Digidexo.com

Fungal Nose Infeksjon

Fungal Nose Infeksjon


En sopp nese infeksjon er kjent medisinsk som sopp bihulebetennelse eller en sopp bihulebetennelse. Det finnes flere ulike typer av soppinfeksjoner, selv om alle er forårsaket av eksponering for ulike typer sopp.

Typer

Det er fire kategorier av sopp bihulebetennelse: sopp ball, allergisk, og akutt eller kronisk invasiv bihulebetennelse. Hver er forårsaket av eksponering for visse typer sopp, som deretter vokser i bihulene.

Fungal Ball

Fungal ball bihulebetennelse er når en vekst, eller ball, av sopp vokser i sinus maxillaris hulrom. Dette er sinus bak kinnene, som grenser til ethmoid bihulene.

Allergisk Fungal Bihulebetennelse

Allergisk sopp sinusitis er lik fungal ball. Imidlertid er en masse av sopp ikke er årsaken til symptomene. De fungi forårsaker betennelse eller polypper i bihulene, noe som resulterer i vanskeligheter med å drenere slim. Det er vanskeligere å helbrede fullstendig enn sopp ballen på grunn av sopp i miljøet som kan gjentatte ganger forårsaker infeksjonen skal gjentas.

Akutt og kronisk Invasive Bihulebetennelse

Akutt og kronisk invasiv bihulebetennelse er mer alvorlig og kan være dødelig. Den sopp vokser i bihulene og omkringliggende bein. Den akutte formen utvikler seg meget hurtig, mens den kroniske utvikler mer gradvis.

Behandling

Fungal bihulebetennelse trenger behandling for å helbrede. Minimal invasiv kirurgi og antibiotika kan benyttes i sopppasning og allergisk sinusitt. Mer invasiv kirurgi og soppmidler brukes til å behandle invasive typer.