Digidexo.com

svulst i hjernehinne i ryggmarg

Lammende Blære Årsaker

Lammende Blære Årsaker


Blæren er et organ fremstilt av muskelen som tjener som et reservoar for urin. Blærens detrusor muskelen ekspanderer i alle retninger for å imøtekomme urin som blæren fylles. Sensoriske reseptorer overføre denne informasjonen til ryggmargen, som sender en melding som varsler hjernen at det er på tide å tømme urin fra kroppen.

En lammende blæren kalles også en nevrogen blære og oppstår når de sensoriske nervefibre i blæren er ødelagt, noe som gjør dem ute av stand til å sende melding om at blæren er full. En unormal mengde urin som bygger seg opp, og og blæren utspiles, noe som resulterer i tap av blærekontroll og tap av trang til å urinere. Forskjellige ting kan føre til en lam blæren.

Tabes dorsalis

Tabes dorsalis er en nevrologisk lidelse hvor bakre ryggmargs kolonner utarte, ifølge mercksource.com. Dette degenerasjon fører til en forstyrrelse i reflekser og fornemmelser i kroppen. Tabes dorsalis er forårsaket av syfilis og pasienten kan ikke oppviser noen symptomer før fem til 20 år etter den opprinnelige infeksjon.

Pernisiøs anemi

Pernisiøs anemi er en type megaloblastisk anemi og er vanligvis sett i eldre voksne. Denne type av anemi forårsaket av en mangel på indre faktor (et glykoprotein), noe som resulterer i unormal dannelse av blodplater, hvite blodlegemer og røde blodlegemer, slik at manglende evne til å absorbere vitaminet B12. Da forblir ubehandlet, kan det føre til varige nevrologiske skader på kroppen og tarmsykdom. Det kan også føre til skade på ryggmargen, noe som kan føre til en lam blæren.

Ryggmargslesjoner

En paralytisk blæren kan skyldes skade på ryggmargen på grunn av en infeksjon, trauma, multippel sklerose eller en svulst. Skade på ryggmarg kan resultere i en delvis eller totalt tap av blærekontroll eller evnen til å lagre urin i blæren.

Brain Damage

Skade på frontallappene i hjernen kan også føre til vannlatings (vannlating) lidelser. Denne delen av hjernen kontrollerer blæren følelse og følelse av bekkenbunnen.

Nevrogen Leg & Foot Pain

Nevrogen Leg & Foot Pain


Smerter i føtter og ben, ofte forårsaket av visse stillinger eller posisjoner, kalles nevrogen. Uttrykket refererer til neurogen smerte som oppstår i nervesystemet eller som er relatert til funksjoner i nervesystemet. Nevrogen fot og ben smerte kan være så enkelt som nummenhet og prikking, eller en mer alvorlig tilstand som resulterer i kirurgi.

Symptomer

Symptomer på neurogenic fot og ben smerter kan begynne med nummenhet og prikking i nedre ekstremiteter og kan føre til svakhet i ett eller begge ben. Smerten vil vanligvis stråle nedover beinet og inn i foten. Dette kan føre til gangproblemer, preget av en slapping foten under ambulation. Denne tilstanden kalles "droppfot" og kan føre til tap av balanse. I ekstreme tilfeller kan tarm og blære funksjon bli svekket, og svakhet i bena blir alvorlig. Denne alvorlige tilstanden kalles cauda equina, en form for lumbal spinal stenose, og krever kirurgi.

Årsaker

Nevrogen fot og ben smerte er ofte forårsaket av degenerative forandringer som oppstår med aldring. Noen andre årsaker kan være svulster, som presser på ryggmarg og nerver. Svulster kan forekomme hvor som helst i ryggsøylen, og er vanligvis fra kreftformer som har spredt seg fra andre områder i kroppen.

Skader fra bil ulykker kan også føre til nevrogen smerte. Trauma fra disse typer ulykker kan bevege ryggraden ut av stilling, forårsaker press på ryggmargen.

Arv kan også spille en rolle i neurogenic fot og ben smerter. Personer som er født med en liten spinalkanalen vil ha symptomer i sine yngre år, så vel som med alderen.

Diagnose

Flere former for medisinsk bildebehandling kan brukes til å diagnostisere mer alvorlige tilfeller av nevrogen fot og ben smerter, for eksempel droppfot og spinal stenose. Disse kan omfatte røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI), myelograms, bein skanner og datastyrt aksial tomografi (CT).

Ikke-kirurgisk behandling

Ikke-kirurgiske behandlinger for neurogenic fot og ben smerter kan omfatte en rekke ting fra medisiner for å utøve. NSAIDS, som reduserer smerter og betennelser, og analgetika som Tylenol er ofte foreskrevet. Kosttilskudd som chondroitin og glukosamin er også anbefalt. Å bygge tilbake styrken i ryggmusklene, vil noen leger også anbefale fysioterapi eller øvelser som sykling og turgåing. Bak støttebelter kan også hjelpe.

Kirurgisk behandling

I alvorlige tilfeller av nevrogen fot og ben smerter, for eksempel spinal stenose, den vanligste kirurgi utført er decom lumbar laminektomi. I løpet av dette kirurgiske prosedyren, blir lamina og spinous prosessen av vertebra fjernet og andre bein områder er trimmet ned. Risiko forbundet med denne operasjonen inkluderer infeksjon og skade på nervene. Det er viktig å vurdere alle alternativer når du arbeider med denne tilstanden.

Tegn og symptomer på ryggmarg Svulster

En rygg tumor er dannelsen av en unormal vekst et sted langs ryggmargen. Fordi ryggraden er det sentrale punktet i nervene i hele kroppen, noen form for ulikhet skaper ofte problemer. Med en svulst, det være seg godartet (noncancerous) eller ondartet (kreft), kan dens utvikling og utvidelse plassere varierende mengder press på disse nervene, forårsaker mange tegn og symptomer hos den enkelte.

