Digidexo.com

Mono Onset Symptomer

Mono Onset Symptomer


Du har kanskje hørt om tilstanden mononukleose ved en av sine mer vanlige navn, blant annet "mono" eller "kyssesyken". I de fleste tilfeller, er Epstein-Barr-virus årsaken mono, men cytomegalovirus er også en leilighetsvis skyldige. Selv om det kan oppstå i alle aldre, barn og unge voksne i alderen 15 til 30 hyppigst kontrakt det. Hvis fanget tidlig nok, er mono sjelden alvorlig, og er oftest preget av lite energi og ubehagelige symptomer som legene behandler med en resept kombinasjon av hvile og medisin. Gjenkjenne de kombinerte symptomer på mono, som vanligvis vil minske i løpet av en uke eller to, men kan vare i flere uker.

Fatigue

En av de vanligste symptomene på mono er tretthet. Mens en vedvarende sliten følelse er vanlig med gjennomsnittet kaldt, er mono tretthet nådeløs og ikke avtar med konsekvent resten. Du kan også oppleve en gjennomgripende svakhet og smerter i ledd og muskler som ikke er utløst av overanstrengelse eller kraftig mosjon.

Feber og nattesvette

Isolert sett kan feber være representant for en rekke infeksjoner eller sykdommer; Men feber som vedvarer, spesielt hos barn, bør undersøkes av lege. Det er vanlig for mono til stede med en feber av 101 til 104 grader F, og er ofte ledsaget av frysninger. Alternerende med frysninger kan være svette forårsaket av en plutselig, overveldende følelse av å være for varmt etter å ha vært for kaldt.

Hodepine

Selv om standard-hodepine kan være en vanlig foreteelse, hodepine som ikke vil forsvinne når den kombineres med andre mono-symptomer kan være symptomatisk for den mono-viruset. Hodepinen kan bli forverret av en uvanlig følsomhet for lys.

Sår hals og hovne mandler eller lymfeknuter

Den mono sår hals presenterer som strep hals som ikke vil avta etter en runde med antibiotika. Som med strep, kan det være hvite flekker på baksiden av halsen. Sammen med en sår hals, kan mandlene være hovne og gjøre det vanskelig å svelge. I tillegg kan lymfeknutene være hoven i armhulene, lysken og halsen, spesielt på baksiden av halsen.

Appetitt tap

Appetitt tap er et annet symptom på mono, som forverres av feber og sår hals, noe som gjør det ubehagelig å spise.