Digidexo.com

epidural ensidig

Komplikasjoner av epidural svikt under Knee Surgery

Komplikasjoner av epidural svikt under Knee Surgery


Gi en epidural injeksjon i ryggområdet kan la pasienten forbli våken under kneet kirurgi. Føle smerte på grunn av anestesi fungerer ikke - på grunn administrasjon problemer, men shouldnâ € ™ t være en av de komplikasjoner av kirurgi.

Epidural Anesthesia

Epidural anestesi er en injisert anestesi er lagt inn i kroppen gjennom ryggområdet på baksiden. Det er ofte brukt under operasjoner som involverer fødsel, hofter og ben (inkludert knærne). Når administrert riktig og når det ikke er noen komplikasjoner, en epidural gjør at pasienten å forbli våken under inngrepet, men føler ingen smerte.

En kanyle settes inn i ryggområdet under en epidural, slik at innføringen av et kateter inn i målområdet av den nedre tilbake før nålen fjernes deretter. Kateteret kan deretter brukes til å forsyne smertestillende midler, etter behov, i løpet av operasjonen i stedet for injeksjoner måtte administreres gjentatte ganger.

Epidural og Knee Surgery

Noen kirurger velger å bruke en epidural bedøvelse til nummen underkroppen området av pasienten i forberedelse til kneet kirurgi. Bruk av en epidural er ikke uten komplikasjoner, men ifølge Dr. Leon Visser ved Institutt for Anestesiologi ved University of Michigan Medical Center. Disse komplikasjoner kan omfatte svikt i epidural blokken.

Komplikasjon: Svikt i Epidural

Epidural blokken kan ikke leverer nødvendig smertelindring under operasjon av flere grunner, ifølge Dr. Visser. Den uerfarenhet av den enkelte å administrere epidural er den viktigste årsaken til svikt.

I tillegg er det en viss mengde motstand når nålen føres inn i epiduralrommet. Når nålen når epiduralrommet, selv om motstanden reduseres. En falsk reduksjon i motstand kan oppstå, men som fører til kateterinnførings utenfor epiduralrommet, noe som ville resultere i at epidural ikke blir levert til nerve området som skal deadened.

Delvis Failure komplikasjon

Segmental avstand, en delvis svikt av epidural, antas å være et resultat av anatomiske forskjeller mellom individer 'epiduralrommet. Dette resulterer i epidural når ikke alle de nerveender som burde ha blitt ødelagt av bedøvelsen før den kirurgiske fremgangsmåten, i henhold til Dr. Visser.

Noen nerver, da, ikke blir påvirket av smerter under kneet kirurgi, men andre er, noe som resulterer i smerte for pasienten og sannsynligheten for at andre smertereduserende tiltak må gjennomføres for å konkludere vellykket operasjon.

Ensidig Blockade

Når epiduralrommet er septated (ene side adskilt fra hverandre), kan den epidural effekt bli blokkert på én side. Hvis ikke påvises før operasjonen, kan dette resultere i smerter under operasjonen på en side av pasientens kne. Noen ganger har pasienten tur til å ligge på den ene siden under operasjonen kan bidra til å spre smertestillende medikamenter til nødvendige områder, ifølge Dr. Visser.

Årsaker til Ensidig Nummenhet

Årsaker til Ensidig Nummenhet


Unilateral nummenhet (inkludert prikking eller tap av følelse på overflaten av huden) påvirker armer og ben. Nummenhet kan forekomme i den arm, ben, eller begge deler på den ene side av legemet, og kan også omfatte hudutslett, kul eller flekkete hud, smerte, tretthet eller utmatting. Symptomer varierer avhengig av den underliggende årsaken. Det er flere tilstander og sykdommer som forårsaker ensidig nummenhet.

Herniated disk

Herniate betyr å bule. Når en disk mellom to bein i ryggraden presser på nerver rundt det, det kalles en herniated disk og er vanligvis i korsryggen (del av ryggraden som ligger mellom bunnen av ribbeina og hoftene). Ensidig nummenhet, sammen med smerte som går over baken og nedover baksiden av det ene låret til leggen, er et tegn på at du kan ha en herniated disk.

Parkinsonisme

Unilateral nummenhet er et vanlig symptom i forbindelse med parkinsonisme, som refererer til en hvilken som helst tilstand som fører til bevegelsesforstyrrelser som finnes i Parkinsons sykdom som skjelvinger, langsom bevegelse, svekket tale eller muskelstivhet. Men å ha parkinsonisme betyr ikke at du har Parkinsons sykdom. Parkinsonisme kan være forårsaket av hjerneslag, hjernebetennelse (hevelse i hjernen), visse medisiner, eller hodeskade.

Elektrolyttforstyrrelser

En elektrolytt er et materiale i kroppen med frie ioner som driver elektriske signaler. Den riktige balansen av elektrolytter er viktig for å regulere alt fra oksygen til væsken i cellene dine. En ubalanse kan være forårsaket av dehydrering (ikke nok vann å gå inn i kroppen) eller overdreven hydrering (for mye vann i kroppen). Symptomene inkluderer uklarhet, svimmelhet og unilateral nummenhet i form av svake muskler.

Vitamin B12-mangel

Vitamin B12 er nødvendig for dannelsen av røde blodceller, så vel som helse av nervevev. Vitamin B12-mangel kan føre til anemi og irreversible nerve eller hjerneskade hvis venstre ubehandlet. Symptomer på vitamin B12-mangel kan være subtile i begynnelsen, og er tretthet, hjertebank (uregelmessig eller tunge hjerteslag) og kortpustethet. Hvis venstre ubehandlet symptomer vil forverres og inkludere blek eller gulaktig hud, diaré, vekttap og sårbarhet for smitte. Hvis venstre for lang, nevrologiske symptomene begynner å vise, for eksempel ensidig nummenhet, problemer med å gå, irritabilitet og glemsel.

Diabetes

Ensidig nummenhet kan skyldes diabetisk nevropati, en sykdom i nervesystemet som hos diabetikere vanligvis påvirker bein og føtter.

Lakunærinfarkt

En Lacunar (som betyr tom plass) infarktet (dødt vev) oppstår når de små blodårene i hjernen smale, forårsaker en lacunar hjerneslag. Ifølge Medisin Net, dette blokkerer arteriene, forårsaker vev å dø. Plutselige nummenhet eller svakhet i ansiktet, arm eller ben, spesielt på den ene side av legemet, er et vanlig symptom på en lacunar slag. Du kan også oppleve problemer med å snakke eller forståelse, problemer med å se, svimmelhet, eller en plutselig alvorlig hodepine.

