Digidexo.com

utslett hos nyfødte

Primær pulmonal hypertensjon hos nyfødte

Primær pulmonal hypertensjon hos nyfødte


Primær pulmonal hypertensjon (PPHN) hos nyfødte er en alvorlig luftveiene og sirkulasjons tilstand der den nyfødte ikke konverterer fra fosterets sirkulasjon til post-levering sirkulasjon etter fødselen. PPHN forekommer i hver to til fire fødsler, ifølge Dr. Michael Acarregui (se lenke i Referanser). PPHN er ansvarlig for opp til halvparten av alle dødsfall blant nyfødte.

Betydning

Før fødselen, er babyens kroppen oksygen ved morens placenta. Han har ikke umiddelbart behov for lungene eller arteriene som fører til lungene. Etter fødselen, tar barnet et dypt pust av oksygen som utvider lungene og utvider blodårene, og bringer blodstrømmen til lungene. I pulmonal hypertensjon, lungene og fartøyer som fører til lungene ikke ekspandere, forårsaker redusert strømme til lungene, og økt trykk på hjertet.

Insight

Tenk deg en tappekran (hjerte), vann (blod), en slange (lungearterien) og hage (lungene). Hvis åpningen av slangen (lungearterien) er bredt, strømmer vannet (blod) lett til hagen (lungene). Dersom åpningen er smal, strømmer mindre vann (blod) til plantene (lungene) og er under høyere trykk (pulmonal hypertensjon). At økt press ryggen opp til kranen (hjerte) og svekker hjertet.

Symptomer

Ifølge "Merck Medical Manual", symptomer på pulmonal hypertensjon hos nyfødte inkluderer rask pust, inndragninger (synker rundt ribbeina synlig når puste), lav oksygenering, blålig eller gråaktig farge, lavt blodtrykk og svak puls. Andre symptomer kan være redusert urinmengde og ekstrem slapphet.

Årsaker

Ifølge Robin H. Steinhorn, MD, PPHN hos nyfødte kan være forårsaket av hyaline membran sykdom (umodne lunger i premature babyer), mekonium aspirasjon (baby inhalerer sin første avføring før fødselen) og medfødt diafragmabrokk (diafragma er ikke helt dannet) (se lenke i Referanser). Andre årsaker inkluderer mors infeksjon, mors røyking, overdreven aspirin, non-steroide anti-inflammatoriske (paracetamol, ibuprofen) og visse antidepressiva (SSRI) som tas av moren før fødselen. I noen, er årsaken idiopatisk, noe som betyr at årsaken er ukjent.

Behandling

Den nyfødte med PPHN er kritisk syk. Behandling omfatter plassering på en ventilator med inhalert nitrogenoksid, HFOV (High Frequency Oscillerende Ventilator), ECMO (lunge bypass), kirurgi for å korrigere en underliggende tilstand som en diafragmabrokk, eller en hjertefeil; medisiner som sildenafil å strekke lungearterien og støttende terapi for å støtte blodtrykk, temperatur, ernæring og sedasjon. Emosjonell støtte bør gis til familien.

Skin Tags og nyreproblemer hos nyfødte

Skin Tags og nyreproblemer hos nyfødte


Fødselen av et barn bør følges av en undersøkelse for å påvise noe unormalt. Hud koder og nyreproblemer er ikke uvanlig hos nyfødte barn. Skin tags er ikke skadelig for spedbarn, og er en vanlig forekomst, men legene vil anbefale en ultralyd for å vurdere nyrene. Nyreproblemer hos nyfødte er alvorlig og bør tas vare på så snart som mulig.

Identifisere Skin Tags

Skin tags er myke, små hud vekster, selv om noen kan være opp til en halv tomme lang. De vanligvis ikke vokse og kan bli plassert på halsen, armhulene, kropps folder eller andre områder. Skin tags er vanligvis hudfarget men er tidvis mørkere. De er som regel godartet og ikke smertefull. De kan være skjemmende og ubehagelig; hvis de er, kan du enkelt få dem fjernet av en god pediatrisk eller plastisk kirurg. Hvis de ikke forårsake irritasjon, er fjerning ikke nødvendig.

Nyreproblemer

Nyresvikt kan være kronisk eller akutt. Akutte sykdommer utvikles raskt og kan være svært alvorlig. Akutte sykdommer pleier å ha langvarige konsekvenser; det kan bare vare en kort tid og gå bort når den er behandlet. Kroniske sykdommer har en tendens til å bo og bli verre over tid. Noen spedbarn er født uten nyrer eller med unormale nyrer, i så fall, vil strenge behandling være nødvendig. Når nyrene kan ikke lenger holde tritt med det arbeidet som er spurt av dem, kalles det nyresvikt, som er når nyrene forsinke eller stoppe filtrere avfall på riktig måte fra kroppen. Dette kan føre til bygge-ups av avfallsstoffer og giftstoffer i blodet.

Knytter de to

Skin tags er vanlig hos nyfødte som har nyreproblemer. Legene er ikke helt sikker på hvorfor dette er fordi det ikke er konsistent. Noen spedbarn med huden kodene er funnet å ha nyre problemer, men på samme tid; mange med dem har ingen problemer i det hele tatt. Når huden kodene er oppdaget på en nyfødt, vil en ultralyd anbefales bare for å være trygg. Skin-koder kan være en god indikasjon på at det er en nyre problem. De vanligvis vises på en baby øre. Ører og nyrer utvikles på samme tid når barnet er i livmoren.

Behandlinger

Behandling for hud koder er valgfritt. Den består av en barnelege eller plastisk kirurg bare å fjerne den. Flytende nitrogen er en vanlig behandling for hud vekster. Når det anvendes, ødelegger flytende nitrogen cellevevet raskt og effektivt. Elektro eller elektrolyse er en annen teknikk. Dette blir alltid utført av en fagperson ved bruk av en elektrisk nål. Kutte av blodtilførselen med bruk av streng eller tråd vil føre til at huden tag å falle av.

Som for nyreproblemer, vil legen din undersøke for andre tilstander eller sykdommer som kan forårsake nyre problemer, inkludert en blokkering i urinveiene eller langvarig bruk av legemidler som kan skade nyrene, for eksempel noen antibiotika eller smertestillende midler. De viktigste valgene er palliativ og støttende omsorg og intensiv behandling med nyreerstattende behandling (RRT). Du kan snakke med en nevrolog (lege som spesialiserer seg på nyresykdommer) for å diskutere andre behandlinger også.

Betydning

Vi trenger våre nyrer for å holde seg hydrert. Uten dem ville vi dø. De er i kontroll over salt og vannbalansen i kroppen vår. Nyrene må være i stand til å skille ut absolutt noe fra blod i urinen. Hvis nyrene ikke kan skille ut noe, fordi det ikke er noen måte å bære den i urinen, blir stoffet ekstremt toksisk. Skin tags er tidvis en indikasjon på en unormal nyre eller problem. Å være sikker på at en nyfødt nyrer fungerer som de skal er nøkkelen til å sikre et langt og sunt liv.

Autisme symptomer hos nyfødte

Autisme symptomer hos nyfødte


Autisme er sjelden diagnostisert før barnet er minst et par år gammel. Dette er fordi det ikke før blitt småbarn at barn begynner å ha en mer aktiv forhold til sine foreldre og miljøet rundt dem. Likevel kan oppmerksomme foreldre sannsynligvis oppdage symptomer hos spedbarn og selv hos nyfødte som kan tyde på autisme, spesielt hvis flere av dem er til stede.

