient i fare for et slag. Carotisar er hovedpulsåren i halsen og leverer blod til hjernen. Arteria carotis stenosis, som også er kjent som karotid arteriesykdom, er den viktigste risikofaktor for hjerte slag. Denne innsnevring av arterien er forårsaket av plakk i et blodkar. Plakk dannes vanligvis når kolesterol, fett og andre slike stoffer akkumuleres i indre foring av en arterie. Denne prosessen kalles aterosklerose.

Definisjon

Carotis ultralyd er metoden for å finne denne blokkeringen hvis det er noen, som det ikke kan forårsake symptomer til å dukke opp. En lege kan til tider høre en unormal lyd, mens du lytter til arterien med sin stetoskop. Dette kan lett analyseres ved hjelp av en ultralydsonde plassert på den side av halsen i nærheten av karotid-arteriene. Dette kalles carotis ultralyd. Det er et veldig nyttig diagnostisk verktøy for å finne ut livmorhals carotisar sykdom. Dette er svært pålitelig, har ingen strålingsrisiko, og er godt tolerert av alle pasienter, spesielt de som er klaustrofobisk i MR-maskiner, og har mindre risiko nivå sammenlignet med konvensjonell angiografi.

Process

Carotis ultralyd er en to-trinns prosedyre som består av bildebehandling og annen type bilde kalt spektralanalyse. Spektralanalyse viser måling av blodstrømningshastigheten. Imaging er gjort ved hjelp av en teknikk som kalles lysstyrke modus. Bildet er i gråtoner, som er et bilde i svart-hvitt. Fargeoppstilling blir også samplet i et separat bilde. Fargen brukes til det pulserende arterie er rød. Dette kalles fargen Doppler. En markør beveges sentret i arterien som sett på skjermen, og et signal genereres som representerer blodstrømningshastigheten. Testresultatene er avhengige av de hemodynamikk av fartøyet, som er blodet bevegelse i en arterie.

Fordeler

En carotis ultralyd er gunstig for tidligere slagpasienter eller de i fare. Den er bestilt av legen for å se hva som skjer inne i selve blodårene selv. Den brukes til å visualisere forskjellige typer av plakk som kan forårsake betingelsene. Noen ganger er det dømt til å se om en stent, (en utvidelse for arterien for å hindre blokkering forårsaket av plakk), er nødvendig for å bli plassert.

Mekanikk

Hastigheten av blod endringer på spektralanalyse som er lest på skjermen for å reflektere endringer i hemodynamikk. En viktig generell regel skal følges er den større grad av stenose, jo høyere hastighet. Carotid ultralyd anvendes for å bestemme omfanget av stenosis, og hvilke prosedyrer må tas neste.

Resultater

Ultralyd tech tolker ikke resultatene heller diskuterer dem med pasienten. Han vil ta bildene, skrive en rapport og legen vil diskutere funnene med pasienten. Legen vil rekkefølgen eventuelle ytterligere tester som trengs, for eksempel IMT (intimal Medial Tykkelse) testing, som også er en ultralyd prosedyre som måler tykkelsen av intima. Intima, kan et lag av arterien tykkere hos personer som har hatt slag eller hjerteinfarkt.

Slik unngår du at Alzheimers sykdom

Slik unngår du at Alzheimers sykdom


Den eksakte årsaken til Alzheimers sykdom er ikke kjent. Alder, familiens historie, genetikk, generell helse, hodeskade og miljømessige faktorer kan alle spille en rolle i sin utvikling. Imidlertid kan kosthold og livsstilsvalg forsinke fremdriften.

Bruksanvisning

Forebygge Alzheimers sykdom gjennom kosthold

•  Opprettholde en sunn diett lav på fett, kolesterol og natrium. Inkluder mørkhudede frukt, grønne grønnsaker, Omega-3 fettsyrer, vitaminene A, C, E, B6 og B12, niacin og beta-karoten. Finn en liste over matvarer fordelt på nærings på Verdens sunneste Foods hjemmeside.

Ta krydder og urter som curcumin, ginseng, rosmarin, timian, dill, fennikel, peppermynte og koriander.

Ta minnefremmende urter som ginkgo biloba, som kan finnes i grønn te og kosttilskudd.

Drikk te. Studier har vist at både grønn og svart te ha lignende effekter av Alzheimers legemidler ved å hemme aktiviteten av enzymer assosiert med sykdommen.

Forhindre høyt blodtrykk ofte forbundet med Alzheimers sykdom gjennom trening og lav-fett, lav-natrium dietter.

Opprettholde et høyt nivå av gode HDL-kolesterol på 60 til 75. Noen studier foreslår å holde gode kolesterolet innenfor dette anbefalte området kan kutte Alzheimers risiko i halvparten. Medisiner kan redusere kolesterolnivået med så mye som 70 prosent.

Forebygge Alzheimers sykdom Gjennom Livsstil

Fortsett å trene etter fylte 65 år med yoga, svømming, hagearbeid, tai chi og turgåing.

Arbeid, sosialisere, utvikle nye hobbyer eller vie tid til gamle, komplette prosjekter rundt om i huset, holde opp med husarbeid og holde kontakten med venner og familie

Hold deg mentalt aktive gjennom kryssord, lesing, brettspill, dataspill og spillkort.