Subakutt skleroserende panencefalitt

Subakutt skleroserende panencefalitt (SSPE) er en kronisk infeksjon av sentralnervesystemet som skyldes en variasjon av meslinger virus. Det vanligvis påvirker barn og unge voksne, etter en progressiv utforløypa som resulterer i død innen få år. Ifølge Medic8.com, det handler om en fem prosent sjanse for spontan remisjon (plutselige forbedring). SSPE kan oppstå hvor som helst fra 2 til 10 år etter den første meslinger sykdom, og forårsaker nevrologiske forringelse på grunn av svelling i hjernen og celledød.

Mindre vanlige årsaker til Ensidig Nummenhet

Ensidig nummenhet kan også skyldes bivirkninger fra medisiner, eksponering for kjemikalier som plantevernmidler, miljøgifter, alkohol, koffein, nikotin, eller bivirkninger som følge av strålebehandling. Enda mindre vanlige, men mulige årsaker, inkluderer migrene, multippel sklerose, beslag, eller underactive skjoldbruskkjertelen.

Ensidig nummenhet kan signalisere alvorlige nevrologiske lidelser, så hvis du opplever ensidig nummenhet ta kontakt med lege slik at han kan undersøke din medisinske historie og bestemme seg for en riktig diagnose og behandling.

Hvorfor Er Helvetesild Ensidig?

Helvetesild forårsaker et utslett og smerte langs banen av nerve der et virus har blitt aktiv. Berørte nerver er forbundet med den ene side av legemet eller den andre, slik at tilstanden unilateral eller ensidig.

Årsak

En helvetesild utbrudd er et resultat av infeksjon med varicella-zoster virus (VZV), viruset som forårsaker vannkopper. Etter utvinning fra vannkopper, blir viruset sovende i en nervecelle.

Funksjoner

Helvetesild generelt påvirker en nerve et sted på overkroppen, selv om ansiktet og hodet kan også være involvert, sier Mayo Clinic. Plasseringen av smerte og utslett avhenger av nerve plassering.

Identifikasjon

En ensidig utslett og smerte er en sterk indikasjon på at helvetesild er til stede og kan hjelpe en lege lett komme en diagnose av helvetesild, rapporterer Mayo Clinic.

Behandling

En person med en ensidig utslett og smerte bør oppsøke medisinsk behandling så snart som mulig, oppfordrer Mayo Clinic, fordi antivirale legemidler som brukes til å behandle helvetesild er mest effektive i løpet av de tre første dagene etter at symptomene begynner.

Betraktninger

En smertefull utslett som ikke er begrenset til den ene siden av kroppen din kan ikke være forårsaket av helvetesild.

Hva er årsakene til Ensidig Proptosis?

Unilateral proptosis er en tilstand der vises et øye skjøvet ut i forhold til det andre øyet. Et annet navn for denne tilstanden er exophthalamos. Proptsosis er forbundet med Graves sykdom. Men alvorlig fedme, hypertyreose og Cushings sykdom er tilstander som kan gi inntrykk av ensidig proptosis. Ofte personer med denne lidelsen har et utseende som ser ut av balanse som ett øye er spratt ut og den andre virker normalt. Ensidig protptosis behandles med medisiner og i sjeldne tilfeller kirurgi.

Graves 'sykdom

Den primære årsaken til ensidig proptosis er Graves 'sykdom, ifølge Merck Manual Online Medical Library. Graves 'sykdom er en tilstand hvor skjoldbrusk er overaktiv og metabolisme er unormalt høy. Symptomer på Graves 'sykdom inkluderer vekttap, økt appetitt, søvnløshet og angst. Personer med Graves 'sykdom også oppleve et tap av evne til å produsere tårer. Andre symptomer inkluderer øye muskelsvakhet, øyeirritasjon, hyper-følsomhet for lys og synstap.

Orbital Svulster

Ifølge Eye Cancer Network, kan en annen årsak til ensidig proptosis være orbital (øye) svulster. Tumorer kan vokse bak øyet, og skyve øyet forover ut av øyet bane. Resultatet er at de berørte øyet kan synes å være pop-eyed og ut av balanse med ansiktet. Orbital tumorer kan være et resultat av lymfom, vaskulær kreft eller godartede svulster i øyet. I tillegg kan tumorer starte i sinus hulrom og strekker seg opp og bak øyet, noe som resulterer i ensidig proptosis. Behandling for denne tilstanden er kirurgi for å fjerne svulsten.

Infeksjoner

En annen mulig årsak til ensidig proptosis kan være infeksjon i øyet, ifølge Michael Mercandetti, MD, med Doctors Hospital, Sarasota. Infeksjoner i øyet kan være viral eller bakteriell og kan begynne først i bihulene. Behandling for denne type tilstand omfatter vanligvis reseptbelagte antibiotika, spesielt hvis infeksjonen er problematisk og forstyrrer synet.

Trauma

En av de mest alvorlige årsaker til ensidig proptosis er trauma på øyet området av ansiktet. Ifølge Dr. Mercandetti kan traumer omfatter frakturer til orbital området av ansiktet, og til områdene i umiddelbar nærhet av den bane-området. I mange tilfeller som traume helbreder, begynner de ensidige proptosis løser og øyet å se normal. Men i tilfeller av alvorlige traumer, kan kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi være nødvendig.

Vaskulær sykdom

Ifølge Dr. Mercandetti, kan en annen mulig årsak til ensidig proptosis være vaskulær sykdom. Hvis blodårene som forsyner øyet bli betent eller blokkert, vil øyet hovne opp og presse ut av øyehulen. Et annet potensielt område hvor vaskulær sykdom kan påvirke utseendet av øynene er hvis en fistel eller unormal forbindelse mellom blodårene utvikler seg. Fistler er ofte et resultat av traumer eller skader til det berørte området.

Er en epidural Skadelig for en herniated plate?

Hvis du opplever smerter i rygg og ben, kan du ha en herniated plate. Legen din kan hjelpe deg å vurdere risikoen og fordelene av mulige behandlinger som en epidural.

Herniated Disc

Ryggvirvlene i ryggraden er atskilt med gummiaktig plate som fungerer som puter. I en herniated plate, midt i en plate presser gjennom kanten på platen, utstående ut av sted og sette press nærliggende nerver.

