Digidexo.com

Forstyrrelser som angriper immunsystemet

Forstyrrelser som angriper immunsystemet


Noen av de mest ødeleggende lidelser som kan påvirke den menneskelige rase er de som angriper svært forsvarssystem vi har mot sykdommer, immunforsvaret vårt. Disse lidelser kan variere i alvorlighetsgrad fra forårsaker små utslett eller tett nese, til å angripe vitale organer i hele kroppen, forårsaker død. De kan også komme fra en rekke kilder fra den genetiske bestått ned av egenskaper, for smitte fra en sykdom. Disse immunsystem lidelser faller inn under fire kategorier: immunsvikt, autoimmune, allergisk og kreft.

Immunsystemet

Før vi kan forstå hvilke typer forstyrrelser som angriper immunsystemet, må vi først forstå hvordan immunsystemet fungerer. Immunsystemet er kroppens naturlige forsvarssystem mot invaderende bakterier, virus og andre stoffer som kan ha en negativ effekt på kroppen. Disse stoffene kalles antigener. Når et antigen kommer inn i kroppen, reagerer kroppen med en immunrespons. Immunresponsen fører til at kroppen for å produsere leukocytter, som i sin tur hastigheten gjennom kroppen til smittekilden og nøytralisere eller drepe antigenet. Disse leukocytter er laget og lagret i organer i kroppen, inkludert benmarg, milt og thymus. Det er to typer av leukocytter, fagocytter og lymfocytter. Den phagocyte fungerer ved å tygge opp sitt mål. Lymfocyttene også bidra til å angripe en inntrenger, men de skaper også en immunitet. Dette betyr at lymfocyttceller registrere inntrenger for fremtidig referanse, for å montere en raskere respons neste gang den prøver å invadere. Immunsystemet fungerer omtrent som en maskin. Hver del er viktig for montering av et vellykket angrep på en hvilken som helst fremmed inntrenger prøver å få tilgang til kroppen.

Immunsvikt Disorders

En immunsviktlidelse er en av de mange lidelser som angriper immunsystemet. I disse lidelsene immunsystemet har problemer som fører til at systemet ikke fungerer som de skal. Mange ganger er dette på grunn av en genetisk egenskap eller fødsel defekt. Disse lidelser er vanligvis forårsaket av manglende biter av immunsystemet, eller biter av immunsystemet ikke fungerer slik de skal. De mest vanlige immunsviktlidelser er alvorlig kombinert immunsvikt (SCID), også kjent som "boble boy" uorden, DiGeorge syndrom og IgA-svikt. Immunsviktlidelser kan også bli ervervet, enten ved sammentrekning av en sykdom, eller eksponering for legemidler. De vanligste typene av ervervet immunsviktsykdommer er HIV / AIDS, og undertrykt immunforsvar på grunn av medisiner som kjemoterapi narkotika.

Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer angriper immunforsvaret ved å lure kroppen til å tro sine egne organer er fremmede inntrengere. Når dette skjer, fagocytter og lymfocytter slå på friskt vev og organer og ødelegge dem. Vanlige autoimmune sykdommer er lupus, sklerodermi, juvenil dermatomyositt og juvenil revmatoid artritt. Alvorlighetsgraden av en autoimmun lidelse kan variere dramatisk. Noen kan bare føre til lokal hevelse og betennelse ved å angripe vev i leddene, mens andre kan forårsake død ved å angripe vitale organer.

Allergiske lidelser

Allergiske lidelser er et annet vanlig problem som angriper immunsystemet. En allergisk lidelse er et problem der kroppen overreagerer til et antigen i nærområdet, slik som i luften. Disse er mer kjent som allergener. Ved eksponering for allergenet, overreagerer kroppens immunsystem ved å forårsake små symptomer som rennende øyne eller tett nese, til dødelig anafylaksi. De vanligste allergiske immune sykdommer er astma, allergi og eksem.

Kreft

Utenfor av AIDS-viruset, kan visse typer kreft være den mest ødeleggende sykdommer som angriper immunsystemet. Kreft kan målrette noen celler i kroppen. Dette inkluderer de celler som angår immunsystemet. De mest vanlige former for immunsystem-angripe kreft er lymfom og leukemi. Lymfom dannes når kreften er rettet mot lymfatisk vev, mens i leukemi kreft påvirker leukocyttpopulasjoner celler. Begge er mer vanlig hos barn enn voksne.