Digidexo.com

Hvordan diagnostisere insulinresistens

Hvordan diagnostisere insulinresistens


Millioner av personer lider av insulinresistens, noe som gjør dem potensielle kandidater for utvikling av hjertesykdom og diabetes. Denne sykdommen har ingen kjent årsak, og er nesten symptomfri. Det er imidlertid, indikatorer og laboratorietester som kan bli gjennomført for å hjelpe legene diagnostisere insulinresistens.

Hvordan diagnostisere insulinresistens

•  Forstå insulinresistens og dens virkninger på kroppen. I tilfeller av insulinresistens, kroppens celler har vanskeligheter med å svare på insulin hormon. Som et resultat er mer insulin skilles ut av bukspyttkjertelen. Langsiktige lider av denne tilstanden kan også utvikle høye sukker eller diabetes.

Kjenn risikofaktorer forbundet med insulinresistens. Disse faktorene inkluderer en familiehistorie med diabetes, lavt HDL og høyt nivå av triglyserider (lipider), høyt blodtrykk, fedme, overvekt rundt midjen, over 40 år og / eller tilhører en rasegruppe kjent for å ha en forhøyet forekomst av insulinresistens, som for eksempel afrikanske, spanske, asiatisk eller indiansk.

Ta kontakt med din lege hvis du opplever noen av faktorene nevnt ovenfor. Siden insulinresistens har en tendens til å produsere noen symptomer, krever riktig diagnose at laboratorie-testing utføres.

Ha en glukosetoleransetest utført når du har hatt bare vann for mellom 10 og 16 timer. Blod er deretter trukket til å etablere din baseline blodsukkernivå. Etter å ha drukket en spesifisert søtet væske inneholdende 75 g glukose, vil blod bli trukket med regelmessige intervaller i seks timer, og den glukosenivå vil bli overvåket. Normale nivåer er lavere før drikking, raskt stige gjennom første timene og gradvis lavere igjen. Hvis du er diagnostisert insulin resistente, vil blodsukkernivået øke og forbli unormalt høy. Også din utskilt insulin blir bare delvis absorbert av vev.

5 etapper blodsukkeret ditt i 12 timer å bestemme blodsukkernivået. Et nivå under 100 milligram glukose i hver eneste desiliter blod regnes som normalt. Nivåer som spenner mellom 100-125 milligram for hver desiliter resultat i en diagnose av insulinresistens.

Hint

  • Finn ut om du har en familiehistorie med diabetes og / eller hjertesykdom.
  • Gjør en avtale med legen din for å få blodtrykket, kolesterol-og triglyseridnivåer sjekket.