Epidural

En behandlingsalternativ for en herniated plate er epidural injeksjoner av medikamenter i ryggen nær den skadede platen. Epidural lindrer betennelser og smerter forårsaket av herniated plate.

Fordeler

Fordelene med en epidural for en herniated plate inkluderer det faktum at det kan lindre smerte for måneder av gangen, og det er mindre invasiv enn kirurgi.

Komplikasjoner

Potensielt skadelige komplikasjoner av en epidural inkluderer redusert bentetthet og svekkede muskler.

Betraktninger

Fordi en epidural kan føre til skadelige bivirkninger, kan legen bare administrere en hver månedene. Du kan oppleve smerter i mellom injeksjonene.

Hva er bivirkningene av en epidural?

Mange gravide kvinner ser mot en epidural som sin frelsende nåde når smerten av arbeidskraft setter inn. Den anestesi brukes i sykehus med over 50 prosent av kvinner i arbeid, ifølge den amerikanske Graviditet Association. Den lokaliserte prosedyren tillater kvinner å føle mindre smerte i underkroppen. Vordende mødre er i stand til å holde vakt sans overdreven smerte som følger naturlig fødsel. Epidurals ofte er gitt i kombinasjon med andre medisiner for å øke effektiviteten, sier APA. Før du tar et legemiddel, bør pasienten diskutere med legen sin eventuelle risikoer eller bivirkninger.

Senket blodtrykk

Sykepleiere ofte sjekke trykket av kvinnene som får epidural fordi en senket blodtrykk er en mulig bivirkning blod. Hvis ikke fanget med en gang og gitt riktig behandling, kan dette føre til babyen din ikke får tilstrekkelige mengder blod eller oksygen.

Hodepine

Mindre enn en prosent av tiden, en epidural forårsaker en lekkasje av spinalvæske som resulterer i en alvorlig hodepine, avslører American Association graviditet. Denne foreteelse må bli avløst av en injeksjon av pasientens blod, hvor epidural ble gitt, også kjent som en blod plaster. The University of North Carolina Department of Anestesiologi sikrer vordende mødre som hodepine på grunn av epidural (som kan være moderat til alvorlig) er bare en midlertidig bivirkning, og ikke utgjør en alvorlig trussel mot mor eller barn.
.

Muskelsvakhet

Noen kvinner opplever mer svakhet enn andre når gitt en epidural. Dette kan føre til at pasienten ikke klarer å presse med nok kraft til å fullstendig ta barnet ut på egen hånd. I dette tilfellet, kan leger må bruke tang, vakuum ekstraksjon, et keisersnitt eller andre midler for å levere barnet ditt.

Bremset Ap

Hos noen kvinner kan en epidural føre til at arbeidsprosessen for å bremse ned. I disse tilfellene, leger vanligvis administrere medikament Pitocin, som tjener til å øke hastigheten på arbeidsprosessen.

Varig Nummenhet

Effekten av en epidural kan slites av raskere for noen kvinner enn andre. Noen kan likevel oppleve nummenhet i underkroppen et par timer etter fødselen. Disse pasientene kan trenge ekstra hjelp gang inntil medisiner avtar og de gjenvinne følelse og styrke i beina.

Nerve Damage

Et kateter settes inn i en kvinnes nedre del av ryggen når en epidural administreres. På ekstremt sjeldne tilfeller kan dette området opplever permanente nerveskader, ifølge den amerikanske Graviditet Association. UNC Institutt for Anestesiologi sier at nevrologiske skader er alltid en mulighet når de bruker enhver anestesi, selv om lammelser og andre problemer svært sjelden oppstår.

Andre bivirkninger

En epidural kan også føre til skjelving, kløe, verkende av ryggen, øresus, kvalme eller problemer med å tisse. Stedet der epidural nål kom inn i nedre del av ryggen kan være sår i noen dager, men det er ingen avgjørende forskning som tyder på at en epidural fører til kroniske ryggsmerter, ifølge UNC Institutt for Anestesiologi.

Epidural injeksjon bivirkninger

Epidural injeksjon bivirkninger


Epiduralanestesi er den mest populære formen for smertelindring som brukes under fødsel, med over halvparten av alle fødende kvinner på sykehus som bruker det. Epidurals administreres vanligvis ved å sette en nål inn i et sløvet parti av den nedre del av ryggen, som omgir ryggmargen.

Short-Term Effekter

Common og kortsiktige bivirkninger av epidurals inkluderer et fall i blodtrykket, kvalme, kløe, hodepine, skjelving, ryggsmerter og øresus. Feber kan forekomme hvis epidural varer lenger enn seks timer.

Mindre vanlige Effects

Mindre enn en prosent av kvinner vil oppleve en "rygg-hodepine," en alvorlig hodepine forårsaket av lekkasje av spinalvæske som kan bli behandlet ved å injisere blod inn i epiduralrommet.

Betraktninger

Epidurals kan gjøre skyve vanskeligere for noen kvinner, som gjør bruk av foreceps, vakuum eller keisersnitt mer sannsynlig.

Sjeldne komplikasjoner

Sjeldne, men alvorlige bivirkninger inkluderer infeksjon, blødning og nerveskader.

Misforståelse

I motsetning til det mange tror, ​​medisinen som brukes i løpet av en epidural gjør nå baby, men mengden er svært liten og er ikke kjent for å forårsake noen skade.

Epidural for Back Pain

Selv om en epidural er ofte tenkt på som en type bedøvelse som brukes for kvinner i arbeid for å dempe smerten de føler fra virkningene av barnets fødsel, kan en epidural være nyttig på andre måter også. En person som lider av ryggsmerter kan potensielt få en epidural for å minimere problemene som stammer fra nedre ryggsmerter eller isjias.

Effektivitet

Fordi det ikke har vært mange studier utført om effekten av epidural for ryggsmerter, er det litt vanskelig å si at epidurals for ryggsmerter er effektiv eller ineffektiv. De fleste studier viser at mer enn halvparten av pasientene som får en epidural for ryggsmerter føler smertelindring. Men det er mye mindre data som gjelder de langsiktige effektene av disse injeksjonene.

Fordeler

Fordi epidural injeksjoner levere kortikosteroider svært nær kilden til smerten. De er noen ganger mer effektive enn muntlige medisiner som er spredt over hele kroppen og er ikke så fokusert. Fordi mange av ryggsmerter er et resultat av kjemisk inflammasjon i ryggen, kan en epidural bidra til å kontrollere inflammasjon. Det kan også bidra til å fjerne proteiner og kjemikalier som kan ha forårsaket de betennelser.

