Digidexo.com

Hva er farene ved Tamiflu?

Hva er farene ved Tamiflu?


Gå til legen din eller rapportere til legevakten denne influensasesongen, og du kan få en resept på Tamiflu. Tamiflubehandlingen generelt betraktet som sikre, med unntak av mindre bivirkninger.

Identifikasjon

Tamiflu, eller oseltamivir, er en antiviral medisin. Det er foreskrevet for å behandle visse influensa virus, inkludert H1N1, og kan begynne å gi deg lindring i løpet av 24 timer.

Vanlige bivirkninger

Gastrointestinale problemer, som for eksempel diaré, kvalme og oppkast, er de vanligste bivirkningene av Tamiflu. De oppstår vanligvis i de to første dagene av dosering.

Mindre vanlige bivirkninger

Du kan også oppleve bivirkninger, som tretthet, hodepine og søvnvansker og svimmelhet. I tillegg kan barna utvikle øyeproblemer, problemer med ørene og neseblod.

Lungeproblemer

Ring legen din dersom du opplever tungpustethet og en hoste som bringer opp slim.

Betraktninger

Hvis barnet ditt viser forvirring, irritabilitet eller anfall etter begynner dosering med Tamiflu, ring din lege. Ifølge Centers for Disease Control, disse symptomene noen ganger oppstå hos barn og tenåringer med influensa og er ikke nødvendigvis knyttet til Tamiflu.

Advarsel

Les alltid pakningsvedlegget med noen resept, ta stoffet slik legen din rettet og ringe legen din dersom symptomene forverres.