Digidexo.com

Som er den sikreste Medisin for hodebunnen Ringorm?

Som er den sikreste Medisin for hodebunnen Ringorm?


Hodebunnen ringorm --- eller tinea capitis --- er en smittsom hudinfeksjon av skalp forårsaket av en sopp. En rekke muntlige soppdrepende medisiner er tilgjengelig på resept bare. Alle disse medikamentene er relativt sikker, men hver kan produsere bivirkninger. Leger kan foreskrive en oral medisin, og bruken av et medisinert sjampo for å behandle infeksjonen.

Fakta

Barn vanligvis er mer utsatt enn voksne til hodebunnen ringorm infeksjoner, som er mer vanlig i varme, fuktige miljøer. Hodebunnen ringorm er svært smittsom form av direkte kontakt med en smittet person, og ved å berøre forurensede elementer som kammer, børster eller klær.

Dyr kan også spre smitte.

Hodebunnen ringorm ikke alltid ser like ut. Symptomer kan være tørre flekker av hud eller flekker av skallethet.

Symptomer

Tegn på at du kan ha hodebunnen ringorm er bare flekker der håret ser ut til å ha brukket av, kløende hodebunn, pus-fylt sår eller runde skjellende sår eller små svarte prikker. Du kan også utvikle en feber.

Forebygging

God hygiene og regelmessig sjamponering av hodebunnen er nøkkelen til forebygging av hodebunnen ringorm. Unngå kontakt med smittede personer, og ikke utveksle personlige elementer som hatter, kammer, hårspenner eller lignende med andre. Også se etter tegn på infeksjon i dyr, inkludert skalering, hårløse områder.

Behandling Betraktninger

Soppdrepende midler som brukes til å behandle hodebunnen ringorm inkluderer griseofulvin, terbinafin og itrakonazol. Disse medikamentene er tatt av munnen og varigheten av behandlingen kan vare opptil flere måneder. De mest vanlige bivirkninger av anti-soppmidler hodepine og kvalme. I tillegg bør alle medlemmer av husstanden bruke en medisinert soppdrepende sjampo som inneholder ketokonazol eller selen sulfid.

Advarsel

Mens det har vært sjeldne tilfeller av levertoksisitet i forbindelse med muntlige soppdrepende medisiner, hjem rettsmidler og aktuelle behandlinger ikke effektivt behandle hodebunnen ringorm. Andre mulige komplikasjoner fra infeksjonen i seg selv er permanente arr og håravfall.