Advarsel

Motta en epidural for ryggsmerter kan høres ut som en god idé, men det er noen personer med visse betingelser som ikke skal ha disse epidural injeksjoner. For eksempel, hvis du har en lokal eller systemisk infeksjon, er en epidural ikke for deg. Hvis du tar blodfortynnende som Coumadin eller hvis du har blødning problemer som hemofili, ha en epidural injeksjon kan være farlig og bør unngås.

Time Frame

Den generelle konsensus er at tre epidurals kan gis til en person som lider av ryggsmerter hvert år. Måten disse epidurals administreres varierer fra lege. Noen leger vil gi en epidural injeksjon hver fjerde måned. I andre tilfeller, hvis den første injeksjonen var effektiv på å lindre ryggsmerter, vil legen administrere andre og tredje epidurals to til fire uker senere. Hvis den første epidural ikke lindre ryggsmerter, er det vanligvis ingen grunn til å forsøke en ny injeksjon, ifølge Dr. Richard Staehler i sin artikkel på spine-health.com.

Risiko

Som er sant med de fleste medisinske prosedyrer, er det en viss risiko forbundet med å bestemme seg for å få en epidural injeksjon. Infeksjoner er svært sjeldne, forekommer i mindre enn 0,1 prosent av injeksjoner. En dural punktering er litt mer vanlig, men likevel svært lite sannsynlig. En dural punktering resulterer i hodepine som kan vare i noen dager etter epidural. Selv blødninger kan oppstå, det vanligvis bare skjer hvis mottakeren av epidural har allerede en blødning lidelse.

Prosedyre

Før en person mottar en epidural, ryggen hennes renset og deretter nummen med en lokal bedøvelse. En kanyle innføres deretter inn i huden og dirigert til den plass som skal motta epidural. Når nålen er i riktig posisjon, kortikosteroid sakte injiseres. Noe trykk kan bli følt, men det er generelt ikke smertefulle. Etter injeksjonen, vil pasienten bli i minst 15-20 minutter for å bli overvåket. Hun er da lov til å dra hjem.

Symptomer på nerveskader fra en Spinal epidural

Under en spinal epidural, er et fint kateterrøret innføres gjennom en kanyle i pasientens rygg for å tilveiebringe lokalbedøvelse. Nålen er flyttet inn i epiduralrommet, et område mellom benet og dura som inneholder fett, lymfekjertlene, årer og spinalnerverøtter. Nerveskader fra disse prosedyrene er sjelden.

Midlertidig Damage

De fleste mennesker som opplever noe nerveskade fra en spinal epidural blir helt friske i løpet av noen uker eller før.

Milde symptomer

Den mildeste formen skaper et lite område av nummenhet, eller en tingly eller smertefull følelse et sted på huden, som forsvinner over tid.

Ytterligere Midlertidig Symptom

Muskelsvakhet er et annet symptom på denne midlertidige nerveskader som følge av en spinal epidural.

Seriøse Betraktninger

En epidural kan forårsake et hematom, som er en pool av blod fra en skadet blodåre. I sjeldne tilfeller kan det bli store nok til å komprimere spinal nerver og forårsake dysfunksjon, noe som resulterer i midlertidig tap av kontroll over tarmen eller urinblæren.

Svært sjeldne Damage

Svært sjeldne symptomer bære store nerveskader med permanent lammelse av en eller begge føtter eller ben, impotens, eller urin eller tarm inkontinens og tap av seksuell funksjon.

Prosedyre for en 3-injeksjon Korsrygg Epidural

Forberedelse

En 3-injeksjon lumbal epidural er en prosedyre som brukes til å administrere ryggsmerter. Denne prosedyren, som er ment å redusere betennelse, kan gi varig eller midlertidig lindring. Det første skrittet mot å motta disse injeksjonene er en medisinsk evaluering. Legen din må avgjøre årsaken til ryggsmerter og avgjøre om en lumbal epidural kan være effektive. Når denne bestemmelsen er gjort, vil du bli planlagt for denne poliklinisk prosedyre.

Den første injeksjonen

En person som mottar den første lumbar epidural vil ligge på et røntgenbord koblet til en IV. Pasienten vil begynne å motta intravenøse medikamenter for formålet av velvære. En lege vil utsette ryggen området og bruke en antiseptisk skrubbe å forberede injeksjonsstedet. Etter at området har blitt renset, vil legen gi en lammende middel gjennom hjelp av en liten injeksjon. Når området har hatt nok tid til å bli nummen, vil legen sette inn en liten nål inn i epiduralrommet i ryggraden. Dette er en del av ryggraden som omgir membranen av ryggraden og inneholder nerver. Legen vil bruke røntgen å lede injeksjon i den nøyaktige beliggenhet. Når riktig plassering er oppnådd, vil legen sette injeksjonen som inneholder bedøvelse for smerte og Kortikosteroider for å redusere betennelse.

Recovery og Oppfølging

Etter å ha mottatt den første lumbar epidural injeksjon, vil pasienten overvåkes for opptil en time i en utvinningsområde. Pasienten kan oppleve noen nummenhet i bena og bør avstå fra kjøring og arbeid for resten av den dagen. En gang i uken som har gått, vil pasienten registrere informasjon om hvordan behandlingen påvirket hans eller hennes smerte. Neste injeksjon vil bli planlagt for ca to uker etter første injeksjon, og en tredje injeksjon kan være planlagt to uker etter den andre. Noen leger tar vente-og-se-tilnærming før du gjør avtale for tredje injeksjon, som noen pasienter kan ha tilstrekkelig smertelindring etter bare to injeksjoner.

Hvordan virker en epidural fungerer?

Hvordan virker en epidural fungerer?

Erfaring er den beste læreren

Erfaring er den eneste måten å virkelig beskrive arbeidskraft smerter, og ingen kan forberede en kvinne for det. I flere tiår har det vært utallige meninger gitt, men akkurat som hver historie er forskjellig, så er enhver kvinnes toleranse for smerte. En epidural er et medikament som brukes til å redusere smerter forbundet med arbeidskraft, og noen mødre velger å ha prosedyren selv før deres vann pauser, mens andre kvinner blir tvunget til å ha en.

Epidural Process

Over 50% av kvinnene som føder gjøre det med en epidural. Prosedyren er alltid gjøres av anestesilege. Han vil sette en nål i en plass i nærheten av ryggmargen som kalles epiduralrommet. Han vil da træ et kateter. En lokal anestesi administreres deretter gjennom kateteret for å redusere smerten av arbeidskraft.