Få nok søvn.

Unngå passiv røyking. Nye studier viser at det fører blod fartøy skade, inkludert tykkere og smalere carotis, som kan hemme blodstrømmen til hjernen.

Tips og advarsler

  • Drikk vann rikt på silika å muligens redusere risikoen for Alzheimers sykdom.
  • Kontakt lege ved utvikling mosjon planer over en alder av 35.
  • Konsulter lege før du tar noen medisiner eller høye doser av vitamintilskudd.
  • Kontakt lege før du prøver Hormonbehandling (HRT). Mens østrogenbehandling kan redusere Alzheimers risiko for postmenopausale kvinner under 65, kan det faktisk øke risikoen for kvinner som starter behandling etter fylte 65.

Naturlig behandling av en Blokkert arteria carotis

Carotis leverer den største tilførselen av blod til hjernen. Arteria carotis stenose er en innsnevring av arterien forårsaket av en opphoping av plakk; rusk i blodet sammensatt av materialer slik som kolesterol, fett og kalsium. Dette klissete rusk samler seg inne i veggene i blodårene dine og kan blokkere blodstrømmen til hjernen. Naturlig behandlingsstrategier er tilgjengelige for å hindre eller bremse utviklingen av plakk dannelse.

Livsstil endringer

The Mayo Clinic antyder livsstilsendringer som kan bremse oppbygging av plakk i halspulsåren. Målet med å gjøre disse endringene er forebygging av TIA (TIA), ofte kalt mini-slag. Dette skjer når blodstrømmen til et parti av hjernen er midlertidig blokkert eller redusert ved en blodpropp eller del av plakk. Endringer i livsstil kan også hindre et slag hvorunder blodstrømmen forblir sperret, skade en del av hjernen. Røykeslutt vil redusere arteriell stress, og sammen med å begrense alkoholforbruket, er en viktig endring.

Ernæring

The Mayo Clinic anbefaler kosttilskudd endringer som begrenser natrium (salt) inntak for å redusere blodtrykket og redusere risikoen for slag. Mettet fett og kolesterol bør også være begrenset, og kan erstattes med sunnere flerumettet og enumettet fett. The University of Michigan Health System sier flerumettet fett finnes i vegetabilske oljer, fisk og sjømat. Vegetabilske oljer, nøtter, frø og planteføde, som avokado, er gode kilder til enumettet fett.

Forbruker frisk frukt og grønnsaker vil gi deg viktige næringsstoffer som kalium og antioksidanter. Antioksidanter bidra til å bekjempe frie radikaler som er kjent for å bidra til plakk som sitert av National Institute on Aging.

Trening

The Journal of American College of Cardiology (JACC) sier regelmessig mosjon kan bidra til sunnere blodårer, og har vist seg å reversere hjerteskader. Utøve og opprettholde en sunn vekt vil senke blodtrykket og redusere kolesterolnivået.

Overvåkings betingelser

Hvis du har høyt blodtrykk, diabetes eller høyt kolesterol, er alle medvirkende faktorer i carotisar sykdom, de bør overvåkes nøye. Aspirin har en blodfortynnende effekt og kan hindre dannelse av blodpropp i blokkerte arterier. Snakk med legen din om mulige fordeler av å inkludere en daglig lavdose acetylsalisylsyre (81 mg) som en del av behandlingsregime.

CVD og periodontal sykdom

Periodontal sykdom påvirker tannkjøttet, bindevev og kjevebeinet. Den vanligste årsaken til tannkjøttsykdom er utilstrekkelig munnhygiene. Periodontale sykdommer, spesielt avanserte former, har vært knyttet til hjerte-og karsykdommer (CVD).

Typer

Også kalt tannkjøttsykdom, har periodontal sykdom fire typer: Gingivitt er den tidligste fasen. Det utvikler seg til tidlig periodontitt, som igjen kan utvikle seg til moderat periodontitt. Den siste typen er avanserte periodontitt.

Betydning

Ifølge American Academy of Periodontology (AAP), "... personer diagnostisert med akutt cerebrovaskulær iskemi [slag] ble funnet mer sannsynlig å ha en muntlig infeksjon sammenlignet med de i kontrollgruppen."

Koronarsykdom

Ifølge AAP, "Koronar hjertesykdom er preget av en fortykkelse av veggene i koronararteriene ... Personer med periodontal sykdom er nesten dobbelt så høy sannsynlighet for å lide av koronarsykdom som de uten ...."

Sivil

Moïse Desvarieux, MD, Ph. D., of Columbia Universitys Mailman School of Public Health og University of Minnesota, var hovedforfatter av en studie som fant en sammenheng mellom muntlige bakterier og fortykket carotis. Fortykkede carotis øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Forebygging

Hindre periodontal sykdom reduserer mottakelighet for hjerte-og karsykdommer. Tanntråd gang og børsting minst to ganger daglig, er de minimale hygiene anbefalinger. Halvårlige dental rengjorde og periodontitt screenings også redusere risikoen for periodontitt.