Smerte

For folk flest, en spinal tumor forårsaker smerte. Som kreft steder press på nerver i ryggraden, de blir irritert og betent, noe som resulterer i smerter. Dette er imidlertid ikke alltid smerte isolert til plasseringen av svulsten og kan diffundere ut i andre regioner av kroppen.

Nummenhet

Ofte medfølgende smerter er symptomet av nummenhet. Når trykket er plassert på en nerve, er det ikke bare utløser smerte, men begrenser de impulser mellom hjernen og nerveendene. Uansett hvor denne nerve reiser, kan området opplever et tap av følelse. Mesteparten av tiden, manifesterer symptomet i bena, men det kan også påvirke andre deler av kroppen som armer, hender og skuldre.

Motor Skills

Mens smerter og nummenhet er to av de vanligste symptomene, en spinal tumor, spesielt større vekster, kan også utløse problemer med en persons motoriske ferdigheter. De fleste vil oppleve en nedgang i motoriske ferdigheter som involverer beina, noe som påvirker deres evne til å gå eller stå. For andre kan en svulst forårsake problemer i armene, spørre problemer med å holde, griper og frakte ting.

Inkontinens

For noen mennesker, produserer en spinal tumor inkontinens, spesielt i mer avanserte tilfeller. Hvis svulsten var å plassere nok trykk på nerver som er ansvarlige for kontroll av enten blæren eller tarmen, kan en person lider av en lammelse innenfor ett av disse organer, forårsaker urininkontinens eller tarmen.

Lammelse

Mye som symptom på inkontinens, kan en spinal tumor føre til lammelser, men i større grad. Når en svulst legger nok press på en nerve som går inn i bena eller armene, kan det i hovedsak bryte den. Dette fører til et fullstendig tap av kontroll over disse ekstremiteter.

Ryggmargs Astrocytom Cord Treatment

Astrocytomas er svulster i ryggmargen som utvikles i ryggmargs celler som kalles astrocytter. De vanligvis vises i øvre ryggmargen, nær halsen og øverst på brystet. Mens pasienter i alle aldre kan bli diagnostisert med astrocytomas, de er mer vanlig hos barn. Hos pasienter under 10, astrocytomas er ansvarlig for mer enn 90 prosent av intramedulære tumorer (svulster i ryggraden), og i tenårene de står for 60 prosent av intramedulære svulster.

Behandling

Behandlingen varierer avhengig av visse faktorer. Oftest er kirurgi anbefales, men andre alternativer kan inkludere observasjon, cellegift, stråling eller medikamentell behandling. Faktorer vurderes omfatter plassering, type og størrelsen på svulsten, og hvorvidt det er metastatisk (dvs. kreft som oppsto et annet sted på kroppen og spre seg til ryggraden).

Kirurgi

Vanligvis er den første operasjon løpet av anbefalt behandling, spesielt for godartede svulster, så lenge tumoren kan fjernes med et minimum risikoen for nevrologisk skade. Fremskritt innen medisinsk teknologi har gjort mange flere svulster operativ. Kirurgiske teknikker inkluderer mikrokirurgi, bruk av ultrasoniske aspiratorer, en testpotensial fremkalt og datamaskin-assistert operasjon. Mikro innebærer bruk av en kraftig mikroskop for å fjerne tumorvevet samtidig bevare friske vevet. Ultralyd aspiratorer bruker lydbølger som vibrerer for å bryte opp svulster og deretter suge opp restene. Den fremkalt potensial test tillater leger for å teste funksjonen av nerver ved hjelp av elektroder for å unngå nerveskade fra kirurgi. Til slutt hjelper datateknologi for å finne og fjerne svulster trygt.

Observasjon

Hvis en person har en langsom voksende, godartet (ikke-cancerous) astrocytom i ryggmargen, kan nøye observasjon være den beste behandling. Dette gjelder særlig for eldre pasienter som ikke viser noen symptomer som tumor ble bare oppdaget som en del av en medisinsk eksamen for en urelatert tilstand. Periodiske MR overvåke tumorvekst for å sikre svulsten ikke blir for stor. På denne måten blir de potensielle risikoer og bivirkninger av behandling for ryggmargen astrocytom unngås så lenge som mulig.

Stråleterapi

Hvis rygg astrocytom er kreft, kan strålingen bli anbefalt etter kirurgi for å fjerne astrocytom. Stråling kan også anbefales når en svulst er ubrukelige. Strålebehandling varer mellom 15 og 20 minutter og innebærer sikter høyt energi stråler, laget av lineære akseleratorer, på svulstene.

Kjemoterapi

Kjemoterapi kan være et alternativ for ondartede ryggmargs astrocytomas. De kjemoterapi gis oralt eller ved injeksjon for å drepe de voksende og dele celler som skaper ryggmargen svulst. Kjemoterapi kan anvendes for å forsøke å krympe en stor astrocytom for å gjøre den driftsklar.

Andre Drugs

Den astroycytoma, eller behandlinger for astrocytom, kan produsere hevelse i ryggmargen. Leger ofte foreskrive kortikosteroider eller steroider for å håndtere betennelse og hevelse. Medikamenter kan også være foreskrevet på en langsiktig basis for å takle smerte eller hevelse forårsaket av astrocytomas.

Svulster i hypofysen og erektil dysfunksjon

Svulster i hypofysen er uvanlige vekster inne i hypofysen, som i stor grad styrer kroppens produksjon av hormoner. Noen personer med disse svulstene opplever erektil dysfunksjon som et symptom på visse endringer inne i hypofysen.

Fakta

Ifølge University of Maryland Medical Center, produserer hypofysen hormoner som utøver bestemmende innflytelse på andre strukturer i det endokrine (hormon) system. Disse strukturene inkluderer testiklene, eggstokkene og skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Svulster i hypofysen

De fleste svulster i hypofysen er ikke kreft, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid kan disse vekster produserer hormoner på egenhånd, og skaper ubalanse som berører forskjellige deler av kroppen.

Prolactinomas og Ereksjonsproblemer

Svulster som produserer hormonet prolaktin (prolactinomas) kan utløse en tilstand som kalles hypogonadisme (lavt testosteron). Symptomer på hypogonadisme inkluderer erektil dysfunksjon (impotens), sammen med infertilitet, mangel på seksuell interesse og unormal brystutvikling (gynekomasti).

