Digidexo.com

Hva typer sykdommer Do Mygg Carry?

Hva typer sykdommer Do Mygg Carry?


Mygg kan føre mer enn 100 virus som infiserer mennesker og mange flere som infiserer dyr. De bærer også et bredt spekter av parasitter som de passerer gjennom kan på sin bit til et dyr eller et menneske. I vitenskapelig terminologi, når myggen passere på smittestoffer, blir de kalt en "vektor" for sykdom.

Mygg-borne encefalitt

Ifølge Margaret Hunt, professor i virologi ved University of South Carolina School of Medicine, mygg bære et stort antall virus som forårsaker hjernehinnebetennelse, eller hevelse i hjernen, hos mennesker og dyr. St. Louis og West Nile encefalitt virus, for eksempel infisere både fugler og mennesker. De fleste smittede vil ikke vise noen symptomer, men for de med nedsatt immunforsvar, kan infeksjonen være alvorlige eller livstruende. Disse virusene oppstå over hele verden i regioner bebodd av mygg.

Dengue Fever

Som i 2010, mygg-borne denguefeber-virus var utbredt i tropiske og subtropiske soner over hele verden. Ifølge Medicine Net, leger identifisere dengue ved et sett av symptomer kalt "dengue triade": feber, utslett og hodepine. Dengue forårsaker alvorlig muskel og leddsmerter. I ekstreme tilfeller kan dengue hemoragisk feber være en, forårsaker kroppsvev til å bryte ned. Symptomer på blødning inkluderer formørket områder av huden - resultatet av subkutan blødning - og blødning fra tannkjøttet eller nese.

Malaria

En parasitt kalt plasmodium, overføres av Anopheles mygg, forårsaker malaria. Afrika sør for Sahara ser det største antall dødsfall fra malaria på verdensbasis, ifølge Verdens helseorganisasjon. Folk smittet med malaria viser symptomer på feber, frysninger, hodepine og brekninger om to uker etter en infisert myggstikk dem. Noen typer plasmodium somle i leveren, slik at folk kan synes å bli bedre, bare for å lide et tilbakefall noen uker eller måneder senere. Barn er mest utsatt for alvorlig sykdom eller død fra malaria.

Rift Valley Fever

Rift Valley fever er en annen virussykdom båret av mygg i Afrika sør for Sahara. Det forekommer primært i sau og storfe, men det kan også infisere mennesker. Mange infiserte mennesker viser ingen symptomer, mens andre opplever milde influensalignende effekter. De med svakere immunforsvar, som eldre, kan lide gulsott og hemoragisk feber. Skader på netthinnen eller hjernebetennelse også utvikle seg i mer alvorlige tilfeller.

Yellow Fever

Gulfeber er såkalte fordi en av sine viktigste symptomene er gulsott, gulfarging av hud som resultat nedsatt leverfunksjon. Ifølge University of Maryland Medical Center, de fleste mennesker lider influensalignende symptomer sammen med gulsott for tre eller fire dager før utvinne. I noen mennesker, men oppstår på infeksjon, og de indre organer brytes ned. Gulfeber er gjennomført av mygg i Sør-Amerika og Afrika sør for Sahara. Eldre mennesker er mer utsatt for alvorlig infeksjon.

Hjerteorm

Hjerteorm er en parasitt som infiserer hunder. Det oppsto i Nord-Amerika, men har spredt seg til mange steder over hele verden. Mygg svelges umodne heartworms fra infiserte hunder, så pass ormer på til friske hunder. De hjerteorm vokse på høyre side av hundens hjerte, der de tar næringsstoffer fra blodet til hunden. Ubehandlet, kan hjerteorm være dødelig. The Ontario Veterinary Medical Association anbefaler at en forebyggende behandling er tilgjengelig fra din veterinær.