Digidexo.com

Slik fjerner Hvit ting fra baksiden av halsen

Flekker av hvitt på mandlene kan være et symptom på mange sykdommer, men hvis de ikke er sår eller irritert, er det liten grunn til bekymring. Hvis du røyker, kan hvite lesjoner i halsen være et symptom på leukoplakia, som kan bli til kreft. Du bør ha disse sett på umiddelbart. Så lenge de hvite prikker i halsen er ikke smertefullt, kan det være smertefullt, er det ting du kan gjøre på egen hånd for å prøve og fjerne dem.

Slik fjerner Hvit ting fra baksiden av halsen

En børste tungen. En vanlig årsak til hvite flekker på baksiden av halsen din er mandel krypter, som oppstår når rester samle seg på mandlene. Disse krypter er vanligvis ikke smertefullt, men kan føre til dårlig ånde. Hvis du har dårlig ånde, børsting tungen hver gang du pusser tennene kan forbedre tilstanden.

Gurgle med munnvann. Kombinere regelmessig bruk av munnvann med å pusse tungen daglig kan hindre mandel krypter fra stadig forming. Dine hvite lesjoner kan være et symptom på lichen planus, en autoimmun reaksjon, i så fall en lidokain-basert munnvann vil nummen halsen din og gjøre spise mer komfortabel hvis lesjonene er smertefullt.

Endre vaner. Røyking eller skråtobakk kan forårsake leukoplakia, som vanligvis er godartet, men kan potensielt bli til kreft. Leukoplaki presenterer med hvite lesjoner i halsen, så hvis lesjoner vedvarer i mer enn ti dager, se en lege. Hvis det er leukoplaki, slutte å røyke for å redusere risikoen for kreft. Hvite flekker er også et symptom på soppinfeksjoner forårsaket av å tygge på strå eller blader du finner på bakken, en annen vane du bør bryte. Videre kan kjemiske skader forårsake lignende lesjoner og opprettholdes fra å tygge, snarere enn å svelge, medisiner som paracetamol eller ibuprofen.

Ta antibiotika. Hvite flekker på halsen er et synlig tegn på halsbetennelse og er ledsaget av smerter og ubehag spise eller svelge. Hvis du har en vedvarende sår hals og er hvite flekker på mandlene, se en lege umiddelbart. En enkel antibiotikakur vil klare opp de fleste tilfeller av strep hals, men hvis du får det ofte, kan legen anbefale å ha mandlene fjernet helt.

Hint

  • Alltid oppsøke lege hvis de hvite flekker i halsen bli smertefull eller vare mer enn ti dager.