Medisiner

Merck Manuals Online Medical Library og Mayo Clinic liste flere medisiner for lindring av prolactinoma symptomer, inkludert kabergolin (Dostinex), bromokriptin (Parlodel) og pergolid. Disse forbindelsene oppnå sin effekt ved å redusere prolaktin produksjon og krymper svulsten.

Betraktninger

Kvinner kan også utvikle prolactinomas, med symptomer som melkeaktig brystsekresjon og uregelmessig eller ikke-eksisterende menstruasjon.

Cushings sykdom & Svulster

Cushings syndrom, også kalt hyperkortisolisme, er en medisinsk tilstand forårsaket av langvarig eksponering for høye nivåer av kortisol i kroppen. Skjønt knyttet til fedme og diabetes, tumorer også forårsake Cushings.

Definisjon

Cushings sykdom er Cushings syndrom forårsaket av slimdannende tumorer, mens Cushings syndrom er begrepet som brukes for Cushings forårsaket av alle andre tumorer og betingelser.

Symptomer

Symptomer på Cushings syndrom og sykdom varierer, men de vanligste er akne, ryggsmerter eller skjelettsmerter, samling av fett mellom skulderbladene, svake muskler, og overkroppen fedme med tynne armer og ben. Kvinner kan oppleve hårvekst i ansiktet og kroppen og uregelmessig menstruasjon.

Hypofysen Adenomer

Svulster som påvirker hypofysen i hjernen, kalt hypofysen adenomer, føre til hormonelle hypersekresjon, eller overproduksjon av visse hormoner. Overflødig ACTH hormoner føre til Cushings sykdom som hormonet signaliserer binyrene til å produsere kortisol.

ACTH-produserende Svulster

Kreft, ACTH-produserende svulster ligger utenfor hypofysen, kalt ektopisk ACTH-syndrom, også kan føre til Cushings syndrom som de oppfordrer utgivelsen av overflødig kortisol.

Adrenal Adenomer

Godartede adrenal svulster, kjent som adenomer, føre til at kjertlene til å frigjøre overflødig kortisol i blodet.

Adrenal Carcinom

Mindre vanlig enn adenomer, karsinomer er kreft adrenal svulster som forårsaker Cushings syndrom. Kreftcellene utskiller høye nivåer av adrenalin hormoner, inkludert kortisol og androgen (mannlig hormon).

Svulst i binyrebarken

Binyrene består av to små pyramideformede kjertler som sitter på toppen av begge nyrer. Disse kjertlene regulere stress i kroppen og hjelper kroppen med å takle truende situasjoner. Binyrene danne en viktig del i kroppens endokrine (hormonelle) system.

Cortex

Binyrene består av binyremargen, den indre delen som produserer adrenalin og dopamin, og den ytre delen som kalles binyrebarken. Cortex gjør tre hormoner, kortisol, aldolsterone og Dehydroepiandrosteron, og styrer stoffskiftet, elektrolyttbalansen og kjønnshormoner.

Adrenokortikale Adenoma

Adenom står for 99 prosent av alle binyrene svulster, ifølge American Society of Clinical Oncology. Adrenokortikale adenom er en godartet binyrebarken svulst; det vanligvis ikke forårsaker symptomer og generelt trenger ingen behandling.

Adrenokortikal Carcinoma

Den adrenokortikale carcinoma er en ekstremt sjelden kreftsvulst, som ASC rapporter påvirker omtrent mellom fire til 12 personer i en million. Dette adrenal tumor kan spre seg til nærliggende organer og kan føre til at binyrebarken å produsere overdreven hormoner. Leger kan behandle adrenokortikale karsinom i nesten hver scene.

Symptomer

Symptomer på en adrenal tumor omfatter en uforklarlig endring i vekt, hodepine, lavt blodtrykk, magesmerter, endringer i libido, akne, overskytende ansikts-eller kroppshår, angst, hjertebank og muskelsvakhet.

Behandling

Små adenom svulster forårsaker ingen symptomer vil bare bli observert uten kirurgi. Kirurger utfører laparoskopisk fjerning av svulster mindre enn 10mm. Carcinoma kan kreve åpen kirurgi. Som en siste utvei, oppstår laparoskopisk fjerning av både binyrene når Cushings sykdom eller feokromocytom (binyremargen tumor) er til stede.

Hva er årsakene til Kidney Oncocytoma Svulster?

En nyre nedsatt oncocytoma er en godartet nyre svulst, selv om det ser ut som en nyrecellekreft (RCC). I motsetning til en RCC, er en oncocytoma ikke kreft. De fleste tilfellene har ingen tilbakefall eller dødelighet, og mange har ingen symptomer. Men fordi en nyre nyre oncocytoma kan vokse til å bli ganske stor og kan forveksles med en RCC, fjerne en nyre er den typiske behandling.

Årsaker

Nyre Oncocytoma oss ha en tett ansamling av mitokondriene (energi drivkraft av cellen). Dessverre, er årsaken til dette er ukjent. De er oftest funnet hos pasienter med Birt-Hogg-Dube syndrom, en sykdom karakterisert ved godartede svulster i hårsekken, hud og nyre.

Identifikasjon

Menn er mer sannsynlig å ha en nyre oncocytoma enn kvinner, med en hastighet på to eller tre til en. Dette godartet svulst er også sannsynlig å dukke opp hos pasienter i alderen 62-68 år. Svulstene er omtrent på størrelse og form av en fersken (7 cm). Når dissekert, er de mahogny i farge og granulert med en sentral arr som er kjøttfulle. På mindre enn 10 prosent av tilfellene, er en RCC også til stede med en oncocytoma.

Sjeldne

Oftest er en nyretumor ikke et oncocytoma. Faktisk bare tre til syv prosent av nyresvulster er. Med mindre enn 200.000 amerikanere diagnostisert med en nedsatt oncocytoma, Office for sjeldne sykdommer i NIH viser den som en sjelden sykdom.