Identifikasjon

Selv om det er vanskelig å finne konkrete atferd som et tegn på autisme, nyfødte med autisme er uvanlig stille. Mens andre babyer er skremt eller gråte på grunn av høye lyder, raske endringer i lys eller raske bevegelser rundt dem, autistiske barn har en tendens til å reagere sakte eller ikke i det hele tatt til sitt miljø. Babyer som alltid sove gjennom natten, uforstyrret av sult eller eksterne faktorer, kan også være å vise tegn på autisme.

Betydning

Bare noen få uker etter å ha blitt født, er babyer allerede utvikle sine visuelle ferdigheter. Dette er grunnen til at mange av lekene som selges for nyfødte bestå av musikalske eller bevegelige strenger som kan henges over sengen. Selv om barnet ikke forstår eller kan ikke forutsi mønsteret av leken, er han fortsatt tiltrukket og stimulert av bevegelsen. En nyfødt som viser ingen interesse overhodet i denne typen leketøy kan ha problemer med å koble til sine omgivelser.

Funksjoner

Da de nå to måneder, er babyer rutinemessig reagerer på tilstedeværelsen av sine foreldre med enten et smil eller en kurrer støy. Allerede før det, men vil nyfødte få øyekontakt eller endre deres ansiktsuttrykk når et kjent ansikt tilnærminger. Nyfødte som synes uvitende om tilstedeværelse av foreldre eller omsorgspersoner kan være vist tegn på autisme.

Expert Insight

Starter fra tidspunktet for fødselen, babyer er ventet å treffe visse milepæler som de vokser. Selv om ingen alle babyer utvikles i samme tempo, kan hyppig eller åpenbare forsinkelser indikere tilstedeværelse av problemer, hvorav ett er autisme. Mellom to og tre måneder, babyer begynne å heve hodet og flytte mer når du legger på ryggen. Yngre barn vil fortsatt flytte hendene eller bena når opphisset eller glad, noe som autistiske nyfødte ikke vil gjøre.

Funksjon

Autistiske nyfødte er verken redd eller beroliget av tilstedeværelsen av andre. Dette betyr at en gråtende eller urolig baby ikke vil slappe av når hun er plukket opp eller blir vugget i søvn. Det betyr også at avslappende lyder, inkludert stemmen til en forelder, har ingen effekt. Når snakket med, nyfødte ofte gjenkjenne opprinnelsen til lyden og etter den tid de er et par måneder gamle, vil begynne å se direkte i retning lyden kommer fra. Autistiske barn, på den annen side, vil enten ignorere lyden eller være ute av stand til å fokusere på det for mer enn bare et par sekunder.

Reflux hos nyfødte

Reflux hos nyfødte


Reflux er en vanlig sykdom hos nyfødte som påvirker deres fordøyelse og fører til smerte og gråt. Lær om symptomer på reflux samt metoder for å behandle den.

Reflux

Reflux refererer til halsbrann på grunn av magesyre og melk som strømmer tilbake inn i spiserøret som følge av nyfødte 'umodne fordøyelsessystem. Bare en lege kan diagnostisere babyen med refluks. Hvis barnet ditt har helseproblemer eller gråter mye, se barnelege.

Dreven gråt

Spedbarn reflux kan føre til at babyen å gråte ganske mye. Som alle voksne med kroniske halsbrann vet, kan det være ganske smertefullt. Det er ikke så forskjellig for spedbarn, og de vil dele sin smerte med deg ved bawling.

Overdreven spytter opp

En baby som ser ut til å spytte opp gallon på gallon av stinky hvite ting har trolig reflux. Etter fôring, melk eller formelen kommer tilbake opp babyens spiserør og ender opp på skulderen, hennes ark, i utgangspunktet overalt.

Behandling med medisiner

Det er ting du kan gjøre for å hjelpe en baby med reflux å være mer komfortabel og gråter mindre. Medisin for å behandle reflux, for eksempel Prevacid, kan være foreskrevet av en barnelege. Det er også over-the-counter rettsmidler, for eksempel Gripe Water, som hevder å lette magesmerter. Foreldre bør rådføre seg med sin lege før du gir barnet deres noen behandling.

Andre behandlinger

Holde barnet i oppreist stilling etter å ha spist skulle hjelpe henne måltid å bo i hennes mage. For å lette gråt, noen prøvde og sanne teknikker er:

Svøping (vær forsiktig så du ikke overopphetes babyen) Hvit støy, for eksempel rennende vann, en støvsuger eller radio statisk Bouncing, rocking eller svingende

Rettsmidler for forstoppelse hos nyfødte

Rettsmidler for forstoppelse hos nyfødte


Nyfødte vanligvis har sin første avføring i løpet av de første 24 timene etter fødselen. Når de begynner å amme eller flaske mating, er det ikke uvanlig for nyfødte å ha sjelden avføring eller gå et par dager uten en skitten bleie som kan forvirre foreldre til å tro at deres nyfødte lider av forstoppelse. Forstoppelse er svært vanlig hos nyfødte babyer og vanligvis et resultat av fôring endringer fra morsmelk til formel eller en reaksjon på å bytte formel typer. Hjem rettsmidler ofte behandle problemet effektivt, og hvis problemet vedvarer, bør barnelege kunne behandle tilstanden med hell med stikkpiller, avføringsmidler eller naturlige alternative metoder.

Symptomer

Nyfødte babyer ofte store belastninger mens du har avføring, og det er vanligvis normalt og ikke et tegn til bekymring, men nyfødte som gråter mens passerer avføring kan være forstoppet. Nyfødte som lider av forstoppelse vil ofte ha avføring som er tørr og hard i stedet for en vanlig løs, vannaktig tekstur. Hardheten av en forstoppet nyfødt avføring vil være hardere enn teksturen av peanøttsmør.

Hjem Behandling

Reduser fôringsmengde og øke fôring ganger å la nyfødte til å fordøye melk med letthet. Legg til en ekstra flaske vann til daglige feedings for formel-matet nyfødte for å øke vanninntaket og absorpsjon i tarmen. Prøv å gi det nyfødte en mage massasje i et varmt bad for å stimulere tarmen og hjelpe med bestått avføring. Hvis du merker at nyfødte er anstreng og har problemer under en avføring, legge henne på ryggen og skyv knærne opp mot brystet i en "huk" form for å hjelpe til med avføring. Plukke opp din nyfødte i løpet av en vanskelig avføring kan også tillate tyngdekraften til å hjelpe i forbifarten en krakk.

Profesjonell behandling

For nyfødte som har konsekvent problemer med forstoppelse, kan barnelege anbefaler bruk av glyserin stikkpiller eller reseptbelagte avføringsmidler. Linfrøolje kan også anbefales som et naturlig alternativ og lagt til flasker basert på legens anbefaling om å behandle nyfødte forstoppelse.

Betraktninger

Bytte fra amming til formel fôring kan føre til forstoppelse, og du skal gi det nyfødte noen dager å venne seg til endringen. Bytte formler kan også føre til forstoppelse, og du bør rådføre deg med din barnelege om hvordan å bytte formler og hvilken formel er best egnet for din nyfødte.

