Digidexo.com

Leverrelaterte problemer

Ved nesten 3 pounds, leveren er den største kjertel i kroppen. Blod blir fraktet til leveren ved hjelp av en arterie som holder bearbeidet mat. Leveren bryter ned fett, produserer urin, blir glukose til glykogen og filtrerer blodet. Leverrelaterte problemer kan være skrumplever, kreft og hepatitt. Visse medisiner kan også påvirke leverfunksjonen.

Skrumplever

Leveren kan bli forverret seg over tid gjennom konstant alkoholmisbruk eller fedme, noe som resulterer i en tilstand som kalles skrumplever. Sunn leverceller bli arrete og ineffektiv, slik at leveren ikke fungerer. Bivirkninger av cirrhose omfatter en manglende evne til å kontrollere infeksjoner på grunn av leverens manglende evne til å filtrere blodet. Bile produksjonen opphører, og at kroppen ikke kan lage proteiner som trengs for å koagulere blod riktig. Avansert skrumplever er dødelig.

Medisiner

Diabetes medisiner som Avandia og Rezulin, som brukes til å behandle type 2 diabetes, kan forårsake leverproblemer. Serzone, et medikament som brukes til å behandle depresjon, har vært kjent for å forårsake alvorlige leverskader med symptomer som inkluderer kvalme, magesmerter, mørk urin og hyppig vannlating problemer. Huden og øynene kan bli gulsott og pasienter kan miste omfattende vekt.

Kreft

Leverkreft kan enten starte i kjertelen eller spredning til leveren fra andre områder av kroppen. Kreft ofte sprer seg til leveren fra lungene, bryst og tykktarm. Behandling varierer når kreften kommer i leveren eller spredning fra et annet område. Kirurgi, kjemoterapi og hormonbehandling ofte blir brukt til å behandle metastasert kreft i leveren.

Hepatitt

Hepatitt A er forårsaket av hepatitt A-virus og resulterer i akutt leversykdom. Det er vanligvis overført av små mengder av avføring som kommer inn i leveren. Hepatitt B-virus går over i skitne nåler eller gjennom kroppsvæsker i form av en seksuelt overført sykdom. Når behandlet, kan hepatitt B bli kurert på et par uker. Venstre ubehandlet, kan det føre til kronisk leversykdom. Hepatitt C er den mest alvorlige formen, og er vanligvis forårsaket av forurensede nåler som brukes av narkomane. Dens konsekvenser nesten alltid resultere i permanent leverskade.

Gass

De som har leverproblemer ofte opplever alvorlige gass og oppblåsthet. Dette er forårsaket av nedsatt fordøyelsessystemet og uriktig absorpsjon av visse viktige næringsstoffer. Gass er særlig utbredt i de som har leversykdom som følge av alkoholmisbruk. Ulike medisiner som brukes til å behandle leversykdom også kan føre til at gass. Eliminere matvarer som melkeprodukter, bønner, stekt mat og tørket frukt kan bidra til å lindre overflødig luft i magen.