Symptomer

Selv når store, er svulsten ofte asymptomatiske og oppdages under eksamen for noe annet. På mindre enn en femtedel av alle tilfeller vil symptomene være tilstede. Disse inkluderer flanke smerte, blod i urinen, og en abdominal masse. Blod i urin er den mest sannsynlige en skal vises.

Behandling

Behandlingen er vanligvis en total eller partiell nefrektomi (nyrefjerning). Det er også risikabelt å stole på biopsier, da disse bare har møtt med varierende suksess. Skille RCC fra oncocytomas med perkutan nyrebiopsi, tynn nål inspira- sjon cytologi, eller frosne delen biopsi, har vært så inkonsekvent at det er avtalt securest behandling alternativet er å fjerne nyren. The National Institute of Health kaller nefrektomi de eneste pålitelige betyr å ha en definitiv diagnose og behandling.

Prognose

I en delvis nefrektomi blir bare svulsten og eventuelt skadet vev fjernet fra nyrene. En radikal nefrektomi resulterer i fjerning av nyrene, urinleder som fører til blæren, binyrene, og det omkringliggende fettvev. Med nefrektomi, er prognosen god.

Svulster i hypofysen

Hypofysen holder hormoner som frigjøres fra hypothalamus. Hypofysen frigjør hormoner basert på sensorer i kroppen. Når en svulst finnes, kan kjertelen slipper for mye hormon, eller det kan holde hormon når det trengs. Svulster er ikke alltid kreft, men de bør fjernes når diagnostisert.

Symptomer

Det er flere symptomer på en hypofyse tumor. Fordi hypofysen styrer hormoner, de typiske symptomene er feber, slapphet, tretthet eller selv beslag.

Årsaker

Svulster i hypofysen er generelt arvelig. Noen miljøfaktorer som giftstoffer og dårlig ernæring kan også skape svulster.

Diagnose

De mest vanlige testene er gjennom stoffet og urin evaluering. Hjernen imaging skanner er også nyttig å oppdage svulster.

Behandling

Den vanligste behandlingen er kirurgi. For å avlaste overskytende eller manglende hormoner, fjerner en kirurg vekster for å tillate hypofysen til å gå tilbake til normal-funksjon.

Mestring

For pasienter med alvorlige bivirkninger, er det nødvendig terapi og støtte fra familien. Svulster i hypofysen er ikke alltid livstruende, så ta kontakt med legen din for riktige prosedyrer og behandling.

Medisin for Fibroid Svulster

Livmor fibroids, også kjent som livmor myomer (leiomyoma), er laget av muskelceller og andre vev som vokser som en enkelt svulst eller i klynger av svulster i og rundt livmoren din vegger. Livmor fibroids er ikke-kreft. Ingen av dagens legemidler som brukes til å behandle denne tilstanden forebygge muskelknuter fra forming eller krymper dem permanent. Men det er legemidler som vil midlertidig redusere størrelsen av fibroider og / eller redusere intensiteten av symptomene.

Typer

Livmor fibroids er klassifisert basert på hvor de vokser. De kan være like under din livmorslimhinnen (submukøse), i mellom musklene i livmoren (egenutført) eller på utsiden av livmor (Subserosal). Stilker som vokser ut fra hulrommet i livmoren er kalt pedunculated fibroider. Hvor dine fibroids ligger innflytelse hva slags symptomer du kan oppleve og hva slags behandling er tilgjengelig.

Størrelse

I henhold til National Institutes of Health størrelsen av en fibroid kan variere fra en til åtte tommer inches tvers eller mer. En klynge av fibroider kan også variere i størrelse. NY Times Health Guide Artikkel på livmor Fibroids gir innsikt i en type medisiner, GnRH-agonister, som kan redusere størrelsen på fibroids med 30 til 90 prosent. Imidlertid er det kun anbefalt å bli brukt i kortere eller lengre tid, fordi lengre tids bruk fører til tap av bentetthet og kan føre til osteoporose. GnRH agonister inkluderer goserelin (Zoladex), buserelin, en månedlig injeksjon av leuprolide (depot Lupron), og nafarelin (Synarel), en nesespray. Disse medikamentene er injisert narkotika, og kan ikke tas gjennom munnen, de er dyre og fibroids vokse etter at du slutter å ta dem.

Symptomer

Blødning tungt (menoragi) er et symptom du kan oppleve fra fibroid. Kraftig blødning er en primær årsak til anemi. Andre symptomer inkluderer smertefulle perioder, blødning mellom perioder, urinating ofte, smerter under sex, smerter i korsryggen, og mett i nedre del av magen eller bekken press. Prevensjon i form av p-piller og intrauterin enheter (iuds) brukes til å redusere kraftig blødning og blødning mellom perioder som følge av livmor fibroids.

Andre legemidler

Penn State Hershey anbefaler ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som over-the-counter medisiner som kan redusere kraftig blødning samt smerter relatert til fibroids. Ibuprofen eller Naprosyn er NSAIDs. I tillegg er jerntilskudd for å forebygge blodmangel på grunn av kraftig blødning relatert til fibroids.

Herbal Medicine

Sara Hamer drøfter urtemedisin som brukes for behandling av muskelknuter i sin artikkel om "urtemedisin og Fibroids." Ryllik, brennesle, gjeter-vesken, marikåpe, kanel og blåbær all hjelp i å redusere langvarig eller kraftig blødning. Hun foreslår å drikke flere kopper te om dagen laget med ryllik, Nettles og kanel, under menstruasjon. Du kan også være lurt å drikke det flere dager før. Yarrow bidrar til å forbedre bekkensirkulasjonen og bidrar til å lindre menstruasjonssmerter. Andre urter som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen er ingefær og rosmarin. For muskelkramper, vurdere krampe bark, kamille og lavendel.