Misforståelse

Morsmelk vil passere avføring sjeldnere enn formel matet babyer. Spedbarn som er formelen-matet ikke er mer sannsynlig å ha forstoppelse på grunn av jern i formelen. Undersøkelser viser nå at jern er viktig for fosterets utvikling og bør ikke reduseres.

Advarsel

Ikke gi det nyfødte honning eller sirup som et middel for forstoppelse. Både honning og sirup kan inneholde Clostridium botulisme bakterier som kan føre til potensielt dødelig infeksjon, spedbarn botulisme.

Tegn på hypoglykemi hos nyfødte

Glukose er den primære kilde til drivstoff for hjernen og er også viktig for andre kroppsfunksjoner. Under graviditet, er glukose overføres til det ufødte barnet via morkaken, og noen er lagret i fosterets lever, hjerte og muskler. Denne lagrings leverer babyens hjerne med glukose under levering og kort tid etterpå. Hypoglykemi, eller lavt blodsukker, kan forårsake alvorlige problemer hos nyfødte hvis tilstanden er alvorlig eller langvarig. Om lag to av hver tusen nyfødte babyer utvikle hypoglykemi, ifølge Children Hospital Boston.

Betraktninger

Noen spedbarn med hypoglykemi kan ikke vise noen symptomer, eller symptomer kan ikke være opplagt. Fordi mange av symptomene er vanlige i andre forhold, kan hypoglykemi ikke bli mistenkt før det blir alvorlig. I tillegg kan ulike nyfødte med hypoglykemi har ulike symptomer.

Vanlige tegn

Nyfødte med hypoglykemi kan vise tegn til dårlig muskel tone og rystelser. De kan være nervøs eller sløv, lage en high-pitched skrik, og har en overdrevet skremme refleks (Moro refleks). De kan også ha vanskeligheter med å suge eller kan også nekte å mate.

Alvorlige tegn

Flere alvorlige hypoglykemi effekter hos nyfødte kan oppstå, spesielt hvis episoden er alvorlig eller langvarig. Disse inkluderer blålig hud, som er et tegn på lavt oksygennivå; puste opphør (apné) eller andre tegn på respiratorisk distress; lav kroppstemperatur; anfall og koma.

Risikofaktorer

Noen babyer er mer utsatt for hypoglykemi enn andre. Disse inkluderer barn født av diabetiske mødre eller mødre som hadde mangelfull ernæring under svangerskapet, og babyer født i svært kalde forhold. Nyfødte som er små for deres gestational age, har alvorlig hemolytisk sykdom eller leversykdom, eller har visse typer misdannelser er også høyere risiko. Premature barn har økt risiko også, spesielt de med lav fødselsvekt.

Behandling

Behandlingen omfatter administrering av en hurtigvirkende glukosekilde, som kan være en blanding av glukose og vann eller flytende i en flaske, eller en intravenøs administrering av glukose. Det nyfødte barnet er blodsukkeret deretter overvåkes for potensielle ytterligere episoder av hypoglykemi.

Årsaker til gastroøsofageal refluks hos nyfødte

Gastroøsofageal refluks hos nyfødte er en vanlig tilstand som din lille kan lide. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, "mer enn halvparten av alle barn vil utvikle denne tilstanden i løpet av de tre første månedene av sitt liv." Etter den tid et barn er to, symptomer fra tilstanden vanligvis løse. De mest kjente symptomer på tilstanden årsaken spytter opp (spesielt etter spising), oppkast (i eldre spedbarn), hoste og tungpustethet, irritabilitet (spesielt om natten), ikke å opprettholde vekten, og blod i avføringen.

Årsaker

Når du svelger mat, spiserøret og nedre mage (esophageal sphincter) slapper som du tar i mat. I et spedbarn, er denne refleksen helt umoden. I spedbarn, åpnes spiserør og esophageal sphincter til feil tid. Som et resultat av innholdet fra babyens mage strømme tilbake opp gjennom spiserøret og ut av babyens munn. Ifølge Mayo Clinic, kan luftbobler hjelpe presse matvare innholdet opp, samt din spedbarn å spise eller drikke for fort.

Rap

Rap spedbarn regelmessig under feedings kan redusere ditt barns sjansene for spytter opp ofte eller utvikle luftbobler. Hvis du amme, rape barnet ditt før du bytter mellom bryst. Hvis du flaske fôr, rape spedbarn etter hver to til tre gram. Dette vil bidra til å holde luftbobler fra å bygge opp i den lille magen. Også holde feedings små, og gjøre dem hyppig. Ifølge Mayo Clinic, mate barnet ditt en unse av formel (hvis barnet er flaske matet), eller begrense fôring til ett bryst (hvis ammet). Hvis din lille man spiser for mye, eller ikke burped, kan dette føre til symptomer på GER.

Flaske Nipples

Noen ganger bruker feil størrelse flasken brystvorten når mating med flaske, kan bidra til spedbarn GER. Hvis brystvorten er for stor, kan store mengder melk svelges. Hvis brystvorten er for liten, vil barnet ditt bare svelge i store mengder luft, som kan forårsake luftbobler til å akkumulere i sin buk. Også sjekke om en flaske brystvorte er riktig størrelse, hold flasken opp ned. Bare noen få dråper melk skulle falle ut. Hvis melken driblet raskt, er størrelsen for stor. Hvis melken ikke kommer ut i det hele tatt, er nippelen for liten.

Mate Sitting Up

Prøv ikke å mate babyen i oppreist stilling. Etter at du har matet den lille, sørg for å rape. Holde den lille sitter opp for minst 15 til 30 minutter mens maten begynner å bosette seg. Ifølge Mayo Clinic, ikke sette den lille i en sving, eller leke med barnet ditt. Hvis maten ikke er lov til å bosette seg, er den lille ansvarlig for å regurgitate innholdet i maten.

Advarsel

Varierer sjelden kan symptomene på GER føre til alvorlige komplikasjoner. Men hvis du merker at den lille ikke er i stand til å få vekten nødvendig for deres aldersgruppe, eller de nekter å spise i det hele tatt, dette krever øyeblikkelig legehjelp. Andre årsaker til bekymring puster problemer, for eksempel hyppige anfall av hoste, tungpustethet, eller gisper. Hvis babyen er stadig irritabel, vrir seg i smerte ofte (sine tilbake buer, nakke stivner), spytter opp hele tiden, eller har fortsatt natt oppvåkninger (med gråt og skriking), ta den lille til en barnelege for omsorg. Kontinuerlig GER, kan forårsake blødninger og irritasjon i spiserøret, samt arrdannelse som kan føre til vanskeligheter med å spise.

Gastrointestinale problemer hos nyfødte

Gastrointestinale problemer hos nyfødte er ikke en uvanlig forekomst og bør ikke anses som en krise i de fleste tilfeller. Med litt ivrig observasjon, bør du være i stand til å fortelle om du har å gjøre med et hverdagslig problem som du enkelt kan løse selv, eller hvis du trenger å snakke med barnelegen. Hvis du er i tvil, er det alltid godt å snakke med legen, for å være på den sikre siden.

Reflux

Nesten alle babyer opplever reflux på et tidspunkt, i henhold til American College of Gastroenterology (ACG). Overvåking hvor ofte det skjer, hvis det fører til smerte eller ubehag for barnet, eller dersom det fører til andre problemer, er nøkkelen for å fastslå om den nyfødtes reflux er den vanligste typen, eller et signal om noe mer alvorlig.