Lindre smerte

Den lokalbedøvelse brukes i epidurals er regional anestesi, noe som betyr at den blokkerer smerte i målrettede områder av kroppen. De store nerver som forlater og går inn i regionen av ryggraden blir påvirket av legemidlet som administreres gjennom kateteret, slik at informasjonen som vanligvis er overført til de store nerver blir kompromittert i løpet av en epidural. Med andre ord, er budskapet om smerte som normalt ville bli sendt til nerver i dette området når en kvinner er i arbeid blir avbrutt.

Side Effects

Det er sant at det å ha evnen til å hvile mens i arbeid og ha mindre smerter under fødsel gjør at mors å ha en hyggelig fødselsopplevelse. Men det er noen bivirkninger forbundet med epidural. Fordi nervene er i hovedsak nummen under en epidural, musklene i bekkenet og beina er også nummen, så presser barnet ut kan ta lengre tid enn vanlig. Og selv om den anvendes for epidural anestesi er administrere rundt ryggområdet, noen av medisinen inn i morens blodbanen, og barnet kan motta noe av anestesi gjennom placenta.

Hvem kan ha en?

Sykehusene har visse begrensninger for epidural. Noen krever de kun gis under spesielle arbeidstider, så hvis en kvinne har ennå ikke nådd, eller allerede har overskredet poenget med utvidelse kreves av sykehuset, vil hun bli nektet en epidural. I tillegg kan visse medisiner samhandle med den medisin som brukes i epidural. Hvis en kvinne bruker blodfortynnende av noe slag, vil hun bli nektet. Enhver kvinne som har kraftige blødninger eller lavt blod under fødselen kan ikke ha en epidural. Hvis noe er til stede som kunne skade barnet eller moren, vil en epidural ikke gis. Noen ganger kan epidurals ikke gis fordi en anestesilege ikke er tilgjengelig.

Recovery Time for Epidural injeksjon i hals for en herniated plate

En prolaps er når gel-type substans i platen buler eller brudd gjennom et svekket parti av den omgivende vegg, noe som resulterer i smerte, hevelse og irritasjon når gelen er i berøring en spinal nerve. En epidural steroid injeksjon er en minimal invasiv prosedyre som kan bringe smertelindring for så lite som flere dager til så lenge som i en årrekke. Pasientene er som regel opp og vandre rundt umiddelbart etter inngrepet.

Funksjon

Området rundt spinal nervene er i epiduralrommet. Ved å injisere anti-inflammatorisk medisin inn i epiduralrommet, bør nerve betennelse stoppe eller bli bedre, og smertene skulle avta, i det minste midlertidig.

Time Frame

Prosedyren tar ca 15 til 30 minutter, og pasienten er sett i opptil en time etter injeksjon før det slippes ut. Umiddelbart etter inngrepet, kan smerte øke etter hvert som lammende middel slites av, men kortison har ennå å sparke i. Det kan ta flere dager for den anti-inflammatoriske medisiner for å fungere.

Post-Prosedyre

Når hjem, bør pasientene hvile og unngå anstrengende aktivitet eller kjører for resten av den dagen. Normale aktiviteter er vanligvis gjenopptatt neste dag.

Follow-Up

Legen kan ønske å følge opp med pasienten i sju til ti dager for å spørre om noen symptomer og for å spørre om nivået på smertelindring oppnådd.

Betraktninger

Pasienter kan være lurt å starte sine vanlige aktiviteter i moderate mengder. Selv om smertene er betydelig forbedret, kan det være best å gradvis øke aktivitetene i løpet av en til to uker for å unngå gjentakelse av smerte.

Bivirkninger av Cervical Epidural Blocks

Bivirkninger av Cervical Epidural Blocks


En cervical epidural nerveblokk er en behandling som innebærer injisering av en anti-inflammatorisk medikament inn i epiduralrommet i halsen, hvor det er mange nerver. Det kan også gjøres i midten av ryggen eller korsryggen som kan redusere smerte for en fødende kvinne. Når en cervical epidural blokken er gjort, er det vanligvis gjøres for å gi lettelse for en person som har kroniske smerter. De kan være svært effektive i å forebygge og redusere smerte selv om livmorhals epidural blokkene har flere potensielle bivirkninger.

Ryggmargsskade

Den epiduralrommet er et lite område som omgir membranen som dekker ryggraden. Det er noen ganger vanskelig å treffe nøyaktig rett sted når injisere et medikament der så noen ganger ryggmargsskader oppstår. Dette skjer oftest når en pasient beveger seg plutselig som injeksjonen kommer inn i hennes ryggraden.

Hodepine

Hodepine er en vanlig bivirkning av cervical epidural blokker. Når nålen kommer inn i sac i halsen, hvor spinalvæsken er inneholdt, er det mulig for noen spinalvæske lekke ut i epiduralrommet og forårsake hodepine. Hodepine fra epidural blokker kan fortsette i noen dager etter inngrepet eller kan selv komme tilbake sporadisk for et par måneder.

Pusteuregelmessigheter

Selv om det er ikke veldig vanlig, noen ganger når en lammende type medisin injiseres, bedøvelsen i seg selv, eller bedøvende middel, kan gjøre det vanskelig å puste. Bedøvelse medisiner, når det injiseres i visse pasienters cervical spine, påvirker brystmusklene gjør det vanskeligere å puste. For dette sjelden bivirkning, kan oksygen gis til de som trenger det, inntil bivirkning slites av.

Nakke eller ryggsmerter

Noen pasienter opplever en lokalisert nakke eller ryggsmerter fra nålen settes inn som kan vare noen dager. Andre pasienter har en generell smerte i hele sin nakke eller hele ryggen etter en epidural blokk som kan vare opp til et par måneder etter epidural.

Redusere risiko for bivirkninger

Som en pasient, er det et par ting du kan gjøre for å redusere risikoen for bivirkninger når du får en cervical epidural blokken. Dyp pusting og avslapping teknikker før og under innsetting av nålen kan bidra til å hindre den plutselige krampetrekninger av muskelen som kan forårsake skader. Snakk opp og la legen vite om du har noen smerter som ikke virker normalt for deg, eller du har noen bekymringer. Det er bedre å være føre var og forsiktige enn å måtte gå tilbake til legekontoret senere på grunn av en bivirkning.