Expert Insight

The US Department of Health and Human Services sier at ingen vet hva som forårsaker fibroids og mer enn én faktor, for eksempel hormoner og genetikk, kan spille en rolle. Siden den vitenskapelige og medisinske miljøet har ingen bekreftede bevis på hva som forårsaker fibroids, kan de ikke identifisere hva som gjør dem vokse eller krympe. De vet at fibroids er under hormonell kontroll --- både østrogen og progesteron. De vokser under svangerskapet, når hormonnivået er høyt og krympe når anti-hormon medisiner brukes og når du når overgangsalderen.

Iodoral Thyroid Svulster

Mange helsemessige problemer kan oppstå dersom jod nivåer i kroppen ikke er regulert riktig. Disse problemene kan variere fra vektkontroll problemer til mer alvorlige tumorvekst. Kosttilskudd for å regulere jod kan noen ganger brukes for å motvirke denne mangel. En pille formulert for dette formålet er Iodoral.

Formål

Iodoral, som er laget av supplement selskapet Optimox, er designet for å øke jod nivåer i skjoldbruskkjertelen. Iodoral er ment å øke thyroid prosessen, noe som kan føre til vekttap. I tillegg er supplement ofte anbefalt for å hjelpe kampen fibroidtumorer.

Thyroid Effects

Iodoral bruker jod for å maksimere funksjon av skjoldbruskkjertelen. For mennesker med hypothyreose, er vekten ikke tapt riktig. Økte jod nivåer regulerer skjoldbruskkjertelen og gjør at den kan fungere skikkelig.

Svulst effekter

I noen tilfeller kan innholdet av Iodoral er også nyttig for å redusere veksten av fibroide tumorer, inkludert tumorer som kan finnes på skjoldbruskkjertelen. Dette gjøres ved å regulere dannelsen av friske celler, og kompensere for jod mangler.

Begrensninger

Mens Iodoral kan ha positive effekter på tumorvekst, er det ikke en komplett løsning. Tillegget er effektivt for å bekjempe svulster bare når en jod mangel er årsaken. Tumor reduksjon er treg, ofte tar flere år med konstant Iodoral behandling.

Dosering

I tilfeller der Iodoral behandling anbefales å regulere jod nivåer, er daglig kosttilskudd tas i pilleform, alt mellom 5 og 50 milligram per pille. Som alltid bør en lege konsulteres før noen behandling og for å bestemme passende dose.

Hva er behandlingen for Fibroid Svulster?

Fibroids er ikke-kreftsvulster som vokser i en kvinnes livmor, forårsaker kraftig menstruasjonsblødning og bekkensmerter. Ifølge National kvinner Health Information Center, 20 til 80 prosent av kvinner i USA utvikle fibroids før fylte 50. En rekke behandlingstilbud eksisterer for å enten krympe eller fjerne fibroids.

Symptomer

Symptomer på fibroidtumorer inkluderer smertefulle menstruasjonsperioder og kraftig blødning. I noen tilfeller er blødning tunge nok til å føre til anemi, en tilstand karakterisert ved en nedgang i friske røde blodceller. Andre symptomer er hyppig vannlating, metthetsfølelse eller trykk i nedre del av magen, smerter i korsryggen, smerter under sex, og komplikasjoner under graviditet eller fødsel.

Observasjon

Hvis du har fibroids, men ikke opplever noen plagsomme symptomer, kan legen anbefale at du overvåke situasjonen og bare begynne behandling hvis de fibroids forårsake symptomer. Under overgangsalderen, svulstene vanligvis krympe som hormonnivåer nedgang, og du kan finne denne prosessen å være en naturlig løsning på problemet.

Intrauterin Devices (spiral)

Intrauterine enheter (iuds) som frigjør hormonet gestagen kan hjelpe treg kraftig blødning og redusere smerte. Kobberspiral er små, t-formet enheter som er satt inn i livmoren for å hindre graviditet. Mens hormoner utgitt av spiralen kan føle deg bedre, kan de ikke krympe fibroids eller få dem til å forsvinne.

Hormonelle medisiner

Gonadotropin-frigjørende hormon agonister (GnRHa) virker ved å forårsake et fall i progesteron og østrogen nivå. Når denne reduksjonen skjer, du slutter å ha menstruasjon og fibroids avta i størrelse, redusere symptomer. Androgen, en mannlig hormon, kan være nyttig for å redusere størrelsen av livmoren, krymping fibroider, forbedring av anemi og stopping av menstruasjon. Hvis kraftig blødning er et problem, kan p-piller som inneholder hormonet gestagen bidra til å redusere blødning, selv om pillene ikke forårsaker fibroids å krympe.

Medisinske prosedyrer

Små partikler kjent som emboliske midler som injiseres i livmoren for å skjære av blodstrømmen til de fibroider i livmor arterie embolisering. Uterina embolisering anbefales hvis fibroids forårsaker betydelige smerter eller kraftig blødning, eller presser på endetarmen eller blære. Livmor ablasjon blir brukt til å ødelegge slimhinnen i livmoren med en spesielt oppvarmet instrument eller elektrisk strøm. Prosedyren enten reduserer menstruasjonsblødning eller slutter menstruasjon helt. Begge prosedyrer er anbefalt for kvinner som er sikker på at de ikke ønsker flere barn, da disse metodene gjør det umulig for en kvinne å opprettholde en graviditet.

Kirurgiske prosedyrer

Myolyse er en laparascopic prosedyre som bruker en laser, elektrisk strøm eller flytende nitrogen for å ødelegge fibroids og krympe blodkar nærende svulster. Fremgangsmåten utføres ved hjelp av et tynt, fleksibelt rør som er ført gjennom et lite innsnitt gjøres i magen. Fibroids kan fjernes under en myomektomi. Denne fremgangsmåten kan utføres som en åpen kirurgisk prosedyre eller som en laparascopic prosedyre, avhengig av størrelsen og plasseringen av fibroider. Legen din kan anbefale at du tar GnRHa narkotika før operasjonen for å krympe fibroids og gjøre dem lettere å fjerne. Hvis du velger å ha en hysterektomi vil livmoren bli fjernet, eliminere fibroids helt.