Hvis reflux er en uvanlig forekomst, er det vanligvis ingen grunn til bekymring. Men hvis andre komplikasjoner utvikle - som manglende vektøkning, tungpustethet, hes gråte eller andre pustevansker, eller spytter opp blod eller materiale som ser ut som kaffegrut - en umiddelbar tur til legekontoret er sannsynligvis i orden. Hvis væske slik som formel eller melk klarer å komme forbi den uutviklede epiglottis, deretter puste problemer kan til slutt føre til lungebetennelse i tillegg.

Oppkast

Det er en forskjell mellom spytter opp og oppkast. Spytter opp litt melk etter en fôring som drypper fra haken er helt annerledes enn prosjektil oppkast som ser ut til å "skyte" ut av babyens munn. Mens oppkast kan skyldes intoleranse overfor formel eller en allergi mot den, er det flere alvorlige potensielle problemer. ACG sier at spedbarn mellom fire og åtte uker gamle kan utvikle en tilstand som kalles pylorusstenose, som har symptomer som inkluderer prosjektil oppkast. Det er en uvanlig tilstand som vanligvis krever kirurgi for å kurere. Sjansene er langt bedre at en vanlig sykdom eller intoleranse overfor en viss mat er årsaken.

Diaré

Ikke feil babyens første avføring for diaré. For minst én bevegelse, og noen ganger i opp til et par dager, den nyfødtes avføring (kjent som mekonium) vises uvanlig. Meconium er en klebrig grønn-svart stoff som dannes i barnets tarm under hans utvikling. Det er helt vanlig og bør være av ingen interesse. Diaré, skjønt, er noen ganger forårsaket av virus, bakterielle infeksjoner eller parasitter, og kan være en kilde til alvorlig bekymring hos babyer som det presenterer muligheten for dehydrering.

Hvis en baby er å ha hyppige vannaktig diaré, ta kontakt med barnelege raskt som det tar ikke lang tid for en nyfødt å dehydrere, ifølge University of Virginia Health System. Hvis det nyfødte er overdrevet masete eller synes å ha ingen energi i tillegg til diaré er det en god sjanse for at de blir farlig dehydrert. Prøv å få dem til å drikke væske (for eksempel et pedialyte) så snart du observerer symptomer.

Forstoppelse

Forstoppelse er en infrequency av avføring. En typisk spedbarn vil ha alt fra tre bevegelser per dag til tre per uke, med det første oppstår innen 36 timer etter fødselen. Hvis en uvanlig mengde tiden går og et barn er i stand til å gå, så en barnelege må kanskje undersøke barnet for årsaker. Når faste matvarer er først introdusert til spedbarn, er det ikke uvanlig for forstoppelse å resultere, i henhold til ACG.

Kolikk

Kolikk er en tilstand som er stressende for både barnet og foreldrene. Kolikk er egentlig ikke en gastrointestinal problem, i hvert fall ikke offisielt. Det er definert ganske enkelt som en baby uforklarlig gråt. Tilstandens årsaker forblir uforklart også, selv om noen spekulerer i at det er relatert til laktoseintoleranse eller et umodent fordøyelsessystem. Det er ikke noe foreldre kan gjøre med dette bortsett fra å prøve og forbli trykklette for uker eller måneder det tar for tilstanden til å gå unna. Noen ganger får en venner eller slektning til å gi en forelder en pause kan gjøre underverker for både barnet og den av foreldrene som stress nivå av en mor eller far kan godt bli registrert av baby, noe som bare gjør kolikk verre.

Tegn og symptomer på hjerneskade hos nyfødte

Tegn og symptomer på hjerneskade hos nyfødte variere sterkt, avhengig av årsaken og alvorligheten av skaden. Noen symptomer på hjerneskade er synlige umiddelbart ved fødselen, mens andre ikke presentere seg fram til barnet begynner å vise utviklingsproblemer. Ofte, hvis disse skiltene blir oppdaget tidlig, vil legene kunne behandle barnet for å hjelpe lindre symptomene og hjelp i barnets utvikling; imidlertid er mest hjerneskade irreversibel.

Utseende

En av de første gjenkjennelige tegn til hjerneskade hos nyfødte er babyens utseende. Selv om ikke alle hjerneskadde nyfødte har forskjellige funksjoner, fysiske abnormiteter er et vanlig tegn på en mer alvorlig feil.

Babyer som er veldig små, og / eller har unormalt små hodeskaller kan ha lidd av hjerneskade. Andre fysiske symptomer på hjerneskadde babyer inkluderer problemer med å fokusere øynene, en unormalt stor panne, en deformert ryggraden, og rare ansiktstrekk.

Temperament

Et annet tidlig tegn på hjerneskade hos barn er en unormal temperament. Mens alle nyfødte har en tendens til å gråte ofte, hvis barnet ditt er overdrevet og uforklarlig masete, vil ikke spise, og vil ikke sove liggende, som sunne babyer gjør, kan han eller hun har opplevd hjerneskade. Det er imidlertid viktig å huske at alle babyer er forskjellige, og disse symptomene ikke nødvendigvis indikerer hjerneskade hos barnet ditt.

Hjerneskadde babyer har ofte uregelmessig søvnmønster, og har en tendens til å sove mye eller svært lite.

Utviklingsmessige forsinkelser

Når babyen begynner å utvikle seg, kan forsinkelser i å nå visse milepæler indikerer hjerneskade som faktisk har vært til stede fra fødselen av. Hvis barnet ditt ikke forverres med en normal hastighet (krypende, gå, snakke, og toalett trening til forventet alder), kan hjerneskade være å klandre. Kun legen kan avgjøre om dette er sant.

Andre tegn og symptomer

Avhengig av hvilken type skade babyens hjerne har lidd, kan ulike symptomer presentere seg selv. Noen andre symptomer på hjerneskade hos babyer inkluderer pustevansker, kramper, og lav eller varierende kroppstemperatur. Hjerneskadde nyfødte kan også ha misfarget, gulsott hud.

Hjerneskadet barn noen ganger vise symptomer som bare er synlig når en medisinsk faglig løyper tester. Slike symptomer inkluderer hydrocephalus (et overskudd av cerebrospinalvæsken) og periventricular leukomalacia (oppmykning av hjernen).

Typer

Det finnes mange typer spedbarn hjerneskade. Nedenfor er bare noen få eksempler.

Kjerneicterus oppstår som røde blodlegemer naturlig brytes ned i barnets kropp på en overdreven hastighet. Dette fører til en opphoping av billirubin, et stoff som kan være giftig i høye nivåer. Den mest fremtredende symptom på kernicterus er svært gulsott hud. Effekter av kernicterus inkluderer cerebral parese, kramper en spastisitet, mental retardasjon, og hørselstap.

Cerebral parese er en lidelse forårsaket av permanent, alvorlig hjerneskade hos nyfødte, enten før eller etter fødselen. Cerebral parese kan være forårsaket av en infeksjon under svangerskapet, en prenatal hjerneslag, eller mangel på oksygen under fødselen, blant mange andre ting. De mest fremtredende symptomene på cerebral parese hos nyfødte er beslag, spastiske bevegelser og fysiske defekter.

Hva er årsakene til gulsott hos nyfødte?

Hva er årsakene til gulsott hos nyfødte?


Nyfødt gulsott, eller neonatal gulsott, er en tilstand som er faktisk ganske vanlig blant nyfødte og ofte krever ingen behandling overhodet. Hvis behandlingen er nødvendig, er det vanligvis ikke-invasiv og ganske effektive. Omtrent 60 prosent av nyfødte har gulsott.