Epidural Shot for Isjias Pain

Ifølge spine-health.com, har epidural skudd blitt brukt siden 1952 til behandling av smerter i korsryggen, inkludert smerter forbundet isjias. Isjias smerte ofte hemmer deg fra å leve et normalt liv. Epidural skudd er anbefalt for pasienter med isjias smertene er så alvorlig at du ikke kan enkelt utføre vanlige aktiviteter.

Årsaker

Isjias er knyttet til smerte i isjiasnerven, som ligger i nedre del av ryggen og strekker seg til hvert av bena. Isjiasnerven er viktig for muskelkontroll i bena. Ifølge Medline Plus, noen årsaker til isjias er ukjente, mens andre er knyttet til spinal stenose og en sprukket intervertebral disk. Isjias smerte fører nummen prikking og nummenhet i korsryggen gjennom føttene (Reference 3).

Fakta

Ifølge Medline Plus, kan ischias smerter gå bort av seg selv i milde tilfeller. Andre typer behandling for isjias smerter omfatte kirurgi og fysioterapi (Reference 3). Epidural skudd er gitt til noen pasienter for isjias smertelindring (Referanse 1). Disse bildene er vanligvis en kombinasjon av anti-inflammatoriske legemidler, steroider og bedøvelsesmidler.

Funksjon

Epidurale skudd er brukt til å lindre smerte isjias, men ikke til å behandle tilstanden. Ifølge spine-health.com, kan lettelse vare fra så lite som en uke eller opp til ett år, avhengig av dosering. Epidurale skudd blir ofte brukt i forbindelse med fysisk behandling for å gjøre treningen mer behagelig.

Fordeler

En epidural skudd er effektiv mot din isjias smerter, fordi det blir injisert i nærheten av eller på isjiasnerven. Andre metoder for smertelindring, for eksempel muntlig medisiner, ikke gi lindring så raskt siden de ikke er administrert til kilden til smertene dine. Epidural skudd lindre smerter og betennelser i forbindelse med isjias, noe som gjør det mulig for deg å gå om din daglige rutine i komfort.

Risiko

Bivirkninger av en epidural shot er utslett, infeksjon, blødning, hodepine, midlertidig dysfunksjon av tarmer og blære, og hodepine. Ifølge radiologyinfo.org, noen pasienter midlertidig oppleve en økning i isjias smerter før de opplever lindring fra skuddet. Andre risikoer inkluderer hjerneslag, lammelser og død.

Ulempene ved en epidural

Ulempene ved en epidural


Mer enn 50 prosent av kvinner ber om en epidural under fødselen, ifølge den amerikanske Graviditet Association. Hensikten med en epidural er å tilveiebringe lokalisert smertelindring i motsetning til total bedøvelse. En epidural virker ved å blokkere nerveimpulser i de nedre segmentene i ryggraden. Selv om de er generelt sikker og ganske effektive, er det ulemper forbundet med epidural.

Blood Pressure

En epidural kan føre til at blodtrykket å slippe plutselig. Hvis du ber om en epidural, vil blodtrykket må være kontinuerlig overvåket for å sikre barnet ditt er å få tilstrekkelig blodgjennomstrømning. Hvis blodtrykket ikke synker, må du kanskje å bli behandlet med intravenøs væske, medisiner og oksygen.

Hodepine

Mindre enn 1 prosent av kvinner opplever hodepine etter en epidural prosedyre på grunn av lekkasje av spinalvæske. For å fikse lekkasjen en "blod patch" er gjort. Det er der legene sprøyte inn litt av blodet inn i epiduralrommet.

Arbeidskraft og levering Vanskeligheter

Epidurals kan noen ganger bremse eller stoppe arbeidskraft helt. For å holde ting i gang, må du kontinuerlig rotere fra side til side. Mest sannsynlig sykepleier vil overvåke og hjelpe deg med denne prosessen. Når leveransen kommer, rapporterer noen kvinner har problemer med å skyve. Hvis dette skjer, kan legene administrere Pitocin eller kanskje bruke tang, vakuum utvinning, eller trenger kanskje utføre et keisersnitt.

Ubehagelige bivirkninger

Vanlige bivirkninger er ringe ører, skjelving, ryggsmerter, kvalme, problemer med vannlating, og sårhet på stedet der nålen ble satt inn. Bena vil også være nummen i noen timer etter fødselen, og du vil sannsynligvis trenger hjelp walking. Og siden du ikke kan gå på toalettet, trenger du et kateter. Noen kvinner opplever permanente nerveskader på stedet der kateteret ble satt inn.

Risiko for baby

Forskning tyder på at noen babyer med mødre som får epidural vil ha problemer latching på under amming. Andre studier tyder på at fosterfeilstilling, respirasjonsdepresjon og en endring i hjerterytmen kan føre til nødvendigheten av tang, vakuum ekstraksjon eller keisersnitt.

Hvordan overleve Childbirth Uten en epidural

Hvordan overleve Childbirth Uten en epidural


Siden begynnelsen av tiden kvinner har vært å levere babyer, og det aldri blir noe enklere. Mange ulike former for smertelindring har kommet og gått opp gjennom historien, og takket være moderne teknologi og medisiner, kvinner i dag har en rekke alternativer å velge mellom for å hjelpe dem i deres leveranser. Mange kvinner, men fortsatt velger å ha sine barn uten medisinsk lettelse for en rekke årsaker. Her er noen ideer for de som vurderer en medisin-fri levering til å diskutere med sin lege eller jordmor.

Bruksanvisning

Lær noen av de ulike posisjonene som har vist seg å gi lindring mens moren er i avanserte stadier av arbeidskraft. Når du kontraherer, vil noen kvinner sitte i en huk posisjon eller knele ned på alle fire. Noen flere uvanlige posisjoner innebærer det å ha en ektemann eller partner hjelpe deg å balansere, siden en stor mage gjør tyngdepunktet litt vanskeligere å finne. For kvinner med høy smerte toleranse eller en relativt enklere levering, vel vitende om noen av disse stillingene kan være alt du trenger for å komme deg gjennom arbeidskraft til å skyve fasen av levering.

Se inn noen av de fysiske terapi-type teknikker tilgjengelig. Disse kan inkludere massasje, trykk, varme, eller til og med refleksologi eller akupunktur. De to sistnevnte bør gjøres av helsepersonell, og alle kan redusere smerte (eller det som oppfattes som smerte) under fødselen. Mange av disse teknikkene blir undervist på svangerskapskurs.