Botemidler for Fibroid Svulster

Fibroidtumorer, som også kalles livmor fibroids, leiomyomer, fibromyomas eller myomer, er godartet, ikke-kreftsvulster. De vanligvis utvikles i glatt muskelvev fra livmorveggen. Det finnes en rekke botemidler som kan behandle fibroid tumorer.

Betydning

Ifølge Center for Livmor Fibroids (CUF), fibroid svulster er den vanligste typen av solid bekkentumor hos kvinner. Mens fibroids ofte ikke forårsaker noen symptomer eller krever behandling, CUF anslår at fibroids bli symptomatisk hos cirka 25 prosent av kvinner som er i reproduktiv alder.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, i et stort flertall av tilfellene, den beste kur for fibroidtumorer er "vaktsom venter." Dette er en medisinsk metode hvor ingen behandling gis før fibroidene faktisk føre til symptomer. Symptomer inkluderer tunge menstrual blødning, bekkensmerter og press og ofte vannlating.

Typer

Det finnes en rekke konvensjonelle og tradisjonelle alternative kurer som kan brukes for å krympe eller fjerne fibroid tumorer.

Konvensjonelle Cures

Noen av de konvensjonelle kurer for fibroidtumorer inkluderer farmasøytiske legemidler som gonadotropin-frigjørende hormon agonister (GnRHa), kirurgiske prosedyrer som for eksempel en hysterektomi eller myomectomy, så vel som ikke-invasive prosedyrer som inkluderer myolyse, endometrial ablasjon og fokusert ultralyd kirurgi.

Tradisjonelle Folk Rettsmidler

Fibroids har tradisjonelt blitt behandlet med naturlige botemidler, som inkluderer urte formuleringer og homøopatiske midler (ressurs 3). Disse er ofte forberedt fra medisinske urter som rødkløver, meksikansk wild yam, poke rot og chasteberry.

Misforståelse

Fibroider kan feilaktig bli assosiert med øket risiko for livmorkreft. Men ifølge Mayo Clinic, fibroids er ikke-kreftsvulster som sjelden utvikler seg til kreft.

Hva er tegnene på Fibroid Svulster?

Fibroidtumorer er ikke-kreftsvulster på eller i livmoren. Selv om livmor fibroids har ofte ingen symptomer, er det flere vanlige tegn på fibroidtumorer, som indikert av Penn State Hershey Medical Center og Cedars-Sinai Hospital.

Endringer i menstruasjonssyklusen

Endringer i menstruasjonsmønster kan være et tegn på fibroid svulster. Symptomer inkluderer blødning mellom perioder, tunge menstrual blødning (noen ganger med blodpropper), lengre enn normale menstruasjonsperioder, og økt kramper eller smerter med perioder.

Abdominal Signs

En følelse av fylde eller trykk i nedre del av magen eller uvanlig gass eller forstoppelse kan tyde fibroids. Noen ganger, kvinner utvikler en forstørret abdomen, som de feil for vektøkning.

Pain

Fibroidtumorer kan forårsake smerter under sex, smerter i baksiden av bena eller bekkensmerter.

Andre tegn

Fibroids kan også føre til press på blæren, og skaper en konstant følelse av å måtte urinere, eller press på tykktarmen som kan føre til forstoppelse eller oppblåsthet.

Expert Insight

Penn State Hershey Medical Center anbefaler at du ser din gynekolog eller andre helse-omsorg profesjonell hvis du har gradvise endringer i menstruasjonsmønster, eller hvis du utvikler fylde eller tyngde i nedre del av magen.

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?


Flertallet av svulster på livmorhalsen er ikke kreft. Ifølge National Cancer Institute, bare 8,2 prosent av kvinnene i USA utvikle livmorhalskreft. Det er flere ikke-kreftsvulster som kan utvikle seg på livmorhalsen, inkludert polypper, cyster, muskelknuter og vorter.

Polypper

Cervical polypper vokser fra slimhinnen i livmorhalsen. Disse vekster er ofte infisert og så mange kvinner må ta antibiotika etter sine polypper er fjernet. Men når fjernet, polypper vanligvis ikke tilbake.

Cyster

Cervical cyster er slim-fylt vekster. De normalt ikke føre til noen smerter eller andre symptomer og ikke krever noen behandling.

Fibroids

Cervical fibroids utvikle seg i den muskulære veggen av livmorhalsen. De er vanskelige å fjerne uten å eliminere vevet i området.

Vorter

Genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Disse vortene kan vokse på livmorhalsen og ofte opptrer som enkelte hvite støt eller som en klynge av humper. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), HPV stammer som forårsaker kjønnsvorter er ikke de samme typene som er ansvarlige for livmorhalskreft.

Pap og bekken

The Mayo Clinic sier å ha regelmessige celleprøver og bekken eksamener vil bidra til å oppdage celleforandringer.

Fibroid svulst i magen

Livmor fibroids er godartet (ikke-cancerous) svulster som dannes i bekkenet. Dette er vanlig hos kvinner og vanligvis forårsaker ingen symptomer. Imidlertid vil noen kvinner opplever alvorlig blødning og magesmerter.

Definisjon

Også referert til som myomas, fibroids dannes i myometrial lag av livmoren. Dette er midtsjiktet av livmoren. De kan noen ganger blir stor nok til å stikke frem utenfor livmoren, eller inn i den endometriale sjikt. Dette kan forårsake kraftig blødning under menstruasjon.

Symptomer

Noen kvinner viser ingen symptomer og fibroids blir oppdaget som et tilfeldig funn på en ultralyd eller under en bekken eksamen. Men noen kvinner vil oppleve tunge perioder, bekkensmerter, smerter under samleie eller press bekken.

Diagnose

Ultralyd brukes til å diagnostisere fibroids. De kan lett bli sett på en transvaginal sonogram. Ofte legen mistenker fibroids under en bekken eksamen og bruker ultralyd for å bekrefte denne mistanken.