Vanligste årsaken

Den vanlige grunn til nyfødte eller neonatal gulsott skyldes leveren blir umodne og ikke i stand til å bryte ned bilirubin, gul-farget avfallsprodukt fra røde blodlegemer. Premature barn er spesielt utsatt for å utvikle gulsott.

Blood uforlikelighet

En annen årsak til nyfødte gulsott er når det mor og barnets blodtyper er inkompatible eksempel når moren er Rh negativ og barnet er Rh positiv.

Infeksjoner

Forskjellige virale eller bakterielle infeksjoner kan også føre til gulsott hos nyfødte. Visse anemier eller blod sykdommer kan også føre til gulsott.

Vanskelig fødsel

Et barn som lider betydelig blåmerker under fødselen, eller som har indre blødninger, kan også utvikle nyfødt gulsott.

Mindre sannsynlige årsaker

Det er noen sykdommer og tilstander som kan føre til nyfødte eller neonatal gulsott, som Niemann-Picks sykdom, cystisk fibrose eller hypotyreose blant andre. Det er imidlertid sjelden at en alvorlig sykdom eller sykdom er den skyldige for vanlig sykdom av nyfødte gulsott.

Gulsott hos nyfødte grunn ABO

Gulsott hos nyfødte grunn ABO


Noen ganger når mor og hennes nyfødte har inkompatible blodtyper, fører det til "ABO uforlikelighet." Dette kan føre til gulsott hos nyfødte.

ABO uforlikelighet

ABO uforlikelighet ofte oppstår når mor har type O og babyen ikke, ifølge MedlinePlus.

Hyperbilirubinemi

Når dette skjer, noen ganger mor produserer antistoffer som ødelegger spedbarnets røde blodceller, noe som fører til oppbygging av bilirubin i barnets blod. Denne oppsamlingen forårsaker gulsott, også kalt hyperbilirubinemi.

Lysbehandling

Gulsott hos spedbarn har vanligvis blitt behandlet med lysbehandling, ved hjelp av spesielle lys. Barnets kropp absorberer lyset, hjelper bryte ned og eliminere bilirubin.

I økende grad er sykehus ved hjelp av en fiberoptisk pad (en biliblanket) å levere lys til en nyfødt hud, ifølge University of Michigan CS Mott Children og kvinne Hospital.

Avanserte Behandlinger

I alvorlige tilfeller av ABO-relaterte gulsott, kan en utskiftningstransfusjon (erstatte barnets blod med friskt blod) eller intravenøs immunglobulin være nødvendig, ifølge MedlinePlus.

Forebygging

Gulsott hos nyfødte er vanligvis ikke forebygges, men nøye overvåking av nyfødte etter tegn på gulsott kan vanligvis hindre alvorlige komplikasjoner, ifølge MedlinePlus.

Tegn og symptomer på acid reflux hos nyfødte

Tegn og symptomer på acid reflux hos nyfødte


Acid reflux kan føre til noen overordnede av en nyfødt å bekymre deg. Under sure oppstøt, vil en del av innholdet i den nyfødte mage kommer tilbake opp i spiserøret, noen ganger til et punkt på nyfødte barn vil kaste opp en del av sitt måltid. Ifølge Mayo Clinic, kan acid reflux hos nyfødte fortsette til barnet er 12 til 18 måneder gammel, men det er visse tegn og symptomer at tilstanden er alvorlig nok en lege trenger å gripe inn.

Spytter opp

Nyfødte som har acid reflux tendens til å spytte opp mer enn nyfødte som ikke gjør det. Den spytter opp oppstår etter den nyfødte har matet, og det kan være svært vanlig. Den spytter opp problemet kan utvikle seg til det punktet den nyfødte har prosjektil oppkast, hvor melken skyter ut av nyfødtes munn med makt. Når spytter opp utvikler seg til dette punktet, bør du ta den nyfødte til en lege, ifølge Mayo Clinic.

Mateproblemer

Acid reflux kan føre til problemer med en nyfødt feedings. Nyfødte med syre reflux ofte ikke spise så mye som nyfødte som ikke har acid reflux. Dette redusert appetitt blir et problem når babyen stopper å få vekt. Noen nyfødte med syre reflux vil komme til det punktet at de vil nekte feedings. Igjen, ifølge Mayo Clinic, hvis det nyfødte stopper økende vekt eller nekter å spise, er det på tide å se en lege. Et annet tegn barnet trenger å bli tatt med til en lege er om babyen opphører henne gråte mens de spiser hvis hun blir holdt hodet opp.

Andre alvorlige symptomer

Se etter hvor mange bleier den nyfødte går gjennom på en dag. Hvis antallet er redusert fra det normale, kan acid reflux være den skyldige. Nyfødte med sure oppstøt kan også ha lavere energinivå som et resultat av redusert appetitt. Acid reflux kan også føre til en nyfødt å ha problemer med å puste, kronisk diaré eller feber. Et annet alvorlig tegn på acid reflux i en nyfødt er blod blir utvist i spedbarnets avføring. Hvis den nyfødte viser noen av disse symptomene, ringe lege umiddelbart.

Informasjon om hypertensjon hos nyfødte

Informasjon om hypertensjon hos nyfødte


Hypertensjon hos nyfødte barn er kjent som Vedvarende pulmonal hypertensjon hos nyfødte (PPHN), og mens det er en sjelden tilstand som er vanligvis diagnostisert ved fødselen, er det en alvorlig tilstand som kan føre til dødelige komplikasjoner. PPHN er vanligvis en treatable og potensielt reversibel tilstand, men en liten prosentandel av barn kan utvikle hjerte-og lungesykdommer og utviklingshemming.

Årsaker

Når en baby er i mors liv det er ikke avhengig av lungene å puste. I stedet er oksygen føres til babyen gjennom placenta. Når navlestrengen blir kuttet på tidspunktet for fødselen, barnets lunger fylles med luft, og det begynner å puste på egen hånd. Lungearterien, kjent som ductus arteriosus, som sender blod til babyens hjerte mens i livmoren, bør lukke på tidspunktet for fødselen. Når denne arterien ikke lukkes, betyr blodstrømmen ikke kommer til barnets lunger, forårsaker utilstrekkelig oksygen i hjertet og andre organer, i henhold til Barnesykehuset nettside. Lungebetennelse og visse hjertelidelser, inkludert bilyder, kan også bidra til utvikling av PPHN.

Symptomer

En baby med PPHN er vanligvis født i nød. Mange babyer med PPHN er også for tidlig og så lungefunksjon ville være utilstrekkelig for barnet å puste på egen hånd. Andre symptomer er pustevansker, økt hjertefrekvens og rask pust. Fargen på babyens hud kan også vises blå på grunn av slike lave oksygennivåer.

Diagnose

Det finnes en rekke tester som legene kan utføre for å enten bekrefte eller utelukke PPHN. Blodprøver kan avgjøre om barnet har en tilstrekkelig mengde oksygen i blodet, X-stråler og ultralydundersøkelser kan bestemme helsen til hjertet og lungene, og elektrolytt testene kan bestemme mengden av mineraler som er i babyens blod, heter det Barnas Hospital nettside.