Prøv litt vann. Hydroterapi har blitt mer og mer populært, og mange sykehus og birthing sentre har nå boblebad som er tilgjengelige for kvinner å bruke under fødselen.

Få hypnotisert. Hypnose er sett av mange som en kilde til underholdning på nattklubber, men i hendene på en profesjonell, kan det være en stor kilde til smertelindring. Noen mennesker er resistente mot hypnose, men for de som kan bli hypnotisert (sørg for at du sjekke det ut i god tid før forfall), er det ofte en svært vellykket rute, noe som gjør deg mer avslappet og komfortabel eller helt uvitende om din smerte. Noen mennesker har selv vært kjent for å gå gjennom et C-seksjonen ved hjelp av bare hypnose uten smerte bevissthet.

Distraher deg selv. Ta med litt musikk som beroliger deg, se på noe interessant på TV, lære riktig pusteøvelser for å fokusere tankene dine, eller bruke meditere eller visualiseringsøvelser. Tar tankene bort smertene dine kan gjøre deg mindre oppmerksom på det.

Tips og advarsler

  • Snakk med legen din eller jordmor om hva leveranseplan som er best for deg. Ha realistiske forventninger til deg selv. Vær forberedt på å ombestemme deg. Fødsel er ikke en test av tapperhet, og det er ikke uvanlig at ting skal være mer smertefullt enn du ventet eller for komplikasjoner å oppstå som kan elimineres ved medisinering. Medisinsk teknologi har gitt mange kvinner lettelse og økt dødelighet som aldri før i historien av verden. Så velge hva som er best for deg og babyen din.
  • Denne artikkelen er ikke skrevet av en medisinsk faglig, bare en mor som har levert tre barn - to med en epidural og en au naturlig.

Årsaker og Hjelp for Ensidig Håravfall

Årsaker og Hjelp for Ensidig Håravfall


Når en person er rammet av alopecia areata kan han oppleve hårtap på bare den ene siden av hodet. Denne tilstanden er ansett som et immunsystem abnormitet som forårsaker immunsystem til å angripe egne hårsekker. Dette avbryter hår formasjon og resultater i hårtap.

Alopecia areata

Normalt alopecia areata manifesterer i flekker av hårtap i hodebunnen eller tynning av hår, som kalles diffus alopecia areata. Alle av håret kan gå tapt, noe som kalles alopecia totalis. Hvis alt av hår på kroppen forsvinner dette er alopecia universalis. Når en mann mister håret i skjegget dette er alopecia areata barbe. Når håravfall er ensidig dette er en variant av alopecia areata. Ensidig Håravfall kan være et symptom på en medisinsk problem annet enn alopecia.

Høyre side er mer mottakelige

Du kan fortelle om du har mistet håret mer på den ene siden enn den andre ved å sette fingrene over øret og presser fingrene til fronten. Du bør være i stand til å avgjøre om volumet av håret er mer eller mindre på den ene siden eller den andre. Når dette skjer, vanligvis skjer det på høyre side enn på venstre side av hodet, i henhold til Hairlossexpert.com.

Kroppshår

Når du mister håret på den ene siden av hodet ditt, kan du også miste kroppshår på samme side av kroppen din. Noen ganger kroppen hårtap forut for ensidig håravfall på hodet.

Tekstur av hår er annerledes

Når håret er tapt på den ene siden er det koblet til endring i tekstur i håret. Du kan fortsatt vokse like mye hår på begge sider av hodet, men den ene siden kaster håret før eller håret bryter enklere og tidligere og er ikke i stand til å vokse så lenge låsene på den andre siden av hodet. Hår på den siden hvor håravfall er oppstått kan føle stri og flat eller fin som baby hår og de kan være blek i fargen.

Ernæring til Follicles

Når hårsekkene ikke får nødvendig næring dette kan føre til hårtap, men det faktum at det skjer bare på én side av hodet er nysgjerrige. Det kan være at individet lider av en sirkulatorisk lidelse som hindrer blodet i å sirkulere jevnt i hele kroppen. Når dette skjer er det ofte utfallet av en blodpropp.

Årsaker

Når en person har en svulst i hjernen kan dette hindre normal blodstrøm samt sette press på hodebunnen, og dette kan føre til ensidig hårtap. Hvis en person har hatt slag dette kan forstyrre funksjonen av hormoner som er nødvendige for å gjøre sunne hårsekker og dette kan føre til ensidig hårtap. En hodeskade kan føre til arrvev som utvikler seg i hodebunnen og hindrer blodtilførselen til hårsekkene. Disse er alle grunner til at en ensidig hårtap kan oppstå.

Behandling Alternativer

Medisiner som minoxidil kan gis som kan aktuell immun-terapi og irritanter som aktuell steinkulltjære eller anthralin. Steroid kremer, shampoos og injeksjoner kan anvendes for å behandle ensidig hårtap. Noen pasienter opplever suksess ved hjelp av aromaterapi og eteriske oljer som brukes på hodebunnen. Lære å håndtere stress kan hjelpe med hårtap hvis det er alopecia. Hvis hårtapet skyldes andre medisinske tilstander, må disse forholdene skal behandles.

Hva er årsakene til Ensidig Neck Pain?

Hva er årsakene til Ensidig Neck Pain?


Ensidig nakkesmerter, ubehag på bare én side, er et vanlig problem, ifølge Mayo Clinic. Mens de fleste nakkesmerte stammer fra dårlige vaner, i noen situasjoner kan det være et resultat av et alvorlig problem eller leddgikt. De fleste nakkesmerter løser på egen hånd eller sammen med terapi hjemme, men hvor raskt du helbrede avhenger av årsaken.

Identifikasjon

Symptomene vil variere for personer med ensidig nakkesmerter basert på årsaken. Ifølge Mayo Clinic, er det viktig å finne den nøyaktige plasseringen av ubehag fordi det kan hjelpe legen din finne ut av årsaken. Også merke seg hvilke bevegelser og hodeposisjoner forverres og lindre smerten er også viktig informasjon for rooting ut årsaken.

Betydning

En av de vanligste årsakene til nakkesmerter er overforbruk av en muskel. Når du anelse over eller sitte i en stilling for lenge, som bak rattet på en bil eller foran en datamaskin, musklene i nakken blir lei og deretter anstrengt. Hvis du holder hodet i en posisjon i disse tider, er den ene siden av halsen din mer sannsynlig å bli anstrengt enn den andre, noe som fører til ensidig nakkesmerter. Ifølge Mayo Clinic, selv små ting som tenner sliping og lese liggende på sofaen eller i sengen kan stamme nakkemusklene.