Behandling

Avhengig av hvor mange fibroids du har, og hvor store og invasiv de er, vil behandlingen variere. En livmor arterie embolisering er en prosedyre som kutter blodtilførselen til fibroid, forårsaker den til å krympe. Hvis dette ikke lykkes, kan fibroids fjernes kirurgisk. Den mest ekstreme mulighet er en hysterektomi, hvor livmoren er fjernet. Dette kan være et levedyktig alternativ for en kvinne av ikke-fruktbar alder, og som muligens er allerede i overgangsalderen.

Medical Therapy

Hvis du ikke ønsker å gjennomgå noen operasjon for å fjerne fibroids, kan du prøve en annen metode som bare reduserer symptomene. Orale prevensjonsmidler kan brukes for å redusere menstruasjonsblødning og regulere syklusen. Intrauterin enheter (iuds) kan plasseres i livmoren for å redusere størrelsen på fibroid. Iuds er primært brukt for fødselskontroll, men noe på markedet slippe en liten mengde av hormonet inn i livmoren. Dette kan ha positive effekter for kvinner som lider av fibroids.

Svulst i det indre øret

Svulst i det indre øret


Ifølge Timothy C. Hain, MD, er det indre øret omtrent på størrelse med en krone. En voksende svulst kan ikke gå ubemerket for lenge. Selv om tanken på noe vokser inni øret kan virke urovekkende, ifølge Mayo Clinic, de fleste øre svulster er ikke-cancerous (godartet).

Misforståelse

Indre øret svulster er sjelden forårsaket av kreft sprer seg fra andre deler av kroppen din. Ifølge Timothy C. Hain, MD, selv om ondartede svulster kan spre seg overalt i kroppen, det indre øret - å være et så lite mål - er vanligvis ikke påvirket.

Utvikling

Ifølge Mayo Clinic, indre øret svulster, kalt akustikusnevrinom, utvikle seg på den åttende hjernenerve, som går fra det indre øret til hjernen. Indre øret tumorer, ifølge Mayo Clinic, er en av de mest vanlige typer av hjernesvulster som behandles.

Symptomer / Signs

Symptomer på en akustisk neuroma inkludere hørselstap på ett øre, ringing i øret, svimmelhet og ansikts nummenhet eller svakhet. Påvisning av en akustisk neuroma ofte oppstår under en audiometric hørselstest. En betydelig hørselstap på bare ett øre eller unormalt lave talegjenkjenning score, er to ting som ville føre til en audiograf til å mistenke en svulst.

Diagnostisering

CT og MR skanner ofte bekrefte tilstedeværelse av en indre øret svulst. Ifølge Mayo Clinic, andre øret problemer deler de samme symptomer som indre øret svulster, gjør dette diagnostisere et tidlig stadium svulst vanskelig. Indre øret svulster vanligvis er til stede under screenings for andre forhold.

Løsning / Behandling

Ifølge Timothy C. Hain, MD, de fleste akustikusnevrinom vokser svært langsomt gjør konservativ ledelse et behandlingsalternativ. Raskt voksende svulster, store svulster eller svulster for nær hjernestammen bør krympet med stråling eller
kirurgisk fjernet.

Årsak

Ifølge Mayo Clinic, årsaken akustikusnevrinom fortsatt ukjent. Nevrofibromatose 2, en genetisk lidelse, kan forårsake vekst av svulster i det indre øret vestibulocochlear nerver i begge ører.

Hvordan gjenkjenne symptomer på tynntarm Svulster

Tynntarmen, eller tarmen, er viktig for opptaket og fordøyelsesprosessen. Alt som er galt med den tynntarmen kan bli følt av ulike kroppens systemer. Tynntarm svulster, eller små tarmsvulster, er unormale ny vekst som er funnet i den lille intestine.Caused av en unormal vekst, kan de enten kommer i tynntarmen og spres gjennom andre kroppsorganer eller vice versa.While voksne mer sannsynlig å erverve tilstanden kan noen barn lider av det. Det er årsakene er ukjent, og det er ingenting spesielt som vi kan gjøre for å forhindre det, men å vite hvordan å gjenkjenne symptomer på tarm tumores vil hjelpe rask rask behandling og for å unngå alvorlige komplikasjoner.

Hvordan gjenkjenne symptomer på tynntarm Svulster

•  Se etter en av de første tegn på at noe ikke er riktig med kroppen, og fordøyelseskanalen spesielt; forstoppelse.

Vær oppmerksom for alle nye eller plutselige utvikling når du eller en annen person føler kronisk utmattelse eller tretthet, og kan eller ikke kan være blek i fargen.

Se på avføringen. Er de normale i farge eller er de sorte og dryge ute? Svart og tjæreaktig ser avføring er en viktig indikasjon på at alt ikke er riktig med tarmkanalen og bør diskuteres med familien din omsorg leverandøren.

Få på skalaen. Har du lidd en plutselig og uforklarlig vekttap?

Se etter tegn på kvalme som kan eller ikke kan utvikle seg til oppkast.

Vær spesielt årvåken i å se etter tegn på gulsott. Dette vil være innlysende med de med gulaktig hud og øyne.

Hint

  • Risikoen øker med flere andre medisinske tilstander, samt de som er på immunsuppressive medisiner. Snakk med legen din om disse risikoene.
  • Forblir ubehandlet, kan en liten tumor i den lille instestine føre til en større hindring, smerte og feber oppkast.

Binyrene svulst symptomer og Natural Herbal behandlinger

En binyre svulst er faktisk ganske sjeldent, men de utvikler seg, og de fleste vil be noen tilsynelatende asymptomatiske indikatorer. Dette er hovedsakelig på grunn av reaksjonen binyrene har når en svulst er til stede. Det vil vanligvis begynne å frigi mer hormoner inn i systemet enn kroppen er vant til, skaper svært obskure tegn på at noe er galt. Egentlig mange mennesker forveksler disse symptomene med andre forhold, som høyt blodtrykk og psykiske lidelser. Mens noen mennesker kan hevde at en urte behandling er det beste, det virkelig er bare å hjelpe lindre visse symptomer, ikke selve roten av problemet, som er svulsten.