Behandling

Det første skritt i behandling av PPHN er å levere så mye oksygen som mulig til barnets lunger. Nyfødte med PPHN er vanligvis plassert på ventilatorer for en primær tilførsel av oksygen. Leger kan også administrere nitrogenoksid som kan øke blodstrømmen til lungene. De fleste nyfødte med PPHN må plasseres i en neonatal care unit i kritiske omsorg før de viser tegn til bedring.

Prognose

For mange nyfødte er med PPHN, kan tilstanden bli reversert. Babyer som forholdene er mer alvorlig kan lide av alvorlige komplikasjoner og sykdommer. Lungesykdom, utviklingshemming, talevansker, kramper og hørselsproblemer er alle mulige komplikasjoner fra PPHN.

Om lungeproblemer hos nyfødte

Mens de fleste nyfødte er brakt inn i denne verden ganske sunt, kan det være komplikasjoner spesielt blant premature babyer. Det er ikke noe alle foreldre ønsker å tenke på, men bekymring er der fortsatt. En av disse problemene kalles Respiratory Distress Syndrome. Dette problemet blir opprettet når den nyfødte lunger ikke kan forbli åpen i mangel av en substans som kalles overflateaktivt middel, som bidrar til å fordele overflatespenning i lungene.

Historie

Historien om RDS har avansert siden 1821 da denne tilstanden ble ofte diagnostisert som "dobbel lungebetennelse" eller noen andre slike puste sykdom hos en nyfødt. Disse forholdene var for det meste dødelig på den tiden. Siden da har store fremskritt er gjort for å forbedre overlevelsen av spedbarn diagnostisert med RDS, inkludert et fokus på å skape trygge luftrom for nyfødte inntil lungene fullt ut kan utvikle. Samtidig som de har tatt mange navn siden 1821 --- sjokk lunge, post-traumatisk lunge --- det var ikke før 1967 at pustevanskesyndrom ble skapt når diagnostisere lungeproblemer hos voksne på grunn av en rekke årsaker.

Forhold

Respiratory Distress Syndrome er en lunge problem funnet hos nyfødte, spesielt premature babyer som mor har diabetes. Andre faktorer kan inkludere et søsken som hadde RDS, et keisersnitt, en komplisert leveranse som forårsaket acidose hos den nyfødte, en multippel graviditet som tvillinger eller en rask arbeidskraft. Det er også mange andre genetiske faktorer som kan forårsake RDS.

Symptomer

Symptomene på RDS er raske og ofte dødelig, trenger umiddelbar handling dersom den nyfødte er å holde seg i live. Hos premature nyfødte, kan lungeblærer være stiv og kollapset selv til det punktet at den nyfødte ikke får puste. Dersom lungeblærer er ikke helt ubrukelig, kan den nyfødte viser tegn til anstrengt pust, fakling av neseborene med luftinntak og gryntende under uttak. Blålig hud kan utvikle seg på grunn av mangel på oksygen i blodet. Uten umiddelbar behandling, uansett surfaktant den nyfødte har blir brukt og de musklene som driver lungene blir sliten og svak. Hjerneskade og død kan føre til.

Behandlinger

Den første forebyggende tiltak man kan ta er å prøve å la den nyfødte nok tid til å fullt utvikle lungene før de blir født. Dette kan bety forsinke fødselen for noen tid. En lege kan danne en amniocentesis, noe som er nok til å trekke fostervann fra nyfødt til å bestemme om det er en tilstrekkelig mengde av overflateaktivt middel. Dersom fødselen ikke kan bli forsinket, men legen oppdager lungene ikke er klar, kan hun bruke kortikosteroider til raskt å utvikle barnets lunger, og dermed gjør effekten av RDS mye mindre betydning ved fødselen.

Andre behandlinger inkluderer oksygen administreres umiddelbart etter fødselen for en lengre periode, samt mekanisk ventilasjon i mer alvorlige tilfeller.

Medisinske fremskritt

En bedre forståelse av hva som forårsaker RDS hos nyfødte, fremskritt innen røntgenutstyr og fremskritt i blodanalyse har tillatt leger å raskt diagnostisere og behandle RDS, mye bedre enn i 1800 og til og med 1990-tallet. På grunn av fremskritt i mekaniske åndedrettsvern (tidevolum) og utsatt posisjonering --- sette opp pasienten, slik at han puster i den maksimale mengden oksygen mulig --- så vel som evne til å levendegjøre lunge utvikling mens barnet fremdeles er i mors liv, har overlevelsen økt kraftig for de nyfødte som lider av RDS.

Ekspertråd

Det beste en forelder eller forventningsfull mor kan gjøre for å hjelpe sine nyfødte er tidlig deteksjon. Å vite at sjansene for RDS øke som en baby er for tidlig, er det opp til legen å kjøre tester for å fastslå funksjonaliteten til nyfødte lunger. Selv etter at barnet er født, bortsett fra behandlinger i medisinsk senter, må en forelder være oppmerksom på at hun kanskje må hjelpe fortsette oksygenbehandlinger hjemme i lengre tid før nyfødte lunger er fullt utviklet.

Hva er Gulsott hos nyfødte?

Gulsott hos nyfødte er vanlig. Det forekommer til nesten alle barn i de første dagene av livet. Gulsott er ikke en sykdom. Det refererer til fargen på huden eller hvite deler av øynene som kalles sclera. Babyer av alle raser utvikle gulsott om det er vanskeligere å se det i mørkere skinned spedbarn. Den beste måten å sjekke fargen er i sterkt sollys eller under lysstoffrør. Med mindre du har sett mange, mange gulsott babyer, er det ikke så lett å få øye på. Hvis noen sier at barnet har "en vakker hudfarge" er det lurt å spørre om han er gulsott. Mild gulsott er ikke skadelig.

Årsaker

Gulsott er et resultat av forhøyede nivåer av bilirubin i barnets blod. Dette er et vanlig funn og på grunn av at barnet har sin egen å behandle bilirubin for første gang. Før fødselen, morens leveren gjorde det for henne og hennes egen umoden leveren er bare begynnelsen for å ta over. En baby som har en god del blåmerker fra levering eller hadde et vakuum utvinning vil trolig ha høyere nivåer av bilirubin. Det er noen sjeldne metabolske sykdommer som forårsaker forhøyede bilirubin nivåer og disse babyer er vanligvis markert gulsott før 24 timer etter alder.

Testing

Babyen vil ha en blodprøve for bilirubin nivåer på 24 timer og ved 48 til 72 timer. Hvis du og barnet ditt er utskrevet fra før 72 timer sykehus, vil barnelege eller sykepleier utøveren ønsker å se ham i løpet av to dager for å gjenta testen. The American Academy of Pediatrics anbefaler denne praksisen, og det er utført i nesten alle sykehus i USA. Uten screening, kan forhøyet bilirubin nivåer som går uoppdaget føre til en farlig nevrologisk tilstand som kalles Kernicterus. Heldigvis er dette sjelden.

Ledelsen

Vanligvis er ingen behandling er nødvendig. For alle babyer, er det viktig å holde barnet godt hydrert, se at han er amming eller flaske fôring godt og ha rikelig med våte og skitne bleier. I tilfelle av en forhøyet bilirubin utenfor akseptabelt område, kan det være nødvendig fototerapi. Det er flere måter å gjøre dette. I en situasjon, ligger spedbarn i en kuvøsen med ultrafiolett lys på. Det ser veldig mye ut som hun ligger i en tanning bed spesielt siden hun vil være seg øyevern. Det er også fototerapi lamper og tepper, som kan anvendes. Legen vil bestille den metoden som er riktig for babyens bilirubin nivå. Hydration er spesielt viktig i henhold til lysbehandling.