Sykdommer

Unilateral nakkesmerter kan også resultere fra en rekke forskjellige sykdommer. For eksempel kan Artrose påvirker ett eller flere ledd i halsen, smerten kommer fra utslitte skjøter. Ifølge Mayo Clinic, er halsen den nest vanligste stedet for osteoarthritis å danne etter hender og føtter. Også, kan kreft eller meningitt være årsaken til nakkesmerter.

Betraktninger

Ensidig nakkesmerter kan også være et resultat av nerve komprimering. Etter hvert som du blir eldre, de plater som puten ryggvirvlene tørke ut og stive, kutte ned plass til nerver mellom beina. Når nervene gni mot bein, fører det til smerte. Hvis platen blir herniated, det presser på nervene, forårsaker smerte også.

Advarsel

Mens ensidig nakkesmerter er vanligvis ikke noe som vil få alvorlige konsekvenser for helsen din, bør du oppsøke lege hvis smertene fortsetter å forverres eller ikke klarer å løse på egen hånd. Hvis du opplever svakhet eller nummenhet i begge arm, en skyting smerter nedover armen din, eller hvis du ikke kan ta på haken til brystet, se en lege umiddelbart.

Metastatisk Spinal epidural Disease

Hos pasienter med kreft, omtrent 40 prosent har metastatisk spinal epidural sykdom. Dette er en tilstand der ryggmargen er komprimert, og det er potensial nevrologisk engasjement. Selv om dette ikke skjer i alle tilfeller av kreft, er det en betydelig risiko når kreften har spredning til andre deler av kroppen. Det er beregnet at omtrent 50 til 75 prosent av pasienter som har kreft har noen form for metastasization ved tidspunktet for deres død.

Omtrent

Metastatisk spinal epidural sykdom er en tilstand i hvilken ryggmargen blir komprimert av kreftsvulster. Ifølge Paul Klimo, Jr., MD, MPH, Meic H. Schmidt, MD, og ​​John RW Kestle, MD, M.Sc., ved University of Utah, det vanligste stedet for metastatisk vekster er thorax regionen i ryggrad. Selv vekster kan vises i andre deler av ryggraden, er dette det vanligste stedet. Det er anslått at 50 prosent av alle vekster resultere fra bryst, prostata og lunge cancer.

Symptomer

Ifølge Klimo og hans kolleger, de vanligste symptomene på metastatisk spinal epidural sykdom er ekstrem smerte på stedet av svulsten og lammelser under nivået av svulsten. Siden de vekster er vanligvis å trykke ned på ryggraden, blir behandlingene er spesielt rettet mot enten å redusere eller eliminere tumorvekst tumoren alle sammen. Symptomlindring er ofte bestemmende for hvilken type behandling for å forfølge, med de mildeste symptomene blir adressert med de minst invasive og konservative behandlinger blir utnyttet først.

Behandlinger

En av de anbefalte behandlingene for denne sykdommen er anvendelse av steroide medikamenter. Imidlertid, i henhold til Klimo og hans kolleger, bruk av denne typen behandling ikke bør skje før det er en fast diagnose av tilstanden. Grunnen til dette, forklarer han, er at i enkelte kreftformer steroider kan forsinke diagnosen.

Når en diagnose er gjort, kan steroider være foreskrevet. Klimo og hans medarbeidere beskriver bruk av strålebehandling som et alternativ til kjemoterapi og kirurgi. Stråling gis for 10 til 14 dager, med de høyeste nivåene av stråling blir gitt i løpet av de første dagene og deretter nedtrapping som behandling utvikler seg.

En annen form for strålingsterapi kalles "ikke-konvensjonelle" strålebehandling. Ikke-konvensjonell stråling er i stand til å spesifikt rettet mot de tumorous vekster av metastatisk spinal epidural sykdom, unngå potensiell skade på friskt vev. Dette anses som en foretrukket metode for å levere stråling behandling.

Kirurgi

Ifølge Klimo og hans kolleger i mange år kirurgisk laminectomy var den eneste behandlingsalternativ tilgjengelig for personer med metastatisk spinal epidural sykdom. Dette er et kirurgisk inngrep som kan utføres enkelt ved en nevrokirurg, og er ofte den foretrukne behandling fordi det er en enkel prosedyre. Men med andre behandlinger tilgjengelig, kan laminectomy være et mindre attraktivt alternativ for personer som er ukomfortabel med tanken på spinal kirurgi.

Prognose

Klimo og hans kolleger antyder at mye av behandling for denne sykdommen er palliativ, siden pasienter med denne tilstanden ofte er i de siste stadiene av kreft. Men han foreslo også at vellykkede behandlinger har potensial til å forlenge livet til en pasient 3-36 måneder. Som et resultat, kan behandling for denne sykdommen være ekstremt fordelaktig for pasienter som er kandidater for behandling.

Epidural injeksjoner for en svulmende Disc

Epidural injeksjoner for en svulmende Disc


Epidural injeksjoner kan bidra til å lette smerter og redusere betennelse forårsaket av en svulmende plate. Medisinen gis i en epidural injeksjon kan inneholde steroider, anti-inflammatoriske medisiner og bedøvelsesmidler.

Definisjon

En epidural injeksjon blir gitt i løpet av ryggraden utsiden av spinalvæske sac. Mer enn en injeksjon er ofte nødvendig, og de er gitt en måned fra hverandre.

Forberedelse

Pasienter kan ha behov for å endre sine medisiner tidsplan før injeksjonen. Pasienter bør ikke spise eller drikke i flere timer før injeksjonen og skal legge til rette for noen til å kjøre dem hjem etter inngrepet.

Prosedyre

Epidural injeksjon kan gis i ett av flere steder avhengig av hvor pasientens smerte ligger. Medikamentene blandes i en sprøyte som ligner på en vaksinasjon sprøyte. En CT-skanner brukes til å hjelpe legen plassere nålen. Pasienter bo i klinikken for noen få minutter etter prosedyren for overvåking.

Fordeler

Mange svulmende plate pasienter opplever smertelindring og en reduksjon i hevelse rundt bulged plate og er i stand til å gå om daglige aktiviteter med mindre ubehag. Disse resultatene kan være midlertidig eller langvarig.

Risiko

Noen pasienter kan reagere negativt på medisiner med en hodepine, utslett eller hetetokter. Infeksjon, blødning og nerveskade er andre sjeldne risikoer.