Hjerte- Issues

En av de mest vanlige symptomer (eller gruppering av symptomer) av en binyre tumor ville innebære en persons kardiovaskulære system. Siden svulsten ligger i binyrene, kan en unormal mengde hormoner frigjøres i systemet. Dette kan da øke en persons blodtrykk, i hovedsak hermet hypertensjon, men fortsatt har noe av den samme effekt på en persons helse. Dette kan også be en rask puls samt arytmi, uregelmessig hjerterytme, eller en pounding hjerteslag.

Hodepine

På grunn av den uunngåelige endringer i en persons hormon nivået som ofte kommer med en binyre svulst, vil mange mennesker også begynne å lide av hodepine. Disse hodepine vil komme på ganske raskt og uten forvarsel, men vil forsvinne nesten like fort som de kommer på. De fleste vil være relativt skarpe og intense, noen ganger bankende i naturen.

Smerte

Mange vil også oppleve en annen type smerte som ikke er isolert til hodet. Dette vil vanligvis ubehag utvikle seg i enten det området av brystet eller mageregionen. Begge områdene av smerte ville karakteriseres som ganske skarp, men kan manifestere seg som mer mild til moderat. Variansen i intensitet har mer å gjøre med den enkelte enn noe annet, men kan også være en følge av mengden av hormoner som blir sluppet inn i en persons kropp.

Kognitive endringer

Siden det er en endring i hormoner fra tilstedeværelse av en svulst i binyrene, kan mange mennesker faktisk begynne å stille visse kognitive endringer. Disse endringene vil være basert på mengden av adrenalin slippes ut i blodstrømmen. Som nivået eskalerer, kan en person som faktisk begynner å bli engstelig, nervøs eller redd. Denne spesielle symptom på en binyre svulst er ofte forveksles med en mental helse problemet, men dette er ikke tilfelle.

Behandling

Den mest anbefalte behandling for en binyre svulst slutt ville være kirurgi. Dette er hovedsakelig på grunn av det faktum at både medisinske og urte-behandlinger faktisk ikke behandle selve svulsten. Hva disse modiene er ganske enkelt å gjøre lindre symptomene, slik som høyt blodtrykk, hodepine og smerter, som er forårsaket av tumoren. Hvis du virkelig ønsker å avhjelpe situasjonen, kirurgi virkelig trenger å være et alternativ.

Thyroid Cancer Svulster

Det er mer enn én type skjoldbruskkjertelkreft, og svulstene som forårsaker disse kreftformene, og hvor de vises på skjoldbrusk alle varierer. Innenfor hver type skjoldbruskkjertelkreft er det også variasjon av størrelse og aggressivitet av svulster som vil påvirke behandlingsplaner, tilbakefall og dødsfall priser.

Papillærtumorer

På mer enn 70% av alle diagnostiserte typer skjoldbruskkjertelkreft, papillær skjoldbruskkjertelen svulster er de mest vanlige. Papillær kreft er også svært behandles og har den beste overlevelsesraten av alle krefttilfeller ved 80 prosent til 90 prosent. En papillær svulst vil vokse på ellers normal skjoldbruskvevet og kan spre seg til nærliggende lymfeknuter. Det blir vanligvis behandlet ved å fjerne enten hele skjoldbruskkjertelen eller cancerøs del av skjoldbruskkjertelen. Pasienter vil da gjennomgå en radioaktiv jod behandling og er generelt ikke motta noen form for cellegift eller stråling.

Follikulær kreft

Follikulær skjoldbrusk kreft er den nest vanligste typen av skjoldbruskkjertelkreft med en forekomst på mindre enn 15 prosent av alle skjoldbrusk kreft. Follikulære svulster er mer aggressive enn papillærtumorer og også oppstår fra normale skjoldbruskceller. Overlevelsesraten er svært høy, selv om den faller i eldre pasienter og pasienter med omfattende spredning av cancer. Det er vanlig for denne typen kreft å spre seg inn i nærliggende vener og arterier, noe som er grunnen til at det er en mer aggressiv form for skjoldbruskkjertelkreft svulst. I nesten alle tilfeller, er hele skjoldbruskkjertelen fjernet uavhengig av hvor omfattende tumor tilstedeværelse er.

Medullære Svulster

Medullære svulster utgjør mellom 5 og 8 prosent av alle diagnostiserte thyroid kreftsvulster. I motsetning papillær og follikulær svulster, marg svulster oppstå fra de parafollicular celler. Selv medullære svulster har en lavere rente overlevelse enn papillær og follikulær svulster, er det fortsatt ganske høy, avhengig av hvor i hvor stor utstrekning kreften har spredd seg. Ifølge endocrineweb, er overlevelsesraten 90% når all sykdommen er begrenset til skjoldbruskkjertelen; 70 prosent når det har spredd seg til livmorhals lymfeknuter; og 20 prosent når det sprer seg til fjerne områder.

Anaplastisk Thyroid svulster

Anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft er den minst vanlige blant varianter av skjoldbruskkjertelen kreftsvulster med en forekomst på mindre enn 1 prosent. Dessverre har denne typen kreft svulst også en svært lav hastighet på kur, med 10 prosent av pasientene som overlever mer enn tre år etter å ha blitt diagnostisert. Disse svulster vokse raskt og er vanligvis synlige på halsen, og ofte vises raskt på grunn av deres raske vekst. De er sjelden hos unge mennesker og er ofte behandlet med stråling, kjemoterapi og kirurgi.

Post-op fjerning av svulster

Når skjoldbruskkjertelen er helt fjernet på grunn av tilstedeværelsen av skjoldbruskkjertelen kreftsvulster (total tyreoidektomi) eller delvis fjernet (delvis tyreoidektomi) en pasient blir nødt til å ta medisiner i form av skjoldbrusk hormoner for å erstatte skjoldbruskkjertelen. Den skjoldbrusk er en del av det endokrine systemet og styrer stoffskiftet, og arbeider også med andre naturlige hormoner i kroppen. En pasient vil jobbe med henne eller hennes lege for å få riktig dose av skjoldbrusk medisiner, som vil bli bestemt ved å måle nivåene av skjoldbruskkjertelen i blodet.