Når skal ringe legen

Når du er hjemme, er det viktig å ringe barnets lege hvis han synes mer gulsott spesielt på hans ben, armer eller mage. Hvis det hvite i øynene er gule, garanterer det en samtale også. Morsmelk er statistisk mer sannsynlig å bli jaundiced selv om ingen vet sikkert hvorfor. Bryst eller flaske matet, hvis barnet ikke mates godt eller blir spesielt trøtt, ringe legen.

Misforståelse

Nyfødte har alltid vært gulsott, og har stort sett gjort fine. I en periode av tid, ble rutinemessig testing bilirubin avbrytes og flere barn utviklet konsekvenser av meget høye bilirubins som ikke ble behandlet. Det er aldri tilstrekkelig behandling for å plassere en gulsott baby av et solfylt vindu. Nyfødte som gulsott fordi de har forhøyet bilirubins trenger å bli styrt av sine leger eller sykepleier utøvere å hindre skader og uførhet.

The Harlequin Effect hos nyfødte

The Harlequin Effect hos nyfødte


Begrepet harlekin refererer til en klovn eller jester. Noen nyfødte er født med defekter som forårsaker klovnelignende opptredener i enten hud farge eller ansikts forvrengninger. I hver av disse betingelser, betyr uttrykket "harlekinen effekt" tar på to forskjellige betydninger. Mens noen unormal opptreden i en nyfødt kan være skremmende, den harlekin babyen med clownish smil ansikter sikker død hvis den ikke behandles raskt og grundig.

Utseende

Ifølge barnelege Dr. Alan Greene, oppstår en ufarlig, midlertidig blodåre defekt hovedsakelig i lav fødselsvekt nyfødte. Det ser ut som en synlig linje som starter i ansiktet eller overkroppen og deler barnets kropp i to. I tillegg nedre ekstremiteter blir mørk, mens den øvre halvdel av kroppen ser blek. Kroppen ser ut som fargerike flekker på en harlekin drakt. En mye mer skremmende og potensielt dødelig defekt hos nyfødte kalles harlekin iktyose. Tilstanden produserer tykke, hud plaketter over en nyfødt som effektivt slår øyelokkene innsiden ut og strekke munnen så mye at munnen etterligner en klovn smil, derav begrepet harlekin.

Årsaker

Den harlekin effekt som Dr. Greene refererer til er forårsaket av den langsomme utviklingen av blodårer i en nylig født baby. Underutviklede blodkar utvides og kontrakt dramatisk som en reaksjon på endringer i romtemperatur, posisjonen en baby ligger i eller til og med stemningen i en nyfødt. Det begynner vanligvis etter en nyfødt er lagt på sin side. Harlekinen Ichthyosis, på den annen side, er faktisk en genetisk defekt avledet fra arv av to autosomal recessive gener som er kjent som den ABCA12 genet. Ifølge Stiftelsen for Ichthyosis og relaterte hudtyper, begge foreldrene må bære genet for at det skal være gått ned til avkom.

Behandling

Dr. Greene forklarer at farmasøytisk behandling for Harlequin kropp linje effekten er ikke nødvendig eller foreskrevet. Han sier at både reposisjonere baby og barnets ufrivillige muskelbevegelser kan reversere forvrengt utseende. Harlekin iktyose krever imidlertid aggressiv behandling for å redde livet til babyen. Huden plaketter kompromittere nyfødtes evne til å beholde væske, holde en normal kroppstemperatur og puste riktig. Behandling omfatter antibiotika for å hindre smitte, sondeernæring for å motvirke de innsnevrede munn, smøring av hornhinner, kledninger for øyne og inkubator boliger. Lokal administrasjon av etretinat løsner skjellende, hud plaketter.

Ettervirkninger

Som babyer blodkar utvikle, ufarlige harlekin effekt pasienter etter hvert vokse ut av lidelsen. Under utviklingsprosessen, kan imidlertid fargefeil oppstå noen flere ganger i løpet av spedbarnsstadiet. Babyer som overlever harlekin iktyose ofte fortsetter å lide fysisk utviklingsforsinkelse mens hjernene deres fungere normalt. Selv som voksne, kan huden vise flekker av skalaer over et tørt, betent hud, og håret kan vokse i lettkledde.

Grunner for gulsott hos nyfødte

Grunner for gulsott hos nyfødte


Spedbarn gulsott er en misfarging av en nyfødt baby hud og øyne, ifølge Mayo Clinic. Misfargingen er forårsaket av et overskudd av bilirubin, en gul-pigmenterte nedbrytningsprodukt av røde blodceller. Bilirubin er vanligvis fordelt i leveren; Imidlertid, siden nyfødte har ofte en umoden leveren, bilirubin kan bygge seg opp slik at barnet blir gulsott. I de fleste tilfeller, synes gulsott mellom de første 3 og 5 dager med babyens liv.

Umoden Liver

I de fleste tilfeller av spedbarn gulsott, er gulsott skyldes at barnets leveren er ganske enkelt ikke modne nok til å ta hånd om den overskytende bilirubin i blodet. Før fødselen, fjerner morkaken bilirubin og da er det behandlet av moren. Nyfødt gulsott er spesielt vanlig hos premature babyer på grunn av deres underutviklede lever.

Svangerskapsdiabetes

Ifølge Emedicinehealth.com, en mor som har diabetes kan føre til hennes baby å ha nyfødt gulsott. Det er viktig for mødre å få regelmessige graviditetskontroller. Også, bor så sunt som mulig i løpet av svangerskapet er viktig. Ifølge Mayo Clinic, kvinner med svangerskapsdiabetes som regel levere sunne babyer, men det er viktig å holde et tett øye med alt helserelatert.

Mørbanket Hode

Ifølge Emedicinehealth.com, er cephalohematoma et blåmerke på babyens hodebunn som oppstår under fødselen prosessen, noe som kan skyldes bruk av tang eller vakuum under fødselen. Denne knuse er levret blod, og blodet som bryter sammen, blir en stor mengde av bilirubin frigjøres. Siden barnets leveren ikke er modne nok til å håndtere alle de bilirubin, kan gulsott oppstå.

Breast Milk

I noen tilfeller oppstår gulsott fordi enzymene i morsmelken deaktivere babyens enzymer den trenger for å ta seg av bilirubin, ifølge Drgreene.com. Dette er vanligvis kalles brystmelk gulsott. Hvis dette er årsaken til gulsott, bør moren likevel fortsette å amme. Imidlertid kunne gulsott ta opptil 10 uker å gå helt bort.

Inkompatible Blodtyper

Noen ganger vil en inkompatibilitet mellom mors og barnets blodtype føre til gulsott. Dette er forårsaket når morens kropp produserer antistoffer som angriper fosterets blodceller, ifølge Emedicinehealth.com. Denne type gulsott kan eksistere hvis mor har enten type O blod eller har Rh (Rhesus) faktor negativ blodtype.

Effekten av Kell Factor hos nyfødte

Effekten av Kell Factor hos nyfødte


Kell faktor er en blod antigen som hjelper kroppen din å identifisere blodceller som din egen. Kell faktoren alene ikke bidrar til en babyens helse eller trivsel, men da kombinert med mors allergiske problemer, kan Kell faktor forårsake alvorlig blodsykdom for nyfødte.

