Digidexo.com

CPAP Tips & Råd

CPAP Tips & Råd


Hvis du lider av søvnapné, kan legen anbefale kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) terapi som en metode for behandling. CPAP maskiner feste til en slange og maske eller nesestykke for å gi søvnapné pasienter med kontinuerlig luftstrømmen slik at de ikke slutter å puste mens du sover. Prøv disse CPAP tips for å få mest mulig ut av din CPAP-behandling og identifisere eller forhindre vanlige problemer.

Vanlige problemer

En av de vanligste problemene pasienter har er å bli vant til å sove med CPAP-maske. Prøv iført maske og slange i løpet av dagen å få ansiktet vant til følelsen. Legen din kan forskrive sovepiller for de første dagene for å hjelpe deg hvile med den nye maskinen. Noen pasienter føler klaustrofobisk mens iført CPAP maske. Hvis du ikke kan venne seg til følelsen av masken, vurdere neseputer i stedet. Hvis du har problemer med å justere til følelsen av tvang luft, bør du vurdere en maskin med en rampe funksjon som starter med et lavt trykk og sakte øker til foreskrevet innstilling.

Hvis du våkner opp med en tørr, tett nese, bør du kontrollere at masken passer ordentlig med noen lekkasjer. Prøv å bruke en saltvannsnesespray før sengetid for å holde nesegangene fuktig. Masser en liten mengde vitamin E salve inn i neseborene for å forhindre irritasjon fra neseputer. En lekk maske kan også føre til hudirritasjon og røde, tørre øyne. Sjekk med din medisinske leverandøren for å kontrollere at masken passer ordentlig. Hvis du puster gjennom munnen eller sove med munnen åpen, kan du oppleve munntørrhet med CPAP-behandling. Vurder å bruke en hakestropp for å holde munnen lukket hvis du bruker en nesemaske. Full-ansiktsmasker som dekker munn og nese kan også bidra til å redusere tørr munn.

Bruk og renhold tips

Plasser alltid CPAP maskinen på et solid nattbord og plassere den slik at du kan drapere slangen over kanten av sengen med rom for bevegelse. Alltid koble enheten til et overspenningsvern for å hindre maskinen fra å bli skadet i tilfelle strømstøt. Hold luftfilteret bort fra tepper og gardiner, som kan hindre luftstrømmen eller gjøre maskinen mer støy. Vask ansiktet før du går til sengs som ansikts oljer kan svekke masken evne til å danne en tett forsegling.

Bruke destillert vann i luftfukteren din CPAP-maskin og rengjøre luftfukteren med varmt vann og såpe. Skyll kamrene grundig og håndkle tørt. Bruk hvit eddik å rengjøre og desinfisere din maske eller neseputer og slangen hver tredje måned, og bruk en mild baby shampoo for ukentlige rengjøringer.