Sensibilisering

Kell sensibilisering oppstår når Kell-antistoffer er til stede i blodet hos en Kell-negative kvinner. Dette skjer hvis blodet har kommet i kontakt med Kell-positivt blod under en graviditet, forårsaker blod til å lage Kell antistoffer, sparking en immunrespons som kan ødelegge barnets røde blodceller.

Effekter

Ødeleggelsen av babyens røde blodlegemer kan føre til alvorlige effekter. Kell-positive babyer bæres av Kell-sensibiliserte mødre kan oppleve anemi, gulsott, hemolytisk sykdom, dødfødsel og nyfødt død.

Diagnose

Hvis du er Kell sensitivisert, og du kan bære en Kell-positiv baby, kan barnet ditt bli testet med serieultralydundersøkelser og testing av fostervann, som ser for røde blodlegemer ødeleggelse i din baby.

Behandling

Avhengig av resultatet av testing, kan barnet kreve tidlig levering og umiddelbare overføringer. Legen din kan velge en intrauterin transfusjon, som kan gjøres før fødselen. Etter fødselen, vil barnet bli overvåket nøye for anemi og gulsott, eller mer alvorlig hemolytisk sykdom hos den nyfødte kalles føtal hydrops.

Prognose

Hvis Kell faktoren er fanget prenatalt, er utfallet for barnet bra. Med testing av fostervann og ultralyd leger er i stand til raskt å gå inn og transfuse en sliter baby å hindre mer alvorlige bivirkninger oppstår.

Smerte toleranse hos nyfødte

Mange tror at nyfødte ikke føler smerte på samme måte som voksne, men denne antakelsen er falsk. Dessverre, nyfødte ofte mangler skikkelig smertebehandling i dagens medisinske arena, men lettelser smerte for nyfødte spedbarn kan ha langsiktige psykiske fordeler.

Myelin

Myelin er smertene-ledende stoff som strøk våre nervefibre, men spedbarns nervefibre er ikke helt belagt med myelin ennå. Denne mangelen på myelin var tenkt å gi gave til nyfødte med høy smerte toleranse, men nyfødte viser en enorm fysisk reaksjon på smerte.

Pain minne

Ikke bare nyfødte føler smerte, ifølge Pediatrics for foreldre, de har en langsiktig minne om forrige smerte. Spedbarn som har gjennomgått omskjæring med anestesi utstillings mindre smerte oppførsel under immunisering skudd seks måneder senere i forhold til nyfødte som hadde samme prosedyre uten bedøvelse.

Lett smertelindring

Leger ønsker å begrense en nyfødt eksponering for bivirkninger av smertestillende medikamenter, og så de vanligvis begrense forskrivning det. På den annen side, har acetaminofen mindre gastrointestinale bivirkninger og er utrolig effektive for behandling av smerte hos spedbarn.

Heavy smertelindring

Nyfødte stille ut en målbar metabolske og kardiovaskulære respons på smerte. Under mer invasive prosedyrer som for eksempel kirurgi, er denne smerten stressrespons mediert av opiater. Ifølge Pediatrics til foreldre, opprettholde opiater etter pediatrisk kirurgi sikrer en rask gjenopprette og mangel på komplikasjoner.

Smerterespons eller nød

En nyfødt spedbarn smerte respons ofte viser som nød, men dette kan stamme fra enkle ubehag og overstimulering. Svøping, rocking babyen og gi en smokk kan lindre nød.

GERD symptomer hos nyfødte

GERD symptomer hos nyfødte


GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, kan påvirke nyfødte så vel som voksne. Når symptomene er alvorlige, kanskje aggressiv behandling være nødvendig. Tilstanden er vanlig og definitivt litt rotete. Kjenn symptomene på GERD hos spedbarn, når det er normalt, og når man skal søke behandling.

Historie

Den eksakte årsaken til at du har en burp klut er fordi de fleste babyer har noen reflux eller spytte opp. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, halvparten av alle spedbarn oppleve noen GERD i de første tre månedene. Hver mor vet det kan skje etter fôring, gråt, anstreng eller hoste. Det ser ikke ut til å bry dem litt som de spyttet, smil, lek og kos. I noen tilfeller kan behandling være nødvendig.

Betydning

Hvis barnet ditt ikke klarer å gå opp i vekt, ikke vil spise, spytter opp kraftig og i store mengder (større enn en spiseskje om gangen), eller er irritabel under eller etter feedings, kan du mistenker GERD kan være et problem som krever en medisinsk evaluering . nfants som prosjekt, eller produserer grønn eller brun væske, er sløv eller har diaré eller annen sykdom trenger umiddelbar medisinsk behandling. GERD kan være forårsaket av innsnevring av pyloric ventil som gjør at magen til tom (pylorusstenose), selv om det er sjelden. Normal GERD ikke interefere med barnets vekst eller følelsen av velvære.

Identifikasjon

Identifisere GERD som normalt innebærer å se etter faresignaler. Smerte, feber og pustevansker er forhold knyttet til GERD som tilsier medisinsk behandling. Symptomer inkluderer også forbedring når babyen er oppreist. Hvis symptomene vedvarer, kan du prøve å mate babyen tregere med hyppigere, mindre mengder. Overordnede i ryggen og tungpustethet uten tegn på spytter opp kan være symptomer på "stille" GERD. Enhver voksen person som har lidd kjenner ubehag forbundet med refluks.
Testing fra deg lege kan omfatte grunnleggende blodprøver for å se etter virus og infeksjoner, mage røntgen, inkludert en barium svelge, eller overvåking av magen PH under sykehusoppholdet. Øvre endoskopi er mer invasive, involverer passering av et rør for å lete etter strukturelle avvik, for eksempel strukturer som fremmer GERD og kan kreve kirurgisk inngrep.

Forebygging / løsning

Forhindre at problemet helt er nærmest umulig fordi barnet bare ikke er fullt utviklet og noen mageinnholdet uvegerlig vil gli oppover fra magen og ut munnen. I de fleste tilfeller vil GERD løse på sin egen.
Holde babyen rolig ved fôring før de passerer point of no return hjelper dem spise saktere og svelge mindre luft. Mate en unse av gangen, og hvis du ammer, kan du prøve å begrense til ett bryst. Det kan bidra til å heve hodet av sengen sightly.
Størrelsen på flasken brystvorten er viktig hvis barnet ditt er gulping. Feil brystvorte størrelse bokstavelig skjenker for mye for fort inn i en liten mage. Oppdage verdien av raping, men hvis barnet spytte sin opp for ofte, må du kanskje ta deg tid til å tillate noen flere burps. Med legen din godkjenning, kan ris korn tykkere melk, sakker fôringsprosessen. En bit av frokostblanding også kan være akkurat det barnet ditt trenger å føle seg tilfreds og mindre panisk med å spise. Tillat barnet å sitte opp lenger etter å ha spist, unngå overaktivitet, slik som kiling og jiggling i minst 30 minutter før mageinnholdet kan bosette

Effekter

Noen forskere sier at hyppige anfall av spedbarn GERD kan føre til barndommen episoder. I de fleste tilfeller kan du forvente lite eller ingen komplikasjoner. Igjen, snakk med legen din dersom symptomene er alvorlige eller på annen måte forårsaker bekymring.